Πέμπτη 8 Ιουλίου 2010

Παίρνουμε την ζωή στα χέρια μας.



Δεν έχουμε άλλες επιλογές
Η εμείς ή εκείνοι




Τώρα φαίνονται καθαρά οι μηχανισμοί και οι μέθοδες που χρησιμοποιεί η Αστική τάξη, για όσους βέβαια θέλουν να τους δουν και να τους ερμηνεύσουν. Για τους υπόλοιπους, σιγά σιγά, δεν ήρθε ακόμη η ώρα τους.
Η κρίση, σαν αδιέξοδο του καπιταλιστικού συστήματος, έκανε την εμφάνισή, της κυρίως μέσα από τα ΜΜΕ. θυμόμαστε πολλοί από εμάς, που τα έβαζαν μαζί τους, αποδίδοντας τους την πρόθεση της κατατρομοκράτησης των εργαζομένων.
Μέσα στον προγραμματισμό της κλιμάκωσης αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης ήταν.
Η αρχική μας δυσπιστία, μεταβλήθηκε σε αμηχανία και η αμηχανία σε θυμό και οργή.
Ξεκινήσαμε από το ζωικό βασίλειο και αφού τους είπαμε γουρούνια, γαϊδούρια, βόδια, περάσαμε στους επιθετικούς προσδιορισμούς Τους είπαμε ξεπουλημένους, βάρβαρους, απατεώνες, κλέφτες, δοσίλογους, αξιοθρήνητους....και αφού διαπιστώσαμε πόσο φτωχό είναι το Ελληνικό λεξιλόγιο για να τους περιγράψει,τους κυνηγήσαμε μέσα σε στοές, τους στριμώξαμε μέσα σε καμπινέδες, τους κράξαμε, τους γιαουρτώσαμε, τους φασκελώσαμε και πήραμε τους δρόμους, πλημμυρισμένοι από Επαναστατικό ενθουσιασμo.
Ταυτόχρονα, ακούγαμε και βλέπαμε, περιφερόμενους θιάσους,πληρωμένους κονδυλοφόρους, λέκτορες και Μεσσίες,αναλυτές, οικονομολόγους, κοινωνιολόγους, με εκτιμήσεις για την οικονομία, με προτάσεις για την αντιμετώπισή της, που κατά κανόνα έτεινε στο: "Η πατρίδα μας, μας έχει ανάγκη όλους. Την ευθύνη την έχουμε όλοι και όλοι μαζί θα δώσουμε την μάχη και θα ανταποκριθούμε." Φυσικά υπήρξαν και κάποιες σοβαρές αναλύσεις. Γίναμε θιασώτες του αγώνα και των προσπαθειών, όλων όσων δίνουν τη μάχη να στηρίξουν τα συμφέροντα της τάξης του κεφαλαίου και τις προσπάθειές τους, να αποπροσανατολίσουν και να χειραγωγήσουν τις "μάζες". Στο μεταξύ οι αποφάσεις παίρνονταν σε βάρος μας, ερήμην μας και ακριβώς την ώρα που έξω από την βουλή, εκτονώνονταν εκφράζοντας τον θυμό και την οργή του, ο κόσμος της εργασίας.
Μέτρα σκληρά,μέτρα που οδηγούν στην εξαθλίωση και ακόμη στον αφανισμό ενός μεγάλου μέρους των παραγωγικών δυνάμεων. Μέτρα που οδηγούν σε εργασιακό Μεσαίωνα, μέτρα που παίρνουν πίσω δικαιώματα κατακτημένα με αγώνες με θυσίες και με αίμα. "Παρακολουθήσαμε" την εκτέλεση τριών συνανθρώπων μας, για τους οποίους μέσα στον ορυμαγδό των γεγονότων πολύ λίγο νοιαζόμαστε,για την απόδοση ευθυνών, για τις δεσμεύσεις του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη,ότι: "Οι ένοχοι θα βρεθούν και θα οδηγηθούν στην δικαιοσύνη". Ζήσαμε τις προβοκάτσιες τους και παρακολουθήσαμε καρέ καρέ την έκρηξη μέσα στο "Απόρθητο"κτήριο του Υπουργείου "ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ", έστω πρώην και τον "Θάνατο" ενός εκ των ποιο κοντινών συνεργατών του Υπουργού που ξανά δεν παρέλειψε να δηλώσει ότι:
"Οι ένοχοι θα βρεθούν και θα οδηγηθούν στην δικαιοσύνη".
Ο Υπουργός Εθνικής ασφάλειας ! Άκου Εθνικής Ασφάλειας.
Ζήσαμε και την διάσπαση ενός χώρου της Αριστεράς. Αριστεράς;
Την ίδια στιγμή που απαιτείται η παραπέρα συσπείρωσή της. Μετά τα βάλαμε με τους εαυτούς μας. Με τον κόσμο. "τους αγράμματους, τους βολεμένους, τους ηλίθιους," "που δεν καταλαβαίνουν τι τους γίνεται και κυρίως τι τους περιμένει...." "τους μίζερους τους δειλούς,τους γλείφτες"......

Χωριστήκαμε σε στρατόπεδα με αιχμή του δόρατος τους Ναυτεργάτες. Τις καταλήψεις τους, την απειθαρχία τους, στους νόμους και στο Σύνταγμα.Νόμους και διατάξεις, που υπηρετούν αυτούς που τους συνέταξαν και που τους ψήφισαν και που οι ίδιοι δεν διστάζουν να τους καταπατούν. Ταυτόχρονα φέραμε γύρα όλες τις πλατείες της Αθήνας και όχι μόνον. Ομόνοια, Κάνιγγος, Πεδίον του Άρεως, Κλαυθμώνος, Σύνταγμα.....και αφού τους φασκελώσαμε,παρακολουθήσαμε Μογγολικά και πρώην προαγωγούς, να ουρλιάζουν και να ωρύονται μέσα στο ΆΝΤΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ με την ανοχή των "Σοσιαλιστών", προκαλώντας την οργή τον θυμό και την αγανάκτηση που αυτά τα #@!$%$# πανα έβρισκαν το κουράγιο και την δύναμη να βγάζουν γλώσσα.
Αυτοί που καταδίκαζαν τις "κουκούλες" έχοντας την φιλοδοξία και την λαχτάρα, να τις φορέσουν και χωρίς κανέναν δισταγμό, να γίνουν καταδότες εκείνων που αγωνίζονται ενάντια του όποιου εισβολέα της ζωής, προκειμένου να υπερασπιστούν τα συμφέροντα των αφεντάδων τους .
Οι λακέδες!

