Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Για άλλη μια φορά ξανά και ξανά

 Ή αυτοι ή εμείς.


 240.000 ψηφοφόροι στην εσωκομματική εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του Νέου Προέδρου του ΠΑΣΟΚ.
Ερμηνείες πολλές.
Ας παρακάμψουμε το αγανακτησμένο και εύλογο για πολλούς ερώτημα:
Μα ποιοι μπορεί να είναι αυτοί οι 240.000 άνθρωποι που μέσα σε τούτη την λαίλαπα, μέσα σε αυτήν την βαρβαρότητα της οποίας ένας από τους πρωτεργάτες της είναι ο "νεοεκλεγείς" πρόεδρος, πήγαν και πήραν μέρος σε αυτό το φιάσκο,σε αυτόν τον εξευτελισμό.

Με βάση μια απλή μαθηματική πράξη αν το 2007 ψήφισαν  763.674 και στις εκλογές πήρε 38,10%
Τώρα που ψήφισαν 240.000 πόσα θα πάρει στις εκλογές;
Ξέρεις τώρα, ο άγνωστος χ ισούται με τον υπεράνω .....μας δίνει λοιπόν γύρω στο 12%
Αλλά δεν είναι έτσι τα πράγματα σε μια εκλογική αναμέτρηση,είναι πιο πολύπλοκα.


 Εδώ πρέπει να δούμε πολλές ακόμη παραμέτρους, να δούμε πρώτον αυτούς που δεν ψήφισαν όχι γιατί έχουν διαφοροποιηθεί από το ΠΑΣΟΚ, αλλά γιατί δεν συμφωνούν με την εκλογή Βενιζέλου και στις εκλογές, παρακάμπτοντας αυτές τους τις ενστάσεις, θα πάνε για  να υπερασπιστούν το κόμμα τους ενάντια στον "αιώνιο" εχθρό, τον έτερο του δικομματισμού την ΝΔ.
Άσχετα αν με αυτόν μαζί, μεθοδεύτηκε ολόκληρη η εφαρμογή του σεναρίου που επέβαλε το διεθνές κεφάλαιο και που μαζί θα πορευτούν και πάλι, προκειμένου να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα εξόντωσης μεγάλου μέρους των παραγωγικών δυνάμεων το επόμενο διάστημα.

Ακόμη πρέπει να δούμε τα κόμματα που φυτρώνουν το ένα μετά το άλλο και τις συνεργασίες που προγραμματίζονται από τώρα κιόλας.

Να δούμε τις εφεδρείες και τα αναχώματα που προετοιμάζονται.
Πρέπει στα σοβαρά να πάρουμε υπ΄όψη μας, τις επιθέσεις που θα δεχτούν οι συνεπείς ταξικές δυνάμεις, να δούμε τους μηχανισμούς που διαθέτουν για την παραχάραξη της αλήθειας, για την τρομοκράτηση για την παραπέρα χειραγώγηση των συνειδήσεων και ακόμη να πάρουμε σοβαρά υπ΄όψη  και το επίπεδο των μαζών, την δυνατότητα ενημέρωσής τους, την αδυναμία ερμηνείας της κατάστασης και των αιτιάσεών της.
Το να αναλωθούμε στην προσπάθεια ερμηνείας της εσωκομματικής διαδικασίας ανάδειξης του προέδρου, μπορεί να μην είναι τελείως άχρηστο, αλλά δεν είναι πιστεύω εκείνο που θα μας βοηθήσει
να απαντήσουμε στους λόγους, που ο υποκειμενικός παράγοντας παραμένει αγκυλωμένος σε αυταπάτες και ιδεοληψίες και να παρθούν μέτρα να αναστραφεί  αυτή η πραγματικότητα, σε όποιον βαθμό μπορεί αυτό να επιτευχθεί.
Εκείνο που πρέπει να  απασχολήσει είναι οι τρόποι και οι μέθοδες εκείνοι που θα οδηγήσουν πλησιέστερα στον λαϊκό παράγοντα.
Εμπειρία υπάρχει δεν μένει παρά να αξιοποιηθεί.



