Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2011

Η ανάκαμψη, η φιλάνθρωπος κυρία, και ο Μήτσος




Αν μεγεθύνετε την εικόνα θα δείτε τον Καλλικρατικό δήμαρχο της Νίκαιας κ.Ιωακειμίδη που χειροκροτεί, τον Παπά που δεν ξέρω ποιος είναι, την φιλόπτωχο και φιλάνθρωπο  κ.  Βαρδινογιάννη και τον ..."αντιμνημονιακό" βουλευτή της κυβέρνησης του Μαύρου μετώπου κ. Νεράντζη.


Ο Αη Βασίλης λέει,  έχει χάσει τον δρόμο.
Τις σωσίβιες λέμβους τις έχουν καβατζάρει τα λαμόγια που ήξεραν πως να γλύφουν και να υπηρετούν τον πλοιοκτήτη, οι μουσικοί του Τιτανικού έχουν χάσει και αυτοί τις παρτιτούρες και, ο Μήτσος μ΄έχει πρήξει.

Η πόλη ντύθηκε τα κουρέλια της μπας και την λυπηθούν.
Σκονισμένη και αραχνιασμένη, χωρίς την χρυσόσκονη που έριχναν πάνω στις  κιτς τουαλέτες της.

Σαν το κοριτσάκι με τα σπίρτα, καθισμένη με τα φτωχά της κουρέλια σε μια γωνιά,ανάβει το ένα σπίρτο πίσω από το άλλο και φαντασιώνεται την Ανάκαμψη που θα έρθει.

Πια Ανάκαμψη βρε, που την λέτε και την ξαναλέτε, γιατί δεν πα να λέτε ότι θάνε ισχνή και ανεμική και ότι άλλο θέτε.
Ακούει ο Μήτσος για ανάκαμψη και την περιμένει, βάζοντας και τον εαυτό του μέσα σε αυτήν και με πρήζει και μένα που του λέω ότι  η ανάκαμψη που βλέπει μέσα στην φλόγα του σπίρτου, δεν είναι η δική του ανάκαμψη, αλλά η ανάκαμψη των "άλλων" που θα τον βρει να θρηνεί πάνω σε ερείπια και πτώματα.

Αλλά,δεν με πιστεύει εμένα ο Μήτσος και με πρήζει

Και οι "Άλλοι", συνεχίζουν το θεάρεστο έργο τους. 
Μοιράζουν σπίρτα στους Μήτσους, να έχουν να ανάβουν και να φαντασιώνονται, ότι αυτοί θα ζήσουν την Ανάκαμψη.

Έτσι σήμερα οι ξεδιάντροποι, μάζεψαν τα κουρέλια που περπατούν και, αυτοί οι ίδιοι, που είναι υπεύθυνοι για αυτά τα κουρέλια, ήρθαν ντυμένοι τα καλά τους, τα ντιζαϊνάτα τους από τους οίκους   μόδας των Παρισίων,με τα παραμορφωμένα τους πρόσωπα,μάσκες βγαλμένες από τα μαγικά χέρια των μεγαλύτερων πλαστικών χειρούργων,ήρθαν να επιδείξουν την μεγαλοσύνη τους,τα φιλανθρωπικά τους αισθήματα.
Οι διεστραμμένοι, που δημιουργούν τα κουρέλια για να έχουν μετά  υλικό, να περιφέρουν  την φιλανθρωπία τους.
Αυτοί που στις επιχειρήσεις τους σπαταλιέται η ζωή, αυτοί  που μέσα στις "αγορές τους" αφήνουν την τελευταία  πνοή τους, χιλιάδες εργάτες,που χύνουν το αίμα τους πάντα για ένα πιάτο φαΐ και για να διαιωνίσουν το είδος τους, που θα συνεχίσει να παράγει τον πλούτο,  για να τον καρπώνονται "αυτοί, οι άλλοι" και με αυτόν τον πλούτο να παριστάνουν τους φιλόπτωχους και τους φιλάνθρωπους, προσφέροντας ένα πιάτο φαΐ στα κουρέλια που δημιούργησαν, λίγο πριν τα σκοτώσουν όπως τα άλογα πριν γεράσουν στις φάρμες τους .
Και από κοντά οι προσκηνημένοι και όλο το κονκλάβιο των χειροκροτητών κλακαδόρων, των καρεκλοκένταυρων που παραμυθιάζουν για χρόνια τον έρμο το Μήτσο, αυτών των λαμόγιων που προκειμένου να βρουν θέση στην σωσίβιο λέμβο, έφτασαν να πάσχουν από χρόνια οσφυοκαμψία  και η γλώσσα τους να βρίσκει στο γόνατο

Και ήθελα να γράψω τις ευχές μου, για λίγες όμορφες, γαλήνιες μέρες, έτσι που να Τον αφήσουμε να γεννηθεί, γιατί αν δεν γίνει η γέννηση μου λέτε πως θα γίνει η Ανάσταση;

Να το δείτε όμως η Ανάσταση θα γίνει έτσι και αλλιώς και στην στράτα του Αη Βασίλη θα ρίξουμε βοτσαλάκια και όχι ψιχουλάκια, αυτά τα τρώνε τα πετεινά του ουρανού γι΄αυτό χάνει τον δρόμο ο Άγιος.
Εμείς εκεί, βοτσαλάκια και ο Άγιος.... θα τα καταφέρει.

