Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Ραντεβού με την ιστορία του μέλλοντός μας.

 Θα κάνουμε την έφοδό μας στους ουρανούς; 
 
 Μία είναι η πραγματικότητα που βιώνουμε σήμερα και τίποτε δεν μπορεί να κάνει τον κόσμο που είναι αντιμέτωπος με αυτήν, να την παραβλέψει.
Το λέω αυτό, γιατί από την πλευρά της η εξουσία, οι παρατρεχάμενοι και όσοι αποβλέπουν να γίνουν  Χαλίφηδες στην θέση του Χαλίφη, χρησιμοποιούν όλα τα μέσα για να μπλοκάρουν τις διεργασίες και τις ζυμώσεις που διενεργούνται  στην συνείδηση του λαού.
Κάνουν ότι μπορούν για να κρατήσουν υπό έλεγχο τις διαθέσεις του.
Παλιά τους τέχνη κόσκινο.

Χρόνια ολόκληρα μετέρχονται διάφορων μέσων για να αποπροσανατολίσουν, να εξασφαλίσουν την ανοχή και την συναίνεση και τόσα χρόνια, το πετυχαίνουν.
Σήμερα όμως, δεν έχουν περιθώρια να συνεχίσουν με τους ίδιους ρυθμούς και με τα ίδια μέσα.
Σήμερα πια, τα ίδια τα  αξεπέραστα προβλήματα, δεν αφήνουν το περιθώριο  ούτε της αναμονής, ούτε της ανοχής.
Σήμερα, δεν μπορούν πια να συνεχίσουν τον εμπαιγμό, γιατί την ίδια στιγμή που μιλούν τα ψέματά τους, ο κόσμος είναι αντιμέτωπος με τη βαρβαρότητα που του επιφυλάσσουν, και τα νέα εγκληματικά  μέτρα, προκειμένου να εξασφαλίσουν την μακροημέρευση τους.
Αν είναι κάτι που τους τρομάζει, δεν είναι άλλο από την συσπείρωση των εργαζομένων.

Από την οργανωμένη αντίστασή.

Αυτή είναι και η μόνη δύναμη που μπορεί  να ακυρώσει τις επιδιώξεις και τα προγράμματά τους, αυτή είναι που μπορεί να τους στείλει στο περιθώριο  της ιστορίας.
Έτσι που χρόνια μετά, όταν τα εγγόνια μας κάνουν κλικ στον γκούγκλη αναζητώντας την  πενταετία 2010-2015 και μόνον εκεί, να μπορούν να διαβάσουν για τις τελευταίες μέρες ή αν θέλετε για την αρχή της πτώσης του βάρβαρου εκμεταλλευτικού συστήματος, που κάποτε υπήρξε για πάνω από 200 χρόνια κυρίαρχο, ταλαιπωρώντας και εκμεταλλευόμενο   γενιές ολόκληρες, κρατώντας τους λαούς υποταγμένους.

Ονομαζόταν, "Καπιταλισμός".

Τώρα λοιπόν είναι η ώρα.

Σήμερα γράφουμε ιστορία.

Μια ιστορία που μεταξύ άλλων θα γράφει :

6/6/2011 
Στην πλατεία Συντάγματος ο κόσμος ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, διαδηλώνοντας την αντίθεση και την οργή του για τα μέτρα που επιβάλλονταν από μια φούχτα  αδηφάγους υπηρέτες της ολιγαρχίας.
Η συμμετοχή χιλιάδων ανθρώπων, υπήρξε το έναυσμα και αποτέλεσε ένα πρώτο  βήμα για την  ταξική συσπείρωση των εργαζομένων, σε αγωνιστική κατεύθυνση .

Συνέβαλε, ώστε να παραμεριστούν οι όποιες επιφυλάξεις και απροθυμίες για συμπόρευση και σύνδεση των ταξικών δυνάμεων με τους "ανοργάνωτους" και "άπειρους",αλλά αποφασισμένους της πλατείας.

Αποτράπηκε η διείσδυση των αντιδραστικών δυνάμεων που επιχειρούσαν στην καλύτερη περίπτωση, να εκτονώσουν την οργή του λαού και να αποπροσανατολίσουν τις διαθέσεις του.
Οι μέρες που ακολούθησαν ήταν κρίσιμες, τόσο για τους καπιταλιστές όσο και για το εργατικό κίνημα.

