Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

Τούτος ο λαός αφέντη μου ............


 Η Κοκκινιά δεν τρομάζει από τα σχέδια σας.
 Αυτό να το θυμάστε.


..........Υπάρχει όμως μια σημαντική προϋπόθεση.
Και αυτή δεν είναι άλλη από την ύπαρξη ενός Επαναστατικού Μαχητικού ΚΚ που θα βασίζεται στην επιστημονικά τεκμηριωμένη θεωρία του Μαρξισμού.
Γιατί χωρίς επαναστατική θεωρία δεν μπορεί να προκύψει Επαναστατική πράξη.

Βρισκόμαστε σε μια ιστορική συγκυρία σε μια ζοφερή πραγματικότητα που διαρκώς θα οξύνεται και φυσικά σε βάρος των εργαζομένων.
Διαρκώς θα προβάλλει μπροστά μας η ανάγκη ανατροπής του συστήματος.
Η "νέα" κυβέρνηση που συστάθηκε, ορκισμένη να εφαρμόσει όλους τους όρους και τις επιταγές της ΕΕ του κεφαλαίου,αυτό το μαύρο μέτωπο σχηματίστηκε, αποφασισμένο να επιβάλλει με όποιο κόστος για τον λαό, τα μέτρα για την σωτηρία του κεφαλαίου.
Τα επόμενα μέτρα που θα επιβληθούν θα είναι τέτοια που θα οδηγούν όλο και περισσότερες λαϊκές μάζες  στην εξαθλίωση.
Τα μέτρα και η επίθεση που θα δεχτούμε δεν θα είναι μόνον στο βιοτικό μας  επίπεδο, στις κοινωνικές παροχές, θα έχουν να κάνουν και με τις δημοκρατικές μας ελευθερίες.
Η τρομοκρατία, οι απειλές και άλλα μέτρα κατασταλτικά , θα βγουν στο προσκήνιο για να σπείρουν τον φόβο, να καλλιεργήσουν ψυχολογία τρόμου, για να υποταχθεί η λαϊκή συνείδηση και να αναπτυχθεί η  "συναίνεση του τρόμου" και η "συναίνεση της ανοχής". 

Δεν είναι τυχαίο  που εχθές Σάββατο 12/11 η Κοκκινιά μας βρέθηκε σε κατάσταση "πολιορκίας"

Η Κοκκινιά είναι μια μαρτυρική πόλη, μια πόλη που δημιουργήθηκε από τους πρόσφυγες της Μ.Ασίας.
Οι πρώτοι κάτοικοί της βρέθηκαν πρόσφυγες ξεριζωμένοι στην σημερινή πλατεία του Αγ.Νικολάου.
Εκεί έστησαν τα τσαντίρια τους μέχρι να εγκατασταθούν στα προσφυγικά.
Άνθρωποι προοδευτικοί και ανυπότακτοι, που αργότερα και αφού έδωσαν την μάχη της ζωής και την κέρδισαν, έδωσαν ηρωικές μάχες ενάντια στον ξένο και ντόπιο κατακτητή.
Για λευτεριά, Εθνική ανεξαρτησία και Λαϊκή κυριαρχία.
Θυσιάστηκαν τα νιάτα της Κοκκινιάς, χύθηκε το αίμα εκατοντάδων παιδιών της, εκατοντάδες οδηγήθηκαν στα Γερμανικά στρατόπεδα συγκέντρωσης από τους Χιτλερικούς, τους  Ναζί κατακτητές και τους ντόπιους χαφιέδες, τους δοσίλογους κουκουλοφόρους .
Σε κάθε γωνιά της έχουν δοθεί  μάχες, έχουν εκτελεστεί πατριώτες, έχουν γίνει  οδομαχίες.

Ορόσημο αγώνα και θυσίας η Κοκκινιά.

Της κόκκινης πόλης που ποτέ δεν παραδόθηκε

Η Κόκκινη πόλη, η Ανταρτομάνα Κοκκινιά, που στην Κατοχή η συντριπτική της πλειοψηφία βρέθηκε στους δρόμους του αγώνα ενταγμένη στο ΕΑΜ και τον ΕΛΑΣ.
Εκατοντάδες  οδηγήθηκαν αργότερα στις φυλακές και στα ξερονήσια.
Αλλά και κατά την περίοδο της Χούντας  πρωτοστάτησε  και ανέπτυξε αντιφασιστική δράση.

Η Κοκκινιά μας, η Προσφυγοπούλα και ανταρτομάνα χθες, καταλήφθηκε από τα ΜΑΤ.

Κάθε γωνιά της, στους δρόμους που έσφιζαν από ζωή, στους δρόμους και στις γειτονιές που κελαϊδούσαν οι ντουντούκες μας και καλούσαν τον κόσμο της να συνεχίσει να αγωνίζεται για καλύτερες μέρες, που τους γεμίζαμε αφίσες και προκηρύξεις, που αντιλαλούσαν από τα τραγούδια μας, καταλήφθηκαν από τα ΜΑΤ και τους ΔΕΛΤΑδες.
Βαριά η ιστορία και οι παραδόσεις μας.
Η Κοκκινιά μας και παρ΄ότι έχει αλλοιωθεί η κοινωνική της σύνθεση, εξακολουθεί και είναι ιστορικά κατοχυρωμένη στην συνείδηση των Ελλήνων, σαν η μαρτυρική ηρωική πόλη,μια πόλη Κόκκινη.

Αυτήν την πόλη επέλεξαν οι Ναζί παρακρατικοί,οι Φασίστες της Χρυσής Αυγής, να κάνουν.....
"Πολιτική" συγκέντρωση!
 Ναι τόλμησαν!
Φωνάζοντας: "Η κατακκόκινη Κοκκινιά σήμερα είναι Χρυσή Αυγή"
Δεν ήταν τυχαία λοιπόν η επιλογή τους, συμβολική είναι.

Στην πλατεία του Αγ.Νικολάου όπου υπάρχει μνημείο των εκτελεσμένων από τους φασίστες, τους Χίτες, τους δοσίλογους .
Τους ίδιους ,που με τις κουκούλες κατέδιδαν  στην Οσία Ξένη τους αντιστασιακούς αγωνιστές, με την κατηγορία ότι είναι κομμουνιστές, στο Μπλόκο της Κοκκινιάς, οδηγώντας τους στο εκτελεστικό απόσπασμα.

