Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ
Πριν από λίγα λεπτά ξεκίνησε ο βομβαρδισμός στη Βεγγάζη

Το Γαλλικό υπουργείο άμυνας εξέδωσε ανακοίνωση τονίζοντας ότι :
Ξεκινάμε τον πόλεμο ενάντια στην Λιβύη.
Γαλλικά μαχητικά, βομβάρδισαν ήδη την Βεγγάζη.
Ο Σαρκοζί μετά την έκτακτη σύνοδο 22 χωρών που συνήλθε στο Παρίσι και ανάμεσα στις οποίες συμμετείχαν και Αραβικές χώρες,έστειλε τελεσίγραφο στον Καντάφι. "Παρεμβαίνουμε στην Λιβύη .Θα κάνουμε το χρέος μας στην Ιστορία",δήλωσε μεταξύ άλλων.

Ας είμαστε όλοι σε επαγρύπνηση.Δεν διστάζουν μπροστά σε τίποτα.
ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΊΤΑΙ.

22 σχόλια:

ένας στρατολάτης είπε...

Κοίτα να δεις που θα μας κάνουν Κανταφικούς!

pavlosk είπε...

Ποιο γαλλικό υπουργείο; Συμμετέχουμε και εμείς κανονικότατα!

Τι υποκρισία! Τι θράσος! Πριν λίγες μέρες και καλά ο ΓΑΠ είχε τηλεφωνικές ομιλίες με τον Καντάφι, το έπαιζε διαλακτικός και τέτοια μπουρμπούτσαλα και τώρα ετοιμάζεται να χώσει την Ελλάδα στην "διεθνή κοινότητα" που θα επιβάλει την "νομιμότητα" και θα προασπίσει τα ανθρώπινα δικαιώματα...

Νομίζω ότι πλέον η αστική τάξη της χώρας μας, με τις επενδύσεις που έχει στη Λιβύη και τις "ευκαιρίες" που μπορούν να προκύψουν στο ξαναμοίρασμα των πλουτοπαραγωγικών πόρων θα ζητήσει "μερτικό" και ψάχνεται για περιπέτειες!

Και οι υπόλοιποι αρχηγοί των Ευρωπαϊκών κρατών, μην χάσουν...μαζί με την εξαθλίωση των λαών τους, ξεκινούν και καινούριο πόλεμο.

Τι να κάνουμε, ΒΒ...έτσι είναι οι ιμπεριαλιστές. Όσο θα είναι αποπάνω τόσο θα υποφέρουν οι λαοί...

blackbedlam είπε...

H Ελλάδα, θα συμμετέχει στα πλαίσια του ΝΑΤΟ, με 4 μαχητικά F16, με μία φρεγάτα, με ελικόπτερα και σε ετοιμότητα είναι η ομάδα "έρευνας και διάσωσης" και οι δυνάμεις "ανορθόδοξου πολέμου"
Η εμπλοκή μας στις πολεμικές επιχειρήσεις των συμφερόντων τόσο των Αμερικανών όσο και της ΕΕ είναι γεγονός και τα αποτελέσματα σε μια τέτοια συγκυρία, γίνεται κατανοητό τι παραπέρα επιπτώσεις μπορούν να έχουν.

blackbedlam είπε...

Η Γαλλία είναι που έχει βλέψεις να παίξει κυρίαρχο ρόλο και να αναλάβει την Μεσόγειο.
Παύλο σιγά μην αποκομίσει προνόμια η Ελλάδα.Έχεις την εντύπωση ότι τον ΓΑΠ τον έχουμε πάρει χαμπάρι μονάχα εμείς;
Η Ελλάδα δεν διαθέτει επαρκεί κεφάλαια ώστε να μπορεί να ζητήσει μερτικό πολύ περισσότερο να διεκδικήσει.
Τα όποια κεφάλαια υπάρχουν είναι τοποθετημένα βλέπεις εκτός Ελλάδας.

Roadartist είπε...

............Δε μπορώ να διανοηθώ τις εξελίξεις..

dimitris είπε...

Β.Β μη το λες, εχουμε κατι κατασκευαστικες με προυπηρεσια στην Λιβυη και κατι εφοπλιστες ετοιμους για μεταφορες..............''αγαθων'', ''ψιχουλα''-''ξεψιχουλα'', παντα οταν καθονται στο τραπεζι οι ΚΥΝΗΓΟΙ, πετανε ολο και καποιο κοκκαλο στο σκυλι που......................γαυγιζει...

