Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2011

Συμπαράσταση ,Αλληλεγγύη, στους Απεργούς της Χαλυβουργίας

 Ομόφωνη Απόφαση!

"Εμείς είμαστε ο "λαγός"
       των εργαζομένων, των ανυπότακτων, των μπροστάρηδων, των πρωτοπόρων εργατών".
 
Το σύνθημα που ακούγεται από τους απεργούς της Χαλυβουργίας στον Ασπρόπυργο είναι :
«Για τον χαλυβουργό δεν υπάρχει γυρισμός». 
Αποφασισμένοι με χαλύβδινη θέληση για 17η μέρα υπερασπίζονται το δικαίωμά τους στην εργασία, το δικαίωμά τους στην ζωή. Υπερασπίζονται την  αξιοπρέπειά τους και δηλώνουν ανυπότακτοι στις επιδιώξεις της εργοδοσίας και του κεφαλαίου.  
Δηλώνουν ότι δεν είναι διατεθειμένοι να γυρίσουν στην δουλειά με σκυμμένο κεφάλι.
Λένε όχι στην εξαθλίωση που επιδιώκει να επιβάλει  η εργοδοσία συνεπικουρούμενη από το μαύρο μέτωπο της κυβέρνησης.

Οι απεργοί της Χαλυβουργίας  θα αγωνίζονται μέχρι να επιστρέψουν στην εργασία τους οι 34 απολυμένοι συνάδελφοί τους  και να διαβούν μαζί την πύλη του εργοστασίου,με ψηλά το κεφάλι.
Αρνούνται να εργαστούν για ένα ξεροκόμματο,  είλωτες των 500 ευρώ μέσα στην φωτιά και στο καμίνι.
Ατσαλωμένοι, συσπειρωμένοι και αποφασισμένοι, παίρνουν δύναμη από την συμπαράσταση και άλλων εργαζομένων
Ο Γιώργος Σιφωνιός Πρόεδρος των εργαζομένων της Ελληνικής Χαλυβουργίας σε ομιλία του μεταξύ άλλων είπε:

"Θέλουν να μας υποτάξουν.Δεν θα τα καταφέρουν.
Μπορούμε να τους νικήσουμε!
Ο κύριος Μάνεσης είναι ο λαγός των Βιομηχάνων. Αυτό απέδειξε σήμερα με την στάση του στο υπουργείο εργασίας στην Τριμερή.
Αλλά και εμείς, είμαστε ο λαγός των εργαζομένων, των ανυπότακτων, των μπροστάρηδων, των πρωτοπόρων εργατών".
17 μέρες απεργίας έχουν αρχίσει να έχουν επιπτώσεις στην ζωή τους και την ζωή των οικογενειών τους.
Γι΄αυτό είναι επιτακτική ανάγκη και η δική μας αλληλεγγύη.
Να στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις την αποφασιστικότητα των απεργών.
Υπάρχουν απεργοί με 4-5 και 6  παιδιά που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα καθημερινής επιβίωσης.
Με την φυσική μας παρουσία στο χώρο της απεργίας τους, με έμπρακτη  συμμετοχή είτε με τρόφιμα, είτε  με οικονομική στήριξη,με ότι χρειάζονται και ότι μπορούμε. 
Χαρακτηριστικό είναι ότι κάποιος απεργός μίλαγε για μια  ξυλόσομπα, γιατί δεν μπορούσε να προμηθευτεί πετρέλαιο.  
Ο Πρόεδρος των εργαζομένων, λέει σχετικά:
«Ο αγώνας που έχουμε ξεκινήσει θα τραβήξει ακόμα πιο μακριά. Γι' αυτό έχουμε καλέσει όλα τα σωματεία και τους φορείς και σε υλική στήριξη, ακόμα και οικονομική, για να βοηθήσουμε τους πιο οικονομικά αδύναμους. Έχουμε εργαζόμενους που έχουν 4 και 5 και 6 παιδιά. Ήδη, έχουν στηρίξει με τρόφιμα τους εργαζόμενους ο Δήμος Ελευσίνας, αλλά και απλός κόσμος με νερά, καφέδες, φαγητό και ό,τι μπορούν. Αυτό το κίνημα αλληλεγγύης τώρα πλέον πρέπει να γιγαντωθεί. Και πιστεύουμε βαθιά ότι με αυτή τη συμπαράσταση θα κερδίσουμε».
              «Ενισχύστε τον αγώνα μας με κάθε τρόπο»!

