Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Ρωτούσαμε γιατι μας έχουν συλλάβει.........


 




Και κάποιος μου ψυθίρισε:
"Για να μην είστε εκεί"
 
  
263 μέρες ηρωικού ταξικού αγώνα.
Ένας αγώνας ορόσημο στην ιστορία των εργατικών αγώνων.
Φωτεινό παράδειγμα για το πως δίνονται οι μάχες.
Ένας αγώνας ανυποχώρητος,περήφανος,ηρωικός, που είναι βέβαιο ότι η ιστορία της εργατικής τάξης θα ανοίγει αυτές τις σελίδες κάθε φορά που θα θέλει να καμαρώσει,κάθε φορά που θα θέλει να υπερηφανευτεί κάθε φορά που θα θέλει να διδάξει.


Οι Χαλυβουργοί που η εικόνες τους άλλοτε έξω από την πύλη,άλλοτε γύρω από την φωτιά άλλοτε σε πορείες διαμαρτυρίας στους δρόμους της Αθήνας,αλλά κυρίως η απόφαση στα μάτια,το πείσμα,η αντοχή,η αποφασιστικότητά,ο ηρωισμός τους... θα κάνουν την δειλία, τον φόβο, την μικρότητα, τους συμβιβασμούς, την προδοσία,το ξεπούλημα της αξιοπρέπειας, να κραυγάζουν στα πέρατα τον εξευτελισμό τους.

Αυτή η αντρειοσύνη που δεν υπέκυψε μπροστά στην τρομοκρατία και στις προβοκάτσιες, μπροστά στους εκβιασμούς και στις ψεύτικες υποσχέσεις,αυτή η αντρειοσύνη που ύψωσε το ανάστημά της, θα ξεφτιλίζει ακόμη περισσότερο τα ανθρωπάκια τα φοβισμένα, τα τρομοκρατημένα, τα εξαγορασμένα που γονυπετείς εκλιπαρούν το έλεος του δυνάστη τους.  

Στις 5,30 το πρωί εισέβαλαν οι δυνάμεις καταστολής, προκειμένου να υλοποιήσουν τις επιταγές των αφεντάδων τους.
Μας συνέβαλαν χωρίς λόγο επικαλούμενοι ότι εμποδίζουμε εργαζόμενους που θέλουν να δουλέψουν!
Στις 5,30 το ξημέρωμα όταν ήμασταν 10 απεργοί περιφρούρηση και χωρίς να υπάρχει κανείς άλλος.Τον συνάδελφό μου τον συνέλαβαν ενώ κοιμόταν στο αυτοκίνητο!
Δήλωνε ένας από τους συλληφθέντες απεργούς από το τμήμα όπου κρατούνταν,δίχως να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες.
Περίμεναν να τους οδηγήσουν στον εισαγγελέα.
Ρωτούσαμε γιατί μας έχουν συλλάβει και ένας αστυνομικός μου απάντησε ψιθυριστά:
"Για να μην είσαστε εκεί"

Την στιγμή που στην πύλη της Χαλυβουργίας συνέρρεαν χιλιάδες κόσμου για συμπαράσταση στους απεργούς Χαλυβουργούς, ενάντια  στην τραμπούκικη επίθεση των ΜΑΤ που έφτασαν να ρίξουν και χημικά, ο Ρ/Σ του ΣΚΑΪ που όλο το προηγούμενο διάστημα και με όλα τα μέσα λοιδορούσε τους αγώνες των Χαλυβουργών, μέσω του δημοσιογράφου του Οικονόμου, αναρωτιόταν πως μπορεί μια "φούχτα"οπαδών του  ΠΑΜΕ  να έχουν δημιουργήσει μποτιλιάρισμα σε ολόκληρη την περιοχή.

"Κάποιος πρέπει να τους εμποδίσει κάποιος πρέπει να τους σταματήσει,μα δεν υπάρχει κανείς";

Αναρωτιόταν και καλούσε ουσιαστικά τις δυνάμεις καταστολής να αναλάβουν το έργο τους, το καλοπληρωμένο παπαγαλάκι του Αλαφούζου.
Την ίδια στιγμή που ήξεραν ότι το μποτιλιάρισμα κυρίως, έχει δημιουργηθεί από τις κλούβες και τις διμοιρίες των ΜΑΤ που έχουν παραταχθεί κατά μήκος της Λεωφόρου.

