Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

http://www.902.gr/  ΕΔΩ


 Δεν συμφωνείς με το ΚΚΕ, λογικό, αν και εφ΄όσον η ιδεολογία, οι θέσεις του, η τακτική  και η στρατηγική του δεν σε εκπροσωπούν.
Ασκείς κριτική στις απόψεις του, σωστά κάνεις και ασκείς κριτική και απέχεις από τις δράσεις του, αφού δεν σε καλύπτουν αυτές.
Τρεις προϋποθέσεις χρειάζονται όμως για να είσαι συνεπής και δικαιολογημένος/η  για τα παραπάνω.

Η πρώτη προϋπόθεση και η πιο σημαντική, είναι να μην ανήκεις στην εργατική τάξη.
Αυτό από μόνο του φυσικά δεν σε κατατάσσει στην Αστική τάξη.
Υπάρχουν διάφορές "συνομοταξίες" που κυκλοφορούν ελεύθερα.

Τότε πραγματικά μπορούν όσοι ανήκουν στην εργατική τάξη  να σε δικαιολογήσουν, να σε κατανοήσουν και να σου γυρίσουν την πλάτη, μην σου πω να σου ανοίξουν τον πόλεμο όπως κάνεις και εσύ.

Άλλωστε οι ανήκοντες σε αυτήν την συνομοταξία, μας ενδιαφέρουν μόνον για τον τρόπο και τα μέσα που θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσουμε για να τους "αντιμετωπίσουμε"

Η δεύτερη προϋπόθεση είναι να κάνει λάθη ασυγχώρητα το ΚΚΕ, να είναι ασυνεπές, να είναι ανακόλουθο, να μην ανταποκρίνεται στον ρόλο που του έχει χρεώσει η ιστορία σαν Κομμουνιστικό κόμμα, πρωτοπόρο κομμάτι της εργατικής τάξης.

Σε αυτήν την περίπτωση ωστόσο πρέπει να υπάρχουν  επιχειρήματα τεκμηριωμένα,να είναι σε γνώση μας  η αλήθεια.

Υπάρχει και μια τρίτη προϋπόθεση που είναι μάλιστα  εκείνη που επικρατεί και  "δικαιολογεί" την κριτική απέναντι στο ΚΚΕ.
Αυτή η περίπτωση έχει να κάνει με τους μηχανισμούς του συστήματος.
Μηχανισμοί επιστημονικά επεξεργασμένοι.
Γιατί η Αστική τάξη διαθέτει τους μηχανισμούς ελέγχου και χειραγώγησης των συνειδήσεων.
Μηχανισμούς παραχάραξης της ιστορίας, μηχανισμούς τρομοκράτησης, αποπροσανατολισμού, εξαγοράς των συνειδήσεων, εξαπάτησης, καλλιέργειας αυταπατών, φόβου και άλλους πολλούς.
Άλλωστε  το Είναι, οι κοινωνικές σχέσεις,  αναπτύσσονται  σύμφωνα με τις σχέσεις παραγωγής που επικρατούν στο οικονομικό σύστημα.

Καπιταλισμός! Ανταγωνιστικός,  εκμεταλλευτικός τρόπος παραγωγής, ανταγωνιστικές και  εκμεταλλευτικές  και οι κοινωνικές σχέσεις.

Ολόκληρο το εποικοδόμημα της οικονομικής βάσης, είναι εναρμονισμένο στην εξυπηρέτηση του συστήματος και των συμφερόντων της κυρίαρχης τάξης.  Παιδεία,  θρησκεία,  πολιτισμός, ενημέρωση........     
Μπρος και μέσα σε αυτό το σύστημα λογικό είναι να επιχειρείτε η διαστρέβλωση της αλήθειας.

Μπορεί να γίνει κατανοητό λοιπόν το πως εκπαιδεύεται ο λαός στα πλαίσια του καπιταλιστικού συστήματος και ποιες οι δυνατότητές του να αντισταθεί στον καταιγισμό της παραπληροφόρησης και της παραχάραξης.

Εμείς, οι εργαζόμενοι, εμείς που βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την  βαρβαρότητα και τον ανελέητο πόλεμο που μας έχουν εξαπολύσει, είμαστε υποχρεωμένοι ιδιαίτερα σήμερα, να ενημερωνόμαστε, να παίρνουμε υπ΄όψη μας και την άλλη άποψη, αυτήν που μας κρύβουν.