Και με τα σπίρτα, να δείτε τι φωτιές θα΄νάψουμε.

Άντε βρε και καλή Ανάσταση.


Η Κ.Βαρδινογιάννη με όλο το ιερατείο επί τω έργο
Για λεπτομέρειες σχετικά με την επίσκεψη στην Νίκαια για να φτιαχτείτε περισσότερο εδώ


40 σχόλια:

dimitris είπε...

Black Bedlam καλημερα, νερατζοβαρδινοπαπαδαριο τους ξερουμε, λιγο-πολυ τι καπνο φουμαρουν, αυτον τον φυτευτο δημαρχο ελεω καλλικρατη, ποιος θα το φανταζοταν την καθοδικη του πορεια, πριν γινει δημαρχος ρεντη, σε καποια εκδηλωση του ενιαιου τοτε συνασπισμου, εβγαζε φωτιες σε καποια κερκιδα κλειστου γυμναστηριου και χειροκροτουσε τον Χαριλαο, απο τοτε μεχρι ''αυριο'', κατεβασε τις αξιες του και ανεβασε τις ''μετοχες'' του στο χρηματιστηριο των γνωριμιων του, γι'αλλου εκινησε, γι'αλλου και αλλου το μυαλο του τον πηγε.
Χειροκροτητης πλουσιοπαπαδων...

μαχαιρης είπε...

Kαλημερα και χρονια πολλα...
Εμενα πιο πολυ με πειραζουν οι χειροκροτητες...Απο τ αφεντικα...!!

Διοτι τ αφεντικα...Ετσι ηταν παντα...Εξαγοραστες και συνειδησεων και σωματων...

Οι χειροκροτητες ομως...
Αναμεσα στα χερια τους λιανιζουν...Την δηθεν ιδεολογια, που τους εφερε ως εκει...Που ησαν, πριν την "εξαγορα"...
Και τωρα την λιανιζουν αλυπητα...
Προσβλεποντας, να τους επιτραπει, απο τα αφεντικα...Να εχουν την τιμη, να σκυψουν...Για να γινουν εκεινων το πρωτο σκαλοπατι...

faros είπε...

Σωστή !

Καλή Λαϊκή και Ταξική Ανάσταση !

Χρόνια Πολλά σε σένα και σε όλους τους δικούς σου !

Αντίσταση στις γειτονιές! είπε...

Τι τό 'θελα και πάτησα το τελευταίο "εδώ"! Ανατρίχιασα μόλις τα είδα! Μου ήρθαν στο νου σκηνές από ελληνικές ταινίες και βιβλία που αναφέρονται σε καταστάσεις που μερικοί τις θεωρούσαν ξεπερασμένες. Παπάς, δήμαρχος και χωροφύλακας από κοντά και ο μέγας ευεργέτης!
Δεν με νοιάζουν όλοι αυτοί ούτε οι δημαρχαίοι. Με νοιάζουν οι από πίσω από αυτούς. Και η ανάγκη που τους κάνει να τους "πιστεύουν". Αν δεν τρέξουμε πολύ φοβάμαι ότι θα γίνουν πιο πολλοί.
Να ΄ναι καλά οι Χαλυβουργοί, οι εργαζόμενοι του Alter και όλοι οι άλλοι που τέτοιες μέρες μας δείχνουν πως από ένα σπίρτο μπορεί να ανάψει η πραγματική φωτιά που θα κάψει αυτούς που βιάζουν τη ζωή μας και μετά έρχονται να μας απαλείνουν τον πόνο.
Η καλύτερη γιορτή είναι να ΄μαστε εκεί μαζί τους, το ζητάνε και οι ίδιοι άλλωστε.
Να 'στε καλά όλοι σας και μην ασχολείστε με τους προσκυνημένους, ασχοληθείτε με αυτούς που αν σηκώσουν το κεφάλι τότε όλοι αυτοί θα φύγουν από τούτο τον τόπο και τη ζωή μας.
Γειά σου και χαρά σου Black Bedlam.

Μήτσος!

Ανώνυμος είπε...

Χρονια Καλά με περισσότερους αγωνες να ευχηθω!
Υγεια και αγαπη!

φιλιά πολλά

Elva είπε...

