Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Ο Αλέξης,το ζιβάγκο,και...........

Επί τέλους πόσα χρόνια πρέπει να περάσουν για να κάνουμε την αυτοκριτική μας;

Να επιχειρήσουμε μια εκτίμηση για τα "δικά μας" αποτελέσματα της 6ης του Μάη.
Μιας εκλογικής αναμέτρησης που έγινε κάτω από ξεχωριστές συνθήκες, τέτοιες που ο Ελληνικός λαός δεν έχει ζήσει τα τελευταία 60 χρόνια και με μια προοπτική, ακόμη μεγαλύτερης επίθεσης και εξόντωσης των λαϊκών στρωμάτων .


Θα αναγκαστώ να κάνω αναφορά σε προηγούμενες αναρτήσεις μου για να καταδείξω ότι τα σημερινά αποτελέσματα ήταν αναπόφευκτα.
Και ήταν αναπόφευκτα γιατί υπήρξαν κενά, παραλήψεις, υπήρξε αντιφατικότητα,μια "αγοραφοφική"τάση, μια τακτική που παρ΄ότι έδειχνε καθαρά  ότι δεν είναι αποτελεσματική, εμείς  συνεχίζαμε με την ίδια πρακτική, με τις ίδιες αναποτελεσματικές μεθόδους.   
Λίγο πολύ βέβαια  θέσεις και  απόψεις σε τούτο το μπλοκ είναι με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο διατυπωμένες. 
Όσο για τα ποσοστά στις 3 του μήνα έγραφα σε έναν διαδικτυακό φίλο που με ρωτούσε γι΄αυτά: "Δεν βλέπω να ανεβάζουμε τα ποσοστά μας ικανοποιητικά, ένα μικρό ποσοστό προς τα πάνω και στην ποιο απαισιόδοξη προοπτική, ακόμη και
λίγο κάτω μπορώ να πω".



Την Τετάρτη 18/4 Έγραφα:


" Υπεύθυνοι θα είμαστε εμείς και θα είμαστε εμείς που θα υποστούμε τις συνέπειες των αποφάσεών μας, αλλά και των πράξεών μας".


Την  Κυριακή 29/4 έγραφα:
 "Σε τούτην εδώ την ιστορική συγκυρία, είμαστε εμείς που γράφουμε ιστορία, εμείς που αφήνουμε παρακαταθήκη στα παιδιά μας,για τους νέους αγώνες που έρχονται".


Προσωπικά όταν λέω εμείς δεν εννοώ παρά μόνον το κόμμα, τις κομματικές δυνάμεις τους  φίλους, τα μέλη  και  τους οπαδούς του κόμματος.


Kαι αυτό γιατί κατά την γνώμη μου μόνο από το ΚΚ μπορεί κανείς να περιμένει επιστημονικά επεξεργασμένες προτάσεις διεξόδου από μια τέτοια κρίση του καπιταλιστικού συστήματος.


Στις 19/3/2012 έγραφα απ΄αφορμη την εκλογική διαδικασία του ΠΑΣΟΚ για την ανάδειξη προέδρου
του Βενιζέλου για πρόεδρο.     ΕΔΩ

...." Να δούμε τις εφεδρείες και τα αναχώματα που προετοιμάζονται.
Πρέπει στα σοβαρά να πάρουμε υπ΄όψη μας, τις επιθέσεις που θα δεχτούν οι συνεπείς ταξικές δυνάμεις, να δούμε τους μηχανισμούς που διαθέτουν για την παραχάραξη της αλήθειας, για την τρομοκράτηση για την παραπέρα χειραγώγηση των συνειδήσεων και ακόμη να πάρουμε σοβαρά υπ΄όψη  και το επίπεδο των μαζών, την δυνατότητα ενημέρωσής τους, την αδυναμία ερμηνείας της κατάστασης και των αιτιάσεών της.
Το να αναλωθούμε στην προσπάθεια ερμηνείας της εσωκομματικής διαδικασίας ανάδειξης του προέδρου, μπορεί να μην είναι τελείως άχρηστο, αλλά δεν είναι πιστεύω εκείνο που θα μας βοηθήσει
να απαντήσουμε στους λόγους, που ο υποκειμενικός παράγοντας παραμένει αγκυλωμένος σε αυταπάτες και ιδεοληψίες και να παρθούν μέτρα να αναστραφεί  αυτή η πραγματικότητα, σε όποιον βαθμό μπορεί αυτό να επιτευχθεί.

Εκείνο που πρέπει να  απασχολήσει είναι οι τρόποι και οι μέθοδες εκείνοι που θα οδηγήσουν πλησιέστερα στον λαϊκό παράγοντα.
Εμπειρία υπάρχει δεν μένει παρά να αξιοποιηθεί.


 Εμείς οφείλουμε να υπολογίζουμε κάθε φορά το επίπεδο συνείδησης και ωριμότητας των λαϊκών μαζών, που δε διαμορφώνεται σαν αποτέλεσμα ελεύθερης και ανεξάρτητης επιλογής, αλλά επηρεάζεται αποφασιστικά από την κατευθυνόμενη επιχείρηση ενσωμάτωσης, χειραγώγησης, πολύμορφης ανοιχτής ή συγκαλυμμένης τρομοκρατίας στις συνθήκες του καπιταλισμού. Με την επιδίωξη να κατακτάμε την ικανότητα να ασκούμε τον καθοδηγητικό μας ρόλο και να πείθουμε.


Είναι αλήθεια και είναι κάτι που κανείς νοήμων δεν μπορεί να παραγνωρίσει, ότι ήδη έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος.
Έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος, όχι μόνον για τα 3 τελευταία χρόνια της αδιέξοδης καπιταλιστικής κρίσης, αλλά και όλο το προηγούμενο διάστημα από την μεταπολίτευση και εδώ.



Ίσως και εμείς οι ίδιοι, δεν έχουμε αντιληφθεί σε βάθος τι είναι αυτό που συμβαίνει.