Και η μοίρα μας επιφύλασσε και τις δηλώσεις του Πάγκαλου. Αυτού του υπερφίαλου και ταυτόχρονα γραφικού, αυτού του αδίσταχτου και ταυτόχρονα επικίνδυνου ανθρωποειδούς. Μείναμε να κοιταζόμαστε απορημένοι και να αναρωτιόμαστε : Δεν γίνεται τίποτα ; Εκείνοι ακάθεκτοι όσο εμείς βαυκαλιζόμαστε με τούτα και με κείνα, όσο εκτονωνόμαστε με φασκελωκουκουλώματα και γύρες σε πλατείες, εκείνοι συνεχίζουν στα σχέδιά τους.
Αδίστακτοι και ταυτόχρονα αδύναμοι να εφαρμόσουν οτιδήποτε άλλο, γιατί οτιδήποτε άλλο θα σήμαινε την κατάρρευσή τους,την υπογραφή του τέλους τους, την θανατική τους καταδίκη.
Δεν επιλέγουν προγράμματα, απλά διαχειρίζονται τρόπους και μεθόδους επιβολής των προγραμμάτων τους. Έτσι το μπαλάκι είναι στα χέρια μας. Ούτε και μεις έχουμε περιθώρια επιλογής. "ΝΥΝ ΥΠΕΡ ΠΑΝΤΩΝ ΑΓΩΝ" και για μας και για κείνους.
Ή εμείς ή αυτοί.
Οι μέρες κυλούν σε βάρος μας. Δεν υπάρχουν περιθώρια επιλογής προγραμμάτων:
ή εμείς ή αυτοί.
Μόνον τρόπους επιβολής πρέπει να εξασφαλίσουμε, χωρίς να χάνουμε χρόνο.

Ανάμεσα στους εργαζόμενους δεν υπάρχουν διαχωριστικές γραμμές .
Είμαστε όλοι μαζί,είμαστε ενωμένοι είμαστε αποφασισμένοι Μόνον έτσι μας πρέπει. Αυτό πρέπει να είναι το σύνθημά μας:
Ή τους ορίζουμε διαχειριστές της ζωής μας με ολέθρια αποτελέσματα ή
Παίρνουμε την ζωή στα χέρια μας.

31 σχόλια:

Τηλέμαχος είπε...

Γεια σου Β.Β.,
Όσα περιγράφεις στην ανάρτησή σου, είναι αυτά που τον τελευταίο καιρό όσοι συμμετέχουν στις λαϊκές κινητοποιήσεις τα έχουν ζήσει από κοντά. Έτσι έχουν γίνει. Η κατάσταση όμως
σήμερα στην Ελλάδα δεν έχει προηγούμενο. Να μη σου διαφεύγει ότι οι εργαζόμενοι σήμερα,
αλλά και από πάντα, δεν έχουν να αντιμετωπίσουν μόνο την εγχώρια αστική τάξη, τους μηχανισμούς και τους παρατρεχάμενους, την "εργατική αριστοκρατία" δηλ., τον οπορτουνισμό και τους κάθε λογής διανοούμενους, αλλά και το μεγάλο συγκεντροποιημένο διεθνές κεφάλαιο.
Ο λαός, η εργατική τάξη, θα βρουν το βηματισμό τους. Άλλωστε κι εμείς δεν είμαστε μόνοι. Την ίδια πάνω - κάτω επίθεση από τους ιμπεριαλιστικούς συνασπισμούς, καλούνται να αντιμετωπίσουν οι λαοί της Ευρώπης, της Αμερικής και όλου του κόσμου. Δεν είμαστε μόνοι. Απλώς με όλη αυτή τη δημοσιότητα που πήρε η κρίση στην Ελλάδα, είναι πάνω μας στραμμένα τα μάτια όλου του κόσμου. Και αν θέλεις, αυτό είναι μια πρόσθετη ευθύνη για τους Έλληνες εργαζόμενους. Χρειάζεται από μέρους μας ψυχραιμία και πίστη στο δίκιο του αγώνα των εργαζομένων, στο σοσιαλισμό. Για να τον "εδραιώσουμε στη μάχη", που λέει κι ο ποιητής.
Θα νικήσουμε και ταυτόχρονα όλη αυτή η "περιπέτεια" μην αμφιβάλλεις καθόλου γι αυτό,
θα δώσει στα επαναστατικά κόμματα, στην εργατική τάξη και σ' όλους μας "ένα μάθημα πραγματικό και πολύ ωφέλιμο, μάθημα ιστορικής διαλεκτικής, μάθημα κατανόησης, ικανότητας και τέχνης, το πως δηλ., πρέπει να διεξάγουμε τον πολιτικό αγώνα. Στη δυστυχία γνωρίζονται οι φίλοι. Είμαστε ακόμα στην αρχή. Έχουμε πολλά να κάνουμε και να μάθουμε.
Ο καιρός είναι μαζί μας. Το ζήτημα είναι να τον εκμεταλλευθούμε σωστά. Και αυτό μπορεί να γίνει και θα γίνει, γιατί έχουμε πλούσια πείρα από τους αγώνες της εργατικής τάξης μας και του παγκόσμιου κομουνιστικού κινήματος, αν κάνουμε τους κατάλληλους ελιγμούς στη βάση σωστών επιλογών.

Και πάλι γεια σου

pavlosk είπε...