Xρονια Πολλα, αγαπητη μας ΒΒ και σ εσενα και στους δικους σου και ας καταλαβει επιτελους ο κοσμος οτι ειναι αναγκη να συγκεντρωθουμε σε αυτα που ειναι σημαντικα, αν δεν θελουμε να βλεπουμε περισσοτερους ...ελεημονες παπαδες και φιλανθρωπες κυριες, που δεν τους εχει κανεις αναγκη, οταν υπαρχουν δουλειες και οχι στυγνη εκμεταλλευση, οπως ισχυει στη σημερινη Ελλαδα των μνημονιων!

blackbedlam είπε...

Δημήτρη αυτοί οι φυτευτοί χωρούν και χώνονται εκεί που δημιουργούνται χαραμάδες πολύ περισσότερο όταν οι χαραμάδες γίνονται χαοτικές.
Νάξερες πόσους σαν τον εαυτό του που γι΄αλλού ξεκίνησαν έχει στο πλευρό του.
Που εξαργυρώνουν τις παλιές επιταγές τους, οι πουλημένοι.
Γι΄αυτό λέω τόσες φορές, τα μάτια μας δεκατέσσερα και το μυαλό μας ξάστερο.
Άσε να χαρείς χρονιάρες μέρες.

blackbedlam είπε...

Μαχαίρη μου χρόνια πολλά και καλά και σε σένα .
Έχεις δίκιο για τους κλακαδόρους, το κακό είναι ότι τα καταφέρνουν κάθε φορά να μην τους αντιλαμβανόμαστε,
Για να το πω πιο σωστά και χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια εμείς δεν τους αντιλαμβανόμαστε, τους ακούμε, τους παρακολουθούμε και ενώ κραυγάζει η συμπεριφορά και η στάση τους και το κατά που τραβάνε, εμείς στον δικό μας κόσμο και όταν πια ξεβρακωθούν τότε μόνον έχουμε να λέμε και να καταγγέλλουμε.
Αυτός είναι ο λόγος που απαιτείτε να έχουμε τον σωστό προσανατολισμό, τα μάτια ανοιχτά, γνώση θέσεων, κρίση τεκμηριωμένη και όχι άκριτη αποδοχή.
Σκαλοπάτια αυτοί, τρικλοποδιές εμείς .

blackbedlam είπε...

Φάρε ναι,καλούς νικηφόρους αγώνες και καλή Ανάσταση για όλους μας.

blackbedlam είπε...

Σε αυτό το τελευταίο ΕΔΩ είναι το ζουμί.Τι να λέω τώρα....
Θα γίνουν ποιο πολλοί οι από πίσω, γιατί το θέμα Δημήτρη μου, δεν είναι να τρέξουμε,αλλά προς πια κατεύθυνση θα τρέξουμε,πόσοι θα είμαστε,τι στόχους θα έχουμε,πόσο αποτελεσματικοί θα είμαστε.
Και ναι θα είμαστε μαζί με τους Χαλυβουργούς που η αποφασιστικότητά τους,η ατσάλινη θέληση και αγωνιστικότητά τους, θα γραφτεί στην ιστορία του εργατικού κινήματος έτσι και αλλιώς,γιατί είναι αυτοί που πήραν στους ώμους τους την αξιοπρέπειά μας.
Στα δικά μας τα χέρια είναι η πορεία και η εξέλιξη των αγώνων, εξαρτάται από τις κινήσεις τακτικής που θα ακολουθηθούν.

Η δική μας παρέμβαση πρέπει να είναι αποφασιστική,προσεκτική, τεκμηριωμένη,γιατί διαφορετικά την κάτσαμε την βάρκα.

Βλέπω ....Όχι δεν θα γράψω τι βλέπω, μόνο καλή δύναμη καλούς αγώνες νικηφόρους.

blackbedlam είπε...

Καλώς το το κορίτσι Θερμές ευχές και από μένα Κούλα.
Να είσαι καλά και να χαρείς με τους αγαπημένους σου τούτες τις μέρες.

Οι αγώνες για να είναι αποτελεσματικοί σε χρειάζονται και σένα να το θυμάσε.

blackbedlam είπε...

Εlva μου αυτός ο κόσμος ο μικρός ο μέγας, πως λέει και ο ποιητής, είναι στα δικά μας χέρια το τι θα καταλάβει, πως εμείς θα τον εμπνεύσουμε, πως θα τον φέρουμε να σταθεί στο πλευρό της δικής του τάξης, αγωνιστικά, διεκδικώντας τα δικά του συμφέροντα.
Διαφορετικά θα αυξάνονται οι φιλάνθρωποι που σαν κινούμενα σχέδια, καρικατούρες, θα περιδιαβαίνουν ανάμεσά μας δίνοντας παραστάσεις και συνεχίζοντας την εκμετάλλευση που μας έφερε εδώ με την δική μας ανοχή.

