Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Το χρέος μας. 

Όλοι στην αυριανή συγκέντρωση μάχης, διεκδίκησης και αλληλεγγύης στους απεργούς της Χαλυβουργίας, που για 47 μέρες αγωνίζονται έχοντας πάρει στις πλάτες τους την αξιοπρέπεια όλων των εργαζομένων, όλων όσων η ζωή μας λαιηλατείτε από τα βάρβαρα μέτρα της κρίσης και των αδιεξόδων της πλουτοκρατίας.

Οι Χαλυβουργοί δίνουν μια ηρωική μάχη.
Δείχνουν τον δρόμο του αγώνα, ανυποχώρητοι και αποφασισμένοι να επιστρέψουν στις δουλειές και στα πόστα τους με ψηλά το κεφάλι. 
Φωτογραφία από τους λιλιπούτειους 3χρονους μαθητές
του ιδιωτικού παιδικού σταθμού του Κερατσινίου,που επί
σκέφτηκαν τους Χαλυβουργούς για συμπαράσταση.

 Στην χθεσινή Γενική τους συνέλευση πήραν την απόφαση της συνέχισης και της κλιμάκωσης του αγώνα τους.
Το ψήφισμα κάλεσμα που ομόφωνα ενέκριναν τα λέει όλα:

«Κάλεσμα - Ψήφισμα
46η ΜΕΡΑ ΑΠΕΡΓΙΑΣ
Προς την εργατική τάξη, τον εργαζόμενο λαό
Συνάδελφοι
Οι απεργοί χαλυβουργοί χαιρετίζουμε όλους όσους πάλεψαν για την επιτυχία της 24ωρης απεργίας που νέκρωσε όλο το Θριάσιο.
Σφίγγουμε το χέρι στους εκατοντάδες εργάτες που έσπασαν το φόβο, απέργησαν για πρώτη φορά.
Σφίγγουμε το χέρι στους συνάδελφους που αγωνίζονται για να μην περάσουν οι απολύσεις στο χώρο τους, η εκ περιτροπής εργασία, οι μειώσεις μισθών και η κατάργηση συλλογικών συμβάσεων, για να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους.
Εδώ στο Θριάσιο, που χτυπά η καρδιά των βιομηχανικών εργατών, στείλαμε μήνυμα στους ιδιοκτήτες και τη μαύρη κυβέρνησή τους: Κάτω τα χέρια από τα δικαιώματα που κατακτήθηκαν με αίμα, δεν θα γίνουμε δούλοι στα εργοστάσια για τα κέρδη σας! Ο Μάνεσης και οι υπόλοιποι βιομήχανοι πήραν το μήνυμα.
Οι χαλυβουργοί δεν είμαστε μόνοι στον αγώνα! Δεν έχουν μόνο μία φωτιά να σβήσουν!
Έχουμε μαζί μας όλη την εργατική τάξη τους εργαζόμενους που καταλαβαίνουν ότι είναι αγώνας που τους αφορά.
Αν κάνουμε πίσω, ανοίγουν διάπλατα οι πόρτες για να μη μείνει τίποτα όρθιο. Αν εδώ σπάσουν τα μούτρα τους, τίποτα δεν θα είναι ίδιο. Θα είναι μια μεγάλη νίκη για όλο το εργατικό κίνημα!
Η στήριξη στους χαλυβουργούς δυναμώνει. Τόσες μέρες, ο λαός μας που υποφέρει στέκεται με πείσμα στο πλευρό μας. Παίρνει δύναμη από τον αγώνα μας και μας δίνει δύναμη μεγαλύτερη. Πίσω δεν κάνουμε! Έρχονται απολυμένοι εργάτες και μας ενισχύουν από την πενιχρή αποζημίωσή τους! Φτωχός λαός δίνει από το υστέρημά του, αλλά πιο πολύ μας δίνει την ψυχή του όταν μας λέει: ΚΡΑΤΑΤΕ!
Στην πύλη της Χαλυβουργίας συγκρούονται δύο κόσμοι:
Από τη μια οι βιομήχανοι με τους ανθρώπους τους, την κυβέρνησή τους, που θέλουν να μας βάλουν μέσα στα εργοστάσια με μισθούς πείνας, χωρίς δικαιώματα. Από την άλλη οι εργάτες που παλεύουμε για τη ζωή και το ψωμί των παιδιών μας και στηριζόμαστε ο ένας στον άλλο. Δεν είμαστε μόνο οι χαλυβουργοί στο στόχο, είναι όλοι οι εργαζόμενοι. Η επίθεση σε όλους τους χώρους δουλειάς μεγαλώνει.
Είμαστε όλοι χαλυβουργοί! Όλοι οι εργασιακοί χώροι να γίνουν χαλυβουργίες οργάνωσης και αγώνα! Η φωτιά που άναψε εδώ να ανάψει σε όλα τα εργοστάσια!
Είμαστε πιο πολλοί, πιο δυνατοί, πιο ενωμένοι, πιο έμπειροι! Μάθαμε να ξεχωρίζουμε φίλους και εχθρούς
Κάνουμε στην άκρη τους ανθρώπους των βιομηχάνων που απειλούν, συκοφαντούν τον αγώνα μας, προσπαθούν να σπάσουν την ενότητά μας, μας συμβουλεύουν να υποταχθούμε! Περιφρουρούμε τον αγώνα μας. Οι βιομήχανοι και η κυβέρνησή τους δεν διστάζουν απέναντι σε τίποτα, τους ξέρουμε καλά!
Συμμετέχουμε με αποστολή αντιπροσωπείας στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στο Βόλο την Παρασκευή 16/12/2011.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους σε Παναττικό Συλλαλητήριο Στήριξης του αγώνα μας το Σάββατο 17/12/2011 και ώρα 11 π.μ. στην Ομόνοια.
Καλούμε όλα τα εργατικά κέντρα της Αττικής (Αθήνας, Πειραιά, Θριασίου, Λαυρίου, Μεγάρων) να κηρύξουν 24ωρη απεργία.
Η συμμετοχή στον αγώνα δεν είναι μόνο θέμα αλληλεγγύης στους χαλυβουργούς, είναι ζήτημα ζωής και θανάτου για όλη την εργατική τάξη!
Όλοι στον αγώνα, η νίκη θα είναι δύσκολη μα θα είναι δική μας!
Η Γενική Συνέλευση των απεργών χαλυβουργών.
Ασπρόπυργος 15/12/2011».