Ανακοίνωση για την τραμπούκικη επίθεση των ΜΑΤ, εξέδωσε το σωματείο των Χαλυβουργών.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»
Ασπρόπυργος, 19.7.2012
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου καταγγέλλει τη συγκυβέρνηση της Ν.Δ.ΠΑΣΟΚ ΔΗΜΑΡ. Αφού όλο το προηγούμενο διάστημα έκανε όλα τα χατήρια στο Μάνεση, του έδωσε ό,τι ζήτησε, σήμερα τα χαράματα υλοποίησε μια ακόμα εντολή του. Με ολόκληρο στρατό, ΜΑΤ, χημικά, γκλόμπς, καταδρομικά τζιπάκια, χτύπησε τους απεργούς χαλυβουργούς. Με τη συνοδεία διμοιριών των ΜΑΤ προσπάθησαν και έβαλαν στο εργοστάσιο τους διευθυντές και τον απεργοσπαστικό μηχανισμό που έχει δημιουργήσει ο Μάνεσης.
Φαίνεται καθαρά ποια συμφέροντα εξυπηρετεί η κυβέρνηση.
Είναι γελασμένοι αν με τέτοιες ενέργειες πιστεύουν ότι θα καταφέρουν να σπάσουν τον ηρωικό αγώνα των χαλυβουργών που κρατάει εδώ και 9 μήνες.
Φάνηκε καθαρά ότι όλες αυτές τις μέρες που ο υπουργός εργασίας έδειχνε ότι πίεζε την εργοδοσία για να βρεθεί λύση, στην ουσία προετοίμαζαν την επίθεση με τα ΜΑΤ.
Ο υπουργός δικαιοσύνης της Δημοκρατικής Αριστεράς δηλώνει αναρμόδιος.
Οι μάσκες έπεσαν.
Είναι βαθιά γελασμένοι αν νομίζουν ότι με ΜΑΤ, χημικά και γκλόμπς θα μας κάνουν σκλάβους.
Καλούμε την εργατική τάξη, όλο την εργαζόμενο λαό σήμερα στις 5.30 το απόγευμα σε συγκέντρωση στη γέφυρα Ασπροπύργου.
Το Διοικητικό Συμβούλιο καλεί αύριο όλους τους χαλυβουργούς σε Γενική Συνέλευση στις 11π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας.
Ο αγώνας των χαλυβουργών είναι υπόθεση όλων των εργατών.

Ο Πρόεδρος Γ. Σιφωνιός
Ο Γεν. Γραμματέας Θ. Παυλάκης


Αλλά και το ΠΑΜΕ,που όλο το προηγούμενο διάστημα και από την αρχή της απεργίας συμπαραστάθηκε με όλους τους τρόπους και όλα τα μέσα στον δίκαιο αγώνα των απεργών.
 "Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα του σωματείου των εργαζομένων στη χαλυβουργία Ασπροπύργου για συγκέντρωση καταδίκης ενάντια στην κυβέρνηση και τις δυνάμεις καταστολής, καταδίκης της μεγαλοεργοδοσίας και συμπαράστασης στους απεργούς χαλυβουργούς, καλεί τα συνδικάτα, κάθε εργαζόμενη και εργαζόμενο να δώσουν μαζικό, μαχητικό παρόν.
Η συγκέντρωση θα γίνει στη Γέφυρα του Ασπρόπυργου σήμερα ώρα 5.30 το απόγευμα".

Σε ανακοίνωσή του το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος αναφέρει:

"Το ΚΚΕ καταγγέλλει την κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ ως την βασική υπεύθυνη για την εισβολή των ΜΑΤ μετά από εισαγγελική εντολή.Καταγγέλλει την χρήση χημικών τους ξυλοδαρμούς και τις συλλήψεις απεργών προκειμένου να προστατευτεί ο απεργοσπαστικός μηχανισμός του Μανεση ............Το χτύπημα που επιχειρήθηκε τα ξημερώματα με γκανγκστερικό τρόπο δεν 
στοχεύει μόνον τους αγωνιστές χαλυβουργούς που απεργούν επί 9 μήνες για τα στοιχειώδη δικαιώματά τους.
Αποτελεί επίθεση στο σύνολο της εργατικής τάξης, προκειμένου να σκύψει το κεφάλι,για να περάσει ο οδοστρωτήρας της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής.
 
