Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Ποιος φταέι;

 Το ΚΚΕ!
 Φταίει γιατί δεν ......συνεργάζεται με άλλα "Αριστερά" κόμματα.

επεξεργασία φωτο Θ.Σμυρνιός
 Γινόμαστε καθημερινά μάρτυρες του πιο εφιαλτικού σεναρίου, που πρωταγωνιστές και ταυτόχρονα θεατές είμαστε  εμείς οι  ίδιοι.
Όμως αδυνατούμε να δώσουμε μια αξιόπιστη απάντηση στους τρόπους και τις μεθόδους για τις πιθανές διεξόδους.


Αποδεχτήκαμε τους ρόλους που μας χρέωσαν, χωρίς να έχουμε διαβάσει το σενάριο και σήμερα αυτοσχεδιάζουμε  προσπαθώντας να καταλάβουμε τι εννοεί  ο ποιητής και που το πάει ο σεναριογράφος.
Ξαφνικά συνειδητοποιούμε ότι όλο αυτό που ζούμε είναι η πραγματικότητα, είναι η αληθινή ζωή και  δεν θα τελειώσει με  χειροκρότημα.
Αυτοί που θα έχουν μείνει όρθιοι στην σκηνή θα είναι οι δήμιοι μας, με γύρω τους όμορφα ερείπια και πτώματα δικών μας.
Εναγώνια επιχειρούνται ερμηνείες και απαντήσεις.
Αλλά πώς, χωρίς όλα τα δεδομένα δεν μπορείς να καταλήξεις σε συμπεράσματα.
Έτσι ο καθένας έχει την δική του εκδοχή ανάλογα με τα δεδομένα του, που κατά κανόνα είναι παραχαραγμένα είτε σκόπιμα, είτε από παρερμηνεία, είτε από άγνοια.
Λογικό δεν είναι;
Ας επιχειρήσουμε να δούμε που συμφωνούμε.
Καπιταλισμός!
Το καπιταλιστικό σύστημα, βασίζεται στην υπερσυσσώρευση του κεφαλαίου και όχι για να βάλει τα κέρδη του στα σεντούκια, αλλά για να μπορέσει να ανταγωνιστεί τους καπιταλιστές ανταγωνιστές του.
Όμως τα κέρδη του μεγαλοεργοδότη δεν προκύπτουν παρά μόνον από την εκμετάλλευση της εργατικής δύναμης,την απλήρωτη εργασία, την λεγόμενη υπεραξία.
Έτσι ο καπιταλιστής υποχρεώνεται να συμπιέζει διαρκώς προς τα κάτω το μεροκάματο και τους μισθούς των εργαζομένων και, ταυτόχρονα να εντατικοποιεί την εργασία του.
Συνεπικουρούμενης και της αναπτυγμένης  τεχνολογίας, η υπερπαραγωγή σε κάποια φάση της ανάπτυξης του συστήματος είναι αναπόφευκτη, γίνεται πραγματικότητα.
Και ξαφνικά,ο καπιταλιστής βρίσκεται αντιμέτωπος με αυτήν την  πραγματικότητα που δεν μπορεί να την διαχειριστεί.
Από την μια τα μειωμένα έσοδα των εργαζομένων, από την άλλη η υπερπαραγωγή, δυσχεραίνουν την δυνατότητα κατανάλωσης των παραγόμενων εμπορευμάτων.
Υπερπαραγωγή,υπερσυσσώρευση κεφαλαίου!
Σιγά σιγά αυτά συσσωρεύονται στις αποθήκες, δεν μπορούν να πουληθούν.
Τα κεφάλαια συσσωρεύονται στα χέρια λίγων κεφαλαιοκρατών που  δεν μπορούν να τα επενδύσουν.


Ο καπιταλιστής εκείνο που θα ήθελε, είναι να έχει στην υπηρεσία του όσο το δυνατόν περισσότερους εργαζόμενους, μιας και μόνον από την εργασία τους προκύπτει το κέρδος.
Ξαφνικά όμως βρίσκονται υποχρεωμένοι να καταστρέψουν το "μηχάνημα που τους παράγει τον πλούτο" 
Τον εργαζόμενο.


Δεν έχουν διέξοδο διαφυγής από το πρόβλημα, δεν μπορούν να διαχειριστούν το αδιέξοδό τους.
Είναι αντιμέτωποι με την βασική αντίθεση του οικονομικού τους συστήματος,που δεν τους επιτρέπει να συνεχίσουν την κυριαρχία τους με τους προηγούμενους όρους.
Απολύουν, μειώνουν τους χρόνους εργασίας, ελαστικοποιούν, περικόπτουν μισθούς, συντάξεις, επιδόματα,περικόπτουν κοινωνικές παροχές, βάζουν φόρους και χαράτσια......
Αυτό όμως επιδεινώνει και οξύνει ακόμα παραπέρα το πρόβλημα, μιας και σταματάει η αγορά να κινείται.
Δεν υπάρχει ρευστότητα.
Ένας φαύλος κύκλος.
Κρίση!

Οι κρίσεις βέβαια ακολουθούν από την μέρα της γέννησής του το σύστημα,που διαθέτει τρόπους και μεθόδους να τις  διαχειριστεί, αλλά  κάθε φορά βρίσκεται σε δεινότερη θέση, με λιγότερους άσσους στο μανίκι.
Τούτη η κρίση είναι μία από αυτές μήπως;
Τα στοιχεία και τα δεδομένα δεν συνηγορούν και δεν ενισχύουν μια τέτοια άποψη.
Η κρίση αυτή είναι μια βαθιά και συγχρονισμένη κρίση ολόκληρου του καπιταλιστικού συστήματος.
Έχει να  κάνει, με την συγχρονισμένη εμφάνισή της, ανάλογα με την υποδομή που είχε το προηγούμενο διάστημα η κάθε συγκεκριμένη οικονομία των χωρών στις οποίες εμφανίζεται.
Εδώ βέβαια μπαίνουν μια σειρά ζητήματα.
 Χρηματοοικονομικά, χρηματοπιστωτικά, δημοσιοοικονομικά,χρέος ή όπως αλλιώς τα ονομάζουν, αλλά αυτά δεν είναι παρά τα αποτελέσματα και όχι τα αίτια που δημιουργούν την κρίση.  
Οι πλουτοκράτες και οι οικονομολόγοι τους γνωρίζουν πολύ καλά την μορφή και το βάθος αυτής της κρίσης.
Ξέρουν πολύ καλά και τα μέτρα που πρέπει να πάρουν στην προσπάθειά τους  να την αντιμετωπίσουν.
Και αυτά δεν είναι άλλα από την εξόντωση μεγάλου μέρους των παραγωγικών δυνάμεων,με την προσδοκία ότι έτσι θα μπορέσουν να συνεχίσουν την κυριαρχία τους.


