Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Στα σκαριά το νέο κόμμα!

Ο καινούργιος μας θίασος  
 Άντε καλορίζικο να είναι και να είναι αυτό, που θα μας πάει ποιο πέρα.....
Άντε καλορίζικο να είναι και  να είναι εκείνο που θα μας οδηγήσει ξανά στην ανάπτυξη. 
Που θα μας βγάλει έξω από τα αδιέξοδα. 
Που θα δώσει ώθηση στην οικονομία,που θα οδηγήσει την χώρα στη πορεία της ανάκαμψης.
Θα είναι το κόμμα εκείνο που θα διαχειριστεί τα της κρίσης και τα των  συνεπειών αυτής,  με ορθολογισμό, με ισονομία, με δικαιοσύνη, με συνέπεια και σύνεση.

Θα είναι το κόμμα εκείνο, που θα "εκτιμάει" ότι η κρίση αυτή είναι κρίση εκτός από οικονομική και κρίση πολιτικής (Προσέξτε πολιτικής όχι πολιτική) και κρίση ηθική και κρίση πολιτιστική και πνευματική!....
Σύμφωνα με την ομιλία του Ν.Κοτζιά.

Είναι εν ολίγοις κρίση κακής διαχείρισης, ανίκανων και ανάξιων πολιτικών, χωρίς πρόγραμμα χωρίς σχέδιο ανάπτυξης.
Με λίγα λόγια είναι κρίση μιας τέτοιας  μορφής, που στο βαθμό που θα περάσει μέσα από την  την κοινοβουλευτική εξουσία στα χέρια άλλων ποιο ικανών, περισσότερο έντιμων,  θα μπορέσει η χώρα να ανακάμψει και να μπει ξανά στον δρόμο της προόδου!
Τα ονόματα που ενέχονται στο καινούργιο κόμμα που φαίνεται σύμφωνα με την εφημερίδα το Ποντίκι να είναι στα σκαριά και που θα ανακοινωθεί τα επόμενα εικοσιτετράωρα, αποτελούν "εγγύηση" για το ξεπέρασμα της κρίσης.
Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες της εφημερίδας, αύριο Πέμπτη πρόκειται να συναντηθούν οι 8 που θα πρωτοστατήσουν στην δημιουργία του κομματικού φορέα.
Και για του λόγου το αληθές ακούστε τα ονόματα:
Ο πρώην πρόεδρος του ΙΣΤΑΜΕ  και πρώην συνεργάτης του Γ. Παπανδρέου Ν. Κοτζιάς, ο πανεπιστημιακός Ν. Μαριάς , ο εργατολόγος Α. Μητρόπουλος η πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σοφία Σακοράφα, ο πρώην σύμβουλος του Γ. Παπανδρέου σήμερα ανεξάρτητος βουλευτής Β. Παπαχρήστος, ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Παν. Κουρουμπλής, ο Πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σ. Παπασπύρος αλλα και ο συνταγματολόγος  και στέλεχος του ΣΠΙΘΑ Γ. Κασσιμάτης
Τελευταία αλλά όχι έσχατη  και η συμμετοχή του Μ Θεοδωράκη.
Χαρακτηριστικό είναι ότι η εφημερίδα αναφερόμενη στο νέο πολιτικό φορέα, λέει ότι στόχο του θα έχει: 
"Την απήχηση των προβλημάτων της κοινωνίας στην μετά μνημονιακή περίοδο" (!) (;)

Αν θέλετε να έχετε καλύτερη και άμεσα προσωπική γνώμη  για τις απόψεις ενός εκ των μελών  που θα συμμετέχουν και θα πρωτοστατούν ρίξτε μια ματιά εδώ:  
  http://www.youtube.com/watch?v=Fzyc1PVriSU&feature=player_embedded

