Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Αλήθεια εσύ τι θα κάνεις θα πας να πληρώσεις;

 Ρε συ,τι τους κοιτάμε;
 

 "Το φιλότιμό τους οι ξεφτιλισμένοι"! Μου είπε ο Αντρέας.
Ο καφές που του έφτιαξα βαρύς και όχι, του έδωσε την δυνατότητα να μου εξηγήσει τι του συμβαίνει.
"Την έκλαψα την τίμησα. 
Βλέπεις μου στάθηκε καλά.
Ακόμη και την τελευταία στιγμή, εμένα είχε στο νου της και ας είμαστε 3 αδέρφια και 2 ξαδερφάδες.
Όμως το σπίτι σε μένα το έγραψε.
Μετά το κλάμα και το καλό κατευόδιο και αφού μάθαμε ότι το σπίτι στο Χαλάνδρι, εκείνο το δίπατο που στα παιδικά μου χρόνια ήταν ο παράδεισός μου, περνούσε στην ιδιοκτησία μου,γυρίσαμε στο σπίτι και με την Ματίνα πιαστήκαμε απ' το χέρι και αρχίσαμε να χοροπηδάμε.
Η γιαγιά έφυγε άλλωστε πλήρης ημερών και όσο είμαστε με το συγγενολόι δεν μπορούσαμε να αφήσουμε το χείλη μας να σκάσει ένα χαμόγελο χαράς, όχι για τον χαμό της,την αγαπούσαμε, αλλά για το δίπατο στο Χαλάνδρι.
Έτσι στο σπίτι ξεσαλώσαμε.
Όταν το Ματινάκι έφερε τον καφέ και αρχίσαμε να το σκεφτόμαστε και να το μελετάμε, τα πράγματα έμοιαζε να μην είναι όπως ακριβώς θα τα θέλαμε, αλλά ε, τώρα μην το κάνουμε σαν και κείνον που του χαρίζαν έναν γάιδαρο και τον κοίταζε στα δόντια.

Αλλά να, είναι που 3  χρόνια πίσω είχαμε πάρει εκείνο  το δάνειο και χτίσαμε το πατρογονικό της Ματίνας.
Για 20 χρόνια συνέχεια θα πληρώνουμε δάνειο. 
Ένα βαρβάτο ενοίκιο, αλλά βρε αδερφέ, είχαμε σκεφτεί, τουλάχιστον θα είναι δικό μας.

Μας ζήτησαν το εκκαθαριστικό,εκείνη την χρονιά είχε πάει καλά η δουλειά, πέσαμε και σε έναν καλόν άνθρωπο και να το το δάνειο, να την και η πρώτη κατοικία, δικό μας κεραμίδι που έλεγε και ο παππούς.
 Θεός σχωρέστον και αυτόν.

Τόσα χρόνια δουλειά, ξέρεις τώρα εσύ δικός μας άνθρωπος είσαι, μας βλέπεις απ΄το πρωί μέχρι την νύχτα στο εργαστήριο.
Το δικαιούμασταν να ζήσουμε σε ανθρώπινες συνθήκες.
Τα παιδιά μεγάλωσαν στενάχωρα, αλλά δεν τους έλειψε και τίποτα, ότι μπορούσαμε.... και κοίτα τώρα, ο ένας πέρσι τελείωσε και η μικρή θέλει αλλά 2 χρόνια.
Που να βρει δουλειά ο μεγάλος. Μηχανολόγος σου λέει με 3 γλώσσες, με διδακτορικό.
Φτου που να τους πάρει, τους ξεφτιλισμένους.
Ένα χρόνο τώρα ψάχνει ο μεγάλος, έχει καταθέσει βιογραφικά σε εκατό μεριές, είναι βλέπεις και φιλότιμος μέχρι ντιλίβερι έκανε ένα διάστημα.
Η Ματίνα από την αγωνία της μην της πάθει τίποτα με κείνο το μηχανάκι... τι πέρασε και εγώ αλλά, δεν το έλεγα.

Και ήρθε η  γαμ$#@νη  η κρίση που να τους βρει στο δόξα πατρί τους πουσ*%#ρ@δες.