Οι σημερινοί τους επίδοξοι αντικαταστάτες, νεοναζί θιασώτες του Χίτλερ, αμαύρωσαν με την παρουσία τους την Κοκκινιά.
Ο Παπουτσής διέθεσε αρκετές διμοιρίες για την "περιφρούρηση" της "πολιτικής" συγκέντρωσης.

Κάθε γωνιά της πόλης γέμισε με τα ΜΑΤ και τους ΔΕΛΤΑδες.
Περπατούσες και μόνον που δεν σου ζητούσαν ταυτότητες για να περάσεις.

Στην πλατεία  ανατριχιαστική η εικόνα των νεοναζί με ασπίδες και με πανό με βεγκαλικά, και στρατιωτικούς σχηματισμούς και τους φασιστικούς χαιρετισμούς τους,με φυλλάδια που προσπαθούσαν να μοιράσουν.
Προκλητικοί και μόνον με την παρουσία τους.
Μια μέρα μετά την υπουργοποίηση των ομογάλακτών τους Καρατζαφερικών βγήκαν να πανηγυρίσουν προκαλώντας το δημοκρατικό αίσθημα των Κοκκινιωτών και να επιχειρήσουν να τον τρομοκρατήσουν.

Ένας ανελέητος πόλεμος έχει εξαπολυθεί προς όλες τις κατευθύνσεις, με μοναδικό στόχο τα λαϊκά δικαιώματα τα κατακτημένα με αγώνες και θυσίες .

Καμιά απουσία δεν θα δικαιολογήσει ούτε ο λαός ούτε η ιστορία

Σήμερα περισσοτερο από κάθε άλλη φορά είναι αναγκαίο να αναπτυχθούν αγώνες,να παρεμποδιστούν οι επιδιώξεις τους,να αποτραπεί η αντιλαϊκή τους πολιτική, να μην περάσουν τα τρομοκρατικά τους διλήμματα.

Υπάρχει λύση, υπάρχει η δυνατότητα. Το μόνο που δεν υπάρχει  είναι άλλη επιλογή.


Όσο για τα υπόλοιπα ελπίζω να τα πούμε στα σχόλια γιατί δεν είναι λίγα και  δυστυχώς, είναι πολλά.




24 σχόλια:

Κώστας Παπαδόπουλος είπε...

Αυτό σαν πρώτο σχόλιο η ανακοίνωση μας , έχουμε να πούμε όμως και άλλα πιό μετά ..

Μαζική απάντηση με τους αγώνες μας σε κυβέρνηση – αστυνομία – νεοναζί


Η πρώτη απαγόρευση διαδήλωσης από την «νέα» πραξικοπηματική κυβέρνηση Παπαδήμου έγινε στην Νίκαια. Πρόκειται για την αντιφασιστική διαδήλωση του περασμένου Σαββάτου, στην οποία καλούσαν δημοτικές κινήσεις, σωματεία εργαζομένων, μεταναστευτικές κοινότητες και άλλες κοινωνικές πρωτοβουλίες. Μια διαδήλωση με σκοπό να καταδείξει ότι στην ιστορική Κοκκινιά δεν χωράνε οι νοσταλγοί των ναζί. Η κυβέρνηση και η αστυνομία επέτρεψε και προστάτεψε τους νεοναζί – δολοφόνους της Χρυσής Αυγής οι οποίοι κατέλαβαν την πλ. Αγίου Νικολάου με ασπίδες, κράνη και στρατιωτικούς σχηματισμούς, να βρωμίσουν με τους χιτλερικούς χαιρετισμούς τους τις μαρτυρικές γειτονιές της Κοκκινιάς, ενώ απαγόρευσε το αναφαίρετο δικαίωμα των κατοίκων της πόλης να διαδηλώσουν ειρηνικά και τους επιτέθηκε απρόκλητα με χημικά ακόμη και μέσα στις γειτονιές, προκαλώντας την αγανάκτηση πολλών απλών ανθρώπων.

Η κινητοποίηση της αστυνομίας ήταν πρωτοφανής για τις γειτονιές μας. Παντού ΜΑΤ, ομάδες ΔΙΑΣ και άλλες κατασταλτικές μονάδες. Η Νίκαια σε κατοχή για όσο χρειαζόταν ώστε οι νοσταλγοί του Χίτλερ να τελειώσουν την τελετή τους. Μια τελετή που έγινε σε γυάλα αφού οι άνθρωποι αυτής της πόλης έχουν και μνήμη και ιστορική συνείδηση και τους απομόνωσαν επιδεικτικά.

Φαίνεται όμως πως ήταν μια καλή ευκαιρία για την κυβέρνηση να στείλει ένα σαφές μήνυμα για το τι έρχεται σε όσους πιθανά θα σκεφτούν να αντισταθούν στις συναινετικές πια επιλογές των υπαλλήλων της τρόικα.

Εμείς δηλώνουμε ότι η παρουσία μας θα δυναμώσει και στην πόλη και όπου αλλού χρειαστεί για να ανατραπεί αυτή η πολιτική. Η μαζική λαϊκή συμμετοχή των ανθρώπων της πόλης μας, σε όλους τους μικρούς και μεγάλους αγώνες που έρχονται θα είναι η καλύτερη απάντηση σε όσους νομίζουν ότι οι νεοναζί μπορούν να αποτελέσουν την αιχμή του δόρατος τους στις φτωχές εργατικές συνοικίες.

Τους απαντάμε ότι σ’αυτές ειδικά τις συνοικίες, είναι που οι εργαζόμενοι και οι νέοι θα πρωτοστατήσουν ξανά στον αγώνα για δημοκρατία, ελευθερία και κοινωνική προκοπή.


Νίκαια-Ρέντης, 13 Νοεμβρίου 2011

koulpa είπε...

τι λέτε ρε παιδια;;; δεν το πήρα χαμπάρι.. περιμένω νέα.. κάτι πρέπει να γίνει.. αλλά δε μπορώ να φανταστώ τι..
απορώ και πως πέρασε έτσι.. σε αλλες εποχές θα είχε γίνει πολεμος.. κάτι θα άκουγα..
καλησπέρα για την ώρα :) :)

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...

ΕΙΔΙΚΑ για ένα τέτοιο ΣΟΒΑΡΟ θέμα-ύβρη στα κόκκαλα των εκτελεσμένων αγωνιστών της Κοκκινιάς- δεν μπορούσε να υπάρξει, μέρες πριν, μια στοχειώδη συννενόηση και ακολούθως κι ένα κοινό κάλεσμα ενωτικής δράσης των δυνάμεων της Αριστεράς, άντε και της..."αριστεράς", ούτως ώστε να μαζευτούν ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΛΑΟΥ και να τελειώνει η υπόθεση σε χρόνο μηδέν; ΕΛΕΟΣ δηλαδή...

