Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Σαν Κομμουνιστής....... Γράφει ο Γ. Ρούσης.



Την τρίτη 1 του Μάη διαβάζοντας ένα κείμενο του Π. Παπακωνσταντίνου με τίτλο
 "Για Μια Κερδισμένη  Άνοιξη" και διαπιστώνοντας ότι το κείμενο αυτό δεν ήταν παρά μια κατά μέτωπο επίθεση στο ΚΚΕ, δεν μπόρεσα να αντισταθώ στην πρόκληση και επιχείρησα να δώσω απαντήσεις σύμφωνα με το τρόπο που εγώ αντιλαμβάνομαι και ερμηνεύω τα πράγματα και τις σημερινές εξελίξεις.
Ανάρτησα ένα κείμενο με τίτλο "Εξέγερση! Και ο στρατηγικός στόχος ποιος θα είναι;" ΕΔΩ

Σε ετούτο εδώ το ιστολόγιο του οποίου την διαχείριση έχω εγώ, εκφράζονται  μόνο οι  δικές μου απόψεις και δεν εκπροσωπούν κανένα άλλον.
Για όποιον καταλαβαίνει, θαρρώ είναι καθαρό ότι στηρίζω τις θέσεις του ΚΚΕ και παρά τις όποιες ενστάσεις που μπορεί να εκφράζω με διακριτικότητα,τουλάχιστον
έτσι προσπαθώ,η στάση και η θέση μου είναι εκεί γιατί είναι το κόμμα που βασίζεται στην επιστημονική θεωρία του Μαρξισμού 
και στην διδασκαλία του Λενινισμού.

Καθημερινά επιβεβαιώνονται οι εκτιμήσεις του και το πρόγραμμά του ανταποκρίνεται στις βασικές αρχές της κοσμοθεωρίας του και στις  σημερινές ανάγκες
Παρ΄όλα αυτά και εκ των αποτελεσμάτων, είμαστε υποχρεωμένοι να αναλογιστούμε τα αίτια που αυτές οι προτάσεις διεξόδου δεν υιοθετούνται  από τους εργαζόμενους και τις λαϊκές μάζες.

Τι είναι εκείνο που μας "περιθωριοποιεί" τι είναι εκείνο πέρα από την λεγόμενη και πολυσυζητημένη "επικοινωνιακή πολιτική"  που μας οδηγεί σε μια "εκλογική συρρίκνωση" και μάλιστα μέσα στις σημερινές συνθήκες.
Αυτούς τους προβληματισμούς τους έχω κατά καιρούς εκφράσει με σκοπό να γίνουν προβληματισμοί για όλους εκείνους που έχουν συνείδηση και συναίσθηση της σημερινής πραγματικότητας και των εξελίξεων,ή έστω να εισπράξω κάποιες πειστικές απαντήσεις στο βαθμό που αυτές οι απόψεις θεωρηθούν  ατεκμηρίωτες, ή απορρέουν από στρεβλή ερμηνεία των γεγονότων και των καταστάσεων.

Σήμερα λοιπόν διάβασα την επιστολή του Γιώργου Ρούση.
Μια επιστολή από την οποία πηγάζει η αγωνία του ανθρώπου που γνωρίζει και μπορεί να ερμηνεύει τις ανάγκες των καιρών.

Υπάρχουν και σημεία σε αυτήν την επιστολή προς το κόμμα, με τα οποία μπορεί κάποιος να μην συμφωνεί η να του δημιουργούν προβληματισμό όπως σε εμένα, αλλά είναι βέβαιο ότι είναι μια επιστολή που πρέπει πρώτα και κύρια να προβληματίσει το κόμμα, αλλά και εμάς. 

Είναι θέσεις και απόψεις που με μεγάλη προσοχή πρέπει κανείς να ερμηνεύσει και να πάρει σοβαρά υπ΄όψη του, ιδιαίτερα το ίδιο το κόμμα, πράγμα που πιστεύω ότι κάνει και να δώσει άμεσες απαντήσεις.

Σήμερα και παρά τις όποιες ενστάσεις και προβληματισμούς,πέρα από το αν κάποιος συμφωνεί με το ΚΚΕ σαν κόμμα ή όχι, έχει υποχρέωση  να κάνει μια προσπάθεια να κατανοήσει την κατάσταση, μια κατάσταση αδιέξοδη, να πάρει σοβαρά υπ΄όψη του τις προτάσεις διεξόδου του ΚΚΕ,να κατανοήσει το αδιέξοδο,  να δει την στάση και τις αντιφάσεις του Σύριζα και να κάνει την υπέρβασή του, ψηφίζοντας το ΚΚΕ.

Θέλοντας να παραμείνω συνεπής με τις αρχές μου ......αυτή είναι η επιστολή του Γ. Ρούση.



 Αγαπητοί σύντροφοι,
Τα τελευταία εκλογικά αποτελέσματα έδειξαν ότι το κόμμα όχι μόνον δεν μπόρεσε να εισπράξει σημαντικό κομμάτι της λαϊκής οργής, αλλά αντίθετα έχασε ψήφους και μάλιστα σε λαϊκές περιοχές, παραδοσιακά προπύργια του, όπως στη β' Πειραιά.
Ταυτόχρονα για πρώτη φορά μετά τη διάσπαση του 1968 το κόμμα έπαυσε να είναι η ηγεμονεύουσα δύναμη της Αριστεράς.
Επιπροσθέτως οι μετεκλογικές σφυγμομετρήσεις, για όσο αξίζουν, δείχνουν μια επικίνδυνων διαστάσεων παραπέρα συρρίκνωση της εκλογικής του δύναμης.
Για αυτήν την αρνητική εξέλιξη είναι σαφές ότι υπάρχουν και πολλές αιτίες, για τις οποίες δεν ευθύνεται το κόμμα. Πέραν όμως αυτών, κανείς δεν μπορεί να υποστηρίξει στα σοβαρά ότι και το ίδιο είναι άμοιρο ευθυνών, ή με άλλα λόγια ότι φταίει μόνο η στραβωμάρα του γιαλού‐λαού και όχι και το λάθος αρμένισμα του καραβιού‐κόμματος.

