Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010


Μωραίνει κύριος..........




"Η δημιουργία νέου κόμματος σημαίνει ανανέωση του αγώνα για ριζοσπαστικές λύσεις μέσα στο δημοκρατικό πλαίσιο, όχι φωνακλάδικη στήριξη των λαϊκών αγώνων, για τάχιστη δυνατή έξοδο από την κρίση και την ανάπτυξη Σημαίνει νέα ορμή στον Ευρωπαϊκό προσανατολισμό ασυμφιλίωτη πάλη κατά των φαινομένων βίας και του αριστερίστικου εξτρεμισμού,ανοιχτόχερη υιοθέτηση της σύγχρονης ατζέντας του περιβαλλοντικού και οικολογικού κινήματος."
Εδώ ο κόσμος χάνεται.........
Τάδε έφη εις εκ των "ιστορικών ηγετών" της Αριστεράς που για κάποια χρόνια κάποιοι,όχι πολλοί, επευφημούσαν αναγνωρίζοντας στο πρόσωπό του έναν δεινό ρήτορα!
Όταν ένα χρόνο πριν στις 20/6/2009 σε ανάλογες δηλώσεις του,συνιστούσε στους "συντρόφους" του,να συνεργαστούν με το ΠΑΣΟΚ, είχε δεχτεί την κριτική κάποιων από αυτούς,που έλεγαν "Για να συνεργαστούμε με το ΠΑΣΟΚ πρέπει να φτάσουμε στον έσχατο πολιτικό κυνισμό,να αποδεχτούμε τις λέξεις και να απορρίψουμε τις έννοιες τους." Σήμερα επανέρχεται ο κύριος Κύρκος.
Ποιες από τις σημέρινές του δηλώσεις μπορεί και αξίζει να κριτικάρει κανείς. Το σωστό είναι να μην κάνει κανείς, καμιά αναφορά και να τον παραδώσει εκεί που χρόνια ολόκληρα πάλεψε για να ανήκει. Στην αστική νομενκλατούρα και στην υπηρεσία της στήριξης των επιδιώξεων των ισχυρών, της Ευρωπαϊκής λυκοσυμμορίας,προσπαθώντας ταυτόχρονα να αποπροσανατολίσει έναν κόσμο της αριστεράς. Ότι αρπάξουμε δηλαδή.
Από τον τρόπο που ξεκινάω την κριτική στην διατυπωμένη άποψη του Κύρκου,διαφαίνεται η αναστολή που με διακατέχει, σχετικά με την αναγκαιότητα μιας τέτοιας κριτικής.
Μόλις τώρα όμως είδα στις ειδήσεις την θλιβερή του παρουσία, στην συγκέντρωση του κόμματος του Κουβέλη και των υπόλοιπων ανανεωτικών της ανανεωμένης αριστεράς του αποκόμματος που στήνεται με την συναίνεση και τις ευλογίες των κύκλων εκείνων που εξαπολύουν μύδρους σε βάρος των εργατικών αγώνων και διεκδικήσεων.
Υποβασταζόμενος από τέσσερις Άντρες, ένα ερείπιο. Θλιβερή και ταυτόχρονα γελοία εικόνα που φέρνει μια φράση στο μυαλό και στα χείλη .
ΜΩΡΑΙΝΕΙ ΚΥΡΙΟΣ ΟΝ ΒΟΥΛΗΤΑΙ ΑΠΟΛΕΣΕΙ

33 σχόλια:

ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ είπε...

Ο Κύρκος είναι μια νέα περίπτωση Θεοδωράκη!

Γελοίος όσο δε παίρνει όσο γέρνει προς το τέλος...

dimitris είπε...

Αλλο ενα αναχωμα, αλλο ενα ''χαντακι''στον δρομο για τους εργαζομενους, διασπασεων το αναγνωσμα.

blackbedlam είπε...

Eμ, ο Κύρκος είναι το θέμα πειρατή μου ή οι υπόλοιποι απ΄το κονκλάβιο που τον τραβοπαλάνε και τον στείνουν ορθό,σαν λάφυρο για να εμψυχώσουν τους συναγωνιστές του ταξικού συμβιβασμού.
Καλό σου βράδυ

celin είπε...

