Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

Ο Σαμαράς είπε....Ο Βενιζέλος είπε......είπε και ο Κουβέλης ....

Αλλά  και εμείς, λέμε...........
Ο Ευαγ.Βενιζέλος ενοχλήθηκε από τις δηλώσεις του Αντ.Σαμαρά γιατί δήλωσε:
" Σήμερα ολοκληρώσαμε την διαπραγμάτευση για τα μέτρα και τον Προϋπολογισμό".

Την στιγμή που στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ γινόταν το αλαλούμ με χαρακτηριστική την δήλωση του Ραγκούση 
 «Είναι ακραίες και παρακμιακές οι καταστάσεις που ζει το ΠΑΣΟΚ υπό τη σημερινή ηγεσία του».....


Η δε ηγεσία του, δια στόματος του ηγέτη της,  καλούσε παρά της έντονες διαμαρτυρίες όσων θυμήθηκαν να ευαισθητοποιηθούν και  αφού έχουν ήδη συμβάλει στην τοποθέτηση   της ταφόπλακας πάνω στα δικαιώματα των εργαζομένων, να συσπειρωθούν γύρω από το κεντρικό διακύβευμα της διάσωσης της χώρας και την έξοδο από την κρίση.

Η δε ευαισθησία του έτερου καππαδόκη της τρικομματικής, εστιάζεται στην άρνηση ψήφισης των εργασιακών, στα άλλα δεν έχει καμιά αντίρρηση για την σωτηρία πάντα της Πατρίδας.
Στη ΔΗΜΑΡ το πρόβλημα που εμφανίζεται είναι ότι δεν μπορούν να συναντηθούν δεν βρίσκονται για να συμφωνήσουν τι θα λένε, γιατί το τι θα κάνουν είναι μια άλλη ιστορία.
Οι αντιφάσεις τους βγάζουν μάτι μιας και θα κληθούν να υλοποιήσουν πολιτικές αποφάσεις σαν μέλη της κυβέρνησης, την οποία σύμφωνα με δηλώσεις του Φώτη Κουβέλη στηρίζουν.
Η ΔΗΜΑΡ δεν συμφωνεί με τα εργασιακά, δηλώνει ότι θα καταψηφίσει τα μέτρα , άλλα θα ψηφίσει τον προϋπολογισμό, που εμπεριέχει το σύνολο των αποφάσεων και των μέτρων του μνημονίου!
Αλλά κυρίως θα καταψηφίσει τα μέτρα, αλλά θα παραμείνει στην κυβέρνηση για να συμβάλλει στην υλοποίηση των μέτρων που θα έχει καταψηφίσει!
Η σχιζοφρένεια σε όλο της το μεγαλείο, ή μήπως η εξαπάτηση της εκλογικής τους πελατείας.

Εμένα πάλι, εκείνο που με προκάλεσε από τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού, είναι η επισήμανσή του:

"Το πρόβλημα από εδώ και στο εξής δεν είναι εκείνο ή το άλλο μέτρο...
Το πρόβλημα είναι ακριβώς το αντίθετο: τι θα μπορούσε να συμβεί, αν δεν περάσει η συμφωνία και οδηγηθεί η χώρα στο χάος.

Αυτό θα πει θράσος, αυτό θα πει ξεπούλημα και ξεφτίλα.
Όλα μαζί ενταγμένα στα πλαίσια της υπηρεσίας των εντολών του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου,στην υπεράσπιση των συμφερόντων του.

Τι μας λέει ο Πρωθυπουργός της χώρας;

 Μην στέκεστε στα μέτρα, μην στέκεστε στο αν πεινούν τα παιδιά σας, μην σταθείτε στο αν δεν βρίσκεται το φάρμακο που θα σας κρατήσει στη ζωή, μην διαμαρτύρεστε που τα παιδιά σας δεν μπορούν να πάνε στο σχολείο, που δεν έχουν βιβλία, που τα σχολειά σας θα μετατραπούν σε επιχειρήσεις που θα πρέπει να τις πληρώνετε από το επίδομα ανεργίας αν δεν σας έχει κοπεί και αυτό, μην πτοήσθε από τους ανθρώπους που αναζητούν τροφή στα σκουπίδια, μην σας τρομάζουν οι άστεγοι στους δρόμους της Αθήνας, μην διαμαρτύρεστε για τις μεθόδους  των μέσων καταστολής, μην αντιμετωπίζεται τις διώξεις διαδηλωτών, απεργών ακόμη και κάποιων  δημοσιογράφων, αρνητικά, γίνονται για να περιφρουρηθεί η δημοκρατία, μην στέκεσθε στην ανεπάρκεια των κοινωνικών παροχών, μην δυσανασχετείτε  για την μείωση μισθών και συντάξεων, μην σας γίνεται άγχος η ανεργία, μην σταθείτε στο ότι θα πεθάνετε από μια απλή ασθένεια, εσείς ή κάποιος δικός σας.

