Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Το ΚΚΕ οφείλει να ανοίξει μέτωπο με τις αδυναμίες του.

Το τέλος  του Καπιταλισμού μπορεί να είναι νομοτελειακό, αλλά δεν θα πέσει.... νομοτελειακά!

Γράφτηκε μετά από πολλές αναστολές και με την αγωνία  για το σήμερα και το  αύριο, αλλά και για τον δύσκολο  ρόλο που καλείται και οφείλει να παίξει το κόμμα στις σημερινές συνθήκες.

Τα στοιχεία που φθάνουν στην δημοσιότητα δεν αφήνουν καμία αμφιβολία για το επίπεδο του λαού και των εργαζομένων.
Το πρώτο τρίμηνο του 2011, τα επίσημα στοιχεία του ΟΑΕΔ καταγράφουν:
854.437 ανέργους!
Να λάβουμε υπ΄όψη μας ότι αυτό το νούμερο, δεν αποτυπώνει την πραγματικότητα καθώς πολλοί, δεν εγγράφονται στα μητρώα, αντιλαμβανόμενοι την πολιτική του οργανισμού που μπορεί να χρηματοδοτεί με εκατομμύρια από τα ταμεία του τους μεγαλοεπιχειρηματίες, πετώντας στα μούτρα των ανέργων το εξευτελιστικό ποσό των 454 ευρώ για επίδομα φτώχειας και εξαθλίωσης γι΄αυτούς και για τις  οικογένειές  τους.
Η επιδότηση των μεγαλοεπιχειρηματιών, γίνεται βέβαια στο όνομα της αναχαίτισης της ανεργίας, την στιγμή που αυτή διαρκώς διογκώνεται.
Το 33,16% των ανέργων καταγράφεται στην Περιφέρεια της Αττικής.
Σε αυτά τα νούμερα δεν συμπεριλαμβάνονται βέβαια οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που ο ρυθμός των λουκέτων είναι καταιγιστικός, βγάζοντας στην ανεργία χιλιάδες οικογένειες.
Είναι χαρακτηριστικό ότι το διάστημα των τριών πρώτων μηνών του 2011, αυξήθηκε στο τετραπλάσιο από το αντίστοιχο τρίμηνο του 2010,όπου οι μικρές επιχειρήσεις που "φόρεσαν" λουκέτο ήταν το 2010 το 4,6% και το αντίστοιχο τρίμηνο του 2011 έφτασαν το 16,5%

Την περίοδο του   πρώτου τριμήνου μέχρι και τον Μάρτη τα στοιχεία από τον Τειρεσία, 
καταγράφουν 50.326 τεμάχια ακάλυπτων επιταγών που ανέρχονται σε ύψος 517.578.607 εκ. ευρώ και συναλλαγματικές 38.663 τεμάχια σε ύψος 65.003.853 εκ ευρώ .

Τα στοιχεία που δίνει η ΔΕΗ, ΕΔΩ δείχνουν ότι δεν έχουν πληρωθεί για μέχρι και 6 μήνες μετά την εκδοσή τους, λογαριασμοί που αγγίζουν το ύψος των  385.000.000 εκ.ευρώ!

Αυτά είναι μόνον μερικά από τα νούμερα εκείνα, που καταγράφουν το επίπεδο στο οποίο έχει περιέλθει ο λαός μας και οι εργαζόμενοι.
Τα νούμερα αυτά έχουν αυξητικές τάσεις, με εφιαλτικές επιπτώσεις.
Και  φυσικά μπαίνουν και μια σειρά άλλα ζητήματα ζωτικής σημασίας για τους πολίτες αυτής της χώρας, για την ποιότητα και  το επίπεδο διαβίωσής τους.
Η αδυναμία πλέον πρόσβασης στις λεγόμενες κοινωνικές υπηρεσίες,στην υγεία, νοσοκομεία,γιατρούς φάρμακο, στην παιδεία....
Και όλα αυτά ασφαλώς δεν αφορούν μόνον τους ανέργους.

Τα μέτρα που πάρθηκαν στο όνομα της κρίσης,  με την οποία βρέθηκε αντιμέτωπη και η χώρα μας και στης οποίας το ξεπέρασμα "πρέπει" και "απαιτείται να συμμετέχουμε όλοι, μα όλοι, μιας και όλοι μαζί τα φάγαμε" και άρα "είμαστε συνυπεύθυνοι" αφορούν όλους τους πολίτες, μιας και με τον ένα ή τον άλλο τρόπο τα μέτρα,ελαστικές σχέσεις εργασίας,μειώσεις μισθών και  συντάξεων, αυξήσεις ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης,φοροεισπρακτική πολιτική,αυξήσεις στα καταναλωτικά αγαθά ακόμη και σε εκείνα της πρώτης ανάγκης......αφορούν όλους μας και όλοι είμαστε αντιμέτωποι με αυτήν την βάρβαρη πραγματικότητα.

Οι κατακτήσεις των όποιων δικαιωμάτων στους παραπάνω τομείς υπήρξαν αποτέλεσμα  αγώνων και θυσιών  πολλών δεκαετιών, που σήμερα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προσκολλημένη στην υπηρεσία του κεφαλαίου όπως άλλωστε και η προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ,με κάθε μέσο  και με όποιο κόστος για τον λαό, πρέπει εν ονόματι των επιταγών του κεφαλαίου να τα πάρουν πίσω, επιφυλάσσοντας στον λαό, εφιαλτικά σενάρια και ένα επίσης εφιαλτικό μέλλον για τις επερχόμενες γενιές.

Εδώ λοιπόν προκύπτει το ερώτημα.
Είναι αλήθεια τα παραπάνω νούμερα;
Καταγράφουν την πραγματικότητα΄;
Μήπως καθώς το έχουν συνήθειο τους οι κρατικές υπηρεσίες προσπαθώντας να υπηρετήσουν σκοτεινούς σκοπούς υπερβάλουν;(και ολίγη από συνομοσυολογία)
Μήπως όλα αυτά τελικά δεν είναι τίποτε άλλο από σενάρια αρρωστημένων εγκεφάλων;
Διαφορετικά, πώς  να ερμηνευθεί η απάθεια, η αδυναμία αντίστασης, στην επιβολή τέτοιων μέτρων;
Πως να ερμηνευτεί η ανοχή και η σιωπή;
............................................
" Γνωρίζοντας σε βάθος πώς λειτουργεί το καπιταλιστικό σύστημα δεν αιφνιδιαστήκαμε, είχαμε επεξεργασμένες θέσεις αποκάλυψης και διεκδικητικούς στόχους υπέρ του λαού, με συγκεκριμένη και καθαρή πολιτική γραμμή, χωρίς ταλάντευση". (από όμιλία της Παπαρήγα,στον "Ρ")εδώ

Ισχυρίζεται το ΚΚΕ και όχι άδικα.
Πως θα μπορούσε άλλωστε!
Η επιστημονική θεωρία του Μαρξ και του Ενγκελς, έχει διατυπωμένες, επεξεργασμένες θέσεις για την πορεία του καπιταλιστικού συστήματος, που σήμερα επιβεβαιώνεται με απολυτότητα στην πράξη.

"Δώστε βάση στις εκτιμήσεις και τις προβλέψεις μας για την εξέλιξη της οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης, με βάση και την εμπειρία, ανεξάρτητα αν συνεχίζετε να διατηρείτε και επιφυλάξεις και δισταγμούς να συμφωνήσετε στο σύνολο των θέσεων μαζί μας".(από όμιλία της Παπαρήγα,στον "Ρ")

Κάνει έκκληση απόγνωσης το ΚΚΕ από την αγωνία για  ό,τι περιμένει την εργατική τάξη στην πορεία και την εξέλιξη της κρίσης και γνωρίζοντας ότι ο Ελληνικός λαός θα ζήσει μια μεγάλη τραγωδία.

"Είναι μια ευκαιρία, μια σοβαρή δυνατότητα να κατανοηθούν τα ιστορικά όρια του καπιταλιστικού συστήματος [..],

"Ξέρετε καλά ότι εδώ και χρόνια προβλέψαμε και προειδοποιήσαμε ότι θα ερχόταν οικονομική κρίση, η οποία στην Ελλάδα θα ήταν πολύ πιο βαθιά[..].

Και συνεχίζει:
"Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι και κατά την προεκλογική περίοδο του 2009 και λίγες μέρες μετά τις εθνικές εκλογές καλέσαμε το λαό να ετοιμάσει το δικό του πόλεμο ως απάντηση στον πόλεμο που ήταν πανέτοιμη η κυβέρνηση να εξαπολύσει,[..]
(από όμιλία της Παπαρήγα,στον "Ρ")

Είναι αλήθεια το ΚΚΕ προέβλεπε και προειδοποιούσε,όπως ακριβώς το διατυπώνει.
Ο ρόλος όμως ενός ΚΚ είναι να προβλέπει σαν να κάνει προφητείες;
Ο ρόλος του ΚΚ είναι να προειδοποιεί,διεκδικώντας για τον εαυτό του το ρόλο του Πόντιου Πιλάτου επικαλούμενο ότι:
"Εμείς τα λέγαμε";

Ο ρόλος ενός ΚΚ μέσα σε συνθήκες καπιταλισμού είναι να πείθει, να εμπνέει.
 Είναι να οργανώνει και να καθοδηγεί την εργατική τάξη στην πορεία ανατροπής του εκμεταλλευτικού συστήματος, με στόχο  την λαϊκή εξουσία.
Ο ρόλος του ΚΚ είναι να καθοδηγεί τους εργαζόμενους, να συμβάλει ώστε να μετουσιώνεται το ταξικό τους ένστικτο σε ταξική συνείδηση, έτσι που όταν οι Αντικειμενικές συνθήκες φθάνουν στο σημερινό οριακό για τον καπιταλισμό σημείο, να μπορεί να αντιμετωπίζει και να αντιστέκεται να μπορεί να παίξει τον ιστορικό του ρόλο,σαν τάξη καθ΄εαυτή και όχι σαν τάξη για τους άλλους.

Αυτή όμως η μετουσίωση δεν μπορεί παρά να προέλθει μέσα από τους καθημερινούς αγώνες.
Ιδιαίτερα μέσα στις σημερινές συνθήκες.

Σε ετούτο εδώ το μπλοκ το έχουμε πει δεκάδες φορές αυτό και δεν το λέμε απλά για να κάνουμε κριτική στο ΚΚΕ, αλλά γιατί γνωρίζουμε τις δυνατότητες που λόγο οργάνωσης, λόγω εμπειρίας, αλλά και αποφασιστικότητας και αυτοθυσίας των  κομματικών του μελών, όταν καθοδηγούνται σύμφωνα με τις ανάγκες των καιρών και κυρίως στην βάση των αρχών του Μαρξισμού και, μόνον τότε είναι σε θέση να ανταποκριθούν και να αντεπεξέλθουν στο ιστορικό τους  καθήκον,με αποτελεσματικότητα.
Και ο Μαρξισμός δεν είναι δόγμα!

Το ΚΚ και σήμερα, μιλάει για ανασύνταξη:
[..] Αυτή η ανασύνταξη δε γίνεται αυθόρμητα παρά με τη συνειδητή δράση των μελών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Η ισχυροποίηση του ΚΚΕ στην κοινωνία και στο πολιτικό επίπεδο αποτελεί προϋπόθεση για να διαμορφωθεί ισχυρή συμμαχία, με στόχο τη λαϊκή εξουσία και οικονομία". 
(Από ομιλία της Παπαρήγα στον "Ρ")
Συμμαχία με ποιους μόνο με τα κομματικά μέλη και τους φιλοκομματικούς;
'Η μήπως θα περιμένουμε να πεισθούν όλοι όσοι ακολουθούν άλλες αριστερές ταξικές και αντικαπιταλιστικές δυνάμεις και να μας ακολουθήσουν;

Μεταξύ άλλων λέει επίσης το κόμμα:
[..] Σε αυτήν τη γραμμή ρήξης και ανατροπής της εξουσίας των μονοπωλίων, πρέπει να ανασυνταχθεί και να βαδίσει το λαϊκό κίνημα, για να βάλει τη σφραγίδα του την κατάλληλη στιγμή[..] (!)
(από όμιλία της Παπαρήγα,στον "Ρ")

Ποια θα είναι δηλαδή η κατάλληλη στιγμή;
Αν όχι τώρα που το καπιταλιστικό σύστημα έχει εξαντλήσει τα όριά του όπως πολύ σωστά το ΚΚΕ τονίζει και όπως άλλωστε και τα γεγονότα επιβεβαιώνουν.
Στις αρχές της εμφάνισης της κρίσης η Αλέκα είχε πει:

"Το Μ.Λ.Κ έπρεπε να είναι έτοιμο για να μπορέσει να αντιμετωπίσει την σημερινή λαίλαπα."

Μόνο που όλα αυτά πρωτίστως προϋποθέτουν  την γνώση, την ορθή τακτική στα πλαίσια των σημερινών απαιτήσεων προσέγγισης και πειθούς των εργαζομένων από τα κομματικά μέλη, πράγμα στο οποίο όλο το προηγούμενο διάστημα (37 χρόνια) από την μεταπολίτευση και εδώ δεν μπόρεσε αυτός ο στόχος να επιτευχθεί.
Γιατί είναι αλήθεια το ΚΚΕ είχε προειδοποιήσει, είχε προβλέψει, αλλά ταυτόχρονα  υποβάθμισε τον πρωταρχικό του ρόλο της ανάπτυξης  του υποκειμενικού παράγοντα μέσα από την "εκπαίδευση" την διαπαιδαγώγηση  των οργάνων,των οργανώσεων, των ίδιων των κομματικών του μελών.
Εάν δεν χτυπηθούν οι όποιες αδυναμίες εμπόδισαν αυτόν τον στόχο, θα εξακολουθεί να υφίσταται η ανακολουθία λόγων και πράξεων και ο υποκειμενικός παράγοντας που το κόμμα κατά καιρούς επισημαίνει ότι δεν είναι ώριμος, δεν πρόκειται ποτέ να ωριμάσει.

"Το ΚΚΕ συνειδητοποιεί την ευθύνη του, την υποχρέωσή του να περάσει σε πιο αποφασιστική δράση και αντεπίθεση σε συνθήκες κρίσης [..].

"Το ΚΚΕ αντιλαμβάνεται ότι έχει την υποχρέωση να κατακτήσει μεγαλύτερη πειστικότητα και ικανότητα, να συμβάλει [..]

"Το ΚΚΕ αισθάνεται την ευθύνη του να αποτελέσει την προωθητική ανυποχώρητη, ανθεκτική στις δυσκολίες δύναμη για την ανάκαμψη του εργατικού λαϊκού κινήματος και της λαϊκής συμμαχίας,[..]
(από όμιλία της Παπαρήγα, στον "Ρ")

 Εμείς λέμε ότι το ΚΚΕ οφείλει να κάνει την αυτοκριτική του,να πάρει μέτρα.
Να ανοίξει μέτωπο με τις αδυναμίες του.

"Το κύριο και βασικό καθήκον μας είναι να βοηθάμε την πολιτική ανάπτυξη και την πολιτική οργάνωση της εργατικής τάξης .
Όποιος βάζει σε δεύτερη μοίρα αυτό το καθήκον και δεν υποτάσσει σε αυτό όλα τα μερικότερα καθήκοντα και τις διάφορες μορφές πάλης ακολουθεί στραβό δρόμο και προξενεί σοβαρή ζημιά στο κίνημα"
 Λένιν από το άρθρο "τα επιτακτικά καθήκοντα του κινήματός μας"Νοέμβρης 1900.

Είναι ανάγκη να κατανοηθεί,  ότι με τους εργαζόμενους που μπορεί να έχουν πεισθεί ( έστω αποπροσανατολισθεί όπως τονίζει το ΚΚΕ ) από άλλες πολιτικές δυνάμεις, δεν έχει να χωρίσει τίποτα,είναι επιτακτική ανάγκη να γίνει κατανοητό   ότι οι εργαζόμενοι όπου και αν ανήκουν (πολιτικά) είναι η καρδιά,ο κορμός της εργατικής τάξης, είναι  οι φυσικοί του σύμμαχοι, που χωρίς αυτούς δεν μπορεί να βαδίσει με επιτυχία στην επίτευξη των στόχων του.
Οι επαναστάσεις δεν γίνονται δι΄αντι προσώπων, έστω και του ΚΚ.
Το ΚΚΕ πρέπει να ανακτήσει  ουσιαστικά εμπιστοσύνη στον εαυτό του και στις δυνατότητες της εργατικής τάξης και του λαού μας και να προχωρήσει χωρίς αναστολές,χωρίς γενικούς αποκλεισμούς  αποφασιστικά δίχως φοβίες και σύνδρομα γιατί μονάχα έτσι θα μπορέσει να πείσει και να εμπνεύσει

Να προχωρήσει, όχι με γενικολογίες και με διαπιστώσεις, γιατί η πτώση του Καπιταλισμού μπορεί να είναι Νομοτελειακή, αλλά δεν θα πέσει Νομοτελειακά!



111 σχόλια:

Κώστας Παπαδόπουλος είπε...

Εγραψες πάλι Γειτόνισσα !
"Ο ρόλος ενός ΚΚ μέσα σε συνθήκες καπιταλισμού είναι να πείθει, να εμπνέει"
Που το πάιζει αυτό να πάω να το δώ;
Δεν αστειεύομαι καθόλου , τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά. Η κατάσταση είναι απελπιστική ο Κόσμος φτωχαίνει σε λίγο δεν θα υπάρχουν τα απαραίτητα για να τη βγάλει κάποιος , κλείνουμε τις δουλείες μας μετά απο χρόνια σκληρής δουλειάς και μένουμε ανεργοι............ οι Πολίτες έχουν χάσει πιά την εμπιστοσύνη τους απαξιώνουν όλους μαζί τους "πολιτικούς " και αυτό είναι το χειρότερο κακό , θα μας σώσουν σε λίγο " απολιτίκ μανάρια" και τότε τα λέμε , πάντως αν και τώρα δεν είμαι καθόλου στα καλά μου .....έγραψες πάλι . Καληνύχτα Κοκκινιά .

δήμητρα♥♥♥q είπε...

ΒΒ μου,
όλοι μας οφείλουμε να ανοίξουμε μέτωπο με τις αδυναμίες μας!
:)))))))

αναρχογατουλης είπε...

Καταπληκτικος ο τιτλος της αναρτησης σου.
Νομιζω οτι τα λεει "ΟΛΑ".
Και υστερα απο ολα αυτα που πολυ σωστα γραφεις πιστευεις οτι θα ιδρωσει το αυτι του Περισσου;

Δυστυχως το ΚΚΕ σημερα αποροφα τους κραδασμους απο την οργη των φιλων του και τους μετατρεπει σε μια ευθεια γραμμη...βλεπε καρδιογραφημα.

Εχει εγκλωβισει ενα μεγαλο μερος αγνων αγωνιστων, που αλλοιως θα ειχαν να προσφερουν πολλα στην σημερινη απελπιστικη κατασταση!!!

Στου κουφου τη πορτα.......

Αστα φιλη μου
καλο βραδυ

Ανώνυμος είπε...

αιντε κουνα το κεφαλι σου δεξια και αριστερα ρε αναρχοκατσαριδα μπας και ξυπνησεις που θα μιλησεις για το ΚΚΕ.Μαλλον εσυ εισαι ο κουφος και βαρα καλυτερα το κεφαλι σου στη πορτα...

Ανώνυμος είπε...

Black Bedlam
συγκεκριμενα, τι προτεινεις;

Locus Publicus είπε...

Μα γιατί βαυκαλίζεστε με την ουτοπία της πτώσης του Καπιταλισμού; Μόνον ενα απο τα υβρίδιά του κατέρρευσε, ο κρατικός Καπιταλισμός (δηλ. ο Κομμουνισμός). Υπάρχουν άλλα δέκα υβρίδια.

Τι αυτοκριτική να κάνει το ΚΚΕ; Eίναι το μόνο κόμμα που ξέρει τι θέλει. Ενα Σοβιετικό κρατικοκεντρικό σχεδιασμό, λίγο χειρότερο απο ό,τι είναι σήμερα η Ελλάδα, κάτι σαν την Κούβα. Οι άλλοι δεν έχουν τίποτα να προτείνουν.

Μην συγχέεται την προτίμηση του έλληνα να αναπτυχθεί μή καπιταλιστικά με τη διεθνή πραγματικότητα. Συμφωνώ πως η Ελλάδα δεν μπορεί να ζήσει έξω απο το κρατικοκεντρικό της μοντέλο γιατί δεν είναι φιλοσοφικά ούτε πρακτικά προετοιμασμένη (δεν παράγει τίποτα). Η Ελλάδα δεν έπεσε όμως έξω απο την κρίση του καπιταλισμού, αλλα γιατί είναι μια απύθμενη λαική κλεπτοκρατία. Απλά η διεθνής κρίση έκανε τον δανεισμό ακριβό και η κρατικοκεντρική παράγκα κατέρρευσε.

Tο ελληνικό κρατικοκεντρικό σύστημα δεν παράγει πλέον πλούτο για να χρηματοδοτήσει κοινωνικό κράτος. Το ελληνικό "κοινωνικό κράτος" χρηματοδοτούνταν με δάνεια. Δεν βλέπετε πως τα όμορφα οργανωμένα κοινωνικά κράτη, χρηματοδοτούν το κοινωνικό τους σύστημα απο τον πλούτο που παράγεται απο ενα απολύτως ανταγωνιστικό και καπιταλιστικό τρόπο οικονομικής παραγωγής; Δεν το βλέπετε αυτό στην Σκανδιναβία, για παράδειγμα;

Το μπλόγκ μου είναι συμπαθές, αλλα έχει άμεση ανάγκη ιστορικής συνείδησης. Ο Σοσιαλισμός προέρχεται μόνον απο τον πλούτο του Καπιταλισμού.

αναρχογατουλης είπε...

Τα πολιτικα σου επιχειρηματα ανωνυμε με κολλησαν στο τοιχο.
Με επεισες!
Απο δω και περα θα γινω και γω μερος της δυναμης ανατροπης που λεει η Αλεκα.

Αλλωστε ειναι ευκολο.
Μια φορα στους ενα δυο μηνες μια βολτα ΟΜΟΝΟΙΑ-ΣΤΑΔΙΟΥ-ΟΜΟΝΟΙΑ και ο καπιταλισμος θα πεσει σαν ωριμο φρουτο.

Αντε καλο βραδυ ....καραγκιοζακο

Ανώνυμος είπε...

..ευκολη η κριτικη, το δυσκολο είναι η πρόταση..και δυστυχως πέραν του ΚΚΕ, οι υπόλοιποι ασκουν μόνο κριτικη..
..καλε μου αναρχογατούλη πάρε ένα καθημερινο ριζοσπάστη και δες τα εργατικα, μπας και καταλάβεις ότι οι κεντρικες πορείες είμαι ένα μόνο μέρος της δράσης του ΚΚΕ. Η ουσιαστική ανατροπή θα ξεκινήσει απο τους χώρους δουλειάς.. εκεί είναι όλη η ζωή..
τραβα μπαστακώσου μαζί με την παρεούλα σου στο Κέντρο όσο θες..σπάσε και καμιά βιτρινούλα να σε δείξει και η τιβούλα, να σου βγάλουνε και κάνα επετειακό λευκωμα σε κάνα χρόνο.. ως εκεί φτάνει η πρόταση σου.. δύναμη ανατροπής της βιτρίνας και αντικατάσταση της με άλλη βιτρίνα
..κι αν είσαι κι αναρχικος ακόμα καλύτερο..κάνε μια καταληψούλα, βόλεψε το κωλαράκι σου και κάνε κριτικη αφ υψηλου..

δήμητρα♥♥♥q είπε...

Mόλις είδα το σχόλιο του ανώνυμου... κατάλαβα αμέσως γιατί το εργατικό κίνημα και η Ελλάδα γενικότερα πάνε μπροστά!!
Φοβερά πολιτικά επιχειρήματα που λέει κι ο αναρχογατούλης!!
χα χα

δήμητρα♥♥♥q είπε...

Θα πρέπει να πω επίσης, πως συμφωνώ σε πάρα πολλά από όσα γράφει ο Locus Publicus, για να ξεκαθαρίσω τη δική μου θέση.

:))))))

αναρχογατουλης είπε...

ΘΑΑΑ Ξεκινησει;;;
Ποτε αραγε;;;

Για σενα δηλαδη οποιος ειναι εξω απο τις γραμμες του ΠΑΜΕ και δεν κανει ενα περασμα-πασαλειμα για τη τιμη των οπλων ειναι αναρχικος και σπαει βιτρινες;;;
Αυτη τη πλυση εγκεφαλου απο που την εχεις παθει;
Απο τα ΜΜΕ η απο το κoμμα;

Oσο για τις καταληψεις, ξερεις ποσοι ανθρωποι μεσα απο τις γραμμες του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ το προτεινουν ολο και περισσοτερο, σαν ενα μερος αγωνα στην ηγεσια του κομματος σε καποιες συζητησεις με "ανωτερα" στελεχη;
Kαι η απαντηση ειναι παντα η ιδια...Παραμεινατε στο ακουστικο σας μεχρι να ωριμασουν οι συνθηκες...
Και για να μην το κανουμε σηριαλ, τελος εδω.
γραψε οτι θες.
ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΜΥΑΛΑ.

Και κατι τελευταιο.
Εγω σεβομαιαπολυτα τα απλα μελη και φιλους του ΚΚΕ.
Οχι ομως και την ηγεσια του.
Μια ηγεσια που διαχρονικα εχει λασπολογησει και κατηγορησει τα πιο ικανα και τιμια στελεχη του κομματος.
Μιας τακτικης που εσυ οπως καταλαβα εσυ εισαι ενθερμος υποστηρικτης αν κρινω με ποση ευκολια βαφτιζεις μπαχαλακηδες που σπανε βιτρινες κλπ οσους κατηγορουν το κομμα σου για..... ΥΠΝΗΛΙΑ
Τελος.-

Ανώνυμος είπε...

ΒΒ καλημέρα. Υπάρχει κι ένα δεύτερο επίπεδο ανάγνωσης του ποστ. Αυτός που είναι να καταλάβει, καταλαβαίνει, κι ας τους άλλους στον υπερεπαναστατισμό τους ;)

Ανώνυμος είπε...

