Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012


 Εκτιμήσεις,κριτική και αυτοκριτική του ΚΚΕ, για τα αποτελέσματα των εκλογικών αναμετρήσεων

  Οι εκτιμήσεις της ΚΕ του ΚΚΕ για τα εκλογικά αποτελέσματα τόσο της 6ης του Μάη όσο και της 17ης του Ιούνη,  είδαν το φως της δημοσιότητας χθες 10/7/2012.
Ενδιαφέρουσες εκτιμήσεις που πρέπει να τις διαβάσει με πολύ προσοχή ο κάθε ενδιαφερόμενος και να ερμηνεύσει ακόμη και πίσω από τις γραμμές το νόημα τους και αυτό που θέλουν να πουν.

Από τις εκτιμήσεις του Κόμματος,προκύπτουν ευθύνες  και για την   ΚΕ αλλά και για το  ΠΓ.



Ελπίζω ότι τα σημεία έντονης θα έλεγα  αυτοκριτικής τόσο της ΚΕ και του ίδιου του ΠΓ, όσο και η επισήμανση αδυναμιών,κενών και προβλημάτων που εμφάνισαν οι  ΚΟΒ, και τα κομματικά μέλη , να μην θεωρηθεί από κάποιους φίλους άλλα και από μέλη του κόμματος σαν "αντικομματική", όπως ονομάζονταν   όποια προσπάθεια επισήμανσης αδυναμιών, προβλημάτων, κενών, που υποδεικνύονταν από φίλους του κόμματος και εδώ, στην μπλοκοπεριοχή μας με στόχο πάντα, από  όσους εγώ γνωρίζω να συμβάλλουν στην μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα της δράσης ενάντια στο απάνθρωπο αυτό σύστημα.
Υπάρχουν παραλήψεις σε αυτήν την ανακοίνωση;
Θα μπορούσε κανείς να πει ότι υπάρχουν για παράδειγμα δεν γίνεται αναφορά στον χαρακτήρα και τα αίτια της κρίσης,πράγμα που το θεωρώ παράληψη μιας και αυτό είναι το βασικό που δεν μπορέσαμε να κοινωνήσουμε με τον κόσμο,παρ΄ότι επισημαίνεται.
Πιστεύω ότι βασική μας αδυναμία υπήρξε αυτό ακριβώς με αποτέλεσμα ο λαός να αποδίδει τις ευθύνες και τα αίτια της κατάστασής στην οποία έχει περιέλθει, ανάλογα με το τι του σερβίρουν κάθε φορά και ανάλογα, πώς ίδιος μέσα από την Μαζική προπαγάνδα, αντιλαμβάνεται τα αίτια. 
Και αυτά στοχοποιεί.
Έτσι άλλοι πιστεύουν ότι φταίει η ανικανότητα των πολιτικών ηγετών  να διαχειριστούν την κρίση και θέλουν να αλλάξουν τα "ανίκανα" πρόσωπα με άλλα πιο ικανά.
Άλλοι έχουν πεισθεί ότι την ευθύνη την έχουν όλοι οι αλλοδαποί που τους πήραν τις δουλειές και στοχοποιούν τους αλλοδαπούς.
Άλλοι πάλι πείσθηκαν ότι η αιτία για τα δεινά τους είναι το μνημόνιο και θέλουν είτε να το καταγγείλουν (και δεν τους βγήκε),είτε να το διαπραγματευτούν!(αυτό και αν δεν τους βγει).
...............
Συνεπώς με κάθε ευκαιρία και μέσα από τα κείμενα του κόμματος θα πρέπει να τονίζονται οι λόγοι και τα αίτια της σημερινής παγκόσμιας κρίσης και το αδιέξοδο της κατάστασης μέσα στα πλαίσια του συστήματος.
Θα σταθώ στα σημεία της κριτικής στην οποία προβαίνει το κόμμα μέσα από την ανακοίνωσή του, γιατί είναι ακριβώς αυτά τα σημεία που πρέπει ο καθένας που νοιάζεται για την λαϊκή υπόθεση, που θέλει να συμβάλλει ουσιαστικά, να τα πάρει σοβαρά υπόψη του.
Και κάθε προσπάθεια να περιοριστούμε σε μια απλή ανάγνωσή της ή στα σημεία εκείνα που περιλαμβάνουν τις σύνθετες και δύσκολες συνθήκες μέσα στις οποίες καλούνται να δράσουν μέλη και φίλοι του κόμματος, δεν θα βοηθήσει στην παραπέρα ανάπτυξη του κινήματος,πράγμα που είναι ο στόχος μας.
Αλλά και γιατί στο κάτω κάτω είναι και μια δικαίωση για όσους από εμάς επεσήμαναν τις αδυναμίες αυτές από τα πριν και έγιναν στόχος σκληρής κριτικής και που τους καταλόγιζαν αντικομματική συμπεριφορά ή και τους ταύτιζαν με προβοκατόρικα μπλοκ.
 Χαρακτηριστική είναι η κουβέντα που έγινε με την ανάρτηση μου με τίτλο :
ΤΟ ΣΤΡΟΥΘΟΚΑΜΗΛΙΖΕΙΝ ΕΣΤΙ ΦΙΛΟΣΟΦΕΊΝ ΕΔΩ ,που η καλή φίλη Εlva αναδημοσίευσε στο γλόμπιν ΕΔΩ και, ακολούθησε και εκεί μια ακόμη πιο έντονη αντιπαράθεση και αυθαίρετα συμπεράσματα.
Το κείμενό μου έκλεινε με την εξής επισήμανση:
"Αν λοιπόν δεν σκύψουμε με μεγάλη προσοχή στις δικές μας αδυναμίες, αν δεν βάλουμε τον πήχη των απαιτήσεών μας πιο ψηλά,αν  δεν ορθώσουμε το μπόι μας πρώτα και κύρια στις δικές μας αδυναμίες  και πάντοτε εντοπίζουμε και αποδίδουμε σε όλους τους άλλους και στους μηχανισμούς τους την χειραγώγηση του λαϊκού παράγοντα, τότε εκτός του ότι αυτοακυρωνόμαστε ,θα έχουμε αναγάγει τον Στρουθοκαμηλισμό σε φιλοσοφία".
Οι εκτιμήσεις της ΚΕ του ΚΚΕ πρέπει να γίνουν αντικείμενο μελέτης και επεξεργασίας και να αφομοιωθούν κυρίως από τα κομματικά μέλη και τα στελέχη του Κόμματος,γιατί αυτά είναι που θα κληθούν να εκλαϊκεύσουν αυτές τις εκτιμήσεις και ότι αυτές συνεπάγονται.
Διαφορετικά θα μείνουν γράμμα κενό.


Ανακοίνωση της ΚΕ του ΚΚΕ για την αποτίμηση των εκλογικών αποτελεσμάτων. ΕΔΩ

Η ΚΕ εκτιμά ότι υπάρχει σοβαρή έλλειψη στη δουλειά του Κόμματος με τον περίγυρό του, τους φίλους και οπαδούς για την ανάδειξη των θέσεών μας σχετικά με το χαρακτήρα των εκλογών για το αστικό κοινοβούλιο και την ανάδειξη κυβέρνησης στα πλαίσια του συστήματος ευρύτερα. Αυτό δεν έρχεται καθόλου σε αντίθεση με την ανάγκη να ισχυροποιείται το ΚΚΕ και στο αστικό κοινοβούλιο, ως δύναμη εργατικής - λαϊκής αντιπολίτευσης, όμως δεν πρέπει να θεωρούνται οι εκλογές ως η μάχη των μαχών, αποσπασμένη από το επίπεδο ανάπτυξης της ταξικής πάλης.

................ δεν οδήγησαν στη συνειδητοποίηση του χαρακτήρα της κρίσης, στην αποδοχή της πολιτικής εξόδου από αυτή, με σύγκρουση με την ΕΕ - μονομερή διαγραφή του χρέους - κοινωνικοποίηση των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής. Ήταν αγώνες που δεν αναχαίτισαν τα μέτρα. Δεν συνοδεύτηκαν από άνοδο της μαζικότητας των συνδικαλιστικών οργανώσεων των  
.......................
 Η ΚΕ εκτιμά το κάθε φορά εκλογικό αποτέλεσμα, είτε είναι θετικό είτε αρνητικό όπως αυτό της 17ης Ιουνίου, παίρνοντας υπόψη τις αντικειμενικές συνθήκες διεξαγωγής των εκλογών σε συσχέτιση με τη δράση και τους χειρισμούς του υποκειμενικού παράγοντα. Η συσχέτιση αντικειμενικών και υποκειμενικών παραγόντων είναι αναγκαία, γιατί μόνο έτσι μπορεί το Κόμμα μας να δει συγκεκριμένα τις υποκειμενικές αδυναμίες και τα λάθη του, ώστε να κατακτά την ικανότητα να προωθεί την στρατηγική του σε οποιεσδήποτε συνθήκες, λιγότερο ή περισσότερο ευνοϊκές.

Το εύρος και η αντοχή της εκλογικής δύναμης του Κόμματος καθορίζεται από το επίπεδο της ταξικής πάλης και αποτελεί δείκτη της. Το επίπεδο της ταξικής πάλης προκύπτει από την αλληλεπίδραση της δράσης του υποκειμενικού παράγοντα με τους αντικειμενικούς, καθοριστικούς παράγοντες που είναι οι εξελίξεις στην καπιταλιστική οικονομία, στην ταξική διάρθρωση κ.α.
Με βάση τα παραπάνω κριτήριο της αυτοκριτικής προσέγγισης της ΚΕ για τη δράση του Κόμματος γενικά και στην εκλογική περίοδο είναι:
Πρώτον, αν η δράση μας αξιοποίησε όλες τις δυνατότητες που έδωσαν οι αντικειμενικές συνθήκες τα προηγούμενα χρόνια για να οξυνθεί η ταξική πάλη, να διευρυνθεί ο περίγυρος του Κόμματος και να βαθύνει η συμφωνία του με την στρατηγική του, η αποφασιστικότητά του να την υποστηρίξει σε όλες τις συνθήκες και εκλογικά, χωρίς διακυμάνσεις.
Δεύτερον, αν κατά την εκλογική αναμέτρηση οι χειρισμοί και η δράση μας συμβάλλανε ώστε να ενισχύονται οι θετικές και να αποδυναμώνονται οι αρνητικές εκλογικές τάσεις που γενικά καθορίζονται από το επίπεδο της ταξικής πάλης.
Πιο συγκεκριμένα:
- Η εκλογική αναμέτρηση ανέδειξε τις μακροχρόνιες αδυναμίες και καθυστερήσεις στην δουλειά μας για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, την ενίσχυση της κοινωνικής συμμαχίας, την κομματική οικοδόμηση σε συνθήκες που υπάρχουν δυσκολίες στην οργάνωση των μαζών, ώστε να εξαντλούνται όλες οι δυνατότητες που απορρέουν από τις αντικειμενικές εξελίξεις. 

. Σε τελευταία ανάλυση η ΚΕ έχει την πρώτη ευθύνη, επίσης όλα τα καθοδηγητικά όργανα, η κάθε ΚΟΒ, πώς τελικά δρούμε στις μάζες με τις θέσεις μας, με μαχητικότητα και ικανότητα συσπείρωσης δυνάμεων που έχουν διαφορετικές αντιλήψεις και διαφορετικό επίπεδο πείρας και θέλησης για δράση.
.
-Η ΚΕ δεν μπόρεσε, επίσης, με βάση το ύψος των αναγκών και των δικών της κατά καιρούς διαπιστώσεων, να προσανατολίσει πρακτικά όλο το Κόμμα να απευθύνεται κυρίως στις νεώτερες ηλικίες με κοινωνικοταξικά βέβαια κριτήρια. 

.....................
Δεν μπόρεσε να συντονίσει την δουλειά όλου του κόμματος με την στήριξη και βοήθεια της ΚΝΕ,
.....................
Αποδείχθηκε ότι απαιτείται να οικοδομούνται πιο στενοί ιδεολογικοπολιτικοί δεσμοί με τους φίλους και οπαδούς, ως μόνιμο στοιχείο στη δουλειά μας 
....................
 Αυτό προϋποθέτει το κομματικό δυναμικό να βοηθιέται και να προσανατολίζεται στην ανάπτυξη μεγαλύτερης ικανότητας στην εκλαΐκευση των θέσεων του Κόμματος, της στρατηγικής του.
-Η ΚΕ και ιδιαίτερα το ΠΓ, αδύνατα και πίσω από τις απαιτήσεις αντιμετώπισε τις ανάγκες της προπαγάνδας 
.......................
. Η αυτοκριτική της ΚΕ στο επίπεδο της προπαγάνδας αναφέρεται στις μορφές ζωντανής προπαγάνδας, που διευκολύνει το διάλογο, τη συμμετοχή, 
......................
. Το ΚΚΕ έδωσε μια μάχη κόντρα στο ρεύμα, σε συνθήκες εξαιρετικά δύσκολες και περίπλοκες. Βρέθηκε αντιμέτωπο και με αδυναμίες, ελλείψεις και καθυστερήσεις, τις οποίες οφείλει να αντιμετωπίσει και μπορεί να αντιπαλέψει καθώς οι απαιτήσεις του αγώνα θα αυξηθούν απότομα το επόμενο χρονικό διάστημα.

Να δουλέψουμε για την επιτυχία όλων των εκδηλώσεων του 38ου Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του ΟΔΗΓΗΤΗ με κεντρικό σύνθημα «Δίνε το χέρι σου σε όποιον σηκώνεται… Εσύ να πάρεις πρέπει την εξουσία…!» Η επιτυχία του θα εξαρτηθεί από το κατά πόσο θα προσανατολιστούν καθοδηγητικά όλες οι ΚΟΒ και οι ΟΒ στην ενημέρωση-συζήτηση και διακίνηση του κουπονιού με πολιτικά κριτήρια, να κάνουν δουλειά συσπείρωσης δυνάμεων, να επικοινωνήσουν με νέες ηλικίες, νέους και νέες εργάτες και εργάτριες, ανέργους, μαθητές, μαθήτριες, σπουδαστές, φοιτητές, άλλους εργαζόμενους.




Και ένα τελευταίο μιας και πολύς λόγος έχει γίνει για τις αιτίες που οδήγησαν στα αποτελέσματα των δύο εκλογικών αναμετρήσεων όπου επικρατούσε η άποψη σε  φίλους και μέλη του κόμματος  ότι φταίει ο κόσμος που δεν καταλαβαίνει που είναι βολεμένος,τρομαγμένος φοβισμένος συμβιβασμένος που,που,που τελικά έχει αυτός την ευθύνη και επιτέλους "ας φάει το πιάτο που στο κάτω κάτω δεν του σερβίρισε το ΚΚΕ".(ή κάπως έτσι είναι διατυπωμένο σε σχόλιο καλού φίλου του μπλοκ)
Εσφαλμένες  αντιλήψεις, επικίνδυνες.


Ριζοσπαστης 10/7/2012 εδω
Από την πρωτολογία της Αλέκας στην βουλή κατά την Συζήτηση για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης


Παρά το αποτέλεσμα, εμείς θεωρούμε ότι κανένας δεν έχει δικαίωμα να πει στο λαό "έτσι ψήφισες. Καλά να πάθεις" και να αδιαφορήσει για τη στήριξη των αγώνων και τη μέχρι αυτοθυσίας υποστήριξη των δικαιωμάτων του, όπως βεβαίως κι ο ελληνικός λαός δεν πρέπει να σκέφτεται ότι είναι συνένοχος σε μία σε μία τέτοια κατάληξη.


 

69 σχόλια:

TRASH είπε...

Aγαπητή ΒΒ,
δεν βλέπω με ποιόν τρόπο η εκτίμηση της ΚΕ, δικαιώνει κατά τον οποιονδήποτε τρόπο το κείμενο σου στο οποίο παραπέμπεις.
Αυτό γιατί ενώ στην εκτίμηση της ΚΕ γίνεται κριτική και αυτοκριτική, το δικό σου κείμενο ήταν τόσο γενικό που περνούσε στο πεδίο της ισοπέδωσης, αφήνοντας μάλιστα στον κακόπιστο και το περιθώριο να αμφισβητίσει όχι μόνο τακτικές κινήσεις, αλλά και την ίδια την στρατηγική και ιδεολογία του κόμματος.
Στον συγκεκριμένο χρόνο που είχες δημοσιεύσει το κείμενο σου, ελόχευε ο κίνδυνος, από την μία να μην μπορείς να θέσεις συγκεκριμένα ζητήματα δημόσια πριν αυτά συζητηθούν εκτενώς από την μία (τον οποίο και απεφυγες), ή να είναι τόσο γενικόλογο που να γίνεται ισοπεδοτικό από την άλλη. Ηταν μία παγίδα την οποία (κατά την προσωπική μου αντίληψη) δεν απέφυγες τότε, και για αυτό είχα διαφωνήσει μαζί σου.
Επιπλέον οι θέσεις της ΚΕ δεν είναι μία εν θερμώ αποτίμηση αλλά, προήλθαν από μία σειρά συζητήσεων-εκτιμήσεων με μέλη και φίλους του κόμματος, οι οποίες έγιναν συντεταγμένα και ΕΝΤΟΣ των κομματικών οργανώσεων.

Σιχτιρίζι είπε...