Πολλές συγκεντρώσεις και  απεργιακές κινητοποιήσεις, οργανώθηκαν  το προηγούμενο διάστημα.
Καθοριστικό ρόλο έπαιξε πρόσκληση του  ΠΑΜΕ για Γενική Απεργία στις 15/6 ημέρα που θα έμπαινε προς συζήτηση στην Βουλή, το ονομαζόμενο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που επέβαλλε  ακόμη πιο καταστροφικά μέτρα και επιχειρούσε  να αφαιρέσει και τα τελευταία δικαιώματα των εργαζομένων,οδηγώντας τους στην απόλυτη ένδεια και εξαθλίωση.

Οι προσπάθειες του συστήματος να χειραγωγήσει τις διαθέσεις των αγανακτισμένων της πλατείας συντάγματος και γενικότερα, δεν μπόρεσε να έχει τα αποτελέσματα που επεδίωκε, χάριν και στις ταξικές δυνάμεις που στήριξαν την προσπάθεια αντίστασης.

Οι αριστερές δυνάμεις κάτω από την πίεση και ταυτόχρονα, με την συμμετοχή του κόσμου  σε αυτές, κατάφεραν να αναπτύξουν τις δυνάμεις τους, προς όλες τις κατευθύνσεις και να συντονιστούν.

Οι συγκεντρωμένοι της πλατείας μπόρεσαν να κατανοήσουν  την ανάγκη, να εκφραστούν πολιτικά και οργανωμένα.

Να απαλλαγούν  από τα ιδεολογήματα της Αστικής  τάξης, που τα ΜΜΕ και κυβερνητικοί κύκλοι είχαν επιβάλλει από την αρχή, για μια  στείρα άρνηση της παρουσίας των κομμάτων και των συνδικαλιστικών φορέων της εργατικής τάξης.

Μπόρεσαν να υιοθετήσουν και να πλουτίσουν την προηγούμενη εμπειρία της εργατικής τάξης και να μπουν  πολιτικοί στόχοι για τους οργανωμένους αγώνες.

Η γενική απεργία της 15/6, είχε σαν αποτέλεσμα την παραπέρα συσπείρωση και οργάνωση  των εργαζομένων  και την ενιαία πάλη τους.
Σωματεία,  Ομοσπονδίες, συνδικάτα,εργατικά κέντρα,  το ένα μετά το άλλο ανταποκρίνονταν και παίρναν αποφάσεις για συμμετοχή στην Πανελλαδική απεργία

Ζωντάνεψαν οι γειτονιές με συνθήματα, με λαϊκές συνελεύσεις, ανέβηκε η αυτοπεποίθηση του κόσμου και η αλληλεγγύη. Ο ενθουσιασμός και η πίστη στις δικές του δυνάμεις έδωσαν την θέση στην απογοήτευση και την αγανάκτησή του. 
Κάθε τόπος δουλειάς,έγινε μετερίζι αγώνα και οχυρό αντίστασης στην βαρβαρότητα.
Αναπτύχθηκαν κοινωνικοί ταξικοί  αγώνες σε καθημερινή βάση, που τροφοδότησαν με ανθρώπους του μόχθου  την  οργανωμένη αντίσταση του λαού.
Δημιουργήθηκαν επιτροπές αγώνα στις γειτονιές,εκλέχθηκαν  απεργιακές επιτροπές στους χώρους δουλειάς, που μέσα από δυναμικές κινητοποιήσεις κατάφεραν να προχωρήσουν σε
Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας.

Εκείνες  τις μέρες δεν λειτούργησε ούτε μια μηχανή, εκείνες τις μέρες ο λαός της Ελλάδας βρήκε τον βηματισμό του.
Ακολούθησε την ρότα της ιστορίας.
Νέκρωσαν τα πάντα. 
Τα εργοστάσια, τα μηχανουργεία, η ζώνη, το λιμάνι, οι οργανισμοί κοινής ωφέλειας,το Δημόσιο, οι ΟΤΑ,τα γραφεία, τα γιαπιά.

