Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Απο Ανθρωπιστικό ενδιαφέρον



Ο καπιταλισμός διακατέχεται  από "ευγενή αισθήματα"! 
Και τώρα στην περίπτωση της Λιβύης, οι καπιταλιστές ευαισθητοποιήθηκαν από  "Ανθρωπιστικό  ενδιαφέρον"
Είναι αδύνατον στους καπιταλιστές και στους εκπροσώπους τους,  να παραμείνουν παθητικοί παρατηρητές στο δράμα του Λιβυκού λαού, στην στέρηση των δημοκρατικών του ελευθεριών από έναν "αιμοσταγή" όπως "αποδείχτηκε" δικτάτορα τον Καντάφι;
Μόλις τώρα συνειδητοποίησαν ότι ο λαός της Λιβύης, βρίσκεται αντιμέτωπος με προβλήματα, για τα οποία είναι υπεύθυνος ο μέχρι χθες συνδαιτυμόνας τους, που έχαιρε της στήριξης και της προστασίας τους.
Ε,όσο να πεις δεν ξεχνιούνται οι σχέσεις που ανέπτυξε τόσο ο πατήρ, όσο και ο υιός Παπανδρέου και τα πρωτοκλασάτα στελέχη του ΠΑΣΟΚ από την δεκαετία του ΄70 όταν επισκέφτηκε την Λιβύη και μιλώντας για τον Καντάφι έλεγε:
«Δεν είναι στρατιωτική δικτατορία. Το αντίθετο μάλιστα. Πρόκειται για μια διακυβέρνηση στα πρότυπα του δήμου των αρχαίων Αθηναίων». 
Και κατά την πρώτη επίσημη επίσκεψή του το 84 στην Λιβύη, του έλεγε  προσφέροντάς του μία λήκυθο:
«Στον μεγάλο ηγέτη και ελευθερωτή, στη μεγάλη φυσιογνωμία της δύσκολης εποχής μας, με θερμούς αγωνιστικούς χαιρετισμούς»
Ηταν η εποχή που ο Αντρέας  οραματίζονταν και ευαγγελίζονταν  τον τρίτο δρόμο.
Είναι εκεί που χάσαμε τελείως τον δρόμο.
 Και μήπως ο ΓΑΠ, δεν είναι που πήγε στην Λιβύη μόλις τον περασμένο Ιούνη, για να κλείσει συμφωνίες επιχειρηματικές για λογαριασμό των Ελληνικών πολυεθνικών ομίλων.
Άσε που μέχρι πριν λίγο ήταν και μέλος Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης της Λιβύης
Μη κυβερνητικής οργάνωσης, που την είχε ιδρύσει βέβαια ο ίδιος ο Καντάφι,που σήμερα έγινε "ξαφνικά", "εχθρός του λαού","στυγνός" και "αιμοσταγής  δικτάτορας". 
Στην βουλή σήμερα, δήλωσε ο ίδιος ο ΓΑΠ, ότι δεν είχε βάλει ποτέ την υπογραφή του για να γίνει μέλος της ΜΚΟ του Καντάφι, παρ ότι του είχαν στείλει την αίτηση. 
Για σκέψου! !
Τι κέντρισε την ευαισθησία τους σήμερα, τι κάνει τον ΓΑΠ  να διαθέτει 1.000.000 την ημέρα σε πολεμικές συρράξεις, σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές που περνάει η χώρα και ο λαός της, που τον  οδηγούν και τον βουλιάζουν καθημερινά στην ένδεια και στην φτώχεια;
Τι τον εξαναγκάζει να σέρνει τη χώρα σε έναν ιμπεριαλιστικό πόλεμο, σε μια Οδύσσεια που θα μας εμπλέξει  σε περιπέτειες με ολέθρια αποτελέσματα;
Το "ανθρωπιστικό" τους ενδιαφέρον, το εξαντλούν στην υποκριτική υπεράσπιση του Λιβυκού λαού,την ίδια στιγμή που επιτίθενται με θράσος, με αναλγησία στους ίδιους τους λαούς τους, στην προσπάθειά τους να στηρίξουν τα συμφέροντα του κεφαλαίου,να μπορέσουν να συνεχίσουν την κυριαρχία τους που πια, έχει εξαντλήσει τα όριά της.
Αυτός είναι και ό λόγος της ιμπεριαλιστικής επίθεσης ενάντια στον λαό της Λιβύης. 
Τα συμφέροντα των αγορών, τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας.
Οι βλέψεις τους, τα πετρέλαια και το φυσικό αέριο της Λιβύης.
Είναι επικίνδυνοι, είναι αδυσώπητοι, είναι οι ίδιοι οι φονιάδες των λαών της Γιουγκοσλαβίας, του Ιράκ, του Αφγανιστάν και όλων των άλλων λαών, που στενάζουν κάτω από τα συμφέροντα τους για κερδοφορία .
Είναι οι ίδιοι,που δεν δίστασαν προκειμένου να υπερασπιστούν τα συμφέροντα της τάξης τους, να συνεργαστούν με αντιλαϊκές κυβερνήσεις, με δικτατορικά καθεστώτα, ακόμα και να επιβάλουν δικτατορίες.
Πολεμούν και βουτούν στο αίμα τους λαούς, για το δίκιο  τους και το δίκιο του ιμπεριαλισμού δεν είναι άλλο, από μοίρασμα των αγορών, το μερτικό που θα αποσπάσουν από το μακέλεμα των λαών και την υποταγή του.