Γιώργο,
Επαναστατικό καθήκον είναι και ο εντοπισμός και η αποκάλυψη των μηχανισμών αυτού του συστήματος (που υποτίθεται η αποδιοργάνωση και η κατάργησή του είναι ο τελικός σου στόχος) οι οποίοι αναστέλουν, υποσκάπτουν,ακυρώνουν η αφομοιώνουν τις δυνατότητες της θεωρητικής και της πρακτικής πάλης ενάντιά του.
Αυτό από μόνο του δεν φτάνει φυσικά αλλά είναι πολύ σημαντικό.
Το ΚΚΕ είναι ένας από αυτούς τους μηχανισμούς στην μεταπολιτευτική Ελλάδα.
Συνοπτικά και δίχως επιχειρήματα στα σχόλια μου (βλ. προηγούμενης ανάρτησης) είπα τα όσα η εμπειρία και η θεωρία μπορεί να αποδώσει σε αυτόν τον μηχανισμό αναστολής της επαναστατικής δράσης.
Το έκανα συνοπτικά όπως είπα, δίχως επιχειρήματα γιατί αυτά έχουν εξαντληθεί από τους ίδιους τους αγωνιστές που αναλώθηκαν ειλικρινά σε αυτήν την "πραγματική ψευδαίσθηση", από την ίδια την ιστορία , αλλά και από σχολιαστές, στοχαστές, ερευνητές και θεωρητικούς εδώ και πάνω από πενήντα χρόνια. Και αυτά συνδιασμένα αποκλείουν τον "δάκτυλο της ασφάλειας" ή των μυστικών υπηρεσιών που αποτελεί την "επωδό του τρόμου" ως αντεπιχείρημα.
Το ΚΚ ανα τον δυτικό κόσμο, σταμάτησε να παράγει θεωρητικό έργο (άρα και επαναστατικές πρακτικές) λίγο πρίν τον 2οΠΠ.
Τελευταίος μεγάλος θεωρητικός πόυ έβγαλε το ΚΚ μέσα από τις τάξεις του ήταν ίσως ο Γκράμσι. Που εδώ που τα λέμε δεν βγήκε και μέσα από τις γραμμές του ΚΚΙ μιας και σχεδόν αυτός ήταν που το ίδρυσε! (πέθανε στην φυλακή προπολεμικά)

Αυτό τώρα που προκαλεί εδώ εντύπωση είναι κατ αρχήν η Black Bedlam που επιμένει ότι "έζησε" τους αγωνιστές, (και εννοεί μάλλον πως γνώρισε κάποιους αντιστασιακούς αγωνιστές) αφήνοντας εσκεμένα να εννοηθεί από την κουβέντα της ότι τους έζησε όχι στο πλαίσιο μιας μουσειακής θεαματικής οικοιοποίησης από τον μηχανισμό ή μέσα από μια κοινωνική συνάφεια του, αλλά στην πολιτική πράξη του. Μίλάει για διώξεις και εννοεί προφανως ότι ο τάδε δυσκολεύτηκε να βρεί δουλειά (πραγμα το οποίο σε καμία περίπτωση δεν συνέβει που-θε-να στην μεταπολιτευτική επικράτεια σε κανέναν εξ αιτίας της κομματικής του στράτευσης. Το αντίθετο θα έλεγα.)
Το ίδιο και εσύ μιλάς για τετριμένα προβλήματα της καθημερινότητας, αναπαράγοντας με τον λόγο σου αντενεργά στερεότυπα, για γραμμή παραγωγής (της fiat ας πούμε?) για το "αφεντικό", τον "γίγαντα λαό" με το Λ κεφαλαίο, και μεγενθύνοντας τα δημιουργείς μια αφαίρεση που ενισχύει αμέσως την στρέβλωση του πραγματικού και την αδιαλλακτή προσκόλληση σε αυτήν.
Η δουλειά μου είναι να εκθέτω το υπερεγώ της Ιδεολογίας. (το χούι αυτό το χω ίσως πάρει από τον Μάρξ και την "Γερμανική Ιδεολογία").
Η δουλειά μου είναι άκρως επαναστατική.
Για να γίνει αυτό αυτό χρείαζεται επίμονη σπουδή μιας ζωής και προγραμματική αφοσίωση.
Όμως μια εισαγωγική μελέτη και προετοιμασία δεν διαρκεί πάνω από δύο το πολύ τρία χρόνια.
Είναι μια δουλειά τρομερά περιπετειώδης.
Προτείνω να προσπαθήσεις υπάρχει πάντα καιρός.
Κι αν δεν υπάρχει, καλά είναι κι έτσι, που λεγε κι ο ποιητής.

Ανώνυμος είπε...

BB συνεχίζεις τον προβοκατόρικο σου ρόλο....αυτά που δεν σας βγήκαν πριν καποια χρονια και πήρατε πόδι προσπαθείτε με τέτοια άρθρα και άλλα τύπου νεας σποράς....Ξέρεις εσύ....

τουργκ είπε...

χα χα
bb προβοκάτορα.... ασε τα παιδιά να προβοκαριστούν από μόνα τους
:-))))))))

Γιώργος Τσουκνίδας είπε...

Φίλε σιχτιράκο καλώς βρεθήκαμε και σε αυτή την ανάρτηση.Πρώταπόλα όλο αυτό που ανέφερες δεν έχει καμμία σχέση με το επαναστατικό καθήκον,εντάξει βασικά επείδη δικρίνω το κλασικό αναρχικό υπερεπαναστατικό σου υφάκι,εγώ τα ξέρω όλα και σας κάνω σκουπίδια όλους που δεν ξέρετε ούτε καν τους νόμους που οδηγούν στην επανάσταση(έχω παίξει και πέντε τόνους ξύλο με τα χρυσάυγουλα,άσχετα αν το ξύλο με τους φασίστες δεν φέρνει κάποιο αποτέλεσμα,παρόλαυτα δίνω και συμβουλές στους ''αριστερούς'' γενικά,να μάθουν κανένα τάεκβοντο,μπόξ και δεν συμμαζέυεται,φαίνεται το βιντεάκι που μας είπες να παρακολουθήσουμε στην προηγούμενη ανάρτηση σε επηρέασε).Τώρα ας μπούμε στα θεωρητικά και ας ξεκινήσουμε ως εξής,υποστηρίζεις ότι το ΚΚΕ είναι ένας κρατικός,κατασταλτικός μηχανισμός και οι αναρχικοί είναι το επαναστατικό κομμάτι της κοινωνίας που θα φέρει την εργατική τάξη μπροστά στους αγώνες.Ομως μην τα πιάσω όλα μαζί ας τα πιάσουμε ενα ενα.Θεωρείς ότι επαναστατικό καθήκον ειναι ο εντοπισμός και η αποκάλυψη των μηχανισμών αυτού του συστήματος,που έχεις ως τελικό στόχο την αποδιοργανωσή τους.Αυτό εσύ το θεωρείς επαναστατικό καθήκον,μαρέσεις γιατί είσαι πανέξυπνος και πραγματικά είναι πολύ χρήσιμο να αποκαλύπτεις τους μηχανισμούς αυτού του συστήματος(εν μέρει θα συμφωνήσω και γω μαζί σου),όμως σε καμμία μα σε καμμία περίπτωση δεν είναι αυτό το επαναστατικό καθήκον αλλά είναι ένα μέρος του επαναστατικού καθήκοντος το οποίο ανάλογα τις συνθήκες το λαβαίνεις υπόψην σου,το οργανώνεις και το χρησιμοποιείς κατά του ταξικού αντιπάλου σου,εδώ μας δείχνεις και το εξής ότι την κύρια γραμμή της στρατηγικής σου και τακτικής σου την αφιερώνεις εκεί (αφου θεωρείς ότι το κύριο μέρος του επαναστατικού καθήκοντος είναι αυτό),επικαλούμενος το επαναστατικό καθήκον δηλαδή παραβιάζεις τους νόμους της ίδιας της επανάστασης,οι οποίοι προϋποθέτουν πρώταπόλα την δουλειά μέσα στην εργατική τάξη και στο λαϊκό κίνημα,έτσι ώστε πρώταπόλα να συνειδητοποιήσουν την ταξική τους θέση στην καπιταλιστική κοινωνία,αν δεν λάβεις υπόψην και δεν πράξεις βάση αυτού του καθήκοντος,όλο αυτό που μόλις μας είπες είναι μια αντεπαναστατική πράξη,γιατί απλά αυτό που πας να αποκαλύψεις ο λαός δεν έχει την κατάλληλη και στοιχειώδη γνώση για να το αναγνωρίσει.Απο την άλλη θεωρείς ότι το μεταπολιτευτικό ΚΚΕ είναι ένα μέρος του συστήματος.Εγώ βέβαια θα υποστηρίξω ότι δεν είναι μέρος του συστήματος,δεν θα αναπτύξω σε αυτό το σημείο τα επιχειρηματά μου για να το τεκμηριώσω(έτσι να χει και λίγο ενδιαφέρων η συζήτηση).Τώρα όσων αφορά στο ότι οι ''αριστεροί'' πρέπει να προπονηθούν στο μπόξ και στο τάεκβοντο και να αφήσουν την θεωρία που ασχολούνται εδώ και έναν αιώνα,νομίζω είσαι απίστευτα λίγος να ξέρεις τι συμβαίνει μέσα σε ένα κόμμα όχι γενικά αριστερό αλλά κομμουνιστικό.Υποστηρίζεις ότι το κομμουνιστικό κίνημα έπαψε να βγάζει θεωρητικούς πρίν τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο και αυτό απο μόνο του αποτελεί απόδειξη(κατά την γνώμη σου),ότι τα ΚΚ έπαψαν να είναι επαναστατικά.Επές μου τώρα θα φταίω άμα σου πω...καλό το παραμύθι σου αλλά δεν έχει δράκο;Αλήθεια εφόσων σταμάτησαν να υπάρχουν επαναστατικές πρακτικές πρίν τον Β ΠΠ,τότε πως οργανώθηκε ο ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΕΠΟΝ-ΔΣΕ-ΟΠΛΑ εδω στην Ελλάδα;Το Κάστρο του Ημμυτού,ο Γοργοπόταμος και στο εξωτερικό,η Αθάνατη Φρουρά τι ήταν;Αλήθεια η οργάνωση της μεγαλύτερης πολεμικής βιομηχανίας πίσω απο τα Ουράλια Ορη και την Σιβηρία τι ήταν;Ξέρεις υπήρξε κάποτε ένας που είχε πει μια πολύ σοφή κουβέντα ''Ενα γραμμάριο πράξης ισσοδυναμεί με ένα τόνο θεωρίας''Φρίντριχ Ενγκελς.Αποτην μια μας λες να αφήσουμε την θεωρία (που ασχολούμαστε εδώ και ένα αιώνα) και να αρχίσουμε το τάεκβοντό και το μπόξ και απο την άλλη μας κατηγορείς γιατί δεν βγάζουμε θεωρητικούς πρίν απο τον ΒΠΠ.Πάντως πιστέυω πως αν κοιτάξω στο λεξικό στην λέξη αντίφαση,παίζει πολύ σοβαρά να βρώ την φωτογραφία σου....

Γιώργος Τσουκνίδας είπε...

Σε αυτό που θα συμφωνήσω απόλυτα είναι πως χρειάζεται επίμονη σπουδή μιας ζωής και πραγματική αφοσίωση.Καμμιά φορά η επαναστατική θεωρία και οι επαναστατικές πρακτικές είναι σαν τις πολεμικές τέχνες που επικαλέστηκες πρίν.Μια τεχνική για να εκτελεστεί σε έναν αγώνα θα χρειαστεί να την εξασκείσαι εξαντλητικά και βαρετά επί χρόνια,όμως το αποτέλεσμα θα είναι ανάλογο της προπόνησης που έχεις κάνει.Βλέπεις όλα λειτουργούν βάση των φυσικών νόμων,έτσι είναι και το επαναστατικό καθήκον,όπως και η επανάσταση.....Καλή συνέχεια.Θα περιμένω με αγωνία την απαντησή σου....

Ανώνυμος είπε...

σιχτιρίζι>>>
Γιώργο ομολογώ! Είμαι αναρχικό μίασμα.
(Που υποστήριξα ότι οι αναρχικοί είναι επαναστατικό κομμάτι της κοινωνίας?)
Ρε συ κάτι δε πάει καλά κι αυτό γιατί επειδή ακριβώς σκέφτεσαι μανιχαιστικά διαβάζεις αλλα ντ' άλλων και παραλείπεις κυρίως κάθε αμφφιβολία.Μάλλον μετατρέπεις κάθε αμφιβολία σε βεβαιότητα και κάθε αντίθεση σε θέση.
Και τώρα θα αρχίσουμε τα "είπα" και "είπες" αλλά τελος πάντων ...
Είπα λοιπόν
1.ότι είναι και αυτό επαναστατικό καθήκον.(και πως δεν φτάνει μόνον αυτό)
2.ο ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΕΠΟΝ-ΔΣΕ-ΟΠΛΑ (που δεν τσουβαλιάζονται όλα μαζί με τίποτα) ήταν ο ΕΑΜ ΕΛΑΣ ΕΠΟΝ αντιστασιακες οργανώσεις και σε καμία περίπτωση επαναστατικές, με την έννοια του ότι είχαν κεντρικα πατριωτικό εθνικοαπελευθερωτικό προσανατολισμό και εναντιώθηκαν σε έναν κατακτητή συνεργαζόμενοι και εξοπλιζόμενοι από όλες τις συμμαχικές δυνάμεις (κατα το 90% από τους εγγλέζους) και
3.ο ΔΣΕ και η ΟΠΛΑ επίσης δεν σχετίζονται με την προλεταριακή ή λαϊκή επαναστατική δράση αλλά με μια εμφύλια σύγκρουση αποτέλεσμα όχι ταξικών συγκρούσεων αλλά των- κάτω από το τραπέζι- εθνικογενών συμφωνιών μεταξύ των μεγάλων δυνάμεων της εποχής που ήταν οι κρατικοκαπιταλιστές ρώσοι από την μία και οι νεο-φιλελευθεροι ελευθεραγορίτες αγγλοαμερικάνοι από την άλλη.
(και γενικότερα για τα 2. και3. η θεωρία όπως θα πρεπε να γνωρίζεις παίρνει και κάποιο χρόνο για να αφομοιωθεί και να εφαρμοστεί)
4. Η οργάνωση του πολέμου πίσω (αλλά και μπροστά)από τα Ουράλια ήταν ένα από τα μεγαλύτερα πλήγματα που δέχτηκαν ποτέ οι λαικές μάζες στην παγκόσμια ιστορία.

5.Οι σύντροφοι του ΚΚ δεν ασχολούνται με κάποια θεωρία. Προσκολούνται σε κάποια "θεωρία" με τρόπο αδιάλλαχτο.
Όπως είπα στην αρχή της κουβέντας μας, και επαναλαμβάνω, είναι σεχταριστές του κερατά. Δεν τους ενδιαφέρει καμία θεωρία παρα μόνο αυτή που μπορεί να επιβεβαιώσει την απρόσκοπτη λειτουργία ενός μηχανισμού που ποδοπατα συστηματικά κάθε επαναστατική ηκμάδα στο όνομα της επανάστασης.
Είναι απλά πράγματα και πασιφανή.
6.Δεν είμαι και τόσο λίγος για να κρίνω το κόμμα.
Μη το λες.
Στο παρελθόν έχω κάνει επιδείξεις σε αριστερά σαλόνια-τσίρκο, ανίχνευσης συντρόφων δια της οσφρήσεως. Είχα μεγάλη επιτυχία.
7. Ο Ενγκελς έχει πει πάρα πολλές ρητορίζουσες μαλακίες και είναι γνωστά τα ανέκδοτα με τον Καρολο που δεν προλάβαινε να τονε συμμαζέψει.
8.Δεν υποστήριξα ότι το κομμουνιστικό κίνημα (όπως πας πονηρούλικα να μου προσάψεις) αλλά "οι γραμμές των ΚΚ" δεν έχουν βγάλει θεωρητικούς που να ασκούν επίδραση στην γενικότερη κοινωνική κριτική. (υπάρχει ο ιδιάζον Αλτουσέρ αλλά μπορεί να τον διεκδικήσει εξίσου και η Καθολική Εκκλησία αλλά και ο Μαοισμός...το ΚΚΓ ήταν μια ιδιαίτερη περίπτωση όπως και να γίνει, και ο Πουλαντζάς ...ήταν του ΚΚΕ Εσωτερικού)

το βιντεάκι πάντως την είχε την πλάκα του, μη πεις.

Δες αλλο ένα σύντομο κι αγριο όπως το μέλλον...
http://youtu.be/GgwPQpE7qO8

Ανώνυμος είπε...

δύο είναι οι λύσεις στην περίπτωση παρεμβάσεών του σιχτιριζει
ή η bb να κλέισει εντελώς τον σχολιασμό σε μη εγγεγραμένους, ή να αντι-παρέμβουν υπέρ ΚΚ γρήγορα κάποια από τα μέλη της ΚΕ του ΚΚΕ.(όχι η Ε. Μπέλου προς θεού)
Σας βυθίζει στην κινούμενη άμμο της προβοκάτσιάς του. (ίσως είναι ο Δραγασάκης)
Τον υποψιάστηκα από αυτό που είπε για το "νουμερό του" στα αριστερά σαλόνια-τσίρκο

Ανώνυμος είπε...

σιχτιρίζι>>>>
ανώνυμε πρεπει να φωνάξετε κάποιον που να γνωρίζει(προσωπικά) τον Αλαίν
:-))

Ανώνυμος είπε...

http://youtu.be/lZBaklS79Wc

Emancipate yourselves from mental slavery
None but ourselves can free our minds!
Την επανάσταση θα την κάνουν οι εμπνευσμένοι, όχι το κόμμα!

Φιοντόρ είπε...

Μην σας παραμυθιάζουν ρε μαλακοκαύληδες οι "καθοδηγητές" και τα κομματικά κατακάθια!
Αυτοι που έκαναν τις επανάστάσεις δεν ξέρανε πατέρα, μάνα σπίτι,
έναν δεν δίναν για το σήμερα παρά
δε ρίχνανε δραχμές στον κουμπαρά
δεν κράταγαν μεζούρα και διαβήτη.
Ήτανε νέοι, ήταν παιδιά
και έτυχε να ναι και καλή σοδειά!

Ανώνυμος είπε...

Η συζήτηση δια μέσω σχολίων που γίνεται, ακολουθεί απόλυτα το πνεύμα της ανάρτησης.
Μια πολύ επικοδομιτική συζήτηση, που βοηθάει τα μέγιστα το ΚΚΕ να εκτιμήσει τα εκλογικά του αποτελέσματα...
Προσωπικά δε, μετά απο την μελέτη της ανάρτησης της Β.Β. αλλά και την ανάγνωση όλων αυτών των βαθυστόχαστων σχολίων , έγινα πολύ σοφότερος και πάνω απ' όλα κατανόησα απόλυτα ότι για όλα τα δεινά του τόπου μας τα παρελθόντα, τα παρόντα αλλά και τα μελλούμενα , την αποκλειστική ευθύνη την έχει το ΚΚΕ.
Προτείνω δε, ομαδικά και συλλογικά να ρίξουμε το ΚΚΕ στην πυρά, να το εξαφανίσουμε, να το σβήσουμε απο προσώπου γής, να σβήσουμε ακόμα και από τις μνήμες μας...
ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΑΣΠΡΗ ΜΕΡΑ, ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ...
ΕΜΠΡΟΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΑΠΑΛΑΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΚΕ...

ΚΑΙΑΔΑΣ

sim είπε...