..δεν έχω κανένα πρόβλημα με το να είσαι αναρχικος.. αν και τους θεωρώ μακραν το πιο άχρηστο πολιτικά κομμάτι του κινήματος για να ασκήσουν κριτική στους υπολοίπους.. πχ οι καταλήψεις εγκαταλελειμμένων χώρων τι πολιτικη αξία έχουν, πέρα απο το να βολεψουν κάποιοι την επαναστατικότητα τους? πχ 20 χρόνια υπάρχει το ανω- κάτω πατησίων, τι προσέφερε στην πολιτικοποίηση των εργαζομένων της περιοχής? Να σου θυμίσω αντιθέτως και την κατάληψη επι ένα μήνα του Δημαρχείου Ιωαννίνων απο συμβασιούχους με τη συμπαράσταση (μόνο) του ΠΑΜΕ?..της εταιρείας Σαλονικίδη? αλλά κάτι ανοιχτόμυαλοι σαν εσένα δεν τα προσέχουν κάτι τέτοια..
Κι εν πάσει περιπτώσει δεν διαφωνω με την κριτική στο ΚΚΕ αλλά απαιτώ απο αυτούς αυτοπροσδιορίζονται ως "μυαλωμένοι" να κάνουν ταυτόχρονα μια αυτοκριτική: 36 χρόνια είναι επαναστατημένοι και συγκρουσιακοί, τι κατάφεραν σε επίπεδο κινήματος, αφύπνισης- οργάνωσης των εργαζομένων αλλά και κατακτήσεων? Γιατί είναι τα αγαπημένα παιδιά της μερίδας του αστικού τυπου σαν την "Ελευθεροτυπία"? Κι αυτά είναι κρίσιμα ερωτήματα..
Φυσικά υπάρχουν εξαιρετικοί άνθρωποι και αγωνιστές και συνδικαλιστες σε αυτούς του χώρους, αλλά οι άπειρες στελεχάρες του χώρου της (επειδή το θέλει ο λαος) εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς (που αγωνίζονται αποκλειστικά για την αυτοδικαίωση τους) τους κρατάνε σε έναν ιδιοτυπο μικρόκοσμο..

Radio Collectiva Team είπε...

Αγαπητή ΒΒ.
Μάλλον δεν έχετε ακόμα καταλάβει την ζημιά που έκανε η ΠΑΣΟΚΟΛΑΙΛΑΠΑ από το 1981 και μετά.
Μάλλον δεν έχετε κατανοήσει πως η ζημιά που έγινε στην ταξική συνείδηση, την ταξική αλληλεγγύη και την διάθεση για ταξική πάλη, ότι το ΠΑΣΟΚ την εξωβέλισε και την εξαφάνισε ολοσχερώς.
Επίσης έχει απόλυτο δίκιο ο ανώνυμος όταν λέει ότι "Ο Σοσιαλισμός προέρχεται μόνον απο τον πλούτο του Καπιταλισμού".
Το 1996 πολύ έγκαιρα το ΚΚΕ αποφάσισε για το ΑΑΔΜΠ σε ένα στάδιο πια και συμμαχίες σε επίπεδο εκδημοκρατισμών, άμεσων λύσεων κλπ όχι μόνο δεν χωρούν αλλά θυμίζουν τον αγενή λαϊκισμό του ΠΑΣΟΚ του 1981-1996.
Το ΚΚΕ δεν προτείνει συμμαχίες με βάση το πρόβλημα εδώ και πολλά χρόνια πράγμα που σημαίνει αγώνας για το σοσιαλισμό και όχι μερεμέτια που δίνουν σανίδα σωτηρίας στον καπιταλισμό.
Και ρωτάμε ευθέως: Αν αύριο το πρωϊ (μεταφυσικά και όχι διαλεκτικά), γίνονταν κυβέρνηση το ΚΚΕ με μια συμμαχία που εσείς έχετε στο μυαλό σας και με 51%, τι θα μπορούσε να κάνει να φέρει το σοσιαλισμό από το πουθενα;
Ακόμα και να είστε (όλοι εσείς που βρίσκετε στο ΚΚΕ σεχταρισμό)στην πρώτη γραμμή για την σύγκρουση με τις πολυεθνικές θα υπάρχει αποτέλεσμα αν ο λαός δεν είναι έτοιμος;
Η πιστεύετε πως τα λαϊκά στρώμματα είναι έτοιμα για σύγκρούσεις με τον ιμπεριαλισμό και με τα μονοπώλια;Την εξουσία θα την αρπάξεις απ' τα μαλιά όταν υπάρχουν οι προϋποθέσεις όχι όποτε έχουμε πρόβλημα, ενότητες με βάση το πρόβλημα δεν έχουν προοπτική.
Ειδικά όταν η συμμαχία που μπορεί να εννοεί κανείς είναι με τους ΠΑΣΟΚομόσταυλους, ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και αναρχοαριστεριστές και καλά πιστεύετε ότι όλοι τούτοι που είτε υπέγραφαν, είτε όχι μπορούν να αποτελέσοουν αντικειμενικά κάποια πρωτοπορία;
Λέτε με΄σω Λένιν "Το κύριο και βασικό καθήκον μας είναι να βοηθάμε την πολιτική ανάπτυξη και την πολιτική οργάνωση της εργατικής τάξης .
Όποιος βάζει σε δεύτερη μοίρα αυτό το καθήκον και δεν υποτάσσει σε αυτό όλα τα μερικότερα καθήκοντα και τις διάφορες μορφές πάλης ακολουθεί στραβό δρόμο και προξενεί σοβαρή ζημιά στο κίνημα" και ρωτάμε που είδατε κάτι άλλο από το ΚΚΕ;
Φυσικά για το ΠΑΣΟΚ, την Ελευθεροτυπία, τον Οπορτουνσιμό δεξιό και αριστερό φυσικά και δεν υπάρχουν, γιατί δεν μπορούν αντικειμενικά και λόγω αδυναμιών να δουν ότι την ζημιά που έκανε το ΠΑΣΟΚ από το 1981 μέχρι σήμερα στην εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, ήταν στο γεγονός ότι τα αφόπλισε με άμεσες λύσεις, όπως "στις 18 σοσιαλισμό". Δεν είναι τυχαίο που ο ΑΝΔ.ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ το 1982 χαρακτήρισε το ΠΑΣΟΚ και τον αναρχοαριστερισμό, το δεξί χέρι της αστικής τάξης...
Αγαπητή ΒΒ, σας δίδουμε δυο συνδέσμους:
σε αυτόν 10 άρθρα για τον οπορτουνισμό

http://radiocollectiva.blogspot.com/p/blog-page_08.html

και σε αυτόν τον αντικομμουνιστικό ρόλο της σοσιαλδημοκρατίας, του οπορτουνισμού κοκ

http://radiocollectiva.blogspot.com/2011/02/vs-2.html

Radio Collectiva Team είπε...

Με εκτίμηση για την δουλειά σας.
Απλά λόγω χρόνου δεν θα σχολιάσουμε ξανά σε ότι και αν απαντηθεί και για να μην θεωρηθεί αδυναμία από την πλευρά μας.

Radio Collectiva Team είπε...

Τέλος, αν δεν υπάρξουν οι πολιτικές δυνάμεις στην κοινωνικοπολιτική συμμαχία, έχετε την εντύπωση πως όταν έρθει η ώρα το ΚΚΕ δεν θα το πάει από μόνο του στο σοσιαλισμό, ήδη την πρώτη προσπάθεια έκανε με το ΔΣΕ, γιατί να μην το ξανακάνει δηλαδή;

Κώστας Παπαδόπουλος είπε...

Η είδηση και μόνον πως δύο μεγάλες οργανώσεις της Αριστεράς στην Πορτογαλία, το Πορτογαλικό Κ.Κ. και το Μπλόκο της Αριστεράς, συναντήθηκαν και χάραξαν μια κοινή πολιτική για την αντιμετώπιση του Μνημονίου -χωρίς να καταργούν την αυτοτέλειά τους και παρουσιαζόμενα στις προσεχείς εκλογές με διαφορετικούς συνδυασμούς- γέμισε με αισθήματα αισιοδοξίας τους αριστερούς σε όλη την Ευρώπη και σκόρπισε θλίψη και αμφιβολία σε όσους μάχονται την ενότητα αριστερών δυνάμεων στο όνομα της πάλης ενάντια στον οπορτουνισμό και για την καθαρότητα (στόχων, πλατφόρμας, προοπτικής, ανατροπής κ.λπ.).
Η Αλέκα Παπαρήγα στις 14/4 στις καθιερωμένες συνεντεύξεις Τύπου που δίνει συχνά-πυκνά, όταν ρωτήθηκε για τις εξελίξεις αυτές απάντησε αφοπλιστικά: «Ε, το Κ.Κ. Πορτογαλίας θα περάσει ετεροχρονισμένα τις δραματικές εμπειρίες που υπήρχαν στην Ελλάδα το 1974, το 1989. Φαντάζομαι, θα του είναι μέσα απ' όλη αυτή την ιστορία μια εμπειρία χρήσιμη. Τώρα, πότε θα κριθεί…» Προκαθορισμένο το αποτέλεσμα, βγήκε ήδη η ετυμηγορία και η καταδίκη της συνεργασίας.
Στον Ριζοσπάστη της 17/4 ο Γ. Μαρίνος του Πολιτικού Γραφείου, σε εκτενέστατο άρθρο του, αναλαμβάνει να φτιασιδώσει κάπως τα πράγματα. Μπόλικα λόγια για τη σημασία της πολιτικής των συμμαχιών, πολλά λόγια για τη μελέτη της πείρας και φυσικά έντονη επίθεση στο Μπλόκο της Αριστεράς και σε όσους στην Ελλάδα χαιρέτισαν αυτήν τη συνάντηση, δηλαδή τον ΣΥΝ και το «συνονθύλευμα» του ΣΥΡΙΖΑ.
Αυτό που οδήγησε ένα ορθόδοξο κόμμα και στενό σύμμαχο του ΚΚΕ, εδώ και δεκαετίες, το Πορτογαλκό Κ.Κ., να προχωρήσει σε αυτονόητες κινήσεις μπροστά στο Μνημόνιο και την οικονομική καταστροφή της Πορτογαλίας κριτικάρεται από το ΚΚΕ με ευθύ τρόπο. Καμιά συνάντηση με τον «οπορτουνισμό». Αυτή είναι η γραμμή. Μάλιστα, ο Γ. Μαρίνος χαρακτηρίζει αρνητικά όλα τα εγχειρήματα: την ΕΔΑ στις δεκαετίες του ’50 και ’60, την Ενωμένη Αριστερά το 1974, τον ενιαίο Συνασπισμό το 1989-91. Θεωρεί πως η όποια συνάντηση κομμουνιστών και οπορτουνιστών ενισχύει πάντα τους δεύτερους. Σύμφωνοι, αλλά γιατί συμβαίνει αυτό σ. Μαρίνο; Μήπως πρόκειται για μια νομοτέλεια, δηλαδή όποτε συναντιέται το κομμουνιστικό με το οπορτουνιστικό να νικάει το δεύτερο, να επηρεάζεται το πρώτο και να διαλύεται έως ένα βαθμό;
Εδώ εκφράζεται μάλλον μια ηττοπαθής άποψη, στο όνομα της υπεράσπισης μιας καθαρότητας και ορθοδοξίας, και δηλώνεται με τον πιο σαφή και κατηγορηματικό τρόπο ο φόβος της «επαφής» και η έλλειψη εμπιστοσύνης στην γραμμή και στις ιδέες που υποστηρίζονται. Γιατί ο φόβος της επαφής με το μίασμα του «οπορτουνισμού» οδηγεί στη σεχταριστική αναδίπλωση, στην αναδίπλωση από το μαζικό πολιτικό αγώνα, στην αναδίπλωση από τα καθήκοντα ανάπτυξης και οικοδόμησης της πιο πλατιάς πολιτικής και κοινωνικής μετωπικής συγκρότησης και οργάνωσης του λαού. Αυτή η πολιτική θα γίνει και μπορεί να προωθηθεί μέσα από ποικίλες μορφές και συμμαχίες, μέσα από τη δοκιμή και από πάνω και από τα κάτω ενιομετωπικών εγχειρημάτων.
Γι’ αυτό, συναντήσεις κορυφής και συμφωνίες πάνω σε μίνιμουμ βάση, σε προτάσεις έκτακτης ανάγκης και σχεδίων κίνησης, μπορούν να βοηθήσουν τη συνεργασία στο κοινωνικό επίπεδο, να δώσουν ώθηση σε αγώνες και σε διαφοροποιήσεις στο αντίπαλο στρατόπεδο. Μπορούν να οδηγήσουν και σε νίκες, σε μικρές και μεγάλες επιτυχίες. Όλα αυτά είναι γνωστά, αλλά απορρίπτονται με κατηγορηματικότητα. Με αυτήν δηλώνεται ο φόβος και η επιφυλακτικότητα απέναντι σε μια αυτονόητη ανάγκη. Η εχθρότητα απέναντι στην ιδέα της ενότητας, η επίθεση σε κάθε απόπειρα και δοκιμασία για νέα σχήματα και συνεργασίες βοηθά όχι τη συσπείρωση πάνω σε σωστές βάσεις, αλλά την αποσυσπείρωση, τον κατακερματισμό, τη διάσπαση δυνάμεων και, εν τέλει, την αντίπαλη πλευρά.
Ο πολύπλευρος ευρωπαϊκός οπορτουνισμός δεν θα απομονωθεί με καταγγελίες και διακηρύξεις. Θα ξεπεραστεί μέσα από την ταξική πάλη, μέσα από την ανάπτυξή της, μέσα από τη δοκιμή στην πράξη του καθένα. Όποιος φοβάται τις συμμαχίες και τις συνεργασίες -ακόμα και τις πρόσκαιρες και ασταθείς- δεν έχει εμπιστοσύνη στις γραμμές του, δεν έχει πολιτική στέρεα, παρά τα μεγάλα λόγια και τις μεγαλόστομες διακηρύξεις.

άσε για αργότερα είπε...

οκ ..Radio Collectiva (1988-2008)... να περιμένουμε λοιπόν να ωριμάσσει ο Λαός να είναι έτοιμος δηλαδή και μετά τα ξαναλέμε .
Ερώτημα πόσους "ριζοσπάστες" πρέπει να πουλήσει ο Λαός για να είναι έτοιμος ;
Πόσες ενυσχύσεις πρέπει να δώσει στο κόμμα [ένα είναι το κόμμα] για να είναι έτοιμος κατά την άποψη σου ;
Πόσες βόλτες στην Αθήνα -ομόνοια , σύνταγμα , συγγρού , φίξ, πρέπει να κάνει ;
Για να αρχίσουμε να ετοιμαζόμαστε δηλαδή .
Μάλλον το μόνο που ενδιαφέρει το κκε είναι η επιχειρήσεις του και μην ταράξουμε την "εσωτερική του ησυχία" καθίστε λοιπόν και βλέπετε bolek and Lolek στον 902 και σοβιετικά ντοκυμαντέρ , και όταν ωριμάσει το κίνημα τα λέμε .....αν έχει μείνει τίποτα όρθιο.

Radio Collectiva Team είπε...

Ωραία και τη συνθήκη του Μαάστριχτ ποιος την ψήφισε, η είναι αδιάφορη ως προς το περιεχόμενο της.Μήπως ενσωματώνεται καιστο μνημόνιο ενώ προυπήρχε αυτού και δούλευε φυσικά πολύ πριν από αυτό.Ο Συν την υπερψήφισε και πουθενά στις διακηρύξεις του επίσημα δεν την θεωρεί αρνητική συγκυρία.
Μήπως οι Καλύβηδες και οι λοιποί του ΣΥΝ στο συνδικαλιστικό κίνημα με την ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ;
Ετούτοι ψήφιζαν μονίμως υπέρ κάθε αντιλαϊκού χαρακτήρα και σφύριζαν αδιάφορα το 1997 οταν πέρασαν όλα τα αντεργατικά νομοσχέδια.
Αλλού μακρυά από το ΚΚΕ ψάχτε για υπευθύνους αγαπητοί μας, όχι σε αυτό.

Ανώνυμος είπε...

.."εσωτερικη ησυχία" το ΚΚΕ, με όλα τα Μέσα εναντίον του? Με τα μέλη του να παλεύουν σε τόσους χωρους δουλειάς? Εσωτερική ησυχία έχουν αυτοί που "επαναστατούν" για λίγες ώρες στο Σϋντγμα και στο Άσυλο των Σχολών και στους εργασιακούς χώρους(24 ώρες το 24ωρο) είναι ανύπαρκτοι..καικάνουν και κάνα τσιγαριλίκι γι ανα βυθιστουν ακόμα περισσότερο στην εσωτερική τους ησυχία (ουτε στο θέμα των ναρκωτικών δεν τολμούν να διαφοροποιηθουν απο την αστική ιδεολογία και πρακτικη.)
Κατα τα άλλα,πολλά μπορεί και πρέπει να πει κανεις γιατο πως θα γίνειτο ΚΚ πιο αποτελεσματικο.. αλλα σττην πράξη,που είναι και το ζητούμενο, κανείς δεν κάνει κάτι καλύτερο απο το ΚΚ (τουλάχιστον μέχρι τώρα..)

Ανώνυμος είπε...

..αναρχογατούλη τραβα να τα πεις αυτά σε καμιά Σχολή,που το μόνο επίδικο είναι πότε θα γίνει κατάληψη και πότε θα πλακωθουν με τους μπάτσους και νομίζουν ότι ζουν ήδη την ανατροπή(που έχει ξεκινήσει όπως λες).. για την ταμπακέρα δε λες κουβέντα και όπως όλοι οι όμοιοι σου ποντάρεις σε αττά που έχουν περάσει τα ΜΜΕ στον κόσμο για την ταξικη πάλη..

Crousma είπε...

Β.Β. γεια σου. Το ΚΚΕ λέει μπροστά σ' όλο το λαό ότι ".. αισθάνεται την ευθύνη του να αποτελέσει την προωθητική ανυποχώρητη, ανθεκτική στις δυσκολίες δύναμη για την ανάκαμψη του εργατικού λαϊκού κινήματος και της λαϊκής συμμαχίας". Αυτοκριτική και συναίσθηση των ευθυνών του, από τις οποίες δεν αποστασιοποιήθηκε, ούτε και κρύφτηκε ποτέ. Η εποχή που ζούμε είναι εξαιρετικά δύσκολη και απαιτείται να παίρνει κανείς υπ' όψη του τη ζωντανή πραγματικότητα, τα ακριβή γεγονότα αυτής της πραγματικότητας. Αυτό κάνει το κόμμα, αρκεί να μπορεί κανείς να το δει.

"Άσε για αργότερα", επειδή φαίνεσαι βιαστικός να σου θυμίσω μια λαϊκή παροιμία, που νομίζω ταιριάζει στη περίπτωσή σου. "Όποιος λέει ότι το λιοντάρι είναι όνος, ας πάει να του βγάλει το καπίστρι."
Το να συζητάει κανείς με τέτοια ελαφρότητα, ζητήματα ζωής ή θανάτου, αν μη τι άλλο, κάνει φανερή την μικροαστική του αντίληψη, την επιρροή που ασκεί πάνω του η αστική προπαγάνδα.

celin είπε...

Μπεντλαμ,εγω ξερω ενα πραγμα,οτι οι μη αριστεροι,οταν θελουν να μιλησουν για τους αριστερους,τους αποκαλουν αναρχοκομμουνια.
Μπορει μεταξυ μας να σφαζομαστε,αλλα οι απεξω,σε ενα τσουβαλι μας βαζουν.
Ο εχθρος ειναι εκει εξω,οχι αναμεσα μας.Μολονοτι σαφως υπαρχουν υπαρκτες διαφορες αναμεσα στον συριζα,το κκε,τον ανταρσυα,η τους αναρχικους.

Προκοπη δε ππροκειται να δουμε αν δεν ενωθουν ολοι αυτοι.Και το ερωτημα που προκυπτει,ειναι αναποδραστο κ αμειλικτο,
ναι,να ενωθουμε,αλλα πανω σε ποια βαση;Και με ποιο προταγμα;

Κ εδω ειναι που κατα τη γνωμη μου υπερεχει το ΚΚΕ,το οποιο διαθετει στερεες κ επεξαργασμενες θεσεις,δεν υπαρχει αλλη βαση πανω στην οποια μπορουν να ενωθουν οι αριστεροι,πλην της κομμουνιστικης.
Πχ δε μπορουμε να μιλαμε για διαγραφη χρεους,για επιστροφη στη δραχμη,για Επιτροπες Λογιστικου Ελεγχου κτλ,
διχως να θελουμε ταυτοχρονα το περασμα των μεσων παραγωγης στα χερια του λαου.
Επ ουδενι δε θα επωφεληθει ο λαος με ολα αυτα,αν εξακολουθησει η αρχουσα ταξη να νεμεται τον πλουτο,τα κτηρια,τις πρωτες υλες κλπ

Απλα θα αλλαξει ο Μανωλιος κ θα βαλει τα ρουχα του αλλιως.
Για αυτο ειμαι με το ΚΚΕ.Γιατι,θεωρω ολες τις υπολοιπες προτασεις ως απλα πασαλειμματα,
απλα προσπαθειες για να ξαναβρουμε τον χαμενο "παραδεισο",
δηλαδη τον καπιταλισμο με "ανθρωπινο προσωπο"

Εκει ειναι το προβλημα.Οτι δηλαδη οι 8 στους 10,τρεμουν μπας κ πεσει ο καπιταλισμος,θελουν να συνεχισουν να ζουν οπως ζουσαν,δε μπορουν να πιστεψουν οτι ο τροπος ζωης τους πεθανε κ ανηκει στο παρελθον,δε μπορουν να πιστεψουν οτι οι καπιταλιστες ειναι στη φαση που ετοιμαζονται να εξοντωσουν ενα κομματι των παραγωγικων δυναμεων για να μπορεσει το συστημα να ορθοποδησει,
δε μπορουν να πιστεψουν οτι ερχεται η οικονομικη αλλα κ φυσικη τους εξοντωση.

Μεταξυ μας τωρα,κ αν υποθεσουμε οτι αυριο ερχοταν ο κομμουνισμος,ολοι ξερουμε οτι τα πραγματα δε θα αλλαζαν αμεσα προς το καλυτερο.Αντιθετως,η χωρα θα περνουσε μια εξισου δραματικη κατασταση,αναταραχες,τελος των εισαγωγων εστω κ προσωρινα,τιμωρια της χωρας μας απο τους ξενους καπιταλιστες,
φτωχεια κ πολλες δυσκολιες.

Ομως,πιστευω οτι θα υπηρχε και το φως στο τουνελ.Με τη δυναμη κ την ορμη της ανατροπης,θα καταφερναμε να φτιαξουμε κατι καινουριο.Το αμεσο Αυριο δε θα ηταν καλυτερο,αλλα θα ηταν ελπιδοφορο.

Ενω το Αυριο που ερχεται τωρα,θα ειναι μεσα στη μαυρη μαυριλα,τον πονο,και τον θανατο.Διχως κανενα φως στο τουνελ.Μονο εξοντωση και αναδυομενος φασισμος.

Δεν πιστευουμε στο ΚΚΕ δηλαδη επειδη θα φερει τον παραδεισο,γιατι δεν υπαρχει παραδεισος επι γης,
κ οι περισσοτεροι εδω μαλλον δε πιστευουν οτι υπαρχει κ οπουδηποτε αλλου!
Πιστευουμε στο ΚΚΕ γιατι μπορει μακροπροθεσμα να επελθει Δικαιοσυνη,Ισοτητα,κ πραγματικη Ελευθερια.
Και μη ξεχναμε την ελπιδα του Ντομινο,
οτι εγινε δηλαδη κ στην Αραβια,
αν κανουμε τη αρχη εμεις,πιθανως να ακολουθησουν κ αλλοι στην Ευρωπη.
Πιθανον να οικοδομηθουν κ μελλοντικες συμμαχιες μεταξυ ενος Ευρωπαικου Νοτου που θα εχει απαλλαγει απο τους σαρκοβορους Γερμανους,Αγγλους κ Αμερικανους.

Αυτη για μενα ειναι η πραγματικοτητα.Ολα τα υπολοιπα ειναι στρουθοκαμηλισμοι κ εθελοτυφλια.

Δε θα πω οτι βλεπω την ηγετικη ομαδα του ΚΚΕ κ τυφλωνομαι απο το φως της εμπνευσης,του δυναμισμου κ της ικανοτητας τους.
Θα πω ομως,οτι δε βλεπω πουθενα καποιους καλυτερους.
Αν βγουνε ικανοτεροι κομμουνιστες,θα το σκεφτω αν θα τους ακολουθησω.Μεχρι τοτε,δε βλεπω κατι αξιοτερο για να το εμπιστευτω.

Παντως ανηκω σε ατους που βλεπουν με συμπαθεια το συνολο της Αριστερας.Και τον συριζα και τον ανταρσυα,και τους πραγματικους ιδεολογους αναρχικους.
Μονο ως εχθρους δε τους βλεπω.Δικοι μας ειναι.
Ισως αυτο να οφειλεται κ στο οτι ειμαι νεος στον χωρο κ δεν εχω δηλητηριαστει απο τις τριβες,τις συγκρουσεις κ το μισος μεταξυ μας.

Τάκης. είπε...

Στα λόγια λέμε τόσα ..τόσα και άλλα τόσα ... το θυμάστε ;αυτό μου ήρθε στο μυαλό μου τώρα που σα διάβαζα .
Η black καλά μας τα λέει μιλάει για την φτώχεια για την ανεργεία την ανέχεια και οι "σχολιάζοντες" μιλάνε για τον "πόνο"τους άμα σας διαβάσει κάποιος που αύριο το πρωί πρέπει να πάει ν πληρώσει την ΔΕΗ για να μην του κόψουν το ρεύμα , και πρέπει να διαλέξει , να πληρώσει δίνωντας όλα του χρήματα η να μην αλλά να έχει να φάει , ξέρετε που θα σας στείλει ;
Για όλα αυτά η αριστερά σήμερα είναι πιό απαξιωμένη από ποτέ .
Τι κάνει το κκε "στους χώρους δουλειάς " ;κατ αρχάς για να ξέρετε πρέπει να έχετε πάει στου χώρου δουλειάς ...έχετε;
Δεν νομίζω !
Στή "ζώνη" στο Πέραμα ξέρετε τι κάνει το κκε ;
πώ πέρνει το σωματείο καθε φορά ;
Τι έκανε το ΠΑΜΕ στην ELITE όταν οι εργαζόμενοι είχαν κατάληψη ξέρετε ;
Τι έκανε το κκε στην Νίκαια όταν είχε τη δημοτική αρχή με του εργαζόμενους ξέρετε;
Γραφιοκράτες που δεν έχουν περάει ποτέ απο τους "χώρους δουλειάς" που τα χεράκια τους είναι άσπρα σαν το γάλα [αλήθεια δείτε τα χέρια του πόσο άσπρα και καχεκτικά είναι] δεν μπορούν να έχουν σχέση με όλα αυτά που ζητάει στο άρθρο της η Black.
Μακάρι το μίσος που έχουν οι του κκε για τον ΣΥΝ να έβγαινε και ενάντια στους κεφαλαιοκράτες .
Εγώ θα είμαι στις 11 του Μάη στο σύνταγμα να κάτσω Εσείς που θα είστε ; ελάτε να συναντηθούμε , μην φοβάστε και αν σας πούν αναρχικούς δεν είναι κακό κακό είναι να να μην είσαστε εκεί .