Το portal του ΚΚΕ είναι έτοιμο να μας πει τις δικές του αλήθειες, να μας  την άλλη άποψη.
Είναι μια φιλόδοξη προσπάθεια που βασίζεται σε εθελοντική δουλειά των μελών του Κόμματος και της ΚΝΕ.

Μια προσπάθεια καθημερινής ενημέρωσης από την σκοπιά των λαϊκών συμφερόντων.

 Μια προσπάθεια εκλαΐκευσης της πολιτικής του ΚΚΕ, που δεν θα μας την πουν ποτέ τα κανάλια της παραπληροφόρησης.

 Σε αυτό το Πόρταλ θα υπάρχει διαρκής ενημέρωση, συνεχής ειδησεογραφία, κείμενα και ανταποκρίσεις, σχολιασμός, βίντεο και ζωντανές μεταδόσεις, με στόχο να συμβάλλει και να καλύψει το κενό  στην ουσιαστική ενημέρωση των εργαζομένων.

Μπορεί από σήμερα ο καθένας να βρει τις θέσεις, τις απόψεις, τις εκτιμήσεις και τις προτάσεις  του ΚΚΕ.
Τις απαντήσεις στα χαλκευμένα δημοσιεύματα, την δική του αλήθεια.
Την άλλη άποψη  στις χαλκευμένες  "αλήθειες" που ακούγονται από τα συστρατευμένα με τα συμφέροντα και την προπαγάνδα του Ταξικού εχθρού, ΜΜΕ. 

Καλώς όρισε λοιπόν στον διαδικτυακό τόπο.


22 σχόλια:

akrat είπε...

καλή σου ημέρα

είναι στις προτεραιότητές μου να μπω στο πορταλ και να το παρακολουθώ...

καλή επιτυχία

frakalee είπε...

Καλα δεν ντρέπεσαι να λειτουργεις σαν φασιστοειδες και να σβύνεις σχόλια;

Δηλαδη σε τι διαφερεις απο τους χρυσαυγίτες;

Υποτίθεται ότι σεβεσαι την αντίθετη άποψη. Υποτίθεται. Για κοιτάξου λίγο στον καθρέφτη.

Ανώνυμος είπε...

Εξαιρετικό το καινουριο site του κομματος. Επιτέλους μια σωστή κίνηση που έπρεπε να είχε γίνει απο καιρο.

blackbedlam είπε...

frakalee.
Σου ζητώ συγνώμη αλλά η αισθητική μου αντιδρά βιαίως μπρος στην δική σου υψηλή αισθητική.Αλήθεια να σε ρωτήσω κάτι κοιτάω στα άλλα μπλοκ που μπορώ να πω ότι και καλύτερη θεματολογία έχουν και σωστότερα υπερασπίζονται το ΚΚΕ και τα δικαιώματα των εργαζομένων...
Υπάρχουν ιστολόγια που προσφέρονται με λίγα λόγια για να βγάλεις τα αποθυμένα σου.
Για πες μου πώς και κατέληξες σε τούτη εδώ την σελίδα.
Βρε μπας και σε είχα ποτέ στην καθοδήγησή μου;

frakalee είπε...

η αισθητική μου αντιδρά βιαίως

--------------
Α είναι θέμα αισθητικής δηλαδή και όχι άγριας λογοκρισίας.

Ακου να σου πω. Οταν εκτίθεσαι σε ένα δημόσιο βήμα διαλόγου επιζητώντας το διάλογο καλά θα κανεις να ασχολείσαι με την ουσία των επιχειρημάτων και όχι με την..αισθητική. Διαφορετικά κάτσε σπίτι να τα συζητάς με τους κολητους σου.

Δημόσιο βήμα σημαινει δημόσια λεκτική αντιπαράθεση. Δεν έχεις κανένα πρόβλημα να κατεβαίνεις στις πορείες και να μπινελικώνετε όλοι μαζι την κυβερνηση, τα ματ και οποιον γενικά δεν γουστάρετε, να παιζετε και ξύλο μερικές φορες, αλλά σε ένα blog δημόσιου διαλόγου είσαι πολύ ευαίσθητη στο θέμα της αισθητικής.

Μόνο που δεν είσαι γενικά ευαίσθητη αλλά ειδικά ευαίσθητη στα δικά μου σχόλια που τυχαίνει να ξεβρακώνουν το ΚΚΕ.