ανώνυμε 8:45 μ.μ

RESPECT!!!

blackbedlam είπε...

Καλησπέρα σου Trash αναρωτιέμαι πώς διαβάζεις.
Επανέρχεσαι στο προηγούμενο ποστ μου και με το δίκιο σου, μιας εγώ το θίγω.
Μου λες μεταξύ άλλων ότι το κείμενό μου ήταν γενικόλογο.
Το κείμενό μου ήθελε να τονίσει την ανάγκη να κατανοήσουμε τις εξελίξεις και να ανταποκριθούμε στο ιστορικό μας ρόλο.
Να μην ρίχνουμε τις ευθύνες σε όλους του άλλους, που τελικά κάνουν σωστά την δουλειά τους, με συνέπεια και αποτελεσματικότητα.
Και πρέπει να παραδεχτείς πως η άποψη ότι φταίνε όλα τα άλλα, και κυρίως ο κόσμος που δεν θέλει γιατί είναι βολεμένος ή ότι άλλο, πήγε να επικρατήσει, να γίνει η κυρίαρχη αντίληψη τόσο για τα εκλογικά αποτελέσματα όσο και για την μη ανάπτυξη του κινήματος.
Και αυτό θα ήταν ένα μεγάλο λάθος μεγάλο.
Εκ των αποτελεσμάτων και όχι μόνον των εκλογικών, είναι καθαρό ότι στον ρόλο μας δεν μπορέσαμε να ανταποκριθούμε και αυτό, βάζει μπροστά μας την ανάγκη να σταθούμε αυτοκριτικά και να δούμε τις αδυναμίες, τα κενά και τα λάθη μας.
Το να αρχίσει κανείς να απαριθμεί συγκεκριμένα τις αδυναμίες που υπέπεσαν στην αντίληψή του κατ ονομάζοντάς τις, εκεί θα ήταν σε αντικομματική κατεύθυνση και θα άνοιγε μια συζήτηση που δεν μπορεί παρά μόνον στα κομματικά όργανα να διεξαχθεί και τουλάχιστον όχι στο διαδίκτυο, όχι γιατί θα έπαιρναν δημοσιότητα, αλλά γιατί δεν προσφέρεται για τέτοιου είδους συζητήσεις.
Σε αυτά ακριβώς στέκεται η ανακοίνωση της ΚΕ.
Στέκεται στις αδυναμίες και στα κενά που εμφανίστηκαν και κάνει λόγο για τις ευθύνες που έχουν όλοι, από την ΚΕ και το ΠΓ, μέχρι τις ΚΟ και τα κομματικά μέλη.
Πάει να πει το κόμμα, γιατί αυτό είναι το κόμμα.Τα μέλη του, τα καθοδηγητικά του όργανα, οι συλλογικές του αποφάσεις.
Αυτές τις παρατηρήσεις της ανακοίνωσης είναι που πρέπει να διαβάσουμε με πολύ προσοχή και να τα ερμηνεύσουμε.

Σύντροφε μου Τrash, να ξέρεις οι κακόπιστοι δεν περιμένουν κείμενα σαν αυτά για να αμφισβητήσουν, να λασπολογίσουν, να επιτεθούν στο κόμμα.
Και ίσα ίσα, αν εμείς δεν δεχθούμε τις αδυναμίες μας, τους δίνουμε την δυνατότητα να πατήσουν πάνω σε αυτές και να τις παραχαράξουν να τις μεγενθύνουν και να τις συνδέσουν με την τακτική μας, τον στρατηγικό μας στόχο και την ιδεολογία μας.
Το κόμμα έχοντας υπ΄όψη του το καθήκον της αυτοκριτικής, πολύ σωστά προχώρησε σε αυτήν δημόσια,πράγμα που δεν παρατηρείτε και συχνά.
Όσο για το ποστ το δικό μου, δεν δημοσιεύτηκε εν θερμώ.
Πρώτ΄απ΄όλα όταν βρίσκεσαι καθημερινά στους δρόμους και ανταλλάσσεις απόψεις, ακούς τον κόσμο, τον αφουγκράζεσαι,ζυμώνεσαι με αυτόν, αυτά που γράφω τα ακούς καθημερινά, τα παρατηρείς και τα βλέπεις,τα εμπεδώνεις.
'Επειτα πρέπει να σου πω ότι αυτό το ποστ ανέβηκε στις 25/6 πράγμα που σημαίνει ότι είχαν γίνει ήδη συζητήσεις,είχαν ανταλλαγεί απόψεις.
Και δεν καταλαβαίνω την λογική "πρώτα μιλά το κόμμα,πρώτα κατεβαίνει η απόφαση και μετά λέμε εμείς την άποψή μας".
Αυτό λέγεται παπαγαλία Τrash και καθόλου δεν συμβάλλει στην σύνθεση απόψεων,σωστών εκτιμήσεων και αποφάσεων.
Μου έγραφες σε σχόλιό σου:
"-δεν απαντάς καθόλου στην κριτική πως αγνοείς τον καθοριστικό ρόλο αντικειμενικών παραγόντων που ξεφεύγουν από τις δυνατότητες μας".

Την ίδια στιγμή που στο κείμενό μου γράφω:

blackbedlam είπε...

Σε συνέχεια του προηγούμενου.


"Εκτιμώντας την κατάσταση που επικράτησε όλη την προεκλογική περίοδο,με τα ψέματα τις επιθέσεις, τις προβοκάτσιες, τις αυταπάτες και τις ιδεοληψίες που καλλιεργήθηκαν,τα εκβιαστικά διλήμματα,τις παρεμβάσεις από ντόπια και ξένα κέντρα, μπορούμε να καταλήξουμε στους λόγους που η λαϊκή ετυμηγορία εκφράστηκε με αυτόν τον τρόπο.Στην ουσία η απόφαση του Ελληνικού λαού, στρέφεται ενάντια στα ίδια του τα συμφέροντα.
Τα μέτρα που έχουν ληφθεί σε βάρος του και αυτά που θα ακολουθήσουν, θα τον κάνουν να ζήσει μια τραγωδία και το περίεργο είναι, που θα έχει συμβάλλει ο ίδιος, θα έχει συνυπογράψει μαζί με τους δυνάστες του και προς όφελός τους, την δική του καταδίκη και την εξόντωση των παιδιών του.
Με αυτά και στην βάση αυτών των δεδομένων, πρέπει να καταλήξουμε σε εκτιμήσεις, που θα είναι πολύτιμες για το επόμενο διάστημα και ότι θα ακολουθήσει, προκειμένου να το αντιμετωπίσουμε αποφασιστικά".
Ε,τι άλλο μπορεί να γράψει κανείς για τις αντικειμενικές συνθήκες κάτω από τις οποίες διεξήχθησαν οι εκλογές
Γιατί γράφτηκε το κείμενο;
Γιατί με κάθε ευκαιρία φίλοι και σύντροφοι, φοβούμενοι και μη τολμώντας να επισημάνουν προβλήματα και αδυναμίες μη μπορώντας να αποδώσουν ευθύνες σε εμάς τους ίδιους, χρέωναν τον κόσμο και τον στόλιζαν με όλα τα επίθετα.

Μην με κάνεις και ψάχνω σχόλια από διάφορες αναρτήσεις που φτάνουν στο σημείο να λένε :
"Δεν χρειαζόμαστε κανέναν καλύτερα μόνοι μας"
Αλλά πού θα πας μόνος σου βρε Καραμήτρο;
Τrash δεκάδες φορές έχω απαντήσει σε τέτοια ζητήματα και γίνεται κουραστικό και τελικά μάλλον μάταιο.

Πάντως θα σε παραπέμψω ξανά στο σχόλιό μου στο γλόμπινκ και αν δεν βαριέσαι ρίχνε που και που καμιά ματιά σε αναρτήσεις και σχόλιά μου.
Αυτό δεν είναι να ξέρεις και αναγκαίο, αντανακλούν δικές μου απόψεις δεν είσαι υποχρεωμένος να τις ξέρεις ντε και ναι, αλλά εκείνο που είσαι υποχρεωμένος εσύ, εγώ, ο καθένας που νοιάζεται για τούτη την υπόθεση, είναι να γνωρίζουμε τις αρχές μας, την θεωρία μας, την ιδεολογία μας, τις απόψεις των κλασσικών μας, για να μπορούμε να ερμηνεύουμε, να μπορούμε να εκλαϊκεύουμε, να παρεμβαίνουμε, να συμβάλουμε και να προλαβαίνουμε λάθη και αδυναμίες και να προχωράμε.
Και κοίτα να κάνεις μια κουβέντα με κάποιον που να μπορεί να μιλήσει και να αναλύσει τέτοια ζητήματα.
Πάντως να κλείσω με αυτό.
Χωρίς επαναστατικό Μαρξιστικό Λενινιστικό ΚΚ, δεν είναι δυνατόν να προχωρήσει η λαϊκή υπόθεση.

Αλλά και δίχως τον λαό, τον κόσμο του μόχθου, χωρίς τα λαϊκά στρώματα, δεν είναι επίσης δυνατόν να προχωρήσουμε.
Με εκτίμηση πάντα και πίστη ότι θα ανταποκριθούμε.

Ανώνυμος είπε...

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΒΑΘΥΣΤΟΧΑΣΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ , ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΝΤΙΛΗΠΤΟ ΟΤΙ ΤΟ ΚΚΕ ΕΧΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΠΗΧΗΣΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΠΑΡΟΛΟ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΤΟΥ ΠΟΣΟΣΤΟ, ΟΛΟΙ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΚΚΕ, ΜΕ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ, ΠΕΙΝΑΝΕ, ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΡΓΟΙ, ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΠΡΟΘΥΡΑ ΤΗΣ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ 'Η ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ, ΤΗΝ ΕΞΑΘΛΕΙΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΕΡΓΙΑ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΟ ΚΚΕ ΕΧΟΥΜΕ ΑΓΧΟΣ, ΑΓΧΟΣ ΜΕΓΑΛΟ, ΓΙΑΤΙ ΠΗΡΕ 4.5% ΚΑΙ ΟΧΙ 0.045%.
ΑΝ ΕΙΧΕ ΠΑΡΕΙ 0.045% ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΔΗΛΩΣΗ ΟΤΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΗΝ 15η ΣΥΝΙΣΤΩΣΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ (13η Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, 14η ΤΟ ΒΑΘΥ ΠΑΣΟΚ), ΟΛΟΙ ΘΑ ΗΤΑΝ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ...
ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΧΑΤΗΡΗ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ , ΤΩΝ ΕΠΙΣΤΗΘΙΩΝ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ, ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΑ ΦΙΛΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΚΛΕΟΥΣΕΣ ΠΑΡΘΕΝΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΘΟΥΝ ΣΤΟΝ ΧΑΜΟ ΤΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ..
ΕΓΩ ΣΥΜΠΑΣΧΩ ΜΕ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΙΞΟΠΑΡΘΕΝΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΚΙΝΗΜΑ , ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΟ ΠΟΥ ΣΤΟΧΟ ΘΑΧΕΙ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΚΚΕ, ΝΑ ΤΟ ΣΒΗΣΟΥΜΕ ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΓΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΝΗΜΗΣ, ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΑΣ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΣΠΡΗ ΜΕΡΑ Σ' ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΡΗΜΑΔΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΚΚΕ, ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΚΑ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΑΣ , ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ, ΤΑ ΤΩΡΙΝΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΑΠΟΛΥΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΚΚΕ...
ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΤΟ ΚΚΕ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ , ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ ΘΑ ΔΙΚΑΙΩΘΟΥΜΕ...
ΕΓΩ ΔΗΛΩΝΩ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΚΑΛΩ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ..

ΜΑΝΙΑΔΑΚΗΣ

ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΜΟΥ email :
maniadakhs.kommoynistifagos@eyp.gr

Τσε Ξελευτερία είπε...

Καιάδα Μανιαδάκη, αν πάψει να υπάρχει το ΚΚΕ μπορεί και να μην ευτυχίσεις, αλλά σίγουρα θα απολοβοτομηθείς και θα πάψεις,όχι μόνον εσύ, να είσαι ο μαλάκας με το ονοματεπώνυμο που έχει ακόμη ονειρώξεις με ασφαλίτες που επιβουλέυονται την επαναστατική του δράση.

για αποθεραπεία επικοινώνησε με

Τσε Ντρομπαβάρα
chemalakaschelevedis@perissos.cccp

Ανώνυμος είπε...

Ασε που τα μισά από τα καλόπαιδα της ΕΥΠ ...τι να λέμε
Μα φυτεμένος και στην ΚΕ!

Γιώργος Τσουκνίδας είπε...

Κοίταξε σιχτιράκο,επειδή έχω γνωρίσει σωστούς αναρχικούς δεν θα τους έλεγα μιάσματα,όμως οι σωστοί σε αυτό τον χώρο έχουν μείνει τρείς χωρίς τον κούκο όμως.Καλό θα ήταν να είχαμε εκτός απο κοινωνικές συμμαχίες και πολιτικές κατά την ταπεινή μου γνώμη δεν υπάρχουν.Μπα δεν θα αρχίσω τα ''είπα'' και ''είπες'',δεν είμαι εδώ για να σε πείσω ούτε να με πείσεις...άλλωστε το ξέρεις και το ξέρω αυτό...όμως ακόμα και έτσι είναι μια πολύ καλή αφορμή για συζήτηση,δεν φοβάμαι να συζητήσω και με ανθρώπους που με ειρωνέυονται κιόλας,χωρίς να θέλω να βγάλω την ουρά μου έξω το κάνω και γω που και που...Τώρα θα ααναγκαστώ να δώσω απάντηση στην κάρτα που μου έβγαλε η κουρτίνα 1)Το ότι λες πως''είναι και αυτό ένα επαναστατικό καθήκον'' αλλά δεν λες το πραγματικό επαναστατικό καθήκον σε βγάζει σε θέση οφ σάϊντ αλλά δεν πειράζει πάμε παρακάτω....Κουρτίνα 2)Ο ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΕΠΟΝ είχε και εθνικοαπελευθερωτικό χαρακτήρα αλλά και ταξικό,βέβαια τι να σου κάνω που η ανωριμότητα του κόμματος και του κινήματος οδήγησε σε σοβαρά λάθη και σε πολύ λάθος εκτιμήσεις.Ε δεν ξέρω αν το ξέρεις αλλά οι συμμαχικές δυνάμεις και κυρίως οι άγγλοι υπονόμευσαν τον ΕΛΑΣ και εξόπλισαν τον ΕΔΕΣ,μάλλον έχεις μπερδέψει κατα μερικούς τόνους το σώβρακο με την γραβάτα.Οι αμερικάνοι ''σύμμαχοι'' ήρθαν να μας δείξουν τις συμμαχικές τους διαθέσεις κερνώντας τον ΔΣΕ μερικούς τονους ναπαλμ(πολυ φιλευσπλαχνοι αυτοι οι ''σύμμαχοι'' μας,όχι μόνο μας τις κέρασαν αλλά τις εγκαινίασαν κιόλας,βέβαια πήρε και το μάτι του το βασιλικό ζέυγος τα εγκαίνια του Γράμμου Βίτσι υπο την ευγενή χορηγία των ιμπεριαλιστών,δεν ξέρω αν απο την μια κερνούσαν ναπάλμ τον ΔΣΕ και απο την άλλη coca cola το βασιλικό ζέυγος);Κουρτίνα 3)Δεν υπάρχει ποιό μεγαλειώδης παπάτζα απο αυτήν που είπες,η συγκρότηση του ΔΣΕ δεν ήταν αποτέλεσμα ταξικων συγκρούσεων;Δεν ξέρω αν σε έχουν πληροφορήσει αλλά όλα τα βαλκάνια ήταν σοσιαλιστικά εκτός της Ελλάδας που ήταν στρατηγικός στόχος για τον ιμπεριαλισμό,εφόσων υποστηρίζεις ότι επρόκειτο για μια εμφύλια σύρραξη που έγινε με συμφωνίες που έγιναν κάτω απο το τραπέζι,τι δουλεια είχαν στο Γράμμο Βίτσι τα Τάγματα Ασφαλείας,Οργάνωση Χ,ΜΥΑ,Ορεινή Ταξιαρχία,Ιερός Λόχος,τακτικός στρατός,αμερικάνοι και άγγλοι;

Ανώνυμος είπε...

@Τσε Ξελευτερία
εσύ προφανώς έκανες την αποθεραπεία και τόκαψες το ρημάδι το μυαλό σου, απλά διάβασε με προσοχή, σκέψου και μετά αμόλα την μαλακία σου.
Αν σούμεινε ίχνος εγκέφαλου ξαναδιάβασε τα μυνήματα, αλλά και την ανάρτηση, πολλές φορές, κατι άλλο θα καταλάβεις, εκτος βέβαια και αν η "σπορά" δεν ξέρω αν είναι νέα ή παλιά σου έχει προκαλέσει μόνιμη αγκύλωση.........

κοκ αλης είπε...

ελα ρε μανιαδάκη δε βαρέθηκες πια το παραμύθι?

Ανώνυμος είπε...

Εννοώ την "σπορά" προβοκατόρικης, αλήτικης και χαφιεδίστικης προπαγάνδας...
Αρχίζουν σιγά-σιγά να εντοπίζονται οι σύνδεσμοι...
Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ...

Γιώργος Τσουκνίδας είπε...