5 σχόλια:

Scorpion49 είπε...

Η ευχή όλων των εργαζομένων, αλλά και των ανέργων-συνταξιούχων, είναι να πετύχει ο δίκαιος αγώνας των Χαλυβουργών. Να επιστρέψουν το συντομότερο στις δουλειές τους, με αξιοπρέπεια και περηφάνια μετά από τον πολυήμερο αγώνα τους. Η στήριξη όλων μας είναι απαραίτητη, με όποιον τρόπο μπορεί ο καθένας ας κρατήσει αναμμένη και ζεστή, για όσο χρειαστεί, τη φωτιά των Χαλυβουργών!!

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...

"Όλοι οι εργασιακοί χώροι να γίνουν χαλυβουργίες οργάνωσης και αγώνα!"
-------------

Ξεκάθαρα και χωρίς περιστροφές οι ασυμβίβαστοι αγωνιζόμενοι εργάτες δείχνουν το δρόμο.
Περιμένω να δω ΕΜΠΡΑΚΤΕΣ ανταποκρίσεις, γιατί μέχρις στιγμής...

dimitris είπε...

Black Bedlam καλημερα, να περασεις ομορφα με τους αγαπημενους σου, ενα κρασι, ενα τραγουδι, για να γεμισει παλι το μεσα μας, αντοχη και κουραγιο...

frakalee είπε...

Γιατί ο αγώνας της Χαλυβουργίας είναι χαμένος.

Θυμάμαι μια φορά μια κουβέντα που έκανα με κάποιον πολύ μεγαλύτερο μου στην οποία προσπαθούσα να υποστηρίξω οτι η σκληρή δουλειά μπορεί να κάνει κάποιον πετυχημένο, με τους όρους που η κοινωνία μας αντιλαμβάνεται την επιτυχία, και ευκατάστατο. Μου έδωσε ένα απλό παράδειγμα: Έστω οτι κάθε μέρα σκάβεις τρύπες σε ένα χωράφι για δέκα ώρες κάτω απ’το λιοπύρι. Πολύ σκληρή δουλειά. Σε αμοίβει όμως? Όχι. Δεν αρκεί η σκληρή δουλειά, χρειάζεται τρόπο, σκέψη, στρατηγική.

