Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Θα δρασκελίσουμε τα όρια του Οξαποδώ.........

Μπορούμε και πρέπει να γίνουμε εμείς 
οι Πρωταγωνιστές των εξελίξεων!

Εδουάρδος Σακαγιάν
Συζητώ με πολύ κόσμο και διαβάζω  και τις απόψεις φίλων και μη στην μπλοκόσφαιρα.
Μεγάλος ο θυμός που εκφράζεται, έχει θιγεί το φιλότιμο και η αξιοπρέπεια,πέρα από τις συνθήκες που εξαναγκαζόμαστε να ζήσουμε.

Συνθήκες πρωτόγνωρες, μιας και προηγούμενες από μας γενιές έζησαν την φτώχεια, την ανέχεια, αλλά ήταν στον δρόμο της ανάπτυξης του καπιταλιστικού συστήματος.

Σ΄έναν δρόμο ανάπτυξης, μετά από μια οικονομική κρίση που οδήγησε σε έναν παγκόσμιο πόλεμο με εκατομμύρια νεκρούς.

Και αφού η ανθρωπότητα θρήνησε τους νεκρούς της σε νεκροταφεία και κενοτάφια, πήρε τον δρόμο να χτίσει στα ερείπια την καινούργια ζωή με δουλειά και αγώνες.

Ο Καπιταλισμός είχε ακόμη να προσφέρει σαν οικονομικό σύστημα, επιτεύγματα στις επιστήμες, στην τεχνολογία και στην ανάπτυξη λόγω της υψηλής κερδοφορίας του και της προσδοκίας του για ακόμη υψηλότερη, από την εκμετάλλευση της υπεραξίας των εργαζομένων
Σήμερα τα πράγματα είναι πολύ πιο δύσκολα, γιατί μετά τους αγώνες, μετά τις όποιες κατακτήσεις, μετά από την δυνατότητα  κατανάλωσης μέρους του  παραγόμενου πλούτου των  ανθρώπων  του μόχθου,μετά την ανάπτυξη της τεχνολογίας και της επιστήμης, στις οποίες έστω και με καθυστέρηση έστω και με διακρίσεις, ο λαός μπορούσε στοιχειωδώς  να έχει  πρόσβαση,σήμερα μας εξαναγκάζουν να ζήσουμε τον εφιάλτη της  της ανασφάλειας για το αύριο, να ζήσουμε τον εφιάλτη της επιβίωσης, της ανεργίας, της φτώχειας.

Μπήκαμε στα σύνορα του Οξαποδώ

Πισωγυρίζουμε.
Σ΄εναν μεταμοντέρνο Μεσαίωνα,στον δρόμο για τη κόλαση.
 
η ζωγραφιά από τον μπλοκ του Phivou Nicolaides
Σήμερα μετά από τα επιτεύγματα της ίδιας της εργατικής τάξης, μιας και αυτή είναι ο δημιουργός και παραγωγός του πλούτου, έρχονται να πάρουν πίσω ότι με εργασία, με αγώνες και θυσίες  κατακτήθηκε.

Μας βρήκαν  απροετοίμαστους για να παίξουμε τον ιστορικό μας ρόλο σαν τάξη.

Οι μηχανισμοί τους γνωρίζοντας, είχαν ήδη φροντίσει αναγάγοντας την προπαγάνδα μαύρη και κίτρινη, σε υψηλής μορφής επιστήμη,  για να  αποπροσανατολίσουν παραπληροφορόντας,παραχαράσσοντας, να δημιουργήσουν μία εικονική πραγματικότητα και μέρος αυτής της μαγικής εικόνας, να γίνει ο λαός.

Αλλά και με την νομοτελειακή εμφάνιση της κρίσης, με όλα τα μέσα επιδόθηκαν να δημιουργήσουν σύγχυση και αυταπάτες.
Καθηγητάδες και προφεσόροι, οικονομολόγοι και κοινωνιολόγοι, ψυχολόγοι και πανεπιστημιακοί και παντός είδους επαΐοντες,γέμισαν το you tube και τα παράθυρα της τηλεοπτικής μας αποχαύνωσης,
προκειμένου να ερμηνεύσουν και να προτείνουν εκατοντάδες συνταγές, για την θεραπεία ενός  ασθενούς που ήδη  πνέει τα λοίσθια και της κρίσης που τον ταλανίζει, σαν επιθανάτιος ρόγχος.

Και, πάντα οι όποιες προτάσεις, μέσα στα μολυσμένα και σάπια   πλαίσια του ίδιου του συστήματος που την δημιούργησε.

