Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Αυτός είναι ο λόγος που θα μας βρίσκουν και στις πλατείες.Θα βρισκόμαστε όπου χτυπά η καρδιά της εργατικής τάξης, για να πάρουν τα όνειρα εκδίκηση

Ίσως σε εκείνες τις συγκεντρώσεις του Αντρέα με το ζιβάγκο, να είχε μαζευτεί τόσος κόσμος.
Ασφυκτικά κλεισμένοι όλοι οι δρόμοι με διαρκή προσέλευση.
Ένιωσα δέος μπρος σε τόσον κόσμο.
Φτάνοντας στο μετρό είπα, δεν μπορεί, άραγε οι κατασκευαστές είχαν υπολογίσει τέτοιο πλήθος;
Ή μήπως τώρα δα θα μας πέσει το ταβάνι στο κεφάλι ή θα ανοίξει το πάτωμα και θα βρεθούμε όλοι μαζί στην κόλαση.
 
Χιλιάδες κόσμου στους δρόμους.
Τι ζητούν, ποιες λύσεις  προτείνουν και ποιες διεξόδους αποδέχονται και υιοθετούν;

Δεν μπορέσαμε το προηγούμενο διάστημα να τους πείσουμε για το επερχόμενο, το αναπόφευκτο.

Και σήμερα κάτω από την πίεση την μεγάλη συνθλίβονται, νιώθουν πια ότι τους παίρνουν την ζωή από τα χέρια, αισθάνονται ότι δεν μπορούν να συνεχίσουν να υπάρχουν και διαμαρτύρονται απαιτούν διεκδικούν.
 Τι είναι αυτό που διεκδικούμε ποιες είναι οι απαιτήσεις μας;

Έχουν   δοθεί απαντήσεις για το τι είναι εκείνο που οδήγησε τα πράγματα εδώ;

 Υποψιάζομαι ότι όχι, αλλιώς δεν θα γινόταν  σύνθημα το: "να φύγουν οι κλέφτες".
Γιατί  είναι το οικονομικό σύστημα αυτό που γεννά τους κλέφτες, τους εκμεταλλευτές. 
Γιατί το οικονομικό σύστημα είναι τέτοιο από την ίδια του την φύση, που δίχως την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, δεν μπορεί να συνεχίζει να υπάρχει, γιατί σε αυτήν βασίζεται.

Να φύγουν  από την εξουσία αυτοί που μας οδήγησαν εδώ
Ποιοι και τι είναι αυτό που  μας οδήγησε εδώ;
Έχει όνομα;
Ποιοι είναι ο Γιώργος η Μαριλίζα,η Βάσω ο Κώστας...........

Όμως δεν είναι τα πρόσωπα αλλά οι πολιτικές που ακολουθούν και που υπηρετούν.
Αυτοί με το όνομα και το επώνυμο, προσφέρουν τις υπηρεσίες τους με την πολιτική που ασκούν στην πλουτοκρατία, στο ίδιο το κεφάλαιο που δεν έχει όνομα ούτε επώνυμο.
Αν είχε γίνει συνείδηση αυτό,η απαίτηση δεν θα ήταν  να φύγουν αυτοί που κυβερνούν, αλλά θα αναπτύσσονταν αγώνες  για την ανατροπή του ίδιου του συστήματος.

Κάποιοι γοητεύονται από την  ιδέα και το σύνθημα "έξω τα κόμματα".
Γνωρίζουν άραγε τι συνεπάγεται αυτό και τι σημαίνει;
Υποψιάζομαι πως όχι.
Αν ναι, θα  γνώριζαν ότι η πολιτική εκφράζεται μέσα από τα πολιτικά  κόμματα. Τα κόμματα έχουν συγκεκριμένη ιδεολογία και με αυτήν στηρίζουν το καθένα για τον εαυτό του, τα συμφέροντα στα οποία είναι ταγμένα να  υπηρετήσουν.
Σε μια ταξική κοινωνία σαν αυτή που ζούμε, τα κόμματα υπερασπίζονται στην βάση της ιδεολογίας τους τις τάξεις.