  Το ψήφισμα της προχτεσινής συνέλευσης των απεργών

          «Προς την εργατική τάξη, τον εργαζόμενο λαό.
Συνάδελφοι, ακούστε τη φωνή των χαλυβουργών.
Εμείς οι 400 εργάτες της Ελληνικής Χαλυβουργίας απεργούμε σαν μια γροθιά για 16η μέρα και συνεχίζουμε. Πίσω δεν κάνουμε, διαλέξαμε το δρόμο της τιμής και της αξιοπρέπειας, υπερασπίζουμε το ψωμί και το μέλλον των παιδιών μας.
Δεν γυρνάμε για δουλειά μέσα στη φωτιά και το σίδερο για 500 ευρώ. Απαιτούμε να επιστρέψουν στη δουλειά οι 34 απολυμένοι συνάδελφοί μας. Ο αγώνας μας αφορά όλους τους εργαζόμενους.
Η εργοδοσία της Ελληνικής Χαλυβουργίας λειτουργεί σαν λαγός των βιομηχάνων.
Είναι η πρώτη βιομηχανία στην Αττική που, με εκβιασμό τις θέσεις εργασίας, επιχειρεί να εφαρμόσει το 5ωρο, ελαστικές σχέσεις εργασίας, το ωρομίσθιο, απλήρωτες υπερωρίες, κατάργηση ασφαλιστικών δικαιωμάτων.
Οι απολύσεις έγιναν για τρομοκρατία, επειδή ομόφωνα η Γενική μας Συνέλευση απέρριψε την απαίτηση της εργοδοσίας να δουλεύουμε 5ωρο με 40% μείωση των αποδοχών.
Η παραγωγή με τη σκληρή δουλειά μας, τα καθημερινά εργατικά ατυχήματα, με νεκρό συνάδελφό μας πέρυσι, από 196.000 τόνους έφτασε στους 266.000 τόνους.
Τα κέρδη του Βιομήχανου Μάνεση είναι αμύθητα, ο οποίος συνεχίζει να εκβιάζει ότι, αν δεν δεχτούμε να δουλέψουμε σκλάβοι, θα απολύσει 180 ακόμη εργαζόμενους.
Οι χαλυβουργοί τού δώσαμε την απάντηση που πρέπει. Νικήσαμε το φόβο, τους εκβιασμούς, την απειλή της πείνας. Κατεβήκαμε σε απεργία.
Είμαστε ήδη νικητές!
Είμαστε όρθιοι, είμαστε ήδη νικητές, δεν μπορεί κανείς να μας λυγίσει. Οι βιομήχανοι στα γύρω εργοστάσια περίμεναν να έχουμε κουραστεί, να έχουμε πάει για δουλειά με σκυμμένο το κεφάλι, να έχουμε υπογράψει 5ωρο. Ο βιομήχανος Μάνεσης ομολόγησε ότι δεν περίμενε τέτοιο αγώνα! Αποδείξαμε ότι οι εργάτες έχουν αστείρευτη δύναμη. 16 μέρες όλο το 24ωρο με βάρδιες περιφρουρούμε την απεργία μας. Ένιωσαν τη δύναμή μας, και εμείς μάθαμε περισσότερα. Ξεχωρίζουμε τους φίλους από τους εχθρούς.
Στηριζόμαστε στη δύναμη της αλληλεγγύης. Δεκάδες σωματεία μας στηρίζουν από την πρώτη μέρα. Το ΠΑΜΕ είναι δίπλα μας. Ενισχύστε τον αγώνα των χαλυβουργών με κάθε τρόπο.
Για τον χαλυβουργό δεν έχει γυρισμό! Χάνοντας εμείς, ανοίγει η πόρτα για το 5ωρο και την εργασιακή ζούγκλα και στις υπόλοιπες βιομηχανικές μονάδες, οι βιομήχανοι περιμένουν στη γωνία. Η νίκη των χαλυβουργών θα είναι μια μεγάλη νίκη για όλη την εργατική τάξη. Γι' αυτό σας θέλουμε στο πλευρό μας, κοντά μας.
Ως εδώ! Η τρομοκρατία, ο εκβιασμός, η επίθεση στη ζωή μας δε θα περάσει.
Στηρίξτε τους απεργούς χαλυβουργούς με κάθε τρόπο: Ψηφίσματα και αποφάσεις απ' τα συνδικάτα, φορείς της γειτονιάς, συλλόγους νεολαίας, γυναικών, παντού, την φυσική σας παρουσία έξω από την πύλη, τη συγκέντρωση χρημάτων για ενίσχυση των οικογενειών των χαλυβουργών, συγκέντρωση τροφίμων.
Καταγγέλλουμε σε όλους τους εργαζόμενους την πλειοψηφία της Ομοσπονδίας Μετάλλου και του Εργατικού Κέντρου Ελευσίνας, που εδώ και 16 ημέρες όχι μόνο δεν συνεδρίασαν για να συζητήσουν την οργάνωση της αλληλεγγύης, αλλά μας "συμβουλεύουν" να υποταχθούμε, μας συκοφαντούν, προσπαθούν να μας διαιρέσουν. Καλούμε τους εργαζόμενους να τους προσπεράσουν και να οργανωθούν σε κάθε χώρο δουλειάς.
Η νίκη θα είναι δύσκολη μα θα είναι δική μας!
ΟΙ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΟΙ ΔΕΝ ΣΚΥΒΟΥΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΠΑΛΗ
Η γενική συνέλευση των εργαζομένων στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ
ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ 15 ΝΟΕΜΒΡΗ 2011»

