Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

Νέοι φόροι,νέα χαράτσια!

Μια αρπαχτή επιχειρούν 
Δυσκόλεψέ τους!


  Νέα μέτρα που θα σημαίνουν την παραπέρα εξόντωση της λαϊκής οικογένειας!
Ποια λαϊκή οικογένεια θα τσακίσουν τα νέα μέτρα;
Τις οικογένειες των 1.500.000 άνεργων;
Τους χιλιάδες Ελ.Επαγγελματίες και εμπόρους που δεν έχουν ήδη την δυνατότητα να καλύψουν ούτε τις ασφαλιστικές τους ανάγκες  ή που έχουν ήδη βάλει λουκέτο;
Τους αγρότες, τους νέους επιστήμονες;
Ποιους μωρέ θα τσακίσουν τα νέα μέτρα;

Τους ήδη εξαθλιωμένους, τους ήδη τσακισμένους.
Από ποιους θα πάρουν τα νέα χαράτσια;
Από ποιους θα εισπράξουν τις νέες βαριές φορολογίες;
Από ποιους θα περικόψουν μισθούς και συντάξεις,εφάπαξ κοινωνικά και προνοιακά επιδόματα;
Ποιοι θα είναι εκείνοι που θα στερηθούν τις στοιχειώδεις κοινωνικές παροχές στην Υγεία-πρόνοια στην Παιδεία;
Τι στόχους έχουν τέλος πάντων και που αποβλέπουν;

Πώς λειτουργεί το μυαλό ο εγκέφαλός τους τι ακριβώς επιδιώκουν;

Ο καπιταλιστής είναι τέτοιος (καπιταλιστής) μόνον γιατί από την εκμετάλλευση της απλήρωτης εργασίας μπορεί να ιδιοποιείται  κέρδος.
Μα αυτήν την εργασία και το κέρδος δεν την παράγει τίποτα και κανείς άλλος εκτός από τον εργαζόμενο.  
Η σημερινή βαθιά κρίση υπερπαραγωγής και υπερσυσσώρευσης,  φέρνει τον καπιταλιστή μπροστά  στην αντίφαση  να καταστρέψει την  μηχανή που του παράγει τον πλούτο.
Αυτοκαταστρέφεται, αυτοκαταργείτε στην ουσία.
Και είναι αυτή ακριβώς η αντίθεση που έκανε την εμφάνισή της συγχρονισμένα και με μεγάλη οξύτητα σε παγκόσμια κλίμακα.
Η ακραία μορφή εμφάνισης των αντιθέσεων του συστήματος και κύρια της αναντιστοιχίας που υπάρχει στον καπιταλισμό, ανάμεσα στην παραγωγική και καταναλωτική δυνατότητα της κοινωνίας.

 [...] Οι αστικές σχέσεις παραγωγής και ανταλλαγής, οι αστικές σχέσεις ιδιοκτησίας, η σύγχρονη αστική κοινωνία, που δημιούργησε τόσο ισχυρά μέσα παραγωγής και ανταλλαγής, μοιάζει με το μάγο εκείνο που δεν καταφέρνει πια να κυριαρχήσει πάνω στις καταχθόνιες δυνάμεις που ο ίδιος κάλεσε[...]

Κομμουνιστικό Μανιφέστο

Είναι καθαρό ότι δεν μπορούν να διαχειριστούν τα αδιέξοδά τους.


[...] ο σύγχρονος εργάτης, αντί ν' ανυψώνεται με την πρόοδο της βιομηχανίας, βυθίζεται όλο και πιο χαμηλά, πιο κάτω ακόμα κι από τις συνθήκες ζωής της ίδιας του της τάξης. Ο εργάτης πέφτει στην αθλιότητα και η μαζική αθλιότητα αυξάνει ακόμα πιο γρήγορα από τον πληθυσμό και τον πλούτο. Έτσι γίνεται φανερό ότι η αστική τάξη είναι ανίκανη να παραμείνει άλλο κυρίαρχη τάξη της κοινωνίας και να επιβάλει στην κοινωνία σαν ρυθμιστικό νόμο τους όρους ύπαρξης της τάξης της. Είναι ανίκανη να κυριαρχεί γιατί είναι ανίκανη να εξασφαλίσει στο σκλάβο της την ύπαρξη, ακόμα και μέσα στη σκλαβιά του, γιατί είναι υποχρεωμένη να τον ρίξει ως την κατάσταση που θα χρειάζεται να τον τρέφει αυτή αντί να τρέφεται η ίδια απ΄' αυτόν. Η κοινωνία δεν μπορεί πια να ζήσει κάτω από την κυριαρχία της αστικής τάξης, δηλαδή η ύπαρξη της αστικής τάξης δεν συμβιβάζεται άλλο με την κοινωνία [...]