Εμείς οφείλουμε να υπολογίζουμε κάθε φορά το επίπεδο συνείδησης και ωριμότητας των λαϊκών μαζών, που δε διαμορφώνεται σαν αποτέλεσμα ελεύθερης και ανεξάρτητης επιλογής, αλλά επηρεάζεται αποφασιστικά από την κατευθυνόμενη επιχείρηση ενσωμάτωσης, χειραγώγησης, πολύμορφης ανοιχτής ή συγκαλυμμένης τρομοκρατίας στις συνθήκες του καπιταλισμού. Με την επιδίωξη να κατακτάμε την ικανότητα να ασκούμε τον καθοδηγητικό μας ρόλο και να πείθουμε.

Είναι αλήθεια και είναι κάτι που κανείς νοήμων δεν μπορεί να παραγνωρίσει, ότι ήδη έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος.
Έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος, όχι μόνον για τα 3 τελευταία χρόνια της αδιέξοδης καπιταλιστικής κρίσης, αλλά και όλο το προηγούμενο διάστημα από την μεταπολίτευση και εδώ.

Ίσως και εμείς οι ίδιοι, δεν έχουμε αντιληφθεί σε βάθος τι είναι αυτό που συμβαίνει.

Ίσως δεν έχουμε εμπεδώσει αυτό που λέμε ότι δηλαδή :
"Το καπιταλιστικό σύστημα έχει εξαντλήσει τα όριά του δεν έχει και δεν μπορεί αντικειμενικά να προσφέρει τίποτα άλλο"

Ίσως ακόμη δεν έχουμε εικόνα για το πού μπορεί να οδηγήσει η κάθετη και συγχρονισμένα εμφανιζόμενη κρίση του συστήματος και μέχρι που μπορεί να οδηγηθεί αυτό, προκειμένου να υπερασπιστεί την συνέχιση της κυριαρχίας του.

 Ίσως ακόμη δεν έχουμε δει  την ανάγκη του να συμβάλουμε και να αναπτύξουμε την συνείδηση των εργαζομένων, πράγμα που είναι μόνον δική μας ευθύνη, δικός μας ρόλος.

Ίσως δεν έχουμε κάνει χτήμα μας  ότι το βασικό καθήκον του κόμματος είναι να κερδίσει την ενεργητική υποστήριξη της πλειοψηφίας της εργατικής τάξης, ώστε να αναδειχτεί σε τάξη απελευθερώτρια της κοινωνίας από κάθε μορφή εκμετάλλευσης.

Ακόμη όμως και αν όλα αυτά είναι σε γνώση μας, είναι καθαρό ότι δεν υλοποιούνται στην πράξη και στην καθημερινότητα.

Η εργατική τάξη δέχεται έναν ανελέητο πόλεμο έναν πόλεμο, που θα έχει τις ίδιες και χειρότερες συνέπειες απ΄ότι μπορεί να επιφέρει ένας θερμός πόλεμος, πράγμα άλλωστε που μπορεί  τελικά να μην αποφευχθεί.
Είναι φορές που μιλάμε για μια ισχνή και βραχυπρόθεσμη ανάκαμψη, προσωπικά δεν μπορώ να την δω, παρά μέσα από τα απομεινάρια πτωμάτων και ερειπίων και τους εναπομείναντες, σε συνθήκες μεσαίωνα.
Έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος και αυτό που μπαίνει μπροστά είναι το Ή ΑΥΤΟΙ Ή ΕΜΕΙΣ.

Φαντάζεται κανείς το σκηνικό και τις συνθήκες μετά τις εκλογές με ότι ποσοστό και αν πάρει το ΚΚΕ;(μέσα στα αναμενόμενα ποσοστά)

Φαντάζεστε την θριαμβολογία τους και την επιχειρηματολογία τους, για την συναίνεση του Ελληνικού λαού, με ουσιαστικά μαγειρεμένα τα αποτελέσματα,με λυκοσυμμαχίες, με ανίερες   συνεργασίες για την σωτηρία της Πατρίδας, ξανά και ξανά.

