Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Ο κύριος Παπουτσής και οι ψυχραιμία των ΜΑΤ και των Αστυνομικών αρχών

Παπουτσής: Ψύχραιμες οι αστυνομικές δυνάμεις στην Κερατέα
«Οι Αστυνομικές Αρχές κάνουν τη δουλειά τους και την κάνουν με περισσή ψυχραιμία. Προσπαθούν να αντιμετωπίσουν μια κατάσταση η οποία είναι πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα. Ουδέποτε έχει ξανασυμβεί αυτό το οποίο συμβαίνει και είναι καιρός να πάρει πρωτοβουλίες η Δικαιοσύνη». Aυτα δήλωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη,κ. Χρήστος Παπουτσής, αναφερόμενος στο πρόβλημα της Κερατέας.
Και συνέχισε λέγοντας « επιχειρούν να εμφανίσουν την κυβέρνηση, ως μια κυβέρνηση η οποία λειτουργεί με αστυνομικό κράτος.(!) Επιχειρούν να δημιουργήσουν ένα πεδίο συγκρούσεων. Και είναι απόλυτη η ευθύνη όλων εκείνων, οι οποίοι πρωτοστατούν σε αυτά τα απαράδεκτα επεισόδια και καλύπτουν όλες αυτές τις έκνομες δράσεις. Η Δικαιοσύνη έτσι κι αλλιώς έχει επιληφθεί"
 Πρόσθεσε δε, ότι το Υπουργείο έχει δώσει εντολές στην Αστυνομία για « μεγάλη ψυχραιμία και πολύ μεγάλη αυτοσυγκράτηση προκειμένου να μην έχουν συνεχή επεισόδια."
Κατέληξε επικρίνοντας έμμεσα την δικαιοσύνη
{..}Αυτές τις ευθύνες, νομίζω ότι είναι καιρός η Δικαιοσύνη να πάρει τις πρωτοβουλίες που πρέπει και να τις αποδώσει."

Εμείς εδώ δεν μπορούμε παρά να επιβεβαιώσουμε τις θέσεις του υπουργού μας δείχνοντας με πόση αυτοσυγκράτηση λειτουργούν τα σώματα ασφαλείας,οι Αστυνομικές αρχές και  τα ΜΑΤ...
"Κύριοι"! !

Γι΄αυτό, ένα μικρό βίντεο, για να δούμε πως οι κάτοικοι της Κερατέας αντιμετοπίζουν την "ψύχραιμη" και "συγκρατημένη" επίθεση,συγνώμη, επίσκεψη ήθελα να πω,των ΜΑΤ και την μαρτυρία του Αντιδημάρχου που επιβεβαιώνει την "ψυχραιμία" των σωμάτων καταστολής.Συγνώμη συστολής ήθελα να πω.

Οι σειρήνες ήχησαν και οι καμπάνες ακούστηκαν από άκρη σε άκρη στην Κερατέα.

Προσοχή προσοχή! Δεχόμαστε επίθεση .
Όλοι στα σημεία εισόδου της πόλης και στα μπλόκα.
 29/3


 και στις 31/3 τα ξημερώματα !
Από την συνέντευξη του Αντιδήμαρχου Κυριάκου Κατσουνάκη,στην Ραδιοφωνική Ελληνοφρένεια:

