Τρίτη 22 Μαΐου 2012

"Ε,ΌΧΙ" !

"Ε, ναι"
Κάνε την υπέρβασή σου

 Γιατί δεν θα ψηφίσω ΚΚΕ !

*"Είναι κολλημένοι οι άνθρωποι, δεν καταλαβαίνουν παρά μόνον τα δικά τους, θέλουν να σε πείσουν ότι αυτοί έχουν το αλάθητο.
Νομίζουν ότι είναι οι έξυπνοι, ότι όλοι οι άλλοι είμαστε ηλίθιοι".
"Ε, όχι"!

*Δεν την μπορώ την Παπαρήγα βρε αδερφέ, σε λίγο θα την πηγαίνουν με καροτσάκι να βγάζει
λόγους στις εξέδρες και τις πλατείες".
"Ε, όχι"!
*"Αυτοί παιδί μου είναι στην περασμένη εκατονταετία.
Τα πράγματα έχουν αλλάξει, οι καταστάσεις είναι διαφορετικές. 
Έκανε μια επανάσταση ο Λένιν πριν από 100 τόσα χρόνια,αλλά ο κόσμος έχει προχωρήσει, δεν μπορεί εμείς να μένουμε σε εκείνα τα δεδομένα".
"Ε,όχι"!
*"Δεν θέλουνε ούτε την εξουσία, ούτε να κυβερνήσουν.
Αυτοί θέλουν μόνον να βρίσκονται στην αντιπολίτευση ,να παίρνουν τις επιδοτήσεις και να κάνουν εκ του ασφαλούς αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση'.
"Ε,όχι"!
*Να τους ψηφίσω, γιατί να τους ψηφίσω;
Αν ήθελαν και πονούσαν όπως λένε για τον λαό και τα προβλήματά του, ας συνεργαζόντουσαν με τον Σύριζα και τις άλλες δυνάμεις, για να είναι σε μια κυβέρνηση και να επιβάλλουν τις δικές τους απόψεις και προτάσεις".
"Ε,όχι"!
*"Μα δεν συμφωνώ με το ΚΚΕ,εγώ σήμερα είμαι αντιμέτωπος με μια εφιαλτική πραγματικότητα. 
Το ΚΚΕ θέλει Κομμουνισμό και  μέχρι να έρθει εγώ θα έχω πεθάνει.
Μπορεί να μας πει τι κάνουμε τώρα, τώρα.
Άκου να ψηφίσω ΚΚΕ".
"Ε, όχι"!
*Έλα μωρέ σας είδαμε και σας, είδαμε τι κάνατε στις χώρες του πρώην Σοσιαλισμού.
Άπαπα, δεν ψηφίζω ΚΚΕ.
"Ε, όχι"!


Έχει και άλλους πολλούς λόγους που μπορεί να επικαλεστεί κανείς γιατί "Ε, όχι!"δεν ψηφίζει ΚΚΕ.
Προχωρώντας μια κουβέντα είναι σίγουρο ότι θα οδηγηθεί στα γκούλαγκ.

Κάποια πράγματα όμως είναι καθαρά.

Το ένα είναι ότι θα σου φέρει από εκατό ξεροπήγαδα νερό, θα σου πει με εκατό επιχειρήματα, έωλα τις περισσότερες περιπτώσεις μιας και πολλά από αυτά έχουν απαντηθεί,τις δικαιολογίες του, γιατί δεν μπορεί να ψηφίσει ΚΚΕ.
Θα επικαλεστεί ίσως και μερικά πράγματα τακτικής του ΚΚΕ που μπορεί να ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
Αδυναμίες λάθη,κενά και ασάφειες,εμμονές και φοβίες, συμπεριφορές και αντιφάσεις, για να αιτιολογήσει το γιατί δεν ψηφίζει ΚΚΕ.

Αυτά, τα συναντάς καθημερινά στις συζητήσεις, στις κουβέντες που κάνεις στο δρόμο, στο γραφείο, στους χώρους δουλειάς,στα σχολειά στις γειτονιές.