Είναι λοιπόν μια κρίση όπως ισχυρίζονται του χρέους, δημοσιοοικονομική;
Είναι μια κρίση που την προκάλεσε η αλόγιστη σπατάλη από την μεριά όλων μας, που όλα τα προηγούμενα χρόνια "σπαταλούσαμε πολύ περισσότερα απ΄όσα παρήγαμε";
Είναι μια κρίση που την δημιούργησαν αλόγιστες  σπάταλες, αδηφάγες κυβερνήσεις,άχρηστοι και ανίκανοι ηγέτες;

Είναι εύκολο να πείσουν και να οδηγήσουν  σε αυτά τα συμπεράσματα και είναι ακίνδυνες οι  τέτοιου είδους εκτιμήσεις για τον πραγματικό ένοχο, που δεν είναι άλλος από το ίδιο το σύστημα που γεννά όλα τα παραπάνω.

Και είναι ακίνδυνο, γιατί αν καταλήξεις στο συμπέρασμα ότι φταίνε τα λαμόγια, οι κλέφτες, οι άχρηστοι και ανέντιμοι της εξουσίας, τότε δεν έχεις παρά να τους αντικαταστήσεις με άλλους ποιο έντιμους ποιο ικανούς και αξιόπιστους!

Το φιλότιμο του Έλληνα αναφωνεί: "Μα έκλεψαν και κανείς δεν τιμωρήθηκε"!

Αλλά  το ίδιο το σύστημα, δεν θα διστάσει να καταδικάσει ακόμη και δικούς του εκπροσώπους, προκειμένου να κατευνάσει το περί δικαίου αίσθημα των πολιτών και  να μπορέσει ανενόχλητα να συνεχίσει έστω και στα ελάχιστα περιθώρια  που του απομένουν την κυριαρχία του,χρησημοποιόντας και άλλες μορφές.
Για τον εργαζόμενο όμως αυτό δεν θα σημαίνει την επαναφορά της περιόδου ανάπτυξης του συστήματος, γιατί αυτό έχει εξαντλήσει πλέον τα ιστορικά του όρια και μπορεί να συνεχίσει την κυριαρχία του, μόνον με μαζική καταστροφή των παραγωγικών   δυνάμεων.
Αυτό δεν έκανε άλλωστε και με τον Β Παγκόσμιο;

Είναι ακίνδυνο αν καταλήξεις ότι ναι, φταίμε και μεις που αλόγιστα διαχειριστήκαμε τα έσοδά μας, που μπήκαμε στο λούκι να "θέλουμε δύο και τρία αυτοκίνητα στην οικογένεια, να θέλουμε διακοποδάνεια, να θέλουμε να θέλουμε....και να καταναλώνουμε περισσότερα απ΄όσα βγάζαμε".

Αλλά αυτό είναι ένα μεγάλο ψέμα γιατί αν καταναλώναμε περισσότερα απ΄όσα βγάζαμε, τότε από που τα βρήκαν οι 1600 θεσμικοί επενδυτές τα 1000 τρις εκατομμύρια δανείσημο κεφάλαιο, όταν το Παγκόσμιο ακαθάριστο προϊόν είναι μόλις 57 τρις εκατομμύρια!
.
Πώς και από πού συσσωρεύτηκαν  στις τσέπες των καπιταλιστών τα τεράστια  κέρδη και τα κεφάλαια. 
Με βάση επίσημα στοιχεία, οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι στην χώρα μας, να  παρουσιάζουν μια πρωτοφανή συσσώρευση κεφαλαίων, κατακλέβοντας τον πλούτο που παρήγαγαν οι εργαζόμενοι, που αγγίζει τα εξωφρενικά επίπεδα από 388,5 δις ευρώ το 2004 το συνολικό ενεργητικό του εταιρικού τομέα να εκτοξευθεί στα 832,7 δις το 2009 σημειώνοντας αύξηση του 114,4%!!