Επίσης η λέξη κρατικοκαπιταλιστές σε μια χώρα που έχει καταργήσει τους νόμους της ελέυθερης αγοράς είναι άκυρη(κατηγορείς κατα τα άλλα ως ''συστημικό'' το ΚΚΕ με την επίσημη κρατική προπαγάνδα του ίδιου του συστήματος,τώρα ειδικά με έχεις πείσει για τις πάμπολες γνώσεις σου)το νεοφιλελέυθεροι ελευθαγορίτες το έχεις μάθει απο καμμιά σχολή γλωσσικής ακροβασίας;Ξέρεις ιμπεριαλιστές λέγονται απλά και ξεκάθαρα,μην με κάνεις να αισθάνομαι ότι μιλάω με τον υπεραριστερό επαναστάτη Αλέξη Τσίπρα...Βέβαια όπως είπες η θεωρία πέρνει και κάποιον χρόνο για να αφομοιωθεί και να εφαρμοστεί αλλά ξέρεις όταν υπάρχει θέμα με τους ιμπεριαλιστές δεν μπορείς να τους πεις...''ψιτ μάγκες αφήστε τα όπλα σας εδώ πάνε πιείτε κανένα ουϊσκάκι στην Αγγλία η αν θέλετε έχουμε και καλά ουζερί με μεζεδάκι καλό και θέα την θάλασσα,καθίστε και μόλις αφομοιώσουμε την θεωρία μας ελάτε να συνεχίσουμε τον πόλεμο)....Καλά το 4 και αν σκίζει....δεν θέλω να σε στεναχωρήσω αλλά αν δεν φτιαχνόταν η μεγαλύτερη πολεμική βιομηχανία στην Ευρώπη και εν καιρό πολέμου πίσω απο τα Ουράλια Ορη και την Σιβηρία,τώρα μάλλον θα μιλούσες γερμανικά,θα χαιρετουσες φασιστικά και χαλαρότατα θα έλεγες Heil Hitler,ίσως αν διάβαζες την Επιχείρηση Μπαρμπαρόσα να έβγαζες τα συμπερασματά σου....Οσο για το ότι ηταν απο τα μεγαλύτερα πλήγματα στην ιστορία άσε τον Κούλογλου να τα πεί που πληρώνεται κιόλας,τι δουλεια έχεις εσύ ο αντισυστημικός να λες τις θεωρίες των συστημικών;Ξέρεις η θεωρία δεν είναι μπιρίμπα για να ''ασχολείσαι'',είναι εργαλείο για να σπάσεις τα δεσμά σου,άλλωστε οι μπολσεβίκοι αυτήν χρησιμοποίησαν για να φέρουν τον λαό στην εξουσία,επίσης και ο Ερνέστο Τσε Γκεβάρα αυτήν χρησιμοποίησε για να φέρει τον λαό στην εξουσία.Οταν παραβιάστηκαν βασικές αρχές της είχαμε ανατροπές τύπου ΕΣΣΔ,μην ξεχνάμε τον Αλιέντε κουτουλου κουτουλου.....

Ανώνυμος είπε...

Ο ΜΑΝΙΑΔΑΚΗΣ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ (virtual) ΑΛΛΑ Ο ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΣ (ΑΛΛΟΙ) ,
ΓΡΑΨΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ , ΓΡΑΨΤΕ ΣΧΟΛΙΑ ΤΕΤΟΙΑ, ΒΟΗΘΑΤΕ ΑΦΑΝΤΑΣΤΑ, ΣΤΟ ΞΕΒΡΑΚΩΜΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ...
ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ ΣΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ ΙΣΧΙΕΙ .

ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΤΟ ΚΚΕ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ , ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ ΘΑ ΔΙΚΑΙΩΘΟΥΜΕ...
ΕΓΩ ΔΗΛΩΝΩ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΚΑΛΩ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ..

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΜΑΝΙΑΔΑΚΗΣ

ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΜΟΥ email :
maniadakhs.kommoynistifagos@eyp.gr
ΑΠΑΝΤΑΩ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ, ΦΤΑΝΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΣΤΟΧΟ

blackbedlam είπε...

Μανιαδάκη.
Μπορείς να καταλάβεις το μεγαλείο μας, μπορείς;
Σε λίγο δεν θα καταλαβαίνουμε τι λέμε.
Δεν θα μπορούμε να συνεννοηθούμε.
Προσέχτε βρε, προσέχτε και εσύ Μανιαδάκη μην αντιμετωπίζεις τα πράγματα με αυτήν την αντίληψη και αυτό το ύφος είναι λάθος βρε, λάθος.
ΉΜΑΡΤΟΝ!
θα αρχίσω να γράφω ανέκδοτα.
Στο επόμενο τρολοειδές, θα κλείσω τα σχόλια παιδιά και συγνώμη, αλλά η βλακεία δεν αντέχεται.
Και επί πλέον δεν έχετε και χιούμορ.

Συνειδητοποιήστε σε πια κατάσταση βρισκόμαστε, συνειδητοποιήστε και αρχίστε να σκέφτεστε.
Υποθηκεύουν το μέλλον σας την ζωή σας το καταλαβαίνεται
Και αν ξέρετε ανάγνωση, διαβάστε και κανένα βιβλίο.

Ανώνυμος είπε...

Αυτός/η είναι Ο/Η κοκ αλης

http://www.sarajevomag.gr/entipa/teuhos_25/i25_p17_agents.html
Απολαύστε τα χαφιεδάκια που ξαφνικά γίνανε υπερασπιστές του ΚΚΕ ...
Αχ κατακαημένη προβοκάτσια που σε προωθούν και κάποιοι που το παίζουν ΚΚΕ...
Τι άλλο θα δούμε...

Γιώργος Τσουκνίδας είπε...

Οσο για το βιντεάκι είχε πραγματικά την πλάκα του γιατί δεν ήταν να το πάρεις σοβαρά....Οσο για το 6 δεν μπορώ να απαντήσω,δεν ήμουν καν μπροστά,άλλωστε πολύ χαλαρά και άνετα σε βγάζω ψέυτη όπως έκανες εσύ στο πρώτο σχόλιο μου.7Κοίταξε όταν ο Μάρξ και ο Ενγκελς έγραφαν για τις κρίσεις του καπιταλισμού δεν ειχε γεννηθει ούτε αυτος που γέννησε αυτόν που σε γέννησε....οπότε φαντάσου....επίσης όταν ο Μάρξ και ο Ενγκελς έγραφαν για την εξέλιξη του καπιταλισμού και τις αντιφάσεις που φέρνει,ο καπιταλισμός δεν είχε περάσει καν στο ανώτατο στάδιό του,τον ιμπεριαλισμό.όταν ο Μάρξ έλεγε ότι η εξέλιξη της επιστήμης είναι αυτή που θα βοηθήσει να αποκτήσει περισσότερο χρόνο και προσωπική ζωή η εργατική τάξη,οι περισσότερες μηχανές λειτουργούσαν με ατμό,κάποιες ίσως και χειροκίνητα.Καλό βράδυ σιχτιράκο θα σε περιμένω άυριο για το καινούριο επεισόδιο.....

Σιχτιρίζι είπε...

έχουν μείνει τρείς χωρίς τον κούκο έξω,γιατί οι άλλοι (όσοι δεν εξαγοράστηκαν από την ΕΥΠ) είναι στη μπουζουρού.

Κι ολόκληρος ο 1ος και 2ος ΠΠ ταξικός ήταν τελικά. Το είπα. Ήταν το μεγαλύτερο και τελικό πλήγμα που δέχτηκαν ταυτόχρονα τα μαζικά εργατικά κινήματα από σοσιαλδημοκράτες και φιλελευθερους υποστηρικτες μιας δημοκρατικής επίφασης, φασίστες και κομμουνιστές υποστηρικτές μιας λαϊκής.
Κοινή συνιστώσα και των τεσσάρων σωματοφυλάκων της βιομηχανικής ανάπτυξης ήταν αυτή ακριβώς. Η συγκεντρωποίηση και η εντατικοποίηση ενός συγκεκριμένου τρόπου και σχέσης παραγωγής που καθένας κάλυπτε με το δικό του ηθικιστικό συστημα)
Τα παπάρια μου μπορεί να ήταν πιο σοσιαλιστικά από τα βαλκάνια το 45 κατα τα άλλα...(και οι τελευταίοι σοσιαλιστές ανα την ευρώπη είχαν εκτελεστεί ή εξαφανιστεί το 37)
Ρε γιώργο δε ξέρεις τι λες και δεν απαντάς σε αυτά που λέω για τα οποία εσύ ο ίδιος με έχεις ρωτήσει!!!
Σκάλωσαμε τώρα με το Γράμμο και το Βιτσι. Είναι δυνατόν?Αν δεν ήταν εμφύλια σύρραξη τί ήταν, συγκρουση πολιτισμών?
Εσυ πιστευεις ότι η συγκρούσεις που έλαβαν τόπο στην ελλάδα από το 43 ως το 49 είχαν επαναστατικό έρισμα, και αν ναι ποια ήταν η επανάσταση που πυροδότησε τις συγκρούσεις και δεν την έχει καταγράψει η ιστορία.
Για πες και για τα παρακάτω 5,6,7,8 να το πιάσουμε όλο μαζί.

Γιώργος Τσουκνίδας είπε...

Ελα ρε ΚΑΙΑΔΑ μεγάλε που είσαι ρε σύ,μην μου πείς ότι δεν είσαι ο Καιάδας που είπε το ιστορικό ''ΕΓΕΡΘΗΤΟ'',θα στεναχωρηθώ πάρα πολύ ρε γαμώτο....Ρε φίλε κάνεις που κάνεις μια παλιοπροβοκάτσια,βάλε και κανένα επιχείρημα...έτσι για το γαμώτο......

Κουλουρτζής είπε...

Τιμημένο ΚΚΕ!
Υπάρχουν και χειρότερα

Ανώνυμος είπε...

ΤΣΟΥΚΝΙΔΑ
ναι ρε μεγάλε ο ΚΑΙΑΔΑΣ ΠΟΥ ΕΙΠΑ το ΕΓΕΡΘΥΤΟΥ ειμαι, είδα μπαχαβρά εδώ και είπα να μπώ για μιά προβοκάτσια, γιατί οι άλλοι τι κάνουν?

Γιώργος Τσουκνίδας είπε...

Που σαι ρε Μανιαδάκη εργαλείο,τρέφω μεγάλο θαυμασμό στα φαντάσματα,μου θυμίζουν τον καπιταλισμό,στο μέλλον θα τον χρησιμοποιούμε για να βγάζουμε ανέκδοτα να διασκεδάζουμε τα παιδάκια στον σοσιαλισμό.Με σένα ειδικά θα βγάλουμε τρελά ανέκδοτα.....Θα προβάλουμε τόσο πολύ την εξυπνάδα σου για να βγάζουμε ανέκδοτα του στύλ ήταν τόσο έξυπνος που δεν τον πίστεψαν ούτε αυτοί που θα θελε να τον πιστέψουν,παρόλο που αυτός και η τάξη που τον τάϊζε θεωρούσαν όλους τους άλλους χαζούς.Στον σοσιαλισμό θα τα ονομάζουμε ταξικά ανέκδοτα.Στον κομμουνισμό θα βγάλουμε αταξικά ανέκδοτα....όλο με σας θα ασχολούμαστε.......

Ανώνυμος είπε...

Ο Κουλουρτζης είναι ο ΑΛΕΚΟΣ ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ ,
ιδού η απόδειξη :
Με ενα κλικ στο ονομα "Κουλουρτζης" , εμφανίζεται το blog του Χαλβατζή αλέκου :
http://alekosch.wordpress.com/2012/02/18/μια-ολοκληρωμένη-τοποθέτηση/

Γιώργος Τσουκνίδας είπε...

Ελα ρε εργαλείο με έφτιαξες άσχημα ρε φίλε,τέτοια προσωπικότητα δεν την συναντάς κάθε μέρα,ωραίος,τι να κάνεις και συ πρέπει να δουλέψεις για τον καπιταλισμό για να δουλέψει και ο καπιταλισμός...έτσι είναι αυτά τα πράγματα.....

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΤΣΟΥΚΝΙΔΑ ΔΕΝ ΤΟ ΗΞΕΡΑ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ...
ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΠΛΑΚΑ , ΟΥΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΚΔΟΤΟ, ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΜΕΤΡΗΣΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ...
ΜΗΝ ΠΑΕΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ ΣΕ ΠΟΝΗΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, ΕΓΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΥΣΤΕΡΙΑ ΜΙΛΑΩ, ΓΙΑΤΙ ΕΓΩ ΛΟΓΩ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ , ΤΗΝ ΕΧΩ ΠΟΛΥΥΥΥΥΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟ ΣΕΝΑ...

ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΝΙΑΔΑΚΗΣ (Ο ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΣ)

Γιώργος Τσουκνίδας είπε...

Σιχτιράκο άσε ρε φίλε μην το παίρνεις μονοπώλιο και άυριο μέρα είναι,μην αγχώνεσαι θα σου απαντήσω,εδώ έχουμε προσωπικότητες παγκοσμίου κλάσεως ΚΑΙΑΔΑΣ και Μανιαδάκης και δεν συμμαζέυεται...αν θες κάτσε μπορεί να μπει και η Αλεξανδράτου σε λίγο....

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ BLOG του "κοκ αλης "
Eίναι μεγάλη η κουκουέδικη παράδοση ανακάλυψης «προβοκατόρων» και «πρακτόρων» στη διάρκεια κοινωνικών εντάσεων ή εξεγέρσεων. Kαι πώς να πάρει κανείς σοβαρά αυτήν την διανοητική αρτηριοσκλήρυνση; Aκόμα και για τις περσινές φωτιές τα ίδια έλεγαν: πράκτορες.... επειδή ο Kαραμανλής τα βρήκε με τον Πούτιν για τον αγωγό... Tουλάχιστον είναι συνεπείς! Tώρα που ετοιμάζονται να λατρέψουν άλλη μια φορά τον Στάλιν, δεν μπορεί παρά - σαν «πρωτοπόρα θεωρία»!! - να ασκούν τις πιο «πατριωτικές» εκδοχές της αστυνομικής ιδεολογίας τους για την ιστορία.
Πολλοί εστιάζουν, και έχουν δίκιο, στις πολύτιμες υπηρεσίες που προσφέρουν αυτές οι καταγγελίες στην ειρήνη του συστήματος. Έτσι είναι, κι ακόμα χειρότερα. Eκείνο που διαφεύγει όμως της προσοχής, είναι πως κάθε φορά που τ’ αφεντικά του κκε ανακαλύπτουν «προβοκάτορες» και «πράκτορες» σε μαζικές διασαλεύσεις της τάξης, το κάνουν επειδή έχουν πρόβλημα «απειθαρχίας» μέσα στις δικές τους γραμμές!
Eίτε θεωρηθεί παράξενο είτε όχι, το κκε δεν είναι ένα απολίθωμα, όπως δείχνει προς τα έξω. Στο κάτω κάτω τα μέλη του, ειδικά εκείνα που δεν έχουν πολύχρονη κομματική ζωή, δεν διαφέρουν απ’ τα μέλη οποιασδήποτε αριστερίστικης γκρούπας: απ’ την ίδια κοινωνία και την ίδια εποχή προέρχονται, η ίδια ευπιστία και ο ίδιος κομματικός πατριωτισμός τα χαρακτηρίζει, την ίδια αναίδεια ή ανοησία επιδεικνύουν απέναντι σε ό,τι δεν καταλαβαίνουν. Tο «κόμμα του δημοκρατικού συγκεντρωτισμού» χαρακτηρίζεται από κάτι διαφορετικό, που ηθικοσυναισθηματικά είναι πιο ζόρικο: την απαγόρευση εκδήλωσης οποιασδήποτε διαφωνίας «προς τα έξω». Έτσι, πίσω απ’ το δήθεν ακλόνητο φρούριο των κομματικών ανακοινώσεων και των δηλώσεων της κεντρικής επιτροπής και του/της γ.γ., βράζουν πάντα οι φράξιες. Φυσικά οι φράξιες απαγορεύονται· συνεπώς η εκδήλωση των διαφωνιών γίνεται επίσημα σαν «προσωπικές διαφωνίες».
Όταν λοιπόν η ηγεσία του κόμματος βγαίνει για να καταγγείλει τους «προβοκάτορες» και τους «πράκτορες», δεν το κάνει μόνο για να προσφέρει τις καλές της υπηρεσίες στην κοινωνική ειρήνη. Tο κάνει - συχνά αυτό είναι το πιο επείγον κίνητρο - επειδή εκδηλώνονται αρκετές «προσωπικές διαφωνίες» των μελών, είτε οργανωμένες είτε όχι, για το τι κάνει και τι δεν κάνει το κόμμα στα συγκεκριμένα γεγονότα. Eπειδή ο «εσωκομματικός διάλογος επί προσωπικών διαφωνιών» έχει ένα βαρύ τελετουργικό κωλυσιέργειας (από το μέλος προς τα «καθοδηγητικά όργανα» κι από εκεί πάλι πίσω, και βλέπουμε...) η κάθε φορά ηγεσία δεν έχει άλλο τρόπο για να καταστείλει τις διαφωνίες (των μελών) γρήγορα, απ’ το να καταγγγείλει τους «άλλους» σαν «πράκτορες». Eννοώντας ότι «πράκτορες» θα είναι κι όσα μέλη τολμήσουν να παραβιάσουν την κομματική πειθαρχία και να πάνε να ξηλώσουν πεζοδρόμια, να πετάξουν πέτρες στην αστυνομία, ή οτιδήποτε σχετικό. ...
Η συνέχεια εδώ :
http://www.sarajevomag.gr/entipa/teuhos_25/i25_p17_agents.html

Ανώνυμος είπε...

Τσουκνιδα αγορι μου με προσκαλεσες, ναμαι εδω, και ειπες οτι την εχεις μεγαλη, αχ καλε μου γουσταρω, αυτο ειναι πολιτικη παρτουζα, πρωτη φορα το κανω , σε πολιτικη παρεα, αλλα οταν ακουσα οτι την εχεις μεγαλη ηρθα... για αλλες μεγαλες τρελλες...
Η ΔΙΚΙΑ ΣΟΥ ΤΖΟΥΛΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΤΟΥ

Γιώργος Τσουκνίδας είπε...

Τρελό επιχείρημα ρε συ Μανιαδάκη πρέπει να έχεις διαβάσει πάρα πολλά βιβλία για να το σκεφτείς και να το γράψεις....

Ανώνυμος είπε...

ΤΣΟΥΚΝΙΔΑ ΤΙ ΛΕΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΠΟΡΑ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ, ΝΕΑ ΚΑΙ ΓΟΝΙΜΗ, ΕΙΣΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΟΥΜΕ?
ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΜΕΣΑ.
ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΓΙΑ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ (στειλε mail το γράφω σε παραπάνω σχόλιο)

ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΝΙΑΔΑΚΗΣ

TRASH είπε...