Αλλά υπάρχει και κάτι άλλο σίγουρο, που ποιο σίγουρο δεν γίνεται.
Η ζοφερή καθημερινότητα το αβέβαιο,αβέβαιο; 
Το εφιαλτικό  αύριο του σπιτιού, της οικογένειας, του παιδιού................

Τα παραπάνω επιχειρήματα όχι όλα, αλλά τα περισσότερα από αυτά, είναι επίκτητα και  είναι επιχειρήματα καλλιεργημένα από τους μηχανισμούς αυτών που επιβάλλουν την βαρβαρότητα στην  καθημερινότητα μας  και το ζοφερό μας  μέλλον.
Είναι καλλιεργημένα από τα ΜΜΕ, είναι καλλιεργημένα  από την παιδεία, από την παραχάραξη της ιστορίας, είναι καλλιεργημένα με την σκόπιμη άγνοια, τα ψεύτικα διλήμματα, είναι καλλιεργημένα από εκείνους που έχουν συμφέρον και φοβούνται την μόνη αλήθεια, την μόνη ανάγκη και διέξοδο που προβάλλει μπροστά μας και αυτήν την προτείνει το ΚΚΕ με όλες τις πιθανές αδυναμίες με όλα τα "Ε,όχι" που μπορείς να πεις, στηριγμένα ακριβώς σε κίβδηλα επιχειρήματα, αλλά και σε πιθανές υπάρχουσες αδυναμίες.
Δεν ανήκω στην συνομοταξία εκείνων που άκριτα, δογματικά, πεισματικά και με θρησκευτική ευλάβια παραμένω στο ΚΚΕ.
Είμαι "εδώ" με εποικοδομητική και αυστηρή κριτική, είμαι εδώ κυρίως  κάτω από την μοναδική και αδήριτη ανάγκη να απεγκλωβιστούμε από τον εφιάλτη μας με την μόνη ρεαλιστική πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ (και για πολλούς άλλους λόγους).

Για όλους εκείνους του "Ε,όχι" που θα έπρεπε να τους "έχω" ήδη εξηγήσει, θα έπρεπε ήδη να τους έχω μιλήσει σαν συλλογικό όργανο, σαν πολιτικός φορέας, σαν πρωτοπορία της εργατικής τάξης, σε όλους εκείνους που είχα ευθύνη να μιλήσω και να πείσω και δεν μπόρεσα, πρέπει να πω ένα πράγμα.

Μπορεί να μην σας αρέσει το ΚΚΕ, μπορεί να μην σας αρέσει "αυτό" το ΚΚΕ, μπορεί να είχατε περισσότερες απαιτήσεις από αυτό,εκείνο όμως που δεν μπορεί κανείς να αρνηθεί είναι ότι το ΚΚΕ βρέθηκε στο πλευρό των διεκδικήσεων των εργαζομένων, είναι το κόμμα που υπερασπίστηκε με όλες του τις δυνάμεις τα λαϊκά συμφέροντα, είναι το κόμμα που βρέθηκε πάντα στις πρώτες γραμμές των διεκδικήσεων, το κυριότερο όμως και μέσα στις σημερινές συνθήκες είναι ότι το ΚΚΕ είναι το κόμμα που  έχει  εκτιμήσεις επιστημονικά τεκμηριωμένες που επαληθεύονται καθημερινά, είναι το κόμμα με την μόνη ρεαλιστική πρόταση διεξόδου από την σημερινή κατάσταση.

Ο καπιταλισμός  τώρα πια, δεν έχει στην διάθεσή του και δεν μπορεί να δώσει, ούτε ένα ξεροκόμματο για να εξαγοράσει την λαϊκή συνείδηση.
Έτσι χρησιμοποιεί όλους τους μηχανισμούς προπαγάνδας,  διαστρεύλωσης και αποπροσανατολισμού, προκειμένου να βάλει στην άκρη αυτό που φοβάται περισσότερο από όλα, την Λαϊκή οργανωμένη πάλη
και  την πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ.

Σήμερα που το Καπιταλιστικό σύστημα έχει εξαντλήσει τα όριά του, δεν μπορεί παρά να επιβάλει αυτά και άλλα χειρότερα μέτρα σε βάρος του λαού, για να εξασφαλίσει την παραμονή του στην εξουσία για όσο περισσότερο χρόνο.

