Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Δεν είναι κομματική υπόθεση.

Είναι υπόθεση ζωής!

Για σένα που απεγνωσμένα αναζητάς άλλοθι.
Για σένα που καλύπτεις την άγνοιά σου με "ανοησίες".
Για σένα που δεν το ξέρεις, αλλά με χρειάζεσαι .
Για σένα που παρ΄όλα αυτά, σε χρειάζομαι   και εγώ.
  (Ο πρώτος ενικός....ποιητική αδεία)

σκίτσο του Pawel Kuczynski  
Σατυρικά illustrations που θα σας βάλουν σε σκέψεις (16)
 Είναι εντυπωσιακό ακόμη και σήμερα  ζητάς, απαιτείς και  καταγγέλλεις  ένα κόμμα του 4,50%, γιατί "δεν κάνει αυτό που πρέπει"!   



Δεν το εμπιστεύτηκες με την ψήφο σου, δεν του έδωσες δύναμη να παλέψει και μέσα στο κοινοβούλιο, να έχει δυνατή φωνή για  να σε υπερασπιστεί .


Εμπιστεύτηκες κάποιο άλλο κόμμα, αλλά ζητάς από το ΚΚΕ να κάνει αυτό που θα σε απεγκλωβίσει από τα δεινά που σου συσσώρευσαν αυτοί που εμπιστέυτηκες!
Το βρίσκω εντελώς σχιζοφρενικό, μήπως εσύ που επιλέγεις αυτήν την τακτική μπορείς να μου δώσεις μιαν εξήγηση;

Αν ήθελε το ΚΚΕ (την αλλαγή), θα συνεργαζόταν με τον Σύριζα και θα γινόμασταν κυβέρνηση! Μου  λες.

Και είσαι εσύ που όταν το ΚΚΕ "συνεργάστηκε" με την δεξιά κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις, το καταδίκασες, του γύρισες την πλάτη.

Και είσαι εσύ, που αν σήμερα το ΚΚΕ συνεργαζόταν με τον Σύριζα και με την ΔΗΜΑΡ, σύμφωνα και  με την πρόταση του Σύριζα και άλλων, είναι απολύτως βέβαιο, ότι αύριο θα το καταδίκαζες, είτε γιατί θα ακολουθούσε την πολιτική που ευαγγελίζεται  ο Σύριζα και οι λοιποί εταίροι και που  δεν μπορεί να έχει  κανένα φιλολαϊκό αποτέλεσμα μέσα στα πλαίσια του σάπιου συστήματος, είτε γιατί μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα θα αναγκαζόταν να καταγγείλει το κυβερνητικό σχήμα, στο οποίο θα μετείχε.
Ή μήπως όχι;

Δεν είναι το ίδιο η ΝΔ και ο Σύριζα θα μου πεις.
Γιατί μήπως εγώ θα σου πω ότι είναι το ίδιο;
Χρησιμοποιεί άλλη γλώσσα και  αν γνώριζες Σαραμαλέζικα θα μπορούσες να καταλάβεις τι λέει.
Και είναι σε αυτά που απαντά το ΚΚΕ.

Σου  λέει ξεκάθαρα την αλήθεια,απαντώντας σε αυτά που ο Σύριζα προτείνει.
"Δεν υπάρχουν περιθώρια, δεν υπάρχει η δυνατότητα, ο καπιταλισμός έχει εξαντλήσει τα ιστορικά του όρια, δεν έχει τίποτα πια για να σου δώσει"
Και η πολιτική πρόταση του Σύριζα ΕΚΑΜ, μιλά ουσιαστικά για διαχείριση του συστήματος και της κρίσης του.

Το ΚΚΕ σου το εξηγεί.
Σου το λέει επιστημονικά, σου το λέει εκλαϊκευμένα, σου το γράφει, σου το λέει με ποιήματα,  στο ζωγραφίζει, σου το λέει με τραγούδια και , μόνο που δεν στο χορεύει.

Κάνεις τον κόπο να το ακούσεις, να το δεις, κάνεις τον κόπο να το τραγουδήσεις;
Και φυσικά ούτε που να διανοηθείς να μπεις και συ στο χορό.

Και πως άλλωστε, δεν ξέρεις τα λόγια του τραγουδιού, δεν ξέρεις τα βήματα του χορού, πώς λοιπόν; 
Είναι αλήθεια χρειάζονται   εντατικά μαθήματα.... σε όλους μας.

Από τα ΜΜΕ από τους απολογητές  του κεφαλαίου, δεν πρόκειται  ποτέ να μάθεις την αλήθεια και το ξέρεις, σου το έχουν αποδείξει.
Από τους ίδιους τους πολιτικούς εκπροσώπους του κεφαλαίου,..πρέπει πια να το έχεις καταλάβει, δεν θα σου πουν την αλήθεια ούτε και αυτοί και, κυρίως αυτοί.
Θα κοιτάξουν να σε τρομοκρατήσουν, να σου πουν ψέματα, να σου καλλιεργήσουν αυταπάτες, όπως και κάνουν. 

Κάνεις μια προσπάθεια να κατανοήσεις τις θέσεις του και ας τις απορρίψεις βρε αδερφέ, να μπορείς να πεις με επιχειρήματα, γυρίζω την πλάτη μου σε αυτό το κόμμα για αυτόν και αυτόν τον λόγο, γιατί δεν συμφωνώ, γιατί δεν με εκπροσωπεί, γιατί αυτά που λέει δεν γίνονται, αλλά να τα πεις γνωρίζοντας.

Να μπορείς να το εξηγήσεις με δικά σου λόγια και όχι με τις παπαγαλίες του Πρετεντέρη, της Τρέμη, του Πρωτοσάλτε,της Στάη........

Όχι να μου λες ότι δεν γουστάρεις την Αλέκα.
Ωραία ας πούμε και μένα δεν μου αρέσει το στιλ της, αλλά σου ορκίζομαι ότι δεν θα την βγάλουμε στην πασαρέλα.
Δεν σου αρέσει ο τρόπος που τα λέει, το στήσιμό της το στιλ της;
Και εγώ να σου πω την αλήθεια, δεν γοητεύομαι από την ρητορεία της και μου αρέσει καλλίτερα το στυλ και το στήσιμο της Λαμπέτη ας πούμε, αλλά η γυναίκα δεν πάει για όσκαρ ηθοποιίας και κανείς από το κόμμα δεν ισχυρίστηκε, ένας ο Δημοσθένης και μία η Παπαρήγα.
Θα μπορέσεις ποτέ αντί να κοιτάς αν είναι καλά ντυμένη η Παπαρήγα όπως έχεις μάθει να κάνεις στα πρωϊνάδικα που σου πλασάρουν, να προσπαθήσεις να ακούσεις και να καταλάβεις  αυτά που λέει.
Και αν δεν συμφωνείς το συζητάμε.

Σου ορκίζομαι δεν είναι δύσκολα και προπαντός είναι αυτά που υπερασπίζονται τη ζωή σου.

Μια έτσι να έκανε το ΚΚΕ θα μαζεύονταν χιλιάδες κόσμου στο Σύνταγμα! Μου λες.

Αν έμενε το ΚΚΕ στην πλατεία μαζί με τους Συριζαίους και τις άλλες ομάδες, θα μπορούσαμε να τα "σπάσουμε" όλα να τους ρίξουμε!

Αν ήθελε το ΚΚΕ μέσα σε μικρό διάστημα θα μπορούσαμε να τους διώξουμε!

Μπα, τι μας λες;
Πες το με δικά σου λόγια, βρες πειστικά επιχειρήματα για την αποτελεσματικότητα των προτάσεών σου   και σου υπόσχομαι ότι όλοι εμείς που ακολουθούμε το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ, μην σου πω και οι ηγεσίες τους θα έρθουμε  εκεί.

Πες μου δηλαδή  πώς θα μαζεύονταν χιλιάδες κόσμου με μια κίνηση του ΚΚΕ, που εσύ ο ίδιος  του γύρισες την πλάτη μπροστά στην κάλπη.
Εσύ  δεν ακούς, δεν ξέρεις και δεν συμφωνείς με αυτά... που δεν ξέρεις καν, όχι που θα ερχόσουν  με ένα νεύμα του. 

Και για πες μου, τι θα βγει αν μαζευόμασταν χιλιάδες κόσμου στην πλατεία, αν τα σπάγαμε, αν τους ρίχναμε, αν τους διώχναμε.

Την άλλη μέρα μου λες τι θα κάναμε;
Με έναν κόσμο χωρίς οργάνωση, χωρίς γνώση της επαναστατικής θεωρίας,χωρίς εμπειρίες αγώνων, χωρίς στόχους.

Έτσι όμως, όχι μόνο δεν θα απεγκλωβιζόμασταν, αλλά  θα δίναμε στους εκπροσώπους του κεφαλαίου περισσότερο χώρο και  χρόνο για να συνεχίσουν την κυριαρχία τους, αλλά και να πάρουν περισσότερα κατασταλτικά μέτρα.

Με  συμβιβασμένες τις περισσότερες συνδικαλιστικές ηγεσίες, που  υπογράφουν κάθε επιταγή(εντολή) που τους πλασάρουν πάνω στο γραφείο, και που εσύ τις εκλέγεις  μόνο και μόνο γιατί το ΠΑΜΕ δεν κάθεται στην πλατεία να ενισχύσει τις προβοκάτσιες τους, που θύμα τους θα έχουν εσένα και εμένα και μάλιστα χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Να σου πω και αυτό. Οι κομμουνιστές να ξέρεις, μπορεί να θυσιάζονται για την υπόθεση του λαού, αλλά μαλάκες δεν είμαστε αδερφέ μου.

Την άλλη μέρα θα έπρεπε να είναι έτοιμος αυτός ο λαός να ανταποκριθεί στις ανάγκες, στις δικές του ανάγκες της δικής του εξουσίας.
Γιατί το ΚΚΕ δεν μιλά για την δική του εξουσία, αλλά για την δική σου.
Αναρωτήθηκες τι θα κάνεις την άλλη μέρα χωρίς τα σωματεία, χωρίς τους κρατικούς μηχανισμούς και κυρίως, χωρίς την πολιτική πρόταση του  ΚΚΕ, αφού αυτήν  δεν την γουστάρεις;

Πολιτική πρόταση με  πρόγραμμα αντικαπιταλιστικό αντιμονοπωλιακό, ένα πρόγραμμα ενάντια στον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, ένα πρόγραμμα με κεντρικό σχεδιασμό και εργατικό λαϊκό έλεγχο, με αποδέσμευση από την ΕΕ και μονομερή άρνηση του χρέους.

Γιατί αν το γουστάριζες θα το είχες ψηφίσει,τουλάχιστον δεν θα είχες ψηφίσει τα κόμματα του Ευρωμονόδρομου. 
Θα είχες γραφτεί στο σωματείο σου, στην επιτροπή της γειτονιάς σου, θα είχες φροντίσει με τον τρόπο που εσύ μπορείς, να συμβάλλεις στην ανάπτυξη ενιαίων κοινών αγώνων που θα διεκδικούν τα δικαιώματά μας και θα έρχονται σε ρήξη με τις αντεργατικές και αντιλαϊκές πολιτικές τους.

Θα είχες συμμετοχή για να συμβάλλεις στην συσπείρωση των λαϊκών δυνάμεων, στην κατεύθυνση της ανατροπής της βαρβαρότητας, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και της ζωής σου.

Εγώ ξέρω ότι χωρίς εσένα οι κομμουνιστές δεν μπορούν να κάνουν  και πολλά πράγματα, πρέπει να σε έχουμε δίπλα μας, ξέρω ότι πρέπει να προσπαθήσουν να είναι δίπλα σου, ξέρω ότι έχουν  καθήκον να σε πείσουν, να σου εμπνεύσουν  εμπιστοσύνη, ξέρω ότι πολλές φορές σε αυτό το χρέος  δεν ανταποκρίνονται  σωστά και αποτελεσματικά και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα (εκ του αποτελέσματος) 

Αλλά  γνωρίζω πολύ καλά  ότι χωρίς ένα κόμμα επαναστατικό κομμουνιστικό, ούτε και εσύ μπορείς να κάνεις τίποτα. 
Δεν μπορείς να ξεφύγεις από την βαρβαρότητα του συστήματος και από την κρίση που το ταλανίζει και είναι αδιέξοδη.

Ξέρω είμαστε τάξη, ξέρω ότι θα μας εξοντώσουν και ξέρω ότι το μόνο που μας απομένει είναι να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας.
Να αντισταθούμε οργανωμένα, να μην υποκύψουμε, να μην πειθαρχίσουμε στις αποφάσεις τους.

Και τέλος να σου πω και αυτό.
Δεν είναι κομματική υπόθεση, είναι υπόθεση ζωής!




71 σχόλια:

Leon77 είπε...

Tα επιχειρήματα είναι ΜΙΣΕΣ αλήθειες και δε πείθουν.
Αυτό που ζούμε σήμερα το χρωστάμε στο 4,5% του ΚΚΕ
Γιατί συμμετέχει στο σικε κοινοβουλευτισμό;για να πνίγει τους άλλους αριστερούς;
Που πήγαν και γιατι οι μισοί ψηφοφόροι του σε 1 μήνα
Χτυπάει ασταμάτητα ΜΟΝΟ το ΣΥΡΙΖΑ,που δεν έχει κυβερνήσει ούτε μία μέρα.
Ποιοι έχουν το κέρδος απ'αυτή τη στάση;O λαός;

frakalee είπε...

μαλάκες δεν είμαστε αδερφέ μου.

Πρώτα πρώτα για το εάν είστε μαλάκες δεν θα αποφανθείς εσύ για τον εαυτό σου. Προφανώς και δεν είστε μαλάκες. Ειστε κάτι πολύ περισσότερο. Ειστε ΧΟΝΤΡΟΜΑΛΑΚΕΣ.

Ακου βρε ζώον να στο πω ακόμη μία φορά μπας και το χωρέσει η γκλάβα σου. Το 1917 ο κομουνισμός ήταν παρθένος δεν είχε δοκιμαστεί στην πράξη. Ο λενιν μπορούσε να λέει όποια παπαριά γούσταρε γιατί δεν είχε προηγούμενο εφαρμογής του κουμουνισμού.

Σήμερα ο κουμουνισμός σέρνει πίσω του βαρίδια ασηκωτα. Οπου εφαρμόστηκε εφερε μεγάλη φτώχεια, διώξεις και εκτελέσεις αντιφρονούντων και δεκάδες εκατομμυρια νεκρούς.

Δεν υπαρχει πουθενα στον κόσμο κοινωνία που να εφάρμοσε κουμουνισμό και να προόδευσε. Ολες πηγαν κατα διαόλου. Αυτό ο κόσμος το βλέπει. Δεν μπορείς να πουλήσεις στον άλλο μία θεωρία που όπου εφαρμόστηκε τάκανε σκατά.

Οσο και να τραγουδάς το σουξέ για το θάνατο του καπιταλισμού όλες οι πλούσιες χώρες που και εσύ θα ήθελες εκεί να ζεις καπιταλισμό έχουν. Καπιταλισμό ο καναδας, καπιταλισμο, η δανια, η νορβηγία, η ιαπωνια, η γερμανια και κάθε προοδευμένη χώρα στον πλανήτη. Αντε τώρα αυτό να το χωρέσει η γκλάβα του κουμουνιστή. Ειστε η δεν είστε λοιπον χοντρομαλάκες;

Γιαγιά Αντιγόνη είπε...

Ακριβώς αυτό είναι που αποσυντονίζει τον κοινό στόχο!
Η πώρωση για το που κοιτάζει ο καθένας.
Εδώ χάνεται η γη κάτω από τα πόδια μας και κοιτάμε αν ακουμπήσουμε αριστερά και στραβοπατήσουμε!

Θα πέσω στην παγίδα του/της @flakalle
να πω πως και στις κραταιές κοινωνίες υπάρχει κουκουλωμένη δυστυχία κάτω από τις ατοκινητοβιομηχανίες... κάτω από τους Πυρηνικούς αντιδραστήρες και πάει λέγοντας....
Ακόμα θα μετράμε τις απώλειες;
Και αν το θέλεις τι νόημα έχουν στο σήμερα;
Ο αγώνας είναι κοινός!
Οι κομματικές αντιπαραθέσεις δεν οδηγούν πουθενά!

Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί και εμείς περί άλλων τυρβάζουμε....

Panagiotis είπε...