+++++++++

"Ο καιρός είναι μαζί μας. Το ζήτημα είναι να τον εκμεταλλευθούμε σωστά. Και αυτό μπορεί να γίνει και θα γίνει, γιατί έχουμε πλούσια πείρα από τους αγώνες της εργατικής τάξης μας και του παγκόσμιου κομουνιστικού κινήματος, αν κάνουμε τους κατάλληλους ελιγμούς στη βάση σωστών επιλογών."

Συμφωνώ σε όλα και προσυπογράφω.

Ένα σημείο μόνο: η δικιά μας βούληση και ιστορική αισιοδοξία δεν μπορεί να μεταφραστεί βολουνταριστικά σε μαχητικότητα και αγωνιστικότητα των μαζων. Χρειάζεται τα πολιτικά υποκείμενα που συνειδητά παρεμβαίνουν στα γεγονότα και έχουν πάρει πρέφα του τι γίνεται, να ενωθούν σε ανώτερη ποιότητα και ποσότητα. Ο προβληματισμός μου έγκειται στο ότι οι κατεξοχήν "αρμόδιοι" να διαδραματίσουν αυτό το ρόλο (αναφέρομαι στα κόμματα/οργανώσεις της Αριστεράς, με τις ευθύνες να μοιράζονται ανάλογως μεγέθους, αν καταλαβαίνετε) δεν υπολογίζουν και τόσο πολύ την "πλούσια πείρα από τους αγώνες της εργατικής τάξης μας και του παγκόσμιου κομουνιστικού κινήματος".

pavlosk είπε...

Και 2 άσχετα.

BB, τι είναι αυτή η φωτογραφία με τον γαλαξία; Μη μου πεις ότι έχεις σχέσεις με την ποσαδική διεθνή...

Το βρωμερό troktiko γιατί το έχεις στα λίνκ σου;

ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ είπε...

Καλησπέρα και από μενα!

Το η εμείς ή αυτοί μεταφράζεται σε ταξικό πόλεμο ή αποδοχή της ήττας!

Το μόνο που χρειάζεται είναι μια ενωμένη Αριστερα!

blackbedlam είπε...

Καλησπέρα σου Τηλέμαχε. Ακριβώς επειδή η εργατική τάξη έχει να αντιμετωπίσει πολλαπλά χτυπήματα και πολύμορφα θα έλεγα,για τούτον ακριβώς τον λόγο,απαιτείται και η ποιο συντονισμένη,ποιο μαζική,αποφασιστική και κυρίως ενωμένη πάλη της.Οι εργαζόμενοι,όχι μόνον δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα,αντιθέτως μάλιστα έχουμε να αντιμετωπίσουμε κοινούς εχθρούς και αυτό πρέπει να γίνει από κοινού.Οι καθημερινοί αγώνες που απαιτούνται θα δώσουν την δυνατότητα να αναπτυχθεί η ταξική συνείδηση.Να αναπτυχθεί ένα δυνατό Μαζικό Λαϊκό Κίνημα,πράγμα που δεν έγινε το προηγούμενο διάστημα και υπάρχουν ευθύνες γι΄αυτό,ώστε να μπορέσει η εργατική τάξη να ανταποκριθεί στις ανάγκες των καιρών.Τέλος πρέπει να σου πω ότι φοβάμαι πως ο χρόνος δεν είναι καθόλου με το μέρος μας.

blackbedlam είπε...

Pavlosk,καλώς ήρθες να τα πούμε και από εδώ.Θα συμφωνήσω μαζί σου. Άλλωστε θαρρώ ότι ξέρεις τις απόψεις μου γύρω από το ζήτημα της συμπόρευσης των αριστερών δυνάμεων.Μιλώ πολύ προσεκτικά,για όποιον θάθελε να μου προσάψει το ότι δήποτα.Χαρακτηρίζομαι σαν σκληροπυρηνική προσωπικότητα και λέω,για συμπόρευση σ΄αυτήν την καθοριστική ιστορική περίοδο που διανύουμε.Αν χάσουμε τούτη την αναγκαιότητα,θα έχουμε οδηγηθεί πολύ πίσω σαν τάξη και οι απώλειές μας θα είναι τραυματικές και δυσαναπλήρωτες.
Λοιπόν Pavlosk θα θυμώσω μαζί σου.Σου μοιάζω να έχω καμιά σχέση με τους Ποσαδικούς. Αλήθεια σου λέω με προσβάλλει ένας τέτοιος συσχετισμός και θα με κάνεις να ψάχνομαι για το τι διάβολο δεν λέω σωστά. Όσο για την εικόνα της ανάρτησής μου στο μυαλό μου είχα κατ΄αρχήν την εργατική τάξη που θα τους πέσει στα κεφάλια τους και δεύτερον μου άρεσαν πολύ τα χρώματα,α! υπάρχει και τρίτο βάζω συνέχεια εικόνες από πορείες και συγκεντρώσεις και τέταρτο ναι υπάρχει και τέταρτο,δεν βρίσκω εύκολα εικόνες να μου αρέσουν,ξέρεις κάτι να μου πεις; Όσο για το Τρωκτικό είναι στο νου μου να το ξαποστείλω. Αλλά ξέρεις τι παίζει μέσα μου;Είναι σαν να του δίνω αξία,σαν να το υπολογίζω.Άκου τώρα εγωισμό.Άντε καλή νύχτα σου.

blackbedlam είπε...

