Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Αισθανόμαστε επιτέλους Εθνικά Υπερήφανοι

Απεκατεστάθη η Εθνική μας υπερηφάνεια

 Και, επιτέλους μπορούμε να χαρούμε, μπορούν τα χείλη μας να γελάσουν τόσα χρόνια μετά.
Το σπουδαιότερο είναι, ότι μπορούμε να νιώσουμε εθνική υπερηφάνεια.
Απορώ μάλιστα που το ραδιόφωνο και οι τηλεοράσεις δεν μεταδίδουν από το πρωί δημοτικά τραγούδια ώστε να λάμψει η λεβεντιά της ράτσας μας.
Απορώ που απ΄το πρωί δεν σκέφτηκε κανείς μας να υψώσει την γαλανόλευκον σε εκκλησιές και σε σχολειά, σε γιοφύρια και στο σπίτι του Ζαφείρη.(άσχετο)
Απορώ που από το πρωί σήμερα δεν ηχούν οι καμπάνες.

Την σημερινή ημέρα θα την γράψει η ιστορία με χρυσά γράμματα.
Γιατί σήμερα και σαν σήμερα, θα έχει να γράφει η ιστορία ότι η Ελλάς νίκησε, η Ελλάς τροπεοφόρα, 
εϊ τροπαιοφόρα και ουχί τροπεοφόρα, βγήκε με ψηλά το κεφάλι από την μακρόχρονη επίθεση που δέχτηκε από "εκείνους" που ζήλεψαν το ένδοξο  παρελθόν και την ιστορία της, όταν "εκείνοι"  κατοικούσαν  ακόμη  σε σπηλιές και έκοβαν βόλτες στις ψηλές κορφές των  δέντρων.

Σήμερα και μετά από μια λυσσαλέα μάχη, με πείσμα, με θέσεις, με  επιχειρήματα ,με περηφάνια και ηθικόν ακμαιότατον λόγω και της κοινωνικής συναίνεσης, επετεύχθη η "συμφωνία" και τους πήραμε ...τα σώβρακα.

.
 Βασικό μας επιχείρημα:
 Εσείς θα μας τα δώσετε, εμείς θα σας τα πάρουμε  και μετά.... κάντε ότι θέλετε.
Η χώρα μας και ο λαός μας, στην διάθεσή σας.

Μετά από αυτήν την μάχη, από αυτήν την λαμπρή και περίτρανη νίκη, μόνον  η σεμνότητά που τους διακρίνει, τους απέτρεψε να εκδηλώσουν με λαϊκές γιορτές και πανηγυρισμούς  την υπερηφάνειά τους. 
Περιορίζονται απλά να διατυπώνουν την ικανοποίηση τους, να πανηγυρίζουν φραστικά και αυτό μόνο και μόνο για να ενημερώσουν τον Ελληνικό λαό, που από εδώ και στο εξής μπορεί να είναι βέβαιος πλέον για την ανάπτυξη της χώρας και ενός εκάστου των πολιτών της, του λαού με λίγα λόγια.

 "Ξανακερδίσαμε την αξιοπρέπειά μας. Ανοίγει ο δρόμος για την ανάκαμψη της χώρας" 
τονίζει ο πρωθυπουργός σε διάγγελμά του. Εδώ
Και συνεχίζει:
"Έκλεισε οριστικά μία πολύ γκρίζα περίοδος για την Ελλάδα στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. 
Δεν θα υπάρξουν άλλα οδυνηρά μέτρα σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα".
  "H χθεσινή συμφωνία κατάφερε να θέσει τις βάσεις ώστε το Ελληνικό χρέος να ξαναγίνει βιώσιμο. Καταφέραμε να διασφαλίσουμε την παραμονή μας στο ευρώ".

Φυσικά δεν παρέλειψε να τονίσει ότι αυτή η συμφωνία ήταν αποτέλεσμα σκληρών διαπραγματεύσεων, αλλά και κυρίως, ότι υπάρχουν πολλά ακόμη να γίνουν.
Μίλησε  και για την ανάγκη ενότητας που πρέπει να επικρατήσει ανάμεσα στους Έλληνες.