Eιναι πολλα τα λεφτα black bedlam,
ειναι πολλα αυτα που διακυβευονται,
επιτρεψε μου να σου παραθεσω ενα κομματια απο κατι που εγραψα χθες,

"Αυτη τη παθητικοτητα κ την υποταγη,οι ανθρωποι της Κυβερνησης δε τη περιμεναν ουτε στα πιο τρελα τους ονειρα.Ετσι,το Καθεστως οργανωνεται.Δεκανικια του δικομματισμου καταφτανουν απο παντου.Ξεδοντιασμενες Αριστερες οπως αυτη του Κουβελη,κ ΔΝΤικοτεροι του ΔΝΤ οπως το κομμα της Μπακογιαννη,ειναι εδω κ θα το στηριξουν οσο μπορουν.
Ταυτοχρονα,οποιος παρακολουθει δελτια ειδησεων αντιλαμβανονται οτι το Καθεστως ετοιμαζει τη χρυση εφεδρεια του.
Λεγεται Αντωνης Σαμαρας κ τα δελτια ηδη τον αντιμετωπιζουν ως νεο Πρωθυπουργο.
Του πλεκουν θετικα σχολια κ προβαλλουν τις δηλωσεις του οτι κ καλα "εχει στρατηγικη τον απεγκλωβισμο απο το ΔΝΤ".Παραμυθια.Ο ιδιος εχει δηλωσει οτι θα σεβαστει το μνημονιο."

Θα στηριχτουν τα δεκανικια αυτα μεχρι θανατου απο τα ηλεκτρονικα μεσα.Για τον Κυρκο,καλυτερα να μη μιλησω γιατι μου ερχονται δηλητηριωδεις σκεψεις στο νου.

blackbedlam είπε...

Δημήτρη καλησπέρα σου.Φωτιά στα μπατζάκια τους και ας σκάβουν χαντάκια.Είναι μπροστά μας ακόμη η δυνατότητα να τους ρίξουμε μέσα. Οργάνωση,οργάνωση στις γειτονιές μας.Να μιλάμε στον κόσμο,να ακούμε τον κόσμο.Να ξέρουμε, περνάμε δύσκολα εμείς,αλλά να ξέρουμε τους έχουμε κάνει δύσκολη και την δίκή τους ζωή.Και από ότι φαίνεται Δημήτρη μου αυτοί ξέρουν μάλλον καλύτερα από μας,ότι δεν την βγάζουν εύκολα καθαρή και προετοιμάζονται.
Δεν έχουμε λεπτό για καθυστέρηση.

ELvA είπε...

Πολυ ωραια λογια για...τους μη γνωριζοντες τη πραγματικοτητα και αλλους που δεν..θελουν να τη γνωριζουμε εμεις οι υπολοιποι!
Εμενα παντως μου αρεσε το ..''όχι φωνακλάδικη στήριξη των λαϊκών αγώνων'',σσστ μη ξυπνησουμε το(ν)..μωρο δλδ.. και ολα αυτα πασπαλισμενα με μια μικρη δοση...''οικολογικού κινήματος'' αρκετη να ξεγελασει οσους δεν μενουν στην Ελλαδα και δεν καταλαβαινουν οτι και παλι τους δουλευουν! Τωρα για οσους μενουν και θα τους ψηφισουν τι αλλο να πω εκτος απο...'Περαστικα'!

Καλημερα, πολλους Βορειους χαιρετισμους, φιλε Black Bedlam!

Triton είπε...

Τι του λείπει του ψωριάρη?Φούντα με μαργαριτάρι!
Δεν πουλάνε τα κόμματα κι ο κάθε πικραμένος ζητά μερίδιο απο την εκλογική πίτα!
Μεγάλη φάμπρικα τα ψηφουλάκια!
Καλό μήνα,υγεία πάνω απ'όλα και πνευματική διάυγεια επίσης κι αυτό υγεία είναι!

blackbedlam είπε...

Celin καλησπέρα σου. Θα διάβασες ίσως την προηγούμενη ανάρτησή μου.Ομολογώ έπαθα έναν ντουβρουζά που θα λέγαμε.Χρειάστηκα κάποιον χρόνο για να έρθω να ισορροπήσω και να ανακτήσω την ψύχραιμη ματιά που απαιτείτε τέτοιες ώρες να έχουμε.Αυτό που συμβαίνει στην καπιταλιστική οικονομία δεν είναι μια κατάσταση που δημιουργήθηκε από μια κακή διαχείριση των δημοσιονομικών και δεν οφείλετε στην ανικανότητα των διαχειριστών της οικονομίας.Είναι μια δομική κρίση μια γενική κρίση του καπιταλιστικού συστήματος.
Μας βρήκε ανέτοιμους.Αυτή η κατάσταση δεν τελειώνει εύκολα.Θα χρησιμοποιήσουν όλα τα μέσα. Εμείς πρέπει να είμαστε παρόντες.