Θα ακούσετε τον κύριο Ν.Κοτζιά να αναφέρεται   στην κρίση όχι μόνον της οικονομίας, αλλά και  στην κρίση ηθικής, την πολιτιστική κρίση, την κρίση της πολιτικής , των πολιτικών!
Εύκολα καταλήγει κάποιος στο συμπέρασμα,ότι εν ολίγοις για όλα φταιν΄οι γκόμενες οι πρώην και οι επόμενες,οι πολιτικοί, που δεν είναι σε θέση να μοιράσουν σε δυο άλογα σανό, γι΄αυτό τα κάνανε μπάχαλο, γιατί δεν "είναι δυνατόν να εισάγουμε από την Γερμανία ζάχαρη και να έχουμε κλείσει το δικό μας  εργοστάσιο ζαχάρεως". Και ακόμη το άλλο ισχυρό του επιχείρημα ότι:
"Δεν είναι δυνατόν ο Ψωμιάδης της Ασπίς στην φάση της απόλυτης πτώχευσης να παίρνει αποζημίωση 10.000.000 εκ.Ευρώ"!
Είναι χαρακτηριστικό δε, ότι όταν  κατά την διάρκεια της ομιλίας του κάποιος από το ακροατήριο τον διακόπτει, του  απαντάει αυστηρά, ότι "λέει την γνώμη του με θάρρος, όπως την έλεγε  για 50 χρόνια".
Μόνον που ο κύριος Κοτζιάς παραλείπει να πει ότι η γνώμη του για τα οικονομικοκοινωνικά και πολιτικά ζητήματα, ήταν εκ διαμέτρου αντίθετα μερικά χρόνια πριν,από αυτά που σήμερα εκφράζει.
Σήμερα ο κύριος Κοτζιάς, μιλάει για την κρίση των πολιτικών και άρα ανίκανων και ανάξιων απλώς πολιτικών, πριν μερικά χρόνια όταν μας έκανε μαθήματα πολιτικής οικονομίας όμως, μιλούσε για τις νομοτέλειες και τα αδιέξοδά της, μιλούσε για την ιστορική αναγκαιότητα της ανατροπής της καπιταλιστικής οικονομίας.Όταν μιλούσε για κρίση ηθικής,για κρίση πολιτιστική,υποστήριζε τεκμηριωμένα και επιστημονικά ότι αυτές οι κρίσεις αξιών,δεν είναι παρά μόνον σύμφυτες του καπιταλιστικού εκμεταλλευτικού συστήματος, που μέσα στα πλαίσιά του η εργατική τάξη δεν θα είναι παρά το υποκείμενο άγριας εκμετάλλευσης από το κεφάλαιο.
Σήμερα ο Κοτζιάς αναρωτιέται στην ομιλία του "Τι σημαίνει δημοκρατία σε περίοδο κρίσης"
Τότε όμως με μάθαινε μόλις λέω την λέξη δημοκρατία να βάζω δίπλα το ερώτημα "δημοκρατία για ποιον;" Το ερώτημα λοιπόν τώρα πια έχει πάει στην πάντα και έρχεται αμέσως η απάντηση που λέει ότι "δημοκρατία σε περίοδο κρίσης σημαίνει, ότι διαθέτω έναν συναινετικό μηχανισμό επίλυσης προβλημάτων,μηχανισμό επίλυσης κοινωνικών διαφορών,μηχανισμό νομιμοποίησης και διατύπωσης εναλλακτικών λύσεων".
Είναι απλά και εύκολα μαθήματα πολιτικής οικονομίας, που σε οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η Αστική δημοκρατία,γιατί γι΄αυτήν μιλάμε, οφείλει να διαθέτει τους παραπάνω μηχανισμούς. 
Με αυτούς τους μηχανισμούς της όμως μια Αστική δημοκρατία τα μέτρα που θα πάρει προς όφελος  τίνος θα είναι κύριε Κοτζιά;
Αλλά θέλω να σας πω να μην γίνεστε άδικος και αυστηρός, η Αστική δημοκρατία διαθέτει ακριβώς αυτούς τους μηχανισμούς που περιγράφεται και απόδειξη ο πολιτικός φορέας και εσείς ο ίδιος που θα συμμετέχετε σε αυτόν πρωτοστατώντας, αν έτσι είναι τα πράγματα.

Καλά ρε κύριε καθηγητά, όταν μιλάς σε όσους σε ακούνε δεν ντρέπεσαι,το πρωί στον καθρέπτη όταν αντικρίζεις την φάτσα σου όμως, δεν ντρέπεσαι;
Γιατί οι αστοί οικονομολόγοι αυτά έμαθαν αυτά λένε(λέω τώρα που δεν είναι και έτσι, αλλά ας το παρακάμψουμε)
Εσύ όμως ξέρεις, εσύ έχεις κάνει μελέτες, αναλύσεις, έχεις γράψει βιβλία, συγγράμματα και κείμενα για την φύση του καπιταλισμού, για τις νομοτέλειές του, τα αδιέξοδά του,  έχεις σταθεί στην έδρα να μεταλαμπαδεύσεις τα πανανθρώπινα ιδανικά ενάντια στο απάνθρωπο εκμεταλλευτικό σύστημα.
Και σήμερα έρχεσαι και τολμάς ανερυθρίαστα  να προσφέρεις πολιτικό στήριξη στο ίδιο το σύστημα που καταδίκαζες;
Ξέρουμε βέβαια ότι χρόνια ολόκληρα έγλυφες εκεί που παλιότερα έφτυνες αλλά από θέση γραφείου στο παρασκήνιο και όχι από τα μπαλκόνια των πολιτικών εκπροσώπων του κεφαλαίου.

38 σχόλια:

αντωνης είπε...

Γεια χαρα ΒΒ.
2 μικρα σχολιακια επι του θεματος
α) Γνωμη μου και τη λεω απο τωρα: Αν γινει κατι τετοιο, μεχρι και 3ο κομμα βγαινει. Και πολυ ΑΝΕΤΑ...
Γιατι ειναι τοσο μ@λακας ο ελληνας που μεχρι και το μεταλλαγμενο ΠΑΣΟΚ μπορει να ξαναψηφισει...
β) Προφανως και το κομμα αυτο αν γινει θα ειναι ενα ακομα αναχωμα του συστηματος προς τα αριστερα.

Πολυ ασχημη εξελιξη.

Ανώνυμος είπε...

Είναι τόσο μαλάκας ο έλληνας που μέχρι και κκε θα ψηφίσει.

zeidoron dtsoukas είπε...

Εεε ρε γλέντια!Οι μέχρι χτες συνοδοιπόροι της εξουσίας θέλουν να μας σώσουν;μα δύο εξ αυτών έχουν ψηφίσει το μνημόνιο 1 κι ο κύριος Κασιμάτης συμμετείχε σε ουκ ολίγα δεινά ως σύμβουλος του Αντρέα!Κι οι υπόλοιποι έχουν τη δική τους "σοσιαλιστική" ιστορία κι απορώ γιατί στο κείμενό σου αγαπητή ΒΒ καταπιάστηκες μόνο με τον ένα.Αν είναι δυνατόν αυτοί οι άνθρωποι να εκφράζουν τους αγανακτισμένους πολίτες;
Κρατάω επιφυλάξεις για τη Σοφία Σακοράφα που εκτιμώ και τον κύριο Μαριά που δεν γνωρίζω.
Κατά τ' άλλα συμφωνώ με τον Αντώνη και βλέπω ότι είμαστε καταδικασμένοι τελικά!ή δεν υπάρχουν άφθαρτοι σ' αυτό τον τόπο ή δεν θέλουν να μπλέξουν με τα πίτουρα.

dimitris είπε...

