Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου 2012

Ο Τραπεζίτης και οι ευαισθησίες του επιτελείου τουτου Θόδωρου Σμυρνιού
 Τις τελευταίες ώρες κορυφαία στελέχη  της συγκυβέρνησης ανέπτυξαν ξαφνικά μια τέτοια  ευαισθησία για τα "δεινά και τα πάθη του Ελληνικού λαού" που τους οδήγησαν να εκφράσουν δυναμικά και έμπρακτα την ευαισθησία τους,άλλοι παραιτούμενοι, άλλοι με δηλώσεις ότι δεν θα ψηφίσουν το νέο μνημόνιο ή με τον έντονο προβληματισμό και τις ενστάσεις τους.
Και δεν είναι άλλοι από εκείνους, που επί δύο χρόνια δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να βάζουν τις υπογραφές τους κάτω από τις συμφωνίες καταλήστευσης και εξόντωσης του Ελληνικού λαού και  των εργαζομένων.
Ο δοτός πρωθυπουργός εναγώνια και εκείνος με την σειρά του, "δίνει την μάχη" και σε δραματικούς τόνους εκφράζει και αυτός το μεγάλο δράμα που ζει.

"Πλανώνται πλάνην οικτράν και δημαγωγούν όσοι πιστεύουν ότι είναι προτιμότερη μία χρεοκοπία από τα επώδυνα μέτρα που παίρνονται"

Η πραγματική του αγωνία όμως εκφράζεται στην παρακάτω φράση που μεταξύ άλλων λέει :

"Μια άτακτη χρεοκοπία θα δημιουργούσε συνθήκες ανεξέλεγκτου οικονομικού χάους και κοινωνικής έκρηξης".

Η αλήθεια είναι μία και είναι φανερή. Το οικονομικό χάος και η χρεοκοπία για τον λαό είναι ήδη μια πραγματικότητα.

Με πάνω από 1.000.000 ανέργους (με βάση επίσημα στοιχεία), με τις εργασιακές σχέσεις διαλυμένες, με τις συντάξεις σε επίπεδα χαρτζιλικιού για μικρά παιδιά, με τις κοινωνικές παροχές διαλυμένες,με διαλυμένη την παιδεία,με τα παιδιά μας να υποφέρουν από ασιτία, με τους αρρώστους να πεθαίνουν χωρίς γιατρούς, χωρίς νοσοκομεία, χωρίς φάρμακα, χωρίς περίθαλψη, με τις ουρές για τα συσσίτια,με παιδιά και  ηλικιωμένους να ψάχνουν στους κάδους των σκουπιδιών, με τους χιλιάδες των αστέγων,με την καταλήστευση και την φοροκλοπή των ελάχιστων εισοδημάτων των εργαζομένων των 450 ευρώ.
Αυτά φοβάται ο Τραπεζίτης και τα επιτελεία του μην και  χάσει ο Ελληνικός λαός;
Αυτά τα προνόμια πρέπει να διαφυλάξουμε, γι΄αυτά τα προνόμια κόπτεται ο Πρωθυπουργός ;(τρόπος του λέγειν).


Το ανεξέλεγκτο χάος είναι εδώ και θα γίνει ακόμα πιο ζοφερό μετά τις αποφάσεις που ήδη έχουν δρομολογηθεί   και τα μέτρα που θα εφαρμόσουν σε βάρος του λαού με το νέο μνημόνιο.


Χωρίς ίχνος ντροπής και μην έχοντας επαφή με την Ελληνική πραγματικότητα, περιγράφει την σημερινή κατάσταση των Ελλήνων εργαζομένων, σαν σενάριο μιας πιθανής άτακτης χρεωκοπίας.


"Το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων στην περίπτωση μιας άτακτης χρεοκοπίας θα κατέρρεε, και η χώρα θα παρασυρόταν σε μια μακρά δίνη ύφεσης, αστάθειας, ανεργίας και εξαθλίωσης. Οι εξελίξεις αυτές θα οδηγούσαν, αργά ή γρήγορα, στην έξοδο από το ευρώ. Από χώρα του πυρήνα της Ευρωζώνης, η Ελλάδα θα καταντούσε χώρα αδύναμη, στο περιθώριο της Ευρώπης."

Αυτό όμως για τους Ελληνες εργαζόμενους είναι μια πραγματικότητα που την βιόνουν καθημερινά

Ο Τραπεζίτης φοβάται για ένα μόνον, γι΄αυτό που μέσα από τα δόντια του ομολογεί:

...."συνθήκες κοινωνικής έκρηξης"

Αυτό είναι που φοβούνται από την αρχή, αυτό τους τρομάζει, γιατί εκείνοι το μόνο για το οποίο νοιάζονται και υπερασπίζονται είναι τα κέρδη του κεφαλαίου. 
Και ξέρουν ότι αυτά μπαίνουν σε κίνδυνο μόνον από την ομολογούμενη και διαφαινόμενη ΚΟΙΝΩΝΙΚΉ ΈΚΡΗΞΗ.
Και ταυτόχρονα με τα προγράμματα εξασφάλισης των συμφερόντων τους, εκπονούν και προγράμματα ώστε να μπορούν να ελέγξουν την λαϊκή δυσαρέσκεια, να μπορούν να την καναλιζάρουν να την στρέψουν σε άλλες κατευθύνσεις ανώδυνες, ακίνδυνες για τους ίδιους και τους πλουτοκράτες ντόπιους και ξένους εντολοδόχους τους.