Ανώνυμος είπε...

Συνασπιμένος ο τελευταίος;
Α καλά μιλάνε όλοι μιλάνε και οι αρχιπασοκοι της Κουμουνδούρου,
Δε μας λες ρε μάστορα τι δεν έκανε στη ζώνη στο Πέραμα το ΠΑΜΕ και το έκαναν οι δικοί σας στους καθηγητάδες εδώ και χρονια;
Τι δεν έκανε στη Νίκαια προβοκατορίσκε η πρώην δημοτική αρχή;
Πόσες φορές πήγε το ΠΑΜΕ και επανέφερε το ρεύμα σε ανέργους κλπ;
Έχεις πολύ επιλεκτική μνήμη μου φαίνεται αλλά ακόμα τα χειροκροτήματα από την ΠΑΣΚΕ και την ΔΑΚΕ για την τόσο φιλολαϊκή σας στάση στον εργατοπατερισμό ηχούν στα αυτιά μας.
Φτιάχτε εσείς την νεα ΕΔΑ και αφήστε εμάς μόνους μας με τους εργάτες και το λαό και εσείς ξαναβρείτε τα με κανένα κίνημα πάνα τα κέρδη με
τους Παναγοπολυζογοπουλους και σ' ανώτερα.

Σπύρος

mikiskke είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
mikiskke είπε...

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ στα σχόλιο του Κώστα Παπαδόπουλου και celin

ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ η χάραξη κοινής πολιτικής με αυτούς που φορούν την προβιά του αριστερού, με αυτούς που ισχυρίζονται ότι:

1. Έχουμε κρίση χρέους !!!!!!!!!!!
Η σημερινή καπιταλιστική οφείλεται στην αναρχία που χαρακτηρίζει τον καπιταλιστικό τρόπο παραγωγής. ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΣΗ ΥΠΕΡΣΥΣΣΩΡΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡΠΑΡΑΓΩΓΗΣ. Η κρίση στις περιφερειακές χώρες (όπως αυτές μέσα στην ΕΕ π.χ. Ελλάδα, Πορτογαλία κ.λπ.) είναι βαθύτερη λόγω των σημαντικών αποκλίσεων τους από τα κέντρα (χαμηλότερη ανταγωνιστικότητα και παραγωγικότητα). Μια διαδικασία την οποία επιτάχυνε η είσοδός της στην ΕΕ στις αρχές της δεκαετίας του ‘80. Μόλις ανέφερα έναν οργανισμό που η αναφορά του και μόνο κάνει ΤΖΙΖ στον χώρο του ρεφορμιστικού μορφώματος και δεν είναι άλλος από την ΕΕ. Παρόλα αυτά εμπιστευόμαστε των αχταρμά των συνιστωσών που έχουν καταφέρει να κάνουν σκόνη τον Μαρξισμό και συνεχίζουμε. Η ηγεσία του ΣΥΝ και των λοιπών συνιστωσών δεν σταματά όμως εδώ. Βρίσκεται κοντά στην ανακάλυψη νέας φόρμουλας που θα λύσει δια παντός την νομετέλεια της ανισομετρίας που χαρακτηρίζει την καπιταλιστική ανάπτυξη στα πλαίσια της ΕΕ ! Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες επικεφαλής του όλου εγχειρήματος δεν είναι άλλος από τον Παναγιώτη Λαφαζάνη !

2.«Θετική διέξοδος μπορεί να δοθεί με αναδιαπραγμάτευση του χρέους, με έκδοση ευρωομολόγου...» (!) ισχυρίζεται ο Αλέξης.
ΚΑΙ ΜΗΔΕΝ ΝΑ ΗΤΑΝ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ μέτρα που στοχεύουν στην υποτίμηση της εργατικής δύναμης μέσω της μαζικής ανεργίας, της καρατόμησης μισθών, της κατάργησης των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, της περαιτέρω ελαστικοποίησης των εργασιακών σχέσεων, της διευθέτησης του χρόνου εργασίας κ.λ.π. ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΤΟ ΕΥΡΩΕΝΩΣΙΑΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΝΑ ΒΓΕΙ ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΟ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΔΥΟΜΕΝΕΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ (ΚΙΝΑ, ΙΝΔΙΑ). Τα μέτρα που ισοπεδώνουν τα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα και που λαμβάνονται με πρόσχημα το χρέος και τα ελλείμματα ΕΧΟΥΝ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ. Αλλά είπαμε ως ΓΝΗΣΙΑ ΤΕΚΝΑ ΤΟΥ ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΡΕΦΟΡΜΙΣΜΟΥ ας μην θίγουμε τον στρατηγικό σύμμαχο της ελληνικής αστικής τάξης.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΕΚΠΟΡΕΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΑΓΑΠΗΤΕ ΚΩΣΤΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΕ. ΤΑ ΟΣΑ ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΕΡΙΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΟΥ ΜΑΑΣΤΡΙΧΤ. ΣΗΜΕΡΑ ΕΝ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΒΑΘΥΤΕΡΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΓΝΩΡΙΣΕΙ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΘΕΛΟΝΤΑΣ ΝΑ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΙ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΞΕΜΠΕΡΔΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΜΕ ΠΑΛΙΕΣ ΤΟΥ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΕΣ.
ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕ ΕΝΑ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΠΟΥ «ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ» Ή ΜΕ ΕΝΑ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η «ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ», ΟΠΩΣ ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΩΔΕΣ ΡΕΥΜΑ ΤΟΥ ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΦΩΣΤΗΡΕΣ ΤΟΥ ΝΑΡ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΜΙΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΗ – ΦΙΛΟΜΟΝΟΠΩΛΕΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΣΙΤΟΥ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ.
ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝ ΧΑΡΑΞΟΥΝ ΤΟ «κ»ΚΠ ΚΑΙ ΤΟ ΜΠΛΟΚΟ ΤΗΣ «ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ» ΑΥΤΗ ΘΑ ΧΑΡΑΧΘΕΙ ΣΤΗΝ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΤΙΠΟΤΑ, ΤΟΥ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΜΗΔΕΝ, ΤΟΥ ΠΟΥΘΕΝΑ !!!!!!!!

3. Η«εμπλοκή του λαϊκού παράγοντα στις εξελίξεις δεν είναι παράγοντας αποσταθεροποίησης, αντιθέτως, μπορεί να δώσει δύναμη και ισχύ στη διαπραγματευτική ικανότητα της χώρας» (!) είχε δηλώσει ο Τσίπρας προ της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ τον Μάρτιο.
Θα περίμενε κάτι καλύτερο από την ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΡΕΦΟΡΜΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ; ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΧΙ ! Με άλλα λόγια ο πρόεδρος των αχταρμασυνιστωσών καλούσε τον πρωθυπουργό να χρησιμοποιήσει σαν εργαλείο και τους αγώνες του λαϊκού κινήματος για να αποσπάσει περισσότερα στο πλαίσιο των ευρωενωσιακών ανταγωνισμών και παζαριών προς όφελος της ντόπιας πλουτοκρατίας !

ΦΟΒΕΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΑ ...

mikiskke είπε...

4. Ο σαλτιμπάγκος πρόεδρος του οπορτουνίστικου συνονθυλεύματος στη συζήτηση που έγινε στη βουλή με πρωτοβουλία του ΚΚΕ για την ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Λιβύη έπλεξε το εγκώμιο του Ερντογάν, απευθυνόμενος στον Γ. Παπανδρέου: «Πρωτοβουλίες για διπλωματική λύση και για ανθρωπιστική βοήθεια. Τις παίρνει ο Ερντογάν (!) », «ο κ. Ερντογάν και η Τουρκία γνωρίζουν να λένε όχι (!)»
ΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΤΗΣ ΑΝΥΠΑΚΟΗΣ του Τσίπρα, η Τουρκία, ΜΟΛΙΣ ΜΙΑ ΜΕΡΑ αργότερα συνέπραξε στους βομβαρδισμούς !!!!!
ΤΑ ΑΝΔΡΕΙΚΕΛΑ ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΠΟΥ ΕΞΑΝΔΡΑΠΟΔΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΔΡΩΤΑ ΤΟΥ ΕΠΙΤΥΓΧΑΝΟΝΤΑΣ ΥΨΗΛΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΡΑ ΚΑΙ ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΠΡΟΤΥΠΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΤΣΙΠΡΟΕΙΔΗ !!!!!
Που να κάθονται να αναλύουν ότι η Τουρκία στις προσπάθειες εδραίωσης της σε περιφερειακή δύναμη ως εκπρόσωπος του μουσουλμανικού τόξου «παζάρεψε» τον τρόπο συμμετοχής της κ.λ.π. ΟΤΙ ΤΑΞΙΚΟ (ΕΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΩ ΚΡΙΤΗΡΙΟ) ΤΟ ΣΙΧΑΙΝΟΝΤΑΙ !

Θα μπορούσα να γράφω με δαύτους ώρες ατελείωτες. Θα τελειώσω όμως με τα λόγια ΤΗΣ ΓΙΓΑΝΤΙΑΣ ΜΟΡΦΗΣ του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος και ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ:

NA ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΙΤΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ

Υ. Γ 1: ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ «κ»Κ ΓΑΛΛΙΑΣ, ΙΤΑΛΙΑΣ ;

Υ. Γ 2:celin ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΣΙΧΑΙΝΟΜΑΙ !

Κώστας Παπαδόπουλος είπε...

μην τα γράφεται εδώ αυτά - mikiskke - βγήτε να τα πείτε έξω στον κόσμο , καλά το copy-paste από τον ριζοσπάστη η πραγματικότητα όμως είναι αυτή που βιώνουμε καθημερινά όλοι μας και άς κάνετε ότι δεν την βλέπετε.
[όταν και άμα βγήτε έξω ποτέ πάρτε και κάτι μαζί αδιαβροχο εννοώ , έξω φτύνουν ]

Albatrus είπε...

φίλοι μου
για το πέρασμα στην "Επαναστατική Κατάσταση"&τις "Επαναστατικές Διαδικασίες"προϋποθέτει η "Γραμμή των μαζών" να υποτάσσεται στη καθοδήγηση του "Επαναστατικού Κόμματος Νέου τύπου"

-αλλιώς η Α' Τάξη θα έχει το πάνω χέρι της εξουσίας, ΌΣΟ ΑΝΙΚΑΝΗ και να είναι!

ΔΕ θα πέσει από μόνη της όσο σάπια και να είναι.
θέλει ένα μικρό σπρωξιματάκι για να πέσει.

ένα τόσο δα μικρό σπρωξιματάκι.

ΠΟΛΛΑ ΚΟΚΟΡΙΑ,ΜΕΓΑΛΗ ΝΥΧΤΑ!

Ανώνυμος είπε...

@Κ.Παπαδόπουλε
Καλή η τακτική του γελοιού οικοδομήματος που λέγεται ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΓΥΑΛΙΣΤΕΡΑΣ των ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΤΙΠΟΤΑ ΜΕ ΜΠΟΛΙΚΟ ΚΑΘΟΛΟΥ, Η ΣΥΡΙΖΑ των ΣΥΝΙΣΤΩΣΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΜΕΤΡΩΝ ΤΟΥ 100% ΑΝΤΙ-ΚΚΕ ΡΟΥΝΤΙ, ΤΗΣ ΕΚ ΤΟΥ ΚΚΕ(ΕΣ)ΑΚΟΑ ΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΛΟΓΕΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΝΩΔΥΝΑ ΚΑΙ ΑΠΟΛΙΤΙΚ"βγήτε να τα πείτε έξω στον κόσμο, καλά το copy-paste από τον ριζοσπάστη η πραγματικότητα όμως είναι αυτή που βιώνουμε καθημερινά όλοι μας και άς κάνετε ότι δεν την βλέπετε.
[όταν και άμα βγήτε έξω ποτέ πάρτε και κάτι μαζί αδιαβροχο εννοώ , έξω φτύνουν ] ".
ΑΛΛΑ ΚΩΣΤΑ ΜΟΥ ΣΤΑ ΕΙΠΕ ΟΛΑ Ο ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ.
ΣΤΟ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΚΟΛΛΗΤΕ....
Ο ΠΡΩΤΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΔΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΟΘΥΛΕΜΑΤΟΣ ΣΑΣ.
ΑΝ ΕΞΩ ΦΤΥΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΙΖΕΤΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ "ΚΛΕΦΤΕΣ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΟΙ" ΚΑΙ Η ΜΟΝΗ ΣΧΕΣΗ ΣΑΣ ΜΕ ΤΟ "ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ" ΑΚΟΥΕΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΡΙΤΟΥΣ ΤΡΥΠΙΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ.
ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΣΤΟ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ ΚΟΛΛΗΤΕ.
ΤΟ 1969 ΚΟΠΗΚΕ Ο ΟΜΦΑΛΙΟΣ ΛΩΡΟΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΛΙΓΙΑΝΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΡΤΣΑΛΙΔΙΣΜΟ.
ΚΑΙ ΤΟ 1991 ΚΟΠΗΚΕ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ (ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ) Ο ΟΜΦΑΛΙΟΣ ΛΩΡΟΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΜΕ ΤΟΝ ΔΡΑΓΑΣΑΚΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΑΦΑΖΑΝΙΣΜΟ ΚΑΘΩς ΕΠΙΣΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΜΟ ΔΕΞΙΑΣ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ.
ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑΜΕ ΣΕ ΟΛΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΣΤΕΙΟ ΣΥΝ ΠΟΥ ΟΛΑ ΤΑ ΨΗΦΙΖΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΔΥΟ ΧΕΡΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΚΑΙ ΜΗ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΦΤΑΙΝΕ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΑΣ ΦΥΓΑΝΕ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΥΒΕΛΗ, ΑΥΡΙΟ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΘΑ ΕΙΣΤΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΚΕ.
ΦΥΣΙΚΑ Η ΚΟΥΚΟΥΛΑ ΤΑ ΜΠΑΧΑΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΓΕΛΑΔΙΤΣΑΣ, ΤΟΥ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ (ΠΟΥ ΟΛΩΣ ΤΥΧΑΙΟΣ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΠΩς ΚΑΙ Η ΝΔ ΕΙΧΕ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΧΕΡΑΚΙ ΤΗΣ ΣΤΟ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ).
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12333&subid=2&pubid=110909161
ΠΩΣ ΡΕ ΜΑΓΚΕΣ ΣΑΣ ΤΟ ΠΗΡΑΝ ΜΕΣΑ ΑΠ' ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΑΚΙ ΠΟΥ ΤΟ ΤΑΥΤΙΖΕΤΕ ΜΕ ΚΙΝΗΜΑ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΘΛΙΒΕΡΟΥΣ ΝΑΡΕΟΥΣ ΟΙ ΚΑΚΟΙ ΔΕΞΙΟΙ;
ΝΑ ΣΟΥ ΘΥΜΙΣΟΥΜΕ ΚΟΛΗΤΕ ΤΟ ΚΚΕ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ Σ' ΑΡΕΣΕΙ ΔΕΝ Σ' ΑΡΕΣΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΑΙ ΩΣ ΠΟΥ ΘΑ ΛΟΓΟΔΟΤΕΙ ΣΤΗΝ ΛΕΓΟΜΕΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ;
ΤΟ ΚΚΕ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΛΟΓΟΔΟΤΕΙ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ, ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΟΥ, ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΕΛΕΞΑΝ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΑΣΤΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΝΑ ΚΑΛΟΠΙΣΟΥΝ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.

ΣΠΥΡΟΣ

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΙΣΗΣ ΑΠΟ ΠΟΤΕ Ο ΚΟΣΜΟΣΕΞΩ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΝΙΑΙΑ ΟΝΤΩΤΗΤΑ ΧΩΡΙΣ ΤΑΞΙΚΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ.
ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΥ ΚΑΙ ΩΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΕΣΕΙΣ Η ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ;
ΑΦΗΣΤΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΑΚΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΑ ΑΦΗΣΕΤΕ, ΘΑ ΒΡΕΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΜΠΛΟΚ ΠΟΥ ΘΑ ΦΩΝΑΖΟΥΝ "ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΜΠ... ΚΟΚ", ΔΙΠΛΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ, ΤΟΥΣ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ, ΤΟΥΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥς ΝΑΡΕΟΥΣ.

ΣΠΥΡΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

"ΝΑ ΚΑΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ"
(ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΧΟΛΙΟ)
ΣΠΥΡΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Πολύ καλή η ανάλυση που κάνεις και καίρια τα ερωτήματα που βάζεις !

Όμως, στην ουσία τους, έχουν απαντηθεί στο 18ο Συνέδριο του Κόμματος.
Μένει η επαλήθευση τους.
Δηλαδή η πραχτική ...

Πιστεύω ότι τον μήνα που έρχεται αρκετά απ΄αυτά θα βρουν στην πράξη την απάντησή τους.

Γεια χαρά.
Συγνώμη αλλά δεν έχω το χρόνο να διαβάσω τα σχόλια ...

koulpa είπε...

bb μου.. έρχομαι κλεφτά και διαβάζω διαγώνια.. μη προλαβαίνοντας να μαζέω το μυαλό μου.. :) :)
βρίσκω τη θέση σου αρκετά προσγηωμένη.. αλλά γιατί βλέπω την αριστερά γενικά πολύ δεξιά από μένα;.. μαλον γενήθηκα αναρχικος εκτώς απο αναρχούμενος και αναρχίζον.. ίσως σε ένα νοητό κύκλο πολιτικών θέσεων.. το άκρο αριστερό συναντιέται με το άκρο δεξιο.. παντως.. ΕΓΩ απο το 77 που άρχισα να δουλεύω περιστασιακά και το 82 που άρχισα να δουλεύω διπλές και τριπλές βάρδιες.. έχω καταναλώσει το 1/10 από ότι έχω παράξει.. οπότε.. ΜΟΥ ΧΡΩΣΤΆΝΕ ΔΕ ΤΟΥΣ ΧΡΩΣΤΩΩΩ.. ΄κι όποιος είναι στην ίδια θέση με μένα.. ας το δηλώσει να μετρηθούμε.. να ακολουθήσουμε νομιμα ή παράνομα (για το παράνομο νομικό μας σύστημα..) μέσα για να απαιτήσουμε τα χεωστούμενα.. αν πρέπει να λειτουργήσουμε στην καπιταλιιτκή τους χύτρα.. αλλιώς.. να βρούμε ένα κομάτι γής.. να αυτονομηθούμε.. και να καταργήσουμε τα οικονομικά τους παιχνίδια.. τουλάχιστον μεταξή μας.. :) :)
ξέρω.. φαίνομαι σαν άλιεν.. και πολύ πιθανόν είμαι.. :) :)
την καλησπέρα μου :) :)

Κώστας Παπαδόπουλος είπε...

"ΤΟ ΚΚΕ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΛΟΓΟΔΟΤΕΙ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ, ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΟΥ, ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΕΛΕΞΑΝ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΑΣΤΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΝΑ ΚΑΛΟΠΙΣΟΥΝ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ." Ανατρίχιασα ΚΟΛΛΗΤΕ....τι να σου πώ απίστευτα αλλού........ μακρυά απο την πραγματικότητα

Ανώνυμος είπε...

@K.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΕ
ΑΦΟΥ ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΕΣ ΜΕ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΥΧΟΔΙΟΚΤΙΚΗ ΣΑΛΑΤΑ ΕΠΟΧΗΣ ΤΟΝ ΣΥΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΙΣΤΩΣΕΣ ΤΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΥΓΕΙΕΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΜΕ ΥΓΕΙΑ.
ΜΑΛΛΟΝ ΞΕΧΝΑΣ ΠΩΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2004 ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΕΙΧΕ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΕΝΟΥΣ ΓΕΝΙΚΟΥΣΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ...
ΕΤΣΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΙΡΟ ΜΑΣ ΕΧΕΤΕ ΖΑΛΙΣΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΑΚΙ ΤΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ...

ΣΠΥΡΟΣ

blackbedlam είπε...

Η επαναστατική διαδικασία, δεν είναι εύκολη υπόθεση και οι προϋποθέσεις που απαιτούνται για την επανάσταση είναι εξαιρετικά πολύπλοκες.
Θα σταθώ για πολλοστή φορά στην άποψη που θέλει το κόμμα της πρωτοπορίας ικανό καθοδηγητή που θα οργανώσει την πάλη της εργατικής τάξης, ενάντια στον ταξικό της εχθρό στον εκμεταλλευτή της εργατικής του δύναμης, με στόχο την ανατροπή του και με κατεύθυνση την λαϊκή εξουσία.
Αυτή η προσπάθεια είναι επίπονη είναι μια σύνθετη διαδικασία,και υπηρετείτε ανεξάρτητα από το αν διανύουμε επαναστατικές ή μη συνθήκες.
Ο καπιταλισμός έχει τα "όριά" Ο εκφυλισμός και οι ενδογενείς του συγκρούσεις η άναρχη του ανάπτυξη οι εσωτερικές του αντιθέσεις, τον οδηγούν και τον καθιστούν ανίκανο να ανταποκριθεί στις ίδιες του τις ανάγκες για την συνέχιση της κυριαρχίας του
Σε αυτήν την φάση και επειδή το τέλος του είναι νομοτελειακό και ορατό σήμερα, αλλά δεν θα πέσει και ......νομοτελειακά δεν θα βαρεθεί και θα φύγει,σε αυτή λοιπόν την ιστορική συγκυρία, τo KK θα είχε ανταποκριθεί στον ιστορικό του ρόλο, αν είχε συμβάλλει αποτελεσματικά ώστε ο υποκειμενικός παράγοντας να είναι σε θέση σήμερα να αντισταθεί να παλέψει να ανατρέψει.
Οι αντικειμενικές συνθήκες μεσα στις οποιες βρέθηκε η εργατική τάξη, δεν είναι ικανές από μόνες τους να συμβάλλουν ώστε να αναπτυχθεί η ταξική συνείδηση.
Αν μάλιστα πάρουμε υπ΄όψη μας και τον πόλεμο της παραπληροφόρησης,, του αποπροσανατολισμού,την παραχάραξη, τα ψέμματα τον τρόπο με τον οποίο διαπαιδαγωγεί με τους μηχανισμούς της η Αστική τάξη τους πολίτες, τότε μπορεί να γίνει κατανοητό πόσο δύσκολο και πόσο πολύπλοκο είναι το χρέος του ΚΚ.

Όμως αυτός είναι ο ρόλος του αυτός είναι ο λόγος της ύπαρξής του.

Ο Λένιν επισημαίνει:
«Ο καπιταλισμός δεν θα ήταν καπιταλισμός, αν το "καθαρό" προλεταριάτο δεν ήταν περιτριγυρισμένο από ένα σωρό εξαιρετικά πολύμορφους μεταβατικούς τύπους από τον προλετάριο ως τον μισοπρολετάριο (εκείνον που κατά το μισό βγάζει το ψωμί του, πουλώ­ντας την εργατική του δύναμη), από τον μισοπρολετάριο ως τον μικροαγρότη (και τον μικροβιοτέχνη, τον χειροτέχνη, τον μικρονοικύρη γενικά), από τον μικρό ως τον μεσαίο αγρότη, κτλ., αν μέσα στο ίδιο το προλετα­ριάτο δεν υπήρχαν διαιρέσεις σε περισσότερο και λιγότερο αναπτυγμένα στρώματα, διαιρέσεις τοπικές, επαγγελματικές, κάποτε θρησκευτικές, κτλ. Και από όλα αυτά απορρέει εντελώς νομοτελειακά η ανάγκη, η απόλυτη ανάγκη για την πρωτοπορία του προλεταριάτου, για το συνειδητό του κομ­μάτι, για το κομμουνιστικό του κόμμα, να καταφεύγει σε ελιγμούς, σε συμ­φωνίες, σε συμβιβασμούς με τις διάφορες ομάδες των προλετάριων, με τα διάφορα κόμματα των εργατών και των μικρονοικοκυραίων. Όλο το πρό­βλημα είναι να εφαρμόζεις αυτή την τακτική έτσι που να ανεβάζεις και όχι να χαμηλώνεις το γενικό επίπεδο της προλεταριακής συνειδητότητας, της επαναστατικότητας και της ικανότητας για τον αγώνα και τη νίκη»
. Β. Ι. Λένιν: «Απαντα», εκδ. «Σύγχρονη Εποχή», τ. 41, σελ. 58-59.

blackbedlam είπε...

Φυσικά ο Λένιν έχει μιλήσει και για τον Οπορτουνισμό, για τον ρόλο του, για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να τον αντιμετωπίζουν οι κομμουνιστές.
Εγώ προσωπικά είμαι πάρα πολλά χρόνια πεισμένη γι΄αυτό.
Έχουμε πόλεμο μαζί τους, γιατί και αυτοί έχουν πόλεμο με την εργατική τάξη ενταγμένοι στο πλευρό της αστικής τάξης.
Αλλά από αυτό το σημείο, μέχρι του σημείου να βαφτίζουμε οπορτουνιστή όποιον δεν ακολουθεί τις αποφάσεις του κόμματος και έχει μια άλλη οπτική, αποκλείοντας κάθε διαφορετική άποψη, ε, απέχει παρασάγγας.
Πιστεύω ότι η διαφορετικότητα στην άποψη δεν είναι λόγος αποκλεισμού, αλλά λόγος σύνθεσης των απόψεων.
Ο δημοκρατικός συγκεντρωτισμός είναι κανόνας λειτουργίας του κόμματος και όχι των μαζικών φορέων,σωματείων,συλλόγων,.......

«Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου», έλεγε ο Τσε.