Ποια λοιπόν είναι τα λάθη που οδήγησαν σε αυτήν την αρνητική για το κόμμα κατάσταση;
Πέρα από γενικότερες λαθεμένες θέσεις του με τις οποίες κατά καιρούς έχω εκφράσει τη διαφωνία μου, και οι οποίες σαφώς επηρεάζουν αρνητικά και τη στάση του λαού απέναντι του, νομίζω ότι αυτά μπορεί να επικεντρωθούν:
1. Στην αντιμετωπική στρατηγική του κόμματος που φτάνει μέχρι την άρνηση του διαλόγου, την άρνηση ακόμη και της ίδιας της ύπαρξης της Αριστεράς, η οποία το οδηγεί και σε ένα απομονωτισμό ο οποίος και του στερεί την κύρια πηγή άντλησης δυνάμεων,
2. Στην παραπομπή της σωτηρίας του λαού στον απώτερο σοσιαλιστικό μέλλον, σε συνδυασμό με μια μηδενιστική καταστροφολογία για το άμεσο μέλλον.
Αν όμως το κόμμα προσμένει να ενισχυθεί στη συνείδηση του λαού, μέσω της επιβεβαίωσης αυτής της καταστροφολογίας πλανάται πλάνη οικτρά και τούτο διότι ο λαός που έχει φτάσει στα όρια του οικονομικά, πολιτικά, ψυχολογικά, δεν αντέχει να του λες ότι θα βυθιστεί ακόμη βαθύτερα στο τέλμα, δίχως να του προτείνεις μια άμεση θετική λύση.
Εξάλλου η έτσι κι' αλλιώς μεθοδολογικά ανεπαρκής άρνηση της άρνησης, δίχως να συμπληρώνεται από μια άμεσα υλοποιήσιμη, θετική πρόταση, που να ανταποκρίνεται στο επίπεδο της λαϊκής συνειδητότητας, μάλλον αποστροφή προκαλεί, ή σε λάθος διέξοδο οδηγεί, παρά σε έλξη προς όποιον την καλλιεργεί.
Το δραματικό, σύντροφοι είναι, ότι αν το ΚΚΕ, όχι δα ανταποκρινόμενο στις προτάσεις για συνεργασία άλλων αριστερών ριζοσπαστικών δυνάμεων όπως η ΑΝΤΑΡΣΥΑ , αλλά παίρνοντας το ίδιο πρωτοβουλίες στη βάση όσων προβλέπονται από το ίδιο το πρόγραμμα του, θα είχε ξεπεράσει και τις δυο παραπάνω αδυναμίες.
Εξηγούμαι. Στο πρόγραμμα του ΚΚΕ, το οποίο μάλιστα με βάση το πρώτο άρθρο του καταστατικού του, πρέπει να το αποδεχτεί όποιος επιθυμεί να γίνει μέλος του, γίνεται αναφορά σε ένα «αντιϊμπεριαλιστικό, αντιμονοπωλιακό δημοκρατικό Μέτωπο» :
‐ στο οποίο το ΚΚΕ διατηρώντας την αυτοτέλεια του «συμμετέχει και δουλεύει για την ανάπτυξη της ενότητας και της μαχητικότητας του»,
‐ μέσα από το οποίο «το ΚΚΕ επιδιώκει τη συνεργασία με πολιτικές δυνάμεις που αποδέχονται την αναγκαιότητα σύγκρουσης με τον ιμπεριαλισμό και τα πολυεθνικά μονοπώλια, υπερασπίζονται τα δικαιώματα των εργαζομένων, τη λαϊκή κυριαρχία και τη ανεξαρτησία της χώρας»
‐το οποίο «μπορεί να εξελιχθεί σε πολιτική συμφωνία »
‐του οποίου οι προγραμματικές κατευθύνσεις και στόχοι πάλης, μεταξύ των οποίων πρώτος και καλύτερος είναι η «αποδέσμευση από την Ευρωπαϊκή Ένωση», δεν ταυτίζονται με το σοσιαλισμό, ούτε παραπέμπεται η υλοποίηση τους σε αυτόν, αλλά αντίθετα συμβάλλουν στην υλοποίηση του.
Μάλιστα στο υποκεφάλαιο με τίτλο «το Μέτωπο και το πρόβλημα εξουσίας», γίνεται λόγος και για πιθανότητα «να προκύψει κυβέρνηση αντιιμπεριαλιστικών αντιμονοπωλιακών δυνάμεων με βάση το κοινοβούλιο, χωρίς να έχουν διαμορφωθεί ακόμα οι όροι για το επαναστατικό πέρασμα».
Γύρω από το χαρακτήρα ή και το περιεχόμενο αυτής της μετωπικής πρότασης που σίγουρα χρίζει ανανέωσης –πχ σχετικά με τα μνημόνια τους συνοδευτικούς νόμους, τις δανειακές συμβάσεις ή το ευρώ κλπ‐ πολλά μπορούν να ειπωθούν . Το βασικό όμως είναι ότι αυτή η πρόταση θα μπορούσε να αποτελέσει τον άξονα κίνησης του ίδιου του κόμματος, τόσο όσον αφορά στην αναγκαιότητα του Μετώπου, όσο και στην κάλυψη του κενού ανάμεσα στο καπιταλιστικό παρόν και το σοσιαλιστικό μέλλον. Και αυτό όχι βεβαίως με τη μορφή ενός ξέχωρου στάδιου, αλλά ως κατάκτηση ενός οχυρού σε ένα γκραμσιανού τύπου πόλεμο θέσεων, που θα διαμόρφωνε καλύτερες θέσεις για το επαναστατικό πέρασμα στο σοσιαλισμό.
Να όμως που αυτό το πρόγραμμα όχι μόνον έχει καταχωνιαστεί, αλλά το Κόμμα κινείται σε παντελώς αντίθετη με αυτό κατεύθυνση.
Σαν κομμουνιστής, που πονά ένα κόμμα που υπηρέτησε επί 21 χρόνια , που θλίβεται βαθύτατα από το σημερινό φυλλορρόημα του , που έχει ασκήσει δριμεία κριτική στο κόμμα όπως αρμόζει σε ότι αγαπάς, που θεωρεί ότι ο κόσμος του ΚΚΕ βρίσκεται στο ίδιο με αυτόν μετερίζι, και ότι αυτός ο κόσμος είναι τραγικό λόγω της στάσης του κόμματος να σπρώχνεται στην αγκαλιά του υπό διαμόρφωση αριστερού αναχώματος του συστήματος, τούτες τις κρίσιμες ώρες, σας κάνω έκκληση όχι μεγαλόσχημη, αλλά ταπεινή : Σώστε το κόμμα, τολμώντας να απευθύνεται και στον κόσμο και στις συνιστώσες της ριζοσπαστικής αριστεράς, την μετωπική, άμεση πρόταση, που προβλέπει το πρόγραμμα του. Τόσα απλά.
Συντροφικά, Γιώργος Ρούσης 2012     Παρασκευή 18 Μαϊου 2012





35 σχόλια:

sosat είπε...

ΜΟΝΟ μια αμφιβολία ποιές είναι οι προθέσεις του Γ. Ρούση, αν είναι αγνές γιατί δεν συστρατεύεται με το ΚΚΕ, αλλά είναι στέλεχος του ΑΝΤΑΡΣΥΑ?
Πολλοί αυτόκλητοι σωτήρες ανησυχούν το τελευταίο διάστημα για την πορεία και το μέλλον του ΚΚΕ και αυτό με προβληματίζει.
Ολοι αυτοί που ήταν το προηγούμενο διάστημα...

jorje7 είπε...

Λιγο πολυ οτι ειπε και ο φιλος Τασος πιο πανω

Θετικο οτι διακρινω καποιο μαλακωμα της σκληρης στασης του Ρουση απεναντι στο Κομμα και οτι αποκαλει ουσιαστικα τον ΣΥΡΙΖΑ ενα συστημικο αστικο κομμα.

Προσκαλλει το ΚΚΕ να πιεσει στην κατευθυνση του προγραμματος του. Αυτο αν μη τι αλλο δειχνει οτι ο κ.Ρουσης το αποδεχεται, εκτος εαν τρολαρει

Εφοσον το αποδεχεται η μονη διαφωνια που απομενει ειναι στο ζητημα της τακτικης προωθησης του

Ε ας συμβαλλει λοιπον και ο ιδιος
Σιγουρα αδυναμιες υπαρχουν αλλα χρειαζεται καλοπιστη κριτικη και ενισχυση για καλυψη τους

Με το να πυροβολεις το ΚΚΕ και να στεκεσαι απεναντι του κινδυνευεις με τον καιρο να χασεις την οποια αξιπιστια κριτικης εχεις αλλα και να ταυτιστεις με αντιΚΚΕ παραδοσεις και οργανωσεις

Καλοπροαιρετα αν το δω θα πω οτι μπορει να ενισχυει το Κομμα μια τετοια προσεγγιση
Αλλα απο την αλλη υπαρχει και η πραγματικοτητα της συμμετοχης του σε αλλο κομμα.

Δεν ειναι λιγο αντιφαση κ.Ρουση;

TRASH είπε...

ο Γ.Ρούσης έχει κυρήξει εδώ και χρόνια, τόσο μέσα από τις στήλες της πάντα φιλόξενης στον αντικομμουνισμό "ελευθεροτυπίας", όσο και με δημόσιες τοποθετήσεις του, έναν πόλεμο στο ΚΚΕ, που σε αρκετές περιπτώσεις θα μπορούσε να χαρακτηριστεί μέχρι και βρώμικος. Υπό αυτό το πρίσμα, οι όποιες όψιμες ανυσυχίες του για το μέλλον του ...ΚΚΕ, που ο ίδιος έκανε κάθε προσπάθεια για το συκοφαντήσει, υποσκάψει, διαβάλει, κλπ, μόνο σαν προσπάθεια διασποράς σύγχισης μεταξύ των φίλων του κόμματος μπορεί να εκληφθεί. Μία προσπάθεια που ενδυόμενη τον μανδύα της "συντροφικής αγωνίας" γίνεται απροκάλυπτα βρώμικη.
Η εκλογική συρρίκνωση του ΚΚΕ ήταν ένα πράγμα για το οποίο ο κ.Ρούσης μόχθησε συστηματικά τα τελευταία πέντε, τουλάχιστον, χρόνια.
Τώρα προβληματίζεται επιδή έπιασαν τόπο οι κόποι του;
Τόσο πολύ αφελείς, δεν νομίζω να είμαστε...
(Για τον "βρώμικο πόλεμο" του κ.Ρούσση, μπορώ να επανέλθω με λινκ)

Ανώνυμος είπε...

Γ.ΡΟΥΣΗ ΣΑΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΡΧΟΜΑΙ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΤΑΠΕΙΝΑ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΜΕΤΩΠΟ ΜΙΛΑΣ;ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΩ ΤΟ ΜΟΝΟ ΜΕΤΩΠΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΑΝΤΙ-ΚΚΕ ΜΕΤΩΠΟ ΤΗΣ ΑΝΤΑΡΣΥΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΟΜΟΥ ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΗ ΝΔ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΕΠΙΠΕΔΑ.ΤΙΣΠΤΑΙΕΙ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΟΥ ΦΑΕΙΝΟΤΕΡΟΝ.ΟΛΟΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΑΣ ΠΙΑΝΕΙ Ο ΠΟΝΟΣ.ΠΕΣ ΜΟΥ ΕΝΑ (1)ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΠΟΥ Η ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΨΗΦΙΣΕ ΣΕ ΚΟΙΝΟ ΜΕ ΤΟ ΚΚΕ ΜΕΤΩΠΟ!ΤΟ ΚΚΕ ΑΠΗΥΘΗΝΕ ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΚΟΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ ΣΕ ΑΝΤΙΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΗ ΑΝΤΙ ΕΕ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ.Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΡΙΞΕ ΣΥΡΙΖΑ;ΚΑΤΕΡΙΝΑ

Radio Collectiva Team είπε...