Σας θυμίζουν τίποτε όλα αυτά τα λόγια; ,
Μήπως σας θυμίζουν τον πρώην Πρωθυπουργό της χώρας με το ιστορικό όνομα και τις ιστορικές καταβολές της δυναστείας των Παπανδρέου, τον Εθνικά υπερήφανο  Γεώργιο Ανδρέα Παπανδρέου,  τον μετονομαζόμενο ΓΑΠ;
Σας θυμίζουν  τις διακηρύξεις και τα διαγγέλματα του; 
Σας θυμίζουν τις υποσχέσεις και τις δεσμεύσεις του;
Σας θυμίζουν ανάλογους πανηγυρισμούς;

Ή μήπως σας θυμίζουν τον έτερο Καππαδόκη και την κυβέρνησή του που εχρίσθει για να μας προσφέρει την ασφάλεια, να μας εξασφαλίσει και αυτός την ανάπτυξη, να μας βγάλει από την στενωπό και να μας οδηγήσει με ψηλά το κεφάλι, πάντα με ψηλά το κεφάλι και γεμάτους αξιοπρέπεια, σε νίκες μεγάλες και σε πλατιές λεωφόρους.
Δείτε τι έλεγε ο Παπαδήμος για την δανειακή σύμβαση τον Φλεβάρη του 2012

" Με αυτό τον τρόπο θα απελευθερωθούν πολύτιμοι πόροι για την οικονομική ανάπτυξη και την κοινωνική προστασία, θα δημιουργηθούν συνθήκες ασφάλειας και σταθερότητας, θα αυξηθεί η εμπιστοσύνη στις αναπτυξιακές δυνατότητες της χώρας μας και θα επανέλθει η οικονομία σε τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης.
  "Οι ρυθμίσεις που συμφωνήθηκαν για την αγορά εργασίας αποσκοπούν στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του κόστους και τη μείωση της ανεργίας ιδίως των νέων που έχει φτάσει σε απαράδεκτα υψηλά επίπεδα. Μεταρρυθμίσεις στην αγορά υπηρεσιών και προϊόντων αποβλέπουν στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και τη συμπίεση των τιμών".

 "Το νέο οικονομικό πρόγραμμα είναι προϊόν εντατικής και σκληρότατης διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης με την τρόικα".

Εκείνο που δεν μπορούμε ασφαλώς να ξεχάσουμε είναι η επίσης κοινή διαπίστωση και των τριών κυβερνήσεων ότι τα μέτρα που έπαιρναν ήταν κάθε φορά τα τελευταία, όπως ακριβώς τα τελευταία θα είναι και τα σημερινά.

Μετά από όλες αυτές τις "επιτυχίες" της χώρας, ο Ελληνικός λαός έχοντας καταλάβει και γνωρίζοντας, έχοντας εμπειρία για το που οδηγείτε  η χώρα, τι του επιφυλάσσει για την ζωή του   η "μοίρα" και τα μέτρα που παίρνονται, με αξιοπρέπεια και αυτός , πρέπει να δώσει με τη σειρά του και τις δικές του απαντήσεις, να πάρει τις δικές του αποφάσεις,  να πάρει την υπόθεση στα χέρια του. 

Αυτές οι κυβερνήσεις, και οι ηγεσίες τους, συμβιβασμένοι  υπηρέτες του κεφαλαίου, αλλά και οι ηγεσίες της θεωρίας  του ευρωμνονόδρομου, ποτέ δεν θα πουν την αλήθεια στο λαό.

Τον εξαπατούν, τον γεμίζουν ψεύτικές ελπίδες, τον εκβιάζουν, του καλλιεργούν αυταπάτες.

Η αγωνία για αυτούς που γνωρίζουν τους νόμους της αγοράς , είναι η επικράτηση των συμφερόντων του ξένου και ντόπιου κεφαλαίου, σε βάρος των εργαζομένων.
Οι νόμοι της καπιταλιστικής ανάπτυξης είναι αντικειμενικοί, οι ανταγωνισμοί ανάμεσα στο κεφάλαιο είναι αδυσώπητοι και όποιος τους υποτιμά προσφέρει πολύ κακές υπηρεσίες στον λαϊκό κίνημα, που μπορεί να αποβούν μοιραίες για το λαό και τους εργαζόμενους.
Οι αντιθέσεις του συστήματος δεν μπορεί να γίνουν αντικείμενο διαχείρισης προς όφελος του λαού. 