Σήμερα με την ανάπτυξη της τεχνολογίας, την δυνατότητα παραγωγής προϊόντων προηγμένης τεχνολογίας, τόσων και τέτοιων που μπορούν να εξασφαλίσουν επάρκεια και ποιότητα στις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων, δεν είναι αναγκαία η 8ωρη εργασία.
Μπορούν οι εργαζόμενοι με μείωση του χρόνου εργασίας,  να απολαμβάνουν τον πλούτο που οι ίδιοι παράγουν,να διευρύνουν τον ελεύθερο χρόνο τους, να τον αξιοποιούν δημιουργικά.

Και όπως έλεγε ο Μαρξ: " Ο ελεύθερος χρόνος είναι ο χώρος της ανθρώπινης ανάπτυξης"

Αλλά αυτό προϋποθέτει τον κεντρικό σχεδιασμό της οικονομίας, της παραγωγής και  της διανομής του πλούτου.
Προϋποθέτει την μη εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, προϋποθέτει την λαϊκή εξουσία.
Προϋποθέτει την κατάργηση του εκμεταλλευτικού συστήματος.


Γίνεται  φανερό λοιπόν, ότι ο καπιταλιστής με τον εργαζόμενο στις σημερινές συνθήκες έτσι όπως διαμορφώνονται, δεν μπορούν να συνυπάρχουν.


Απλά:
Ακόμη και  αν δεχτούμε όλοι μας να δουλεύουμε για 200 ευρώ ποιος θα καταναλώνει τα προϊόντα που θα παράγουμε.
Μην σκεφτείτε σε άλλες περιόδους που στην Κίνα δούλευαν για ένα πιάτο ρύζι και έκαναν εξαγωγές σε άλλες εύρωστες οικονομικά χώρες.
Σήμερα ποιες χώρες μπορούν να καταναλώσουν όλο το παραγόμενο προϊόν, από τους εργαζομένους των χωρών της ευρωζώνης και όχι μόνον που είναι σε κρίση;
Γι΄αυτό λέμε ότι η κρίση κάνει συγχρονισμένα την εμφάνισή της. 
Ο εφιάλτης είναι πλέον μέσα στην ζωή μας και  πρέπει ή  να τον αντιμετωπίσουμε ή να σταυρώσουμε τα χέρια και να περιμένουμε.
Μετά από τα παραπάνω γίνεται σαφές:
Ή εμείς ή αυτοί.
Ποιοι όμως είναι οι αυτοί;
Μην είναι ο Αντώνης, μην είναι ο Γιώργος ή ο Βαγγέλης;
Είναι το σύστημα! 
Υπάρχει αντίρρηση σε αυτό;


Αν λοιπόν όλα τα παραπάνω δεν είναι σε γνώση μας (υπάρχει και η εκδοχή κάποιος να μην συμφωνεί με αυτά, αλλά τότε μιλάμε άλλη γλώσσα),τότε και σενάρια θα κάνουμε και λάθος ερμηνείες θα δίνουμε και κυρίως, λαθεμένες διεξόδους θα προτείνουμε.


Φταίει το ΚΚΕ μου έλεγε ένας φίλος.
"Με το πάτημα ενός κουμπιού θα κατέβαιναν 500.000 άνθρωποι να τα κάνουνε λίμπα στο Σύνταγμα"!
Ε, δεν αξίζει εδώ μεταξύ μας να το συζητήσουμε αυτό.


Φταίει το ΚΚΕ λένε άλλοι πιο"σοβαροί" 
Φταίει γιατί δεν συνεργάζεται με άλλα αριστερά κόμματα.
Αλλά αν καταλήξουμε με βάση τα  παραπάνω, ότι τα αίτια της κρίσης δεν είναι παρά σύμφυτα με το ίδιο το σύστημα που τα γεννά, θα πρέπει και τα άλλα κόμματα  με τα οποία το ΚΚΕ θα συνεργαστεί να εμφορούνται  από την ίδια "κεντρική"αντίληψη, να έχουν στόχο την ανατροπή του συστήματος αυτού, να έχουν πεισθεί ότι μέσα σε αυτό το σύστημα δεν είναι δυνατόν να προκύψει κανένα όφελος για τους εργαζόμενους.
Κάτω από άλλες προϋποθέσεις μια πιθανή συνεργασία του ΚΚΕ με όποιο άλλο Αριστερό κόμμα των "καλύτερων προθέσεων", όχι απλά δεν θα έδινε διέξοδο από τα αδιέξοδα, αλλά επί πλέον θα έδινε την δυνατότητα στον ταξικό εχθρό να κερδίσει χρόνο και στην εργατική τάξη να υπογράψει την καταδίκη της.

Ναι άλλα τι θα γίνει;
Ο Καπιταλισμός από μόνος του δεν πρόκειται να πέσει.
Και όπως λέει ο φίλος Στρατολάτης, δεν θα πάει σαν το γατί σε μια γωνιά να ψοφήσει από μόνο του.
Με αυτό το σκεπτικό και με βάση την ανάγκη να πεισθούν τα λαϊκά στρώματα προκειμένου να προχωρήσουμε σε μια επαναστατική διαδικασία ανατροπής του εκμεταλλευτικού συστήματος,γιατί από μόνο του ένα ΚΚ δεν μπορεί να ανατρέψει το σύστημα,αλλά  και με δεδομένο ότι το κεφάλαιο και οι πολιτικοί τους εκπρόσωποι διαθέτουν τους μηχανισμούς χειραγώγησης των συνειδήσεων, δεν θα οδηγηθούμε ποτέ στην δυνατότητα ανατροπής του.
Αδιέξοδο;
Ο Μαρξισμός είναι μια ολοκληρωμένη, επιστημονικά τεκμηριωμένη θεωρεία και η μελέτη της πολιτικής οικονομίας δίνει διέξοδα και απαντήσεις.


Ένα Κομμουνιστικό επαναστατικό κόμμα, Μαρξιστικό Λενινιστικό, έχει επεξεργασμένες απόψεις και προτάσεις, γιαυτό θα προσφύγω στα ντοκουμέντα του κόμματος,που απ΄όσο ξέρω δεν έχει προχωρήσει στην ανάκληση αυτών των θέσεων και, δεν θα πω τίποτα δικό μου άλλο.


http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=3757283&publDate=1997-02-09%2000:00:00.0    
Κυριακή  9 Φλεβάρη 1997


"Στα ντοκουμέντα του 15ου Συνεδρίου τονίζουμε ότι προϋπόθεση για να έχει αποτελέσματα και προοπτική το Μέτωπο είναι η κατάκτηση του ηγετικού ρόλου της εργατικής τάξης και του Κόμματος.