Η οργανωμένη αντίστασή του λαού, χτύπησε κατευθείαν στην καρδιά του συστήματος, ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων ενάντια στο εκμεταλλευτικό σύστημα, από  τους  εργαζομένους όλης της ΕΕ.

Στις απεργιακές κινητοποιήσεις προσχώρησαν όλοι οι κλάδοι των εργαζομένων, των μικρομεσαίων ελεύθερων επαγγελματιών,όλοι οι συνταξιούχοι,  η φοιτητική κοινότητα,  η διανόηση....

 


 Η κυβέρνηση, η εργοδοσία, οι εκπρόσωποι του κεφαλαίου και των μονοπωλίων, οι μεγαλοδημοσιογράφοι, οι μεγαλοεπιχειρηματίες και όλοι οι εμπλεκόμενοι, βρέθηκαν σε κατάσταση  σύγχυσης, μη μπορώντας να κάνουν χρήση των μηχανισμών τους, που και "αυτοί"  αρνήθηκαν να   υποταχθούν στα κελεύσματα και  στις επιταγές της εξουσίας.

Τα σωματεία πέρασαν στα χέρια των συνεπών ταξικών δυνάμεων.
Εξαφανίστηκαν από προσώπου γης οι συμβιβασμένες ηγεσίες τους.
Πάλεψαν να δικαιώσουν το ρόλο που τόσα χρόνια έπαιζαν σε βάρος της τάξης, που τάχα μου υπηρετούσαν προσφέροντας ουσιαστικά στήριξη στις αντεργατικές πολιτικές της εκάστοτε εξουσίας, είτε είχε την σφραγίδα του ΠΑΣΟΚ είτε της ΝΔ.
Προσπάθησαν να λειτουργήσουν απεργοσπαστικά αλλά πια,οι εργαζόμενοι τους έστειλαν μαζί με τα αφεντικά τους στο περιθώριο της ιστορίας.

Για 38 μέρες δεν κινήθηκε τίποτε άλλο εκτός από τα εκατομμύρια των εργαζομένων, των ανέργων, των νέων, των συνταξιούχων, της σπουδάζουσας νεολαίας,... που γέμιζαν  τους δρόμους, τις γειτονιές που αντιλαλούσαν από τραγούδια και συνθήματα κατά της εξουσίας και της πολιτικής κυριαρχίας των μονοπωλίων .
.
Μέσα από αυτές τις διαδικασίες αναπτύχθηκε το μέτωπο αγώνα με ενιαία δράση των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων.
Με αυτές τις διαδικασίες και το ξεπέρασμα των όποιων αντιθέσεων, μπόρεσαν και ξεσκεπάστηκαν όλοι όσοι με μεσοβέζικες μεθόδους και τρίπλες, επιχείρησαν να στρέψουν προς άλλη κατεύθυνση τους λαϊκούς αγώνες.
Οι εργαζόμενοι απεγκλωβίστηκαν από τις αυταπάτες, ότι μέσα στο καπιταλιστικό σύστημα θα μπορούσαν να εξασφαλίσουν τα οποιαδήποτε οφέλη για την τάξη τους.
Η αγανάκτηση μετουσιώθηκε μέσα από τους καθημερινούς αγώνες σε ταξική συνείδηση και εκφράστηκε δυναμικά με συμμετοχή, τόσο στην διαμόρφωση των προτάσεων, όσο και  στις αποφάσεις. 
Οι ανάγκες της καθημερινότητας και οι  αγώνες, άνοιξαν  δρόμους και ανέδειξαν πρωτοπόρους συνεπείς αγωνιστές,που με την συνεργασία και των παλαιότερων έμπειρων αγωνιστών, κατάφεραν να αποκρούσουν τις επιθέσεις του κεφαλαίου, μπόρεσαν να ανατρέψουν την αντιλαϊκή λαίλαπα κατάφεραν να απεγκλωβιστούν από την  λυκοσυμμαχία της ΕΕ, να συνεχίσουν τον αγώνα για  την ριζική ανατροπή της πολιτικής της ολιγαρχίας και να βάλουν στόχο τους την λαϊκή κυριαρχία.
 Έτσι η Αθηναϊκή Κομμούνα ήταν γεγονός
και το Ελληνικό προλεταριάτο έκανε την έφοδό του  στους ουρανούς 

ΥΓ:  Όλοι στον αγώνα για να δικαιώσουμε  την ιστορία του μέλλοντός μας


30 σχόλια:

pavlosk είπε...