Όλα αυτά γίνονται για την σωτηρία της Πατρίδας και είναι αυτό στο οποίο σύσσωμη η τρικομματική συμφωνεί.
Είναι ο μοναδικός λόγος που μπορεί να εμφανιστεί συσπειρωμένη, ομονοούσα και αποφασισμένη να ξεπεράσει τις όποιες αναστολές και συναισθηματικές αμφιταλαντεύσεις της.
Η ΠΑΤΡΙΔΑ! ! !

Γι΄αυτό τονίζει ο πρωθυπουργός μας:

"Μόνο αναλογιστείτε τι θα μπορούσε να συμβεί αν δεν περάσει η συμφωνία"......... που σας εξασφαλίζει όλα τα παραπάνω!

Με την ψήφιση των μέτρων θα έρθουν στα "χέρια μας" τα 31,5 δις.
Και όπως όλες τις προηγούμενες φορές που ήρθαν στα χέρια "τους" "τα δανικά" των δανειστών τοκογλύφων νταβατζήδων μας , έτσι και αυτή τη φορά η ψήφιση των μέτρων θα συμβάλλει στο να μπορέσει η "χώρα" να σταθεί στα πόδια της, με τον λαό της να οδηγείτε όλο και πιο βαθιά στην φτώχεια, την εξαθλίωση, την ανέχεια.

Η διαφορά βρίσκεται στο τι εννοούν, τι είναι για αυτούς  "χώρα" και " Πατρίδα" και τι είναι για μας .
Αυτοί όταν μιλούν για την Πατρίδα, εννοούν τις τράπεζες, τους βιομήχανους, τους πλουτοκράτες, το κεφάλαιο ντόπιο και ξένο.
Η τρικομματική παρά τις επιμέρους "διαφορές", κάτω από τις εντολές αυτών δουλεύουν και μας δουλεύουν.
Στην υπηρεσία αυτής της "Πατρίδας" έχουν θέσει τις υπηρεσίες τους.
Μην τολμήσει κανείς να πει ότι ο Πρωθυπουργός και σύσσωμη η τρικομματική κυβέρνηση λένε ψέματα.

Λένε την  αλήθεια λοιπόν, όλες οι προσπάθειές τους είναι ενταγμένες στην σωτηρία της πλουτοκρατίας,του κεφαλαίου.
Γιατί αυτή είναι η δική τους ΠΑΤΡΙΔΑ, αυτήν υπερασπίζονται.

Και έρχεται η σειρά μας, ο δικός μας ρόλος, ο δικός μας τρόπος αντιμετώπισης αυτής της τρομοκρατικής δράσης.
Είναι σειρά μας να αντιμετωπίσουμε αποφασιστικά τα μέτρα και τις επιδιώξεις τους.
Καιρό τώρα δεν έχουμε  περιθώρια εφησυχασμού, δεν υπάρχουν άλλες επιλογές, δεν μπορούμε να   βασιζόμαστε  στην φιλευσπλαχνία και στην φιλανθρωπία τους, δεν μπορεί να παραδοθούμε για να μας οδηγήσουν στα έγκατα της  αβύσσου

Δεν υπάρχει δυνατότητα φιλολαϊκής ανάπτυξης με το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα, δεν μπορεί το σύστημα αυτό πλέον να εξασφαλίσει τα δικαιώματα τα δικά μας και των παιδιών μας.
Η μόνη δυνατότητα που μας δίνεται, η μόνη διέξοδος που έχει ο λαός, είναι να αξιοποιήσει όλους τους τρόπους και τις μεθόδους, όλες τις μορφές πάλης και διεκδίκησης, μέσα από καθημερινούς, ταξικούς, οργανωμένους αγώνες, που θα συσπειρώνουν τις αντικαπιταλιστικές αντιμονοπωλιακές δυνάμεις και ομάδες, που θα αφυπνίζουν, θα κλιμακώνουν  και θα συντονίζουν τους αγώνες της εργατικής τάξης και όλων των εργαζομένων, στην προοπτική της λαϊκής εργατικής εξουσίας.

Να σημάνει παλλαϊκός ξεσηκωμός.
Μπορεί να είναι δυνατοί,  να διαθέτουν μηχανισμούς, αλλά πιο δυνατός θα αποδειχτεί αυτός που δρα μαζικά, μεθοδικά,  οργανωμένα και πειθαρχημένα.

Όλοι στην απεργία της 6-7 του Νοέμβρη να δώσουμε το βροντερό παρόν μας, το αποφασιστικό δικό μας όχι, στα δικά τους τα ναι.

Έχουμε τρία 24ωρα μπροστά μας να δουλέψουμε ασταμάτητα, να σημάνουμε γενικό συναγερμό στους τόπους  δουλειάς, στις γειτονιές και τις συνοικίες, να κάνουμε την απεργία αφετηρία της δικής μας αντεπίθεσης και  κλιμάκωσης των αγώνων για την ανατροπή της αντιλαϊκής τους πολιτικής




6 σχόλια:

ο Ικτίνος είπε...

