Κυριακή, 3 Ιουλίου 2011

Τελικά αλήθεια, αυτοί πρέπει να ντρέπονται ή μήπως εγώ;

Εμείς,τι θα γίνει, 
θα κάνουμε "παιγνίδι";
  
.............Η Πέμπτη πέρασε.

Και υπάρχουν πολλοί "δικοί" μας που ντρέπονται να μας κοιτάξουν στα μάτια.
Είναι πολλοί εκείνοι που δεν μπόρεσαν να ξεπεράσουν τις αναστολές, τις ανάγκες, τις ανασφάλειες,τις φοβίες τους.


Ο μανάβης της γειτονιάς μου, 25 χρόνων ,άνοιξε το μαγαζί του για.... 27 Ευρώ!


Η κομμώτρια της γειτονιάς μου, 42 χρόνων, είχε δύο πελάτισσες και έκανε είσπραξη.... 24 Ευρώ!


Ο Γρηγόρης ο οδοντίατρος 50ντάρης είχε δύο ραντεβού,τα ακύρωσαν και τελικά δεν είχε καμιά είσπραξη!

Ο Απόστολος απολυμένος μετά από 30 χρόνια δουλειάς στα 55 του. 
Δουλεύει μαύρα στο συνεργείο.

Καλός μάστορας, καλουπατζής. Για 37 ευρώ μου είπε, 37 ευρώ!

Και είναι ο μόνος που σκούπισε με τον αντίχειρά  τα μάτια του.Η κοπέλα στο περίπτερο της γωνίας, μου είπε ότι πούλησε 1καρτα τηλεφώνου, 3 πακέτα τσιγάρα,2μπουκάλια γάλα και 4 πακετάκια τσίχλες, σύνολο είσπραξης περίπου 26 ευρώ!
Το δάνειο βλέπεις, που να με πάρει, είναι το δάνειο......


Και μιλάμε για τζίρο και όχι για καθαρό κέρδος.


Και για να πω την αλήθεια δεν έχω καταλάβει, ντρέπονται να με κοιτάξουν ή μήπως και όχι;

"Ξεπούλησαν" την γενική απεργία για μέσον όρο, περίπου 20 ευρώ ο καθένας!
"Έσπασαν" την απεργία για 20 ευρώ!!

Η μία εικόνα της πραγματικότητας.
Μία εικόνα του υποκειμενικού παράγοντα.

27/6    4 το χάραμα.
Ο Γιώργης φεύγει για το λιμάνι. Τηλεφωνήθηκε με τον Παύλο και πήραν τους δρόμους με την μηχανή,απ΄τα χαράματα.

Περιφρουρούν την απεργία.

Η Κατερίνα αύριο  δεν θα ανεβάσει τα ρολά στο μαγαζί, γωνία Τσαλδάρη και Ιωνίας.
Ούτε η Ματίνα δίπλα της.Ετοιμάζονται για το Μουσείο.

Ο Τάσος δεν θα πάει στο γραφείο και η Χαρά δεν θα ανοίξει την βιοτεχνία, ούτε τηλέφωνο δεν θα σηκώσει όλη μέρα για τυχόν παραγγελίες.
To ραντεβού της με τα άλλα τα παιδιά είναι για τις 10 το πρωί στην Ομόνοια.

Η Ελένη δεν θα πάει στη δουλειά και η Ρένα. θα κατέβει στην απεργία μαζί με τους υπαλλήλους της.

Ο Θόδωρος με τον Γιάννη έχουν δώσει ραντεβού, δεν δουλεύουν αύριο και μεθαύριο.
Αυτή είναι μια άλλη πραγματικότητα μια άλλη εικόνα,επίσης του υποκειμενικού παράγοντα.

Η πλατεία γεμίζει σιγά σιγά και είναι 35 μέρες τώρα που επιμένουν εκεί.
Είναι 35 μέρες που η αστική δημοκρατία επιχειρεί να χειραγωγήσει το "κίνημα" της πλατείας των αγανακτησμένων, που "είναι¨" ενάντια στην κομματικοποίηση και κάποιες φορές ενάντια και στην πολιτικοποίηση! 
Έφτασαν και πήραν απόφαση να καταργηθούν τα κόμματα! (θαυμαστικό μεγάλο) 
Και παραλίγο να παρθεί  απόφαση  για να καταργηθεί και η Πάλη των τάξεων !!!(πολλά θαυμαστικά)Λίγο έλειψε να δούμε τον Πρετεντέρη και τον Τράγκα με πανό και κατσαρόλες,λίγο έλειψε να πέσουμε πάνω στον Καψή και τον Τέρενς Κουϊκ.
Λίγο έλειψε να ακούσουμε τον Πρωθυπουργό να στέλνει μήνυμα συμπαράστασης στους καταληψίες της πλατείας.


Αυτούς τους ανθρώπους, τους συνάδελφούς μας, τους γειτόνους μας, τους "δικούς" μας ανθρώπους, που οι μηχανισμοί της άρχουσας τάξης μπόρεσαν να κρατήσουν κατά πως τους συνέφερε μακρυά από το οργανωμένο κίνημα και σε πολλές περιπτώσεις και απέναντι  με αυτό,σήμερα και κάτω από τον φόβο της κοινής οργανωμένης  πάλης, κάνουν ότι μπορούν για να τους χειραγωγήσουν, να τους προμοτάρουν, για να τους οδηγήσουν σε δρόμους που δεν θα ενέχουν κινδύνους για την κυριαρχία της αστικής τους δημοκρατίας.

Παίζουν το παιχνίδι τους και αυτό καθώς χρόνια τώρα το ξέρουμε είναι καλά στημένο. 

Εμείς,τι θα γίνει εμείς θα κάνουμε "παιγνίδι";


Η εικόνα που παρουσιάζουν για το σύνολο των συγκεντρωμένων που διαμαρτύρονται δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.


Παρά τις όποιες προσπάθειές καταβάλουν όμως, οι αντικειμενικές συνθήκες, είναι τέτοιες που πια οδηγούν τον υποκειμενικό παράγοντα,αυτόν που "παρέμεινε" με μόνο όπλο τον αυθορμητισμό, να  προσπαθεί να εκφράσει  στην έντονη δυσφορία και διαμαρτυρία του.


Σιγά σιγά όμως αυτή η "έκφραση" αρχίζει και   γίνεται επικίνδυνη, από  τον φόβο, μήπως συναντηθεί με τις συνεπείς ταξικές δυνάμεις. 

Είναι ο εφιάλτης τους,  για τον  οποίο οι κομμουνιστές με όλες τους τις δυνάμεις, πρέπει να συμβάλλουν για να τον κάνουν  πραγματικότητα.  
Να μετουσιωθεί το ταξικό ένστικτο σε ταξική συνείδηση,μέσα από τους καθημερινούς αγώνες.
Άλλωστε αυτό είναι το χρέος.


Και αυτή είναι η άλλη αλήθεια μια άλλη εικόνα της πραγματικότητας,που θα στοιχειώνει τις μέρες και τις νύχτες του ταξικού εχθρού.


Και η αντικειμενική πραγματικότητα που πρέπει να διαμορφωθεί;


Ο Γρηγόρης ο οδοντίατρος, είναι "δικός" μας, "δικιά" μας είναι και η Άννα στο περίπτερο,"δικοί" μας άνθρωποι είναι και ο μανάβης στην γειτονιά μου, και ο Απόστολος.....και οι ανθρωποι στην πλατεία

Είναι σάρκα από την σάρκα μας.

Ας γίνει κατανοητό σε όλους μας, ότι χωρίς τους εργαζόμενους, δίχως το λαό μας δεν μπορούμε να βαδίσουμε.

Ας αναλάβουμε τις ευθύνες μας,ας ανταποκριθούμε στο χρέος μας.


Η ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ:
Οι αναγκαίες προϋποθέσεις για την αντιμετώπιση της σημερινής κατάστασης, που οδηγεί την εργατική τάξη στην απόλυτη ένδεια και στον αφανισμό μεγάλου μέρους της.