Ο κ. Ρούσης ας μην ασχολείται με το κόμμα, ο Ολυμπιακός του ταιριάζει καλύτερα ως οπαδού.
Ας Σώσει τον κ.Μαρινάκη και τα κέρδη του και ας αφήσει τις δήθεν αγωνίες του για το ΚΚΕ...
Έλεος πια με την "διανόηση", τέτοιος ομφαλοσκοπισμός!!!

TRASH είπε...

@Radio Collectiva (1988-2008):
Ασ'τον Ολυμπιακό ρε σύντροφε, άσε να κερδάνε και οι κόκκινοι κάπου...

Ανώνυμος είπε...

Προσπαθουν να διασπασουν το ΚΚΕ. Δεν νομιζω οτι θα τα καταφερουν....

Poe είπε...

Α ρε, και αυτος επιθεση φιλιας;
Ελεος δηλαδη
Καλα δεν σιχαινονται τον ιδιο τους τον εαυτο ολοι αυτοι;

Και βεβαια αμα προσεξει κανεις τι λενε ολοι οι κυριοι που ενδιαφερονται για το μελλον του κκε, ειναι να παψει το ΚΚΕ να ειναι ΚΚΕ.

Δεν στην κανουμε τη χαρη!

Poe είπε...

Και επειδη καποιοι δεν μπορουν να ξεπερασουν την ποσοστολογια, οριστε μερικα ενδεικτικα ποσοστα.

http://redflyplanet.blogspot.com/2012/05/5.html

Ανώνυμος είπε...

Μπορώ να είμαι ΚΚΕ ? Μπορώ να έχω όποια θέση θέλω ? Μπορώ να μην θέλω κανένα διάλογο και καμία συνεργασία ? Μπορώ να είμαι παρωχημένος , απομονωμένος , ξύλινος , ουτοπιστής , φοβικός , δογματικός , ανελαστικός , «δευτεροπαρουσίας» , ντεμοντέ , κλπ , κλπ , κλπ ? Μπορώ να πιστεύω ότι ΠΑΣΟΚ , ΣΥΡΙΖΑ , ΔΗΜΑΡ , Κατσελοκαστανίδηδες , οικολογοπρασινορόζ μπλόκ , ο κος Γεράσιμος , η συνιστώσα Νίτσα , ο Παναγιώτης Λαφαζάνης (όχι ο Λαφαζάνης-ΣΥΡΙΖΑ) , οι προσωπικότητες από τον ΑΝΤΑΡΣΥΑΚΟ χώρο , η συνιστώσα Εισαγγελοπούλου-Κωνσταντοπούλου , τα σύσσωμα Τσοχαντζοπουλικά μπλόκ , ο κος Πάνος (τελείως) Καμμένος , η συνιστώσα Αλέξης με τις αριστερές θυσίες των ευρωομολόγων και ο λοιπός συρφετός θα αποτελέσουν το νέο ΠΑΣΟΚ (για την δουλειά των αξιότιμων αφεντικών)…. μοιράζοντας χάντρες … σε ιθαγενείς κάφρους ?
Εάν λοιπόν έχω το δικαίωμα να είμαι όλα αυτά και να πιστεύω όλα αυτά ….. τότε γιατί τόση πρεμούρα να συνεργασθώ μαζί τους ?? και γιατί όλοι αυτοί ανησυχούν τόσο πολύ μην καταστραφώ ??
Τι με θέλουν και τι θέλουν επιτέλους από μένα ??
>>> Εάν λοιπόν εγώ κάνω λάθος εκτίμηση … και όλοι οι παραπάνω αξιότιμοι …αλλάξουν την ζωή και την μοίρα του Ελληνικού Λαού … τότε εγώ θα μπώ στο περιθώριο και στο χρονοντούλαπο της ιστορίας , θα καταλήξω κλειστή λέσχη ανταλλαγής απόψεων … θα εξαφανισθώ.
>>> Εάν όμως η εκτιμησή μου αποδειχθεί σωστή … ΤΟΤΕ οι κάφροι θα αποφασίσουν να πάψουν να είναι κάφροι … θα τρίψουν τις χάντρες στα μούτρα των αξιότιμων που θα τρέχουν στα λαγούμια … ΤΟΤΕ ,,,,, αυτό το ΤΟΤΕ τρέμουν ΤΩΡΑ … και θέλουν να χώσουν και μένα στο κόλπο. Ξέρουν ότι εάν ΤΩΡΑ τσαλαβουτήσω τα χέρια μου στα σκατά … ΤΟΤΕ θα τρέχω και εγώ σαν ανέντιμος χεσμένος.
Αφήστε με λοιπόν να καταστραφώ … Don`t cry for me …..
Υ.Γ. Προφανώς το ΤΟΤΕ δεν θα είναι η 18/6/2012 …. Το ΤΟΤΕ θα είναι (σε περίοδο εξαθλίωσης) …ραγδαία νωρίτερα από ότι υπολογίζουν … αρκεί οι ιθαγενείς κάφροι να είναι έτοιμοι να αντέξουν. Τότε οι αξιότιμοι δεν θα εμφανισθούν με χάντρες ………..

Θεόφραστος είπε...

Το μόνο που μπορεί να κάνει το ΚΚΕ είναι ένα κάλεσμα: Κυβερνητικό, εξουσιαστικό και όχι Διακυβερνητικό! Ψήφισε, στήριξε για να κυβερνήσεις, για να εξουσιάσεις ΕΣΥ ΑΜΕΣΑ και όχι μέσω εκπροσώπου!
Το θέμα είναι να μη φοβάσαι να Καλέσεις!!!

Ανώνυμος είπε...

LEONARDO

Ήθελα να ξέρω έτσι σας εκπαιδεύουν να αντιδράτε και να αντιμετωπίζεται με αυτόν τον απόλυτο τρόπο μια αλήθεια που βοά;
Ένα ζήτημα που προβάλει μπρος στα μάτια όλων;
Η συρρίκνωση του κόμματος είναι πασιφανής.
Κάποιοι χαίρονται γι΄αυτό, κάποιους τους συμφέρει αυτό, κάποιοι το επιδιώκουν και ταυτόχρονα το επιχειρούν και το μεθοδεύουν.
Κάποιους όμως τους πονά και, υπάρχουν και εκείνοι που εκτός του συναισθηματικού δεσμού,μπορούν και έχουν γνώση της αναγκαιότητας ύπαρξης του ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟΎ ΚΌΜΜΑΤΟΣ.
Γνωρίζουν πολύ καλά ότι χωρίς την ύπαρξη ενός επαναστατικού Κομμουνιστικού Κόμματος δεν μπορεί να αναπτυχθούν και να οργανωθούν αγώνες, που θα απεγκλωβίσουν την εργατική τάξη και θα την καταστήσουν τάξη για τον εαυτό της και όχι για τους άλλους όπως είναι σήμερα.
Γνωρίζουν ότι ο ρόλος του Κομμουνιστικού κόμματος,δεν είναι άλλος από το να οργανώσει την εργατική τάξη.
Αυτό το Κομμουνιστικό κόμμα,πρέπει να είναι επαναστατικό και να βασίζεται στην Μαρξιστική Λενινιστική θεωρία, να μπορεί να προσαρμόζεται στις ανάγκες και να ανταποκρίνεται στον ρόλο του.

Καθήκον του είναι να κατακτήσει την πλειοψηφία του προλεταριάτου: "μόνον έτσι η σοσιαλιστική επανάσταση είναι δυνατή".

"Το κύριο και βασικό καθήκον μας είναι να βοηθούμε την πολιτική ανάπτυξη και οργάνωση της εργατίκής τάξης.
Όποιος βάζει σε δεύτερη μοίρα αυτό το καθήκον και δεν υποτάσσει σε αυτό όλα τα μερικότερα καθήκοντα και τις διάφορες μορφές πάλης,ακολουθεί στραβό δρόμο και προξενεί ζημιά στο κίνημα" Γράφει ο Λένιν το 1900 στην Ίσκα.

Η Σοσιαλιστική επανάσταση είναι δυνατή μόνον αν το Κομμουνιστικό κόμμα κατακτήσει την πλειοψηφία του προλεταριάτου.
Διατηρεί κανείς αυταπάτες ότι αυτός ο στόχος δεν υλοποιείτε και μάλιστα στις σημερινές συνθήκες που θα μπορούσε κανείς να ισχυριστεί ανεπιφύλακτα ότι ευνοούν την ανάπτυξη του Λαϊκού κινήματος;

Καιρός είναι να σταματήσει η αντίληψη ότι για όλα φταιν΄οι γκόμενες οι πρώην και οι επόμενες, αλλά ποτέ το κόμμα.