"Παλιά τους τεχνη κόσκινο"Όλοι οι δοσίλογοι,και τα λαμόγια στη πατριδοκαπηλεία.Ποιοί?Οι σεσημασμένοι προδότες"αιώνες 2 τουλάχιστον.
Δε ξέρω τι σε κάνει να ελπίζεις στις κιν/σεις.Μέχρι τώρα τίποτα δεν εμποδίσαμε ούτε ανατρέψαμε.

μαχαιρης είπε...

Ψαχνεις να βρεις λογικη;;;
Στις τρομοκρατικες δηλωσεις του ιδιου του ΠΡΟΘΥ μιας χωρας...
Που ζηταει επενδυτες;;;
Που προερχεται και φανερα χρηματοδοτειται απο αυτους που δεν αγγιξε η κριση ποτε...;;

blackbedlam είπε...

Καλημέρα σου Ικτίνε.
Η ανάγκη !
Αυτή είναι που με κάνει να ελπίζω και να μην παραδίνομαι.
Και όταν λέω η ανάγκη, δεν εννοώ την προσωπική μου(μας), αλλά την ανάγκη της εξέλιξης της ιστορίας.
Είναι κάτι σαν το ποτάμι που κυλά ήρεμο ανέμελο και όταν βρίσκει βράχο μπροστά του μπορεί να μην φουσκώνει τα νερά, να συνεχίζει να κυλά, αλλά ή θα το παρακάμψει ή θα το τρυπήσει ή θα περάσει από πάνω του.
Κάτι θα βρει να υπερπηδήσει το εμπόδιο δεν θα σταματήσει να κυλά στο δρόμο προς την θάλασσα.
Θα τον διαλύσει τον βράχο.
Γιατί ο βράχος μπορεί να μην υπάρχει εκεί, το ποτάμι όμως πρέπει να υπάρχει γιατί διαφορετικά κινδυνεύει το οικοσύστημα.
Μα να σου πω και το άλλο.
Καιρός είναι και ο καθ΄ένας από εμάς, να δούμε τις προσωπικές μας ευθύνες αντί να αναμένουμε τι θα αποφασίσουν οι "άλλοι" .
Το λέω με την έννοια της συμμετοχής μας και της πίεσης μέσα από την δράση μας.
Και μιλώ για όλους εμάς που θεωρούμε ότι έχουμε κατανοήσει και έχουμε τοποθετηθεί στο χώρο των δυνάμεων που παλεύουν έστω και με ανεπάρκειες και αδυναμίες και κενά και λάθη και ότι άλλο θες, αλλά είναι σταθερά ταξικά προσανατολισμένοι και στοχοπροσυλωμένοι στα δικά μας συμφέροντα και στις ανάγκες της ιστορίας.

blackbedlam είπε...


Όχι βρε Μαχαίρη μου, πράγματι δεν μπορεί κανείς να έχει απαιτήσεις από αυτούς.
Την δουλειά τους κάνουν και την κάνουν με συνέπεια υπερασπίζονται τα συμφέροντα τους.
Εκείνο που "περιμένω" είναι από εμάς.
Από εμάς από εμένα, από εσένα,απ΄όλους μας που προσπαθούμε να βρούμε διεξόδους μέσα από τα πλαίσια της Μαρξιστικής λογικής.
Όχι δογματικά προσκολλημένοι, αλλά από την γνώση ότι δεν υπάρχει άλλη διέξοδος.
Και είναι τόσο μα τόσο φανερός ο δρόμος διεξόδου,δύσκολος δεν λέω αλλά φανερός.
Φανερό το τι πρέπει να κάνουμε,φανερό το προς τα που πρέπει να τραβήξουμε.
Και πρέπει να υπερπηδήσουμε τα όποια εμπόδια για να βγούμε στο ξάγναντο.
Τώρα τι μας κρατάει.....Είναι αργή η πορεία, είναι επώδυνη αλλά έχει προοπτική.
Αν όχι γα....τα.

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...

Το μπατσόκ προσφέρει τις τελευταίες του υπηρεσίες στο σύστημα προτού διαλυθεί και τ' αφεντικά του το πετάξουν σα στυμένη λεμονόκουπα στα σκουπίδια.
"Ουστ στα διάλα", να μη πω χειρότερα.

faros είπε...

Έχουν πολύ πλάκα όταν κάνουν (το τονίζω: κάνουν) πως διαφωνούν, πως μαλώνουν !!!

Δυστυχώς όμως, υπάρχουν και κάποιοι ανόητοι που τους πιστεύουν !


Και οι τρεις (3) είναι απλώς υπηρέτες της πλουτοκρατίας και κινούνται ανάλογα με τις εντολές που παίρνουν από αυτούς που τους πληρώνουν !

Απλά πράγματα.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...