Ίσως δεν έχουμε εμπεδώσει αυτό που λέμε ότι δηλαδή :
"Το καπιταλιστικό σύστημα έχει εξαντλήσει τα όριά του δεν έχει και δεν μπορεί αντικειμενικά να προσφέρει τίποτα άλλο"


Ίσως ακόμη δεν έχουμε εικόνα για το πού μπορεί να οδηγήσει η κάθετη και συγχρονισμένα εμφανιζόμενη κρίση του συστήματος και μέχρι που μπορεί να οδηγηθεί αυτό, προκειμένου να υπερασπιστεί την συνέχιση της κυριαρχίας του.


 Ίσως ακόμη δεν έχουμε δει  την ανάγκη, του να συμβάλουμε και να αναπτύξουμε την συνείδηση των εργαζομένων, πράγμα που είναι μόνον δική μας ευθύνη, δικός μας ρόλος.




Ίσως δεν έχουμε κάνει χτήμα μας,  ότι το βασικό καθήκον του κόμματος είναι να κερδίσει την ενεργητική υποστήριξη της πλειοψηφίας της εργατικής τάξης, ώστε να αναδειχτεί σε τάξη απελευθερώτρια της κοινωνίας από κάθε μορφή εκμετάλλευσης.

Ακόμη όμως και αν όλα αυτά είναι σε γνώση μας, είναι καθαρό ότι δεν υλοποιούνται στην πράξη και στην καθημερινότητα".



Σήμερα λοιπόν μετά τα αναμενόμενα κατά την γνώμη μου  αποτελέσματα, θα ακολουθήσουμε ξανά την πεπατημένη;
Θα κάνουμε τις διαπιστώσεις μας, θα προχωρήσουμε σε προβλέψεις, θα επισημάνουμε τις απαιτήσεις των καιρών και της ιστορίας;
Θα καταγράψουμε μία μία τις επιθέσεις και τους αποκλεισμούς, θα μιλήσουμε και πάλι για παραχάραξη και αποπροσανατολισμό;
Θα διαπιστώσουμε και θα περιγράψουμε για άλλη μια φορά την εκλογική και όχι μόνον συμπεριφορα΄του λαϊκού παράγοντα, "που κάτω από αυτές τις συνθήκες υπέκυψε στους εκβιασμούς, ενέδωσε στις αυταπάτες, στα τρομοκρατικά διλήμματα και  στις ιδεοληψίες"


Εκτιμά για παράδειγμα σήμερα σε ανακοίνωσή του  το ΚΚΕ:


 "Επιβεβαιώνεται επίσης η δημόσια εκτίμηση του ΚΚΕ με το αρχικό ξέσπασμα της κρίσης ότι σε συνθήκες οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης που αυξάνει η σχετική εξαθλίωση του λαού συνυπάρχουν και οι δύο εκδοχές:Και το κίνημα να τραβήξει μπροστά αλλά και να υποχωρήσει προσωρινά".
 
Μόνο που για άλλη μια φορά αποφεύγει να πει ότι, το αν θα  τραβήξει το κίνημα μπροστά και δεν θα  υποχωρήσει,  έχει να κάνει  και θα είναι ανάλογο  με την χάραξη της δικής του αποτελεσματικής και αναγκαίας τακτικής, προσαρμοσμένης στις απαιτήσεις των καιρών και πάντα στην βάση των αρχών του.

Μια τακτική που θα μας φέρει δίπλα στους εργαζόμενους έτσι και με τέτοιον τρόπο, που θα τους πείσουμε και θα τους εμπνεύσουμε εμπιστοσύνη.
Με τέτοια τακτική που θα αναπτύξει τους δεσμούς μας με τον κόσμο, δεσμούς που είναι καθαρό ότι σε μεγάλο βαθμό έχουν διαρραγεί.
Υπάρχει κενό και σε αυτό το κενό,  έκανε την εμφάνισή του ο Αλέξης. 
Ντυμένος το "ζιβάγκο" του και έδωσε μια παράσταση αποπροσανατολίζοντας με φρούδες υποσχέσεις, χαϊδεύοντας τα αυτιά κανοναρχόντας την οργή του κόσμου, δείχνοντας μια "αδιέξοδη διέξοδο" μια διέξοδο που το μόνο που μπορεί να επιφέρει, είναι να δώσει χρόνο στον ταξικό εχθρό και να  οδηγήσει σε  παραπέρα απογοήτευση το λαό και σε ανάσχαιση τους λαϊκούς αγώνες.
Το κακό είναι ότι οι εποχές που φορώντας το ζιβάγκο μπορούσες να δώσεις ελπίδες στον λαό και να εξασφαλίσεις έστω για μια περίοδο την παραμονή του μέσα σε μία εικονική πραγματικότητα, μετατρέποντας το μπακαλοτέφτερο σε βιβλιάριο καταθέσεων και αμέσως μετά στο πλαστικό ψεύτικο χρήμα και στην πλαστική ζωή, που σ΄εκαναν να πιστέψεις ότι όλα ήταν δικά σου την στιγμή που σου τα δάνειζαν με υψηλότοκα δάνεια, πέρασε ανεπιστρεπτί.


Ο καπιταλισμός δεν έχει πια να δώσει τίποτα!


Πόσα χρόνια πρέπει να περάσουν για να κανουμε την αυτοκριτική μας;

Πρέπει να καταλήξουμε επί τέλους και αυτό να περάσει σε όλους μας, να αφομοιώσουμε ότι, μόνοι μας δεν μπορούμε βήμα να κάνουμε.
Ότι ευθύνη μας και ο μόνος λόγος ύπαρξής μας, είναι να αναπτύξουμε την ταξική συνείδηση, να οργανώσουμε ΜΛΚ τέτοιο που θα ανατρέψει αυτήν την βαρβαρότητα, για την εξουσία της εργατικής τάξης την εξουσία του λαού.
Αν δεν επισημάνουμε τα λάθη,αν δεν ανοίξουμε πόλεμο με τις  αδυναμίες μας αν δεν τις καταδικάσουμε δεν θα μπορέσουμε να χαράξουμε αποτελεσματική τακτική  και κάτι τέτοιο θα είναι καταδικαστικό για τις λαϊκές δυνάμεις για μας τους ίδιους.
Καλή δύναμη σε όλους μας.







