Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Ματ στην Κοκκινιά; Δελτάδες σε όλες τις γωνιές της;.............

Ματ στις γειτονιές της  Κοκκινιάς μας ; 
Η Κοκκινιά αστυνομοκρατούμενη;

Αλλά,
φαίνεται ότι με την Κοκκινιά δεν έχουν ξοφλήσει ακόμη.
Είναι αλήθεια ότι η σύνθεση του λαού της Κοκκινιάς έχει αλλοιωθεί.
Οι Μικρασιάτες που την ανάστησαν, που αγωνίστηκαν, που θυσιάστηκαν, με το πέρασμα των χρόνων έπαψαν να είναι το σύνολο του λαού της εργατομάνας.
Ο σπόρος που έριξαν όμως, βγάζει καρπούς.
Βλέπεις τίποτα δεν πάει χαμένο και χαμένοι αγώνες, είναι μόνον αυτοί που δεν έγιναν.
Να μην σταθούμε σε λόγια, δύο video΄ς μόνον και πάρτε εσείς παρουσίες και απουσίες, κυρίως απουσίες.
Το ένα έχει να κάνει με την παρέλαση της 25ης του Μάρτη.
δείτε το δείτε το καλά.


Το πήρα από τον Πατέρα     Παρέλαση και Συγχωνεύσεις κλικ εδώ


Στο βάθρο των επισήμων δεν βλέπω βουλευτές, το σκέφτονται πολύ να εμφανιστούν πια, αλλά ανάμεσα στους επίσημους μπορούμε να διακρίνουμε τόσο τον σημερινό Δήμαρχο του "Καλλικράτη" όσο και τον Κύριο Μπενετάτο Πρώην δήμαρχο, αλλά και στέλεχος του ΚΚΕ.

Στην διαδήλωση μαζί με τους γονείς και τους δασκάλους που διαμαρτύρονται για τις συγχωνεύσεις στα σχολεία, αλλά όχι μόνον, γιατί τα συνθήματα που επικρατούν είναι:

"Εμπρός λαέ μην σκύβεις το κεφάλι, ο μόνος δρόμος είναι αντίσταση και πάλη" και 
"Αντίσταση και αγώνας είναι η μόνη λύση,κανένα σχολείο να μην κλείσει"

Ανάμεσά τους ήταν και ο Κώστας Παπαδόπουλος.Επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού "Κόντρα στο ρεύμα" και πρόεδρος της Ένωσης γονέων του δήμου της Νίκαιας.
Ο γνωστός σε μας τους μπλόκερ "Πατέρας"   http://opateras.blogspot.com/

Το δεύτερο video είναι από την αντιφασιστική  συγκέντρωση που έγινε την Κυριακή 27/3 στην Κοκκινιά


μου το έστειλε ο αγαπημένος φίλος Pavlosk    ΟΝΕΙΡΑ ΚΑΙ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑκλικ εδω

     που πολύ τον ευχαριστώ.

Προηγήθηκε συνεδρίαση στο δήμο της Νίκαιας, απ΄αφορμή τις συνεχείς  επιθέσεις που δέχονται οι Πακιστανοι από ομάδες φασιστών. 
Κατά την συνεδρίαση, πάρθηκε η απόφαση για το αντιφασιστικό συλλαλητήριο.
Είναι απίστευτο στην πόλη αυτή να μπορούν να κυκλοφορούν φασίστες και ανενόχλητοι να επιτίθενται ενάντια σήμερα σε Πακιστανούς, αύριο σε Κομμουνιστές,αλλά και σε κάθε συνεπή αριστερό  που θα αγωνίζεται  για το δίκιο και την ανατροπή της βαρβαρότητας που έχουν εξαπολύσει ενάντια στην εργατική τάξη και σε ολόκληρο τον λαό, το κεφάλαιο και οι πολιτικοί εκφραστές του.
Σε συνέντευξη τύπου των εκπροσώπων της Πακιστανικής κοινότητας Ελλάδας ,
της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική απειλή και της Ένωσης μεταναστών εργατών καταγγέλθηκε ότι  συνολικά 60 αλλοδαποί έχουν νοσηλευθεί το τελευταίο τρίμηνο, ύστερα από επιθέσεις, που δέχθηκαν, κυρίως από άτομα νεαρής ηλικίας έως και 20 ετών

Το κάλεσμα του συλλαλητηρίου συνυπέγραψαν  οι «Δήμος Νίκαιας-Ρέντη, Δήμος Κορυδαλλού, Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών Πειραιά, Δημοτική Κίνηση Πειραιά “Ανταρσία στο Λιμάνι”, Δημοτική Κίνηση Νίκαιας- Ρέντη “Κόντρα στο Ρεύμα”, Δημοτική Κίνηση Κορυδαλλού “Πάμε Αλλιώς”, ΕΕΔΔΑ, Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος, Ένωση Μεταναστών Εργατών, Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή».

