Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Συλλαλητήριο κατά του κλεισίματος του 7ου νοσοκομείου ΙΚΑ

Από τύχη δεν πέθαναν άνθρωποι σήμερα στο 7ο! 

Δείτε το video


Έχουμε γράψει και εμείς αλλά και όλοι όσοι αγωνίζονται κατά της κατάργησης των νοσοκομείων ότι αυτές οι πολιτικές σκοτώνουν. Σήμερα στο 7ο νοσοκομείο αυτό παρά λίγο να γινόταν πραγματικότητα και μόνο από τύχη δεν πέθαναν δύο ασθενείς της νεφρολογικής κλινικής που έπαθαν έμφραγμα.


Το πρόβλημα είναι ότι από χθες η καρδιολογική κλινική, απολύτως απαραίτητη όταν σε ένα νοσοκομείο λειτουργεί μονάδα αιμοκάθαρσης, δεν υπάρχει πια αφού από χθες μεταφέρθηκε στο ογκολογικό νοσοκομείο των Αγίων Αναργύρων στη Κηφισιά. Όταν οι νεφροπαθείς έπαθαν το έμφραγμα υπήρχε στο νοσοκομείο μόνο μια ειδικευόμενη γιατρός. Έγινε έκτακτα κλήση σε ένα ειδικευμένο καρδιολόγο όχι για να αντιμετωπίσει τα περιστατικά, μιας και αντικειμενικά δεν μπορούσε πια να γίνει κάτι τέτοιο στο 7ο, αλλά για να κάνει τη μεταφορά των ασθενών σε άλλο νοσοκομείο! Στις καταγγελίες και τις διαμαρτυρίες των εργαζομένων και του σωματείου η διοίκηση του Αγία Όλγα παρίστανε τον Πόντιο Πιλάτο ρίχνοντας την ευθύνη στους υπεύθυνους τομεάρχες των κλινικών του Αγία Όλγα οι οποίοι, κατά τη διοίκηση πάντα, διαβεβαιώνουν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα! 
Προφανώς για κυβέρνηση, διοικήσεις και τους καλοθελητές τους δεν υπάρχει πρόβλημα και ας κινδυνεύουν άνθρωποι, και ας πεθάνουν αν δεν είναι τυχεροί! Αρκεί να εφαρμοστούν οι πολιτικές που επιβάλει η τρόικα!
Το πρόβλημα είναι των εργαζόμενων, οι οποίοι ανάμεσα στα άλλα κινδυνεύουν να βρεθούν και υπόλογοι απέναντι σε τέτοια περιστατικά, και όλου του λαού με την πολιτική εξαθλίωσης που επιβάλλεται.
Σήμερα για δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα πραγματοποιήθηκε μαζική διαδήλωση κατοίκων, τοπικών φορέων, σωματείων από το χώρο της υγείας, συνδικαλιστικών και πολιτικών φορέων στα Πατήσια για να μην κλείσει το 7ο νοσοκομείο του ΙΚΑ αλλά και το Γ.Ν. Πατησίων που θα είναι στα επόμενα νοσοκομεία που θα κλείσουν.
Στη διαδήλωση συμμετείχαν με πανό η Λαϊκή Επιτροπή της περιοχής, το ΠΑΜΕ, η Λαϊκή Συνέλευση Πατησίων, το σωματείο του Γ.Ν. Πατησίων, το σωματείο του Αγίου Σάββα, το ΚΚΕ(μ-λ), η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και το Κίνημα Δεν Πληρώνω. Δεν έγινε έτσι όπως αποφασίστηκε στη σύσκεψη των φορέων την προηγούμενη εβδομάδα γιατί κρίθηκε ότι θα ήταν καλύτερα αντί να πάει στο υπουργείο  Υγείας, που έτσι κι αλλιώς δεν θα ήταν κανείς, να γίνει μια μεγάλη πορεία στις γύρω περιοχές. Έτσι η πορεία ξεκίνησε από το 7ο και μέσω Αχαρνών πέρασε από τα Κάτω Πατήσια, τον Άγιο Νικόλαο, ανέβηκε στην Πατησίων και κατέληξε στο Γ.Ν. Πατησίων κάνοντας ιδιαίτερη αίσθηση στους κατοίκους οι οποίοι αντιδρούσαν θετικά και με χειροκροτήματα.
Την επόμενη εβδομάδα θα γίνει ξανά συνάντηση των φορέων για να καθορίσουν τα επόμενα βήματα του αγώνα.
Η συναυλία που ήταν να γίνει αύριο αναβλήθηκε και μάλλον πάει προς το τέλος της άλλης εβδομάδας.



 Από τις Αντιγειτονιές  εδώ

9 σχόλια:

Elva είπε...

Φιλη και σσα blackbedlam, καλημερα!

Φτασαμε να διεκδικουμε τα αυτονοητα, εκει μας εφτασαν οι πολιτικες τους και το χειροτερο ειναι οτι εμεις μοιαζουμε να μην αντιδρουμε οπως θα επρεπε!

Σημ. Διορθωσε αν θελεις το link για τις αντιγειτονιες, δεν παραπεμπει σωστα!


Πολλους χαιρετισμους απο Βορρα!

dimitris είπε...