Είμαστε όμως εμείς που δεν έχουμε χρόνο στην διάθεσή μας, εμείς οι εργαζόμενοι και οι λαϊκές μάζες που κάτω από αυτές τις συνθήκες, με την δική μας ανοχή, με τις αυταπάτες μας, συναινούμε στην δική μας εξόντωση, μια εξόντωση με την μέθοδο της σταγόνας.

Μας οδηγούν στην εξαθλίωση και διέξοδος από αυτήν δεν υπάρχει με συμβιβασμούς και  με παραπλανητικά διλήμματα μέσα στο δικό τους σύστημα.

 Σήμερα πια, δεν μπορεί να συνυπάρχει ο καπιταλιστής με τον εργάτη, παρά μόνον αν υποκύψουμε στις επιδιώξεις τους και ζώντας σε συνθήκες γαλερας και ενός μεταμοντέρνου μεσαίωνα.

Μας ζητούν να συναινέσουμε υποθηκεύοντας την ζωή και το μέλλον των παιδιών μας.

Η ανάγκη για λύσεις εδώ και τώρα, οδηγούν πολλούς να συμβιβαστούν με αδιέξοδες προτάσεις και λύσεις, που δεν θα κάνουν τίποτε άλλο παρά να δώσουν χρόνο στους εκμεταλλευτές μας, στους δικούς μας δήμιους. 

Σήμερα στην ΕΕ υπάρχουν 24.000.000 άνεργοι και 115.000.000 άνθρωποι ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας.
Το κεφάλαιο, ο εργοδότης, ο βιομήχανος, ο πλουτοκράτης, το κέρδος του το βγάζει από τον εργαζόμενο, από την απλήρωτη εργασία. 
Όσο περισσότερους εργαζόμενους έχει στην δούλεψή του, τόσο περισσότερα κέρδη  αποκομίζει. 
Και όμως, σήμερα και κάτω από την αδιέξοδη κρίση του κεφαλαίου, είναι υποχρεωμένος να καταστρέψει την μηχανή που του παράγει τον πλούτο.
Τον εργαζόμενο!

Υπάρχει ο δρόμος διεξόδου και αυτός είναι ο δρόμος της μονομερούς άρνησης του χρέους, της αποδέσμευσης από την ΕΕ, της κοινωνικοποίησης των μονοπωλίων, των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής όλων των κλάδων στρατηγικής σημασίας, που θα αξιοποιηθούν με κεντρικό σχεδιασμό της οικονομίας και με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες αλλά και με εργατικό έλεγχο.
Με λαϊκή εξουσία.

Αυτή είναι η μοναδική και ρεαλιστική λύση που προϋποθέτει την ανατροπή του σάπιου συστήματος, και το λαό πρωταγωνιστή στις αποφάσεις,πράγμα που δεν μπορεί να εφαρμοστεί μέσα στα πλαίσια της λυκοσυμμαχίας της ΕΕ και παρέα με τους πλουτοκράτες.

Μην πείτε όχι στην μοναδική ελπίδα απεγκλωβισμού, μην πείτε όχι στην προοπτική ανατροπής και διεξόδου.

 Πείτε: "Ε,όχι, δεν θα σας περάσει".

Πείτε: "Ε,όχι, δεν θα το επιτρέψω".

 Πείτε "Ε, όχι" στα άνομα σχέδιά τους, μέρος των οποίων  γίνονται κόμματα της Αριστεράς  με συμβιβασμούς  που δεν μπορούν όχι μόνον να δώσουν διέξοδο στα λαϊκά προβλήματα, αλλά θα οδηγήσουν σε αποδυνάμωση της λαϊκής οργάνωσης, σε ηττοπάθεια και απογοήτευση και θα ενισχύσουν το κεφάλαιο για να επιβάλλει τα δικά του προγράμματα.