Κομμουνιστικό Μανιφέστο.

 Μπροστά σε αυτά τα αδιέξοδα,τις εσωτερικές  αντιθέσεις, τον διεθνή καπιταλιστικό  ανταγωνισμό, οι εκπρόσωποι του κεφαλαίου και οι πολιτικοί τους εκφραστές, παίρνουν μέτρα που ουσιαστικά,    δεν μπορούν να εφαρμοστούν .

 Στο βαθμό που η επιβολή των μέτρων αυτών καταστεί δυνατή, μιας και έχουν στα χέρια την εξουσία και εκτός από την επιβολή φόρων μπορούν και να καταργούν και να περικόπτουν από τις βασικές ανάγκες του λαού (υγεία, παιδεία,πρόνοια...),τα αποτελέσματα δεν θα είναι παρά η εξόντωση ουσιαστικά μεγάλου μέρους της εργατικής τάξης.
 
Προσπαθούν να "αγοράσουν"χρόνο, να παραμείνουν στην εξουσία, να συνεχίσουν με όλα τα μέσα την κυριαρχία τους, με την ελπίδα της  "ανάκαμψης".
Με την επιδίωξη οι μισθοί να αγγίξουν το ελάχιστο όριο,  οι εργαζόμενοι να δουλεύουν σε συνθήκες Μεσαίωνα ώστε να "μπει ξανά μπρος η μηχανή".
Όμως ο εργαζόμενος για να παράγει,  πρώτα και κύρια πρέπει να μπορεί να συντηρήσει και να αναπαράγει την εργατική του δύναμη, να διαθέτει την δύναμη να εργάζεται και να παράγει και, ταυτόχρονα να αναπαράγεται για να συνεχίσουν τα παιδιά του να εργάζονται παράγοντας υπεραξία για τον καπιταλιστή,ώστε και αυτός να συνεχίσει να υπάρχει.
Πώς όμως μπορεί να συμβεί αυτό την στιγμή που οι συνθήκες διαβίωσης  με τα εξοντωτικά  μέτρα που επιβάλουν εξελίσσεται  με ραγδαίους ρυθμούς εξαθλιώνοντας όλο και περισσότερους εργαζόμενους, στο βαθμό που δεν μπορούν να ανταποκριθούν σε στοιχειώδεις ανάγκες διαβίωσής τους;

[...] Στις κρίσεις ξεσπά μια κοινωνική επιδημία που σε κάθε άλλη προηγούμενη εποχή θα φαινόταν σαν παραλογισμός, η επιδημία της υπερπαραγωγής. Η κοινωνία ξαφνικά βρίσκεται πάλι πίσω σε κατάσταση στιγμιαίας βαρβαρότητας. Θα 'λεγε κανείς ότι ένας λιμός, ένας γενικός καταστροφικός πόλεμος της έκοψε όλα τα μέσα ύπαρξης. H βιομηχανία, το εμπόριο φαίνονται εκμηδενισμένα. Και γιατί; Γιατί η κοινωνία έχει πάρα πολύ πολιτισμό, πάρα πολλά μέσα ύπαρξης, πάρα πολλή βιομηχανία, πάρα πολύ εμπόριο  [...]