Β.Β καλημερα.

Να δουμε παλι στο ιδιο εργο θεατες θα ειμαστε?

Τι να γραψεις για ολους αυτους τους ανεμοδουρες της ''πολιτικης'', τιποτα, αλλωστε πολυ παραστατικα περιγραφεις τον διανοητη κοτζια, μου ηρθαν στον νου οι στιχοι αλλου εναν απο τα παλια ''αναχωριτη'', της ''πολιτικης'', του δ. σαββοπουλου,

ΤΙ ΤΡΕΧΕΙ ;
έγινε κατολίσθηση κι έπεσε καν’νας βράχος ;
Τα πλήθη
ουρλιάζουν στις κερκίδες
ντέφια, νταούλια, κρόταλα
χτυπολογούν στο βάθος
ανηφορίζουνε πομπές
και μπαίνει ο μέγας τράγος
ο πρωταγωνιστής
μ’ ένα πριόνι
φοράει τενεκεδένιο στέμμα
κι ένα ζευγάρι παρωπίδες
ραντίζει με αίμα
τις πέτρινες κερκίδες
κάνοντας το τοπίο να μεγαλώνει.

Καλη μας δυναμη, θα εχουμε και αλλες ερωτησεις απο φιλους και ''φιλους'', του τυπου, γιατι καλοι μου φαινονται...

Ευμένης είπε...

Το ζήτημα της επιλογής του Νίκου Κοτζιά μόνο λύπη μπορεί να προκαλέσει στην κομμουνιστική αριστερά. Και είναι "απορίας" άξιον πως ο κομμουνιστής που κατήγγειλε για ρεφορμισμό το ΚΚΕ του 89 κατάντησε από απλός υπηρέτης, οσφυοκάμπτης της αστικής τάξης [ΙΣΤΑΜΕ - σύμβουλος Γιωργάκη]σε ακραιφνή υπερασπιστή της. Η ιστορία θυμίζει έντονα το 1958 που η άνοδος της ΕΔΑ καταθορύβησε τους αστούς και έριξαν στην επόμενη μάχη όλες τους τις εφεδρείες, με τα γνωστά αποτελέσματα. Άλλος ένας πρώην κομμουνιστής που προτίμησε τις δεξιές τσέπες. Εγώ πάντως έχω όλες τις ΚΟΜΕΠ με τα άρθρα του και τα θέτω στην διάθεση του, αν είναι να τον βοηθήσουν να μην καταντήσει άλλος ένας αργυρώνητος υπηρέτης του μέχρι πρότινος εχθρού του. Πιστεύω ότι δεν του αξίζει να τον σημαδέψει ανεξίτηλα το "που ήσουν νιότη που έδειχνες πως θα γινόμουν άλλος"

ELvA είπε...

Εχω τοσο απογοητευτει απo αυτα που ακουω και διαβαζω φιλη μου,ΒΒ που μερικες φορες δεν θελω ουτε να σκεφτομαι την Ελλαδα, που αντι να παει μπροστα και να ψηφισει καποιο κομμα που δεν φερει ευθυνες για τη νοσηρη αυτη κατασταση, η χωρα παει συνεχως βηματα προς τα πισω, λες και δεν ξερει κανεις το παρελθον καποιων...Τι μπορει να ελπιζει κανεις απο τετοιες κινησεις και ''νεα'' κομματα; Οπως λεει ο Αντωνης, ενα νεο..αναχωμα στηνεται και παλι!

Ανώνυμος είπε...

Αν το νέο κόμα απαρτίζεται από αυτούς που λες (νυν ή τέως Πράσινοι οι περισσότεροι), τότε είναι ίσως "κόμμα κατα παραγγελία" για να κρατήσει τους Πασόκες στην εξουσία.

Ανώνυμος είπε...

Φίλοι δεν νομίζω οτι πρέπει να μας τρομάζει η δημιουργία ενός ή και δ΄υο νέων κομμάτων που μερικά απο αυτά θα αποτελούνται απο παλιούς αριστερούς ανεμοδούρες λόγω των δεδομένων συνθηκών-καπιταλιστική κρίση....
Το ζήτημα ειναι τι κάνει η Αριστερά και όχι τα αναχώματα του αστικού κράτους και του οικονομικού συστήματος....
Θα πρέπει να λύσουμε βασικά ζητήματα των αριστερών κομμάτων έτσι ώστε να συμπορευτούμε μέχρι το σημείο που είναι αυτό δυνατό.....
Το ξέρουμε το σύστημα έχει πολλές εφεδρείες και ΄τωρα που καταρέει-ή μεταλάσσεται θα τις ρίξει όλες στο παιχνίδι....
Ας συμπορευτούμε δυναμικά με αλληλεγγυη για την ανατροπή του συστήματος και τα αναχώματα θα τα περάσουμε απο πάνω....
Καλη δύναμη μέχρι την νίκη

αντωνης είπε...

"Ας συμπορευτούμε δυναμικά με αλληλεγγυη για την ανατροπή του συστήματος και τα αναχώματα θα τα περάσουμε απο πάνω...."

Σωστος!!!

Ανώνυμος είπε...

Φίλοι μου μακρυα απο κόμματα δεκανίκια του συστηματος όπως το ΚΚΕ.

Στις επόμενες εκλογές κάθε γνήσιος αγωνιστής πρέπει να μαυρίσει αυτά τα κόμματα που τόσα χρόνια με τη στάση τους στηρίζουν το σύστημα.