Δυστυχώς,το εξαιρετικό αυτό κειμένο απευθυνεται σε άτομα που δεν κατάλαβαν ποτε να ξεχωρίζουν το γράμμα από το πνεύμα ενός κειμένου.Στα 33 μου πλέον αναγνωρίζω στο ΚΚΕ οτι ακόμα πιστευει στον πανηλίθιο νεοέλληνα και τον αποκαλει λαό.Ενώ η πραγματικότητα ειναι πως πρόκειται για παπαγαλάκια που δεν μπορούν παρα να αναπαράγουν τα κλισέ των αφεντικών τους..

dimitris είπε...

B.B KAΛΗΣΠΕΡΑ...

Γιώργος Τσουκνίδας είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Γιώργος Τσουκνίδας είπε...

frakalee:Ασε να μιλήσει κανένας άλλος για τον κομμουνισμό γιατί εσύ είσαι αγράμματος και δεν σε βλέπω να το χεις κι ιδιαίτερα,είσαι ο γνωστός ΞΕΡΟΛΑΣ του καναπέ και του καφενείου και τίποτα παραπέρα.Βέβαια επειδή αυτή την ανάρτηση ίσως την δουν και κάποιοι άνθρωποι με αγνή συνείδηση,που δεν είναι κομμουνιστές,θα απαντήσω εγώ στις χυδαιότητες σου.Η μαλακία είναι πως η Σοβιετική Ενωση κατέρευσε και ένας λόγος που κατέρευσε ήταν και ότι τα λεγόμενα οπορτούνια τυπου ΣΥΡΙΖΑ παρέκλιναν απο την θεωρία του μαρξισμού λενινισμού,το να πείς ότι ο Λένιν έλεγε παπαριές είναι έυκολο,το να το αποδείξεις είναι το δύσκολο(άσχετα ότι δεν έχεις διαβάσει ποτε Λένιν).Επίσης δεν υπάρχει ποιό υπερσυμπαντική μαλακία απο αυτό που λές,''Σήμερα ο κουμουνισμός σέρνει πίσω του βαρίδια ασηκωτα. Οπου εφαρμόστηκε εφερε μεγάλη φτώχεια, διώξεις και εκτελέσεις αντιφρονούντων και δεκάδες εκατομμυρια νεκρούς''.Πρώτον ο κομμουνισμός δεν έχει υπάρξει ποτέ,αυτό που έζησε η ανθρωπότητα ήταν ο σοσιαλισμός,που στα 70 χρόνια ζωής του έστειλε τον άνθρωπο στο φεγγάρι,προσέφερε απίστευτα κατακτήσεις που εσύ δεν τις έχεις δει ούτε στον ύπνο σου.Οσο για την άλλη απίστευτη μαλακία που λές για δεκάδες εκατομμύρια νεκρούς,την ίδια μαλακία την έγραψαν και στην ''Μάυρη βίβλο του κομμουνισμού''διάφοροι κομπογιαννίτες ιστορικοί που έφαγαν άκυρο απο σοβαρούς ιστορικούς(όχι κομμουνιστως πάντως),οπότε μην μας λες μαλακίες που δεν μπορείς να αποδείξεις,αν θες να πείς κάτι και να σε πάρουν στα σοβαρά καλείσαι και να το αποδείξεις και όχι να λες αερολογίες.Πάντως έτσι για την ιστορία όποια κοινωνία εφάρμοσε(για όσο τον εφάρμοσε) τον σοσιαλισμό,είχε μόνο πρόοδο.Βέβαια το ότι η Σοβιετική Ενωση κατέρρευσε δεν σημαίνει πως ο σοσιαλισμός δεν μπορεί να εφαρμοστει,άλλωστε κατέρευσε γιατί μπήκαν νόμοι του καπιταλισμού μέσα,καλά δεν έμαθες τίποτα για την περεστρόϊκα frakalee ξερόλα;Οσο και να τραγουδάς το σουξέ για την κατάρρευση του σοσιαλισμού θα έπρεπε ήδη να ξέρεις ως γνωστός ξερόλας πως και ο καπιταλισμός με πισωγυρίσματα εγκαθιδρύθηκε,έτσι για την ιστορία καλό θα ήταν να ξέρεις πριν την Επανάσταση του 21 στην Ελλάδα που εγκαθίδρυσε τον καπιταλισμό στην χώρα μας,υπήρξε και η Επανάσταση του 1450 που καταπνίχτηκε στο αίμα απο τους τούρκους.Το ποιό καλό ανέκδοτο ομολογώ το είπες στο τέλος,μήπως έχεις ακούσει για την γαμάτη πλούσια Ιαπωνία που σε πολλές εταιρίες βάζουν μέχρι και babylino στους εργαζόμενους για να τα κάνουν πάνω τους για να μην σπαταλάνε χρόνο στην τουαλέτα και μένει πίσω η παραγωγή,οι ιάπωνες όταν κάνουν απεργία βάζουν μόνο ένα μάυρο περιβραχιόνιο στο χέρι,λες και κηδέυουν την μάνα τους.Χαρείτε τον πολιτισμο του καπιταλισμού και αφου μιλάς για δεκάδες νεκρούς,έτσι για να δεις πόσο χυδαία κουφάλα είσαι,δεν θα σου πω πολλά.Αφγανιστάν,Ιρακ,Γιουγκοσλαβία,Βιετνάμ,Συρία μην γράψω και άλλα γιατί είναι μακρύς ο κατάλογος του ιμπεριαλισμού.Είσαι η δεν είσαι χοντρομαλάκας με τόσες μαλακίες που έχεις γράψει;Είσαι πολύ λίγος για να μιλήσεις για την γκλάβα του κομμουνιστή.Ετσι για να σε φτιάξω κιόλας,η θεωρία του σοσιαλισμού κομμουνισμού είναι η μεγαλύτερη ανακάλυψη και το μεγαλύτερο εργαλείο που ανακάλυψε ποτέ ο άνθρωπος.

frakalee είπε...

ο σοσιαλισμός,που στα 70 χρόνια ζωής του έστειλε τον άνθρωπο στο φεγγάρι.
-------
Τσουκνίδα να πας στο γιατρο να σου αλλάξει τα χάπια γιατί αυτά που παιρνεις σε χαλάνε και παπαρολογείς ασύστολα.

Βρε ζώον στο φεγγάρι μόνο αμερικανοί έχουν πατήσει το πόδι τους ποιος σοσιαλισμος και πρασινα αλογα;

frakalee είπε...

ο καπιταλισμός με πισωγυρίσματα εγκαθιδρύθηκε.
----------

Ο καπιταλισμός βρε ζώον είναι η φυσική ροπή του ανθρωπου για συσσωρευση αγαθων και πλουτου.

Ειναι η φυσική διαδικασία. Ουτε εγκαθίδρυση χρειάζεται ούτε τιποτε.

Εγκαθιδρυση χρειαζονται οι κουμουνιστικες παπαριές αλλά επειδή πάνε κόντρα στη φύση δεν μπορουν να σταθουν και καταρρέουν σαν τραπουλόχαρτα.

frakalee είπε...

κομπογιαννίτες ιστορικοί που έφαγαν άκυρο απο σοβαρούς ιστορικούς(όχι κομμουνιστως πάντως

-------------------

Για λέγε ρε βλαμένε τσουκνίδα ποια είναι τα ονόματα των σοβαρών ιστορικών που δεν είναι κουμουνιστές και έρριξαν άκυρο;

Για πες μας μερικά ονόματα απο αυτούς τους σοβαρούς ιστορικούς να γελάσουμε.

Ρε τι μπαγλαμας είναι αυτός ο τσουκνίδας νασαι καλά γελασαμε παλι.

Αγορίνα συνέχισε το παραλήρημα περνάμε πολύ καλά με τις παπαριες που γραφεις.

Ανώνυμος είπε...

Έχουν δίκιο αυτοί που στηρίζουν τον καπιταλισμό.
Είναι όντως ανώτερο σύστημα. Το σύστημα των συστημάτων.
Ποιο άλλο σύστημα θα μπορούσε να δημιουργήσει στην Ελλάδα π.χ. τέτοια στρατιά ανέργων; Κάπου 2.000.000 κι ας δίνουν επισήμως μικρότερο νούμερο τα νούμερα.
Αν δεν ήταν ο καπιταλισμός βρε ανεγκέφαλοι κομμουνιστές, ποιος θα έστελνε καθημερινά παιδιά και παιδιά στο περιθώριο και στον τάφο με ναρκωτικές ουσίες στα σωθικά τους;
Αν δεν ήταν ο καπιταλισμός βρε βλάκες κομμουνιστές, ποιος θα δημιουργούσε την εγκληματικότητα;
Ποιος θα μας τάιζε ληγμένα προϊόντα;
Ποιος θα τάιζε τις αγελάδες με πτώματα μολυσμένων προβάτων, για να τις τρώει ο λαός και να πεθαίνει από σπογγώδη εγγεφαλοπάθεια.
Ποιος θα δημιουργούσε τη γρίπη των πτηνών, να μας ξαποστείλει και μ' αυτήν.
Ποιος βρε ανόητοι κομμουνιστές θα έσπερνε μεταλλαγμένες γρίπες να μας φάει λάχανο;
Αν δεν ήταν ο καπιταλισμός βρε ζώα κομμουνιστές, ποιος θα θέριζε με πυρηνικά τη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι;
Ποιος θα μακέλευε τους λαούς τής Γιουγκοσλαβίας, του Αφγανιστάν, της Παλαιστίνης, του Ιράκ, της Λιβύης, κι όπου αλλού ο καπιταλισμός σπέρνει ιμπεριαλιστικούς ή εμφύλιους πολέμους;
Αν δεν ήταν ο καπιταλισμός, ποιος θα δημιουργούσε στρατιές εξαθλιωμένων;
Αν δεν ήταν ο καπιταλισμός, ποιος θα κατέστρεφε το περιβάλλον;
Αν δεν ήταν ο καπιταλισμός....

Ατέλειωτος ο κατάλογος των "αγαθών" που προσφέρει ο καπιταλισμός στον άνθρωπο.

Κι όλα αυτά τα αίσχη, συγνώμη, τα ...ωραία, κύριοι του ΚΚΕ, κύριοι κομμουνιστές,
ξέρετε πάρα πολύ καλά,
πως αν επικρατήσει ο σοσιαλισμός-κομμουνισμός,
η ανθρωπότητα θα τα στερηθεί.
Αυτό θέλετε;

ΑΝΕΡΓΟΣ και ΑΦΡΑΓΚΟΣ

Ανώνυμος είπε...

@ Black Bedlam

AΠΟ ΚΕΚΤΗΜΕΝΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΕΣΤΕΙΛΑ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΧΟΛΙΟ. ΑΦΑΙΡΕΣΕ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΟ ΣΗΜΑ ΤΩΝ ΧΕΡΙΩΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Ευχαριστώ

ΑΝΕΡΓΟΣ και ΑΦΡΑΓΚΟΣ

frakalee είπε...

Αφραγκε ανεργε έχεις δίκιο σε αυτά που επισημαίνεις. Ο Καπιταλισμός έχει ολα αυτά τα προβλήματα και ακόμη περισσότερα.

Υπάρχει όμως μια μικρή λεπτομέρεια.

Ο κουμουνισμός είναι ακόμα χειρότερος απλά δεν τον έχεις ζήσει για να το καταλάβεις και παραμυθιάζεσαι απο τις παπαριές των καθοδηγητών.

Ανώνυμος είπε...

@ frakalee

Δεν μπορείς να ξέρεις τι γνωρίζει ο καθένας και τι όχι.

Γι' αυτό πρέπει να έχεις κατά νου, ότι ίσως και να χτυπάς ανοιχτές πόρτες...

Ξέρεις τι σημαίνει αυτό;

Ότι η μαυροκίτρινη προπαγάνδα σαν κι αυτή που κάνεις, δεν πιάνει σε όλους.

Συγνώμη που θα σου τραβήξω τα αυτιά,
αλλά μάθε ότι δεν είσαι ο ξύπνιος που δουλεύεις όλους τούς άλλους.

Πάντα υπάρχουν εξυπνότεροι και πάντα υπάρχουν γνώστες τής αλήθειας που δεν τρώνε τα παραμύθια που τους σερβίρουν κάποιοι σαν κι εσένα.

Αν δεν καταλαβαίνεις ότι ο καπιταλισμός παρασάπισε κι ότι όλα μέσα του σαπίζουν, ως κι οι άνθρωποι, οι σχέσεις κλπ, απλά θα πιαστείς στον ύπνο.

Σου υπογράφω δε, πως ούτε κι εσύ που τον υπερασπίζεσαι θα γλιτώσεις. Εκτός αν ανήκεις σ' εκείνο το 3% των πλουτοκρατών που κρατούν τα ηνία.

Αλλά κι αυτοί, πώς εντέλει θα σταθούν με ισοπεδωμένους τούς λαούς;

Δεν έχει μέλλον ο καπιταλισμός. Κατάλαβέ το. Αν θες φυσικά...

Το μέλλον, είτε είσαι σε θέση να το καταλάβεις είτε όχι, ανήκει στο σοσιαλισμό-κομμουνισμό. Στις σοσιαλιστικές-κομμουνιστικές παραγωγικές σχέσεις.

Σου ξεκαθαρίζω δε, ότι με το προηγούμενο σχόλιό μου δεν απευθυνόμουν προσωπικά σ' εσένα, αλλά σε όσους σαν κι εσένα έχουν παγιδευτεί στα ιδεολογικοπολιτικά καπιταλιστικά δίχτυα.

Ούτε αυτό το σχόλιο λοιπόν να πάρεις προσωπικά.

Δεν μ' ενδιαφέρεις σαν άτομο, αλλά σαν λανθασμένη κι επικίνδυνη για τα λαϊκά συμφέροντα άποψη.

ΑΝΕΡΓΟΣ και ΑΦΡΑΓΚΟΣ

frakalee είπε...

ο καπιταλισμός παρασάπισε.Το μέλλον, είτε είσαι σε θέση να το καταλάβεις είτε όχι, ανήκει στο σοσιαλισμό-κομμουνισμό.

------------------
Ο καπιταλισμός δεν σάπισε πάντα σαπισμένος ήταν και μάλιστα στο παρελθόν πολύ χειρότερος απο ότι είναι σήμερα.

Το να παριστάνεις τον προφήτη και να μας λες τι θα γίνει στο μέλλον δεν σημαίνει ότι είσαι κιολας προφήτης.

Ο καπιταλισμός δεν είναι σύστημα, είναι η ίδια η ανθρώπινη φύση. Αυτη τον καθορίζει και αυτό δεν μπορεί να αλλάξει γιατί δεν αλλάζουν οι άνθρωποι ξύπνα.

frakalee είπε...

Και επειδή ονειρευεστε βόρειες κορέες διάβασε κι αυτο:

Η Άρια Φυλή της Βόρειας Κορέας

Οι περισσότεροι στον δυτικό κόσμο πιστεύουν πως στην Βόρειο Κορέα επικρατεί κομμουνιστικό καθεστώς. Η αλήθεια είναι πως η κομμουνιστική προέλευση υπάρχει, αλλά οι αναφορές στον κομμουνισμό έχουν πια αποσιωπηθεί. Αυτό που κυριαρχεί σήμερα στο κράτος αυτό είναι ο ακραίος εθνικισμός, η ξενοφοβία και ο ρατσισμός. Δείτε για παράδειγμα μία ανακοίνωση του καθεστώτος, όπως αναφέρεται στο εξαιρετικό βιβλίο "The Cleanest Race", του B.R. Myers:

"H εθνική καθαρότητα είναι κάτι που το έθνος μας, και κανένα άλλο επί της γης, μπορεί να είναι υπερήφανο ... Τίποτα δεν μπορεί να υπερβεί την εθνική ντροπή και τον θυμό από την συζήτηση για μία κοινωνία με πολλά έθνη και φυλές, κάτι που θα μόλυνε την φυλή μας".

Οι Βορειοκορεάτες μαθαίνουν από μικροί πως ανήκουν στην ανώτερη φυλή του κόσμου. Δεν παντρεύονται άτομα από άλλη εθνικότητα ή φυλή και φυσικά εκπαιδεύονται να μισούν τους Αμερικάνους αλλά και γενικότερα οποιονδήποτε δεν είναι Βορειοκορεάτης. H κοινωνία της Βορείου Κορέας συνδυάζει τον στρατιωτικό χαρακτήρα, με τον θεοκρατικό, αφού οι κάτοικοί της έχουν θεοποιήσει τον δικτάτορά τους. Σαν ένα μεγάλο στρατόπεδο, κάθε πρωί τα μεγάφωνα ξυπνούν τους κατοίκους, ενώ το βράδυ επικρατεί πλήρης συσκότιση.