Τι μπορεί να κερδίσει η Αστική τάξη από μια εξαθλιωμένη εργατική τάξη που δεν μπορεί ούτε καν την εργατική της δύναμη να αναπαράγει αλλά και δεν θα μπορεί να καταναλώνει το παραγόμενο από αυτήν προϊόν;

Να υποθέσουμε λοιπόν ότι θα μετατραπούμε σε μια χώρα με φτηνό εργατικό δυναμικό που ναι μεν δεν μπορεί να ιδιοποιηθεί,να καταναλώνει  τον πλούτο, τα εμπορεύματα  που το  ίδιο παράγει,ναι μεν θα είναι μια χώρα με εξαθλιωμένη την εργατική τάξη,αλλά θα μετατραπεί σε μια χώρα με παραγωγή εξαγώγιμων προϊόντων  για εύρωστες οικονομικά  χώρες και οι εργοδότες της, οι βιομήχανοι, θα πλουτίζουν, θα συσσωρεύουν κεφάλαια, θα συνεχίζουν την κυριαρχία τους;
Θα μπορούσε πράγματι να είναι αυτή η επιδίωξή τους για μια έξοδο από την κρίση προς όφελος του κεφαλαίου!
Η παγκοσμιοποίηση συμβάλλει σε μια τέτοια πρακτική επιδίωξη, έτσι και αλλιώς αυτή την στιγμή ο πόλεμος αυτός, διεξάγεται στο επίπεδο  ποιας οικονομίας θα επικρατήσει.

Όμως αυτή η κρίση δεν περιορίζεται στον Ελλαδικό χώρο ούτε κάνει επιλεκτικά την εμφάνισή της.
Η διεθνής καπιταλιστική οικονομία βιώνει μια βαθιά κρίση, με κύριο χαρακτηριστικό τον εκτεταμένο συγχρονισμό της σε ολόκληρο τον πλανήτη.
Ποιες θα είναι οι εύρωστες οικονομίες που θα μπορούν να απορροφήσουν το παραγόμενο προϊόν από την εργασία των εκατομμυρίων  εξαθλιωμένων εργατών όχι μόνον της Ελλάδας, αλλά και της Πορτογαλίας ,της Ισπανίας, της Ιταλίας......
Μια κρίση που  αγκαλιάζει ταυτόχρονα Ιαπωνία, Μ. Βρετανία,  Τουρκία, Ρωσία,χώρες της Λατινικής Αμερικής και προς το παρόν επιδρά με επιβράδυνση και την Κίνα και στην Ινδία. 

Με βάση στοιχεία της Γιούροστατ  άνω των 25.000.000  άνθρωποι δεν έχουν δουλειά, εκ των οποίων 17,8 εκατομμύρια ζουν στις χώρες της Ευρωζώνης. Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το γερμανικό Γραφείο Εργασίας, ο αριθμός των ανέργων στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία αυξήθηκε για τέταρτο συνεχή μήνα τον Ιούλη κατά 7.000, φθάνοντας στα 2.888.000.

Πώς λοιπόν θα "πάρει μπρος ξανά η μηχανή", πώς θα περάσουμε στην "ανάκαμψη"  ακόμη και προς όφελος του κεφαλαίου,τι λογής ανάκαμψη θα είναι αυτή;
Και τι θα έχει απομείνει από την λαίλαπα που θα έχει προηγηθεί;

Τα γνωρίζουν όλα αυτά!
Και τότε γιατί όλα αυτά τα μέτρα;

Μια αρπαχτή πάνε να κάνουν,δίνουν την μάχη τους για την ύπαρξή τους, για την συνέχειά τους,ως την ύστατη στιγμή.

Τι προσδοκούν με τις αδιέξοδες μεθόδους τους;

Ότι ένας ετοιμοθάνατος στον θάνατο του εμπρός, ότι ένα ζώο την στιγμή που ξεψυχάει,ότι ένα θεριό την ώρα που σφαδάζει και  για μια στιγμή ανάσας, για μια ακόμη πνοή, δίνει την μάχη του μη διστάζοντας να τραβήξει στον θάνατο ότι βρίσκεται γύρω του.













10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η Αριστερά κατάφερε να γίνει το καλύτερο δεκανίκι του καπιταλισμού και της παγκοσμιοποίησης κάνοντας έναν λυσσαλέο αγώνα και οργανώνοντας άπειρες προβοκάτσιες προκειμένου να εγκαταστήσει στην χώρα τους δουλέμπορους και τα πλήθη που αυτοί μετέφεραν.

Δεν μπορείς να ισχυρίζεσαι από την μία πως είσαι κατά του καπιταλισμού και της παγκοσμιοποίησης και από την άλλη να υποστηρίζεις βασικές τους αρχές, όπως είναι η μαζική μετακίνηση πληθυσμών προς εύρεση εργασίας σε άλλες χώρες, γνωστή ως «κινητικότητα» (mobility) και η δημιουργία πολυπολιτισμικών κοινωνιών.