Αυτό μάλιστα!

Αυτό λέγεται Επιστημονική Φαντασία!

Δεν διάβασα όμως σε πιο πλανήτη έγιναν όλα αυτά... :)

Κώστας Παπαδόπουλος είπε...

Δυστυχώς την "έκανε" ο Αγγελόπουλος με την μεριά της συνένεσης και έναν που εμπιστευόμουνα να κάνει μια καλή τανεία με αυτό το σενάριο δεν τον έχουμε πιά .Ασε που θα ήθελε και επιχορήγηση απο το ΥΠΠΟ. Μάλλον θα πρέπει να αναλάβουμε να την σκηνοθετήσουμε εμείς αυτήν την ταινεία . Είσαι γειτόνισσα ;
Να με έβλεπες το πρωί χέρι χεράκι με τους πρώην να μοιράζουμε προκυρήξεις και να χαιρόσουνα .Ασε που το ευχαριστήθηκα και εγώ

μαχαιρης είπε...

Ωραια...!!

Albatrus είπε...

Κεφαλικό Φόρο 1~4 % για ΌΛΟΥΣ τους Έλληνες, πάνω απο εισόδημα 6.000 € θα πληρώσει ο Ελληνικός Λαός για 3 χρόνια!
πια τρία χρόνια ρε μεγάλε!
120 δις χρέος με το 2ο Μνημόνιο και στο 3ο Μνημόνιο πόσα;!!!
όλος ο μισθός & η Σύνταξη στους φόρους...!
Και τί θα τρώμε ρε μεγάλε..!
τί θα τρώμε!
Καλά το φαή το κόβουμε.
Το ενοίκιο..!
Φτιάξτε παγκάκια για τους νεόπτωχους!
Φτιάξτε παγκάκια για τους νεόπτωχους..!

ΦΤΙΑΞΤΕ ΠΑΓΚΑΚΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΠΤΩΧΟΥΣ!

tanza είπε...

«Υπάρχει μια βάσιμη πιθανότητα το κρίσιμο θύμα τής τρέχουσας κρίσης να μην είναι ο καπιταλισμός αλλά η ίδια η Αριστερά, στο μέτρο που η αδυναμία της να προτείνει μια εφικτή εναλλακτική οδό έγινε και πάλι εμφανής τοις πάσι. Η Αριστερά ήταν αυτή που συνελήφθη καθεύδουσα. Μοιάζει σαν τα πρόσφατα γεγονότα να μεθοδεύτηκαν, με απόλυτη επίγνωση του κινδύνου που συνεπάγονταν, προκειμένου να καταδείξουν ότι, ακόμη και σε μια εποχή σαρωτικής κρίσης, δεν υφίσταται άλλη εναλλακτική οδός πλην του καπιταλισμού. Ο όρος ‘‘thamzing’’ είναι μια θιβετιανή λέξη από την εποχή τής Πολιτιστικής Επανάστασης, με δυσοίωνους απόηχους για τους φιλελεύθερους· σημαίνει ‘‘συνεδρία αυτοκριτικής’’, μια συλλογική, δημόσια συνεδρίαση και άσκηση κριτικής σε ένα άτομο, το οποίο ανακρίνεται επιθετικά, προκειμένου να επιτευχθεί η πολιτική αναμόρφωσή του μέσω τής ομολογίας των λαθών του και της έμμονης αυτοκριτικής του. Μήπως και η σημερινή Αριστερά χρειάζεται μια παρατεταμένη συνεδρία ‘‘thamzing’’;

tanza είπε...