37 Χρόνια μετά την μεταπολίτευση και μέσα σε συνθήκες νομιμότητας και "εργασιακής ειρήνης", παρ΄ όλο που ο ταξικός πόλεμος είναι ανειρήνευτος, το κόμμα δεν κατάφερε ούτε να πείσει, ούτε να εμπνεύσει, πολύ περισσότερο να συσπειρώσει και να αναπτύξει ΜΛΚ.
Το εντυπωσιακό είναι ότι οι θέσεις του, οι εκτιμήσεις στις περισσότερες των περιπτώσεων, είναι προς την θετική κατεύθυνση.
Δύσκολα θα εντοπίσεις ανακολουθίες μεταξύ των κειμένων του κόμματος και της επιστημονικής θεωρίας των Μαρξ Ενγκελς και τις μελέτες και αναλύσεις του Λένιν.
Ίσως θα μπορούσες να χρεώσεις την μη προσαρμογή στις εκάστοτε αντικειμενικές συνθήκες της τακτικής που ακολουθείτε, αλλά το κύριο που
πρέπει να παρθεί υπ΄όψη και να κριθεί, προκύπτει εκ του αποτελέσματος και τα αποτελέσματα μιλούν από μόνα τους και για αυτά κάποιος φέρει την ευθύνη.
Το ζήτημα δεν είναι να κρεμάσουμε κανέναν ούτε να αυτομαστιγωθούμε στο Σύνταγμα. Το ζήτημα δεν είναι να απορρίψουμε κάθετα .
Όσο για την ανάγκη ύπαρξης ΚΚ, φαντάζομαι είμαστε όλοι πεπεισμένοι. Το ζήτημα λοιπόν είναι να κοιτάξουμε στα μάτια το πρόβλημα, το ζήτημα είναι να εντοπίσουμε τις όποιες αδυναμίες,γιατί όσο φοβόμαστε να τις κοιτάξουμε στα μάτια, θα εξακολουθούμε να είμαστε αναποτελεσματικοί και να μην προσφέρουμε καθόλου καλές υπηρεσίες για την επίτευξη του στόχου μας.
Και φυσικά βλέπω και αναγνωρίζω τις ευθύνες μου, σημαίνει ότι παίρνω μέτρα.
Αυτά τα μέτρα ας μου επιτραπεί να το πω δεν τα βλέπω στην πράξη.
Αν διαβάσει κανείς τα σχόλια και την 'ενταση με την οποία εκφράζονται ιδικά από τον Ανώνυμο που επιτίθεται στον φίλο Αναρχογατούλη θα μπορέσει να κατανοήσει ίσως ένα μέρος του προβλήματος.
Τελικά είναι αυτό που πολλές φορές στο παρελθόν έχω γράψει για στραβός ειν΄ο γιαλός για στραβά αρμενίζουμε.
Εγώ πάντως είμαι σίγουρη ότι ο γιαλός μια χαρά είναι.
Και σας δηλώνω ότι την επόμενη φορά δεν θα πάω στον Περισσό να φυλάω τα γραφεία από τυχόν Ανδρουλάκηδες και Δραγασάκηδες,που ας μην ξεχνάμε στον κόρφο μας τους εκθρέψαμε.

blackbedlam είπε...

Αναρχογατούλη όταν εγκλωβιζόμαστε, εγκλωβιζόμαστε από την άγνοια και τον αποπροσανατολισμό,τις μικροαστικές μας επιρροές.
Το ΚΚ δεν έχει ιδιοκτήτες δεν του επιτρέπεται να έχει ιδιοκτήτες
Κομμουνιστικό κόμμα, είναι η πρωτοπορία της εργατικής τάξης που εφαρμόζοντας τους κανόνες λειτουργίας του κόμματος νέου τύπου,που γνωρίζει εκτιμά και παίρνει αποφάσεις προς το συμφέρον της τάξης που εκπροσωπεί.
Αυτά, είναι προϋπόθεση σωστής λειτουργίας του ΚΚ.
Προϋπόθεση είναι η γνώση της αναγκαιότητας και εδώ, είναι που χωλαίνει το πράγμα.
Αυτό είναι που επισημαίνω και στην ανάρτηση:

"Γιατί είναι αλήθεια το ΚΚΕ είχε προειδοποιήσει, είχε προβλέψει, αλλά ταυτόχρονα υποβάθμισε τον πρωταρχικό του ρόλο της ανάπτυξης του υποκειμενικού παράγοντα μέσα από την "εκπαίδευση" την διαπαιδαγώγηση των οργάνων,των οργανώσεων, των ίδιων των κομματικών του μελών".

blackbedlam είπε...

Ανώνυμε των 12,56
Αν τον τρόπο σου τον θεωρείς μέθοδο προσέγγισης και ανταλλαγής απόψεων τι να πω.
Αν τα κομματικά μέλη λειτουργούν με αυτές τις μεθόδους και με τέτοια επιχειρήματα, να ένας λόγος κακών υπηρεσιών προς το κόμμα.
Αυτόν που μιλάει λοιπόν κατά πως εμας δεν μας αρέσει τον αντιμετωπίζουμε με αυτήν την μεθοδολογία και περιμένουμε ανταπόκριση;
Προβληματίσου.

blackbedlam είπε...

Locus Publicus

Φίλε Publicus, ρίξε μια ματιά σε αυτά τα Λινκ. Αν σε ενδιαφέρει να ακούσεις και τις προτάσεις του ΚΚΕ, το οποίο κατηγορούν συνήθως ότι δεν έχει προτάσεις.Νομίζω θα σε βοηθήσει να δεις ποιο σφαιρικά τα πράγματα,έστω και αν τα απορρίψεις.

"Η καπιταλιστική κρίση και ή πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ"

Αν δεν θέλεις να το διαβάσεις όλο διάβασε την παράγραφο που αναφέρεται στις
"μεγάλες εγχώριες παραγωγικές δυνατότητες".

http://www.rizospastis.gr/story.do?id=6205301&publDate=17/4/2011

Υπάρχει και αυτό αν ας πούμε βρήκες ενδιαφέρουσες τις παραπάνω προτάσεις.
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΕΞΟΔΟ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΤΟ ΚΚΕ

http://www1.rizospastis.gr/page.do?publDate=14/4/2011&id=13403&pageNo=7&direction=1

Όσο για την άμεση ανάγκη ιστορικής συνείδησης.
Η μόνη συνείδηση που μου βρίσκεται για να σου πω την αλήθεια, είναι η ταξική συνείδηση.Μια συνείδηση που με κάνει να γνωρίζω, ότι είμαι ο παραγωγός του πλούτου και ότι χωρίς την δική μου χειρωνακτική και πνευματική εργασία, ο καπιταλιστής δεν μπορεί να υπάρχει και θα υπάρχει μέχρι η εργατική τάξη να τον ανατρέψει.
Πράγμα που είναι νομοτέλεια.
Μια άλλη φορά, θα έχουμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις πάνω στο θέμα αυτό.
Αξίζει τον κόπο.

blackbedlam είπε...

Δε λαρτζ
Ναι έχει και μια άλλη ανάγνωση, αλλά η βασική του ανάγνωση, είναι η κατά την γνώμη μου η αδυναμία να οργανώσουμε την εργατική τάξη.
Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι με όλους τους εργαζόμενους όχι μόνον δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα, αλλά ότι είμαστε υποχρεωμένοι να συμπορευθούμε μαζί τους.
Το ΚΚ είναι υποχρεωμένο να οργανώσει την εργατική τάξη στην κατεύθυνση του κεντρικού του στόχου και άλλο σκοπό δεν έχει.
Διάβασε τι λέει ο ΛΈΝΙΝ στο πρώτο μου κεντρικό σχόλιο.

blackbedlam είπε...

Ανώνυμος
Για τους φίλους ανώνυμους που, γιατί δεν βάζετε ένα όνομα να μπορούμε να συνεννοηθούμε;
Πρέπει να ομολογήσω ότι τους καταλαβαίνω και πρέπει να σας εκμυστηρευτώ,ότι έχω περάσει και από τέτοια φάση όμως παιδιά,σίγουρα δεν είναι τρόπος προσέγγισης αυτός.
Οι προσωπικές επιθέσεις δεν έχουν να προσφέρουν υπηρεσίες σε κανέναν.Αντιθέτως μάλιστα.
Υπάρχουν επιχειρήματα υπάρχουν θέσεις, αρχές και στην βάση αυτών γίνεται εποικοδομητική η. ανταλλαγή απόψεων.
Φίλε Ανώνυμε τον προκαλείς τον Αναρχογατούλη Πάρε υπ΄όψη σου και μάθε ότι η διαφορετικές απόψεις δεν είναι λόγος αποκλεισμού αλλά λόγος σύνθεσης των απόψεων.
Και στο κάτω κάτω τι σε κάνει αλήθεια να είσαι σίγουρος για το δίκιο σου;

blackbedlam είπε...

Στον Ανώνυμο των 7.40 που γράφει:

"Κατά τα άλλα,πολλά μπορεί και πρέπει να πει κάνεις για το πως θα γίνει το ΚΚ πιο αποτελεσματικό.. αλλά στην πράξη,που είναι και το ζητούμενο, κανείς δεν κάνει κάτι καλύτερο από το ΚΚ (τουλάχιστον μέχρι τώρα..)

Θα ήθελα να πω ότι δεν ψάχνουμε κάποιον άλλον να τα λέει καλύτερα, άλλα πως το Μ-Λ κόμμα σήμερα, το ΚΚΕ θα ανταποκριθεί με συνέπεια στις Μ-Λενινιστικές αρχές, πως θα ανταποκριθεί στις σημερινές ανάγκες του λαού και δεν θα μιλάει για την ανάκαμψη του καπιταλισμού, έστω και με συνθήκες μεταμοντέρνου μεσαίωνα για τον λαό.
Δεν νομίζω ότι μπορεί κάποιος να είναι υπέρ της άποψης το μη χείρον βέλτιστον.

blackbedlam είπε...

Ανώνυμε των 12,55
Ανήκες ποτέ σε κάποιο από τα κόμματα που αναφέρεις; Εγώ για να σου πω την αλήθεια ποτέ.
Και ξέρεις γιατί;
Γιατί πείστηκα από την θεωρία των Μαρξ Ενγκελς και δεν ξεγελάστηκα από τις μικροαστικές φανφάρες του Οπορτουνισμού ή άλλων παραλλαγών του.
Αυτός είναι ο λόγος που δεν έχει νόημα να ζητήσω ευθύνες από φορείς που ποτέ δεν πίστεψα.
Γράφεις:
[..] Φυσικά υπάρχουν εξαιρετικοί άνθρωποι και αγωνιστές και συνδικαλιστές σε αυτούς του χώρους[..]

Ε, λοιπόν εγώ αυτούς τους θέλω μαζί μας. Δεν γίνεται με αποκλεισμούς και αλαζονείες, που πολλές φορές χαρακτηρίζουν τοποθετήσεις και συμπεριφορές μελών και κυρίως στελεχών του κόμματος.
Δεν γίνεται τίποτα, μόνον αντιπαραθέτουμε μόνον απομονωνόμαστε.
Τι λες;
Οδηγούν πουθενά τέτοιες συμπεριφορές;

Locus Publicus είπε...

Αγαπητή μου blackbedlam, ευχαρίστως να κοιτάξω τα λίνκ που αναφέρεις, αν και γνωρίζω τις θέσεις του ΚΚΕ, τις οποίες θεωρώ ιδεολογικά συνεπείς. Και κατά κάποιο τρόπο υποστηρίζω το ΚΚΕ, αν και μαζί του οι ιδεολογικές μου διαφορές είναι αβυσσαλέες, απλά επειδή εγώ είμαι δεξιός, και πρέπει να δεχτω πως οι θεωρήσεις του ΚΚΕ είναι καθαρά μαρξιστικές, κάτι που καταννοούν περισσότερο οι δεξιοί παρα οι υπόλοιποι αριστεροί του χώρου.

Δύο παρατηρήσεις μονάχα, πάνω σε δύο οντότητες που αποτελούν και την βάση της μαρξιστικής θεώρησής σας.

(1)ΤΑΞΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Είναι πολύ συζητήσιμο σήμερα κατα πόσον ο ευρύτερος κόσμος μας έχει την ταξική συνείδηση την οποία επικαλείστε. Εχω ζήσει σε μεγάλο μέρος του κόσμου, για να διαπιστώσω πως οι Αμερικανοί δεν διαθέτουν τέτοια συνείδηση (κοιτάξτε πως η βάση του Ρεπουμπλικανικού κόμματος είναι η αμερικανική εργατική τάξη που φοβάται τον Ομπάμα και τον "σοσιαλισμό), η εργατική τάξη της Αγγλίας λατρεύει τους βασιλιάδες της (τους οποίους παντρεύει σήμερα), η Κινέζοι και γενικά οι ασιάτες υπακούουν σε φεουδαρχικές ηθικές και ιδεοληψίες (έννοιες που υπερβαίνουν την έννοια της "κοινωνικής τάξης"), οι Ινδοί έχουν "κάστες", οι αφρικανοί έχουν φυλετική συνείδηση (ούτε κάν εθνική), οι Αραβες εχουν ως ανώτερο συνειδησιακό όριο το Ισλάμ, και οι Ευρωπαίοι στην πλειοψηφία τους έχουν ασπασθεί τον καπιταλισμό, μέσα απο το αστικό έθνος-κράτος. Ταξική συνείδηση υπάρχει κάπου, αλλά σε ελάχιστους.

(2)ΕΡΓΑΤΙΚΉ ΤΑΞΗ και ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ. Ούτε αυτές οι οντότητες υπάρχουν σήμερα ταξικά και ιδεολογικά χωρισμένες. Στον 190 αιώνα υπήρχαν. Σήμερα διαχέονται. Σήμερα η εργατικές τάξεις των αναπτυγμένων κρατών επενδύουν τις οικονομίες τους και τις συντάξεις τους σε επενδυτικά προγράμματα στο χρηματιστήριο, και έχουν μετοχές σε πλουτοπαραγωγικά σχήματα πολύ πέραν του εθνικού κράτους οπου διαμένουν. Η σημερινή "εργατική τάξη" έχει συμφέρον στη διατήρηση του κέρδους που προέρχεται απο την άνοδο των μετοχών. Αμερική, Ευρώπη, Ίαπωνία και μέρος της σύτχρονης Κίνας ειναι ταξικά διεθνοποιημένες, και οι εργατικές τους τάξεις έχουν χρηματιστηριακά συμφέροντα. Το ίδιο και οι ελίτ της λατινικής Αμερικής. Οι "καπιταλιστές" του σήμερα δεν είναι αναγνωρίσιμοι και διαχωρίσιμοι απο την "εργατική τάξη", όπως πρίν 100 χρόνια.

Θεωρείστε όλα αυτά αν θέλετε. Εχετε μεγαλύτερη πιθανότατα να κάνετε μια καλή και σοβαρή φιλοσοφική συζήτηση σήμερα με εναν δεξιό, παρά με εναν έλληνα αριστερό με τον οποίο πιθανότατα πιστεύετε πως έρχεται απο τον χώρο σας.

Ευχαριστώ. Ενδιαφέρουσα η συζήτηση, παρά τις εντάσεις μερικών.

pavlosk είπε...

ΒΒ, την καλησπέρα μου.

Το δίχως άλλο τα στοιχεία που παρουσιάζεις δείχνουν την οριακή κατάσταση που φτάνει μεγάλη μερίδα του ελληνικού λαού. Είναι κάτι που το γνωρίζουμε, το νοιώθουμε στο πετσί μας και πιστεύω ότι θα επιδεινωθεί ακόμα παραπάνω. Θα αντικρύσουμε στο προσεχές μέλλον εξαιρετικά τραγικές καταστάσεις για πολύ μεγάλα κομμάτια των λαϊκών στρωμάτων, πείνα και φτώχεια καταραμένη. Γενικά το πιστεύω ότι ακόμα δεν έχουμε δει πολλά. Θα έρθουν ακόμα χειρότερα...

Εάν οι εκτιμήσεις είναι σωστές, το δίχως άλλο σε σύντομο χρονικό διάστημα, με την εκτόξευση της ανεργίας και τη διάλυση του συστήματος υγείας, παιδείας και ασφάλισης, το βιοτικό επίπεδο θα κάνει βουτιά 2 και 3 φορές κάτω φέρνοντας πολύ κάτω από το όριο της φτωχειας μεγάλα κομμάτια κόσμου. Κανείς δεν θα έχει κάλυψη απο πουθενά, και το τοπίο θα αρχίσει να θυμίζει έντονα τα διηγήματα του Ντίκενς, του Βίκτωρος Ουγκό και την "Όπερα της Πεντάρας" του Μπρεχτ. Οι φτωχοί θα γίνουν φτωχότεροι και άθλιοι, τα μεσαία στρώματα θα προλεταριοποιηθούν βίαια και οι αστοί θα γίνουν πλουσιότεροι από ποτέ. Άλλωστε για αυτούς η κριση είναι "ευκαιρία".

Για τους "απέναντι" και "απο κάτω" όμως "η κρίση" είναι ευκαιρία;

Μπορεί να γίνει με κάποιο τρόπο η ευκαιρία έναρξης της τελικής αναμέτρησης με αυτό το σύστημα;

Μπορεί η Αριστερά και ιδιαίτερα η κομμουνιστική, η πιο μυαλωμένη, με τις επεξεργασμένες αναλύσεις και την πείρα που κουβαλάει στις πλάτες της να αδράξει την ιστορική στιγμή;

Μπορεί η Αριστερά τώρα που το σύστημα είναι πιο αποκρουστικό απο ποτέ και οι συνειδήσεις εύπλαστες και τα αυτιά ανοιχτά να ζυμώσει και υλοποιήσει τις διακυρήξεις της;

Και αν ναι, με ποιο πολιτικό σχέδιο στο κίνημα;
Ποια διάταξη δυνάμεων στην κοινωνία;
Με ποιους συμμάχους, συνοδοιπόρους;
Για να υπηρετηθεί στην πράξη και όχι στα λόγια ο τελικός σκοπός...

Τα παραπάνω δεν είναι γενικόλογες κουβέντες. Μπορούν να αποκτήσουν σάρκα και οστά. Ταμπέλα και ονοματεπώνυμο. Στις μεγάλες στιγμές του ελληνικού κινήματος υπηρετούσαν τις ιδέες της αντίστασης, της ανατροπής και της άλλης κοινωνίας με διάφορες σημαίες: ΕΑΜ, ΕΠΟΝ, ΔΣΕ, ΕΔΑ, ΑΝΤΙ-ΕΦΕΕ, κτλ. Με αντίσταση στον κατακτητή, τον ιμπεριαλιστή, το χωροφύλακα, τον δικτάτορα. Με χιλιάδες ηρωικές στιγμές, αλλά και τραγικά λάθη-παλινωδίες. Με βήματα προς τα μπρος, αλλά και πισωγυρίσματα...

Έτσι είναι η ιστορία του κινήματος. Δεν υπάρχει "καθαρό" κίνημα. Αυτό υπάρχει μόνο στα βιβλία. Φυσικά υπάρχουν πολλές ασφαλιστικές δικλείδες για να αποφύγει το κίνημα τις κακοτοπιές, και την οπορτουνιστική λοξοδρόμηση. Αλλά πως να το κάνουμε. Οργανώνεις τα πράγματα και το παλεύεις απο μέσα. Αν η δύναμη και η στιβαρότητα των ιδεών πλαισιωθούν από ένα ικανό πρόγραμμα στόχων, δεν υπάρχει κάτι να φοβηθεί κανείς...

pavlosk είπε...

Εκτός και εάν πιστεύει κανείς ότι οι μάζες θα περιμένουν πότε θα ωριμάσουν οι συνθήκες για την σωστή και προγραμματισμένη εφαρμογή της τέλειας συνταγής...Το πρόβλημα το εντοπίζω στο ότι όχι μόνο δεν θα περιμένουν, αλλά ούτε καν το "διαβολικό" σχέδιο του οπορτουνισμού δεν θα ακολουθήσουν. Ο καπιταλισμός έχει πολλές εναλλακτικές αν χρειαστεί. Κοινωνικό αυτοματισμό, εθνικισμούς και φασισμούς για να στρέψει τον πεινασμένο εργάτη ενάντια στον διπλανό εργάτη, στον μετανάστη, στον Τούρκο και άλλα. Σιγά μην περιμένει η αστική τάξη πότε θα πέσει το φρούτο το κομμουνισμού στα χέρια της εργατικής τάξης... Και άμα δουν και τα σκούρα βάζουν και κανα δυο Τσοχατζόπουλους στα σίδερα, και φτιάχνουν και κυβέρνηση εθνικής ομοψυχίας και τρέχα γύρευε μετά...

Γιαυτό πιστεύω ότι η ανησυχία της ΒΒ είναι βάσιμη και ο προβληματισμός της γόνιμος. Τι κάνουμε τώρα; Πως μπορούμε να αντιπαρατεθούμε; Είναι ορθή η επιλογή του ΚΚΕ να εξακολουθεί να επιμένει σε μια γραμμή απομονωτισμού και επίθεσης σε άλλες φωνές που παλεύουν μέσα στο κίνημα;

Το έχω ξαναγράψει μέσα σε αυτό το μπλογκ παλιότερα ότι υπάρχει αυτή τη στιγμή η δυνατότητα για ένα κοινό παρονομαστή δυνάμεων που μπορούν να συμπορευτούν μέσα στο κίνημα με σαφείς αντικαπιταλιστικές, αντιευρωπαϊκές και αντικυβερνητικές θέσεις. Μπορεί να αρχίσει η πλατιά συστράτευση δυνάμεων όχι μόνο με πολιτικές δυνάμεις, αλλά και με πολυπληθείς κοινωνικές ομάδες που τσακίζονται και ψάχνουν απεγνωσμένα να εκφραστούν οργανωτικά στο κίνημα. Και πραγματικά πιστεύω ότι μπορεί να βρεθεί ένα πλαισιο θέσεων που να αντιπαρατείθεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το Μνημόνιο και το ΔΝΤ από την σκοπιά μιας εργατικής εξουσίας.

Το σε ποιο βαθμό θα επικρατήσει η μια ή η άλλη γραμμή αναφορικά με το πως θα φτάσουμε στην λαϊκή/εργατική/οπως θέλετε πεστε την εξουσία, ας επιλυθεί στη διαδρομή του αγώνα και όχι σε βάρος του. Και οι όποιες αντιθέσεις μπορούν κάλλιστα να επιλυθούν στην καθημερινή πάλη. Εκτός και αν υπάρχει η αυταπάτη ότι ο πολιτικός χρόνος που καλπάζει θα μοιράζει συνέχεια πιστώσεις στο κινημα ...

Ας ενωθούμε λοιπόν όχι στο πρόβλημα, αλλά στη λύση: ανατροπή αυτού του συστήματος όπως εκφράζεται στη χώρα μας με αντιιμπεριαλιστική και αντικαπιταλιστική κατεύθυνση. Δηλαδή κόντρα στην Ε.Ε. και την αστική τάξη και τους πολιτικούς τους υπαλληλους(κυβέρνηση). Ενότητα, δίεξοδος αγωνιστική εδώ και τώρα για το λαό. Δράσεις καθημερινές, συγκέντρωση δυνάμεων και συνεχής αντιπαράθεση με τους δικους μας όρους.

Το υλικο; Ο ίδιος ο κόσμος. Οι εργάτες, η νεολαία, οι μετανάστες. Πρώτη ύλη(πρωτοπορία); Οι κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις που δεν προβάλουν λύση μέσα από το σύστημα(ΚΚΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, φευγάτοι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ). Οι υπαρκτές διαφορές θα λυθούν στην διαδρομή και την ταξική πάλη. Θα τις αναδείξει η ίδια η ζωή. Προέχει η συσπείρωση του κόσμου. Η αντεπίθεση. Η καθημερινή ανυπακοή που θα φουντώνει μερα με τη μέρα...

Χίλια συγνώμη αν κούρασα...

blackbedlam είπε...

Xμ,τι σας κάνει να πιστεύετε ότι δεν έχω καταλάβει την ζημιά που έκανε η Πασοκολαίλαπα;
Ας μην ξύσουμε πληγές για τον τρόπο που αντιμετωπίστηκε η "Πασοκολαίλαπα"από το κόμμα.Ας μην κάνουμε αναφορά για το τι δικαιώματα "εκχωρήθηκαν" ουσιαστικά από τον τρόπο που αντιμετωπίσαμε το ΠΑΣΟΚ.
Η ιστορία κάποτε θα τα γράψει αυτά,δεν ξέρω αν θα είμαστε εδώ,γιατί αργούμε και να δώσουμε αρχεία στην δημοσιότητα.
Αστό σου λέω,δεν έχει νόημα σε αυτή την συγκυρία που ζούμε.
Αυτό που έχει αξία τώρα είναι να μην χαθεί η δυνατότητα που δίνεται να μετουσιωθεί το ταξικό ένστικτο της εργατικής τάξης σε ταξική συνείδηση,έτσι που κατά πως λέει το κόμμα
"όταν μπούμε στην φάση της αναζωογόνησης(ανάπτυξη λένε οι αστοί) όχι μόνον θα είναι αναιμική αλλά γιατί επιδίωξη είναι" .......από τον Ρίζο
Βλέπεις λοιπόν το ΚΚΕ δεν βάζει σήμερα ζήτημα ανατροπής,εκτιμώντας προφανώς ότι δεν είναι σε θέση να οδηγήσει προς αυτήν την κατεύθυνση την εργατική τάξη.Και θα το διαβάσεις σε πολλά κείμενα σε συνεντεύξεις αυτό για την ανάκαμψη(έτσι την αναφέρει ο Μαρξ)
Αρά το θέμα είναι πως θα προετοιμαστεί το εργατικό λαϊκό κίνημα για "όταν" έρθει "ξανά" η ώρα.Να όμως που η μεγάλη ώρα είναι τώρα άλλα εμείς δεν έχουμε "ντυθεί"
Αλήθεια πως καταλήξατε στο συμπέρασμα οτι θα μπορούσα να υιοθετώ τα "Μερεμέτια" και την στήριξη για την σωτηρία του συστήματος;
Από που προκύπτει οτι μπορεί και να προτείνω συνεργασίες με κόμματα οπορτουνιστικά ή κεντροδεξιά και κεντροαριστερά;
Αν βγάλατε αυτό το συμπέρασμα,ζητώ γονυπετής συγνώμη δεν ήθελα να πω αυτό και σας βεβαιώνω ότι θα ήμουν η τελευταία που θα σκεφτόμουν μεταφυσικά.