Πολιτική, οικονομία και διατροφή

Οι πολιτικές αποφάσεις επηρεάζουν την οικονομία μίας χώρας, και κατά συνέπεια την διατροφή των κατοίκων της. Από διατροφικής άποψης, οι κάτοικοι της Βόρειας και της Νότιας Κορέας αποτελούν, χωρίς να το ξέρουν, μέρος ενός πειράματος για το πώς η πολιτική επηρεάζει την διατροφή των ανθρώπων. Παίρνεις δύο πληθυσμούς με τα ίδια γονίδια. Στον ένα εφαρμόζεις ένα μείγμα ιδεολογιών που έχουν αποτύχει, τον αποκλείεις από τον δυτικό πολιτισμό, και τον αφήνεις να ζει με τα απολύτως απαραίτητα. Ο άλλος πληθυσμός, της Νότιας Κορέας, μεγαλώνει με τα πρότυπα μία δυτικής κοινωνίας και έχει ελεύθερη οικονομία. Δεν είναι μυστικό πως ο εθνικισμός, η ξενοφοβία, ο ρατσισμός και η μανία για φυλετική καθαρότητα απομόνωσαν την Βόρειο Κορέα από τον υπόλοιπό κόσμο και ιδεολογικά και οικονομικά. Η οικονομία της είναι ανύπαρκτη, η Βόρειος Κορέα δεν παράγει τίποτε. Σε αντίθεση με την ελεύθερη αγορά της Νότιας Κορέας, που μεταξύ άλλων, έχει δημιουργήσει τον κολοσσό της Hyundai.Στην Βόρειο Κορέα τα αμάξια είναι εξαιρετικά σπάνιες κατασκευές. Κανείς τουρίστας δεν πατάει πόδι και φυσικά δεν υπάρχουν μετανάστες. Και πώς να γίνει αυτό, όταν το βράδυ επικρατεί πλήρης συσκότιση, που θυμίζει ένα τεράστιο στρατόπεδο. Η θεοποίηση του ηγέτη, η πλήρης έλλειψη ελευθερίας του λόγου, η διαρκής πλύση εγκεφάλου των κατοίκων, είναι τα χαρακτηριστικά αυτού του κράτους. Τι να τρώνε άραγε οι κάτοικοι ενός έθνους που βασίζεται σε ένα κοκτέιλ από πολιτικές ιδεολογίες που απέτυχαν;

Ο ρόλος της διατροφής στην Βόρειο Κορέα και η επίδρασή του στο ύψος

Ίσως ο μόνος καλά σιτισμένος υπήκοος της Βορείας Κορέας είναι ο δικτάτοράς της Κιμ Γονγκ Ουν, και ενδεχομένως και κάποιοι λιγοστοί αθλητές που συμμετέχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Οι υπόλοιποι είτε πεθαίνουν από την πείνα, είτε υποσιτίζονται. Η διατροφή των Βορειοκορεατών έχει λίγες θερμίδες, ελάχιστο κρέας, και καθόλου φρούτα. Η ξενοφοβία υπάρχει και στην διατροφή, και η αγορά τροφίμων από τον έξω κόσμο δεν επιτρέπεται. Η έλλειψη σύγχρονης τεχνολογίας στις καλλιέργειες δίνει μόνο μία ιδιαίτερα φτωχή παραγωγή δημητριακών.

frakalee είπε...

Τα πρόσφατα επιστημονικά δεδομένα μας δείχνουν πως οι άτυχοι κάτοικοι της Βόρειας Κορέας έχουν αισθητά μικρότερο ύψος από τους Νοτιοκορεάτες, αν και έχουν ίδιο γονιδιακό υπόβαθρο. Τα παιδιά προσχολικής ηλικίας των κατοίκων της Νότιας Κορέας είναι κατά μέσο 7-8 πιο ψηλά και έχουν 3-4 κιλά μεγαλύτερο σωματικό βάρος. Στα 19 τους οι Βορειοκορεάτες είναι κατά μέσο όρο 8-9 εκατοστά πιο κοντοί από τους συνομήλικούς τους που βρίσκονται μερικά χιλιόμετρα πιο μακριά, ενώ ζυγίζουν και 10,7 κιλά λιγότερο. Οι Βορειοκορεάτισες έχουν διαφορά 6 πόντων, με μέσο όρο ύψους τα 1,54 μέτρα. Ένα στα τρία παιδιά των Βορειοκορεατών υποσιτίζεται. Γιατί γίνεται αυτό; Γιατί δεν παίρνουν αρκετή πρωτεΐνη, θερμίδες, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία από την διατροφή τους. Σύμφωνα με στοιχεία της UNICEF και του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ, οι Νοτιοκορεάτες τρώνε περί τις 850 θερμίδες παραπάνω κάθε μέρα και ζουν 12 χρόνια περισσότερο. Είναι φυσικά γνωστό πως ο υποσιτισμός δεν επηρεάζει μόνο το ύψος ενός ανθρώπου αλλά και τις εγκεφαλικές του λειτουργίες. Δύο σε ένα δηλαδή, άνθρωποι κατ' ευφημισμό, στην ουσία ρομπότ - στρατιώτες εκπαιδευμένοι στο μίσος των άλλων λαών, με μικρό ύψος ώστε να χρειάζονται λιγότερη τροφή, και με μικρό πνευματικό βεληνεκές, ώστε να μην καταλαβαίνουν την φαρσοκωμωδία στην οποία συμμετέχουν.

Ολοκληρωτισμός και διατροφή

Σε όλα τα ολοκληρωτικά καθεστώτα ο πολίτης αντικείμενο δεν έχει το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση του σώματός του — άλλες φορές του επιβάλλεται να υποφέρει από την ασιτία, και άλλες του επιβάλλεται να είναι υγιής. Ο κατά φαντασία πολίτης, είναι σκλάβος, ιδιοκτησία του κράτους. Είναι σχεδόν βέβαιο πως στην Βόρειο Κορέα υπάρχουν στρατόπεδα συγκέντρωσης, παρόμοια με αυτά της Ναζιστικής Γερμανίας και των Γκούλαγκ στην Σοβιετική Ένωση.Το όπλο της πείνας είναι από τα φτηνότερα και εφαρμόστηκε σε όλα τα ολοκληρωτικά καθεστώτα. Ο Μεγάλος Αδερφός, είτε αυτός είναι ο Χίτλερ είτε ο Στάλιν, είτε ο επι γης θεός Βορειοκορεάτης Κιμ Γιονγκ Ουν, αποφασίζει πριν από όλους για το ποιος θα φάει και σε τι ποσότητα. O έλεγχος της διατροφής αποκλείει τις ομοιότητες με τον εχθρό, δημιουργεί ομοιογένεια σε μία κλειστή ομάδα ανθρώπων, δεν μολύνει με την κουλτούρα άλλων φυλών, και ενδεχομένως πιο φιλελεύθερων ιδεών.

Συμπέρασμα

Όπως δείχνουν και τα δεδομένα, οι άνθρωποι που μεγαλώνουν σε ελεύθερες κοινωνίες και οικονομίες τρώνε καλύτερα, ζουν περισσότερο και είναι ψηλότεροι. Ρατσιστές, κοντοί αλλά φυλετικά καθαροί οι Βορειοκορεάτες δεν ξέρουν πως υποσιτίζονται. Περνούν την ώρα τους δοξάζοντας τον δικτάτορά τους, μισώντας τους ξένους, προετοιμαζόμενοι για πόλεμο. Η πλύση εγκεφάλου είναι καθημερινή και συνεχής. Μία Άρια Φυλή με εξελιγμένα τα χαρακτηριστικά της υπακοής και της χαμηλού κόστους συντήρησης.

http://www.athensvoice.gr/article/city-news-voices/%CF%83%CF%87%CF%8C%CE%BB%CE%B9%CE%B1/%CE%B7-%CE%AC%CF%81%CE%B9%CE%B1-%CF%86%CF%85%CE%BB%CE%AE-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B2%CF%8C%CF%81%CE%B5%CE%B9%CE%B1%CF%82-%CE%BA%CE%BF%CF%81%CE%AD%CE%B1%CF%82

Ανώνυμος είπε...

@ frakalee

Ζορίζεσαι ε;
Στη Βόρεια Κορέα έφτασες για να δικαιολογήσεις τη βαρβαρότητα του καπιταλισμού.
Στην Κίνα, γιατί ξέχασες ν' αναφερθείς;

Μάθε λοιπόν, ότι η αντεπανάσταση δεν έχει ολοκληρωθεί. Συνεχίζεται...

Βάρδα όμως μην ολοκληρωθεί, γιατί αυτό θα σημαίνει ότι μας ζώσανε τα φίδια από παντού.

Και ποιος σου είπε εσένα ότι οι κομμουνιστές συμφωνούμε με πρακτικές των δυο παραπάνω χωρών;

Και ποιος σου είπε ότι αυτές οι χώρες βαδίζουν την σοσιαλιστική-κομμουνιστική οικονομία;
Έχουν ξεφύγει προ πολλού.

Αυτά τα επιχειρήματα όμως περί Βόρειας Κορέας, αλλά και Κίνας, είναι τόσο αναμασημένα, που ούτε οι αστοί και οι πολιτικοί τους δεν τα πολυχρησιμοποιούν πιά, με εξαίρεση τη Χρυσή Αυγή.

Αυτό το φασιστοναζιστικό μόρφωμα, που ο καπιταλισμός τού έβγαλε το φίμωτρο επειδή βρίσκεται σε βαθιά καπιταλιστική κρίση.

Μη με βάζεις λοιπόν να σου απαντάω αυτονόητα πράματα και με κάνεις να πιστεύω ότι μιλάω με χρυσαύγουλο.
Δεν το αντέχω. Αηδιάζω...

ΑΝΕΡΓΟΣ και ΑΦΡΑΓΚΟΣ

frakalee είπε...

Και ποιος σου είπε εσένα ότι οι κομμουνιστές συμφωνούμε με πρακτικές των δυο παραπάνω χωρών;

----------
πλακα μας κάνεις; Η αλέκα δεν έστειλε συλληπητηρια εκφραζοντας την οδυνη της για το θανατο αυτου του κτηνους που κυβερνουσε μεχρι προσφατα τη βορεια κορεα και τωρα ανελαβε ο γιος του;

Ανώνυμος είπε...

Τι λες ρε παιδί μου;
Ήταν κτήνος ε;

Και ποιος σού είπε πως με όποιον διαφωνεί επιμέρους το ΚΚΕ τον θεωρεί κτήνος;

Αλλά και μόνο που ξεχωρίζεις μ' αυτό το μυαλό ποια είναι τα κτήνη,
καταλαβαίνω απόλυτα γιατί χρησιμοποιείς Χρυσαυγίτικα επιχειρήματα.

Μήπως θα έπρεπε να ρίξεις ένα βλέφαρο στο βιντεάκι του ΚΚΕ για τη φασιστοναζιστική Χρυσή Αυγή, που κυκλοφορεί πλατιά εδώ μέσα;

Έτσι μπας και κατλάβεις τι θα πεί κτήνος.

Άιντε γιατί σε βαρέθηκα.
Όποοις δεν είναι στα φασιστοκαπιταλιστικά σου μέτρα, είναι κτήνος για σένα.

Για όλους τούς άλλους ανθρώπους, έστω κι αν δεν είναι κομμουνιστές, κτήνη είναι αυτοί που δείχνει το βιντεάκι που σου προανέφερα.

Λοιπόν, το παιχνίδι τέλειωσε.
Ή αν θες παίξε μόνος σου.

Στο ξανάπα. Με φασιστοναζιστικά μορφώματα δεν κάνω κουβέντες.
Αποδείχτηκες τέτοις.
ΤΕΛΟΣ λοιπόν.

ΑΝΕΡΓΟΣ και ΑΦΡΑΓΚΟΣ

frakalee είπε...

Άιντε γιατί σε βαρέθηκα.

-------------

Ενταξει αυτή είναι η τυπική κατάληξη σε όλες τις κουβεντες με κουμουνιστες. Μολις μπεις στην ουσια αρχιζουν να βαριουνται γατι έχουν μάθει να σκέφτονται και να λειτουργουν μονο με κλισε και συνθήματα.

Μολις τους βαλεις δυσκολα αρχιζει να καταπονειται ο εγκεφαλος και τα παρατανε.

Φιλε άλλαξε μυαλά γιατί θα πεθάνεις ανεργος και άφραγκος.

frakalee είπε...

τσουκνίδα ποιος είναι ο ρώσος που πάτησε στο φεγγάρι οεο;

Γιώργος Τσουκνίδας είπε...

frakalee:1ον)Γκαγκάριν λεγόταν,το ξέρει όλη η γη εκτός απο σένα,πρωτα πηγαν οι σοβιετικοι στο φεγγαρι άσχετε και μετά οι αμερικάνοι.Ακου ''φωτεινέ παντογνώστη'',μην νομίζεις οτι επειδή έχω μέρες να μπώ να σου απαντήσω ότι με τάπωσες κιόλας.Επειδή είσαι άσχετος θα σου πω το εξής ο Γιούρι Γκαγκάριν πήγε στο φεγγάρι στις 12 Απριλίου του 1961 και ο αμερικάνος Νήλ Αρμστρονγκ στις 21 Ιουλίου του 1969.Παίξτο πουθενά αλλού ξύπνιος.2ον)Βέβαια επειδή γουστάρω τρελά να ταπώνω τους ξερόλες δεν θα σου αναφέρω ποιοί ήταν οι συνεπείς ιστορικοί που τάχθηκαν κατά της ''Μάυρης βίβλου του κομμουνισμού'',θα σου πώ τι συνέβη μεταξύ αυτών που έγραψαν το ίδιο το βιβλίο.Λίγο μετά τη δημοσίευση της «Μαύρης Βίβλου», δύο από τους συγγραφείς της (Νικολά Βερτ και Ζαν-Λουί Μαργκολέν) θα διαφοροποιηθούν με κείμενό τους στη Monde από το τελικό προϊόν, κάνοντας λόγο για «σοβαρή αντιπαράθεση» με τον Κουρτουά και καταγγέλλοντας τον «καταχρηστικό απολογισμό των θυμάτων, ο οποίος, δεν δικαιολογείται και έρχεται σε αντίφαση με τους αριθμούς των συγγραφέων για την ΕΣΣΔ, την Ασία και την Ανατολική Ευρώπη» (Το Βήμα 23.11.1997).Ο ίδιος ο Κουρτουά απέφυγε να απαντήσει, υποστηρικτές του όμως απέδωσαν τη διαφωνία σε ''πιέσεις του ιδεολογικού κατεστημένου των πανεπιστημίων'', από το οποίο οι Βερτ και Μαργκολέν ''εξαρτώνται για τη μελλοντική τους σταδιοδρομια...''.Βέβαια για να διαπιστώσουμε αν τελίκά ήταν έτσι τα πράγματα καλό θα ήταν να αντιπαρατεθούμε και οι δυό μας σε ιστορικές περιόδους που πατάνε οι απολογητές του ιμπεριαλισμού για να αναπαράγουν αυτή την προπαγάνδα,ως ''εγκλήματα του κομμουνισμού'',παρουσιάζονται ο λιμός της Ουκρανίας,το Κατίν,και οι διάφορες ''εκτελέσεις αντιφρονούντων''.3ον)Επειδή είσαι και λίγο ανιστόριτος και άσχετος θα έπρεπε να ξέρεις πως όταν μια ιστορικά ξεπερασμένη τάξη φέυγει απο την εξουσία αυτομάτως καταρρέει σε αντίθεση με την ιστορικά επαναστατική και προοδευτική τάξη που παίρνει την εξουσία,εγκαθιδρύεται στην εξουσία,δεν γίνεται να πάρει κάποιος την εξουσία χωρίς να εγκαθιδρυθεί σε αυτήν,συνεπώς όταν η αστική τάξη παγκοσμίως πήρε την εξουσία απο την φεουδαρχική τάξη,εγκθίδρυσε την εξουσία της και κατα συνέπεια επέβαλε τον δικό της τρόπο παραγωγής ο οποίος την τότε περίοδο ήταν προοδευτικός τρόπος παραγωγής βοήθησε τον ανθρωπο να προοδέυσει όμως δεν εξάλειψε τις αντιθέσεις του συστηματός της με αποτέλεσμα να φθασει στην φθίνουσα περιοδό της που η αστική τάξη απο επαναστατική τάξη που ήταν έγινε αντιδραστική.Οπως βλέπεις η αστική τάξη δεν ήταν πάντα αντιδραστική και σάπια οπως πρίν είπες αλλά υπήρξε και προοδευτική.Απο κει αποδεικνύεις πόσο ανιστόριτος κάφρος είσαι,γιατί δεν βλέπεις τα πράγματα ιστορικά και αντικειμενικά.Αλλωστε ο άνθρωπος δεν είχε απο γεννησημιού του στο dna του τον καπιταλισμό και την συσσώρευση πλούτου γιατί στα πρώτα κοινωτικά συστήματα δεν υπήρχε ούτε πλούτος,ούτε καπιταλισμός,εργασιά και καταμερισμός εργασίας υπήρχε όμως απο τα πρώτα βήματα του ανθρώπου με λίγα λόγια απο τα πρωτόγονα κομμουνιστικά συστήματα.Οπότε καλά θα έκανες εφόσων δεν έχεις επιχειρήματα να αντιπαρατεθείς σοβαρά να την κάνεις με ελαφρά πηδηματάκια απο δω μέσα γιατί θα τρως τάπες απόλους γιατί είσαι ένας άσχετος κάφρος,αν όχι ασφαλίτης....

blackbedlam είπε...