"Το πρώτο και καθοριστικό είναι η ύπαρξη ενός μαχητικού επαναστατικού κομμουνιστικού κόμματος"


που θα καθοδηγείται από την Μαρξιστική Λενινιστική θεωρία.

Χωρίς επαναστατική θεωρία δεν υπάρχει επαναστατική πράξη.

Με σταθερό μέτωπο ενάντια στην αστική ιδεολογία και τον οπορτουνισμό

Με πρόγραμμα και στρατηγικό στόχο.

Να συμβάλλει με την σωστή επιλογή στην πολιτική συμμαχιών για την δημιουργία μετώπου.
 
Να συμβάλλει στην μετουσίωση του ταξικού ένστικτου σε ταξική συνείδηση, και  στην οργάνωση της εργατικής τάξης.

Αυτές είναι οι προϋποθέσεις και ο ρόλος που καλείται να παίξει ένα ΚΚ πολύ πριν την εμφάνιση της επαναστατικής κατάστασης, προκειμένου την κατάλληλη στιγμή να υπάρξει δυνατότητα  για την κορυφαία στιγμή της ταξικής πάλης.

Την πολιτική  επανάσταση, για την ανατροπή του ιμπεριαλισμού και το επαναστατικό πέρασμα στην Σοσιαλιστική οικοδόμηση.

Τώρα που ,ο καπιταλισμός εξαντλεί τα όριά του, οι αντικειμενικές προϋποθέσεις έχουν ωριμάσει προσφέρεται στον υποκειμενικό παράγοντα  η δυνατότητα να παρέμβει για να αντικατασταθεί ο καπιταλιστικός τρόπος παραγωγής  με επαναστατικό πέρασμα στο σοσιαλισμό 

"Η επανάσταση είναι αδύνατον να πραγματοποιηθεί αν ο βαθμός ωριμότητας των Αντικειμενικών και υποκειμενικών συνθηκών δεν  συμπέσουν".

 Οι Κομμουνιστές πρέπει να αξιοποιούν:
"κάθε έστω και ελάχιστη δυνατότητα να αποκτήσουν μαζικό σύμμαχο.Έστω και προσωρινό,ταλαντευόμενο,ασταθή,αβέβαιο και συμβατικό.Όποιος δεν το κατάλαβε αυτό,δεν κατάλαβε ούτε κόκκο από τον Μαρξισμό και από τον επιστημονικό σύγχρονο σοσιαλισμό γενικά"
Άπαντα Λένιν εκδ.Σύγχρονη Εποχή τόμος 41 

30 σχόλια:

Κώστας Παπαδόπουλος είπε...

Οι Κομμουνιστές πρέπει να αξιοποιούν:
"κάθε έστω και ελάχιστη δυνατότητα να αποκτήσουν μαζικό σύμμαχο.Έστω και προσωρινό,ταλαντευόμενο,ασταθή,αβέβαιο και συμβατικό.Όποιος δεν το κατάλαβε αυτό,δεν κατάλαβε ούτε κόκκο από τον Μαρξισμό και από τον επιστημονικό σύγχρονο σοσιαλισμό γενικά"
αυτό στείλτο στην Παπαρήγα και τους λοιπούς που λέν : "με ποιόν θα πάω εγώ με αυτούς που ψηφιζαν τόσο καιρό πασόκ και νδ..." στείλτο να πάρουμε απάντηση . Black εμείς δεν έχουμε να ντρεπόμαστε κάνουμε ο καθένας μας την προσπαθειά του απο την δική του θέση , οι εργαζόμενοι στο δήμο στην πλειοψηφία τους δούλευαν και τις 2 μέρες το ΚΕΠ δούλευε που είναι η περιφρούρηση της απεργίας απο το σωματείο απο τις ταξικές δυνάμεις θυμάμε τον Ν....τση να φυλάει τις πόρτες του δημαρχείου να μην μπούν οι απεργοσπάστες τι εγινε τώρα ; η λέξη απεργοσπάστης δεν έχει πια νόημα καμμιά ουσία η λέξη έχω ανάγκη έχει πιά .
ΤΑ 25 ευρο την ημέρα θα είναι πια το βασικό μεροκάματο αυτών που θα προσλαβάνονται στο δήμο μέσω εταιρείας , μην σου φαίνετε παράξενο .

Κώστας Παπαδόπουλος είπε...

Πάντως για την στάση του ΠΑΜΕ και όσα συνέβησαν τις 2 μέρες δεν βλέπω να γράφεις κατι ! το παράγγελμα μεταβολή και το πισωγύρισα της πορείας του ΠΑΜΕ μετά απο παραμονή 10 λεπτων στο σύνταγμα τι σου λέει . Μεταβολή ΠΑΜΕ ΠΙΣΩ !! ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΟΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΟΤΑΝ ΧΤΥΠΟΥΣΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ BLACK;
Δεν είναι δυνατόν να έχουν αυτή την στάση με την αιτιολογιά ότι έιχαν στήσει προβοκάτσια στο ΚΚΕ . Με αυτές τις ηγεσίες η αριστερά πάει πλοταχώς όπισθεν όπως το παράγγελμα του ΠΑΜΕ .
Ενα πράγμα να έχεις υποψη σου ο κόσμος πια έχει πραγματικά αγανακτήσει , είναι πολλές οι συγκεντρώσειος που χτυπηθήκαμε απο τα ΜΑΤ πάντα φεύγαμε τις τρώγαμε και φεύγαμε, την Τετάρτη δεν έφυγε κανείς πραγματικά και ε΄γω μπορώ να αναφέρω δεκάδες ονοματα που ανέβηκαν στο σύνταγμα και δεν έφευγαν , περίμεναν ... τι περίμεναν ; να μας δούν μάλλον να ανατρέπουμε όλο αυτό το σκηνικό . Να μας δούν να μπαίνουμε μπροστά για να έχουν μια "αμπάριζα" να έρθουν και αυτοί μαζί όμως !! ματαβολή άσε για άλλη φορά μην τυχόν και πειράξουμε το σύστημα .. μην τυχον και χάσουμε τα φράγκα .. είναι βλέπεις πολλά τα φράγκα . Ασε γειτόνισσα αρρωστήσαμε . Χαιρετίσματα . υστ. στις 19.00 αύριο δευτέρα στην Οσία ξένη έχει λαική συνέλευση την περασμένη δευτέρα ήταν 40-50 άτομα , δεν είναι "καπέλο "κανενός πραγματικά είναι νέα παιδιά και διάφοροι άλλοι γνωστοί έλα μια βόλτα .

AdeGia είπε...

Το άνετο πέρασμα των πιο καταστροφικών μέτρων στην Ιστορία αυτού του τόπου, τα οποία οδηγούν και στο μαζικό ξεπούλημα του ίδιου του κοινωνικού μας πλούτου, σημαίνει ότι τα λαϊκά στρώματα υπέστησαν την πιο βαριά ήττα τους στη μετεμφυλιακή Ελλάδα.
Το ίδιο όμως το πέρασμα των μέτρων έδειξε και την κενότητα της ρητορικής της ρεφορμιστικής Αριστεράς.
Το αποσπασμα του Βλαδιμιρου πρεπει να στο εστειλα πριν μερες
σε ενα αλλο σχολιο μου.και μαλλον συμφωνεις για να το δημοσιευεις.
Οι Κομμουνιστές πρέπει να αξιοποιούν:
"κάθε έστω και ελάχιστη δυνατότητα να αποκτήσουν μαζικό σύμμαχο.Έστω και προσωρινό,ταλαντευόμενο,ασταθή,αβέβαιο και συμβατικό.Όποιος δεν το κατάλαβε αυτό,δεν κατάλαβε ούτε κόκκο από τον Μαρξισμό και από τον επιστημονικό σύγχρονο σοσιαλισμό γενικά"
Λιγο πριν γραφεις αναφερομενη στο ΚΚ οτι οφειλει "Να συμβάλλει με την σωστή επιλογή στην πολιτική συμμαχιών για την δημιουργία μετώπου." και συνεχιζεις "Με σταθερό μέτωπο ενάντια στην αστική ιδεολογία και τον οπορτουνισμό."
Αγαπητη μου,τα πολιτικα Μετωπα ειναι και πρεπει να ειναι οπορτουνιστικα.Ετσι οπως και ο Βλαδιμιρος και ο Antonio Gramsci προσδιοριζαν τον πολιτικο οπορτουνισμο της εργατικης ταξης στον αγωνα της εναντια στον καπιταλισμο.
Δηλαδη,να ειναι ικανη να αρπαξει καθε ευκαιρια και να εκμετελευθει καθε λαθος του αντιπαλου.
Συμπεριφορα που θα προσαρμοζεται καθε φορα στις τρεχουσες συνθηκες,
προσπαθωντας να επωφεληθει πολιτικα.Αυτος ειναι opportunismo politico.
Αρκει βεβαια η εργατικη ταξη,οι εργαζομενοι να εχουν πολιτικους ηγετες οχι επιπεδου Παπαρηγα.