Την εξουσία φίλε μου ναι,θα την αρπάξεις από τα μαλλιά όταν υπάρξουν προϋποθέσεις μόνον που αυτές τις προϋποθέσεις είσαι εσύ ( το ΚΚΕ)
που φέρεις το ιστορικό χρέος να τις σηκώσεις, να τις οργανώσεις,όταν και οι αντικειμενικές συνθήκες είναι ώριμες όπως σήμερα που έρχεται και λέει το ΚΚΕ και πολύ σωστά,έστω και με κάποια δόση καθυστέρησης ότι το καπιταλιστικό σύστημα έχει εξαντλήσει τα όριά του.
Δεν λέμε τίποτα το διαφορετικό.
Ασφαλώς και δεν είναι έτοιμα τα λαϊκά στρώματα αυτό όμως είναι δουλειά του ΚΚ και κανενός άλλου.
Γιατί οι "Άλλοι"περί άλλων τυρβάζουν.
Ρωτάτε που είδαμε κάτι άλλο από το ΚΚΕ,θέλοντας να υποστηρίξετε τον αγώνα του κόμματος σχετικά με την οργάνωση της εργατικής τάξης.
Οργανωμένη εργατική τάξη δεν βλέπω.Και είναι αυτό ακριβώς το ζητούμενο.
Θα τα κοιτάξω τα λινκ αλλά με την ευκαιρία να σας πω ότι έχει χρειαστεί να κάνω από διαλέξεις για τον οπορτουνισμό μέχρι να κυνηγηθώ μαζί τους σε αίθουσες συνελεύσεων.
Όπως και να έχει μας ενδιαφέρουν οι απόψεις σας.

blackbedlam είπε...

Επίσης για το φίλο Radio Collectiva,όπως και το πάραπάνω.
Το θέμα είναι να ανεβάσουμε τον πήχη των απαιτήσεών μας από το κόμμα που έχει την μεγαλύτερη πείρα, που έχει τις προϋποθέσεις, μακάρι και την θέληση.
Να συμβάλουμε με την συμμετοχή μας,με την άποψη μας.
Δεν ξέρω πως αντιλαμβάνεστε τα ζητήματα, άλλα ο λαός μας θα ζήσει τραγωδία.Δεν υπάρχουν περιθώρια,δεν υπάρχει η πολυτέλεια της αναμονής.
Τον κόσμο που ακολουθεί άλλες πολιτικές παρατάξεις και κόμματα,δεν τον χαρίζουμε σε κανέναν είναι η τάξη μας, είναι οργανισμός δικός μας.
Είναι οι συνοδοιπόροι και οι σύμμαχοί μας.
Δεν θα υπάρξει για μας άλλη φορά.
Ο καπιταλισμός έχει πολλούς μηχανισμούς,ρίξτε μια ματιά στο κείμενο του Pavlosk έχει ενδιαφέρον και εκφράζει και την αγωνία του και την ανάγκη αντιμετώπισης,αντεπίθεσης.
Κοιτάξτε τι λέει:

"Το υλικό; Ο ίδιος ο κόσμος. Οι εργάτες, η νεολαία, οι μετανάστες. Πρώτη ύλη(πρωτοπορία); Οι κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις που δεν προβάλουν λύση μέσα από το σύστημα(ΚΚΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, φευγάτοι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ). Οι υπαρκτές διαφορές θα λυθούν στην διαδρομή και την ταξική πάλη. Θα τις αναδείξει η ίδια η ζωή. Προέχει η συσπείρωση του κόσμου. Η αντεπίθεση. Η καθημερινή ανυπακοή που θα φουντώνει μέρα με τη μέρα"...

blackbedlam είπε...

Φίλε Κώστα καλησπέρα σου.
Εκείνο που δεν πρέπει να μας διαφεύγει είναι το πολιτικό υποκείμενο και όχι η στρεβλά αναπτυγμένη προσωπικότητα των φίλων και μελών του Κόμματος ή τουλάχιστον κάποιων από αυτούς.
Ας μην ξεχνάμε ότι όλοι μας είμαστε παιδιά του καπιταλισμού και μέσα σε αυτό το σύστημα διαπαιδαγωγηθήκαμε.
Οι μικροαστικές αντιλήψεις, δεν είναι εύκολο να μας εγκαταλείψουν και να αντικατασταθούν μέσα σε συνθήκες καπιταλισμού σε σοσιαλιστικό τρόπο σκέψης και δράσης.
Ο οπορτουνισμός είναι μία παράμετρος του συστήματος που ξεπηδάει όπου αναπτύσσεται εργατικό κίνημα και μέσα από τον εκφραστή της πρωτοπορίας του,τα ΚΚ.
Άλλο λόγο ύπαρξης δεν έχει και η ιστορική αποστολή του, δεν είναι άλλη από το να απονευρώσει και να σπείρει την σύγχυση, την αβεβαιότητα, από το να αποπροσανατολίσει τις λαϊκές μάζες για να στηρίξει την αστική τάξη.
Αυτό και με την βοήθεια των μηχανισμών του συστήματος, το πετυχαίνει μια χαρά.
Τα μέσα που χρησιμοποιεί είναι ένας λόγος απλουστευμένος, ένας λόγος αποπροσανατολιστικός, ένας λόγος εύκολα προσεγγίσιμος, χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις,χωρίς την ανάγκη της γνώσης, μακρυά από την ανάπτυξη της ταξικής συνείδησης.
Ο κόσμος προσελκύεται ευκολότερα και εκεί μέσα πια χάνεται, γιατί δεν κάνει τίποτα, πιστεύοντας ταυτόχρονα ότι προσφέρει και άρα δικαιώνει και την ύπαρξή του!
Ουσιαστικά βέβαια προσφέρει υπηρεσίες στον ταξικό του εχθρό, χωρίς μάλιστα να το αντιλαμβάνεται.
Ο οπορτουνισμός αρνείται βέβαια τα ριζικά και ποιοτικά άλματα, επενδύοντας στις μικρομεταρυθμίσεις και μικροαλαγές μέσα στο καπιταλιστικό σύστημα, αλλά, με "Ανθρώπινο πρόσωπο".
Λες και ο καπιταλισμός μπορεί να αποκτήσει ανθρώπινο πρόσωπο.
Αυτά τα χαρακτηριστικά, ο Κομμουνιστής οφείλει να τα διακρίνει και να τα απομονώνει.
Αλλά εδώ να μου επιτραπεί να πω μια παροιμία της γιαγιάς μου.
"Είπανε του Χότζα να χέσει και κείνος ξεκωλώθηκε"
Έτσι λοιπόν φτάσαμε να βαφτίζουμε οπορτουνιστές όσους δεν συμφωνούν με το κόμμα,ακόμη και σε επιμέρους ζητήματα τακτικής σε απλά καθημερινά θέματα,και αντί να επιχειρούν τα κομματικά μέλη την προσέγγιση και την ερμηνεία των γεγονότων, απέκλειαν το "μαύρο πρόβατο" τον "ταξικό εχθρό" και το έστελναν απέναντι ή στο σπίτι του.
Έκαναν με λίγα λόγια την δουλειά που είναι ταγμένοι οι οπορτουνιστές να κάνουν.
Απονεύρωναν την ίδια την δική τους οργάνωση !(θαυμαστικό)
Αυτός ο τρόπος αντιμετώπισης από τα κομματικά μέλη, οφείλετε στην έλλειψη εμπιστοσύνης στις ίδιες τους τις δυνατότητες, αλλά κυρίως υποβιβάζεται η δυναμική της επιστημονικής θεωρίας του Μαρξισμού της οποίας συνήθως έχουν άγνοια.
Είναι ανάγκη να ανέβει ο πήχης, τόσο των απαιτήσεων των ίδιων των κομματικών μελών,όσο και οι απαιτήσεις της ηγεσίας του κόμματος και από τον ίδιο τον εαυτό της και από τα κομματικά μέλη.Για χρόνια βλέπεις η ρουτίνα έγινε τρόπος της κομματικής ζωής.
Είναι ανάγκη να ξεπεραστούν σύνδρομα να ανέβει η αυτοπεποίθηση των μελών και ελπίζω όταν θα συμβεί αυτό να μην έχει χαθεί μια ολόκληρη γενιά μη σου πω και δύο και να μην γίνουμε όμορφες φωτογραφίες σε τοπικά μουσεία στο χρώμα της σέπιας.

ELvA είπε...

Φιλη μου blackbedlam

Δεν ειχα καταφερει μεχρι σημερα να διαβασω τα σχολια της πολυ ενδιαφερουσας αναρτησης σου και των προβληματισμων που βγαινουν απο την ολη συζητηση. Παντως με την ευκαιρια θα ηθελα να πω οτι συμφωνω με πολλες απο τις επισημανσεις που γινονται, (μερικες καλοπροαιρετες και μερικες οχι) σχετικα με το ρολο που θα μπορουσε κατω απο αυτες τις συνθηκες να παιζει το ΚΚΕ. Το γιατι δεν γινεται κατι τετοιο, ή το γιατι δεν γινεται σε ικανοποιητικο βαθμο, ειναι ενα θεμα που μπορει να συζητιεται με τις ωρες, χωρις να υπαρχει και παλι συμφωνια.
Το ερωτημα ειναι αν και κατα ποσο εμεις οι φιλοι, οπαδοι, ή και μελη του κομματος συνειδητοποιουμε αμεσα οτι χρειαζονται καποιες πρωτοβουλιες και καποια ανοιγματα στον κοσμο ο οποιος, εχουμε ξαναπει και σε αλλες συζητησεις, ακουει ΚΚΕ και ηδη εχει σχηματισει μια οχι και τοσο ...κολακευτικη γνωμη γι αυτο.
Φυσικα εδω ειναι και το παραδοξο, εφ οσον ολοι ξερουμε οτι στην Ελλαδα τουλαχιστον το μονο κομμα σημερα που εκφραζει τα συμφεροντα των εργαζομενων ειναι σιγουρα το ΚΚΕ και αυτο δεν μπορει να το παραβλεψει κανεις οσο και να θελει να κανει τα....στραβα ματια.
Το τι και ποιοι φταινε γι αυτη την αρνητικα φορτισμενη εικονα που βγαινει εξω στον πολυ κοσμο, ειναι απο τη μια τα media που χρονια κανουν τη δουλεια τους λοιδορωντας ορισμενους πολιτικους και κομματα, ενω εξυψωνουν αλλους με φανερα συμφεροντα. Ομως απο την αλλη η σκληρη αληθεια ειναι οτι τα ποσοστα μας δεν ανεβαινουν και εκει ειναι ενα θεμα. Πως μπορουμε ως οπαδοι, φιλοι, μελη να επηρεασουμε και να συσπειρωσουμε κόσμο κοντα μας, οταν διαφορετικες προσεγγισεις και αποψεις κινδυνευουν να θεωρηθουν ως.. οπορτουνιστικες, αρα και επικινδυνες μονο και μονο επειδη δεν εχουν τη "σφραγιδα" του κομματος;
Κι εγω ειμαι υπερ της αποψης που εκφραζεται και μεσα του ρητου του Τσε «αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου», το οποιο μεταφραζεται: Aς καθησουμε επιτελους να τα βρουμε, επειδη ναι μεν το ΚΚΕ μας εκφραζει, εδω, τους περισσοτερους πολιτικα, αλλα απο την αλλη ολοι λιγο πολυ βλεπουμε οτι χρειαζεται μια αλλη αντιμετωπιση, κατω απο τις σημερινες συνθηκες οπως και ενα εκσυγχρονισμο στο τροπο δρασης του κομματος. Δεν μπορουμε να συνεχισουμε με τον ιδια τακτικη οπως πριν....δεκαετιες. Δεν εχουμε τη πολυτελεια ενω δεχομαστε επιθεσεις καθημερινα πια. Αν θελουμε να πεισουμε και να συνεχισουμε να εμπνεουμε με τα ιδανικα μας, ως κομμα τοτε θα πρεπει να μην ειμαστε τοσο καχυποπτοι προς ολους και ολα που φανταζουν "νεωτεριστικα" και να δειξουμε περισσοτερη πυγμη και αυτοποεποιθηση στις πραξεις μας. Μερικες φορες ειναι σαν να μη πιτευουμε στις δυναμεις μας,...ή σαν να δεχομαστε οτι θα ειμαστε και θα παραμεινουμε ενα μικρο κομμα της αντιπολιτευσης, πραγμα που δεν θελω να πιστεψω σε καμμια περιπτωση. Η ηττοπαθεια ειναι το χειροτερο που μπορει να μας συμβει.

blackbedlam είπε...

άσε για αργότερα είπε...και ο Ανώνυμος των 7,40

Για ακούστε τι λέει ο φίλος Άσε για αργότερα και για πείτε μου τι του απαντάμε για να τον πείσουμε, γιατί ο φίλος ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΤΩΝ 7,40,Πολύ σωστά λέει για τις επιθέσεις που δέχεται το ΚΚΕ για τα μέλη του που παλεύουν....Φίλε μου όμως δεν απαντάς στο δια ταύτα.
Γιατί άντε να το ξαναπώ άλλη μία φορά, οι επιθέσεις που δέχεται το ΚΚΕ, θα εντείνονται και θα εκσυγχρονίζονται. Με αυτή την λογική λοιπόν ανατρεπουμε και τον Μαρξ και τον Λένιν που μιλούν για τον καθοριστικό ρόλο του ΚΚ για την καθοδήγηση της εργατικής τάξης, μέσα στην καπιταλιστική λαίλαπα, μέσα στον ταξικό πόλεμο, που αυτά τα χαρακτηριστικά έχει.
Δεν είναι δυνατόν να μιλάμε διαρκώς και να λέμε για τις επιθέσεις που δέχεται το κόμμα από τα άλλα αστικά κόμματα και τα οπορτουνιστικά.
Αυτά κάνουν καλά την δουλειά τους. Θα μπορέσουμε επιτέλους να κάνουμε και εμείς καλά την δική μας δουλειά;
Ας πούμε φίλε ανώνυμε νομίζεις ότι προσφέρεις υπηρεσίες σωστές, λέγοντας ότι τα παιδιά που μένουν στο Άσυλο των σχολών τους ή όπου αλλού κάνουν και κανένα τσιγαριλίκι.
Ότι δεν τολμούν να διαφοροποιηθούν ούτε στο θέμα των ναρκωτικών.Και εμείς που τολμάμε έχοντας διώξει με τέτοιες και άλλες συμπεριφορές αυτά τα παιδιά μιλάμε για να μας ακούνε μόνον οι δικοί μας.
Έχεις διαβάσει ακριβώς τι λένε αυτοί που επιδιώκουν την κατάλυση του ασύλου;
Αυτά ακριβώς!

blackbedlam είπε...

Φίλε Crusma

Όχι δεν θα σου απαντήσω, γιατί αυτά που θα έπρεπε να σου πω για να αντικρούσω ίσως τις απόψεις σου σχετικά με την τακτική που ακολουθεί το κόμμα στα ζητήματα
[..]αυτοκριτικής και συναίσθησης των ευθυνών του, από τις οποίες δεν αποστασιοποιήθηκε και ούτε κρύφτηκε ποτέ[..],δεν είναι της ώρας, γιατί έχουν να κάνουν με επιλογές του παρελθόντος,του πρόσφατου και του απωτέρου και, αυτή την στιγμή όπως πολύ σωστά επισημαίνεις, εκείνο που πρέπει είναι να πάρουμε υπ΄ όψη μας ότι
[..] Η εποχή που ζούμε είναι εξαιρετικά δύσκολη και απαιτείται να παίρνει κανείς υπ' όψη του τη ζωντανή πραγματικότητα, τα ακριβή γεγονότα αυτής της πραγματικότητας[..].
Και να συμπληρώσω αν θέλεις,ότι μονάχα μέσα από ένα ΚΚ μπορεί να αναπτυχθεί η αντίσταση μια τέτοια αντίσταση μάλιστα που οι καιροί απαιτούν.

Όσο για το λιοντάρι και τον όνο, έχεις δει λιοντάρια σε τσίρκο;
Όχι μόνον καπίστρι, αλλά και κολωτούμπες,μέχρι να τον μάθεις να σου φέρνει τα γυαλιά από το διπλανό σου γραφείο μπορείς να το εκπαιδεύσεις,όπως είχαμε κάνει στο σπίτι μας εμείς, με τον Κάρολο το σκυλάκο μας.

Ανώνυμος είπε...

Μια μικρή παρατήρηση, αν μου επιτρέπεις ...

Θα "φυλλάμε τα γραφεία του Κόμματος από κάθε είδους Ανδρουλάκηδες", ΠΑΝΤΑ !

Ακόμα και στον Σοσιαλισμό !
Ακόμα και στον Κομμουνισμό !

Ποτέ δεν θα αφήσουμε να μας πάρουν την ψυχή μας, την καρδιά μας ...

Καλή Κόκκινη Πρωτομαγιά !

blackbedlam είπε...

Γεια σου Cel.
Πίστεψέ με, ο εχθρός πάντα είναι ανάμεσά μας και αλλοίμονο άν δεν ήταν.
Αυτό θα σήμαινε ότι δεν μας φοβάται ο εχθρός μας.
Γι΄αυτό ποτέ δεν αρκει το συναίσθημα.
Ο κομμουνιστής πρέπει πάντα να έχει τεταμένες τις κεραίες του, να είναι διορατικός, να είναι αποφασιστικός στην αντιμετώπιση του ταξικού εχθρού.Ο κομμουνιστής παλεύει με δύο εχθρούς, ο ένας είναι οι αδυναμίες του,που για να τις αναγνωρίζει οφείλει να έχει γνώση της επιστημονικής θεωρίας που αποφάσισε να κάνει παντιέρα του, υπηρετώντας τα πανανθρώπινα ιδανικά.
Η κομμουνιστική ιδεολογία δεν είναι φιλολογία, δεν είναι εύκολο πράγμα, αλλά να εμείς, που πάμε για τα δύσκολα.
Στα περισσότερα ζητήματα τοποθετήσε σωστά, τα ερμηνεύεις σωστά και έχει αξία αυτό.
Ας πούμε αυτό το θέμα που θίγεις σχετικά και λες:
[..] Και μη ξεχναμε την ελπιδα του Ντομινο,
..............................................
αν κανουμε τη αρχη εμεις,πιθανως να ακολουθησουν κ αλλοι στην Ευρωπη.
Πιθανον να οικοδομηθουν κ μελλοντικες συμμαχιες μεταξυ ενος Ευρωπαικου Νοτου που θα εχει απαλλαγει απο τους σαρκοβορους Γερμανους,Αγγλους κ Αμερικανους[..]

Σημαντικό ζήτημα μιας και το κεφάλαιο δεν έχει πατρίδα, αλλά και οι εργαζόμενου όπου γης, είναι αντιμέτωποι με την εκμετάλλευση του Παγκοσμιοποιημένου κεφαλαίου.
Πολύ σημαντικό θέμα λοιπόν αυτό, που είναι υποχρεωμένο ένα ΚΚ να το επεξεργάζεται και να το παίρνει σοβαρά υπ΄όψη του.
Νομίζω ότι θα ήταν χρήσιμο να ρίξεις μια ματιά σε αυτά τα άρθρα.
Είναι ιδεολογικά κείμενα σε 5 συνέχειες.
Ο ΛΕΝΙΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΤΑΚΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΤΕΧΝΗ

http://www1.rizospastis.gr/wwwengine/page.do?publDate=15/11/2009&id=11502&pageNo=9&direction=1



http://www1.rizospastis.gr/wwwengine/page.do?publDate=22/11/2009&id=11542&pageNo=9&direction=1 ......


http://www1.rizospastis.gr/wwwengine/page.do?publDate=29/11/2009&id=11544&pageNo=9&direction=1



http://www2.rizospastis.gr/page.do?publDate=6/12/2009&id=11562&pageNo=9&direction=1

http://www2.rizospastis.gr/columnPage.do?publDate=13/12/2009&columnId=743

Ανώνυμος είπε...

Δεν θα ειπισέλθω σε λεπτομέριες, ούτε φυσικά θα κριτικάρω πολλά από αυτά που λες μιας και είμαι φιλοξενούμενος και το μλπογκ είναι δικό σου.
Όμως συγνώμη για αυτό που θα σου πω, αλλά καλύτερα να δημοσίευες κάπου αλλού τις σκέψεις σου, μιας και έχουν προβληματισμό που μπορεί να το έχουν καλώς η κακώς και άλλοι. Λες και ξαναλές σε σχολιαστές που καλά κάνουν και την πέφτουν στους οπορτουνιστές (για μένα και λίγα τους λένε)ότι προσφέρουν κακές υπηρεσίες. Δηλαδή η καταγραφή χωρίς να υπάρχει τέτοιο ζήτημα με προβληματίζει σφόδρα.
Κλείνοντας ποτέ δεν πίστεψα σε δημοσκοπήσεις, όμως δες και την παρακάτω που γίνεται από πορταλ του χρηματιστηρίου που μόνο κομμουνιστές δεν ψηφίζουν, επαναλαβάνοντας πως δεν την παίρνω στα σοβαρά αλλά σε βάθος χρόνου κάτι δείχει.
ΜΕ ΑΝΤΑΡΥΣΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΜΛ ΜΕ ΚΑΛΑΜΑΚΙ ΚΑΙ ΕΞΑΤΜΙΣΗ ΕΊΝΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΘΑ ΑΠΟΘΑΡΥΝΟΥΝ ΤΟ 99% ΤΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΩΝ ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΤΑ ΓΚΡΟΥΠΟΥΣΚΟΥΛΑ;

blackbedlam είπε...

Ανώνυμε φίλε,των 9,18
Πρώτα να σου πω κακώς δεν "κριτικάρεις πολλά από αυτά που λέω".
Αν δεν σε βρίσκουν σύμφωνο, αν θέλεις να υπερασπιστείς τις απόψεις σου τις όποιες, πολύ περισσότερο αν αυτές είναι για να υπερασπιστούν το κόμμα της εργατικής τάξης, κακώς κάνεις και δεν τις κριτικάρεις.

Τα μπλοκ γι΄αυτό είναι, για να ανταλλάσσουμε απόψεις, πολύ περισσότερο αν ο σκοπός είναι κοινός.
Από κει και κάτω όμως σε χάνω.
Να δημοσίευα λες τις σκέψεις μου κάπου αλλού; Ερωτηματικό μεγάλο! (Να και ένα θαυμαστικό). Τι εννοείς αλήθεια και δεν το πιάνω;
Θέλω να πιστεύω ότι αν διαβάσεις τα σχόλιά μου, θα καταλάβεις τι λέω και δεν θα έχεις παρά να συμφωνήσεις άλλωστε να ξέρεις δεν λέω τίποτα περισσότερο απ΄ότι λένε οι κλασσικοί της θεωρίας μας, μη σου πω και τίποτα παραπάνω απ΄ότι λέει και το κόμμα.
Αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι αυτά που "λέμε", δεν είμαστε σε θέση και να τα εφαρμόσουμε, καθώς και αυτά που είναι διατυπωμένα χρόνια πριν, από τους Μαρξ, Ενγκελς, Λένιν.
Άλλοτε γιατί δεν τα γνωρίζουμε άλλοτε, γιατί δεν υπάρχει έλεγχος και άλλοτε δεν ξέρω γιατί .....
Αυτό που λέω, είναι ότι θα πρέπει όλοι να είμαστε σε θέση,έχουμε υποχρέωση, χωρίς να φοβόμαστε, να ασκούμε κριτική και στις δικές μας αδυναμίες, αλλά για να τις βλέπουμε και να τις ερμηνεύουμε, χρειάζεται να "γνωρίζουμε" και "εμείς" δεν ....
Ρίξε μια ματιά στο σχόλιό μου για τον Κώστα στις 30/4 στη 1,28,που τον βάφτισαν κάποιοι σχολιογράφοι ανώνυμοι οπορτουνιστή και "ορκίζομαι"δεν είναι.Το λέω γιατί έχω παρακολουθήσει κείμενά του και θέσεις του.
Διάβασε το σχόλιο και ίσως καταλάβεις.

Παρακάτω μου γράφεις για κάποια δημοσκόπηση. Να την δω μου λες,που να την δω; Μήπως ξέχασες κάποιο λινκ;
Όσο για το τελευταίο, εγώ δεν βγάζω άκρη τι θες να μου πεις.
Ξαναδιάβασέ το και συ και αν χρειάζεται ξαναγράψε μου τι θες να πεις.
Θα τελειώσω λέγοντάς σου μια φράση που είπε ο Μπαντιού.
Στις σημερινές συνθήκες, ακόμη και αν δεν υπήρχε ΚΚ, θα έπρεπε να το εφεύρουμε. Ναι κάπως έτσι το είπε.
Μην είσαι σφιχτός, χαλάρωσε, έχουμε όλα τα επιχειρήματα, απλά δεν τα ξέρουμε, απλά δεν τα εφαρμόζουμε, απλά αφήνουμε δρόμους και χαραμάδες ανοιχτές,κλείνουμε τα αυτιά μας και ταυτόχρονα δεν ανοιγόμαστε.
Να ξέρεις και μπορούμε και πρέπει.Δεν έχουμε το δικαίωμα για τίποτε λιγότερο.
Καλώς να ορίζεις όποτε θες και να μου ασκείς και κριτική.
Τι νομίζεις ότι πιστεύω πως τα ξέρω όλα;

Γράψε ένα ψευδόνυμο για να συνενοούμαστε.

sosat είπε...

ΑΓΑΠΗΤΗ Β.Β. Καλημέρα , καλό μήνα ..
Μάλλον άργησα να διαβάσω τα σχόλια στην ανάρτηση σου.
Πολλά σχόλια, αρκετός προβληματισμός, ανταλλαγή απόψεων, αποτέλεσμα, πάντα κατ' εμέ μηδέν,...
Συμφωνα στα περισσότερα σημεία της ανάρτησης σου, αλλά όλο αυτό το κομβόι των σχολίων , δεν το κρύβω με κούρασε.
Οι του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούν να αντιληφτούν, προφανώς δεν καταλαβαίνουν ότι δεν μπορεί να υπάρξει καπιταλισμός με ανθρώπινο πρόσωπο.
Λέω προφανώς δεν καταλαβαίνουν, γιατί διαφορετικά είναι συνειδητοί οπορτουνιστές και αναχώματα του συστήματος.
Για να είμαι ευγενής, θέλω απλά να πιστέυω ότι είναι μόνο εγκλωβισμένοι σε ένα πολιτικό αδιέξοδο και σύντομα θα βρούν το δρόμο τους.
Ο δρόμος είναι ένας και μοναδικός, ανατροπή του συστήματος, ανατροπή του καπιταλισμού, σοσιαλισμός σύμφωνα με τις κλασσικές αρχές του μαρξισμού - λενινισμού, όλα τα άλλα είναι γιατροσόφια του ετοιμοθάνατου καπιταλισμού.
ΝΑ ΕΥΧΗΘΩ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ
ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟΥΣ (ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΥΣ) ΛΑΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ...

sosat είπε...

Διώρθωση : ΣΥΜΦΩΝΩ ΣΤΑ περισσότερα σημεία...
ο δαίμων του πληκτρολογίου και της βιασύνης,

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχει πλέον συσσωρευμένη πολύ πείρα !

Η Επανάσταση πρέπει να γίνει χωρίς τους Εσσέρους, χωρίς τους Μενσεβίκους, χωρίς τους Τρότσκι ...
Αν θέλουμε να διατηρηθεί !
Γιατί, με δαύτους, και να πετύχει, θα υπονομευτεί από τα μέσα ...