Αντίσταση στις γειτονιές! είπε...

Η κρίση μπορεί να οδηγήσει και στο φασισμό το κόσμο, η αντιπαράθεση δε μπορεί να είναι μόνο οι αντισυγκεντρώσεις στεγνά κατά των νεοναζί, δεν αναφέρομαι στη συγκεκριμένη. Η απάντηση μπορεί να δοθεί μόνο μέσα από ένα δυνατό και πραγματικά λαϊκό - εργατικό κίνημα που θα απορρίπτει ως ξένο σώμα πολλά από τα αρνητικά που παρουσιάζονται και στους κόλπους του τελευταία. Θα δοθεί από μια αριστερά και ένα κομμουνιστικό κίνημα που θα ασχολείται με την ενίσχυση, απ' όλες τις απόψεις, του λαϊκού κινήματος και όχι με τον εαυτό της. Το σύστημα δεν θα διστάσει να χρησιμοποιήσει τους φασίστες και δεν αναφέρομαι στην ιστορία, τους έχουμε πια και υπουργούς!
Μαζί σου Ευρυτάνα!

Υ.Γ.: Β.Β. σε προηγούμενη ανάρτησή σου έκανα παρέμβαση, πήρα απαντήσεις και δεν ...ανταπάντησα διότι δεν είχα υπολογιστή και ήμουν φιλοξενούμενος από 'δω και 'κει για κάμποσες μέρες οπότε δεν τα προλάβαινα όλα! Συγχωράτε με δεν ήταν από ...σνομπισμό!

Ανώνυμος είπε...

Είναι ανατριχιαστικός ο συμβολισμός ΒΒ.

Οι φασίστες στην Κοκκινιά...

Υπουργοί, ισότιμοι συνομιλητές και συναποφασίζοντες στην κυβέρνηση των εγκάθετων του κεφαλαίου...

Τα νεοναζιστικά τσουτσέκια στην συνοικία σύμβολο, συνώνυμο του αντιφαστιστικού αγώνα, του κάστρου της αντίστασης...

Και απο όσα διάβασα μαζεύτηκαν μόνο καπου 1000 για διαμαρτυρία-αντισυγκέντρωση...

Έχω την αίσθηση κρίνωντας εκ του αποτελέσματος ότι πάλι κάναμε ένα βήμα πίσω...

Αντί από το πρωί, να έχουν καταλάβει την πλατεία όλοι οι μαζικοί φορείς, ο κόσμος της Νίκαιας, οι πάντες και να απαγορεύσουν να γίνει η φασιστική συγκέντρωση...

Τελικά οι ναζήδες, πατήσαν πόδι...

Τι να πω...

Μπράβο σε όσους κατέβηκαν να διαδηλώσουν. Αν και, δεν σας κρύβω ότι τέτοιου τύπου "αντι"-συγκεντρώσεις έχουν ένα χαρακτήρα στρατιωτικής αναμέτρησης που με ξενίζει πολιτικά. Όχι ότι δεν θα χρειαστεί να τις "φάνε" οι φασίστες...κάθε άλλο. Αλλά θέλει πολιτική απομόνωση-εξαφάνιση τους, και τα υπόλοιπα έπονται...

Βέβαια απ'ότι κατάλαβα, πάλι κάποιοι λάμψαν δια της απουσίας τους, αλλά τέλος πάντων...

Το ενδιαφέρον πάντως ΒΒ, είναι πόση Χρυσή Αυγή θα βγάλει η κάλπη της Νίκαιας, όταν έρθει η ώρα...

blackbedlam είπε...

Καλησπέρα σε όλους.
Τα πράγματα θα δυσκολεύουν όλο και περισσότερο.
Το βιοτικό επίπεδο του λαού διαρκώς θα πέφτει, τα προβλήματα διαρκώς θα οξύνονται.
Κατά την γνώμη μου και όπως τα έχω καταλάβει τα πράγματα, μια τέτοια κατάσταση δεν είναι πάντα(για να μην πω σχεδόν ποτέ) προς όφελος του Μαζικού κινήματος.
Και το λέω, γιατί συχνά ακούγεται η άποψη ότι ακόμη "δεν έχουμε πιάσει πάτο και όταν αυτό συμβεί τότε ο κόσμος θα ξεσηκωθεί"
Για την πιθανότητα λουμπενοποίησης έχουμε πει πολλές φορές,για την πιθανότητα άναρχης και χωρίς οργάνωση αντίδρασης μέσα σε συνθήκες φτώχειας, μιζέριας, εξαθλίωσης, στην οποία θα περιέρχονται όλο και περισσότερες λαϊκές μάζες, όχι μόνον δεν μπορεί να οδηγήσει σε κάτι θετικό,αλλά μπορεί να αποβεί μοιραία και καταστροφική για το λαϊκό κίνημα.

Η τρομοκρατία και οι απειλές θα είναι στην ημερήσια διάταξη.
Πράγμα που σημαίνει ότι και εμείς με την σειρά μας οφείλουμε από τα πριν να προετοιμαστούμε.
Ήδη έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος.

Όταν στην Κοκκινιά εμφανίζονται τέτοια φαινόμενα, όταν αυτά τα παρακρατικά στοιχεία τολμούν να κάνουν την εμφάνισή τους, σημαίνει ένα μονάχα πράγμα.
Ότι βρήκαν "ρωγμές" σαν αυτές που παρουσιάζονται στο οικονομικό σύστημα του Καπιταλισμού και καλούμαστε να εισχωρήσουμε σε αυτές και να τις εκμεταλλευτούμε προς όφελος μας.
Έτσι και οι μελανοχίτωνες, βρήκαν ρωγμές στο Μαζικό Λαϊκό Κίνημα.

Από κάπου χάνουμε.