Που να ξέρουμε τι θα πει κρίση, τους μάζεψα στο σπίτι, τους είπα παιδιά κόβουμε από δω, κόβουμε από κει, να δούμε που θα πάει, μπόρα είναι θα περάσει.
Στο μεταξύ είχε πεθάνει και η γιαγιά που από την σύνταξή της, πότε στον έναν πότε στον άλλον, κάτι τσοντάριζε.

Η δουλειά τον πρώτο χρόνο έπεσε 30% αλλά και τον προηγούμενο χρόνο ήταν κατά 10% πεσμένη από πρόπερσι.
Φέτος έπεσε άλλο ένα 30% μην σου πω 35%. Η μικρή συνεχίζει την σχολή της, κάτι μαθήματα που έκανε σε παιδιά κοπήκανε, ο μεγάλος σταμάτησε το Ντιλίβερι,τον διώξανε δουλειές δεν είχε, μας βοηθάει τώρα  στο εργαστήριο, αλλά αφού δουλειές δεν υπάρχουν καταλαβαίνεις ότι κάθεται μαζί μ΄εμάς και όσο τον βλέπω να μαραζώνει....
Γαμώ το φιλότιμό τους γαμώ.
Στο μεταξύ δεν φτάνει που πέσαν οι δουλειές, πλάκωσαν και τα χαράτσια τους.
Περαίωση λέει μέρος πρώτο.
Εγώ ο μαλάκας, κάθε χρόνο έκανα αυτοπεραίωση αλλά λέει, δεν είχα κάνει το 2003!
Είπα δεν έχω να το πληρώσω.
Μου είπαν από δω, μου είπαν από κει, τρομοκρατήθηκα για να σου πω την αλήθεια,κόψαμε τον σβέρκο μας, πήγα και έσκασα την πρώτη δόση στην παράταση.
Την δεύτερη δεν μπόρεσα........... 
Μετά ήρθε και άλλη περαίωση, πάνω που λέγαν ότι δεν θα υπάρξει άλλη.
Να την πάλι η περαίωση και μετά πια, δεν ξέρω τι να πρωτοθυμηθώ ήταν και ο ημιυπαίθριος.
Και μην φανταστείς, στο πίσω μπαλκόνι αντί να αφήσουμε 4 μέτρα ακάλυπτο αφήσαμε 3!
Αλλά να έξοδα για τον μηχανικό, να έξοδα για την μελέτη ούτε που θυμάμαι..
Και μετά και άλλα και άλλα και η δουλειά να πέφτει και να μην μπαίνει παραγγελία στο εργαστήριο και να σου έρχεται το ΤΕΒΕ η ΔΕΗ το Τηλέφωνο τον νερό το δάνειο.
2.000 το μήνα κάτω από το μαξιλάρι κάθε πρώτη του μηνός,χωρίς να φας χωρίς να πιεις.
Ώσπου  έφτασε όπου έφτασε και έχω να πληρώσω 4 διμηνίες την ασφάλεια,στον ΟΑΕΕ.
Κατάλαβες;
Κοίτα τώρα ξεκίνησα από το δίπατο στο Χαλάνδρι και που έφτασα.
Το δίπατο δεν νοικιάστηκε ποτέ. Θέλει και συντήρηση, αλλά με τι; 
Και  δεν φτάνει που μένει έτσι ανεκμετάλλευτο, μας έχει τσακίσει και η εφορία, τα πάγια ...και τώρα στα καλά του καθουμένου σου λέει, τέλος επιτηδεύματος και μετά νασου και ο κεφαλικός και για να μην μπορείς να πάρεις ανάσα να και το ΝΤΟΥ του μ@$#*α του συνταγματολόγου.

Τέλος λέει ακίνητης περιουσίας!
Ρε συ που να τα βρω, πως να τα πληρώσω;
Και θα τα βάλει λέει ο εκβιαστής μέσα στην ΔΕΗ !

Ρε συ μπορείς να μου πεις τι τους κοιτάμε;

Αλήθεια, εσύ τι θα κάνεις, θα πας να πληρώσεις;







19 σχόλια:

squarelogic είπε...