Αρκετά πια με τις παπαρήγες τις αριστερές του κώλου που στέλνουν τα παιδια τους στα αμερικάνικα κολλέγια και κυκλοφοράνε με καπιταλιστικά iphone της πολυεθνικής apple που τα φτιάχνει στην κίνα πινοντας το αίμα εξαθλιωμένων κινέζων που δουλεύουν για 1 ευρώ τη μέρα.

Χρειαζόμαστε ένα νέο μαχητικό πλέριο ξεκίνημα.

Ανώνυμος είπε...

Εσύ βρε ζώον που θέλεις μαχητικό πλέριο ξεκίνημα έχεις βγάλει δημοτικό η μέχρι τα προνήπια πήγες;

Αιντε τράβα στο χωριό του παππού σου να φυλαξεις κανα πρόβατο που μουμαθες και τα πλέρια ξεκινηματα ζώον.

ένας στρατολάτης είπε...

ΒΒ, ποιού Μ.Θεοδωράκη εννοείς καλέ; Του Μίκη; Δε νομίζω μωρέ να τό'χασε τόσο.
Κατά τα λοιπά να κόψουν το λαιμό τους. Ας ανακυκλώσουν ξανά και ξανά τα ίδια υλικά, από ανακυκλούμενες εφεδρείες άλλο τίποτα. Έτσι κι αλλιώς η μνήμη ποτέ δε ρίζωσε σ'αυτόν τον τόπο.

Ανώνυμος είπε...

Σύντροφοι!

"Ας συμπορευτούμε δυναμικά με αλληλεγγυη για την ανατροπή του συστήματος και στα αναχώματα θα κάτσουμε πάνω...."

Σωστος!!!

Ανώνυμος είπε...

Ειμαι αυτός που σε προηγούμενο σχόλιο έγραψα
<>
Και αμέσως πιο κάτω βλέπω να μηδενίζονται κόμματα σαν το ΚΚΕ και άλλους να απαντάν σε αυτό το ατόπημα με λόγια άκρως εχθρικά...
Άραγε για πια αλληλεγγύη μιλάμε στους μικροαστείους οταν δεν μπορούμε να την αναπτύξουμε μεταξύ μας οι αριστεροί που θεωρητικά έχουμε κοινό στόχο την επανάσταση και την ανατροπή του καπιταλισμου????
Για ποιά σύμπνια μιλάμε οταν ακούς να μιλάει κόσμος για το χώρο που ανήκει λές και κατέχει την μία και μόνη αλήθεια????Μέσα στην ίδια την αριστερά και μιλάω για την επαναστατική αριστερά που δεν συμβιβάζεται με τίποτα λιγότερο απο μια παγκόσμια επανάσταση και ανατροπή του Καπιταλισμου.
Γιοζεφ Κ

μαχαιρης είπε...

Τι να λεω...
Ο δημητρης τα ειπε...
Οσο για σενα φιλε ανωνυμε 2,20...
Μη μου αγχωνεσαι αδικα...
Δεν προκειται να ψηφισουνε πολλοι περισσοτεροι το ΚΚΕ...!!

Εισαι συ εκει...Και φυλας καραουλι...!!Μην περασει ο ερυθρος φασισμος...!!

grabatio είπε...

Φίλε μαχαίρη όλοι κάνουμε βλακείες κατα καιρούς.

Καιρός να ομολογήσεις ότι είναι λάθος να στηρίζεις ένα φασιστικό κόμμα όπως το ΚΚΕ και να ασπαστείς τον κανόνα της δημοκρατίας που λέει ότι η ελευθερια του λόγου είναι απαραβίαστη και ασύμβατη με τη φίμωση που επιβάλλει η δικτατορία του προλεταριάτου.

Ανώνυμος είπε...

Αυτή η βλαμένη η παπαρηγα που καλεί συνέχεια το λαό σε απειθαρχία και ανυπακοή γιατί έχει επιβάλλει σιδερένια πειθαρχία στους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις του ΚΚΕ και όποιος τολμήσει να δείξει απειθαρχία και ανυπακοή του παίρνει το κεφάλι;

logia είπε...

...άλλαξε ο Mανολιός κι έβαλε τα ρούχα του αλλιώς, λέω εγώ...

blackbedlam είπε...

Αντώνη γι΄αυτό εμείς με την σειρά μας,λέω ότι μπορούμε ή τουλάχιστον όσο μπορούμε,να τα ξεσκεπάζουμε αυτά τα τερτίπια,που για μια ακόμη φορά πάνε να βάλουν τρικλοποδιές,να παρασύρουν,να εγκλωβίσουν και να παίξουν ξανά και ξανά το παιγνίδι τους σε βάρος μας.

blackbedlam είπε...

Ζείδωρε
Σωστά αναρωτιέσαι Δημήτρη γιατί ασχολούμαι με τον έναν.Καλή ερώτηση.
Κοίτα λοιπόν τι γίνεται όλοι οι υπόλοιποι όπως σωστά λες, έθεσαν τις υπηρεσίες του στην διάθεση μιας εξουσίας που όλα τα χρόνια δεν έκανε τίποτε άλλο από το να υπηρετεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο.
Ο ¨"κύριος" Κοτζιάς όμως, υπήρξε ένας εκπρόσωπος της διανόησης.
Κλασική περίπτωση και μάλιστα προερχόμενος από αστική οικογένεια μην πω και μεγαλοαστική.

