Σάββατο 15 Μαΐου 2010

ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ
ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ
ΤΟΥ Α. ΤΣΙΠΡΑ
ΣΥΓΓΕΝΤΡΩΣΗ ΣΥΡΙΖΑ 14/5/2010



Τις θέσεις που ανέπτυξε ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του χθες το βράδυ τις διάβασα στο ΠΡΕΖΑ Τ.V.
Πρέπει να ομολογήσω ότι μου δημιουργήθηκαν μια σειρά ερωτηματικά και προβληματίστηκα
Αν τα πράγματα είναι έτσι κατά πως τα λέει, ο Αλέξης, εγώ κάτι στραβά έχω καταλάβει. Διατυπώνει μια σειρά προτάσεων από τις οποίες προκύπτει ότι έχουμε να κάνουμε με δύο διαφορετικά πράγματα .Το κακό και το καλό .Όπου κακό, το ΔΝΤ και καλό, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα.Προκύπτει λοιπόν ότι έχουμε να κάνουμε με κάλους Τραπεζίτες και κακούς Τραπεζίτες.
Με λίγα λόγια το κεφάλαιο, δεν είναι παντού το ίδιο. Όσο για τους εκπροσώπους του, αλλά
και τους ίδιους, διαφέρουν και ασφαλώς, δεν έχουν καμιά σχέση και καμιά ανάμειξη σε όσα δεινά έχουν συσσωρευτεί στην οικονομία μας και όχι μόνον την Ελληνική οικονομία.
Έχουμε να κάνουμε με κεφαλαιοκράτες που μπορούν να δείξουν κατανόηση και αν όχι να εξαναγκαστούν. Αν όμως μπορούν να εξαναγκαστούν, αυτό θα σημαίνει ότι το διεθνές κεφάλαιο όλα αυτά τα μέτρα τα παίρνει μόνο και μόνο για να εξασφαλίσει περισσότερα κέρδη και ταυτόχρονα να πάρει πίσω όσα με αγώνες κατέκτησε η εργατική τάξη με σκοπό την ακόμη μεγαλύτερη συσσώρευση κεφαλαίου και όχι γιατί είναι αναγκασμένο για να αντιμετωπίσει τους εσωτερικούς του ανταγωνισμούς Θα σημαίνει ότι όλο αυτό δεν έχει να κάνει με τις εσωτερικές αντιθέσεις του κεφαλαίου, δεν έχει να κάνει με την υπερπαραγωγή, θα σημαίνει ότι οι εκπρόσωποι του κεφαλαίου αλλά και οι τεχνοκράτες, δεν μπορούν να καταλάβουν ότι με την παραπέρα συρρίκνωση των εισοδημάτων των εργαζομένων παύει και η αγοραστική τους ικανότητα και άρα η ανάγκη παραγωγής , η ανάγκη εργασίας από την οποία και προκύπτει η υπεραξία την οποία καρπώνονται και διαιωνίζουν την ύπαρξή τους. Με λίγα λόγια θα σημαίνει ότι αυτή η κρίση δεν είναι μια δομική κρίση και δεν έχει να κάνει με τα ίδια τα νομοτελειακά αδιέξοδά του,που ακόμη και αν καταφέρει να τα κουκουλώσει για λίγο χρονικό διάστημα ,αυτά θα επανέλθουν με μεγαλύτερη ένταση. Έχω αναρωτηθεί πολλές φορές για την Ευρώπη των εργαζομένων, που όμως εκπροσωπούνται από τους ποιο σκληρούς και αδηφάγους εκφραστές του κεφαλαίου . Η Ευρώπη θα γίνει "ΕΥΡΩΠΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ", όταν οι λαοί στέλνουν τους δικούς τους εκπρόσωπους στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, μέχρι τότε οι αποφάσεις που θα παίρνονται δεν θα είναι παρά αποφάσεις που θα στηρίζουν και θα ενισχύουν το μεγάλο κεφάλαιο σε βάρος των εργαζομένων. Αν κάτι δεν κατάλαβα καλά με ευχαρίστηση θα δεχόμουν κάποιες διευκρινήσεις που ίσως θα με βοηθούσαν. Παράλληλα καλά θα κάνουμε να βρεθούμε όλοι στους δρόμους στο κάτω κάτω μέσα στους αγώνες ατσαλώνετε η θέληση για αλλαγές, για ανατροπές, με τους αγώνες σφυρηλατείται η ενότητα αναπτύσσετε η αγωνιστική συνείδηση. Αν τε και δυναμικούς αγώνες γιατί διαφορετικά θα μας πάρουν φαλάγγι.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

"...θα γίνει "ΕΥΡΩΠΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ", όταν οι λαοί στέλνουν τους δικούς τους εκπρόσωπους στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο", όπως δηλαδή η Ελλάδα που είναι "Ελλάδα των εργαζομένων" μιας και στο κοινοβούλιο ο λαός έχει στείλει τους δικούς του εκπροσώπους?
Πας καλά ρε φίλε?
Δεν έχεις ακόμη καταλάβει ότι η εκπροσώπηση έχει αποτύχει?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...