Το ΚΚΕ απαιτεί να αποσυρθούν αμέσως τα ΜΑΤ από την "Χαλυβουργία" και να αφεθούν ελεύθεροι 
 οι συλληφθέντες.
 
Καλεί σε ένταση της αλληλεγγύης στον αγώνα των Χαλυβουργών.
 
Η τρομοκρατία κατά του λαού μας δεν πρέπει να περάσει

Στο μεταξύ η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ με τον Σπ.Χαλβατζή και τον Χρήστο Κατσιώτη, προχώρησαν σε διαβήματα διαμαρτυρίας στους Υπουργούς Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, αλλά και στον αρχηγό της ΕΛΑΣ.

Αλλά και ο Σύριζα,  ο ΑΝΤΑΡΣΎΑ,το ΝΑΡ,το ΚΚΕ μλ, εξέδωσαν ανακοινώσεις και τάσσονται  στο πλευρό των απεργών χαλυβουργών, δηλώνοντας την συμπαράστασή τους στα δίκαια αιτήματά τους.
Καταδικάζουν την τρικομματική κυβέρνηση που απροκάλυπτα στέκεται στο πλευρό του Μάνεση και θέτει στην υπηρεσία του, τους κατασταλτικούς της μηχανισμούς,προκειμένου να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της μεγαλοεργοδοσίας.

Καλούν με την σειρά τους στην συγκέντρωση που θα γίνει στις 5,30 στην ΓΕΦΥΡΑ ΤΟΥ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ.

ΟΛΟΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΎΜΕ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΜΑΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΤΟΝ ΗΡΩΪΚΟ ΑΓΏΝΑ ΤΩΝ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΩΝ.
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΓΕΦΥΡΑ ΤΟΥ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ,ΣΤΙΣ 5,30

ΦΥΓΑΜΕ!







 

13 σχόλια:

Κώστας Παπαδόπουλος είπε...

Όλοι με τους Χαλυβουργούς!

2012_06_07_mat-xrysavgitesΔελτίο Τύπου ΚΟΕ - 20/07/2012

Η αντεργατική, αντιδημοκρατική και αντισυνταγματική ενέργεια της τρικομματικής συγκυβέρνησης, να στείλει τα ΜΑΤ στη Χαλυβουργία, αποτελεί πρόκληση απέναντι συνολικά στην εργατική τάξη και τους εργαζόμενους.

Οι Μνημονιοφύλακες της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ πίστεψαν ότι μετά από 265 μέρες απεργίας θα μπορούσαν να κάμψουν την αντίσταση των απεργών Χαλυβουργών και να οδηγήσουν σε μια εκδικητική και φρονηματική νίκη της εργοδοσίας. Θέλουν να κάμψουν το φρόνημα των απεργών, το φρόνημα των εργαζομένων που αγωνίζονται, το φρόνημα όλου του Ελληνικού λαού που αντιστέκεται στο Μαύρο Μνημονιακό Μέτωπο.

Όμως και αυτή τη φορά κάνουν λάθος. Το κλίμα ολόθερμης συμπαράστασης στους απεργούς Χαλυβουργούς καλύπτει ολόκληρη την Ελλάδα. Η εργατική τάξη, οι εργαζόμενοι, ολόκληρος ο ελληνικός λαός παίρνει θέση στο πλάι των Χαλυβουργών, όπως έχει κάνει εδώ και 9 μήνες τώρα.

Η καρδιά και το μυαλό όλων μας βρίσκεται στον Ασπρόπυργο. Είναι ο δικός μας αγώνας. Χθες ήταν η Μαδρίτη και οι Ανθρακωρύχοι της Ισπανίας. Σήμερα εμείς.
Όλοι ενωμένοι. Όλοι στην πύλη της Χαλυβουργίας.
Από σήμερα στις 5:30 το απόγευμα

–συγκέντρωση στον Κόμβο Ασπρόπυργου και πορεία στη Χαλυβουργία–
και μέχρι τη νίκη!

Ανώνυμος είπε...