Θα είμαστε εμείς, με αυτούς κυρίαρχους του παιγνιδιού.

Οι θεσμικές κατακτήσεις σε ένα  ΚΚ, δίνουν την δυνατότητα να παλεύει από καλύτερες θέσεις.
Όταν όμως μπαίνει το ζήτημα ακριβώς έτσι, γιατί μόνον έτσι είναι: Ή ΑΥΤΟΊ Ή ΕΜΕΙΣ, τότε τι  νόημα άραγε  έχουν για μας  οι εκλογές;

Έχουν μόνον αξία γιατί μας δίνουν την δυνατότητα να δουλέψουμε με όρους προεκλογικούς, όχι για κανέναν άλλο λόγο, αλλά γιατί ο ίδιος ο λαός έχει μάθει να εκφράζεται μέσα από την κάλπη και αυτό θα μας δώσει την δυνατότητα να τον προσεγγίσουμε με μεγαλύτερη επιμονή, με μεγαλύτερη πειστικότητα, με αποφασιστικότητα.

Δεν έχουμε άλλη επιλογή.

Πρέπει να δώσουμε αυτήν την μάχη με πείσμα  και αποτελεσματικά, γιατί αυτό είναι το χρέος μας. 
Θα δώσουμε αυτήν την μάχη, γιατί δεν παραδινόμαστε και γιατί δεν μπορούμε να ζούμε με σκυμμένο το κεφάλι.
Θα δώσουμε αυτήν την μάχη γιατί τώρα είναι η ώρα για μάχη και για ζωή.


ΥΓ:Αυριο όλοι στην συγκέντρωση στις 630 στο Σύνταγμα.







19 σχόλια:

μαχαιρης είπε...

Βλεπω...Και μετα τη μαχη...
Μετα την καταγραφη των Οποιων ποσοστων...
Να ερχεται το καλοκαιρι...
Των νεων περικοπων...
Των μισθων..Κροατιας...
Και του ποσοστου ανεργιας...Της Ζιμπαμπουε...!!
Και λεω..Μαζι σου...!!
Οχι σε ποσοστα εκλογων...Για τις εκλογες...
Ναι..Σε ποσοστα εκλογων...Για τη συνειδητοποιηση, των πολιτων...
Και την εμπεδωση, επιτελους...Του συγκρουσιακου χαρακτηρα...
Της αληθινης ανατροπης...!!

Ανώνυμος είπε...

Πώς οι κομμουνιστές και η Αριστερά θα πάρουν +50 έδρες:
Γράψαμε στο φύλλο Μαρτίου ότι αν κατέβουν μαζί στις εκλογές το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ και η Δημοκρατική Αριστερά, θα πάρουν μέχρι 45,5%, και ως πρώτο κόμμα θα πάρουν τις +50 έδρες που τους δίνει το εκλογικό σύστημα.
Είχαμε ξεχάσει όμως, πως για τους συνασπισμούς κομμάτων δεν ισχύει αυτό. Μας το εντόπισε φίλος Αιγαλιώτης κομμουνιστής που μας έφερε και σχετικό δημοσίευμα τού Ριζοσπάστη.
Το λύσαμε όμως!
Αν δημιουργηθεί ένα καινούριο κόμμα, εδώ και τώρα, για εκλογικούς και μόνο λόγους, γι' αυτές και μόνο τις εκλογές, το οποίο θα έχει μέσα υποψήφιους τού ΚΚΕ, τού ΣΥΡΙΖΑ και όποιου άλλου αριστερού σχήματος θέλει, το σχήμα αυτό θα πάρει τις +50 έδρες και θα σαρώσει τις έδρες τής Βουλής και το αμερικανονατοϊκό κύκλωμα που κυβερνάει αυτή τη στιγμή.
Προτείνουμε και ονόματα. Μπορεί να ονομαστεί 1) Λαϊκό Μέτωπο, 2) Ενωμένη Αριστερά, 3) Ενιαία Δημοκρατική Αριστερά. Εμπρός αδέρφια, να πάθουν ταράκουλο τα καθάρματα. Ξεκινήστε τώρααααααα!
Καφετζής Γιώργος-Εκδότης Εφημερίδας Αιγάλεω

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...