Κώστας Παπαδόπουλος είπε...

ο καθένας με τα έργα του ......εντύπωση μου έκανε στην φωτογραφία οι σακούλες με τα τρόφιμα της έχουν βάλει έτσι άσπρες και μπλέ να είναι σαν σημαία ελληνική , με το που το είδα μου ήρθαν στο νού εικόνες απο την χούντα , όχι την τωρινή της επταετίας εννοώ , μαθητής δημοτικού τότε μας έχουν πάει -δεν θυμάμε που- όπου υπάρχει το ίδιο σκηνικό δήμαρχος , Πλυτζανόπουλος τότε, Μητροπολίτης , και κάποιες "κυρίες" με τα καλά τους και "κύριοι" κουστουμαρισμένοι και μπόλικοι ασφαλίτες ......δεν το ήξερα θα πήγαινα να το ξαναζήσω αυτήν την φορά σαν κωμωδία .
http://opateras.blogspot.com/2011/12/2.html
2 σκηνλες απο το ίδιο έργο .

Triton είπε...

Χρόνια πολλά Black Bedlam.Οι αλυσίδες σέρνονται ήδη στις Βρυξέλλες!Έλα όμως που οι αθεόφοβοι οι ντόπιοι τις προβάλλουν ως bijou design...γειά μας και πάλι!

Scorpion49 είπε...

Θεάρεστο έργο, η κυρία έχει αναλάβει κατ’ αποκοπή το έργο της φιλανθρωπίας. Δεν είμαι εγώ εκείνος που θα την κρίνω σαν άνθρωπο, μπορεί να είναι «γαμώ τα άτομα» που λένε και οι νεότεροι, αλλά βρε αδελφέ εδώ συντελείται ο πλήρης εξευτελισμός της ανθρώπινης ύπαρξης. Δώστε στην εκκλησία για τα συσσίτια, δώστε στο τάδε φιλανθρωπικό ίδρυμα για να σωθούν οι γέροντες, τα παιδάκια, κ.λπ, και δίνουμε. Το σύστημα λοιπόν δημιουργεί επαίτες, αναξιοπαθούντες και έρχονται τα κάθε είδους φιλανθρωπικά ιδρύματα (υπάρχουν εξαιρέσεις) με επικεφαλείς τις κάθε είδους κυρίες Χ-Ψ Βαρδινογιάννηδες για να καλύψουν τις ανάγκες των πτωχών. Οι πτωχοί όμως θέλουν εργασία και όχι ελεημοσύνη, απαιτούν αξιοπρέπεια και όχι ταπείνωση-εξαθλίωση. Υποχρέωση του κράτους είναι να καλύπτει τις ανάγκες των πολιτών, να δημιουργεί θέσεις εργασίας για κάθε ικανό πολίτη, έτσι θα εξαλειφθούν όλα αυτά τα φαινόμενα, ένα μεταξύ των πολλών δηλαδή.
Καλή ΠρωτοΧρονιά!!

Λυγερή Βασιλείου είπε...

Πολλά είναι τα σημεία σε αυτήν την ανάρτηση αλλά και τα σχόλια που μπορεί κανείς να εστιαστεί και να τα κάνει " Θέμα" ...

Εμένα απ' όλα περισσότερο μ' έπιασε μια φράση σου :
"Η δική μας παρέμβαση πρέπει να είναι αποφασιστική, προσεκτική, τεκμηριωμένη, γιατί διαφορετικά την κάτσαμε την βάρκα.
Αυτή σου η τοποθέτηση Κυρία μου εμπεριέχει όλη μου την αγωνία που πνίγω στην σιωπή. Το μεγάλο μου παράπονο .Το μεγάλο μου Γιατί .
Γιατί να μην υπάρχει κανείς να τα βλέπει, να τα νοιώθει ,να τα μετρά σωστά όλα αυτά; Να μην κάνει τίποτα για μιαν σωτήρια "Κυβωτό" μόνο αναμασά τα ίδια και τα ίδια λες και παίρνει τη δόση του και περιμένει από έναν λαό στεγνό, χωρίς όραμα, χωρίς ελπίδα χωρίς έμπνευση ,να βγάλει το φίδι από την τρύπα όταν αυτοί που ευαγγελίζονται τους ηγέτες του λαϊκού κινήματος είναι αλλού και περί άλλων τυρβάζουν ;;;
Είμαι η τελευταία που θα..προτείνω.
Είμαι όμως από τις χιλιάδες προδομένους, απογοητευμένους αλλά και οργισμένους προοδευτικούς πολίτες. Υπό αυτήν την ιδιότητα γράφω αυτά τα λόγια.