Καλώς τον Πειρατή των ονείρων μας. Δε μου λες βραδιάτικα βαλτός είσαι; Γιατί είναι έτσι που το λες. Βέβαια δεν θα έλεγα " το μόνο που χρειάζεται....." Σίγουρα όμως είναι αυτό που χρειάζεται. Χρειάζεται μάλιστα επειγόντως γιατί ο χρόνος όπως έλεγα και στον Pavlosk κυλάει σε βάρος μας. Για όποιον δεν το ήξερε του δείξαμε αδερφέ μου,αν αυτός ήταν ο καημός,ότι είμαστε ποιο πολλοί,είμαστε ποιο οργανωμένοι,είμαστε ποιο συντεταγμένοι. Ε,και; Τι θα γίνει τώρα θα φέρνουμε βόλτα τις πλατείες όσο εκείνοι μέσα στο Άντρο της Δημοκρατίας θα παίρνουν αποφάσεις και θα υποθηκεύουν την ζωή και το μέλλον; Άσε που κουράζουμε τον κόσμο και θα τον δούμε να μας γυρνάει την πλάτη και με το δίκιο του.Πότε επιτέλους θα αποφασίσουμε και θα αποδεχτούμε τον ρόλο της πρωτοπορίας,όχι μόνον στα λόγια.Πότε επιτέλους θα πάψουμε να κυνηγάμε την ιστορία από πίσω; Αν χαθεί τούτη η αναγκαιότητα,θα έχουμε μεγάλες απώλειες και ένα πισωγύρισμα πολλών δεκαετιών.
Αλλά θα χουμε και για τα υπόλοιπα 30 τόσα χρόνια να αναλισκόμαστε κάνοντας εκτιμήσεις για το τι έφταιξε
Γι΄αυτό σου λέω Πειρατή βαλτός είσαι νυχτιάτικα.

pavlosk είπε...

Με παραξήγησες ΒΒ. Πίστεψα ότι αφού μοιραζόμαστε κοινές απόψεις για το κίνημα και την ενότητα της αριστεράς, θα μπορούσα να κάνω ένα μικρό πείραγμα.

Εσύ ρε αδερφέ, "τσίμπησες" αμέσως, κατάπιες το δόλωμα, το αγκίστρι, την πετονιά και το καλάμι!

Άντε λοιπόν, για να σε καθησυχάσω δε νομιζω να έχεις σχέσεις με την ποσαδική διεθνή...(xaxa)

blackbedlam είπε...

Pavlosk τρομοκρατήθηκα,αλλά τώρα που ξεκαβάλησα το καλάμι για να το καταπιώ,μάλλον λέω ότι καλό μου έκανες.Καθρεφτάκι χααααχααα!!που λέει καιο Θύμιος της Ελληνοφρένιας.

μαχαιρης είπε...

Την καλησπερα μου και τον εγκαρδιο χαρετισμο μου φιλοι...
Μετα το βαθουλιασμα και την προσωρινη μου ζαλη απο την κατραπακια,βγαινω παλι με θαρρος και θεληση στην παρεα σας,να πω και τη δικη μου γνωμη...
Φιλοι
Πολυ μεγαλη σημασια,νομιζω, για τον αγωνα των εργαζομενων και των ανεργων και των ντοπιων και των μεταναστων,πρεπει να ειναι και η χρηση,στις κουβεντες μας,μιας οσο γινεται πιο απλης και κατανοητης γλωσσας...
Πρεπει,λεω,αυτα που λεμε να γινονται ευκολα αντιληπτα απο ολους οσους θελουν να ακουσουν,και ακομη και απο ολους τους αλλους..
Μη δημιουργουμε την εντυπωση οτι κουβεντιαζουμε
μεταξυ μας αγνοωντας καποιους...
Τι λετε πανω σ αυτο...??

μαχαιρης είπε...

Πανω σ αυτο που λεει ο πειρατης...
Για να ενωθει η αριστερα δεν πρεπει να ξεκκαθαριστουν οι στοχοι της οποιας ενοτητας..??
Η
Η ενοτητα θα εκφραζεται μονο με αντι..θεσεις..??
Η
Ενοτητα να ειναι και οπως να ειναι..??
Δηλαδη,δεν μπορουμε να αντιγραψουμε τους νεοδημοκρατες που ο μονος τους στοχος και συμφωνια ειναι..πως θα φαμε..άλλα κρατανε μια ενοτητα πανω στο τιποτα αυτο και πηγαινουν βοιδοειδως απο φοβο και τρομο...
ΑΡΑ......

pavlosk είπε...

Μαχαίρης,

καλως ήρθες. Γεια σε σένα και στο στόμα σου!

Συμφωνώ 100% με αυτά που λές. Φυσικά έχει και μεγάλη σημασία αυτό που λες τι είναι από αποψη περιεχομένου. Ωστόσο, έχω δει και μεγάλες αναλύσεις και ιδέες, ορθές και εμπεριστατομένες να τους λείπει η αμεσότητα και η απλότητα. Και φυσικά να πηγαίνουν στο βρόντο.

Μιας και τα λέμε αυτά η πρωτοβουλία των οικονομολόγων/πανεπιστημιακών (http://www.nomoneynodebt.gr) και η πρωτοβουλία για την κοινή δράση της Αριστεράς (http://www.nomoneynodebt.gr/details.php?id=106), πως σας φαίνονται;

blackbedlam είπε...

Μαχαίρι πρωτ΄απ΄όλα χαίρομαι που βλέπω ότι επανέκαμψες δριμύτερος.Την καλησπέρα μου λοιπόν. Θα συμφωνήσω μαζί σου σχετικά με το ζήτημα που πολύ σωστά επισημαίνεις.Τον τρόπο που μιλάμε στον κόσμο,τον τρόπο που τον προσεγγίζουμε.Άλλωστε αυτό είναι επιστήμη αδερφέ μου.Πρέπει όμως να μπορούμε και να ξεχωρίζουμε σε ποιους κάθε φορά απευθυνόμαστε.Μέχρι που καταλαβαίνουν,αλλά και τι θέλουν να καταλάβουν.Ιδικά αυτό το δεύτερο πρέπει να το παίρνουμε πολύ σοβαρά υπ΄όψιν μας.Διαφορετικά θα μπούμε σ΄έναν κυκεώνα που συνήθως μας παίρνει από κάτω.Φαντάσου δηλαδή να απευθύνεσαι σε κάποιον που δεν κάνει καμιά προσπάθεια,δεν θέλει να καταλάβει και συ παλεύεις και τσάμπα χάνεις τον κόπο σου.Να θα σου πω ένα περιστατικό.Όταν χρειάστηκε να παρακολουθήσω κάποια σεμινάρια, ο "καθηγητής" μας είχε πει:Δεν φιλοδοξούμε να σας μάθουμε όλη την "ιστορία"φιλοδοξούμε όμως να σας μάθουμε να διαβάζετε να μάθετε να κάνετε αυτομόρφωση. Με λίγα λόγια .Ε! βρε παιδιά κάντε κάτι και σεις ανοίξτε κάνα βιβλίο και να μαθαίνεται διαρκώς να μαθαίνεται.....Τι λες εσύ; Ακούγετε σωστή αυτή η άποψη;
Όσο για τα ερωτήματα σου σχετικά με την ενότητα,θαρρώ ότι αυτή σφυρηλατείται στους καθημερινούς αγώνες,στις καθημερινές διεκδικήσεις και νομίζω ότι σε τούτες τις ιστορικές στιγμές απαιτείται περισσότερο από ποτέ.Έτσι και αλλιώς αυτή η μοναχική πορεία βλέπεις να οδηγεί πουθενά;

Ανώνυμος είπε...