"Αν οι εκλογές έφερναν την αλλαγή θα τις κήρυτταν παράνομες".

ΥΓ. Α, ρε γέρο Μάρξ διορατικέ.

dimitris είπε...

Black Bedlam καλησπερα, απο τους ''240.000 ψηφοφορους'' του μπενι, αφαιρεσε τρεις ψηφους του ρεπορτερ του σκαι, αραγε ποσοι τετοιοι θα ηταν, για να περασουν στον κοσμο, την αποδοχη στο ''νεο πασοκ'', αρα με την αυριανη ψηφο τον απριλομαη, ο μπενι και η λοιπη συμμορια θα περασουν νεα μετρα, που θα θανατωσουν χιλιαδες οικογενειες.

Οποτε μια η λυση, Η ΑΥΤΟΙ, Η ΕΜΕΙΣ και την διαφορα, την κανει η ψηφος, οποτε ''λεω'', δαγκοτο στο Κ.Κ.Ε...

faros είπε...

Η ... πλάκα είναι ότι κάποιοι άνθρωποι δώσαν 2 ευρώ για να βγάλουν πρόεδρο έναν τύπο που έχει πάνω από 3.000.000 ευρώ μόνο σε λογαριασμούς τραπεζών !

Και "μάζεψε" ας πούμε 480.000 ευρώ ΜΟΝΟ !!!

Ξεφτίλες !

Ας μου επιτραπεί, να πω στο φίλο σχολιαστή από την Εφημερίδα Αιγάλεω, μια σκέψη.

- Γιατί φίλε μου να τρέχουν να κάνουν άλλο κόμμα, παράβολα, συνεδριάσεις κλπ. κλπ. ;
Ας πάρουν την απόφαση ΣΥΡΙΖΑ και λοιποί, να μην κατέβουν στις εκλογές και να στηρίξουν το ΚΚΕ !
Δεν θα έχουμε το ίδιο αποτέλεσμα ;

Έ ;

blackbedlam είπε...

Καμιά φορά κάνουμε πλάκα μεταξύ μας στην παρέα και λέμε ότι έχω ....κληρονομικό χάρισμα!
Το τι βλέπω λοιπόν με το ...κληρονομικό χάρισμα δεν λέγετε, έχω μόνον μία ελπίδα μήπως ο λαός αυτός βλέποντας ότι για άλλη μια φορά την πάτησε και μην μπορώντας να κάνει τίποτε άλλο θα αρχίσει να αντιλαμβάνεται.
Αλλά και πάλι είναι αναγκαία η δική μας συμβολή.
Με τους Πρετεντέρη και την Τρέμη, με την Στάη και τον Τσίμα μέσα στο σπίτι του, δεν θα καταλάβει τίποτα.
Σκέψου βρε Μαχαίρη τα νέα παιδιά, προσλαμβάνονται πια και διά του νόμου με 250 περίπου ευρώ για τάχα μου ημιαπασχοληση.
Με τις σπουδές, με τα πτυχία τους, με τα όνειρά τους σμπαραλιασμένα.
Και αναγκάζονται να δουλεύουν 6ωρα και 8ωρα για 250 ευρώ.
Άσε κόλαση.

blackbedlam είπε...