Μπορεί κανείς να αποδώσει ευθύνες στα πολιτικά κόμματα για αναποτελεσματικότητα, μπορεί να αποδώσει λάθη στην άσκηση του ρόλου και των ευθυνών τους, μπορεί να αποδώσει ελλείψεις, παραλήψεις, ακόμη και ανακολουθία λόγων και πράξεων μπορεί ότι θέλει, αλλά είναι ο καθένας υποχρεωμένος να αποφασίσει  με ποιους θα πάει και ποιους θα αφήσει.

Είναι υποχρεωμένος να συνυπάρξει με την τάξη του, να συμπορευτεί με το κόμμα που πιστεύει ότι εκφράζει τα συμφέροντα  της τάξης του  και παλεύει ανειρήνευτα με τον ταξικό του εχθρό έστω με λάθη και με παραλήψεις .

Να φύγει αυτή η κυβέρνηση!
Να φύγει χίλιες φορές!
Με ποιο τρόπο, με ποιες μορφές αγώνα, στην βάση ποιου προγράμματος ,με τι πρόταγμα, με ποιους στόχους, στη βάση ποιας πολιτικής;

Ο κόσμος που συμμετέχει στην πλατεία,  γνωρίζει τις εφεδρείες του συστήματος, γνωρίζει τους μηχανισμούς και τα μέσα που μπορεί να χρησιμοποιήσει για να αποπροσανατολίσει να ποδηγετήσει το όποιο κίνημα αναπτυχθεί, για  να το  οδηγήσει σε κατεύθυνση όσο γίνεται ποιο ακίνδυνη για τα δικά του συμφέροντα;
222 συναπτά έτη εμπειρίας διαθέτει η "αστική δημοκρατία"

Όλος αυτός ο κόσμος που προσήλθε στο Σύνταγμα έχει ταξικό προσανατολισμό;

Εκφράζει απλά την αγανάκτησή του!

Είναι αρκετό αυτό για να ανατρέψει προς όφελός μας τα πράγματα;

Μέσα  στα πλαίσια του καπιταλιστικού συστήματος δεν υπάρχει περίπτωση να οδηγηθούν οι εξελίξεις προς όφελος της δικής μας τάξης. 
Το καπιταλιστικό σύστημα δεν βελτιώνεται παρά  μονάχα ανατρέπεται.

Όλα αυτά τα χρόνια  το σύστημα έκανε καλή δουλειά, πέτυχε τους στόχους του, κράτησε μακρυά από την πολιτική, ουσιαστικά τον κόσμο.

Και αυτός ο κόσμος σήμερα βρέθηκε στους δρόμους για να διαμαρτυρηθεί και να απαιτήσει τα δικαιώματά του .
Αυτός ο κόσμος που ίσως ποτέ δεν έχει ξανακατέβει να διαμαρτυρηθεί σήμερα ήταν εκεί.

Αυτό που δεν πέτυχαν οι αριστερές, οι ταξικές δυνάμεις, το πέτυχε ο ίδιος ο καπιταλισμός.
Αυτός είναι ο λόγος που είναι σαφής η άρνηση ( να φύγουν) αλλά ασαφής η πρόταση.
Αυτός είναι και ό λόγος που αυτό το υπέροχο που συμβαίνει στην πλατεία είναι μόνον ένα πρώτο βήμα.

Είναι θετικό γιατί αφυπνίζεται ο κόσμος ,γιατί ξεκινά μια διαδικασία συνειδητοποίησης, γιατί η Αστική τάξη εισπράττει ένα ηχηρό χαστούκι.
Ξεπεράστηκαν οι όποιες αναστολές και ο κόσμος είναι στους δρόμους όχι για να υποδεχθεί το καινούργιο αλλά για να διώξει το παλιό.

Το ζητούμενο όμως είναι ποιο θα είναι το καινούργιο.

Δεν έχει κανείς το δικαίωμα να κλείσει τα μάτια μπρος σ΄αυτήν την πραγματικότητα.
Η μόνη συνεπής στάση είναι να βρίσκεσαι εκεί που χτυπά η καρδιά της εργατικής τάξης,στα σωματεία στους χώρους δουλειάς αλλά και στις γειτονιές και στις πλατείες.