Ανεξάρτητα από τις όποιες διαφορές μπορεί να υπάρχουν με το ΚΚΕ,  πρέπει να αντισταθούμε ενάντια στις επιδιώξεις τους να αποδυναμώσουν την παρουσία του ΚΚΕ μέσα στο κοινοβούλιο, γιατί η φωνή του είναι η φωνή των εργαζόμενων και η υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους.

 Πείτε ΝΑΙ όχι για το κόμμα, αλλά για μας, για τα παιδιά, για την ζωή.


Γιατί η ισχυρή παρουσία του ΚΚΕ μέσα στην βουλή, δεν θα τους επιτρέψει να εφαρμόσουν ανεμπόδιστοι τα σχέδιά τους και, γιατί η παρουσία του μέσα στην βουλή είναι η φωνή η δική μας, ενάντια στους συμβιβασμούς τους, ενάντια στις επιδιώξεις τους, ενάντια στα βάρβαρα σχέδιά τους.

Γιατί με το ΚΚΕ ενισχυμένο μέσα στη βουλή, σε συνδιασμό με ένα ανεπτυγμένο ΜΛΚ  (Μαζικό Λαϊκό Κίνημα), διατηρούμε την ελπίδα και την προοπτική για μια πορεία διεξόδου  και  δεν γυρίζουμε την πλάτη στα δικά μας συμφέροντα, δεν τους δίνουμε το δικαίωμα να παίρνουν αποφάσεις για μας χωρίς εμάς.




11 σχόλια:

Δραση στο Ωραιοκαστρο είπε...

Πολύ καλό , αλλά ρε παιδάκι μου εσείς οι γραμματιζούμενοι λέτε πολλά και κάνετε αναλύσεις επί των αναλύσεων ίσος κάποιες φορές να κουράζει.
Αν θέλει κάποιος να βρει τον δρόμο του, μπορεί αρκεί να το θελήσει. Υπάρχει και ο μπακάλικος τρόπος. Για παράδειγμα όταν ήρθε η ώρα να ρίξω το χαρτάκι στο κουτί για να επιλέξω ποιος θα με εκπροσωπεί, τα έβαλα στη ζυγαριά και έκανα την δικιά μου εξίσωση που ήταν , εργοδότης (κεφάλαιο) * συμφέροντα = ΕΡΕ μετέπιπτα ΝΔ και τους διό λαλούν ΕΚ- παΣΟΚ, άρα εργάτης * συμφέρον = μαρξισμός ΚΚΕ. Για μένα ήταν τόσο απλά και δεν μετάνιωσα ποτέ το αντίθετο δικαιώθηκα.
Μην παρεξηγήσεις κάτι. Η ανάρτηση σου έγινε η αφορμή να βγάλω κάτι από μέσα μου.

Δραση στο Ωραιοκαστρο είπε...

Και κάτι ακόμη .
http://www.youtube.com/watch?v=iAUzOItUm-w&feature=related

Ανώνυμος είπε...

Ολες αυτές τις δικαιολογίες τις χρησιμοποιούν διάφοροι κατά τη γνώμη μου αποκρύπτοντας τη βασική αιτία γιατί δεν ψηφίζουν ΚΚΕ..Και αυτή είναι η σύγκρουση της οποίας φορέας είναι το ΚΚΕ. Ξέρουν ότι ψηφίζοντας ΚΚΕ ανοίγουν ένα δρόμο σύγκρουσης και αβεβαιότητας και έχοντας υπόψη τους τις αναταραχές του εμφυλίου δεν θέλουν αυτό το δρόμο.Ολοι θέλουν να επιστρέψουν στις ήρεμες εποχές μετά τη μεταπολίτευση...Στον ειρηνικό κόσμο που γνώρισαν και αγάπησαν. Εμείς τους δείχνουμε έναν άγνωστο βίαιο δρόμο. Ολα τα επιχειρήματα που παρέθεσες είναι βολικές προσθήκες στη φαρέτρα των επιχειρημάτων τους, πίσω από τα οποία μπορούν να κρύβονται...
Βασίλης

ένας στρατολάτης είπε...