Ο τσουκνίδας στο αμέσως προηγουμενο post εβριζε ασύστολα και εσύ τον καμάρωνες. Σε ένα απο τα τελευταία του σχόλια πριν φύγει με τον γκαγκάριν για ταξίδι στο φεγγάρι, μου έγραψε να πάρω τις αποδείξεις που του προσκόμισα για το κατυν και να τις βάλω στον κώλο μου αλλά αυτό δεν ενόχλησε την αισθητική σου.

Αντίθετα ενόχλησε την αισθητική σου και το έσβυσες το παρακάτω σχόλιο:

"Φασισμος είναι να εξαφανίζεις την αντίθετη αποψη. Εγραψα ενα σχολιο οτι το site του ΚΚΕ δεν θα περπατήσει. Είναι η αποψη μου. Το έσβυσες το σχόλιο. Θα σβυσεις προφανώς και αυτό. Δηλαδή δεν επιτρεπεις την αντιθετη αποψη. Την εξαφανιζεις. Και θελεις με μονολογους να πεισεις τον κοσμο οτι εχεις δικιο. Δεν γινεται χρυση μου.

Σβυστο τώρα κι αυτό και αφησε μονο τα σχολια που σε λιβανιζουν.
"

Το παραπάνω σχόλιο προσέβαλε την.. αισθητική σου και το έσβυσες. Δεν είχε τίποτε το υβριστικό απλά ασκούσε κριτική.

Θα σου πω κάτι. Ολοι κουβαλάμε ένα φασίστα μέσα μας. Ουτε εσύ έχεις γλυτώσει απο αυτό. Εχεις το προνόμιο να μπορείς να σβύνεις σχόλια και το κάνεις. Οχι επειδή προσβαλλεται η αισθητική σου όπως κοροιδευεις τον εαυτό σου να νομίζει. Το κάνεις γιατί απλά σε ενοχλεί η αντιθετη αποψη και θέλεις να την εξαφανίσεις. Ουσιαστικά δεν θέλεις διαλογο. Θελεις απλα επιβεβαιωση όπως όλοι, ότι αυτά που πιστεύεις είναι σωστά. Θέλεις η ηχω της δικής σου άποψης να επιστρέφει υπο μορφή σχολίων για να παίρνεις δύναμη στην προσπαθεια και στον αγώνα που κάνεις. Ασε την αισθητική ήσυχη δεν σου φταιει τίποτε.

frakalee είπε...

Για πες μου πώς και κατέληξες σε τούτη εδώ την σελίδα.

--------------
Τυχαία. Ηταν τυχερό σου φαίνεται :)

frakalee είπε...

Υπάρχουν ιστολόγια που προσφέρονται με λίγα λόγια για να βγάλεις τα αποθυμένα σου.

-------------------
Προτεινε μου μερικά αλλά δεν έχω και το χρόνο να ασχολούμαι με όλους. Αν βρω κάτι πιο προκλητικό μπορεί να γλυτώσεις εσύ και να με φορτωθεί άλλος.

Ανώνυμος είπε...

συντροφισα απορω με την υπομονη σου να καθεσαι να συνδιαλεγεσαι με αυτο το φασιστοειδες που ειναι φανερο οτι βρισκεται σε συγκεκριμενη αποστολή και προσπαθει συνεχεια με ασχετα σχολια να αποπροσανατολισει τη συζητηση. Με τετοιους βαλτους τυπους δεν χρειαζεται συζητηση.του σβυνεις τα σχολια χωρις δευτερη κουβεντα.

blackbedlam είπε...

Σύντροφε ανώνυμε, δεν του έχω απαντήσει ποτέ ή σχεδόν ποτέ.
Τα σχόλιά του σβήνονται,(Έχει γράψει δεκάδες) εκτός και αν έχει προλάβει κάποιος φίλος αναγνώστης να του απαντήσει, οπότε αναγκάζομαι να αφήνω το σχόλιό του για να μην μένει στον αέρα η απάντηση.
Ένας άλλος λόγος είναι ότι αυτά που γράφει για όποιον γνωρίζει αποτελούν δείγμα για το τι κυκλοφορεί έξω, αποτελούν "ιστορικό ντοκουμέντο" το μέγεθος τόσο της παραπληροφόρησης όσο και του άκρατου αντικομουνισμού.
Και τέλος τα σχόλια φίλων και συντρόφων, δίνουν απαντήσεις σε κάποιους άλλους αναγνώστες που πιθανά να επηρεάζονται από τέτοιου είδους παραληρήματα.
Να είσαι καλά.
Τέλος να πω ότι αποτελεί τιμή για μένα να βρίσκει προκλητικά τα κειμενά μου ένας τέτοιος φασιστάκος.