Ο ηγετικός ρόλος του Κόμματος και της εργατικής τάξης πραγματοποιείται μέσα από την κοινή δράση στο κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο. Αφορά και την πολιτική συνεργασιών με άλλα κόμματα και κινήσεις, πολιτικούς σχηματισμούς, που μπορεί να εμφανιστούν στην πορεία. Αντανακλάται στις συμφωνίες και στη διαπάλη για την τήρησή τους ή τη λύση τους, αν έτσι απαιτεί το γενικότερο συμφέρον του αγώνα. Ο καθοδηγητικός ρόλος του Κόμματος ασκεί επίδραση στη στάση των άλλων πολιτικών δυνάμεων που στηρίζουν το Μέτωπο. Δημιουργεί προϋποθέσεις, ώστε να μετριάζει έως και να αναιρεί - όσο είναι δυνατό - την ασυνέπεια ή την ταλάντευση που αυτές οι δυνάμεις δείχνουν όταν μπαίνουν στην ημερήσια διάταξη βαθιές ανατροπές, που θίγουν το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα και οδηγούν στην κατάργησή του".


"Να είμαστε προετοιμασμένοι ότι οι συμφωνίες δε θα γίνονται πάντα σεβαστές από τις άλλες πολιτικές δυνάμεις, που εκφράζουν ταλαντευόμενα κοινωνικά στρώματα, τα οποία φοβούνται ριζικές αλλαγές ή τα ιδιαίτερα συμφέροντά τους δεν ταυτίζονται με τη συνολική κατεύθυνση και κυρίως την τελική έκβαση αυτών των αλλαγών.
Ο καθοδηγητικός ηγετικός ρόλος του Κόμματος κρίνεται σε κρίσιμα και σοβαρά ζητήματα και όχι στις επιμέρους πλευρές ενός αγώνα. Δεν πρέπει να συγχέεται με την τακτική των αναγκαίων συμβιβασμών που καλείται να κάνει το Κόμμα σε ορισμένες φάσεις ή συγκεκριμένες στιγμές, ειδικότερα στις συμφωνίες με άλλα πολιτικά κόμματα, ή στους αναγκαίους συμβιβασμούς, ώστε να μην απειλείται η κοινωνική συμμαχία, η κοινή δράση στα πλαίσια του μαζικού κινήματος".


"Άλλο πράγμα οι συμφωνίες και άλλο τα λάθη και η προδοσία. Η πολιτική των συμβιβασμών πρέπει να διασφαλίζει και να μην απειλεί τη γενικότερη τακτική και στρατηγική του Κόμματος. Δεν υπάρχουν συνταγές για τους συμβιβασμούς, χρειάζονται "όμως τα μάτια δεκατέσσερα"








19 σχόλια:

TRASH είπε...

Κανένας τακτικός ελιγμός και καμμία τακτική υποχώρηση δεν απαγορεύοντε από άποψη αρχής. Οταν όμως είσαι με την πλάτη στον γκρεμό, που να υποχωρήσεις; Και σε τι συμβιβασμό να καταλήξεις με αυτούς που θεωρούν την φυσική σου (πλέον) εξόντωση όρο ταξικής επιβίωσης για τους ίδιους;
Με βάση τα παραπάνω, θεωρώ πως το σύνθημα "αντεπίθεση λαέ" που δεν αποκλείει απλά την υποχώρηση αλλά και την "στατική άμυνα" (για να μιλήσω με στρατιωτικούς όρους), απόλυτα ορθό.

blackbedlam είπε...

Θα έχουμε την ευκαιρία να τα πούμε κάπως εκτενέστερα στην συνέχεια ελπίζω και από άλλες τοποθετήσεις, αλλά για να μην γίνει καμιά παρεξήγηση να επισημάνω μόνον τούτο.
Ούτε από το κείμενο, πολύ δε περισσότερο από την θέση του κόμματος δεν προκύπτει το ενδεχόμενο τακτικής υποχώρησης και συμβιβασμού με τον ταξικό σου εχθρό.
(μιλάς για εκείνους που θέτουν ή επιχειρούν "την φυσική σου εξόντωση σαν όρο ταξικής επιβίωσης για τους ίδιους¨".
Ποτέ και σε καμιά περίπτωση δεν κάνεις πίσω από τις αρχές σου.
Και να θυμόμαστε ότι οι φυσικοί μας σύμμαχοι, έτσι και αλλιώς είτε από άγνοια, είτε από παραπληροφόρηση, είτε για άλλους λόγους, μπορεί να είναι εγκλωβισμένοι σε άλλα κόμματα που μπορεί να μην έχουν στόχο την ανατροπή του συστήματος, μπορεί με την πολιτική τους "ανωριμότητα"και πιθανές στρεβλές ερμηνείες να ενισχύουν τις επιδιώξεις του ταξικού σου εχθρού,αλλά σε καμιά περίπτωση δεν εκφράζουν τα συμφέροντα του.

μαχαιρης είπε...

Λοιπον ΒΒ..
Την αποψη μου την εχω ξαναργραψει..Και την εχω ξαναπει..ΠΟΛΛΕΣ φορες...!!
Εγω κανενα ανθρωπο..Που να μην ειναι βολεμενος σε θεση, που να τον ΑΠΟΚΛΕΙΕΙ απο την κριση...[εμποροι, μεσαζοντες, βιομηχανοι,εφοπλιστες,τραπεζικοι ασφαλιτες παπαδες..κλπ]
Δεν εχω συναντησει αντιδραση, σ αυτα που λεει το ΚΚΕ...!!
Ολοι τα ξερουν και μαλιστα πολυ καλα...
Αν δεν συστρατευονται με το κομμα...Αυτοι που πανε με το κεφαλι στο φουρνο, για να γινουν σαπουνι και τσατσαρες...!!
Ειναι δυο οι λογοι...
ΠΡΩΤΟΝ...Εμεις οι Κομμουνιστες...Δεν καθομαστε ολοι, οπως κανεις εσυ, να τα λεμε αυτα σε οσο γινεται περισσοτερους ανθρωπους...Και να συνοδευουμε και τα λογια μας ΜΕ ΠΡΑΞΕΙΣ...!!
Να βοηθαμε...
Να παρηγοραμε...
Να βρισκουμε δουλειες..
Να νοιωθουμε ΠΡΑΚΤΙΚΑ τα προβληματα των ανθρωπων...!!
Και δευτερον και κυριωτερον...
Αυτο που λεει η Μαρικα...!!
Το ΔΗΘΕΝ παραμυθι του πλουτισμου...!!
Τη.."δυνατοτητα" που σου δινει το Αστικο συστημα..Να γινεις πλουσιος...!!
Αυτο που παπαγαλιζουν ολοι οι "δασκαλοι" της προπαγανδας,του αστικου μοντελλου...