6 σχόλια:

Κώστας Παπαδόπουλος είπε...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η Ομοσπονδία Γονέων Πειραιά ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα αλληλεγγύης του ΠΑΜΕ για τους απεργούς εργάτες της Ελληνικής Χαλυβουργίας, εκφράζει έμπρακτα την αλληλεγγύη της και προσφέρει το ποσό των 200 ευρώ για την ενίσχυση του αγώνα τους.
Οι απεργοί εργάτες της Ελληνικής Χαλυβουργίας απεργούν για 17η μέρα και συνεχίζουν! Απαιτούν να επιστρέψουν στη δουλειά τους οι 34 απολυμένοι συνάδελφοί τους. Αρνούνται την εφαρμογή του 5ωρου, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, το ωρομίσθιο, τις απλήρωτες υπερωρίες, την κατάργηση των ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων.
Οι απολύσεις έγιναν για να τρομοκρατηθούν οι εργαζόμενοι, οι οποίοι ομόφωνα στη Γενική τους Συνέλευση απέρριψαν την απαίτηση της εργοδοσίας να δουλεύουν 5ωρο με 40% μείωση των αποδοχών τους.
Και αυτό όταν ενώ πέρυσι η παραγωγή σιδήρου στο εργοστάσιο ήταν 196.000 τόνοι, φέτος 2 μήνες πριν κλείσει η χρονιά έχει φτάσει ήδη στους 266.000 τόνους.
Η δουλειά τους είναι σκληρή με καθημερινά εργατικά ατυχήματα, με τη φωτιά και το θάνατο πάνω στα κεφάλια τους, πέρυσι είχαν νεκρό συνάδερφο. Ο βιομήχανος συνεχίζει να εκβιάζει ότι θα απολύσει 180 εργαζόμενους αν οι χαλυβουργοί δε δεχτούν να δουλεύουν σαν σκλάβοι.
Οι 400 εργάτες της Ελληνικής Χαλυβουργίας επέλεξαν το δρόμο του αγώνα και της σύγκρουσης, αρνούνται να δουλέψουν για 500 ευρώ, επέλεξαν το δρόμο της τιμής και της αξιοπρέπειας, υπερασπίζονται το ψωμί και το μέλλον των παιδιών τους!!!
Ο αγώνας τους αφορά όλους τους εργαζόμενους!!!
Καλούμε τα μέλη μας (τις Ενώσεις και τους Συλλόγους Γονέων) να στηρίξουν τους απεργούς της χαλυβουργίας με κάθε τρόπο, ψηφίσματα αλληλεγγύης, συγκέντρωση χρημάτων για ενίσχυση των οικογενειών των χαλυβουργών, συγκέντρωση τροφίμων, επισκέψεις στο χώρο του εργοστασίου κά.
Την Παρασκευή 18 Νοέμβρη και ώρα 5.00μ.μ. δηλώνουμε με τη φυσική μας παρουσία στην πύλη του εργοστάσιου την αλληλεγγύη μας.
Καλούμε τους εκπαιδευτικούς των παιδιών μας να συνοδέψουν τους μαθητές τους, την αυριανή βάρδια της εργατικής τάξης, στην πύλη του εργοστάσιου για να στηρίξουν τον αγώνα των απεργών και να δηλώσουν την αλληλεγγύη τους.
Ως εδώ! Η τρομοκρατία, ο εκβιασμός και η επίθεση στη ζωή των εργατών δε θα περάσει!!! Η νίκη των χαλυβουργών θα είναι μια μεγάλη νίκη για όλη την εργατική τάξη.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΩΝ!!!
ΚΑΝΕΙΣ ΕΡΓΑΤΗΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ!!!
ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ!!!
Για το Δ.Σ