Ο Ιμάνουελ Καντ αντέκρουσε το συντηρητικό σύνθημα ‘‘Να μη σκέφτεστε, να υπακούτε!’’ όχι με την προτροπή ‘‘Μην υπακούτε, σκεφτείτε!’’, αλλά μάλλον με το ‘‘Να υπακούτε, αλλά να σκέφτεστε!’’. Όταν μένουμε ενεοί μπροστά σε γεγονότα όπως το σχέδιο διάσωσης, πρέπει να έχουμε στο νου μας ότι, αφ’ ης στιγμής ουσιαστικά πρόκειται για μια μορφή εκβιασμού, θα πρέπει να αντισταθούμε στο λαϊκιστικό πειρασμό να εκτονώσουμε άκριτα το θυμό μας, κινδυνεύοντας έτσι να πληγώσουμε εμάς τους ίδιους. Αντί για μια τέτοια εκτόνωση, η οποία αποτελεί ένδειξη αδυναμίας, πρέπει να ελέγξουμε την οργή μας και να τη μετατρέψουμε σε μια πείσμονα αποφασιστικότητα να σκεφτούμε —να σκεφτούμε την κατάσταση διεξοδικά και με πραγματικά ριζοσπαστικό τρόπο».

dimitris είπε...

Β.Β καλησπερα.
Αντε να δουμε...

dimitris είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
blackbedlam είπε...

Παύλο και Κωστή, φιλοδοξία μου βέβαια όπως καταλαβαίνεται δεν ήταν να εξελιχθώ σε σεναριογράφο και μάλιστα γράφοντας σενάρια επιστημονικής φαντασίας.
Σκοπός ήταν να εκφράσω τις απόψεις μου, για τον τρόπο που θεωρώ ότι θα μπορούσε να αποδώσει τα αναγκαία και επωφελή αποτελέσματα για την τάξη μας,μέσα από την περιγραφή μιας προσδοκώμενης και αναγκαίας "υπερβολής".
Και αυτά δεν είναι άλλα από αυτά που το ΚΚΕ επισημαίνει, αλλά για έναν περίεργο λόγο δεν "δύναται να τα εφαρμόσει".
Διαβάστε τι λέει το ΚΚΕ, στην ανακοίνωση του πολιτικού γραφείου της ΚΕ.Δείτε πόσο προσεκτικά διατυπωμένο είναι.

http://www2.rizospastis.gr/page.do?publDate=8/6/2011&id=13575&pageNo=3&direction=1 Όλη η ανακοίνωση εδώ

"Είναι ενθαρρυντικό στοιχείο να βρίσκεται λαός και νεολαία στο δρόμο διαδηλώνοντας τη συσσωρευμένη οργή του. Μπορεί να διαμορφώσει ένα κλίμα πιο ουσιαστικής αγωνιστικής ανάτασης, αν μετεξελιχθεί σε πιο αποφασιστική συμμετοχή στο οργανωμένο ταξικό λαϊκό κίνημα, που παλεύει για να αποκρούσει και να ανατρέψει τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική και όχι να αλλάξουν τα πρόσωπα στην κυβέρνηση, ή να γίνουν μικροδιορθώσεις στα μνημόνια των μονοπωλίων. Η κυβέρνηση, τα κόμματα και οι μηχανισμοί του συστήματος έχουν κάθε λόγο να μείνει θολή η αυθόρμητη μαζική αγανάκτηση. Να εγκλωβιστεί σε ανούσια συνθήματα ή σε αντιδραστικά ιδεολογήματα"

Αντιμετωπίζει θετικά τις δράσεις και την έκφραση της συσσωρευμένης οργής του λαού και της νεολαίας.Επισημαίνει την αναγκαιότητα να προχωρήσει ποιο αποφασιστικά, οργανωμένα και με πολιτικούς στόχους, για την απόκρουση και την ανατροπή του εκμεταλλευτικού συστήματος.
Ακόμη και η κριτική που ασκεί και δικαιολογημένη είναι και προσεκτικά διατυπωμένη.
Δεν ξέρω ποιος σκεπτόμενος θα είχε αντίρρηση ως προς αυτά.