Με την ευχή μου και την Πίστη μου σε Σένα ότι στην πορεία αργά ή γρήγορα θα δικαιωθείς, και δεν θα βουλιάξουμε την βάρκα.

Καλή Χρονιά με Υγεία και Τύχη.

blackbedlam είπε...

Γεια σου Κωστή και μένα μου θύμισε τα επίκαιρα που βλέπαμε ακόμη ποιο πριν από την Χούντα, με τη Φρειδερίκη που έφερνε μαζί με όλη την κουστωδία γύρα, νοσοκομεία, ορφανοτροφεία, γηροκομεία ....και θυμάμαι τον πατέρα μου κάθε φορά, να απλώνει και τα δυο του χέρια με ανοιχτές τις παλάμες για να τους φασκελώσει και να τους λούσει με ότι επιθετικό προσδιορισμό είχε μάθει.
Και αναρωτιόμουν από μέσα μου: Εμένα γιατί δεν με αφήνει να λέω κακά λόγια και να μουτζώνω;
Κωστή μου, δεν θα μπορούσες να το ζήσεις σαν κωμωδία.
Την προηγούμενη μέρα συνάντησα έξω από την Μητρόπολη κόσμο που περίμενε να πάρει μια τσαντούλα με διάφορα τρόφιμα.
Δεν αντέχεται Κωστή δεν αντέχεται.

blackbedlam είπε...

Τritonα τις ευχές μου και από κοντά.
Αυτές είναι οι πιο επιστημονικές τους μέθοδες. Να μας βάζουν σε μια εικονική πραγματικότητα με παραμορφωμένους καθρέφτες.
Κάθε τι ψεύτικο να το θεωρούμε αληθινό και το αντίθετο, έτσι που να μην μπορούμε να ερμηνεύουμε τα φαινόμενα, να γυρίζουμε γύρω γύρω από τον ίδιο σημείο σαν σε
έναν λαβύρινθο παραμυθιού.
Να δεις τι θα γίνει όταν το μπιζού περιλαίμιο, αρχίζει να σφίγγει.Αληθινό ή ψεύτικο, θα τους πνίγει και τότε δεν μπορεί.......

blackbedlam είπε...

Scorpion49
καλησπέρα σου φίλε.
Δεν γίνεται να είναι "γαμάτο"το άτομο που εκμεταλλεύεται ανθρώπινες ζωές δεν μπορεί να είναι "ξηγημένο" το άτομα που δίνει παραστάσεις σαν να υπογράφει επιταγές για να τις εξαργυρώσει με αίμα και χρήμα.Η ξεφτίλα σε όλο της το μεγαλείο είναι.
Υποκριτές εκμεταλλευτές οι δήμιοί μας είναι.
Και είναι καιρός οι Πτωχοί να αντιληφθούν ότι δεν τους χρειάζονται οι φιλάνθρωποι δεν τους χρειάζονται τα δεσμά να καταλάβουν ότι μπορούν χωρίς αφεντικά γιατί χωρίς αυτούς γρανάζι δεν γυρνά.

blackbedlam είπε...

Λυγερή χαίρομαι που βάζεις το πρόβλημα στην βάση και στην ουσία του κατά κάποιον τρόπο.

Και αυτή η ουσία είναι στο σημείο που επισημαίνεις λέγοντας ότι:..."περιμένει από έναν λαό στεγνό, χωρίς όραμα, χωρίς ελπίδα χωρίς έμπνευση ".....

Γιατί είναι αλήθεια ότι ο ρόλος του πολιτικού φορέα της εργατικής τάξης,γιατί νομίζω σε αυτόν αναφέρεσαι, δεν είναι άλλος από το να δώσει όραμα και ελπίδα, γιατί υπάρχει.

Να εμπνεύσει αυτόν τον λαό, να τον πείσει για την δύναμη και την δυνατότητα του, για την ιστορική του αποστολή, την ανατροπή τούτου του σάπιου και βαθιά εκμεταλλευτικού συστήματος.

Και εκ του αποτελέσματος φαίνεται ότι παρά τις όποιες προσπάθειές του, δεν τα έχει καταφέρει.

Σήμερα που θα έπρεπε να υπάρχει ένα Μαζικό Λαϊκό Κίνημα ικανό να αντισταθεί και να ανατρέψει αυτόν τον εφιάλτη, αυτήν την τραγωδία που θα περάσει ο λαός μας και όλοι οι λαοί, γιατί η κρίση αυτή είναι κρίση του καπιταλισμού και δεν οφείλεται στην ανικανότητα και στην αδυναμία των ηγετών αυτού του τόπου.

Ίσα ίσα αυτοί μια χαρά κάνουν την δουλειά τους υπηρετώντας το σύστημα και τους αφεντάδες τους.
Η κρίση αυτή, είναι μια κρίση συγχρονισμένη που πλήττει όλο το καπιταλιστικό σύστημα.