Πορτιάτης είπε...

Θλιβερές παρουσίες τόσο ο Κύρκος όσο και ο (συμπατριώτης μου) Κουβέλης.
Βουτηγμένοι στο παρασκήνιο και στη διασπασιολογία, πάντα προς όφελος της τάξης που υπηρετούν ως δεκανίκια...

blackbedlam είπε...

Καλησπέρα σου Elva.Ναι που να πάρει και να σηκώσει.Τόσα χρόνια δούλεμα και δεν είναι δυνατόν να το πάρουμε είδηση και τσιμπάμε και ξανά και ξανά....Έτσι που πολλές φορές καιενώ γνωρίζεις που και πως εξυφαίνονται όλα τούτα τα σενάρια νιώθεις αδυναμα για να τα αντιμετωπίσεις.Τι να πεις όμως.ΓΙΑ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ Ο ΗΛΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΛΥ.

blackbedlam είπε...

Tritonα,καλά λες ξεχαστήκαμε νομίζω.Αντε βρε καλό μήνα που λέει ο λόγος.Δεκανίκια και συσχετισμούς στήνουνε.Οπως λές κουκιά προσπαθούν να εξασφαλίσουν.Το θέμα είναι πως αντιδρούμε εμείς και πως θα αποφασίσουμε να αντιμετωπίσουμε και αυτά τους τα αναχώματα που λέει και ο dimitris.

blackbedlam είπε...

Βρε Πορτιάτη μου,εγώ ήξερα ότι βγάζεται παλικάρια στα χώματά σας.Πλάκα κάνω αυτός,μάλλον σε κάποιο γειτονικό χωράφι γεννήθηκε.Είναι αστείοι,είναι γραφικοί,είναι θλιβεροι,μα καταντούν επικίνδυνοι.

monahikoslikos είπε...

Το 'κανε πάλι το θαύμα του ο Κουβέλης, ανέστησε το Λεωνίδα (όχι αυτόν με τις ψησταριές) τον άλλον που λέει παπαριές....

Triton είπε...

Με την οργάνωση,τάπαμε!Την πνευματική όμως,κατά την ταπεινή μου γνώμη,όχι την σωματική.Η μέθοδος "μπουλούκι" είναι ξεπερασμένη,χρειάζεται προσαρμογή στα νέα δεδομένα.Η κατανόηση του προβλήματος πρωτίστως,εγγυάται την λύση του.Απλά μαθηματικά!
Την καλημέρα μου!

δήμητρα♥♥♥q είπε...

@Μπλακ, καλημέρα, καλό μήνα. Απ' τη μια δε θες να κρίνεις ανθρώπους που αγωνίστηκαν στο παρελθόν, που έδωσαν τη ζωή τους στον όποιο αγώνα... απ' την άλλη έρχεται αυτή η ίδια η ζωή και στους εξευτελίζει μπροστά στα μάτια. Τι να κάνεις;
Θυμάσαι που λέγαμε για τα σφάλματα της αριστεράς; Να λοιπόν ένα: Ο διαμελισμός της. Έπεσε στην παγίδα του διαίρει και βασίλευε.
Είμαι θυμωμένη. Πολύ θυμωμένη. Για όλα αυτά και για πολύ περισσότερα. Και φωνάζω... φωνή βοώντος εν τη ερήμω... Πολύ θυμωμένη σου λέω!
Για όλα όσα έχουμε ξεπουλήσει, για όλα όσα πια δε μας κάνουν εντύπωση, για όλα όσα κληροδοτούμε αναίσχυντα στα παιδιά μας.
Καλημέρα και καλό Σ/Κ

blackbedlam είπε...

Μοναχικέ μου λύκε καλώς όρισες .Με τούτες και με κείνες τις παπαριές,ένας κόσμος ολόκληρος έμαθε να σκέφτεται,αποπροσανατολισμένος από τα ουσιαστικά του προβλήματα,μην μπορώντας να ερμηνεύσει τα γεγονότα και να που είμαστε σήμερα.Και "να δεις τι σου΄χω για μετά",που λέει και το τραγούδι.

blackbedlam είπε...