Γιώργος Τσουκνίδας και
revoltanergosafragos
Γεια σας παιδιά.
Δεν πήρα θέση στο διάλογο και τις απόψεις που εξέφραζαν ο Γιώργος και ο revoltanergosafragos απαντώντας στον Φρικαλέο,εσκεμμένα.

Καμάρωνα και τους δύο για την επιμονή και την υπομονή σας να απαντάτε σε ένα άσχετο λοβοτομημένο εγκέφαλο, που λειτουργεί με τσιπάκι και με όλα όσα τόσα χρόνια του αδειάζουν από τα βοθρολύματά τους τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ και η αντικομουνιστική υστερία των απανταχού εκπροσώπων του κεφαλαίου.

Διάλογος με τέτοιους ανεγκέφαλους δεν μπορεί να διεξαχθεί και δεν έχει και κανένα νόημα άλλωστε.

Ωστόσο με τον Γιώργο νομίζω το έχουμε ξαναπεί.
Τα σχόλια δεν διαβάζονται μόνο από τέτοιους ανερμάτιστους σαν τον φρικαλέο,αλλά και από άλλους φίλους που μπαίνουν και παρακολουθούν τους διαλόγους.
Από άτομα πιθανόν επηρεασμένα από την αντικομουνιστική προπαγάνδα, άτομα με προβληματισμό, με απορίες, με ενστάσεις, με αυταπάτες,
με διλήμματα .....
Άτομα με την αγωνία να πάρουν απαντήσεις στην απόγνωση, όπως και εμείς άλλωστε.
Για αυτούς και μόνο αξίζει να απαντάμε με τον τρόπο που και οι δύο φίλοι και σύντροφοι απαντούν.

Παιδιά να είστε πάντα καλά

blackbedlam είπε...

Leon
Θα ήθελα όμως στον φίλο τον Leon να απαντήσω σχετικά με το επιχείρημά του και τις επισημάνσεις του.
Αυτό που ζούμε λες το χρωστάμε στο 4,5% του ΚΚΕ!
Μήπως το χρωστάμε σε όσους δεν το ψήφισαν την δεύτερη φορά, ψηφίζοντας μάλιστα ένα κόμμα που το μόνο που κάνει είναι να σπέρνει αυταπάτες πισωγυρίζοντας το κίνημα που μπορεί να αναπτυχθεί ιδιαίτερα μέσα στις σημερινές βάρβαρες συνθήκες.
Μιλάς φίλε μου για την συμμετοχή του κόμματος στο σικέ όπως λες κοινοβούλιο.
Να ξέρεις πάντως πρώτα απ΄όλα ότι το ΚΚΕ σαν Μαρξιστικό Λενινιστικό κόμμα, οφείλει να αξιοποιεί, να εκμεταλλεύετε κάθε μέσο, κάθε θεσμό της Αστικής Δημοκρατίας για να μπορεί να δίνει τις μάχες του από καλύτερες θέσεις.

Θα μπορούσαμε να το χρεώσουμε, να το καταγγείλουμε και θα ήμουν και εγώ μαζί σου, αν αυτή την θέση δεν την αξιοποιούσε για να δώσει την μάχη ενάντια στους νόμους τους, ενάντια στις αποφάσεις τους, προς όφελος των συμφερόντων του λαού.

Αν μου έλεγες δηλαδή ότι το ΚΚΕ μέσα στην βουλή ψήφισε έστω και έναν νόμο ενάντια στα συμφέροντα των εργαζομένων, αν μου έλεγες ότι υπέγραψε μαζί με τον ΣΕΒ και την ΓΣΕΕ συλλογικές συμβάσεις ύψους 0,7% όπως έκανε ο Σύριζα το 2000, αν μου έλεγες ότι ψήφισε το Μάαστριχ που έβαζε τα θεμέλια στα σημερινά δεινά του λαού μας, αν μου έλεγες ότι ακόμη και σήμερα υπογράφει μαζί με τους εργοδότες μειώσεις μισθών και ημερομισθίων ....΄όπως κάνει ο Σύριζα.

Αν σήμερα και μέσα σε αυτήν την κρίση του συστήματος την αδιέξοδη, που πλέον δείχνει με την συγχρονισμένη εμφάνισή της σε όλο τον πλανήτη, ότι είναι το σύστημα που έχει εξαντλήσει τα ιστορικά του όρια, που πια δεν έχει να δώσει ούτε ένα ξεροκόμματο όχι γιατί δεν θέλει, αλλά γιατί δεν μπορεί,αν έλεγες ότι το ΚΚΕ υποστηρίζει ότι είναι σε θέση να διαχειριστεί αυτήν την λαίλαπα,ότι σπέρνει την αυταπάτη πως οι εργαζόμενοι μπορούν να συνυπάρχουν με τα κέρδη του κεφαλαίου, ε ναι, τότε θα σου έλεγα είναι ξεπουλημένοι αυτοί του ΚΚΕ.
Τα έχουν βρει μεταξύ τους, έχουν ξεπουλήσει ιδεολογίες και επαναστατικότητα,....τους γυρνάμε την πλάτη γιατί δεν μας εκφράζουν.
Αλλά τέτοιες θέσεις δεν έχει το ΚΚΕ!

Λες ακόμη ότι χτυπάει τον Σύριζα που δεν έχει κυβερνήσει ούτε μια μέρα.

Δεν χτυπάει τον Σύριζα,δεν χτυπάει τον κόσμο που το ακολουθεί, χτυπάει και καταγγέλλει το πρόγραμμά του, χτυπάει και καταγγέλλει τις αυταπάτες που καλλιεργεί στον κόσμο.
Σε έναν κόσμο που τόσα χρόνια τον εκπαιδεύουν, τον λοβοτομούν, τον αποπροσανατολίζουν, χειραγωγούν τις συνειδήσεις του με όλους τους μηχανισμούς της εξουσίας,με αποτέλεσμα να παραμυθιάζεται και να τρέφεται με τις αυταπάτες για καλύτερες μέρες μέσα στον καπιταλισμό.

Γιατί ο λαϊκός παράγοντας πρέπει να μάθει, πρέπει να γνωρίζει τι του επιφυλάσσουν,και που μπορεί να οδηγηθεί με τέτοιες θέσεις και απόψεις.
Δεν πρέπει η ιστορία να επαναληφθεί όπως με το ΠΑΣΟΚ.
Πολύ περισσότερο που σήμερα τα πράγματα δεν είναι καθόλου ίδια με το τότε και οι εξελήξεις είναι εφιαλτικές.

Είναι αλάνθαστο το ΚΚΕ;

Όχι θα σου πω,αλλά δεν είναι φυσικό να συμβαίνει και αυτό καθώς είναι αντιμέτωπο με όλους αυτούς τους μηχανισμούς;
Μήπως πρέπει να πάρουμε υπ΄όψη μας ότι οι κομμουνιστές είμαστε και εμείς παιδιά του καπιταλιστικού συστήματος,αλλά πίστεψέ με καταβάλουμε προσπάθειες να υπερβούμε τις όποιες αδυναμίες μας.

Γνωρίζουμε όμως πολύ καλά,ότι τα δικά "μας" τα συμφέροντα είναι και δικά "σας", γνωρίζοντας καλά ότι χωρίς τον κόσμο του μόχθου και της δουλειάς δεν μπορούμε να πετύχουμε και πολλά πράγματα.
Γιαυτό την επόμενη φορά σε χρειαζόμαστε μαζί μας, να συμβάλλεις και εσύ στην αύξηση των ποσοστών του ΚΚΕ,για να δυναμώσεις αυτό το κόμμα που παλεύει ενάντια στα συμφέροντα του κεφαλαίου,να δώσεις δύναμη στην δική σου φωνή.
Και φυσικά θα το έχεις ίσως ακούσει ότι το ΚΚΕ δεν καίγεται και τόσο για τα εκλογικά ποσοστά όσο για την συμμετοχή μας στο κίνημα.
Mέσα στα σωματεία,μέσα στις γειτονιές στις συνοικίες,εκεί που πρέπει να χτίζεται το μέτωπο ενάντια στον ταξικό εχθρό για να έχει αποτελέσματα.

Γεια και χαρά σου.




frakalee είπε...

Καμάρωνα και τους δύο για την επιμονή και την υπομονή σας να απαντάτε σε ένα άσχετο λοβοτομημένο εγκέφαλο.

----------------

καμαρωνατε μανδαμ με τις παπαριες του τσουκνίδα;

Πρόσεξε μην καμαρώνεις πολύ γιατί απο το πολύ καμάρι θα πέσεις σε κανα λακο με σκατα στο τέλος.

Τσουκνίδα λεβέντη μου έρχομαι σε σένα τώρα.

Επιτέλους με τάπωσες. Ο Γκαγκάριν λοιπόν ήταν αυτός που πρώτος πήγε στο φεγγάρι φεγγαριασμένε μου.

Βρε ηλίθιε ο γκαγκαριν απλά μπηκε σε τροχιά γυρω απο τη γη για καμμια ώρα, ούτε στον ύπνο του δεν το είδε το φεγγάρι. Διαβασε βρε ζωον να ξεστραβωθείς:

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%93%CE%B9%CE%BF%CF%8D%CF%81%CE%B9_%CE%93%CE%BA%CE%B1%CE%B3%CE%BA%CE%AC%CF%81%CE%B9%CE%BD

Τσουκνίδα ήρθε η ώρα να μάθεις ένα μεγάλο νεο: ΟΙ ΣΙΟΒΕΤΙΚΟΙ ΔΕΝ ΠΗΓΑΝ ΠΟΤΕ ΣΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ.

Σε ενημερώνω επίσης σε περίπτωση που δεν το ξέρεις ότι έχει τελειώσει και ο β παγκόσμιος πόλεμος.

frakalee είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
frakalee είπε...

δεν θα σου αναφέρω ποιοί ήταν οι συνεπείς ιστορικοί που τάχθηκαν κατά της ''Μάυρης βίβλου του κομμουνισμού''

-----------
Σιγά μη μου ανέφερες. Που να τους βρεις βρε ζώον για να τους αναφέρεις.

Μάλλον ο γκαγκαριν θα ηταν ο συνεπής ιστορικός που αμφισβήτησε τις διωξεις, τις δολοφονίες και τα εκατομμύρια νεκρούς του κουμουνισμού. Θυμάμαι είχε κάνει σχετική δήλωση μόλις γύρισε απο το φεγγάρι.

Γιώργος Τσουκνίδας είπε...

frakalee:Ρε φίλε πραγματικά είσαι τραγικότατος,φαντασου πόσο μαλάκας είσαι που για να μου αποδείξεις κάτι το οποίο το ξέρει όλος ο κόσμος αλλά εσύ δεν θες με τίποτα να το καταλάβεις,μου βρίσκεις άρθρα της wikipedia που δεν αξίζει ούτε καν να τα κοιτάξεις γιατί εκεί μέσα γράφει η κάθε μια κατίνα και ο κάθε ενας μαλάκας το μακρύ του και το κοντό του,μέχρι και η cia αμα γουστάρει να αναρτήσει προπαγανδιστικό υλικό για να αποπροσανατολίσει συνειδήσεις για διάφορα θέματα,ξεκινάει πρώτα απο την wikipedia,τι να σου πω βρήκες και αξιόπιστη πηγή για να μου την πείς,πόσο κατίνα είσαι ρε φίλε.Οσο για την ''Μαυρη βίβλο του κομμουνισμού'',δεν σου φτάνει που οι ίδιοι που γράψαν το βιβλίο βγήκαν μετά και το αμφισβήτησαν(αυτό το παραβλέπεις),σκέψου και οι ίδιοι που έγραψαν τα νούμερα που αφορούν ''τα εγκλήματα του κομμουνισμού'',βγήκαν και είπαν πως ήταν υπερβολικά,αλλά αμα είσαι λοβοτομημένος χρυσαυγίτης τι περιμένεις.Βέβαια όσων αφορά τα εγκλήματα του ιμπεριαλισμού και την ψυχροπολεμική προπαγάνδα που προανέφερα,τσιμουδια δεν βγάζεις,αλλά έτσι είστε εσείς τα φασιστάκια,όταν δεν τό χετε απλά παρακάμπτετε τα θέματα που δεν σας συμφέρει να μιλήσετε και μόνο φων'αζετε και βρίζετε....απλά είστε ένα κοπάδι απο αμόρφωτα φασισταριά και τίποτα άλλο....

Γιώργος Τσουκνίδας είπε...

Δεν θα μπώ εντωμεταξύ στην διαδικασία να σου αποδείξω πως ο πρώτος άνθρωπος που πάτησε στο φεγγάρι ήταν ο Γκαγκάριν γιατί δεν αξίζει,μέχρι και τα αστικά μέσα ενημέρωσης το παραδέχονται αλλά ποτέ ο λοβοτομημένος frakalee...Πόσο βλάκας είσαι τελικά....Συντρόφισσα Black Bedlam πρέπει να έχεις ρίξει επικά γέλια με αυτό το όργιο που έχει μπει εδω μέσα να τρολάρει....είναι τόσο άσχετος που ούτε να τρολάρει δεν ξέρει το όργιο....εγώ πάντως γελάω με τα ανεκδοτά του και είμαι σίγουρος πως οι περισσότεροι που μπαίνουν εδω μέσα τον έχουν πάρει γραμμή τι κατσαπλιάς είναι.....εκτός απο ασφαλίτης....

frakalee είπε...

Δεν θα μπώ στην διαδικασία να σου αποδείξω πως ο πρώτος άνθρωπος που πάτησε στο φεγγάρι ήταν ο Γκαγκάριν.

δεν θα σου αναφέρω ποιοί ήταν οι συνεπείς ιστορικοί.

------------------
Καλά κάνεις τσουκνίδα αγορινα και δεν μπαινεις στη διαδικασία να αποδείξεις τιποτε.

Διότι εάν μπεις στη διαδικασία υπάρχει κίνδυνος να ανακαλύψεις με καθυστέρηση 50 χρόνων ότι ο γκαγκάριν δεν πήγε στο φεγγάρι, και δεν ξέρω εάν η ευαίσθητη ψυχή σου θα αντέξει το σοκ.

Ασε που μπορεί μετά να σε διαγράψουν απο το ΚΚΕ γιατί τόλμησες να αμφισβητήσεις το ταξίδι του γκαγκαριν στο φεγγάρι.

Λατρεμένε τσουκνίδα έχω ακούσει οτι ο γκαγκάριν κατουρησε κιολας στο φεγγαρι. Αληθευει;

Γιώργος Τσουκνίδας είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Γιώργος Τσουκνίδας είπε...

Να σαι σίγουρος ότι θα τα βάψω μάυρα,όπως θα τα βάψεις και συ όταν ανακαλύψεις τα εγκλήματα των ιμπεριαλιστών,τα οποία παραβλέπεις και δεν μπαίνεις καν στον κόπο να απαντήσεις γιατί αυτά είναι το ουσιώδες πρόβλημα και όχι αν ο Γκαγκάριν πήγε η δεν πήγε στο φεγγάρι.

frakalee είπε...

αυτά είναι το ουσιώδες πρόβλημα και όχι αν ο Γκαγκάριν πήγε η δεν πήγε στο φεγγάρι.

-----------

Το ουσιώδες πρόβλημα αγορίνα είναι οι αέρηδες που φυσάνε στο κεφάλι σου και βλέπεις ρώσους στο φεγγάρι.

Ξυπνα αγορίνα ήρθε ο καιρός να μάθεις ακομη και εσύ μετά απο 50 χρόνια ότι δεν πάτησε ρώσος στο φεγγάρι.

Μάθε πρώτα αυτό το απλό και μετά σιγα σιγα πας και σε πιο πολυπλοκα.

