Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Μια "αυθόρμητη επίσκεψη συμπαράστασης"

 στους Χαλυβουργούς


100 ΜΈΡΕΣ ΗΡΩΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ
  Η Χ.Α επισκέφτηκε  στους Χαλυβουργούς, τους "συμπαραστάθηκε έμπρακτα" και ο εκπρόσωπός τους απηύθυνε τον λόγο από το μικρόφωνο εκείνο, που έστειλαν  τους αγωνιστικούς τους χαιρετισμούς εκατοντάδες αντιπροσωπίες συνδικαλιστικών, πολιτικών οργανώσεων, απλών εργαζομένων, ανθρώπων του μόχθου, που έσπευσαν αυτές τις 110 μέρες να στηρίξουν και να σταθούν αλληλέγγυοι  στους ηρωικούς απεργούς της Χαλυβουργίας που για πάνω από 3 μήνες κρατούν στις πλάτες τους, την αξιοπρέπεια της εργατικής τάξης.

Τόλμησαν οι Χιτλεροναζίδες  και επιχείρησαν με την παρουσία τους να αμαυρώσουν και να προβοκάρουν αυτόν τον ηρωικό αγώνα των Χαλυβουργών!


Έναν αγώνα που δεν περιορίστηκε  στα στενά πλαίσια  των συμφερόντων των εργαζομένων του συγκεκριμένου εργοστασίου, αλλά είχε σαφή χαρακτηριστικά ενός πολιτικού αγώνα ενάντια στα συμφέροντα των καπιταλιστικών γερακιών, που με τις θεσμοθετημένες αποφάσεις του πολιτικού προσωπικού τους, επιχειρούν να εξοντώσουν μέρος της εργατικής τάξης και να εξασφαλίσουν συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα.
Να γράψει κανείς για τις εικόνες, που από πρώτη ανάγνωση τουλάχιστον σε κάνουν να αισθάνεσαι το στομάχι σου να αδειάζει και να γεμίζει εύφλεκτο υλικό που σου καίει το  μέσα σου;

Γροθιά στο στομάχι οι εικόνες στα μαζικά αναρτημένα βίντεο, που καλύπτουν απ΄ακρη σ΄άκρη την μπλοκόσφαιρα, γιατί "κάποιοι" με πολύ ανεπτυγμένη την "ταξικη συνείδηση", διαπίστωσαν 110 μέρες μέτα τον "ρόλο" του Προέδρου και του ΚΚΕ!


Τα συναισθήματα σε κατακλύζουν. Ευτυχώς όταν έχεις εκπαιδευτεί δεν κρατάει πολύ, επικρατεί η λογική, το κάψιμο φεύγει από το στομάχι και ανεβαίνει στον εγκέφαλο.
Και  εκεί γίνονται διεργασίες.
Γίνονται επεξεργασίες, συνθέσεις γεγονότων της ιστορίας, μπαίνουν τα αντικειμενικά και τα υποκειμενικά στοιχεία στην μέση, τα εξετάζεις, τα αναλύεις ανάλογα φυσικά με το γνωστικό πεδίο που διαθέτει "ο καθείς"
Η πρώτη προσπάθεια είναι να ερμηνεύσεις  το γεγονός.
Αλλά για να δώσεις μια αξιόπιστη ερμηνεία,  πρέπει να έχεις στην διάθεσή σου τα δεδομένα.
Όλα τα δεδομένα, αν είναι δυνατόν.


Είναι όμως κάποια γεγονότα ενταγμένα σε ένα γενικότερο πλαίσιο, δεν περιορίζονται στους στενούς ορίζοντες του συγκεκριμένου συμβάντος και σαν τέτοιο πρέπει να ερμηνευτεί.
Το χθεσινό γεγονός αποτελεί  μέρος ενός γενικότερου πολιτικού πλαισίου,ενός ευρύτερου σχεδιασμού, με πρόγραμμα, με φόρμα και περιεχόμενο, προσαρμοσμένο και εναρμονισμένο στους στόχους που επιβάλλεται να υπηρετήσει.
Τότε τα γεγονότα χάνουν το ονοματεπώνυμό τους, αλλά  διατηρούν τα χαρακτηριστικά τους.
Δεν έχει σημασία αν οι εμπλεκόμενοι λέγονται Γιώργος, Μάκης, η Δήμητρα, αλλά τι χαρακτηριστικά έχουν ποιες είναι οι ιδιότητές τους.