Να προχωρήσει ένα βήμα ακόμη, να μην ζήσουμε ξανά μια αυταπάτη, να μην ρίξουμε νερό στο μήλο τους,να μετατραπεί η οργή και η αγανάκτηση σε αγώνες αποφασιστικούς που θα κτυπούν ντιρέκτ στην καρδιά του  αντιπάλου

Δεν υπάρχουν περιθώρια,έστω την ύστατη στιγμή.

Δεν έχει κανείς το δικαίωμα να επιτρέπει,με διαρκείς σκεπτικισμούς και αμφισβητήσεις, σε όσους επιβουλεύονται τους αγώνες και τις ανάγκες των καιρών, να τις διαχειριστούν  και να τις εκμεταλλευτούν και   για άλλη μια φορά να τις αξιοποιήσουν προς όφελός τους και για την συνέχιση της κυριαρχίας των δυνάμεων της καπιταλιστικής  βαρβαρότητας


Αυτός είναι ο λόγος που θα μας βρίσκουν στους χώρους δουλειάς.
Αυτός είναι ο λόγος που θα μας βρίσκουν στις γειτονιές.
Αυτός είναι ο λόγος που θα μας βρίσκουν στις πλατείες
Θα είμαστε όπου χτυπά η καρδιά της εργατικής τάξης .
Για να πάρουν τα όνειρα εκδίκηση.


15 σχόλια:

μαχαιρης είπε...

Λοιπον...
Για πες μου ΒΒ...
Τι βλεπεις..;;
Γιατι εγω ειπα στην τελευταια μου αναρτηση...Τι ειδα...
Κι αν δεν θελεις δημοσια...Υπαρχουν και τα μαιηλ...

Albatrus είπε...

θα μας βρίσκουν στις πλατείες

θα μας βρίσκουν στο δρόμο

θα μας βρίσκουν στις φάμπρικές

θα μας βρίσκουν στα γιαπιά


αλλά α μας βρίσκουν και στον ύπνο τους!


ΝΑΙ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥΣ!


θα είμαστε μέσα στους εφιάλτες τους!

κάθε βράδυ

Triton είπε...

ΒΒ,θα πώ,κατά την γνώμη μου τι ζητά ο κόσμος στο Σύνταγμα,ουτοπικό βέβαια,αλλά είναι το μόνο που θα τους οδηγήσει στις κάλπες.Μάλιστα πιστεύω ότι αν ήταν στα πράγματα ο Φλωράκης θάχε κάνει την κίνηση πρώτος!
Άκου λοιπόν:Παραίτηση απο όλα τα κόμματα όλων των αρχηγών που εθήτευσαν κατά την διάρκεια της μεταπολίτευσης.Εκλογή νέων αρχηγών με καθαρό πολιτικό μητρώο,υπάρχουν,απλά τους έχουν παρκάρει.
Απο κεί και πέρα,τα υπόλοιπα θα πάρουν τον δρόμο τους,αλλά με τις συμφωνίες και τους συμβιβασμούς πούχουν γίνει μέχρι τώρα,το απολιτίκ θα συνεχίσει να υπάρχει και κατά το 2013 βλέπω ακροδεξιά στοιχεία με την ρομφαία της εξυγίανσης να καταλαμβάνουν την εξουσία ήσυχα και νοικοκυρεμένα,όπως τόκανε ο Χίτλερ.
Δεν μπορείς να ζητάς απ'τον λαό να το πάρει αλλιώς άν δεν το πάρουν πρώτα αυτοί πούναι στα πράγματα!Άντε μωρέ,εγώ ένας μικροαστός είμαι,την πάρτη μου κοιτάω,αλλά κι αυτή την ξεφτίλα της πολιτικής ζωής ακόμα κι εγώ ο απολιτίκ δεν την αντέχω!Μόνος λαός ψάχνει ηγέτη...

ELvA είπε...