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ
Αθήνα, 20 Νοεμβρίου 2009
[...]
Το σχέδιό μας είναι συνολικό. Και βρισκόμαστε μόνο στα πρώτα βήματα. Τις επόμενες μέρες, θα καλέσω σε εθνικό διάλογο τους κοινωνικούς εταίρους. Μαζί θα επεξεργαστούμε την εφαρμογή αυτών των μεγάλων τομών. Τους θεωρώ πραγματικούς εταίρους στην κοινή μας προσπάθεια.

Μετά την εκλογή της ηγεσίας στο κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, θα ζητήσω από όλα τα κόμματα να συναντηθούμε, υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας, για να αντιμετωπίσουμε από κοινού τη μεγάλη μάστιγα της διαφθοράς και ανομίας στη χώρα μας.

Διαφθορά και ανομία, που σημαίνει καθημερινή αιμορραγία για την ελληνική οικογένεια και την οικονομία μας. Που υπονομεύει και την αξιοπιστία της χώρας μας. Για να εμπεδώσουμε επιτέλους μια Πολιτεία ευνομίας, δικαίου και ισονομίας.

Διαβεβαιώνω κάθε Έλληνα, κάθε Ελληνίδα, ότι τιμώντας την εντολή που λάβαμε, θα δώσουμε λύσεις που ανοίγουν νέες δυνατότητες στη χώρα μας και στους πολίτες. Πάντα μαζί, με συμμετοχή, θα οδηγήσουμε τη χώρα και τους Έλληνες σε πιο ασφαλή νερά.

Θα προχωρήσουμε άμεσα σε ανατροπές, ακόμη κι αν αυτές θίγουν μικροσυμφέροντα και βολεμένες καταστάσεις. Διότι έχουμε εντολή και αυτές τις ανατροπές τις αναζητά εδώ και χρόνια η μεγάλη πλειοψηφία του Ελληνικού λαού.

Στηριγμένοι στην κοινή μας δύναμη μπορούμε και θα πετύχουμε.

blackbedlam είπε...

Kαλη σου μέρα Ανώνυμε φίλε.
Για πρωινό αστειο καλό μου ακούγεται.Και βλέπεις τι λέει στην τελευταία παράγραφο;Θα προχωρήσουμε άμεσα σε ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΑΝ ΑΥΤΕΣ ΘΙΓΟΥΝ ΜΙΚΡΟΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ.
Είναι ξεκάθαρος ο άνθρωπος.Για μικροσυμφέροντα μιλάει,βλέπεις πουθενά να λέει για μεγαλοσυμφέροντα;
Αντε και καλή σου μέρα.

μαχαιρης είπε...

Για να πειραξεις τα μεγαλοσυμφεροντα,που σε κανανε και ΠΡΟΘΥ...Τα καναλια,τις κατασκευες,τα καραβια,τις τραπεζες,τις αλυσιδες κ α...
Πρεπει να εχεις α.....α και βεβαια να...το θελεις...
Αμα δεν...
Τοτε κοβεις τις συνταξεις και τους μισθους,να πεσει η καταναλωση,να κανει κυκλο ο στασιμοπληθωρισμος,να πεσουμε ολοι στην ανεργια,
να κλεισουνε ολα τα μικροσυμφεροντομαγαζια και οι
μικροσυμφεροντοβιοτεχνιες απο τα κινεζικα που πουλανε οι αλυσιδες και ετσι...
Να παρεις το αροπλανακι να πας στον...τοπο σου και να εχει δουλεια και ο συναδερφος,ο χειροτεροτερος,και η κορη του...Τρισχειροτερου,και παει λεγοντας....
Εκτος αν.....

Ανώνυμος είπε...

Μα είναι εντελώς μλκς. Μου αρέσει που λέει ότι ο ελληνικός λαός ,κατ'εξοχήν λαός μικροσυμφερόντων, αναζητά εδώ και χρόνια να βρεθεί ο γενναίος να τα θίξει.
Δυστυχώς μαχαίρη τα μικροσυμφέροντα τον βγάλανε κι αυτό γιατί τα μεγαλοσυμφέροντα όποιος και να βγεί την δουλειά τους θα την κάνουν

Τακτακ είπε...

Όταν σε κοροϊδεύουν στα μούτρα σου!


[Η σοβαρή και δίκαιη αναδιανομή εισοδήματος σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επείπεδο, η διαφάνεια στη διαχείριση των χρημάτων και η ενίσχυση των δημοκρατικών θεσμών και ελέγχων σε συστήματα όπως τα χρηματιοπιστωτικά είναι, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου, οι αναγκαίες προϋποθέσεις για έξοδο από την κρίση.
ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε ότι «για να βγούμε από τη σημερινή κρίση και ύφεση είναι απαραίτητες οι επενδύσεις».

Επιπλέον, υποστήριξε ότι «τα αίτια της κρίσης δεν είναι τα συστήματα πρόνοιας, αλλά είναι η μεγάλη αδιαφάνεια στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, η έλλειψη δημοκρατικού ελέγχου, η ανισότητα που υπάρχει στον κόσμο και η τεράστια συγκέντρωση εξουσίας και πλούτου στα χέρια λίγων».