Αυτο..
Δεν το χτυπαμε οσο θα επρεπε...!!
Δεν εξηγουμε ΜΕ ΠΡΑΞΕΙΣ τη σημασια της κοινωνικης ιδιοκτησιας...
Και την αρρωστια της ατομικης ιδιοκτησιας..!!
Πολλες φορες το Κομμα...Δινει την λανθασμενη εντυπωση..Οτι απλα αλλαζει ο ιδιοκτητης...!!

ΟΧΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ...!!
Ουτε οτι δεν υπαρχει ανταποδοτικη σχεση..Μεταξυ εργαζομενου και κομματος...!!

Και σου λεει ο φτωχος..Πασοκος...
Νεοδημοκρατης...Χρυσαυγιτης...

Τι με νοιαζει εμενα...Ποιος θα ειναι ΠΑΝΩ...Αφου θα ειμαι παλι φτωχος..!!
Η...
Ειδες;;..Εκει στη Σοβιετια...Πειναγανε...!!
Και ηρθανε εδω σε μας και γινανε..Χορευτριες και νοσοκομες...!!
Οποτε κι εγω, σου λεει..Πρεπει να κλεισω τον μεταναστη στο στρατοπεδο..Να τον πυροβολησω...
Να του βαλω φραχτη με ρευμα...!!
Για να του φαω το μεροκαματο...!!
Γι αυτο το Κομμα πρεπει να σκυψει περισσοτερο πανω στα ΠΡΑΚΤΙΚΑ προβληματα του φτωχου...!!
χαμηλωτερες τιμες...
Ευρεση δουλειας...
Περιφρουρηση των ντοπιων προιοντων..Αναδειξη των δυνατοτητων του τοπου...
Εν αναγκη και παρεμβαση...!!
με δημιουργια κολλεκτιβων αγροτων, συνεταιρισμων και περιφερειακων επιχειρησεων...
ΝΑ ΔΕΙ ο κοσμος..Πως το βλεπουμε εμεις το πραγμα...!!

Αλλοιως σου λεει...
"καλα τα λετε..Αλλα ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ αυτα"
Και ψηφιζει ΕΒΡΩ...!!

Ανώνυμος είπε...

η πολιτική "αρχών" είναι άρχίδια πολιτική . Στήν πολιτική τά μέσα άγιάζονται έκ τών ύστέρων . Γιά τόν Λένιν μία πολιτική άρχών θά ήταν άδιανόητη .
Ο Λένιν έλεγε : "είναι άναγκαίο νά άναγνωρίσουμε τήν άκαταμάχητη άλήθεια ότι ένας μαρξιστής πρέπει νά έχη άντίληψη τής ζωής , τής πραγματικότητας , ότι δέν πρέπει νά προσκολλάται στήν θεωρία τού χθές , πού , όπως κάθε θεωρία , περιλαμβάνει μόνο τά γενικά πλαίσια , καί μόνο προσεγγίζει τό πολύπλοκο τής ζωής " ( Γράμματα γιά τήν τακτική ) .
γιώργος -λ

ένας στρατολάτης είπε...

ΒΒ, νομίζω πως στα θεωρητικά λίγο πολύ τά'χουμε "λυμένα" τα θέματά μας. Σ'αυτό που λέει ωραιότατα ο Μαχαίρης και στ'άλλο πού'γραψε προ ολίγου ο Οικοδόμος πάσχουμε. Κι αυτά κάνουν τη διαφορά..

blackbedlam είπε...

Μαχαίρη καλησπέρα σου.
Όταν μιλάμε με τον κόσμο συνήθως έχουμε επιχειρήματα.Το επίπεδο είναι σε τέτοια κατάσταση που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τα επιχειρήματα μας.Σου λέει λοιπόν δίκιο έχεις.Αυτό όμως δεν σημαίνει ούτε ότι έχει καταλάβει ούτε πολύ περισσότερο ότι έχει πεισθεί.
Τα επιχειρήματα το πρόγραμμα και οι θέσεις του κόμματος είναι τόσο σαφείς τόσο καθαρές και τόσο ταγμένες στα συμφέροντα των εργαζομένων που στ΄αλήθεια αν τις κάναμε γνωστές με τρόπο πειστικό στον κόσμο όπως και εσύ επισημαίνεις δεν θα υπήρχαν πολλοί που δεν θα συμφωνούσαν .
Αλλά όπως γράφεις θέλει τρόπο θέλει να έχεις τριφτεί με τον κόσμο να κατανοείς τις αντιθέσεις με τις οποίες είναι αντιμέτωποι.
Το ότι δεν πείθονται σημαίνει ότι δεν γνωρίζουν τις θέσεις το πρόγραμμα και τις προτάσεις του κόμματος διαφορετικά θα ήξεραν ότι δεν μπορούν να "πλουτίσουν"σαν εργαζόμενοι μέσα στο καπιταλιστικό σύστημα, θα ήξεραν τι σημαίνει ατομική ιδιοκτησία ........Δεν θα κατέληγε στο "Τι με νοιάζει εμένα...Ποιος θα είναι ΠΑΝΩ...Αφού θα είμαι πάλι φτωχός"
Είναι αλήθεια ότι η ανατροπή στις πρώην Σοσιαλιστικές χώρες έδωσε επιχειρήματα σε αυτούς που ήξεραν πολύ καλά να τις χρησιμοποιήσουν και να τις εκμεταλλευτούν.
Είναι μια πολύ πικρή ιστορία που ακόμη και σήμερα την συναντάμε μπροστά μας.
Βλέπεις τι λες ότι σκέφτεται ο κόσμος για τους μετανάστες ,αν ήξερε τις προτάσεις του κόμματος δεν θα μπορούσε να σκεφτεί ποτέ αυτά τα πράγματα που του έχουν χώσει στο μυαλό τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ.
Τις τελευταίες σου προτάσεις σχετικά με αυτά που πρέπει να κάνει το κόμμα φαντάζομαι τα λες στο βαθμό που την εξουσία θα την αναλάβει η εργατική τάξη.
Γιατί μέσα στον καπιταλισμό αυτά τα προγράμματα το ΚΚΕ δεν μπορεί ούτε έχει την δυνατότητα να τα εφαρμόσει.

blackbedlam είπε...