ένας στρατολάτης είπε...

Πρέπει να τα συζητήσουμε αυτά τα ζητήματα ΒΒ, δε χωρούν αναβολές και δικαιολογίες. Σίγουρα τέτοια ζητήματα συζητούνται και μέσα στις τάξεις του ταξικού κινήματος, κι εμείς οι ανοργάνωτοι ας βάλουμε το λιθαράκι μας.
Αύριο θα σου γράψω αναλυτικές απόψεις.

TRASH είπε...

Ρε, θα μας τρελάνετε εντελώς; Αυτοί που βγάλανε με ψήφισμα(!) το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ σαν ανεπιθύμητα, τώρα τα κατηγορούν γιατί δεν πήγαν αυτόκλητα να τους γλυτώσουν; (και εκεί να δεις τι θα λέγανε...) Η υποκρισία και ο πολιτικός σαλτιμπαγκισμός, να έχουν και ένα όριο...

μαχαιρης είπε...

Καλη μας..ΒΒ..!!
Να απαντησω ΠΡΩΤΑ στον φιλο ΚΩΣΤΑ...!!
ΦΙΛΕ...!!
Εγω ΔΕΝ ΠΗΓΑ στη συγκεντρωση του ΠΑΜΕ
και της...Παπαρηγα...[που δεν ειναι..επιπεδου, οπως λες..] και παραμεινα, στην Πλατεια, μαζι σας, παρ οτι..Δεν με θελατε..!!
Εγινα...Οππορτουνιστης, και συνταχθηκα μαζι σας...Και εχεσα τις γραμμες, και τα τσιτατα...Για να σας μιλαω και να μου μιλατε...Ως την τελευταια στιγμη της...Εφοδου των ΜΑΤ...!!
Ημουνα στην αλυσιδα περιφρουρησης της...Πλατειας...Και εφαγα τις μαρμαροπλακες, που ριχνανε οι παρακρατικοι και οι...φιλοι τους οι ΜΑΤ ατζηδες...!!Και τα χημικα, και το βρωμοξυλο...!!
Και τι εγινε λοιπον φιλε ΤΟΤΕ;;;
Να σου πω εγω που ημουνα εκει τι εγινε...!!

Αντι να φωναζουν οι αγανακτισμενοι, στους ΔΕΛΤΑΔΕΣ...Που περναγαν και βαρουσαν επι δικαιων και αδικων...
Αδιακριτως...!!
Αντι να διαμαρτυρηθουνε, που οι μπαχαλακηδες...Εξαφανιστηκαν...
Μπροστα απο το ξενοδοχειο, και τα μαγαζια στην αρχη της πλατειας...Χωρις να τους πειραξει κανεις...

Αρχισατε να...φωναζετε εναντιον του...Γαμημενου ΚΚΕ...Που δεν "κατεβασε" τα πληθεια του...Για να στηριξει το κινημα της Πλατειας...!!!...
Αναφερεις και ονοματα...Προφανως Κομμουνιστων...Που δουλευαν, τις μερες της απεργιας...!!!
Και ταυτοχρονα, τους...ηθελες και διπλα σου...!!
Γιατι;;
Για να τρωνε το...Πασοκοξυλο...Και να ακουνε και τα βρισιδια;;;

Το ξερω, οτι νομιζεις, πως οι κομμουνιστες, ειμαστε...Χαζοι μακακες, χωρις...επιπεδο...!!
Αλλα ποσο μακακες πια..;;;
ΠΟΣΟ;;

δήμητρα♥♥♥q είπε...

Λοιπόν, πράγματι, είναι πολύ λυπηρό αυτό που συμβαίνει. Επικεντρώνομαι στο σχόλιο του μαχαίρη.

Είμαστε μοιρασμένοι, διχασμένοι. Πίσω από όσα γίνονται υπάρχουν κέντρα ελέγχου εξουσίας. H στράτευση, η όποια στράτευση, από τη φύση της δημιουργεί ηγέτες. Και οι ηγέτες, όταν έρχονται στην εξουσία φθείρονται από αυτήν και από το χρήμα που ρέει άφθονο εκεί πάνω. Αλλά δε θέλετε να το δείτε.

Μία από τις φορές που κατέβηκα στο Σύνταγμα, οι διαδηλωτές της πάνω πλατείας άρχισαν να φωνάζουν πως κομμουνιστές "από απέναντι" τους κατηγορούν ότι ειναι αναρχικοί. Άρχισαν να πέφτουν και οι σχετικές βρισιές για λίγη ώρα, μετά ησύχασαν.

Αν δε μπορεί να υπάρξει ενότητα στη διεκδίκηση των δικαιωμάτων από τη λαϊκή βάση, όταν κατηγορεί ο ένας τον άλλον, όταν η αλληλεγγύη είναι κενό γράμμα, όταν δεν προτείνονται λύσεις ουσίας και ουσιαστικού περιεχομένου αλλά λέγονται λαϊκίστικα λόγια του αέρα που χαϊδεύουν αυτιά, πώς περιμένετε αλήθεια να συγκινηθούν οι κυβερνώντες κι εν γένει η άρχουσα τάξη και να κοιτάξουν με συμπάθεια τα κατώτερα κοινωνικά στρώματα?

Όταν τρωγόμαστε μεταξύ μας ρίχνοντας ο ένας τις ευθύνες του στον άλλον και δεν κοιτάμε επιστρατεύοντας τη λογική μας την εστία του προβλήματος, ποιος περιμένουμε να δώσει λύση σε αυτό??

Το ΚΚΕ προφανώς αδυνατεί να πείσει τον κόσμο. Αυτό πρέπει να το καταλάβετε. Να πάψετε να κρύβεστε πίσω από το δάκτυλό σας. Να κοιτάξετε τι φταίει.

Μιλάτε για τα μεροκάματα που συρρικνώνονται. Μα φυσικά, δεν είναι λογικό να συρρικνωθούν τα μεροκάματα σε μια χώρα που έχει αποδεδειγμένα ελλειμματικό ισοζύγιο, που δεν παράγει σχεδόν τίποτα, που η παραγωγική της βάση τείνει στο μηδέν, που η παροχή υπηρεσιών είναι η μοναδική αυτή τη στιγμή πηγή εισροής συναλλάγματος και αυτή υπονομεύεται με τον χειρότερο τρόπο, που η φοροδιαφυγή των πολιτών της έχει χτυπήσει ταβάνι, που έχει έναν τεράστιο κρατικό μηχανισμό από διαβρωμένους υπαλλήλους πολλοί εκ των οποίων δεν κάνουν τίποτα??

Σας το λέω εγώ, που ξεκίνησα τη "σταδιοδρομία" μου από τις επάλξεις της Πανσπουδαστικής. Και που βλέπω πάντα με συμπάθεια και αγάπη το όνειρο πολλών νέων ανθρώπων να αλλάξουν τον κόσμο. Έστω και αν έπαψα πια να συμφωνώ με τον τρόπο που προτείνουν, γιατί διαπίστωσα πως είναι υπερβολικά ιδεατός για να οδηγήσει κάπου.

Καλή μου ΒΒ, φυσικός είσαι. Μπορείς να σκεφτείς για λίγο θετικά. Βάλτα κάτω. Ένα κι ένα κάνουν δύο. Βρισκόμαστε σε αδιέξοδο.