Τόσα χρόνια η «Αριστερά» δεν έχει πει ούτε μία λέξη για τις θέσεις εργασίας Ελλήνων και νόμιμων μεταναστών που κατέλαβαν οι μεταφερόμενοι από τα πέρατα της γης, λέξη για την εγκληματικότητα, λέξη για τα δις που στοιχίζει στον Ελληνα φορλογούμενο όλη αυτή η ιστορία. Κατά τα άλλα κόπτεται για τους εργαζόμενους και την κοινωνία. Ούτε μία ανακοίνωση δεν έχει βγάλει για τα θύματα των «μεταναστών», που κακοποιούνται μέχρι θανάτου.

Αντιθέτως έχυσε τόνους μελανιού κατηγορώντας άπαντες διαμαρτυρόμενους για το χάλι της πόλης και διωκόμενους από τα σπίτια τους ως φασίστες. Η δε συμπόνοια για όλους αυτούς που έχουν εισβάλλει στην χώρα παράνομα περίσσευε στα κείμενα επιπέδου Βίπερ Νόρα, που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Οι ανακοινώσεις για τις προσπάθειες της Πολιτείας να λύσει το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης, εκτός από τραγικές και ανιστόρητες, είναι και προκλητικές απέναντι στους χιλιάδες Αθηναίους που εγκατέλειψαν τα σπίτια τους, άφησαν τα μαγαζιά τους και τα γραφεία τους για να γλυτώσουν από την εγκληματικότητα, την βρώμα και την υποβάθμιση της ζωής τους.

Ολα αυτά ήταν αποτελέσματα του εποικισμού που υφιστάμεθα χρόνια τώρα και που επαγγελματίες αλληλέγγυοι έχουν βαφτίσει μετανάστευση

Μόνο εάν είσαι τυφλός δεν βλέπεις την κατάντια της πόλης. Μόνο εάν είσαι κουφός δεν ακούς τις κραυγές των ανθρώπων που κινδυνεύουν και αναγκάζονται να ζουν σαν τα ζώα, μέσα σε πρώην αστικές γειτονιές και νυν φαβέλες. Μόνο εάν είσαι ηλίθιος δεν καταλαβαίνεις τί πραγματικά συμβαίνει. Ως φαίνεται η σημερινή «Αριστερά» είναι και τα τρία.

Εάν συνεχιστούν όλες αυτές οι δηλώσεις προτείνουμε στην Χρυσή Αυγή να κάνει τον κ. Τσίπρα και την κ. Παπαρήγα επίτιμους προέδρους της, αφού ως φαίνεται συμβάλλουν τα μάλα στην άνοδο της.

Οι κάτοικοι του κέντρου στηρίζουμε τις προσπάθειες της Πολιτείας και καταγγέλουμε τις ανακοινώσεις αυτές ως γελοίες, τις πολιτικές που εκφράζονται στα ρηχά αυτά κείμενα ως επιφανειακές και επικίνδυνες, ενώ είναι πλέον πασιφανές πως όσοι ενστερνίζονται αυτές τις ιδέες πάσχουν από επιλεκτική τύφλωση και κώφωση.

Τους ευχόμαστε περαστικά, αν και η θεραπεία για την βλακεία δεν έχει βρεθεί ακόμη!

Ανώνυμος είπε...

απορώ για την απίστευτη έλλειψη υγιούς αντίδρασης στον αφελληνισμό, ο οποίος επιχειρείται με τη μαζική λαθρομετανάστευση, με την καταδίκη των άνεργων Ελλήνων στην αναζήτηση νέων πατρίδων, με την «εξορία» των μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε φορολογικά πιο συμφέρουσες χώρες, καθώς επίσης με τις τούρκικες σαπουνόπερες που προβάλλονται από τα τηλεοπτικά ΜΜΕ

μαχαιρης είπε...