Φίλε από το Αιγάλεω, στ΄αλήθεια σου λέω με δυσκολεύεις.
Αναρωτιέμαι τι να απαντήσω σε κάποιον που προτείνει, όχι μόνον να αυτοκαταργηθεί το ΚΚΕ, αλλά τουλάχιστον να χρεώσει κομματικά του στελέχη να ενταχθούν σε ένα κόμμα μαϊμού.
Και αν δεν γίνεται κατανοητό αυτό, συγνώμη, αλλά δεν μπορώ να κάνω τίποτα.
Αλλά πέρα από αυτό, στ΄αλήθεια δεν καταλαβαίνεται ότι ένα επαναστατικό κόμμα δεν είναι δυνατόν να συνεργαστεί με συμβιβασμένα κόμματα όπως του Κουβέλη π.χ, που σήμερα κιόλας δέχτηκε στους κόλπους του μέλη του ΠΑΣΟΚ που έβαλαν την υπογραφή τους στην καταδίκη μας, που είναι έτοιμο παρά τις όποιες προφορικές του διαψεύσεις να συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ του "μέλλοντός μας"
Και αυτό που λέω δεν είναι αυθαίρετο, προκύπτει από τις κατά καιρούς δηλώσεις του κόμματος του κ. Κουβέλη.
Και ακόμη χειρότερα, κάντε μου την χάρη να διαβάσετε προηγουμένως τις θέσεις του κόμματος και θα καταλάβετε ίσως, λέω ίσως,ότι τα πράγματα είναι σε τέτοια κατάσταση, που δεν χωρούν μπαλώματα μέσα σε αυτό το σύστημα, δεν μπορεί να βελτιωθεί τίποτα προς όφελός μας.
Καταλαβαίνω ότι από αυτά που σας γράφω ίσως σας γεννιούνται απορίες, αλλά πιστέψτε με έκανα μεγάλη προσπάθεια να απαντήσω σε μια πρόταση σαν την δική σας.
Πρέπει όμως να σας πω, ότι κατανοώ την αγωνία σας.
Αλήθεια σας λέω, εκδίδεται μία εφημερίδα απ΄ότι λέτε, θα σας βοηθήσει πολύ το να παρακολουθήσετε λίγο τον Ριζοσπάστη, θα σας βοηθήσει να κάνετε καλύτερα την δουλειά σας, ακόμη και αν δεν συμφωνείτε με αυτά που θα διαβάζετε.

blackbedlam είπε...

Ευρυτάνα καλησπέρα σου.
Να σου πω, είναι μερικά πράγματα που είναι έτσι και δεν είναι αλλιώς,όπως όμως και αν είναι,εκείνο που πρέπει να μετρά κανείς,είναι και,σε πια στιγμή το λέει,σε ποιους απευθύνεται και κυρίως αν αυτό που λέει εξυπηρετεί τον στόχο του.

Ο γέρο Μαρξ πάντα ήξερε.

blackbedlam είπε...

Ναι ρε Δημήτρη ή αυτοί ή εμείς και σε αυτό το πρόταγμα απάντηση δεν θα δώσουν οι εκλογές,τουλάχιστον θα μας δώσουν την ευκαιρία να προσεγγίσουμε όσο γίνεται περισσότερο κόσμο και από εκεί και μετά,το φιλότιμό μου,ο Ισνογκουντ να βάλει το χέρι του,γιατί τα προγράμματά τους είναι έτσι όπως τα λες:
Πόσους θα εξοντώσουν.

Δαγκωτό Δημήτρη, δαγκωτό.

blackbedlam είπε...

Φάρε ζωγράφισες!
Και γ...ω τις προτάσεις!

TRASH είπε...

μου έστειλες κάτι που δεν πήρα ποτε;

blackbedlam είπε...

Μάλλον έτσι έγινε Trash.
Είμαι σίγουρη ότι το έστειλα αλλά πάλι ξέρω και γω τι διάβολο γίνεται.
Άλλες πάλι φορές κλικάρω μια φορά και αναρτώνται 2 φορές τα σχόλια.
Δεν έχω και την καλύτερη των σχέσεων με τούτο δω το διαβολομηχάνημα.
Εκτιμώ το ότι μου απάντησες να ξέρεις.

Scorpion49 είπε...