Καλημέρα, Καλή Κόκκινη Πρωτομαγιά !

Ανώνυμος είπε...

To link είναι αυτό...
http://www.sofokleous10.gr/portal2/poll/2010-11-04-15-20-21/
Γενικώς βαριέμαι να επαναλαμβάνω τα ίδια και τα ιδια και δεν θέλω να σου χαλάσω άλλο την ανάρτηση σου λέω πως ότι μας προβληματίζει το λέμε εκεί που πρέπει και επειδή είσαι και ευφυής και προφανώς μέλος ξέρεις τι εννοώ βάση καταστατικού...

Ανώνυμος είπε...

http://omadeon.wordpress.com/2008/09/25/unpistevable/

&


Ο Τζερόνιμο και η Αλέκα

Η αποδοκιμασία της Αλέκας Παπαρήγα για τις συζητήσεις και τη σύγκλιση ανάμεσα στο Μπλόκο και το ΚΚ Πορτογαλίας, υπήρξε κατηγορηματική: Θα περάσουν κι αυτοί -οι Πορτογάλοι κομμουνιστές εννοείται- ετεροχρονισμένα τις δραματικές εμπειρίες που υπήρχαν στην Ελλάδα το 1974 και το 1989. Υπολόγισε μάλιστα η γ.γ. του ΚΚΕ με μαρξιστική ακρίβεια το προσδόκιμο ζωής μιας πορτογαλικής αριστερής συμμαχίας: Ενάμισης χρόνος!!!
Δικαίωμά της φυσικά να λέει ό,τι θέλει, αν και υπάρχει ένα ζητηματάκι ήθους στον τρόπο που δίνει συμβουλές στους Πορτογάλους. Ακόμα κι αν πιστεύει ότι είναι η λευκή του κομμουνισμού, πάλι θα έπρεπε να το σκεφτεί δυο φορές, γιατί επικεφαλής των Πορτογάλων Ινδιάνων είναι ο Τζερόνιμο (ντε Σόουζα). Ο οποίος ασφαλώς θα μπορούσε να υποστηρίξει ότι γνωρίζει καλύτερα από τα χλωμά πρόσωπα του Περισσού τι χρειάζονται οι ερυθρόδερμοι της χώρας του και τι είναι πιο σωστό για το κόμμα του στις δεδομένες συνθήκες.

Αφού όμως κινούμαστε στον αστερισμό της επαναστατικής εμπειρίας, πώς θα φαινόταν στους καλούς κομμουνιστές του ΚΚΕ η άποψη ότι όντως οι Πορτογάλοι πήραν υπόψη για το δικό τους μέλλον και το μέλλον της χώρας τους τις δραματικές ελληνικές εμπειρίες του πρόσφατου παρελθόντος; Του πολύ πρόσφατου μάλιστα και όχι μόνο του 1974 ή του 1989; Και κατάλαβαν αυτό που η κυρία Παπαρήγα αρνείται να καταλάβει, ότι η διάσπαση της αριστεράς σε στιγμές όπως οι σημερινές, καμιά επανάσταση δεν προετοιμάζει και καμιά συνείδηση δεν βοηθάει να αφυπνιστεί; Το αντίθετο μάλιστα, σπέρνει απογοήτευση και καθηλώνει συνειδήσεις;
Αν αλήθεια οι χωριστές απεργίες, οι χωριστές διαδηλώσεις, τα κηρύγματα για αναχώματα της αστικής τάξης, οι εκτός πολιτικού ήθους καταγγελίες για ό,τι κινείται εκτός ΚΚΕ, το κομμουνιστικό νταηλίκι -όλα αυτά να φαίνονται ελεεινά στους Πορτογάλους κομμουνιστές; Αν τους φαίνεται βλακώδες να μη συντονίζονται με όσους αντιστέκονται στο καθεστώς του μνημονίου, έστω κι αν κάποιοι από αυτούς είναι ταλαντευόμενοι, με ανεπαρκή επαναστατική συνείδηση -για να θυμηθούμε τον Λένιν; Αν κατάλαβαν ότι στην Ελλάδα οι τροϊκανοί βολεύονται με την πολιτική Σπιναλόγκα -όλοι οι λεπροί μαζί και το ΚΚΕ υγιές και χώρια;
Αν όλα αυτά, μήπως κακώς κατηγορούνται ότι δεν παίρνουν υπόψη την ελληνική εμπειρία; Και μήπως, ακόμα χειρότερο, έχει δίκιο ο Τζερόνιμο και όχι η Αλέκα;

Πηγή: Αυγή
Καρτερός Θανάσης
Ημερομηνία δημοσίευσης: 15/04/2011

Άντε,περαστικά σας..

blackbedlam είπε...

Καλησπέρα σου.Ίσως δεν κατάλαβες καλά, δεν λέω πουθενά ότι ο κόσμος και ιδιαίτερα η εργατική τάξη έχει ταξική συνείδηση.
Λέω ακριβώς το αντίθετο.
Αν είχες διαβάσει προηγούμενα κείμενά μου θα έβλεπες και σε τι αποδίδω αυτή την στέρηση της ταξικής συνείδησης, θα ήξερες ότι θεωρώ αναγκαία την μετουσίωση του ταξικού ενστίκτου σε ταξική συνείδηση.Είναι προϋπόθεση για την οργανωμένη πάλη της εργατικής τάξης, ενάντια στον ταξικό της εχθρό.
Μάλιστα, εστιάζω στους λόγους που η συνείδηση της εργατικής τάξης είναι υποβαθμισμένη,τόσο, όσο να μπορεί να χειραγωγείται από την πολιτική εξουσία που υπηρετεί το κεφάλαιο.
Βλέπεις οι μηχανισμοί που διαθέτει η εκάστοτε εξουσία, είναι τόσο δυνατοί, (παιδεία, έλεγχος, καταστολή, ΜΜΕ, εξαγορά συνειδήσεων, αποπροσανατολισμός, παραχάραξη της ίδιας της ιστορίας και των γεγονότων,εκβιαστικά διλήμματα ....
Άρα μπορούμε να πούμε ότι σε αυτό το ζήτημα οι απόψεις μας συγκλίνουν.
Αλλά ξέρεις το ΚΚΕ,σαν κόμμα της εργατικής τάξης, έχει την ιστορική ευθύνη να συμβάλλει ώστε να μετουσιωθεί το ταξικό ένστικτο σε ταξική συνείδηση και να οδηγήσει την εργατική τάξη στην εξουσία.
Ο καπιταλισμός έχει ημερομηνία λήξης, σπαράσσεται από τις εσωτερικές του αντιθέσεις και πια, δεν μπορεί να παραμείνει και να παρατείνει την κυριαρχία του.Το τέλος του είναι νομοτελειακό.
http://blackbedlam.blogspot.com/2010/10/blog-post_20.html

Στην 2η παράγραφό σου όμως, με ξαφνιάζεις πολύ πρέπει να σου πω.
Οι εργατική τάξη λες, επενδύουν τις οικονομίες τους στο χρηματιστήριο(!)
Ναι το χρηματιστήριο, ένα παιγνίδι του κεφαλαίου για να εγκλωβίσει και τις τελευταίες λαϊκές οικονομίες, βγαλμένες με ιδρώτα και με φούσκες μετοχές, να στήνουν παιγνίδι για να αρπάξουν και το τελευταίο απόθεμα κάποιων ελάχιστων εργαζομένων, όσων ξεγελάστηκαν.
Από τους εργαζόμενους μόνον τις αλυσίδες τους μπορεί να αφαιρέσει κανείς.
Αν πάλι μιλάς για κάποιους που βγάζουν τα χρήματά τους σε ξένες επενδύσεις ε, αυτοί ποτέ δεν άνηκαν στην εργατική τάξη.
Ξέρεις εργατική τάξη, είναι εκείνοι οι οποίοι δεν έχουν στην διάθεσή τους μέσα παραγωγής, (μηχανήματα) παράγουν εμπορεύματα και δεν εκμεταλλεύονται την εργατική υπεραξία άλλων εργαζόμενων.
Ξέρεις πολλούς τέτοιους που να χρηματίζονται έτσι ώστε να κάνουν και επενδύσεις στο εξωτερικό;
Στην εργατική τάξη συμπεριλαμβάνονται επίσης και κάποιες διαστρωματώσεις που πόρο απέχουν από το να μπορούν να "χρηματίζονται" από μόνο την εργασία τους.
Μικρομεσαίοι, άνθρωποι που πουλούν την πνευματική τους εργασία,οι αγρότες ....
Για πες μου, δεν έχεις ακούσει τίποτα για το επίπεδο φτώχειας στις ΗΠΑ, για τους μισθούς Κίνας, τα εκατομμύρια των εργαζόμενων σε συνθήκες γαλέρας και πλήρους εξαθλίωσης;

http://archive.enet.gr/online/online_text/c=111,dt=25.02.2006,id=23958584

Τι να κάνω έχω και αυτό το λινκ για να ρίξεις μια ματιά στα στοιχεία που μιλούν για 37.000.000 Αμερικανών που ζούνε κάτω από το επίπεδο της φτώχειας και αντιπροσωπεύουν το 12.7% του συνολικού πληθυσμού των ΗΠΑ και είναι από την Ελευθεροτυπία δεν το λέει ο Ριζοσπάστης αυτό.
Για τα μεροκάματά τους, που φτάνουν τα 5,15 δολάρια την ώρα και δεν έχουν αυξηθεί από το 1997 και εδώ και, συμπεριλαμβανομένων των προσαρμογών του πληθωρισμού, βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο από το 1956.(Αφορά δημοσίευση από το 2006 και τα πράγματα έχουν χειροτερέψει πολύ περισσότερο)
Είναι τόσα πολλά που μπορεί να πει κανείς, που μπορώ να σου γράφω μέρες ολόκληρες, αλλά φίλε μου ψάξτο και συ λιγάκι.
Να είσαι καλά, να περνάς καλά και ποτέ να μην έρθει η στιγμή που η κρίση θα σου χτυπήσει την πόρτα, γιατί ξέρεις δεν χτυπάει την ίδια χρονική στιγμή ούτε τις πόρτες, ούτε και τις χώρες.
Όσο για το τελευταίο, ναι πράγματι έχω ανταλλάξει πολλές κουβέντες με δεξιούς και έχουν έρθει να μου ζητήσουν είτε ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ, είτε να κανονίσουν να έρθουν παρέα μου σε κάποια διαμαρτυρία ή και σε μια καλή θεατρική παράσταση.

blackbedlam είπε...

Το παραπάνω σχόλιο είναι απάντηση στον φίλο
Locus Publicus

Locus Publicus είπε...

Αγαπητή ΒΒ,
προσπάθησα να σας προβληματίσω αλλά με απορρίψατε με την ψύλινη μαρξιστική γλώσσα του ΚΚΕ.

Ανακηρύξατε το τέλος του καπιταλισμού και αυτό σας αρκεί. Η μετενσάρκωση της καπιταλιστικής παραγωγής διεθνώς ουδόλως σας αποσχόλησε.Ούτε η Κίνα, ούτε η Ασία, ούτε η Ινδία, ούτε η Βραζιλία. Αόρατοι.

Αόρατη και η ταξική συνείδηση, το παραδέχεστε. Και πως οι λαικές μάζες θα κάνουν μαρξιστική επανάσταση χωρίς μια συνείδηση που δεν υπάρχει; Απο τα παράδοξα του ΚΚΕ κι αυτό.

Ναί, ακούσατε καλά, και να το ψάξετε. Δεν υπάρχει σας είπα αμιγώς εργατική τάξη. Οι "φαμπρικιάρηδες" που έχετε στο μυαλό σας (κατα τα πρότυπα του Μαρξ), στον ανεπτυγμένο κόσμο έχουν σήμερα όλες τους τις επενδύσεις σε αμοιβαία κεφάλαια χρηματιστηρίων. Προφανώς δεν θα έχετε ακουστά σε πόσα τρις ευρώ ανέρχονται τα 401κ συνταξιοδοτικά προγράμματα, και ούτε προφανώς γνωρίζετε τα profit sharing plans που οι εταιρείες μοιράζουν στους εργαζομένους τους.

Δεν σας κατηγορώ. Στην Ελλάδα αυτά δεν υπάρχουν. Εμείς δεν είχαμε κάν την τύχη κάποιου κομμουνισμού. Είμαστε μια απλή κομματική κλεπτοκρατία. Απο που νομίζετε βγάζουν σύνταξη οι ευρωπαίοι οι αμερικανοί και οι Ιάπωνες; Απο πού νομίζετε πως θα βγάλουν σύνταξη οι Ελληνες ου αύριο;

Χρησιμοποιείτε κουραστικά τσιτάτα και χιλιοειπωμένα στερότυπα. "Κάτω απο το όριο της φτώχειας", έχετε βιωματική εμπερία σε τί αναφέρεστε; Δεν είναι 37 εκατ. αμερικανοί που είναι πρακτικά φτωχοί. Είναι πρακτικά παραπάνω, γιατι το όριο της φτώχιας είναι ορισμένο κάπου 15 χιλιάδες τον χρόνο, αλλά αν βγάζεις 50 το χρόνο ζείς δύσκολα. Για την Αμερική να σας πληροφορήσω αν επιθυμείτε. Μην λέτε πως δεν υπήρξαν αυξήσεις απο το 1997. Το κατώτερο όριο αμοιβής είναι 6.5 την ώρα, και δεν υπάρχει ψυχή στην αγορά που να παίρνει κάτω απο 8-9 δολλάρια την ώρα δια νόμου (Federal law).

Η Αμερική βρίσκεται σε παρακμή γιατί παραχώρησε τη θέση της στην Ασία.

Ολα είναι Καπιταλισμός, και δεν το βλέπετε. Και ο Κομμουνισμός καπιταλισμός είναι. Και ο καζινοκαπιταλισμός επίσης. Η ικανότητα είναι να μάθεις να παράγεις και με τον πλούτο ου κέρδους να φτιάξεις ενα καλό κοινωνικό σύστημα. Σας το είπα και σο πρηγούμενο σχόλιό μου. Ο Σοσιαλισμός υπάρχει μόνον απο τον πλούτο του Καπιταλισμού. Η μαρξιστική θεωρία δεν αρκεί πιά ούτε ως μέσον ερμηνείας του κόσμου, ούτε ως λύση. Πρέπει να μάθετε καλά τον αντίπαλό σας για να τον εξουδετρερώσετε. Καλοπροαίρετα το λέω, αλλά δεν δεν σας βλέπω σε θέση να σταθείτε όρθια σε μια συζήτηση πάνω στη διεθνή σκηνή.

Εξηγήσατε τον κόσμο μαρξιστικά, και τώρα είστε σε βαθιά νερά.
Ευχαριστώ πολύ. Δεν θα επανέλθω.

Ανώνυμος είπε...

Locus Publicus: Μου επιτρέπεις μια μικρή παρεμβασούλα ;

Θεωρητικά, αλλά και πρακτικά, το κριτήριο αν έχουμε καπιταλισμό ή κομμουνισμό (σοσιαλισμό), είναι το γεγονός ποια Τάξη κατέχει τα βασικά μέσα παραγωγής, ποια Τάξη διευθύνει και κατευθύνει την παραγωγή και την διανομή του προϊόντος, ποια Τάξη ελέγχει τις παραπάνω διαδικασίες.

Εχτός, αν, ως νέοι Λάσκαροι, καταργήσουμε (από μόνοι μας) την ύπαρξη των Τάξεων.

Καλημέρα και Καλή Βδομάδα !

Locus Publicus είπε...

Παρακαλώ κύριε faros, δεκτή η παρατήρησή σας, και σωστή. Αν δεχτούμε πως υπάρχουν "τάξεις" και "ταξική συνείδηση", με την μαρξιστική έννοια, τότε έχετε δίκιο. Αν όμως δεν υπάρχουν "τάξεις" και "ταξική συνείδηση", κατα την μαρξιστική έννοια, τότε δικαιώνομαι εγώ.

Κοιτάξτε γύρω σας καλά. Και εννοώ. όλο τον κόσμο. Καμμία "τάξη" δεν κατεχει σήμερα τα μέσα παραγωγής παγκοσμίως, καμμία "τάξη" δεν διευθύνει και κατευθύνει την παραγωγή και την διανομή κανενός προϊόντος, και καμμία "τάξη" δεν ελέγχει τις παραπάνω διαδικασίες. Αυτά γινόνταν στην Αγγλία όταν ζούσε και έγραφε ο Μάρξ. Οχι σήμερα.

Και αυτό γιατί οι κλασσικές μαρξιστικές "τάξεις" σήμερα δεν υπάρχουν, διότι όπως σας εξήγησα παραπάνω (1)δεν εχουν "ταξική συνείδηση", και (2)διότι όλες "οι τάξεις"συμμετέχουν ενεργά όχι μόνον στην γενική παραγωγή του πλούτου αλλά και στο κέρδος. Γι αυτό σας νίκησε ο Καπιταλισμός κυριέ μου. Εκανε συνεργάτη του αυτόν που εσείς θεωρείτε πως πρέπει να γινει επαναστάτης.

Στερείστε παρατηρητικότητας. Η μόνη πηγή πλούτου, επένδυσης και δημιουργίας εργασίας σήμερα ειναι ο εταιρικός πλούτος (Corporate wealth), που ειναι δημόσιος (public), και μετοχές του μπορούν να αγοράσουν όλοι στο χρηματιστήριο.

Κοιτάξτε και την Κίνα. Το νέο σχέδιο και εκεί, είναι να μοιράζονται κάποιες μετοχές στους εργαζόμενους. Η υπόλοιπη εμπορική Κίνα ειναι στο χρηματιστήριο της Σαγκάης οπου μπορείτε να αγοράσετε και εσείς.

Καταννοώ την θεώρησή σας. Ειστε Μαρξιστής. Και έχετε την υποχρέωση να βλέπετε "τάξεις", "καπιταλιστές" και "ταξική πάλη". Είστε συναισθηματικά δέσμιος μιας συγκεκριμένης πολιτικοοικονομικής θεώρησης. Και δεν μπορείτε να βγείτε απο το κουτί. Η παγκοσμιοποίηση άλλαξε όμως τα δεδομένα. Καλώς η κακώς, αυτός ειναι ο κόσμος μας.

Και παρακαλώ να μην παρεξηγηθώ. Η Ελλάδα πράγματι χρειάζεται μια επανάσταση. Πρόκειται για μια απύθμενη λαική κλεπτοκρατία την οποία ο ελληνικός λαός πρέπει να ανατρέψει.
Την καλημέρα μου.

Ανώνυμος είπε...

Πηγή: Αυγή
Καρτερός Θανάσης
Ημερομηνία δημοσίευσης: 15/04/2011(Σοβαρός κύριος, ο τύπος που ακούει οικοδόμους και βλέπει εφιάλτες μαζί με τον κολητό του τον Π.Τσίμα...)
Μεγάλε που έκανες το copy paste από την αστική φυλλάδα που λέγετε "ΑΥΓΗ" και προβλέπει πάντα με 100% ευστοχία πάντα, αν ενθυμίσε πανηγύριζε με την νίκη του Ομπάμα, όπως πανηγύριζε με τη διαλυση της ΕΣΣΔ και μας έλεγε για καλύτερες μέρες.
Με ποιόυς να συνεργαστούμε με αυτούς;

http://news247.gr/ellada/dialeksh_pornostar_sto_panepisthmio_makedonias.848101.html

ΈΛΕΟΣ ΜΗΝ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ ΚΙ ΟΛΑΣ......

Ανώνυμος είπε...

Φανταστικο.
Σημερα που πλεον ειναι εξοφθαλμο ακομη και για τελειως τυφλους η ταξικοτητα ου καπιταλισμου, υποστηριζεις οτι οι ταξεις ειναι παρελθον.

Αυτο που στην πραγματικοτητα συμβαινει, ειναι η προλεταριοποιηση μεγαλων τμηματων της μεσαιας ταξης.

Αυτο που θα συμβει, ειναι η εξαφανιση της μεσαιας ταξης με αποτελεσμα να εχουμε μια καστα του 1% που συσορευουν το 60 - 70% του οικονομικου πλουτου και απο την αλλη ολους τους υπολοιπους.

Μπερδευεσαι απο το γεγονος οτι οι αστοι βαζουν τα αποθεματικα ταμεια στον τζογο του χρηαμτιστηριου και νομιζεις οτι τα συμφεροντα της εργατικης ταξης εφαπτονται αυτα των αστων.

Αυτο που δεν βλεπεις ειναι την τεραστια φουσκα.
Οτι δηλαδη αυτο που υπολογιζουμε σαν αποθεματικα των ταμειων, στην πραγματικοτιτα ειναι αερας συμπικνομενος, ειναι χρημμα που υπαρχει μονο σαν χρυσος, εργα τεχνης, διαμαντια, γη, εγκαταστασεις.

Ανώνυμος είπε...

Ειναι η πρωτη φορα στην ανθρωπινη ιστορια που μπαινει τοσο επιταχτικα η αναγκη αλλαγης του οικονομικου συστηματος.

Αυτή τη στιγμή κυκλοφορεί παγκόσμια περίπου 1.000 τρις δολάρια χωρίς αξία, τη στιγμή που το παγκόσμιο ΑΕΠ είναι μόλις 57 τρις. Το πλασματικό κεφάλαιο που απαιτεί να πάρει αξία μέσα από πρωτοφανή μέτρα λιτότητας παγκόσμια, δεν αρκείται με την εκμετάλλευση ορισμένων μερίδων αλλά με την ολοκληρωτική εκμετάλλευση του ανθρώπου και την καταβαράθρωση του βιοτικού του επίπεδου. Αυτό περνά σήμερα από την κατάλυση κάθε έννοιας κρατικής οικονομικής και πολιτικής αυτονομίας και έτσι εθνικής κυριαρχίας των χωρών.

Δεν αρκουν πλεον τα σουλουποματα.
Η ανατροπη του καπιταλισμου ειναι αμεση, αναγκη.

Ανώνυμος είπε...

Black διάβασα πολύ προσεκτικά το άρθρο σου και όλα τα σχόλια στην συγκεκριμένη ανάρτηση.Αντιλαμβάνομαι την αγωνία σου και νιώθω οτι και εσύ καταλαβαίνεις...Συνεργασίες με ποιούς και με ποιόν στόχο όταν οι θέσεις και η στάση τους αλλάζει πιο γρήγορα και από το δελτίο καιρού?Καμία συνέπεια λόγων και έργων... Συμμερίζομαι απόλυτα τον προβληματισμό σου και ο τρόπος που σκέφτεσαι και διατυπώνεις τον προβληματισμό σου πραγματικά πιστεύω οτι είναι η μόνη διέξοδος για να πάει το κόμμα μπροστά.Αλλά ρε black, αυτός ο προβληματισμός εδώ?Στα όργανα...Αν πιστεύουμε στο καταστατικό λειτουργίας τα λέμε εκεί χοντρά...Μπας και πιάσουν τόπο τα λόγια μας.Ξέρω πολύ καλά τις σκέψεις σου και δυσκολεύομαι να επεκταθώ.Το κόμμα είμαστε εμείς και αυτοκριτική πρέπει σίγουρα να γίνεται και να λειτουργεί ως ελατήριο πρωτοπορίας.Αυτός ο προβληματισμός δεν προσφέρει και πολλά σ'αυτόν που δεν έχει συνειδητοποιήσει οτι ο καπιταλισμός δεν εξανθρωπίζεται.Οχι τίποτα άλλο αλλά κάποια οπορτούνια σκέφτηκαν οτι αυτό που εννοείς είναι συνεργασία μαζί τους!Ελεος.
Με ιδιαίτερη συμπάθεια
Ακροβατιστής

Crousma είπε...

Αγαπητή Β.Β. γεια σου.
Στον “Τζερόνιμο και η Αλέκα”
Για την απόφαση των πορτογάλων Κομμουνιστών να προσέλθουν στον διάλογο με το Μπλόκο της Αριστεράς, όταν ρωτήθηκε σχετικά, η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα είπε ...«Ε, το ΚΚ Πορτογαλίας θα περάσει ετεροχρονισμένα τις δραματικές εμπειρίες που υπήρχαν στην Ελλάδα το 1974 (σ.σ.: με την Ενωμένη Αριστερά), το 1989 (σ.σ.: με τον ενιαίο Συνασπισμό). Φαντάζομαι θα του είναι μέσα απ’ όλη αυτή την ιστορία μια εμπειρία χρήσιμη...».
Έχει αποδειχτεί ιστορικά ότι το ένα έθνος πρέπει, μπορεί και μαθαίνει από το άλλο. Συνεπώς, και το ένα κόμμα πρέπει να μαθαίνει από το άλλο. Κι αν, παραφράζοντας τα λόγια του Μαρξ, το ένα κόμμα (ΚΚΠ) σηκώσει αδιάφορα τους ώμους του, για τις εμπειρίες που προκύπτουν από τη δράση του άλλου (ΚΚΕ), και καθησυχάσει αισιόδοξα τον εαυτό του, που λέει ο λόγος, υποστηρίζοντας ότι στη χώρα του (Πορτογαλία) είναι διαφορετικά τα πράγματα, τότε το αδελφό κόμμα που έχει υποστεί τα δεινά των λαθών του, είναι υποχρεωμένο να του φωνάξει «Για σένα μιλάει ο μύθος». Γιατί κοινός εχθρός των λαών είναι ο ιμπεριαλισμός , ο οποίος μορφοποιείται σήμερα στην ολομέτωπη, ενιαία και καθολική επίθεση του κεφαλαίου ενάντια στους λαούς της Ευρώπης. Για να μείνουμε μόνο στα δικά μας.
Ο γνωστός ευρωπαϊστής αρθρογράφος κ. Θ. Καρτερός, είναι από εκείνους που μιλάνε, απλώς για να μιλάνε. Από εκείνους που πιστεύουν ότι ο ισχυρισμός τους θα γίνει αποδεκτός, επειδή απλά αυτοί τον ισχυρίζονται. Είναι από εκείνους που έρχονται σε αντίθεση και με τον ίδιο τους τον εαυτό, προκειμένου να μην χάσουν την ευκαιρία να “διυλίσουν ” τον κώνωπα, ακόμα κι αν είναι συνειδητά να “καταπιούν την κάμηλο”.
Tο ένα κόμμα πρέπει να μαθαίνει από το άλλο. Να συμπαραστέκεται στο άλλο. Είναι υποχρεωμένο να μεταδίδει την πείρα του στο άλλο. Έτσι αναπτύχθηκε και εδραιώθηκε το κομμουνιστικό κίνημα. Αυτή είναι η ουσία του ζητήματος και όχι το «ζητηματάκι ήθους» πάνω στο οποίο σπεκουλάρει ο γνωστός ευρωπαϊστής αρθρογράφος.
Άραγε δεν υπάρχει ένα «ζητηματάκι ήθους» όταν ο κ. Θ. Καρτερός αναφέρεται γενικά και αόριστα στον όρο “αριστερά”; Μήπως θέλει να μας πει, ότι στη διάσπαση του 1989, το ΚΚΕ χωρίστηκε σε αριστερά και αριστερά; Για τον κ. Θ. Καρτερό “αριστερά”, και μάλιστα η “ενωτική αριστερά” είναι, όσες πολιτικές ομάδες, σχηματισμοί και κόμματα, πορεύονται στις απεργίες και στις διαδηλώσεις, με την σημερινή ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ; Και τι άλλο μπορεί να είναι, η συνεργασία και η σύμπλευση του κόμματος του κ. Θ. Καρτερού, με τον κυβερνητικό συνδικαλισμό σε όλα τα επίπεδα και όχι μόνο, εκτός από ανάχωμα στις προσπάθειες που καταβάλει το ΚΚΕ, έστω και με αδυναμίες, αν αυτό σου δίνει κάποια ικανοποίηση, για την διαμόρφωση ταξικής συνείδησης και οργάνωσης των εργαζομένων;

Συνεχίζεται…

Crousma είπε...