Δεν ξοφλήσατε με την Κοκκινιά .

Οι Κοκκινιώτες δεν το βάζουν εύκολα κάτω.
Μπορεί να τους απογοητεύουν, μπορεί να τους κάνουν να νιώθουν προδομένοι, όμως δεν απολυσμονούν τις θυσίες και τους αγώνες των χιλιάδων συνεπών αγωνιστών και αυτές είναι καταγεγραμμένες στην συνείδησή τους .
Οι Κοκκινιώτες δεν το βάζουν κάτω,δεν παραδίνονται.


ΥΓ η ανάρτηση αυτή δεν είναι ετεροχρονισμένη........

7 σχόλια:

αντωνης είπε...

Καλησπερα ΒΒ.
Διαβαζοντας για τη Νικαια, οφειλω να πω οτι δεν μπορω να ειμαι αντικειμενικος*. Οπότε και το σχολιο μου απλα θα εκφρασει γι' αλλη μια φορα τα αισθηματα μου για το λαο που μενει στη φτωχομανα Κοκκινια.

* δεν εχω σχεση εγω με τη Νικαια, αλλά αφου εχει γεννηθει και μεγαλωσει εκει η γυναικα μου ειναι σχεδον το ιδιο.

ELvA είπε...

Πολυ συγκινητικο το δευτερο video από την αντιφασιστική συγκέντρωση στην Κοκκινιά και ειλικρινα μπραβο σε οσους το οργανωσαν, σημαινει πολλα στους μεταναστες να δουν την αλληλεγγυη απο τους Ελληνες εργαζομενους και να νιωσουν οτι οι λαοι δεν εχουν τιποτα να χωρισουν. Το κεφαλαιο ειναι αυτο που δημιουργει τειχη αναμεσα στους λαους, καλλιεργει τον ρατσισμο και εκμεταλευεται την αγνοια και την αδιαφορια πολλες φορες για τον ξενο.

Χαιρομαι που το μηνυμα της αδελφοσυνης των λαων περασε στη Κοκκινια!

Κώστας Παπαδόπουλος είπε...

δεν είναι 1η φορά black που έρχονται τα ΜΑΤ στην Κοκκινιά δυστυχώς το δρόμο τον άνοιξε πρίν 2 χρόνια ο Μπενετάτος και πάλι με αφορμή τον θάνατο του moxamet ενός πακιστανού απο ξυλοδαρμό σο αστυνομικό τμήμα της Νίκαιας έγινε μια πορεία κυριώς απο τον αντιεξουσιαστικό χώρο όπου η πορεία χτυπήθηκε και έγιναν συλλήψεις μέσα στη Πόλη μας . Ο κύριως όγκος της πορείας κατευθήνθηκε τότε στο δημαρχείο το οποίο και κατέλαβαν με αίτημα την απελευθέρωση των συντρόφων τους .Εκεί ΄ζησαμε στιγμής κατοχής της Πόλης μας εγώ για 1η φορά
http://opateras.blogspot.com/2009/10/blog-post_21.html

Κώστας Παπαδόπουλος είπε...

γειτόνισσα δεν είναι πιά πρόεδρος της ένωσης συλλόγων γονέων της Ενωσης όπως με αναφέρειςκι να έισαι καλά για την αναφορά σου στην πόλη μας

Κώστας Παπαδόπουλος είπε...

απόντες υπάρχουν και από τις 2 διαμαρτυρίες άλλωστε τι να κάνουν οι αγωνιστές της εξέδρας στο δρόμο ;
Τι να κάνουν με τους γραφικούς όπως μας ανέφερε μια "συντρόφισσα" πρωην αντιδήμαρχος Νίκαιας .

pavlosk είπε...

Οι απουσίες είναι ηχηρές.

Οι παρουσίες όμως βροντερές.

Το δείχνει η αποδοχή του κόσμου στην διαδήλωση της παρέλασης. Καθόλου παράδοξο δεν δείχνει να διαμρτύρεσαι σε μια "εθνική εορτή". Έτσι την τιμάς με τον καλύτερο τρόπο. Με τον ανυποχώρητο αγώνα για δικαιώματα και ελευθερία στη δουλειά και το σχολειο.

Ακόμη, φαίνεται στις σφιγμένες γροθιές των μεταναστών, που πολλοί νεο-ελληνάρες θεωρούν ότι δεν πρέπει να μιλάνε, δεν πρέπει να έχουν δικαιώματα, παρα μόνο να είναι σκλάβοι στις οικοδομές, στα χωράφια, στα σπίτια τους. Πολύ σημαντικό και δυναμικό κομμάτι της εργατικής τάξης. Μην το λησμονάμε. Αυτοί σφοι, είναι που δεν έχουν να χάσουν παρα μόνο τις αλυσίδες τους...