ΟΙ ΑΝΩΝΥΜΟΙ..ΠΛΗΝ ΠΑΝΤΟΓΝΩΣΤΕΣ, ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ..δΙΑΒΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;;;
Με τη δικη σας λογικη φιλοι μου...
Δινετε μερες στην αριστερα..Με τα λογια σας...!!
Γιατι οι.."αληθειες" σας ηδη εφαρμοζονται..Ειτε τις στηριζετε..Ειτε οχι...
Δεν ειναι δικη σας επιλογη..Και φαινεται αυτο...

Και τα αποτελεσματα θα πληξουν..Οσους στο μισος στηριζουν την.."αναπτυξη" που ερχεται...

blackbedlam είπε...

Είναι αλήθεια ότι με τρομάζει η άγνοια.
Είναι φορές που λέω, εδώ η επιστήμη σηκώνει τα χέρια για να μας φασκελώσει.
Αυτό το κατάπτυστο κείμενο, είναι βέβαιο ότι γράφτηκε από χέρια και μυαλά όχι απλά "κομματικοποιημένα" αλλά και απόλυτα εναρμονισμένα με τις θέσεις ακροδεξιών εθνικιστικών κομμάτων.
Δεν μπορεί να είναι διαφορετικά όταν συνειδητά απ΄ότι φαίνεται κάνουν ψευδείς αναφορές στις θέσεις του ΚΚΕ,διαστρευλώνουν συνειδητά τις απόψεις και τις προτάσεις του σχετικά με το μεταναστευτικό.
Δεν θα επιχειρήσω να απαντήσω με επιχειρήματα και όποιος θέλει στ΄αλήθεια να ενημερωθεί και το μόνο που τον ενδιαφέρει δεν είναι μια αντικουκουε λασπολογία, ας ρίξει μια ματιά σε αυτό το λινκ http://www1.rizospastis.gr/story.do?id=6819820 και ας προσπαθήσει να μην το παρερμεινεύσει προκειμένου να ικανόποιήσει ένα αντιΚΚΕ μένος.

Είναι όμως απορίας άξιο, εγώ έχω κάνει μια ανάρτηση γράφοντας ένα κείμενο που με επιχειρήματα προσπαθώ να αποδείξω το αδιέξοδο της καπιταλιστικής κρίσης.
Αυτής της κρίσης που πολλούς από εμάς επιχειρεί να μας εξοντώσει κυριολεκτικά.
Μιλώ γι΄αυτά τα μέτρα που παίρνονται σε βάρος μας, για την φοροληστεία και τα χαράτσι, για το μέλλον των παιδιών το δικό σας πάει να πει (φαντάζομαι είστε νέοι, αν όχι τότε είστε ηλίθιοι).
Μιλώ για την ανεργία, για το ότι τα γονικά σας δεν θα έχουν καν έναν αξιοπρεπή θάνατο με τη κατάσταση στην οποία οδηγούν την Υγεία, την πρόνοια.
Μιλώ για σας που θα γίνεται υποχείριο στα χέρια των εργοδοτών σας που θα δουλεύεται για ένα κομμάτι ξερό ψωμί,για να πλουτίζει αυτός και να συσσωρεύει κέρδη από την δική σας εργασία.
Αναρωτιέμαι δεν σας έχει αγγίξει αυτή η κατάσταση, δεν σας προβληματίζει ο σημερινός εφιάλτης που ζείτε, δεν σας προβληματίζει το μέλλον σας που είναι υποθηκευμένο;
Δεν σας προβληματίζει τέλος το ότι μπρος σε αυτόν τον Μεσαίωνα πιθανόν να αναγκαστείτε να γίνεται μετανάστες σε μια άλλη χώρα, χωρίς μέλλον γιατί και έξω τα ίδια συμβαίνουν.
Δεν περνάει από το μυαλό σας ότι μπορεί από τους αντίστοιχους Εθνικιστές (ΝΑΖΙ) της Γερμανίας, της Γαλλίας, του Λονδίνου ή όποιας άλλης χώρας(ξέρεται φυτρώνουν και εκεί τέτοια φυτά) ότι θα βρεθείτει και εσείς αντιμέτωποι με αντίστοιχες συμπεριφορές και μέτρα;
Θα μπορούσα να σας γράφω κατεβατά ολόκληρα, δεν ξέρω αν αξίζει τον κόπο, αλλά και γω με την σειρά μου αναρωτιέμαι τι διάβολο σας ταΐζου, τι σας ποτίζουν και ο εγκέφαλος κολλάει σε βαθμό που να απεμπολεί τα ίδια του τα δικαιώματα;
Αποφασίστε ανήκετε στην εργατική τάξη ή μήπως όχι.
Γιατί αν δεν είστε παιδιά εργαζομένων, αν δεν είστε άνεργοι, αν δεν δουλεύεται για 500-700 ευρώ, τότε λάθος μου και άντε πηδηχτήτε.
Αν όμως είστε παιδιά της εργατικής τάξης, τότε αποφασίστε με ποιους θα πάτε και ποιους θα αφήσετε και το θέμα δεν είναι αν θα υιοθετήσετε και αν θα υπερασπιστείτε τις θέσεις του ΚΚΕ, το θέμα είναι αν θα υπερασπιστείτε την ζωή σας.