@ΒΒ:
-Πραγματικά δεν θα επανερχόμουνα στο προηγούμενο ποστ σου, εάν δεν παράπεμπες η ίδια σε αυτό.
-Απατώντας μου στην «μομφή» περί γενικολογίας, λες:
«Το κείμενό μου ήθελε να τονίσει την ανάγκη να κατανοήσουμε τις εξελίξεις και να ανταποκριθούμε στο ιστορικό μας ρόλο.
Να μην ρίχνουμε τις ευθύνες σε όλους του άλλους, που τελικά κάνουν σωστά την δουλειά τους, με συνέπεια και αποτελεσματικότητα.»
Ε, μου είναι δύσκολο να φανταστώ κάτι πιο γενικόλογο από αυτό. Αλωστε σου είχα δώσει ένα παράδειγμα του τι κατά την γνώμη μου αποτελεί επικοδομιτική κριτική. -
-Πάνω σε αυτό (φαντάζομαι) λες παρακάτω:
«Το να αρχίσει κανείς να απαριθμεί συγκεκριμένα τις αδυναμίες που υπέπεσαν στην αντίληψή του κατ ονομάζοντάς τις, εκεί θα ήταν σε αντικομματική κατεύθυνση και θα άνοιγε μια συζήτηση που δεν μπορεί παρά μόνον στα κομματικά όργανα να διεξαχθεί και τουλάχιστον όχι στο διαδίκτυο, όχι γιατί θα έπαιρναν δημοσιότητα, αλλά γιατί δεν προσφέρεται για τέτοιου είδους συζητήσεις.»
Σε αυτήν περίπτωση (που δεν θέλουμε να γίνουμε συγκεκριμένοι) και προκειμένου να μην πέσουμε στην παγίδα της ισοπεδωτικής γενικολογίας, καλύτερα να σιωπάμε (εκτός οργάνων), καθώς θεωρώ πως η παγίδα στην οποία και έπεσες εν τέλη, είναι πιο επικύνδινη από αυτήν που απέφυγες, μια και το γενικό και αόριστο «φταίμε» αφήνει περιθώρια για αμφισβήτηση ακόμη και της ίδιας της Μ-Λ ιδεολογίας του κόμματος. Ή ακόμη χειρότερα, υπόνοιες για το εάν και κατά πόσο μιλάμε όντως για ένα Μ-Λ κόμμα.
-Λες παρακάτω:
«οι κακόπιστοι δεν περιμένουν κείμενα σαν αυτά για να αμφισβητήσουν, να λασπολογίσουν, να επιτεθούν στο κόμμα.»
Το καταγεγραμμένο γεγονός είναι πως τόσο στις δύο αναρτήσεις σου, όσο και στην αναδημοσίευση από το γλόμπινγκ, οι «καλοθελητάδες» βγήκαν σαν τα σαλιγκάρια μετά την βροχή. Οπότε σαφώα και περιμένουν ΚΑΙ τέτοια κείμενα. Αυτό ήταν απόλυτα προβλέψιμο, και η δική σου εμπειρία δεν δικαιολογεί «αφέλεια» πάνω σε αυτό. Την λέξη «αφέλεια» την έβαλα σε εισαγωγικά, γιατί η δική μου εντύπωση είναι πως δεν πρόκειται για πολιτική αφέλεια αλλά για συνειδητή αδιαφορία. Και σε αυτό έχεις ευθήνη (μια και είναι και η αυτοκριτική το θέμα μας).
-Παρακάτω:
«Και δεν καταλαβαίνω την λογική "πρώτα μιλά το κόμμα,πρώτα κατεβαίνει η απόφαση και μετά λέμε εμείς την άποψή μας".
Αυτό λέγεται παπαγαλία Τrash και καθόλου δεν συμβάλλει στην σύνθεση απόψεων,σωστών εκτιμήσεων και αποφάσεων.»
συνεχίζεται...

TRASH είπε...

συνέχεια:
Αρχικά δεν είπα αυτό. Είπα πως ΠΡΩΤΑ μιλάμε μέσα ΣΤΟ κόμμα, ΜΕΤΑ πριμένουμε τις αποφάσεις, και μετά τοποθετούμαστε δημόσια ή αν δεν είμαστε μέλη, διαφωνούμε και δημόσια εάν εξακολουθούμε να έχουμε αντιρρήσεις, δεν είναι κακό αυτό, αρκεί να γίνεται ΜΕΤΑ. Και αυτό δεν λέγεται «παπαγαλία» αλλά «δημοκρατικός συγκεντρωτισμός». Και κάπου εδώ είναι η σειρά μου να σε ρωτήσω «τι ακριβώς διαβάζεις;»
-Σην κριτική μου πως «-δεν απαντάς καθόλου στην κριτική πως αγνοείς τον καθοριστικό ρόλο αντικειμενικών παραγόντων που ξεφεύγουν από τις δυνατότητες μας» επιμένω. Τι και αν έχουν γραφτεί πάνω σε αυτό μία-δύο παράγραφοι, σε ένα αρκετά ογκώδες κείμενο που έχει χτυπητά γράμματα για «φιλοσοφικούς στουρθοκαμηλισμούς», για «Χατζηπετριδες» και για «γκόμενες που φταίνε για όλα»; Σε τίποτα δεν αλλάζει τις εντυπώσεις από την ανάγνωση του. Αλωστε με βάση τα παραπάνω, αυτές οι εντυπωσεις δεν δημιουργούνται «εκ παραδρομής», αλλά με απόλυτα συνειδητή πολιτική στόχευση.
Και λες παρακάτω, δικαιώνοντας με απόλυτα στα περί γενικολογίας:
«Γιατί γράφτηκε το κείμενο;
Γιατί με κάθε ευκαιρία φίλοι και σύντροφοι, φοβούμενοι και μη τολμώντας να επισημάνουν προβλήματα και αδυναμίες...», την στιγμή που απολύτως κανένα συγκεκριμένο πρόβλημα ή αδυναμία δεν επισημαίνεις, σε αντίθεση με εμένα π.χ., που έστω και για παράδειγμα, αναφέρθηκα σε ένα πολύ συγκεκριμένο (χαμηλό ιδεολογικό επίπεδο), και μάλιστα και με πρόταση για το ξεπέρασμα του.
Το τελευταίο υποτιμητικό καρφάκι «Και κοίτα να κάνεις μια κουβέντα με κάποιον που να μπορεί να μιλήσει και να αναλύσει τέτοια ζητήματα.», θα το προσπεράσω μια και προσπαθώ να ανταλάξω απόψεις και είμαι όσο πιο συγκεκριμένος γίνεται, και όχι να προκαλέσω οποιουδήποτε είδους εκνευρισμό.
Τέλος εξακολουθώ να επιμένω στην άποψη που συνδιαμορφώσαμε μετά από αρκετές και αρκετά κουραστικές πλατυές συζητήσεις, πως παρά τα υποκειμενικά λάθη-αδυναμίες μας, ο καθοριστικός παράγοντας για την διαμόρφωση του εκλογικού αποτελέσματος ήταν ο αντικειμενικός.
Η όλη κουβέντα (και εδώ) για αυτό γίνεται εξάλλου. Για να εντοπίσουμε εάν ο αντικειμενικός ή ο υποκειμενικός (δικός μας) παράγοντας ήταν ο καθοριστικός για το αποτέλεσμα. Οχι για να βγάλουμε εντελώς αντιμαρξιστικά κάποιον από τους δύο εκτός κάδρου.

Κουλουρτζής είπε...

Ανώνυμε είσαι εντελώς χαζός.
(εδώ είναι που μαζευεται το all star του ΠΑΜΕ?)
Μήπως είμαι η Αμάντα Λήρ και δε το ξέρω....

Elva είπε...

Aγαπητη φιλη & σ/σα ΒΒ.

Ο ''νοων νοειτω'' και δεν νομιζω οτι χρειαζεται να αναλωνεσαι αλλο, προσπαθωντας να αποδειξει κανεις τα...αυτονοητα σε οποιους μεχρι τωρα ΔΕΝ ηθελαν να δουν οτι ακομα και απο το ιδιο το κομμα παραδεχονται μετεκλογικα τις αδυναμιες και παραλειψεις σχετικα με την αποτελεσματικοτητα και τις τακτικες, οι οποιες δεν αρκουσε να ειναι καλοπροαιρετες και συνειδητοποιημενες, εφ οσον σημερα η μαχες διεξαγονται σε πολλαπλα επιπεδα, κατι που ισως το κομμα δεν ειχε συνειδητοποιησει στον βαθμο που απαιτουσαν οι περιστασεις! Ειναι μαλιστα χαρακτηριστικο και το σημειο που αναφερεται στη χρηση του Ιντερνετ! Οταν το ιδιο το κομμα παραδεχεται καποια πραγματα, που παρα τα οσα εχουν γραφει, εξακολουθουν να μη γινονται αντιληπτα στον βαθμο που χρειαζεται απ ολους, ειναι λυπηρο, γιατι η σκληρη αυτοκριτικη απο το κομμα ειναι ακριβως η αποδειξη του ποσο σοβαρα εχουν τοποθετηθει απεναντι σε παρατηρησεις και σχολια απο φιλους και οπαδους του κομματος, που πολλοι εθεσαν υπ οψιν, σχετικα με την καλυτερη και πιο εκλαικευμενη διαδοση των προτασεων του ΚΚΕ, κατι που θα επρεπε να μας απασχολει περισσοτερο απο το αν και ποιοι ειχαμε ..δικιο, ή οχι!

Υ.Γ Ισως θα επρεπε να τα κλεισεις τα σχόλια στα τρολς, γιατι οπως σωστα λες η βλακεία (οπως και η εμμονη στα ιδια και τα ιδια, συμπληρωνω εγω), δεν αντέχεται!!

Σιχτιρίζι είπε...

και ένα γρήγορο ιστορικό στοιχείο σχετικά με τα όσα λες Τσουκνίδα σου απαντώ λιγάκι ανακατεμένα γιατι μ'έχεις μπαρδέψει:

-Όσοι από την οργάνωση του ΚΚΕ ηγήθηκαν στη συγκρότηση του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ καταγγέλθηκαν αργότερα από όσους ηγήθηκαν στην συγκρότηση του ΔΣΕ.

-Επίσης η αγορά είναι ελευθερη μόνο για την κυρίαρχη τάξη, αν τώρα αυτή είναι η τάξη των αστών ή η (αόρατη) τάξη των γραφειοκρατών δεν αλλάζει και πολλά μιας και στις δύο περιπτώσεις ο εργατης την πληρώνει τη νύφη. Απορώ με το παραμύθι που χεις ρουφήξει. Νομίζεις ότι στην ΕΣΣΔ ήταν όλοι ευτυχισμένοι εκτός από τους "ιμπεριαλιστές"?!!!!
-Μόνο το "επιχείριση μπαρμπαρόσα" έχεις δει?
Υπάρχει μεγάλη βιβλιογραφία σχετικά.

-Με την ορολογία ψάξτο λιγάκι γιατί "ιμπεριαλιστές" ήταν οι ρωμαίοι.
Το "Ιμπεριαλισμός το ανώτερο στάδιο του καπιταλισμού" Είναι εμφατικό και ρητορικό και εν τέλη άκυρο. Στα ελληνικά σημαίνει "Ο Αυτοκρατορισμός το ανώτατο σταδιο της Κεφαλαιοκρατίας". Δηλαδή από την πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλα.
Από κει και "Η Αυτοκρατορία" του Νεγκρι, όπως και άλλα ωραία αφηγήματα....
-δεν με ενδιαφέρει αν θα λεγα χαιλ χιτλερ, γιες σερ, ή ντα νταβάριτς πριν με βάλουν να βιδώνω με το ζόρι τις χοντρες βίδες, με ενδιαφέρει να είμαι ελευθερος να το κάνω όταν εκτιμώ από κοινού μαζί με την υπόλοιπη κοινότητα ότι είναι αναγκαίο.
Το ότι λιώσανε στα ξερονήσια τόσοι και τόσοι μεταπολεμικά-δίχως το χαιλ χίτλερ- δε σε πονηρεύει?
Κι εδώ ήμασταν λόγω κυκλάδων και λιγάκι τυχεροί, έκανες και κανα μπανιο, αλλά για σκέψου στην Ρουμανία, την Βουλγαρία την Αλβανία...άστα.
Η εξουσία Γιώργο είναι παντού ίδια ή μάλλον η μία χειρότερη από την άλλη.
Δε θα βγάλουμε ακρη όμως. Δε πειράζει ωραία ήταν.
Θα σου λεγα πως θα τα πούμε στους δρόμους αλλά δεν έχω πάσο να περάσω την περιφρούρηση οπότε αποκλείεται. (κι εσύ δε θα θες να σε πούνε ασφαλίτη φαντάζομαι....

Χαιρετώ

υγ1. στο μεταξύ τι μαλάκες είναι ρε συ αυτοί οι ανωνυμομανιαδάκιδες?

υγ2.Δες το λινκ στο όνομά μου, αυτό το βιβλιαράκι του M. Seidman έχει ενδιαφέρον, αν έχεις σχέση με την εργασία και δεν το χεις διαβάσει διαβασέ το μόλις βρεις λίγο χρόνο. Το κατεβάζεις σε pdf κάνοντας κλικ στον τίτλο.
(και ο πρόλογος του Κοκκινου Νήματος ε...καλός είναι)

Γιώργος Τσουκνίδας είπε...

Ρε συ σιχτιράκο μην με κάνεις και βαριέμαι,την εξίσωση κομμουνισμού φασισμού την έχουν κάνει ιδεολογία αυτοί που κατηγορείς ως συστημικούς,απλά ίσως όταν κάποτε καταλάβεις ότι τα μέσα παραγωγής τα κατείχαν οι εργάτες και ο λαός γενικότερα,τοτε υπάρχει μια περίπτωση να καταλάβεις ότι είχαν καραμπινάτο σοσιαλισμό,κάποια πράγματα είναι δεδομένα ρε φίλε τι να κάνουμε,παρόλαυτα άλλωστε για ποιό λόγο να ξεσηκωθούν οι κουλάκοι εφόσων δεν υπήρχε σοσιαλισμός;Εφόσων υποστηρίζεις ότι εν καιρό πολέμου δεν υπήρχε σοσιαλισμός αλλά καπιταλισμός,ξέρεις πρίν απο σένα έχουν βρεθεί πάμπολοι ''σοβιετολόγοι'' να μιλήσουν για κρατικοκαπιταλισμό στην Σ.Ε και άλλα τέτοια χαζοχαρούμενα ανέκδοτα,αλλά όλοι αυτοί καθώς και εσύ δεν έχουν μπει στον κόπο να μας πούν ποιά ντόπια μονοπώλια ήταν αυτά που στήριξαν τον αντιφασιστικό αγώνα της Σ.Ε;Αν υπήρχαν επιχερηματικοί όμιλοι γιατί δεν τους έχουν κατονομάσει;Οσο για τον Γράμμο Βίτσι σίγουρα ήταν εμφύλιος αλλά ο παράγοντας που οδήγησε σε αυτόν ήταν καθαρά ταξικός.Θα έπρεπε πρίν μιλήσεις για το επαναστατικό έρισμα την εποχή εκείνη να λάβεις σοβαρά υπόψην τους διωγμούς και εκτελέσεις που συντελέστηκαν εκείνη την περίοδο,θα πρέπει να καταλάβεις ότι ναι μεν υπήρχε επαναστατικός προσανατολισμός αλλά υπήρξε λάθος εκτίμηση ως προς την χρονική στιγμή και μια τρομερή διαπάλη μέσα στο ΚΚΕ.Οπως καταλαβαίνεις μια σειρά απο γεγονότα και συγκυρίες της ιστορίας εμπόδισαν το κίνημα να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις της περιόδου και εδώ θα έρθω λίγο να βάλω και μια πινελιά σε αυτό που λέω για να σου δώσω και μια απάντηση σε αυτό που με ρώτησες όσων αφορά το επαναστατικό έρεισμα,θα γράψω μια ''ρητορίζουσα μαλακία'' του ''Στρατηγού'' Ενγκελς...''Η εξέγερση είναι τέχνη...υποτάσσεται σε ορισμένους κανόνες που η άγνοια τους οδηγεί στην εξαφάνισει του κόμματος που δεν τους τήρησε...1ο δεν πρέπει ποτέ να παίζεις με την εξέγερση αν δεν είσαι αποφασισμένος να την φέρεις μέχρι το τέλος...2ο αφού η εξέγερση άρχισεπρέπει να δράσεις με την μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και να περάσεις σε επίθεση.Η άμυνα είναι ο τάφος της εξέγερσης...''Δυστηχώς αλλά απο την μια ναι μεν υπήρχε ενα αστικό κράτος στην κυριολεξία σμπαραλιασμένο και αποδιοργανωμένο απο την άλλη όμως υπήρχε μια τρομερή διαπάλη μέσα στο ΚΚΕ,όπου όταν όλα ξεκαθάρισαν πλέον και περάσαμε στην περίοδο του ΔΣΕ που το ΚΚΕ συγκρότησε τον ΔΣΕ και ξεκίνησε αυτη την τιτάνια δράση του έκανε την απόπειρα να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την λαίκη εξουσία,παρόλο που πλέων ήταν αργά να συμβεί αυτό,έχει την αξία του να καταλάβουμε ότι άλλη μια ''ρητοριζουσα μαλακία'' του Ενγκελς επιβεβαιώθηκε...''Στην επανάσταση,όπως και στον πόλεμο,έγραφε ο Ενγκελς,πρέπει πάντα ν,αντιμετωπίζεις τολμηρά,κατά πρόσωπό,τον εχθρό,κι ο επιτιθέμενος βρίσκεται πάντα σε πλεονεκτική ποιό πλεονεκτική θέση.Στην επανάσταση όπως και στον πόλεμο πρέπει στην αποφασιστική στιγμή να τα παίξεις όλα,όποιες και αν είναι οι ελπίδες...''.Σε τέτοιες ''ρητορίζουσες μαλακίες'' στηρίχτηκε και η Οκτωβριανή Επανάσταση....σε ότι δεν έχω απαντήσει να μου το ξαναθέτεις σαν ερώτημα γιατί άνθρωπας είμαι μπορεί να μου ξεφύγει και κάτι....

Ανώνυμος είπε...

ΞΥΠΝΗΣΤΕ
Διαβάστε ποσο νοσταλγουν τον κομμουνισμό αυτοί που τον έζησαν στο πετσί τους:

Το Κοινοβούλιο της Μολδαβίας καταδίκασε επισήμως το κομμουνιστικό καθεστώς και απαγόρευσε τα κομμουνιστικά σύμβολα.
Το σχετικό νομοσχέδιο, όπως μεταδίδει η δικτυακή πηγή Publika.md υιοθετήθηκε στη συνεδρίαση της 12ης Ιουλίου. Το έγγραφο επικρίνει «το ολοκληρωτικό κομμουνιστικό καθεστώς στην Μολδαβική Σοβιετική Σοσιαλιστική Δημοκρατία, το οποίο πραγματοποίησε εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, καθώς και τις ενέργειες όλων των προσώπων, που συμμετείχαν στην τέλεση των εγκλημάτων του κομμουνιστικού καθεστώτος». Πέραν αυτού το νομοσχέδιο απαγορεύει στο έδαφος της Δημοκρατίας τη χρήση των κομμουνιστικών συμβόλων (ως παράδειγμα αναφέρονται το σφυροδρέπανο). Μάλιστα διευκρινίζεται ότι η απαγόρευση ισχύει μόνο για τη χρήση αυτών των συμβόλων για πολιτικούς σκοπούς. Επίσης απαγορεύεται «να προπαγανδίζονται ολοκληρωτικές ιδεολογίες».
http://greek.ruvr.ru/2012_07_12/81274636/

Αμαντα είπε...