Τονίζει τις προσπάθειες που γίνονται από εκείνους που έχουν συμφέρον να εγκλωβίσουν, αλλά και να κατευθύνουν σε αντιδραστικά ιδεολογήματα, όπως λέει και πολύ σωστά.
Αν όμως η ανάγκη και ο ρόλος των αντιδραστικών και συντηρητικών δυνάμεων είναι να εκτονώσουν την αγανάκτηση του λαού και των εργαζομένων,να στρέψουν προς την κατεύθυνση που τους εξυπηρετεί το όποιο κίνημα αναπτύσσετε , ο ρόλος του ΚΚΕ είναι να προσεγγίσει και να προσανατολίσει προς την κατεύθυνση των συμφερόντων της εργατικής τάξης και του κινήματος.
[..]αν μετεξελιχθεί σε πιο αποφασιστική συμμετοχή στο οργανωμένο ταξικό λαϊκό κίνημα,[..]
Ποιος όμως θα το "μετεξελίξει";
Αυτός ακριβώς είναι ο ρόλος του ΚΚ !
Ο ρόλος του ΚΚ είναι να συμβάλλει ώστε να αναπτυχθεί η ταξική συνείδηση και οργανωμένα,να οδηγήσει την εργατική τάξη και τις λαϊκές δυνάμεις να αντιμετωπίσουν αποφασιστικά τον ταξικό εχθρό.
Όσο δεν γίνεται κατανοητό από τους φίλους και τα μέλη του κόμματος ότι όλος αυτός ο κόσμος είναι "σαρξ εκ της σαρκός μας"και ότι χωρίς αυτούς και μάλιστα αποκλείοντάς τους κρατώντας μια στάση διαρκούς κριτικής και άρνησης, δεν θα μπορέσουμε ποτέ να συμπορευθούμε και άρα να ανταποκριθούμε τόσο σαν τάξη, αλλά και σαν πολιτικός φορέας της πρωτοπορίας της εργατικής τάξης .
Με αυτούς τους ρυθμούς και αυτήν την κατεύθυνση όχι την έφοδο μας στους ουρανούς δεν θα κάνουμε αλλά "σούμπιτοι" θα ζήσουμε το κολαστήριο,μην σας πω και το καθαρτήριο που μας επιφύλαξαν.

blackbedlam είπε...

Μαχαίρη το "Ωραία" σου δεν λέει τίποτα ούτε σε μένα ούτε στους φίλους μας την γνώμη σου θέλω, εδώ και τώρα.

blackbedlam είπε...

Παύλο επιστρέφω σε σένα για να πω ότι σε τούτον εδώ τον πλανήτη πρέπει να γίνουν αυτά και μάλιστα από εμάς.

blackbedlam είπε...

Κωστή είμαι και το ξέρεις.

blackbedlam είπε...

Φίλε Αποστόλη, δεν τους βγαίνουν οι αριθμοί,δεν τους βγαίνουν και χτυπιούνται,αλλά αδερφέ μου όπως σωστά λες δεν μας βγαίνουν και εμάς.
Εμείς πως θα το αντιμετωπίσουμε,μου λεει κάποιος;

blackbedlam είπε...

Tanza να είσαι καλά που μου θυμίζεις το απόσπασμα από το βιβλίο του Slavoj Zizek.
Αν θυμάμαι καλά είναι από το «First as tragedy, then as farce».
Εξ ου μεθερμηνευόμενον "Πρώτα σαν τραγωδία και μετά σαν φάρσα"
Και τι να πω να διαφωνήσω που μου έχει γίνει εμμονή η ανάγκη να επαναλαμβάνω διαρκώς και διαρκώς την φράση του Καντ:
" Να υπακούτε αλλά να σκέφτεστε"
Βλέπεις όμως ότι κάποιοι ανήκουν στην "σχολή"που διακηρύττει "Πίστευε και μη ερεύνα" και δεν κατανοούν ότι προσφέρουν κακές υπηρεσίες

Όσο για τους άλλους της "σχολής" " Ερευνάτε τας γραφάς" δεν μένει παρά να πιέσουν για μια "thamzing’’ έστω και σε κλειστό χώρο.

blackbedlam είπε...

Δημήτρη καλή σου μέρα.
Μιλάμε για μεγάλο κουπί.
όχι απλώς γαλέρα, αλλά φαντάζεσαι ένα τάνκερ,σαν αυτά που δένουν στο λιμάνι σου,να πρέπει να το κινείς με κουπιά;

ένας στρατολάτης είπε...