Αν γίνει μαζικά η κίνηση να κατατεθεί στο Παρακαταθηκών μόνο η αξία του ρεύματος,τι θα κάνουν?
θα το κόψουν σε όλους χάνοντας πελάτες ή θα μας βάλουν όλους φυλακή?Αλλωστε,η εντελώς παράνομη έμπνευση του Συνταγματολόγου(έχετε προσέξει πως οι μεγαλύτερες π?#στιές γίνονται από δαύτους?)δεν "καθησύχασε" καθόλου τους πιστωτές μας που ζητάνε κι άλλο 'αίμα",τουτέστιν καταιγίδα απολύσεων.
Μου φαίνεται θα χρειαστεί να αυτοπυρποληθεί Ελληνας/ες στις κεντρικές πλατείες Βερολίνου και Παρισίων για να δούνε το θέμα απ την ανθρώπινη πλευρά.

αντωνης είπε...

Εγω δεν εχω τιποτα δικο μου.
Προσπαθω να πεισω τη γυναικα μου να μην πληρωσει για ενα σπιτακι στην επαρχια που της εγραψε η μητερα της, αλλά βλεπεις δεν ειναι στο ονομα μου ωστε να αποφασισω εγω.
Γιατι ο φοβος τελικα ειναι μεγαλος για πολυ κοσμο.

*Δεν ξερω αν πλεον γινεται να καταθεσουμε στο Παρακαταθηκων, καποια στιγμη ειχα διαβασει οτι την εχουν αποκλεισει αυτη τη δυνατοτητα αλλά δεν ειμαι 100% σιγουρος.

humanity είπε...

ΕΓΩ ΤΟ ΔΗΛΩΣΑ ΕΞ ΑΡΧΗΣ.ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΜΙΑ!ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΩΝ.ΑΠΟ ΟΤΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΓΝΩΡΙΖΩ,ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ.ΑΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟ,ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ;
ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΜΠΕΙ ΣΤΟ ΛΟΥΚΙ ΚΑΙ ΑΓΟΡΑΣΑΜΕ ΜΕ ΔΑΝΕΙΟ ΣΠΙΤΙ,ΑΣ ΤΟ ΒΑΛΟΥΜΕ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΑΣ,ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΑ ΞΕΧΡΕΩΣΟΥΜΕ.
ΘΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ;ΑΣ ΕΡΘΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ!!ΟΥΤΕ ΕΤΣΙ ΣΩΖΟΝΤΑΙ!

dimitris είπε...

Black Bedlam καλημερα, δεν πληρωνω, βγαινει σε ολους, πρεπει ομως να γινει μαζικα γιατι αλλιως, αν γινει απο μερικους, θα ''τρεχουμε'' και δεν θα φτανουμε, με τοκους, κοψιμο ρευματος, μη ''βλεπεις'' τωρα τι λενε οι πρασινοι ''κοκκοι'' της ΔΕΗ και καλα οτι δεν ειναι σεριφηδες και δεν θα βαλουν το πιστολι στον κροταφο των καταναλωτων, μια ''θεσουλα'' στην κοινοβουλευτικη ομαδα να τους δωσουν και αλλοι πρωτοπαππες θα μας κατσικωθουν, θελει νομικη καλυψη το θεμα...

TRASH είπε...

Ολοι στο παλαϊκό κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ -γιατί δεν έχω -και να ήθελα- να πληρώσω! Κάποια πράγματα τα λύνει η ζωή η ίδια....

Ευμένης είπε...

