Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

"Το στρουθοκαμηλίζειν εστι φιλοσοφείν"

....Γιατί εκτός του Χατζηπετρή,για όλα φταιν΄οι 
 γκόμενες οι πρώην και οι επόμενες......
 
(Φταίει η πίεση του ρεύματος των αυταπατών....το κλίμα φοβίας και τρομοκρατίας,η ύπουλη επίθεση ιδεολογικοπολιτικών μηχανισμών του συστήματος,η προβοκάτσια στο διαδίκτυο,η τάση ανάσχεσης του όποιου ριζοσπαστισμού,υπό την καθοδήγηση της αστικής ιδεολογίας και προπαγάνδας,η προκλητική και απροκάλυπτη επέμβαση της Κομισιόν με ηγετικούς παράγοντες "Άγγλων Γάλλων Πορτογάλων Ρώσων Γερμανών Ρουμάνων".


Ακόμη ο ΣΕΒ, τα ΜΜΕ, οι Πασόκοι που πήγαν στον Σύριζα, οι συμμαχίες  και οι συμφωνίες όλων των κομμάτων του Ευρωμονόδρομου,και κυρίως, εκείνος ο Σύριζα που παρά τις παραινέσεις και τις προειδοποιήσεις να μην τον εμπιστευτούν, ο κόσμος, σαν το μικρό παιδί που κάνει τα αντίθετα με αυτά που του λέει η μαμά του, τον εμπιστεύτηκε με την ψήφο του.)


Και τώρα μπορούμε "εμείς" να καταλήξουμε σε κάποιες,πρώτες εκτιμήσεις, για τα αποτελέσματα των εκλογών.
Το πρώτο που μπορούμε να ισχυριστούμε φυσικά,(άλλωστε είναι μια άποψη που ακούγεται καιρό τώρα από πολλά στόματα) είναι ότι ο λαός αυτός δεν παίρνει χαμπάρι τι γίνεται γύρω του,δεν θέλει να ξεβολευτεί ! (θαυμαστικό)
Με λίγα λόγια " φταίει ο Χατζηπετρής".

Εκτιμώντας την κατάσταση που επικράτησε όλη την προεκλογική περίοδο,με τα ψέματα τις επιθέσεις, τις προβοκάτσιες, τις αυταπάτες και τις ιδεοληψίες που καλλιεργήθηκαν,τα εκβιαστικά διλήμματα,τις παρεμβάσεις από ντόπια και  ξένα κέντρα, μπορούμε να καταλήξουμε στους λόγους που η λαϊκή ετυμηγορία εκφράστηκε με αυτόν τον τρόπο.

Στην ουσία η απόφαση του Ελληνικού λαού, στρέφεται ενάντια στα ίδια του τα  συμφέροντά.
Τα μέτρα που έχουν ληφθεί σε βάρος του και αυτά που θα ακολουθήσουν, θα τον κάνουν να ζήσει μια τραγωδία και το περίεργο είναι, που θα έχει συμβάλλει ο ίδιος, θα έχει συνυπογράψει μαζί με τους δυνάστες του και προς όφελός τους, την δική του καταδίκη και την εξόντωση των παιδιών του.
Με αυτά και στην βάση αυτών των δεδομένων, πρέπει να καταλήξουμε σε εκτιμήσεις, που θα είναι πολύτιμες για το επόμενο διάστημα και ότι θα ακολουθήσει, προκειμένου να το αντιμετωπίσουμε αποφασιστικά.

Αν λοιπόν αποδώσουμε  μόνον  τους παραπάνω λόγους την ευθύνη για το  σημερινό αποτέλεσμα, μπορούμε να πούμε  ότι εκτός που ο λαός  είναι ένα ζώον και μισό, και δεν παίρνει χαμπάρι τι παίζεται,ότι ....
"για όλα φταίν΄οι γκόμενες οι πρώην και οι επόμενες".

Αλλά  επί τέλους θα μπορέσουμε να δούμε και την δική μας ευθύνη.
Μπορούμε επί τέλους να δεχθούμε τις αδυναμίες και τα λάθη μας;
Θα μπορέσουμε ποτέ να δεχθούμε τα κενά και τις παραλήψεις, τις λαθεμένες επιλογές,τον απομονωτισμό μας,τις φοβίες μας, τους αποκλεισμούς,τους αφορισμούς σε ότι δεν προκύπτει από  δική μας πρωτοβουλία,θα χτυπήσουμε την δική μας αλαζονεία,που πολλές φορές δεν μας αφήνει να δούμε πέρα από την μύτη μας;
Επί τέλους θα καταλάβουμε ότι ο ρόλος μας δεν είναι να προβλέπουμε και να προειδοποιούμε;
Αυτό μπορεί να το κάνει μια χαρά ο Πιτ Παπαδάκος.
Ο δικός μας ο ρόλος είναι να παρεμβαίνουμε, πολύ δε περισσότερο που μπορούμε να γνωρίζουμε τα αίτια  και να εκτιμούμε τις εξελίξεις και την πορεία των γεγονότων .
Θα μπορέσουμε  επί τέλους να παίξουμε τον ιστορικό μας ρόλο, τον μόνο λόγο της ύπαρξής μας;
Να αναπτύξουμε την ταξική συνείδηση των εργαζομένων. 
 Να οδηγήσουμε την εργατική τάξη στην δική της εξουσία.

Θα γίνει ποτέ κατανοητό ότι ο ρόλος όλων των παραπάνω που τους αποδίδουμε τις ευθύνες του σημερινού αποτελέσματος, δεν είναι άλλος από αυτόν που σήμερα και πάντα εφαρμόζουν με απόλυτη συνέπεια και αποτελεσματικότητα;

Επί τέλους θα πάψουμε να αποδίδουμε ευθύνες σε όλους τους άλλους, χωρίς να μπορούμε να δούμε τις δικές μας;
Θα καταλήξουμε σε μια εκτίμηση μέσα στην οποία θα συμπεριλαμβάνονται και οι δικές  μας αδυναμίες, τα προβλήματα που μπαίνουν ουσιαστικά ανάχωμα στην ανάπτυξη των δεσμών μας με τις μάζες;
Και αυτές δεν είναι προβλήματα και αδυναμίες που έκαναν την εμφάνισή τους σήμερα,σε συνθήκες βαθιάς κρίσης και  που δεν μας επέτρεψαν  να αναπτύξουμε τους αναγκαίους δεσμούς με τις λαϊκές μάζες,που δεν δημιουργήσαμε σχέσεις εμπιστοσύνης.

 Τρέχουμε πίσω από τα γεγονότα τρέχουμε πίσω από τις ανάγκες των καιρών.
Φανήκαμε ανεπαρκείς!

Και αυτή η ανεπάρκεια εκφράστηκε σε όλο της το μεγαλείο  μέσα στις οξυμένες συνθήκες της κρίσης, και με την έκφραση της λαϊκής βούλησης στις εκλογές.

Αν δεν μπορέσουμε να δώσουμε την μάχη μας και ενάντια στις αδυναμίες μας, θα περιοριστούμε να προβλέπουμε, να προειδοποιούμε, να περηφανευόμαστε ότι εμείς σταθήκαμε ορθοί ενάντια και κόντρα στο κύμα της "ηθικής ανηθικότητας" της νέας τάξης, έστω και μόνοι μας, όπως λέει και ο Μπογιόπουλος.

Αλλά εμείς δεν θέλουμε να είμαστε μόνοι μας, εμείς οφείλουμε να σμίξουμε τον κόσμο, όπως λέει, και ο ποιητής, και ο Μπογιόπουλος.

Όμως το προηγούμενο διάστημα δεν πορευτήκαμε περήφανα; 
Δεν πορευτήκαμε ορθοί, ανυποχώρητοι και κόντρα, γιατί δεν σμίξαμε με τον κόσμο;

Αν λοιπόν δεν σκύψουμε με μεγάλη προσοχή στις δικές μας αδυναμίες, αν δεν βάλουμε τον πήχη των απαιτήσεών μας πιο ψηλά,αν  δεν ορθώσουμε το μπόι μας πρώτα και κύρια στις δικές μας αδυναμίες  και πάντοτε εντοπίζουμε και αποδίδουμε σε όλους τους άλλους και στους μηχανισμούς τους την χειραγώγηση του λαϊκού παράγοντα, τότε εκτός του ότι αυτοακυρωνόμαστε ,θα έχουμε αναγάγει τον Στρουθοκαμηλισμό σε φιλοσοφία.

46 σχόλια:

Δραση στο Ωραιοκαστρο είπε...

Καλημέρα, καφέ έχει πάντα έτοιμο.
Συμφωνώ μαζί σου. Αν δεν σπείρεις πως περιμένεις να θερίσεις! Εσύ φταις και όχι ότι δεν έβρεξε.
Κάπως έτσι φαντάζομε εγώ την σπορά.
http://drashstowraiokastro.blogspo.
gr/2012/05/blog-post_508.html
Ο καφές σκέτος? Καλή δύναμη.

Elva είπε...

Kαλημερα καλη μου ΒΒ!

Συμφωνω και επαυξανω και ανεβαζω το πολυ ενδιαφερον κειμενο σου και στο γλομπινγκ για περαιτερω συζητηση!

Φιλια!

TRASH είπε...

Ωραία, μετά από τρία χρόνια που μετρήσαμε κάποιες εκατοντάδες απολύμένους, από απεργίες που τις έκρινε παράνομες και ίδια η ΓΣΕΕ, μετά από δεκάδες μυνήσεις εναντίων κομμουνιστών, μετά από άγριο ξύλο σε λιμάνια και υπουργεία και για την υπεράσπιση των μεταναστών, μετά από δεκάδες τραυματίες και έναν νέκρο σύντροφο, μετά από τους κάλους στα πόδια και την παρατεταμένη αϋπνία, για να μιλήσουμε, να ενημερώσουμε, να οργανώσουμε τον κόσμο,να περιφρουρήσουμε τους αγώνες, τώρα μας περιμένει στην γωνεία και ο βούρδουλας για το αυτομαστίγωμα. Ε, τι διάολο; Αν δεν σπάσουμε ούτε έτσι, κάτι θα βρεθεί και για αργότερα...
Ε, λοιπόν ο λαός αποφάσισε! Τι αποφάσισε; Πως δεν γουστάρει ρε παιδάκι μου τους κομμουνιστές! Γιατί; Γιατί αυτοί οι αχρείοι του υπενθυμίζουν διαρκώς πως θα μπορούσε να είναι και κάτι άλλο από αυτό που είναι.
Ο λαός αποφάσησε με πλήρη συνείδηση πως γουστάρει φασισμό (Χρυσή αυγή), εξαθλίωση(ΝΔ) και παραμύθιασμα(ΣΥΡΙΖΑ). Ε λοιπόν, το πιάτο που παράγγειλε, τώρα θα το γευτεί! Και δεν θα του το έχουν μαγειρέψει, ούτε σερβίρει οι κομμουνιστές...

sosat είπε...