Λευτέρης-Δικαίος Παπαδέας είπε...

Ο μικρός ιμπεριαλιστής, όπως πάντα, από κοντά, να γλείψει κανά κόκκαλο από τη λεία και να «τιμήσει τις διεθνείς υποχρεώσεις του». Για τον «ιερό» αυτό σκοπό βρίσκονται στο άψε σβήσε τα λεφτά που χρειάζονται οι φρεγάτες και τα αεροπλάνα να κινηθούν. Αλλά τα σχολεία και τα νοσοκομεία κλείνουν ελλείψει χρημάτων και ο λαός καταδικάζεται στην ανέχεια και της στερήσεις προκειμένου να πληρωθεί το χρέος (τους). Σε πλήρη αντιστροφή του ιδεώδους των γενναίων που φυλάσσουν Θερμοπύλες (κι ας με συγχωρήσει ο αγαπημένος μου ποιητής):
...γενναίοι οσάκις είναι πλούσιοι, κι όταν
είναι πτωχοί, πάλ’ εις μικρόν γενναίοι,
πάλι συντρέχοντες όσο μπορούνε...

Έτσι θα βάλουν το χεράκι τους κι οι δικοί μας αστοί για να ρημάξουν άλλη μία χώρα και να εξαθλιώσουν το λαό της...

blackbedlam είπε...

Η κυβέρνησή με την απόφασή της να συμμετέχει με αεροπλάνα, ελικόπτερα, πλοία, με τις βάσεις,με ιδικές ομάδες, αλλά και άλλες διευκολύνσεις, με γνώμονα τα ειδικά και γενικότερα συμφέροντα των κεφαλαιοκρατών θέτει σε κίνδυνο και εμπλέκει σε νέες μεγαλύτερες περιπέτειες την χώρα.

Οι οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην Αττική καλούν αύριο Κυριακή 20 Μαρτίου στις 6 το απόγευμα σε συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος και πορεία στα γραφεία της ΕΕ και την πρεσβεία των ΗΠΑ.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ

ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ – ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΚΑΙ ΠΛΟΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΛΙΒΥΗ
ΑΘΗΝΑ 19/3/2011 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Ανήκουμε δεν ανήκουμε στο ΚΚΕ, συμφωνούμε ή έχουμε ενστάσεις, αύριο αν εννοούμε τις μέχρι σήμερα διαμαρτυρίες μας, τους δηλωμένους μας φόβους, την συνείδησή μας, την συναίσθηση για όλα όσα μας επιφυλάσσουν, πρέπει να δώσουμε το παρόν μας στην συγκέντρωσή αυτή.

ELvA είπε...

Τα διαβασα και τα ειδα και φυσικα εχω στεναχωρηθει πολυ φιλη BB, επειδη κανεις δε ξερει τις εξελιξεις σε τετοιες εμπλοκες.

To ενδιαφερον της Δυσης φυσικα αποσκοπει στο να αρπαξουν τα πετρελαια της Λιβυης και οι τελευταιοι που χρειαζοταν να μπλεχτουν σε ...πολεμικες περιπετειες ειμασταν εμεις!

Ποιος εδωσε το δικαιωμα στη κυβερνηση αυτη να μας μπλεξουν ΚΑΙ σε πολεμους, οι οποιοι κοστιζουν εκτος απο τις ζωες και αρκετα χρηματα τα οποια βλεπουμε ποσο ευκολα σπαταλα η κυβερνηση για θεματα ...ιμπεριαλιστικα, ενω απο την αλλη περικοπτει μισθους και συνταξεις του κοσμου!
Ας τα δουν οσοι πιστεψαν στους σοσιαλιστες που μονο αυτο δεν ειναι!
Αισχος και ντροπη τους και πρεπει ολοι να απαιτησουμε την αποχωρηση των ελληνικων πολεμικων αεροπλάνων και πλοιων από τη Λιβύη!!

koulpa είπε...

ax bb μου.. έχω την εικόνα ότι το κεφάλαιο μας εκτρέφει όπως τα κοτόπουλα.. για τους σκοπούς του.. κι ότι και να κάνουμε τελικά καταλίγομε να τους ταίζουμε.. :(
όσο παίζουμε στο τερέν τους.. με τους κανόνες τους.. δεν έχουμε ελπίδες.. χωρίζόμαστε κατακόρηφα.. ταξικά.. ενώ θα έπρεπε να το δούμε οριζόντια.. πως το λέει.. μην παλεύεις με τα γουρούνια.. θα καταλήξεις στη λάσπη.. τα γουρούνια θα το διασκεδάσουν.. και θα νικήσουν.. μια και είναι στην έδρα τους.. :):)
καλημέραααα :):)

αντωνης είπε...