Μην τον κάψεις τον εγκεφαλο αποτομα.

Γιώργος Τσουκνίδας είπε...

Πωπωωωω μιλάμε μας απέδειξες την μέγιστη και παγκόσμια αλήθεια τώρα.Μιλάμε μας έχεις ισοπεδώσει τώρα.Κατέρρευσε όλη η κοσμοθεωρία μας τώρα.Ασε ρε βλάκα δεν είσαι ικανός να αντιπαρατεθείς σε τίποτα άλλο εκτός απο το αν οι σοβιετικοί πήγαν η δεν πήγαν στο φεγγάρι.Σε ξαναρωτώ για τα αποδεδειγμένα και αδιαμφισβήτητα εγκλήματα του ιμπεριαλισμού στην γη ολόκληρη έχεις να μας πείς κάτι;Ακόμα και έτσι όπως το λες να είναι μου προκαλεί έκπληξη ότι θεωρείς άξιο θαυμασμού ότι οι αμεριθκάνοι ταξίδεψαν πρώτοι στο φεγγάρι και δεν σε πιάνει αηδία με τα εγκλήματα που έχουν διαπράξει σε Αφγανιστάν,Ιρακ,Γιουγκοσλαβία,Συρία και πάει λέγοντας....γιαυτά έχεις να μας πείς κάτι;

frakalee είπε...

μου προκαλεί έκπληξη ότι θεωρείς άξιο θαυμασμού ότι οι αμεριθκάνοι ταξίδεψαν πρώτοι στο φεγγάρι

-------------
Βρε ζωον τη συζήτηση για το φεγγάρι δεν την ξεκίνησα εγώ, εσύ την ξεκίνησες γράφοντας την παρακατω παπαρια:

"ο σοσιαλισμός, που στα 70 χρόνια ζωής του έστειλε τον άνθρωπο στο φεγγάρι"

Σου είπα ότι παπαρολογείς και αντί να κοιτάξεις να ξεστραβωθείς, εσύ επιμένεις μέχρι τώρα ότι ο γκαγκάριν πήγε στο φεγγάρι και θες και σοβαρή συζήτηση.

Το ποιος πηγε και ποιος δεν πήγε στο φεγγάρι βρε ζώον το ξέρουν και τα παιδάκια του δημοτικού. Καιρός να το μάθεις κι εσύ ο μεγάλος αναλυτής τσουκνίδας.

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...

Βlackbedlam καλησπέρα.
Μια παλιά-επιβεβαιωμένη αλήθεια, διδάσκει ότι όπου υπάρχει εκμετάλλευση και καταπίεση, εκεί γεννιέται και η αντίσταση των κολασμένων αυτής της γης. Από το Σπάρτακο και τον ξεσηκωμό των σκλάβων μέχρι και τις σύγχρονες επαναστατικές εξεγέρσεις των λαών σε όλο τον κόσμο. Οι λαοί πάλεψαν και θυσιάστηκαν για το σπάσιμο των αλυσίδων τους, με όραμα μια άλλη δίκαιη κοινωνία. Σε αυτή την πορεία σημείωσαν και νίκες αλλά και ήττες, κι όχι μόνο προ-επαναστατικά αλλά και μετ-επαναστατικά. Όμως αυτή η ιστορική εμπειρία προσφέρει πολύτιμη γνώση και εφόδια στο ίδιο το λαϊκό κίνημα, στην μακρά πορεία του προς την απελευθέρωση του εργαζόμενου ανθρώπου από τα δεσμά αυτού του απάνθρωπου συστήματος.


frakalee είπε...

δεν σε πιάνει αηδία με τα εγκλήματα που έχουν διαπράξει σε Αφγανιστάν,Ιρακ,Γιουγκοσλαβία,Συρία και πάει λέγοντας

------------
Τι αηδια να με πιασει βρε ζωον αυτος ειναι ο κοσμος αυτη ειναι η πραγματικοτητα. Οποιος την αντεχει συνεχιζει οποιος δεν την αντεχει φουνταρει. Ειπαμε μην τα ξαναλεμε ο καπιταλισμος είναι σκληρος και απανθρωπος ο κουμουνισμος δυο φορες χειροτερος. Τι δεν καταλαβαινεις ακριβως;

Γιώργος Τσουκνίδας είπε...

frakalee:Απο που πηγάζει ότι ο κομμουνισμός είναι 2 φορές χειρότερος απο τον καπιταλισμό;Για δώσε μας τις αποδεικτικές σου πηγές να σε δούμε και σένα πόσο μεγάλος αναλυτής είσαι;Μήπως θες να μας πείσεις κιόλας ότι ο καπιταλισμός είναι η αιώνια πραγματικότητα;


frakalee είπε...

Απο που πηγάζει ότι ο κομμουνισμός είναι 2 φορές χειρότερος απο τον καπιταλισμό;

-------------------
Ελα ντε απο που πηγαζει; Απο τα ιστορικά παραδείγματα πηγάζει βρε ζώον. Δεν έχει υπάρξει χώρα στον πλανήτη που να εφάρμοσε κουμουνισμό και να προόδευσε. Ολες πήγαν κατα διαόλου. Ο καπιταλισμός φερνει φτωχεια και δυστυχία για μερικούς ο κουμουνισμός φέρνει φτωχεια και δυστυχια για όλους ενω την συνοδεύει και με κατάργηση της ελευθερίας του λόγου, διώξεις και δολοφονίες αντιφρονουντων. Πάλι τα ίδια θα λέμε;

frakalee είπε...

Μήπως θες να μας πείσεις κιόλας ότι ο καπιταλισμός είναι η αιώνια πραγματικότητα;

---------------

Αν δεν ήσουν ηλίθιος θα είχες ήδη καταλάβει εδώ και πολύ καιρό ότι αυτό προσπαθώ να σας πείσω και δεν θα συνέχιζες να ρωτάς μετά απο όλα όσα έχω γράψει.

Πάμε πάλι στράτα στρατούλα να το δούμε. Ναι τσουκνίδα το κατάλαβες επιτέλους. Αυτό προσπαθώ να σας πείσω. Οτι δηλαδη ο καπταλισμός δεν είναι μια θεωρία που κάποιος την εγραψε και μετά εφαρμόστηκε αλλά είναι η αδηριτη πραγματικότητα που εφαρμόζεται και θα εφαρμόζεται όσο υπάρχουν άνθρωποι γιατί δεν είναι θεωρία αλλά είναι η ίδια η ανθρώπινη φύση.

Κανείς δεν κάθησε να γράψει μια θεωρία και μετά να την εφαρμόσουμε. Ο καπιταλισμός προυπήρχε των θεωριών τσουκνίδα αγόρι μου γιατί δεν στηρίζεται σε θεωρίες. Είναι η ζωή η ίδια.

Εσείς έχετε παρει την παπαροθεωρια του μαρξ και παλευετε να προσαρμόσετε με το ζόρι την πραγματικότητα στη θεωρία. Αυτό απλά δεν γίνεται αγορίνα αλλά έχετε υποστεί τέτοια πλύση εγκεφάλου που δεν μπορείτε να το συνειδητοποιήσετε και είστε καταδικασμένοι να κυνηγάτε συνέχεια το ανέφικτο. Περαστικά σας.

Γιώργος Τσουκνίδας είπε...

Ωραίααααα...ας πούμε ότι έχεις δίκιο και επειδή είμαι και λίγο χαζός τελικά και εσύ είσαι πολύ ξύπνιος,θα μπορούσες να με καθοδηγήσεις με αυτά τα ιστορικά παραδείγματα;Με αποδείξεις πάντα...Εγώ θα σου κάνω την εξής ερώτηση με το χαζό φτωχό μυαλό μου,γιατί ο σοβιετικός λαός στον Β Παγκόσμιο Πόλεμο πολέμησε με τέτοια λύσσα και κατατρόπωσε τους γερμανούς και απλά δεν ξεπούλησε τον ''τύρρανο''Στάλιν 19 μίλια πρίν μπούν στην Μόσχα;Γιατί ο Χίτλερ θεώρησε πως η καλύτερη συντριβή για τους σοβιετικούς θα ήταν να χτυπήσει τις πόλεις σύμβολα όπως το Λένινγκραντ και το Στάλινγκραντ,εκεί που δώθηκαν επικές μάχες;Γιατί άραγε οι καταπιεσμένοι των σοσιαλιστικών καθεστώτων έγραψαν επικές σελίδες στην ιστορία όπως αυτή της Αθάνατης Φρουράς,της Μάχης του Κούρσκ,Στάλινγκραντ,Λένινγκραντ και ενα σωρό ακόμα μάχες,γιατί έφτιαξαν τον παρτιζάνικο στρατό που αποτελούνταν απο πολίτες και όχι απο στρατιώτες,σε μια πατρίδα που τους είχε φτωχούς και καταπιεσμένους.Κάνενα οικονομικό σύστημα που κρύβει ανταγωνιστικές αντιθέσεις μέσα του δεν έμεινε ζωντανό για να μείνει ο καπιταλισμός ζωντανός για πάντα,άλλωστε ο καπιταλισμός παρόλα που έχει ρίζες μέσα στα βάθη των αιώνων,δεν υπήρξε απο την γέννηση του ανθρώπου,ξέρεις επειδή είσαι λίγο αγράμματος και ανιστόριτος καλό θα ήταν να ήξερες πως ο Μάρξ,ο Λένιν,Ενγκελς κ.τ.λ για να γράψουν την θεωρία που έγραψαν δεν την έβγαλαν απο το κεφάλι τους αλλά βασίστηκαν ακόμα και σε κείμενα των αρχαίων ελλήνων και όχι μόνο,μελέτησαν όλα τα οικονομικά συστήματα σε απίστευτο βάθος,ο Μάρξ στα 52 του χρόνια χρειάστηκε να μάθει ρώσσικα για να αναλύσει της εξελίξεις στην φεουδαρχική τότε Ρωσσία,με λίγα λόγια ο Μάρξ είχε προβλέψει την Οκτωβριανή Επανάσταση πολύ πριν καν γίνει.Εχεις να απαντήσεις κάτι πανω σε αυτά με ουσιώδη επιχειρήματα και αποδείξεις και όχι μόνο βρισίδια;Εντάξει δεν λέω αν γουστάρεις βρίσε με δεν έχω πρόβλημα αλλά απάντα σε ενα επιχείρημα και σε μια ερώτηση επιτέλους....

frakalee είπε...

Εχεις να απαντήσεις κάτι πανω σε αυτά με ουσιώδη επιχειρήματα και αποδείξεις και όχι μόνο βρισίδια;

---------
Σε έχω αποκαλέσει παπαρολόγο (που το απέδειξες με τα περι γκαγκάριν), βλαμένο, μπαγλαμα, ζώον και ηλίθιο.

Με έχεις αποκαλέσει βλάκα, λοβοτομημένο, οργιο, τρολ, κατσαπλια, ασφαλιτη, μαλακα, κατινα, χρυσαυγιτη, αμορφωτο, φασισταριο, ασχετο, ξερολα, ανιστορητο, καφρο, αγραμματο, χυδαια κουφαλα και χοντρομαλακα.

Προηγείσαι με 18-5. Οφειλω να ομολογήσω ότι στο βρισίδι δε σε προλαβαίνω με τίποτε.

Απο κοντά απο την κερκίδα και η ευαισθητη και φιλανθρωπη bb η οποία θέλει να φτιάξει ένα καλύτερο κόσμο προλαβε μέσα σε μερικές αραδες να με στολίσει με κοσμητικά επίθετα οπως φρικαλεος, ασχετος, λοβοτομημενος, ανεγκεφαλος και ανερματιστος.

Οι δυο μαζι έχετε φέρει το σκορ στο μη ανατρεψιμο 23-5 που πρέπει να βρίζω μια βδομάδα για να σας προλάβω και παλι δεν γίνεται γιατι είστε οχετοί και μέχρι να φτάσω στο 23 θα έχετε περάσει το 50.

Ασε λοιπον τα παραπονα ότι σε βρίζω.

Για τα υπόλοιπα θα σου απαντήσω όταν βρω χρόνο.

frakalee είπε...

γιατί ο σοβιετικός λαός στον Β Παγκόσμιο Πόλεμο πολέμησε με τέτοια λύσσα και κατατρόπωσε τους γερμανούς και απλά δεν ξεπούλησε τον ''τύρρανο''Στάλιν 19 μίλια πρίν μπούν στην Μόσχα;

-----------

Το επιχειρημα είναι για κλάματα.

Κάθε λαός όταν δεχθεί επίθεση πολεμαει οχι για τον ηγετη αλλά για την πατρίδα του. Το ίδιο έκαναν και οι έλληνες το 40 όταν αντιστάθηκαν στο φασισμό. Επειδή οι έλληνες πολέμησαν ηρωικα στα αλβανικά βουνά σημαινει ότι ήταν οπαδοί της δικτατορίας του μεταξά;

Βρες κανα επιχειρημα της προκοπης, αν μπορεις να βρεις που δεν μπορεις.

frakalee είπε...

ο καπιταλισμός παρόλα που έχει ρίζες μέσα στα βάθη των αιώνων,δεν υπήρξε απο την γέννηση του ανθρώπου.

--------------------
αυτο ειναι δικό σου συμπέρασμα και δεν είναι επιχείρημα.

Ο καπιταλισμός το ξαναλέω εκπροσωπεί την φυσική τάση των ανθρώπων να συσσωρεύουν αγαθά και πλούτο. Αυτό υπάρχει απο την εμφάνιση του ανθρώπου στη γη και θα συνεχίσει να υπάρχει εις τους αιώνες των αιωνων αμην.

Ο κουμουνισμός τώρα είναι απλά μια παπαροθεωρία που όπου εφαρμοστηκε τα σκάτωσε αφηνοντας πίσω του κοινωνίες με μεγάλη φτώχεια. Ειχε 70 χρόνια που το παλευε στις κομουνιστικες χωρες και στο τελος σωριαστηκε σε ερειπια. Μηπως πρεπει να του δώσουμε αλλα 70 χρονια για να παρει και αλλους στο λαιμό του;

Γιώργος Τσουκνίδας είπε...

Καλά frakalee,δεν περίμενα κάτι διαφορετικό απο σένα.Ας πρόσεχες ρε συ frakalee τι να κάνουμε,παίζεις σε ξένη έδρα ρε φίλε,μην περιμένεις να μας λες και χοντρομαλάκες και να καθόμαστε να σου λέμε και ευχαριστώ.Τώρα λες για τον Γκαγκάριν και τις παπαρολογίες μου επειδή δεν σου αποδεικνύω αυτό που σου λέω.Γιατί να μπώ στην διαδικασία εγώ να σου αποδείξω κάτι(ακόμα και όταν με λές παπαρολόγο),απο την στιγμή που σε όσα λες δεν έχεις αποδείξει τίποτα,σκέψου πως σου ανέφερα και σου απέδειξα ότι η ''Μάυρη βίβλος του κομμουνισμού'' είναι μια παπάτζα και μισή.Παρόλαυτα δεν μπήκες στην διαδικασία να την αντικρούσεις,σου ανέφερα ιστορικές περιόδους που έχουν χρησιμοποιηθεί για προβοκάτσια κατά του σοσιαλισμού,επίτηδες για να σε προκαλέσω σε αντιπαράθεση με επιχειρήματα και αποδείξεις π.χ λιμός της Ουκρανίας και Κατίν και δεν έχεις βγάλει τσιμουδιά και εδώ και κάμποσα σχόλια μας λες για τα εγκλήματα του κομμουνισμού,που ακόμα δεν μας έχεις φέρει στοιχεία να το αποδείξεις ότι έγιναν,παρά μας έχεις ζαλίσει ταρχίδια με τις εκτελέσεις αντιφρονούντων,που δεν σου έχω απαντήσει όχι γιατί δεν μπορώ αλλά θα τα χρησιμοποιήσω την ώρα που θα χρειαστεί και τα επιχειρήματα για τις εκτελέσεις αντιφρονούντων όπως λες.Θα μπορούσες να με έχεις ισοπεδώσει πραγματικά με το πολύ έξυπνο αντεπιχειρημά σου,ότι πολεμούσαν για την πατρίδα και όχι για τον Στάλιν και στο καπάκι έρχεσαι και στην Ελλάδα να μας πείς ότι και μείς για ποιόν πολεμήσαμε για τον Μεταξά;Εξυπνο αλλά κάτι λείπει απο το επιχειρημα σου,βέβαια αυτό που λείπει με αυτά που λες αν το παρουσιάσεις θα πέσεις σε αντίφαση και δεν το θες αυτό.Ας μπω στην ουσία.Αν σκεφτείς πως οι πρώτες κολεκτίβες και οι πρώτες απόπειρες σοσιαλιστικής οικοδόμησης στην Ελλάδα έγιναν την εποχή του Β Παγκόσμιου Πολέμου με την δράση του ΕΑΜ που ο κύριος αιμοδότης του ήταν το ΚΚΕ θα καταλάβεις τότε πως οι λαοί της Ευρώπης παλέυανε για μια καλύτερη κοινωνία και όχι για την κοινωνία στην οποία ζούσανε,συνεπώς έδωσαν το αίμα τους για τα σοσιαλιστικά ιδανικά όχι μόνο οι κομμουνιστές αλλά όλοι οι γνήσιοι αγωνιστές σε Ελλάδα και Ευρώπη.Ανετα θα μπορούσες να με πείς ξανά παπαρολόγο(που θα με πείς βέβαια,ακόμα και δίκιο να χω),αλλά ατράνταχτη απόδειξη για τα όσα λέω ήταν η απόσχιση πολλών χωρών απο το καπιταλιστικό στρατόπεδο που πέρασαν στο σοσιαλιστικό στρατόπεδο και τότε τέθηκε σοβαρά η αμφισβήτηση της εξουσίας των μονοπωλίων και αυτό απο μόνο του αποδεικνύει πως καμιά αυτοκρατορία με ανταγωνιστικές αντιθέσεις δεν είναι αιώνια.Ας φύγουμε απο αυτό το θέμα και ας έρθουμε στο άλλο θέμα που μόλις έθιξες.Ο άνθρωπος μας είπες ότι έχει απο την γέννηση του την τάση να συσσωρέυει πλούτο.Εντάξει ας πούμε ότι είναι έτσι,εφόσων όμως είναι έτσι δεν θα έπρεπε να μας πεις(για να μην κατηγορηθείς ως παπαρολόγος) πια ήταν η τάξη που κατείχε τον πλούτο στα πρώτα κοινοτικά συστήματα;Οσων αφορά τα 70 χρόνια ζωής του σοσιαλισμού και της αιτίες ανατροπής του ας το αφήσουμε για ποιό μετά να δούμε και την ορθότητα των επιχειρημάτων σου.....

frakalee είπε...