akrat είπε...

καλημέρα

διάβασα του ανώνυμου...

δεν είναι ένα φασιστικό κείμενο ΜΗΝ ΜΠΕΡΔΕΥΕΣΤΕ

ανήκω και εγώ στο ρεύμα που δεν μας αρέσει η μετανάστευση στο κόνημα που πρώτη φορά ξεκίνησε στην Α ΔΙΕΘΝΗ...
με λίγα λόγια η μετανάστευση είναι ένα όπλο αφ ενός στα χέρια των καπιταλιστών και αφ ετέρου παιδί της κρίσης του συστήματος...

τες πάντων ο φασισμός είναι άλλο πράγμα... και ο ναζισμός άλλο... όσο τα μπερδεύουμε δεν θα λυθεί τίποτα...

χρειάζετε να συνενοηθούμε κάποτε...

akrat είπε...

για το άρθρο σου τώρα...

τα μέτρα ήταν είναι θα είναι στις κρίσεις για να συγκεντρωποιηθεί το κεφάλαιο σε λιγότερα χέρια... άρα κτυπώντας την εργατική τάξη την οδηγεί σε καταναλωτική απραξία άρα στο κλείσιμο μικρών και μεσαίων και καμμιά φορά και μεγαθηρίων

Ανώνυμος είπε...

Αφού κατορθώσαμε όπως πάντα να διατηρήσουμε ένθεν και ένθεν, τα κεκτημένα μας.
Πράγμα που πρακτικά σημαίνει πως ο ένας μαλάκας δεν είναι αριστερός, μα κομμουνιστής. Σταλινικός.
Ο άλλος μαλάκας δηλώνει ακαθόριστα αριστερός και επιμένει σε μια ανεξήγητη ευρωλαγνεία και σε μια ύποπτη αναθεωρητική μεταφυσική επανανακάλυψη του μαρξιστικού ιδεώδους σε λάιτ κάτι.
Επί πλέον, κάνα δυό άλλοι μικρομαλάκες αυτοί, που καλύφτηκαν πίσω από περίεργα αρχικά μ-λ-Λ-Μ,μαζεύοντας τις οικογένειές τους, άντε και κανένα κουμπάρο.
Κάνα δυό άλλοι μικρομαλάκες επίσης, που επιμένουν να διατηρούν στη φορμόλη διαφωνίες κάποιων προ εκατονταετίας περίπου και να επιμένουν ν απαντήσουν στο αν είχε δίκηο ο κάποιος που τον βρήκαν και τον σκότωσαν στο Μέχικο.
Κάποιοι άλλοι μικρομαλάκες που χωρίς νάχουν στην ουσία απογαλακτιστεί και ούτε και να διαφωνούν επί της ουσίας απ τους πρώτους μαλάκες, να επιμένουν να ξεχωρίζουν κάνοντας ανταρσύα.
Και τέλος, ένα σωρό χύμα μαλάκες, μαυροκόκκινου μοτίβου με μυρωδιά βενζίνης αυτοί, που έχουν μαλώσει μ όλους τους παραπάνω και ανεξήγητα επιμένουν να υλοποιήσουν τις φαντασιώσεις τους.

Τιι δεν καταλλλαββαίνεις;

Μια χαρά θα μας ξεσκίσουν είτε με μαυρούληδες, είτε χωρίς αυτούς.
Δεν χρειάζονται. Κατορθώνουμε και βγάζουμε τα μάτια μας και μόνοι μας.

mbiker

pavlosk είπε...