Όμως κατά πως λέει ο Αλτουσέρ, "Η διανόηση για να περάσει στο πλευρό της εργατικής τάξης, για να αποκτήσει προλεταριακή ταξική τοποθέτηση ,χρειάζεται πρωτίστως να επαναστατικοποιήσει την συνείδησή της.
να προχωρήσει σε ριζική επανάσταση στο σύστημα ιδεών της, που είναι μικροαστικό.
Χρειάζεται να δώσει έναν επίπονο και μακρόχρονο αγώνα, μια δύσκολη επανεκπαίδευση.
Είναι ένας αγώνας εξωτερικός και εσωτερικός, χωρίς τέλος"
Όταν λοιπόν έχεις επαναστατικοποιήσει την συνείδησή σου σαν διανοούμενος, μετά δεν την ξε επαναστατικοποιείς μετά την ξε πουλάς.
Ο Κότζιάς για χρόνια ήταν με επαναστατικοποιημένη την συνείδησή του.Έχει γράψει βιβλία έχει κάνει μελέτες έχουν εκδοθεί συγγράμματά του έχει διδάξει τις Μαρξιστικές αρχές,τον ιστορικό υλισμό και τον διαλεκτικό υλισμό.
Ούτε άγνοια μπορεί να επικαλεστειόταν έχεις διαβεί αυτά τα μονοπάτια και γνωρίζεις δεν έχει γυρισμό παρά μονάχα με αντίτιμο.
Γι΄αυτό έγραψα μόνον για τον κύριο Κοτζιά

blackbedlam είπε...

Ευμένη καλησπέρα σου.
Ούτε ο πρώτος ούτε και ο τελευταίος θα είναι.Αυτός είναι και ο λόγος που πρέπει διαρκώς να διευρύνουμε τις γνώσεις και τις απαιτήσεις μας και την κριτική μας ικανότητα.
Η σημερινή κατάληξη, εγώ λέω ότι ήταν προετοιμασμένη απ΄όταν παραιτήθηκε και άρχισε να βγαίνει δημόσια να διατυπώνει τις θέσεις και τις απόψεις του.
Εφεδρεία τους ήταν από την αρχή και τώρα κάνουν χρήση.

blackbedlam είπε...

Elva
Απογοητευτικό είναι στ΄αλήθεια όχι όμως για όσα ο ταξικός εχθρός επιχειρεί και θέτει σε εφαρμογή.
Την δουλειά τους κάνουν Έλβα μου, την δουλειά τους κάνουν και την κάνουν σωστά.
Αυτό κρίνεται εκ του αποτελέσματος.
Συνέχισε αυτό το σκεπτικό και θα δεις που θα σε βγάλει.
Απογοήτευση δεν μπορεί να νιώσει κανείς από κάποιους τους οποίους ποτέ δεν εμπιστεύτηκε, από κάποιους που από τα πριν γνώριζε τον ρόλο τους, απογοήτευση από τις επιλογές του ταξικού μας εχθρού, δεν έχουμε λόγο να αισθανόμαστε................

blackbedlam είπε...

Gip Καλησπέρα σου.Έχεις δίκιο "κόμμα κατά παραγγελία" είναι και δεν είναι πρώτη φορά που θα δούμε αυτό το έργο να παίζεται και κυρίως δεν θα είναι η πρώτη φορά που ο λαός μας θα παίσει στην λούμπα.
Γι΄αυτό τα μάτια μας ανοιχτά, να μην ξεχνάμε ότι δεν διστάζουν μπροστά σε τίποτα προκειμένου να εφαρμόσουν τα σχέδιά τους, που διαρκώς θα πέφτουν στις πλάτες μας κάνοντας την καθημερινότητά μας όλο και ποιο εφιαλτική.Τίποτα δεν έχει τελειώσει έρχονται και άλλα πολύ χειρότερα

blackbedlam είπε...

Ανώνυμε φίλε, των 3,42 είναι αλήθεια ότι μια τέτοια συμπόρευση όπως την περιγράφεις επιγραμματικά, είναι αναγκαία δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο άλλωστε.
Δεν είναι κάτι απλό, δεν είναι κάτι που δεν ενέχει κινδύνους και γι΄αυτό, τα βήματα πρέπει να είναι προσεκτικά με στοχοπροσύλωση στην στρατηγική, στις αρχές μας, από τις οποίες δεν κάνουμε βήμα πίσω.
Με όλα αυτά δεδομένα, είναι αναγκαία η συσπείρωση της εργατικής τάξης, η συμπόρευση, η οργανωμένη δράση της.
Έτσι και αλλιώς δεν υπάρχουν άλλες εναλλακτικές λύσεις.
Εκτός από το να περιμένουμε να γίνει η ........ρακή (έχεις ακούσει την διαφήμιση)
Αλλά το μαζικό λαϊκό κίνημα που θα οργανωθεί για να αντισταθεί με στόχο την ανατροπή, δυστυχώς ρακή δεν είναι να "γίνει" από μόνο του.
Είναι ένα ζήτημα που πολύ συζήτηση χωράει και άλλωστε σε προηγούμενες αναρτήσεις, έχω βάλει το θέμα αυτής της αναγκαιότητας και έχει γίνει κουβέντα γύρω από αυτό.
Η αλήθεια είναι, ότι όσο περνάει ο καιρός, τόσο σε βάρος της εργατικής τάξης είναι οι εξελίξεις και οι κίνδυνοι να πετύχουν τα σχέδιά τους για τον αφανισμό μέρους της εργατικής τάξης και της παραπέρα εξαθλίωσης της.
Κάθε στιγμή χάνετε πολύτιμος χρόνος για μας.

blackbedlam είπε...

Στρατολάτη την είδηση την πήρα από το Ποντίκι.
Σήμερα διάβασα ότι ο Μίκης διαψεύδει την είδηση.
Ωστόσο και με όση αγάπη και αν του έχω μιας και με συνδέουν πολλά μαζί του,πρέπει να ομολογήσω ότι μετά τα όσα κατά καιρούς αποφασίζει και τα εκφράζει είτε με δηλώσεις είτε με πράξεις δεν θα με ξάφνιαζε αν αυτή η απόφαση ήταν γεγονός.