melvaki καλό μήνα κορίτσι μου.Και άκου να σου πω,δεν θα σ΄έχω να μου ξυπνάς όλα όσα έχω φυλάξει μέσα μου.Τα στουμπώνω,τα ρίχνω κάτω από το χαλί και άλλοτε τα σκεπάζω σκάβοντας με τα νύχια το χώμα που θα ρίξω επάνω τους.Χρόνια ολόκληρα τα λέω τα ζωγραφίζω τα χορεύω και δεν είμαι μονάχα εγώ να ξέρεις. Όλα τούτα τα κάνω από "θέση" αλλά ο καθείς τραβά την "Ρότα"του. Έχω βασανιστεί χρόνια να ψάχνω το σωστό μη θέλοντας να κρατήσω το απόλυτο του δικού μου δίκιου.Τόμους ολόκληρους,ψάχνοντας όχι το δίκιο μου μα το άδικο μου.
Ήθελα να είμαι εγώ που κάνω λάθος και όχι οι "άλλοι".Ψάχνω επιχειρήματα που να με διαψεύδουν.Και έρχεται η #$@%^&8 η ζωή και..........
Όμως melv μου,δεν γίνεται η ζωή πάει μπροστά και αναδείχνει τις ανάγκες και για να ανταποκριθεί κανείς σ΄αυτές πρέπει να τις γνωρίζει. Πάει να πει νάνε ΛΕΥΤΕΡΟΣ. Βλέπεις δεν ξεχνάω. Σιγά όμως μην μείναμε εγώ και συ να βλέπουμε τα στραβά. Έτσι τραβά η ζωή την ανηφόρα.
παλεύοντας τα στραβά και μαθαίνοντας τα ίσα.Αμάν αδελφούλα, μεγάλη κουβέντα πάλι.....................Φιλιά πολλά.

blackbedlam είπε...

tritonα, τι μπορώ να πω τώρα εγώ,ότι δεν είναι έτσι που τα λες; Ασφαλώς και προέχει αυτό που επισημαίνεις.Αλλά ξέρεις,όταν όλοι οι μηχανισμοί είναι στα χέρια του συστήματος,κυρίως η παιδεία, καταλαβαίνεις πόσο δύσκολο είναι να επιτευχθεί κάτι τέτοιο.Η ζωή όμως και η καθημερινότητα μας,που γίνεται διαρκώς ποιο ζοφερή και οι καθημερινοί αγώνες, είναι που μπορούν να συμβάλλουν στην ανάπτυξη της ταξικής συνείδησης των εργαζομένων. Ελπίζω να μην μιλάς για μια γενική πνευματική διαύγεια. Γιατί δηλαδή ο Πάγκαλος δεν έχει διαύγεια νομίζεις,ή ο Σαμαράς ή ο Γεωργάκης ή ο Ομπάμα ή ο Σαρκοζί ή.........Το θέμα λοιπόν είναι προς πια κατεύθυνση οδηγείται η "πνευματική σου διαύγεια"και τι σκοπούς τάσσεσαι να υπηρετήσεις .

Βάσσια είπε...

Ελλείψη άλλων.... αυτά θα βλέπουμε.
Και λυπάμαι που άνθρωποι, όπως ο Κύρκος, ο Θεοδωράκης, (που αναφέρθηκε και σωστά για μένα) αντί να αποχωρήσουν από τα πολιτικά δρώμενα, συνεχίζουν και αποκαθηλώνουν την ιστορία τους.

Αυτό δεν συνάδει καθόλου με το παρελθόν τους.. ή μήπως υπερεκτιμήθηκαν, και άλλοι, ανώνυμοι, πιστοί στους αγώνες τους, άξιζαν περισσότερο;

Καλό μήνα Bedlam

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ είπε...

Όντως θλίψη προκαλεί.Λυπούμαι.Πρέπει να μπορούμε να βλέπουμε όταν έχει πέσει αυλαία και όχι να εκλαμβάνουμε την πεσμένη αυλαία για γεμάτο θέατρο.

blackbedlam είπε...

Βάσια πράγματι πολλοί τίμιοι αγωνιστές έμειναν στην ανωνυμία τους μέσα,φωτεινά παραδείγματα για όσους είχαν την τύχη να τους ζήσουν από κοντά. Για τούτους τους τσιρκουλάνους,έτσι τους κατάντησαν, πολλές παροιμίες έχουν γραφτεί γι΄αυτό λέω ΜΩΡΑΙΝΕΙ ΚΥΡΙΟΣ.......Το θέμα είναι οι άλλοι καραγκιόζηδες που τους βγάζουν στη γύρα και δεν ντρέπονται που ο κόσμος τους πετάει βροχή δεκάρικα.Όσο για την έλλειψη των "άλλων" που λες, υπάρχουν,υπάρχουν πολλοί νέοι άνθρωποι που θα αναδειχθούν μέσα από τους καθημερινούς αγώνες.Αρκεί να είμαστε εκεί να τους αναγνωρίσουμε και να τους αναδείξουμε.

blackbedlam είπε...