Αγαπητή Black Bedlam,
Κατά πως φαίνεται θα γίνει της «Γκουέρνικα» στις επερχόμενες εκλογές. Μεγάλος συνωστισμός κομμάτων, προέδρων, δεξιών, δεξιόστροφων, κεντρώων, κεντροδεξιών, αριστερών, κεντροαριστερών, πράσινων, κίτρινων αρμάτων μάχης, ένας αχταρμάς που λέμε. Και άντε τώρα να κάνεις χωριό με όλους αυτούς, ή με κάποιους από αυτούς, θα ήταν ευχής έργο π.χ. το ΚΚΕ να έβρισκε πλατφόρμα συνεννόησης και να άλλαζε το πολιτικό σκηνικό. Κατά πως δείχνουν όμως τα πράγματα δεν υπάρχει πεδίο συνεννόησης και χωρίς άλλο θα βαδίσουμε το δρόμο μας, το δρόμο του δικού μας αγώνα. Εύχομαι καλή δύναμη σε όλα τα στελέχη, και προσέξτε τις παγίδες, είναι στημένες παντού, αλλά δε φαίνονται.
Και κάτι που θεωρώ πολύ σημαντικό για το κόμμα και έχω υποχρέωση να το αναφέρω. Έχουν ακουστεί παράπονα για αλαζονική συμπεριφορά της ηγετικής ομάδας, ή προσπάθεια επιβολής αυταρχικής διαχείρισης του κόμματος, εάν κάτι τέτοιο υφίσταται θα πρέπει να ξεριζωθεί άμεσα πριν απλωθεί και γίνει ανίατη αρρώστια.
Εύχομαι καλό Σαββατοκύριακο, και καλή Guernica στο δικομματισμό και στα δεκανίκια του!

PHOTO ΤΙΤΛΟΙ είπε...

Ή αυτοί ή εμείς!
Λακωνικά και ξεκάθαρα.

blackbedlam είπε...

Skorpion 49
Θα μείνω μόνο σε αυτό που γράφεις:
"Καλή δύναμη στα στελέχη και προσέξτε τις παγίδες,είναι στημένες παντού, αλλά δεν φαίνονται".
Γιατί μόνον στα στελέχη υπονοείς κάτι;
Η σχέση στελεχών και μελών του κόμματος είναι αμφίδρομη και οι ευθύνες και οι υποχρέωσεις βαρύνουν και τους δύο.
Ναι ναι, τα στελέχη ακόμα περισσότερο γιατί έχουν την ευθύνη να καθοδηγούν τα μέλη,αλλά και εκείνα με την σειρά τους να τους ελέγχουν.
Την καλή δύναμη και το κουράγιο, την έχουμε ανάγκη όλοι, φίλοι και μέλη του κόμματος, την έχει ανάγκη ο καθένας ξεχωριστά και όλοι μαζί.
Γιατί αυτήν την μάχη από μόνο του το ΚΚΕ δεν μπορεί να την δώσει, χρειάζεται η συμμετοχή όλων.
Μια διευκρίνιση αν έχει γίνει κάποια παρερμηνεία.Δεν είμαι μέλος του κόμματος σήμερα πια.
Υπερασπίζομαι με όλες μου τις δυνάμεις την επιστημονική θεωρία του Μαρξισμού Λενινισμού και, το ΚΚΕ που παρά τις όποιες αδυναμίες και λάθη, είναι θεωρώ το κόμμα που μπορεί να υπερασπιστεί στην βάση αυτής της θεωρίας τα συμφέροντα των εργαζομένων.

Να βάλουμε όλες μας τις δυνάμεις δεν υπάρχουν περιθώρια, δεν υπάρχουν άλλες επιλογές, μας έχουν καταδικάσει, πρέπει να τους απαντήσουμε αποφασιστικά.

