Δευτέρα, 21 Μαΐου 2012


  Πανελλαδική στάση εργασίας στο εμπόριο και τις υπηρεσίεςΑν μπορείτε, διαδόστε το. Τα μέσα προπαγάνδας που διαθέτουμε είναι πολύ μικρά, και η κινήτοποίηση αυτή πολύ σημαντική, τόσο σαν φρένο στην επίθεση που δεχόμαστε σήμερα, όσο και σαν παρακαταθήκη για το μέλλον.
  Η κατάσταση στον χώρο του εμπορίου-υπηρεσιών είναι λίγο πολύ γνωστή από παλιά. Η διασπορά των εργαζομένων και των επιχειρήσεων, η πολυδιάσπαση, η πληθώρα εργοδοτικών σωματείων, και η παντώς καιρού στάση της πλειοψηφείας της ομοσπονδίας  που αυτή την στιγμή παζαρεύουν μειώσεις μισθών μέχρι και 15% με την εργοδοσία, έχουν καταστήσει τον χώρο πρωτοπορειακό πειραματόζωο για κάθε είδους αντεργατική πολιτική, όπως τα ελαστικά ωράρια, η εκ περιτροπής, η Κυριακάτικη, η απλήρωτη εργασία, η κατά βούληση καταπάτηση ρεπό και υπερωριών κ.α., εδώ και χρόνια. Αφού με το PSI λεηλατήθηκε και το επικουρικό μας ταμείο, αυτήν την στιγμή βρισκόμαστε μπροστά στην
πλήρη κατάργηση κάθε συλλογικής σύμβασης που προωθείται με την κατά κόρον σύναψη ατομικών συμβάσεων.*
Μπροστά σε αυτήν την κατάσταση οι εργαζόμενοι στον χώρο του εμπορίου- υπηρεσιών αποφασίσαμε να σηκώσουμε κεφάλι και να αντιδράσουμε μέσα από τα ταξικά μας σωματεία, προκειμένου να ακυρώσουμε την ουσιαστική κατάργηση των κλαδικών μας συμβάσεων και δικαιωμάτων στην πράξη.
Μία πρώτη κίνηση σε αυτήν την κατεύθηνση, είναι η κύρηξη πανελαδικής τετράωρης στάσης εργασίας, για το Σάββατο 26/5/2012 και από την έναρξη της βάρδυας.
*Βλέπε και  ΕΔΩ
 Ακολουθεί η ανακοίνωση των ταξικών σωματείων:

2 σχόλια:

TRASH είπε...

ευχαριστώ για την αναδημοσίευση, είναι σημαντικός αγώνας...

blackbedlam είπε...

Μην διανοηθείς να μου ξαναπείς ποτέ εμένα ευχαριστώ.
Και σε καλώ να το πάρεις πίσω.

Να ξέρεις,ποτέ δεν κάνω τίποτα ούτε από υποχρέωση ούτε μόνον και μόνον για να ευχαριστήσω τον άλλον.

Αλλά μόνον γιατί συμφωνώ και όταν εκτιμώ κάτι που πρέπει να γίνει.

Αυτό είναι καθήκον και υποχρεωσή μου.

Γι΄αυτό ανταποκρίθηκα και αν θες να πούμε τα σωστά,εγώ μάλλον θα έπρεπε να σε ευχαριστήσω που μου το υπέδειξες, γιατί πιθανόν να μην το έπαιρνα χαμπάρι.

Άντε βρε και να δεις μια ανάρτηση που σου ετοιμάζω.

Με την ελπίδα ότι θα καταλάβεις το χαζοχιούμορ μου.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...