Βλέπεις, με αυτήν την λογική που πλασάρουν, μπορούν να συνεχίζουν καθιστώντας μας στην ίδια την συνείδησή μας,συνένοχους και άρα:

"Αν σταματήσουμε αυτές τις αλόγιστες απαιτήσεις μας, αν ανταποκριθούμε στις ανάγκες της πατρίδος και στερηθούμε αυτά που τόσα χρόνια σε βάρος της  σπαταλούσαμε, τότε όλα θα επανέλθουν όπως και πριν την κρίση¨".
Και θα ζήσουμε εμείς καλά και αυτοί καλύτερα (αυτοί πάντα καλύτερα)

Το πνεύμα όμως και το γράμμα των νόμων που καθορίζουν τον καπιταλιστικό τρόπο  παραγωγής, λέει ότι ένοχο είναι:

Το εκμεταλλευτικό σύστημα που αναπτύσσεται άναρχα από την ίδια του την φύση.
Το ίδιο το  καπιταλιστικό σύστημα και η βασική του αντίθεση ανάμεσα στον κοινωνικό χαρακτήρα της παραγωγής και στην ατομική καπιταλιστική ιδιοποίηση.
Ένοχο και υπεύθυνο, είναι το σύστημα που βασίζεται στην εκμετάλλευση ανθρώπου από  άνθρωπο,στην συσσώρευση κεφαλαίων που προκύπτουν μόνον από την εκμετάλλευση της υπεραξίας της εργασίας.

Ο κάθε επιχειρηματίας σαν πωλητής εμπορευμάτων πολύ θα ήθελε να υπάρχει αγοραστική δύναμη ώστε τα προϊόντα του να πωλούνται, να συνεχίζει ο εργαζόμενος την παραγωγική διαδικασία και αυτός, να εισπράττει τα κέρδη από την απλήρωτη εργασία (την υπεραξία).
Στην ανάγκη όμως να ανταγωνιστούν μεταξύ τους οι κεφαλαιοκράτες, προσπαθούν να εξασφαλίσουν υψηλότερα κέρδη και, αυτό το επιτυγχάνουν μόνον με την συμπίεση του εισοδήματος των εργαζομένων.
Αν δεν το έκαναν αυτό δεν θα ήταν καπιταλιστές.
Ταυτόχρονα επιδιώκουν και με την εντατικοποίηση της εργασίας και με τις νέες  τεχνολογίες την αύξηση της παραγωγικότητας .
Όμως όσο συμπιέζουν τα εισοδήματα των εν δυνάμει καταναλωτών τους, των εργαζόμενων, τόσο μειώνεται  η δυνατότητα κατανάλωσης.

Αυτή ακριβώς είναι η βασική αντίθεση του καπιταλισμού,ανάμεσα στην επιδίωξή του να διευρύνει την παραγωγή και στα στενά πλαίσια της λαϊκής κατανάλωσης.

Και κάποια στιγμή κάνει την εμφάνισή της η υπερπαραγωγή

Ο κεφαλαιοκράτης πλέον δεν χρειάζεται τόσα εργατικά χέρια, οι αποθήκες του είναι γεμάτες αδιάθετα προϊόντα, απολύει και όσο απολύει, τόσο συρρικνώνεται και η καταναλωτική δύναμη των εργαζομένων, ανέργων.

Αυτές είναι οι νομοτέλειες που καθορίζουν την καπιταλιστική εξέλιξη.
Είναι μια πορεία που συμβαίνει, όχι γιατί κάποιοι την προκάλεσαν ή την επιδίωξαν, είναι αναπόφευκτη και καταδεικνύει τον ιστορικά περιορισμένο χαρακτήρα του καπιταλισμού και την αναγκαιότητα της αντικατάστασής του από τον Σοσιαλισμό.

Πρέπει να πάψουμε να έχουμε αυταπάτες, να κατανοήσουμε τον χαρακτήρα της κρίσης του συστήματος,να γίνει καθαρό στην συνείδησή μας, ότι όσο υπάρχει η πολιτική εξουσία της πλουτοκρατίας, καμιά αλλαγή προς όφελός μας δεν μπορεί να υπάρξει. 
Έχουν όλη την δυνατότητα, να μεταμφιεστούν, να αλλάξουν προσωπείο, να βάλουν τις μάσκες τους προκειμένου να διαφυλάξουν τα συμφέροντα της τάξης που υπηρετούν.
Πρέπει και μπορούμε να γίνουμε εμείς οι πρωταγωνιστές των εξελίξεων, διεκδικώντας μέσα από συμμαχίες με αντιμονοπωλιακές, αντιιμπεριαλιστικές, αντικαπιταλιστικές  δυνάμεις, που θα συσπειρωθούν και θα αγωνιστούν κατά της εξουσίας των μονοπωλίων, για την λαϊκή εξουσια.
Υπάρχει ο άλλος δρόμος!