Καιρός είναι να πάψει η αντίληψη ότι όποιος εκφέρει γνώμη και άποψη που δεν έχει βγει από τα κομματικά γραφεία και επιτελεία,είναι,όλα όσα γράφετε για τον Ρούση,λες και το θέμα είναι ό Ρούσης και όχι αυτά που επισημαίνει.

Απόδειξη ότι το κόμμα λειτουργεί με βάση τις αρχές του και τους κανόνες λειτουργίας του,είναι τόσο η ενότητα του κόμματος,όσο και η στενή σύνδεσή του με την εργατική τάξη και τις λαϊκές μάζες.
Είναι η πύκνωση των γραμμών του και η αύξηση της πολιτικής του επιρροής.

Εσείς όλοι τι λέτε,βλέπεται να συνυπάρχουν αυτά τα στοιχεία στο κόμμα σήμερα;
Κοιτάτε,είναι και δική σας ευθύνη για το πως συμβάλεται στις απόψεις και την τακτική του κόμματος, είστε συνυπεύθυνοι για την πορεία του κόμματος,είστε εσείς και εμείς εκείνοι που καλούμαστε σήμερα να συμβάλουμε χωρίς φόβους,χωρίς ιδεοληψίες,ώστε το κόμμα να ανταποκριθεί στον ιστορικό του ρόλο διαφορετικά...

Που λέει και ο Λένιν :
"Τι να συζητάμε για πρωτοπορία, όταν δεν ξέρουμε να συγχωνευτούμε με την μάζα και να την αναδείξουμε"

Ανώνυμος είπε...

για ένα μόνο ζήτημα μπορώ να κριτικάρω την ηγεσία του Κ.Κ.Ε.
Οτι κατά καιρούς δίνει την εμπιστοσύνη της σε αστούς "διανοούμενους" όπως ο περί ου λόγος κύριος Ρούσης, τους κάνει κορώνα στο κεφάλι της εργατικής τάξης και μόλις δραπετεύσουν και μετατραπούν σε ιερεμιάδες κατά του Κόμματος, τότε τους κριτικάρουμε.
Το κομμουνιστικό κίνημα και κατά άμεση συνέπεια το κομ. κόμμα είναι υπόθεση της εργατικής τάξης δηλαδή των κολασμένων της γής.
Ανθρώπων δηλαδή που δεν έχουν την δυνατότητα (ως εκ της θέσης τους στην παραγωγή) μεταστρεφόμενοι πολιτικά να αποκτήσουν αξιώματα και πλούτο γινόμενοι χρήσιμοι και αρεστοί στην πλουτοκρατία, όπως ο κάθε διανοουμενίσκος στύλ Ρούση εν μια νυκτί γνωρίζει πως μπορεί να επιτύχει.
Κατά συνέπεια το σύνολο του καθοδηγητικού δυναμικού του κόμματος πρέπει να αποτελείται από εργαζόμενους που τρώνε τα σκατά του συστήματος καθημερινά στην μούρη και κατανοούν πως μόνη οδός διαφυγής ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ είναι η Σοσιαλιστική επανάσταση.
Μην βγάλει κανείς το συμπέρασμα πως προτείνω την κύρηξη πόλεμου κατά της διανόησης, αλλά είναι ξεκάθαρο πως το πάνω χέρι σε ολόκληρο το κόμμα πρέπει να το έχουν φτωχοί εργάτες ατσαλωμένοι στον ταξικό αγώνα.
Αστοί διανοούμενοι που προδίδουν την τάξη τους (αστική) και υποστηρίζουν τον αγώνα του προλεταριάτου μόνο ρόλο βοηθητικό επιτρέπεται να έχουν.
Σε τελευταία ανάλυση ας ακολουθούμε την αμερικάνική συμβουλή "follow the money".
Δίνει καλά αποτελέσματα.

Taliban

Ανώνυμος είπε...

Για τον ΤΑΛΙΜΠΑΝ και οχι μονον.
Ρε εσας ολους το κομμα επρεπε να σας εχει διαγραψει εκτος και αν αυτο που θέλει ειναι μελη και φιλους σαν εσας, που δεν ειστε σε θεση να χωρισεται σε δυο γαϊδαρους σανο,και θελετε να λεγεστε και κομμουνιστες.

Τι ειναι ρε ΤΑΛΙΜΠΑΝ το κομμα; Καμια κλειστη λεσχη που θελεις και να σας αφησουμε να κανετε οτι θελετε;

Οχι βεβαια,δεν μπορεις να εισαι ΚΚΕ και να εχεις οποια θεση θελεις, γιατι τοτε δεν εισαι Μαρξιστικο κομμα.

Να ξερεις οτι οχι,δεν μπορεις να εισαι ουτε παρωχημενος, ούτε απομονωμενος, ουτε ξυλινος και ουτοπιστης, φοβικος και οτι αλλο λες, γιατι τοτε παραχαρασεις τον τιτλο του Κομμουνιστικου κομματος,παραχαρασεις επι της ουσιας το κομμουνιστικο κομμα,γιατι τοτε εισαι προβοκατορας εναντια στον Μαρξισμο,γιατι τοτε δεν εισαι Κομμουνιστης, αλλα ενας ελεεινος ψευτης που καπηλευεται τον τιτλο του κομμουνιστικου κομματος, γιατι βρεθηκε με τις σφραγιδες και τα κλειδια των γραφειων που χτιστηκαν με κοκκινα μεροκαματα απο τους εργαζομενους φιλους και μελη του κομματος,γιατι τοτε καπηλευεσαι τις θυσιες και το αιμα που εδωσαν χιλιαδες αγωνιστες στο ονομα των υψηλων πανανθρωπινων ιδανικων.

Και οχι βρε ασχετε,δεν μπορεις να περιμενεις τους "ιθαγενεις καφρους" να εξαθλιωθουν για να εξεγερθουν.
Που στο διαβολο το ειδες αυτο γραμμενο;

Γραφικοι σαν εσενα, παρα την οποια καλη σου διαθεση που δεν θελω να την αμφισβητισω, κανουν την ζημια στο κομμα.
Αλλα κοιτα να καταλαβεις καποια πραγματα, γιατι πια,δεν ειναι παιγνιδι,ειναι πολεμος.

Resalto

Ονειρμός είπε...

Σε ένα πράγμα συμφωνώ με τους φίλους του ΚΚΕ. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχει διφορούμενη στάση απέναντί του. Υπάρχει ένα κομμάτι που θεωρεί φυσικό σύμμαχο, όσο βαθαίνει η κρίση, το ΚΚΕ και την εργατική του βάση, και ένα άλλο που έχει δομηθεί εντελώς ετεροπροσδιοριστικά ως προς το ΚΚΕ.

Το ΚΚΕ λοιπόν θα πρέπει να απευθύνει ενωτικό κάλεσμα όχι στα ''εργατολαικά στρώματα'' αλλά και στις ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ και σε άλλα μορφώματα με τα εξής κατά τη γνώμη μου minimum συνεργασίας.
1) Διαγραφή ολόκληρου του Χρέους 2) Κατάργηση μνημονίων και δανειακών συμβάσεων
3) Έξοδο από την Ε.Ε
3) Κρατικοποίηση των μέσων παραγωγής και των τραπεζών με εργατικό έλεγχο.

Ο εργατικός έλεγχος σημαίνει αιρετότητα, ανακλητότητα, περιοδικότητα των αντιπροσώπων στο εργατο-λαικό κράτος. Ήδη σημαίνει θραύση με το συνταγματικό πλαίσιο, τον κοινοβουλευτισμό κλπ.

Από τα παραπάνω αιτήματα, μεγάλα κομμάτια της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ανέχταχτοι, απόστρατοι κομμουνιστές και μικρότερες οργανώσεις θα συμφωνούσαν σε όλα εύκολα. Ας μην ζητάει το ΚΚΕ την απορρόφηση όλων των πολιτικών δυνάμεων που συμφωνούν σε αυτά. ''Γιατί δεν είσαι στο ΚΚΕ?''. Ε όχι, μπορεί να μη θέλω να είμαι στο ΚΚΕ, αλλά να συμφωνώ με τα παραπάνω αιτήματα και να θεωρώ ότι το ΚΚΕ θα παίξει ηγετικό ρόλο σε μια τέτοια κατεύθυνση. Στο σοσιαλισμό θα μπορούν να υπάρχουν άλλα πολιτικά μορφώματα, πέραν του ΚΚΕ? Από όσο έχω δει, ναι. Αν η εξουσία πρόκειται να είναι ''λαική'' με αντιπροσώπους εκλεγμένους από τους εργαζόμενους, δεν θα μπορούν άλλα πολιτικά μορφώματα να προτείνουν τους δικούς τους (μέσα ενδεχομένως σε ένα πλαίσιο αποδοχής πχ του κοινωνικοοικομικού συστήματος?). Τότε γιατί τέτοια, άλλα πολιτικά μορφώματα δεν χωράνε σε μια αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση με κρατικοποίηση και εργατικό έλεγχο, παρά πρέπει να καταθέσουν τις πολιτικές τους ταυτότητες στο ΚΚΕ?