Ανώνυμε συγχώραμε,δεν μπορώ να παρακολουθήσω τι ακριβώς λες.
Λες ας πούμε: Για τον Λένιν μία πολιτική αρχών θα ήταν αδιανόητη .
Τι εννοεί ο ποιητής;
Πού το βρίκες αυτό γραμμένο;

blackbedlam είπε...

Στρατολάτη
Τα έχουμε λυμένα λες,μωρέ λυμένα τα έχουμε,όμως τα έχουμε εμπεδώσει για να τα λέμε με τρόπο πειστικό, ελκυστικό και στους άλλους;
Σε αυτούς που τους ποτίζουν από άλλο πηγάδι νερό;
Όσο για την επικοινωνιακή πολιτική που πρέπει να ασκεί το κόμμα,πολύ σωστά επισημαίνεται, είναι ένα ζήτημα η τηλεοπτική του παρουσία και είναι σημαντικό, πολύ σοβαρότερο θα έλεγα, είναι η επικοινωνία του με τον κόσμο.
Στην καθημερινότητα, στην έδρα των εργαζομένων,των συνταξιούχων,των αυτοαπασχολούμενων,των φοιτητών και των γυναικών , στα σπίτια τους, εκεί που είναι χαλαροί που μπορούν να σε ακούσουν και να εκφράσουν την γνώμη ή την άγνοιά τους.
Όπως συνηθίζει να λέει το κόμμα, από γειτονιά σε γειτονιά, από σπίτι σε σπίτι, από πόρτα σε πόρτα.
Με λίγα λόγια πρόσωπο με πρόσωπο να τον ακούσεις τον άλλον, να του πεις να του εξηγήσεις, να του δώσεις απαντήσεις για όσα του πουλούν στα δελτία τους, στην καθημερινή πρόστυχη προπαγάνδα τους, εδώ να δεις πόσο χολαίνουμε.

faros είπε...

Υπάρχει μια ειδοποιός διαφορά, λέω εγώ, μεταξύ του ΚΚΕ και όλων των άλλων αστικών και οπορτουνιστικών κομμάτων (αν κάποια αυτοαποκαλούνται με όρους κατά που ... στρίβει το κεφάλι, είναι άλλο θέμα).

Το ΚΚΕ δεν παλεύει για να το ψηφίσει ο κόσμος να γίνει κυβέρνηση.

Το ΚΚΕ παλεύει, ώστε ο ίδιος ο λαός να πάρει την κυβέρνηση. Και, σ΄αυτόν τον αγώνα, διεκδικεί να παίξει τον πιο σημαντικό ρόλο.

Η παραπάνω θέση, έτσι όπως έχει μάθει ο κόσμος να θέλει "άλλον να βγάλει το φίδι απ΄την τρύπα", έτσι όπως τον πιπιλάν το μυαλό τόσα χρόνια από την ... τηλεοπτική δημοκρατία, περιμένει να κάνει κάτι η ... Αθηνά, χωρίς το "χείρα κίνει" !

Χρειάζεται πολύ δουλειά για να αλλάξουν οι ήδη πολύ σκουριασμένες συνειδήσεις !

Δεν είναι εύκολο ...
Και δεν υπάρχουν ... συνταγές !
Επιμονή, υπομονή και πολύ κουράγιο χρειάζεται.
Και, αρκετοί από μας τα έχουμε αυτά.
Και, συνεχίζουμε !

Ανώνυμος είπε...

ΒΒ βλέπω σε λένε οι φίλοι σου εδώ.
ΒΒ λοιπόν και από εμένα.
Πρέπει να σου πω ότι διαβάζω το ιστολόγιό σου εδώ και ένα μήνα. Μέχρι και σχόλια έχω διαβάσει και βλέπω ότι είσαι "Κοκκινιώτισσα"όπως λες και το εννοείς παρ΄ότι μένεις εδώ και καιρό και στα Βόρεια.
Με ευχαρίστηση διαπιστώνω από τα γραφόμενά σου, ότι δεν έχεις διαβρωθεί από τις μεγαλοαστικές αντιλήψεις του νέου περιβάλλοντός σου.
Βλέπω και την αγωνία σου για το κόμμα και την πορεία του.
Ξέρεις κάτι, μου κάνει εντύπωση ότι ενώ φαίνεται ότι γνωρίζεις καλά τους τρόπους λειτουργίας του κόμματος,παρ΄ότι διαπιστώνεις κάποιες αδυναμίες,παρ΄όλο που φαίνεται να κινήσε στην Νίκαια και άρα να ξέρεις, δεν διάβασα πουθενά να καταγγέλλεις αυτές τις αδυναμίες.
Για να σου πω την γνώμη μου, αν θέλει κανείς να σταθεί αρωγός στο κόμμα, το πρώτο που έχει να κάνει είναι να καταγγείλει τις πρακτικές επιλογές, τις αντικομματικές δράσεις, που κάποια έστω κομματικά μέλη ακόμη και στελέχη υιοθετούν.
Γιατί αυτές οι πρακτικές αποβαίνουν σε βάρος του κόμματος, σε βάρος του κινήματος, που το κόμμα στόχο του έχει να αναπτύξει.
Και ο κόσμος βλέπει διαπιστώνει όσο και αν προσπαθεί κανείς να τα κρύψει κάτω από το χαλί.
Δεν σε είδα να καταγγέλλεις συμπεριφορές και νοοτροπίες που ακολουθήθηκαν και ακολουθούνται ακόμα από την κλίκα του πρώην δημάρχου, του "κομματικού μέλους" και που έκθεσαν και εκθέτουν το κόμμα.
Το επιτελείο του αποτελείται από κομματικά μέλη και στελέχη.Κομματικό μέλος δεν είναι ο .....ο.......η.....
Θέλεις ονόματα;
Στην διάθεσή σου, μόνο γράψε μου ότι τα θες και θα τα έχεις.
Δεν διάβασα πουθενά να γράφεις για τους μεθοδευμένους διωγμούς γνήσιων αγωνιστών, έμπειρων που με την δραστήρια συμμετοχή τους και το κύρος τους κατάφεραν να δημιουργήσουν κλίμα και κίνημα γύρω από την πρόταση του κόμματος για τον Μπενετάτο και, 3 τετραετίες μετά να πάρουμε ξανά τον δήμο στα χέρια μας.
Και μάλιστα την στιγμή που το ίδιο το κόμμα δεν πίστευε ότι μπορεί να πάρει ξανά τον δήμο.
Δεν ξέρεις πώς αναχαιτίστηκε αυτό το κίνημα πάνω που πήγε να αναπτυχθεί;
Πάνω που άρχισε ο κόσμος να πείθεται και να δραστηριοποιείτε μέσα και από τον ιστορικό Σύλλογο του ΟΦΟΝ όπου ακόμα και από εκεί τους έδιωξαν;
Δεν σου είπε κανένας ότι ακόμη και σήμερα δεν τολμούν να βγουν έξω τα μέλη και τα στελέχη του κόμματος να μιλήσουν με τον κόσμο,γιατί ο λαός τους γύρισε την πλάτη; κ
Και σήμερα, η λεγόμενη λαϊκή επιτροπή περιορίζεται και αναλίσκεται σε 4-5 παρουσίες σε ΔΕΗ και ΕΦΟΡΊΑ και στα γραφεία του ΟΑΕΔ και για να μην πουν ότι τους αδικώ και 2 πικετοφορίες πάνω στην Π.Ράλλη.