Η Ελληνική κυβέρνηση πρέπει να αναγκαστεί κάτω από την λαϊκή πίεση και την  καταδίκη της ιμπεριαλιστικής επίθεσης στο λαό της Λιβύης,  να κλείσει τις βάσεις στο Ακτιο και στην Σούδα.
Καμιά συμμετοχή καμιά διευκόλυνση στα γεράκια του ιμπεριαλισμού.
Τώρα! 
Να αποσυρθούν όλα τα πολεμικά αεροπλάνα και η φρεγάτα από την Λιβύη.


12 σχόλια:

Unknown είπε...

Κάποιο πρόβλημα του server ίσως!!Πάντως εγω έγραψα κανονικά!!

blackbedlam είπε...

Καλή σου μέρα.Αν υπάρχει πρόβλημα θα δυσκολευτώ αλλά θα δω πως θα ξεπεραστεί.

Σε ευχαριστώ για την ενημέρωση.

Crousma είπε...

Αγαπητή Β.Β. "...τα θερμά σας λόγια και τη στήριξη που εσείς προσωπικώς, αλλά και ο λαός της Λιβύης εκφράζεται προς την Ελλάδα αυτή τη δύσκολή στιγμή.", είπε, όπως βεβαιώνεται από το video, ο κ. Γ. Παπανδρέου, υιός Ανδρέα, και το ευχαριστώ στη στήριξη της Ελλάδας προς τον Καντάφι και το λαό της Λιβύης, από τον κ. G. Papandreou είναι, ενάντια στη θέληση του Ελληνικού λαού, η συμμετοχή της Ελλάδας στην ιμπεριαλιστική επίθεση και τον αφανισμό αθώων ανθρώπων. Ω καιροί, ω ήθη. Τι άλλο να πεις;
Σε χαιρετώ.

ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ είπε...

H αλήθεια είναι ότι η κατάντια και η ξεφτίλα δεν έχει τελειωμό για τη χώρα.

Πραγματικά, πιστεύα ότι κάποτε θα σταματούσε η κατρακύλα! Πλέον, ο πάτος είναι τρύπιος και η κοινωνία βουλιάζει όλο και περισσότερο!

Πλέον η αντίσταση και αντίδραση πρέπει να γίνει παγκόσμια ώστε να δούμε και μια άσπρη μέρα.

δόΧτωρ απαράδεΧτος είπε...

δεν υπάρχει λύση χωρίς αντίσταση.
δεν υπάρχει αύριο χωρίς επανάσταση.

...αλλά εμείς μένουμε βολεμένοι στην τηλεόραση που χρωστάμε στο πολυκατάστημα που χρωστάει στον εισαγωγέα που χρωστάει στην βιομηχανία που χρωστάει στην αμερικάνικη τράπεζα που διατάζει πλανητάρχες που δίνουν εντολές σε πρωθυπουργάκους που αποφασίζουν στήριξη στους συμμάχους που χρωστάνε στην τράπεζα που διατάζει ......

και όλα αυτά, μόνο και μόνο επειδή δε ξέρουμε πως όλοι αυτοί,.... στη βλακεία μας και στην απραξία μας στηρίζονται.
χωρίς θνητούς δεν υπάρχουν αθάνατοι
χωρίς βλάκες δεν υπάρχουν έξυπνοι
και χωρίς δάνειο δεν υπάρχει εξουσία

όσον αφορά τον καντάφι, καλά να πάθει.
τέτοιους σφουγγοκωλάριους φίλους - σαν τον γαπ - που είχε, τι περίμενε;

Ανώνυμος είπε...