Όσο για το ζήτημα που βάζεις, είναι πολύ σημαντικό θεωρώ και το κόμμα, έχει την ευθύνη έγκαιρα να αντιλαμβάνεται τέτοιες συμπεριφορές και να τις αντιμετωπίζει αποφασιστικά πριν καλά καλά εμφανιστούν.
Αλλά και εμείς που είμαστε έξω από κομματική οργάνωση, οφείλουμε να καταδικάζουμε τέτοιες συμπεριφορές και με συντροφικό ή και άλλο τρόπο, γιατί μερικές φορές μπορεί να μην πιάνει η συντροφικότητα, να τους βοηθάμε να το ξεπεράσουν.
Καλό υπόλοιπο Κυριακής.

blackbedlam είπε...

PHOTO ΤΙΤΛΟΙ

"Λακωνικά και ξεκάθαρα".
Αλλά και αποφασισμένα και αποφασιστικά,χωρίς να χάνουμε καιρό.
Όλοι να μπούμε στην μάχη με στόχο την ανατροπή τους στο δρόμο για λαϊκή εργατική εξουσία.

Λευτέρης-Δικαίος Παπαδέας είπε...

Καλή μου συναγωνίστρια, απ' όσα γράφεις στο πρόσφατο σχόλιό σου στο ιστολόγιό μου, να συμπεράνω ότι με αναζήτησες στη συγκέντρωση που καλείς στην ανάρτησή σου; Την επόμενη φορά, κι αν ξεχάσεις πάλι το επίθετό μου (που μπορεί και να μη σου χρησιμέψει), θυμίσου την αφεντομουτσουνάρα του διαδικτυακού μου εαυτού. Ήμουνα έτσι πριν από 7-8 χρόνια και στη φυσική μου ζωή, πόσο να έχω αλλάξει πια... Α, και θα αφαιρέσεις τη γραβάτα! (Μια ιδέα είναι να φορέσω γραβάτα στην επόμενη συγκέντρωση, οπότε δεν θα χρειαστεί ιδιαίτερη προσπάθεια να με ανακαλύψεις...).
Τώρα, στο θέμα της ανάρτησης, νομίζω πως με την ανάρτηση καθαυτή και με τα σχόλιά σου τα έχεις πει όλα, και με βρίσκουν σύμφωνο. Να πω μονάχα τούτο: Οι εκλογές είναι μεν μια καλή ευκαιρία ν' απλώσουμε τη δουλειά μας, αλλά εμείς δεν παλεύουμε για τις εκλογές. Παλεύουμε για την ανατροπή του εκμεταλλευτικού συστήματος και τη λαϊκή εξουσία. Παλεύουμε γι' αυτό πάντα, και προεκλογικά και μετεκλογικά. Και θα παλεύουμε ανεξαρτήτως αποτελέσματος και ανεξαρτήτως συνθηκών. Ασφαλώς και το αποτέλεσμα και τις συνθήκες πάντα επιδιώκουμε να τα φέρουμε στα μέτρα μας, ώστε να μπορούμε από καλύτερες θέσεις να συνεχίσουμε μετεκλογικά, ως τη νίκη. Εμείς δεν περιστρεφόμαστε γύρω από τις στοιχηματικού τρόπον τινά χαρακτήρα συζητήσεις ποσοστών, αλλού είμαστε προσηλωμένοι. Και χωρίς να χαλαρώνουμε ή να δίνουμε τράτο στον αντίπαλο, είμαστε αμείλικτοι και επίμονοι, αλλά δεν μας καταλαμβάνει η αδημονία να τελειώνουμε αύριο με τους δυνάστες μας. Το ευχόμαστε να γίνει αύριο, δεν το αποκλείουμε, δεν είμαστε μάντεις να το αποκλείσουμε ή να το προβλέψουμε πότε θα γίνει, ξέρουμε ότι οι εξελίξεις μπορεί να πάρουν τη μορφή χιονοστιβάδας, αλλά ξέρουμε ότι μπορεί και να μην τις προλάβουμε να τις δούμε. Λέμε ότι πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι και για τη νίκη και για την ήττα. Είμαστε;

Scorpion49 είπε...