Θα πρότεινα ψυχραιμία, αυτοσυγκράτηση και επαναστατική διάθεση.
Δεν βοηθάει κανένα η απογοήτευση, ο μαζοχισμός και η περιχαράκωση στον εαυτό μας.
Τέλος θα ήθελα να κάνω μία προτροπή, όλοι αυτοί οι προβληματισμοί και συζητήσεις καλό θα είναι να γίνονται εκεί που προβλέπεται απο την απόφαση της Κ.Ε. του ΚΚΕ και όχι στο διαδίκτυο.
Αυτού του είδους οι συζητήσεις στο διαδίκτυο, φέρνουν τα αντίθετα αποτελέσματα απο τα επιδιωκόμενα.
Προβλέπονται συζητήσεις τόσο στα κομματικά όργανα, όσο και σε ευρύτερες συσκέψεις με συνεργαζόμενους, φίλους και οπαδούς του κόμματος.

Ανώνυμος είπε...

BB και Trash και οι δύο σας είστε εξαιρετικοί με δράση και αγάπη για το κόμμα και τον λαό (αυτό καταλαβαίνω τουλάχιστον από αυτά που γράφεται) Πρέπει να δείξουμε ψυχραιμία παρά τις δυσκολίες. Trash είμαι σίγουρος ότι η BB αναγνωρίζει τους αγώνες που έγιναν τα τελευταία χρόνια, αυτά που έγραψε, έστω υπερβολικά, είναι από τη πικρία και την αγωνία γιατί όλα αυτά δεν εκφράζονται και στη συνείδηση του κόσμου και τι μπορούμε να κάνουμε καλύτερο όχι περισσότερο (κάνουμε ήδη πάρα πολλά). Επιπλέον τι θα πεί φεύγω από το globing εγώ θέλω να μείνεις και να συνεχίσεις τις αναρτήσεις σου (Μετά το 56 πόσοι που διαφωνούσαν με θέσεις του κόμματος έμειναν και έδωσαν τη μάχη τους, εσύ θα φύγεις από μια συντακτική ομάδα επειδή διαφωνείς με μια δυο αναρτήσεις). ΒΒ είμαι σίγουρος ότι καιεσύ δε θέλεις να δίνεις τροφή σε αντιπάλους. Εμείς σήμερα το βράδυ έχουμε μάζωξη μέλη και φίλοι. Όλοι μαζί να βρούμε τρόπους για την αναγέννηση και το δυνάμωμα του κόμματος, χωρίς εκπτώσεις στις θέσεις μας. Εγώ ήρθα κοντά στο κόμμα τους τελευταίους μήνες (αν και πάντα εδώ ήταν η καρδιά μου) Εσείς οι παλαιότεροι πρέπει πρώτοι να δείξετε τις αρετές που απαιτούνται. Βασίλης

TRASH είπε...

Το άρθρο παραγνωρίζει εντελώς τον αντικειμενικό παράγοντα. Την τελευταία τριετία δώσαμε πολύ μεγάλες, μέσα στις πιο δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίσαμε από την μεταπολίτευση και μετά (έτσι τουλάχιστον λένε οι παλιότεροι σύντροφοι που τα έζησαν), και εναντίον ενός πανίσχυρου αντίπαλου. Το να κατηγορούμε τον Δαβίδ, όχι γιατί δεν πολέμησε, αλλά γιατί δεν κατάφερε να νικήσει τον Γολιάθ, είναι κατά την γνώμη μου τουλάχιστον άδικο.
Και φυσικά και αφήνει και μία πίκρα στο στόμα, όταν τα βέλη αυτά δεν προέρχονται από αντίπαλους για να σου υποσκάψουν το ηθικό, αλλά από συντρόφους που ήταν δίπλα σου, και ως εκ τούτου γνωρίζουν...

sosat είπε...

Μου προκάλεσε μεγάλη θλίψη και πόνο, το ότι κάποιοι "καλοπροαίρετοι", βρήκαν την αφορμή να ταυτίσουν την συγκεκριμένη ανάρτηση με το χαφιέδικο blog, "νεα σπορά".
Το είδα σε σχόλιο σε άλλο blog το οποίο αναδημοσιεύει την ανάρτηση της BB.
Ενας λόγος παραπάνω , γι' αυτό που έγραψα σε προηγούμενο σχόλιο.
"Αυτού του είδους οι συζητήσεις στο διαδίκτυο, φέρνουν τα αντίθετα αποτελέσματα απο τα επιδιωκόμενα.
Προβλέπονται συζητήσεις τόσο στα κομματικά όργανα, όσο και σε ευρύτερες συσκέψεις με συνεργαζόμενους, φίλους και οπαδούς του κόμματος."
Οι καιροί είναι πονηροί και θέλει πολύ προσοχή, πιστεύω ότι όλοι μας καλοπροαίρετα ασκούμε κριτική και προβληματιζόμαστε δημόσια , αλλά ωφείλουμε πρώτιστα να περιφρουρήσουμε το κόμμα και να σεβαστούμε κάποιες διαδικασίες.
Τα γράφω όλα αυτά καλοπροαίρετα , επειδή πιστεύω ότι δεν υπάρχει κακή πρόθεση απο σένα ΒΒ , αλλά κάποιοι καιροφυλακτούν στην γωνία και πολύ εύκολα προσπαθούν να τα αναγάγουν στην προβοκατόρικη ταχτική χαφιέδικων blogs τύπου "νέας σποράς".

Ανώνυμος είπε...

@ Black Bedlam

Μια ερώτηση που δεν απαιτεί απάντηση.
Είσαι μέλος του Κ.Κ.Ε. ?
Άν όχι (πολύ πιθανό), καλό είναι να το βάλεις σε αναγνώσιμη θέση στο Blog.
Για να μήν υπάρχουν παρεξηγήσεις.

Taliban

faros είπε...

Παρακαλώ να μου επιτραπεί να δημοσιεύσω το παρακάτω σχόλιο, με κάθε σεβασμό στην ανάρτιση και τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς που αυτή προβάλλει.

Αν κατάλαβα καλά, με αυτό το άρθρο, μας την … είπαμε !!!
Πήραμε ένα μαστίγιο και … αυτομαστιγωθήκαμε !!!
Μας … δείραμε και … αυτοϊκανοποιηθήκαμε !!!

Είμαι άνθρωπος που μου αρέσει αφάνταστα και η κριτική και η αυτοκριτική.
Ασφαλώς και αποδέχομαι μέχρι κεραίας την συντροφική επίθεση, τους χαραχτηρισμούς, την δημόσια κριτική (αν και καλό θα ήταν να είχαμε και ψήγματα αυτοκριτικής, αλλά δεν έχει και τόση σημασία) – αν και αυτή δεν θα έπρεπε να γίνεται στα πλαίσια του μπλογκινγκ, αλλά στα όργανα – ακόμα και αυτή που είναι εν πολλοίς άδικη !

Μόνο, φίλοι και σύντροφοι, θα περίμενε κανείς, πέραν της όποιας καταγραφής αόριστων λαθών, αδυναμιών κλπ., να είμαστε πιο συγκεκριμένοι !
Π.χ. αν κάποιος θεωρεί την απόφαση του Κόμματος να μην συρθεί πίσω από την γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ για «ενότητες» και τα ρέστα, να το πει ξεκάθαρα. Αν νομίζει ότι κάποιο στέλεχος δεν ήταν επαρκές στα κανάλια, να έχει το θάρρος να το πει.

Επίσης, καλό είναι να γίνονται και συγκεκριμένες προτάσεις για βελτίωση της δουλειάς μας, για να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα.
Π.χ. είδα πολύ ωραίες και συγκεκριμένες προτάσεις στον «Σφυροδρέπανο».

Με την ευκαιρία, σε κάθε σχετικό ποστ για τις εκλογές το κάνω, ας μου επιτραπεί και εδώ να παραθέσω σχετικό σχόλιο σε μένα του Φίλου και Συντρόφου Red Star.

“ Χάσαμε(νε) την ευκαιρία …
Ο αέρας που αναπνέω από την ανακοίνωση του εκλογικού αποτελέσματος είναι διαφορετικός…
Εισπνέω κάτι που δεν είχα αναγνωρίσει γιατί είχαν ατονήσει προφανώς τα πολιτικά μου αισθητήρια όργανα όσφρησης…
Για να σου δώσω να καταλάβεις ,αυτό το συστατικό του αέρα έχει μια ελαφριά μυρουδιά κοπριάς που γαργαλάει την μύτη και σε ενοχλεί να συγκεντρωθείς στην σκέψη.Σαν να μειώνει το οξυγόνο που υπάρχει στα πνευμόνια μου.Υπήρχε πάντα, αλλά τώρα τον αντιλήφθηκα.Μετά το 4,5 % που πήρε το Κ.Κ.Ε…
Σιγά σιγά ίσως αρχίσει να λειτουργεί καλύτερα και η όραση μου και δω ότι δεν ζω σε μια πολιτισμένη χώρα στην οποία κατοίκησαν χιλιάδες χρόνια πριν σπουδαίοι φιλόσοφοι και δεκάδες χρόνια πριν φιλόδοξοι κομμουνιστές αγωνιστές που την απελευθέρωσαν από τους ναζί κατακτητές.Αυτή η χώρα ίσως έχει μόνο το όνομα και οι νέοι της κάτοικοι αρχίζουν να μου βρωμάνε πολύ…
Παραισθήσεις που θα έλεγε και ο ξεχωριστός Θανάσης Παφίλης.Παραισθήσεις που με έκαναν να πιστέψω ότι ο λαός ,είναι λαός και μπορεί να ξεχωρίσει την αλήθεια.Αλλά τελικά ίσως είναι κοπάδι που δεν θέλει την αλήθεια, αλλά ένα μέρος να τρώει και να αφοδεύει.
Αλλά αυτή η μυρωδιά υπήρχε πάντα ,έμαθα όμως να ζω με αυτή χωρίς να το καταλάβω πως με έπνιγε…
Τώρα που την εντόπισα και με ενοχλεί θα αγωνιστώ περισσότερο και εξυπνότερα για να την διώξω… “

Οικοδόμος είπε...

Καλησπέρα καπετάνισσα!