Υπήρχε περίπτωση να επικρατούσε άλλο κλίμα όπως παλιότερα στην πόλη και να έκαναν την εμφάνισή τους;
Δεν είναι η πρώτη φορά που κάνουν την εμφάνισή τους τα ΜΑΤ και τότε δεν βρεθήκαμε στις εισόδους της πόλης για να πούμε
No passaran.
Τότε είχαν έρθει για να μας προστατεύσουν από τους "αναρχικούς"

Σήμερα ήρθαν για να προστατεύσουν τους χίτες Χρυσαυγήτες.
Ήρθαν να προστατεύσουν την προκλητική και συμβολική παρουσία του παρακράτους και ταυτόχρονα να επιβάλλουν την παρουσία τους, να επιδείξουν την δύναμή τους, να προειδοποιήσουν για το τι μπορούν να κάνουν αν σηκώσει κανείς κεφάλι.
Να τρομοκρατήσουν.
Και την πόλη ήρθαν να την προστατεύσουν μια φούχτα Κοκκινιώτες.
Έκαναν όμως και την εμφάνισή τους κάποιες εκατοντάδες Αναρχικοί αντιεξουσιαστές, από όλες τις μεριές των γύρω Δήμων,δημιουργώντας και αυτοί με την σειρά τους μια εικόνα πολεμικής σύρραξης.

Με απούσα την δημοτική αρχή, απόντα τον Καλλικρατικό δήμαρχο.
Αλλά καθώς είναι λογικό δεν περιμέναμε και τίποτα από Δήμαρχο που στηρίχθηκε από το ΠΑΣΟΚ,παρά μόνον να ξεπληρώσει το χρέος του,αποδεχόμενος τις αποφάσεις και τα σχέδια της κεντρικής εξουσίας που τον στήριξε.
Απόντες όλες τις δημοτικές παρατάξεις, πλην εκείνης του " Κόντρα στο Ρεύμα" που επικεφαλής της είναι ο Κώστας ο Παπαδόπουλος. ο διαδικτυακός μας φίλος "Πατέρας".
Δεν θέλω να μείνω στην απουσία των πολιτικών φορέων της πόλης κατά την μέρα της διαδήλωσης, αλλά κυρίως σε αυτό που κατά την γνώμη μου είναι το πιο σημαντικό.
Το ότι δεν έχουν βρεθεί στο πλευρό των Κοκκινιωτών, δεν ενημέρωσαν, δεν ενθάρρυναν, δεν έπεισαν.
Γίνονται αυτά σε μια δύο μέρες; Γίνονται τις παραμονές μιας επίθεσης;
Και δεν εννοώ μόνον την επίθεση στην Κοκκινιά, αλλά την επίθεση του κεφαλαίου στα λαϊκά δικαιώματα.
Η ετοιμότητα του Μαζικού Λαϊκού Κινήματος εξαρτάται από την δουλειά που έχει γίνει το προηγούμενο διάστημα.
Σήμερα όμως πρέπει και μπαίνει επιτακτικά η ανάγκη. Είναι ζήτημα ζωής πλέον για την εργατική τάξη, πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για τα πολύ χειρότερα.
Ή να πάρουμε την απόφαση ότι παραδινόμαστε,να συρθούμε στα σκλαβοπάζαρά τους.
Πρέπει επιτέλους να βρεθούν τρόποι που θα κάνουν το λαό και τους εργαζόμενους, οργανωμένα και όσο γίνεται ποιο έγκαιρα, να αναπτύξουμε αγώνες ενάντια σε αυτόν τον αισχρό πόλεμο που έχουν εξαπολύσει όχι γιατί απλά θέλουν, αλλά γιατί κυρίως δεν μπορούν να κάνουν διαφορετικά για να υπηρετήσουν τα συμφέροντά τους.

blackbedlam είπε...

Κωστή Καλησπέρα. Μπορείς να μου πεις αν προηγουμένως, όταν έγινε γνωστό ότι θα κάνουν την "πολιτική" αυτή συγκέντρωση, το δημοτικό συμβούλιο συνεδρίασε, πήρε καμιά απόφαση, ποιος παραχώρησε την πλατεία, ποιος έδωσε την άδεια, ποιος έδωσε ρεύμα για την πλατεία;
Πως αντέδρασαν οι δημοτικές παρατάξεις;Τι θέσεις πήραν;
Αυτό που συνέβη στην πόλη το θεωρείς θετικό, πιστεύεις ότι η διαδήλωση που τελικά δεν επετράπη είχε θετικά αποτελέσματα για τους δημότες της πόλης;
Ενθαρρύνθηκε αυτός ο κόσμος;Ένιωσε ασφαλής;

Την επόμενη φορά θα είναι στην διαδήλωση για να διεκδικήσει τα δικαιώματά του;

blackbedlam είπε...

Coulpa Καλησπέρα σου.
Ότι δεν λέει η τηλεόραση, είναι σαν να μην έχει συμβεί.
Δεν το ξέρεις και τέτοια θέματα, οι πληρωμένοι κονδυλοφόροι δεν τα πιάνουν.

koulpa είπε...

χαχαχα bb μου δε περίμενα βεβαίως να το δω στην τιβι.. εδώ περίμενα να το δω.. κάπου στο διαδίκτυο.. πριν συμβεί.. όταν δηλωθηκε.. κι όλες αυτές τις ερωτήσεις που κάνεις στον κ.κώστα.. :) :)

blackbedlam είπε...

Ευρυτάνα δεν έχω απάντηση παρά μόνον ένα μεγάλο ερωτηματικό και μια βεβαιότητα.
Αυτό που γράφω και στον πρόλογο του post.
..........Υπάρχει όμως μια σημαντική προϋπόθεση. Και αυτή δεν είναι άλλη από την ύπαρξη ενός Επαναστατικού Μαχητικού ΚΚ που θα βασίζεται στην επιστημονικά τεκμηριωμένη θεωρία του Μαρξισμού.

Γιατί χωρίς επαναστατική θεωρία δεν μπορεί να προκύψει Επαναστατική πράξη

Κώστας Παπαδόπουλος είπε...