Αγαπητή Black Bedlam,
Ομολογώ ότι ο αγώνας που δίνεις για τη διάδοση της θεωρίας του Μαρξισμού-Λενινισμού, αλλά και της εφαρμογής της στην πράξη μέσω του ΚΚΕ, αξίζει συγχαρητηρίων. Ως απλός ψηφοφόρος του ΚΚΕ που παρακολουθώ τη δράση του από τα 14μου χρόνια (μεγαλώναμε γρήγορα τότε-63σήμερα), εκφράζω την αγωνία μου για το μέλλον και κάνω ότι μπορώ για να κρατάω άσβηστη αυτήν την ιδεολογία. Όπως καταλαβαίνεις, αν χαθεί το ΚΚΕ, δεύτερο στην Ελλάδα δεν πρόκειται να υπάρξει, γι’ αυτό θα πρέπει πάση θυσία να κρατήσουμε το κόμμα ψηλά.
Με αταλάντευτο προσανατολισμό στη θεωρία του Μαρξισμού-Λενινισμού θα πρέπει να γίνουν αλλαγές που θα αναπτερώσουν την εικόνα του κόμματος προς το λαό, θα πρέπει να ξεκλειδώσει, χωρίς αυτό να σημαίνει ό,τι θα επιτραπεί σε οποιονδήποτε να εισβάλει ως δούρειος ίππος και να το αλώσει. Πίστεψε με, ο κόσμος έχει ανάγκη τις αλλαγές, όχι για τις επιφανειακές , αλλά τις ουσιαστικές που θα συμβάλλουν πραγματικά στην πρόοδο του κόμματος. Και ένα πολύ σημαντικό θέμα: Είναι αναγκαίο να τυπωθεί σε βιβλιαράκι η πρόταση εξουσίας του ΚΚΕ, (την επαύριον των εκλογών έχει τη λαϊκή εντολή να κυβερνήσει, τι μέτρα θα πάρει, λαμβάνοντας υπόψη το περιβάλλον στο οποίο ζούμε, έχοντας παράλληλα τη στήριξη του ελληνικού λαού;), γιατί σε κάθε συζήτηση αυτή είναι και η μόνιμη αντιπαράθεση με τους υποστηρικτές του δικομματισμού.
Τέλος, ας είχαν όλοι οι πολιτικοί μας την απλότητα και το σθένος του Χαρίλαου Φλωράκη ο οποίος αποσύρθηκε από την ενεργό δράση, λέγοντας τη φράση: «Δεν θα κάτσω να μου τρώει η κότα το ψωμί από το χέρι». Είναι καιρός να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Οψόμεθα!
Η μάχη όμως είναι μπροστά, ο δικομματισμός και τα δεκανίκια του πρέπει να πάρουν το μάθημά τους, έχουμε ηθικό-ιερό χρέος να υπερασπιστούμε το μέλλον αυτού του λαού.
Εύχομαι καλό απόγευμα!

Ανώνυμος είπε...

Γράφετε: "Θα σας βοηθήσει πολύ το να παρακολουθήσετε λίγο τον Ριζοσπάστη, ότι θα με βοηθήσει στη δουλειά μου" και ότι ζητώ την κατάργηση τού ΚΚΕ. Λυπάμαι ειλικρινά. Γιατί και δεδομένο θεωρείτε ότι δεν διαβάζω τον Ριζοσπάστη, αλλά και διαβάσατε πρόχειρα το κείμενο που έγραψα, όπου αναφέρω δημιουργία νέου κόμματος μόνο για εκλογικούς λόγους και μόνο για τις επόμενες εκλογές. Σημειωτέον ότι έχω μετάσχει κάμποσες φορές σε προσυνεδριακό διάλογο.
Ανευθυνότητα, προχειρότητα, ξερολία. Κλασική συμπεριφορά από οπαδούς τού ΚΚΕ. Το οποίο και ψηφίζω. Αλλά μέχρι πότε, μ' αυτά που ακούω; Δεν με βλέπω για πολύ ακόμα. Δεν θέλω να αποκτήσω αυτοκτονικό αριστερίστικο σύνδρομο...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...