Έχει κι΄άλλο.


"Καλημέρα Κοκκινιά"

Ανώνυμος είπε...

Η λεγόμενη λαϊκή επιτροπή, που δεν είναι άλλη από τους 15-20 γνωστούς,που δεν μπορούν να γίνουν 21, με ονοματεπώνυμο, που αποφεύγει να απευθυνθεί στο λαό της πόλης, γιατί δεν έχει μούτρα και έχει εγκλωβιστεί στο κυνήγι της ουράς της.
Πως να τολμήσουν να χτυπήσουν πόρτες όταν με την αλαζονική συμπεριφορά τους,έδιωξαν όλους τους συνεπείς, έντιμους, έμπειρους αγωνιστές, που ήξεραν να αγωνίζονται με συνέπεια, όταν και το κόμμα με συνέπεια υπερασπίζονταν τα λαϊκά συμφέροντα, που μπορούσαν με την συνέπειά τους να συσπειρώνουν τον λαό στην πόλη μας.
Ποιες πόρτες να χτυπήσουν αυτοί που κάθισαν κλαρίνο μέσα στο δημοτικό συμβούλιο για να τιμήσουν το εκλιπόντα Γεώργιο Ράλλη, τον γιο του Ταγματασφαλίτη,τον ιδρυτή των ταγμάτων ασφαλείας που ματοκύλισε την Κοκκινιά;
Ποιες πόρτες να χτυπήσουν αυτοί που ήρθαν αντιμέτωποι με τους εργαζόμενους του δήμου, που τους οδήγησαν μέχρι και στα δικαστήρια, που κρατούσαν στα συρτάρια τους μία απόφαση για 6-7 χρόνια.
Μια απόφαση που θα έλεγε, ότι οι εργαζόμενοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και χρειάστηκε γι΄αυτό και για άλλα ζητήματα, την στιγμή που το κόμμα διεκδικούσε από τους άλλους δήμους την μονιμοποίηση των εργαζομένων, οι εργαζόμενοι στην Νίκαια να προχωρήσουν σε 380 αν θυμάμαι καλά κινητοποιήσεις, απεργίες, καταλήψεις και ο δήμαρχος, το στέλεχος του ΚΚΕ, να τους παρακρατά τους μισθούς από τις επισχέσεις, όταν και αυτή την πρακτική, το κόμμα την καταδικάζει.
Θέλεις και άλλα; Με ονόματα, με σφραγίδες, αποφάσεις,θέλεις να σου πω πόσα ευρώ χρέωσε το δήμο της Νίκαιας,παίρνοντας το ένα δάνειο πίσω από το άλλο ο "δήμαρχος αγωνιστής" του ΚΚΕ με την ανοχή και του κόμματος;
Θέλεις να σου πω για τις ομάδες εθελοντισμού που επιχειρούσε να συστήσει την ώρα΄που το κόμμα καταδίκαζε τον εθελοντισμό;
Τελικά είσαι Κοκκινιώτισσα, τιμάς την Κοκκινιά την ανταρτομάνα, την προσφυγοπούλα Κοκκινιά, την Κοκκινιά των αγώνων όπως γράφεις και όπως πραγματικά είναι;
Σου λέω λοιπόν ότι σήμερα ακόμη και οι Χρυσαυγίτες έστησαν χορό στις γειτονιές μας, ακόμη και οι Συνασπισμένοι σκάνε μύτη και έχουν ή τουλάχιστον προσπαθούν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους, θέλεις να σου πω για το Κόντρα στο ρεύμα ή δεν ξέρω πως αλλιώς το λένε;
Αυτό ντε που επικεφαλής του είναι ο Παπαδόπουλος, ο διαδικτυακός ΠΑΤΕΡΑΣ που βλέπω είναι και σχολιαστής σου.
Για ρώτα τον να σου πει με ποιον επαίσχυντο τρόπο τον έδιωξαν από το κόμμα.
Και σκορπίζεται και αυτός από την αγωνία του για την κατάσταση , συνομιλώντας πότε με τον ΣΥΝ, πότε με την ΚΟΑ ή ΚΟΕ, δεν ξέρω πως ακριβώς την λένε.
Ένα καλό παιδί, που το πέρασαν "απέναντι" με την συμπεριφορά τους.
Μόνο το κόμμα είναι ΑΠΌΝ.
ΑΠΌΝ από το σήμερα, ΑΠΌΝ από το αύριο, ΑΠΌΝ από την ιστορία!
Και καλά που δεν ζει ο Μπάρμπα Μανόλης, ο Καπής,η Κούλα η Τασίου,....καλά που δεν ζουν να δουν πως κατάντησαν το κόμμα μας , οι Σοφιανοί, οι Μπενετάτοι, οι......,οι...... οι Παναγιωτάκηδες και όλο το συνονθύλευμα της συμφοράς.
Τα ονόματα και τα επίθετα στην διάθεση όποιου θα ήθελε.Ασε που τα ξέρετε.
Άντε και αν βρεις το κουράγιο και το φιλότιμο, αν έχεις πραγματικά αγωνία, συνείδηση και συναίσθηση για το αύριο του κόμματος, αλλά και για την πορεία του λαού μας, αν έχεις συνείδηση για την ανάγκη ένος ΚΚ επαναστατικού, ικανού να ανταποκριθεί στο ρόλο και στις ευθύνες του,σε ένα κόμμα αντάξιο των αγώνων, των θυσιών και του αίματος που έχει χυθεί για την ελευθερία, για την ισότητα,για την λαϊκή εξουσία που σε πολλά γραφτά σου αναφέρεις, άσε το σχόλιό μου ελεύθερο μπας και αγγίξει καμιά συνείδηση να παρέμβει.
Αν έχεις φιλότιμο.

"Καλημέρα Κόκκινιά"!

Παρμενίων είπε...