23 σχόλια:

TRASH είπε...

φιλενάδα, διαφωνώ οριζόντια και κάθετα με το πνεύμα και το γράμμα της ανάρτησης.
Οποιος θέλει να αυτομαστιγωθεί, ο δρόμος είναι ανοιχτός, αλλα την άλλη εβδομάδα πάμε για απεργία για οποιον δεν το ξέχασε.
Δεν πιστεύω πως η δράση των κομμουνιστών το προηγούμενο διάστημα υπολήφθηκε αυτής κάποιου αλλου, θα έλεγα μάλιστα πως τον περισσότερο καιρό την παλεύαμε μονοι μας.
Το σύστημα πέτυχε τον στόχο του και τώρα θα βρεθούμε ανάμεσα στην σκύλα μιας άφθαρτης και ανερχομενης σοσιαλδημοκρατίας και την χάρυβδη ενός επελαύνοντος φασισμού. Μάλλον η ώρα προσφέρεται για συσπείρωση παρα για γκρίνιες...
Συντροφικά πάντα, όσο και αν οι εκφράσεις όλων μας δεν μπορούν πάντα να παρακάμψουν τα τεντωμένα νάϊρα μας.
Ραντεβού στα γουναράδικα....

TRASH είπε...

νάϊρα =νεύρα

Crash είπε...

Φίλε Trash, συγγνώμη που το λέω επισημαίνω αλλά λες παπαριές.
Το ΚΚ έχει τελειώσει πλέον και "επικοινωνιακά". Κρίμα!
Το εργατικό κόμμα - το αληθινό - δεν είναι μια μηχανή για κοινοβουλευτικές μανούβρες που κρατάνε 40 χρόνια. Είναι η συσσωρευμένη και οργανωμένη πείρα του προλεταριάτου. Μόνο με τη βοήθεια του κόμματος που στηρίζεται σ΄ όλη την περασμένη ιστορία, που προβλέπει θεωρητικά τους δρόμους της ανάπτυξής του, όλους του τους σταθμούς και εξάγει τον τύπο της απαιτούμενης δράσης, το προλεταριάτο απελευθερώνεται από την ανάγκη να ξαναρχίζει πάντα την ιστορία του εξαιτίας των δισταγμών του, της αναποφασιστικότητάς και των λαθών του.Το ΚΚ το φαγαν οι διάδρομοι της βουλής.Και είναι για καλό.
Νέες δυνάμεις θα αναδυθούν. Μη μασάμε το κουτόχορτο!

TRASH είπε...

@Crash:
Πολύ παλιά η αυταπάτη πως τάχα η ύπαρξη του ΚΚΕ εμποδίζει νέες δυνάμεις να αναδυθούν. Μία ματιά στην πολιτική ιστορία της μεταπολίτευσης (από τότε δηλαδή που υπάρχουν άλλες δυνάμεις) δείχνει πως η δύναμη τους ανεβοκατεβαίνει σε ευθεία αναλογία με αυτήν του ΚΚΕ. Τυχόν στραπατσάρισμα του ΚΚΕ λοιπόν, θα σημαίνει μάλλον την πλήρη εξαφάνιση αυτών των δυνάμεων, παρά την "ανάδυση" τους. Η ιστορική πείρα αυτό λέει, τουλάχιστον.
Ποιός λοιπόν λέει παπαριές τελικά;

Ανώνυμος είπε...

παπαριες λετε και οι δυο. Τα πράγματα είναι πολύ απλά. Ο λαός δε γουστάρει κομουνισμό. Πότε θα το χωρέσει η γκλάβα σας;

Master of puppets είπε...

Trash+Crash
Kάτσε και κοίτα τον αλέξη

Ανώνυμος είπε...

Οι θέσεις και οι απόψεις του ΚΚΕ ανταποκρίνονται πέρα για πέρα στην σημερινή πραγματικότητα.
Οι εκτιμήσεις του κόμματος επαληθεύονται η μία μετά την άλλη.
Αλλά κάτι δεν πάει καλά και όποιος από τα μέλη και τους φίλους του κόμματος δεν το βλέπει ή το κρύβει από τον κόσμο που όμως το διαπιστώνει καθημερινά και αναρωτιεται,κάνει ζημιά στο κόμμα.
Το ΚΚΕ όλο το διάστημα ήταν βουτηγμένο στην ηττοπάθεια,σε μια στιγμή της ιστορίας που θα έπρεπε να σηκώσει ψηλά την σημαία των απαιτήσεών του.
Δείτε καλά τι συμβαίνει γύρω σας.Διαφορετικά το κόμμα θα συρρικνωθεί και η ευθύνη θα είναι ολοδικιά μας.

Ασυμβίβαστος

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδιά, αφού εσείς δεν θέλετε,φοβάστε;
Αφήστε ένα άλλο αριστερό κόμμα να κάνει μια προσπάθεια.
Γιατί είναι άλλο να μην συμφωνείς ακριβώς με τις δικές του θέσεις, είναι άλλο να μην συμμετέχεις και είναι άλλο να το πολεμάς.
Σε όλη την προεκλογική περίοδο περισσότερο βρίσκατε να λέτε για τον Συνασπισμό παρά για την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.
Πώς να πιστέψει κανείς ότι υπερασπίζεστε τα συμφέροντα του κόσμου;
Στο κάτω κάτω έτσι όπως είναι τα πράγματα, η επανάσταση που θέλετε για να ανατραπεί αυτήν η κατάσταση δεν μπορεί να γίνει,έτσι δεν λέτε,κάντε λοιπόν ένα βήμα, φέρτε δίπλα σας τον κόσμο,να πιστέψει αυτά που λέτε να τα καταλάβει και να σας ακολουθήσει.
Με τον τρόπο που αντιμετωπίζεται την κατάσταση καταδικάζεται τον Ελληνικό λαό.
Έχουμε δικαίωμα στην προσπάθεια.

Ανώνυμος είπε...

Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που χρόνια τώρα μιλάει για την καταστροφική πορεία του συστήματος, είναι το κόμμα που δεν συμβιβάζεται και δεν ξεπουλιέται.
Το ΚΚΕ δεν είναι ένα κόμμα που προκειμένου να προσελκύσει ψηφοφόρους θα πει ψέμματα,δεν θα γεμίσει τον κόσμο με ψευδαισθήσεις.
Ρε συ ,έχεις καταλάβει ότι ο ΣΥΝ.δεν κάνει τίποτε άλλο από το να λέει ψέμματα στον λαό, να τον γεμίζει ψευδαισθήσεις, να τον αποπροσανατολίζει;
Πιστεύεις ότι ο Δασκαλόπουλος(πρόεδρος του ΣΕΒ) τυχαία τοποθετείτε εκτιμώντας το εκλογικό αποτέλεσμα και μιλάει για κυβέρνηση "εθνικής ενότητας και λαϊκής νομιμοποίησης στην οποία θα συμπεριλαμβάνετε και ο "Μεγάλος νικητής" των εκλογών με σαφή αντιμνημονιακή θέση" Εννοώντας φυσικά τον Σύριζα;
Προσέξτε καλά σήμερα τα προβλήματα εξακολουθούν και υπάρχουν και από αύριο θα γίνουν ακόμη χειρότερα.
Όποια κυβέρνηση, μνημονική, αντιμνημονιακή, "φιλολαϊκή", Εθνικής σωτηρίας ή ότι δήποτε άλλο,μέσα στα πλαίσια του συστήματος αυτού, δεν μπορεί να οδηγήσει πουθενά.
Να κάνουμε την αυτοκριτική μας ναι , να πούμε τα στραβά και τα ανάποδά μας ναι ,αλλά να μην ξεγελαστούμε λεπτό, ότι η Αστική τάξη, το κεφάλαιο και οι πολιτικοί τους υπηρέτες,θα κάνουν παραχωρήσεις,ότι μέσα και παρέα με την λυκοσυμμαχία της ΕΕ, μπορεί να βρουν διέξοδο και να ικανοποιηθούν έστω και στο ελάχιστο τα συμφέροντα της δικής μας τάξης.
Αυτό θα είναι μια ουτοπία που η εργατική τάξη θα το πληρώσει πολύ ακριβά και θα το πληρώνει για χρόνια.

Ανώνυμος είπε...

Άντε τώρα να κάτσουμε να κοιτάμε τον Τσίπρα να αλωνίζει, να κοιτάμε έναν κόσμο και μαζί με αυτόν και εμάς τους ίδιους να οδεύουμε για τον γκρεμό και να συνεχίζουμε με την ίδια τακτική.

Για όποιον έχει διαβάσει και 5 πράγματα και ξέρει ποιος είναι ο ρόλος του κόμματος, ρίχτε μια ματιά στην ανακοίνωση της ΚΕ για τις εκλογές και θα δείτε ότι παρ΄όλο που δεν κάνει εκτιμήσεις ολοκληρωμένες όπως λέει, εν τούτοις εκτιμά όπως πάντα άλλωστε πως το κόμμα πέρασε από τις συμπληγάδες, με λίγα λόγια δέχτηκε επιθέσεις από σύσσωμο τον πολιτικό κόσμο γιατί είναι το μόνο κόμμα που φοβούνται.

Με λίγα λόγια πάλι για όλα φταιν΄οι γκόμενες οι πρώην και οι επόμενες αλλά ποτέ εμείς οι ίδιοι.
Αν δεν καταλάβουμε ότι μέσα σε αυτό το πολιτικό περιβάλλον δίνουμε την μάχη μας, ότι όλοι κάνουν καλά την δουλειά τους γιατί αυτή είναι η δουλειά τους, δεν θα καταλάβουμε ποτέ ότι αυτοί που δεν κάνουν καλά την δουλειά τους είμαστε εμείς.


Ποδηλάτης

blackbedlam είπε...

Καλησπέρα σου Trash.
Γράφεις ότι δεν πιστεύεις " η δράση των κομμουνιστών το προηγούμενο διάστημα υπολήφθηκε" .......
Είμαστε υποχρεωμένοι τις εκτιμήσεις μας να τις συνάγουμε εκ του αποτελέσματος και στην βάση κάποιων δεδομένων.
Τα δεδομένα είναι ότι οι εκτιμήσεις μας για την κατάσταση στην χώρα είναι απόλυτα εναρμονισμένες με την πραγματικότητα.
Δεδομένο είναι ότι οι εκτιμήσεις μας για τον χαρακτήρα της κρίσης είναι εναρμονισμένες με την επιστημονικά τεκμηριωμένη θεωρία του Μαρξισμού που καθημερινά επιβεβαιώνεται από την ίδια την ζωή την πορεία και τις εξελίξεις της οικονομίας τόσο στην χώρα όσο και σε ολόκληρη την Ευρώπη και όχι μόνον.
Η διέξοδος που προτείνουμε κατά την γνώμη μου και με βάση τις θέσεις των κλασσικών του Μαρξισμού, είναι ορθή.
Όπως και να τα μετρήσεις, όπως και να τα υπολογίσεις δεν βγαίνουν τα "νούμερα".
Αλλά και με λίγα λόγια, "με τον ήλιο τα βάζουμε, με τον ήλιο τα βγάζουμε, τι έχουν τα έρμα και ψοφούν¨"
Όπως λέει και ο παραπάνω φίλος ανώνυμος Ποδηλάτης,πρέπει να καταλάβουμε και αυτό προκύπτει εκ του αποτελέσματος, ότι κάτι φταίει.
Δεν μπορεί να μην το δεχτούμε αυτό, με το σκεπτικό ότι η άρχουσα τάξη αυτούς τους μηχανισμούς διαθέτει, αυτούς τους μηχανισμούς θα τους εκσυγχρονίζει διαρκώς για να αποπροσανατολίζει και να χειραγωγεί.
Ε, τι θα γίνει λοιπόν, με αυτήν την λογική δεν οδηγούμαστε πουθενά.
Αυτοακυρωνόμαστε το καταλαβαίνεις;
Γι΄αυτό καλύτερα να αυτομαστιγωθούμε που λες αν και κατά την γνώμη μου μόνο αυτομαστίγωμα δεν είναι η σκληρή αυτοκριτική,παρά να αυτοακυρωθούμε.
Τέλος πρόσεξε τον τρόπο με τον οποίο τοποθετήσε.