Aν ηξεραν πολλοι απο οσους πανε σε συγκεντρωσεις χωρις πραγματικα να εχουν κατασταλαξει σε καποια συμπερασματα για το τι οδήγησε τα πράγματα μεχρι τη σημερινη χαοτικη κατασταση, θα ηταν καλα, αλλα δυστυχως με το να φωναζουν
"να φύγουν οι κλέφτες" δεν συνειδητοποιουν, αυτο που λες φιλη ΒΒ, οτι το καπιταλιστικο συστημα μεσα στο οποιο ζουμε ειναι καθαυτο που δημιουργει διακρισεις και την εκμεταλλευση των αλλων.Οι ..απολιτικ και ακοματικ αποψεις ειναι ..βουτυρο στο ψωμι της εξουσιας και αλλοιμονο αν πιστεψουμε οτι εκει ειναι η λυση των προβλημτων μας!

Καλο βραδυ!

Κώστας Παπαδόπουλος είπε...

Γιατί θα πρέπει να ξεχωρίσουμε απο όλο αυτό που έχει γίνει .
Πάνε να τα κάνουν όλα ίσα να γίνουμε όλοι ίδιοι .Για να παίξουν το επόμενο παιχνίδι που έχουν ήδη έτοιμο για σερβίρισμα .έρχομαι απο συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Νίκαιας Ρέντη , μπήκε θέμα συζήτησης για τους "αγανακτισμένους " απο τον Λογοθέτη [έχει μέσα ΝΔ ΠΑΣΟΚ ΛΑΟΣ ] απο τον Βρετάκο [ΝΔ] και τον Ζαχαρόπουλο [ΠΑΣΟΚ] και τον Μπενετάτο [ΚΚΕ] η απαντηση απο τον δήμαρχο Ιωακειμίδη " δεν θα κάνουμε τέτοια κουβέντα δεν έχει νόημα δεν θα μας βγάλει πουθενά " Εγώ ζήτησα συζήτηση με μοναδικό θμεα "μνημόνιο επιτήρηση στους δήμους τι σημαίνει; τι θέλουν απο εμάς ; τι σκοπό έχει η δημοτική αρχή να κάνει με το χρέος του δήμου ; η απάντηση θα το κάνουμε κάποια στιγμη .

Κώστας Παπαδόπουλος είπε...

την ίδια στιγμή στο επόμενο θέμα υπήρχε εισήγηση τηε δημοτικής αρχής για λήψη δανείου 40.000.000 για 25 χρόνια με περίοδο χάριτος 3.5 χρόνια θα πληρώσουμε στο τελος 65.000.000.
Καταλάβατε μπένουμε στην επιτήρηση σιγά σιγά χωρίς να έχει γίνει κουβέντα στο δημοτικό συμβούλιο , χωρίς η Πόλη να ξέρει τίποτα υποθηκέυουν το μέλλον της Νίκαιας , στα μουγκά ...θελουν να έχουν περίοδο χάριτος 3.5 χρόνια όση είναι η θητεία αυτής της δημοτικής αρχής , και οι άλλοι ήθελαν κουβέντα για τους "αγανακτισμένους"

Κώστας Παπαδόπουλος είπε...

Αυτή η κυβέρνηση δεν έχει πλέον την νομιμότητα να δίνει εντολές και να ασκεί εξουσία .είναι σημαντικό να μπέι το ζήτημα να "φύγουν τώρα" και μην σου φαίνεται γειτόνισσα οπορτουνιστικό θα κάνουν μεγάλη ζημιά σε όλα τα επίπεδα όσο κάθονται , είναι άλλο να πέσουν κάτω απο την πίεση και άλλο να το πάνε λάου λάου να μεταβιβάσουν την εξουσία στους επόμενους .

blackbedlam είπε...

Τι βλέπω Μαχαίρη :
Βλέπω την τρικυμία να έρχεται κατά πάνω μας
Βλέπω τον Δία με τους κεραυνούς του να μας σημαδεύει.
Βλέπω τις γαλάζιες γραμμές των οριζόντων να κοκκινίζουν .
Και το κόκκινο Μαχαίρη μου δεν θάνε από τον ήλιο.
Βλέπω το σκάφος να κλυδωνίζεται.
Αν δεν ρίξουμε σωσίβια, αν δεν μάθουμε τους ναυαγούς να κολυμπάνε,
αν κυρίως δεν πέσουμε εμείς μες τα παγωμένα νερά να κολυμπίσουμε μαζί με τους άλλους ....
Θα μπατάρουμε Μαχαίρη, θα μπατάρουμε.

blackbedlam είπε...