Σου καταθέτω για ενημέρωση το σχόλιο που κατέθεσα στο γλόμπινγκ, στην αναδημοσίευση του κειμένου σου:

"Καλησπέρα.
Εκφράζω την διαμαρτυρία και τη θλίψη μου για ό,τι ακολούθησε την αναδημοσίευση του κειμένου της ββ. Αυτή η ατμόσφαιρα μου θυμίζει άλλες εποχές, που δεν έζησα αλλά διάβασα σε βιβλία επίσημων ντοκουμέντων του κόμματος.

Διαφωνώ με κάποια σημεία του κειμένου της ββ, δεν έχει νόημα να τα αναλύσω τώρα. Αυτό όμως δεν με εμποδίσει να καταδικάσω τον παραλληλισμό που επιχειρείται, με προβοκατόρικα κείμενα γνωστού προβοκατόρικου μπλογκ, όπως και κάποιους άλλους χαρακτηρισμούς που διάβασα στα σχόλια.

Ο κάθε μπλόγκερ στη γειτονιά μας έχει την ιστορία του, μικρή ή μεγάλη (σε χρονική διάρκεια), και δικαιούται τον σεβασμό, τουλάχιστον, αυτών που τον γνωρίζουν (μέσα από τα κείμενά του). Όσοι συναναστρεφόμαστε εδώ μέσα και γνωριζόμαστε κατά κάποιο τρόπο (πάντα μέσα από τα κείμενά μας) νομίζω αρκετά καλά, νοιαζόμαστε ΟΛΟΙ για το καλό του κόμματος. Ο καθένας μας έχει τη δική του οπτική, αντίληψη, κρίση για να διατυπώσει την άποψή του, την οποία υπογράφει.

Προσωπικά σέβομαι όλες τις απόψεις, ακόμα και του κάθε ανώνυμου σχολιαστή, ακόμα κι αν διαφωνούν με τη δική μου, ακόμα κι αν κάποιος με βρίζει (μέρος ενός διαλόγου είναι κι αυτό…) και πιστεύω πως πρέπει να εκφράζονται ελεύθερα και ανοιχτά.

Την άποψή του γράφει ο καθένας μας γι’ αυτά που βλέπει, ακούει, διαβάζει, γι’ αυτά που ζει. Δεν αποκαλύπτουμε κομματικά μυστικά (προσωπικά δεν γνωρίζω τέτοια) ούτε γράφουμε για εσωκομματικές διαδικασίες (δεν έχω αντιληφτεί να το κάνει κάποιος). Συζητούμε αυτά που συζητά πολύς κόσμος ακόμα, χωρίς να είναι υποχρεωμένος να πάει στην ΚΟΒ της γειτονιάς του να τα καταθέσει γραπτά.

Έχω συμμετάσχει στο παρελθόν σε δημόσιο προσυνεδριακό διάλογο (περισσότερες της μια φοράς και χωρίς να είμαι κομματικό μέλος), και δημοσιεύτηκαν κείμενά μου στο Ριζοσπάστη χωρίς καμιά απολύτως λογοκρισία. Δεν καταλαβαίνω γιατί «δεν μπορεί» να γίνει το ίδιο μέσα από ένα μπλογκ.

Το κόμμα δεν έχει να φοβηθεί τίποτα από τον ανοιχτό ελεύθερο δημοκρατικό διάλογο. Η ιστορία του μας το επιβεβαιώνει.

Νοιώθω απογοητευμένος…

Καλή δύναμη και καλή φώτιση σε όλους μας."

Αντέχουμε καπετάνισσα και συνεχίζουμε με ψηλά το κεφάλι!
Καλή δύναμη!

Ευμένης είπε...

BB καλησπέρα,είναι φανερό ότι τα "δάκρυα" δεν στέγνωσαν ακόμη.
Το όποιο "λάθος" έγκειται στο γεγονώς ότι εξ' ιδίων κρίνεις τα αλλότροια.
Η εσωστρέφεια στην δεδομένη συγκυρία μόνο χαρά στους ασπονδους "φίλους"μας προσφέρει.
ΥΓ ελπίζω να τα πούμε από κοντά,μέχρι τότε αντίσταση παντού και πάντα.

Ανώνυμος είπε...

εχουν ξεκινήσει όλοι οι "φίλοι" του ΚΚΕ να γράφουν ο καθένας το μακρύ του και το κοντό του, ολά βέβαια, στο ίδιο μοτίβο.... Δείτε για παράδειγμα εδώ: http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=697585

Γιατί τόση πρεμούρα τις τελευταίες μέρες με τα εσωκομματικά του ΚΚΕ;; Μήπως κάποιοι θέλουν να δορμολογήσουν εξελίξεις;;

blackbedlam είπε...

Συγχωρέστε με για την καθυστερημένη παρέμβαση αλλά μόλις τώρα τελείωσα από την δουλειά μου και ανέβηκα.
Τι να κάνουμε δουλεύουμε μέχρι αργά μπας και .......
Περιττό βέβαια να πω ότι κάποιοι φίλοι με τις τοποθετήσεις τους δεν κάνουν τίποτε άλλο από το να επιβεβαιώνουν τους λόγους της αναποτελεσματικότητάς μας.
Μην προσφέροντας ουσιαστικά υπηρεσίες στην υπόθεσή μας.
Αναρωτιέμαι φταίνε αυτοί;
Ή μήπως αυτό "συνδέεται, επίσης, με ζητήματα της ιδεολογικοπολιτικής δουλειάς μέσα στο Κόμμα και στην εργατική τάξη, στη νεολαία".

Κανονικά έπρεπε να σας έχω απαντήσει από εχθές.
Συγχωρέστε με που δεν το έκανα.
Οι περισσότεροι που γράφεται εδώ φαντάζομαι έχετε υπ΄όψη σας την "κουβέντα" που άνοιξε απ΄αφορμή την αναδημοσίευση του άρθρου αυτού στο "γλόμπιν".
Μια συζήτηση που με ανάγκασε να δώσω μια γενική απάντηση εκεί, τσάμπα βέβαια γιατί τα παιδιά δεν έχουν μάθει να ασχολούνται με την ουσία των θεμάτων, αλλά περιορίζονται στην φόρμα, στο πασπαρτού, στην απόλυτη επιφάνεια, στις προθέσεις που αποδίδουν σε ότι δεν μπορούν να απαντήσουν,σε ότι δεν μπορούν να ερμηνεύσουν ή το θεωρούν ταμπού ή δεν ξέρω τι άλλο.
Η καλή φίλη Elva είχε την σκέψη να κάνει την αναδημοσίευση αυτή και μάλλον την έβαλα σε μπελάδες.
Στην πρόθεση της συντρόφισσας ήταν να αναπτυχθεί διάλογος, αλλά αντιθέτως προέκυψε πρόβλημα.
Είναι αλήθεια το γεγονός δεν με πολυξενίζει διαθέτω αρκετή πείρα και έχω βρεθεί άπειρες φορές σε παρόμοιες καταστάσεις.
Αλλά όπως και να το κάνεις,ακόμα και για πολλοστή φορά ξαφνιάζεσαι που "κομμουνιστές"αντιδρούν με τέτοιον τρόπο αφοριστικό.

Έτσι θεώρησα υποχρέωσή μου να δώσω εκεί κάποιες απαντήσεις από ευγένεια περισσότερο, στην ευαισθησία και την συνειδητότητα της Εlva.
Και αυτό γιατί τούτες τις μέρες ο χρόνος μου είναι απόλυτα περιορισμένος σκεφτείτε ότι χθες τελείωσα από την δουλειά μου στις 11 την νύχτα και σήμερα, μόλις ανέβηκα και είναι ήδη 10,35΄. .
Είναι ικανοποίηση όταν φίλοι και σύντροφοι εκφράζουν τις απόψεις τους, όσο διαφορετικές και αν είναι αυτές, σημασία όμως έχει να απαντάμε στην ουσία των θεμάτων. Ιδιαίτερα μάλιστα αν υπάρχουν διαφορετικές απόψεις, είναι καλύτερα να απαντάμε σε αυτές με επιχειρήματα και τεκμηριωμένα.
Όχι με αφορισμούς.
Όχι με στείρα άρνηση και ταμπέλες αποκλεισμού.
Όχι παπαγαλίζοντας προτάσεις και συνθήματα.
Θέλω να σας πω, ότι για μένα είναι ικανοποίηση η συμβολή σας στο όποιο διάλογο και στην ανταλλαγή απόψεων
Να είμαστε όλοι καλά, να προετοιμαζόμαστε γι΄ αυτά που έρχονται, είναι πολύ άσκημα.
Αν δεν μπορέσουμε να ερμηνεύσουμε τους λόγους και τα αίτια που ο λαός μας, η εργατική τάξη, αντιμετωπίζει αυτήν την λαίλαπα με αυτήν την ανοχή και την "καρτερικότητα",αν δεν καταλήξουμε στο τι είναι αυτό που τον κάνει να συναινεί στην ίδια του την εξαθλίωση,δεν θα μπορέσουμε ποτέ να τον προσεγγίσουμε, δεν θα μπορέσουμε ποτέ να τον πείσουμε, δεν θα μπορέσουμε να συσπειρωθούμε,να συντονιστούμε, να οργανωθούμε για να αντιμετωπίσουμε αυτόν τον εφιάλτη, αυτόν τον πόλεμο.
Θα κοιτάμε ανήμποροι και θα γινόμαστε παθητικοί παρατηρητές και θεατές της ίδια μας της εξόντωσης."

blackbedlam είπε...

Trash θα σου απαντήσω όπως θα απαντούσα σε κάποιο μεγάλο παιδί, γιατί μεγάλος είσαι και πρέπει να μπορείς να ερμηνεύεις πράγματα και καταστάσεις.

Παράβλεψε τον αυστηρό τόνο μου, αλλά στους κομμουνιστές έτσι απαντώ εγώ, σιγά μην κάτσω να σου χαϊδεύω τα αυτιά.

Να πω πρώτ΄απ΄όλα ότι ψάχνω να βρω ένα σχόλιο μου για τα παιδιά της ΚΝΕ, για τους φίλους και τους συντρόφους, που τρέχουν εξαντλώντας κάθε ικμάδα τους, αλλά δεν το βρίσκω.Θα μπορούσε να είναι μια απάντηση για το τι αισθάνομαι και πως αντιμετωπίζω όλους εμάς που τρέχουμε και βρισκόμαστε μπροστά στους καταπέλτες,έξω στις πύλες των εργοστασίων,έξω από την ΔΕΗ και τον ΟΑΕΔ ,στην εφορία και όπου αλλού.

Μην μου τα λες εμένα αυτά δεν μιλάς σε κάποιον που περιορίζεται στην κριτική ή στα λόγια.