Είπα και στην αρχή ότι έχουμε να σχολιάσουμε αρκετά σε αυτό το θέμα . Κατ αρχά για την συγκέντρωση των νεοναζί μάθαμε την Τετάρτη το μεσημέρι απο εργαζόμενους στο δήμο που με πήραν τηλ και μου το είπαν , αμέσως επικοινωνήσαμε ν μάθουμε τα πώς και ποιός έδωσε την άδεια , απο ότι πληροφορηθήκαμε , άδεια δεν ζήτησαν απο τον δήμο αλλά απο την αστυνομία .Εκτιμησαμε ότι θα πρέπει να γίνει ένας συντονισμός όλων όσων είχαμε την άποψη ότι έπρεπε να υπάρξει αντίδραση . Αυτό έγινε την Πέμπτη το απόγευμα αφού όλη την πρηγούμενη μέρα στείλαμε 'ένα κάλεσμα για την συνάντηση παντού !!! σε ολους δηλαδή που εκτιμούσαμε ότι θα μπορούσαν να βοηθήσουν .
Την Πέμπτη στην σύσκεψη βρεθήκαμε , απο "κόντρα στο ρεύμα" 2 δημοτική σύμβουλοι τη ΑΝΤΑΡΣΥΑ απο τον πειραιά και την Αθήνα η Κίνηση ενάντια στον ρατσιμό και τον φασισμό , η κίνηση ΑΠΕΛΑΣΤΕ ΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ , το σωματείο εργαζομένων του Δήμου απο τον ΣΥΡΙΖΑ απο το σχολείο μεταναστών Πειραιά , η ΕΥΝΑΠ του κρατικού νοσοκομείου το ΚΚΕμλ απο το ΡΕΣΑΛΤΟ και το PASAMONTANA αντιεξουσιαστικά στέκια του Κερατσινιου και του Κορυδαλλού . όπου και βγήκε μια ανακοίνωη κάλεσμα γι αντιρατσιστική συγκέντρωση καιπορεία στο περιβολάκι το σαββάτο . Καμμιά σκέψη για αντισυγκέντρωση και καμμιάσκέψη για σύγκρουση με τα φασιστάκια . Και αυτό έγινε .Εδώ η ανακοίνωση κάλεσμα .http://opateras.blogspot.com/2011/11/blog-post_11.html

Κώστας Παπαδόπουλος είπε...

Διαβάστε εδώ Μία πρώτη αποτίμηση της αντιφασιστικής πορείας στη Νίκαια το Σάββατο 12/11 (ένας από τους συμμετέχοντες στην πορεία και στη διοργάνωσή της, κάτοικος κοκκινιάς)
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1353020
και τα ξαναλέμε γιατί κουτουλάω !!

Κώστας Παπαδόπουλος είπε...

πάντως γειτονισσα μην με ξαναρωτήσεις [ που είναι οι άλλοι;] δεν θέλω να ξέρω για να σου απαντήσω. Ξέρω που είμαι εγώ . Και εγώ είμαι και θα είμαι εκεί που πρέπει να είναι καθένας απο εμάς. Για τους απόντες θα γράψει η ιστορία , αν προφτάσει γιατί και αυτή έχει να γράψει πια , πάρα πολλά. Εγώ θα έχω να πώ στα εγγόνια μου , γιατί τα παιδιά μου το ξέρουν , όταν με ρωτήσουν , τι έκανες παππού όταν πάτησαν οι φασίστες στην Κοκκινιά ; Θα τους πω ,συντρόφισα ότι είμουν στο δρόμο με ένα πανό που έγραφε ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕς ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΚΚΙΝΙΑ Αυτά μπορώ αυτά κάνω .

dimitris είπε...

Black Bedlam καλησπερα, παντως ο καρατζαφυρερ σε ''συνεντευξη'' του στον παπαχελα, το ειπε τοσο ''καλυμενα'' που ακουστηκε ξεκαθαρα η απειλη, ειμαστε απο εδω οι ''ευρωπαιστες'' και απο εκει οι κομμουνιστες, το ''παιχνιδι'' του αντικομμουνισμου το εχουν ξεκινησει απο τις πρωην σοσιαλιστηκες χωρες της βαλτικης, με αφαιρεση των συμβολων και ποινες φυλακισεις σε οσους προπαγανδιζουν τον κομμουνισμο, π.χ την Εσθονια, Ακόμη θα μπορούσε να τους πει το πόσο επικίνδυνο είναι στη σημερινή Εσθονία το σφυροδρέπανο και γιατί με νόμο απαγορεύονται τα σοβιετικά σύμβολα (σφυροδρέπανο, κόκκινο αστέρι κ.ά.) και η χρήση τους τιμωρείται με τρίχρονη φυλάκιση και πρόστιμο έως 3.200 ευρώ!

Και ας μην ξεχναμε τους καλεσμενους του παπανδρεου στη Συμη, Η «αφρόκρεμα» του ευρωπαϊκού αντικομμουνισμού στο «Συμπόσιο της Σύμης», τον ιουλιου του '10...

blackbedlam είπε...

Φίλε από τις αντιγειτονιές.
Λίγες μέρες πριν έγραφα σε κάποιο σχόλιό μου :

"Καλά τα συλλαλητήρια, καλές οι συγκεντρώσεις και οι διαμαρτυρίες,αλλά πρέπει να ζωντανέψουμε τις γειτονιές,σε παράλληλες προσπάθειες με την δράση στους χώρους δουλειάς. Πρέπει να κατακτήσουμε την εμπιστοσύνη του κόσμου, να τον πείσουμε,να τον εμπνεύσουμε, να πορευτούμε μαζί του για να αναπτυχθούν αγώνες αποτελεσματικοί, με πορεία και στόχο στρατηγικό την ανατροπή του απάνθρωπου συστήματος που έβαλε στόχο την εξολόθρευση μέρους της εργατικής τάξης.
Στις γειτονιές εκεί θα βρούμε τους "δικούς μας ανθρώπους" με την όποια ιδιότητά τους.
Θα βρούμε την γυναίκα σαν μάνα, σαν νοικοκυρά, σαν εργαζόμενη, εκεί τους ελεύθερους επαγγελματίες, εκεί τους ανέργους, τους εργαζόμενους, τους φοιτητές, τους συνταξιούχους τους διανοούμενους....
Στο όνομα της ζωής μας, στο όνομα της ζωής των παιδιών μας.
Ούτε λεπτό χαμένο. "

Μόνον έτσι και φυσικά με την δουλειά στα σωματεία και στους χώρους δουλειάς μπορεί να αναπτυχθεί ένα δυνατό λαϊκό εργατικό κίνημα.
Ετούτοι είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν τα πάντα και με όποιον τρόπο.
Το ζήτημα είναι τι κάνουμε εμείς.
Και υπάρχει εμπειρία, υπάρχει και η δυνατότητα πιστεύω και πρέπει να αξιοποιηθούν.
Δεν είναι εύκολο πράγμα, ανάγκη να ξεπεραστούν οι όποιες αδυναμίες, "φοβίες" "ανασφάλειες", η χαλαρότητα και ο εφησυχασμός των προηγούμενων χρόνων, και ταυτόχρονα να δοθεί η μάχη να ξεπεραστούν και να χτυπηθούν οι αυταπάτες που σκόπιμα καλλιεργούνται.
Θα τονίσω ξανά :
"Υπάρχει όμως μια σημαντική προϋπόθεση. Και αυτή δεν είναι άλλη από την ύπαρξη ενός Επαναστατικού Μαχητικού ΚΚ που θα βασίζεται στην επιστημονικά τεκμηριωμένη θεωρία του Μαρξισμού.
Γιατί χωρίς επαναστατική θεωρία δεν μπορεί να προκύψει Επαναστατική πράξη"

Δεν είχες πρόσβαση στο διαβολομηχάνημα, γι΄αυτό δεν είδες και τις ευχές μου.
Γιόρταζες έτσι δεν είναι;

blackbedlam είπε...