Προς όφελος του λαού μπορεί να αποβούν μόνο αγώνες αντίστασης, αντεπίθεσης, ρήξης,  που θα οδηγήσουν το σύστημα σε μεγαλύτερα αδιέξοδα και θα το ανατρέψουν. 
Πόλεμος είναι. 

Αναλαμβάνουν  όλοι τις ευθύνες τους.




11 σχόλια:

Δραση στο Ωραιοκαστρο είπε...

Τον δοσατζή ποιος θα τον πληρώσει? Γιατί δεν μας το λένε? Θα είναι ο τραπεζίτης ή ο περήφανος μαλάκας λαός?
Καλό βράδυ.

Elva είπε...

Καλημερα φιλη ΒΒ

Τελικα τιποτα απ αυτα τα..ενδοξα δεν εχει σημασια και οπως λεει ο φιλος ανορθογραφος πιο πανω, αλλα ειναι που μετρανε πια. Ποσο φαγητο μπορει να αγορασει μια οικογενεια με μικρα παιδια που οι γονεις ειναι, ή κινδυνευουν να μεινουν ανεργοι..Αυτο ειναι πια το διλημμα και ας αφησουν τις φανφαρες που δεν ξερω πια ποσους και ποιους ξεγελουν!

Φιλια απο Βορρα!

μαχαιρης είπε...

Εγω παλι...
Ενδιαφερομαι απο σημερα...
Για το..ΠΟΣΟ ΦΑΓΗΤΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ..
Για να βοηθησουμε αυτους που δεν εχουν δουλεια...
Και λεφτα τις γιορτες...
Κι αυτοι..Ας λενε..
Μονοι τους τα λενε..Και μονοι τους τα ακουνε πια...!!

akrat είπε...

την χώρα Τους την σώσανε αυτή είναι η αλήθεια Τους

εμείς είναι άλλο ζήτημα...

blackbedlam είπε...

Καλή σου μέρα Ανορθόγραφε.
Είναι αλήθεια με τα μέτρα που παίρνονται μιλάμε πια κυριολεκτικά για γενοκτονία.
Είναι φόνος εκ προμελέτης.
Όση καλή διάθεση και αν διαθέτει κανείς, άλλη ερμηνεία δεν μπορεί να υπάρξει.
Είναι απορίας άξιο που δεν βρίσκεται κανείς να τους ρωτήσει στα ίσια.
Ναι πήρατε αυτά τα μέτρα, πήρατε τις αποφάσεις σας για την σωτηρία της Πατρίδας!
Αλλά πώς πιστεύετε ότι μπορεί ένας άνεργος ή ένας εργαζόμενος των 500 ευρώ να ανταποκριθεί στις "υποχρεώσεις" που του επιβάλετε;
Και επειδή δεν μιλάμε για εξαιρέσεις αλλά σχεδόν για τον κανόνα, όταν στην χώρα υπάρχουν κοντά 1.500.000 άνεργοι, όταν μεγάλη πλειοψηφία ελεύθερων επαγγελματιών βάζουν λουκέτο, όταν ό ένας στους δύο νέους είναι άνεργος, όταν τα μεροκάματα και οι μισθοί και οι συντάξεις έχουν μεταβληθεί σε χαρτζιλίκι,πώς υπολογίζετε ότι θα ζήσουν αυτοί οι άνθρωποι;
Και τέλος πάντων τι είναι πατρίδα για σας;

blackbedlam είπε...

Elva
Απ΄ότι φαίνεται μπορεί να μην ξεγελάνε αυτοί οι ίδιοι ούτε για τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων και των προθέσεών τους,αλλά ξεγελάνε με τρόπο που να στέλνουν τον κόσμο σε επιλογές όχι μόνο μην αποτελεσματικές για τον ίδιο τον λαό αλλά για τα δικά τους συμφέροντα.
Σκοτούρα τους ποιους θα ψηφίσουν σε ποιους θα εκχωρηθεί το δικαίωμα της διαχείρισης.
Όπως και να λέγετε ο πολιτικός φορέας ότι προβιά και να φορά ότι χρώμα και να έχει εκείνο που τους ενδιαφέρει είναι η παραμονή των εκπροσώπων τους στην εξουσία,η εφαρμογή των προγραμμάτων τους τα συμφέροντά τους.
Το πρόβλημά τους είναι μην υπάρξει ρήξη με τα μονοπώλια μην υπάρξει κίνημα ανατρεπτικό.
Και όπως βλέπουμε εναλλακτικές έχουν μπόλικες στα συρτάρια τους.

blackbedlam είπε...