Ναι μωρή φιλενάδοσυντρόφισσα κλείστα και άστα μόνο για έσενα και την Ελβα που λέτε συνέχεια καινούρια πράγματα....:-)))
Έτσι την πάτησε και το Κόμμα.
Εκλεισε το σχολιασμό στα τρόλ!

Σιχτιρίζι είπε...

Τσουκνίδα, οκ. Δε θα καταλήξουμε το ξέρω αλλά καλό είναι να το συζητάμε, όλο και κάποια αμφιβολία μπορεί να τρυπώσει στο κομμουνιστικό φρούριο (της ειρήνης) του μυαλού σου.
Σου δίνω μια για εργασία στο σπίτι.
Αυτό που λές ότι δηλαδή ο κόσμος του ολοκληρωτισμού, του κρατικού καπιταλισμού και της βίαιης εκβιομηχάνησης ολάκερης της ασίας (βαζω μέσα και την Κίνα προ του 61) δεν ήταν αυτός αλλά ήταν ο κόσμος του σοσιαλισμού αντιβαίνει στην θεωρία των σταδίων του Μαρξ διότι κατα αυτόν και γενικότερα κατα την προοδευτική θεωρία το σοσιαλιστικό στάδιο είναι το προηγούμενο της πραγμάτωσης της αταξικής κοινωνίας, και δεν είναι δυνατό σύμφωνα με το μαρξισμό να εγκαθιδρυθεί ο σοσιαλισμός στο φρούριο της ειρήνης και να ξε-εγκαδιδρυθεί.Δεν υπάρχει κατρακύλα στην ιστορική σκάλα. (σύμφωνα πάντα με το μεγάλο)
Τα πράγματα προχωρούν αργά ή γοργα, με πλάγια βήματα σα το κάβουρα ή με καλπασμούς μπροστά σαν το άτι,μένουν ακόμη και στάσιμα ναι, αλλά ποτέ πίσω! Έτσι λένε οι μπυρόβιοι γερμανοί και οι δύο. Και τα λεγαν και ξεσούρωτοι.
Εν ολιγοις η επανάσταση του Οκτώβρη ήταν ή μια αποτυχημένη προσπάθεια επικράτησης του σοσιαλισμού ή ζούμε στον δρόμο προς το σοσιαλιστικό παράδεισο με μπροστάρη το φρούριο της ειρήνης Ρωσία και δεν το ξέρουμε...
Ο σοσιαλισμός είναι αναπόφευκτος και αμετάκλειτος. Ή μήπως όχι?

Επίσης άσχετο αλλά αν κάτι δεν υποτάσεται σε κανόνες αυτό είναι η τέχνη.
Η τέχνη όπως και η εξέγερση τους δημιουργεί τους κανόνες πες στο μουσάτο βιομήχανο στην βραδυνή σου προσευχή. Θα σε ακούσει και θα χτυπήσει το κουτελό του με την παλάμη του σφιγμένη. Ηταν καλός τυπάκος και καταλάβαινε τις παπαριές που έλεγε (με καθυστερηση όμως)

Ανώνυμος είπε...

@αμάντα,
το κόμμα δεν άνοιξε ποτέ το σχολιασμό :-))
το κόμμα είναι το τρόλ!

Ανώνυμος είπε...

μωρή Aμάντα

Δεν μας χαιρετάς κι εσύ και οι ιδέες σου περί του τι ειναι σωστό να κάνει κανείς και τι όχι. Μη κάνεις κριτική σε όσους δεν γνωρίζεις.

Αμαντα είπε...

είναι αρχη μου να μην λέω σε κανέναν τι να κάνει και τι όχι (κι ας τον γνωρίζω)
Επικρότησα και επαυξησα την Ελβια προτροπή απλά!

faros είπε...

Από τη στιγμή που δημοσιεύεται η όποια Απόφαση της ΚΕ του Κόμματος, από τη στιγμή που συνεντεύξεις ή παρεμβάσεις της ΓΓ ή άλλων στελεχών γίνονται δημόσια, τότε αυτά υπόκεινται στην δημόσια επίσης κριτική !

Αυτή η κριτική, γίνεται με δύο τρόπους.
1. Για να γίνει καλύτερη και αποδοτικότερη η δουλειά και η δράση του Κόμματος.
2. Για να βγουν κακίες και χολή, μέχρι να γίνει και ... χαβαλές !

Ο καθένας έχει το κριτήριο εκείνο που μπορεί να κρίνει αν κρατήσει το πρώτο και απορρίψει το δεύτερο.

Το συγκεκριμένο άρθρο, χωρίς φυσικά να "πιάνει" όλα τα θέματα, δίνει αφορμή με τις καταγραφές του, να ασχοληθεί κανείς μέσα από μια καλόπιστη, καλοπροαίρετη και εποικοδομητική παρέμβαση, ώστε ο στόχος (που αυτός πιστεύω ακράδαντα ότι είναι) της καλυτέρευσης της δουλειά και της δράσης του ΚΚΕ, να επιτευχθεί !

Μερικά σχόλια, σε καμμία περίπτωση δεν κάνουν κάτι τέτοιο !

(δεν με ενδιαφέρουν τα μη σοβαρά)

Κάθε αρθρογράφος (στη συγκεκριμένη περίπτωση η ΒΒ), γράφει κάτι για να "ανοίξει" ένας διάλογος, να κατατεθούν απόψεις, να ανταλλαγούν επιχειρήματα.
Δεν το κάνει ούτε για να του πουν "μπράβο", ούτε να δρέψει δάφνες, ούτε ...

Δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιοι, βρίσκουν αφορμή (?), για επιθέσεις ...
Παιδιά, όσοι δεν σας αρέσει η γραφή της ΒΒ, μπορείτε απλά να το παραβλέψετε !
Με τα επιθετικά σας σχόλια, τι νομίζετε ότι κάνετε ;
Βοηθάτε ;
Έτσι νομίζετε ;

Και κάτι προς κάθε ... πικραμένο, που αφού απογοητεύτηκε πλήρως από την ψήφο του, ψάχνει στα μπλογκς να βγάλει τα ... απωθημένα του:

Δεν φταίει το ΚΚΕ, αν η ζωή σας γίνεται χάλια.
Ούτε τα μέλη του, ούτε οι φίλοι του.

Ψάξτε αλλού και προφανώς έκπληκτοι θα ανακαλύψετε ότι ΑΛΛΟΙ φταίνε !
Όσο πιο γρήγορα το κάνετε αυτό,τόσο πιο καλά για όλους μας !

Γεια χαρά σας !

Βασίλειος Φουρλής είπε...

"Δεν φταίει το ΚΚΕ, αν η ζωή σας γίνεται χάλια.
Ούτε τα μέλη του, ούτε οι φίλοι του"

Καλά μη βάζεις και το χέρι σου στην φωτιά ρε παιδάκι μου...

blackbedlam είπε...

Trash Καλησπέρα σου.
Αλήθεια είναι κουραστικό και ξέρεις γιατί; Κυρίως γιατί κάθε φορά που συνομιλούμε είναι σαν να είναι η πρώτη φορά, σαν να με ρωτάς για πρώτη φορά και εγώ να πρέπει για πρώτη φορά να σου συστηθώ και να πω χαίρω πολύ ΒΒ.
Δεκάδες φορές κατά το παρελθόν έχω απαντήσει τόσο με δικά μου λόγια, όσο και με εκφρασμένες απόψεις των κλασσικών του Μαρξισμού, αλλά και με θέσεις που κατά καιρούς έχει διατυπώσει το κόμμα,σε μια σειρά ζητήματα,που σήμερα τα ξαναβάζεις.
Για τον ρόλο του κόμματος, για τους μηχανισμούς της εξουσίας, για την ανάγκη ύπαρξης επαναστατικού ΚΚ,για τον χαρακτήρα της κρίσης,για την ανάγκη προσέγγισης των λαϊκών στρωμάτων,για το ότι δεν μπορούμε, δεν μπορούμε βρε αδερφέ να πάμε μόνοι μας δεν γίνεται.
Αυτός είναι ο λαός με τον οποίο είμαστε υποχρεωμένοι να συμπορευθούμε, αυτή είναι η εργατική μας τάξη, αυτοί οι εργαζόμενοι και αυτό το επίπεδό τους.
Τους έχουν εκπαιδεύσει.
Με τους μηχανισμούς τους,θες να δεχτώ ότι τους μετάλλαξαν; Να το δεχτώ, αλλά πρέπει και εσύ να δεχτείς, ότι εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να μετουσιώσουμε το ταξικό τους ένστικτο σε ταξική συνείδηση.Να δεχτείς ότι ο ρόλος μας είναι αυτός και μόνο αυτός: Να οδηγήσουμε(το ΚΚ) οργανωμένα την εργατική τάξη στην δική της εξουσία.
Σήμερα οι Αντικειμενικές συνθήκες είναι υπερώριμες.Ο καπιταλισμός είναι στο πλήρες αδιέξοδό του. Αν όχι σήμερα πότε;
Μοναδική ίσως ευκαιρία για την εργατική τάξη και τους εργαζομένους.
Σήμερα όμως θα έπρεπε να υπάρχει ένα ΜΛΚ, έτοιμο να αντιμετωπίσει την βαρβαρότητα και να εκμεταλευτεί το αδιέξοδο που έχει οδηγηθεί το σύστημα.
Δεν θα ψοφίσει μόνο του αν δεν του ρίξεις την χαριστική βολή.
Το ΚΚ δεν κρίνεται από την δράση του στην συγκεκριμένη περίοδο, αλλά από την δουλειά που έχει κάνει το προηγούμενο διάστημα.
Αυτά είναι νομοτέλειες, τι να κάνω να τα κρύψω να μην τα μάθει η αντίδραση; Να μην τα καταλάβουν οι φιλοκομματικοί;
Αν δεν τα έχουμε καταφέρει τι να κάνουμε η ευθύνη δική μας.
Ε,αμάν πια τα έχω χιλιάδες φορές πει.Αν δεν συμφωνείς σε αυτά, κατάλαβέ το, κομμουνιστής δεν μπορεί να είσαι.
Αλλά αυτές τις θέσεις πρέπει να τις κάνουν κτήμα τους τα μέλη του κόμματος πρώτ΄απ΄όλους.Όπως ξαναγράφω είναι αυτοί που κατ΄αρχάς καλούνται να κοινωνήσουν αυτές τις αρχές με τον κόσμο.
Και αυτό χρειάζεται προσπάθεια και κυρίως γνώση και κατανόηση των νομοτελειών.
Ξέρεις που βρίσκεται η διαφορά μας ,ότι εσένα σε φοβίζει μην μας πιάσουν στο στόμα τους τα αντικομουνιστικά στοιχεία,οι πολέμιοι της κοσμοθεωρίας μας ,οι λασπολόγοι....

έχει και άλλο.........

blackbedlam είπε...

σε αντίθεση με εμένα που εκείνο που με ενδιαφέρει είναι να κρατήσουμε και να διευρύνουμε τις δυνάμεις μας, σε ανθρώπους που πονάνε για την λαϊκή υπόθεση,να κρατήσουμε τους ανθρώπους εκείνους που δεν τρώνε πίτουρα,ανθρώπους σκεπτόμενους που προβληματίζονται και που φυσικά είναι και αυτοί όπως και όλοι μας λίγο πολύ, θύματα της παραπληροφόρησης.
Ξέρεις πολύ από αυτούς τους ανθρώπους και βλέπουν και ακούνε και παρακολουθούν και συμμετέχουν. Αλλά έχουν και άποψη, προβληματίζονται, έχουν ερωτήματα και απορίες,έχουν ενστάσεις . Κάποιες φορές ίσως και λαθεμένα κάτω από την παραπληροφόρηση και από την παραχάραξη των γεγονότων.
Ε,αυτούς τους ανθρώπους δεν θα τους βγάλουμε τρελούς, δεν θα τους στείλουμε τα μυαλά στα κάγκελα.
Με αυτούς τους ανθρώπους πρέπει να βρούμε κοινή γλώσσα.Πρέπει να βρισκόμαστε δίπλα τους, να τους ακούμε και να τους απαντάμε ΠΕΙΣΤΙΚΑ.
Όταν λοιπόν έρχεται ο άλλος και του λέει, αυτό που εκτιμάς δεν είναι σωστό, αυτό που βλέπεις είναι στην φαντασία σου, αυτή η άποψη είναι αντικομουνιστική, έχεις άδικο και μόνον εγώ τα βλέπω σωστά, μόνον εγώ έχω δικαίωμα να έχω εκτιμήσεις και αυτές είσαι υποχρεωμένος να τις δεχτείς γιατί αυτό λέει το κόμμα,(και το κόμμα είναι αυτός εκείνη την στιγμή,και ένας θεός ξέρει πώς έχει καταλάβει τι λέει το κόμμα), γιατί διαφορετικά παίζεις περίεργο ρόλο,τότε, 250.000 άνθρωποι μέσα σε 40 μέρες θα σου γυρίσουν την πλάτη.
Και δεν πάει να χτυπιέσαι, την ευθύνη την έχουμε εμείς.
Και να ξαναπώ αυτό.
Το σύστημα θα έχει αυτούς τους μηχανισμούς και μάλιστα θα τους εκσυγχρονίζει.Αν λοιπόν πούμε ότι είναι οι μηχανισμοί αυτοί που φταίνε εμείς κάναμε ότι μπορούσαμε,είναι ο κόσμος που δεν θέλει να καταλάβει,(γιατί αυτά λένε και το ξέρεις καλά, τα έχεις ακούσει τα έχεις διαβάσει από φίλους και μέλη του κόμματος), τι θα σημαίνει; Οτι ποτέ δεν θα μπορέσουμε να ανατρέψουμε τα αποτελέσματα αυτών των μηχανισμών.
Ακούγεται και το άλλο το ανεπανάληπτο, ότι όταν θα πιάσουν πάτο όταν θα εξαθλιωθούν,τότε θα καταλάβουν! Θαυμαστικό μεγάλο.
Αυτοακυρωνόμαστε.
Και εγώ είμαι πολύ καλά πεισμένη ότι χωρίς επαναστατικό Μαρξιστικό Λενινιστικό κόμμα δεν μπορεί η λαϊκή υπόθεση να προχωρήσει.
Και εν πάσι περιπτώσει, ξαναδιάβασε το ποστ προσεκτικά και θα πάρεις απαντήσεις σε όλα σου τα ερωτήματα.
Δεν έχω άλλο να σου πω.

ΥΓ Όσο για τον δημοκρατικό συγκεντρωτισμό,αυτός μπορεί και πρέπει να ισχύει για τα κομματικά μέλη.
Εμείς ξέρεις τι κάνουμε;
Προσπαθούμε να τον επιβάλλουμε και έξω από το κόμμα.
Σκέψου προσπάθησε.

blackbedlam είπε...

Γεια σου Εlva μου.
Σημαντικό είναι αυτό που επισημαίνεις
......"γιατι η σκληρη αυτοκριτικη απο το κομμα ειναι ακριβως η αποδειξη του ποσο σοβαρα εχουν τοποθετηθει απεναντι σε παρατηρησεις και σχολια απο φιλους και οπαδους του κομματος, που πολλοι εθεσαν υπ οψιν."
Είναι σημαντικό αυτό, γιατί άλλωστε δεν είναι κάτι που συμβαίνει συχνά.
Εγώ πιστεύω ότι πρέπει στους φίλους του κόμματος και όχι μόνον, να δίνεται η δυνατότητα,να ενθαρρύνονται να μιλούν, να λένε τις απόψεις και τις ενστάσεις τους.
Καλύτερα να εκφράσουν και λάθος απόψεις , παρά να μπαίνει πάγος ώστε να μην τολμούν να μιλήσουν γιατί θα κατηγορηθούν ότι έχουν δεχτεί επιρροές, ότι έχουν πέσει θύματα αντικομουνισμού,ότι,ότι.....και, που να ξανανοίξουν το στόμα τους.
Και όταν δεν μπορείς να πεις την γνώμη σου γυρίζεις και την πλάτη.
Η κριτική ποτέ δεν έκανε ζημιά στο κόμμα.Η μυστικοπάθεια η απόκρυψη,το κουκούλωμα των αδυναμιών, αυτά είναι που πάντα δημιουργούσαν και όξυναν προβλήματα.
Και σήμερα πρέπει όλα τα παιδιά,τα μέλη και οι φίλοι του κόμματος που πραγματικά τρέχουν, σκοτώνονται, δίνουν τον εαυτό τους όχι για τον εαυτό τους, αλλά για τα πανανθρώπινα ιδανικά, να προσανατολιστούν στην κατεύθυνση του να αφουγκράζονται, να έχουν τα μάτια και τα αυτιά τους τεταμένα, όλες τις αισθήσεις τους τεταμένες.
Να αντιλαμβάνονται, να επισημαίνουν και να απαιτούν απαντήσεις, να συμβάλλουν στην σύνθεση των απόψεων,στην αποφυγή λαθών και παραλήψεων,στην επεξεργασία της τακτικής για την αντιμετώπιση των σημερινών οξυμένων αναγκών του κινήματος.

Καραγιάννης είπε...

το πιάσαμε βασίλη Φουρλή το υπονοούμενο...δεν ήταν δα και δύσκολο

Γιώργος Τσουκνίδας είπε...