ΒΒ την καλησπέρα μου.
Και τώρα τι γίνεται, που ζούμε την εξαθλίωση των μέχρι χθες χρησίμων;
Τώρα που πέρασαν οι εποχές που καθάριζαν με τον εαυτό τους, κλείνοντας το μάτι πονηρά,"άσε τους άλλους να αγωνίζονται τα ίδια θα πάρουμε και εμείς".
Και ώσπου να καταλάβουν οι φοβισμένοι άνθρωποι τι τους έχει συμβεί και τους κατάντησαν φοβισμένα αγρίμια, βρέθηκαν να μάχονται ο ένας τον άλλον στην αρένα, για την επιβίωση του ...συστήματος.
Όταν υπάρχει ζύμωση, πάντα μπορείς να περιμένεις κάτι καλό για το μαζικό λαϊκό κίνημα, χρέος μας να καθοδηγήσουμε τον λαό, μέσα στον αναβρασμό, και τις φωνές κοινωνικής διαμαρτυρίας και της δικαιολογημένης οργής που ξεχειλίζει στα λαϊκά στρώματα.
Καιρός να πάψουμε να λειτουργούμε σαν το φίδι, που προσπαθεί να χωνέψει μετά από ένα Λουκούλειο γεύμα.
Να μην καταντήσει το ΜΛΚ ένας άχρωμος συρφετός, σαν το γραφειοκρατικό εκφυλισμό της αμεσοδημοκρατίας.
Εδώ έχουμε να κάνουμε με μια κυβέρνηση που λειτουργεί σαν εισπρακτική εταιρία των τοκογλύφων, και είναι αποφασισμένοι έως ότου πιάσουν τον στόχο, να μας πιάνουν τον ...πισινό.
Γράφει ο Ριζοσπάστης"..και εδώ μια μπορεί να είναι η απάντηση, δεν έχουμε να πληρώσουμε, δεν θέλουμε να πληρώσουμε, δεν αναγνωρίζουμε το χρέος που δημιούργησαν η πλουτοκρατία, και οι κυβερνήσεις υπηρέτες της, και αυτή η απάντηση μπορεί να δοθεί μόνο οργανωμένα, συντεταγμένα μέσα από τα σωματεία, τις ταξικές οργανώσεις που θα συγκεντρώσουν τα έντυπα με τα χαράτσια, τους λογαριασμούς και τα "μπιλιετάκια" της φοροληστείας, και θα τα επιστρέφουν στους αποστολείς τους. Είναι άμεσο καθήκον επιβίωσης για την εργατική τάξη, και τα ταξικά συνδικάτα, να πρωτοστατήσουν σε ένα κίνημα αντίστασης και ανυπακοής."
Δεν μας αρκεί ο ρόλος του ΚΚΕ να περιορίζεται στα στενά όρια των προφητειών ως μάντης Κάλχας, ή των χρησμών ως άλλη πυθεία του μαντείου των Δελφών.
Οφείλει να επεξεργαστεί, η οικονομική επιτροπή του κόμματος, την δημιουργηθείσα κατάσταση, και αφού αναλάβει την πολιτική ευθύνη, να προτείνει με σαφήνεια, με ποιόν τρόπο χωρίς επιπτώσεις, ο λαός θα αποφύγει την καταβολή των χαρατσιών που του επιβάλλονται.
Το ΚΚΕ καλείται για μια ακόμη φορά να παίξει τον πρωτοποριακό του ρόλο σαν το κόμμα της εργατικής τάξης, που μάχεται για την ανατροπή και την λαοκρατία.

blackbedlam είπε...

squarelogic Καλώς όρισες. Λοιπόν την ώρα που το έγραφα θυμήθηκα την Μελίνα Μερκούρη που σε μια κρίση λαϊκισμού να πω, πέταξε τότε το μην πληρώνεται στη ΔΕΗ την ΕΡΤ.
Και μετά το έκανε "σύνθημα" Είπε πολλές φορές και ανέλυσε ότι είναι παράνομο κάτι τέτοιο, ότι είμαστε φορολογούμενοι πολίτες και πρότεινε να πάμε να πληρώνουμε την ΔΕΗ χωρίς τις κρατήσεις για την ΕΡΤ στο παρακαταθηκών.
Τώρα ισχύει δεν ισχύει δεν ξέρω.
Ξέρω όμως ότι μπορείς στο σωματείο σου, δεν μπορεί, στον χώρο της δουλειάς σου θα υπάρχει κάποιο σωματείο.
Ακόμη και αν είναι από αυτά τα συμβιβασμένα να πιέσουμε, υπάρχουν και οι σύλλογοι στις γειτονιές ας πιέσουμε και εκεί.
Είναι ευκαιρία να βρεθούμε μαζί με άλλους, να αντιδράσουμε μαζί με άλλους.
Τώρα πες μου στ΄αλήθεια, γιατί έχεις δίκαιο που λες ότι θέλουν αίμα, έχεις δίκιο δεν θα σταματήσουν παρά μόνον όταν θα έχει εξολοθρευτεί μέρος των εργαζομένων.Αλλά αλήθεια πιστεύεις ότι μπορεί να συγκινήσει κανέναν από δαύτους η αυτοπυρπόληση.
Αυτοί θα το βλέπουν και θα νομίζουν ότι είναι καινούργια βεγγαλικά.
Και έπειτα τι λες να κερδίσουμε από τέτοιες ενέργειες.
Συλλογική αντίδραση,συλλογική και οργανωμένη, αλλιώς την κάτσαμε την βάρκα.

blackbedlam είπε...

