Κυριακή 30 Μαΐου 2010


Να πως ρίξαμε έξω, την οικονομία
της Πατριδας μας...
.

Απο απεργιακή κινητοποίηση όταν ήταν αντιπολίτευση το 2009
Από όταν ξεκίνησαν τα φαινόμενα της κρίσης, υπήρξαν και ακόμη υπάρχουν φωνές, που αποδίδουν την κρίση, στα φαινόμενα της ρεμούλας,της αδιαφάνειας,της μίζας....με λίγα λόγια στη" κακή διαχείριση από ορισμένους υπουργούς και τους παρατρεχάμενους τους που υπήρξαν "λαμόγια" και εκμεταλλεύτηκαν τις θέσεις που τους εμπιστεύτηκε ο Ελληνικός λαός."
Ποιο καθαρά: Αν είχαμε κάνει καλύτερες επιλογές, τότε δεν θα υπήρχε πρόβλημα. Η συνέχεια αυτού του σκεπτικού είναι:" Φέρτε πίσω τα κλεμμένα." Όχι βέβαια ότι θα ήταν κανείς αντίθετος με το να επιστραφούν όλα όσα καταχράστηκαν ένα τσούρμο διεφθαρμένοι, στα ταμεία του κράτους, αλλά, επειδή και γιατί, αυτό δεν μπορεί να γίνει,.. πρέπει "όλοι μαζί να συνεισφέρουμε ώστε να καλύψουμε τα κενά που δημιουργήθηκαν από τις συμπεριφορές "κάποιων επίορκων, κάποιων ξεπουλημένων......."
Αμ το άλλο που το πας; "Έχουμε όλοι ευθύνες!! Καταναλώναμε πολύ περισσότερα από ότι παράγαμε. Θέλαμε αυτοκίνητο, θέλαμε διακοπές, θέλαμε να πηγαίνουμε σε ιατρικά κέντρα, θέλαμε να σπουδάσουν τα παιδιά μας,.....θέλαμε και τι δεν θέλαμε"......" "Αυτά όμως μας οδήγησαν στην κρίση και τώρα καλούμαστε να την πληρώσουμε."
Αν ξεγελαστείς καμιά φορά και πέσεις πάνω σε κείνον τον ανεκδιήγητο Παπαδημητρίου του SKAI ή στον έτερο Καππαδόκη τον Πορτοσάλτε ή όπως τον λένε, τότε σίγουρα θα πιστέψεις
ότι την ευθύνη για την κατάσταση που οδηγήθηκε η χώρα, ακέραια την έχεις εσύ και κείνος ο άτιμος ο πιτσιρικάς σου, που ήθελε ντε και ναι να πηγαίνει γυμναστήριο.
Μην πω και για τον παππού που μετά από 35 χρόνια δουλειάς στου Παπαστράτου και έχοντας σύνταξη 580 ευρώ, θέλει να παίρνει αδιαλείπτως τα χάπια για το σάκχαρο.......πληρώνοντας μόνο το 25%! !
Έτσι ρίξαμε την οικονομία έξω!!
Μα τον ..........είναι φορές που οι λέξεις μπερδεύονται στα χείλη μου, αν επιχειρήσω να τις πω φωναχτά, βγαίνουν άναρθρες κραυγές, σαν σκυλί που αλυχτά. Γιατί τέτοιες και άλλες ακόμη ποιο......"προωθημένες" απόψεις, εκτός από τα μέσα μαζικής ξεφτίλας,τα ακούω και από το στόμα ανθρώπων της δουλειάς, ανθρώπων που δουλεύουν και δεν καταλαβαίνουν ότι τα αφεντικά τους είναι αφεντικά ακριβώς γιατί είναι αυτοί οι ίδιοι στην δούλεψη τους.
Θα μπορέσουμε να κατανοήσουμε ότι η κρίση που περνάμε, είναι κρίση του ίδιου του καπιταλιστικού συστήματος; Είναι η αδιέξοδη κρίση που ούτε οι ίδιοι δεν ξέρουν πως ακριβώς θα μπορέσουν να την διαχειριστούν και τα μέτρα που παίρνουν δεν κάνουν τίποτε άλλο,από το να βουτάνε ακόμη ποιο βαθιά στο αδιέξοδο τους .
Απλά : Η ΚΡΙΣΗ δημιουργήθηκε από την ανάγκη ανταγωνισμού των κεφαλαιοκρατών και από την ανάγκη υπερσυσώρευσης κεφαλαίων. Αυτό επιτυγχάνετε από την συρρίκνωση του εισοδήματος των εργαζομένων και την υπερπαραγωγή. Μια υπερπαραγωγή που δεν μπορεί να απορροφήθεί από τους εργαζόμενους.Τα μέτρα που παίρνονται σε βάρος των εργαζομένων (φορολογία,μείωση μισθών,μείωση συντάξεων ελαστικές σχέσεις εργασίας, ανεργία ....) στερούν απο τους καταναλωτές την αγοραστική τους δύναμη και πως διάβολο θα κινηθεί η αγορά. Από που θα προκύψουν τα κέρδη αν δεν υπάρχει υπεραξία από την εργασία; ΑΔΙΕΞΟΔΟ! !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...