Αλλά που να πάρει η ευχή ,κάθε τέτοιο τερτίπι που πράγματι θα μπορούσαμε να πούμε,ας κόψουν το σβέρκο τους να ΄που τελικά καταλήγουν να καρατομούν εμάς, και να είμαστε εμείς που κόβουμε τον δικό μας σβέρκο και μάλιστα με τα ίδια μας τα χέρια.
Θυμάσαι φαντάζομαι τους λεγόμενους κοψοχέριδες,που μάλλον τα ξεράδια τους είναι σαν την λερναία ύδρα και ξαναφυτρώνουν για να τα κόψουν ξανά 4 χρόνια μετά και ξανά τα ίδια και τα ίδια.

blackbedlam είπε...

Γιόζεφ
Αυτή είναι η μεγάλη επιτυχία του συστήματος, που με τις μεθοδεύσεις και τους μηχανισμούς της, οδηγεί την ίδια την εργατική τάξη να απεμπολεί τα δικαιώματά της.
Είναι αυτοί που δεν γνωρίζουν τίποτ΄άλλο από όσα πλασάρει η αστική προπαγάνδα, γιατί η Αστική τους δημοκρατία έχει στήσει εγκαταστάσεις μέσα στο μυαλό τους.
Μην μας ξενίζει το γεγονός, αυτός είναι ο ρόλος της, αυτή είναι η δουλειά της και την επιτελεί με τον καλύτερο και ποιο αποτελεσματικό τρόπο.
Το ζητούμενο λοιπόν και η απαίτηση του να παρέμβουμε καθοριστικά ,ώστε να ξεσκεπάσουμε αυτές τις αντιλήψεις τουλάχιστον όσον αφορά τους ανθρώπους του μόχθου και της εργασίας, πάει να πει τους φυσικούς μας συμμάχους, πέφτει στις δικές μας πλάτες.
Να χτυπιόμαστε, αλλιώς δεν γίνεται!

blackbedlam είπε...

Μαχαίρη καλή σου μέρα.
Το χειρότερο γι΄αυτούς, είναι ότι έτσι και αλλιώς ο κόσμος κάτω από τα συσσωρευμένα και αξεπέραστα προβλήματα και μέσα ακόμη και από την άγνοιά του, θα κινηθεί, θα αγανακτήσει και θα το εκφράσει με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο.
Αυτό από μόνο του είναι θετικό, αλλά από μόνο του δεν είναι και αποτελεσματικό.
Για να γίνει αποτελεσματικό, χρειάζεται οργανωμένος αγώνας, χρειάζεται να υπάρχουν στόχοι που να μην αφήνουν περιθώρια στο σύστημα εξουσίας,χρειάζεται ένα κόμμα Κομμουνιστικό,ένα κόμμα επαναστατικό που που θα αποτελείται από το πρωτοπόρο κομμάτι της εργατικής τάξης, για να συσπειρώσει το σύνολο των ανθρώπων του μόχθου και της δουλειάς και να οδηγήσει στην εξουσία την εργατικη τάξη.
Τέτοιο κόμμα υπάρχει αρκεί να ανταποκριθεί με συνέπεια στον ιστορικό του ρόλο και σε αυτό είναι που καλούμαστε όλοι εμείς με την συμμετοχή μας, με τις απόψεις μας,ακόμη και τις κριτικές απόψεις μας, να συμβάλουμε.
Έτσι γίνονται οι διεργασίες, έτσι γίνονται οι ζυμώσεις, έτσι αναπτύσσετε η Λαϊκή συσπείρωση και επαναστατικοποιήτε η συνείδηση.Μέσα από τους καθημερινούς αγώνες.

faros είπε...

Καλησπέρα !
Να πούμε τα εξής:
- Δεν τους βγήκε η κίνηση Μητρόπουλου.
- Δεν τους βγήκε ο Δημαράς.
- Δεν τους βγήκε ο Κουβέλης.
- Δεν τους βγήκε η Ντόρα.

Γιατί να τους βγει το νέο "κόμμα";;;
Οι ίδιοι και οι ίδιοι δεν είναι μέσα;;;
Θνησιγενές ό,τι κι αν κάνει το καπιταλιστικό σύστημα για την διάσωσή του !
Ούτε οι Κοτζιάδες το σώζουν, ούτε οι Θεοδωράκηδες, ούτε οι "πλατείες", ούτε κανένας !

Ο καπιταλισμός πνέει τα λοίσθια και κάθε μέρα το καταλαβαίνουν αυτό και περισσότεροι άνθρωποι.

Όλοι και περισσότεροι άνθρωποι αντιλαμβάνονται ότι τη λύση θα τη δώσει ο ίδιος ο λαός στηριζόμενος στην πρωτοπόρα δράση του ΚΚΕ.

υ.γ.: σχόλια πανικού και χυδαιότητας, αντικομμουνιστών, επιβεβαιώνουν τα παραπάνω !

Γεια χαρά !

Ανώνυμος είπε...

Είστε πραγματικά για κλάματα. Κάνετε χαρούλες γιατί δεν της βγήκε της ντόρας, δεν του βγήκε του δημαρα κλπ

Εσεις βρε ζώα που περιμένετε τόσα χρόνια να σας βγει και συνέχεια τρώτε μαύρο απο τον ελληνικό λαό μυαλό θα βάλετε ποτέ;

Θα μου πεις οι χριστιανοί περιμένουν 2000 χρόνια τη δευτέρα παρουσία και όλο και φτάνουμε στους ύστατους καιρούς και όλο και οπου ναναι έρχεται και πάλι τον πουλο παιρνουνε.