Στο Σύνταγμα προτείνεται άμεση δημοκρατία σε μια χώρα 12.000.000 ανθρώπων και "συνδικαλιστική δουλειά στα εργοστάσια" όταν είναι σε όλους μας γνωστό πως στην Ελλάδα πια τα εργοστάσια είναι είδος προς εξαφάνιση. Από την αριστερά προτείνονται λύσεις που ουσιαστικά είναι ανεφάρμοστες αν κοιτάξει κανείς την Ελλάδα στην Παγκόσμια Οικονομική και Πολιτική Σκακιέρα. Στις πορείες πλακώνονται οι μεν με τους δε, οι μεν μεταξύ τους και οι δε πάλι μεταξύ τους, και στο τέλος τρώνε ξύλο από τα ΜΑΤ αυτοί ακριβώς που δεν πρέπει να το φάνε και αναπνέουν ληγμένα και απαγορευμένα χημικά.

Δεν οδηγεί πουθενά αυτό στο βαθμό που δεν προσφέρει τίποτε παραπάνω από εκτόνωση του θυμού. Γιατί δεν θέλετε να το δείτε???

Κώστας Παπαδόπουλος είπε...

Απάντηση απο τον φίλο Κώστα στον φίλο Μαχαίρη ...[που δεν ειναι..επιπεδου, οπως λες.. που το λέω αυτό ;
...Αρχισατε να...φωναζετε εναντιον του...Γαμημενου ΚΚΕ... που με είδες να φωνάζω ;
...Αναφερεις και ονοματα...Προφανως Κομμουνιστων...Που δουλευαν, τις μερες της απεργιας...!!!
προφανώς δεν είσουνα ήρεμος όταν τα έγραφες αυτά φίλε μου ονόματα κουμμουνιστών που δούλευαν δεν έχω γράψει κάτι τέτοιο στην black που ξέρει απευθυνόμουνα και μίλαγα για κουμμουνιστές που σε άλλες απεργίες με κουμμουνιστή δήμαρχο κράταγαν της πορτες περιφρούρηση για να πετύχει η απεργία και τώρα δεν υπάρχουν αυτό έγραψα , καλά είναι πρίν να επιτίθεσαι να ρωτάς να μάθεις και μετά πε΄ς ότι θές .
Επίσης δεν έχω καμμιά αποψη ότι οι κουμμουνιστές είναι..χαζοί ... όπως λές τώρα αν εσύ την έχεις τετοια τι να σου πώ .Πάντως να ξέρεις κάτι κουμμουνιστές υπάρχουν και εκτός ΚΚΕ όσοκαινα μην θέλουμε να το παραδεχτούμε .Χαιρετίσματα μέχρι την άλλη φορά .

Κώστας Παπαδόπουλος είπε...

και κάτι άλλο , όταν σου επιτίθεται στρατός ολόκληρος . γιατί περί αυτού επρόκειτο , με χιλιάδες δακρυγόνα και χημικά , 2800 κατά το "βήμα" , δεν κάθεσαι και βρίζεις το ΚΚΕ αυτό που το είδες δεν ξέρω, προσπαθείς να αμυνθείς και να ξεφύγεις, απο την βία σύλληψη και το ξύλο . Τώρα έχεις δίκιο να μην κάτσουν οι κουμμουνιστές να φάνε το πασοξυλο, όχι βέβαια να φύγουν να πάνε σπιτια τους μακρυά απο όλα αυτά που διασαλεύουν την νομιμότητα του καθεστώτος ...μακρυά .
Διάβασε καλά αυτό που γράφει η black είναι κομμάτι απο τον Λένιν διάβασε το καλά όμω να το καταλάβεις τι λέει και βρές το σήμερα σε αυτό και σε αυτά που γράφεις .
Πάντως στην εξέγερση του Λαού όταν αρχίσει και πεινάει μάλλον θα συμμετέχουν όλοι, κουμμουνιστές και μη, ο καθένας με την πείνα του και την οργή του .
Μερικές φορές πάντως τα ζηλεύω αυτά τα μπάχαλα , μακάρι να μπορούσα και Εγώ

blackbedlam είπε...

To πρώτο που θέλω να διευκρινίσω είναι ο τίτλος του θέματος:

"Τελικά,αλήθεια αυτοί πρέπει να ντρέπονται ή μήπως εγώ";

Γιατί εγώ;
Γιατί τόσα χρόνια στο κουρμπέτι, εκ του αποτελέσματος προκύπτει ότι δεν "μπόρεσα" να πείσω ούτε τον μανάβη της γειτονιάς μου.
Και συντρόφια ας το πάρουμε επί τέλους απόφαση.
Αυτός είναι ο ρόλος μας.
Να κάνουμε γνωστή σε όλους την επιστημονική θεωρία που δεν λέει τίποτε άλλο απ΄ότι αν δεν υπάρχει εργατική τάξη δεν υπάρχει παραγωγή, δεν υπάρχει τίποτα.
Σκεφτείτε το αυτό, αν δεν υπήρχε εργασία δεν θα υπήρχε παρά μονάχα η φύση.
Το δέντρο από μονάχο του δεν θα γινόταν ποτέ τραπεζάκι!
Αυτό παλεύει να μας πείσει ο Μαρξ.
Μόνον αυτό να πάρουμε υπ΄όψη μας, θα μπορέσουμε να κατανοήσουμε το ρόλο της εργατικής τάξης, το ρόλο και την εκμετάλλευση της αστικής τάξης.
Μόνον τότε μπορούμε να καταλάβουμε σε βάθος και να πείσουμε με την σειρά μας,ότι εμείς οι εργαζόμενοι είμαστε εκείνοι που παράγουν τον πλούτο και ότι χωρίς εμάς γρανάζι δεν γυρνά.
Αν όμως έχοντας στα χέρια μας μια τόσο δυνατά επιστημονικά τεκμηριωμένη φιλοσοφία,ένα τόσο δυνατό όπλο, δεν μπορούμε να πείσουμε τους ίδιους τους εργαζόμενους, τότε κάτι δεν κάνουμε καλά ακόμη και αν πάρουμε υπ΄όψη μας όλους τους μηχανισμούς του συστήματος και όλες του τις εφεδρείες.
Αν επιμένουμε στην άποψη ότι το κεφάλαιο έχει στην διάθεσή του τόσους και τέτοιους μηχανισμούς,σας λέω ότι αυτούς θα τους έχει πάντα και θα τους εκσυγχρονίζει μάλιστα.
Με αυτή την λογική λοιπόν, δεν οδηγούμαστε πουθενά.

blackbedlam είπε...

Για το φίλο και σύντροφο Κώστα.
Κωστή, μην διαβάζεις μόνον ότι πέφτει μπρος στα μάτια σου.
Αστειεύομαι!
Φαντάζομαι ότι το ψάχνεις το θέμα, αλλά να που ο Λένιν δεν είπε μόνο αυτό που γράφω σήμερα, αλλά και πολλά αλλά μεταξύ των οποίων και αυτό :(Το έχω αναφέρει σε προηγούμενη ανάρτησή)

"Θα ήταν όχι απλώς ανοησία,αλλά και έγκλημα να ρίξουμε την πρωτοπορία στην αποφασιστική μάχη, προτού όλη η τάξη, προτού οι πλατιές μάζες,να έχουν πάρει θέση ανοιχτής υποστήριξης της πρωτοπορίας ή τουλάχιστον ευμενούς ουδετερότητας απέναντί της".
Άπαντα Λένιν.Εκδόσεις Σ.Ε τόμος 41 σελ: 77-78