Χριστόφορε καλώς ήρθες.Έτσι θα έπρεπε να είναι. Αλλά για πες και πόσα κότσια πρέπει νάχει κανείς για να έχει και την αυτογνωσία που του πρέπει;

Άρης Τέρος είπε...

Περί αυτογνωσίας κτλ.
Τα ρεζιλίκια της αριστεράς [συνέχεια]
Διότι έχει κι αλλού καραγκιόζηδες μόνο που σε αυτούς τους καραγκιόζηδες κάνουμε το κορόιδο, κι ας είναι αυτοί οι πιο επικίνδυνοι.

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathpolitics_1_01/07/2010_1292049

pavlosk είπε...

Τουλάχιστον ο Θεοδωράκης εκτός από τα πάμπολλα παραληρήματα του έχει και κάποιες αγωνιστικές αναλαμπές (π.χ.μπορώ να θυμηθω το αντιπολεμικό κίνημα στην περίοδο του βομβαρδισμού της Γιουγκοσλαβίας και τον πόελμο του Ιράκ).

Επίσης έχει στα θετικά του και το σπουδαίο μουσικό έργο του (που πλέον είναι λαϊκή ιδιοκτησία, και ανήκει σε αυτούς που εμπνέονται από αυτό και όχι στον ίδιο).

Κατα τα λοιπά έχει ξεμωραθεί τελείως και είναι ανάξιος κριτικής κατα τη γνώμη μου.

Ο δε Κύρκος έχει μια τρισάθλια απολογητική ιστορία σε όλη τη μεταπολίτευση και ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια που συνηθίζει να δεξιώνεται εκπροσωπους της αστικής τάξης και πολιτικούς της. Η δε πολιτική του αντίληψη συνοψίζεται σε μια Αριστερά ακίνδυνη, κατοικίδιο στα σαλόνια του συστήματος, καλό παιδί των Ευρωπαίων, που διαγράφει τους αγώνες, το παρελθόν της και το μέλλον της.

Το 1959, κατηγορούμενος για τις ιδέες του γλίτωσε μαζί με άλλους την τελευταία στιγμή με χάρη από το εκτελεστικό απόσπασμα. Ο λόγος ήταν η διεθνής κατακραυγή, καθώς μεταξύ των άλλων υποψηφίων προς τουφεκισμό ήταν και ο Μανόλης Γλέζος σύμβολο της Αντίστασης και της αριστεράς.

Δείτε που βρίσκεται ο καθένας τους σήμερα.

@Celin
Εγώ το έβγαλα το δηλητήριο. Δεν μπορεί αυτό το δεκανίκι του συστήματος να μένει στο απυρόβλητο...

blackbedlam είπε...

Για τον Μίκη και επειδή είχα την τύχη να γνωρίζομαι προσωπικά μαζί του,μπορώ αν μη τι άλλο να βεβαιώσω ότι υπήρξε ένας γοητευτικός άνθρωπος και το ποιο βασικό,ότι γενιές ολόκληρες πήραν κουράγιο, ενθουσιασμό, δύναμη, πήραν τις παντιέρες στα χέρια τους και τους δρόμους του αγώνα. Θα ήταν άδικος και θα αυτοακυρωνόταν, όποιος επιχειρούσε να διαγράψει την συνεισφορά του Μίκη στο Αριστερό Λαϊκό κίνημα και τη συμβολή του στις όποιες κατακτήσεις του.Ο Μίκης είναι αλήθεια αυτοαναιρέθηκε πολλάκις,μας πλήγωσε πολλάκις έκανε πολλές @!#$#%&^* αλλά όπως λες και συ Pavlosk δεν έχει καμιά σύγκριση με τον Κύρκο και την πορεία του.

Ανώνυμος είπε...