Απόστολε ναι,τους στοιχειώνουμε τα όνειρα.
Δεν ξέρω τι θα πετύχουμε,αλλά ξέρω ότι είναι τρομοκρατημένοι.
Καθημερινό αγώνα για να δικαιώσουμε τους φόβους και τους εφιάλτες τους.

blackbedlam είπε...

Tritonα αυτό είναι μια κίνηση τακτικής.
Το κομμουνιστικό κόμμα, δεν είναι κόμμα αρχηγικό, είναι συλλογικό και ως εκ τούτου ο/η γραμματέας του δεν προβάλει το δικό της προφίλ, ούτε εκφράζει τις προσωπικές της απόψεις, μιας και οι απόψεις της είναι ταυτόσημες με τις απόψεις και τις αποφάσεις που έχει πάρει η πλειοψηφία
των οργάνων και αυτές λέει, αυτές είναι υποχρεωμένη να κοινωνεί, για αυτές να αγωνίζεται.
Και φυσικά οι απόψεις όλων μέσα στο κομμουνιστικό κόμμα είναι εναρμονισμένες με την επιστημονική θεωρία του Μαρξισμού Λενινισμού, από τις οποίες και καθοδηγείται.
Στην βάση όλων αυτών η/ο γραμματέας δεν είναι ένα πρόσωπο παρά οι συλλογικές αποφάσεις των οργάνων.
Θα μου πεις τι σου λέω τώρα. Αφού ζούμε σε μια κοινωνία που έφτασε να ψηφίζει τον Καραμανλή επειδή ήταν ψηλός και ευθυτενής.
Το ζήτημα είναι όμως αν σαν κομμουνιστικό κόμμα που λειτουργείς με άλλες αρχές, υποτάσσεσαι και υποβάλλεσαι στις λαθεμένες επιταγές ενός πολιτικά ανώριμου πλήθους, που αποπροσανατολισμένο και παραπληροφορημένο, απαιτεί την αλλαγή του γραμματέα σου επειδή είναι κοντόχοντρος.
Το θέμα έχει και άλλη οπτική που σε δικαιώνει,αλλά άφησέ με να στείλω τα μυαλά σου στα κάγκελα.

blackbedlam είπε...

Φιλενάδα καλησπέρα σου και σένα.
Όχι μόνο βούτυρο στο ψωμί τους, αλλά το χειρότερο είναι ότι με αυτές τις αντιλήψεις, αυτός όλος ο κόσμος εύκολα μπορεί να χειραγωγηθεί.
Μπορούν εύκολα να τον χρησιμοποιήσουν σαν ανάχωμα για τις επιδιώξεις τους και έτσι αυτοί να κερδίζουν χρόνο.
Αυτός είναι ο κίνδυνος, αυτό θα είναι που και σαν κίνημα θα μας πάει ακόμη ποιο πίσω.
Γι΄αυτό, με όποιες δυνάμεις πρέπει να συνομιλήσουμε, πρέπει να πείσουμε, πρέπει να εμπνεύσουμε εμπιστοσύνη.
Αυτήν την εμπιστοσύνη και τον σεβασμό που υπήρχε στο ΚΚΕ, ακόμη και από κόσμο που καμία σχέση δεν είχε με αυτό.

Triton είπε...

Ρε θηρίο το ξέρω ότι η επανάληψη είναι η μήτηρ της μαθήσεως,δις εις πολιτική ανάλυση καταδικάσθηκα,αλλά πολύ μου άρεσε!Είναι γεγονός πως την είδα πολυ απλοικά,σχετικά με την θέση του ΚΚΕ,πράγματι είναι έτσι όπως τα λές!Φιλαράκι,φχαριστώ για τα σχόλια εντός και εκτός των τειχών,μεταξύ μας έχω γεμίσει κερκόπορτες τα δικά μου τειχαλάκια για να τα λέμε:))

blackbedlam είπε...