Τι κάνουμε δηλαδή εμείς, παριστάνουμε τους ήρωες και καθόμαστε και τις τρώμε χωρίς να έχουμε εξασφαλίσει προηγουμένως τις προϋποθέσεις εκείνες που θα μας εξασφαλίζουν όσο λιγότερες απώλειες και όσο ασφαλέστερα και καλύτερα αποτελέσματα για την τάξη μας;
Όταν το κόμμα μιλάει για τα σωματεία και τους χώρους εργασίας όταν μιλάει για αλλαγή των συσχετισμών δεν το λέει από καπρίτσιο.
Γιατί Κωστή,άντε και πήγαμε και σκοτωθήκαμε, άντε και παραστήσαμε τους Σουλιώτες και θες κάτι, πετύχαμε.
Σύμπτωση, συγκυρία, κωλοφαρδία;Πες λοιπόν ότι πετύχαμε και τους διώξαμε, τους τσακίσαμε.
Αν μέσα στα σωματεία και στους χώρους δουλειάς δεν υπάρχει ο συσχετισμός που απαιτείται, αν δεν υπάρχει το δυναμικό εκείνο που θα κάνει τις μηχανές να δουλέψουν προς όφελος της τάξης μας, αν δεν υπάρχουν μέσα στους χώρους δουλειάς αυτοί που θα υλοποιήσουν το πρόγραμμα για την Λαϊκή εξουσία, μου λες τι στα κομμάτια θα κάνουμε;
Γιατί ελπίζω να μην έχεις πεισθεί από την "ανάγκη να φύγουν και ας έρθουν κάποιοι ποιο άξιοι ποιο ικανοί ποιο πατριώτες"
Το ζητούμενο είναι λοιπόν, πως θα καταφέρουμε να προσεγγίσουμε αυτόν το κόσμο, πως θα βάλουμε στην πάντα τις αδυναμίες μας, τις αγκυλώσεις μας, κάποιες φορές μη σου πω και την αλαζονεία μας,πολλές φορές την ασυγχώρητη άγνοιά μας,πως θα αφήσουμε πίσω μας αυτό που εκ του αποτελέσματος βάζει μπροστά μας η σημερινή πραγματικότητα.
Ότι υπήρξαμε αναποτελεσματικοί υπήρξαμε ανεπαρκείς να ανταποκριθούμε στον ιστορικό μας ρόλο.
Τώρα όμως δεν υπάρχει άλλο περιθώριο όσο χρόνο χάσαμε χάσαμε.
Τώρα τα συντρόφια είναι που πρέπει να κατανοήσουν τις ανάγκες για να μπορέσουμε να διαχειριστούμε την κατάσταση και να την οδηγήσουμε στα δικά μας μονοπάτια,μέχρι τέλους.

blackbedlam είπε...

Απολογούμαι:
Έχω χτυπήσει άσκημα και δεν μπορώ με τα πλευρά σχεδόν σπασμένα,να κάθομαι πολύ ώρα,παρ΄ότι είμαι αρκετά καλύτερα πια .
Θα επανέλθω.

Κώστας Παπαδόπουλος είπε...

Έχω φτάσει μέχρι τον τόμο 40 οπότε περίμενε .. γιαβάς γιαβάς .Περαστικά γειτόνισα είπα θα περάσω να σου φέρω και γλυκά για τα περαστικά αλλά !! έτσι είναι οι επικεφαλείς όλο λόγια , τώρα το διαπιστώνω .
Ερώτηση η πρωτοπορία πιά είναι;

faros είπε...

Μια μικρή, αν μου επιτρέπεις, παρατηρησούλα:

Οι δικοί "μας", πέρα από όλα τα άλλα, θα ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΛΟΥΝ, να θεωρούνται και να είναι "δικοί μας".

pavlosk είπε...

Αγαπητοί φίλοι,

έκλεισε ένας πρώτος μεγάλος κύκλος της ταξικής πάλης στην Ελλάδα και πλέον περνάμε σε δεύτερη φάση της αναμέτρησης. Καιρός είναι να βγάλουμε τα συμπεράσματα μας όσο πιο αποστασιοποιημένα μπορούμε από την ένταση των προηγούμενων ημερών και εβδομάδων.

Κώστα, δεν καταλαβαίνω γιατι την πέφτεις τόσο στο ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ. Θα έλεγα μάλλον ότι και πολλά
έκανε για τα δικά του μέτρα στις τελευταίες διαδηλώσεις-συγκεντρώσεις. Περίμενες κάτι διαφορετικό; Να
ρισκάρει; Να μπει σε έναν αγώνα που δεν ελέγχει και να τα παίξει όλα για όλα; Πότε το έκανε αυτό τα τελευταία χρόνια για να το κάνει τώρα; Ακόμα και προς χάρην της τάξης που αυτόκλητα ευαγγελίζεται την εκπροσώπηση της...

Θα έλεγα λοιπόν να προβληματιστούμε για τους εαυτούς μας στο κατα πόσο πολιτικοποιήσαμε τον αγώνα των
"αγανακτισμένων" και δώσαμε προοπτική νίκης σε αυτόν. Το κομμάτι λοιπόν της αριστεράς που πόνταρε στην συμμετοχή της στα της "πλατείας" καλά έπραξε, αλλά ο βαθμός επιρροής του στα γεγονότα που διαδραματίστηκαν είναι αμφιλεγόμενος. Πιστεύω για να μην μακρυγορώ ότι θα μπορούσε να τα πάει πολύ καλύτερα...

Καταληκτικά να πω ότι τα γεγονότα επιτρέπουν αισιόδοξες εκτιμήσεις για το μέλλον. Εκεί που πριν 2 μήνες είχαμε μια μικρή, αιματοκυλισμένη απεργιακή διαδήλωση στο φόντο του ανθρωποκυνηγητού μεταναστών στην Ομόνοια και με δυσοίωνες προβλέψεις για τους μελλοντικούς αγώνες, έχουμε ένάμισι μήνα καθημερινών συγκεντρώσεων όπου έχουν διαδηλώσει εκατομμύρια εργαζόμενοι και νέοι. Νέες μάζες έχουν βγει στο προσκήνιο, το πολιτικό σύστημα έχει απονομιμοποιηθεί τόσο που πλέον χρησιμοποιεί ανοιχτά το παρακράτος για την επιβίωση του. Οι αυταπάτες έχουν σαρωθεί.

Όλα είναι ανοιχτά. Όλα είναι πιθανά. Περισσότερο από ποτέ μπορεί η αριστερά να οργανώσει-εμπνεύσει επαναστατικά γεγονοτα (όχι βέβαια με τα σημερινά μυαλά και οργάνωση). Το έδαφος προσφέρεται για να γραφτεί ιστορία...

TRASH είπε...

να προσθέσω πως ο Μαρξισμός-Λενινισμός συνίσταται σε ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΑΝΑΛΥΣΗ-ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ και ως εκ τούτου το να επικαλούμαστε πράγματα που ο Λένιν είχε πει σε περιόδους τσαρικής απολυταρχίας, είναι εάν μη τι άλλο άτοπο;
Κώστα, τι ήθελες να κάνουν οι σύντροφοι όταν οι μπάτσοι χτυπούσαν τα παιδιά που μόλις 10+ ώρες πριν τους αποκαλούσαν (τους συντρόφους) "χαφιέδες" και αξίωναν την αποπομπή τους από το σύνταγμα (ομαδόν με διάφορους πατενταρισμένους φασίστες, αλλά αυτό είναι άλλη κουβέντα);
Περισσότερα (και συγνώμη που παραπέμπω στο μπλκ μου):
http://fadomduck2.blogspot.com/2011/06/blog-post_30.html
Y.Γ. περαστικά Β.Β. ελπίζω να μην είναι από τα ΜΑΤ.

blackbedlam είπε...

Αντε για (με γιώτα)
Γνωρίζω τα κείμενα του Λένιν για τον οπορτουνισμό,ξέρω πόσο αταλάντευτος ήταν στις αιτιάσεις του ενάντια στον οπορτουνισμό.
Πόσο αδιάλλακτος ήταν στην πάλη του ενάντια στον οπορτουνισμό και αυτή η πάλη,θεωρούσε ότι αποτελεί πλευρά του χαρακτήρα ενός ΚΚ.
Αλλά,δεν γνωρίζω κανένα κείμενό του στο οποίο να εκφράζει την "αναγκαιότητα" της ανάπτυξης "πολιτικού οπορτουνισμού" κάτω από οποιεσδήποτε προϋποθέσεις και συνθήκες.