17 σχόλια:

koulpa είπε...

bb μου χαθήκαμε.. έχω τοποθετηθεί με όλους τους τρόπους επί του θέματος.. και δυστυχώς τίποτα δεν συνέβει.. που να μου αλλάξει τις απόψεις..

http://koulpaspot.blogspot.com/2008/01/blog-post.html

http://koulpaspot.blogspot.com/2008/02/blog-post_06.html

http://koulpaspot.blogspot.com/2008/10/blog-post.html

http://koulpaspot.blogspot.com/2008/09/blog-post_30.html

http://koulpaspot.blogspot.com/2009/01/blog-post.html

http://koulpaspot.blogspot.com/2008/12/blog-post_10.html

http://koulpaspot.blogspot.com/2009/02/blog-post_1615.html

http://koulpaspot.blogspot.com/2009/02/blog-post_15.html

http://koulpaspot.blogspot.com/2009/05/de-bate-sto-dialogo.html

http://koulpaspot.blogspot.com/2009/03/blog-post_31.html

http://koulpaspot.blogspot.com/2009/10/blog-post.html

http://koulpaspot.blogspot.com/2009/10/2-24.html

http://koulpaspot.blogspot.com/2009/10/2-24.html

http://koulpaspot.blogspot.com/2010/02/blog-post.html

πωπω γκρίνιαααα.. γι αυτό οι φίλοι μπλογερς με βλέπουν κι αλλάζουν δρόμο.. :) :)

μου βγήκε τερατώδεις η λίστα.. θα την χρησημοποιήσω στα γενέθλια του μπλογκ μου.. πού νομίζω είναι σήμερα :) :)
την καληνύχτα μου :) :)

Unknown είπε...

Λενε πως βαλαν "πατο στον πατο" περιμενε οπου ναναι θα σκασει!!!!!

koulpa είπε...

χαχαχα γκρίζα διαφήμιση.. αν πάντως θέλεις να διαβάσεις.. τα έβαλα στο γενέθλιο ποστ.. μη σε ταράξω στο κοπυ πειστ.. :) :)
την καληνύχτα μου :) :)

koulpa είπε...

xaxaxa tasoula.. ο λαός λέει.. κάθε πάτος και μια τρύπα.. γιατί όχι ο πάτους του πατου τον πάτο..ωωωω πάτεεε.. :) :)

blackbedlam είπε...

Αντε βρε χρόνια πολλά. Ξέχασα να σου πω, ότι το κουτί με τα σοκολατάκια τα άφησα στο ψυγείο λόγω ζέστης.
Και πάντως από αυτά που διάβασα γιατί να σου αλλάξει κάτι τις απόψεις σου,μια χαρά τις βρίσκω τις περισσότερες.
Άλλωστε οι απόψεις δεν αλλάζουν από μόνες τους,κάτι να το προσπαθήσουμε εμείς κάτι να προσπαθήσουν και οι άλλοι... παίρνει καιρό όσο και να πεις.

blackbedlam είπε...

Τασούλα όπου νάνε λες θα σκάσει.
Μόνο να σκάσει γρήγορα γιατί διαφορετικά μας βλέπω να σκάμε εμείς.

Ευμένης είπε...

Καλημέρα ΒΒ Θα σταθώ στην τελευταία παράγραφο της ανάρτησης σου, γιατί με τα παραπάνω σχεδόν ταυτίζομαι. Δεν ξέρω γιατί αλλά το πάρα πολύ σωστό σου συμπέρασμα, μου μοιάζει πιο πολύ με ευχή παρά με πρόταση δράσης. Ο καθένας από εμάς σαν μονάδα είναι αδύναμος, και το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να παρακολουθεί εκ του μακρόθεν, αυτούς που ξεπουλάνε την χώρα και το λαό της να παριστάνουν τους πατριώτες...[τι μου θυμίζει;] Φυσικά και υπάρχει άλλος δρόμος, μας λείπει το "γκεσέμι" που θα μας οδηγήσει σ' αυτόν. Γι' αυτό ίσως θα πρέπει η μόνη δύναμη που μπορεί να το κάνει το ΚΚΕ να αφήσει κατά μέρος την επί σειρά ετών θέση άμυνας που ακολουθεί, και να αναδείξει μέσα από ένα κυβερνητικό πρόγραμμα τα πλεονεκτήματα της λαϊκής εξουσίας. Η λαοκρατία δεν θα πέσει σαν "μάνα" εξ΄ουρανού, θα την φέρει ο λαός βαδίζοντας τους δρόμους του αγώνα και της ανατροπής.

blackbedlam είπε...