Στάθηκε δε στις προτάσεις της επιτροπής Στίγκλιτς, οι οποίες, όπως είπε, συζητούνται σε διεθνές επίπεδο, φέρνοντας ως παράδειγμα το G20. Μεταξύ των προτάσεων είναι η πρόταση για φόρο στις χρηματιστηριακές συναλλαγές.

«Οι γνωστές θέσεις και προτάσεις του πρωθυπουργού για την κρίση αποκαλύπτουν πόσο μεγάλα και αξεπέραστα είναι τα αδιέξοδα που έχουν οι υποστηρικτές του γερασμένου καπιταλισμού είτε ανήκουν στη σοσιαλδημοκρατία είτε στους φιλελεύθερους και πόσο επικίνδυνη είναι η πολιτική τους για το λαό. Το βάρβαρο μνημόνιο είναι ενδεικτικό», παρατηρεί το ΚΚΕ.

«Και στο θέμα της ανάπτυξης, ο κ. Παπανδρέου παίρνει καλό βαθμό», σχολιάζει ο ΛΑΟΣ και συμπληρώνει: «Εκεί που υστερεί είναι στην πράξη. Σε 2 μήνες συμπληρώνει έναν χρόνο στην εξουσία και δεν έχει γίνει καμία σοβαρή επένδυση. Προφανώς κάποιοι στο πρόσωπο τόσο του απελθόντος κ. Καραμανλή, όσο και του κ. Παπανδρέου, δεν εμπιστεύονται την Ελλάδα». ]
source, http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1841658

δήμητρα♥♥♥q είπε...

Καλό σου απόγευμα BB. Σε τρακάρησα σε δύο σπίτια και σημειώνω πολλές απουσίες, το ξέρω, αλλά σε παρακολουθώ σιωπηλά. Γιατί τα λόγια μερικές φορές είναι φτωχά.
Να πω για την προηγούμενη ανάρτηση, πως ο λόγος της Λιάνας είναι ο συγκινητικότερος και συγκλονιστικότερος που έχω ακούσει από έλληνα βουλευτή τα τελευταία... κάμποσα χρόνια!
Όσο για ετούτη την ανάρτηση... πρέπει να είμαστε ενωμένοι, ναι(!), μια γροθιά, ένα σώμα, μια φωνή... αλλά δεν είμαστε! Ελπίζω κι εύχομαι κάποτε να καταλάβουμε ότι το "διαίρει και βασίλευε" δεν είναι εμάς που εξυπηρετεί!
Η κατάσταση έχει ξεφύγει... και την ώρα που τα μεροκάματα και οι συντάξεις συρρικνώνονται οι "σωτήρες" επενδυτές απ' την αλλοδαπήν ακονίζουν τα νύχια τους και αναμένουν το πράσινο φως του "φιλικότερου επιχειρησιακού περιβάλλοντος" για να μπουκάρουν... Τυχαίο κι αυτό; Όλα πια τυχαία; Όλα συμπτώσεις;

ΥΓ. Όταν καταπίνεις αγκίστρια, καλάμια και πετονιές να τα λαδώνεις λίγο πρώτα να μην "κολλάνε"... Σε πειράζω καλέ, μπααααααα! :)))

Ντρουσίλα είπε...

Καλωσήρθα Black Bedlam,

Πολύ ενδιαφέρον το σπιτικό σου, έκπληξη μεγάλη!!!
Δεν θα σχολιάσω κάτι -τα 'παν / τα 'γραψαν άλλοι, πριν από 'μένα!
Μόνο... να, αυτή η "λαϊκή εντολή" που διάβασα στην "ανακοίνωση" του πρωθυπουργικού γραφείου... σαν κουκούτσι από γιαρμά μου 'χει κάτσει στο λαιμό... Μήπως είναι ώρα να δείξουμε ποια ακριβώς είναι η λαϊκή εντολή; Για να μην υπάρχουν και παρανοήσεις!!!

θα ξανάρθω για καφέ!!! :)

Unknown είπε...