Καλά, το τι έχω ακούσει κι ακούω καθημερινά δεν περιγράφεται. Ένας γιγάντιος πηχτός όγκος στερεοτύπων που μας σκεπάζει και δεν αφήνει ανάσα. Τι να λέμε για λάθη και παραλείψεις του κόμματος, όσα και νά'ναι, τερατώδη να ήταν σου λέω εγώ, πολύ μικρότερη ζημιά θα έκαναν σε σχέση με το σύστημα των στερεοτύπων. Δε σπάει κι όλας το ρημάδι, βουλιάζουν τα λόγια σου μέσα και πάνε άπατα.
Ας αντέχουν τουλάχιστον αυτοί που θυσιάζουν κομμάτι της ζωής τους για τις ιδέες τους. Κι εμείς που απλά μιλάμε.

blackbedlam είπε...

Ανορθόγραφε καλησπέρα.
Που να βρει τον δρόμο του με τόση θολούρα και μέσα στον βούρκο και τη λάσπης τους.

Εσύ για παράδειγμα το σελιβίριο το ξέρεις, ξέρεις αν υπάρχει αν δεν υπάρχει, αν είναι ένα όνομα ή πράγμα;
Αν είναι μπλε η κόκκινο, αν μυρίζει, τρώγεται ή φοριέται;
Αν όμως δεν το ξέρεις, δεν το έχεις δει, δεν έχεις ακούσει και δεν έχεις διαβάσει γι΄αυτό, πώς να το εκτιμήσεις;

Έτσι και ο κόσμος της εργασίας μέσα στο καπιταλιστικό περιβάλλον, έχει μάθει να σκέφτεται με τον τρόπο που τον δίδαξαν, με τον τρόπο που τον προγραμμάτισαν.
Και δεν γνωρίζει τι ακριβώς συμβαίνει σήμερα, δεν γνωρίζει τα αίτια αυτής της βαρβαρότητας ή μάλλον τα γνωρίζει όπως "αυτοί" θέλουν, παραχαραγμένα ψεύτικα.

Καλά κάνεις και βγάζεις αυτό που έχεις μέσα σου, πάντα κάτι χρήσιμο προκύπτει να είσαι σίγουρος γι΄αυτό.

Και να είσαι σίγουρος ότι κάποια "ευλογημένη"συγκυρία σε έκανε να στραφείς σε αυτήν την κατεύθυνση, θα μπορούσες να οδηγηθείς και σε άλλη, στην αντίθετη.
Μόνον μέσα από την γνώση απελευθερώνεται κάποιος και αυτό είναι νόμος.
Σημ:το σελιβίριο δεν υπάρχει.

blackbedlam είπε...

Βασίλη και βέβαια είναι δικαιολογίες και αν θέλεις πολλές φορές πίσω από αυτές κρύβεται η φοβία τους και όλα αυτά γίνονται άλλοθι για την μη συμμετοχή τους.
Αυτά τα επιχειρήματα προκύπτουν τόσο από την άγνοια, όσο και απ΄τους φόβους που τους έχουν καλλιεργήσει.
Εμείς δεν τους προτείνουμε πάντως το δρόμο της βίας και κυρίως τον δρόμο της αβεβαιότητας που το βρήκες αυτό;
Εμείς προτείνουμε τον μόνο δρόμο της υπεράσπισης των συμφερόντων τους με στόχο την δικαιοσύνη την ισότητα την Ελευθερία.
Την δική του εξουσία την λαϊκή.
Ο κόσμος σήμερα δεν ξέρει ακόμη τι τον περιμένει, δεν ξέρει ότι αυτός ο δρόμος δεν έχει επιστροφή στις παλιές καλές μέρες.
Δεν ξέρει ότι ο καπιταλισμός δεν μπορεί πια να επιστρέψει σε κείνες τις μέρες, που στην ουσία μας πρόσφερε με υψηλότοκα δάνεια μια εικονική πραγματικότητα.
Μου γράφεις όμως:
"Όλα τα επιχειρήματα που παρέθεσες είναι βολικές προσθήκες στη φαρέτρα των επιχειρημάτων τους, πίσω από τα οποία μπορούν να κρύβονται"...
Κάτι δεν κατάλαβες ή μήπως κάτι δεν καταλαβαίνω εγώ;
Γιατί τι θέλεις να πεις ότι εγώ προσθέτω επιχειρήματα στην φαρέτρα των επιχειρημάτων τους;
Κάνε μια προσπάθεια μήπως και καταλάβω τι λες.

blackbedlam είπε...