Κι εσείς ολο προφητεύετε το τέλος του καπιταλισμού και ο καπιταλισμός εκεί όλο και πιο ακμαίος.

Ξυπνήστε ζώα δεν υπήρξε ποτέ το τέλος του καπιταλισμού ουτε και θα υπάρξει γιατί είναι συμφυτος με την ανθρωπινη φύση.

blackbedlam είπε...

grabatio
Αν είχες κάνει φίλε μου τον κόπο να διαβάσεις το κείμενο, θα είχες δει κάπου που λέει, ότι όταν σου μιλούν για δημοκρατία να βάζεις δίπλα το ερώτημα "Δημοκρατία για ποιον". Αν λοιπόν μιλάμε στον Κομμουνισμό, για την δημοκρατία των πολλών, των εργαζόμενων, αυτών που παράγουν τον πλούτο και για να είμαστε ακριβείς δεν μιλάμε τότε απλά για δημοκρατία, αλλά για δικτατορία, για την δικτατορία του προλεταριάτου, των εργαζόμενων, των ανθρώπων του μόχθου που σήμερα γίνονται βορά στα συμφέροντα του κεφαλαίου, αν μιλάμε λοιπόν γι΄αυτήν την δικτατορία, ε, ναι λοιπόν, θα μπει φραγμός σε όσους θα επιβουλεύονται τα συμφέροντα των πολλών, που θα έχουν κατακτηθεί με αγώνες και με θυσίες.
Ναι τότε δεν θα έχει το δικαίωμα κανείς απ΄όσους φιλοδοξούν να επιστρέψουν σε ένα καθεστώς εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο,να υποσκάψει τις κατακτήσεις μας.
Τους κανόνες λοιπόν της δικής τους δημοκρατίας, κανείς από εμάς δεν θα τους σεβαστεί να είσαι σίγουρος.
Αν λοιπόν ανήκεις στην Αστική τάξη υπερασπίσου την δημοκρατία τους, αν είσαι όμως από εκείνους που γίνονται καθημερινά εργαλείο εκμετάλλευσης για τα άνομα συμφέροντά τους, κάνε αδερφέ μου μια δεύτερη σκέψη.

blackbedlam είπε...

Logia
Ξέρουν καλύτερα από εμάς, ότι δεν έχουν κανένα περιθώριο.Όσο και να το παλέψουν, με ότι ρούχα και αν μασκαρευτούν διέξοδος από την κρίση του συστήματός τους δεν υπάρχει.
Βρεθήκαμε στην καμπή της ιστορίας.Όσο σύντομα αντιληφθούμε το τι ακριβώς συμβαίνει και προσεγγίσουμε τους τρόπους με τους οποίους πρέπει να αντιδράσουμε για να απαλλαγούμε από το ημιθανές πτώμα τους, τόσο το καλύτερο.
Αν δεν τους θάψουμε θα πάμε όλοι από σηψαιμία.

blackbedlam είπε...

Καλησπέρα σου Φάρε.
Είναι γεγονός ότι μέσα σε αυτήν την λαίλαπα, θα ξυπνήσουν συνειδήσεις.
Θα βγει κόσμος στους δρόμους, θα διαμαρτυρηθεί, θα αγανακτήσει και αυτό είναι από μόνο του θετικό.
Μόνο που όπως λέω και σε ένα σχόλιο παραπάνω, αυτό είναι μεν θετικό, αλλά δεν είναι αρκετό,δεν φτάνει.
Για το "αρκετό¨" είμαστε εμείς που πρέπει να παλέψουμε με παλιές και νέες μεθόδους, με πείσμα και τακτική, συνεχή παρέμβαση, καθημερινό συνεχή αγώνα.
Καλή δύναμη.

grabatio είπε...

Φίλη bb τίθεται εκ των πραγμάτων ένα ζήτημα. Οσο δίκιο και να έχει κάποιος (η εργατική τάξη ας πούμε) έχει το δικαίωμα να απαγορεύσει την ελευθερία του λόγου στους αντιπάλους της;

Το δικαίωμα του ανθρώπου (του οποιουδήποτε ανθρώπου) να εκφράζει ελέυθερα τις απόψεις του είναι θεμελιώδες. Δεν μπορείς να το απαγορεύεις. Ο κομουνισμός όμως όπου επιβλήθηκε επέβαλλε με το ζόρι την φίμωση της αντίθετης γνώμης.

Τι σοι καλύτερος κόσμος θα είναι αυτός όπου δεν θα μπορείς να αντιδράσεις, να διαδηλώσεις να εκφράσεις την διαφορετική άποψη;

Εσείς οι κομουνιστές λέτε ότι δεν θα..χρειάζεται γιατί θα υπάρχει δικαιοσύνη, ισοπολιτεία κλπ

Στην πράξη όμως έχει αποδειχθεί ότι όταν φιμώνεις την αντίθετη άποψη καταλήγεις στο τέλος να κάνεις αυτά για τα οποία κατηγορούσες τους άλλους (διώξεις,εκτοπισεις κλπ)

Ο άνθρωπος γεννιέται με έμφυτη την ανάγκη της ελευθερίας της έκφρασης της μετακίνησης κλπ. Ο κουμουνισμός επιβάλλει περιορισμούς σε όλα αυτα και στο τέλος δημιουργεί μια φυλακή για τους ίδιους τους πολίτες του.
Το ζήσαμε με το τείχος του βερολινου.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 10:15 δεν χρωστάς καλή κουβέντα στην bb αλλά παρόλα αυτά όπως βλεπεις δεν σβύνει τα προκλητικά σου μηνύματα κάτι που μαλλον επιδιώκεις για να την κατηγορήσεις μετά για φασιστικές μεθόδους.