Aκριβώς Αρκατ.
Την δική τους πατρίδα γιατί το κεφάλαιο για πατρίδα έχει το κέρδος.
Όλα τα άλλα γι΄αυτούς είναι εμπόρευμα.

blackbedlam είπε...


Μαχαίρη σε διαβάζω μην νομίζεις, μα τι να σου πω η γυναίκα.

Επιγραμματικά μόνον έχω να πω ότι οι απόψεις που εκφράζεις έχουν μία βασική προϋπόθεση.
Την αποδοχή των μέτρων που μας επιβάλλουν σαν αναγκαία και αναπόφευκτα.
Γιατί το λέω αυτό;
Γιατί μου λες, ότι όταν θα έρθει ένας βιομήχανος που εσύ τον συντηρείς, εσύ του δουλεύεις και τον γιγαντώνεις, να σου γκρεμίσει ολόκληρο το τετράγωνο μαζί με το σπίτι που μένεις επειδή θέλει να κάνει με τον δικό σου ιδρώτα, μια βίλα με πισίνα και ένα ελικοδρόμιο για το ιδιωτικό του ελικόπτερο,εσύ θα δεχτείς να ξεσπιτωθείς και θα κοιτάξεις να δεις πως θα βρεις ένα τσαντίρι παράνομο να το μοιραστείς.... μεγαλόψυχα με τους άλλους.
Και θα κρύβεσαι κιόλας που θα σε κυνηγάνε γιατί θα καταπατάς δημόσια περιουσία.
Μου λες να δεχτούμε την παρανομία την βαρβαρότητά τους, αλλά σαν καλοί χριστιανοί να κοιτάξουμε πώς θα την βγάλουμε μεταξύ μας, καθώς αυτοί θα συνεχίζουν να υπάρχουν παίρνοντάς σου ακόμη και το αντίσκηνο.
Εγώ ξεκαθαρίζω την θέση μου: Το άλλο μάγουλό μου, δεν το γυρίζω.

Γιατί άλλο πράγμα είναι η αλληλεγγύη,η ταξική αλληλεγγύη και άλλο πράγμα η φιλανθρωπία.

Όσο για τους κομμουνιστές να ξέρεις και το ξέρεις καλά, δεν λυπήθηκαν ποτέ ούτε την ίδια τους τη ζωή, δεν έκαναν πίσω μπρος σε καμιά θυσία προκειμένου να αλλάξουν τα πράγματα προς όφελος της εργατικής τάξης.

Για να σε ρωτήσω, ποιοι ξημεροβραδιάζονται έξω από τις εφορίες, από την ΔΕΗ, από τα νοσοκομεία, έξω από τα σχολεία,.... διεκδικώντας για λογαριασμό όλων μας το δικαίωμά μας στην πρόσβαση των κοινωνικών υπηρεσιών;
Να σε ρωτήσω, θυμάσαι τις πλημμύρες, ξέρεις πως ξελασπώναμε τα νοικοκυριά στην Κοκκινιά, πώς με τα χέρια βγάζαμε τα θαμμένα στην λάσπη αυτοκίνητα,ξέρεις πόσοι κομμουνιστές δούλεψαν μαζί με αυτούς που πληγήκαν από τις φωτιές για να ξαναστήσουν την φαμελιά τους, ξέρεις πόσοι σύντροφοι κάνουν μαθήματα σε παιδιά χωρίς να παίρνουν μία, ξέρεις πόσοι γιατροί σύντροφοι δεν παίρνουν μία για τις υπηρεσίες τους σε αρρώστους που έχουν ανάγκη;
Ξέρεις πόσες ώρες αφιερώνει ένας κομμουνιστής για να συμπαρασταθεί, να αναπτύξει και να περιφρουρήσει τους καθημερινούς αγώνες για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων,έξω από τα εργοστάσια έξω από τα ναυπηγεία.........