Καλησπερα. Να μπω στην παρεα;;;οπως και ναχει μπηκα!!!!
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
1.''Πρέπει όμως να μπορούμε και να ξεχωρίζουμε σε ποιους κάθε φορά απευθυνόμαστε.Μέχρι που καταλαβαίνουν,αλλά και τι θέλουν να καταλάβουν.Ιδικά αυτό το δεύτερο πρέπει να το παίρνουμε πολύ σοβαρά υπ΄όψιν μας.Διαφορετικά θα μπούμε σ΄έναν κυκεώνα που συνήθως μας παίρνει από κάτω.Φαντάσου δηλαδή να απευθύνεσαι σε κάποιον που δεν κάνει καμιά προσπάθεια,δεν θέλει να καταλάβει και συ παλεύεις και τσάμπα χάνεις τον κόπο σου.Να θα σου πω ένα περιστατικό.Όταν χρειάστηκε να παρακολουθήσω κάποια σεμινάρια, ο "καθηγητής" μας είχε πει:Δεν φιλοδοξούμε να σας μάθουμε όλη την "ιστορία"φιλοδοξούμε όμως να σας μάθουμε να διαβάζετε να μάθετε να κάνετε αυτομόρφωση. Με λίγα λόγια .Ε! βρε παιδιά κάντε κάτι και σεις ανοίξτε κάνα βιβλίο και να μαθαίνεται διαρκώς να μαθαίνεται.....Τι λες εσύ; Ακούγετε σωστή αυτή η άποψη;
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
[ Εδω παρα το δικιο που εχεις φοβαμαι ο,τι ξεφυγε το παιχνιδι της Αριστερας καθως εμφυλοχωρησε η αντιληψη της ΑΥΘΕΝΤΙΑΣ με ταυτοχρονα τον φοβο απεναντι σε μια ακαταλυπτη για πολλους γλωσσα, για την χρηση της οποιας θα ειχα πολλα ν' αντιταξω σε καποια αλλη περιπτωση.Πιστευω λοιπον πως ο Μαχαιρης εχει δικιο]
@@@@@@@@@@
''Όσο για τα ερωτήματα σου σχετικά με την ενότητα,θαρρώ ότι αυτή σφυρηλατείται στους καθημερινούς αγώνες,στις καθημερινές διεκδικήσεις και νομίζω ότι σε τούτες τις ιστορικές στιγμές απαιτείται περισσότερο από ποτέ.Έτσι και αλλιώς αυτή η μοναχική πορεία βλέπεις να οδηγεί πουθενά;''
@@@@@@@@@
Θα εχεις καταλαβει πως εδω συμφωνουμε απολυτα.!!!!!!
--Μονο που πρεπει να αποφασισουμε κατι. Ας σταματησουμε να μιλαμε για τον ''ρολο' της Αριστερας κι ας προχωρησουμε στο εργο που εχει επομισθει -εκτος απο τα κλικ- κλικ-.
Ας ξεκαθαρισουμε κι ας προσπαθησουμε να πεισουμε τον καθε διπλανο πως η ''το ολοι φταιμε'' δεν πρεπει να το φαμε.
Να προσπαθησουμε να κατανοησουν οι διπλανοι μας πως οι κυβερνοντες [ πολιτικοι και το αδελφατο τους] θυμουνται με τραγικο λυρισμο την ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΟΧΗ ,μονο οταν κινδυνευουν τα προσωπικα τους κεκτημενα.
Ακομη δεν προκειται για ζητημα της τρεχουσας επικαιροτητας, μονο οι ιδιοτελεις το αντιμετωπιζουν ως τετοιο.
Οσοι ζουμε συνειδητα την κατασταση γνωριζουμε πολυ καλα πως υπαρχουν βασικες διαφορες μεταξυ του συνολου του πληθυσμου που δεν ειναι καινουργιες και κατα καιρους ολοι μας εχουμε περασει απο την μια πλευρα στην αλλη. Οι διαφορες αυτες αφηνουν χωρο για ρηξεις.Κι΄αν σημερα δεν γινει αυτο τοσο στον Ελλαδικο χωρο οσο και στον Ευρωπαικο το αδιεξοδο θα γινει απροσπελαστο τειχος.
Αλλωστε η ρηξη και η λογικη της ειναι πολυ Ελληνικη και πολυ αρχαια εννοια.
Μια κοινωνια οφειλει να δινει χωρο στη ρηξη προκειμενου να προχωρουν τα γεγονοτα σε νεες συνθεσεις.
Με την Αριστερα και τους Αριστερους ενωμενους στην παρουσα κατασταση.

Unknown είπε...

Μου φαινεται πως το μηχανημα τρελαθηκε κι αυτο.
Τελος παντων μπορεις να σβησεις το ενα.

blackbedlam είπε...

Καλώς το melvaki μας.Θα μπορούσα να σου πω ότι σε πεθύμησα.Δεν θάταν και τόσο αλήθεια,γιατί σου έρχομαι καθημερινά ήτε έχεις"τραπεζώματα" ήτε όχι. Διαβάζω όλα όσα σου λένε οι φίλοι σου και χαίρομαι όταν καταλαβαίνω ότι παίρνεις την ικανοποίηση που θέλεις από συμμετοχές που είναι ουσιαστικές.Θα πρέπει ίσως να καταλαβαίνεις, να σου έρχεται η αύρα έστω και μέσα από τόσα καλώδια και τσιπάκια.Η τελευταία σου ανάρτηση,όπως άλλωστε και άλλες κατά καιρούς σε βυθομετρούν.Αποκαλύπτεσαι σαν σε πίνακα του Ρενουάρ
Η αγωνία σου,τα ατέλειωτα γιατί σου,τόσο ανθρώπινα και ταυτόχρονα η προσπάθειά σου να πάρεις απαντήσεις από την ίδια σου την αναζήτηση....Τι να σου κάνω,σηκώνω τα χέρια ψηλά σε δέηση μαζί με σένα, σε αέναη αναζήτηση. τελεία.Ε δεν μπορώ να σου γράφω τέτοια και άλλα που μου φέρνουν στο νου τα κείμενά σου.Εγώ όλα αυτά τα έχω κλείσει σ΄ένα κουτάκι που κάποτε μου χάρισε ένα τζίνι.Ψάχνω το κλειδί και κάθε που το βρίσκω το πετάω βιαστικά στα απέναντι κεραμίδια.Όχι δεν θα σου πω τίποτα για την αναγκαιότητα της ενότητας.
Καλό σου βράδυ.

blackbedlam είπε...

Ανώνυμε φίλε,μια μικρή ένσταση στην τελευταία σου παράγραφο "Όποιος και να βγει την δουλειά τους θα την κάνουν". Πρώτον το βρίσκω πολύ απαισιόδοξο και δεύτερον,κοίτα που πάει το θέμα αν προεκτείνουμε αυτή σου την πρόταση.Αφού λοιπόν,όποιος και να βγει.......... άρα όλοι ίδιοι είναι, άρα δεν γίνεται τίποτα, άρα καθίστε με τα χέρια σταυρωμένα και να λέτε "βάραμε αγά μου να αγιάσω" Συμφωνείς μ΄αυτήν την άποψη, την οποία εσύ φίλε μου διατυπώνεις χωρίς ίσως να το καταλαβαίνεις εκτός και αν προσεταιρίζεσαι ακριβώς αυτό για σκέψου το και απάντησε μου. Και να ξέρεις, αυτοί που επιβουλεύονται την ζωή σου αυτό και μόνον επιδιώκουν.Παράλληλα σκέψου ότι η κοινωνία μας είναι ταξική και αυτό αντανακλάται παντού,άρα και στην Βουλή με τον ένα η με τον άλλον τρόπο.
Την καληνύχτα μου.

ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ είπε...

Kαλημερίζω!

Ταξικότατη είναι η κοινωνία μας, ίσως πολύ περισσότερο από την εποχή του Μαρξ και της Ροζα Λούξεμπουργκ!

Και εμείς μιλάμε ακόμη για καπιταλισμός και μαλακίες...

Μας έχουν πηδήξει και ακόμη οι περρισσότεροι ασχολούνται με το κέρδος!

Δεν είναι τραγικό αυτό?

blackbedlam είπε...