Και είναι ακριβώς αυτό το σύστημα που έχει υπερβεί τα όριά του και δεν μπορεί να λειτουργήσει πλέον με τους όρους που λειτουργούσε μέχρι σήμερα.
Το σύστημα τα έχει παίξει δεν τραβάει άλλο.Μας τέλειωσε.

Πρέπει όμως να πω και το άλλο, ότι αυτές τις δύσκολες ώρες που περνά ο λαός μας, είναι στο πόδι και δίνουν την μάχη της ενημέρωσης χιλιάδες μέλη και φίλοι του κόμματος, χωρίς να υπολογίζουν χρόνο, κόπο, δυσκολίες προσωπικές και οικογενειακές.

Δεν είναι εύκολο εγχείρημα και το κόμμα δεν διαθέτει κάποιο μαγικό ραβδί για να επιβάλλει τις θέσεις,τις απόψεις και τα δίκια αυτών που εκπροσωπεί,της εργατικής τάξης και των λαϊκών μαζών.

Αυτή η υπόθεση μόνον αν γίνει υπόθεση του λαού,των εργαζόμενων, μόνον αν αναπτυχθεί μαζική αποφασιστική αντίσταση, θα μπορέσει να έχει αποτελέσματα.
Είναι δύσκολη υπόθεση αν πάρουμε υπ΄όψη μας ότι έχουμε να κανουμε μ΄έναν λαό που εκπαιδεύτηκε να μένει παθητικός παρατηρητής, ανέπτυξε ανοχές,βλέπεις ο καπιταλισμός διαθέτει όλα τα μέσα και τους μηχανισμούς.
Παιδεία,ΜΜΕ,παραχάραξη, αποπροσανατολισμό, εγκλωβισμό, έλεγχο, καταστολή.......
Γι΄αυτό λέμε,εκείνοι οι άνθρωποι που μπορούν να κατανοήσουν, πρέπει να κατάβάλουν και αυτοί με την σειρά τους προσπάθειες, να απεγκλωβιστούν από τις ιδεοληψίες και τις αυταπάτες τους.

Τέλος θα ήθελα να πω για την προδοσία. Από τι προδίδεται κάποιος;
Μόνον από αυτόν που πίστεψε, από αυτόν στον οποίο προσέφερε και επένδυσε τις ελπίδες του.
Σε αυτούς που μας εξαπάτησαν καιρός είναι να γυρίσουμε την πλάτη.
Να είσαι καλά και να δεις, θάρθει η μέρα που θα βρεθούμε στο ίδιο μετερίζι.

kariatida62 είπε...

ΒΒ μου!!! Χρόνια πολλά και καλά!
Λαχανιασμένη σου ήρθα γιατί τρέχω πολύ αυτόν τον καιρό, να με συμπαθάς αν σου άργησα...
Αλλά και συ, μια χαρά τα κατάφερες, μου μοστράρισες την κυρία του φιλοπτώχου και το αλλήθωρο παπαδαριό και μ'εφτιαξες κανονικά!
Την κυρία την έχουμε και πρέσβειρα ή κάνω λάθος?

Ασε με βρε ΒΒ μου, άσε με χρονιάρες μέρες...μη μου χαλάς εντελώς την διάθεση και κάπως προσπάθησα και την έφτιαξα! :))

Kαλούς αγώνες θ'ευχηθώ κι'εγώ, υγεία και δύναμη!

faros είπε...

Καλή Αγωνιστική Χρονιά !

Λευτέρης-Δικαίος Παπαδέας είπε...

Στον φίλο μας Φάρο, ο οποίος επέλεξε να μας ευχηθεί στο ιστολόγιό του με αυτοσχέδια κάλαντα, σχολίασα:
«Εγώ ακούω κάποια άπληστα κοράκια πάνω από τον λάκκο που έχει ανοίξει για μας ο Παπαδήμιος (όχι ως πρόσωπο αλλά ως σύμβολο) να κρώζουν κάλαντα αποτρόπαια:
"Με Παπαδήμο αρχηγό,
θα φάμε και θα πιούμε!
Δώστε μας και τα φράγκα σας
και τα λεφτά σας όλα,
δώστε ξανά την ψήφο σας,
έχουμε κι άλλα μέτρα!
Θα σας ξεκάνουμε εντελώς,
δεν έχει άσπρη μέρα!",
και απευθύνομαι με θυμό στον κόσμο:
"Όσο μυαλό δεν βάζουμε,
θα ζούμε στη μιζέρια!"

Καλά μυαλά (ταξικά προσανατολισμένα, παναπεί), λοιπόν, για να είναι καλό το 2012!
Ειδάλλως…

Ας έχουμε, σύμφωνα με το πνεύμα των παραπάνω, καλή χρονιά, Φάρε!»