Αντί, λοιπόν, να μας εύχεσαι περαστικά, εφ’ όσον σε πονά η «διασπασμένη αριστερά» και σένα όσο και τον συγγραφέα του σχολίου σου, θα έφτανε, να του ζητήσεις να μας πει σε πιο σημείο της πολιτικής απόφασης του 6ου (έκτακτου) συνεδρίου του Συνασπισμού και σε πια παράγραφο της συγκεκριμένης τελευταίας συνεδριακής απόφασης του, δηλώνεται κατηγορηματικά, ότι η Ε.Ε. είναι στην ουσία μία ιμπεριαλιστική ένωση. Ότι αιτία όλων των δεινών για τους απανταχού λαούς της γης, είναι η καπιταλιστική εκμετάλλευση. Ότι η φύση του καπιταλισμού δεν αλλάζει παρά μόνο με την ριζική ανατροπή του. Ότι ο Συνασπισμός έχει καταγγείλει επί της ουσίας την συνθήκη του Μάαστριχ, όπως ισχυρίζεται στην πολιτική απόφαση του 6ου (έκτακτου) Συνεδρίου του. Έτσι που να έχει νόημα και πρακτική αξία σήμερα η περί ενότητας συζήτηση. Δεν θα σου έκανε τη χάρη. Γιατί και να ήθελε δεν θα το μπορούσε. Γιατί δεν είναι κριτική αναγνώριση της «λανθασμένης υποστήριξης της συνθήκης του Μάαστριχτ», όπως αναφέρεται στην εν λόγω απόφαση, αλλά μια νέα προσπάθεια εξαπάτησης, εγκλωβισμού, ναρκοθέτησης του αγώνα των εργαζομένων, και συμβουλές προς τους εκμεταλλευτές για το πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί η κρίση, του ληστρικού τους, οικονομικού συστήματος. Αυτό το πνεύμα διαπερνά όλη την απόφαση του 6ου (έκτακτου) συνεδρίου του Συνασπισμού», την οποία στηρίζει με τα περί ενότητας, ο κ Θ. Καρτερός. Γιατί η πολιτική απόφαση του 6ου (έκτακτου) Συνεδρίου του Συνασπισμού, δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένας καινούργιος όρκος πίστης στην «ελεύθερη αγορά», δηλαδή στην πιο βαθειά εκμετάλλευση της εργατικής τάξης. Να συντάσσεσαι με την αστική τάξη ψηφίζοντας υπέρ της εξαθλίωσης των λαών της Ευρώπης, (Μάαστριχ) και να εγκαλείς το ΚΚΕ, ότι διασπά το εργατικό κίνημα, γιατί δεν αποδέχεται την πρότασή σου, για την από κοινού διάσωση του εκμεταλλευτικού οικονομικού συστήματος, δεν είναι μόνο ένα “ζητηματάκι ήθους”, αλλά θράσος και πρόκληση.
Αγαπητή Β.Β.
Η ένταση του αυταρχισμού και αυτή η ξεπερασμένη και ανόητη, σε τελευταία ανάλυση, προπαγάνδα της αστικής τάξης - στην οποία συμβάλλει με τα περί ενότητας και η «αριστερά»- δεν σημαίνει τίποτε άλλο από την πλευρά της, παρά την συνειδητοποίηση από την ίδια, του ιστορικού της τέλους. Είναι διαπιστωμένο ότι μέσα στο λαό, σε καθολική κλίμακα, γίνονται έντονες ζυμώσεις. Το χτύπημα σε βάρος του λαού από την πλουτοκρατία είναι γενικό, σφοδρό και άμεσο. Ο λαός έχει αιφνιδιαστεί. Χρειάζεται σωστή εκτίμηση της κατάστασης, επιμονή και υπομονή από τις οργανωμένες δυνάμεις της εργατικής τάξης. Και πιστεύω ότι αυτό γίνεται. Τα φαινόμενα πολλές φορές απατούν. Η ζωή θα δείξει.
Υ.Γ. Μη γελιέσαι. Το λιοντάρι είναι ακόμα έξω από το κλουβί!!

TRASH είπε...

να βάλω κ εγώ κατι στιν ακροσκελη αυτόν διάλογο:
-Σε όσους "εκτιμούν τα μέλη του ΚΚΕ, ΑΛΛΑ(!) έχουν πρόβλημα με την ηγεσία του", απλά θα τους θυμήσω πως αυτή η ηγεσία από τα μέλη εκλέγεται, άρα ή υποκριτές είναι ή απληροφόρητοι.
-Το πρόβλημα δεν είναι του ΚΚΕ (όχι πως δεν θα μπορούσε να βελτιώσει αρκετά πράγματα στην λειτουργία και δράση του), αλλά συνολικότερο:
-Αρχικά η πλύση εγκεφάλου των τελευταίων 20 χρόνων περί ανέφικτου του κομμουνισμού και καπιταλιστικής αιωνιώτητας έχει αποδώσει καρπούς, κάθε άλλο παρά αμεληταίους.
-Οπως δεχόμαστε και εμείς, αλλά και όλος ο κόσμος δυστυχώς ή ευτυχώς καταλαβαίνει, σοσιαλιστική ειρηνική μετάβαση δεν υφίσταται. Τι σημαίνει αυτό; Πως πρακτικά, ακόμη και αν δεν το λέμε ρηττά, αυτό που προτείνουμε είναι ούτε πολύ ούτε λίγο ....επανάσταση!
Οι παρενέργειες μιας επανάστασης όμως θα είναι κατά πάσα πιθανότητα οι εξής: οικονομικός αποκλεισμός-πείνα, εξωτερική επέμβαση-πόλεμος!
Οσο λοιπόν υπάρχει ακόμη και η αμυδρή ελπίδα εξανθρωπισμού (ή έστω επιβίωσης μέσα στον) καπιταλισμό, ελάχιστοι είναι διατεθημένοι να θυσιασουν την δική τους ζωή για χάρη αυτής των παιδιών τους, ακόμη και αν καταλαβαίνουν τα αδιέξοδα του υπάρχοντος συστήματος.
Μπορεί να κάνει το Κόμμα κάτι περισσότερο απένατι στα παραπάνω, από το να συνεχίσει την δουλειά του μερμυγκιού μέσα στην εργατική τάξη και να περιμένει τους καρπούς της (περισσότερο ή λιγότερο σύντομα);
Πραγματικά δεν νομιζω....

blackbedlam είπε...

Ακροβατιστή
Φίλε και σύντροφε στους αγώνες Ακροβατιστή.
Έμαθα να πειθαρχώ στις αποφάσεις του πολιτικού μου φορέα.
Έμαθα να υπερασπίζομαι τις αρχές μας την ιδεολογία μας ενάντια σε "όποιον"
Εσύ είσαι πειθαρχημένος; Αν ξέρεις τι σε ρωτάω, γιατί ασχολείσε με το σπορ;
Δεν θα έπρεπε! (χάριν....υπερβολής)

Όμως να σε ευχαριστήσω που μου δίνεις την ευκαιρία να γράψω αυτό που πιστεύω ότι πρέπει να υπερασπιστούμε.
Να ξέρεις κάνω μεγάλη προσπάθεια να πω μόνον όσα "πρέπει"Και αυτά που θα γράψω θα έπρεπε να τηρούνται απαρέγκλιτα.

[..] Αλήθεια σκεφτείτε καλά τις υποχρεώσεις που επιβάλλει στο κόμμα το γεγονός ότι έχει πια να κάνει με μάζες και όχι με ομίλους.
Για να γίνουμε κόμμα μαζών,όχι μόνο στα λόγια, πρέπει να προσελκύουμε σε όλες τις κομματικές υποθέσεις όλο και πιο πλατιές μάζες,ανεβάζοντάς τις συνεχώς από την πολιτική αδιαφορία,στην διαμαρτυρία και στην πάλη,από το γενικό πνεύμα διαμαρτυρίας στην συνειδητή αποδοχή των σοσιαλδημοκρατικών (Κομμουνιστικών) αντιλήψεων,από την αποδοχή των αντιλήψεων αυτών,στην υποστήριξη του κινήματος,από την υποστήριξη του κινήματος,στην οργανωμένη συμμετοχή στο κόμμα.
Μπορεί να επιτευχθεί αυτό το αποτέλεσμα,χωρίς να δοθεί η πιο πλατιά δημοσιότητα στα ζητήματα που από τη λύση τους εξαρτάται αυτή ή εκείνη η επίδραση πάνω στις μάζες;
Οι εργάτες θα πάψουν να μας καταλαβαίνουν και θα μας εγκαταλείψουν,σαν επιτελείο χωρίς στρατό...[..]

Β.Ι.Λένιν ......."Ισκρα"αρ.φύλλου 53 25/11/1903 Άπαντα, 5η Ρωσ.έκδοση,τόμος 8ος, σελ.93-97

κουκουκος είπε...

φερεφωνα...
ΚΚΕ στην εξουσία, Facebook - Twitter εξορία
τρελό γέλιο εδώ
http://www1.rizospastis.gr/story.do?id=6226698

οχι ρε φιλε είπε...

αποκλείεται. είναι κομπίνα, δεν γίνεται.
χακέψανε το ρίζο...πίσω γκρουπούσκουλιάρηδες τουιτεράδες.

Ενας ειναι ο εχθρος ο tweet-αρισμος

ΕΣΕΙΣ ΜΕ ΓΚΟΥΛΑΓΚ ΚΑΙ ΜΕ ΨΥΧΙΑΤΡΕΙΑ ΕΜΕΙΣ ΜΕ ΤΟ TWEETER ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανάθεμα την ώρα κατάρα τη στιγμή, μπλοκάραν στο Twitter τον Σπύρο Χαλβατζή

και πολλά άλλα
crousma πάνω τους ...
Τους συνέτριψες. Μπράβο!

Ανώνυμος είπε...

Crousma είπε... 2 Μαΐου 2011 9:56 μ.μ.

Μη μιλάς για ήθος, γιατί αν εντρυφήσεις στα του '89 και μετά θα ανακαλύψεις κάτι "ηθικές" εγγραφές συνέδρων από Τασκένδη την τελευταία στιγμή για να αλλάξουν οι συσχετισμοί και να φτάσουμε στο περιβόητο "η Αλέκα Παπαρήγα απέσπασε 57 ψήφους και ο Γιάννης Δραγασάκης 54 για τη θέση του γενικού γραμματέα". Αναρωτιέμαι τι θα έκανε η σημερινή ηγετική ομάδα άν τα αποτελέσματα ήταν ανάποδα...Όσο για τον Καρτερό, παλιό το κόλπο να ξεμπερδεύεις με τις συγκεκριμένες απόψεις κάποιου χαρακτηρίζοντας τον φορέα τους (και μάλιστα με ασφαλίτικο στυλ)...για τη "ταμπακιέρα" που λέγεται μέτωπο της Αριστεράς ενάντια στο Μνημόνιο θα μιλήσουμε???

Crousma είπε...

Φίλε ανώνυμε των 9.56 μ. μ., δεν προσέχεις και εκτίθεσαι.
Το "Δικαίωμά της φυσικά να λέει ότι θέλει, αν και υπάρχει ένα ζητηματάκι ήθους στον τρόπο που δίνει συμβουλές στους Πορτογάλους", δεν είναι δικό μου, αλλά του κ. Θ. Καρτερού. Τουλάχιστον απ' ότι φαίνεται καταλαβαίνεις ότι τα "ζητηματάκια ήθους", χαρακτηρίζουν τους μικροαστούς γραφειοκράτες. Το τι θα έκαναν οι μεν και οι δε αν τα αποτελέσματα ήταν ανάποδα, το έχεις μπροστά σου. Μήπως εννοείς όταν λες "με το παλιό το κόλπο" ότι ο κ. Θ. Καρτερός, διαφωνεί με τα όσα ο ίδιος λέει; Δεν το πιστεύω. Όσο αφορά στην "ταμπακιέρα", είναι φανερό με αυτά που λες ότι, όχι μόνο δεν έχεις αντιληφθεί, πως δεν σταμάτησε ποτέ να γίνεται μια ανοιχτή και έντονη ιδεολογική συζήτηση μπροστά σ' όλο το λαό, αλλά φαίνεται, από αυτά που λες, να μη κατανοείς ότι αυτοί που μιλάνε για “ενότητα της αριστεράς” δεν έχουν άλλο σκοπό παρά να τορπιλίζουν μ’ αυτό τον τρόπο, κάθε τέτοια γνήσια προσπάθεια. Σκέψου τα λόγια σου "...για την ταμπακέρα που λέγεται μέτωπο της αριστεράς ενάντια στο Μνημόνιο θα μιλήσουμε;" «ενάντια στο Μνημόνιο», και μη πεις πάλι τα περί "φορέα τους". Είναι για σένα αυτή πρόταση, που μπορεί να λέγεται από την αριστερά; Δηλαδή ενωμένοι, να διαλέξουμε για το λαό την μορφή της κρεμάλας του!! Τι άλλο από υποκρισία είναι, να θέτεις από την αρχή σαν βάση συζήτησης μια πρόταση με την οποία είναι , και το γνωρίζεις, κάθετα αντίθετος αυτός, τον οποίο προσκαλείς για διάλογο;
Διάβασε προσεχτικά την πολιτική απόφαση του 6ου (έκτακτου) συνεδρίου του Συνασπισμού και δεν θα δυσκολευτείς να καταλάβεις ότι ο Συνασπισμός δυστυχώς, δεν είναι τίποτε άλλο, παρά ουρά της αστικής τάξης.

"κουκούκο" και "όχι ρε φίλε", με τα ευφυολογήματά σου, γελάσαμέεε έε.
Καλά που το βρίσκεις τόσο κέφι. Τελικά σ' αφήσανε ή τους έφυγες; Σε καλό σου.

stall in είπε...

Όπως ειπώθηκε (απο κουκούκο). Πάνω τους.

Από ότι φαίνεται η συνήθεια το ένστικτό και το συναίσθημα, κυρίαρχα στο λόγο κάθε ζηλωτή, οδηγούν και τον δικό σου κρούσμα.
Με αυτά τα αντι-λογικά "όπλα" -δηλαδή στο γήπεδό σου- θα συνεχίσω.
Είναι λυπηρό ότι υπάρχουν ακόμη ιδεολογικά απολειφάδια.
Θα υπάρχουν πάντα αυτά, και πάντα θα προσπαθούν να μονοπωλήσουν -στα λόγια- τους αγώνες των λαών για ελευθερία στο όνομα μιας πάλαι ποτέ αγωνιστικής δράσης.
(Ζητάς μάλιστα επιβεβαιώσεις παραγράφους που να αναφέρουν ότι η ευρωπαϊκή είναι μια ιμπεριαλιστική ένωση κτλ.)
Μιλάς για αγώνες την στιγμή που σήμερα το 100% των ενεργών μελών του κόμματος "σου" δεν έχει καθίσει μια μέρα στα κρατητήρια της αστυνομίας παρα μπαινοβγαίνει για να ρουφιανέψει τους "προβοκάτορες του αγώνα".

Υποκριτές, εξουσιομανείς μαγαζάτορες.

Μιλάτε για αγώνες όταν ιστορικά η ηγεσία του κόμματός "σας" υποστήριξε με πράξη και θεωρία, την δικτατορία επί του προλεταριάτου, προδίδοντας κατ επανάληψη τον λαό που την εμπιστεύτηκε σε κάθε περίπτωση.
Ο μικροαστικός κοινοβουλευτισμός, συνδυάζεται με την μεγαλοαστική επιχειρηματική δράση, αυτή του κομπιναδόρου δηλαδή, ρουσφέτια, φωτογραφικά ψηφίσματα, νταβατζιλίδικες δοσοληψίες με τον αστικό συνδικαλισμό και τους "εποχιακούς" εργατοπατέρες που πότε τους γλείφουμε πότε τους δέρνουμε πότε τους ξαναγλείφουμε και πάει λέγοντας.

Μιλάς για αγώνες την στιγμή που ο τελευταίος αγώνας που συμμετείχες κι εσύ και οι "σύντροφοι σου" ήταν στο καφενείο ως θεατης στο Μαντσεστερ -Σάλκε.

Όχι μεγάλε.

Το ΚΚΕ είναι ένα αστικό κόμμα το οποίο εκμεταλλευόμενο την αφέλεια αλλά και την ανάγκη του κόσμου, και φυσικά την ένδοξη σφραγίδα του απλά πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες.
Οι μεταξωτές κορδέλες είναι η Μαρξιστική θεωρία, η δικαιοσύνη, η σύγκρουση, ο αγώνας ενάντια στους κεφαλαιοκράτες κ.τ.λοιπά περιπετειώδη και ωραία.
Τα φύκια είναι οι σκονισμένοι γραφειοκράτες του πολιτικού γραφείου,που και μόνο να τους κοιτάξεις στα μάτια σε καταλαμβάνει μια υπνωτική απελπισία, οι ταλαίπωροι αφισσοκολλητες (που ελπίζουν πως κάποτε θα βρεθούν στην τιμημένη θέση των προηγούμενων-εδώ το κόμμα θυμίζει λίγο τον μηχανισμό πχ. αν θυμάστε της taperware με τους πωλητές που θα γίνονταν διευθυντές ...) οι συνδιαλλαγές,οι επιχορηγήσεις,οι κομπιναδόροι δήμαρχοι, τα διαφημιστικά πακέτα, πάντα για το καλό της επανάστασης.
Με λίγα λόγια η πραγματικότητα του κόμματος.
Όσο πιο γρήγορα το καταλάβουν τα θύματα της διαφημιστικής του καμπάνιας του τόσο το καλύτερο.
Μακριά λερώνει!

Ανώνυμος είπε...

Crousma, προσεξε μη σκίσεις κανένα καλσόν από το πολύ επαναστατηλίκι...φαντάζομαι την αστική τάξη και τις "ουρές" της(τί διεισδυτική ανάλυση) να τρέμουν διαβάζοντας το ποστάρισμα σου...τέλος ...αυτοικανοποιήσου με τον σεχταρισμό σου και άσε την αστική τάξη να αλωνίζει..and get a sense of humour...

Ηλέκτρα είπε...

Η ανάρτησή σου μπέντλαμ, όπως και όλες σου οι αναρτήσεις εναγωνίως "τοποθετούν"-δήθεν κριτικάροντας- ένα κόμμα που προβοκάρει κάθε προσπάθεια σύγκρουσης με την κεφαλαιοκρατία μέσα στον αγωνιστικό στίβο του κοινωνικού.
Λάθος. Το κόμμα αυτό είναι στην απέξω. Στην ουσία και η υπόλοιπη αριστερά είναι στην απέξω απλά στην υπόλοιπη αριστερά δεν ζορίζονται με αυτό και προφανώς θα προσαρμοστούν στις ιστορικές συνθήκες που ανοίγουν νέους δρόμους παρακάμπτοντας όσους, κόμματα όπως το "δικό σου", έχουν επίμονα μπλοκάρει.
Όταν πέφτεις σε αδιέξοδο ή κάνεις πίσω και ψάχνεσαι ή στήνεις το τσαντίρι σου και πουλάς την πραμάτεια σου σε όσους έχουν με την σειρά τους χάσει το δρόμο
(μάλιστα κάθε φορά που κάποιος βάλει ταμπέλα που προειδοποιεί για το αδιέξοδο πας εσύ Μπλάκ Μπέντλαμ το βραδάκι,και την βγάζεις, ή ακόμη καλύτερα σβήνεις το "Α" . Άσε δε θέλουμε γιατί τόσα χρόνια στο τσαντίρ' σκοροφαγωμένα κιλίμια θα πάρουμε.

στην περίπτωση-δεν πιστεύω στον θεό αλλά ποτέ δεν ξέρεις-που περάσει από δω και κάποιος άνθρωπος που δεν έχει την δική σας βεβαιότητα για "τα πράγματα" παραθέτω και κάποια λινκς που ίσως τον βοηθούσαν

http://www.troploin.fr.
http://libcom.org.  
www.reocities.com/johngray
www.theoriecommuniste.org
www.anglemort.net 
http://sic.communisation.net,
http://meeting.communisation.net/collectif-meeting
www.hicsalta-communisation.com
http://www.mondialisme.org.
http://endnotes.org.uk
http://www.marxists.org/archive/camatte/index.htm

Ανώνυμος είπε...

..πάντα με εντυπωσιάζει η βεβαιότητα και ο ελιτισμός (εφόσον οι αγώνες που σχετίζονται με το ΚΚΕ δεν μας αρέσουν- αναφαίρετο δικαίωμα- δεν υπάρχουν..) αυτών που αυτοδιαφημίζονται ως ανοιχτομυαλοι και "προβληματισμένοι..Τα δυο τελευταία σχόλια μάλλον εντάσσονται και στην κατηγορία "το μοναστήρι να 'ναι καλά.."

Μάνουελ

Ηλέκτρα είπε...

χα! Μανουελ, πιάνεις πουλιά στον αέρα...

"οι αγώνες που σχετίζονται με το ΚΚΕ δεν μας αρέσουν"
είναι και θέμα γούστου βρε?...

και όταν μιλάμε για αγώνες δεν μιλάμε για τους αγώνες από την εποχή του ΣΕΚΕ του Ιδιόνυμου και του Πουλιόπουλου(τζιζ κακά)
Μιλάμε για τους "αγώνες" του μεταπολιτευτικού κΚΕ, τους "αγώνες" που συμμετείχαν τα σημερινά του μέλη με την "τεράστια" πείρα (στους "αγώνες" της ρεμούλας)
Για το μπλα μπλά στα καφενεία (μάζες) και τα κουπόνια οικονομικής ενίσχυσης, τα φεστιβάλ, τις περιουσίες που σας άφησαν παππούδες, και τα λοιπά που είπαν κι άλλοι εδώ λίγο παραπάνω(που δεν είχα δει πριν όταν έγραψα το σχόλιο)
Αυτά λέω βρε κουτό, που μού στησες κι αντάρτικο παναθεμά σε ζαβό...
Άιντε τώρα τράβα στην ΚΟΑ με τον σύντροφο κρούσμα να βρήτε τρόπο να αντιμετωπίσετε ολομέτωπα την ιμπεριαλιστική επίθεση του tweeter.
Μαύρα τουϊτερ με νύχια γαμψα, πέσαν επάνω στην εργατιά. :-)))

Ανώνυμος είπε...

..ψωνάρες μεγάλες,
σε κόσμο δικό τους,
βρίζουν τους άλλους
για να ανυψώσουν το εγώ τους!
σωματεία κι απεργία τους
είναι άγνωστη λέξη,
μα 40 χρόνια κάνουν επανάσταση,
χριστούγεννα κι ανάσταση!

Μάνουελ

RedOrDead είπε...

Τι μας λέει λοιπόν κόκκινε επαναστατη κρούσμα, η ΚΕ του κΚΕ:

1. Απαραίτητο εργαλείο το Διαδίκτυο για την κομματική οικοδόμηση.

2. Απαραίτητο εργαλείο το Διαδίκτυο για την ισχυροποίηση των δεσμών του Κόμματος με την εργατική τάξη.

3. Εξ ίσου απαραίτητο εργαλείο το Διαδίκτυο με τα κομματικά έντυπα και τα ηλεκτρονικά μέσα.

Τελικό συμπέρασμα:

Η δουλειά των Κόκκινων Μπλόγκερς, είναι εκ των ων ουκ άνευ και πρέπει να αναγνωριστεί, έτσι ακριβώς.

Απαραίτητη προϋπόθεση να πετύχει στον ιστορικό του ρόλο το κίνημα των Red Blogs, είναι η ολόπλευρη και συστηματική συμβολή του Κόμματος, θεσπίζοντας σχετικό κεντρικό Οργανο που θα πάρει στη σκέπη του όλο το ήδη υπάρχον δυναμικό, με σωστή καθοδήγηση, φροντίδα και κομματική, ιδεολογική και με διοχέτευση πληροφοριών, στήριξη.
-----------------------------

Ανώνυμος είπε...

λέει "red Blogs" η βλάχα?!
θέλει "θεσπίζοντας σχετικό κεντρικό Οργανο" και ηλεκτρονική στάνη η βλάχα?
εμπρός μπλακ μπέντλαμ μη σκύβεις το κεφάλι ο μόνος δρόμος πάει στην κόκκινη τη στάνη

Ανώνυμος είπε...

Όποιος δεν το διάβασε χάνει

http://www2.rizospastis.gr/columnPage.do?publDate=4/5/2011&columnId=1761

TRASH είπε...

Β.Β.
Γιατί δεν κόβεις τα υβριστικά σχόλια; και εκνευριστικά είναι, και στον (ό,ποιον) διάλογο μπορούσε να γίνει δεν προσφέρουν κάτι.
Κρίμα και το θέμα ήταν πολύ ενδιαφέρον.

blackbedlam είπε...

Για την Ηλέκτρα!