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΑΛΙΜΠΑΝ
Να ζητησω μια μεγαλη συγνωμη απο τον ΤΑΛΙΜΠΑΝ που εκ παραδρομης χρησημοποιησα το δικο του ονομα.
Το σχολιο μου αναφαιρετε στον ΑΝΩΝΥΜΟ των 2,36.

Resalto

Ανώνυμος είπε...

@ RESALTO

Ευχαριστώ.
Είχα μείνει εμβρόντητος

Taliban

Ανώνυμος είπε...

@ΡΕΣΑΛΤΟ
ΠΟΛΥ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΑ ΤΟ ΠΗΡΕΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕΓΑΛΕ , ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΜΑ ΚΑΜΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΘΕΣΗ,
ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΣΗ, ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ...
ΔΗΛΑΔΗ ΤΑ ΛΟΙΠΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΤΩΝ ΕΚΤΟΣ ΤΟΙΧΩΝ ΡΕΣΑΛΤΟ?
ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ???
ΜΕΓΑΛΗ ΙΔΕΑ ΕΧΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΥΑΤΟ ΣΟΥ, ΑΣΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ , ΜΗΝ ΠΡΟΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ, ΜΗΝ ΕΚΤΙΘΕΣΑΙ ΚΑΙ ΜΗΝ ΚΑΙΓΕΣΑΙ ΤΟΣΟ ΝΩΡΙΣ...
ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΚΟΜΑ, ,.........
ΠΟΛΛΟΙ "ΡΕΣΑΛΤΟΙ" ΘΑ ΣΑΣ ΠΟΥΝ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΑΛΛΑ ΝΑΧΕΤΕ ΤΑΥΤΙΑ 84, ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΝΗΡΟΙ, ΚΑΙ ΟΙ ΡΕΣΑΛΤΟΙ ΚΑΡΑΔΙΚΟΥΝ.
ΑΝΤΩΝΗΣ Κ.

Ανώνυμος είπε...

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΝΩΜΗ ΣΤΟΝ ΤΑΛΙΜΠΑΝ ΚΑΙ ΤΟ "ΛΑΘΟΣ" ΑΣΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ...
ΠΡΩΤΑ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ...
ΜΕΓΑΛΕ ΠΡΟΔΟΘΗΚΕΣ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ,,, ΚΑΗΚΕΣ...
ΑΝΤΩΝΗΣ Κ.

Ανώνυμος είπε...

ΟΝΕΙΡΜΕ ,,, ΜΕΤΑ ΞΥΠΝΥΣΕΣ ΚΑΙ ΕΙΔΕΣ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ??????????
ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΖΕΙΤΕ?
ΣΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ?
ΣΥΝΕΛΘΕΤΕ, ΕΙΔΑΤΕ ΠΟΤΕ ""ΑΝΤΑΡΣΥΟ"" ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ?
ΚΑΠΟΙΕΣ ΨΗΦΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ, ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΛΛΕΣ ΣΤΑ Α.Ε.Ι. , ΚΑΠΟΙΕΣ ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΤΕΕ, ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΤΟ ΧΑΟΣ,
ΟΝΕΙΡΕΜΕΝΕ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΤΑΡΣΥΟΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΤΟ ΛΑΙΚΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΙΣ ΕΙΔΕ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΛΑΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ??????
ΑΣ ΜΗΝ ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΣΤΕ, ΚΑΙ ΑΣ ΞΥΠΝΥΣΟΥΜΕ,
ΟΙ ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΤΑΞΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΤΟ ΛΑΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΝΤΙΠΑΛΕΥΟΥΝ ΟΙ ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΑΣΤΟΙ "ΑΝΤΑΡΣΥΟΙ"...
ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΓΣΕΕ "ΟΝΕΙΡΟΠΟΛΕ"...
ΑΝΤΩΝΗΣ Κ.

Ανώνυμος είπε...

@ΟΝΕΙΡΜΟΣ
ΤΕΛΟΣ ΞΕΧΑΣΑ ,
ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ , ΑΠΟ ΟΤΙ ΕΙΔΑ ΣΗΜΕΡΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΟΛΥΤΗ ΤΑΥΤΙΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΣΙΠΡΑ , ΚΑΙ ΠΛΗΡΗ ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ !!!!
ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΝΙΚΗ... ΑΛΛΑ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΥ...
ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΚΑΤΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ (Ε.Κ.Κ.Ε.) ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΠΟΡΟΦΗΣΕ ΤΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΙΚΟ ΠΑΣΟΚ ΤΟΥ 1981 ΕΝ ΜΙΑ ΝΥΧΤΙ...
ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΠΕΡΙΒΟΗΤΟΙ ΕΚΚΕΤΖΗΔΕΣ ΤΟΤΕ ΑΥΤΟΠΛΑΣΑΡΟΝΤΑΝ ΣΑΝ ΟΙ ΠΙΟ ΣΟΥΠΕΡ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ, ΑΛΛΑ , ΑΛΛΑ , ΑΛΛΑ ΥΠΕΚΥΨΑΝ ΣΤΗΝ ΓΟΗΤΕΙΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ , Ο ΤΣΟΥΚΑΤΟΣ ΗΤΑΝ ΚΑΠΟΤΕ Ε.Κ.Κ.Ε. ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥΛΗΣΕ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΜΑΝΑ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ...
ΕΜΠΡΟΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΧΑΡΑΞΕ Ο ΤΣΟΥΚΑΤΟΣ...
ΑΝΤΩΝΗΣ Κ.

blackbedlam είπε...

Το κείμενο του Ρούση που ανάρτησα δεν το έκανα για να αποτίσω φόρο τιμής στον Γ.Ρούση,ούτε για να επιβραβεύσω την όποια στάση του.
Δεν έχει να κάνει με το πρόσωπο του ανθρώπου, επιστήμονα και πολιτικού, που πάντως κανείς, θα μπορούσε να πει ότι υπηρετεί με συνέπεια και εντιμότητα αυτό που επέλεξε να υπηρετήσει.
Επίσης δεν μπορεί κανείς να πει, ότι οι επισημάνσεις του δεν ανταποκρίνονται στην σημερινή πραγματικότητα, στην πορεία και στις εξελίξεις, και αυτό δεν μπορεί παρά να μας προβληματίσει.
Και δεν πρέπει να μας προβληματίσει μόνον γιατί τα λέει ο Ρούσης, αλλά γιατί εκ του αποτελέσματος προκύπτει η ανάγκη να προβληματιστούμε για το τι δεν κάνουμε,έτσι ώστε αυτά τα αποτελέσματα να είναι συνακόλουθα τόσο με τις εκτιμήσεις μας, όσο και με τις προτάσεις μας που είναι και οι μόνες ρεαλιστικές προτάσεις που μπορούν να απεγκλωβίσουν από τα σημερινά αδιέξοδα τον λαό μας.
Μου κάνει εντύπωση ότι κανείς από τους φίλους που γράφουν, δεν μπαίνει στον κόπο να ασχοληθεί με το περιεχόμενο των επισημάνσεων.
Και το βρίσκω μπορώ να πω αρνητικό το να γίνεται προσωπική επίθεση στο πρόσωπο του Ρούση, την στιγμή που το θέμα είναι το περιεχόμενο της επιστολής.
Δεν επιδίωξα να απαντήσω στους φίλους, όχι για κανέναν άλλο λόγο, αλλά γιατί σε μεγάλο βαθμό καλύφθηκα από την τοποθέτηση του LEONARDO.
Δεν θα αντισταθώ όμως στην διάθεσή μου να τοποθετηθώ σε κάποιες απόψεις που εκφράζονται εδώ.

Δεν μπορώ να μην σταθώ σε αυτό που λέει ο ΤΆΣΟΣ:
"ΜΟΝΟ μια αμφιβολία ποιες είναι οι προθέσεις του Γ. Ρούση, αν είναι αγνές γιατί δεν συστρατεύεται με το ΚΚΕ, αλλά είναι στέλεχος του ΑΝΤΑΡΣΥΑ"?
Δεν μας νοιάζει ΤΑΣΟ ο Ρούσης.
Αφαίρεσε το όνομα του Ρούση και διάβασε την τελευταία του παράγραφο.
Πιστεύεις ότι σήμερα δεν θα μπορούσες να είσαι εσύ που τα λέει αυτά εκφράζοντας την αγωνία σου;

Στον φίλο jorje7
Απλά να θυμίσω αυτό που κατ΄επανάληψη λέει το κόμμα: "Δεν απαιτούμε να συμφωνήσει κανείς σε όλα μαζί μας".
Θέλω να πω, ότι το να μην είναι ταγμένος κάποιος στο πλευρό του κόμματος, δεν είναι απαγορευτικό για να εκφέρει άποψη, πολύ περισσότερο όταν αυτή ανταποκρίνεται στα σημερινά αποτελέσματα και στην παραπέρα πορεία του κινήματος.