Λοιπόν, καλή μου φίλη BlackBedlam, δεν μου 'ρχεται να ευχηθώ διαφορετικά. Η ελπίδα μας είναι στους αγώνες και στους συνειδητοποιημένους εργάτες. Εύχομαι να ανθίσει αυτή η ελπίδα. Εύχομαι να νικήσουν οι χαλυβουργοί.

Unknown είπε...

KAΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!!!

zeidoron dtsoukas είπε...

BB μου Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά!
Κάποτε μοίραζαν αναπτήρες και φωνάζαμε ωσαννά!Παλιότερα κάποιοι δίναν καθρεφτάκια σε κάποιους ιθαγενείς και τους κλέβαν το χρυσάφι.
Θα 'ρθει όμως κι η στιγμή που θα ξυπνήσει ο ραγιάς και θα τους πάρει με τις πέτρες όλους αυτούς που φροντίζουν να μας εξαθλιώνουν για να το παίζουν φιλάνθρωποι.Δεν γίνεται οι λίγοι να κοροϊδεύουν για πάντα τους πολλούς.

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...

Καλή αγωνιστική χρονιά.
Με ψηλά το κεφάλι και σφιγμένη τη γροθιάτου δίκιου.

koulpa είπε...

bb μου.. τα κατάφερα να έλθω.. κάλη χρονιά κι από εδώ.. θα κρατηθώ και δε θα γκρινιάξω για λίγο :) :)

blackbedlam είπε...

Κάρυ απ΄ότι έχω καταλάβει καλή πορτογύρα είσαι και του λόγου σου.
Και έτσι σου εύχομαι να κυλήσει και η καινούργια χρονιά, να σου δίνει την δυνατότητα να συνεχίσεις τις εξορμήσεις σου και να μας μεταφέρεις εικόνες με την προσωπική όμορφη ματιά σου από τους τόπους που επισκέπτεσαι.
Ναι η κυράτσα είναι και πρέσβειρα. Μας αντιπροσωπεύει πάει να πει.
"Αυτή" αντιπροσωπεύει τους εξαθλιωμένους, τους παθόντες εν εργασία στα κάτεργά τους,τους άνεργους που έδιωξε από τα κάτεργά της,"αυτή" περιθάλπει τους παθόντες από την μόλυνση των κάτεργών της.
Αυτή και όλος ο εσμός τους μας εκπροσωπούν !
Τι ειρωνεία .

blackbedlam είπε...

Φαρε καλή και αγωνιστική, αλλά μαχητική, αποφασιστική, μαζική και κυρίως αποτελεσματική χρονιά να είναι αυτή που μας ήρθε φρέσκια φρέσκια.
Μην την αφήσουμε να μας πάρει τον αέρα όπως η προηγούμενη.
Να της δώσουμε να καταλάβει ποιος έχει το πάνω χέρι και με τίνος το μέρος πρέπει να είναι.

blackbedlam είπε...

Λευτέρη ευχές είναι και τις λέμε από καρδιάς, με την ελπίδα μπας και ξεστρατίσει καμιά τους από το άγρυπνο βλέμμα των δημίων μας και πιάσει τόπο.
Γι΄αύτο, αλλά και επειδή εμείς ξέρουμε ότι χωρίς τους αποφασιστικούς μαζικούς και ταξικούς αγώνες μας λυτρωμός από αυτήν την βαρβαρότητα δεν μπορεί να υπάρξει....
Άντε και καλή δύναμη

blackbedlam είπε...

Τασούλα καλή και δημιουργική χρονιά για όλους τους ανθρώπους του μόχθου.

blackbedlam είπε...

Ναι Δημήτρη "Δεν γίνεται οι λίγοι να κοροϊδεύουν για πάντα τους πολλούς".
Πράγματι είναι αφύσικο.
Με την ελπίδα και την προσπάθεια να συμβάλουμε όλοι όσοι,στον απεγκλωβισμό και στην αφύπνηση των πολλών
Καλή δύναμη.

blackbedlam είπε...

Ευρυτάνα κρατάμε γερά δεν θα μας βάλουν κάτω δεν υπάρχει περίπτωση με ψηλά το κεφάλι αποφασιστικά να τους λαλαλα το νταμ τιριρί.

blackbedlam είπε...

Λοιπόν Coulpa μην κρατιέσαι άφησε ελεύθερο τον εαυτό σου και πες ότι θέλεις και για όποιον θέλεις η κριτική ποτέ δεν έβλαψε κανέναν που είχε καλές ταξικές προθέσεις .
Τους άλλους έτσι και αλλιώς τους έχουμε συνδέσει.

στελλα νικ είπε...