Βοήθα με καμιά παραπομπή, μπας και κάτι έχω χάσει.

Τώρα όσο για την Αλέκα,αν θυμάμαι καλά έχουμε ξαναμιλήσει και,τότε σου έλεγα ότι τα ΚΚ δεν είναι προσωποκεντρικά κόμματα.
Καταστατικές τους αρχές λειτουργίας,είναι οι συλλογικές αποφάσεις και ο δημοκρατικός συγκεντρωτισμός
Γίνε ποιο σαφής.

blackbedlam είπε...

Έλα βρε Στρατολάτη είπαμε να τα πούμε αλλά μου φαίνεται ότι πάλι σε ισολογισμούς έπεσες !!!!
Νάξερα τι θα το κάνεις τόσο χρήμα......

blackbedlam είπε...

Τrash Μπορούμε να συμφωνήσουμε σε κάποια μίνιμουμ ζητήματα;
Αυτοί οι χιλιάδες άνθρωποι που μαζεύονται στις πλατείες από την πίεση που δέχονται και την ανάγκη να διαμαρτυρηθούν, ανήκουν στην εργατική τάξη, στους μικρομεσαίους, στους συνταξιούχους, στους φοιτητές, στην τάξη μας τέλος πάντων ή μήπως θεωρούμε ότι ανήκουν στον ταξικό μας εχθρό;
Αν συμφωνούμε σε αυτό δεν μπορούμε να τους αποκλείσουμε.
Η αστική προπαγάνδα ,οι μηχανισμοί του συστήματος με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο, κρατούν εγκλωβισμένο τόσο και τόσο κόσμο.Αυτό το ξέρεις πολύ καλά και δεν χρειάζεται ανάλυση.
Αυτόν τον κόσμο τον αποπροσανατολισμένο, τον χωρίς ταξική συνείδηση, με αυτόν τον κόσμο τον παραπληροφορημένο και χειραγωγημένο, είμαστε υποχρεωμένοι να πάμε μαζί του,αφού τον πείσουμε και τον εμπνεύσουμε, ναι ή όχι;
Ποιος θα το κάνει αυτό, τίνος ρόλος είναι αυτός αν όχι του επαναστατικού κόμματος;
Τους χαρίζουμε όλους αυτούς στην άρχουσα τάξη για να τους χρησιμοποιεί κατά πως της συμφέρει και πάντα σε βάρος της τάξης μας;

blackbedlam είπε...

Τrash Μπορούμε να συμφωνήσουμε σε κάποια μίνιμουμ ζητήματα;
Αυτοί οι χιλιάδες άνθρωποι που μαζεύονται στις πλατείες από την πίεση που δέχονται και την ανάγκη να διαμαρτυρηθούν, ανήκουν στην εργατική τάξη, στους μικρομεσαίους, στους συνταξιούχους, στους φοιτητές, στην τάξη μας τέλος πάντων ή μήπως θεωρούμε ότι ανήκουν στον ταξικό μας εχθρό;
Αν συμφωνούμε σε αυτό δεν μπορούμε να τους αποκλείσουμε.
Η αστική προπαγάνδα ,οι μηχανισμοί του συστήματος με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο, κρατούν εγκλωβισμένο τόσο και τόσο κόσμο.Αυτό το ξέρεις πολύ καλά και δεν χρειάζεται ανάλυση.
Αυτόν τον κόσμο τον αποπροσανατολισμένο, τον χωρίς ταξική συνείδηση, με αυτόν τον κόσμο τον παραπληροφορημένο και χειραγωγημένο, είμαστε υποχρεωμένοι να πάμε μαζί του,αφού τον πείσουμε και τον εμπνεύσουμε, ναι ή όχι;
Ποιος θα το κάνει αυτό, τίνος ρόλος είναι αυτός αν όχι του επαναστατικού κόμματος;
Τους χαρίζουμε όλους αυτούς στην άρχουσα τάξη για να τους χρησιμοποιεί κατά πως της συμφέρει και πάντα σε βάρος της τάξης μας;

blackbedlam είπε...

Γεια σου Μαχαίρη μου,.Να σου έγραψα ένα κατεβατό για τον Κώστα και μετά το μετάνιωσα και τα έσβησα έτσι περιορίζομαι να σου πω ότι ό Κώστα είναι από τα καλύτερα παιδιά πίστεψέ με.
Όσο γι΄αυτά που γράφεις για την πλατεία και τις αντιδράσεις έχω γίνει μάρτυρας τελείως διαφορετικών εικόνων.
Στην προηγούμενη απεργία ήταν νομίζω,τάχω μπερδέψει με τα τόσα πέρα δώθε.Τέλος πάντων, με το που φτάνουμε από την Ομόνοια στο Σύνταγμα,κάποιοι από τους "Πλαταιείς" μπήκαν στις γραμμές του ΠΑΜΕ και κάποιοι από εμάς μπήκαμε στην πλατεία.
Να μην σου περιγράψω κάποια στιγμιότυπα που έζησα, μην το κάνουμε και μελό.
Πάντως ήταν την στιγμή που τα μεγάφωνα του ΠΑΜΕ φώναζαν τα συνθήματά μας και τα ίδια συνθήματα έλεγαν και "εκείνοι". Ήταν την στιγμή που βρέθηκα δίπλα σε κάποιον, που τα μάτια του γυάλιζαν υγρά.
Βρε μπας και ήμασταν σε διαφορετικές γωνίες;

blackbedlam είπε...

Γεια σου Δήμητρα και πολύ χαίρομαι σε ..."βλέπω"
Είδες μπλέξιμο και να σκεφτείς έλεγα ότι στο μπλοκ που φτιάχνω δεν θα ασχοληθώ με την πολιτική!!!!!!
Είναι να τόχεις στο τσερβέλο σου.
Αλλά για στάσου, γιατί λες ότι δεν προτείνονται λύσεις ουσίας;
Εγώ θα έλεγα ίσα ίσα που υπάρχουν προτάσεις, που και ρεαλιστικές είναι και πάνω απ΄όλα αναγκαίες κάτω από τις σημερινές εξελίξεις.

Θα έλεγα να ρίξεις μια ματιά σε αυτό το λινκ : http://www1.rizospastis.gr/story.do?id=6205301 Νομίζω ότι διαβάζοντάς το, θα έχεις καλύτερη εικόνα και περισσότερα επιχειρήματα να απορρίψεις η να αποδεχθείς κάποια πράγματα για τα οποία συνήθως ενημερωνόμαστε πλημμελώς και σκοπίμως πλημμελώς.
Κοίταξέ το και τα λέμε.
Πάρα κάτω λες:
"πως περιμένετε αλήθεια να συγκινηθούν οι κυβερνώντες και εν γένει η άρχουσα τάξη..........στρώματα"
Ελα βρε Δήμητρα, πως σου πέρασε από το μυαλό ότι κάποιος συνειδητοποιημένος άνθρωπος θα μπορούσε να "περιμένει και να συγκινήσει ............στρώματα"!

Σε καμιά περίπτωση!
Ούτε περιμένουμε,ούτε ζητιανεύουμε και στο βαθμό που αυτό γίνεται, είναι αποτέλεσμα της μη ταξικής συνείδησης των εργαζομένων.
Λες παρακάτω:
" Όταν τρωγόμαστε μεταξύ μας ρίχνοντας ο ένας τις ευθύνες του στον άλλον και δεν κοιτάμε επιστρατεύοντας τη λογική μας την εστία του προβλήματος, ποιος περιμένουμε να δώσει λύση σε αυτό"??
Ποια λογική μας να επιστρατεύσουμε,στον καπιταλιστικό κόσμο η λογική αναπτύσσεται ανάλογα με το επίπεδο του καθενός ξεχωριστά.
Ο καθένας νομίζει ότι έχει δίκιο και την λογική με το μέρος του, γιατί το σύστημα έχει φροντίσει με τις μεθόδους του και τους μηχανισμούς του,να μας εκπαιδεύσει έτσι που να μπορεί και να μας χειραγωγεί.
Και ακόμη ποιο κάτω λες :
"Το ΚΚΕ προφανώς αδυνατεί να πείσει τον κόσμο. Αυτό πρέπει να το καταλάβετε. Να πάψετε να κρύβεστε πίσω από το δάκτυλό σας. Να κοιτάξετε τι φταίει".