Ναι σύντροφε TRASH Έτσι ακριβώς όπως το εκφράζεις στο πικρό σου χιούμορ:"Ασ'τον Ολυμπιακό ρε σύντροφε, άσε να κερδάνε και οι κόκκινοι κάπου"...
Αυτό δεν δείχνει την αγωνία μας; Την επιθυμία, την βούληση και την ανάγκη μας, κάπου βρε αδερφέ να δικαιωθούμε, για να συνεχίσουμε με περισσότερη δύναμη και αποφασιστικότητα;
Άμεση ανάγκη να προβληματιστούμε, άμεση ανάγκη να δούμε την τακτική που ακολουθούμε και τι αποτελέσματα έχει.

Ρε Collectives Να μην επιτρέψουμε στους διανοούμενους να ασχοληθούν με το κόμμα, να μην επιτρέψουμε και σε κανέναν άλλον να ασχοληθεί με το κόμμα.
Στους "μικρομεσαίους που ελπίζουν ότι θα γίνουν χαλίφηδες στην θέση του Χαλίφη", στους δημόσιους "που μπήκαν γλύφοντας και δέχτηκαν να είναι Όμηροι",στους εργαζόμενους εκείνους που έγιναν "φοβισμένα ανθρωπάκια των αφεντικών για να μην χάσουν την θεσούλα τους".................
Αυτές όμως οι συμπεριφορές, είναι τα αποτελέσματα της καπιταλιστικής ανάπτυξης.
Όμως εμείς μπορούμε επί τέλους να ασχοληθούμε στα σοβαρά και να δώσουμε σοβαρές απαντήσεις για τα προβλήματα που ορθώνονται μπροστά μας;
Γιατί αδέρφια, κάτι δεν πάει καλά στο βασίλειο της Δανιμαρκείας.
Όταν σε μια τέτοια ιστορική συγκυρία, δεν μπορούμε να παρέμβουμε στις συνειδήσεις των εργαζομένων,όταν δεν μπορούμε να παρέμβουμε στην ανάπτυξη του ΜΛΚ,όταν τα ποσοστά δείχνουν πόσο χαμηλή είναι η ανταπόκριση του κόσμου στις ρεαλιστικές μας προτάσεις,τότε δεν μπορώ να πω τίποτε άλλο από αυτό που γράφει ο LEONARDO.
Που λέει και ο Λένιν :
"Τι να συζητάμε για πρωτοπορία, όταν δεν ξέρουμε να συγχωνευθούμε με την μάζα και να την αναδείξουμε"

ΕΠΑΝΕΡΧΟΜΑΙ

blackbedlam είπε...

Poe
Και βέβαια δεν θα τους κάνουμε την χάρη.
Αλλά θέλει πολύ κόπο μην τυχόν και αυτό που επιδιώκουν εκείνοι, το καταφέρουμε από μόνοι μας, όχι να πάψουμε να είμαστε ΚΚΕ, αλλά να συρρικνώθουμε.
Και λέω ότι οι αριθμοί των εκλογικών ποσοστών για μας, μπορεί και να μην έχουν και τόση αξία,(πράγμα που σε αυτήν την συγκυρία δεν είναι και σωστό),όμως όπως και να το κάνεις δείχνουν την απήχηση που έχει το κόμμα και την ανάπτυξη των δεσμών του με τις λαϊκές μάζες.

Για τον ΑΝΩΝΥΜΟ που μετά γράφει σαν ΑΝΤΩΝΗΣ,καλά μπορεί να μην τα έγραφα όπως ο φίλος RESALTO αλλά στην ουσία θα συμφωνούσα μαζί του.

Θα επανέλθω.

Φίλε Τaliban Ανοίγεις μεγάλη κουβέντα για τον ρόλο της διανόησης μέσα στο κόμμα.
Είναι δύσκολο πράγματι να αποκτήσουν ταξική συνείδηση.
Συνήθως πατούν σε δύο βάρκες.
Η συνείδησή τους είναι μικροαστική.
Ο Λένιν έλεγε, ότι σαν άτομα μπορεί κάποιοι να είναι δηλωμένοι επαναστάτες και ίσως θαρραλέοι.Στο σύνολό τους όμως παραμένουν από την ιδεολογία τους, ολοκληρωτικά μικροαστοί.
Είναι δύσκολο, γιατί πρέπει να επαναστατικοποιήσουν την συνείδησή τους και αυτό πρωτίστως χρειάζεται να καταβάλουν μεγάλες προσπάθειες και, πάντα καθορίζεται από την ταξική πάλη της εργατικής τάξης που διεξάγεται πάνω στις αρχές της θεωρίας του Μαρξισμού Λενινισμού.
Αυτό είναι το ζητούμενο πως θα αναπτυχθούν αυτοί οι αγώνες ώστε να συμβάλουν και στην επαναστατικοποίηση των συνειδήσεων των διανοουμένων.
Το ΚΚ όμως έχει ανάγκη και την παρουσία τους, τους θέλουμε για συνοδοιπόρους.Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι ο Μαρξισμός Λενινισμός περιλαμβάνει μια επιστήμη (τον ιστορικό υλισμό) και μια φιλοσοφία (τον διαλεκτικό υλισμό)
Και φυσικά δεν θα μπορούσα να έχω άλλη άποψη σχετικά με τον συσχετισμό μέσα στο κόμμα.Κόμμα της εργατικής τάξης είμαστε δεν θα μπορούσε να υπερισχύει άλλη τάξη ή διαστρωμάτωση πλην της εργατικής.
Η εποχή των Ανδρουλάκηδων και των Δαμανανδρεσάκηδων δεν είναι μακρυά.Θα ήταν πάντως άδικο να κατατάξουμε τον Ρούση σε αυτήν την συνομοταξία.

blackbedlam είπε...

Ονειρμέ
Κάτι δεν γίνεται μάλλον καλά αντιληπτό.Το ΚΚΕ είναι το κόμμα της εργατικής τάξης και το πρόγραμμά του κατ΄αρχήν το απευθύνει στην εργατική τάξη, γιατί είναι αυτή που και θα το υλοποιήσει.
Και μετά τι είναι αυτό που προτείνεις;
Το ΚΚΕ ακριβώς προτείνει, μονομερή άρνηση του χρέους και αποδέσμευση από την ΕΕ,αλλά με λαϊκή εξουσία.

Φαντάζομαι αντιλαμβάνεσαι τι σημαίνει κρατικοποίηση μέσα στον καπιταλισμό.
Δεν είναι κάτι που τους τρομάζει ίσα ίσα μάλιστα δεν είναι λίγες οι φορές που κρατικοποιήθηκαν προβληματικές επιχειρήσεις και τράπεζες, με τα χρήματα του Ελληνικού λαού και αφού τις "εξυγίαναν" τις παρέδωσαν κερδοφόρες στα χέρια των επιχειρηματικών ομίλων.
Ας πάρουμε υπ΄όψη μας ότι τέτοιες κρατικοποιήσεις κάνει και ο φιλελεύθερος Ραχόι της Ισπανίας ή και ο πρόεδρος της Αργεντινής με τα πετρέλαια και διώχνει τους Ισπανούς και καλεί Αμερικάνους, Βραζιλιάνους, Κινέζους να αναλάβουν το πλούτο της χώρας σε τιμή ευκαιρίας.

Το να υλοποιηθεί το πρόγραμμα του ΚΚΕ προϋποθέτει την λαϊκή εξουσία και είναι αυτός ο λόγος που δεν μπορεί να προχωρήσει μέσα σε συνθήκες καπιταλισμού.

Και το ΚΚΕ δεν το λέει αυτό από καμιά διαστροφική εμμονή αλλά γιατί εκτιμά και έχει αναλύσει με επιστημονικό τρόπο τους λόγους και τα αίτια της κρίσης που η ρεαλιστικότητα τους επαληθεύεται καθημερινά.

Μέσα στις συνθήκες κρίσης του καπιταλισμού, μιας κρίσης κάθετης,βαθιάς, παγκόσμιας και συγχρονισμένης που δείχνει ότι ο καπιταλισμός εξάντλησε τα όριά του,δεν μπορεί να εξασφαλιστούν φιλολαϊκές λύσεις.

Επιτέλους ας βάλουμε τέρμα στις αυταπάτες μας.

Ανώνυμος είπε...

@ Black Bedlam

Έχω παρακολουθήσει ατελείωτες συζητήσεις, σχολιασμούς, διενέξεις για το τί είπε ό Ρούσης, τι έγραψε ο Ρούσης κ.ο.κ.
Και αυτό γιατί ?
Γιατί ανήκει στην "διανοούμενη" ελίτ της χώρας και ουσιαστικά γιατί είναι πλούσιος.
Έχεις δεί κανέναν να ασχολείται με τον χαλυβουργό εργάτη που κατέβηκε στο ψηφοδέλτιο του ΑΝΤΑΡΣΥΑ ?
Όχι βέβαια, ούτε η ηγεσία του ΑΝΤΑΡΣΥΑ καν.
Θα είχε 100 φορές περισσότερη ουσία να συζητηθούν απόψεις του αγωνιστή αυτού, να δούμε από την πλευρά του Κόμματος τι πιθανόν λάθη έγιναν, τι λέει ο ίδιος.
Αλλά κανείς ούτε ένθεν ούτε εκείθεν.
Απλό δεν είναι ?
Για την γνώμη ενός μπατίρη εργάτη θα χάνουμε τον χρόνο μας ?
Ενώ η αίγλη του Ρούση έχει κάτι που τραβάει.