"Όποιος θέλει να αυτομαστιγωθεί, ο δρόμος είναι ανοιχτός".......,

Έτσι θα απαντήσουμε σε κάποιον που θα επιχειρήσει να κάνει κριτική και μάλιστα καλοπροαίρετη;
Θα του δείξουμε με λίγα λόγια την πόρτα;
Λάθος φίλε μου, λάθος μέγα.

Unknown είπε...

το κακό είναι ότι δεν ζεί και η μαρίκα να φτιάξει και κανένα ντομαδάκι μπάς και αλλάξει γνώμη η αλέκα .
Ημαρτον !!

Unknown είπε...

στις επόμενες εκλογές , όποτε γίνουν θα φάτε πολύ μαυρο ο κόσμος είναι θυμωμένος με αυτά που κάνετε προσγειωθήτε . Ακούστε μην μιλάτε μόνο , ακούστε και τον ΛΑΟ δεν αντεχει ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΘΕΩΡΙΕΣ

TRASH είπε...

@ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ:
Το πρόβλημα του λαού αυτό ήταν πάντα, πως δεν ήθελε λόγια και θεωρίες σαν οδηγό δράσης ακόμη και αν αυτές επιβεβαιώνονται καθημερινά στην πράξη. Από την άλλη βέβαια τα λόγια και τις θεωρίες της Χ.Α. για τον ρατσισμό, μια χαρά τα θέλει και τα καταλαβαίνει.
Οπότε σύμφωνα με όσα μας λες., έχουμε δύο επιλογές για να κάνουμε τα γούστα του λαού:
1)Να αρχίσουμε να γρυλίζουμε και να εξωβελίσουμε κάθε αναλυτική ικανότητα από τον δημόσιο λόγο μας
2)Να γίνουμε φασίστες
Δεν είναι σοβαρά πρεάγματα αυτά που λες, σύμφωνα με την λογική του "τι θέλει ο λαός" θα '΄πρεπε να είχαμε κλείσει το μαγαζί από το '81 και να ψηφίζαμε όλοι ΠΑΣΟΚ.
Μαζευτήτε κάποιοι, χειρότεροι από τους παλιούς ΠΑΣΟΚους γίνεστε...

PHOTO ΤΙΤΛΟΙ είπε...

Από το ζιβάγκο στον Αλέξη...
Η ιστορία συνεχίζεται.

blackbedlam είπε...

Γιώργο Παπαδάκη
Στο παραπάνω σχόλιό σου γράφεις :
" Ακούστε μην μιλάτε μόνο , ακούστε και τον ΛΑΟ δεν αντεχει ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΘΕΩΡΙΕΣ"
Και είναι σίγουρο ότι τις θεωρίες μας δεν τις έχεις ακούσει ποτέ,ή τουλάχιστον δεν μπήκες στον κόπο να τις "διαβάσεις".
Αλλά και γιατί δεν βρέθηκε κανείς να σου τις πει να σου τις ερμηνεύσει.
Τις "θεωρίες"μας τις άκουσες από τον Πρετεντέρη και την Τρέμη, από τα παπαγαλάκια της εξουσίας των μονοπωλίων εγώ τουλάχιστον το κατανοώ αυτό.
Πρόσεξε το κατανοώ όχι το δικαιολογώ.
Ακόμη λες:
"στις επόμενες εκλογές , όποτε γίνουν θα φάτε πολύ μαύρο ο κόσμος είναι θυμωμένος με αυτά που κάνετε προσγειωθείτε" .
Και δεν θα το έλεγες αυτό, αν ήξερες ότι στην φάση που βρίσκεται το κεφάλαιο, δεν μπορεί να δώσει τίποτα.
Ότι το ΚΚΕ είναι ένα κόμμα που είναι ταγμένο στην υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων.
Δεν είναι ούτε για χαϊδέματα, ούτε για να καλλιεργήσει αυταπάτες.
Είναι αλήθεια δεν μιλά για εύκολα πράγματα, αλλά μιλά σίγουρα για την μόνη διέξοδο που μπορεί σήμερα και κάτω από αυτές τις συνθήκες, να απεγκλωβίσει και να δώσει διέξοδο για το λαό και τους εργαζόμενους.
Μακάρι να γινόταν διαφορετικά, αλλά να ξέρεις ο λαός δεν μπορεί να εξασφαλίσει τίποτα μέσα σε αυτό το σύστημα.
Δεν ξέρεις κ. Παπαδάκη ότι σήμερα το κεφάλαιο είναι υποχρεωμένο να καταστρέψει το μηχάνημα που του παράγει τον πλούτο,τον εργαζόμενο.
Μπορείς να το καταλάβεις αυτό;
Ρίξε μια ματιά εδώ http://blackbedlam.blogspot.com/2010/06/blog-post_23.html
Και εδώ http://blackbedlam.blogspot.com/2010/04/blog-post_25.html
Όχι ότι φιλοδοξώ να σε μεταπείσω, όχι ότι πιστεύω ότι είναι εύκολο να γίνει απόλυτα κατανοητό, αλλά έστω μια πρώτη προσπάθεια για να μην έχω και εγώ να λέω, ότι δεν ξέρεις.
Να είσαι καλά.

ένας στρατολάτης είπε...

ΒΒ, είναι αργούτσικα για να πω κάτι παραπάνω από το ότι τέτοιο μετεκλογικό πονοκέφαλο δεν έχω νιώσει ποτέ άλλοτε. Ώρες ώρες νιώθω πως η τακτική είναι ολόσωστη κι άλλες τα βλέπω όλα στραβά κι ανάποδα. Αργά ή γρήγορα φαντάζομαι θα κατασταλάξουμε. Μέχρι τις επόμενες εκλογές που πολύ φοβάμαι πως θα είναι δυσκολότερες..

George Tekirdalis είπε...

