Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

ΟΛΟΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ



Έχουν ξαμολυθεί. Λυτοί και δεμένοι στην υπηρεσία των αφεντάδων τους, των εκπρόσωπων
του κεφαλαίου. Πληρωμένα λαμόγια, μιζαδόροι, λακέδες, τ΄χουν παίξει. Επιστρατεύονται
και με όλα τα μέσα προσπαθούν να στηρίξουν το πλοίο που βουλιάζει.
Το κακό είναι ότι θα πάρει και όλους εμάς στον πάτο του πουθενά, χωρίς καμιά προοπτική
να αναδυθούμε έστω και για μιαν ανάσα. Είναι να αναρωτιέσαι πως το πέτυχαν όλο ετούτο.
Να πεθαίνει, να ψοφάει το θεριό του καπιταλισμού και όλοι εμείς που τόσα χρόνια κατέτρωγε τις σάρκες μας, να βρισκόμαστε μπρος στο θάνατό του και να παραμένουμε παθητικοί μπανιστηρζήδες. Αμήχανοι, ανήμποροι να αντιδράσουμε, αδύναμοι να παίξουμε τον ρόλο για τον οποίο ταχτήκαμε. Είναι που λέει, η επιστήμη σηκώνει ψηλά τα χέρια της. στην προκειμένη περίπτωση
για να μας φασκελώσει. Τα ερωτήματα πολλά . Ποιος έφταιξε που φτάσαμε ως εδώ. Όχι, το σύστημα έτσι και αλλιώς, η πορεία του, ήταν και είναι προδιαγεγραμμένη. Ποιος ή τι φταίει; Που εμείς, ο λαός, οι εργαζόμενοι, που κατά πως ορίζετε από την ιστορική εμπειρία του εργατικού κινήματος, θα έπρεπε σήμερα, τούτη την συγκεκριμένη ιστορική στιγμή να έχουμε αναπτύξει ένα ανάλογο, καλά οργανωμένο Μαζικό Λαϊκό Κίνημα που θα μπορούσε να παίξει τον ιστορικό του ρόλο και να ανατρέψει προς όφελος του, το σάπιο, το παλιό, το παρηκμασμένο, το έτσι και αλλιώς ετοιμοθάνατο οικονομικό σύστημα.
Σιγά μη δεν υπάρχει απάντηση και ο καθένας έχει τις δικές του ξεχωριστές απαντήσεις. Απαντήσεις που βασίζονται σε διαφορετικές εμπειρίες και οδηγούν σε διαφορετικές εκτιμήσεις και άρα και σε διαφορετικές προτάσεις.
Δεν είναι κακό αυτό και ίσως μέσα από καθημερινούς αγώνες να μπορέσει να στηθεί το καινούργιο, να μπορέσουν να ανατραπούν τα σχέδια της νεκραναστασής τους. Όπως όμως και νάχει το πράγμα το σίγουρο είναι ότι μόνον έτσι μπορούμε να τους τρομάξουμε. Και αυτό το χρωστάμε στον εαυτό μας, στα παιδιά μας, στην τάξη μας.

ΟΛΟΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ .
ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΜΑΣ.
ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΜΕ ΡΟΛΛΑ.
ΝΕΚΡΩΝΟΥΝ, ΤΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ, ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ,ΤΑ ΓΙΑΠΙΑ..
.
ΑΥΡΙΟ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ.

ΑΥΡΙΟ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΕΡΓΙΑ.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πώς τα καταφέρατε πάντως και τους πείσατε ρε απατεωνάκοι πάλι...

Η μεγαλύτερη τριπλά που έφαγε το εργατικό κίνημα -με το πόδι του ΚΚΕ -ήταν ότι αυτό(η ΓΣΕΕ)έχει κοινά συμφέροντα με τους Δημόσιους υπάλληλους (την ΑΔΕΔΥ).
Και το παραμύθι συνεχίζεται και "όλοι εργαζόμενοι είμαστε" και "μην διχαζόμαστε" κτλ παπάρια στιφάδο.
Μόνο που η ΑΔΕΔΥ δεν έχει κατέβει ποτέ στην ιστορία της με εξωσωματιακά της αιτήματα.
(Ούτε φυσικά η ΓΣΕΕ)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...