 "Κατά τις 3 τα ξημερώματα, με πήραν τηλέφωνο τα παιδιά και πήγα στα μπλόκα.
Ήταν άλλοι 8 κάτοικοι.Σε αυτά τα μπλόκα,2 παραπήγματα είναι στην ουσία, υπάρχουν κάθε βράδυ κάποιοι συμπολίτες μας.
Για να περνάει η ώρα, παίζουν κανένα τάβλι, μπορεί να έχουν και κανένα μεζεδάκι, ίσα να βγει η βάρδια.
Καθόμασταν και κουβεντιάζαμε για τα γεγονότα.
Και κάποια στιγμή,θάταν 3,30-4,00 βλέπω από το παράθυρο κάτι λευκά σημαδάκια να κουνιούνται.
Ήταν τα κράνη των ΜΑΤ.
Δεν προλάβαμε τίποτα. Κάποια από τα παιδιά μπόρεσαν και βγήκαν έξω. Εγώ και άλλος ένας παραμείναμε μέσα και δεν πρόλαβα να σηκωθώ ούτε από το κάθισμά μου.
Έμπαιναν δύο δύο μέσα και ουρλιάζοντας  χτυπούσαν με το κλομπ όπου έβρισκαν. Έφευγαν αυτοί και έμπαιναν οι επόμενοι δύο.
Τους είπα είμαι ο Αντιδήμαρχος,τους είπα το όνομά μου, δεν καταλάβαιναν τίποτα.
Τους είπα ότι έχω πρόβλημα με την καρδιά μου.
Εδώ θα πεθάνεις π.......η  φώναζαν και χτύπαγαν .
Ναι ήμουν καθιστός και αυτοί με χτύπαγαν, το μόνο που μπορούσα να κάνω ήταν να προφυλάω το κεφάλι μου.
Ο ένας από εμάς είναι χτυπημένος και νοσηλεύεται στον Ευαγγελισμό".

Αυτές τις εντολές "ψύχραιμης" αντιμετώπισης των γεγονότων παίρνουν οι Αστυνομικές αρχές,
αυτές εφαρμόζουν διατηρώντας την "ψυχραιμία"και την "αυτοσυγκράτησή"  τους!


Εμείς, ψύχραιμα συμπαραστεκόμαστε και  είμαστε αλληλέγγυοι με τους Κερατιωτες.
Για εμάς, η υπόθεση της Κερατέας, δεν είναι απλά μόνον μια υπόθεση χωματερής,
αλλά υπόθεση δημοκρατίας και γνωρίζουμε ότι  είναι πολιτικό ζήτημα ενταγμένο στα ευρύτερα σχέδια σας.
Εμείς λοιπόν κύριε υπουργέ της Σοσιαλιστρικής μας κυβέρνησης, μπορούμε να σας βεβαιώσουμε και  σας υποσχόμαστε, ότι με πολύ ψυχραιμία είμαστε αποφασισμένοι να σας αντιμετωπίσουμε.
Προσπαθήστε να το εμπεδώσετε γιατί δεν θα το πιστεύεται πόσο "ψύχραιμοι" μπορούμε να γίνουμε.
  

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γεια χαρά και Καλό Μήνα !
(Οργανωτικό, Αγωνιστικό, Παρεμβατικό)

Παπουτσής !
Όλοι οι "παπουτσήδες", κάνοντας την "μπάζα" τους όλα αυτά τα χρόνια, έχοντας στην κυριολεξία χεστεί στο χρήμα, συνιστούν στους πεινασμένους ... ψυχραιμία !

Όχι, ρε, δεν είμαστε ψύχραιμοι !
Και, στη χούντα σας, απαντάμε με καθημερινούς ταξικούς αγώνες, σε όλη την Ελλάδα !
Μέχρι, κύριε (φτου κακά) Παπουτσή, εσύ και η φάρα σου ξεκουμπιστείτε ακόμα κι απ΄τη χώρα !

blackbedlam είπε...

Φάρε καλή σου μέρα και καλό μήνα που λέει ο λόγος.
Δεν διαβασες καλά δεν λέει σε μας να μείνουμε ψύχραιμοι ίσα ίσα μάλιστα.
Κοίτα τι λέει:

«Οι Αστυνομικές Αρχές κάνουν τη δουλειά τους και την κάνουν με περισσή ψυχραιμία. Προσπαθούν να αντιμετωπίσουν μια κατάσταση η οποία είναι πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα. Ουδέποτε έχει ξανασυμβεί αυτό το οποίο συμβαίνει και είναι καιρός να πάρει πρωτοβουλίες η Δικαιοσύνη».