Black Bedlam καλησπερα, πολυ σπουδαια η αποφαση να συμμετεχουν σε κοινη πορεια, ολοι οι πολιτικοι φορεις και εξυπνη η κινηση της πορειας-ενημερωσης των κατοικων της περιοχης.



υσ αν θες λυσε το ''προβλημα'', με τους ''προβληματικους'', ειναι σκετη ''κουραση'', το γηπεδικο στυλ...

blackbedlam είπε...

Τι να κάνω βρε Δημήτρη δεν μου αρέσει η λογοκρισία.
Απλά τον σβύνω τον ηλίθιο και στο κάτω κάτω έτσι ξεφτιλίζονται άστους να μην ξεχνιώμαστε.
Και κυρίως να μην τσιμπάμε και τους απαντάμε.
Να δεις την καινούργια ανάρτηση,θα είναι όλη δικιά τους.

blackbedlam είπε...

Δημήτρη χαίρομαι ιδιαίτερα που βρίσκεις σωστή την από κοινού πορεία και ενημέρωση.
Αυτό το κοινό εννοώ τόσα χρόνια.
Το πεζοδρόμειο όχι τα γραφεία.

Ανώνυμος είπε...

δεν μου αρέσει η λογοκρισία.Απλά τον σβύνω τον ηλίθιο.

Φοβερο.

Ειμαι υπερ της ελευθεριας του λογου υπο εναν ορο: να μην υπαρχει ελευθερια του λογου.

Ανώνυμος είπε...

λυσε το ''προβλημα'', με τους ''προβληματικους''

Εδώ μπορεί να το "λυσει το πρόβλημα" σβύνοντας τα σχόλια. Την κοινωνια όμως που σας εχει φτυσμενους δεν μπορείτε να τη σβυσετε.

Ανώνυμος είπε...

Κατα τα άλλα βγαίνει το ΚΚΕ και κατηγορει τους χρυσαυγιτες για τραμπουκισμο και μας λεει η κανελη οτι κινδυνευει η δημοκρατια.Ουτε στα επιπεδα ενος blog δεν την αντεχετε την δημοκρατια και τον αντιλογο.

Αντίσταση στις γειτονιές! είπε...

Πράγματι έχουμε πετύχει τον τελευταίο καιρό στο θέμα του 7ου νοσοκομείου, μάλλον για να το πω καλύτερα των νοσοκομείων στα Πατήσια, ένα πολύ καλό επίπεδο συνεργασίας.
Η πρόταση, με επιμονή μάλιστα, για κοινές συγκεντρώσεις και πορείες μετά το καλοκαίρι υπήρξε, ή μάλλον έγινε αποδεκτή μιας και κάποιοι την είχαμε πάντα, από τη Λαϊκή Επιτροπή της περιοχής, χωρίς προαπαιτούμενα και χωρίς να είναι απαραίτητο να συμφωνήσουμε σε όλα.
Φυσικά δε λείπει και η αντιπαράθεση απόψεων που κατά τη γνώμη μου είναι θεμιτή και αναγκαία.
Αυτό λειτούργησε θετικά σε αρκετό κόσμο στη περιοχή και οι δύο πρόσφατες συγκεντρώσεις ήταν οι πιο μαζικές που έγιναν από τον καιρό που ξεκίνησε η ιστορία με τις συγχωνεύσεις - κλείσιμο των νοσοκομείων.
Ο αγώνας για τα νοσοκομεία στα Πατήσια θα συνεχιστεί. Το 7ο είναι η αιχμή γιατί από την αρχή φάνηκε ότι πάει για κλείσιμο.
Η υπεράσπιση του νοσοκομείου, όπως και κάθε νοσοκομείου που θέλουν να κλείσουν από τα 50+ σε όλη την Ελλάδα, δεν έχει να κάνει μόνο με την πλευρά της υπεράσπισης - διεκδίκησης τώρα πια - του δικαιώματος στη δωρεάν υγεία αλλά και της δουλειάς των εργαζόμενων σε αυτά αφού τίποτα δεν τους εξασφαλίζει ότι ακόμη και η μεταφορά τους θα σημαίνει συνέχιση της δουλειάς τους. Και αυτό γιατί μέχρι τώρα δεν γίνονται μετατάξεις ή μεταθέσεις ούτε μεταφορά των οργανικών θέσεων ούτε μεταφορά-αύξηση των κρεβατιών στα νοσοκομεία υποδοχής που να δικαιολογεί και αύξηση των θέσεων σε αυτά.
Πρόκειται για ξεκάθαρη μείωση κρεβατιών (120 μόνο από το 7ο) σε μια τεράστια περιοχή, αφορά όλη την Αθήνα και η κυβερνητική προπαγάνδα έχει καταφέρει να το καλύψει μια χαρά αυτό. Δεν είναι τυχαίο ότι η συζήτηση από μεριάς Λυκουρέντζου εστιάζεται στα ...κτίρια.
Να 'σαι καλά Β.Β.

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...

Ούτε τα στοιχειώδη (περίθαλψη και βασικές ανάγκες) για να λειτουργεί με όσο το δυνατόν καλύτερους όρους "το γρανάζι της μηχανής" που λέγεται εργαζόμενος άνθρωπος - ούτε καν αυτό δεν εξασφαλίζουν πλέον οι καπιτάλες.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...