Έτσι έχω αντιληφθεί οτι είναι και ο αγώνας των εργαζομένων στη Χαλυβουργία. Σκληρός αλλά άσκοπος. Σέβομαι πως αγωνίζονται για τους συναδέλφους τους και τις οικογένειες τους. Δεν μπορώ να παραβλέψω όμως οτι αυτός ο αγώνας δεν είναι παρά ένα πολύ ωραίο σύμβολο για να έχει να περιφέρει το ΚΚΕ και η ηγεσία του ως στάμπα “λαϊκού αγώνα”. Βοηθάει βλέπεις τη συσπείρωση αναποφάσιστων χωρίς ενημέρωση ψηφοφορών γύρω απο το τοτέμ του Περισσού.

Η Χαλυβουργία σύμφωνα με το site της έχει παραγωγικές εγκαταστάσεις στον Ασπρόπυργο (όπου και συνεχίζεται η απεργία) στο Βελεστίνο και τον Βόλο. Στον Ασπρόπυργο η παραγωγική δυνατότητα είναι 400.000 τόνοι έτοιμων προϊόντων ετησίως. Στις άλλες δύο εγκαταστάσεις η συνδυασμένη παραγωγική δυνατότητα είναι 1.300.000 τόνοι έτοιμων προϊόντων ετησίως. Η Χαλυβουργία για το 2010 είχε παραγωγή 266.000 τόνων. Ακόμα και με αύξηση 10% για το 2011 (πράγμα αδύνατο μια που η εκτίμηση για φέτος είναι πτώση τζίρου κατά 20%) δεν θα χρειαζόταν παραγωγική δυνατότητα άνω των 300.000 τόνων, ποσότητα που άνετα βγάζει μόνη της η μονάδα του Βόλου. Συνεπώς η απεργία δεν κάνει τίποτα στον Μάνεση. Δεν πιέζει κανέναν παρά τους ίδιους τους εργαζόμενους. Η πραγματική πίεση θα ήταν να μην δουλεύει καμία απο τις 3 μονάδες.

Σύμφωνα λοιπόν με τα παραπάνω ο αγώνας των ανθρώπων αυτών είναι ένας χαμένος αγώνας. Θα αναγκαστούν να δουλέψουν περισσότερες μέρες για να συμπληρώσουν ένσημα ώστε να συνταξιοδοτηθούν, ενώ ο επιχειρηματίας γλιτώνει λεφτά απο τις ημέρες απεργίας τους και δεν τραβάει κανένα ζόρι ώστε να αναγκαστεί να ικανοποιήσει τα αιτήματά τους. Όσο για το ποιός βγαίνει κερδισμένος? Αυτό είναι προφανές και το είπαμε και παραπάνω. Πρωτίστως το “κόμμα του λαού” με το επιχειρισιακό του σκέλος ΠΑΜΕ, και βέβαια όλοι οι παρατρεχάμενοι που προκειμένου να μαζέψουν κανένα ψηφαλάκι πάνε και περιοδεύουν στο θέατρο μια χαμένης μάχης εκφράζοντας για άλλη μια φορά ψεύτικη αλληλεγγύη. Εμπρός λαέ…

http://ypoptomousi.wordpress.com/2011/12/23/%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CF%84%CE%AF-%CE%BF-%CE%B1%CE%B3%CF%8E%CE%BD%CE%B1%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%87%CE%B1%CE%BB%CF%85%CE%B2%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B3%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9/

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...

Βlack bedlam, ενόψει των αργιών και της έλευσης του 2012, εύχομαι κατ' αρχάς υγεία, να 'μαστε όλοι γεροί σαν το Βελούχι-το βουνό του Άρη! Και κατά δεύτερον, ατσάλινες αντοχές σαν τις αρχέγονες δυνάμεις της ευρυτανικής φύσης. Είναι οι προϋποθέσεις για να είμαστε χαλύβδινοι για τη "ρεβάνς" και ο νοών νοείτω!

Από κει και πέρα εύχομαι, για αυτές τις μέρες της ανάπαυλας, να υπάρξουν για εσένα και τα αγαπημένα σου πρόσωπα και εκείνες οι καθημερινές πολύτιμες μικροχαρές που μας είναι απαραίτητες και μας ανατροφοδοτούν σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...