Αντώνη έχεις δίκιο μεγάλη υπόθεση ο φόβος μεγαλύτερη όμως η ανάγκη.
Θα πεισθεί από τους συναδέλφους στην δουλειά της, από τον κόσμο που θα ακούει δίπλα της, από την ανάγκη και την αδυναμία να αντεπεξέλθετε στις καθημερινές ανάγκες όπως όλοι μας.
Για ρίξτην στο φιλότιμο, για μίλα της για αξιοπρέπεια, για πες της ότι καιρός είναι να σταθούμε στα πόδια μας.
Για πες της ότι έχουν βάλει στο μάτι την ζωή του παιδιού σας.
Να είσαι καλά καλή δύναμη καλό κουράγιο.
Μην παραδοθείς στις φοβίες της πάλεψέ το.

blackbedlam είπε...

humanity
Τρεις κουβέντες σταράτες.Δεν πληρώνω, έτσι και αλλιώς τίποτα δεν είν΄δικό μας.
Την ζωή μας έχουν υποθηκεύσει.
Δεν πληρώνουμε και μακάρι μαζί με εμάς, να πείσουμε και άλλους στους χώρους δουλειά μας, στους συλλόγους της γειτονιάς μας.
Είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα αυτό για μας και πρέπει να το κάνουμε
Να είσαι καλά.

αντωνης είπε...

ΒΒ, την προσπαθεια μου θα την κανω και οχι βεβαια μονο συζητωντας με τη γυναικα μου.
Αλλά με οσο περισσοτερους μπορω, ετσι κανω σχεδον παντα.

*Παρασκευη μαλλον θα ανεβουμε στο παρκο Τριτση.
:)

blackbedlam είπε...

Δημήτρη είναι γεγονός ότι αυτό πρέπει και σωστό είναι να γίνει οργανωμένα.Μακάρι να μπορούσε.Να τώρα οι σύλλογοι στις γειτονιές, εκτός από τα σωματεία και τους χώρους δουλειάς.Η γειτονιά είναι το κύτταρο της κοινωνίας, οι σύλλογοι λοιπόν θα μπορούσαν να παίξουν καθοριστικό ρόλο και πολλούς άλλους σε τούτους τους καιρούς αλλά....
Έτσι ας σηκωθεί ένα "κίνημα" από κάτω έστω να πεισθεί ο καθένας από μόνος του και να δεις΄κάτω από το κοινό πρόβλημα και την "συνολική" αντίδραση, στόμα το στόμα, θα δεις τι μπορεί να βγει,θα δεις για πότε οργανώνεται η αντίσταση,θα δεις πως μπορεί να εκτιμηθεί αυτή η πρωτοβουλία που γκαρίζω από την περαίωση ακόμη.

Τέτοιες ρηξικέλευθες αποφάσεις χρειάζονται τώρα.

Άντε με το καλό και στην Γενική απεργία διαρκείας.

Τέτοια που να μην σηκωθεί καταπέλτης,να μην καπνίσει φουγάρο,να μην ανοίξει γραφείο,να μην μπει μπροστά καμιά μηχανή..........
Για όσο χρειαστεί,για όσο.

αντωνης είπε...

"Άντε με το καλό και στην Γενική απεργία διαρκείας."

Ετσι!!!

blackbedlam είπε...

TRASH
Έτσι ακριβώς.Και να ήθελα,δεν έχω να πληρώσω.

Για πόσο άλλωστε και γιατί άλλωστε.

Αυτό ας γίνει το:

ΕΝΑΡΚΤΗΡΙΟ ΛΑΚΤΙΣΜΑ.

Και όπως λέω και στον Δημήτρη:

"Άντε με το καλό και στην Γενική απεργία διαρκείας".

blackbedlam είπε...