Διανύουμε όμως μια ιστορική χρονική περίοδο,οι προϋποθέσεις  και οι συνθήκες είναι εντελώς διαφορετικές από τις προηγούμενες περιόδους του Πολιτικού και κοινωνικού μας βίου.
Τα προηγούμενα κριτήρια δεν ισχύουν πλέον, με άλλα κριτήρια πρέπει να εκτιμηθούν τα γεγονότα και να τα κοιτάξουμε κάτω από άλλο πρίσμα.


110 μέρες ανυποχώρητου απεργιακού αγώνα, είναι ένα γεγονός που εκτός από την ιστορική του σημασία,πέρα από τις συνέπειες για τον συγκεκριμένο πλουτοκράτη Μανεση, ενέχει και πολλούς κινδύνους για το σύνολο των συμφερόντων της  πλουτοκρατίας και των μέτρων που επιχειρούν να επιβάλλουν μέσω της πολιτικής εξουσίας.


Η απεργία των Χαλιβουργών, αποτελεί ορόσημο αγώνα για την εργατική τάξη.


Ο αγώνας των Χαλυβουργών, πήγε να γίνει  αγώνας όλης της εργατικής τάξης


Δοκιμάστηκε η αντοχή των εργατών, προκειμένου να μην κυριαρχήσουν παντού οι νέες εργασιακές σχέσεις - κάτεργο και οι μισθοί πείνας.


Η απεργία των Χαλυβουργών, ανέδειξε την τεράστια δύναμη που έχει η εργατική τάξη αρκεί να την συνειδητοποιήσει .


Η Πανεργατική και παλλαϊκή αλληλεγγύη στους απεργούς, ανέδειξε τις δυνατότητες  και τα όπλα που διαθέτει η εργατική τάξη.


Οι Χαλυβουργοί΄,βρέθηκαν στην εμπροσθοφυλακή των διεκδικήσεων των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης.


Έγιναν η πρωτοπορία ενάντια στην εργοδοσία και ενάντια στις ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες.


Μπήκαν μπροστά για να ενημερώσουν,να εμψυχώσουν να πείσουν και άλλους κλάδους να προχωρήσουν αποφασιστικά στην διεκδίκηση των δικαιωμάτων για ζωή και αξιοπρέπεια,


Οι Χαλυβουργοι, έγιναν ο εφιάλτης των μεγαλοεργοδοτών και  των πολιτικών τους  εκπροσώπων.


"Ήρθε η ώρα να ξεσηκωθούμε, το οφείλουμε σε αυτούς που πάλεψαν πριν από εμάς, στους νεκρούς του αγώνα. Το οφείλουμε στα παιδιά μας για να μπορούμε να τα κοιτάμε με περηφάνια στα μάτια, λέγοντας τους ότι δεν γονατίσαμε, δεν τα προδώσαμε".


Έλεγε στην ομιλία του ο Γιώργος Σιφωνιός  σε ομιλία του στην Ομόνοια.


Και για 110 μέρες στάθηκε παλικαρίσια, αποδεικνύοντας ότι πρώτιστο καθήκον του είναι  ο συνεπής ταξικός αγώνας.


Περνάει από κανενός το μυαλό,ότι όλη αυτή η ηρωική προσπάθεια και ο αγώνας θα άφηνε αδιάφορους τους μεγαλοεπιχειρηματίες;


Περνάει από κανενός την σκέψη,ότι δεν υπήρξαν απειλές, εκβιασμοί, προσπάθειες εξαγοράς τόσο συνειδήσεων όσο και τσέπης, για να σταματήσουν και να συμβιβαστούν στις αξιώσεις της εργοδοσίας;


Πιστεύει κανείς ότι η χθεσινή επίσκεψη της Χ.Α δεν ήταν ενταγμένη ακριβώς σε αυτά τα πλαίσια, δεν ήταν μελετημένη και δεν ήταν επεξεργασμένη μέσα στα πιο σκοτεινά γραφεία των επιτελείων τους από διεστραμμένος και αποφασισμένους εγκεφάλους;


Πιστεύει κανείς ότι αυτή η δράση της Χ.Α δεν ήταν μια προβοκατόρικη ενέργεια;


Μια ενέργεια, που όμως δείχνει το μέγεθος της αγωνίας και  του φόβου της μεγαλοεργοδοσίας, που δεν θα διστάσει να κάνει χρήση των πιο ευφάνταστων και αποτρόπαιων μεθόδων, προκειμένου να τρομοκρατήσει,να αιφνιδιάσει, να κατασυκοφάντησεί τους εργατικούς αγώνες και, κυρίως εκείνους τους πρωτοπόρους που κατάφεραν να κρατήσουν ενωμένους τους εργαζόμενους μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες.


Πάντα οι πρωτοπόροι ήταν  ο στόχος.