Bedlam,

βλέπεις πως οι φασίστες προσπαθούν να διεμβολίσουν την Αριστερά; Με κειμενάκια σαν αυτό που πέταξε ο ανώνυμος στην αρχή και εξαφανίστηκε στη συνέχεια...

Πρόκειται λοιπόν για ένα κείμενο που έβγαλαν κάποιοι δήθεν "κάτοικοι και επαγγελματίες". Το διάβασα πριν κάποιες ημέρες σε γνωστή κιτρινιάρικη χουντοεφημερίδα. Ο ανώνυμος απλά πρώτα πάτησε το copy και μετά το paste.

Όποιος διαβάσει λίγο προσεκτικα τις λέξεις καταλαβαίνει που γράφτηκε και απο ποιους αυτό το κείμενο. Η Δεξιά, και ιδιαίτερα η ακροδεξιά, κάνουν ηλιθιότητες όταν προσπαθούν να το παίξουν "ουδέτεροι" και μεσοβέζοι για να αποδείξουν τις θέσεις τους.

Γιαυτό είναι πιο αποτελεσματικοί όταν δείχνουν το αληθινό τους πρόσωπο, αυτό του ταξικού εγκληματία που θέλει να αφανίσει τον αδύναμο, τον καταπιεσμένο και στη συνέχεια τους πάσης φύσης "αλλόθρησκους". Ευκαιρία τους είναι η κρίση την οποία και αφήνουν ανεξέλεγκτη τόσο με την εγκατάλειψη/ξεπούλημα των κοινωνικών δομών όσο και με την τροφοδότηση/ανοχή του οργανωμένου εγκλήματος. Μετά για όλα θα φταίνε τα "αναρχοκομμούνια"...

Φυσικά ο ανώνυμος, δεν διάβασε ούτε γραμμή από αυτά που έγραψες. Και ούτε πρόκειται να διαβάσει ποτέ. Κλεισμένοι είναι όλοι τους σε ένα δωμάτιο, σε διατεταγμένη υπηρεσία και όλοι ημέρα πηγαίνουν από site σε blog και αμολάνε τα ρατσιστικά παραληρήματα τους...

Ανώνυμος είπε...

Το μεταναστευτικό είναι πρόβλημα αντοχών της χώρας, της οικονομίας και της κοινωνίας. Δεν έχει σχέση με το αν οι μετανάστες είναι καλοί ή κακοί ανθρωποι, με θεωρίες για ανώτερους και κατώτερους λαούς και πολιτισμους, με ρατσιστικά ιδεολογήματα για την καθαρότητα της ελληνικής φυλής. Και με αυτό το κριτήριο πρέπει να κρίνονται οι επιχειρήσεις κατά των παράνομων μεταναστών.

Κάθε χώρα έχει γεωγραφικά, πληθυσμιακά, οικονομικά και κοινωνικά, ενα όριο ως προς τον αριθμό των μεταναστών που μπορεί να δεχθεί. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για την Ελλάδα, που περνά τη μεγαλύτερη και τραγικότερη κρίση της από τον πόλεμο. Αν δεν σταματήσουν οι ανεξέλεγκτες μεταναστευτικές ροές, η χώρα θα διαλυθεί πλήρως, ενώ θα κάνει επέλαση η ναζιστική ρατσιστική ακροδεξιά. Χαρακτηρίζοντας κανείς ρατσιστικές αυτές τις επιχειρήσεις, δείχνει να αγνοεί το νόημα των λέξεων.

Ρατσισμός, είναι οι διακρίσεις με βάση τη φυλή, τη θρησκεία, την εθνικότητα, το φύλο, τον σεξουαλικό προσανατολισμό. Δεν είναι να προσπαθείς να προστατεύσεις τα σύνορα και τις κοινωνικές ισορροπίες της χώρας σου. Δεν είναι σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα να πασχίζεις για τη συντήρηση της εξαθλίωσης στο κέντρο της Αθήνας και σε άλλες περιοχές της χώρας, των σχέσεων απάνθρωπης εκμετάλλευσης, της εγκληματικότητας, των υγειονομικών βομβών.

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...

Άρνηση-Αντίσταση-Οργάνωση!
Ο δύσβατος - μα μοναδικός δρόμος...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...