Πάει αυτό, αλλά να σε ρωτήσω κάτι, τρία χρόνια τώρα με τόσο τρεχαλητό, με τέτοια προσπάθεια, με τέτοιον αγώνα,με όλα όσα περιγράφεις και άλλα τόσα μπορώ να σου πω,δεν αναρωτιέσαι γιατί δεν έχουν αποτελέσματα όλα αυτά.

Γιατί "ρε παιδάκι μου" ο λαός δεν γουστάρει τους κομμουνιστές, τι συμβαίνει; Δεν τους αρέσει το μάτι στο μέτωπό μας ή μήπως το κέρατο και η προβοσκίδα μας;

Δίκιο έχουμε, για το συμφέρον του αγωνιζόμαστε, γιατί ρε παιδάκι μου δεν μας θέλουν.

Τους αρέσει αυτό που ζούνε απ΄όσο ξέρουμε όχι.

Με πλήρη συνείδηση αποφάσισαν;

Αυτό, το κέρατό μου που το είδες γραμμένο, σε ποιο κομματικό κείμενο είδες και διάβασες να λέει τέτοια πράγματα και έρχεσαι να υπερασπιστείς το κόμμα με αυθαίρετα συμπεράσματα;

Και αν εν πάσι περιπτώσει ο λαός με αυτήν την συνείδηση αποφασίζει αυτά, σε αυτές τις εποχές βαθιάς κρίσης και οδηγούμενος στα όρια του οξαποδώ, τότε ας αποφασίσουμε ότι δεν γίνεται τίποτα, να μην βλέπω και εγώ τα μάτια των συντρόφων των 18αρηδων, των 20αρηδων, των 25αρηδων, γεμάτα απογοήτευση που μετά από τόση δουλειά που και εσύ περιγράφεις,σε συγκεντρώσεις μαζεύονται 30-40 άντε 50 άτομα και μάλιστα τα ίδια.

Με πολύ κατανόηση και συντροφικότητα, αλλά πρόσεχε, έχε το νου σου και εσύ και όλοι μας.

Και να ξέρεις οι κομμουνιστές δεν σπάμε με τίποτα, μονάχα υπερασπιζόμαστε τις ιδέες μας, την φιλοσοφία μας, υπερασπιζόμαστε την τάξη μας και το κόμμα μας το επαναστατικό το Μαρξιστικό-Λενινιστικό.

blackbedlam είπε...

Ταλιμπάν

'Οχι δεν είμαι μέλος του κόμματος και αυτό το λέω με κάθε ευκαιρία.

Δεν θεωρώ σκόπιμο να δηλώσω και εγγράφως το αν είμαι ή όχι μέλος του κόμματος.

Να ξέρεις πάντως ότι το πέϊ μπουκ μου έτσι δεν το λέτε στο στρατό;

Το πέϊ μπούκ μου λοιπόν διαθέτει κοντά 25 τόμους και είμαι πολύ περήφανη γι΄αυτούς και για το μετά που είναι αμετακίνητο.

Μην προσπαθήσεις να βγάλεις συμπεράσματα δεν θα τα καταφέρεις και ούτε χρειάζονται άλλωστε.

Να είσαι πάντα καλά.

blackbedlam είπε...

Γεια σου σύντροφε Τάσο.

Εμένα πάλι δεν μου προκάλεσε ούτε θλίψη ούτε πόνο που κάποιοι αυθαιρετώντας κατέληξαν σε συμπεράσματα και μπόρεσαν να με ταυτίσουν με προβοκατόρικες και επιπόλαιες ενέργειες.

Εμένα εκείνο που με θλίβει και με πονά, είναι ότι μπορεί να υπάρχουν "σύντροφοι" που μπορούν και σκέφτονται με αυτόν τον επιφανειακό τρόπο.

Που καταλήγουν να γίνονται αφοριστικοί, απορριπτικοί,δογματικοί σε ότι δεν είναι πρωτοβουλία του κόμματος.

Εγώ από την δική μου πλευρά πάλι, πιστεύω ότι το κόμμα δεν έχει να φοβηθεί τίποτα αν μιλάει και για τις όποιες αδυναμίες του, πράγμα που προσπαθεί να κάνει.

Αν διαβάσεις το σχόλιό μου στο γλόμπιν, θα δεις ότι η πρώτη εκτίμηση του κόμματος συμπεριλαμβάνει όλες τις δικές μου επισημάνσεις.

Το κακό ξέρεις ποιο είναι, ότι σύντροφοι αντιλαμβάνονται στρεβλά την κομματικότητα.

Γίνονται αφοριστικοί σε ότι δεν λέγεται από το κόμμα, δεν σκέφτονται, δεν προβληματίζονται, δεν έχουν άποψη πέρα από αυτό που "κατεβαίνει από πάνω".

Είναι αυτό που πολλές φορές λέω:Σηκώνουν το χεράκι απλά να ψηφίσουν.

Μα έτσι δεν περιφρουρείς το κόμμα, έτσι δεν συμβάλεις στην επεξεργασία και σύνθεση των απόψεων

Και είναι μεγάλο λάθος αυτό.

Ναι χρέος μας είναι να περιφρουρήσουμε το κόμμα,σωστά το λες,αλλά να το περιφρουρήσουμε από αδυναμίες και κενά που μπορεί να παρουσιάζει και όχι για πράγματα που τα καταλαβαίνει ο κάθε φίλος και εχθρός, που τα συζητάει και προβληματίζεται άλλοτε καλοπροαίρετα και άλλοτε όχι.

Σε αυτά οφείλουμε να δώσουμε απαντήσεις και όχι να κάνουμε σαν να μην υπάρχουν.

Μην ξεχνάει κανείς ποτέ, οι κομμουνιστές δίνουν την μάχη σε δύο μέτωπα.

Με τον ταξικό εχθρό και με τις αδυναμίες τους.

Στο κάτω κάτω ρε συ Τάσο, ο ρόλος του κόμματος, ο πρώτος και μόνος ρόλος ύπαρξής του, είναι να καθοδηγήσει τον κόσμο, την εργατική τάξη,να την συσπειρώσει, να της εμπνεύσει εμπιστοσύνη, να αναπτύξει το ταξικό ένστικτο των εργαζομένων και να οδηγήσει την εργατική τάξη στην δική της εξουσία.

Τι διάβολο πια.

Δεν μπορεί κάποιοι σύντροφοι και δεν είναι λίγοι να θεωρούν υπεύθυνο τον λαϊκό παράγοντα.

Με αυτόν τον τρόπο αυτοακυρωνόμαστε.
Και λέω ότι πρέπει με όλους τους τρόπους, να προβληματιστούν.

blackbedlam είπε...

Βασίλη χαίρομαι που παίρνεις θέση συμβάλλοντας στον προβληματισμό.

Το ζήτημα δεν είναι να τρέχεις αλλά να τρέχεις αποτελεσματικά.Το ζήτημα είναι πόσο ανταποκρίνεσαι στις σημερινές ανάγκες,

Το θέμα που θέλω να αναδείξω είναι να μην καταλήγει κανείς σε συμπεράσματα που τελικά σε αυτοακυρώνουν.

Γιατί αν φτάσεις να πεις ότι φταίει ο λαός που δεν καταλαβαίνει, που δεν μας θέλει, ακόμα και αν πεις ότι φταίνε οι μηχανισμοί, αυτοακυρώνεσαι γιατί, γμτ μου, τα έχω πει δεκάδες φορές είναι πια κουραστικό όχι για μένα βέβαια, αλλά αν φταίνε όλα τα άλλα που θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν και θα εκσυγχρονίζονται, θα σημαίνει ότι δεν μπορούμε να παρέμβουμε.

Ε,ας αφήσουμε λοιπόν τις επαναστάσεις και ας πάμε να πλύνουμε πιάτα ( που λέει ο λόγος)
ΥΓ: Βασίλη, οι αντίπαλοι αν θέλουν να πουν εκτός των άλλων, εκτός των αποτελεσμάτων που μιλούν, έχουν διαβάσει την πρώτη εκτίμηση του κόμματος, πίστεψέ με δεν λέω τίποτα περισσότερο στο ποστ μου.

Παρ΄όλα αυτά κρατάμε γερά, κρατάμε καλά.

Ούτε βήμα πίσω από τις αρχές μας.

Αλλά ξέρεις κάτι βρε Βασίλη πρέπει κάποια στιγμή να τις μάθουμε αυτές τις αρχές.

Unknown είπε...

Καλημέρα ΒΒ. Με αφορμή την ανάρτησή σου και το post του οικοδόμου μου προέκυψε αυτό το κείμενο http://dimostanalias.blogspot.gr/2012/06/blog-post.html.
Συνέχισε την προσπάθειά σου, και οι σύντροφοι που αντιδρούν θα καταλάβουν στο τέλος ότι δεν βοηθούν την υπόθεσή μας. Αν αντιδρούν έτσι στην κριτική, καταλαβαίνεις εύκολα πως μιλάνε στον κόσμο. Οι κομμουνιστές δεν είναι ανθρωποδιώκτες.

TRASH είπε...

@ΒΒ:
Λες:
«Μην μου τα λες εμένα αυτά δεν μιλάς σε κάποιον που περιορίζεται στην κριτική ή στα λόγια.», μα για αυτό ακριβώς σχολίασα «αφήνει και μία πίκρα στο στόμα, όταν τα βέλη αυτά δεν προέρχονται από αντίπαλους για να σου υποσκάψουν το ηθικό, αλλά από συντρόφους που ήταν δίπλα σου, και ως εκ τούτου γνωρίζουν...»
Οπότε αυτή σου η αποστροφή ήταν προφανώς περιττή.
Παρακάτω:
«Με πλήρη συνείδηση αποφάσισαν;

Αυτό, το κέρατό μου που το είδες γραμμένο, σε ποιο κομματικό κείμενο είδες και διάβασες να λέει τέτοια πράγματα και έρχεσαι να υπερασπιστείς το κόμμα με αυθαίρετα συμπεράσματα;»
Δεν νομίζεις πως πάει πολύ, κάτω από ένα κείμενο που χαρακτηρίζει την πρώτη εκτίμηση της ΚΕ «φιλοσοφικό στουρθοκαμηλισμό», να εγκαλείς και από επάνω (εμένα!!!!!!) για ...διαφοροποίηση από τα κομματικά κείμενα; Πέραν του αστείου του πράγματος, θα υπενθυμήσω πως η πρώτη εκτίμηση της ΚΕ είναι αντικείμενο συζήτησης των μελών και φίλων του κομμάτος εντός των κομματικών οργανώσεων. Κατά συνέπεια δεν είναι οριστική...
Από εκεί και πέρα, το «δεν γίνεται τίποτα» δεν υπάρχει στην δική μου θεώρηση, πολύ περισσότερο που πιστεύω στις ...ιστορικές νομοτέλειες...
Εκείνο που εγώ βλέπω, είναι πως τελικά θε πρέπει να περάσουμε από πολύ μεγαλύτερη και μακρόχρονη μηχανή του κιμά, μέχρι να αποφασίσουμε σαν λαός να αγωνιστούμε.
Και ο έλληνας δεν μας γουστάρει για πολλούς λόγους. Το να είσαι πιο έξυπνος (αφού συνεχώς προβλέπεις τα πάντα με σχεδόν απόλυτη επιτυχία) σε έναν λαό εξυπνάκηδων, και το να δίνεις ανιδιοτελείς αγώνες μέσα σε έναν λαό ιδιοτελών αμοραλιστών, δεν σε κάνει απλά αντιπαθή, σε κάνει λαομίσητο! Ε, αυτό ακριβώς πάθαμε! Και μην μου πεις πως πάλι «φταίμε εμείς που δεν διαπαιδαγωγήσαμε τον λαό», λες και εμείς έχουμε στα χέρια μας τα σχολεία, τα ΜΜΕ, το μπλογκς, τα πανεπιστήμια, τις εκκλησσίες, τους εκδοτικούς οίκους, και όχι ο αντίπαλος....