Καλά.. τόσο εύκολο ήταν;
Δεν σπαρτάρησε καθόλου το Τέρας; Έτσι απλά ξάπλωσε και ψόφησε;
Όχι, δε θέλω τόσο εύκολες νίκες, θέλω συγκρούσεις με αντιδιαδηλώσεις εραστών της νέας τάξης, θέλω οικονομικούς αποκλεισμούς, πολεμικές απειλές, θέλω νά'χει λίγο ζόρι.
Μπα σε καλό σου αισιοδοξία!!

Aris είπε...

Δεν τα λες καλά...ξέχασες την προδοτική συμφωνία του ΠΑΜΕ στην βουλιαγμένη :-)))

pavlosk είπε...

Ο Στρατολάτης έχει δίκιο. Αν δεν έχει όλα αυτά τα απρόοπτα αλατοπίπερα της ταξικής πάλης είναι άνοστο το γεύμα. Πολύ ειρηνικά έγινε η μετάβαση στο σοσιαλισμό... Ούτε ένα τζάμι δεν έσπασε!

(Ελπίζω να δέχεσαι φιλικά πειράγματα φίλη ΒΒ :) :) )

faros είπε...

Για να ικανοποιηθούν κάποιοι, να μου επιτρέψεις να σε χαραχτηρίσω ΟΝΕΙΡΟΠΟΛΑ !

Όμως, αυτός ο κόσμος, ο τροχός της Ιστορίας του, γυρίζει όλα αυτά τα χρόνια από τους Ονειροπόλους !

Ονειροπόλος ο Σπάρτακος, ονειροπόλος ο Κολοκοτρώνης, ονειροπόλος ο Μαρίνος Αντύπας, ονειροπόλος ο Λένιν !

Κάποιοι απέτυχαν, κάποιοι όμως πέτυχαν !

Έτσι πιστεύω και για σένα ΒΒ.
Το όνειρό σου (που δεν το βλέπω καθόλους σαν όνειρο, αλλά ...) ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ !
ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ !

ΚΑΛΟ ΑΓΩΝΑ !

blackbedlam είπε...

Eϊ Στρατολάτη,μα τι είναι αυτά που λες, δεν καταλαβαίνεις τίποτα και μου παρασέρνεις και τον Παύλο.
Ο χαμός θα γίνει,τα πάνω κάτω θα έρθουν. Αλλά τι να κάνω,να τρομάξουμε τον κόσμο;
Αγάπη μου,ζήτημα τακτικής είναι αυτά,του μιλάς για την ανάγκη και το όνειρο,του δείχνεις και τον πείθεις, ότι έχει την δύναμη να το πραγματοποιήσει και μετά του λες το πως.
Βασικός επικοινωνιακός κανόνας είναι αυτό.

blackbedlam είπε...

Αρις.
Βρε πουλάκι μου άσε να κάνουμε μια επανάσταση απαλλαγμένοι από τα λογής λογής σύνδρομα.
Γιατί τώρα που ξέρουμε και ξέρεις και σύ, φαντάζομαι δεν θα το επιτρέψεις να γίνει αλλιώτικα, δεν θα επιτρέψεις(εννοώ την γενιά σου και τους ανθρώπους σαν και σένα), να επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος.
Βρισκόμαστε σε μια νέα πραγματικότητα και μας δίνεται η ευκαιρία να την αντιμετωπίσουμε, βάζοντας φραγμό στις όποιες επιβουλές.
Άντε βρε μην κωλώνετε προχωράτε να τους πάρουμε αμπάριζα.
Και μεις οι παλιότεροι από κοντά στο πλευρό σας και μαζί σας.
Και με προσοχή στους εαυτούς μας, με πρόγραμμα, με στόχους, όχι τσούφιες ομοβροντίες στον αέρα.

blackbedlam είπε...

Παύλο μην τσιμπάς, ο Στρατολάτης πάει να ακυρώσει την εμπιστοσύνη σας προς εμένα.
Δεν ξέρω που αποβλέπει, αλλά καταλαβαίνω την συνωμοσία που εξυφαίνεται σε βάρος μου.
Ετοιμάσου εσύ και να δεις το τι έχει να γίνει.
Και θα είμαστε εκεί.
Προσέχοντας τι σπάμε, γιατί πια ότι αφήσουν πίσω τους, δική μας περιουσία θα είναι.

blackbedlam είπε...