Κατάλαβες;Τα σώματα καταστολής,είναι που κρατούν την ψυχραιμία τους και κάνουν καλά και με "αυτοσυγκράτηση"την "δουλειά" τους.
Αυτό το θράσος έχουν.
Σε χαιρετώ,οργανωτικά,αγωνιστικά παρεμβατικά και αποφασιστικά.

ELvA είπε...

Ποια..ψυχραμια και ποια..αυτοσυγκρατηση; Μας δουλευουν κι απο πανω! Το θρασος τους ειναι πραγματικα εξοργιστικο, ειναι γελοιοι!

Παρ ολα αυτα ας ευχηθουμε καλο μηνα σε ολους τους αγωνιζομενους, και να ευχηθουμε να τους στειλει ο λαος στα...σκουπιδια, εκει που πρεπει να πανε και αυτοι και οι πολιτικες τους, που τιποτα καλο δεν προμηνυουν για τους εργαζομενους!

ένας στρατολάτης είπε...

Άντε ντε να γίνουμε και λίγο "ψύχραιμοι" γιατί πολύ έχουμε μέχρι τώρα "χάσει την ψυχραιμία μας".

dimitris είπε...

Β.Β καλησπερα, ''κοιτα'' τωρα ενα ''φαινομενο'', οταν ο οποισδηποτε εκτος της κυβερνησης ''πει'' κατι για την δικαιοσυνη, θεωρειται, ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ, οταν την εγκαλει ο υπουργος της καταστολης, θεωρειται ΤΙ?
Σε λιγο καιρο θα εχουμε ''εντολες'' καταστολης και απο το υπουργειο της αμυνας, με την κοινη εκπαιδευση, αστυνομικων και στρατιωτων, εχουν να γινουν τα ''μπαχαλα''.
Καιρος ειναι να ''συνελθει'' ο κοσμος γιατι οταν θα κτυπησει καποιο πρωι η πορτα μας δεν θα ειναι ο...................γαλατας.
Καλο μηνα με καλους αγωνες!!!

Πορτιάτης είπε...

Γεια και χαρά σου ΒΒ μας!
"Την άκουσες τη σειρήνα πατέρα;"
Θα μπορούσε να ήταν η απορία του ΓΑΠ προς τον Παπαντρέα, στο πρωταπριλιάτικο όνειρό σου στο Φάρο... (πολύ καλό, το απόλαυσα!)

Στην πλήρη υπηρεσία του συστήματος, λοιπόν. Με τους πολιτικούς υπηρέτες σε εγρήγορση και τα σώματα καταστολής με απόλυτα "ψύχραιμη" και "επαγγελματική" στάση απέναντι στους... λεχρίτες, που άκουσον-άκουσον αμφισβητούν τον ιερό νόμο του κέρδους και της εκμετάλλευσης και ψελλίζουν αηδίες περί ποιότητας ζωής και ανθρωπίνων δικαιωμάτων!!!

Εγώ πάντως κατάφερα να την ακούσω τη σειρήνα και ψάχνω ένα παλιοτσέκουρο στην αποθήκη για να το ακονίσω μιας που πριν λίγες μέρες, λόγω επετείου, ξανάκουσα τη φοβερή ρήση του Κολοκοτρώνη: φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους!
Ένας λόγος επιπλέον τα όσα γράφει παραπάνω ο Δημήτρης...

Καλό μήνα!

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα, Καλό Σαββατοκύριακο !

Δεχτή η επισήμανση - με μια διευκρίνηση από μένα.

Εγώ ήθελα να πω για μας τους υπόλοιπους ... χε χε

Τώρα, κοίτα, την ... "ψυχραιμί" των ματατζήδων, όπως ξέρεις, τη βίωσα κι εγώ πριν λίγο καιρό στην Κομοτηνή ...
Την ζει κάθε μέρα ο κόσμος στην Κερατέα !
Πριν λίγι καιρό οι ναυτεργάτες στους καταπέλτες, οι αγρότες στα μπλόκα, οι συνταξιούχοι στις διαδηλώσεις ...