Και για να μιλήσω και λίγο επί της ουσίας του κειμένου σου. Για μένα δεν λέει απολύτως τίποτε! Παίρνει μία γενικά σωστή (και παντός καιρού και καταστάσεων) αρχή, πως πάντα έχουμε περιθώρια υποκειμενικής βελτίωσης, και την διαστερυλώνει σε βαθμό που τελείως αντιμαρξιστικά να παραβλέπει τον αντικειμενικό παράγοντα. Ετσι λοιπόν, αφου δεν γίνεται επανάσταση, το αυτονόητο κατ’εσέ είναι πως δεν μπορεί παρά να φταίνε οι επαναστάτες! Η περίπτωση να ήταν απλά ο εχθρός πολύ δυνατότερος, δεν εξετάζεται καν! Και όχι μόνο αυτό, αλλά δεν μας λες και που ακριβώς φταίνε αυτοί οι αχρείοι που δεν τους ακολούθησε ένας πλήρως εξαχρειωμένος από την κρίση λαός, στην έφοδο στα ουράνια... Οπότε η μόνη χρησιμότητα της ανάρτησης σου που γίνεται αντιληπτή από εμένα, είναι αυτή του πυροκροτητή γκρίνιας, μιζέριας και απογοήτευσης.

Θα περίμενα δηλαδή, να μας πεις για ποιές ακριβώς υποκειμενικές αδυναμίες μιλάς, καθώς και προτάσεις για το ξεπέρασμα τους. Αυτό θα συμφωνήσουμε πιστεύω, πως είναι και το νόημα της κριτικής-αυτοκριτικής. Μιλάς λοιπόν για χαμηλό ιδεολογικό επίπεδο. Νομίζω πως είναι και το μόνο που θίγεις τελικά στα σχόλια. Δεν είσαι η πρώτη, το έχω θέσει και εγώ και πολλοί άλλοι (όχι μέσω ίντερνετ). Πρόταση(δική μου): Περισσότερο βάρος στο ΚΜΕ, ενθάρρυνση της χρήσης των κομματικών βιβλιοθηκών από τα μέλη και φίλους του κόμματος. Αντε λοιπόν και το κάναμε. Πιστεύεις πως αυτό θα έκανε την διαφορά στα εκλογικά ποσοστά του ΚΚΕ;
Προφανώς και όχι. Και γιατί τα προηγούμενα χρόνια, το ΚΚΕ με αυτό το ιδεολογικό επίπεδο αύξανε σταθερά την κοινωνική και εκλογική επιρροή του; Δεν είναι φανερό πως άλλοι ήταν οι καθοριστικοί παράγοντες της πολιτικής μας ήττας;
Προσωπικά, έχω εντοπίσει αρκετές αδυναμίες , και τις έχω αναφέρει και δημόσια, αλλά θεωρώ (όπως και η ΚΕ) πως ο καθοριστικός παράγοντας ήταν ο αντικειμενικός. ( http://fadomduck2.blogspot.gr/2012/06/blog-post_22.html )
Λοιπόν, περιμένω να γίνεις συγκεκριμένη, και νομίζω πως έτσι μπορεί να προκύψει μία επικοδομητική κουβέντα που επιδιωκουμε και οι δύο.
Θα επανέλθω ευχαρίστως...

TRASH είπε...

Υ.Γ.
Αν και αυτονόητο, θα επαναλάβω πως δεν σου καταλογίζω προθέσεις, κρίνω το αποτέλεσμα. Αυτό προς αποφυγή παρεξηγήσεων (μόνο αυτές μας έλειπαν)

blackbedlam είπε...

Φάρε καλησπέρα σου.
Λάθος κατάλαβες.
Με το άρθρο μου. ούτε σας την είπα,ούτε προτείνω να αυτομαστιγωθούμε.
Λέω για το προφανές, ότι όλη η εξέλιξη αυτή πρέπει να μας προβληματίσει ακόμη πιο σοβαρά.
Ότι πρέπει να πάψουμε να αποδίδουμε τις ευθύνες σε όλους τους άλλους, δίχως να κοιτάμε και τις δικές μας,γιατί με αυτόν τον τρόπο αυτοακυρωνόμαστε.
Σε σχόλιά μου το αναλύω τι ακριβώς εννοώ, αν και νομίζω ότι καταλαβαίνεις τι θέλω να πω.
Αυτοκριτική, τι εννοείς;
Όλα όσα λέω από την στιγμή που τον εαυτό μου τον εντάσσω σε αυτόν τον χώρο, αφορούν και εμένα.
Να γίνεται στα όργανα;
Μην αμφιβάλεις εκεί που έχω πρόσβαση και έχω καλές προσβάσεις, γίνεται και όχι μόνον από εμένα. Πρέπει δε να σε βεβαιώσω ότι τέτοια αντίδραση δεν αντιμετώπισα.
Το θέμα είναι ότι αν δεν μπορούμε να εκτιμήσουμε τι ακριβώς είναι εκείνο που δεν "πάει καλά",αν δεν εντοπίσουμε τα αίτια, δεν θα μπορέσουμε να πάρουμε και τα κατάλληλα μέτρα ώστε να μην το βρίσκουμε μπροστά μας διαρκώς.
Όταν λοιπόν έρχονται σύντροφοι (;) το ερωτηματικό είναι γιατί δεν γνωρίζω αν είναι κομ.μέλη,όταν λοιπόν έρχονται και καταλήγουν ότι για όλα φταίνε οι μηχανισμοί και μια σειρά άλλοι παράγοντες, τα έχω γράψει και σε απαντήσεις και στο άρθρο μου,μην επαναλαμβάνομαι,τότε τα μέτρα που θα παρθούν θα είναι σε λάθος κατεύθυνση, αναποτελεσματικά και ίσως και επιζήμια.
Γιατί ,όπως καταλαβαίνεις δεν είναι δυνατόν να παρέμβουμε στους μηχανισμούς τους πριν τους ανατρέψουμε, αυτούς όσο θα είναι στην εξουσία θα τους έχουν και θα τους εκσυγχρονίζουν.
Αρα; Δεν μπορούμε; Δεν γίνεται; τι;
Μου λες ότι αν δεν συμφωνώ με κάποιες από τις αποφάσεις του κόμματος, αν κάποιο στέλεχος μας ήταν ανεπαρκές στα κανάλια,ξέρω σαν παράδειγμα τα αναφέρεις,
να έχεις λες το θάρρος να το πει.
Εμ αυτό είναι που δεν λέγεται. Τότε είναι που θα έκανε κανείς αντικομματική δουλειά, γιατί βάλε με το νου σου τι έχει πέσει στην αντίληψη του καθ΄ενός μας και που να αρχίζαμε να λέμε εκείνος έτσι και ο άλλος διαφορετικά.
Αυτό μπορεί να το κάνει κάποιος που δεν μπορεί να έχει σχέση δεσμούς και πρόσβαση.
Άλλωστε κάποιες επισημάνσεις για γενικότερου χαρακτήρα αδυναμίες τις έχω κατά καιρούς αναφέρει.
Και θα κλείσω τονίζοντας για πολλοστή ,ότι η αστική τάξη και ο καπιταλισμός κάνουν μια χαρά την δουλειά τους και γίνονται και αποτελεσματικοί.
Καιρός είναι να φροντίσουμε και εμείς να κάνουμε πιο αποτελεσματική την΄δική μας δουλειά.

blackbedlam είπε...

Καλησπέρα σου σύντροφε Οικοδόμε.
Είναι γεγονός ότι μερικές φορές φίλοι και σύντροφοι γίνονται "Βασιλικότεροι του Βασιλέως"
Και νομίζω ότι μία από τις αδυναμίες μας είναι αυτή.
Ο φόβος μήπως μειώσουμε το κόμμα,μήπως το θίξουμε μήπως δώσουμε δικαιώματα,η ανασφάλεια μήπως και ακουστεί κάτι διαφορετικό από αυτά που λέει το κόμμα....
Και αναρωτιέμαι καμιά φορά όταν αντιμετωπίζω τέτοιες αντιλήψεις.
Τελικά ρε παιδί μου ποιος είναι το κόμμα;
Το κόμμα είναι οι βασικές του αρχές, η κοσμοθεωρία του, οι συλλογικές του αποφάσεις.
Και οι αποφάσεις αυτές δεν μπορούν παρά να παίρνονται μέσα από την επαφή μας με τον κόσμο, από την επεξεργασία των απόψεων, από την σύνθεση των απόψεων.

Το πρόβλημα είναι οι ταμπέλες, όποιος τολμά να πει την γνώμη του,έτσι και έχει καμιά φράση περισσότερη, γίνεται ξαφνικά αιρετικός, γίνεται οπορτουνιστής, γίνεται άντε να μην πω.
Αν αυτό δεν λέγεται αποκλεισμός τότε τι λέγεται;
Και αυτός είναι ένας τρόπος ασφαλής για να συρρικνώθουμε.
Δεν είναι εύκολο να πας να πεις την γνώμη σου και να σου βάζουν πάγο.
Με αυτόν τον τρόπο καταπνίγεται η κριτική, αναγκαίο συστατικό και καταστατικό δικαίωμα και καθήκον.
Θα συμφωνήσω μαζί σου,είναι άλλωστε κάτι που πολλές φορές το αναφέρω σε άρθρα και σχόλιά μου:
"Το κόμμα δεν έχει να φοβηθεί τίποτα από τον ανοιχτό ελεύθερο δημοκρατικό διάλογο".
Να είσαι πάντα καλά και δεν το βάζουμε κάτω μπροστά σε όλες τις δυσκολίες. Εμείς οι κομμουνιστές παλεύουμε για να αλλάξουμε τον κόσμο.
Και ο κόσμος αυτός θα αλλάξει θέλουν δεν θέλουν, είναι όμως που και εμείς θέλουμε να βάλουμε ένα μικρό λιθαράκι

blackbedlam είπε...