TRASH είπε...

@grabatio :
Αρχικά, ελπίζω να μου επιτρέψεις την παρέμβαση στην κουβέντα.
-Αρχικά το δικαίωμα του "κάθε ανθρώπου να εκφράζει ελέυθερα τις απόψεις του" δεν είναι θεμελιώδες για κανένα πολιτικό κοινωνικό σύστημα. Στον καπιταλισμό το ίδιο, πέρα από το γεγονός πως το υποτιθέμενο αυτό δικαίωμα περιορίζεται δραστικά από την οικονομική σου δυνατότητα να ελέγχεις ΜΜΕ ώστε αυτή η γνώμη και να ακούγεται (αλλιώς τι νόημα έχει η διατύπωση της;), υπάρχουν νόμοι που απαγορεύουν την διατύπωση ρατσιστικών π.χ. απόψεων, ή άλλων που θα μπορούσαν να "προκαλέσουν διχόνοια μεταξ΄τ των πολιτών". Αρα ούτε για την αστική "δημοκρατία" είναι θέσφατο το δικαίωμα στην διατύπωση της "ο,ποιασδήποτε" άποψης.
-τΗ δεύτερη ένσταση σου καταρίπτεται από την ιστορία την ίδια. Για τις ανατροπές στις πρώην Λαϊκές Δημοκρατίες άρκεσαν (εκτός Ρουμανίας) μερικές ογκώδης και αναίμακτες μαζικές διαδηλώσεις. Σύγκρινε λίγο με τον φόρο αίματος που πληρώθηκε κάθε φορά που αμφισβητίθηκε έστω η αστική κυριαρχία, και θα πάρεις τις απαντήσεις σου, Από που και ως που λοιπόν "δεν θα μπορείς να αντιδράσεις, να διαδηλώσεις να εκφράσεις την διαφορετική άποψη";
-Στην πράξη, θεωρώ τουλάχιστον αφελές αν όχι χυδαίο να πατραλληλίζουμε την βία του θύματος με αυτήν του βιαστή. Γιατί η αναλογία αυτή είναι.
-Για την "ελευθερία μετακίνησης" τι να πω; Με τις τιμές στις βενζίνες, τα τέλη, τα διόδια, τα εισητήρια, και τους μέσους μισθούς που υπάρχουν, πόσοι έχουν δυνατότητα όχι ελεύθερης, αλλά απλά μετακίνησης; Από ότι βλέπεις για τους φράχτες στα σύνορα ΕΠΑ-μεξικού, στον Εβρο, την FRONTEX κλπ, δεν μιλάω καν, έτσι;

blackbedlam είπε...

Για το φίλο τον grabatio, αλλά και για τους άλλους φίλους ανώνυμους που για κάποιο λόγο θέλουν την διατήρηση της ανωνυμίας τους, λυπάμαι πολύ που αναγκάζομαι να βάλω φραγή στα σχόλια ώστε να μην μπορείτε να πείτε την άποψή σας.Ακόμη συγνώμη και από τον φίλο τον Τάκη που αναγκάστηκα να διαγράψω το εύστοχο και εμπνευσμένο σχόλιό του προς τον γελοίο τυπάκο, που το μόνο που ξέρει είναι να λέει ηλιθιότητες .Είπα να τον αφήσω γιατί η αλήθεια είναι ότι έβγαζε γέλιο ο φτηνιάρης, αλλά βρε παιδιά μας αποπροσανατολίζει και χαλάει την σούπα όπως η σαλιάρα.
Μπορεί να το χαίρετε τώρα, άλλα αγόρι μου, όπως σου είπε και ο Τάκης, δεν είναι σφεντόνα. ρώτα την μαμά σου, θα σου έξηγήσει.
Υπάρχει και άλλη μία εναλλακτική. να μην τους δίνει κανείς σημασία. να μην τους απαντάει κανείς και εγώ θα αναλάβω να σβήνω ότι δεν ανταποκρίνεται στην ανάρτηση. στα θέματα και είναι υβριστικό.

blackbedlam είπε...

Trash βλέπεις ο φίλος που του απαντάς και σωστά κάνεις,γιατί τα μπλοκ είναι για να ανταλλάσσουμε μεταξύ μας απόψεις και να λέμε την γνώμη μας,αλλά ένας γελοίος ψυχανώμαλος άρχισε να παρεμβαίνει με αποτέλεσμα να χαλάει την συνομιλία.
Έτσι έβαλα φραγή στα σχόλια και ο φίλος gtabatio δεν θα μπορεί πλέον να συνεχίσει τον διάλογο.
Ελπίζω να σε διαβάσει.

Albatrus είπε...

όλοι οι πρώην,οι λίγο ή πολύ κκε συναντήθηκαν & ανασκουμπώθηκαν για να φτιάξουν ανάχωμα στις αναμενόμενες μεγάλες διαρροές του δικομματισμού,εν όψει των εκλογών που επίκεινται ...

Η Αστική Δημοκρατία έχει πολλές τεχνικές λύσεις για να διαιωνίζει η Αστική Τάξη την Εξουσία της η Εργατική τάξη μόνο μία!

Ανειρήνευτη Ταξική Πάλη με ΟΛΟ το Ταξικό Μίσος που Διαθέτει!

όπως έλεγε ο παππούς ο Στάλιν:
πάρτε το χαμπάρι...,"Η Εξουσία δεν παίρνεται ποτέ με το Γάντι"

την καλημέρα μου στην παρέα.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...