Η νεολαία άλλαξε τη σύσταση!!!! Προτίμησε Αλέξη, τα νέα ζευγάρια ψήφισαν Αλέξη, οι πληγωμένοι δημοκράτες ψήφισαν Αλέξη, η παρουσία του Γλέζου ένωσε τον κόσμο κι ο Αλέξης ήταν σεμνός στην ομιλία του, από εκεί κέρδισε πολλούς αναποφάσιστους κι από εκεί έχασε πολλά το ΚΚΕ, ήταν ανεκδιήγητη η στάση του ΚΚΕ σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ, ήταν ανεκδιήγητος ο πολιτικός λόγος της Αλέκας και ανεκδιήγητη η πολεμική στον ΣΥΡΙΖΑ, κι εδώ χάθηκε το ποσοστό που προστέθηκε από απελπισμένους στις πριν εκλογές και θα χαθεί κι άλλο, αν δεν αλλάξει η γλώσσα και δεν αλλάξει και η τακτική προσέγγισης του προβλήματος, προβλέπω αναταραχές στο κόμμα σου λαέ, και εσωγιαουρτώματα, οι ΚΚΕ οικογένειες έχουν πολύ θυμώσει, βράζει η κατσαρόλα του Περισσού.

ΣΠΥΡΟΣ είπε...

Σύντροφοι,
Θα μου επιτρέψετε να παρατηρήσω πολύ συνοπτικά ότι : Ο κόσμος καταλαβαίνει πολύ καλά το τί θέλει και τι επιδιώκει το ΚΚΕ, όπως συγχρόνως αντιλαμβάνεται και ότι του λέει την Αλήθεια...
Την επόμενη όμως στιγμή : 1) Από το υποσυνείδητό του ξεπροβάλλει το δήθεν "αποκρουστικό" πρόσωπο του σοσιαλιστικού συστήματας, που του έχουν εντεχνα και επί τόσα χρόνια καλλιεργήσει η αστική προπαγάνδα, το Σχολείο, η Εκκλησία, ένα ολόκληρο Σύστημα "θεμελιωμένο στην ψευτιά". Αμέσως δηλ.ξεπροβάλλει και ορθώνεται ένα πρώτο "ανάχωμα"από συσσωρευμένες φοβίες και ιδεοληψίες που του κρύβει τον δρόμο...Και
2)Προ των αγώνων και των αναπόφευκτων ΘΥΣΙΩΝ που υπόσχεται ο δρόμος που υποδεικνύει το ΚΚΕ φαίνεtαι ότι "δειλιάζει", κοντοστέκεται και τελικά ΠΡΟΤΙΜΑ (προς το παρόν τουλάχιστον...) τις εύκολες λύσεις που του προβάλλουν οι αντιλήψεις για εξανθρωπισμό του Καπιταλισμού μέσα από κοινοβουλευτικές διαδικασίες και από μιά αλλαγή στην Κυβέρνηση από φορείς τύπου ΣΥΡΙΖΑ, όπως ΑΚΡΙΒΩΣ παλιότερα τύπου ΠΑΣΟΚ - Ανδρέα Παπανδρέου, με "αριστερές" κυβερνήσεις και "αριστερές" πολιτικές... Στο σημείο αυτό ορθώνονται τα άλλα αναχώματα, που εξ ίσου καθοριστικά εμποδίζουν τη ριζοσπαστικοποίηση του κόσμου της εργασίας ώστε να μην τολμά να επιχειρεί το ποιοτικό άλμα, αλλ'αντιθέτως να εφησυχάζει "ναρκισσευμένος" στις αυταπάτες του...
Κατ'αποτέλεσμα : Προς το παρόν (ακόμη) η εργατική τάξη, το υποκείμενο της σοσιαλιστικής επανάστασης, Δ Ε Ν είναι ακόμη διατεθειμένη να "ξεβολευτεί" και να αποδυθεί σε αγώνες και θυσίες. Τα κάθε είδους "αναχώματα", από "αριστερά" κόμματα και ιδεοληψίες,αλλά και οι κοινοβουλευτικές αυταπάτες,μεθοδικά καλλιεργημένες από τη σοσιαλδημοκρατία του ΠΑΣΟΚ στη χώρα μας τα τελευταία τριάντα χρόνια, φαίνεται να έχουν βαθειές ρίζες και κρατούν ακόμη γερά...
Από την άλλη, εκείνο που θα μπορούσε κανείς να συζητήσει σε βάθος είναι η τ α κ τ ι κ ή του Κόμματος στις δεδομένες αυτές συνθήκες, η οποία υστερεί και είναι αναντίστοιχη προς τις εξαιρετικές αναλύσεις της ταξικής πραγματικότητας και του στρατηγικού στόχου που έχει ανοιχτά θέσει μπροστά στην εργατική τάξη. Λχ. ενώ ορθότατα διαπιστώνει ότι έχουμε πόλεμο και ορθότατα καλεί σε αντεπίθεση και γενικό ξεσηκωμό, όταν δημιουργούνται οι μ α ζ ι κ έ ς προϋποθέσεις, κάνει πίσω...

ΣΠΥΡΟΣ είπε...