Μαζί με  όλους τους καθημερινούς αγώνες μας, μέσα σε όλα τα προβλήματα με τα οποία είμαστε αντιμέτωποι,  πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για όλες τις μορφές επίθεσης που θα δεχτούμε.
 Έχουμε χρέος να αντιμετωπίσουμε κάθε μορφής επίθεση, να μην αφήνουμε κενά και χαραμάδες, να μην μπορεί τίποτε να εισχωρήσει στις γραμμές του ταξικού κινήματος.
Έχουμε χρέος να συντονίσουμε τους αγώνες της εργατικής τάξης, να μετατραπούν σε τοίχος που θα σπάνε τα μούτρα τους και δεν θα μπορούν να βρίσκουν τόπο να σταθούν και να εφαρμόσουν τα βάρβαρα σχέδιά τους.


Υπάρχει πείρα από το διεθνές εργατικό κίνημα, υπάρχει εμπειρία και αυτήν πρέπει να την αξιοποιήσουμε.


Με τα παρακάτω λόγια έκλεισε την ομιλία του στις 12 του Φλεβάρη στην μεγαλειώδη συγκέντρωση του Ελληνικού λαού ο Γιώργος Σιφωνιός.
Με αυτά τα λόγια που μαζί με τις 110 μέρες απεργιακού έντιμου ταξικού αγώνα, θα γραφτούν στις σελίδες της ιστορίας του Ελληνικού εργατικού κινήματος.


Υποχρέωση μας να σταθούμε στο πλευρό τους για γίνουν πράξη γιατί ο αγώνας των χαλυβουργών είναι και δικός μας αγώνας. 
Η νίκη τους θα είναι και δική μας νίκη.


Σε όλους αυτούς δηλώνουμε για άλλη μια φορά ότι ματαιοπονούν, θα σπάσουν τα μούτρα τους, οι χαλυβουργοί είναι σκληρά καρύδια για τα δόντια τους.
Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος, για το χαλυβουργό δεν έχει γυρισμό.
ΖΗΤΩ Ο ΗΡΩΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΩΝ!
ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ!
ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ!».







7 σχόλια:

faros είπε...

Εγώ, ρε παιδιά, γιατί δεν είδα δεν άκουσα ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ ;

Ούτε Χ.Α. είδα ούτε καν ... χρυσά αυγά !!!

Μην δίνετε περισσότερη σημασία από ό,τι πρέπει !

Κανείς και τίποτα δεν μπορεί να ακυρώσει ή να αμαυρώσει ούτ ΛΕΠΤΟ από τις 110 μέρες Ταξικού Αναπτυγμένου Αγώνα που δίνουν οι Χαλυβουργοί, με την ολόψυχη και ολόπλευρη συμπαράσταση και συστράτευση των Συνεπών Ταξικών Δυνάμεων όλης της χώρας.

Κώστας Παπαδόπουλος είπε...

http://XAgr.net
Στο πλευρό των συμπατριωτών μας απεργών της Χαλυβουργίας Ελλάδος βρέθηκε σήμερα κλιμάκιο Συναγωνιστών από την Κεντρική Διοίκηση της Χρυσής Αυγής. Στους αγωνιζόμενους Έλληνες εργάτες μοιράστηκαν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης. Η υποδοχή που επιφυλάχθηκε στους Χρυσαυγίτες ήταν θερμή και η αποδοχή πλήρης.
Η σημερινή αγωνιστική παρουσία της Χρυσής Αυγής στο πλευρό των Ελλήνων Χαλυβουργών είναι βέβαιο πως έκανε τους επαγγελματίες συνδικαλιστές και αναρχοκομμουνιστές να πάθουν πολλαπλά εγκεφαλικά. Το μήνυμα που έχει περάσει πλέον παντού είναι πως ένα ασυμβίβαστο Εθνικιστικό Κίνημα - με λαϊκά και επαναστατικά χαρακτηριστικά - έχει γεννηθεί μέσα στην κοινωνία και πολύ σύντομα θα κυριεύσει ολόκληρη την Ελλάδα.

αυτά γράφονται στην σελίδα της χρυσής αυγής , δείτε τα .
Αλλά παρακάτω απαντώντας στον χαιρετισμό του φασίστα ο Σιφωνιός είπε "όλη η Ελλάδα είναι μαζί μας"
Δεν θα πώ άλλα , περιμένω να δω τις εξελίξεις , ξέρετε όσο και να προσπαθεί η γάτα να σκεπάσει τα σκατά της πάντα θα βρωμάνε .

blackbedlam είπε...