Παύλο καλό σου βράδυ έχεις δίκιο σε αυτό που επισημαίνεις:
"Αν και, δεν σας κρύβω ότι τέτοιου τύπου "αντι"-συγκεντρώσεις έχουν ένα χαρακτήρα στρατιωτικής αναμέτρησης που με ξενίζει πολιτικά".
Όχι μόνον να σε ξενίζει, είναι επικίνδυνο, αναποτελεσματικό και ίσως είναι και μέσα στις επιδιώξεις τους.
Το θέμα όμως αν κατάλαβες καλά για μένα τουλάχιστον, δεν είναι το τι έγινε και πως αντιμετωπίστηκε αυτή η συγκέντρωση των φασιστοειδών.
Το θέμα είναι ότι αν δεν είχαμε χάσει την επαφή με το λαό, με τους εργαζόμενους και αυτό δεν ισχύει μόνον για την Κοκκινιά και δεν το λέω μόνον για ότι έγινε στην πόλη μας, αν και η επιλογή αυτή δεν είναι καθόλου τυχαία,τότε αυτά τα εξαμβλώματα δεν θα τολμούσαν να κατηφορίσουν κατά δω.
Η Κοκκινιά πραγματικά είναι ένα σύμβολο αγώνα και αντίστασης, να σου πω ότι όταν μετά από 20 χρόνια μετά την μεταπολίτευση, πήρε τον Δήμο Πασόκος Δήμαρχος, ο Καψής πατήρ βουλευτής του ΠΑΣΟΚ τότε, αναφώνησε σηκώνοντας ψηλά τα χέρια:
"Επιτέλους το κάστρο έπεσε"
Είναι ανάγκη να ξαναβγούμε στις γειτονιές με βρισιές και με τραγούδια να αναπτερωθεί το ηθικό του κόσμου,να τον ενθαρρύνουμε να μην αισθάνεται μόνος,να ξέρει ότι τον χρειάζεται το κίνημα και εκείνος χρειάζεται αυτό.
Μόνον οργανωμένα μπορεί να αντιμετωπιστεί αυτή η κατάσταση διαφορετικά.............

Αντίσταση στις γειτονιές! είπε...

Όπως και να 'χει αν στους τόπους δουλειάς δεν αναπτυχθεί ξανά ένα πραγματικό εργατικό κίνημα η δουλειά στις γειτονιές θα ΄ναι "κολοβή", όπως και κάθε άλλο κίνημα. Παρ' όλα αυτά είμαι από αυτούς που από το καιρό που ήμουν στο ΚΚΕ υποστήριζα τη δουλειά στη γειτονιά ακριβώς για τους ίδιους λόγους που λές, ιδιαίτερα σε γειτονιές σαν τις δικές μας. Ακόμη και σήμερα παρά τις σοβαρές αλλοιώσεις που δέχτηκαν.
Χρειάζεται ένα επαναστατικό κομμουνστικό κόμμα βασισμένο στον μαρξισμό - λενινισιμό σαν θεωρία επιστημονική και δράσης. Μόνο που για μένα στην εποχή μας είναι το ζητούμενο. Όπως ζητούμενο είναι η συγκρότηση της εργατικής τάξης πάνω στην οποία θα στηριχθεί και η ύπαρξη κομμουνιστικού κόμματος.
Το μήνυμα σου το έλαβα και έστειλα και απάντηση, μάλλον σε σένα δεν ήρθε(;). Ήταν πολύ ευχάριστη έκπληξη μπορώ να πω. Νά ΄σαι καλά!
Το "διαβολομηχάνημα" χάλασε μετά την πρόταση του ΓΑΠ για δημοψήφισμα, μάλλον δεν άντεξε όλο τη γελοιότητα!

blackbedlam είπε...

Κωστή καλησπέρα σου.
Πρώτον δεν σε ρώτησα "που είναι οι άλλοι" Και στο βαθμό που κάποιες φορές σε έχω ρωτήσει το ρωτώ με την λογική ότι είσαι στο δήμο και ξέρεις τις θέσεις που παίρνουν μέσα στο ΔΣ για συγκεκριμένα ζητήματα.

Να ξέρεις πάντως και αυτό δεν είναι προσωπικό αλλά γενικό. Το που νομίζει κάθε ένας ότι πρέπει να είναι την συγκεκριμένη στιγμή και πως να δρα, είναι εντελώς υποκειμενικό ζήτημα και εξαρτάται από την κρίση του, την συνείδησή του και κυρίως την γνώση του, που διαμορφώνει και τα παραπάνω(κρίση και συνείδηση) .
Το ζήτημα δεν είναι η πρόθεσή σου (μου,μας,)
Μπορεί να έχουμε τις καλύτερες των προθέσεων τα υψηλά ιδανικά μας, αλλά να σου πω κάτι που είχε πει ο Πικάσο σε έναν φιλόδοξο ζωγράφο,που του πήγε το έργο του να το κρίνει:
" Φίλε μου δεν με ενδιαφέρουν οι προθέσεις σου,μπορεί να έχεις τις καλύτερες, το αποτέλεσμα είναι που μετράει"
Αυτό είναι Κωστή, τα αποτελέσματα της δράσης μας είναι που μετράνε και για να είναι αποτελεσματική η δράση μας, η αντίστασή μας, πρέπει να έχουμε όλα τα δεδομένα, όλες τις παραμέτρους, να γνωρίζουμε και να έχουμε αναπτύξει το κριτήριό μας ώστε να κάνουμε αυτό που πρέπει αντικειμενικά και όχι μόνον κάτω από την πίεση της αξιοπρέπειάς μας, του φιλότιμού μας, των αναγκών μας.
Γι΄αυτό είναι αναγκαία η οργανωμένη πάλη.
Και έχει σημασία φυσικά η μορφή της οργάνωσης, οι στόχοι της, η φιλοσοφία της, ο χαρακτήρας της.
Στις σημερινές συνθήκες τα πράγματα εκτός από δύσκολα, είναι πολυσύνθετα και πολύπλοκα.
Αυτό που την μια στιγμή μπορεί να μας φαίνεται σωστό, την άλλη στιγμή μπορεί να μας γυρίσει μπούμερανγκ.