Ευμένη μεγάλη μου χαρά που σε ξαναβρίσκω.
Γιατί χάθηκες;
Ελπίζω όλα να είναι καλά και από την μεριά μου, εύχομαι τα καλύτερα.
Κάτι δεν καταλαβαίνω για κάνε μια διευκρίνηση.
Γράφεις:

"Το όποιο "λάθος" έγκειται στο γεγονός ότι εξ' ιδίων κρίνεις τα αλλότρια".

Έτσι που το διαβάζω δεν κολλάει με την παρακάτω φράση και με την οποία συμφωνώ.
Ναι ελπίζω και γω ότι θα μας δοθεί η ευκαιρία να τα πούμε.

blackbedlam είπε...

Ανώνυμε καλησπέρα σου.

Φίλε μου δεν ασχολούμαστε με τα εσωκομματικά του ΚΚΕ, με την πορεία του μέσα στο κίνημα ασχολούμαστε.
Και αυτό είναι κάτι που διαρκώς θα έπρεπε να μας απασχολεί,έτσι που αν μας απασχολούσε περισσότερο, σήμερα
μπορεί και να μην βρισκόμασταν σε τούτη την θέση.

Ανώνυμος είπε...

@ Black Bedlam

Προσέλαβες εντελώς αντίστροφα τον λόγο της προτροπής στο σχόλιο μου.
Σε κάθε περίπτωση, είχε το νόημα της αντιδιαστολής από καταστάσεις σαν το τελευταίο φρούτο "Νεα Σπορά" και εξ αρχής εξουδετέρωσης κακόβουλων οι οποίοι μονίμως (όχι μόνο την παρούσα πολιτική στιγμή) προσπαθούν να βρούν ή κατασκευάσουν αντιπαραθέσεις εντός του κομματικού οργανισμού του Κ.Κ.Ε.
Ξανα-επαναλαμβάνω πως ΔΕΝ σχολίασα έστω έμμεσα ούτε θετικά ούτε αρνητικά την ανάρτηση σου.

Taliban

Ανώνυμος είπε...

http://katotokerdos.blogspot.gr/2012/05/blog-post_30.html

Ευμένης είπε...

ΒΒ καλησπέρα, γνωρίζεις ότι συνήθως το σχόλιο μου είναι σχετικά μακροσκελές,σ'αυτήν την ανάρτηση συνειδητά επέλεξα να είμαι λακωνικός.
Οι τρείς σειρές που έγραψα αποτελούν και από μία ξεχωριστή θεματική ενότητα.
Σ'αυτό που δεν καταλαβαίνεις,λέω το προφανές ότι τα μέλη και οι φίλοι του κόμματος δεν έχουν αναπτυγμένη στον ίδιο βαθμό την ταξική συνείδηση,ούτε το ίδιο ιδεολογικό-πολιτικό επίπεδο με σένα.
Άρα είναι αδόκιμο και πολιτικός δαλτωνισμός να προσπαθείς να εξηγήσεις συμπεριφορές και το πιο σοβαρό να επιρρίψεις ευθύνες.
Έχω αντίλογο σ'αυτά που γράφεις, αλλά αρνούμαι να ανοίξω τα εσώψυχα μου σε δημόσια θέα.
Αρνούμαι να συγκρουστώ δημόσια με ανθρώπους που είναι σίγουρο ότι είμαστε από την ίδια όχθη του ποταμού και στο ίδιο μετερίζη.
Αρνούμαι να μπω στην λογική του πολιτικού κουτσομπολιού με κάθε ανώνυμο "σύντροφο", "φίλο' ή προβοκάτορα,γιατί ελοχεύει ο κίνδυνος να πέσουμε σε επίπεδο μεσημεριανάδικου.
Γνωρίζεις πολύ καλά ότι οι κομμουνιστές δεν κρύβουν τα όποια "λάθη" τους κάτω από το χαλί,και ότι το αποτέλεσμα των εκλογών θα περάσει από εξονυχιστική ανάλυση και στο τελικό κείμενο της ΚΕ θα έχουμε την ευκαιρία αυτοκριτικά πάντα να πούμε την αποψη μας.
ΥΓ δεν χάθηκα σε όλες τις εκδηλώσεις του κόμματος είμαι παρόν και μάχιμος,ίσως δεν βρεθήκαμε γιατί αυτού τουλάχιστον είμαστε πολλοί.

Ανώνυμος είπε...

http://www.google.gr/url?url=http://katotokerdos.blogspot.com/&rct=j&sa=X&ei=5kbrT-CgNIfV8gPiiITGBQ&ved=0CEYQ1AUwBA&q=analysi+tis+neoellinikis+astikis+ideologias&usg=AFQjCNEiH30HoT_crcLc8P5v-3HQGz_xLQ&cad=rja

Ανώνυμος είπε...

BB καλημέρα
Μέσα στις κομματικές αρετές ασφαλώς εντάσσω την κριτική και την αυτοκριτική.
Τώρα που ηρέμησε το κλίμα να μιλήσουμε και επί της ουσίας.
Θεωρώ πολύ κρίσιμό αυτό που αναφέρεις για τον κόσμο που δε μας ψήφισε στις 17 ενώ μας είχε ψηφίσει στις 6. Χρειάζεται γρήγορα να γίνει μια χαρτογράφησή του. Ψήφισαν τον ΣΥΡΙΖΑ για να γίνει κυβέρνηση και να εκτεθεί. Συμφωνούν με το ΚΚΕ αλλά θέλησαν να δουν μια κυβέρνηση της αριστεράς. Απογοητεύτηκαν από το αποτέλσμα της 6ης και θέλησαν να στείλουν μήνυμα στο κόμμα. Είχαν βαθύτερες διαφωνίες και τώρα εκδηλώθηκαν μαζικά. Προφανώς ισχύουν όλα αλλά να δούμε σε τι ποσοστό για να δούμε μετά τι λάθη κάναμε, τι θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει και τι μπορούμε να κάνουμε από εδώ και πέρα για να ξανακερδίσουμε πρώτα αυτούς και μετά και άλλους. Καλή δύναμη Βασίλης

blackbedlam είπε...

Γεια σου Τaliban.
Κατάλαβα τι και γιατί μου το πρότεινες, αλλά για όποιο λόγο και αν είναι, για μένα αρχή αυτό.
Το τι είναι και το τι δεν είναι ο καθένας μας, απορρέει από τις πεποιθήσεις του,από τις θέσεις και τις αρχές του και κυρίως από τον τρόπο ζωής του.
Και με την προϋπόθεση ότι αυτός που καλείτε να βγάλει συμπεράσματά, πρέπει να έχει και την υποδομή εκείνη που θα του δίνει την δυνατότητα να μπορεί να εκτιμάει σωστά.
Δύσκολη δουλειά δε λέω, αλλά μωρέ ξέρεις, όταν αποφασίζεις ότι θέλεις να συμβάλεις στο να αλλάξεις τον κόσμο,πρέπει να κάνεις και τις ανάλογες προσπάθειες για να υπερασπιστείς την απόφασή σου.
Και εννοώ τον καθένα από εμάς έτσι,μην παρεξηγηθεί ο β΄ενικός!
Να τώρα που είμαι πιο χαλαρή θα σου πω ένα περιστατικό.
Χρόνια πριν, είμαι σε κάποια συνέλευση και πρέπει να αναφερθώ σε ζητήματα παιδείας και πολιτισμού.
Κουβέντα για κόμματα και ΚΚΕ, δεν το συζητώ.
Και κει που μιλάω για τον κίνδυνο που διατρέχουν τα παιδιά από τα ναρκωτικά, πετάγεται έξαλλη μία κυρία και φωνάζει:
"Κυρία μου όταν εσείς μιλάτε για πολιτισμό, ξέρουμε πολύ καλά τι εννοείτε"! Και βγαίνει έξαλλη από την αίθουσα χτυπώντας την πόρτα.
Καταλαβαίνεις τι θέλω να πω;
Ότι πολλές φορές κοιτάμε την ταμπέλα και δεν μας ενδιαφέρει αν αυτό που λέγεται είναι σωστό ή όχι.
Η κυρία με απέρριψε ξέροντας ότι είμαι ΚΚΕ, χωρίς να δώσει σημασία σε αυτά που έλεγα και που ήταν προς όφελος και των δικών της παιδιών

ΥΓ:
Και παρακαλώ μήπως μετά και από τα σχόλια θα ήθελες να πεις την γνώμη σου σχολιάζοντας το κείμενό μου;
Θα το χαιρόμουν.

blackbedlam είπε...

Ευμένη σεβαστή η άποψή σου, αν σωστά την ερμηνεύω.
Ελπίζω να συναντηθούμε σύντομα.

blackbedlam είπε...

Βασίλη έτσι είναι, σωστά αυτά που επισημαίνεις.
Αν δεν ερμηνεύσουμε τους λόγους και τα αίτια, αν καταλήξουμε σε λαθεμένες εκτιμήσεις,θα καταλήξουμε σε λαθεμένη αντιμετώπιση, θα οδηγηθούμε σε αναποτελεσματικές επιλογές.
Τα πράγματα θα ζορίσουν ακόμη περισσότερο και θα έχουν να κάνουν εκτός της εξαθλιώσης που θα ζούμε και με τις δημοκρατικές μας ελευθερίες.
Δες την ανενόχλητη δράση της Χ.Α,δες τις αποφάσεις για την αφισοκόλληση και τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας του Δήμου Αθήνας.
Θα χρειαστεί να είμαστε εξοπλισμένοι με επιχειρήματα, με γνώση και αποφασιστικότητα, έτσι που να μπορούμε να πείσουμε για τα δίκαια αιτήματα μας, έτσι που να μπορέσουμε να συσπειρώσουμε τον κόσμο να σμίξουμε μαζί του.

Καλό σου βράδυ.

Κώστας Παπαδόπουλος είπε...