Έχει και συνέχεια



blackbedlam είπε...


Πόσες εργατοώρες !

Εκείνες τις ώρες που μερικοί ή πολλοί άλλοι,δουλεύουν για να γεμίζουν τον μπεζαχτά τους κοιτώντας μόνον την πάρτι τους και κατηγορώντας από πάνω το ΚΚΕ.

Ξέρεις κανένα δικαίωμα που να σου χαρίστηκε και ξέρεις κανέναν άλλο πρωτοπόρο σαν τους Κομμουνιστές που να πρωτοστάτησε δυναμικά και με συνέπεια για την κατάκτηση των δικαιωμάτων που σήμερα μας παίρνουν;
Από το 8ωρο μέχρι τις συλλογικές συμβάσεις;
Τίποτε δεν έγινε χωρίς αγώνες.
Και οι κατακτήσεις της εργατικής τάξης ωφέλησαν και εκείνους που ποτέ δεν συμμετείχαν στους αγώνες αυτούς και γι΄αυτό, νομίζουν ότι τους τα χάρισαν επειδή ήταν άξιοι και ικανοί.

Και δεν τους βλέπουν Μαχαίρη μου τους Κομμουνιστές, γιατί εκείνοι ποτέ δεν είναι εκεί για να τους δουν.
Αυτοί κείνες τις ώρες κοιτούν τη δουλειά τους, την οικογένειά τους, είναι "οικογενειάρχες" έχουν εξασφαλίσει δυστυχώς για κείνους και για όλους μας προσωρινά την ζέστα και την θαλπωρή τους ......και τώρα μας τα παίρνουν όλα.

Είναι πάντως κατανοητό και αυτό, γιατί με τους μηχανισμούς τους παραχάραξαν την ιστορία, είπαν ψέμματα, παραπληροφόρησαν , τρομοκράτησαν, καλλιέργησαν αυταπάτες.
Γινήκαμε ένας κόσμος με χειραγωγημένη συνείδηση που σκεφτόμαστε με βάση τα δικά τους δεδομένα, και όχι για τα δικά μας συμφέροντα.

Δεν είναι κακό να ασκείς κριτική ίσα ίσα μάλιστα,αλλά πρωτίστως γνωρίζοντας τις θέσεις και τις προτάσεις του ΚΚΕ ή όποιου άλλου κρίνεις.
Και όχι από τα ξεπουλημένα παπαγαλάκια.

Έχει δίκιο πάντα το ΚΚΕ;
Δεν κάνει λάθη το ΚΚΕ;
Μωρέ και λάθη κάνει και αδυναμίες έχει και προβλήματα μπορεί επίσης να έχει.
Αλλά πάντα, ακόμη και όταν δεν τα κάνει καθώς θα έπρεπε, προχωράει πάντα με γνώμονα τα ταξικά μας συμφέροντα.

Να δεν ήθελα να σου τα πω αυτά περίμενα ότι θα είχαμε την ευκαιρία να τα πούμε από κοντά, αλλά μετά και το σχόλιο σου στο δικό μου "πόρταλ"(χα χα) δεν άντεξα.
Ξέρεις ότι όλα αυτά σου τα λέω γιατί θα το επαναλάβω σε καταλαβαίνω, καταλαβαίνω την αγωνία σου,ξέρω την αγωνία και το άγχος για τα παιδιά και ζω και εγώ μαζί με εσένα όπως όλοι οι άνθρωποι του μόχθου την βαρβαρότητά τους.
Σου τα λέω γιατί ακριβώς εκτιμώ το βάθος των συναισθημάτων σου.
Λοιπόν μάζευτα και έλα να τ΄ακούσεις από πρώτο χέρι και να μου τα δώσεις στο χέρι και συ.

Το ίδιο σχόλιο σου αφήνω και στο δικό σου κείμενο μιας και οι απόψεις σου σχετικά εκφράζονται με μεγαλύτερη σαφήνεια.

dimitris είπε...

blackbedlam καλησπερα. Αναλαμβάνουν όλοι τις ευθύνες τους.
Επιτελους...

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...

Τους δρόμους της ελπίδας μπορεί να τους χαράξει μόνο ο ίδιος ο λαός, με την αυτενέργεια και τη δραστική συμμετοχή του στους αγώνες.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...