Συνέχεια...
Για παράδειγμα, στις νέες εκλογές που κατά πάσα πιθανότητα έρχονται και ε φ ό σ ο ν οι εκλογικοί συσχετισμοί το επιτρέψουν (γιατί σήμερα αυτοί δεν υπάρχουν και ορθότατα το Κόμμα δεν συμμετέχει με καιροσκοπικούς ελιγμούς στην καλλιέργεια ψευδαισθήσεων και αυταπατών), γιατί να μη διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στη δημιουργία μιας Κυβέρνησης, έστω και βραχύβιας, που θα έπαιρνε σειρά φιλολαΙκών μέτρων, που θα ανακούφιζαν το σύνολο του εργαζόμενου λαού, που θα δημιουργούσαν τεράστια δυναμική στο Κίνημα, θα απελευθέρωνων τη λαϊκη πρωτοβουλία και με χειροπιαστά μέτρα θα έπειθαν τον λαό ότι μ π ο ρ ε ί να ζήσει καλύτερες μέρες, εάν πάρει τις τύχες του στα χέρια του...Τέτοιες μαζικές διαδικασίες,ακόμη και άν οδηγούσαν στη διάλυση αυτής της Κυβέρνησης, δεν θα αποκάλυπτε το ρόλο της ηγεσίας του οπορτουνισμού, δεν θα ριζοσπαστικοποιούσε τεράστιες λαϊκές δυνάμεις και τελικά δεν θα δημιουργούσαν, στη βάση των αρχών της διαλεκτικής, τα πρώτα φύτρα της Λαϊκής Εξουσίας που με την καθοδήγηση του Κόμματος θα αποφασίσει να καταστήσει κοινωνική ιδιοκτησία και τα βασικά μέσα παραγωγής, δηλ.εν τέλει να δρομολογήσει επαναστατική διαδικασία, με συνθήκες μαζικού λαϊκου Κινήματος που τίποτε και κανείς δεν θα μορέσει να ανακόψει ; ; ; Μήπως λοιπόν,θα πρέπει να σταματήσουν οι δικές μας ομφαλοσκοπήσεις και να μας πεί υπεύθυνα και ανοιχτά το Κόμμα, τί ακριβώς εκτιμά και τί ακριβώς φοβάται από το "άνοιγμά" του στις εργαζόμενες μάζες ; ; ; Μήπως εμείς είμαστε "βιαστικοί" και το Κόμμα "βλέπει" αρνητικούς παράγοντες που εμείς δεν μπορούμε να αντιληφθούμε ; ; ; ; ΄Η μήπως θα πρέπει να περιμένουμε να "μαζικοποιηθούν" τα συνδικάτα, σε οικονομίστικη βέβαια βάση, αφού η πολιτική ριζοσπαστική κατεύθυνση μπορεί να υπάρχει διάχυτη στην κοινωνία και α ν ε ξ ά ρ τ η τ α από τη συμμετοχή των εργαζομένων στα αλωμένα και απαξιωμένα σήμερα από τον ξεπουλημένο, εργοδοτικό συνδικαλισμό σωματεία...
Επιτέλους, δεν μπορούμε να προβάλλουμε τη Λαϊκή Εξουσία και Οικονομία, χ ω ρ ί ς να κάνουμε ξεκάθαρο στην εργατική τάξη και τους συμμάχους της τον π ρ α κ τ ι κ ό δ ρ ό μ ο τον οποίο τους καλούμε να ακολουθήσουν. Κι αυτός ο δρόμος, που περιλαμβάνει διαρκείς εργατικούς αγώνες συγχρόνως με ιδεολογική και πολιτική πάλη ενάντια στον οπορτουνισμό, δεν μπορει παρά να είναι μ α ζ ι κ ό ς και δεν μπορεί να διεξαχθεί αλλιώς παρά με ό ρ ο υ ς ιδεολογικής και πολιτικής αντιπαράθεσης, δηλ. πάλι με όρους και συνθήκες μαζικού Κινήματος, όπου τελικά θα μπορέσουν να επικρατήσουν του οπορτουνισμού και των αυταπατών οι επαναστατικές ιδέες και οι στόχοι και να οδηγήσουν νικηφόρα το σύνολο της εργατικής Τάξης στο τελικό ποιοτικό Αλμα. Τελικά, τ ί δεν κάνει καλά το Κόμμα προς αυτή την κατεύθυνση και τι φταίει που η εξαιρετική μαρξιστική του ταξική και πολιτική ανάλυση και πρόβλεψη της σύγχρονης πραγματικότητας δεν έχει αντιστοίχιση και σε συνδικαλιστική, κοινωνική και εκλογική αριθμητική αύξηση και υπεροχή ; ; ; Κι εδώ χρειάζονται πειστικές αναλύσεις και απαντήσεις και όχι απανωτό αυτομαστίγωμα ή ανεξήγητη εσωστρέφεια που οδηγεί στην αυτοκαταστροφή...
Σπύρος

blackbedlam είπε...

Γεια σου Στρατολάτη.
Φτου και απ΄την αρχή με ότι αυτό συνεπάγεται, για όποιον θέλει να καταλάβει.
Το μόνο για το οποίο είμαι σίγουρη, είναι ότι χωρίς ένα κομμουνιστικό κόμμα επαναστατικό, που θα καθοδηγείται και θα εφαρμόζει δημιουργικά και θα αναπτύσσει την μαρξιστική λενινιστική θεωρία, που θα την εμπλουτίζει με τα διδάγματα της ταξικής πάλης,δεν μπορεί να προχωρήσει τίποτα.
Καλή δύναμη να πω.Καλή δύναμη για να τα βγάλουμε πέρα με αυτά που και σε προσωπικό επίπεδο θα βρούμε μπροστά μας και θα είναι πολύ επώδυνα,καλή δύναμη και για τις μάχες που θα χρειαστεί να δώσουμε όλοι όσοι δεν μπορούμε να συμβιβαστούμε και σταυρώνοντας τα χέρια να πούμε "Βάρα με αγά μου να αγιάσω"

blackbedlam είπε...

