Σάββατο 15 Μαΐου 2010

ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΤΑΜΙ ΦΟΥΣΚΩΜΕΝΟ
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
Η ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΤΟΥ ΚΚΕ



Μεγάλη και ενθουσιώδης η συγκέντρωση του ΚΚΕ στο πεδίο του Άρεως.
Πανελλαδική συγκέντρωση που κατέλαβε όλη την πλατεία του Πεδίου του Άρεως και τους
γύρω δρόμους. Η συγκέντρωση εξελίχθηκε με απόλυτη ομαλότητα μιας και το ΚΚΕ γνωρίζει
πολύ καλά, καλύτερα από τον καθένα να οργανώνει τις συγκεντρώσεις, τις πορείες, τα συλλαλητήριά του,περιφρουρημένα,συντονισμένα,συγκροτημένα και πειθαρχημένα.
Στην ομιλία της η Γ.Γ του ΚΚΕ, τόνισε την ανάγκη συστράτευσης με το κόμμα της εργατικής τάξης , το ΚΚΕ. Είναι ο μόνος δρόμος για να διεκδικήσει δυναμικά και αποφασιστικά, ο λαός και οι εργαζόμενοι τα δικαιώματά τους, τα κατακτημένα με αγώνες που σήμερα ο καπιταλισμός,οι εκπρόσωποι του και οι λογής, λογής παρατρεχάμενοι τους επιδιώκουν να τα πάρουν πίσω. Σε αυτόν τον δρόμο σε τούτη την πορεία της υπεράσπισης και διεκδίκησης μπορούν και πρέπει να ενταχθούν όλοι οι εργαζόμενοι, όλοι όσοι πλήττονται από τις πολιτικές επιλογές της εξουσίας και των εκφραστών της.
Η συγκέντρωση εξελίχθηκε σε λαϊκό συλλαλητήριο δυναμικό και ενθουσιώδη. Οι συγκεντρωμένοι διατράνωσαν την ανάγκη να συνεχίσουν να αγωνίζονται με την ίδια αποφασιστικότητα με την ίδια ορμή.
Είναι χαρακτηριστικό ότι όταν η κεφαλή της πορείας είχε περάσει την Πλ.Συντάγματος και ήδη βρισκόταν στα προπύλαια και όδευε προς την Ομόνοια η ουρά της πορείας δεν είχε ξεκινήσει ακόμη από το Πεδίο του Άρεως και την Αλεξάνδρας.










7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

?????????

blackbedlam είπε...

Aγαπητη/ε Ανώνυμος,δεν καταλαβαίνω προς τι τα ερωτηματικά. Δεν το κάνεις ποιό λιανά.
Μη ζεις και με τα ερωτήματα!!

Ανώνυμος είπε...

ΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΧΘΡΟΣ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΠΑΡΑΜΕΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ ΜΑΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΚΙ ΕΓΩ ΣΤΗΡΙΖΩ ΤΟ ΚΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΡΙΞΟΥΜΕ ΤΗ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΧΟΥΝΤΑ ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Ανώνυμος είπε...

Καλά επειδή προέκυψαν ερωτηματικά από την ομιλία του Τσίπρα ενώ την ομιλία της Παπαρήγα την κατάλαβες όλη. Και μάλιστα έγραψες και περίληψη. Μπράβο παιδί μου.
Είσαι για να σαι ρε μπλακμπεντλαμ

kokkinos stokos είπε...

Τι μεγάλο ποτάμι φουσκωμένο????
Σε λίγο θα πεις και τα "όπλα παρα πόδας"
Ξύπνα και βγες από το μαντρί

Γιώργος Παρασκευόπουλος είπε...

Ένα φάντασμα πλανιέται πάνω από την Ευρώπη. Ο εξοργισμένος λαος που δεν θέλει πολύ για να γίνει ανεξέλεγχτος όχλος. Όλες οι δυνάμεις της γερασμένης εξουσίας έχουν ενωθεί σε μια ιερή συμμαχία για να κυνηγήσουν αυτό το φάντασμα.

Hρθε η ώρα της ευθύνης. Ο καθένας από το πόστο του και όλοι μαζί πρέπει να σμίξουμε σε ένα πλειοψηφικό, παλαϊκό ρεύμα. Μπορούμε να τους σαρώσουμε. Να έχουμε ετοιμότητα, η κρίση θα βαθύνει, θα αγκαλιάσει ξανά ολόκληρη την Ευρώπη. Τα μέτρα δεν είναι για τρία χρόνια, σε λίγους μήνες θα τα αλλάξουν και θα τα ξαναλλάξουν, αν πάλι βρεθούμε με σκυμμένο το κεφάλι τότε η τραγωδία θα είναι ανυπολόγιστη. Η κρίση αφορά ολόκληρο το καπιταλιστικό σύστημα κι όχι αποκλειστικά και μόνο τη νεοφιλελεύθερη διαχείρισή του.