έδωσαν το αίμα τους για τα σοσιαλιστικά ιδανικά

--------------
δηλαδη οι έλληνες στα βουνά της αλβανίας δεν πολεμάγανε για την ελευθερία τους αλλά πολεμάγανε για την επικράτηση του κουμουνισμού;

Πεστο μας κι αυτό να μας κουφάνεις τελείως.

frakalee είπε...

σου ανέφερα ιστορικές περιόδους που έχουν χρησιμοποιηθεί για προβοκάτσια κατά του σοσιαλισμού,επίτηδες για να σε προκαλέσω σε αντιπαράθεση με επιχειρήματα και αποδείξεις π.χ λιμός της Ουκρανίας και Κατίν και δεν έχεις βγάλει τσιμουδιά

--------------

Τι τσιμουδιά να βγάλω και η κουτσή μαρία ξέρει ότι ο σταλιν εστειλε στον αγυριστο κόσμο και κοσμακη.

Δεν ειναι μόνο το katyn και ο λιμος. Τις σταλινικες εκκαθαρισεις τις ξεχασες η θα πουλήσεις τρελλα οτι δεν έγιναν;

Γιώργος Τσουκνίδας είπε...

Σε παρακαλώ πολύ frakalee απάντα συγκεκριμένα σε αυτά που σε ρωτάω γιατί κινδυνέυεις να κατηγορηθείς για παπαρολόγος,ξέρεις πολύ καλά ότι δεν κάλεσε ο Μεταξάς(το έκανε κάτω απο την πίεση του ελληνικού λαού) σε αντιφασιστικό αγώνα αλλά το ΚΚΕ και συγκεκριμένα ο Ν. Ζαχαριάδης,αν θες να το ακούσεις,ναι απο τότε ο ελληνικός λαός άρχισε να πολεμάει για την δικιά του εξουσία,ο αγώνας ήταν αντιφασιστικός,εθνικοαπελευθερωτικός και μάλιστα είχε κυρίως ταξικό προσανατολισμό,μπορείς να διαβάσεις και το 35 Χρόνια Αντίσταση η αμα δεν το χεις να σου γράψω με σελίδες συγκεκριμένα το τι άποψη και προσανατολισμό είχαν οι τότε αγωνιστές και ποια η αποψή τους για τον Μεταξά που σαμπόταρε τον αγώνα τους.Σε παρακαλώ αποδειξέ μου ότι το Κατίν ήταν έγκλημα των σοβιετικών,όπως και ο λιμός της Ουκρανίας ήταν έγκλημα του Στάλιν,μπορείς;μην αγχώνεσαι θα μιλήσουμε και για τις εκκαθαρίσεις μην βιάζεσαι,κάθε πράγμα στην ώρα του....

Ανώνυμος είπε...

Danger

frakalee
Παλικάρι μαζί σου πρέπει κανείς να ξεκινήσει από το Πα+πι=Παπί.
Έριξα μια ματιά στα σχόλιά σου ομολογώ πρόχειρα και με πολύ προσπάθεια γιατί δεν αντέχονται αυτά που γράφεις.

Το πα+πι=παπί πάει να πει, ότι ο Κομμουνισμός με τον Καπιταλισμό έχει μια ειδοποιό διαφορά.
Η διαφορά ανάμεσα στον Καπιταλισμό και τον Κομμουνισμό είναι η εξής μία.

Ο Καπιταλισμός βασίζεται στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.
Καπιταλιστής εργοδότης χωρίς εργαζόμενους δεν μπορεί να υπάρξει.
Από μόνος του ο καπιταλιστής κέρδη δεν μπορεί να αποκομίσει.
Αυτό το καταλαβαίνεις;
Ή μήπως ανήκεις στην συνομοταξία εκείνων που πιστεύουν ότι μας είναι αναγκαίος ο "αφεντικός" γιατί ποιος θα μας δώσει δουλειά.

Ο Κομμουνισμός βασίζεται στον κεντρικό σχεδιασμό της οικονομίας για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών του λαού και των εργαζομένων με εργατικό λαϊκό έλεγχο.
Όσο υπάρχει η Αστική τάξη η πάλη ανάμεσα στους εργαζόμενους και τους καπιταλιστές είναι ανειρήνευτη

Ο Κομμουνισμός και οι κομμουνιστές, είναι υποχρεωμένοι να υπερασπιστούν τα συμφέροντά τους ενάντια σε εκείνους που τα επιβουλεύονται, ενάντια σε κείνους που τους εκμεταλλεύονται αιώνες τώρα,τους Καπιταλιστές.

Δεν είναι δυνατόν να αναγνωρίζεις το δικαίωμα των καπιταλιστών που ζουν και υπάρχουν μόνο γιατί εκμεταλλεύονται την εργατική δύναμη και ολόκληρη την τάξη των εργαζομένων, αλλά να διαμαρτύρεσαι και να καταγγέλεις τους Κομμουνιστές που υπερασπίστηκαν τα δικά τους δικαιώματα,που απαιτούν να μην γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης, που απαιτούν να διαχειρίζονται και να ιδιοποιούνται οι ίδιοι τον πλούτο που παράγουν.

Τέλος να σου πω την αλήθεια και να μου πεις και συ την δικιά σου, αν έρθει κάποιος να μου αποσπάσει ότι δήποτε δικό μου που το απέκτησα με τον κόπο μου, δίκαια χωρίς να εκμεταλλευτώ κανέναν, θα του επιτεθώ.
Εσύ;
Καταλαβαίνεις ότι αναφέρομαι στην περίοδο του Στάλιν.
Τον επίσημο αντικομουνισμό τον μετέτρεψαν σε Αντισταλινισμό για να πιάνει καλύτερα στις λαϊκές μάζες που δεν γνωρίζουν τις αντικειμενικές αλήθειες.
Και να ξέρεις λάθη και αδυναμίες μπορούν να παρουσιαστούν μέσα στην λαίλαπα ενός ανελέητου πολέμου και της προσπάθειας επικράτησης ενός συστήματος που δεν είχε προηγούμενο.

Αυτές όμως δεν μπορούν να ακυρώσουν τα επιτεύγματα της περιόδου που αναπτύχθηκε ο Σοσιαλισμός στις χώρες του υπαρκτού και παρά τις επιθέσεις που δεχόταν από τον καπιταλιστικό κόσμο.

ΥΓ.Προσπάθησα να μην ακολουθήσω τον δικό σου "λόγο" και παρακαλώ την διαχειρίστρια της σελίδας, αν χρησιμοποιήσεις τον τρόπο που απευθύνεσαι στους άλλους συνομιλητές σου, να διαγράψει το σχόλιό σου,ή το δικό μου.

frakalee είπε...

Σε παρακαλώ αποδειξέ μου ότι το Κατίν ήταν έγκλημα των σοβιετικών,όπως και ο λιμός της Ουκρανίας ήταν έγκλημα του Στάλιν,μπορείς;

-------------------

Τσουκνίδα τα σταλινικά εγκληματα τα εχουν παραδεχθει πλεον και οι ιδιοι οι ρώσοι καθως εχουν βγει στη δημοσιοτητα τα κρατικα εγγραφα της εποχης που αποδεικνυουν τα παντα.

Εχουν μεινει κατι γραφικοι μονο να τα αμφισβητουν και σε αυτους προφανως περιλαμβανεται και το ΚΚΕ.

Εαν δεν θελεις να πιστεψεις κατι οσες αποδειξεις και να σου φερει κανεις θα λες οτι ειναι πλαστες, οτι ειναι φτιαχτο κλπ.

Το ΚΚΕ τα τελευταια χρονια κατω απο το βαρος αυτων των αποκαλυψεων αποφασισε να χωσει το κεφαλι στην αμμο και να αρνειται την πραγματικοτητα γιατι χαλαει η σουπα του καλου και αγαθου κουμουνισμου.

Ο σταλιν ηταν ενας χασαπης ισαξιος η μαλλον μεγαλυτερος χασαπης απο τον χιτλερ και αυτό δεν αμφισβητειται πλεον σοβαρα απο κανεναν εκτος απο τους γραφικους.

frakalee είπε...

Ο Καπιταλισμός βασίζεται στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

-----------------
Ενω ο κουμουνισμος βασιζεται στην καταπιεση και στις δολοφονιες ανθρωπου απο ανθρωπο. Ασε μας ρε danger τραβα παιξε το τοπι σου παραπερα.

Γιώργος Τσουκνίδας είπε...

Ωραία επειδή μιλάς με ανακρίβειες και είναι πλέον φανερότατο ότι έχεις στριμωχτεί όσο και να το παίζεις άνετος,τα ''εγκληματα'' των σοβιετικών τα έχουν παραδεχτεί όχι οι ίδιοι οι σοβιετικοί αλλά οι προδότες της Σοβιετικής Ενωσης,που έταξαν στην δημοσιότητα αποδείξεις τις οποίες ακόμα και σήμερα περιμένουμε απλά να τις δούμε και αυτοί εδώ και 20 χρόνια είναι στον δρόμο για τα δημοσιογραφικά πρακτορεία.Εγώ ένα έχω να πω και με απόλυτη σιγουριά,είσαι ένας ΠΑΠΑΡΟΛΟΓΟΣ και μισός και είσαι σε διατεταγμένη υπηρεσία,ο ρόλος σου είναι συγκεκριμένος εδω μέσα.

Γιώργος Τσουκνίδας είπε...

Ξέρεις frakalee;Εσείς οι αντικομμουνιστές είστε στα σίγουρα,τα ποιό χυδαία καθίκια του πλανήτη,όχι γιατί συνειδητά η ασυνείδητα κάνετε τον αντικομμουνισμό σας,απλά για τον εξής απλούστατο λόγο,΄στην ουσία στηρίζετε ενα σύστημα,όσο και να το απαρνιέστε αυτό,που έχει χρεοκοπήσει ιστορικά απο τις αρχές του 18ου με 19ου αιώνα για να γίνω ποιό συγκεκριμένος,το συγκεκριμένο συστημα που λέγεται καπιταλισμός απο την στιγμή που πέρασε στο ανώτατο στάδιο του,μεταφράζει την χρεοκοπία του στα παρακάτω εγκλήματα:Μικρασιατική Καταστροφή,Α Παγκόσμιος Πόλεμος,Β Παγκόσμιος Πόλεμος,Εμφύλιος πόλεμος το 44 στην Ελλάδα,Χιροσίμα,Ναγκασάκι το 45,Ινδονησία το 45,Ινδοκίνα το 45,Μαδαγασκάρη το 47,Μαλαισία το 48,Αίγυπτος το 51,Κένυα το 52,Τυνησία,Μαρόκο το 52,Γουατεμάλα 54,Αλγερία 54,Αίγυπτος το56,Ιορδανία το 58,Ιράκ το 58,Κογκό Άυγουστος του 60 οι ίδιοι οι αμερικάνοι δολοφονούν τον λαίκό ηγέτη Πατρίς Λουμούμπα με εντολή του Αϊζενχαουερ,Κούβα το 61,Παναμάς το 66,Βιετνάμ το 64 και ο μακρύς κατάλογος συνεχίζεται μέχρι σήμερα και την στιγμή που εγώ σου γράφω ήδη οι παλαιστίνιοι εχουν βομβαρδιστεί χθες βράδυ(αν δεν βομβαρδίζονται ακόμα)απο τους ισραηλινούς,πάντα με τις ευλογίες του ΝΑΤΟ,ΗΠΑ και ΕΕ,για όλα αυτά και μάλιστα και χωρίς αποδείξεις το μόνο που έχεις να μας πείς είναι ότι η Σοβιετική Ενωση έκανε τα διπλάσια εγκλήματα απο τον ιμπεριαλισμό,και αριθμητικά οσον αφορά τα χρόνια εξουσίας της αλλά και βάση των αποδείξεων,αυτό που λες πεφτεί σε πλήρη αντίφαση με αυτό που έχει συμβεί...Οπότε μου δίνεις όλο το δικαίωμα να πω ότι είσαι μια χυδαία κουφάλα σε διατεταγμένη υπηρεσία,πραγματικά κάτι τύπους σαν και σένα τους σιχαίνομαι,χθές βομβαρδίστηκε η Γάζα,προχθές η Συρία και έρχεσαι ρε ξεπλένη εδώ να μας πείς ότι οι σοβιετικοί έκαναν διπλάσια εγκλήματα.Πρόσεξε θα σου πω κάτι και βάλτο καλά στο μυαλό σου,ο ιμπεριαλισμός όταν σφάζει δεν υπολογίζει ούτε τους υποστηρικτές του,αυτοί που τους κατονομάζεις αιώνιους και με τρόπο τους αθωώνεις είναι αυτοί που παίζουν και το δικό σου τομάρι,προκειμένου να βγάλουν κέρδη,πρόσεξε γιατί αν και το απέυχομαι,ελπίζω να μην νιώσεις στο λαιμουδάκι σου το μαχαίρι,την σφαίρα,η τον πύραυλο των ιμπεριαλιστών...γιατί τότε θα σου παρουσιάζεται μπροστα στα μάτια σου,ο εγκληματίας που τόσα χρόνια με τον τρόπο σου αθώωνες και θα γελάει με την ειρωνία της δικιάς σου τύχης....

frakalee είπε...

Τσουκνίδα κουλαρε αγόρι μου κουβέντα κάνουμε μην σε πιανει το μπινελιστικο πάλι.

Παμε τώρα να δούμε ποιος είναι ο παπαρολόγος.

Εγραψες:

"αποδείξεις τις οποίες ακόμα και σήμερα περιμένουμε απλά να τις δούμε και αυτοί εδώ και 20 χρόνια είναι στον δρόμο για τα δημοσιογραφικά πρακτορεία."

Ως συνήθως έχεις μαύρα μεσάνυχτα.

Οι αποδείξεις δεν είναι στο δρόμο όπως λες αλλά έχουν κυκλοφορήσει και δεν αμφισβητούνται απο κανέναν πλην κάποιων γραφίκων.

Π.χ. το έγγραφο με το οποιο ο μπερια προτείνε στον σταλιν την σφαγη των πολωνων στο κατυν αποχαρακτηριστηκε στις αρχες της δεκαετιας του 90 απο απορρητο και δοθηκε στη δημοσιοτητα απο την ρωσικη κυβερνηση και φερει φαρδια πλατια την υπογραφη του σταλιν οτι αποδεχεται την εισήγηση να τους σφαξουν.

Μπορεις να το δεις εδώ.

