Σάββατο, 8 Δεκεμβρίου 2012

Σε ποια σύγχρονη δημοκρατία το ανέχονται αυτό;

 Σε καμιά! Γι΄αυτό λοιπόν,θα το σταματήσουμε 


Α. Σαμαράς: Σε ομιλία στο Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο, (Τρίτη 4 Δεκέμβρη 2012) παρουσίασε σαν φοροαπαλλαγή (!) τη νέα αφαίμαξη της λαϊκής οικογένειας.*

Παρουσίασε τη φοροεπιδρομή σαν φοροελάφρυνση.

Στάχτη στα μάτια του λαού προκειμένου να περάσει με τις μικρότερες αντιδράσεις τους νέους ασήκωτους φόρους και τα χαράτσια, προσπάθησε να ρίξει ο πρωθυπουργός στη χθεσινοβραδινή ομιλία στο Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο.
Αντιστρέφοντας πλήρως την πραγματικότητα, ο Αντ. Σαμαράς δε δίστασε να εμφανίσει τη νέα άγρια φορολεηλασία περίπου ως φοροελάφρυνση για όλες τις κατηγορίες των φορολογούμενων!...

Φορο-προνόμια στο κεφάλαιο

...Υπεραμυνόμενος των φορο-προνομίων της πλουτοκρατίας, είπε ότι η φορολογία πρέπει «να ενισχύει την ανταγωνιστικότητα και την επένδυση», επαναλαμβάνοντας ότι «δεν μπορούμε εμείς να υστερούμε απέναντι στις γειτονικές μας χώρες που έχουν πολύ χαμηλούς φορολογικούς συντελεστές και ισχυρά κίνητρα ιδιαίτερα για τις νέες επιχειρήσεις».

Αλλά το "άλλο σημείο", ήταν όλα τα λεφτά

Σε άλλο σημείο, απειλώντας προειδοποίησε το κίνημα:
 «Είναι δυνατό μερικές δεκάδες άτομα, να σταματάνε με την καθημερινή "επαναστατική γυμναστική" τους τη ζωή και την εργασία εκατομμυρίων συμπολιτών τους; Σε ποια δημοκρατική χώρα γίνεται αυτό; Σε ποια σύγχρονη δημοκρατία το ανέχονται αυτό; Αυτό λοιπόν, θα το σταματήσουμε».

"Σε ποια δημοκρατική χώρα γίνεται αυτό;"
 
  
"Σε ποια σύγχρονη δημοκρατία το ανέχονται αυτό;"
 
κι αυτό;  

 
κι αυτό;

  κι αυτό;...
 κι αυτό;...κι αυτό;... κύριε πρωθυπουργέ;
Ανεργία: Η ανεργία στην Ευρωζώνη αυξήθηκε τον Οκτώβριο στο 11,7%, από 11,6% τον προηγούμενο μήνα και 10,4% τον Οκτώβριο του 2011, σύμφωνα με ανακοίνωση της Eurostat.  Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα (με βάση τα στοιχεία Αυγούστου), έχει το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας στους νέους κάτω των 25 ετών (57%) και στις γυναίκες (29%), ενώ στη χώρα μας έχει σημειωθεί η μεγαλύτερη αύξηση το τελευταίο έτος. ΕΔΩ

Άστεγοι: Έκθεση της Κομισιόν αναφέρει ότι το έτος 2011 οι άστεγοι στη χώρα μας αυξήθηκαν κατά 25%, σε σχέση με το έτος 2009 και ότι ανέρχονται στις 20.000.  Με  το ήμισυ των αστέγων να εντοπίζεται στην Αθήνα και τον Πειραιά (11.000, από τους οποίους οι 8.000 είναι Έλληνες).  Άλλα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Παρατηρητηρίου και της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Εθνικών Οργανώσεων για τους Αστέγους,  αναφέρουν ότι ο αριθμός των αστέγων στην Ελλάδα ξεπερνούν τους 40.000. 
 
Μπροστά στα μάτια μας προβάλει η κοινωνική αναγκαιότητα. Το θετικό της κρίσης. Ο ταξικός αγώνας δεν είναι τσελεμεντές. Για το λαό, ένας είναι ο δρόμος. Ταξική οργάνωση και πάλη. Που σημαίνει ότι, ή θα χτυπιέται διαρκώς, στον εμπορευματικό τρόπο παραγωγής, από τους νόμους της κοινωνικής εξέλιξης  μέχρι εξαθλίωσης του, ή  θα  βάλει τέλος στο σφετερισμό, από την τάξη των αστών, του πλούτου που παράγει, καταργώντας οριστικά το σύστημα της μισθωτής εργασίας και τις συνέπειές του.  

Αυτό λοιπόν, θα το σταματήσουμε.  
* "Αναποδογυρίζει την πραγματικότητα για τους φόρους"   ΕΔΩ  
 
Πηγή από τον φίλο Crousma εδώ
 
 
 
 
 
 
 
 
 

3 σχόλια:

μαχαιρης είπε...

Tι να πει ο ανθρωπος..Που νομιζει, οτι ειναι ΠΡΟΘΥΠΟΥΡΓΟΣ..Επειδη εφαρμοζει τις εντολες, που ερχονται απ εξω...!!!
Ουτε υπουργους δεν μπορει να επιλεξει...
Και καμωνεται και τον ...Ομιλητη...!!

Laura Pap είπε...

Το παλεύει με όλες του τις δυνάμεις ο πρωθυπουργός ( αυτό πρέπει να του το λέμε συνέχεια του αρέσει να το ακούει είναι πρωθυπουργός) Μπορεί λοιπόν να πράξει το έργο του με αναταραχές? Ας αφήσουμε λοιπόν τον πρωθυπουργό να τελειώσει το έργο του και εμάς μαζί ανενόχλητος.Α!το σωστό να λέγετε.Για το καλό μας γίνονται όλα.

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...

Ρε τι σου είναι αυτό το "Ελληνοαμερικάνικο επιμελητήριο"!
"Ευπειθώς αναφέρω", όλοι από εκεί δίνουν τα διαπιστευτήρια...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...