oikodomos είπε...

Καλησπέρα!
Οι συνάδελφοι χαλυβουργοί είναι αποφασισμένοι. Δείχνουν σε όλους (ΣΕ ΟΛΟΥΣ) ένα δρόμο, το μοναδικό: του αγώνα, της αντίστασης στη λαίλαπα των καιρών. Ξεκίνησαν μες στο χειμώνα έναν αγώνα δύσκολο και σκληρό. Δεν πρέπει να νιώσουν μόνοι ούτε λεπτό. Η εργατική τάξη ολόκληρη οφείλει να τους συμπαρασταθεί, όχι μόνο ηθικά αλλά και ΥΛΙΚΑ! Και να γίνει τώρα! Άμεσα να παρθούν πρωτοβουλίες οικονομικής ενίσχυσης των απεργών. Να βοηθήσουμε όλοι. Εκεί, στην "Ελληνική Χαλυβουργία", άναψε μια φωτιά. Είναι πολύ σημαντικό, αυτός ο αγώνας να είναι νικηφόρος.Πολλές φωτιές θ' ανάψουν για να λιώσουν οι αλυσίδες.
Καλή δύναμη!

oikodomos είπε...

Nα ακολουθήσουν όλα τα σωματεία, ενώσεις, συνδικάτα, ομοσπονδίες, μαζικοί φορείς, ΟΛΟΙ, το παράδειγμα της Ομοσπονδίας Γονέων Πειραιά. Με ψηφίσματα μόνο, δεν γεμίζουν τα στομάχια των απεργών και των οικογενειών τους!

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...

Έτσι ακριβώς. Υλικά και ηθικά στο πλευρό τους.
Αν υπάρχει λογαριασμός ενίσχυσης και τον γνωρίζει κάποιος να τον γνωστοποιήσει.
Ο μαχητικός αγώνας των χαλυβουργών δείχνει το δρόμο. ΟΛΟΙ ΔΙΠΛΑ

dimitris είπε...

Black Bedlam καλημερα, ολη η χωρα εχει στραμενο το βλεμμα στον αγωνα των χαλυβουργων και των συμπαραστατων τους.

ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ...

ο δείμος του πολίτη είπε...

Δυστυχώς όμως πολύ λίγοι ακόμα γνωρίζουν για την απεργία εξαιτίας των μιντιακών νεκροθαφτών.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...