μήπως να ασχοληθούμε λίγο με τα φασιστάκια που έχουν αρχίσει καθημερινές επιθέσεις στη Νίκαια και στον Ρέντη . Τι λέτε θα τους αφήσουμε να κάνουν "κουμάντο" στην Πόλη ; η θα παρέμβουμε δυναμικά;
Μήπως το ζητημα είναι πιο "κεντρικό"; και φταίει ο καπιταλισμός και πρέπει να τα πολεμήσουμε όλα μαζί ;
Μήπως πρέπει να κάνουμε κάτι μαζικό πλατύ και ανοιχτό αντιφασιστικό .
Ρωτάω μήπως η θα κάτσουμε να μοιρολογάμε βλέπωντας τα "πτώματα"
Γιατί μετά θα λέμε και θα ξανασυζητάμε και ξανά μαννα τα ίδια και τα ίδια . Πότε θα το δούμε; όταν ανοίξουν "κοινωνικό παντοπωλείο τα χρυσαυγιτόπουλα και περιμένουν ουρές ο Λαός να πάρει τρόφιμα ; Πότε θα το δούμε ;

Ανώνυμος είπε...

αγαπητή Black Bedlam,
χρησιμοποιώ το www από το 1997.
Η εκτίμηση μου είναι πως είναι ένα μέσο (media) προσαρμοσμένο πλήρως στο εξουσιαστικό/ολιγαρχικό μοντέλο της ανθρώπινης κοινωνίας που το δόμησε.
Βέβαια με έχει βοηθήσει πολύ να βρίσκω πράγματα π.χ. βιβλία, δίσκους, ταινίες, hardware/software κ.ά.
Επίσης μου έδωσε την δυνατότητα να γνωρίσω διανοητές ή συλλογικότητες που αλλιώς πιθανά δεν θα τα μάθαινα ποτέ.
Τα παραπάνω με τον όρο πώς ήδη είχα διαμορφώσει το δυνατόν την διανοητική/πνευματική μου δομή.
Σαν συνέπεια των παραπάνω κρίνω σαν λυσιτελείς τις προσπάθειες (χρήσης του www) μετάδοσης και επικοινωνίας πάνω σε ζητήματα που ξεφεύγουν από την επιδερμική προσέγγιση.
Γι' αυτό σπανίως σχολιάζω και όταν σχολιάζω προσπαθώ να είμαι το δυνατόν λακωνικός και με μαθηματικού τρόπου τεκμηρίωση.
Η βαθύτερη βιωματική προσέγγιση/ανταλλαγή, η χροιά, υφή, είναι συνθήκες αδύνατον να μεταδοθούν μέσω αυτού του μέσου.
Ίσως η χρήση Virtual Reality Chats θα βοηθούσε στην βελτίωση αλλά η microsoft και άλλες συναφείς εταιρείες απέσυραν εδώ και χρόνια τις έρευνες στον τομέα αυτόν.
Ασήμαντο παράδειγμα επιβεβαίωσης των παραπάνω η λανθασμένη αρχικά πρόσληψη της συμβουλής μου.
Στο συγκεκριμένο τώρα, αν σχολίαζα το κείμενο σού στην προσπάθεια τοποθέτησης στα ζητήματα που θέτεις θα άνοιγα πολύ περισσότερα.
Παρ' όλα αυτά παρακολουθώ και προτείνω σε φίλους/ες μερικά blogs που θεωρώ εκλεκτά στα οποία συγκαταλέγω και το δικό σου.
Τελειώνοντας αν θέλεις στείλε στο παρακάτω :
panarv at otenet dot gr

Taliban

blackbedlam είπε...

Έλα Κωστή χάθηκες τελικά.
Σε παρακολουθώ πάντως και ενημερώνομαι σχετικά.
Αλλά για πες πώς νομίζεις ότι μπορεί κανείς να αντιμετωπίσει αυτήν την κατάσταση έτσι καθώς εξελίσσεται;
Τι λες,να ανοίξουμε πόλεμο χαρακωμάτων,να ξεκινήσουμε μάχες στις γωνίες και στις γειτονιές;
Να τους παίρνουμε από πίσω για να "σβήνουμε"ότι κάνουν;

Πώς αντιλαμβάνεσαι την αντιμετώπιση;.

Γιατί εγώ, με μια ομάδα οργανωμένων όσοι είναι σήμερα οργανωμένοι, δεν βλέπω να αντιμετωπίζεται και θα μου αναρωτιέσαι όπως σωστά κάνεις :

"Τι λέτε θα τους αφήσουμε να κάνουν "κουμάντο" στην Πόλη ; η θα παρέμβουμε δυναμικά";

Κατά την φτωχή μου αντίληψη,μόνον αν ο κόσμος ενημερωθεί σωστά,μόνον αν οι δεσμοί μας με αυτόν αναζωογονηθούν,μόνον ο κόσμος μαζί και με όλους εμάς μπορεί να δώσει την απάντησή του,να βάλει φραγμό στην δράση και τις επιδιώξεις τους.

Μα ο κόσμος είδες πως αντέδρασε και θα ξαναπώ,δεν είμαστε άμοιροι ευθυνών.

Αν από μόνοι μας με κάποιες ταξικές δυνάμεις,κάποιοι συνειδητοποιημένοι,
επιχειρήσουμε να τους αντιμετωπίσουμε, καταλαβαίνεις τι θα συμβεί;
Ούτε που να στο περιγράψω δηλαδή.

Και να ξέρεις συμφέρει πολλούς μια τέτοια εξέλιξη,άλλωστε είναι και το επιδιωκόμενο.
Και τώρα τι να κάνουμε,να γίνουμε οι νέοι Μπάρμπα Μανώληδες ή μήπως οι νέοι Καπήδες;

Σήμερα κιόλας, χθες μην σου πω, πρέπει να είμαστε καθημερινά στο δρόμο,στα μαγαζιά,στα σπίτια,στην αγορά,για να ενημερώσουμε και να εξηγήσουμε,να ερμηνεύσουμε να συσφίξουμε τους δεσμούς μας,να τους πείσουμε να μας εμπιστευτούν γαμτ,δεν γίνεται διαφορετικά.

Αλλά τι να κάνω άλλο;

Ξέρεις πόσο καιρό τώρα τα γράφω και τα λέω και φαντάζομαι όχι μόνον εγώ.

Και ακόμη ξέρεις ότι διαθέτουμε και μεγάλο μπαλκόνι μετά καφεδείου.

blackbedlam είπε...

Φίλε Taliban με την ευχαρίστησή μου και με την πρώτη ευκαιρία.

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα ΒΒ,

παρακολουθώ ανελλειπώς τη συζήτηση που έχει ξεκινήσει. Δεν γινόταν αλλιώς, θα ξεκίναγε ούτως ή άλλως. Είτε εσύ την αρχίναγες είτε κάποιος άλλος είναι θέματα που πρέπει να συζητηθούν γιατι τα βάζει η ίδια η ζωή, οι αγώνες, η καθημερινή επαφή με τον κόσμο.

Αντί να αντιμετωπιστεί με ψυχραιμία η κατάσταση, όχι για να είστε γενικά και αόριστα αδελφωμένοι, αλλά για να παραχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την αυριανή ημέρα των δύσκολων μαχών επικρατεί για άλλη μια φορά η λογική του αλάθητου του Πάπα. Οι αφορισμοί και η ιερά εξέταση...

Και αν αυτό συμβαίνει στη μπλογκογειτονιά, τι γίνεται εκτός οθόνης; Ακόμα χειρότερα; Δεν ξέρω τι να πω...Απλά παρακολουθώ τους συντελεστές των μπλογκς που κοιτάω καθημερινά εδώ και δυο-τρια χρόνια να τα μαζεύουν και να την κάνουν. Το διάλογο να σταματάει και να κατεβαίνουν ρολά.

Ο Μαχαίρης το έκλεισε. Ο Δελάρζ το ίδιο. Η κριτική όταν εμφανίζεται με οποιαδήποτε μορφή προκαλεί "συρράξεις"( εσύ, ο Οικοδόμος, ο Βραχόκηπος, κ.α.). Το globbing διαλύθηκε με τους συντελεστές του να πλακώνονται και να διαγράφουν ο ένας τον άλλον. Το granma έκοψε τις συχνές αναρτήσεις και δεν σχολιάζει κανείς πια...

Σημάδια των καιρών φιλενάδα. Είμαστε σε βαθιά κρίση...Χρειαζόμαστε βαθιά και ουσιαστική συζήτηση...

TRASH είπε...

Διόρθωση:
Κανείς δεν διέγραψε κανέναν από το Γλόμπινγκ.
Η διάδωση ψευδών ειδήσεων πως ακριβώς χαρακτηρίζεται;

blackbedlam είπε...

Παύλο καλησπέρα σου.
Να ξέρεις παίρνεις απουσίες και θα σε αφήσω ανεξεταστέο.
Λες ότι παρατηρείς να κλείνουν μπλοκ, να τα μαζεύουμε και να την κάνουμε.
Από την μια λογικό το βρίσκω.Ξέρεις είναι στιγμές που σκέφτεσαι "Μα τα έχω πει όλα τώρα απλά επαναλαμβάνομαι"
Και αμέσως μετά διαπιστώνεις ότι μπορεί να τα είπες, αλλά εκτός από κάποιες περιορισμένες περιπτώσεις, δεν είχες κανένα αποτέλεσμα.
Τσάμπα λοιπόν λες, και μετά ξανά σκέπτεσαι ότι γι΄αυτούς τους 2-3 που μπόρεσες να προσεγγίσεις, που μπόρεσες να συνομιλήσεις, να ανταλλάξεις απόψεις, να πάρεις και να δώσεις, άξιζε τον κόπο.
Παύλο.
Δεν υπάρχει τίποτε χειρότερο από τον εγκλωβισμό σε μια ιδεοληψία.
Κολλάμε αδερφέ μου, κολλάμε.
Μένουμε αμετακίνητοι και να πεις ότι αυτές οι ιδεοληψίες είναι τίποτε νομοτέλειες, να πεις ότι είναι οι αρχές σου,από τις οποίες πράγματι δεν κάνεις πίσω,ιδεοληψίες είναι φτιαχτές εικόνες, επίκτητες απόψεις, συνήθειες που λειτουργούν χάριν στον νόμο της φυγόκεντρης δύναμης.
Καταντάει ρουτίνα ακόμα και ο τρόπος που μάθαμε να αγωνιζόμαστε, με τους ίδιους τρόπους κάτω από νέες συνθήκες περίπλοκες, σύνθετες.
Και δεν οδηγούμαστε πουθενά.
Τι κρίμα, αλλά τι κρίμα!
Μία ελπίδα υπάρχει: Η ζωή και οι ανάγκες να αναδείξουν το καινούργιο στην βάση των αρχών μας, στην βάση των αναγκών, στην βάση της απόφασής μας να μην υποκύψουμε σε ότι μας πάει πίσω στον Μεσαίωνα, σε ότι μας επιβάλουν.