Αυτή είναι η αδιαμφισβήτητη αλήθεια

http://www.youtube.com/watch?v=c0uwLj5aNys&feature=related

Ἀντιφάτης είπε...

Και επί του πρακτέου, τι; Εκλογές (άμα), και κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ; Και ο λαός; Ας πεθάνει; Δεν έχουμε μια ζωή να περιμένουμε τη λαϊκή εξουσία. Η χώρα και ο λαός τελειώνει με μια 4ετή συνέχιση της ίδιας πολιτικής. Και όταν λέω τελειώνει το εννοώ κυριολεκτικά. Δε θα υπάρχει επιστροφή, ούτε και δυνάμεις ανατροπής. Κάποιος παρότρυνε να συμμαχήσεις και με το διάβολο για να πετύχεις το στόχο. Τώρα ο στόχος είναι (ή θα έπρεπε να είναι) η άμεση σωτηρία του λαού, είτε σε ψηφίζει είτε όχι. Αφουγκραστείτε το κόσμο...
Συμμαχήστε με τον διάβολο, ανεξαρτήτως κόστους. Σήμερα. Αύριο θα είναι πολύ αργά για όλους μας.

blackbedlam είπε...

Φίλε Αντιφάτη λες κάτι πολύ σωστό και σ΄αυτό ας σταθούμε:
" Η χώρα και ο λαός τελειώνει με μια 4ετή συνέχιση της ίδιας πολιτικής"
Ε,αυτό ακριβώς δεν λέει και το ΚΚΕ, ότι με την ίδια πολιτική μέσα στο καπιταλιστικό σύστημα, μέσα στην ΕΕ που επιβάλλει τις αποφάσεις της, που επιβάλουν τα ληστρικά και βάρβαρα μέτρα τους, δεν είναι δυνατόν να υπάρξουν οφέλη για τον λαό για την εργατική τάξη;
Απ΄όσο ξέρω τα άλλα κόμματα της αριστεράς δεν βάζουν ζήτημα ανατροπής του καπιταλιστικού συστήματος,το λες και εσύ δεν υπάρχουν δυνάμεις ανατροπής.
Σωστά βάζεις το ζήτημα είναι η σωτηρία του λαού πώς όμως με τι όρους με τι προϋποθέσεις μπορεί να γίνει αυτό.
Με ποιον διάβολο να συμμαχήσεις, αυτή δεν θα είναι συμμαχία παρά μόνον παράδοση που δεν θα κάνει τίποτε άλλο από το να συσσωρεύσει περισσότερα δεινά στην πλάτη μας,θα δώσει χρόνο στην πλουτοκρατία να ανασυντάξει τις δυνάμεις της, να επιτεθεί με ακόμη σφοδρότερο τρόπο.
Θα μου πεις και με τις εκλογές;Και γω το ίδιο θα σου πω.
Προβληματισμό βάζω δεν έχω κολλήματα, συμμερίζομαι την αγωνία σου και μπορώ να σου πω ότι περιμένω πολύ χειρότερα πράγματα, πολύ χειρότερα.
Ποιος κόπτεται για το κόστος που λες,αν εννοείς πολιτικό κόστος. Το κόστος θα είναι η ζωή μας έτσι και αλλιώς, αλλά ρε το φιλότιμό μου, τουλάχιστον με ψηλά το κεφάλι και κυρίως δρόμους να ανοίξουμε για να περάσει το καινούργιο.

blackbedlam είπε...

Παρμενίωνα, δεν διαφωνεί κανείς με την αποψή σου.
Όλοι εδώ σε αυτήν την παρέα αυτό λέμε, μόνο που ο....PEOPLE δεν το ξέρει και θα έπρεπε.
Τώρα δεν ξέρω αν έχουμε χρόνο να του το μάθουμε.
Να ξέρεις όμως, δεν τα παρατάμε παλεύουμε με όλους τους Θεούς και τους δαιμόνους.
Καλή δύναμη λοιπόν.

Ἀντιφάτης είπε...

Δε διαφωνώ με αυτά που λες, και χαίρομαι που δεν έχεις κολλήματα. Πώς αντιλαμβάνομαι την τακτική του ΚΚΕ ως κόμμα (και όχι ως κίνημα): Από τη στιγμή που είναι εντός βουλής, παίζει με τους κανόνες τις αστικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, παίρνει τις κρατικές επιχορηγήσεις, δεν μπορώ να δεχτώ ως εκλογικό στόχο, στη παρούσα συγκυρία, την επανεκλογή με μικρότερη πλειοψηφία, του τερατουργήματος ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Ο στόχος πρέπει να είναι η άμεση κατάληψη της εξουσίας, με οποιοδήποτε μέσο. Απευθυνόμενος σε κάθε πολιτική δύναμη που θέλει να λέγεται αντιμνημονιακή ή ότι άλλο θα έλεγα ότι δε με νοιάζει πώς, βρείτε τα στα ελάχιστα (διαγραφή χρέους, μη αναγνώριση των πράξεων τις προηγούμενης διετίας και έξοδο από ευρώ-ΕΕ ή δημοψήφισμα για αυτά). Ας προτείνει το ίδιο το ΚΚΕ το δικό του μίνιμουμ συμφωνίας και ας μη το δεχτεί κανένας...

blackbedlam είπε...

Αντιφάτη:Δεν πρωτοτυπείς καθόλου με την αγωνία που σε διακατέχει.
Εγώ να δεις.Ξέρω και καταλαβαίνω, ζω μέσα στον κόσμο και μιλώ καθημερινά μαζί του.