Γενικότερα το αδιέξοδο της αριστεράς είναι δυστυχώς πλέον τόσο πραγματικό όσο ποτέ άλλοτε.
το χειρότερο είναι ότι δίνει με τις απατεωνιές και τις κλεψιές της τροφή στους διάφορους ξεφτιλισμένους των ΜΜΕ να ανοίγουν το στόμα τους και να κρίνουν εκ του ασφαλούς μιας και απάντηση δεν υπάρχει στο αίσχος που η ίδια η αριστερά έστρωσε.
Ο κόσμος τοποθετούσε μια ελπίδα στον λόγο και στους αγωνιστές των καιρό που η αριστερά αποδείκνυε υπομένοντας διώξεις και βασανισμούς την αξιοπιστία της, κι ας προδίδονταν από την εκάστοτε ηγεσία της κάθε τόσο.
Τώρα πλέον η αριστερά αφομοιώθηκε.
Η μεταπολιτευτική πλέμπα, η γενιά της Δαμανάκη του Ανδρουλάκη της Παπαρήγα και του Παφίλη και όλων των ασήμαντων αυτών μειρακίων, απλά αναπαριστά μιαν φαντασιακή αριστερά, την αριστερά του στείρου αντίλογου, της εκ του ασφαλούς σύγκρουσης και, αλίμονο, της ιδεολογικής (και όχι μόνο) κερδοσκοπίας, της ιδιοκτησίας, της αρπαχτής, της φήμης και της διαπλοκής.
Τουλάχιστον οι "παραστρατημένοι" ο Μίκης ή ο Λεωνίδας (και τόσοι άλλοι ξεμωραμένοι) είχαν και κάποια βιώματα και ενεπλάκησαν στην πολιτική ως αριστεροί σε χρόνους που και μόνον η εμπλοκή ήταν ακόμη και υπόθεση ζωής ή θανάτου και όχι μόνον το μέσο για να εκτονώσεις το καταπιεσμένο σου εγώ ή για να πληρώσεις τις ελλείψεις σου κάνοντας αφισοκολλήσεις και διαφωνώντας στις "αχτιδικές επιτροπές" και στις "κεντρικές οργανώσεις βάσης" για τα τετριμμένα.

pavlosk είπε...

@Ανώνυμος
Δεν καταλαβαίνω γιατι η Παπαρήγα και ο Παφίλης μπαίνουν στο ίδιο τσουβάλι με τα πασοκικά μεταμελημένα απολειφάδια που λεγονται Ανδρουλάκης και Δαμανάκη.

Μπορείς να διαφωνείς όσο θέλεις με την αριστερά που πρεσβεύει το ΚΚΕ, αλλά δεν είναι το ίδιο με αυτους που εξαργύρωσαν τον αγώνα τους στο Πολυτεχνείο για βουλευτικούς θώκους και σήμερα ψηφίζουν μνημόνια, ΔΝΤ και ασφαλιστικό.

Και επιτέλους αυτή η φασίζουσα γενίκευση περι πολιτικών που είναι όλοι ίδιοι ή αριστεροί που είναι όλοι ίδιοι ας κοπεί. Ας μπουν κριτήρια και προϋποθέσεις όταν κρίνεται κάποιος.

Έτσι λοιπόν εγώ βάζω κάποιες διαχωριστικές γραμμές και διαλέγω ως εξης:
1. Ποιοι είναι με το ΔΝΤ και την κυβέρνηση;
2. Απο αυτους που δεν είναι με το 1, ποιοι αγωνίζονται με κάθε τρόπο για να ανατραπούν τα μέτρα;
3. Ποιοι περιγράφουν μια ρεαλιστική προοπτική για τη χώρα με λαϊκό και εργατικό προσανατολισμό;

Εγώ θεωρώ για όλες τις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις που πληρούν τα 1 και 2 θετική την ύπαρξη και δράση τους για τον τόπο. Αυτοί που θα πληρούν το 3, θα εμπνεύσουν ένα κοινωνικοπολιτικό μέτωπο που θα δώσει εφ'ολης της ύλης την αναμέτρηση...

celin είπε...

Παυλο τα λες πολυ σωστα.Δεν ειναι δηλητηριο,ειναι η αληθεια.Ορθες κ οι διαχωριστικες γραμμες σου,με μια λιγο διαφορετικη διατυπωση ετσι τα χω γραψει κ εγω, ουσιαστικα λεμε τα ιδια.Αριστερα η ΔΝΤ,αυτο ειναι το ερωτημα.
Κ με το ΔΝΤ συντασσονται οι Κυρκοι οι Παπανδρεου κ οι Καρατζαφερηδες αυτου του τοπου.

OOO είπε...

Εγραψε το βιβλιο-αντιο αλλα την ιστορια του Κυρκου θα την γραψουμε εμεις που τον αντεξαμε στο ΚΚΕεσ.
τα χρονια της χουντας.Τωρα ειναι ευκολο να τον αντιμετωπησεις αλλα τοτε σ'ετρωγε το μαυρο σκοταδι.

blackbedlam είπε...