Eυμένη καλημέρα σου.
Ευχή;(!) Τι να σου πω, εγώ έχω πάψει να εύχομαι από μικρό παιδάκι.Οι ευχές είναι για τους απελπισμένους και για κείνους που το βάζουν κάτω και το ρίχνουν στις ευχές και στα παρακάλια.
Ίσως να φταίω εγώ που δεν το διατύπωσα καλά;
ΑΝΑΓΚΗ είναι Ευμένη, αδήριτη ανάγκη.
Απαίτηση των καιρών και της ιστορίας.
Το ΚΚΕ έχει πρόγραμμα εξουσίας, έχει προτάσεις και διαπιστώσεις. Τακτική που θα θέσει σε εφαρμογή της διαπιστώσεις για τις απαιτήσεις των καιρών, δεν εφαρμόζει.
Μεγάλη κουβέντα.
Προφανώς υπάρχουν αδυναμίες,πιθανόν και όχι μόνον, δεν ξέρω τι να πω.
Εκείνο που ξέρω, είναι ότι χωρίς ένα ΚΚ δυναμικό και αποφασισμένο, δεν μπορούμε να προχωρήσουμε.
Και επειδή ένα ΚΚ, δεν είναι τα βουνά μας και τα ποτάμια μας,αλλά είναι ο κόσμος του, είναι εκείνοι που έχουμε πεισθεί για την αναγκαιότητα της ανατροπής του αδηφάγου συστήματος με γνώση των νομοτελειών του,νομίζω ότι και μεις πρέπει να παίξουμε το ρόλο μας.
Πώς; Πώς ...............

dimitris είπε...

Β.Β καλησπερα.

Ειναι ωριμες οι συνθηκες?

Για το Κ.Κ.Ε, ναι, ομως ο κοσμος ακομα ''κραταει'' αμυνα, ακομα ''θελγεται'' με σπιθες, αγανακτησμενοι, ''εξω απο την στρουγκα'' και λοιπα τετοια ''σχηματα'', ο κοσμος του Κ.Κ.Ε, ειναι σαν τους προαναφερθεντες, μονο που εκτος των προβληματων που εχει ολος ο λαος, ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ, τι πως?

Απ'οσο γνωριζω παντου γινονται συζητησεις, απο εδω----χρονικα το θετω----και εμπρος, θ'αρχισει πιστευω η μεταστροφη του κοσμου, εχει πια ''ξεκαθαρισει'' το πολιτικο τοπιο και διαφορες συνταγες δεν εχουν την απηχηση που ειχαν πριν μερικους μηνες.

Αλλωστε τα λογια ''μας'' ειναι επικουρικα των καταστασεων που βιωνουμε ολοι, απο τον εργαζομενο, εως τον συνταξιουχο, απο τον μαθητη, εως τον αποφοιτο των ανωτερων και ανωτατων σχολων.

Το ποτε δεν προσδιοριζεται, αλλα, πιστευω οτι θα τους στειλουμε και δεν θα δρασκελισουμε τα ορια του οξαποδω...

blackbedlam είπε...

Δημήτρη ώριμες είναι η αντικειμενικές συνθήκες μην σου πω σάπιες.
Αλλά βλέπεις αν οι αντικειμενικές με τις υποκειμενικές συνθήκες δεν συμπέσουν δουλειά δεν γίνεται.
Μόνο που βρε Δημήτρη το έχουμε κουβεντιάσει τόσες φορές για τις υποκειμενικές συνθήκες μέσα στα πλαίσια του καπιταλισμού και απέναντι από όλους τους μηχανισμούς τους την ευθύνη για την ανάπτυξη της ταξικής συνείδησης,πάει να πει του υποκειμενικού παράγοντα την έχει ένας και μόνον το ΚΚ.
Δεν γίνεται αλλιώτικα από μόνες τους δεν ωριμάζουν οι ρουφιάνες.
Και ενώ υπάρχει πείρα υπάρχει γνώση "είμαστε πιο ώριμοι πιο έμπειροι" λέει, παρ΄όλα αυτά τι να πω βήματα τέτοια που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες δεν φαίνεται να γίνονται προς την κατεύθυνση μάλιστα της ζύμωσης του στρατηγικού στόχου.

Θέλει ακόμη περισσότερα, ακόμη πιο οργανωμένα και οφείλουμε να συμβάλουμε προς αυτήν την κατεύθυνση και μεις. Να παρεμβαίνουμε, να συμμετέχουμε, να προτείνουμε, να επιμένουμε, να κρίνουμε.