Στρατολάτη έχεις δίκιο το τι ακούμε δεν λέγεται και πως να αντιμετωπιστεί όλος αυτός ο όγκος παραπληροφόρησης;
Και μήπως είναι η σημερινή παραπληροφόρηση,είναι για χρόνια που το σύστημα μας εκπαιδεύει που η "συνείδησή"χειραγωγείται μην πω λοβοτομείτε.
Αλλά όπως που να πάρ΄η ευχή έχω τόσες φορές πει, αυτοί κάνουν την δουλειά τους και την κάνουν σωστά.
Απέναντι στους δικούς τους μηχανισμούς είναι που πρέπει να υψωθεί εκείνη η "συλλογική" προσπάθεια, μαζί με την προσωπική που θα μπορέσει να παρέμβει.
Στο βαθμό που καταλήξει κανείς ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει, είναι σαν να αυτοακυρωνόμαστε μιας και για να επιτευχθούν οι στόχοι προϋποθέτουν την λαϊκή συμμετοχή και παρέμβαση.
Όσο για το τελευταίο (για εμάς που απλά μιλάμε)καιρός είναι όσοι περιορίζονται απλά να μιλάνε να αποφασίσουν την συμμετοχή τους, την έμπρακτη συμμετοχή.
Για όσους και μιλάμε και τρέχουμε αυτή η συμμετοχή είναι αναγκαία, δεν μπορούμε χωρίς αυτούς.
Και αυτό είναι έκκληση.

Ανώνυμος είπε...

Φανταστείτε τον Τσίπρα να παίρνει τηλέφωνο στη ΝΕΤ παρόντος ενός βουλευτή του στο πανελ, να την πέφτει στους δημοσιογράφους γιατί δεν άφησαν -υποτίθεται- την Μπατζελή του ΠΑΣΟΚ να "κάνει επίθεση εκεί που νομίζει" όταν άρχισε να κάνει κριτική στο ΚΚΕ. Πως σας φαίνεται;

http://www.youtube.com/watch?v=-oDl28_0g38&feature=player_embedded

Πλενιν είπε...

Συντρόφια ΨΗΦΙΣΤΕ ΣΥΡΙΖΑ ΔΕ ΘΑ ΤΟ ΠΟΥΜΕ ΠΟΥΘΕΝΑ

Θεόφραστος είπε...

Φιλαράκι...η τσέπη του Έλληνα ήταν μια ζωή Δεξιά!
Κάποια στιγμή όταν η Δεξιά Αντίληψη για τα πράγματα εκφράστηκε ακραία, είπε δεν το ρίχνουμε στην κεντροαριστερά του κωλοβολέματος;!
Ο Έλληνας δεν μπορεί χωρίς ΠΑΣΟΚ!
Δυστυχώς δεν μπορεί χωρίς Αφεντάδες της Ευρώπης, της Αμερικής κ.λπ.!
Η ιστορία με τους Διοικητές αυτού του τόπου ξεκινά χιλιάδες χρόνια πριν!
Μόνο ένας αγώνας με παράνομα χαρακτηριστικά θα έχει αποτελέσματα...έτσι μπορεί να λειτουργήσει ο κανόνας του Παραδείγματος, με βάση τον οποίο κινείται διαχρονικά το ΚΚΕ! Μόνο έτσι σπάνε οι φοβίες!

Ανώνυμος είπε...

αυτά μόνο?
΄ΚΑΙ ιστορία ξέρουμε πως η ΗΓΕΣΙΑ του ΚΚΕ εξοντώνει την αριστερά,ΚΑΙ τώρα ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ εχθρός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ.
Αλλά τι ζητάτε από το Λαό,όταν ο λαός διαμαρτύρεται στο Συνταγμα,και το ΚΚΕ είναι στην Ομόνοια,γιατι ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ είναι ψωριάρηδες,και επικίνδυνοι
ΑΧ-ΒΑΧ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...