Ολόκληρη βιβιλιογραφία υπάρχει πλεον για την σφαγη στο κατυν. Ενδεικτικα μια λίστα απο συγγραφεις που έχουν καταγραψει με λεπτομέρειες τα γεγονότα:

Vladimir Abarinov, Katynskij labirint (The Katyn labirynth), Novosti, Moskva, 1991. ISBN: 5-7020374-8

Vladimir Abarinov, The Murderers of Katyn, Hippocrene Books Inc, New York, 1993. ISBN: 9-7818-0032-3

Ray Cowdery, Katyn: A Documentary Account of the Evidence, Victory WW2 Publishing Ltd., 1995. ISBN: 0910667438

Franz Kadell, Die Katyn-Lüge. Geschichte einer Manipulation. Fakten, Dokumente und Zeugen (The Katyn Lie. History of Manipulation. Facts, Documents and Witnesses.), München: Herbig, 1991. ISBN: 3776616768

Gerd Kaiser, Katyn: das Staatsverbrechen, das Staatsgeheimnis (Katyn - Crime and State Secret), Berlin: Aufbau Taschenbuch, 2002. ISBN: 3746680786

Natalya S. Lebedeva, Katyn. Prestuplenie protiv chelovechstva (Katyn. Crime Against Humanity), Moskva, Kultura 1994.

Wojciech Materski, Anna M. Cienciala, Natalia S. Lebedeva, Katyn: A Crime Without Punishment (Annals of Communism Series), Yale University Press, 2008. ISBN: 978-0300108514.

Allen Paul, Katyn: Stalin's Massacre and the Seeds of Polish Resurrection, US Naval Institute Press, 1996. ISBN-10: 1557506701 ISBN-13: 978-1557506702

Rudolf.G.Pikhoia, Natalya S. Lebedeva, Aleksander Gieysztor, Wojciech Materski et al. (ed.), Katyn. Plenniki nieob'iavlennoi voiny (Katyn. The Captives of an Undeclared War.), Moskva, 1997. ISBN: 5 89511 002 9

George Sanford, Katyn and the Soviet Massacre of 1940. Truth, Justice and Memory, Basees/Routledge Series on Russian and East European Studies, Routledge, 2005.ISBN 13: 978-0-415-33873-8

Δεν υπάρχει ούτε ένας σοβαρός άνθρωπος στον πλανήτη να αμφισβητεί την σφαγη των πολωνων απο τους ρώσους στο κατυν. Το παραδέχονται πλεόν ανοιχτά και οι ίδιοι οι ρώσοι. Υπάρχει βέβαια το ΚΚΕ και ο τσουκνίδας που δεν εννοουν να το παραδεχθουν γιατί χαλάει η σουπα του καλού κομουνισμου.

Η πλάκα τσουκνίδα ξερεις ποια είναι;

Οι αμερικανοί και γενικά οι δυτικοί έκαναν μετά τον πόλεμο ότι περνούσε απο το χέρι τους για να μην αποκαλυφθεί η αλήθεια για το κατύν και τα αλλα σταλινικά εγκλήματα γιατί ο σταλιν ήταν πλεον με τη μεριά των νικητων. Ετσι ¨ξεχάστηκαν" και τα εγκληματά αλλά και η συνεργασία του σταλιν με τον χίτλερ στα πρώτα σταδια του πολέμου.

Μόνο μετά την κατάρρευση του κομουνισμου την δεκαετία του 90 άρχισε η ανθρωπότητα να μαθαίνει τι κτηνος ήταν ο σταλιν.

Εσύ όμως τσουκνίδα αγορίνα μην πιστεύεις τίποτε απο όλα αυτά.

Είναι συνωμοσία των κακών καπιταλιστών για να διαβάλλουν τον καλό πατερούλη σταλιν. μπεεεε..

frakalee είπε...

ο εγκληματίας που τόσα χρόνια με τον τρόπο σου αθώωνες.

-----------
δεν αθωωνω κανεναν. Πρώτος έγραψα ότι οι δυτικοί έχουν κάνει επίσης εγκλήματα και ο καπιταλισμός μόνο αθώος δεν είναι. Αλλο αυτό και άλλο να αθωώνουμε τον χασάπη τον στάλιν για να εμφανίσουμε τον κουμουνισμό αγνό και αμόλυντο. Ειπαμε ο καπιταλισμός είναι σκατά ο κουμουνισμός είναι σκατά στο τετράγωνο.

Γιώργος Τσουκνίδας είπε...

Και τώρα ήρθε η ώρα να γελάσουμε πραγματικά frakalee,τώρα θα δούμε την εγκυρότητα των πηγών σου και και των πηγών μου.Μόνο πάρε μαντηλάκια για να κλάψεις.

''...Πρόσφατα ξαναέφεραν στην επιφάνεια το ζήτημα της «σφαγής στο Κατίν από τους Σοβιετικούς», αυτό το κατασκεύασμα του Γκαίμπελς. Αφορμή, η συντριβή του αεροσκάφους, στο οποίο επέβαινε ο Πολωνός Πρόεδρος Λεχ Καζίνσκι και άλλοι Πολωνοί αξιωματούχοι, στο Σμόλενσκ της Ρωσίας όπου πήγαιναν για να αποτίσουν φόρο τιμής στα λεγόμενα «θύματα» του Στάλιν. Το αεροπορικό δυστύχημα «άνοιξε» για άλλη μια φορά τον ασκό του Αιόλου, τροφοδοτώντας τα μέσα ενημέρωσης με αντικομμουνισμό και ιστορικά ψεύδη σχετικά με τη «σφαγή στο δάσος του Κατίν». Αλλά με το συγκεκριμένο ζήτημα, πρόσφατα, προστέθηκε ένα ακόμη «επεισόδιο» στην αντικομμουνιστική παραχάραξη της Ιστορίας μετά την απόφαση της Ρωσίας να δώσει στη δημοσιότητα τα «μυστικά αρχεία» που αφορούν τη σφαγή στο δάσος του Κατίν. Πρόκειται για την καλά στημένη προπαγάνδα των ναζί για την ανακάλυψη μαζικού τάφου 3.000 Πολωνών αξιωματικών (στη συνέχεια ο αριθμός έφθασε στις 22-25.000) σε μια περιοχή στο δάσος του Κατίν. Αν και ο ίδιος ο Γ. Γκαίμπελς ομολόγησε στα «Απομνημονεύματά» του την ευθύνη των ναζιστών στην σφαγή των Πολωνών αξιωματικών, υποστηρίζοντας πως «δυστυχώς στους τάφους του Κατίν βρέθηκαν γερμανικές σφαίρες», η αντικομμουνιστική υστερία συνεχίζει να το έχει στην αιχμή της βρώμικης προπαγάνδας της.

Γιώργος Τσουκνίδας είπε...

Ο Γκαίμπελς έγραψε ότι «είναι απαραίτητο αυτή η πληροφορία να παραμείνει άκρως απόρρητη. Αν ποτέ ερχόταν εν γνώσει του εχθρού, η όλη υπόθεση του Κατίν θα κατέρρεε»... Εκτός από τις σφαίρες που βρέθηκαν στον τόπο των εκτελέσεων, τα χέρια των εκτελεσμένων ήταν δεμένα με σκοινί που παραγόταν στην Γερμανία, ενώ πάνω στα θύματα βρέθηκαν έγγραφα, επιστολές, αποδείξεις με ημερομηνίες που έπονταν της γερμανικής εισβολής. Μάλιστα, η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε πως ο βαθμός αποσύνθεσης των θυμάτων δε δικαιολογούσε τους γερμανικούς ισχυρισμούς πως ήταν θαμμένα επί τρία ολόκληρα καλοκαίρια.

Τα έγγραφα της ρωσικής κυβέρνησης, σύμφωνα με την οποία προέρχονται από τα «μυστικά αρχεία» που αφορούν τη σφαγή στο δάσος του Κατίν, όπως μετέδωσαν τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων, αποτελούνται από μια επιστολή από τον επικεφαλής της σοβιετικής Υπηρεσίας Ασφαλείας, Λαβρέντι Μπέρια προς τον Σοβιετικό ηγέτη Ιωσήφ Στάλιν στην οποία εισηγείται την εκτέλεση Πολωνών κρατουμένων πολέμου. Επιπλέον, παρουσιάζεται ένα απόσπασμα από διαταγή του ΠΓ του ΚΚΣΕ για την εκτέλεση και ένα σημείωμα του επικεφαλής της KGB προς τον Χρουστσόφ σχετικά με τη συγκεκριμένη εκτέλεση και την ανάγκη καταστροφής των σχετικών εγγράφων.

Τα συγκεκριμένα «έγγραφα», που είναι εδώ και καιρό γνωστά, είχαν ...παρουσιαστεί και το 1992 από τον τότε Ρώσο Πρόεδρο Μπορίς Γιέλτσιν στον Πολωνό ομόλογό του Λεχ Βαλέσα, σε μια προσπάθεια να ρίξουν το δηλητήριο της αντισοβιετικής προπαγάνδας για να αποδείξουν πως η κοινωνία που απάλλαξε τον άνθρωπο από την εκμετάλλευση, που νίκησε φασισμό και ναζισμό, που ήταν αντίπαλο δέος στον ιμπεριαλισμό, δεν ήταν τίποτα άλλο από μια κοινωνία καθοδηγούμενη από εγκληματίες ηγέτες.

Από την πρώτη στιγμή εκφράστηκαν αμφιβολίες σχετικά με την αυθεντικότητα των εγγράφων καθώς υπήρχαν ενδείξεις που υποδείκνυαν πλαστογραφία. Πέρα από το γεγονός πως η επιστολή φέρει την ίδια ημερομηνία σύνταξης και έγκρισης από τα μέλη του ΠΓ του ΚΚΣΕ, κάτι που ήταν αδύνατο να γίνει, η απόφαση του ΠΓ είχε μεταξύ άλλων τις υπογραφές των Καγκάνοβιτς και Καλίνιν, οι οποίοι ωστόσο ήταν απόντες από την 13η Σύνοδο του οργάνου το Μάρτη του 1940. Στο φως ήρθαν και τα αποτελέσματα της εγκληματολογικής έρευνας επί της επιστολής, που δημοσιεύτηκαν στην ιστοσελίδα του Κομμουνιστικού Κόμματος Ρωσικής Ομοσπονδίας (ΚΚΡΟ). Εκτός των άλλων, νομικοί και εγκληματολόγοι που έχουν ερευνήσει τα έγγραφα έχουν αποφανθεί πως αποτελούνται από διάφορα κομμάτια που δακτυλογραφήθηκαν σε διαφορετικό χρόνο. Μάλιστα το εγκληματολογικό εργαστήριο του Ε. Π. Μολοκόβ, στο οποίο πρόσφατα η επιστολή ξανά υποβλήθηκε σε εξέταση εμπειρογνωμόνων, αποκάλυψε πως ορισμένα κομμάτια του ντοκουμέντου δακτυλογραφήθηκαν σε διαφορετικές γραφομηχανές, κάτι που προκύπτει ύστερα από την εξέταση των γραφικών στοιχείων και της τοποθέτησης του κειμένου, του χρώματος και της ποιότητας της μελάνης. Πρόκειται για μέθοδο παραχάραξης που πολύ συχνά χρησιμοποιούσε η ναζιστική Γερμανία''.Απόσπασμα απο τον Ριζοσπάστη 9ης Μάη 2010.Καλό θα ήταν να ξέρεις πως πάνω στις σφαίρες γράφοταν η λεξη GEKO με λίγα λόγια ήταν η συντομογραφία της λέξης Genshovik,εργοστάσιο όπλων της Γερμανίας.Βέβαια τώρα ετοιμάσου για το κερασάκι στην τούρτα να δούμε ποιός λέει αλήθεια όσων αφορούν το Κατίν και ποιός όχι.Αν και τον σιχαινεσαι τον Ριζοσπάστη διάβασε αυτό για να δείς πως καταρρέει η μαλακία της wikipedia που μου στειλες http://www1.rizospastis.gr/story.do?id=5708171&publDate=20/6/2010 με τις υγείες σου προβοκάτορα frakalee(παπαρολόγε).

frakalee είπε...

Και τώρα ήρθε η ώρα να γελάσουμε

-------------------
Μαλιστα. Ολη η ανθρωποτητα είναι πεπλανημένη και την αλήθεια την κατέχει ο ριζοσπάστης και ο τσουκνίδας.

Και τι αλήθεια ε; Βασισμένη σε ατράνταχτα ντοκουμέντα. Το σκοινί ήταν γερμανικό, ο τάδε έλειπε απο τη συνεδρίαση, το χαρτι γράφτηκε σε διαφορετικές γραφομηχανές, η ιατοδικαστική εξέταση έδειξε άλλα,βρεθηκαν γερμανικές σφαίρες. Αρες μαρες κουκουνάρες.

Σαν τα θαυματα των χριστιανών. Μα τον είδε σου λέω ο ίδιος παρουσιαστηκε μπροστά του ο άγγελος κυρίου κλπ κλπ.

Ακου τσουκνίδα λεβέντη μου. Οταν βγαίνεις και ισχυρίζεσαι κάτι δεν αρκεί απλά να το ισχυρίζεσαι για να είναι αλήθεια. Οφείλεις να φέρεις και τις αποδείξεις.

Το να βγαινει ο κουμουνιστης και να δηλώνει ότι είναι αθώος ο κουμουνιστής δεν αποδεικνύει τίποτε.

Το μόνο που προσκόμισες ήταν ένα δημοσίευμα του ριζοσπαστη όπου οι κουμουνιστές υποστηρίζουν ότι οι κουμουνιστές είναι αθωοι.

Τέτοιες αποδείξεις μπορώ να σου φέρω και εγώ όσες θέλεις και μπορώ μάλιστα να σου φτιαξω και αυτή τη στιγμή ένα αποδεικτικό έγγραφο για να ενισχύσω την θέση σου. Πάρε ενα:

"Σε έγγραφα που ήρθαν στη δημοσιότητα απο το μυστικό ημερολόγιο του χίτλερ ο χίτλερ γράφει με ημερομηνία 1 δεκεμβρίου του 44: Ο Γκαίμπελς έκανε πολύ καλή δουλειά στο κατύν. Ανησυχώ όμως μήπως του έχουν ξεφύγει κάποιες λεπτομέρειες.Δεν έπρεπε να χρησιμοποιήσουμε γερμανικό σκοινί και γερμανικές σφαίρες ουτε να αφήσουμε πάνω τους μεταγενέστερα της εισβολής έγγραφα. Πιστεύω να μην το καταλάβουν ότι εμείς τους σφάξαμε."

Τι έχεις να πεις ηλίθιε frakalee για αυτό το ατράνταχτο ντοκουμέντο;

Τέτοια ατράνταχα σου φτιάχνω όσα θέλεις. Σου παρέθεσα ολόκληρη βιβλιογραφία με ένα καρο συγγραφείς (αναμεσα τους και ρώσους) για το κατυν και μου έφερες ένα δημοσιευμα του ριζοσπάστη δηλαδή ένα δημοσιευμα κουμουνιστών που απαλλασσουν κουμουνιστές.

Ακου αγορίνα. Κανένας λαός δεν υπάρχει στον κόσμο που να δέχεται να του φορτώνουν ανατριχιαστικά εγκλήματα που ο λαός αυτός δεν έχει κάνει. Εάν οι ρωσοι ήταν αθώοι για το κατύν θα είχαν ξεσηκώσει τον κόσμο στις διαμαρτυρίες, θα είχαν μηνύσει τους συκοφάντες, θα ζητούσαν αποζημιώσεις για προσβολή του ρωσικου λαού και θα εμφάνιζαν όλες τις αποδείξεις της αθωότητας τους. Δεν θα καθοντουσαν σαν κότες να απολογουνται στην δυτική προπαγάνδα όπως την ονομάζεις.

Αντι για αυτό έρχεται το ίδιο το ρωσικό κοινοβουλιο και παραδέχεται με ψηφισμά του ότι ναι εμεις το κάναμε.

Καταλαβαίνω ότι οι κουμουνιστές δεν θελουν με τίποτε να δεχθούν την αλήθεια γιατί καταρρέει όλη η φιλολογία του αγαθου κουμουνιστη αλλά δυστυχώς το κουκουλωμα με παπαροεπιχειρήματα δεν μπορεί να περπατήσει.

frakalee είπε...

Τσουκνίδα μόλις διαβασα στο ριζοσπαστη ότι οι πολωνοί στο κατυν βρέθηκαν να φορανε γερμανικα σωβρακα.