Ανώνυμος είπε...

Την καλησπέρα μου ΒΒ.

Για άλλη μια φορά βάζεις τόσο εύστοχα τα πράγματα στο τραπέζι! Με αριθμούς, στοιχεία και παραδείγματα.

Πρέπει να σπάσει αυτή η περιρρέουσα αίσθηση συλλογικής ευθύνης, ότι φταίμε και εμείς, πρέπει να μαζευτούμε και άλλα παρόμοια...γιατί είναι πολύ απλά ζήτημα συστημικό και όχι κάποιας κυβέρνησης που...θα διαχειριστεί διαφορετικά τον δημόσιο τομέα! Ακόμα και η "τρανή" Αμερική παρουσιάζει πρόβλημα χρέους...άραγε εκεί...οι πρωτοπόροι του νεοφιλελευθερισμού δεν βρήκαν τρόπο να δαμάσουν τους δαίμονες-κανόνες του καπιταλισμου;

Ας μη γελιόμαστε. Είμαστε σε μια εποχή που οι αντικειμενικές συνθήκες ευνοούν την ανάπτυξη των επαναστατικών ιδεών, την ζύμωση και πάλη για μια άλλη κοινωνία...

Το ζητούμενο στη δικιά μας περίπτωση είναι το πότε οι διακυρήξεις και οι επικλήσεις θα γίνουν πραγματική υλική δύναμη ανατροπής με συγκεκριμένη διάταξη δυνάμεων στην κοινωνία, με ένα πραγματικό κοινωνικοπολιτικό μέτωπο που να υπηρετεί αυτούς τους στόχους...

habilis είπε...

-να γίνουμε εμείς
οι Πρωταγωνιστές των εξελίξεων!

Η οργή δεν φτάνει για να τους ξεφορτωΘούμαι.

Θα συμβεί αυτό μόνο εαν ρίξουμαι στο τραπέζι καλλίτερες ιδέες για να πάρει μπροστά το πόπολο και να τους ξαποστείλει.

Θα δείξει εκ των πραγμάτων ποιός πείθει.

Το οτι δεν καταλεβαίνουν οι άλλοι τις ιδέες μας δεν φταίνε υποχρεοτικά μόνο αυτοί .

faros είπε...

Καλημέρα, Καλό Αγωνιστικό Μήνα !

blackbedlam είπε...

Παύλο αυτό το ζητούμενο είναι που μας κάνει την πλάκα.
Αφού καμιά φορά σκέφτομαι και λέω μήπως μετά από τόσα χρόνια "ζητούμενο", τώρα το συναντάμε μπροστά μας και δεν το αναγνωρίζουμε;
Μας κλείνει το μάτι το "ζητούμενο"και μεις περνάμε από μπροστά του και δεν γυρνάμε να το κοιτάξουμε.
Όσο για τις αντικειμενικές συνθήκες όχι απλώς ευνοούν αλλά απαιτούν.

blackbedlam είπε...

ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ:
ΌΠΟΙΟΣ ΠΕΡΆΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΑΣ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΣΤΟ Habilis ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΙΩΣΕΙ.
ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΊΝΑΚΕΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΤΕΧΝΗΣ.
ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΜΙΑ ΟΑΣΗ

blackbedlam είπε...

Habilis
Φίλε οι "ιδέες" είναι διατυπωμένες και επιστημονικά τεκμηριωμένες.
Το ζήτημα είναι να μπορέσουμε όπως λες να κάνουμε κατανοητό στο popolo την γενεσιουργό αιτία των προβλημάτων.
Να μπορέσει ο κόσμος να απεγκλωβιστεί από τα φούμαρα που του σερβίρουν τόσα χρόνια και που και μεις τους είχαμε να τους κοιτάμε σαν τα γελάδια που βλέπουν τα τρένα να περνούν.
Και για αυτό το τελευταίο που λες είναι που χτυπιέμαι.

"Το ότι δεν καταλαβαίνουν οι άλλοι τις ιδέες μας δεν φταίνε υποχρεωτικά μόνο αυτοί" .

Ακριβώς αυτό είναι το θέμα ότι όχι μόνον δεν φταίνε, αλλά είναι και "δική" μας ευθύνη να εξηγήσουμε, να πείσουμε, να εμπνεύσουμε.
Και φυσικά να αφουγκραστούμε.

blackbedlam είπε...

Φάρε σε σένα και σε όλους τους φίλους καλή εβδομάδα και καλό μήνα.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...