Γιώργος Τσουκνίδας είπε...

frakalee βλέπω σου χει χρεώσει το blog της συντρόφισσας η υπηρεσία ε;Πρέπει να πληρώνεσαι πολύ καλά για να κάνεις με τέτοιο ζήλο αυτό που κάνεις....

frakalee είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
frakalee είπε...

Τα έσβυσες βλέπω τα σχόλια. Ουτε αυτά είχαν κάτι το υβριστικό για να δικαιολογειται το σβυσιμο.

Για να σε ρωτήσω κατι. Οταν θα κάνετε την επανάσταση και θα κυβερνήσετε με λαικη εξουσια οπως λέτε, με αυτούς που έχουν κάποια διαφορετική άποψη τι θα κάνετε; Θα τους εξαφανίζετε όπως έκανε ο μακαρίτης ο σταλιν και όπως κάνεις και εσύ με τα δικά μου σχόλια;

Αν θες απαντάς. Και η διαγραφή του σχολίου απάντηση θα είναι κι αυτή.

TRASH είπε...

Σβήνε συναγωνίστρια!
Σιγά μην συνδιαλαγούμε με φασίστες!
Πολύ δε, περισσότερο που δεν μπαίνουν για να κοντραρουν αποψεις, αλλά απλά για να προκαλέσουν κ να εκνευρίσουν.
Πάντως η ανοχή σε τέτοιου είδους "σχολιασμό" ενοχλεί άλλους άναγνώστες, που δεν μπορούν ούτε να ανέχοντε, ούτε να απαντάνε στο κάθε τσουτσέκι με τον τρόπο που ταιριάζει, αφού τότε το επίπεδο θα πέσει κάτω του μηδενός, και το περί ου ο λόγος τσουτσέκι, θα έχει πετύχει τον στόχο του...

Γιώργος Τσουκνίδας είπε...

Μιλάμε για τσουτσέκι με τα όλα του Trash....και πρέπει να ναι και καλοπληρωμένο τσουτσέκι.

frakalee είπε...

Δε μου λες trash παιδι μου, στην πρεσβεια του ισραηλ πήγες προχθες να διαδηλώσεις για τη σφαγή των παλαιστινιων η μόνο να βριζεις ξερεις;

frakalee είπε...

πρέπει να ναι και καλοπληρωμένο τσουτσέκι

----------------------
τσουκνίδα λεβεντη μου όλο γυρω απο την κονομα το πας το πραμα. Οταν γίνει η επανάσταση σε βλεπω να αναλαμβανεις τον τομεα της "αναπτυξης" που θα έχει πολυ μίζα.

frakalee είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Γιώργος Τσουκνίδας είπε...

Πωπωωωωω τι επιχείρημα ήταν και αυτό,μιλάμε με ισοπέδωσες τώρα frakalee.

frakalee είπε...

Τσουκνίδα θα πρέπει κάποια στιγμή εκεί στο ΚΚΕ να κάνετε μια σοβαρή συζήτηση (δυσκολο βέβαια γιατι είστε βλακες) πως γίνεται και το κόμμα δεν μπορεί με τίποτε να ξεκολλήσει απο το μονοψήφιο ποσοστό.

Ενταξει ξέρω θα μου πεις σας πολεμάει το σύστημα, ο λαός δεν αντιλαμβάνεται την αξία αυτών που λέτε κλπ.

Ομως τσυκνίδα αγορίνα όταν το ΚΚΕ απο το 74 και μετά ειναι νόμιμο, ειχε δικό του τηλεοπτικό κανάλι, δικό του ραδιόφωνο, εντονη παρουσία σε διαδηλώσεις, συνεχή παρουσία με εκπροσώπους στα κανάλια και παρολα αυτά πάλι δεν μπορεί να πεισει τον κόσμο κάτι άλλο φταίει.

Δεν φταίει το σύστημα αγορίνα, το μηνυμα φταίει. Ο κόσμος δεν αγοράζει το μήνυμα που πουλάτε. Δεν θέλει κουμουνισμό δηλαδή. Θα το χωνέψετε καμμιά φορά;

Γιώργος Τσουκνίδας είπε...