Το να προβεί κανείς σε κινήσεις που έτσι και αλλιώς δεν μπορούν να έχουν αποτελέσματα, είναι "δώρον άδωρον" που λένε,χαμένος κόπος και επί πλέον επικίνδυνο.
Είμαι από τους θιασώτες που θεωρούν ότι πρέπει πρωτίστως να υπάρχει αναπτυγμένη ταξική συνείδηση,χωρίς τον υποκειμενικό παράγοντα δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα.Και ακόμη ότι πρέπει πρωτίστως να μπορούμε να ερμηνεύουμε τα φαινόμενα.
Αν για παράδειγμα εσύ πιστεύεις στον Αλλάχ και γω στον Βούδα δεν υπάρχει περίπτωση να αναστήσουμε Χριστό.
Κοίτα τώρα, ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ προχωράει σε συνεργασία με δυνάμεις που προέρχονται και από το ΠΑΣΟΚ.
Σακοράφα, Κουρουμπλής, Μητρόπουλος, αλλά και με άλλους από άλλα σχήματα επίσης προερχόμενα από το ΠΑΣΟΚ. Τον Κοτσακά, τον Ραυτόπουλο .
Και δεν μιλάμε για το λεγόμενο Σοσιαλιστικό ΠΑΣΟΚ του Αντρέα, αλλά από το ΠΑΣΟΚ του Σημίτη και όχι μόνον, από το "Νέο Αγωνιστή"την ΕΔΗΚ την "Κοινωνική Αριστερά"
Και ήδη μέσα στους κόλπους του Σύριζα, ξεκίνησαν οι αψιμαχίες και τα μαχαιρώματα,οι διαφωνίες, δεν είναι δα και η πρώτη φορά που θα γίνουμε θεατές τέτοιων θιάσων αναποτελεσματικών που ρίχνουν νερό στο μήλο της εξουσίας των μονοπωλείων.
Στάσου,θα δούμε τα αποτελέσματα....
Με ποιο πρόταγμα προχωρούν αυτές οι συνεργασίες;
Με την εκτίμηση ότι η κρίση αυτή είναι κρίση χρέους!
Διάβασα στο σημερινό φύλλο της Αυγής το άρθρο με τίτλο: "Ψήφο εξουσίας κι όχι διαμαρτυρίας" "Γιατί ζητά τη λαϊκή στήριξη και εντολή" Και μεταξύ άλλων γράφει:
"Επαναφορά των μισθών, των συντάξεων, των εργασιακών σχέσεων, των συλλογικών συμβάσεων και των δικαιωμάτων στη προ Μνημονίου εποχή. Άμεσα μέτρα για την καταπολέμηση της ανεργίας και την προστασία των ανέργων".
Πρόσεξε τώρα.Το ΚΚΕ εκτιμά ότι η κρίση οφείλεται στην υπερσυσσώρευση κεφαλαίου και στην υπερπαραγωγή.
Να πάρουμε σοβαρά υπ΄όψη μας την τεχνολογία, την αύξηση της παραγωγικότητας.Πράγμα που οδηγεί στην υπερπαραγωγή.
Σε αυτό το στάδιο έφτασε ο καπιταλισμός, στο στάδιο της υπερπαραγωγής.
Υπάρχουν πολλά εμπορεύματα που δεν είναι δυνατόν να καταναλωθούν.
Ο εργοδότης δεν έχει ανάγκη πια τα εργατικά χέρια, αυτή είναι η βασική αντίθεση του συστήματος το ξέρεις.
Έτσι αναγκάζεται και καταστρέφει ο καπιταλιστής την μηχανή που του παράγει τον πλούτο, δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά.
Η λύση θα ήταν εκτός όλων των άλλων προτάσεων για κοινωνικοποιήσεις, αποδεσμεύσεις, άρνηση πληρωμών, κτλ... να εργάζεται λιγότερες ώρες ο εργαζόμενος και να μπορεί να απολαμβάνει τον παραγόμενο από τον εαυτό του πλούτο.
Αυτό όμως σημαίνει, καπιταλιστής, καπούτ.

blackbedlam είπε...

Έλα τώρα να μου πεις πώς διάβολο ο Τσίπρας, θα επιστρέψει στην προ μνημονίου περίοδο, παρέα με τους εργοδότες, τα δικαιώματα και τα κέρδη τους;
Δεν γίνεται ρε παιδιά δεν βγαίνει.Αν μέσα στις όποιες προτάσεις δεν κατέχει κυρίαρχη θέση ο στόχος για ανατροπή του συστήματος, αν αυτό δεν είναι το πρώτο ζητούμενο, η πρώτη επιδίωξη και ο τελικός στόχος, όλα τα αλλά είναι αναποτελεσματικά.

Και θα μου πεις τι κάνουμε;
Έχεις ακούσει την διαφήμιση που λέει "και τι κάνουμε τώρα" και απαντάει ο άλλος "περιμένουμε την ρακί να γίνει"
Και επειδή εμείς δεν μπορούμε να περιμένουμε να μετουσιωθεί το ταξικό ένστικτο σε ταξική συνείδηση, παλεύουμε να κατανοήσουμε πρώτα εμείς τις ανάγκες των καιρών και με τη σειρά μας και μέσα από τους καθημερινούς αγώνες, να συμβάλουμε στην ωρίμανση της ταξικής συνείδησης.

Και για να σου αποδείξω ότι δεν είμαι κολλημένη, θα σου πω ότι αυτή την ευθύνη την έχει μόνο το ΚΚ, το όποιο κομμουνιστικό κόμμα όπου γης.
Ε, αυτόν τον ρόλο το ΚΚ της Ελλάδας δεν τον έπαιξε επάξια ώστε σήμερα σε αυτήν την αντικειμενική φάση του Καπιταλισμού, να είναι σε θέση ο Υποκειμενικός παράγοντας, η εργατική τάξη, να παίξει τον ιστορικό της ρόλο.
Γιατί όπως λέει και ο Λένιν το ΚΚ δεν κρίνεται την στιγμή που συμβαίνουν τα ιστορικά γεγονότα και οι εξελίξεις, κρίνεται από την δουλειά, την δράση της προηγούμενης περιόδου και της συμβολής του, ώστε την κατάλληλη στιγμή το ΜΛΚ να είναι έτοιμο να ανταποκριθεί, να ανατρέψει, να επαναστατήσει.

Και τι γίνεται; Ο καθημερινός αγώνας θα αναδείξει το καινούργιο, αυτό που θα μπορέσει να ανατρέψει τα σημερινά δεδομένα και μην ξεχνάμε όχι μόνον στην δική μας χώρα.
Αν το κάνει σωστά το ΚΚΕ;
Θα μπορούσε και καλύτερα!
Αλλά χωρίς ΚΚ,χωρίς επαναστατική ιδεολογία δεν υπάρχει επαναστατική πράξη.
Χωρίς ΚΚ δεν είναι δυνατόν να ανατραπούν προς όφελος των λαϊκών μαζών τα πράγματα.

Ιστορικά η Ανθρωπότητα έχει περάσει και έχει περάσει..... δυστυχώς βρεθήκαμε στην καμπή της ιστορίας, στα ίσια την γνώμη μου;

Θα χαθεί κόσμος, θα φτάσουμε στα όρια του οξαποδώ,αλλά θα πάμε με ψηλά το κεφάλι γιατί δεν παραδινόμαστε και θα έχουμε ανοίξει δρόμους.

Ψυχραιμία, αγώνας καθημερινός, ενάντια σε "ότι" και σε "όποιον" δεν υπηρετεί τα συμφέροντά μας.

Ἀντιφάτης είπε...

Το θέμα είναι σύνθετο και δυστυχώς το διαδίκτυο δε βοηθά για διάλογο, μόνο για κραυγές.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...