Να αντισταθούμε σε όσους επιχειρούν να μας χειραγωγήσουν.

Με μία βεβαιότητα: Χωρίς ιδεολογία επαναστάσεις δεν γίνονται,χωρίς το λαό επαναστάσεις δεν γίνονται, χωρίς ΚΚ επαναστατικό και βασισμένο στις αρχές του Μαρξισμού δουλειά δεν μπορεί να γίνει.
"Είμαστε σε βαθιά κρίση,χρειαζόμαστε βαθιά και ουσιαστική συζήτηση" Ελπίζω να μην περιοριστούμε να συζητάμε μεταξύ μας ευλογόντας τα γένια μας και ρίχνοντας στους άλλους τις ευθύνες όχι γιατί δεν υπάρχουν αλλά γιατί εμάς πρέπει να μας απασχολούν οι δικές μας ευθύνες και τα λάθη για να μην τα επαναλαμβάνουμε.

Ανώνυμος είπε...

Κυριε TRASH
Αν ριξει καποιος μια ματια στο γλομπιν, θα βγαλει συμπερασμα.
Δεν ειστε σε θεση να μοιρασετε σε δυο γαϊδαρους σανο και θελετε να αλλαξετε και τον κοσμο.
Πλακα εχει το πραγμα.
Ξερετε ποιοι εσωναν την κατασταση στο γλομπιν;
Μια Ελβα και ένας Δελαρτζ.
Συγκροτημενα ατομα,ιδιαιτερα η Ελβα που την χαρακτηριζει και μια σεμνοτητα και ο Δελαρτζ που το κατεχει το πραγμα με σχετικες γνωσεις, με χαρακτηριστικα που μπορουσες να τα διακρινεις απο τα γραφτα τους και απο τις απαντησεις στα σχολια τους.
Χωρίς εγωισμους και αλαζονειες.
Με τροπο που μπορουσες να συνδιαλλαγεις μαζι τους.
Που καταλαβαινες οτι αυτό που ξςρουν,λιγο η πολυ, το ξερουν καλα και μπορουν να το υπερασπιστουν.
Σκεψου οτι ο Φαρος εφτασε να γραφει στο μπλοκ του Οικοδομου:
............" αλλά θέλω να σε διαβεβαιώσω ότι όσο ΕΓΩ ζω και υπάρχω, το γλόμπινγκ θα υπάρχει. Κυρίως αυτόν τον καιρό που έχουν προφανώς με άνωθεν εντολές έχουν ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΙ από τα κανάλια το ΚΚΕ" !
Αυτο μονον σαν αστειο μπορει να το εκλαβει κανεις

Ο Δελαρτζ δε, στο ιδιο μπλοκ γραφει;

"Εγώ μετά τις ιστορίες που γίναν στο γλόμπινγκ σιχάθηκα τόσο πολύ το μπλογκάρισμα που αποφάσισα να το παρατήσω μια και καλή. Έσβησα ό,τι λογαριασμό είχα και δεν είχα ως "Δελάρζ" για να μην το' χω στο κεφάλι μου (γι' αυτό και δεν έχω πια προφίλ να σχολιάσω)"

Οι υπολοιποι ασχετα παπαγαλακια εισαστε και αν ειστε ετσι και στην ζωη, που γιατι να δηλαδη να ειστε διαφορετικοι, μαλλον κακο κανετε παρα καλο.
Και ερχεσαι εδω στην ΒΒ να κανεις και διορθωση στον ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΑΤΑ,για να του πεις,οτι κανεις δεν διεγραψε κανεναν.
Και επιπλεον, θελεις και να χαρακτηρισεις προβοκατορα τον ανθρωπο,και να τον χρεωσεις για διασπορα ψευδων ειδησεων.
Ρε σεις, αυτήν την περιοδο υπαρχει το πανευρωπαϊκο, τον Σεπτεμβρη αρχίζει και η Σουπερ λιγκα, και σε λιγες μερες αρχιζουν και οι Ολυμπιακοι αγωνες.
Δεν πατε να δειτε τους αγωνες αντι να ασχολεισθε με πραγματα που δεν ξερετε που δεν σας πηγαινουν και που ζημια κανετε;
Α να μην σας πω, που νομιζεται οτι το ΚΚΕ ειναι καμια κλειστη λεσχη η ιδιοκτησια κανενος.
Ηλιθιοι
ΥΓ:ΒΒ μην ψαχνεις τους λογους της καταστασης που εχει περιελθει το κινημα και το κομμα μπροστα σου τα εχεις.

Μαrabou

habilis είπε...

Αν λοιπόν δεν σκύψουμε με μεγάλη προσοχή στις δικές μας αδυναμίες, αν δεν βάλουμε τον πήχη των απαιτήσεών μας πιο ψηλά,αν δεν ορθώσουμε το μπόι μας πρώτα και κύρια στις δικές μας αδυναμίες και πάντοτε εντοπίζουμε και "αποδίδουμε σε όλους τους άλλους και στους μηχανισμούς τους την χειραγώγηση του λαϊκού παράγοντα", τότε εκτός του ότι αυτοακυρωνόμαστε ,θα έχουμε αναγάγει τον Στρουθοκαμηλισμό σε φιλοσοφία.

habilis είπε...

Μην μου πεις ότι σε αντιγράφω
:))

blackbedlam είπε...

Καλημέρα Habilis!
Και καλό υπόλοιπο Κυριακής.

Ανώνυμος είπε...

Trash, ο Δελάρζ διέγραψε κάποιον άλλον κατα λάθος(δεν θυμόταν αν το έκανε αυτός), στη συνέχεια διέγραψε τον εαυτό του και μετά το μπλογκ του και το λογαριασμό του στο blogger! Ο δε Poe επίσης αυτοδιαγράφηκε. Ο Βραχόκηπος έφαγε έξωση, αφού όταν τόλμησε να σηκώσει άρθρο σαν αυτό(διαφορετικού όμως ύφους και στιλ) που αναδημοσίευσε η Elva(της ΒΒ).

Βεβαια όλα αυτά δεν έχουν και πολύ σημασία.Ειλικρινα σας λέω, σκεφτείτε να σας άκουγε κάποιος άσχετος με τα κομπιούτερ(και τους αριθμούς!). Τι θα του λέγατε για τη διαφωνία σας και το πέσιμο σε κάποιους που διαφώνησαν από αληθινό ενδιαφέρον για το κόμμα σας; Και τέλος πάντων, η εμβέλεια του μπλογκινγκ είναι πεπερασμένη. Εκτός από ολίγαν site που έχουν διεισδυτικότητα σε λίγο προοδευτικό κόσμο παραέξω(π.χ. του Celin ή του Μαχαίρη) επι της ουσίας μεταξύ μας ζυμωνόμαστε. Τόσο δύσκολο είναι κρατήσει κανείς ένα χώρο διαλόγου;

Trash, εγώ που είμαι έξω από τον πολιτικό σας χώρο κάπως έτσι βλέπω τα πράγματα: ομοϊδεάτες που δεν σηκώνουν μύγα στο σπαθί τους για το κόμμα τους, αγωνιστές που έχουν σπάσει τα ποδάρια τους στην υποστήριξη κινητοποιήσεων, της ταξικής πάλης, δεν μπορούν να συζητήσουν δημόσια αν κάποιος από τους ίδιους εκφράσει την παραμικρή διαφωνία. Κάποιοι από αυτούς, δεν παραδέχονται κάν ότι υπάρχουν ζητήματα προς συζήτηση για να δουν τι πήγε στραβά! Και καλά, έστω ότι οι εκλογές είναι ένα ναρκοθετημένο πεδίο όπου ο κακός ΣΥΡΙΖΑ με τις ευρω-αυταπάτες "έκλεψε" τις ψήφους των αριστερών ψηφοφόρων και αυτών που αποδεσμεύτηκαν από το δικομματισμό, η κατάσταση του κινήματος δεν αντικατοπτρίζει την αφλογιστία των κομμουνιστικών δυνάμεων να συσπειρώσουν και να οικοδομήσουν ένα πόλο αντίστασης και ανατροπής στην κοινωνία; Μια Χαλυβουργία δεν φέρνει την άνοιξη σύντροφοι και διανύουμε χειμώνα! Σκεφτείτε τι δεν πήγε καλά. Η αυτοκριτική στο κομμουνιστικό κίνημα πολλές φορές είχε θαυματουργά αποτελέσματα στην τακτική των επαναστικών δυνάμεων. Είναι αδύνατο να βαφτίζεται "περιχαράκωση" και "αυτομαστίγωμα" το να θέλεις να ερμηνεύσεις και να αναστρέψεις μια καθοδική πορεία.

Καλή συνέχεια σύντροφοι...

Υ.Γ. Thrash, η εσχάση των ποινών είναι αρκετή για τη διασπορά ψευδών ειδήσεων; Ο τρόπος που συζητάτε μερικοί από εσάς ώρες ώρες είναι απωθητικός, αποκρουστικός. Εμένα, να σου πω δε μου κάνει αίσθηση η προσβολή και οι απειλές. Φαντάσου όμως τι σκέφεται ένας άσχετος αναγνώστης όταν βλέπει τέτοιο θάψιμο σε "κοντινές" αντιληψεις σαν της ΒΒ, πόσο μάλλον για τις δικές μου...

Ανώνυμος είπε...

@BB

Έχεις δίκιο που με κατηγορείς, έλειψα-λειπω αρκετό καιρό. Έχω όμως απίστευτα τρεχάματα και δεν προλαβαίνω να γράψω! Κάτι διαβάζω στα πεταχτά και "πιάνω" το κλίμα. Ας τρέξω λίγο τώρα, γιατι μετά προβλέπω πολύ πολύ καθισιό!

Στεναχωριέμαι πάντως που την κάνουν οι μπλογκερς που εκτιμώ και μένει η σαβούρα των κομματικών παπαγάλων. Η μπλογκογειτονιά έχει μείνει μισή. Άλλο λίγο και μας βλέπω να το κόβουμε το άθλημα τελείως...

Poe είπε...

"Ο Βραχόκηπος έφαγε έξωση, "

Καλα ποσες φορες θα πουμε οτι ο Βραχοκηπος εφυγε απο μονος του;
Κανεις δεν διαγραφηκε, οσοι φυγαμε φυγαμε απο μονοι μας. Τα υπολοιπα δεν τα σχολιαζω, δικαιωμα σου να εχεις την αποψη σου.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...