Απο την αναλυση που εγινε στο σκατο στο σωβρακο ανακαλύφθηκε ότι πριν τους εκτελεσουν είχαν φαει γερμανικο τυρι. Που το βρηκαν το γερμανικό τυρί τσουκνίδα;

μηπως τους ειχαν ταισει πρωτα οι γερμανοι για να τους εκτελεσουν χορτατους;

Ο διεθνους φημης εγκληματολόγος παπάρωφ υποστήριξε ότι το τυρί είναι ημερομηνίας μεταγενεστερης της εισβολής μετά απο αναλύση που έγινε στο πασίγνωστο εργαστήριο αναλυσης τυριου μπουρδόλωφ.

frakalee είπε...

Ουσιαστικά καλέ μου φίλε τσουκνίδα ο ριζοσπάστης αναμασάει τα πορίσματα που ειχε βγάλει ο ίδιος ο σταλιν για την εαυτό του.

Ο σταλιν διορισε μια επιτροπη για να εξετάσει εάν ο σταλιν εκτέλεσε τους πολωνους.

Η επιτροπη βρηκε γερμανικες σφαιρες, μεταχρονολογημένες σημειώσεις, γερμανικά σκοινιά και τρια αυγά τουρκίας και είπε στον σταλιν, οχι καλε μας πατερουλη σταλιν δεν έδωσες εσυ την διαταγή για εκτέλεση των πολωνων οι κακοί γερμανοί το έκαναν.

Σα να δικάσει η μάνα του πασαρη τον πασαρη ένα πραμα.

Λατρεμένε τσουκνίδα συνέχισε να μας διαφωτίζεις για το τι έγινε στο κατυν έχει πλάκα το θέμα. Και πουσαι αφου μπηκες στον κόπο να προσκομίσεις τόσα "ντοκουμέντα" για το κατυν, κανε τον κόπο και βάλε και τον γκαγκάριν στο παιγνίδι και παιξτα μπαλα και τα δυο.

Περιμένω με αγωνία τα αποδεικτικά στοιχεία για το ταξίδι του γκαγκάριν στο φεγγάρι.

Γιώργος Τσουκνίδας είπε...

Κοίταξε frakalee υπάρχει και η ανεξάρτητη εγκληματική γνωμάτευση που αποδεικνύει ότι τα έγγραφα είναι προϊόν πλαστογραφίας,επίσης το ίδιο το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ρωσίας έχει πεί ότι είναι πλαστά,δεν καταλαβαίνω με μια γραμμή που μας έγραψες τι προσπαθείς να αποδείξεις;Η αλήθεια είναι πως καμια φορά η ζωή είναι λίγο πουτάνα με τους ψέυτες,γιατι την''επιστολή Μπέρια 794''δεν την ανακάλυψαν ως ψέυτικη οι κομμουνιστές,αλλά τους την ρουφιάνεψε άνθρωπος μέσα απο τον ίδιο μηχανισμό πλαστογράφησης που πληρώνοταν πανάκριβα για να κάνει όχι μόνο αυτά τα έγγραφα αλλά και άλλα στο παρελθόν και μάλιστα ήταν ο ίδιος ο οποίος τους παρέδωσεον μηχανισμό πλαστογράφησης(αν δεν είχες τις αντικομμουνιστικές παρωπίδες θα έβλεπες ξεκάθαρα τον μηχανισμό πλαστογράφησης στις φωτο του Ριζοσπαστη προβοκατορακο ψέυτη),έρχεσαι εδω μέσα,δεν φτάνει ότι δεν αποδεικνύεις κάτι ουσιαστικά αλλά ανασύρεις κάθε είδους γκαιμπελικής επιχειρηματολογιας και προπαγάνδας,για να μας αποδείξεις κάτι,το οποίο έχει λήξει απο τις δίκες της Νυρεμβέργης ότι ήταν γερμανική προβοκάτσια.Οι φωτογραφίες στον Ριζοσπάστη τα λένε όλα,όχι γιατί είναι στον Ριζοσπάστη αλλά γιατί επιβεβαιώνουν το ''μια εικόνα ίσον 1000 λέξεις''Τσίμπα τώρα απο τα τρία το μακρύτερο και τράβα στην υπηρεσία σου να ζητήσεις τον μισθό σου που με ''τόσο κόπο έβγαλες γκαιμπελίσκε.Και για να τελειώνουμε μια και καλή με αυτό το θέμα δες και κάτι απο μια ανεξάρτητη πηγή και όχι ον Ριζοσπάστηαπο τ,επιβεβαιώνει,πλήρως τις αλήθειες που λέει ο Ριζοσπάστης.Με τις υγείες σου παπαρολόγε
http://acoelispex.wordpress.com/2012/10/22/%CF%88%CE%AC%CF%87%CE%BD%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AF%CE%BD/ .Μετά απο αυτό πάρε τα ''στοιχεία'' σου και βάλτα εκεί που ξέρεις...παρέα και τις βιβλιογραφίες....

frakalee είπε...

δες και κάτι απο μια ανεξάρτητη πηγή

---------
Αγορίνα διακρίνω έναν εκνευρισμό εκ μέρους σου. Για ηρέμησε λιγάκι. Μπορεί επιχειρήματα να μην έχεις αλλά δεν θα το σώσεις με βρισίδια.

Η "ανεξάρτητη πήγη" που προτείνεις έχει ένα προβληματάκι. Δεν είναι ανεξάρτητη και δεν είναι πηγή. Είναι απλά το blog ενός αριστερού.

Αμα θες σου φτιάχνω και εγώ ένα blog σε 5 λεπτά και το ονομάζω ανεξάρτητη πηγή.

Ακόμη όμως και αυτή η πηγή του κώλου στην οποια με παραπέμπεις ουσιαστικά επιβεβαιώνει τη σφαγή απο τους ρώσους καθώς εμφανίζει τον γκαίμπελς να γράφει στο ημερολόγιό του:

"Τώρα χρησιμοποιούμε την ανακάλυψη 12000 Πολωνών αξιωματικών, που δολοφονήθηκαν από τη GPU, για αντι-μπολσεβίκικη προπαγάνδα μεγάλου τύπου. Στείλαμε ουδέτερους δημοσιογράφους και Πολωνούς διανοούμενους στο σημείο της ανακάλυψης. Οι αναφορές που μας στέλνουν ως τώρα είναι καταπληκτικές. Ο Φύρερ μας έδωσε επίσης την άδεια να προωθήσουμε δραστικά νέα στο Γερμανικό Τύπο. Έδωσα οδηγίες για την ευρύτερη δυνατή χρήση αυτού του προπαγανδιστικού υλικού"

Δηλαδή τι ακριβώς γράφει ο γκαίμπελς εδω ξεφτέρι μου τσουκνίδα;

Γράφει πολύ απλά: Ζήτωω! βρήκαμε ομαδικούς τάφους με δολοφονημένους απο τους ρώσους και θα κάνουμε παρτυ προπαγάνδας με αυτή την ανακάλυψη.Θα φωνάξω όσους μπορώ περισσότερους για να κάνω χρήση αυτής της ανακάλυψης μπας και ξεχαστούν τα δικά μας εγκλήματα και αρχίσουν να ασχολούνται με τους ρώσους."

Αυτό γράφει βρε ζώον ο γκάιμπελς στο ημερολόγιο σύμφωνα με την "ανεξάρτητη" πηγή σου.

Να κάνουμε τώρα μια μικρή σούμα αγορίνα:

Ο σταλιν μετά την ανακάλυψη των δολοφονιών έφτιαξε μια επιτροπή δική του η οποία ανακάλυψε γερμανικες σφαιρες, γερμανικά σκοινιά και άλλες τέτοιες παπαριές και αυτή ήταν η επίσημη θέση της σιοβετικής ένωσης μέχρι την κατάρρευση της. Αυτες τις παπαριες δηλαδη την επιτροπή του ίδιου του σταλιν ερχεσαι εσύ εδώ και μας τα εμφανίζεις ως αποδείξεις.

Αυτές τις αποδείξεις όμως δεν μπόρεσε να τις βρει η διεθνης επιτροπή που συγκρότησαν οι ναζι.

Η επιτροπή αυτή όπως γράφει και η δική σου "ανεξάρτητη" πηγη "κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι Σοβιετικοί διέπραξαν το έγκλημα".

Αν είχες λίγο κουκούτσι μυαλό (που δεν έχεις) θα έβλεπες την αλήθεια να προβάλει ξεκάθαρη μπροστά σου. Δυστυχώς η κομματική σου τύφλωση δεν σε αφήνει. Δεν πειράζει περαστικά. Καλά θα κάνεις όμως να αντιγράψεις αυτούς τους διαλόγους και να τους κρατήσεις για τα γεραματά σου ώστε να έχεις να γελας με τις μαλακίες που έγραφες.

Με τον γκαγκάριν εν τω μεταξύ τι θα γίνει θα μας φέρεις τα ντοκουμέντα η θα την κάνεις με ελαφρά πηδηματάκια;

frakalee είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
frakalee είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
frakalee είπε...

το πρόβλημα τσουκνίδα μου με σας τους φανατικούς ξέρεις ποιό είναι;

Επειδή ακριβώς είστε φανατικοί και όχι νηφάλιοι, αντιδράτε υστερικά σε οτιδήποτε διαταράσσει τον κόσμο που έχετε φτιάξει στο μυαλό σας.

Δεν δέχεστε πχ ότι ο κουμουνισμός δεν μπορεί παρά να έχει και αυτός σκοτεινές σελίδες, τις δικές του σελίδες ντροπής.

Οχι δεν είναι δυνατόν να συμβαίνει αυτό διότι εαν συμβαίνει καταρρέει μέσα μας ο κόσμος που έχουμε φτιάξει και κανείς δεν θέλουμε να μας το χαλάσει αυτό.

Προτιμάμε να υιοθετούμε ότι παπαριά μας σερβίρει το κόμμα αρκεί να διατηρηθεί στο μυαλό μας η εικόνα που θέλουμε να διατηρηθεί.

Εάν η πραγματικότητα είναι διαφορετική τοτε της αλλάζουμε την παναγία της πραγματικότητας ωστε να προσαρμοστεί σε αυτό που εμείς θέλουμε να πιστεύουμε γιατί έτσι θέλουμε.

Ολοι οι φανατικοί το ίδιο κάνουν.

Εαν πιάσεις ένα χρυσαυγίτη και αρχίσεις να του διασαλεύεις τις δικές του βεβαιότητες θα αντιδράσει βίαια. Δεν σας ενδιαφέρει η αλήθεια. Σας ενδιαφέρει μόνο να μην διαταράξουν τον κόσμο που έχετε φτιάξει στο μυαλό σας.

Συζητούσα κάποτε πριν χρόνια με ένα φανατικό χριστιανό και του έλεγα ότι η εκκλησία ήταν κώλος και βρακί με τη χούντα του παπαδόπουλου και ουσιαστικά στήριζε τη χούντα με όλα τα μέσα.

Αυτός το αρνιόταν επίμονα.

Αναγκάστηκα να του φέρω ένα σωρό ντοκουμέντα με ομιλίες μητροπολιτών επι χούντας που εκθείαζαν τον παπαδόπουλο και τη χούντα.

Οταν είδε ότι δεν μπορούσε πλεον να το αρνηθεί ξέρεις τι μου είπε;

Καλά είναι ανάγκη εσύ τώρα να βγαζεις αυτά τα πράγματα στη φόρα;

Δηλαδή ο τύπος δεν ενδιαφερόταν να μάθει την αλήθεια. Το μόνο που τον ενδιέφερε ήταν να μην θιγεί ο δικός του κόσμος ο κόσμος της εκκλησίας.

Σου εύχομαι τσουκνίδα να μπορέσεις κάποια στιγμή να απελευθερώσεις το μυαλό σου και να πάψεις να σκέφτεσαι σαν κομματικό ρομποτ.

Εχεις ακόμα πολύ δρόμο να διανύσεις.

Γιώργος Τσουκνίδας είπε...

χαχαχαχχαχαχχα εντάξει φίλε τέρμα,δεν έχω πειστεί σε τίποτα περισσότερο εκτός απο το ότι είσαι ασφαλίτης και πληρώνεσαι μια χαρά γιαυτ΄που κάνεις.Κοίταξε εκτός απο μερικές γραμμές και διάφορες παπαριές δεν έχεις τίποτε άλλο να παρουσιάσεις.Βέβαια 1ον για να δείς πόσο ούγκανος είσαι σου έχω στείλει φωτό,βίντεο και ντοκουμέντα που αποδεικνύουν την ενοχή των ναζί τα μισά απο τα στοιχεία μου στα έχω στείλει απο ανεξάρτητη πηγή,2ον η ανεξάρτητη πηγή δεν λέει καν σε ποιόν πολιτικό χώρο ανήκει,αλλά εγώ θα λάβω υπόψην την δική σου εκδοχή,η οποία δική σου εκδοχή αποδεικνύει και πόσο άσχετος είσαι με την πολιτική,όταν επικαλείσαι τον όρο αριστερός για να αποδείξεις ότι είμαι κολημένος,αυτομάτως αποδεικνύεις το πόσο άσχετος είσαι,για τον εξής και μόνο λόγο,όοοολα τα κόματα σήμερα απο την ΝΔ και την Χρυσή Αυγή μέχρι και την κοινοβουλευτική και εξοκοινοβουλευτική΄΄αρισετρά'',ακόμα και τους αντιεξουσιαστές,έχουν αποκυρήξει τον Στάλιν και την Σοβιετική Ενωση.Οταν θα μου δώσεις κάποιο σοβαρό στοιχείο ότι το Κατιν ήταν έγκλημα των σοβιετικών τότε ξαναμιλάμε,όταν λέμε σοβαρό δεν εννοούμε 2 γραμμούλες απο διάφορα κείμενα του Γκαίμπελς(που δεν ξέρουμε αν είναι του Γκαίμπελς η δικά σου,σίγουρα η νοοτροπία σου είναι η κληρονομιά που σου άφησε ο Γκαίμπελς).αλλά θέλω ουσιαστικά στοιχεία με φωτογραφίες και πραγματικά αποδεικτικά στοιχεία,βασικά τώρα καταλαβαίνω γιατί η συντρόφισσα bb δεν μπαινει καν στον κόπο να σου απαντήσει,και γω που μπαίνω στον κόπο να απαντάω σε ενα καλοπληρωμένο ασφαλιτάκι,χάνω τον χρόνο μου.

frakalee είπε...

2 γραμμούλες απο διάφορα κείμενα του Γκαίμπελς(που δεν ξέρουμε αν είναι του Γκαίμπελς η δικά σου

-----------
Καλά έχεις χαζέψει τελείως; Το κείμενο του γκαιμπελς είναι απο το blog που με παρεπεμψες. Εσύ μου έδωσες το link.

Μου λες τραβα εκεί να διαβάσεις και τώρα μου λες που τα βρήκες αυτα;

Τσουκνίδα μήπως είσαι διχασμένη προσωπικότητα;

frakalee είπε...

Χασαμε τον τσουκνίδα στοπ.

Πέταξε λευκή πετσέτα και εξαφανίστηκε.

Ουτε κατυν, ουτε ταξίδια στο φεγγάρι με τον γκαγκαριν ούτε τίποτε.

Τσουκνίδα αγορίνα περαστικά.

Κρίμα όμως να σε χάσουμε απο "ιστορικό αναλυτή". Οι διάφορες παπαρολογίες που γράφεις βγάζουν γέλιο. Σε ενθαρρύνω να συνεχίσεις να μας ψυχαγωγείς.

Γιώργος Τσουκνίδας είπε...

frakalee δεν εχω μάθει να πετάω λευκή πετσέτα,απλά δεν έχω μάθει να μιλάω σε τοίχο,γιατί βλέπεις όποιος μιλάει με σένα είναι σαν να μιλάει σε τοίχο,δυστηχώς αλλά όποιος μιλάει σε τοίχο κινδυνέυει να κατωγορηθεί ως τρελός,αράδιασα ενα σωρό αποδείξεις και συ αράδιασες ενα σωρο μαλακίες και προβοκάτσιες γκαιμπελικού τύπου,δεν νομίζω ότι εχω να πω κάτι άλλο μαζί σου.

frakalee είπε...

αράδιασα ενα σωρό αποδείξεις

---------------
Παπαρια αποδειξεις αραδιασες. Ποιες ειναι οι αποδειξεις τα γερμανικά σκοινιά και οι γερμανικές σφαιρες geko; μουχαχαχα.

Βρε βλαμένε τσουκνίδα σου είπα και σε προηγούμενο σχόλιο ότι αυτές οι παπαριές προέρχονται απο το πόρισμα της επιτροπής που διόρισε ο ίδιος ο σταλιν για τον εαυτό του. Τι δεν καταλαβαίνεις;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...