Πάντα τέτοια! Νικαια γερά!

Γρηγόρης Β. είπε...

B.B., σου μεταφέρω σχόλιο που έγινε στο blog "Πατέρας" του Κ. Παπαδόπουλου, στην ανάρτησή του για την επέτειο της "Μάχης της Κοκκινιάς" της 7ης Μάρτη του 1944, γιατί, δυστυχώς, νομίζω ότι περιγράφει με ακρίβεια τους λόγους της "εκρηκτικής" σιωπής και απουσίας της Τ.Ο. του ΚΚΕ από τα συμβαίνοντα, και εξ αιτίας των λόγων που αναφέρει ο Γιάννης στο σχόλιό του, και από τα μη συμβαίνοντα στην πόλη της Κοκκινιάς, αυτή τη δύσκολη για το λαό συγκυρία.

"Γιάννης είπε...Αγαπητέ φίλε Κώστα γεια σου.
Μία ομάδα διανοουμένων γραφειοκρατών που υπέδειξε το ΚΚΕ στο λαό της Κοκκινιάς στις δημοτικές εκλογές τον Οκτώβρη του 2002 για την διοίκηση του Δήμου Νικαίας, και τους οποίους δυστυχώς φαίνεται ότι εξακολουθεί να τους υποστηρίζει, με την «πολιτική» τους (δεν πιστεύω ότι μπορεί κανείς να αποδείξει ότι αυτή η «πολιτική» είχε κάποια σχέση με τις θέσεις - αποφάσεις του ΚΚΕ για την Τ.Α. και για τη δράση στους μαζικούς φορείς) στη διοίκηση του Δήμου, έχουν εκθέσει το ΚΚΕ, και έχουν απογοητεύσει τους κοκκινιώτες εκείνους που εμπνέονται από τις αγωνιστικές παρακαταθήκες της αδούλωτης πόλης και τα ιδανικά του σοσιαλισμού. Απόδειξη, πέρα από το αποτέλεσμα των πρόσφατων δημοτικών εκλογών, παρ’ ότι η κρίση κορυφώνεται στη χώρα, η τοπική οργάνωση του ΚΚΕ είναι σαν να μην υπάρχει στην εργατούπολη της Κοκκινιάς. Μια ιστορική οργάνωση, την οποία κατάφεραν πέντε εκλεγμένοι γραφειοκράτες στο Δήμο της Κοκκινιάς, με επικεφαλής ένα κλασσικό γραφειοκράτη διανοούμενο, όχι μόνο να σβήσουν την αγωνιστική διάθεση και την ανάταση του λαού της Κοκκινιάς που εμφανίστηκε στις δημοτικές εκλογές του 2002, αλλά στην πορεία, με τα «έργα» τους, κατάφεραν να κόψουν τους δεσμούς της οργάνωσης με τον λαό της πόλης, να την οδηγήσουν στην ανυποληψία, εξ αιτίας της αντιδιαστολής λόγων και έργων, εξ αιτίας της απερίγραπτης συμπεριφοράς τους προς τους εργαζόμενους του Δήμου. Το ΚΚΕ, επειδή ακριβώς ο λαός της Κοκκινιάς έχει ανάγκη την ζωντανή παρουσία του, πρέπει να δει με ιδιαίτερη προσοχή τα όσα έχουν προηγηθεί, να αναλάβει τις ευθύνες του, και να αποκαταστήσει την προβληματική λειτουργία της κομματικής οργάνωσης του Πειραιά.
Ειλικρινά φίλε Κώστα, θέλω να συμφωνήσω μαζί σου ότι οι Κοκκινιώτες τιμούν στην πράξη τους αγώνες των γονιών τους, αλλά, κάτι τέτοιο στην σημερινή συγκυρία δεν έχει φανεί ακόμα. Η Κοκκινιά δεν είναι απλώς μια ακόμα μεγαλούπολη της Ελλάδας. Είναι σύμβολο τιμής και αγώνα για τον λαό μας. Το πώς νοιώθει ο καθένας μας ατομικά έχει να κάνει με τον εαυτό του. Οι Κοκκινιώτες όμως συλλογικά με ένα τρόπο μπορούν σήμερα να τιμήσουν στην πράξη την ιστορία της πόλης. Μπαίνοντας επικεφαλής και εμπνέοντας τον ελληνικό λαό στον αγώνα του, για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής των πολιτικών εκπροσώπων της πλουτοκρατίας και της ΕΕ, στον αγώνα του μέχρι τη ριζική ανατροπή του οικονομικού καπιταλιστικού συστήματος. Και όπως καταλαβαίνεις στην προετοιμασία και πραγματοποίηση αυτού του χρέους θα κριθούμε όλοι και πολύ περισσότερο οι τοπικές οργανώσεις των πρωτοπόρων δυνάμεων της εργατικής τάξης.

“Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα”. "

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...