"πρέπει να δώσουμε το παρόν μας στην συγκέντρωσή αυτή"
Συμφωνω απολυτα!!!
Ελπιζω να τα πουμε απο κοντα.
:)

Μαρία είπε...

BB, διαβάζω και θαυμάζω την γνώση σου και επί των διεθνών ζητημάτων όπως και των υπόλοιπων θαμώνων επίσης.Βαθυστόχαστη ανάλυση όπως και οι οικονομικές σας προσεγγίσεις άλλωστε.
Ριξτε μια ματιά κι εδώ http://radicaldesire.blogspot.com/
έχει πλάκα.
Εγώ πάντως πιστέυω ότι ο Καντάφης αυτό που θα πετύχει θα είναι η περαιτέρω διάλυση της ελληνικής αριστεράς και ως εκ τούτου καθίσταται ήδη ύποπτος ως πράκτωρ, αλλά αυτό έρχεται σε αντίφαση με το ότι οι Αμερικάνοι μεταμφιεσμένοι σε Γάλλους θα τον βομβαρδίσουν αλλά πάλι...

bse είπε...

Παίδες είμαστε με τον Καντάφη ή ενάντια στους αμερικάνους?
Η και τα δύο? (Δηλαδή και με τον Καντάφη και ενάντια στούς Αμερικάνους)
Ή ενάντια και στους δύο?
Η ενάντια στον Καντάφη και υπέρ των Αμερικάνων.
Πάντου πάντως υπάρχουν Αμερικάνοι και Καντάφηδες.
Κι εμείς στην μέση.
Αριστερα ενωμένη ποτέ νικημένη, κι όλοι όλοι αντάμα κι ο ψωριάρης Αμερικανοκάνταφης χώρια.
Κάτω ο ΠάγκαλοςΚαντάφης. Ζήτω ο Λαός των Καλυβίων, και άλλα τέτοια.
Καταλάβατε.

Παπαρηγας είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=2hyJIZ0tEGE

Ένα αποκαλυπτικό βίντεο για τους κομμουνιστές μπροστάρηδες της ελληνικής αριστεράς.

http://www.youtube.com/watch?v=2hyJIZ0tEGE

στρελλα είπε...

"Σε ενεργό συμμετοχή της Ελλάδας στη σφαγή του λαού της Λιβύης και βαθύτερη εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που εξυφαίνονται με επίκεντρο την περιοχή της Μεσογείου προχωρά η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ."
Γράφει στο μπλόγκ του ο Τάσσος.
Θα σφαγιαστεί ο λαός της Λιβύης, ή θα σωθεί από την σφαγή που αναπτύσσουν οι πραιτοριανοί του Καντάφη.
Η Μήπως είναι όλα πάλι ψέμματα και οι πραιτοριανοί δεν υπάρχουν και οι κακοί είναι οι βαλτοί των αμερικάνων που ξεκίνησαν την τελικά αντεπανάσταση.
Η όχι. Ο κακός είναι ο δικτάτορας Καντάφης που θα πνίξει στο αίμα την επανάσταση αν δεν τον αποτρέψει η διεθνής κοινότητα.
BB μίλα. Εσύ φαίνεται ότι κάτι γνωρίζεις από τις διεθνείς ισορροπίες.
Ποια είναι η αλήθεια?

Παπαρηγα μετά το βίντεο που ανέβασες δεν έχω λόγια... Φίλε μου δε παίζεσαι.
Αυτό το βίντεο τα λέει όλα πράγματι.

Ανώνυμος είπε...

BB, να είμαστε σε επαγρύπνηση συμφωνώ αλλά γιατί?
Μην μας στείλουν να πολεμήσουμε στην Λιβύη!!!
Ρε φίλε πας καλά.