Μέσα σε αυτά τα πλαίσια,ο Ελληνικός λαός μόνον μια διέξοδο έχει.
Την ανατροπή τους.

Οι όποιες παραιτήσεις, οι όποιες ενστάσεις και η δυσφορία που εμφανίζεται και προβάλλεται , δεν είναι αποτέλεσμα του πόνου και της ευαισθησίας των υπουργών και των στελεχών του κυβερνητικού σχήματος.
Οι απόψεις τους και οι θέσεις τους είναι διατυπωμένες και με τις υπογραφές  τους για την ανάγκη αυτού που ονομάζουν "Σωτηρία του τόπου" με ότι αυτό συνεπάγεται μέχρι σήμερα, αλλά και από εδώ και πέρα για τον λαό μας.

Η σημερινή τους στάση είναι επένδυση για τις επερχόμενες εκλογές. 
Προσπαθούν έχοντας εξασφαλίσει την ψήφιση των μέτρων ή των εναλλακτικών επιλογών, να δώσουν εξετάσεις στο λαό για την ευαισθησία τους για την υπεράσπιση  τάχα μου των λαϊκών συμφερόντων προκειμένου να ζητήσουν την ψήφο τους.

Ο λαός ή θα δεχτεί την "μεγαλοσύνη" και την "ευαισθησία" τους που θα περιορίζεται στο να μοιράζουν κλινοσκεπάσματα στους άστεγους και συσσίτια φιλανθρωπίας στους ανέργους και στους εργαζόμενους των 450 ευρώ ή, θα υψώσει το ανάστημά του να πει το μεγάλο ΝΑΙ στην δύναμη, στις δυνατότητες, στα δικαιώματά του,στην ανάγκη ανατροπής τους.

Γιατί σήμερα πια η μόνη διέξοδος είναι να πάρει ο λαός στα χέρια του την εξουσία, να τους ανατρέψει,
να παραμεριστεί κάθε ιδεοληψία κάθε αυταπάτη. 
Να καταδικάσει εκείνους που υπέγραψαν και μεθόδευσαν την δική του καταδίκη.
Να διεκδικήσει τα δικαιώματά του με κοινωνική ιδιοκτησία των μέσων παραγωγής, με την αξιοποίηση και εκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας,με αποδέσμευση από την λυκοσυμμαχία της ΕΕ και την μονομερή διαγραφή του χρέους, που δεν το δημιουργήσαμε εμείς, δεν το χρωστάμε εμείς.

Για να εκφραστεί αυτό στην πράξη, είμαστε εμείς που πρέπει να ξεσηκωθούμε. 
Πρέπει με ακόμη μεγαλύτερη αποφασιστηκότητα να δώσουμε την μάχη, να πείσουμε,  να δώσουμε δύναμη, να εμπνεύσουμε εμπιστοσύνη στους ανθρώπους του μόχθου.
Να σημάνουμε συναγερμό,να ξεσηκωθεί ο λαός να δείξει την δύναμή του, να επιβάλλει τα δικά του δικαιώματα οργανωμένα.
Όλοι μας αύριο στις συνοικίες, στις γειτονιές, στους δρόμους. 
Σπίτι το σπίτι, να ενθαρρύνουμε τον κόσμο να ακολουθήσει τον δικό του δρόμο διεκδίκησης, τον δικό του δρόμο ανάπτυξης .
Μπορούμε !
Καλή δύναμη σε όλους μας.

3 σχόλια:

oikodomos είπε...

Αρκεί να το πιστέψουμε,
να το πιστέψουμε,
να το πιστέψουμε,

ΜΠΟΡΟΥΜΕΕΕ!!!

Να πάρουμε τη ρημάδα την τύχη μας, στα χέρια μας! Όπως χτες, σήμερα και αύριο και την Κυριακή, και όσο χρειαστεί, ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!

ΜΠΟΡΟΥΜΕΕΕ!!!

Καλή δύναμη!

Γιαγιά Αντιγόνη είπε...

Δεν θέλουμε συσσίτια!
Αυτά που αποκτήσαμε πίσω να δοθούν!!

Καλή δύναμη!

Αύριο θα είμαι εκεί!
Ολοι!!

ΜΠΟΡΟΥΜΕ!!!!!

blackbedlam είπε...

Μακάρι να γινόταν να σε συναντήσω Αντιγόνη.
Εκεί είμαστε κάθε μέρα πια.Στους δρόμους έτσι και αλλιώς άλλη επιλογή δεν υπάρχει.
Όπως λέμε και λέει και ο Συντροφος Οικοδόμος
Μπορούμεεεε!!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...