Η αλήθεια είναι πως τέτοια μαγικά μόνο στην Ελλάδα γίνονται,το μόνο σίγουρο είναι πως παρόλο το 4,5%,μόνο το ΚΚΕ έχει την ικανότητα να κινητοποιεί μάζες,το μόνο σίγουρο είναι πως αυτοί που κατεβαίνουν χωρίς το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ με τα πρώτα δακρυγόνα και τις πρώτες κρότου λάμψης,ψάχνουν την ασφάλεια και σιγουριά της περιφρουρημένης διαδήλωσης του ΠΑΜΕ,τα τελευταία γεγονότα της 48ωρης αυτό έδειξαν.Βέβαια θα πιστέψω ότι σίγουρα ζείς σε άλλη χώρα και θα σου πω και το γιατί.Υποστηρίζεις ότι για τα χαμηλά ποσοστά του ΚΚΕ φταίει μόνο το ΚΚΕ και κανένας άλλος,δηλαδή δεν γουστάρει κανείς εκτός εμάς την πρότασή μας,μιλάς λες και στην Ελλάδα αυτή,δεν υπήρξε ποτέ ρουσφέτι,ποτέ δεν αναπτύχθηκε η αστική ιδεολογία και πάνω απόλα ποτέ δεν εκβιάστηκε ο λαός για τα εκλογικά ποσοστά των κυβερνήσεων και πάνω απόλα,μοιάζεις να μιλάς για μια Ελλάδα,που ποτέ μα ποτέ δεν κυβέρνησε το ΠΑΣΟΚ που διάβρωσε συνειδήσεις και συνειδήσεις που το αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας φαίνεται άμεσα στο λαίκό κίνημα.Σίγουρα το ΚΚΕ έχει κάνει τα λάθη του,σίγουρα έχει τις αδυναμίες του,κανείς μας δεν το αμφισβήτησε αυτό.Ομως καλό θα ήταν πριν πιάσεις τις παπαρολογίες να δείς τι λένε τα νούμερα των εκλογών και τι λέει η πραγματικότητα.Τα ποσοστά των εκλογών έδειξαν ότι ο μεγάλος ηττημένος των εκλογών ήταν το ΚΚΕ.Το οποίο κατα την γνώμη σου λέει μπαρούφες,οκ δεχτή η γνώμη σου,όμως να δούμε τι λέει και η ωμή πραγματικότητα και αν συμφωνεί και η ίδια μαζί σου.Το ΚΚΕ προ εκλογών έλεγε πως θα υπάρξει νέα ένταση των μέτρων,όξυνση της ταξικής πάλης και σαν προφήτης κακών μαντάτων,είπε η Αλέκα ότι η κρίση είναι πολύ βαθιά και είναι σοβαρό το ενδεχόμενο πολέμου,πιστέυω να βλέπεις ήδη τι γίνεται στην Παλαιστίνη και τι θέση έχουν Κίνα,Ρωσία,Γαλλία,Ε.Ε κ.τ.λ.Ξέρεις στο ΙΚΕΑ εδώ και κάποιες μέρες υπάρχει μια απεργία,την οποία βέβαια στηρίζει το ΠΑΜΕ(όπως και των χαλυβουργών),ε δεν πιστέυω να θες ναζ μου πείς ότι όλοι αυτοί είναι κομμουνιστές,δυστηχώς(για σένα) ακόμα και αυτοί που δεν είναι κομμουνιστές συνειδητοποιούν στην πράξη τι έλεγε το ΚΚΕ...frakalee όσες μαλακίες και να αραδιάσεις δεν έχεις να πείς κάτι ουσιαστικό,απλά κοιτάς να βγάλεις το ''μεροκάματο'' σου,γιατί η υπηρεσία σου και ο καπιταλισμός χωρίς εσένα δεν ζούν,τι να κάνουμε εκφράζουμε εντελώς διαφορετικά στρατόπεδα.

frakalee είπε...

κοιτάς να βγάλεις το ''μεροκάματο'' σου
---------
ξεκόλα με το μεροκάματο. Η φαντασία σου οργιάζει.

frakalee είπε...

Σίγουρα το ΚΚΕ έχει κάνει τα λάθη του

-------------
Για να ακουσω ποια ειναι αυτα τα λαθη;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...