@Παπαρήγα
είσαι απίστευτος!!!!
το πλαίσιο στο οποίο επανατοποθετείς την φάρσα νομίζω πως είναι αποκαλυπτικό.Μπράβο!!

Γιάννης είπε...

BB για όλους τους παραπάνω εκτός του Παπαρήγα-Καταδίκασε τους συνοπτικά ως τρολ και κόφτους.
Είναι τρολάρισμα ούτως ή άλλως

Γιάννης είπε...

@στρελλα, η αλήθεια είναι ότι οι ιμπεριαλιστές επωφελούνται από την κατάσταση και σε καμία περίπτωση δεν επεμβαίνουν δίχως να εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα.Τα δικά τους εννοείται και όχι κανενός λαού. (Σπάνια τα συμφέροντα αυτά συγκυριακά και πάντα πρόσκαιρα συμπίπτουν με τα συμφέροντα κάποιου λαού. ϊσως κάτι τέτοιο να συμβαίνει τώρα)
Το ότι οι "αριστεροί" "σύντροφοι" -μαζί με τους εθνικιστές ακροδεξιούς*-**-, αντιδρούν τώρα και όχι εδώ και ενάμιση μήνα πού μαίνεται η βία και οι εχθροπραξίες είναι ένα άλλο έργο που ποτέ δεν θα συζητηθεί στο συγκεκριμένο ιστολόγιο λόγο βασικών έλλειψεων στα κατάλληλα εννοιολογικά εργαλεία.

χαιρετώ

*http://www.ediktyo.gr/2011/03/blog-post_5389.html

**http://peripatris.blogspot.com/2011/03/blog-post_7540.html

blackbedlam είπε...

Λοιπόν,αυτό το blog δεν είναι καθόλου αντικειμενικό. Εκφράζει την άποψη του bloker του και μόνον.

Σέβομαι όλες τις απόψεις,είτε συμφωνούμε είτε όχι,ίσα ίσα μάλιστα οι διαφορετικές απόψεις γίνονται αφορμή προβληματισμού και σύνθεσης γιατί όχι.
Για μένα,είναι χαρά και με τιμά η παρουσία των φίλων που μου κάνουν την τιμή να συνομιλούν μαζί μου ακόμη και με τις αντιθέσεις μας.

Με ενοχλεί όμως,όταν κάποιοι επιλέγουν την ειρωνεία για να καλύψουν την διαστροφή του εγκεφάλου τους,που είναι φανερό ότι είναι κενό περιεχομένου.

Με ενθουσιάζει η φαντασία,με γοητεύει το χιούμορ,αλλά με θλίβει πολύ η έλλειψη τους και, μου φτάνουν όλα όσα ταλανίζουν και κάνουν δύσκολη την ζωή μου.Λυπάμαι δεν μπορώ να φορτωθώ και το δικό τους πρόβλημα.
Τους κατανοώ,μα καλύτερα θα τους συνιστούσα να επισκεφτούν κανέναν ψυχολόγο ή και ψυχίατρο. Εγώ δεν μπορώ να κάνω τίποτα γι΄αυτούς.

ΥΓ: Φίλε Γιάννη,επειδή εμπειρία με το σπορ δεν έχω,σ΄ευχαριστώ που με ενημερώνεις σχετικά με την Ιδιότητα των παραπάνω.Πως τους είπες;Τρολ; Τρολάρισμα χμ μάλιστα,τι μαθαίνει κανείς.

αντωνης είπε...

Θα ελεγα να κλεισεις τα ανωνυμα σχολια ΒΒ, με αυτο τον τροπο περιοριζονται αρκετα οι τρολληδες.

Faros είπε...

Ερώτηση δημοσιογραφίσκου - παπαγάλου:
- Καλά και τι να έκαναν (Γαλλία, ΕΠΑ, και λοιποί), να άφηναν τον Καντάφι να σφάζει το λαό του ;;;;;
(όχι δεν θα απαντήσω, με το απλό: σιγά μην τους έπιασε ο πόνος για το λιβυκό λαό)

Θα απαντήσω, ως εξής:
- Όχι ! Πορτιμούν να τον σφάζουν, οι ίδιοι !

Επαγρύπνιση - Αντίσταση. ΤΩΡΑ !

Ανώνυμος είπε...

Και, προφανώς, η Λιβύη, είναι η αρχή !

Για όλην την περιοχή ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...