Καλή Χρονιά - όπως και να 'χει σε όλους !!! Κυρίως ανατρεπτική Κάποιος είπε πιό πάνω ότι περισσότερο τον ενοχλούν οι χειροκροτητές ... Κιεμένα το ίδιο.Αλλά κι αυτοί που μοιρολατρικά περιμένουν να σωθούν από κάτι τετοιους ...σωτήρες Οι κοινωνία της δικαιοσύνης δεν χτίζεται με απλωμένη για ελεημοσύνη παλάμη αλλά με παλάμη σφιγμένη σε γροθιά ! Η επιλογή επομένως είναι του κάθε ενός από εμάς ...

Κώστας Παπαδόπουλος είπε...

Εχθές στην παραδοσιακή τελετή στο δημαρχείο , οπου κόβουν την πρ/τικη πίτα , ο εκπρόσωπος του μητροπολίτη Αλέξιου , αφού "ευλόγησε την πίτα μας έβγαλε και διάγγελμα . όπου μεταξύ των άλλων είπε " είναι καιρός να δώσουμε απο τα κεκρυμένα , και η πιο φτωχή γριούλα έχει κάτι κεκρυμένο, να το δώσουμε για να σώσουμε την χώρα>>!! Σκέφτηκα τι θέλω ο μ..... και έρχομαι για να συνχύζομαι πρωτοχρονιάτικα ..μετά μου ήρθε να του ορμήξω ... αλλά όταν το καλοσκέφτηκα είπα : "έχει δίκιο πρέπει να βγάλουμε τα κεκρυμένα" Εγώ έχω κρυμένο ένα ΓΙΑΤΑΓΑΝΙ αυτό του Μακρυγιάννη . ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΤΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΣΤΗ ΦΟΡΑ ;

Κώστας Παπαδόπουλος είπε...

και μετά μου λές χαλάρωσε ....'ασε που είδα και το άλλο την αντιπρόεδρο αγγαλίτσα με τον Διαμαντίδη εκεί να δείς φούντωμα ...........

blackbedlam είπε...

Καλή χρονιά και σε σένα Στέλλα.
Είναι αλήθεια δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από τους κλακαδόρους, που συνήθως θα τους συναντήσεις και στην συνομοταξία των "γλυφτών" των" συμβιβασμένων" των "αυλοκολάκων".
Είναι η χειρότερη συνομοταξία.
Αλλά ανάμεσά τους μπορεί να συναντήσει κανείς και τους ανθρώπους της ανάγκης, τους ανθρώπους εκείνους που ποτέ τους δεν έμαθαν να διαβάζουν τις ανάγκες των καιρών, εκείνοι που ποτέ δεν έμαθαν ότι έχουν δικαιώματα,που ποτέ δεν πίστεψαν στον εαυτό τους, είναι εκείνοι που εκπαιδεύτηκαν, κουρδίστηκαν σαν τέτοιοι, από τους μηχανισμούς που έχει στην διάθεσή του το ίδιο το σύστημα.
Και έχει δυνατούς μηχανισμούς εκπαίδευσης και ελέγχου των συνειδήσεων.

Πολύ σωστά λες ότι: " Η κοινωνία της δικαιοσύνης δεν χτίζεται με απλωμένη για ελεημοσύνη παλάμη, αλλά με παλάμη σφιγμένη σε γροθιά"
Και είναι αυτό ακριβώς που γνωρίζει η εξουσία και φροντίζει με τον καλύτερο και αποτελεσματικότερο τρόπο, ώστε μην μάθουν οι πολλοί την δύναμή τους στην σφιγμένη γροθιά, στην απόφαση, στην οργανωμένη πάλη.
Είναι το μόνο από το οποίο κινδυνεύουν.
Πράγματα που κάποιος άλλος πρέπει να τους τα μάθει.
Εμείς, όσοι ξέρουμε την δύναμή μας, όσοι πιστεύουμε στο δίκιο του αγώνα μας, όσοι δεν μπορούμε να σκύψουμε το κεφάλι,όσοι είμαστε αποφασισμένοι.

blackbedlam είπε...

Κωστή πες μου με όνομα και επώνυμο την Αντιπρόεδρο!
Πες μου τι εννοείς όταν λες ότι τους είδες "αγκαλίτσα".
Μήπως γίνεσαι κακός και υπερβολικός, μήπως ήταν στα πλαίσια των τυπικών ανταλλαγών ευχών για
" αίσιον το έτος 2012";

Ποια είναι αντιπρόεδρος του ΔΣ του δήμου μας;

Ή μήπως δεν μιλάς για την αντιπρόεδρο του δήμου;

Χαλάρωσε ή μήπως καλύτερα:
"Το δίκανοοοοο"!

logia είπε...

να αποφορτίσω λίγο το κλίμα αφήνοντας απλά μια ευχούλα για μια καλύτερη χρονιά;
λέω τώρα...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...