Ε αυτό είναι η μεγάλη αλήθεια.
"Κοιτάξτε τι φταίει".

Σίγουρα κάτι δεν γίνεται καλά, αλλά βρε Δήμητρα, αν εσύ που έχεις όλες τις προϋποθέσεις δεν "κάνεις τίποτα" για να πεισθείς και ταυτόχρονα δεν μπορεί το κόμμα να σε πείσει,βάλε με το νου σου τι γίνεται με τους άλλους.
Δύσκολα πράγματα αλλά αναγκαία.
Για όλα τα παρακάτω που βάζεις, γιατί από αυτά που γράφεις προκύπτουν πολλά ζητήματα, θα πάρεις απαντήσεις από το λινκ που σου έβαλα.
Τέλος που σου ήρθε βρε πουλάκι μου ότι είμαι φυσικός.(αφύσικη να με πεις ίσως, άλλα φυσική-(ος) όχι ποτέ)!
Αρχιτεκτονική !!!!!!!

blackbedlam είπε...

Κωστή, δεν έχεις ακούσει που λένε ότι μην τάξεις σε παιδί και σε άγιο;
Δεν ξέρω τι θα κάνεις με μένα, που και παιδί λογίζομαι και έχω αγιάσει!

blackbedlam είπε...

Γεια σου Φάρε και "αν δεν θέλουν";
Αναρωτιέσαι γιατί;
Όσο το αν "θεωρούνται" αυτό είναι αντικειμενικό κριτήριο, ανήκουν ή όχι στην εργατική τάξη;
Αν ναι, είναι "δικοί" μας και τέτοιους πρέπει να τους καταστήσουμε ΕΜΕΙΣ.
Διαφορετικά αποχαιρέτα την Αλεξάνδρεια που χάνεις.(Χάνουμε)

TRASH είπε...

B.
Οχι μόνο στα μίνιμουμ, αλλά σε πολύ περισσότερα μπορούμε να συμφωνήσουμε. Λοιπόν έχεις δίκιο. Στην αστική τάξη δεν χαρίζουμε κανέναν. Ούτε εγώ το συζητάω αυτό.
Αλλά γιατί θα πρέπει να τον προσεγγίσω τον άλλον στο σύνταγμα με όρους και προϋποθέσεις (και μάλιστα απεχθέστατες πολιτικά μιλώντας), και μην κάνω ακριβώς το ίδιο με τον ίδιο άνθρωπο, στην δουλειά, στο καφενείο, στην γειτονιά, όπου όλοι οι άλλοι είναι απόντες; Αν μπορώ να επιλέξω να επιλέξω εγώ το γήπεδο και τους κανόνες που θα παίξω, γιατί να φάω το αυτογκόλ να αποδεχτώ πλήρως αυτούς του αντίπαλου; Δεν μπορεί να έχεις πέσει και εσύ στην παγίδα πως αυτός που δεν πάει "πλατεία" είναι μακρυά από τον (πόσο άραγε, οι πορείες του ΠΑΜΕ είναι πολλαπλάσιες από τότε που άρχισε να πέφτει ξύλο) κόσμο, την στιγμή που είναι δίπλα στον κόσμο στην δουλειά και την γειτονιά, εκεί που είναι τα πραγματικά προβλήματα;
Και φυσικά δεν εννοώ πως δεν πρέπει να είμαστε ΚΑΙ εκεί. Το ζήτημα που μπαίνει είναι το με ποιούς όρους αυτό θα γίνει (μέχρι την προβοκάτσια της Τρίτης το απόγευμα το ΠΑΜΕ είχε καταφέρει να παραβρίσκεται με τους δικούς του), και που ακριβώς τοποθετίται η λεπτή γραμμή που διαχωρίζει τον "σεχταρισμό" από την "υπόκλιση στο αυθόρμητο".Με ενδιαφέρει η άποψη σου πάνω σε αυτό.

Triton είπε...

Καλό καλοκαίρι επίσης φίλη!Διακοπές στις αναρτήσεις κάνω,όχι στα σχόλια,δεν θα γλιτώσεις εύκολα,σ'άκουσα ν'ανασαίνεις μ'ανακούφιση,αλλά έστω και με μπρατσάκια θα σερφάρω στα νερά σου!
Φιλιά!

Πορτιάτης είπε...

Γεια σου συναγωνίστρια!
Καταρχήν, περαστικά και σιδερένια σύντομα! Τους έχουμε ανάγκη τους "σιδερένιους" αγωνιστές! :))

Στα της ανάρτησης τώρα, ένα είναι σίγουρο: η ταξική πάλη συνεχίζεται! Δεν σταματάει η έρμη... ακόμα και στο σοσιαλισμό!
Έτσι, σχεδόν ταυτίζομαι με το σχόλιό σου της 4ης Ιουλίου 5:43 μ.μ.! (σχεδόν, για να μη μας λένε δογματικούς και ότι συμφωνούμε σε όλα, ας πούμε στο 99,9%) :))

Με τη σκέψη και τη διάθεση στους αγώνες που έρχονται, εύχομαι ένα καλό και δροσερό καλοκαίρι για το λαό κι ένα αντίστοιχα καυτό για τους δυνάστες του!

blackbedlam είπε...

Trash σχετικά με την άποψή σε προηγούμενο σχόλιό σου για τις θέσεις του Λένιν και το κατά πόσο "άτοπες" μπορεί να είναι στους δικούς μας τους καιρούς, παρ΄ότι η διατύπωση "άτοπες",δεν είναι και τόσο δόκιμη, ωστόσο καταλαβαίνω τι ακριβώς εννοείς και θα ήθελα να πω, ότι υπάρχουν πράγματι απόψεις διατυπωμένες και εναρμονισμένες με τις απαιτήσεις των καιρών και απόψεις, που είναι νομοτελειακές και δεν μπορεί παρά να τις πάρουμε υπ΄όψη μας, γιατί είναι επίκαιρες διαχρονικά.
Εγώ τουλάχιστον οι θέσεις που επικαλούμαι, θεωρώ ότι είναι νομοτελειακές, επίκαιρες και αναγκαίες, όσο ποτέ.
Όσον αφορά τα ερωτήματά σου σχετικά με το σε ποιο χώρο θα επιλέξουμε να δώσουμε την μάχη της προσέγγισης της εργατικής τάξης, Τrash ρίξε μια ματιά στο σχόλιό μου λίγο ποιο πάνω,στις 4/6 στις 5,43.
Ίσως βρεις την απάντηση που ζητάς, αλλά ρε σύντροφε από πότε μπαίνουν διλήμματα για το σε ποιους χώρους θα προσεγγίσουμε την εργατική τάξη;
Όπου βρίσκεται, όπου χτυπά η καρδιά της και στους χώρους δουλειάς και στα καφενεία και στις γειτονιές και στις πλατείες.....
Γήπεδά μας είναι, όπου βρίσκεται η εργατική τάξη και ο λαϊκός παράγοντας.