Καλησπέρα σε όλους.Πρέπει να ομολογήσω ότι νομίζω πως καταλαβαίνω τον Ανώνυμο φίλο μας.Αυτό ασφαλώς δεν σημαίνει σε καμιά περίπτωση ότι συμφωνώ μαζί του.Είναι γεγονός ότι σήμερα είναι καθαρό ότι η Αριστερά έδειξε το μέγεθος της αδυναμίας να ανταποκριθεί στις ιστορικές της ευθύνες.Αν λοιπόν ξεκινήσει κανείς από αυτό το δεδομένο, τότε θα πρέπει και να επιχειρήσει να αποδώσει ευθύνες για τα μέχρι σήμερα πεπραγμένα της.Φίλε Ανωνυμε, η οργή δεν είναι καλός σύμβουλος, αν κάποιος ήθελε να εκτιμήσει σωστά,αντικειμενικά και άρα εποικοδομητικά τα δεδομένα. Η κριτική που κάνουμε δεν πρέπει να αυτοακυρώνεται.
Συμφωνω με την άποψη του PAVLOSK.Και τούτο γιατί. Γιατί η δική σου άποψη Ανώνυμε, οδηγεί στην απόρριψη στον μηδενισμό,σε αντίθεση με την θέση του PAVLOSK, που οδηγεί σε σύνθεση. Και τούτη την ώρα αυτό που μας χρειάζεται και μάλιστα άμεσα είναι η σύνθεση.
Μία είναι η απόφαση και δεν υπάρχει άλλη τούτη την ώρα.Αποφασίζεις με ποιους θα πας και ποιους θα αφήσεις,όπως λέει και ο CELIN.
Κοίτα τι λέει ο ANTE GIA. "ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΘΑ ΤΗΝ ΓΡΑΨΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ" για τα καλά και τα κακά και δεν είναι λίγα. Τώρα όμως υπάρχουν άλλες προτεραιότητες.Πέρα όμως από όσα θα ήθελες να χρεώσεις στην Παπαρήγα στον Παφίλη στον Μαϊλη στον Γόντικά και σ΄όποιον άλλον,
Η αριστερά είμαστε εμείς και αν η ιστορία έχει ανάγκη το καινούργιο αυτό θα προκείψει μέσα απο τους καθημερινούς μας αγώνες.

Μηδενιστοφασίστας είπε...

Αγαπητοι αριστεροί, το δίλημμα που βάζετε είναι το δίλημμα που θέλετε να βάλετε για να δικαιώσετε κάποιους και να καταδικάσετε κάποιους άλλους. Και εννοώ το βλακώδες "Αριστερά ή ΔΝΤ"
Θα μπορούσατε να βάλετε το εξίσου λαικίστικο και βλακώδες "Αριστερά ή Υποταγή" στα προπέρσινα γεγονότα και τότε οι Παφίλης Παπαρήγα κτλ. να ήταν αρχιχλιμίτσουρες και σύμμαχοι της ΝΔ και του Καρατζαφέρη-που ήταν, και ο χαζοτσιπράκος ήρωας. (και σε πόσα άλλα τέτοια...)
Κόψτε τις σοφιστείες περί "φασίζουσας γενικέυσης" μηδενισμού και "σύνθεσης", και ανοίξτε τα μάτια σας.
Υπάρχει πρόβλημα. Και φυσικά δεν είναι όλοι ίδιοι.
Φυσικά η (κοινοβουλευτική) αριστερά είναι στο κόλπο με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, και φυσικά τα αριστερά κόμματα και κομματάκια είναι μαγαζάκια που τους τρέχει το χρήμα από τα μπατζάκια για να κλάνω και ομοιοκαταληξία.
Ειδικότερα δε αυτό του Παφίλη και της Παπαρήγα που ναι μαγαζί γωνία. (αλλά και οι άλλοι καλά τα πάνε δε λέω)
Και ρε σαΐνι, Pavlosk (Dog), οι "δικοί" σου δεν είναι σε βουλευτικούς θώκους, ή μήπως είναι στα βουνά ρε συ και δεν το ξέρουμε, μας δουλεύεις?
Οι Ανδρουλάκης και Δαμανάκη στην ίδια μπίζνα δεν ανδρώθηκαν ... ξεχάστηκες?
Δεν είναι σωστό. Όποιος ξεχνάει την ιστορία δυστυχώς είναι καταδικασμένος να την επαναλάβει ως γνωστόν.
Μην μασάτε παίδες.
Don't believe a hype!

milk είπε...