Μελετόντας το παρελθόν βλεπούμε η ιστορία να επαναλαμβάνεται. Οτι δεν κατόρθωσαν οι επιτήδιοι με τις εξεγέρσεις του 1848, 1871, 1905 και του 1918 ή με τους μεγάλους γεωπολιτικούς πολέμους ή τους τοπικούς εθνικούς πολέμους το πετυχαίνουν σήμερα με τα οικονομικά γεωπολιτικά ζεύγη

Οι οικονομικοί κλυδωνισμοί, οπουδήποτε στον κόσμο, γίνονται αυτόματα γεωπολιτικοί. Όπως συνέβαινε σ’ ολόκληρο τον 20ο αιώνα με τον καπιταλισμό, το ίδιο και τώρα: ο καπιταλισμός είναι πολιτικά χωρισμένος σε κράτη και σε συμμαχίες κρατών αλλά οι οικονομίες είναι αλληλένδετες. Όταν η κουβέντα έρχεται σε τράπεζες και τα λοιπά, υπάρχουν προνομιακά δίπολα κρατών: ένα κράτος που δρά σαν «δανειστής» και ένα άλλο που είναι ο καλύτερος πελάτης του πρώτου. H κατάρρευση του χρεωμένου σπρώχνει ακόμα χαμηλότερα και τον δανειστή.

Πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι και πανέτοινοι, έτσι μόνο μπορούμε να τους σαρώσουμε. Τα ΜΜΕ, οι πολιτικοί, οι αγοραίοι απολογητές της αστικής πολιτικής, οι καλοπροαίρετοι οικονομολόγοι, οι φανατισμένοι κοινωνικοί και οικονομικοί επιστήμονες, προσπαθούν να περάσουν στη λεγόμενη κοινή γνώμη την αντίληψη ότι υπεύθυνοι είναι οι γιάπηδες, οι χρηματιστές, οι τζογαδόροι, οι άπληστοι τραπεζίτες, η κακή οικονομική διαχείριση.

Θέλουμε ανθρώπους με προσωπικότητα και όχι πολιτικους. Αυτοί που δημιούργησαν αυτό το χάους δεν μπορούν να αλλάξουν τη συγκεκριμένη κατάσταση. Το παιχνίδι σχεδόν χάθηκε. Είναι θέμα χρόνου εκποίησης της Ελλάδας. Μόνο ο ενωμένος λαός μπορε'ι να αλλάξει την κατάσταση.

blackbedlam είπε...

Αγαπητέ Γιώργο, πρέπει να σου ομολογήσω ότι με μπέρδεψες λιγάκι. Εκεί που καλά τα πηγαίναμε με τις απόψεις σου,οι οποίες εκφράζονται με σαφήνεια. Αν είχες μάλιστα την υπομονή να διαβάσεις και τις προηγούμενες αναρτήσεις μου θα διαπίστωνες ότι μάλλον υπάρχει ταύτιση απόψεων.
Κάνεις μια εισαγωγή με το Μανιφέστο και στ΄αλήθεια έχεις δίκιο, προχωράς στην ανάγκη ενός παλλαϊκού πλειοψηφικού ρεύματος ικανού να απαντήσει στις επιθέσεις που δέχονται τα λαϊκά στρώματα, μιλάς πολύ σωστά,ουσιαστικά για τον χαρακτήρα της κρίσης κάνοντας αναφορά στο ότι η κρίση είναι κρίση του καπιταλιστικού συστήματος και όχι ζήτημα διαχείρισης. Επισημαίνεις την εξελικτική πορεία της κρίσης και καταλήγεις ότι μόνον ο ενωμένος λαός μπορεί να αλλάξει την κατάσταση. Αλήθεια περιγράφεις με λίγα λόγια και με σαφήνεια την πραγματικότητα και την αναγκαιότητα της ιστορικής περιόδου που περνάμε.
Με προβληματίζεις όμως, με την αναφορά που κάνεις σχετικά με τους " Ανθρώπους με προσωπικότητα και όχι πολιτικούς"
Κάτι δεν καταλαβαίνω, συγχώραμε και αν σου είναι δυνατόν εξήγησε μου τι εννοείς. Τι θα είναι αυτοί οι άνθρωποι με προσωπικότητα. Θα είναι διανοούμενοι,
θα είναι επιχειρηματίες, θα είναι στρατιωτικοί, θα είναι τεχνοκράτες;
Θα είναι άνθρωποι δοκιμασμένοι στους καθημερινούς αγώνες; Γιατί ξέρεις τα προβλήματα για την εργατική τάξη δεν προέκυψαν από την μια μέρα στην άλλη.
Ούτε βέβαια η καπιταλιστική κρίση εμφανίστηκε από το πουθενά
Αυτοί οι άνθρωποι με προσωπικότητα σε ποιες αρχές θα βασίζονται, τι θα είναι αυτό που θα παλέψουν να ανατρέψουν . Γιατί φίλε Γιώργο αν το αρχικό
ζήτημα δεν είναι η εξάλειψη της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο τότε πάλι το βασίλειο της "Δανιμαρκίας" ξανά κατά διαβόλου θα έχει να πορεύεται.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...