Για το ρόλο του αυθόρμητου τώρα,πρέπει να πούμε ότι ιστορικά υπήρξε καθοριστικός, αλλά ποτέ δεν εκφράστηκε τυχαία.
Πάντα τα αυθόρμητα ξεσπάσματα είχαν τις αιτίες τους και αυτές οι αιτίες ήταν και οι λόγοι που οδηγούσαν στο δρόμο τις μάζες που μέχρι την εμφάνισή του οι μάζες δεν είχαν αφυπνιστεί.
Πρέπει να σημειώσουμε ότι το αυθόρμητο στις περισσότερες περιπτώσεις, δεν έχει ούτε τακτική, πολύ δε περισσότερο στρατηγικούς στόχους που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ριζικές κοινωνικές αλλαγές.
Αυτές όμως οι εξεγέρσεις μαζί με τις ανάλογες αντικειμενικές συνθήκες, είναι που δείχνουν ότι έχουμε περάσει σε επαναστατική κατάσταση.
"Μια επαναστατική κατάσταση δεν σημαίνει και επανάσταση"Λένιν(για να μην παρεξηγηθώ)
Τι έλεγε ο Λένιν για το αυθόρμητο:
"Ο αυθορμητισμός είναι η πρώτη και η εμβρυακή μορφή του συνειδητού"
Άρα το ζητούμενο για μας, είναι να μετουσιωθεί το αυθόρμητο σε συνειδητό.Είναι δικός μας ιστορικός ρόλος αυτό.
Από τη μεριά της εξουσίας και των παπαγαλακίων της, έχουν μπει μπροστά όλοι οι μηχανισμοί για να καταστεί αυτό το "αυθόρμητο κίνημα" ακίνδυνο, να παραμείνει αυθόρμητο, να μην εξελιχθεί σε απειλή γι΄αυτούς,να χειραγωγηθεί, να χαλαρώσει να γίνει γραφικό.
Να τι είπε ο Λένιν : "Εάν το αυθόρμητο μείνει αυθόρμητο, θα οδηγήσει στην «υποχώρηση του συνειδητού στοιχείου στην ταξική πάλη, και αντικειμενικά στο δυνάμωμα της αστικής ιδεολογίας πάνω στους εργάτες».
Ε, λοιπόν εμείς αυτό δεν θα έπρεπε να το επιτρέψουμε.
ΥΓ: Δεν θα έχουμε κερδίσει τίποτα αν μετά από καιρό μπορούμε να λέμε :" Εμείς τα λέγαμε"
Γιατί ρόλος μας είναι να τα ανατρέψουμε

antigeitonies είπε...

Επικαλείστε όσοι θέλεται να δικαιολογείσετε τη στάση του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ την ύπαρξη των τραμπούκων (ή και μη τραμπούκων) που φώναζαν και διαμαρτύρονταν όταν εμφανίστηκε το ΠΑΜΕ στη πλατεία.
Γίνεται μόνιμη επίκληση σε ότι αρνητικό και ότι προσπαθούσε να περάσει στο κόσμο το σύστημα για την επιλογή του κόμματός σας να μην παρέμβει ουσιαστικά εκεί από την αρχή.
Αλήθεια σύντροφοι; Aπό πότε οι κομμουνιστές κάνουν πίσω και φεύγουν από πλατείες και δρόμους όπου διαδηλώνουν αυτοί και χιλιάδες λαού επειδή το ...απαιτεί το σύστημα και τα όργανά του; H ακόμη και προβοκάτορες, ακροδεξιοί, ή και αφελείς που έχουν "φάει" τα αντικομματικά και αντιοργανωτικά ιδεολογήματα;
Λυπάμαι που το λέω αλλά θεωρώ ότι έχεται μια τελείως στρεβλή εικόνα γι' αυτό που γίνεται 40+ μέρες στη πλατεία αλλά και γι' αυτό που γινόταν κατά τη διάρκεια των απεργιών και τη πραγματική μάχη που δινόταν από χιλιάδες λαού κατά μπάχαλων, προβοκατόρων και ακροδεξιών και μπάτσων μέχρι αργά τη νύχτα.
Ο λαός μας είναι που κατά χιλιάδες περνούσε απο την πλατεία και στήριξε επί της ουσίας το ΚΚΕ(μ-λ)να δώσει τη μάχη, ακόμη και σώμα με σώμα όταν χρειάστηκε, κατά των απαγοεύσεων και της κατάργησης δικαιωμάτων κατακτημένων με χρόνια αγώνων και αίμα.
Ο λαός είναι αυτός που πήρε στα χέρια του τις δεκάδες χιλιάδες προκηρύξεις που βγάλαμε και ποτέ οι εκτιμήσεις για το πόσες πρέπει να τυπώσουμε δεν έπεφταν μέσα!
Ο λαός μας είναι αυτός που κατεβαινε στις πλατείες και δεν έδινε καμιά σημασία στα κομπρεμί των "αριστερών" αντικομματικών και των ακροδεξιών αλλά αναζητούσε τρόπους αντίστασης και ανατροπής αυτών των μέτρων. Οι ουσιαστικές διεργασίες δεν γινόντουσαν ούτε στη "συνέλευση" ούτε στη πάνω πλατεία με τις μούντζες. Οι πραγματικές διεργασίες γινόταν στις συζητήσεις που τον σεβόντουσαν, χωρίς όμως και να του χαρίζονται, γινόντουσαν στις συνειδήσεις του.
Είναι ο ίδιος ο λαός που αναγνωρίζει ότι να δεν υπήρχε η αριστερά, συνειδητά ή μη, δεν θα μπορούσε να υπάρξει καμιά πλατεία αλλά και που έχει κάθε δικαίωμα να έχει απαιτήσεις από αυτήν την αριστερά!
Είναι ο ίδιος που την πρώτη Παρασκευή, αν θυμάμαι καλά, χάρηκε που είδε την εξέδρα του ΠΑΜΕ στο κάτω μέρος της πλατείας και αναρωτιώταν όλες τις υπόλοιπες μέρες που είναι και γιατί δεν έρχεται. Μην το ταυτίζουμε λοιπόν ούτε με τους ακροδεξιούς, ούτε με τους αριστερούς υποτακτικούς του συστήματος.
Αν η ηγεσία σας είχε επιλέξει την οργανωμένη παρέμβαση στις πλατείες από την αρχή, ανοικτά και ξάστερα και όχι στα μουλωχτά όπως έκαναν άλλες αριστερές δυνάμεις, τα πράγματα θα ήταν πιθανόν πολύ καλύτερα.
Και συτρόφισσα ΒΒ (νομίζω ότι ξέρεις πολύ καλά ότι την εννοώ την προσφώνηση) η μάχη κατά των κατασταλτικών μηχανισμών, είτε παρεμβάλονται μπάχαλοι και προβοκάτορες είτε όχι, είναι μάχη υπαράσπισης του δικαιώματος στη διαδήλωση και τη συγκέντρωση, είναι η μάχη υπεράσπισης του δικαιώματος να πηγαίνουμε όπου θέλουμε και όχι όπου μας επιβάλει το σύστημα. Δεν είναι καμιά τελική σύγκρουση! Και αυτή τη μάχη δεν την επιλέγουμε εμείς, αλλά το ακόμη ισχυρό σύστημα.
Όταν λοιπόν ένα "ανύπαρκτο γκρουπούσκουλο" όπως μας αποκαλούν πολλοί σύντροφοί σου επιλέγει να πορευτεί μέσα στη "φωτιά" κόντρα σε όποιον θέλει να διαλύσει τις διαδηλώσεις του λαού, και τις περισσότερες φορές με επιτυχία, γιατί δεν μπορεί να το κάνει το ΚΚΕ με τις δυνάμεις που έχει;
Πολλά έγραψα και θα μπορούσα άλλα τόσα και ακόμη περισσότερα, οι απόψεις μου είναι καταγεγραμμένες στο blog μου.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι μπροστά μας έχουμε να δούμε πράγματα που ο Δεκέμβρης του '08 λαι ο Ιούνης του '11 θα μοιάζουν με πταίσματα, ας φροντίσουμε λοιπόν όσοι πραγματικά, και θεωρώ ότι στο ΚΚΕ οι περισσότεροι τέτοιοι είσαστε, πιστεύουμε στην υπόθεση των κομμουνιστών να είμαστε εκεί.
Και πρέπει να πω ότι πολύ χάρηκα όταν κατάλαβα ότι υπήρχαν μέλη του ΚΚΕ ή ξαναείδα παλιούς μου συντρόφους από το ΚΚΕ και την ΚΝΕ στη πλατεία και δίναμε τη μάχη μαζί όταν οι επίδοξοι ιδιοκτήτες της ορμούσαν να μας διώξουν.
Πράγμα που δεν τους πέρασε ποτέ!

VAD είπε...

ela στο μπλογκ,να κανουμε λιγο χαβαλε,σου εχω αξιωμα:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...