Ποιο καινούριο να έρθει με την Παπαρήγα και τον Γόντικα ορε καραμήτρο BB?
Και αλήθεια λες "εμείς"
Ποιο είναι το συλλογικό υποκείμενο στο οποίο αναφέρεσαι? Για κάντο λίγο λιανα.
Εμείς οι ποιοι εμείς.
Ο λαός? οι αδικημένοι και καταπονημένοι? οι μπλόγκερ? η εργατιά? οι νεολάια? οι "συνειδητοποιημένοι"? οι εξωγήινοι μήπως? λιγο απ'όλα?
Άστο καλύτερα...πες τα στα καφενεία σε κάνα παππού.
Και τώρα που το θυμήθηκα υπάρχει και ένα σχετικό σύνθημα με τον παππού, αλλά δεν το λέω για να μην χαλάσω την σοβαρή μας κουβέντα.

Παυλοσκ
απαντώ στα ερωτήματα σου προς αναζητηση κριτιρίου.

1. Ποιοι είναι με το ΔΝΤ και την κυβέρνηση;
Όσοι στρογγυλοκάθονται στην βουλή και τρέφονται από τον κρατικό προυπολογισμό όσοι δέχονται τα αξιώματα της μαζικής δημοκρατίας και του θεαματικού ολοκληρωτισμού της, πέραν των όσων απατεωνίστικά υποστηρίζουν δημόσια κοροϊδεύοντας και λαϊκίζοντας.
Όσοι με μπαγαποντιές αποκλείουν την οποιαδήποτε δυνατότητα ουσιαστικής και άμεσης ρήξης συσπειρώνοντας μέρος του καταπιεσμένου κόσμου και λειτουργώντας επ αυτού εκτονωτικά με ρητορείες και ανούσιες δράσεις εντυπωσιασμού που δίνουν το λόγο στην αντεπαναστατική προπαγάνδα και την ευκαιρία να καταδικάσει συλλήβδην το κίνημα των εργαζομένων

2. Απο αυτους που δεν είναι με το 1, ποιοι αγωνίζονται με κάθε τρόπο για να ανατραπούν τα μέτρα;

Οι άνθρωποι που έχουν συνειδητοποιήσει το αδιέξοδο του καπιταλισμού που έχουν επίσης καταλάβει ότι η συνεχής πάλη για την ανατροπή του, μόνον θεσμικά είναι σχεδόν αδύνατη. Όσοι δεν συμμετέχουν στις Δημοτικές εκλογές στις ευρωεκλογές στις βουλευτικές εκλογές στο θεαματικόδημοκρατικό πανηγύρι της καταγραφής της παρακολούθησης και των στατιστικών τους γενικότερα.

3. Ποιοι περιγράφουν μια ρεαλιστική προοπτική για τη χώρα με λαϊκό και εργατικό προσανατολισμό;

Όσοι μιλάνε δημόσια για ανατροπή της δημοκρατίας (τους), για σαμποτάζ στην εργασία, για απεργία διαρκείας, για εργατικά συμβούλια βάσης, για ανυπακοή και γιουρούσια σε τράπεζες σούπερ μάρκετ εμπορικά κέντρα κτλ. και δεν τρέφονται από τα σκοτεινά κρατικά κονδύλια τα οποία υποκριτικά σπεύδουν να "καταδικάσουν".
Όσοι σε κάθε δράση τους μοιράζονται το όποιο κέρδος με τον κόσμο, και δεν συναλλάσσονται, θεσούλες, νομοσχέδια, άδειες επιχειρήσεων, επιχορηγήσεις με χαμηλούς τόκους κτλ.

Όσοι γενικά δεν θα χάσουν ούτε τις θεσούλες (θώκους) τους ούτε την βολή τους έτσι και το "δημοκρατικό τους οικοδόμημα" καταποντιστεί.

Την αγάπη μου σε όλους.

υγ.
Ξυπνάτε.
Αλλά και να μην ξυπνήσετε δεν τρέχει και τίποτα γιατί ότι είναι να κάνουμε θα το κάνουμε και χωρίς εσάς.
Μετά ελάτε εσείς να μοιραστείτε τα νέα υπουργεία που εσείς θα φτιάξετε.
Να μας εκτελέσετε να μας μπουζουριάσετε να μας βασανίσετε να μας συκοφαντήσετε να μας ξεφτυλίσετε κτλ γνωστά. Δεν πειράζει...καλή καρδιά.

Γιατί, όποιος δεν διδάσκεται από την ιστορία είναι καταδικασμένος να την επαναλάβει.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...