Το λινκ που δίνεις δεν με βγάζει σε καμιά δήλωση ή εκτίμηση για την συγκέντρωση.

blackbedlam είπε...

Δημήτρη γεια σου.
Θα χτυπήσουν τα δημοκρατικά δικαιώματα του λαού και όχι μόνον στην ανάγκη.......
Θα χτυπήσουν με όλους τους τρόπους έχουν σχέδια επεξεργασμένα από δεξιοτέχνες του είδους.
Τα χειρότερα θα επιχειρήσουν να τα εφαρμόσουν εκεί και όταν που θα νιώσουν τον κίνδυνο.
Και κίνδυνος γι΄αυτούς δεν είναι ούτε η φιλοσοφία από μόνη της, ούτε η επαναστατικότητά μας,οι καταγγελίες μας οι απειλές μας,οι πορείες και οι διαδηλώσεις μας. Εφιάλτης τους είναι μόνον το οργανωμένο μαζικό λαϊκό κίνημα, η συσπείρωση σε ένα ενιαίο μέτωπο που στόχο του θα έχει την ανατροπή τους.
Αυτό και μόνον φοβούνται και κάνουν ότι περνά από το χέρι τους να το αποτρέψουν.
Ε,εμείς από την πλευρά μας το αντίθετο πρέπει να επιδιώξουμε.
Την συσπείρωση, την ανάπτυξη ενός λαϊκού επαναστατικού κινήματος, που αποφασιστικά θα μπορέσει να αντισταθεί και να επιβάλλει την δική του εξουσία
Και όχι σε κάποια τέρμενα "σήμερα, εδώ και τώρα"(μην το πάρει και μετρητοίς), αλλά όσο γίνεται ποιο γρήγορα χωρίς να χάνουμε χρόνο.
Δεν υπάρχουν περιθώρια.

blackbedlam είπε...

Αντιγειτονιές.
Καλημέρα!
Μα και φυσικά πρέπει και απαιτείτε να αναπτυχθεί το εργατικό κίνημα και μάλιστα στους χώρους δουλειάς.
Κάπου έγραφα, ότι η οργανωμένη πάλη μέσα από τα εργατικά σωματεία δεν είναι απαραίτητη μονάχα γιατί εκεί είναι που αναπτύσσεται η ταξική πάλη, είναι ο χώρος που ο εργαζόμενος έρχεται σε άμεση επαφή με την στυγνή εκμετάλλευση και την καταπίεση, αλλά και γιατί τούτοι οι εργάτες είναι που θα χρειαστούν την "ΆΛΛΗ" μέρα.
Είναι αυτοί που θα πρέπει να βάλουν μπρος τις μηχανές να δουλέψουν για τα συμφέροντα της ίδιας της εργατικής τάξης, που πια θα έχει αναδειχθεί " από τάξη καθ΄εαυτήν σε τάξη για τον εαυτό της"
Το ζήτημα όμως που προκύπτει και βάζω, είναι ότι όλο το προηγούμενο διάστημα, η πρωτοπορία της εργατικής τάξης δεν μπόρεσε να συσπειρώσει τους εργαζόμενους, να μετουσιώσει το ταξικό τους ένστικτο σε ταξική συνείδηση, ώστε σήμερα να μπορούν να αντιμετωπίσουν, να αντισταθούν και να επιβάλλουν τα δικά τους συμφέροντα και το επόμενο νομοτελειακό βήμα, που δεν είναι άλλο από το Σοσιαλισμό, την εργατική λαϊκή κυριαρχία.
Πώς σήμερα θα δοθεί αυτή η επείγουσα μάχη της προσέγγισης των εργαζομένων; Είναι ανάγκη να χρησιμοποιήσουμε αποτελεσματικές μεθόδους.Φυσικά και, μέσα στους χώρους δουλειάς.
Κοίτα όμως τι γίνεται.Μέσα στα εργοστάσια και στους άλλους εργασιακούς χώρους, τι και πόσες πρωτοπόρες δυνάμεις υπάρχουν; Οι συσχετισμοί είναι γνωστοί.
Και εμείς τι κάνουμε; Στήνουμε ένα συνεργείο με προκηρύξεις, καλέσματα,καταγγελίες και περιμένουν να σχολάσει ο εργαζόμενος μετά από το 8 ώρες δουλειάς, που είναι εξαντλημένος, απηυδισμένος, και το μόνο που θέλει είναι να γυρίσει σπίτι του.
Ε λοιπόν λέω, ότι θα είναι περισσότερο αποτελεσματικό, να τον βρεις στο σπίτι του, στην έδρα του, χαλαρό.
Εκεί μπορείς να του μιλήσεις, εκεί θα σε ακούσει, εκεί θα έχει τον χρόνο και την διάθεση να σου μιλήσει.
Εκεί θα του εξηγήσεις να πάει στο σωματείο του, να αλλάξει τους συσχετισμούς δύναμης και γιατί όχι θα επιχειρήσεις να τον φέρεις σε επαφή.
Στην γειτονιά και στην συνοικία θα πρέπει να φροντίσουμε να αλλάξει το κλίμα, να ξανακερδίσουμε την εμπιστοσύνη του κόσμου, να αναπτερωθεί το ηθικό του.
Όσο για το "ζητούμενο".Οι καθημερινοί αγώνες θα αναδείξουν το καινούργιο, θα εμπλουτίσουν το παλιό, μην το φοβόμαστε αυτό.
Εκείνο που δεν καταλαβαίνω είναι αυτό που γράφεις:

"Όπως ζητούμενο είναι η συγκρότηση της εργατικής τάξης πάνω στην οποία θα στηριχθεί και η ύπαρξη κομμουνιστικού κόμματος".