Κανένα κουμούνι να μη βρίσκει δουλειά. Να μείνουν όλα τα κουμουνια ανεργα να ψοφήσουν να γλυτώσουμε. Ηδη στην εταιρία μου σε περνανε απο 15 φίλτρα και έχουν δώσει γραμμή απαγορευεται αυστήρως η πρόσληψη φιλικά διακειμενων στο κκε.Να πάτε όλοι στο διάολο να ψοφήσετε να ησυχάσουμε. Καταστρέψατε την ελλάδα και έχετε κλεισει όλες τις βιομηχανίες.

Πρέπει το κκε να τεθει εκτος νόμου το συντομότερο. Ολοι άνεργοι και οσοι δεν ψοφήσετε στα ξερονήσια όλοι να ξεμπερδέυουμε απο σας.

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΛΥ ΜΠΟΧΑ Η ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΑΝΑΡΤΗΣΗ!

ΤΙ ΔΙΑΟΛΟ, ΣΕ ΒΟΘΡΟ ΕΠΕΣΕΣ, ΡΕ ΦΑΣΙΣΤΟΜΟΥΤΡΟ;


NIKOΛΑΣ

blackbedlam είπε...

Ε,όλα τα είχαμε διαβάσει αυτό του Ανώνυμου των 10,41 δεν μου έχει ξανατύχει.
Έχω δει βλαμμένα, έχω μιλήσει με ανέραστα που επιδίδονται σε χειρομαλάξεις, αλλά αυτό δεν μου έχει ξανατύχει.
Ρε μπας και είσαι ο Λεβέντης σε αντικουκουέ έκδοση;
Αυτό δεν θα το σβήσω, θα μείνει σαν δείγμα ανέραστου εκτοπλάσματος.

ΥΓ το επόμενο που θα γράψεις βλαμμένο, θα το σβήσω να το ξέρεις εκτός και αν βγάζει περισσότερο γέλιο από αυτό.

PHOTO ΤΙΤΛΟΙ είπε...

Ολοι δίπλα στους ηρωικούς χαλυβουργούς

Κώστας Παπαδόπουλος είπε...

όχι μην τα σβύνεις αυτά black είναι γραμμένα σε αντικομμουνιστικό οίστρο . Μια χαρά δείγμα είναι !!
Μπορεί να το έχει πάθει και απο το "φιλτράρισμα" που λέει ότι κάνουν στην εταιρεία του .

Ανώνυμος είπε...

Ο χάλυβας απο Κίνα εξάγεται με 400 δολάρια τον μετρικό τόνο και ο Κινέζος εργάτης παίρνει κάτω από 150 δολάρια τον μήνα και χωρίς ασφάλεια ....Ο χάλυβας στην Ελλάδα κοστίζει περί τα 600 δολάρια τον μετρικό τόνο και ο Έλληνας εργάτης πληρώνεται 4 - 5 φορές παραπάνω.. Μας αρέσει δεν μας αρέσει αυτή είναι η πραγματικότητα και οι εταιρείες μας πρέπει να ανταγωνίζονται σε αυτό το περιβάλλον αλλιώς θα κλείσουν. Με 700 και 1000 Ευρω μισθό (με ασφάλιση) κλείνεις γιατί είναι φτηνότερο να εισάγεις ... Μπορεί να μην μας αρέσει αλλά για την παραγωγή προϊόντων χαμηλής τεχνολογίας χωρίς υψηλή προστιθέμενη αξία δεν μπορείς να πληρώνεις με μισθούς που πληρώνονται εργάτες προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας (π.χ αυτοκίνητα) ... Τώρα γιατί φθάσαμε μέχρις εδώ και απέτυχαν οι Ελληνικές προσπάθειες αυτοκινητοβιομηχανίας (ΝΑΜΚΟ , ΝΙΣΑΝ, ΠΙΡΕΛΛΙ) ρωτήστε κατα Περισσό μεριά

Ανώνυμος είπε...