Αντώνη δεν ξέρω αν το θυμάσαι, αλλά για αυτήν την Γενική απεργία διαρκείας και την αναγκαιότητα να δημιουργηθούν οι συνθήκες όσο γίνεται πιο γρήγορα για να προχωρήσει ο εργαζόμενος σε αυτήν , το έγραφα πριν από ένα χρόνο και δεν παραλείπω να το "δουλεύω"σε σχόλιά μου.
Εκεί να δεις πλάκες, εκεί θα τους δούμε τους χέστες.
Τι θα κάνουν θα έρχονται το πρωί στο σπίτι να μας φέρουν το φύλλο πορείας;
Έχουμε να κάνουμε πάρτι, έχουμε δρόμο ακόμη μπροστά μας.
Γι΄αυτό είπα στον ΤRASH Αυτό με τα χαράτσια, ας γίνει το ΕΝΑΡΚΤΗΡΙΟ ΛΑΚΤΙΣΜΑ.

blackbedlam είπε...

Ευμένη συνυπογράφω.

Οικοδόμος είπε...

Καλησπέρα σε όλους

Αν σας ενδιαφέρει, δεν μου περισσεύουν για να πληρώσω κι αυτό το χαράτσι. Αν δεν γίνει κάτι συντεταγμένα θα αναγκαστώ να "βρω" για ν΄ αποφύγω τις συνέπειες. Εκεί ποντάρουν, στην ατομική απογοήτευση, οργή, μιζέρια και στο τέλος, παράδοσή μας.

Μια πρακτική πρόταση (καιρό είχα να ακούσω κάτι τέτοιο) αυτή του Ευμένη. Σε συνδυασμό και αλληλοκάλυψη με κάποια νομική προστασία, όπως είπε πολύ σωστά ο Δημήτρης.
Δεν ξέρω αν και κατά πόσο είναι εφικτό αυτό. Πάντως ακούγεται σαν ελπιδοφόρο, για μια μαζική αντίσταση ρε παιδί μου, κάποιοι να ταρακουνήσουν τα νερά, ν΄ ακουστεί και παραέξω.

Αν κάτι τέτοιο δεν συμβεί, όλοι μας θα πληρώσουμε, κι αυτός που του περισσεύουν κι εγώ που μου λείπουν. Αλλιώς θα μας δέσουν χειροπόδαρα...

Καλή δύναμη σε όλους!

dimitris είπε...

Β.Β καλημερα, ξεκινησε η προσπαθεια για να αποφυγουμε το χαρατσι.



ΤΑΞΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ - ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ
Δράσεις για την οργανωμένη μαζική άρνηση πληρωμής της έκτακτης εισφοράς
Μέτρα στην κατεύθυνση της οργάνωσης συγκεκριμένων δράσεων, ώστε μαζικά και οργανωμένα να μην πληρώσουν οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι γυναίκες, τα χαράτσια της έκτακτης εισφοράς, παίρνουν μέρα με τη μέρα μια σειρά ταξικά Συνδικάτα, Ομοσπονδίες και άλλοι φορείς του εργατικού και λαϊκού κινήματος.
Πιο συγκεκριμένα:
1. Ηδη, τα κλαδικά συνδικάτα Επισιτισμού - Τουρισμού Αθήνας και Πειραιά, με ομόφωνες αποφάσεις τους, καλούν τους εργαζόμενους να επιστρέψουν μαζικά, μέσα από αυτά, τα εντάλματα πληρωμής της έκτακτης εισφοράς. Σε αυτήν την κατεύθυνση καλούν και όλα τα επιχειρησιακά σωματεία, τις σωματειακές επιτροπές να πάρουν ανάλογες αποφάσεις. Τέτοιες - και μάλιστα ομόφωνες - αποφάσεις έχουν πάρει τα επιχειρησιακά σωματεία στα ξενοδοχεία «LEDRA MARRIOTT» και «ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΤΑΝ». Με ανακοίνωσή του, το επιχειρησιακό σωματείο στο ξενοδοχείο «LEDRA MARRIOTT» καλεί τους «συναδέλφους και τις συναδέλφισσες να δώσουν στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου φωτοτυπία της ειδοποίησης της έκτακτης εισφοράς. Ετσι ώστε οργανωμένα όλα τα σωματεία της Αθήνας να τα επιστρέψουμε στον υπουργό των Οικονομικών».
2. Την Παρασκευή, σε κοινή συνεδρίασή τους, τα ΔΣ της Πανελλήνιας Ενωσης Λογιστών, της Ενωσης Λογιστών Αθήνας και του Συλλόγου Λογιστών Πειραιά αποφάσισαν «μαζικά - οργανωμένα μαζί με άλλα σωματεία και φορείς να γίνει παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Οικονομικών, να αρνηθούμε την πληρωμή των φορολογικών χαρατσιών». Καλούν τους λογιστές και τις λογίστριες να επικοινωνήσουν με το σωματείο τους για να ενημερωθούν για την ημερομηνία της παράστασης διαμαρτυρίας στο υπουργείο Οικονομικών, καθώς και τον τρόπο επιστροφής των ενταλμάτων πληρωμής.
3. Το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο καλεί τα σωματεία και τους εργαζόμενους, την Παρασκευή, 16 Σεπτέμβρη, στις 7.30 το απόγευμα, σε σύσκεψη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Εργατικού Κέντρου (οδός Δαβάκη και Βαλαωρίτου Χρυσομαλλούσα). Θέμα της σύσκεψης η οργάνωση και η μαζική αντίδραση ενάντια στα φοροχαράτσια και η μαζική επιστροφή των ενταλμάτων πληρωμής στους αποστολείς τους.
4. Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας καλεί τον κλάδο σε γενική συνέλευση την Κυριακή, 18 Σεπτέμβρη, στις 10 το πρωί, στα γραφεία του. Σ' αυτήν την κατεύθυνση καλεί τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τις νέες, τους νέους, τις εργαζόμενες γυναίκες να καταθέσουν στο σωματείο τα εντάλματα πληρωμής που έρχονται από την Εφορία και μαζικά με επικεφαλής το σωματείο τους να τα επιστρέψουν.
5. Το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Ηλιούπολης, με απόφασή του, καλεί όλους τους μαζικούς φορείς της Ηλιούπολης, τα πολιτιστικά, αθλητικά σωματεία, τους συλλόγους, τα εργατικά σωματεία, τις επιτροπές αγώνα των αυτοαπασχολούμενων, τις λαϊκές επιτροπές στις συνοικίες να οργανώσουν τη μαζική επιστροφή των ενταλμάτων πληρωμής. Και καλεί όλους τους παραπάνω φορείς σε σύσκεψη την Τρίτη, 20 Σεπτέμβρη, στις 7.30 το απόγευμα, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.
6. Κάλεσμα να μην πληρώσουν τα φοροχαράτσια, να ενώσουν τον αγώνα τους με το ταξικό κίνημα για τη ρήξη και την ανατροπή, απευθύνει στους συνταξιούχους η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ Ελλάδας.
Αντε λοιπον...

Κώστας Παπαδόπουλος είπε...

θέλω αλλά δεν μου το επιτρέπουν οι συνθήκες !!
Δεν το κάνω απο αντίσταση , απο αφραγγία το κάνω για να μην παραξηγηθούμε κίολας .
Πέρα απο τα αστεία πάντως , έχω μια περιέργεια να δώ τις αντοχές τις κοινωνίας τις αντοχές των εργαζομένων και ανέργων . Πότε δηλαδή θα αντιδράσουν με ολα αυτά που μας συμβαίνουν . Πάντως να έχετε υπ όψιν ότι το πασοκ συσπειρώνει τα μέλη του που εξακολουθούν να το παίζουν "αντικυβερνητικοί" αλλά πασοκ . Είναι τόσο "βαθύ "αυτό" το μόρφωμα που τους έχει βάλει να απολογούνται κίολας , να νοιώθουν ενοχές για το ότι τόσα χρόνια δούλευαν .
Δεν θέλει ξέρετε και πολύ κουβέντα το πράγμα , είμαι σίγουρος ότι αν μαζευτούμε καμμιά 30ρια και πάμε να την πέσουμε ένα πρωί στην ΔΕΗ θα γίνουμε άλλοι τόσοι .

faros είπε...

Λοιπόν, παίρνονται σωρηδών αποφάσεις για μαζική κατάθεση στις Εφορίες των ενταλμάτων πληρωμής που μας στέλνουν.

Τα μαζεύουμε από τον κόσμο και θα τα καταθέσουμε ομαδικά !

Συνδικάτα, Επιτροπές Γειτονιάς, Λαϊκές Επιτροπές όποιοι μπορούν !

Σε όλη την Ελλάδα !

ΑΝΥΠΑΚΟΗ ΜΑΖΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...