Το ΚΚ είναι ο πολιτικός φορέας που συγκροτείται και συσπειρώνει την πρωτοπορία της εργατικής τάξης.Είναι αυτό που καλείται να αναπτύξει την ταξική συνείδηση και να οδηγήσει την τάξη στην δίκη της κυριαρχία.
Έτσι το αντιλαμβάνομαι, έτσι το λέει,λέμε το ίδιο;
Ή μήπως εννοείς κάτι άλλο;
Άντε καλημέρα.

Αντίσταση στις γειτονιές! είπε...

Κανένα κίνημα δεν μπορεί να είναι αρκετά αποτελεσματικό αν δεν υπάρχει ένα ισχυρό ταξικό εργατικό κίνημα. Όταν π.χ. η εργατική τάξη κατέκτησε την δωρεάν παιδεία δεν την κέρδισε σαν ένα ξεχωριστό κίνημα αλλά πιέζοντας μέσα από τους αγώνες της για καλύτερες συνθήκες ζωής, από το μεροκάματο και το ωράριο μέχρι την υγεία και την παιδεία.
Αυτό βέβαια δε σημαίνει σε καμιά περίπτωση ότι πρέπει να υποτιμηθούν οι επιμέρους διεκδικήσεις και τα διάφορα κινήματα.
Η δουλειά στη γειτονιά που περιλαμβάνει τα πάντα, από το πεζοδρόμιο μέχρι τη στήριξη σημαντικών αγώνων σε εργασιακούς χώρους είναι ιδιαίτερα σημαντική.
Όταν κάποιος επιδιώκει να αναλύσει με βάση τον μαρξισμό λενινισμό, με βάση την ταξική πάλη, την κίνηση της κοινωνίας δεν μπορεί να αφήνει απ' έξω το κομμουνιστικό κίνημα.
Η γέννησή του δε στηρίχθηκε σε κάποια φωτισμένα μυαλά αλλά στην ανάγκη της εργατικής τάξης να συγκροτηθεί σε ανώτερο πολιτικό και ιδεολογικό επίπεδο. Μια συγκρότηση που ήρθε μέσα από δεκαετίες αγώνων, αντιπαραθέσεων και αφού η εργάτες ανακάλυψαν τη δύναμη της συλλογικής πάλης και της οργάνωσης μέσα από τα συνδικάτα. Αυτό με λίγα λόγια εννοούμε τη συγκρότηση της εργατικής τάξης για το εαυτό της. Η συγκρότηση αυτή είναι που οδήγησε στις μεγάλες επαναστάσεις και νίκες.
Η ταξική πάλη στις χώρες που επικράτησε η επανάσταση, κύρια στις ΕΣΣΔ και Κίνα, αλλά και η ιδεολογική διαπάλη μέσα στους κόλπους του κομμουνιστικού κινήματος δυστυχώς είχε αρνητική έκβαση.(Συνεχίζεται!)

Αντίσταση στις γειτονιές! είπε...

H ήττα των επαναστατικών δυνάμεων στις δύο κύριες χώρες της επανάστασης επηρέασε φυσιολογικά και την ιδεολογική πάλη και στα ΚΚ του υπόλοιπου κόσμου. Η ήττα οδήγησε σε λογικές συνύπαρξης με τον καπιταλισμό. ταξικής συνεργασίας, συνδιαχείρισης και κοινοβουλευτισμού. Τα σωματεία χάσαν το πραγματικό τους νόημα και από μέσα διεκδίκησης των εργαζόμενων μετατράπηκαν σε διαμεσολαβητές με το σύστημα. Τα ΚΚ ακολούθησαν ένα δρόμο υπαταγής στη παντοδυναμία του καπιταλισμού, υπεύθυνης στάσης και ακατάσχετης προτασεολογίας αφήνοντας στην άκρη την ταξική πάλη και προτάσσοντας τις κάθε είδους εκλογικές διαδικασίες σαν κύριο πεδίο πάλης. Παράλληλα ακολουθήθηκαν δύο δρόμοι ο ένας του άκρατου κυβερνητισμού και ο άλλος που λέει ότι σε αυτό το σύστημα δεν μπορούμε να διεκδικούμε, στην καλύτερη περίπτωση ότι κερδίζουμε είναι προσωρινό και επαφίεται στη καλή διάθεση του συστήματος οπότε το μόνο που έχουμε να κάνουμε να επιδιώκουμε την επανάσταση, μέσω σταδίων όμως και εκλογών. Και στις δύο περιπτώσεις καταλήγουμε στον ίδιο κοινό παρανομαστή. Σεχταρισμός, κοινοβουλευτισμός, απαξίωση του εργατικού κινήματος, υπευθυνότητα απέναντι στο σύστημα.
(Συνεχίζεται επίσης!)

Αντίσταση στις γειτονιές! είπε...

Η επίθεση που ζούμε σήμερα δεν είναι τωρινή. Πατώντας στην ήττα του επαναστατικού κινήματος ξεκίνησε κύρια απέναντι στην εργατική τάξη από τη δεκαετία του '70, εντάθηκε το '80, κορυφώθηκε το '90 και στηριγμένη στον οργανωτικό, ιδεολογικό και πολιτικό αποδεκατισμό του εργατικού κινήματος προχωράει τώρα στο αποτελείωμα όλων όσων είχαμε κατακτήσει ως τώρα.
Το ζητούμενο λοιπόν τώρα είναι η συγκρότηση της εργατικής τάξης για τον εαυτό της (δεν είναι δική μου έκφραση αυτή είναι των Μαρξ Λένιν)που θα φέρει και το νέο επαναστατικό κομμουνιστικό κίνημα, το οποίο θα έχει μια σχέση καθοδήγησης με αυτή, πρωτοπορίας αλλά θα δίνει και πάλι λόγο σε αυτή. Θα είναι της εργατικής τάξης και όχι για την εργατική τάξη.
Το κομμουνιστικό κίνημα σήμερα δεν θα πρέπει να είναι επιφυλακτικό απέναντι σε καμιά μαζική κίνηση λαού όσο αντιδραστική και αν φαντάζει, όσο και αν προσπαθεί να την ελέγξει το σύστημα. Και κυρίως θα πρέπει να κινηθεί στο να ξαναζωντανέψουν τα συνδικάτα, να ξαναγίνουν το σπίτι του εργάτη, να μαζικοποιηθούν χωρίς να φοβάται την ουσιαστική συμμετοχή των εργατών αλλά να την επιδιώκει.
Σταματώ εδώ και ελπίζω να μην κούρασα κυρίως ελπίζω να έδωσα ένα καλό περίγραμμα των απόψεών μας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...