Taliban

poexania είπε...

ΒΒ

Τα εκλογικα ποσοστα του Κομματος θα συρυκνωθουν γιατι ο κοσμος προτιμαει την παραμυθα ακομα, πως να το κανουμε.

Ο κοσμος μας παντως συσπειρωνεται, και εννοω αυτους που τρεχουν καθε φορα και δεν φτανουν, τουλαχιστον εγω αυτο εισπρατω στην πολη μου, βλεπω επισης πολλους παλιους συναγωνιστες που ειχαν αδρανήσει να επιστρεφουν.

Επισης οι δρασεις το κομματος αυξανονται και ο κυκλος του στις λαικες γειτονιες μεγαλωνει.

Η επιρροη πυο ασκεις και η αποδοχη απο τον κοσμο δεν εχει να κανει μονο με εκλογικα ποσοστα.

Πιστευω τους δινεις μεγαλη σημασια και πεφτεις στην παγιδα των διαφορων Ρουσηδων.

Αντίσταση στις γειτονιές! είπε...

Θα πάρω τη "πάσα" από το τελευταίο σχόλιο του taliban και θα πω: α μπράβο!
Και θα το πω όχι γιατί έχω κάποιο θέμα με τους διανοούμενους γενικά και τους απαξιώνω αλλά γιατί αυτό που συμβαίνει πάντοτε εδώ και δεκαετίες στην Αριστερά είναι η ενασχόληση με το τι λέει και κάνει ο τάδε και ο δείνα, που κατά τα άλλα όμως όταν θα δηλώσει ότι θα μας ψηφίσει, όπως έκανε ο τακτικός αρθρογράφος του Ριζοσπάστη πριν το 18ο συνέδριο Ρούσης, τότε δε πα να λέει ότι θέλει, αν πει κάτι επικριτικό τότε μαύρο φίδι που το έφαγε.
Συζητήσεις επί συζητήσεων για το τι λένε οι διάφοροι λοιπόν αλλά ούτε το μισό μελάνι δεν χύνεται για το χάλι του εργατικού κινήματος, για το γιατί η επίθεση που έχει ξεκινήσει εδώ και δεκαετίες κατά της εργατικής τάξης, τα τελευταία χρόνια επεκτάθηκε και στα άλλα λαϊκά στρώματα (μικρομεσσαίοι, δημόσιοι υπάλληλοι κ.λπ.) προχωρά ακάθεκτη, και τώρα στο όνομα της κρίσης και του χρέους βλέπουμε την τελευταία της πράξη.
Μήπως θα πρέπει να αναρωτηθούμε γιατί η αριστερά, ιδιαίτερα η κομμουνιστική, ενώ έχει κατεβάσει δεκάδες προγράμματα τις τελευταίες δεκαετίες, επιστημονικά αναλυμένα πάντα, δεν έχει καταφέρει να συγκινήσει τους εργάτες πρωτ' απ' όλα και μετά όλους τους άλλους και να τους πείσει ότι μόνο με την οργάνωσή τους θα μπορέσουν να αντικρούσουν τις επιδιώξεις του συστήματος, να κατακτήσουν πράγματα και ότι ο μόνος τρόπος για να πάρουν τη ζωή τους στα χέρια τους είναι η επανάσταση;
Γιατί στις περιοχές που οι κομμουνιστές θα έπρεπε να τις θεωρούν προνομιακές έπεσαν (και δεν αναφέρομαι μόνο στο ΚΚΕ) και ανέβηκε η Χρυσή Αυγή;
Γιατί στα σωματεία που θέλουν να λέγονται ταξικά είτε στο ΠΑΜΕ ανήκουν αυτά είτε στο Συντονισμό είτε μόνα τους κινούνται η κατάσταση ως προς την ουσιαστική συμμετοχή των εργαζόμενων είναι μια από τα ίδια με τα άλλα τα μη ταξικά;
Σε αγωνιστές που εξακολουθούν να είναι στο δρόμο, που εξακολουθούν να υπερασπίζονται το κομμουνιστικό και το σφυροδρέπανο, που δείχνουν ότι αγωνιούν πραγματικά για το κίνημα και το λαό δεν θα αμφισβητήσω προθέσεις. Ακόμη και όταν διαφωνώ κάθετα μαζί τους. Γι' αυτό με ενοχλεί ιδιαίτερα όταν διαβάζω σχόλια και κείμενα που χαρίζουν το κάθε διαφωνώντα στο σύστημα και τον καταγγέλλουν σαν το χειρότερο εχθρό.

Αντίσταση στις γειτονιές! είπε...

Για το Ρούση και τις απόψεις του αυτό που έχω να πω είναι τα εξής: Είναι πολύ συγκεκριμένη η πολιτική του θέση που μόνο ως αριστερός κυβερνητισμός με …ολίγη επαναστατική γαρνιτούρα μπορεί να χαρακτηριστεί. Στην ουσία ψάχνει για απαντήσεις πέρα από το επίπεδο ανάπτυξης του κινήματος, πέρα από την πολιτική και ιδεολογική κατάσταση της εργατικής τάξης. Πώς θα ανυψώσει το επίπεδό της το σύγχρονο κομμουνιστικό κόμμα, όταν η σημερινή Αριστερά αδυνατεί να πάρει πρωτοβουλίες απέναντι στην επίθεση του συστήματος, να καλέσει το λαό σε παρατεταμένο αγώνα, να θέσει ξανά το όραμα της ανατροπής.
Και να τελειώσω με το εξής. Ο Ρούσης, όπως και ο Ανδρουλάκης, η Δαμανάκη, ο Χάγιος, ο Παφίλης, ο Δελαστίκ, ο Χαλβατζής και πάρα πολλά άλλα γνωστά και άγνωστα ονόματα που τώρα ακολουθούν διαφορετικούς δρόμους, όπως και εγώ, είναι παιδιά του ΚΚΕ, είναι αυτοί που το στήσανε το σημερινό ΚΚΕ μετά το 1974 γιατί άραγε οι περισσότεροι από αυτούς είναι εκεί που είναι; Άλλοι στο σύστημα, άλλοι στο ΚΚΕ και άλλοι σε άλλες οργανώσεις; Και οι περισσότεροι πουθενά;
Kαι το κυριότερο οι χιλιάδες αγωνιστές που μπήκαν στο ΚΚΕ και στη ΚΝΕ από το 1974 και μετά που βρίσκονται; (Για να μην πω για τα προηγούμενα χρόνια).
Δεν έχει ευθύνες το ΚΚΕ; Πολιτικές και ιδεολογικές; Ή μήπως φταίει πάντα ο εχθρός, οι μηχανοραφίες του και η χαμηλή συνείδηση του κόσμου;
Ερώτηματα που λόγω του χώρου απευθύνονται στο ΚΚΕ αλλά μας αφορούν όλους!
Αλήθεια προτιμάει ο κόσμος ακόμη την παραμύθα;
Από που βγαίνει αυτό απαξιωτικό για το λαό συμπέρασμα;
Επειδή δεν έδωσε στο ΚΚΕ μεγαλύτερα ποσοστά;
Και η επιδιωκόμενη αστάθεια του πολιτικού συστήματος πάει περίπατο;
Γιατί δεν την εκμεταλλεύεται το ΚΚΕ με τη δύναμη που έχει σε πολλά σωματεία, ομοσπονδίες και εργατικά κέντρα για να βγάλει τον κόσμο στο δρόμο και να πιέσει για ακόμη μεγαλύτερη αστάθεια; Για να αναγκαστεί, εκεί που δεν το συζήταγε καν το σύστημα, αντί να "επαναδιαπραγματευτεί" τα μνημόνια να τα πάρει πίσω;
Και μιας και γίνεται πολύ αναφορά στο Μαρξισμό Λενινισμό να τελειώσω με το εξής. Οι μπολσεβίκοι έκαναν την επανάσταση και την προχώρησαν παρ' όλο που τα εκλογικά τους αποτελέσματα, δύο μήνες μετά την επανάσταση, ήταν μειοψηφικά. Αλλού λοιπόν είναι το ζήτημα!

Ανώνυμος είπε...