Ρε συ σιχτιράκο καταρχήν καλημέρα.Καλά δεν είναι να ασχολείσαι με τους ανωνυμομανιδάκηδες πρώταπόλα παίζει να είναι οι πρώτοι άνθρωποι πάνω στην γη που έχουν επηρεαστεί με έναν πρωτότυπο τρόπο απο την ραδιενέργια,γεννήθηκαν με μια χέστρα στο κεφάλι,μαζί με το περιεχόμενο βέβαια,δεν αξίζει καν να συζητας μαζί τους,είναι σα να κάνεις συζήτηση με βυτιοφορο,δεν πρόκειται ποτέ να καταλάβει.Ας περάσουμε στο κυρίως πιάτο τώρα.Το θέμα με τον ΕΑΜ-ΕΛΑΣ και τον ΔΣΕ μην το μπλέκεις έτσι γιατί κακοποιείς την ιστορία αν θες το συζητάμε αργότερα.Μην τα πιάνουμε όλα μαζί γιατί παίζει τρελό μπέρδεμα και για σένα και για μένα.Τώρα όσον αφορά την ελέυθερη αγορά έτσι όπως το βάζεις έχεις απόλυτο δίκιο πλέον είναι προνόμιο μόνο για τους αστους,πλέον αυτό δείχνει ότι ο καπιταλισμός έχει φτάσει σε σημείο να αρνείται τον ίδιο του τον εαυτό.Πολύ έυστοχο το σχόλιο σου.Απο την άλλη όμως ονομάζεται ο καπιταλισμός το σύστημα της ελέυθερης αγοράς γιατι μπορείς να διακειείς τα πρϊόντα και μέσα σε αυτή την διαδικασία μπορείς ελέυθερα να πουλάς και να αγοράζεις.Αν γουστάρεις να το διευρύνουμε το θέμα και να συζητήσουμε για την ελέυθερη αγορά κανένα πρόβλημα.Για να μπορέσεις να μου μιλήσεις για κρατικό καπιταλισμό θα πρέπει πρίν απόλα να μου πείς ποιά ήταν αυτή η επιχείρηση η ντόπιο μονοπώλιο που δρούσε στις ΕΣΣΔ και είχε επενδύσεις στην χώρα και στο εξωτερικό.Ισως σε βοηθήσει αυτή η ερώτηση να καταλάβεις κανα δύο πράγματα.Θα σου δώσω ένα στοιχείο για να καταλάβεις,θα πάρω ένα παράδειγμα απο τον χώρο του αθλητισμού και συγκεκριμένα της πάλης.Σήμερα στην καπιταλιστική Ρωσσία (όπως και στην Ελλάδα) ένας αθλητής για να αναδειχθεί πρέπει να έχει βαθιά τσέπη γιατί ανδεν έχει θα συναντήσει προβλήματα που θα αποτρέψουν την αναδειξή του π.χ προπονήσεις σε διεθνές επίπεδο που κρατούν και κάποιους μήνες,δεν είναι δυνατο αυτό.Απο την άλλη στην σοσιαλιστική Ρωσσία όποιος είχε την δυνατότητα και ικανότητα αναδεικνύοταν μέσα απο τον μαζικό αθλητισμό,μέσα απόλη αυτή την διαδικασία ξεπήδησαν τρομερά ταλέντα,τρανταχτό παράδειγμα ο ξυλοκόπος Αλεξάντερ Καρέλιν που στην ζωή του έιχε χάσει μόνο δύο φορές και την μια μάλιστα δεν την θυμάται.Θα απαντήσω και στα υπόλοιπα αλλά πρέπει να βγω για λίγο θα επιστρέψω να σου απαντήσω.

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Γιώργος Τσουκνίδας είπε...

Σιχτιράκο το ξέρω ότι υπάρχει μεγάλη βιβλιογραφία,αλλά το θέμα είναι απο ποιά σκοπιά την διαβάζεις αυτή την βιβλιογραφία.Δεν θέλω να σε στεναχωρήσω αλλά η γραφειοκρατεία δεν είναι τάξη είναι ενα αποτέλεσμα του συστήματος που κυρίαρχη τάξη είναι η αστική.Ξέρεις με την ορολογία το έχω ψάξει αρκετά καλά,αφού βέβαια ξέρεις τόσα πολλά γιατί δεν γράφεις ενα βιβλίο να ακυρώσεις τον Λένιν.Αν και η λέξη ιμπεριαλισμός δεν είναι μια όμορφη επαναστατική παπατζοεφέυρεση του Λένιν,έχει χρησιμοποιηθεί και γεννήθει απο την ίδια την αστική τάξη άλλωστε γιαυτόν έχουν γράψει ο Χιλφερτινγκ και ο Χόμπσον.Βέβαια ίσως αν το εξέταζες ποιό καλά θα καταλάβαινες ότι μια χαρά τα πάω με τις ορολογίες αλλά μάλλον εσύ έχεις κάποιο πρόβλημα με το να αντιληφθείς σωστά κάποια πράγματα.Η αυτοκρατορία δεν είναι οικονομικό σύστημα απο μόνη της,είναι αποτέλεσμα κάθε οικονομικού συστήματος με ανταγωνιστικές αντιθέσεις,συνεπώς ο Λένιν γράφοντας το συγκεκριμένο βιβλίο και για να δώσει βάσεις που αποδεικνύουν αυτά που λέει αντλεί στοιχεία όχι κάποιου κομμουνιστή αλλά ούτε του Μάρξ και Ενγκελς,αλλά των ίδιων των αστών,εν πάσει περιπτώση αποδεικνύει με στοιχεία και αριθμούς το ιστορικό πέρασμα του καπιταλισμού του ελέυθερου συναγωνισμού στο μονοπωλιακό του στάδιο,με λίγα λόγια ο ίδιος ο ελέυθερος ανταγωνισμός γεννάει την αυτοκρατορία στην ιστορική περίοδο της δράσης του κεφαλαίου.Ιστορικά το πέρασμα του καπιταλισμού στο ανωτερό του στάδιο συντελέστηκε τα τέλη του 18ου αιώνα με αρχές 19ου αιώνα.Βέβαια υποθέτω ότι έγραψα πολλά πάνω στο θέμα απλά τα έγραψα να σου δώσω και καμιά πληροφορία έτσι για να μείνει και κάτι απο αυτή την συζήτηση.Εάν βέβαια απο την άλλη θεωρείς ότι αυτή η ορολογία είναι μια παπάτζα και μισή χρέωσε την τουλάχιστον στους αστούς και όχι στον Λένιν.Αν και να σου πω την αλήθεια μου πείς τελικά αυτό το πράγμα,θα σε πω αναγκαστηκά αλλαζόνα γιατί η αστική τάξη είναι μια έμπειρη τάξη στο θέμα το οικονομικό και θεωρώ πως παπατζήδικες βλακίες δεν θα έγραφε.Ο σοσιαλισμός είναι ένας νομοτελειακός σταθμός της ανθρώπινης εξέλιξης,να στο πω και αλλιώς αναπόφευκτος και όχι αμετάκλειτος.Καλό θα ήταν πρίν μου κάνεις την ερώτηση καλά θα ήταν να δείς τα πρώτα επαναστατικά κρούσματα της εργατικής τάξης ποιά είναι.1ον Παρισινή Κομμούνα(άλλωστε απο κει επηρρεάστηκε ο Μάρξ και έγραψε την θεωρία του σοσιαλισμού-κομμουνισμού),Οκτωβριανή Επανάσταση,Κουβανική Επανάσταση και για να έρθουμε και στο σήμερα του 2012 θα δείς ότι οι εργάτες της(δεν είναι καν κομμουνιστές οι άνθρωποι) ΦΙΛΚΕΡΑΜ & JOHNSON παλέυουν να πάρουν το εργοστάσιο στα χέρια τους ,αν και για μένα στο έδαφος του καπιταλισμού δεν αποτελεί λύση γιατί πρέπει να προετοιμάσεις την κοινωνική συμμάχια των φτωχων λαϊκων στρωμάτων και να πάρουν με ειρηνικά η βίαια μέσα τα εργοστάσια στα χέρια τους,παρόλαυτά όμως δείχνει έναν ταξικό προσανατολισμό που δείχνει ότι ο σοσιαλισμός είναι νομοτέλεια,άλλωστε και στην χρεοκοπημένη Αργεντινή το ίδιο έκαναν κάποιοι εργάτες,το ίδιο συμβαίνει και στην Μαριναλέντα,χωρίς βέβαια να πιστέυω πως είναι η κατάλληλη στιγμή να το κάνουν οι εργάτες αυτό.Κοίταξε η τέχνη αντικατοπτρίζει τις ανάγκες της κοινωνίας συνεπώς αφού η κοινωνία εξελίσσεται βάση των φυσικών νόμων,η τέχνη είναι αδύναμο να μην υποταχτεί σε αυτούς.Τέλος πάντων καταλαβαίνω ότι απο δω μέσα δεν βρίσκεται άκρη και δεν με πείθεις και δεν σε πείθω.Εγώ πιστέυω ότι υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα να βρεθούμε στους δρόμους,βέβαια εδώ υπάρχει το εξής ζήτημα,ο καπιταλισμός κρύβει τόσο μεγάλες αντιφάσεις που μπορεί να σε φέρει απο το ένα στρατόπεδο στο άλλο χωρίς να το πάρεις γραμμή πως έγινε...Ποτέ η συζήτηση δεν κάνει κακό πάντως...

Σιχτιρίζι είπε...

-Η επανάσταση στη Ρωσία ήταν επανάσταση που περατωσε το αστικό πλάνο-αυτό της εκβιομηχάνισης- στα αχανή εδάφη της ασίας.
--Η γραφειοκρατία είναι μια μέθοδος που όταν επικρατήσει έχει την μαγική ιδιότητα να μετατρέπεται σε τάξη. Την γραφειοκρατική τάξη ή την τάξη των διευθηντών και κύριο χαρακτηριστικό-που το μοιράζεται με τον "σατανα" είναι το ότι πειθειτους υποτελείς της οτι δεν υπάρχει.
Αν πιστεύεις ότι η κοινωνία της ΕΣΣΔ ήταν μια κοινωνία αταξική τι να σου πω;
---Ως κρούσμα της εργατικής τάξης θα δεχόμουνα ακόμη και την "εργατική" ρωσική επανάσταση που έγινε από έναν επαναστατημένο λαό στον οποίο το ποσοστό των εργατών εφτανε το 5%. Αλλά άλλο "κρούσμα" κι άλλο παραγμάτωση του σοσιαλισμού.
----με την ορολογία μπορεί να μην έχει κανείς μας πρόβλημα.Ο Λένιν έχει και ίσως να έχει και ο Λένον στο helter skelter για να μαστε ακριβείς.
Ο όρος Ιμπεριαλισμός αναφέρεται στην συνολική επεκτατική τακτική της αυτοκρατορίας.
Το Κεφάλαιο (καπιταλισμός) από την άλλη είναι πολύ σχετικό με την οικονομία, όπως και το μονοπώλιο.

Ακου τον μεγάλο, στον οποίο λίγο πολύ αποδίδεται και ο όρος "κρατικός καπιταλισμός",
τον απρίλη του 18

«Μόνο η ανάπτυξη του κρατικού καπιταλισμού, μόνο η προσεκτική οργάνωση του έργου της καταγραφής και του ελέγχου, μόνο η αυστηρότατη οργάνωση και πειθαρχία στη δουλειά θα μας οδηγήσουν στο σοσιαλισμό. Και χωρίς αυτό δεν υπάρχει σοσιαλισμός»

και λίγες μέρες μετά τον Μάη

"Εφόσον η επανάσταση στη Γερμανία καθυστερεί, καθήκον μας είναι να μαθητεύσουμε στο γερμανικό κρατικό καπιταλισμό, να κάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να τον αφομοιώσουμε, να πολλαπλασιάσουμε τις δικτατορικές μεθόδους προκειμένου να επιταχύνουμε την αφομοίωση τού δυτικισμού από τη βάρβαρη Ρωσία, χρησιμοποιώντας κάθε βάρβαρο μέσον στον αγώνα κατά τής βαρβαρότητας (...) Ο κρατικός καπιταλισμός είναι ένα βήμα προς τα εμπρός σε σχέση με τη σημερινή κατάσταση πραγμάτων [στη σοβιετική Ρωσία]".

Β.Ι. ΛΕΝΙΝ: «Τα άμεσα καθήκοντα της σοβιετικής εξουσίας» έκδοση «ΕΙΡΗΝΗ», Αθήνα 1975

κάπου όπως όλοι γνωρίζουμε από την Ιστορία ξεχάσανε τη μπάλα και "ουδεν μονιμότερον...."

akrat είπε...

όσοι είναι σε αυτό το κόμμα θα σκεφτούν και θα δουν τι θα κάνουν

Γιώργος Τσουκνίδας είπε...

Σιχτιράκο μην το κουράζεις φίλε,δύσκολα θα με πιάσεις αδιάβαστο.Ο Λένιν όταν μιλούσε για κρατικό καπιταλισμό στην ουσία μιλούσε για τον κρατικομονοπωλιακό καπιταλισμό ,αυτόν που έχουμε στην Ελλάδα σήμερα,στο έδαφος του κρατικομονοπωλιακού καπιταλισμου(αφού πλέων οι αντιθέσεις οξύνονται όλο και περισότερο)η δουλειά που λέει ο Λένιν είναι η δουλειά μέσα στα λαϊκά στρώματα,χωρίς αυτήν την δουλειά είναι γεγονός πως δεν φτάνουμε ποτέ στον σοσιαλισμό.Η ΕΣΣΔ δεν ήταν μια αταξική κοινωνία αλλά ήταν μια κοινωνία χωρίς εκμετάλευση ανθρώπου απο άνθρωπο.Σου μοιάζει η γραφειοκρατία στην Ελλάδα να μπορεί να κρυφτεί;Η μηπώς καλύτερα,μπορεί καποιός να σε πείσει ότι δεν υπάρχει;Κοίταξε επειδή η πολιτική οικονομία καθώς και η φιλοσοφία είναι επιστήμες,μην τις ισοπεδώνεις,είναι πραγματικά πολύ κρίμα να στεκεσαι σε αντιεπιστημονικά επιχειρήματα.

sosat είπε...

Τόσο η ανάρτηση αλλά πολυ περισσότρο όλα αυτά τα αλοπρόσαλλα σχόλια, με προβλημάτισαν ιδιαίτερα, γι' αυτό μετά από μέρες, κάποιες μέρες, αγαπητή Β.Β. , αποφάσισα να καταχωρήσω την γνώμη μου σε ένα σχόλιο.
Το σχόλιο μου είναι λακωνικό: πιστεύει κάποιος καλοπροάιρετος, ότι όλο αυτό το σκηνικό (αρχική ανάρτηση+64σχόλια) συνέβαλλε στο παραμικρό στην επικοδομιτική κριτική στις θέσεις της ΚΕ του ΚΚΕ για το εκλογικό αποτέλεσμα και την γενικότεη πορεία του κόμματος?
Η δικιά μου άποψη είναι ότι έκανε ακριβώς το αντίθετο , πολύ πιθανόν με συνειδητή στόχευση...
Το γιατί είναι το ζητούμενο.

TRASH είπε...

@ΒΒ:
Σου έκανα την κριτική μου για «γενικολογία» και γενικόλογα εξακολουθείς να μου απαντάς. Είναι πιστεύω και αυτός ένας από τους σημαντικούς λόγους που άκρη δεν βγάζουμε.
Θα γίνω λοιπόν δυσάρεστος, και θα ζητήσω διευκρινήσεις.
Αρχικά:
«...Το ΚΚ δεν κρίνεται από την δράση του στην συγκεκριμένη περίοδο, αλλά από την δουλειά που έχει κάνει το προηγούμενο διάστημα....»
-Το πόσο προηγούμενο διάστημα συναγωνίστρια; Τα προηγούμενα 2- 3 -5 -20 -50 -90 χρόνια; Η απάντηση σε αυτό είναι πολύ σημαντική, για να μην προσδιορίζεται.
Λες:
«...ότι δεν μπορούμε, δεν μπορούμε βρε αδερφέ να πάμε μόνοι μας δεν γίνεται.
Αυτός είναι ο λαός με τον οποίο είμαστε υποχρεωμένοι να συμπορευθούμε, αυτή είναι η εργατική μας τάξη, αυτοί οι εργαζόμενοι και αυτό το επίπεδό τους....»
Βάζω λοιπόν τα εξής ερωτήματα:
1)Αν πέσουμε στο επίπεδο της αυθόρμητης συνειδητοποίησης της ΕΤ, δεν αυτοακυρωνόμαστε σαν ΚΚ;
2)κατηγορείς το ΚΚ για ελιτισμό;
3)Ποιά είναι κατ’εσέ η κόκκινη γραμή κάτω από την οποία δεν μπορείς να πέσεις, προκειμένου να γίνεις αρεστός στον κόσμο; (γιατί δεν πιστεύω πως δεν γίναμε κατανοητοί, ακριβώς το αντίθετο...) Θα μπορούσαμε δηλαδή να υπαναχωρήσουμε από την θέση για έξοδο από την ΕΕ πχ, επειδή το 95% (τι σύμπτωση, τα ποσοστά του ΚΚΕ και της εξωκοινοβουλευτικής κομμουνιστικής αριστεράς, είναι που περισσεύουν!) του κόσμου είναι αντίθετο σε αυτήν;
Το παράδειγμα του (πλέον επιτυχημένου επί του πρόντος σε αυτόν τον τομέα) ΣΥΡΙΖΑ, είναι προς μίμηση ή προς αποφυγή; Εγώ λέω «προς αποφυγή» κάθετα... περιμένω να ακούσω και την δική σου άποψη πάνω σε αυτό, μια και με ενδιαφέρει...
Λες παρακάτω:
«...εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να μετουσιώσουμε το ταξικό τους ένστικτο σε ταξική συνείδηση...»
Θεωρείς δηλαδή δεδομένο πως υπάρχει «ταξικό ένστικτο»; Θα ήταν πολύ εύκολη η δουλειά μας εάν υπήρχε τέτοιο πράγμα, αλλά δυστυχώς , εγώ πολύ σπάνια το έχω συναντήσει. Αντίθετα η μικροαστική συνείδηση έχει πολύ βαθειές ρίζες στην ελληνική εργατική τάξη, και δεν είδα κανένα «ένστικτο» να έρχετε σε αντιπαράθεση με αυτήν. Για ποιο ταξικό ένστικτο μπορούμε να μιλάμε γνωρίζοντας το ποσοστό των συνδικαλισμένων εργαζόμενων (σε όλα τα σωματεία, όχι μόνο τα ταξικά, έτσι;) στον ιδιωτικό τομέα;
συνεχίζεται...

TRASH είπε...