Καλημέρα σου Φάρε.
Κατά την γνώμη μου δεν γίνεται ούτε για το παραμικρό ζήτημα που προκύπτει, ιδικά σε τούτην την περίοδο, να κάνουμε ότι δεν τρέχει τίποτα.
Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τα πάντα, να δώσουμε όσο πιο πειστικές απαντήσεις γίνεται, να εμψυχώνουμε δικούς μας ανθρώπους που κάτω από τα καταιγιστικά γεγονότα και από την πιο χυδαία μορφή προπαγάνδας και προβοκάτσιας, μπορεί και να προβληματίζονται αδυνατώντας να τα ερμηνεύσουν.
Να μοιραζόμαστε επιχειρήματα και εμπειρίες.
Παράλληλα πρέπει και μεις να γινόμαστε σοφότεροι, να μην αιφνιδιαζόμαστε, να χτυπάμε στην ρίζα το πρόβλημα.
Αν ήξερες με πόσους έχει χρειαστεί να μιλήσω και εγώ και άλλοι "φίλοι", να προσπαθήσουμε να απαντήσουμε, να ενημερώσουμε,να ερμηνεύσουμε την συγκεκριμένη επικίνδυνη προβοκάτσια και τους στόχους της και δυστυχώς χωρίς καμιά βοήθεια.
Ο στρουθοκαμηλισμός δεν μπορεί να έχει καμιά σχέση με εκείνους που έχουν το δίκιο με το μέρος τους.
Η ψύχραιμη αντιμετώπιση ναι.

blackbedlam είπε...

Κωστή καλημέρα και σε σένα.
Ξέρω, τα πράγματα κρίνονται εκ του αποτελέσματος δεν λέω.Έχει χρειαστεί να το γράψω πολλές φορές αυτό.
Ωστόσο είναι και μερικά ζητήματα που δεν μπορούν να απαξιωθούν όποια και αν είναι η έκβασή τους.
Είναι αλήθεια ο κρινόμενος δεν κρίνεται μόνον απ΄ότι έχει κάνει, αλλά αρκετές φορές και απ΄ότι θα έπρεπε και απαιτείτο να κάνει και δεν έκανε.
Εδώ μπορεί και πρέπει προκειμένου να εκτιμήσει κανείς τα γεγονότα να πάρει πολλά πράγματα υπ΄όψη του και εμείς δεν τα έχουμε, έτσι περιορίζουμε τις εκτιμήσεις μας,
με ότι έχουμε στη διάθεσή μας.
α. με την προηγούμενη στάση και δράση.
β. με τους στόχους που ξέρουμε ότι έχει ο αντίπαλος και τις επιδιώξεις του και,
γ. με το δικό μας το συμφέρον Κωστή.
Και το δικό μας το συμφέρον δεν είναι τούτην την ώρα να αντιπαραθέσουμε αλλά να "υποχρεώσουμε" αν θες για συσπείρωση για ένταση των αγώνων για να είμαστε σαν μια γροθιά ενάντια στον ταξικό εχθρό.
Και αν θες να σου πω την αλήθεια,θα επικροτήσω την άποψή σου "περιμένω να δω τις εξελίξεις"που δείχνει ψύχραιμη αντιμετώπιση αλλά αν μπορούσα θα διέγραφα την παρακάτω φράση σου που λέει: "όσο και να προσπαθεί η γάτα να σκεπάσει τα σκατά της πάντα θα βρωμάνε" .
Η ερμηνεία και η προέκτασή της αδικούν κατάφωρα τον Σιφωνιό απαξιώνουν τους μέχρι σήμερα αγώνες του και τελικά μια τέτοια άποψη με βάση και των όσων λέω παραπάνω δεν είναι προς το δικό μας συμφέρον.

faros είπε...

Θα μου επιτρέψεις.
Το να δίνουμε περισσότερη σημασία σε ένα γεγονός από ό,τι του αξίζει, δεν προσφέρουμε τίποτα .

Να το πω πιο ξεκάθαρα (επίτρεψέ μου)!

Πήγε η Χ.Α. στους Χαλυβουργούς και έκανε και αναφορά στο θέμα - όπως την συνέφερε !

Και λοιπόν ;
Σιγά τα ... ωά !!!

υ.γ.: γιατί κάπως "χαθήκαμε" ;

Ανώνυμος είπε...

Η φωτογραφία τα λέει όλα Ο ΞΥΡΙΣΜΕΝΟΣ ΚΑΙ Ο ΗΡΩΙΚΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΑΖΙ.ΤΗΝ ΕΧΩ ΚΑΙ ΣΕ ΑΦΙΣΑ ΑΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΣΘΕ
http://indymediatrolls.blogspot.com/2012/02/h.html

Unknown είπε...

ΚΑΛΗ ΑΠΟΚΡΙΑ..............

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...