αντωνακη,οπως λες το κομμα πυκνωνει τις γραμμες του και τις παρυφες των γραμμων του και συσπειρωνει (οχι οσο θελαμε, αλλα ειναι το μοναδικο που το κανει) εργατικες μαζες στα σωματεια με κατευθυνση παλης ταξικης.
η πολιτικη του επιροη φαινεται στην εργατικη ταξη και οχι στις εθνικες εκλογες που ακομα ο λαος εχει αυταπατες για το τι πρεσβευουν.
η καθημερινη μιξη με τις εργατικες μαζες θα σε βγαλει μπροστα και οχι ο γκρουμπουσκουλισμος με ηγεσιες σφραγιδες.
δλδ αυτο που λες ειναι χωρις φοβιες (ακριτα δλδ) και χωρις ιδεοληψιες δλδ εκπτωσεις στην γραμμη και την πολιτικη του, για να κανει τι; συνεργασια με την ανταρσυα που εχει ποιο πολλες αντιφασεις και απο τον συριζα;
οσα δεν φτανει η αλεπου τα κανει κρεμασταρια.
καποιοι μετα τον πολεμο θελανε να μεταμορφωσουνε τα ΚΚ σε πασοκ και συριζα στην καλυτερη, αλλου το πετυχανε στην ελλαδα εφαγαν τα μουτρα τους. καποιοι αλλοι οντας μη αξιοοι να λεγονται κομμουνιστες πηγαν να αλλαξουν τα χαρακτηριστικα του σε ποιο ανοιχτα και μη "ξυλινα". ΚΚΕς (μελος)που δεν κανει απεργια δεν μπορει να ειναι μελος του κομματος, σε αντιθεση με τον χωρο σας που εχετε συνηδειτους απεργοσπαστες που πιεζουν κιολας συναλφους για να πανε στην δουλια.
κομμουνιστη δεν σε κανει η απαγγελια απομονομενων τσιτατων του λενιν, χωρις να μπορεις να καταλαβεις την ουσια τους.
η στοχευση ειναι αυτη που εγραψε ο POE, να διαλυσουν το κομμα.
σας εχω νεα.....ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΠΕΡΑΣΕΙ.
αντωνακη και λοιποι οπορτουνιστες θα μας τρωτε στην μαπα πολλαααααα χρονια ακομα και οταν εμεις θα οικοδομουμε εσεις θα παιζετε το ρολο του κερενσκυ, περαστικα
modesto

Ανώνυμος είπε...

@ αντισταση στις γειτονιες
δεν μπορειτε ολο τον χρονο να κανετε - ΟΛΟΙ - αισχρη πολεμικη στο ΚΚΕ, να συκοφαντητε θεσεις, στελεχη κτλ και στις εκλογες να το παιζετε μωρες παρθενες και να αγχωνεστε για τα ποσοστα του.εσεις αποπροσανατολιζετε τον κοσμο, εσεις σπερνετε αυταπατες και μετα κλαιτε.ΝΙΣΑΦΙ ΠΟΙΑ.
συμαχειτε με ολους αρκει να μην εκλεγει κομμουνιστης οπουδηποτε (ακομα και στην ομοσπονδια water ταβλι) για να μην πω χοντραδες για το διασπαστικο στην ζωνη με την οακκε,την χρυση αυγη και τους πασοκους ολοι μαζι αχταρμας,
ειδικα για το κκε μλ που πηγαιναν σε παππουδες και τους ελεγαν οτι ειναι κκε και τους εδιναν ψ/τια, αληθεια τωρα δεν πηρατε χαμπαρι οτι θα χασετε τετοιους ψηφους με την συνεργασια;
τον δρομο σας και τον δικο μας, συνεργασια κανουμε με τις λαικες μαζες και οχι με σφραγιδες
Modesto

Poe είπε...

Και περιφερειακα με τα οσα θιχτηκαν διαβαστε τα παρακατω αρθρα οσοι θελετε

http://poexania.wordpress.com/2011/09/13/%CE%B7-%CE%B4%CE%B9%CE%B4%CE%B1%CF%83%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CF%80%CE%B1%CE%B8%CF%8E%CE%BD-%CF%84%CE%BF-%CF%83%CF%87%CE%BF%CE%BB%CE%B5%CE%AF%CE%BF-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B1/

http://poexania.wordpress.com/2012/03/07/%CE%B7-%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%89%CE%BD%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BC%CF%8D%CE%B8%CE%B1%CF%82/

Αντίσταση στις γειτονιές! είπε...

Μodesto, αντί να λες γενικολογίες, μιας και αναφέρθηκες και στο ΚΚΕ(μ-λ), δεν μας το κάνεις πιο λιανά που ακριβώς συνεργαστήκαμε με όλους αυτούς που αναφέρεις και ποιες είναι οι συκοφαντίες που εκτοξεύσαμε; Συγκεκριμένα πράγματα, αλλιώς ο συκοφάντης είσαι εσύ!
Όσο για αυτά για του παππούδες...
Και αν δεν κατάλαβες δεν είναι τα ποσοστά που μας αγχώνουν τόσο! Ούτε καν τα δικά μας!

Poe είπε...

Και αυτό όποιος θέλει
http://poexania.wordpress.com/2012/05/11/%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%89%CE%BD%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CF%8C-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%BA%CE%B5/

Ονειρμός είπε...

@Προς κ.Αντώνη Κ.

Για τη στάση μου απέναντι στον ΣΥΝ, δες ενδεικτικά http://takseis-ithikh.blogspot.com/2012/05/blog-post_04.html. Κατά τα άλλα η απόκρισή σου ήταν άσχετη με όσα έγραψα. Υποστήριξα τη πρόταση του ΚΚΕ για κατάργηση του Μνημονίου μέσω νόμου. Υποστηρίζω ότι η ΑΝΤΑΡΣΎΑ έχει σοσιαλδημοκράτες και κομμουνιστές. Μιλώ για κάλεσμα σε δυνάμεις και άτομα τα οποία θα μπορούν να στηρίξουν ένα πρόγραμμα αντιμονοπωλιακής κατεύθυνσης με κρατικοποίηση και εργατικό έλεγχο. Όλοι οι άλλοι, που θα γλυκοκοιτάζουν τον Τσίπρα, δεν χωράνε σε αυτό

@blackpediam

Η απάντησή μου σε αυτά που γράφεις είναι αυτή http://takseis-ithikh.blogspot.com/2012/05/blog-post_02.html. Και έχει να κάνει με τις διαφοράς των θέσεων του ΚΚ Ελλάδας με τη ''κρατικοποίηση των μέσων παραγωγής''. Δες και το διάλογο με τον φίλο του κόμματος, τον Molotov.

Δεν επιθυμώ ''κρατικοποιήσεις μέσα στον καπιταλισμό'', φίλε blackpediam. Εξηγώ τη διαφορά αυτών των κρατικοποιήσεων και των κρατικοποιήσεων που ανοίγουν το δρόμο στον σοσιαλισμό, και συνεπάγονται θραύση της θεμελιώδους με βάση το αστικό σύνταγμα αξίας της ιδιωτικής ιδιοκτησίας, αλλά και πέταμα όλου του αστικού συντάγματος.

Όσο για την επιστημονική αντίληψη των πραγμάτων, επίτρεψέ μου να σου πω ότι είναι θέμα περαιτέρω ''απόδειξης'', αν κάτι τέτοιο μπορεί να αποδειχθεί. Προσωπικά μόνο για τον Μάρξ είμαι πεπεισμένος ότι με επιστημονικό τρόπο αντίκρισε τη πραγματικότητα του καπιταλισμού της εποχής του, αφήνοντάς μας υπερπολύτιμη κεκτημένη γνώση.

Άσε που όταν σημαντικό ρόλο στις θέσεις του ΚΚΕ για την οικονομική κρίση, το 2009, έπαιξε ο Μαυρουδέας, που τώρα βγάζει τα λυσακά του εναντίον του, τί να πιστέψω πως είναι η επιστημονική διάγνωση της κοινωνικής πραγματικότητας?

Η δική μου θέση είναι ξεκάθαρη.Εναντίον του ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ. Μονομερέστατη διαγραφή του χρέους. Μετωπική συστράτευση σε αντιμονοπωλιακή-αντιιμπεριαλιστική κατεύθυνση, με άξονα την έξοδο από την Ε.Ε και ΤΗ κρατικοποίηση με έλεγχο του εργαζόμενου λαού, στη βάση της αιρετότητας, ανακλητότητας, και αν είναι δυνατόν, περιοδικότητας (πράγματα που ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ το αστικό Σύνταγμα, με τους αστικούς-αντιπροσωπευτικούς θεσμούς του και την ιδιωτική ιδιοκτησία). Το πώς λέγεται όλο αυτό, άλλη κουβέντα και δεν υπάρχει μάλλον διάθεση για να γίνει εδώ, ούτε χώρος ούτε χρόνος.

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία. Ευχές στον Αντώνη Κ. για εκπλήρωση όλων των δικών του ονείρων.

Poe είπε...

Οχι τιποτα αλλο αλλα επειδη ο Ρουσης μιλαει για συνεργασιες με ριζοσπαστικες αριστερες

http://poexania.wordpress.com/2012/05/23/%CE%B8%CE%B1-%CF%83%CF%85%CE%BC%CE%B1%CF%87%CE%AE%CF%83%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B5-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B4%CE%B9%CE%AC%CE%B2%CE%BF%CE%BB%CE%BF-%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%B1/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...