...συνέχεια
Μετά:
«...Σήμερα οι Αντικειμενικές συνθήκες είναι υπερώριμες.Ο καπιταλισμός είναι στο πλήρες αδιέξοδό του. Αν όχι σήμερα πότε;...»
Ναι οι αντικειμενικές οικονομικές συνθήκες είναι υπερώριμες. Δεν θα μπορούσαμε να διαφωνήσουμε. Η συνείδηση του κόσμου αναλογεί σε αυτές;
Να το πω σχηματικότατα: Οι πάνω δεν μπορούν να κυβερνήσουν όπως πριν, σωστό. Οι κάτω θέλουν να κυβερνηθούν όπως πριν; Μα αυτό ακριβώς θέλουν! Οποιος το υποσχέθηκε ήπιε μετεκλογικά σαμπάνια! Εμείς τι ακριβώς προτείναμε στον κόσμο; «Αίμα, δάκρυα και ιδρώτα» που έλεγε και ο Τσώρτσιλ (και ας έγινε γνωστό από τον Ρουβά  ). Γιατί να μας προτιμήσει κάποιος πριν δοκιμάσει οποιαδήποτε άλλη «λύση» που του υπόσχεται ανακούφιση «εδώ και τώρα», του ναζισμού περιλαμβανόμενου;
Παρακάτω λες:
«...Ε,αυτούς τους ανθρώπους δεν θα τους βγάλουμε τρελούς, δεν θα τους στείλουμε τα μυαλά στα κάγκελα.
Με αυτούς τους ανθρώπους πρέπει να βρούμε κοινή γλώσσα.Πρέπει να βρισκόμαστε δίπλα τους, να τους ακούμε και να τους απαντάμε ΠΕΙΣΤΙΚΑ...»
Στους «αυτούς τους ανθρώπους» περιλαμβάνεις προφανώς και τον εαυτό σου όπως διαφαίνεται από τα συμφραζόμενα; Γιατί με τον τρόπο που γίνεται η συζήτηση, κάτι τέτοιο προκύπτει. Περιμένω και εδώ μία διευκρίνηση.
Μετά ακολουθεί το μόνο σου επιχείρημα, που μου είναι αδύνατο να αντικρούσω, αλλά οστώσο μου είναι και σαφέστατο: «...Και δεν πάει να χτυπιέσαι, την ευθύνη την έχουμε εμείς....»
Λες μετά:
«...Αυτοακυρωνόμαστε.
Και εγώ είμαι πολύ καλά πεισμένη ότι χωρίς επαναστατικό Μαρξιστικό Λενινιστικό κόμμα δεν μπορεί η λαϊκή υπόθεση να προχωρήσει...»
Κατάλαβα καλά πως, δεν θεωρείς ότι το ΚΚΕ δρα σαν «επαναστατικό Μαρξιστικό Λενινιστικό κόμμα», ή είναι η ιδέα μου;
Τέλος παραφράζεις τα λεγόμενα μου, όταν λες πως προσπαθώ να επιβάλω τον ΔΣ έξω από το κόμμα. Εγώ λέω επί λέξη: «...αν δεν είμαστε μέλη, διαφωνούμε και δημόσια εάν εξακολουθούμε να έχουμε αντιρρήσεις, δεν είναι κακό αυτό, αρκεί να γίνεται ΜΕΤΑ...», και αυτό όσο αφορά τα μη-μέλη δεν λέγεται ΔΣ, λέγεται φιλότιμο, από την στιγμή που το Κόμμα όχι μόνο έχει δώσει την ευκαιρία αλλά έχει καλέσει και δημόσια τους φίλους του που δεν είναι μέλη, να πάρουν τον λόγο και να εκφραστούν ελεύθερα εντός των κομματικών οργανώσεων, εκεί που δεν μπορεί να παρεμβαίνει η κάθε πλαστή ιντερνετική περσόνα σαν «φίλος» προκειμένου να δημιουργήσει αλληλοφαγωμάρα και σύγχιση. Το άγριο τρόλλινγκ που ακολούθησε τις συγκεκριμένες αναρτήσεις σου επιβεβαιώνει την άποψη μου για το λανθασμένο της επικοινωνιακής σου προσέγκισης.
Υ.Γ.
Αν και διαφωνώ με το δια ταύτα (περί «συνειδητής στόχευσης»), το σχόλιο του Τάσου θα έπρεπε να σε προβληματίσει, μια και η προς τα έξω εικόνα είναι ακριβώς αυτή, ανεξάρτητα από προθέσεις.
Υ.Γ.2
Νομίζω πως πρέπει να αποδεχτείς την πιθανότητα να μπορεί κάποιος να διαφωνεί μαζί σου χωρίς να είναι απαραίτητα ιδεολογικά αναλφάβητος ή δοιανοτικά στερημένος. Το αναφέρω γιατί δεν μπορεί να παίρνω σαν απάντηση στις αιτιάσεις μου, γενικές βασικές αρχές του Μ-Λ που τις γνωρίζω από τα 13... Δεν βοηθάει στην επικοδομητική συζήτηση κάτι τέτοιο.
Υ.Γ.3
Οσον αφορά το εάν και κατά πόσο οι κομμουνιστές στέκονται στο ύψος τους, υπάρχει και η άλλη άποψη, σκέψου την λίγο. Αντιγράφω από σχόλιο (όχι δικό μου και όχι κομματικού μέλους) στο Lenin Reloaded:
«...μέρος της αλήθειας είναι ότι παρά αυτό το τρομακτικά ασφυκτικό σύστημα, υπάρχουμε ακόμα και μαχόμαστε. Μέρος επίσης της αλήθειας είναι ότι αυτή η γελοία και συνάμα βασανισμένη χώρα έχει ένα κόμμα μαχητών με τέτοιο σθένος ψυχής και τόση δύναμη ώστε να μην τα έχουν βροντήξει να παν σπίτι τους ήδη από τις 17 Ιούνη αλλά να μάχονται στο λιοπύρι και την κάψα για έναν λαό που τους έφτυσε στα μούτρα και τους βρίζει όπου τους πετύχει και σωρηδόν για δεινά στα οποία όχι μόνο δεν είχαν καμία συμμετοχή αλλά έκαναν και κάνουν τα πάντα για να αποτρέψουν.

Πες μου ΕΝΑΝ μη κομμουνιστή που θα το άντεχε αυτό. ΕΝΑΝ κ@ρι*λη. Δεν υπάρχει.

Η ανθρωπότητα είναι στον πάτο. Και για τα δεδομένα της εποχής, οι κομμουνιστές, όσοι έμειναν κομμουνιστές, είναι ήδη η ηρωϊκή πρωτοπορία της κοινωνίας τους...»

blackbedlam είπε...

Άντε βρε συντροφάκο μου, για χατήρι σου θα κάτσω να σου ξαναγράψω πράγματα που τα έχουμε πει και παλιότερα, αλλά και τώρα στα σχόλιά μου τα έχω απαντημένα έτσι νομίζω.Μάλλον δεν τα λέω καλά, αλλιώς δεν μπορώ να κατανοήσω τι δεν καταλαβαίνεις και με ξαναρωτάς.
Να τα πάρω λοιπόν με την σειρά
Στο πρώτο ζήτημα που βάζεις ...."Το ΚΚΕ δεν κρίνεται από την δράση του".....
Δεν το λέω εγώ αυτό,το λέει ο Λένιν είναι νομοτελειακός όρος.
Κοίτα τι λέει:
"Για αυτό ο υποκειμενικός παράγοντας για την επιτυχή αξιοποίηση της πρέπει από πριν να είναι προετοιμασμένος - ιδεολογικά, πολιτικά, οργανωτικά - για δράση μέσα σε αυτή την ευνοϊκή κατάσταση".
Σημ:Υποκειμενικό παράγοντα λέμε στην προκειμένη περίπτωση το κόσμο τα λαϊκά στρώματα.
Διάβασε όμως και την ανακοίνωση της ΚΕ του κόμματος:
"Με βάση τα παραπάνω κριτήριο της αυτοκριτικής προσέγγισης της ΚΕ για τη δράση του Κόμματος γενικά και στην εκλογική περίοδο είναι:
"Πρώτον, αν η δράση μας αξιοποίησε όλες τις δυνατότητες που έδωσαν οι αντικειμενικές συνθήκες τα προηγούμενα χρόνια για να οξυνθεί η ταξική πάλη, να διευρυνθεί ο περίγυρος του Κόμματος και να βαθύνει η συμφωνία του με την στρατηγική του, η αποφασιστικότητά του να την υποστηρίξει σε όλες τις συνθήκες και εκλογικά, χωρίς διακυμάνσεις".
"Η εκλογική αναμέτρηση ανέδειξε τις μακροχρόνιες αδυναμίες και καθυστερήσεις στη δουλειά μας για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, την ενίσχυση της κοινωνικής συμμαχίας, την κομματική οικοδόμηση σε συνθήκες που υπάρχουν δυσκολίες στην οργάνωση των μαζών, ώστε να εξαντλούνται όλες οι δυνατότητες που απορρέουν από τις αντικειμενικές εξελίξεις. Αυτά τα καθήκοντα βεβαίως απαιτούν χρόνο, επίμονη προσπάθεια, σταθερό και επεξεργασμένο προσανατολισμό. Σε τελευταία ανάλυση η ΚΕ έχει την πρώτη ευθύνη, επίσης όλα τα καθοδηγητικά όργανα, η κάθε ΚΟΒ, πώς τελικά δρούμε στις μάζες με τις θέσεις μας, με μαχητικότητα και ικανότητα συσπείρωσης δυνάμεων που έχουν διαφορετικές αντιλήψεις και διαφορετικό επίπεδο πείρας και θέλησης για δράση.
Τι άλλο να πει δηλαδή.
Γράφεις:1)Αν πέσουμε στο επίπεδο της αυθόρμητης συνειδητοποίησης της ΕΤ, δεν αυτοακυρωνόμαστε σαν ΚΚ;
Βοηθητικά, σου λέω ότι ο όρος "αυθόρμητη συνειδητοποίηση" δεν υπάρχει.Νομίζω ότι καταλαβαίνω τι θέλεις να πεις όμως και σου λέω ότι την μάζα όχι μόνον δεν την ακολουθούμε στο επίπεδό της,αλλά δεν της δίνουμε καν το χέρι, γιατί μπορεί να μας τραβήξει κάτω. Είμαστε όμως εμείς που "δείχνουμε το δρόμο" μέσα από την καθημερινή πάλη και τον ανυψώνουμε.
Στο 2 τι να σου απαντήσω δηλαδή μετά από τα παραπάνω;
Αλλά και για το 3 που βάζεις.Για στάσου, φαίνεται από το κείμενό μου ή από οποιοδήποτε άλλο κείμενό μου, ότι θεωρώ ότι το κόμμα θα έπρεπε να αλλάξει τους βασικούς του στόχους σχετικά με την κρίση;Κάθε άλλο μάλιστα είναι οι μόνοι ρεαλιστικοί στόχοι για την διέξοδο της εργατικής τάξης.
Όσο για τον Σύριζα μετά απ΄όσα έχω γράψει κατά καιρούς με ρωτάς αν θεωρώ ότι μπορεί να είναι προς "μίμηση"
Αλλά και στο ποστ γράφω προφανώς εννοώντας τον Σύριζα.
"Άλλοι πάλι πείσθηκαν ότι η αιτία για τα δεινά τους είναι το μνημόνιο και θέλουν είτε να το καταγγείλουν (και δεν τους βγήκε),είτε να το διαπραγματευτούν!(αυτό και αν δεν τους βγει)".
Εγώ φταίω που κάθομαι και σου απαντάω στην πλακίτσα που μου κάνεις, γιατί μόνον για πλάκα μπορεί να βάζεις τέτοια ζητήματα.
Κοίτα καλά γιατί κάνει και πολύ ζέστη και δεν μπορώ τα κλιματιστικά.Και συνεχίζεις ακάθεκτος για να με εξαντλήσεις αλλά δεν.....
Γράφω λοιπόν :«...εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να μετουσιώσουμε το ταξικό τους ένστικτο σε ταξική συνείδηση...»
Τrash,ούτε αυτό είναι δικό μου, αυτός είναι ο μοναδικός ρόλος ενός ΚΚ.
Γι΄αυτό σου λέω άνοιξε κανένα βιβλίο και διάβαζε σωστά.
Παιδιά σαν και σένα,σαν τον Poe σαν,σαν ,..... πίστεψέ με τα χρειάζεται το κίνημα, αλλά με γνώσεις, δεν είναι εύκολο το ξέρω, θέλει όμως πολύ προσπάθεια, εδώ λέμε ότι θα αλλάξουμε τον κόσμο.Πώς;

blackbedlam είπε...

Κοίτα τώρα για το "ένστικτο" της εργατικής τάξης "λέει":.............
"Στην παραπέρα πορεία της κεφαλαιοκρατικής παραγωγής αναπτύσσεται μια εργατική τάξη,που από αγωγή,παράδοση,και συνήθεια αναγνωρίζει σαν αυτονόητους φυσικούς νόμους τις απαιτήσεις του κεφαλαιοκρατικού τρόπου παραγωγής" Μαρξ Κεφάλαιο τόμος 1ος σελ:762.
Αυτό είναι το ένστικτο του εργαζόμενου,πιστεύει ότι το αφεντικό του του δίνει δουλειά, ότι αυτός είναι έτσι από την μοίρα του, από την φύση του γεννημένος εργάτης και το αφεντικό, αφεντικό έτσι, από την "ρουφιάνα την κενωνία".
Μέχρι να κατανοήσει ότι δεν είναι μόνος του, ότι είναι μέρος της μεγάλης εργατικής τάξης που γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης από τον εργοδότη του, που είναι εκείνος ο παραγωγός του πλούτου και που μπορεί να ανατρέψει οργανωμένα τον "καπιταλιστή", τον συλλογικό καπιταλιστή, παει να πει το σύστημα.
Τότε έχει έχει μετουσιωθεί το ταξικό του ένστικτο σε ταξική συνείδηση.
Αυτόν τον ρόλο καλείται να παίξει η πρωτοπορία της εργατικής τάξης, ο πολιτικός της φορέας, το ΚΚ.
Να τι λέει και γι΄αυτό (μήπως έχει αφήσει και τίποτα που να μην μας το έχει διδάξει;)
"Το κύριο και βασικό καθήκον μας είναι να βοηθάμε την πολιτική ανάπτυξη και την πολιτική οργάνωση της εργατικής τάξης .
Όποιος βάζει σε δεύτερη μοίρα αυτό το καθήκον και δεν υποτάσσει σε αυτό όλα τα μερικότερα καθήκοντα και τις διάφορες μορφές πάλης ακολουθεί στραβό δρόμο και προξενεί σοβαρή ζημιά στο κίνημα"
Λένιν από το άρθρο "τα επιτακτικά καθήκοντα του κινήματός μας"Νοέμβρης 1900.
Για να δω τώρα τι μου λες παρακάτω
Εγώ σε κανέναν δεν υποσχέθηκα «Αίμα, δάκρυα και ιδρώτα».
Ούτε διάβασα πουθενά και σε κανένα κείμενο κομματικό τέτοιες υποσχέσεις.Εγώ διάβασα και έλεγα, ότι θα χρειαστούν θυσίες, αλλά θα είναι για μια ζωή τέτοια που μας αξίζει θα είναι για να ανατραπεί το εκμεταλλευτικό σύστημα που σήμερα μας εξοντώνει και μας οδηγεί στην άβυσσο.
Εγώ έχω μάθει ότι ο Κομμουνισμός είναι ένα σύστημα δικαίου, ισονομίας, είναι το σύστημα που κυρίαρχος θα είναι ο λαός.
Αν πάντως κάποιοι του μίλαγαν για "αίμα δάκρυα και ιδρώτα" καλά έκαναν και μας γύρισαν την πλάτη, αν μου έλεγαν και εμένα τέτοια πράγματα και γω πλάτη θα γύριζα.
Τrash,έλα καταλαβαίνω τι λες, απλά το ρίχνω λίγο στην υπερβολή,για να πω ότι ναι, στον κόσμο δεν κρύβουμε πράγματα, αλλά του εξηγούμε ότι αυτό που ζει και που θα ζήσει θα είναι εφιαλτικό και χωρίς διέξοδο για εκείνον.
Οι θυσίες που θα χρειαστούν για να γίνουν πραγματικότητα τα πανανθρώπινα ιδανικά σε αντίθεση με τις θυσίες που του επιβάλλει το σύστημα, θα είναι για την δική του εξουσία για τα δικά του δικαιώματα και ότι είναι η μοναδική διέξοδος σήμερα για εμάς και τα παιδιά μας.
Στα σοβαρά με ρωτάς αν συμπεριλαμβάνω και τον εαυτό μου στους ανθρώπους που πρέπει το κόμμα να με πείσει;
Αυτό με ρωτάς;Έσβυσα όλα τα $#@%$#$@ που σου έγραψα και ψύχραιμα σου απαντώ.
Εγώ, έχω πεισθεί από την Μαρξιστική Λενινιστική φιλοσοφία, έχω πεισθεί από τα πανανθρώπινα ιδανικά, έχω πεισθεί μέσα στους καθημερινούς αγώνες δίπλα στους εργαζόμενους, δίπλα στους ανθρώπους του μόχθου για την ανάγκη της ανατροπής του σάπιου αυτού συστήματος, έχω πεισθεί για αυτή την αναπόφευκτη και νομοτελειακή
πορεία της ανθρωπότητας, έχω πεισθεί για την ανάγκη ύπαρξης ενός ΚΚ ικανού να ανταποκριθεί στις ανάγκες της ιστορίας και γι΄αυτό παλεύω από όσο ξέρω τον εαυτό μου,
μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ και ενάντια σε όποιον το επιβουλεύεται με οποιονδήποτε τρόπο.
Κατάλαβες ή μήπως να σου το ζωγραφίσω.

Τrash πήγε 2 η ώρα και αύριο εργάζομαι μην ξεχνάμε. Θα σου απαντήσω και στα άλλα ερωτήματα,εκτός και αν το μετανιώσω, αλλά θα κλείσω αφιερώνοντας σου
Αυτό και διάβασέ το:

http://blackbedlam.blogspot.gr/2012_05_01_archive.html

ΥΓ: Στην άντε να μην πω του Τάσου ε,δεν θα απαντήσω κιόλας,πολύ θα πήγαινε.
Όχι ότι εσύ δεν με προσβάλλεις με αυτά που μου λες και να ξέρεις είναι μεγάλη υπόθεση το ότι σου απαντάω με τόση ψυχραιμία και παρακαλώ να το ερμηνεύσεις.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...