Πόσο ξεφτίλες μπορούν να γίνουν, τα πράσινα κοπρόσκυλα ...

Κώστας Παπαδόπουλος είπε...

την Δευτέρα 4 απρίλη στις 19.00 έρχεται στην Νίκαια να μιλήσει για το Μεταναστευτικό η Νταλάρα "υφυπουργός ανεργίας και υποαπασχόλησης" επειδή τον τελευταίο διάστημα καταβάλουν μεγάλο αγώνα όλα αυτά τα καμάρια της κυβέρνησης του ΔΝΤ για να έχουμε δουειά για να μας κλείσουν τα μαγαζιά και τις βιοτεχνίες , για να μας κλεισουν τα σχοελία να μας βάλουν να πληρώνουμε για το οτηδήποτε και γενικά να μας φροντίσουν να περνάμε καλά πρέπει κάτι να κάνουμε .
Εμείς σαν γνήσιοι Κοκκινιώτες τους καλεσμένους μας τους υποδεχόμαστε όπως τους αξίζει με τα καλλίτερα ελάτε λοιπόν να τους υποδεχτούμε , με το σύνθημα ΚΑΝΕΝΑΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΔΝΤ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΠΟΔΙ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΚΚΙΝΙΑ , την δευτέρα αο τις 18,30 εξω απο το δημαρχείο της Νίκαιας για την υποδοχή http://kontrastoreyma.blogspot.com/2011/04/blog-post.html

pavlosk είπε...

Η κατάσταση στην Κερατέα έχει χοντρυνει απίστευτα. Η ανυποχώρητη στάση των κατοίκων έχει κάνει κυβέρνηση, χουντοκάναλα και τους χούλιγκανς των ΜΑΤ να λυσσάξουν. Ειναι πραγματικά "εξοργιστικό" για τους πολιτικούς εκπρόσωπους της αστικής τάξης και του ΔΝΤ "κάποιοι" να διεκδικούν δικαιώματα και μάλιστα να τα υπερασπίζονται με μη "ψύχραιμο" τρόπο.

Τι να πω σε σφοι; Μακάρι αυτή η πρώτη και διαρκείας ανυπακοή στην κυβέρνηση να στεφθεί με νίκη για το λαό της Κερατέας που με τόση περηφάνια, αλληλεγγύη και αξιοπρέπεια δίνει αυτή τη μάχη πληρώνοντας βαρύτατο κόστος με την κατοχή που έχουν επιβάλει εργολάβοι-κυβέρνηση...

"Πατέρα" μην τους αφήσετε σε χλωρό κλαρί! Δευτέρα, να μάθουμε ότι οι Κοκκινιώτες την υποδέχτηκαν όπως πρέπει τους τροϊκανούς...

Ανώνυμος είπε...

Σωστές οι ως άνω πρωτοβουλίες ...
Αρκεί τα πράγματα να γίνουν Οργανωμένα και με Ταξικό κριτήριο !

Όσο κι αν θα αντιμετωπίσωουν τους "πράσινους πραιτωριανούς" !

Καλό Αγώνα, Σύντροφοι !

Καλημέρα σας !

Ανώνυμος είπε...

Χαίρετε κι από κοντά (η απόστασις είναι σχετική έννοια)
Μου φαίνεται ότι η Κερατέα αρχίζει και αποκτάει μεγάλη σημασία για το λαϊκό κίνημα γενικά. Κάνουν ό,τι μπορούν τα μέσα για να το υποβαθμίσουν αλλά μέσα από κάποιες χαραμάδες, βλέπω εκεί πέρα ωραία πράματα που μου λείψαν, η αλήθεια είναι: δημιουργική οργή, ζωηρότητα, συντροφικότητα, αλληλεγγύη, διάθεση για αγώνα, αποφασιστικότητα, θάρρος, ΕΛΠΙΔΑ. Ωραία πράγματα!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...