Καλησπέρα σου Σπύρο.
Κάπου σε πιάνω και κάπου σε χάνω.
Γράφεις ας πούμε στην αρχή:
"Ο κόσμος καταλαβαίνει πολύ καλά............και ότι του λέει την αλήθεια"
Και ακριβώς από κάτω παραθέτεις του λόγους που αυτός ο κόσμος ναι μεν καταλαβαίνει,αλλά δεν αποφασίζει να κινηθεί να δράσει να αντισταθεί
Μιλάς για την προπαγάνδα, το σχολείο, την εκκλησία, όλο το σύστημα.
Ακριβώς αυτοί είναι οι μηχανισμοί του συστήματος και ακριβώς απέναντι σε αυτούς τους μηχανισμούς είναι που θα έπρεπε το κόμμα να παρατάξει τις δυνάμεις του ώστε το "εκκλησίασμα" ο λαός και οι εργαζόμενοι θέλω να πω, να καταλάβουν αυτό που δεν έχουν κατά την γνώμη μου καταλάβει,να δουν τον δρόμο που ανοίγεται μπροστά τους που όπως και συ παραδέχεσαι του τον κρύβουν όλα τα συσσωρευμένα αναχώματα όπως λες.
Αν γνώριζαν ότι όλα αυτά που τους έχουν φορτώσει είναι φοβίες, ιδεοληψίες, αυταπάτες κτλ, τότε θα επέλεγαν την μοναδική διέξοδο, ακριβώς γιατί θα ήξεραν ότι δεν υπάρχει άλλη.
Να καταλάβουμε όλοι τούτη την κρίσιμη ώρα, το ΚΚΕ δεν προτείνει το καλύτερο, προτείνει το μοναδικό.
Την μόνη διέξοδο.
Αυτά που προτείνονται ένθεν κα κείθεν που λένε οι γραμματιζούμενοι, δεν είναι εύκολες λύσεις όπως λες, δεν είναι καν λύσεις, δεν οδηγούν πουθενά παρά μόνον στην εξόντωσή μας.
Και ασφαλώς αν είχε γίνει αυτό καθαρό στο μυαλό των λαϊκών στρωμάτων, δεν θα επέλεγε τις "εύκολες λύσεις"
Και επειδή συμφωνώ με τις αιτιάσεις που δίνεις για τη μη αποδοχή των σωστών προτάσεων του ΚΚΕ, βρίσκω ότι όλα όσα λες ακυρώνουν την αρχική σου διατύπωση ότι ο κόσμος ξέρει και καταλαβαίνει.

Στο δεύτερο σχόλιό σου θα σταθώ μόνον στο ζήτημα που βάζεις σχετικά με τον "καθοριστικό ρόλο που θα μπορούσε να διαδραματίσει το κόμμα παίρνοντας φιλολαϊκά μέτρα ......
Εδώ πρέπει να σου πω ότι σε χάνω τελείως.
Έτσι, ίσως οι απαντήσεις μου να μην απαντούν στα ερωτήματά σου.
Πες μου αν είναι έτσι.
Λες λοιπόν ότι οι συσχετισμοί σήμερα δεν είναι τέτοιοι που να μας ευνοούν, εκτιμάς ότι σωστά το κόμμα δεν συμμετέχει στους καιροσκοπικούς ελιγμούς και μιλάς για τις εκλογές που έρχονται.
Στις εκλογές που έρχονται τι νομίζεις ότι μπορεί να έχει αλλάξει ώστε να μας δοθεί η δυνατότητα να πάρουμε κοινοβουλευτικά την εξουσία.
Κοινοβουλευτικά ! ;

blackbedlam είπε...

Σπύρο,όταν φτάσει ο "λαός να μας δώσει την εξουσία" θα σημαίνει ότι εκείνος έχει πάρει στα χέρια του την εξουσία.
Ότι προηγουμένως θα έχουν συμβεί τόσα και τέτοια πράγματα, που θα έχει ανατραπεί το σύμπαν και φυσικά το σύστημα.
Να ξέρεις ότι μέσα σε τούτο το σύστημα με συνύπαρξη της πλουτοκρατίας, των επιχειρήσεων, των βιομηχάνων ,των εφοπλιστών, των τραπεζών, του συστήματος αυτού δηλαδή, κανένα κόμμα, κανένας πολιτικός φορέας δεν μπορεί να δώσει διέξοδο, ούτε και να πάρει μέτρα υπέρ του λαού.
Μέσα στον καπιταλισμό το κόμμα θα έπρεπε να κάνει συμβιβασμούς και κολωτούμπες.
Και καθώς λέει και το ίδιο το κόμμα ο λαός δεν χρειάζεται ένα τέτοιο μόρφωμα.
Ρίξε μια ματιά εδώ http://blackbedlam.blogspot.com/2010/06/blog-post_23.html
Και εδώ http://blackbedlam.blogspot.com/2010/04/blog-post_25.html
Έτσι για να δεις πόσο αδιέξοδη είναι η κατάσταση, που μόνον με την ανατροπή του συστήματος μπορεί να προχωρήσει.
Τέλος θέλω να πω ότι το κόμμα δείχνει τον δρόμο πρακτικά και ξεκάθαρα.
Λέει πηγαίνετε στα σωματεία σας,ανατρέψτε τους συσχετισμούς δύναμης, οργανωθείτε στους συλλόγους, στις γειτονιές, αντισταθείτε, οργανωθείτε, γιατί δίχως οργάνωση δεν μπορεί τίποτα να γίνει.
Αυτά που διατυπώνει το κόμμα είναι κρυστάλλινα, οι εκτιμήσεις του, οι θέσεις και το πρόγραμμά του, αλλά όπως γράφεις και συ:

"Τελικά, τ ί δεν κάνει καλά το Κόμμα προς αυτή την κατεύθυνση και τι φταίει που η εξαιρετική μαρξιστική του ταξική και πολιτική ανάλυση και πρόβλεψη της σύγχρονης πραγματικότητας δεν έχει αντιστοίχηση και σε συνδικαλιστική, κοινωνική και εκλογική αριθμητική αύξηση και υπεροχή ; ; ;
Αυτό ακριβώς λέω και γω, πρέπει να δούμε λοιπόν τι φταίει.Τι δεν κάνουμε καλά.
Αυτή η προσπάθεια να δώσουμε απαντήσεις δεν μπορεί να προκύψει αν δεν κάνουμε την αυτοκριτική μας, αν δεν δούμε τα λάθη και τις αδυναμίες μας, αν δεν δούμε τα κενά και τις αντιφάσεις μας,αν δεν δούμε την τακτική μας μέσα στις σημερινές συγχρονες και βάρβαρες συνθήκες.
Και αυτό είναι καθήκον μας, δεν είναι αυτομαστίγωμα, είναι χρέος μας.
Οι κομμουνιστές έχουν δύο μέτωπα πάλης, ένα με τον ταξικό εχθρό και ένα με τις αδυναμίες τους.
Να είσαι πάντα καλά και πάντα ευπρόσδεκτος εδώ στην συντροφιά μας. Χρήσημες οι παρατηρήσεις σου.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...