Αμάν βρε Φάρο μου.
Τι όμορφα λόγια είναι αυτά που μου λες;

Δεν ξέρω αν είμαι ονειροπόλα, ξέρω όμως και προσπαθώ να ερμηνεύσω τις ανάγκες και τα σημάδια.των καιρών.
Και αυτά, δείχνουν το δρόμο.
Ναι στο χέρι μας είναι, αρκεί να βάλουμε το χέρι μας, με θάρρος, με αποφασιστικότητα, με επιμονή.
Να βάλουμε το χεράκι μας, όπου και προς όποια κατεύθυνση μπορεί και έχει πρόσβαση ο καθένας.
Και κυρίως στους καθημερινούς αγώνες εκεί, μαζί με τον κόσμο, να πείσουμε και να εμπνεύσουμε.

Ανώνυμος είπε...

Εσύ ξεπέρασες κι εμένα στη φαντασία!

ΤΡΑΣΗ είπε...

ομορφα θα ήταν.
γιατί εγώ στου εφιάλτες μου βλέπω "αγανακτισμένους πολίτες" (σαν τον Γκοτζαμάνη, κακή του ώρα) να ξυλοκοπούν συνδικαλιστές, και να απαγορεύουν την λειτουργεία των Κ.Κ.; και μετά να έρχεται ένας Ντούτσε να επιβάλει την τάξη! και να βρισκόμαστε σε 20 χρόνια από τώρα να πολεμάμε για ...αστική δημοκρατία!
Ολα τα σενάρια είναι μέχρι στιγμής ρεαλιστικά. Η πάλη είναι για το ποιό από όλα θα πραγματοποιηθεί....

blackbedlam είπε...

Aλεξ Ντι,που να με πετύχεις και στα κέφια μου,μέχρι και την Αλέκα στου Μαξίμου μπορώ να τοποθετήσω!
Μιλάμε για διαστροφική φαντασία.
Αλλά επειδή η πραγματικότητά μας είναι ζοφερή και ταυτόχρονα απαιτητική,κάνε μου την χάρη να ρίξεις μια ματιά στο πρώτο μακροσκελές ομολογουμένως σχόλιό μου.(Απαντάει στον Παύλο και στον Κωστή)
Καλό σου Σ/Κ

blackbedlam είπε...

Τρας Καλή σου μέρα!
Εμείς μόνο όνειρα δικαιούμαστε να έχουμε. 'Ονειρα για το πως θα αντιμετωπίσουμε και τους νέους Κοτζαμάνηδες και τους λογής λογής Μουσολινάκηδες.
Και πια, θα έπρεπε να αξιοποιούμε την συσσωρευμένη πείρα και μας βρίσκεται αρκετή αρκεί να συναντηθούμε μαζί της, αρκεί να την ερμηνεύουμε σωστά, αρκεί κυρίως να την εφαρμόζουμε σωστά και να μπορούμε να ξεχωρίζουμε ποιοι είναι οι Μουσολίνηδες και ποιοι οι Κοτζαμάνηδες.
Θέλει λεπτούς χειρισμούς, σωστή τακτική, προσαρμοσμένη στις ανάγκες.

faros είπε...

Κοίτα, δεν λέω όμορφα λόγια ... Έτσι ... Χωρίς λόγο !

Άλλωστε, το ίδιο με σένα ΟΝΕΙΡΟ (που είπαμε, ντε, δεν είναι τόσο όνειρο) το έχω κι εγώ !

Για αυτό και το έχω βάλει και ως προμετωπίδα στο μπλογκ μου !

Πάμε καλά, θα πάμε ακόμα καλύτερα ... λίγο αργότερα ...

υ.γ. δεν ξέρω να μπορείς να βάλεις την Αλέκα στου Μαξίμου, αλλά στο ... Προεδρικό ΣΙΓΟΥΡΑ ΜΠΟΡΕΙΣ και εσύ και όλοι μας !

Triton είπε...

Πάντως στο Βέλγιο,οι φόροι συλλέγονται απο τα δημαρχεία,όπου στην γλώσσα τους λέγονται Commune,άν αυτό σε παρηγορεί περί του μέλλοντος...

faros είπε...

Καλημέρα, Καλή Βδομάδα !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...