Καλώς την,καλώς την.Ντρουσίλα, μας βρίσκονται αρκετά αναψυκτικά,παγωμένο τσάι, μια φρέσκια φρέσκια,εξαιρετική σπανακόπιτα,και καφέδες.
Τι θα πάρετε κυρία μου; Γιαρμάδες δεν σερβίρουμε εδώ και να σου πω κάτι, όλοι ένα γαμώτο το έχουμε στο λαιμό και στο στήθος μας.
Όσο γι΄αυτό που επισημαίνεις και λες "Μήπως είναι η ώρα να τους δείξουμε ποια ακριβώς είναι η λαϊκή εντολή".
Ακριβώς τώρα είναι η ώρα που λέει και το τραγούδι " Τώρα είναι η ώρα για μάχη και για ζωή"..........
Καλή σου νύχτα και θα τα λέμε.

Πορτιάτης είπε...

Φίλε μου ΒΒ, "εγώ κρατάω την ουσία και ονειρεύομαι". Δηλ. το "ή εμείς ή αυτοί" και το "παίρνουμε τη ζωή στα χέρια μας"!
Από τη σαπίλα της καπιταλιστικής βαρβαρότητας μόνο μια διέξοδος υπάρχει και είναι φωτεινή!

blackbedlam είπε...

.taspa όλα έχουν παίξει τον ρόλο τους,για την μέχρι σήμερα αναποτελεσματική πορεία της Αριστεράς και έχω διατυπώσει την άποψή μου, σε παλαιότερες αναρτήσεις.Το γιατί η Αριστερά μοιάζει αδύναμη να ανταποκριθεί στον ιστορικό της ρόλο, είναι ένα πολύ σοβαρό ζήτημα και όπως λέω στον Πειρατή,λίγο ποιο πάνω:
"Αν χαθεί τούτη η αναγκαιότητα,θα έχουμε μεγάλες απώλειες και πισωγύρισμα πολλών δεκαετιών, αλλά θα έχουμε και να αναλισκόμαστε για τα επόμενα 30 χρόνια σε αναλύσεις και εκτιμήσεις για το τι έφταιξε".Σε δουλειά να βρισκόμαστε δηλαδή.
Αλλά πρέπει να σταθώ και να βάλω μια φαρδιά πλατιά υπογραφή στην διατύπωση σου "Πρέπει να αποφασίσουμε κάτι.Ας σταματήσουμε να μιλάμε για τον ρόλο της αριστεράς και ας προχωρήσουμε στο έργο που έχει επωμισθεί,ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΛΙΚ ΚΛΙΚ.
Μόνο που ρε συ taspa ο ρόλος που της έχει οριστεί και το έργο στο οποίο οφείλει να ανταποκριθεί,είναι μια σχέση αμφίδρομη αν η ίδια η αριστερά με τους πολιτικούς της εκφραστές(εννοώ τα κόμματα) δεν είναι σε θέση να προσδιορίσει τον ρόλο της την δεδομένη ιστορική στιγμή και να τον εφαρμόσει στην πράξη, έτσι που ένας κόσμος ολόκληρος να ενταχθεί σε τούτη την προσπάθεια,το μόνο που μένει σε μας,είναι να επιχειρήσουμε να πείσουμε όπως και συ λες τον κόσμο και ταυτόχρονα να πιέσουμε τους πολιτικούς φορείς της αριστεράς για μια ενιαία απάντηση στις επιβουλές του κεφαλαίου.

blackbedlam είπε...

Διακρίνω την απόγνωση του Πειρατή, γεια σου φίλε μου και απ΄την άλλη βλέπω την αισιοδοξία του φίλου του Πορτιάτη και τον ζηλεύω.
Ρε συ Πορτιάτη δεν μας στέλνεις λίγο τσίπουρο μπας και κάνουμε κεφάλι και μεις;
Την απόγνωση του Πειρατή κουβαλάω και γω.Αλλά θαρρώ μας χρειάζεται και η αισιόδοξη ματιά του Πορτιάτη,γιατί αλλιώς δεν προχωράμε.
Φοβάμαι ότι έχουμε δρόμο πολύ μπροστά μας.Το" μας έχουν πηδήξει" του Πειρατή είναι λίγο για να περιγράψει την ζοφερή πραγματικότητα που θα ζήσουμε.Όταν θα΄ρθει η ώρα που δεν θα μπορείς να πληρώσεις το δάνειο που για πολλούς ήδη έχει έρθει,όταν δεν θα μπορείς να πληρώσεις την ασφάλειά σου και δεν θα σε καλύπτει κανένα ταμείο για νοσοκομειακή και φαρμακευτική περίθαλψή,όταν θα΄ρθει η ώρα που δεν θα μπορείς να πληρώσεις την ΔΕΗ και θα σου κόψουν το ρεύμα,όταν κάποιοι ήδη στήνονται στις ουρές των συσσιτίων,....................
Γι΄αυτό πρέπει να είμαστε έτοιμοι.

koulpa είπε...

@#%%!** μου τό έφαγε το σχόλιο.. είναι και αυτό το γκουντα και δε θυμαμαι τι έγραφα.. :):)
μμμμμ δε προλαβαίνω τώρα να δαβάσω όλα τα ενδιαφέροντα σχόλια.. αλλά μια διαγώνια ανάγνωση την έκανα.. πήρα μια ιδαία.. :):)
χαχαχα οι απαισιόδοξοι μπορει στο τέλος να δικαιώνονται.. αλλά οι αισιόδοξοι περνούν καλήτερα στο μεσοδιάστιμα.. :):)
νομίζω χάνουμε την εικόνα.. το κεφάλαιο δημιούργησε τα κράτη κατα το συμφέρον του.. έτσι δεν είναι δυνατόν να περιμένουμε τα κράτη να ελεγξουν το κεφάλαιο.. :):)
την καλησπέρα μου :):)

koulpa είπε...

xaxaxa παρά το έμενταλ κάτι θυμήθηκα τελικά.. :):)
και καλώς σας βρήκα βεβαίως :):)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...