Γεια σου βρε Κωστή.
Όλοι αυτή της νέας Καλλικράτειας διοίκησης του Δήμου, έχουν λόγους να περνούν όλα αυτά τα ζητήματα στη μούγκα.
Τώρα οι άλλοι επίσης δεν μπορεί κάποιους λόγους θα έχουν για να συμβιβάζονται με τις ίδιες αντιλήψεις.
Δεν ήμουν εκεί και για να σου πω την αλήθεια, θα κρατήσω μια επιφύλαξη και δεν θα κάνω δίκη προθέσεων.
Το ερώτημά μου όμως είναι, γιατί δεν το κάνουν γνωστό στον κόσμο της πόλης, γιατί δεν επικοινωνούν οι "άλλοι"
Ή μήπως δεν είναι έτσι;
Τέλος, για το αν θα πέσουν κάτω από την πίεση την μεγάλη του...ήλιου ή αν θα πάνε λάου λάου, αν το αποτέλεσμα της επόμενης μέρας είναι το ίδιο και κινείται στα ίδια πλαίσια τότε δεν έχει καμία διαφορά ή μάλλον έχει.
Και η διαφορά είναι ότι στην περίπτωση που τάχα μου τους έχεις υποχρεώσει να παραιτηθούν και να υπάρξει μια αντικατάσταση με την ίδια πολιτική, θα έχουν εξασφαλίσει την ανοχή του κόσμου από την δήθεν επιτυχία τους.Θα υπάρξει αναμονή και ανοχή, όμως η κάθε μέρα που περνάει είναι σε βάρος μας.Το κάθε λεπτό που περνάει.
Νομίζω ότι γίνεται κατανοητό αυτό που λέω.
Το κακό και το περίεργο είναι, ότι για να προχωρήσει σε θετική κατεύθυνση η όλη ιστορία πρέπει να γίνουν κινήσεις που δεν τις βλέπω!
Μήπως δεν τις βλέπω;

Albatrus είπε...

δέστε αυτό
Πως θα φύγουν από τη βουλή;
Πυκνό μυστήριο καλύπτει το πότε θα κατατεθεί προς ψήφιση στη βουλή το Μνημόνιο 2. Η ημέρα και η ώρα κρατούνται... μυστικά υπό το φόβο των "Αγανακτισμένων". Μέχρι και κάγκελα τοποθετήθηκαν στη βουλή για να ανακοπεί το… ντου.
Αλλά επειδή κάποια... πικρή στιγμή το Μεσοπρόθεσμο θα κατατεθεί στη βουλή, από ό,τι μαθαίνουμε υπάρχει και σχέδιο εξόδου των βουλευτών... κάτω από τη γη!
Με δεδομένο ότι το κοινοβούλιο δεν διαθέτει ελικοδρόμιο, δύο υπόγειες έξοδοι που οδηγούν στη Ρωσική εκκλησία προς τους στύλους του Ολυμπίου Διός και προς το Κολωνάκι μετά το υπουργείο Εξωτερικών, θα χρησιμοποιηθούν σε περίπτωση που το πράγμα στραβώσει.


όρε μπράβο..!
Δείχνουν αποφασισμένα τα παιδιά να το ψηφίσουν!

εγώ λέω να μη πάνε καθόλου στη βουλή να το ψηφίσουν.
γιατί...
από τους ψηφοφόρους τους μετά, πώς θα τη γλυτώσουν...!

faros είπε...

Δυο λόγια, αν μου επιτρέπετε.

1. Το πρόβλημα, δεν είναι ούτε οι πολιτικοί, ούτε απλά και μόνο τα κόμματα.
2. Αν δεν γίνει αντιληπτό ότι το πρόβλημα είναι το καπιταλιστικό σύστημα, μια ζωή θα έχουμε τα ίδια και τα ίδια και απλά θα ... φωνάζουμε.
3. Προς το παρόν, "το κίνημα της πλατείας" είναι το "βούτηρο" στο ψωμί του συστήματος. Που, θα βρει τον τρόπο, τελικά, όλον αυτόν τον κόσμο που "αγανάκτισε", να τον ξεγελάσουν για άλλη μία φορά. Είτε δημιουργώντας νέα κόμματα, είτε βάζοντας μπορστά νέους πολιτικούς (δήθεν άφθαρτους), που όμως όλοι τους θα υπηρετούν με τα μπούνια τα αφεντικά τους, την ολιγαρχία του πλούτου !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...