Το κρατος αυτο δεν εχει δουλειες εξ'αιτιας ανθρωπων σαν και λογου σου, "που δεν σκυβουν το κεφαλι" στο "κεφαλαιο".Ε ρε τρελλα που δερνει αυτον τον τοπο. Πουθενα στον κοσμο δεν ακους τετοια απολιθωματα, μονο σε καμια Β. Κορεα, γιατι και στην Κουβα αρχισαν και ξυπνανε. Αν δεν υπαρχει μανατζερ αγορι μου, αποκλειεται να σταθη οποιαδηποτε επιχειρηση,και ο λογος που πεσαν ολοι οι "σοσιαλιστικοι παραδεισοι" ειναι αυτος, ολα τα κοπροσκυλα που ειχαν και γλυψιμο τους κοματαρχες, "δουλευαν" δηλ δεν πατουσαν. Αποτελεσμα το εργοστασιο δεν παρειγε τιποτα, δεν υπηρχαν πραγματα στην αγορα, αποτελεσμα και οι συνεπεις εργατες, σου λεγαν γιατι να δουλεψω, αφου θα παρω τα ιδια με τους κοπριτες που δεν δουλευουν καθολου. Εκει ακριβως οφειλεται η πτωσις του σοσιαλιστικου παραδεισου, στην ελλειψη κινητρου, και στην ελλειψη πραγματων στην αγορα. Οι Κινεζοι το καταλαβαν αυτο, και μετα απο καμια 20ρια χρονια δοκιμες, ειδαν οτι δεν πηγαιναν πουθενα, και γυρισαν στην καπιταλιστικη οικονομια, και ηδη στην Κουβα κανουν το ιδιο. Εχει αποδειχθη ιστορικως για τους παραπανω λογους, οτι εργοστασιο χωρις αφεντικα, παει κατα διαβολου, δυστυχως, γιατι δυστυχως δεν ειναι ολοι οι ανθρωποι συνεπεις στην εργασια τους και αποτελεσμα ειναι οτι αν δεν υπαρχει μανατζερ και αξιολογηση και φοβος απολυσεως το εργοστασιο παει κατα διαολου, αυτη ειναι η αληθεια ειτε μας αρεσει ειτε οχι, απλα κυταξε τι γινεται στο Ελληνικο δημοσιο, ειδικα με την ιδιοσυγκρασια που εχει ο Ελληνας.

pavlosk είπε...

Αγοράστε μάγκες κινέζικο χάλυβα. Βάλτε κινέζικη μπετόβεργα στα σπίτια σας. Και όταν θα σας πλακώσουν στον επόμενο σεισμό τα μπετά, ρίξτε τα...στους κομμουνιστές. Για όποιον γνωρίζει έστω και τα στοιχειώδη από οικοδομή, για όποιον γνωρίζει τι σημαίνει ποιοτικός έλεγχος και πως εξαρτώνται ανθρώπινες ζωές από αυτόν τόσο στην παραγωγή του προϊόντος όσο και στην διάθεση του στην αγορά, οι παραπάνω ανώνυμες φλυαρίες εκ του ασφαλούς χαρακτηρίζουν τον ωκεανό βλακείας και επικινδυνότητας που κολυμπάνε οι εν λόγω σχολιαστές.

Νίκη στους χαλυβουργούς! Όποιος θέλει να γίνει Κινέζος να πάει στην Κίνα. Εμείς θα επιμένουμε στο "ακριβό" μεροκάματο και το ποιοτικό προϊόν.

akrat είπε...

καλημέρα

ο αγώνας αυτός αποτελεί παρακαταθήκη...

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε,ότι ασφαλίτικη ψυχροπολεμική προβοκατόρικη μαλακία υπάρχει την είπες κάνε και λίγο διάλειμα ρε φίλε γιατί η πολύ ξερολίαση σε έχει πειράξει(άσχετα που δεν ξέρεις τι σου γίνεται)....τράβα φίλα καμιά κατουρημένη ποδιά και άσε τις Κούβες και τις Β. Κορέες στην ησυχία τους....Γιώργος Τσουκνίδας

dimitris είπε...

blackbedlam καλησπερα, οι απογονοι, του παγκαλου, του μεταξα, του μανιαδακη των χουνταιων, χαρη στους μ.....πασοκονουδιτες σηκωσαν παλι κεφαλι, κυκλους κανει η ιστορια, μονο που τωρα ειναι ΚΩΜΙΚΟΤΡΑΓΙΚΟΣ, φατσες και '' μυαλα''..............ασορτι...

Ανώνυμος είπε...

Καλό κουμούνι το νεκρό κουμούνι. Ψοφάτε ρε να ησυχάσει η αθρωπότητα απο τα μιάσματα.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...