Ηλέκτρα καλή σου μέρα.Πρέπει να ομολογήσω ότι αισθάνομαι μεγάλη τιμή με την παρουσία σου στο τσαντίρι μου,πολύ περισσότερο γιατί με αυτά που λες, ομολογείς από την μεριά σου ότι παρακολουθεις ανελλιπώς τους προβληματισμούς μου, αλλά παρακολουθείς και τις νυχτερινές μου αϋπνίες και τις "μυστικές" μου προσπάθειες να κατεβάσω ταμπέλες.
Θα ήμουν αχάριστη αν δεν σε ευχαριστούσα, γιατί φαντάζομαι ότι αυτό φανερώνει και έχει την έννοια και την αξία, ενδιαφέροντος.
Και το τονίζω αυτό, γιατί κάποιος κακόβουλος θα μπορούσε αυτήν την "παρακολούθηση"να την μεταφράσει και να την παρομοιάσει με εκείνες των πως τους λένε αυτούς που κατασκοπεύουν τους εργαζόμενους στα γραφεία και καταγράφουν τις κινήσεις τους;
Τσιράκια; Ή κάπως έτσι.
Με έβαλες λοιπόν σε μεγάλο προβληματισμό οφείλω να ομολογήσω.
Θα μπορούσα να σου απαντήσω έτσι ακριβώς. Ανάλογα δηλαδή με τον τρόπο που εσύ με αντιμετωπίζεις, σαν να γνωριζόμαστε και στην ιδιωτική μας πορεία.
Και το λέω αυτό, γιατί πέρα από τις προσωπικές επιθέσεις σου και τα αυθαίρετα συμπεράσματά σου για τις εναγώνιες προσπάθειές μου,-δήθεν κριτικάροντας-λες,δεν βλέπω καμία πρόταση, κανέναν προβληματισμό για τον τρόπο που θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν τα "πράγματα"
Γιατί τα πράγματα που ζούμε είναι και θα γίνονται ολοένα και πιο οδυνηρά.Εκτός και αν για σένα, δεν συμβαίνουν όλα αυτά και κάποιοι από εμάς ζούμε σε άλλη διάσταση.
Τότε πάω πάσο δεν έχω να πω τίποτε άλλο, από το ότι σε λάθος τσαντίρι μπαινοβγαίνεις.
Αλήθεια βρε,...Ηλέκτρα δεν είπαμε, λοιπόν Ηλέκτρα, γιατί αφού έχεις την ευκαιρία, γιατί ενώ με κατηγορείς ότι πουλώ την πραμάτεια μου σε όσους έχουν χάσει τον δρόμο, δεν βγάζεις και εσύ την δική σου πραμάτεια να δείξεις τον δικό σου δρόμο βρε αδερφή.
Μπέσα σου μιλάω, δεν θα σου ζητήσω ενοίκιο.
Και τέλος Ηλέκτρα με την τελευταία σου παράγραφο, βρε για ψάξου μήπως πιστεύεις τελικά στο Θεό και η πρότασή σου είναι "Έχει ο μεγαλοδύναμος" ή μήπως έχει ο Καρατζαφέρης ή ο Αντωνάκης η ο κύριος Κουβέλης ή και οι άλλοι "διαφωνούντες"αλλά ψηφίζοντες του ΠΑΣΟΚ μιας και αναφέρεις ποιο πάνω ότι :
"Στην ουσία και η υπόλοιπη αριστερά είναι στην απ΄έξω, απλά στην υπόλοιπη αριστερά, δεν ζορίζονται με αυτό και προφανώς θα προσαρμοστούν στις ιστορικές συνθήκες που ανοίγουν νέους δρόμους παρακάμπτοντας όσους, κόμματα όπως το "δικό σου", έχουν επίμονα μπλοκάρει.
Θα προσαρμοστούν (λοιπόν) στις ιστορικές συνθήκες ! ! ! πολλά θαυμαστικά.Γιατί, ποιες είναι για σένα λοιπόν οι ιστορικές συνθήκες στις οποίες θα προσαρμοστεί σύσσωμη η Αριστερά;
Αλλά εκεί που ομολογώ σήκωσα ψηλά τα χέρια είναι οι πηγές των γνώσεών σου.
Βρε πουλάκι μου, έχεις διαβάσει όλα αυτά στα οποία παραπέμπουν τα λινκ σου;! Ερωτηματικό και θαυμαστικό μαζί.
Γιατί οφείλω να σου ομολογήσω ότι αν τα έχεις όλα αυτά διαβάσει, δηλώνω ανήμπορη και απροστάτευτη απέναντι στο εύρος των γνώσεών σου και δεν μπορώ να παρακολουθήσω το μεγαλείο της σκέψης σου.
Όπως και να έχει και πέρα από τα αστειάκια, σου λέω με το χέρι στην καρδιά ότι είσαι ευπρόσδεκτη στο τσαντίρι μου.
Όλο χαζομάρες θα λέμε;
Ας γελάσουμε και λίγο.
Να είσαι πάντα καλά.

blackbedlam είπε...

Για τον φίλο Trash

Αγαπητέ Τrash ας έχουμε στο νου μας, ότι η σχέση ενός "οργανισμού" και πολιτικού φορέα με τα μέλη του, είναι αμφίδρομη.
Αυτό δηλαδή που επικαλείσθε δεν απορρίπτει και ούτε απαντά σε αυτούς που ναι μεν συμπαθούν τα μέλη, αλλά απορρίπτουν την ηγεσία.
Δεν απορρίπτει το ένα το άλλο.Και ας μην ξεχνάμε ότι η λέξη συμπάθεια, πολύ νερό παίρνει.
Και φυσικά εγώ τουλάχιστον έτσι όπως έχω ερμηνεύσει την σημερινή αντίδραση, αντίσταση, τόσο των εργαζομένων, όσο και του λαού ολόκληρου, δεν θα μπορούσα να διαφωνήσω για την "πλύση εγκεφάλου"που την έχω αναλύσει δεκάδες φορές.
Είναι οι μηχανισμοί τους και δεν έχουν να κάνουν μόνο με τα 20 τελευταία χρόνια.Από πάντα μηχανεύονταν τρόπους και μεθόδους αποπροσανατολισμού,γιατί μόνον έτσι μπορούν να χειραγωγούν και να έχουν υπό τον έλεγχό τους τις μάζες τις εργατικές και, τους λαούς ολόκληρους.
Ρίξε όμως και μια ματιά στο σχόλιό μου στις 29 Απριλίου 2011 των 8:57 μ.μ. και στο αμέσως επόμενο σχόλιο.(εδώ σε αυτή την ανάρτηση,λίγο πιο πάνω)
Τέλος και ενώ συμφωνώ με την περιγραφή σου σχετικά με τις επιπτώσεις μιας επαναστατικής διαδικασίας και τις τεράστιες δυσκολίες της, θα διαφωνήσω με αυτό που λες πιο κάτω :
[..]Όσο λοιπόν υπάρχει ακόμη και η αμυδρή ελπίδα εξανθρωπισμού (ή έστω επιβίωσης μέσα στον) καπιταλισμό[..],
Εκτός και αυτό δεν είναι δική σου άποψη, αλλά θες να πεις και έχεις παραλείψει μία λεξούλα "νομίζουν"ότι υπάρχει..........
Αν λοιπόν δεν είναι και δική σου η άποψη ότι υπάρχει και μια αμυδρή ελπίδα μέσα στον καπιταλισμό τότε λοιπόν είμαστε υποχρεωμένοι να βγούμε στον κόσμο, να μιλήσουμε, να τον πείσουμε, αλλιώς πάντα θα "νομίζουν",θα καλύπτονται πίσω από αυτό και, ποτέ δεν θα αποφασίσουν να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους, μην ξέροντας ότι το μόνο που έχουν να χάσουν είναι οι αλυσίδες τους.
Όχι το κόμμα δεν μπορεί και δεν πρέπει να κάνει την δουλειά του μυρμηγκιού. Οφείλει να κάνει την δουλειά του οικοδόμου.
Και σήμερα κάτω από τις απαιτήσεις των καιρών, τουλάχιστον προσωπικά δεν το βλέπω αυτό και πίστεψέ με έχω αρκετή πείρα για να καταλήγω σε μια τέτοια εκτίμηση.
Τέλος να σε ευχαριστήσω για την υπόδειξη της διαγραφής των υβριστικών σχολίων, αλλά βρε Trahs μήπως είναι καλύτερα έτσι, γιατί
α Εκτίθενται
β Να βλέπουμε και να καταλαβαίνουμε και εμείς σε πια κατάσταση μπορεί να βρίσκετε η συνείδηση του κόσμου
γ Να σου πω κάτι. Μέσα μου μέσα μου, εγώ αυτά τα παιδιά τα θέλω στο πλευρό μου.Ο κόσμος τον οποίον οραματιζόμαστε είναι και για αυτά τα παιδιά που στο τέλος τέλος, δεν είναι και ο ταξικός μου εχθρός .

Ανώνυμος είπε...

Για τον εκνευρισμένο και βαθιά υβριζόμενο Trash που λατρεύει το "κόψιμο" και τον πατερούλη (απ'ότι είδα η φάτσα του και τα γραπτά του είναι σε περίοπτη θέση στο blog του), άν έχει το κουράγιο ας διαβάσει τα παρακάτω:
Παρέμβαση στον προσυνεδριακό διάλογο για το 2ο θέμα, του σοσιαλισμού.

http://www.marxismos.com/content/view/333/80/

http://omadeon.wordpress.com/2008/09/25/unpistevable/

ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ είπε...

ΒΒ καλημέρα!

Δε πρόκειται να μπούμε σε αυτήν την ατέρμονη συζήτηση που έχει ανοιξει διότι δεν έχουμε το χρόνο.

Πάντως η κριτική σου είναι πολύ σωστή και μπορεί να προχωρήσει πέρα από τη θεωρητική βάση, στην πρακτική, όπου τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά!

Αν θέλεις τη δική μάς άποψη, που ως γνωστόν δεν έχουμε καμία σχέση (ιδεολογική ή μη) με το κόμμα, είσαι από τους/τις λίγους/ες (φιλοκομματικούς ή προσκείμενους) που πραγματικά επιθυμούν την ανατροπή του καπιταλιστικού συστήματος, περισσότερο κ από το ίδιο το ΚΚ.

Τα φιλιά μας!

Ηλέκτρα είπε...

Επέλεξα ένα μεταφορικό λόγο.
Την δική μου πραμάτεια την μοιράζω δεν την πουλώ.

Να με συγχωρείς.
Υποψιάζομαι ότι οι προσπάθειες σου να αποσπάσεις την "αυτο-κριτική" είναι εκ του πονηρου.
Με λίγα λόγια αναβάλεις την ρήξη.

Από ένα κόμμα που εμπλέκεται σχεδόν μισό αιώνα τώρα στο κοινοβούλιο στους μηχανισμούς και τις διαπλοκές της πολιτικής και του θεάματος, το να ζητάς να προβεί σε αυτοκριτική ως εαν να ήταν κόμμα "επαναστατικό" επαναλαμβάνω είναι λιγάκι κάπως...

Δηλαδή δεν το αντιμετωπίζεις ως αυτό που είναι αλλά ως αυτό που -ενάντια στα δεδομένα και τα γεγονότα της ιστορίας- υποστηρίζει πως είναι!
Αυτό για μένα είναι από παραλογισμός ως αφέλεια στην μια περίπτωση.
Στην άλλη είναι μια α-πολιτική προβοκάτσια, ένα παιχνίδι.
Διάβασα και άλλες σου αναρτήσεις.
Δεν μπορώ να καταλήξω και δεν έχει και σημασία.
Σου έστειλα μέρος της πραμάτειας μου στο προ-προηγούμενο σχόλιο μου με κάποια λινκς, ξέροντας πως οι αδαείς τραμπούκοι που μαζεύονται στο ωραίο σου τσαντήρι θα είναι έτοιμοι να κατατροπώσουν τα κείμενα αφού πριν τα κατατάξουν σε κάποιο από τα "όξω από δώ" ράφια με τους υπόλοιπους "σατανικούς στίχους". Δεν πειράζει όμως, ελπίζω.
Αλλωστε δεν θα θελα ούτε να προσηλητήσω ούτε να αλλάξω γνώμη σε καποιον.
Όποιος ζει με μια στοιχειώδη ένταση νομίζω μπορεί μόνος του να παραμένει ανήσυχος τοσο ώστε ...

να σαι καλά και τα ξανα-λέμε

(αν δεν είσαι στο κόλπο, πρόσεχε τις παρέες σου, αν είσαι βρες τρόπο, πάρε μια άδεια βρε παιδί μου για να σκεφτείς- το μαγαζί καταρέει!)

Γιάννης είπε...

Αγαπητή Ηλέκτρα, παρ'ότι παντρεμένος, ασπάστηκα μαζί με την γυναίκα μου τον μωαμεθανισμό προ δύο ετών πραγμα που μου επιτρέπει
ΝΑ ΣΕ ΖΗΤΗΣΩ ΣΕ ΓΑΜΟ!
Επικοινώνησε μαζί μου και μεχρι τότε πρόσεχε κι εσυ τις παρέες σου (κρούσμα φάρος τρας κτλ.) γιατί δεν θέλω να μυρίζεις πτωμαϊνη στο πρώτο ραντεβού!

madhorse είπε...

Χαιρετώντας την παρέα και πριν σας παραθέσω 1 κείμενο από το www.thersitis.gr το οποίο μου άρεσε (και κολλάει γάντι στο θέμα μας) θα ήθελα να επισημάνω ότι με χαροποιεί που υπάρχουν και εντός του ΚΚΕ άνθρωποι που βλέπουν καθαρά και μιλάνε για τη λαθεμένη πορεία του ιστορικού αυτού κόμματος.

«Ο απαράδεκτος ξυλοδαρμός του βουλευτή Κωστή Χατζηδάκη σε καμία περίπτωση δεν εκφράζει τη γνήσια λαϊκή αγανάκτηση. Αντίθετα, αξιοποιείται για να συκοφαντηθεί η λαϊκή πάλη και υπηρετεί αυτούς που επιδιώκουν την υποταγή του λαού στην καπιταλιστική βαρβαρότητα». ανακοινωση γραφείου τύπου ΚΚΕ
Το μάθαμε και αυτό (για πολλοστή φορά). Και αν, εντάξει, οι εμπρησμοί τραπεζών και πολυτελών αυτοκινήτων είναι έργο "υποκινούμενων κουκουλοφόρων για να αμαυρώσουν το λαϊκό κίνημα", αν οι επιθέσεις στις δυνάμεις καταστολής είναι "έργο προβοκατόρων" που σε καμιά περίπτωση δεν εκφράζουν το "λαϊκό κίνημα", η αυθορμητη επίθεση και οργή από "ξεκουκούλωτους μεσήλικες" ενάντια στον καλοταϊσμένο κρετίνο του συστήματος Χατζηδάκη γιατί δεν εκφράζει την γνήσια λαϊκή αγανάκτηση; Αλλά ξεχάσαμε: την ΓΝΗΣΙΑ λαϊκή αγανάκτηση εκφράζουν οι άνευρες, ακίνδυνες, αυτοαναφορικές διαδηλώσεις του ΠΑΜΕ, οι υγιεινοί περίπατοι ομόνοια-συνταγμα, οι "δυναμικές" επερωτήσεις στη βουλή, οι νομιμόφρονες ακτιβισμοί -με προσυνενοηση και την ανοχή της αστυνομίας- για όσο διαρκεί η ζωντανή σύνδεση με τα δελτία ειδήσεων, τα τσιριχτά σοφίσματα της Κανέλη. Η επίθεση στον Χατζηδάκη δεν τρόμαξε μόνο τον ίδιο και τους ομοίους του. Αλλά και όλους τους πρεσβευτές της αστικής νομιμότητας. Ο πυλώνας κοινωνικής ειρήνης με το όνομα ΚΚΕ δεν θα μπορούσε να λείπει από την λίστα καταγγελτικών ανακοινώσεων. Η γνήσια λαϊκή αγανάκτηση λοιπόν εύχεται περαστικά και σε σας "συντροφοι" εκ Περισσού.

Ο καλοταϊσμένος κρετίνος με σινιέ κουστούμι δέχτηκε ένα μόνο κομμάτι της λαικής αγανάκτησης. Που γνήσια, γνησιότατα, ανακάλυψε στο πρόσωπό του έναν υπαρκτό και μισητό εχθρό. Και ο τρόμος στα μάτια του, όταν περικυκλώθηκε από αυτούς που με τόση απαξία και αλαζονία για χρόνια λεηλατεί τις ζωές τους, πρέπει να γίνει μια λαμπερή εικόνα από το μέλλον...

Ανώνυμος είπε...

http://tvxs.gr/news/%CE%AD%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%88%CE%B1%CE%BD-%CE%B5%CE%AF%CF%80%CE%B1%CE%BD/%CE%B1%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%AE-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CF%85%CE%B4%CE%B9%CE%AC%CF%83%CF%80%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B1%CF%84%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B3%CE%B9%CF%8E%CF%81%CE%B3%CE%BF%CF%85-%CF%81%CE%BF%CF%8D%CF%83%CE%B7

derl είπε...

μην είστε μαλάκες ρε
ξανα-ενωθείτε και φάτε τους
είναι για την πλάκα.
Τώρα είναι πιο εύκολο βλαμμένοι

"έλα και πάρτη μόνος σου την λευτεριά"

http://www.youtube.com/watch?v=5zPbT-lz2t4&feature=related
αφιερωμένο

Ανώνυμος είπε...

http://youtu.be/97uqGbCwJys
Πίσω ρε!
Ο συνδικαλισμός και το "μαζικό" κόμμα έχει λήξει.(απο το 70)
Είναι στο κόλπο.Είναι με τους άλλους.
Ξυπνάτε και φάτε τους!

Μαρία είπε...

http://youtu.be/udrZtLnKClM
Μιας και την έφερε η κουβέντα
...οι λύκοι αγκαλιά με τα σκυλιά

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=-KXRWz2mg7c&feature=related

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=vgCG9N2CkKg&feature=related

TRASH είπε...

@ΒΒ:
σαφώς και εννοούσα την λέξη "νομίζουν" στο σχόλιο μου. Οχι, ο καπιταλισμός δεν εξανθρωπίζεται.
Κατά τα λοιπά, αν για αυτούς που δεν μπορούν να διαφωνήσουν χωρίς προσβολές και ύβρεις, το κόψιμο των τελευταίων αποτελεί λογοκρισία, τι να κάνουμε, υπέρ της λογοκρισίας που βοηθάει και δεν εμποδίζει τους ανθρώπους να επικοινωνήσουν, ΝΑΙ είμαι!
- να απαντήσω στον αγοραίαο αντιστλινισμό-αντικομμουνισμό δεν έχει κάποιο νόημα, με την έννοια πως κάποιος που εκφράζει τέτοιες κ με τέτοιον τρόπο απόψεις, σίγουρα δεν είναι διατεθημένος καν να ακούσει τις άλλες, και για κοκκορομαχία όρεξη, δεν έχω καμμία.
-Η άποψη πως ένας πολιτικός φορέας που συμμετέχει σε κοινοβούλιο δεν μπορεί να έιναι επαναστατικός θα είχε ένα ενδιαφέρον εάν δεν ξέραμε πως οι μπολσεβίκοι του Λένιν συμμετείχαν στην αστική Δούμα πριν κάνουν την ...επανάσταση, οι αναρχικοί το '36 στην Ισπανία επίσης ( και με 2 υπουργεία!), το ελληνικό ΚΚ πριν το βγάλει παράνομο ο Μεταξάς (ή μήπως ούτε το '30-40 ήταν επαναστατικό;) κλπ κλπ...
-Το σάιτ που παραπέμπει ο ανώνυμος ε΄χει πρώτη μούρη την φάτσα του Τρότσκι, άρθρο του Ρούσση, και το σήμα του ...Συνασπισμού! Αβυσσος η ψυχή του ανθρώπου...
Ο υπαρκτός(;)χρουτσοφισμός σε σφιχτό εναγκαλλισμό με τον τροτσκισμό και την πρωτοπορεία του ...οπουρτουνισμού στην πάλη ενάντια στους κομμουνιστές. Εγώ να το διαβάσω έχω αντέξει, εσύ τις αντιφάσεις αυτές, πως τις αντέχεις;
-Τέλος για να κάνω και εγώ λίγο "το κομμάτι μου" ας βάλω μια παραπομπή "για όσους έχουν το κουράγιο να την κοιτάξουν": http://filolaiko.blogspot.com/2011/05/2.html

Ανώνυμος είπε...

Trash
την ιστορία με το φεγγάρι και το δάκτυλο την ξέρεις φαντάζομαι(αυτά όσον αφορά το άρθρο του Ρούση και το site που το φιλοξενεί).
"Αγοραίος αντισταλινισμός παύλα αντικομμουνισμός"!!!
Πάμε πακέτο???Η αποθέωση του διαλεκτικού υλισμού.

Όσο για τα sites που αντέχει ό καθένας μας, το filolaiko μπήκε ήδη στα favorites (η αίσθηση του χιούμορ έπαιξε το ρόλο της).Αν και ξέχασαν στις αριστερίστικες ομαδούλες να προσθέσουν το Fadomduck με το πατερούλη.
Πώς αντέχεις χωρίς αντιφάσεις???
Αντε γειά
Ο ανώνυμος
"αγοραίος" (χα) αντισταλινιστής

Γιάννης είπε...

Πονηρούλη Τρας, πάς να εξισώσεις τους τακτικούς ελιγμούς των επαναστατικών κομμάτων των αρχών του αιώνα με το βόλεμα ενός κρατικοδίαιτου οργανισμού. Δεν έχεις ρε συ λίγη τσίπα?
Ξύπνα πια!
Το μπλόγκ σου πάντως είχε πολύ πλάκα και θα το προωθήσω σε διάφορους φίλους να τους μπώ στο μάτι.
Μπράβο!
και φωτιά στο γοργοπόταμο

TRASH είπε...

@Ανώνυμε:
Αποφάσισε εσύ πρώτα ποιό από τα ιστορικά τελειωμένα ρεύματα, του τροτσκισμού, του χρουτσωφισμού ή του ευρω"κομμουνισμού" πρεσβεύεις, προκειμένου να μπορέσουμε να μιλήσουμε. Και τα 3 αντικομμουνιστικά είναι ούτως ή άλλως. Και ναι πάτε πακέτο διαλεκτικότα. Ο αντικομμουνισμός σαν το ανώτατο στάδιο του αντισταλινισμού, για να παραφράσω και τον Λένιν.
Αν θες να μιλήσουμε σοβαρά πάνω σε κάτι ευχαρίστως, αλλά να μου ξανασερβίρεις ζεσταμένη την έκθεση του 20ου συνέδριου του ΚΚΣΕ σαν κάτι νέο, αλλά και θέσφατο που δεν επιδέχεται αμφισβητήσεων, ε πάει πολύ! Τώρα να σου πω και εγώ για αυτόν που του έδειχναν την σοσιαλιστική οικοδόμηση και αυτός έβλεπε τα μουστάκια του Στάλιν...
-Και τέλος ναι, έχω κατηγορηθεί και από το κόμμα για "αριστερισμό", αλλά δεν πειράζει, συν τω χρόνω δικαιώνομαι....
-και εγώ έχω στα favorites τον "οδονητή", και στις παραπομπές για ενημέρωση, την αυγή, το ιντιμήντια και την ..κόντρα. Μάλλον δεν το πρόσεξες...
@Γιάννη:
Το σχόλιο στο οποίο απάντησα έλεγε πως ένα κοινοβουλευτικό κόμμα δεν μπορεί να είναι επαναστατικό, χωρίς να ανφέρει άλλη παράμετρο. Σε αυτό και απάντησα. Αν κάποιος δεν θεωρεί επαναστατικό το ΚΚΕ για άλλους λόγους, ας τους αναφέρει να μιλήσουμε για αυτούς.

Γιάννης είπε...

Ναι γι αυτό και γω είπα πως είσαι "πονηρούλης" Διότι τα παραδείγματα που έφερες έχουν και άλλες πολλές παραμέτρους τις οποίες και καπάκωσες με την "μοναδική" του κοινοβουλευτισμού.
Το ΚΚΕ είναι ένας επίσημος οργανισμός αναγνώρισης και εκπροσώπησης της εργατικής τάξης τον οποίο πάλι αναγνωρίζει και τιμά(κυριολεκτικά) το ίδιο το σύστημα.
Η επαναστατική τάξη δεν αναγνωρίζεται και δεν εκπροσωπείται μέσα στο σύστημα. Συγκροτείται και δρα με σκοπό την επανάσταση (με πρόσκαιρες συμμετοχές τακτικής αν χρειαστεί και στα όργανα και τους θεσμούς του κατεστημένου)
Αν στ' αλήθεια θεωρείς ότι το ΚΚΕ κινείται προς αυτή την κατεύθυνση -και μάλιστα συγκρίνεται με το το ΚΚΕ ή την CNT του 30' ή και τους Μπολσεβίκους του 1910-και η "θεωρία" σου αυτή δεν απαλύνει κάποιον άλλο πόνο ή αγωνία, το μόνο που έχω να πω είναι ότι πραγματικά χαίρομαι φίλε για σένα και έχεις τους αγωνιστικούς μου χαιρετισμούς.
Πάντως ρίξτου μια ματιά του ζητήματος (του πόνου και της αγωνίας).
Μπορεί να ιδωθούμε την Τετάρτη, ποτέ δεν ξέρεις...

pavlosk είπε...

Άθρο του Πέτρου Παπακωνσταντίνου στο Αριστερό Βήμα ("Το ΚΚΕ και η κρίση"). Ρίξτε μια ματιά...Νομίζω βοηθάει τη συζήτηση,

TRASH είπε...

@Γιάννη:
-Αλλες παραμέτρους δεν επικαλέστηκε κάποιος. Τι δεν κατάλαβες;
Ή μήπως έχεις την απαίτηση να ψάξω και να βρω εγώ παραμέτρους σύμφωνα με τις οποίες το ΚΚΕ δεν θα ήταν επαναστατικό κόμμα, ενώ δεν πιστεύω κάτι τέτοιο;
-"Επίσημος (και τιμημένος)εκπρόσωπος της εργατικής τάξης από την αστική είναι η ΓΣΕΕ, χωρίς τις αποφάσεις της οποίας ο "αριστερισμός" δεν απεργεί (πολλώ δε μάλλον που σαμποτάρει και απεργίες)-δεν κατεβαίνει στον δρόμο!
Υπάρχουν και οφθαλμοφανείς για να τις προσπεράσει κάποιος, πραγματικότητες.
Την Τετάρτη δεν βρεθήκαμε (αναμενόμενα) στην πορεία, εκτός αν είσαι ο συνάδελφος Γιάννης από τον σύλογο εμποροϋπάλληλων, αλλά αυτός είναι κομματικό μέλος.....
@Παβλωφσκ:
Το άρθρο στο οποίο απαραπέμπεις μπάζει από 800 μεριές, με κορυφαία πως Κομουνιστικό Κόμμα, αν δεν το έχει προσέξει ο Παππακωσταντίνου, υπάρχει εδώ και 90φεύγα χρόνια...
Θα συνέχιζα ευχαρίστως την ιδεολογική κουβέντα, αλλά με τις απροκάλυπτες δολοφονικές επιθέσεις του φασισμού -ξέρω τι λέω- παρακρατικού και ένστολου, νομίζω πως οι άμεσες προτεραιότητες πια είναι άλλες....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...