Η "νέα πνοή" του Παπανδρέου είναι προφανώς οι βομβαρδισμοί του λιβυκού λαού !

Δεν νομίζω να είχε η Ελλάδα άλλη φορά τόσο ξεφτιλισμένο πρωθυπουργό, τόσο υπόδουλη στους αμερικάνους κυβέρνηση ...

Καλημερούδια !

Λευτέρης-Δικαίος Παπαδέας είπε...

Το "ανθρωπιστικό ενδιαφέρον", δηλαδή το ενδιαφέρον των ιμπεριαλιστών για τη μοιρασιά του πλούτου της Λιβύης, ασφαλώς πάει χέρι-χέρι με την υποκρισία και τον κυνισμό των κυβερνώντων, δεν θα μπορούσε να γινόταν διαφορετικά. Αλλά καθένας κινείται ανάλογα με τα περιθώρια δράσης που έχει. Έτσι, η υποκρισία και ο κυνισμός των κυβερνώντων είναι ευθέως ανάλογα της ανοχής μας, της απραξίας μας. Αλλά και η δική μας ελευθερία κινήσεων είναι ανάλογη των ορίων ή εμποδίων που μας βάζουν οι κυβερνώντες, το σύστημα. Φαύλος κύκλος, δηλαδή. Για να σπάσει ένας τέτοιος κύκλος (και εμείς οι εργαζόμενοι έχουμε συμφέρον να σπάσει), χρειάζεται κάποιοι (κρίκοι) να δράσουν δυσανάλογα, δηλαδή να βγουν έξω από τα όρια, τους περιορισμούς που συντηρούν αυτόν τον κύκλο...

δήμητρα♥♥♥q είπε...

Δεν καταλαβαίνω βρε ΒΒ μου, τι σε κάνει να αμφισβητείς τον ανθρωπισμό και τα ανώτερα αισθήματα των καπιταλιστών... Μα αυτή η ριμάδα η ιστορία έχει πολλάκις δείξει πόσο... ανώτεροι ... ανθρωπιστές είναι!!!!!!!!!!!

ΥΓ. Αποτοξίνωση τέλος.

pavlosk είπε...

Γαμώτο! Έστειλα κάτι και χάθηκε. πάλι από την αρχή.

Έλεγα ότι οι ιμπεριαλιστές και το κάθε λογής καπιταλιστικό τσουτσέκι(βλ.ΓΑΠ) είναι τελείως διπρόσωποι. Μόλις μυριστούν χρήμα και αλλαγή στη ζυγαριά, φορούν την πίσω μερια του προσωπείου τους και σπεύδουν να μοιραστούν τη λεία. Οσο για το λαο της Λιβύης, ανέβαινε ήδη το δικό του Γολγοθά. Τώρα τον ανεβαίνει εν μέσω βομβαρδισμών.

Υ.Γ. Ο Καντάφι της δεκαετίας του 70 δεν έχει σχέση με τον σημερινό. Τότε ήταν ένας φλογερός αντιαμερικάνος-παναραβιστής που προωθούσε σημαντικές αλλαγές για το Λαό της Λιβύης, τώρα είναι ένα αμερικανόδουλο προσκυνημένο φάντασμα του παλιου του εαυτού. Ομοίως δεν μπορούμε να συγκρίνουμε την εξ.πολιτική του Α.Παπανδρέου με του ΓΑΠ. Τη δεκαετία του 80, για δικούς της λόγους η αστική τάξη και ο Α.Π. είχαν καθαρά φιλοαραβική πολιτική, εώς και στήριξη στα κινήματα αυτά. Σήμερα, ο ΓΑΠ έχει κάνει στροφή 180 μοιρών (θα τρίζουν τα κόκκαλα του πατέρα του!) και εχει ανοιχτές παρτίδες με το Ισραήλ. Είναι ο πιο αμερικανόδουλος πρωθυπουργός της σύγχρονης ιστορίας.

Ανώνυμος είπε...

Είναι ευκαιρία σήμερα να μάθει (μέσω μεγαφώνων κλπ.) ο κόσμος κάποια πράγματα ...

Καλημέρα !

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα και Καλό Σαββατοκύριακο !

Τώρα που θα μπούνε μέσα και χερσαία στρατά, να δούμε τι θα λένε ...
Τι θα λέει ο ΓΑΠ για το 1 εκατομμύριο ευρώ και πάνω έξοδα της χώρας μας.
Αλήθεια αυτά τα λεφτά που τα βρίσκει ;;;

pavlosk είπε...

Φάρε,

λεφτά...υπάρχουν!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...