Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Για τον Αλέξη του 18%,αλλά και για το 18% του Αλέξη! !


Δεν έχω μέχρι σήμερα αναρτήσει
καμιά συνέντευξη αρχηγού κόμματος.

Σήμερα όμως θα κάνω μια εξέγερση τιμητική. 
Θα ασχοληθώ με την συνέντευξη του Αλέξη!

Άντε βρε καλώς όρισες στο σπιτικό μου.
Και να τι είπε το παλιόπαιδο το ατίθασο.

«θα είναι αντίστοιχου μεγέθους ιστορικό λάθος με το λάθος, τα λάθη που έγιναν μετά το αντάρτικο, μετά τις ένδοξες αυτές μέρες του λαού μας, όπου παραδώσανε τα όπλα και χάσαμε την ευκαιρία να δοθεί μια άλλη προοπτική στη χώρα μας».

 Καταλήγει σε αυτό το συμπέρασμα, ταυτίζοντας την περίοδο του 40-45 με την σημερινή δομική κρίση του καπιταλιστικού συστήματος.
Το πόσο εύστοχος είναι αυτός ο παραλληλισμός, το αν ο  ξένος κατακτητής είχε τα χαρακτηριστικά που έχουν οι ντόπιοι εκπρόσωποι του κεφαλαίου μέσα σε συνθήκες βαθιάς κρίσης και το ζητούμενο που προβάλλει επιτακτικά σήμερα, ας το παρακάμψουμε προς το παρόν.

 Όπως καταλαβαίνεται η παρατήρηση αυτή έχει να κάνει με την άρνηση της Αλέκας και του "Περισσού" να συνεργαστούν σε αυτές τις κρίσιμες για την χώρα και τον λαό της στιγμές!

Δείτε πόσο δίκιο έχει! :

«Εάν μοιρολατρικά πρέπει να δεχτούμε, ότι μονάχα στη δεύτερη παρουσία του σοσιαλισμού μπορεί να υπάρξει ελπίδα και ζωή, τότε θα καταντήσουμε να περιμένουμε δευτέρα παρουσία. Θα είμαστε στα σπίτια μας και να λέμε ότι δεν υπάρχει φως και ελπίδα».

Μην πει κανείς όχι, είναι αλήθεια ότι ο Σοσιαλισμός απαιτεί προϋποθέσεις που τέτοιες στο άμεσο μέλλον δεν διαφαίνονται.
Χρειάζεται πολύ δουλειά μέχρι ο υποκειμενικός παράγοντας να συμπέσει με τις αντικειμενικές συνθήκες, να αναπτυχθεί η ταξική συνείδηση των εργαζομένων, να επαναστατικοποιηθεί βρε αδερφέ και μέχρι τότε, η εργατική τάξη όχι στον παράδεισο, ούτε στην κόλαση δεν θα γίνεται δεκτή από τον Βελζεβούλη.

  Το τι διεργασίες,τι μορφής και τι περιεχομένου αγώνες αναπτύσσονται  βέβαια από την μεριά του κ.Τσίπρα και του κόμματός του προς αυτήν την κατεύθυνση ,ας το αφήσουμε και αυτό επί του παρόντος.

 Και συνεχίζει ο Αριστερός 

«Αυτές είναι υπεκφυγές. Ούτε η κα Παπαρήγα τα πιστεύει αυτά τα πράγματα. Είναι υπεκφυγές για να κρύψουν την αδυναμία τους να πάρουν αποφάσεις που τους υπερβαίνουν και τους ίδιους, όπως θα υπερβούν κι εμάς. Οι εξελίξεις μας υπερβαίνουν. Δηλαδή, αν αυτή τη στιγμή δεν συνειδητοποιήσουμε ότι είμαστε σε μια ιστορική τομή, ότι επαπειλείται το μέλλον των παιδιών μας, το μέλλον αυτής της χώρας, ότι το διακύβευμα σήμερα δεν είναι ο σοσιαλισμός, αλλά είναι η εργασία, η ίδια η εργασία, εάν θα υπάρχει αύριο η εργασία»,

Τώρα αρχίζει και ξετυλίγεται το παραμύθι :

"Το διακύβευμα σήμερα δεν είναι ο σοσιαλισμός αλλά η εργασία ..."

 Για να δούμε που το πάει,γιατί εδώ που τα λέμε και για τους λόγους που είπαμε πάρα πάνω, ε,η  κατάληψη των Χειμερινών Ανακτόρων  και ο Σοσιαλισμός, δεν είναι δα και προ των πυλών!

«Έβλεπα προχθές ένα ωραίο σύνθημα που είχε στην πλάτη της η Αλ. Παπαρήγα στη ΔΕΘ. Και έλεγε: «εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά». Πολύ ωραίο και ποιητικό. Το λέμε κι εμείς στις πορείες μας και το τραγουδάμε. Όμως σήμερα το πρόβλημα είναι ότι οι εργάτες χάνουν τα αφεντικά τους γιατί απολύονται. Αυτό είναι το πρόβλημα. Δεν έχουν δουλειά και ότι δεν θα έχουν αύριο. Το 1/3 είναι στο περιθώριο. Άρα, εάν το διακύβευμα σήμερα είναι η εργασία, είναι το κοινωνικό κράτος, είναι ο μισθός και οι συντάξεις, τότε πρέπει να προχωρήσουμε γοργά σε ένα μέτωπο αντίστοιχο με αυτό που προχώρησαν οι δυνάμεις της αριστεράς το '40 - ' 44 όταν πάλι το διακύβευμα δεν ήταν άμεσα ο σοσιαλισμός, αλλά ήταν η εθνική ανεξαρτησία, η λευτεριά, η κοινωνική δικαιοσύνη και η προκοπή που ερχόντουσαν τότε οι κατακτητές τότε και μας τα έκοβαν όλα αυτά με τη βία».

 Αυτή πρέπει να ομολογήσουμε ότι είναι μια μεγάλη αγωνία, είναι ένας βαθύς προβληματισμός και οφείλω να σας ομολογήσω ότι δεν είναι ο Αλέξης ο μόνος που έχει αυτή την αγωνία.
Τις προάλλες στην αγορά της περιοχής μου το άκουσα από έναν παραγωγό πατάτας.
Αφού του εξήγησα και "ομολόγησε" γιατί ένας θεός ξέρει τι κατάλαβε, ότι έχω δίκιο για το κεφάλαιο και την εκμετάλλευση της υπεραξίας του εργαζόμενου κατέληξε:
Ναι αλλά βρε κορίτσι μου και τα αφεντικά χρειάζονται, ποιος θα μας δίνει δουλειά!!!
Δείξτε κατανόηση λοιπόν στον πόνο και την αγωνία του Προέδρου. 

Δείτε ποιο είναι λοιπόν το διακύβευμα: Να μην χάσει η εργατική τάξη τα αφεντικά της!!!!

Εδώ είναι βέβαια που προκύπτει η σχέση του ξένου κατακτητή με τους σημερινούς αδίστακτους εκπρόσωπους του κεφαλαίου.
Τότε λοιπόν είχε ο λαός απέναντί του τον κατακτητή και πολεμούσε να τον διώξει,το διακύβευμα λέει ήταν η Εθνική ανεξαρτησία η λευτεριά η κοινωνική δικαιοσύνη και πολύ σωστά.  
Σήμερα έχει απέναντί του το Καπιταλιστικό σύστημα, που καλά θα έκανε να πολεμήσει και να πολεμήσουμε όλοι μαζί για να το διώξουμε.

Αλλά, ο Αλέξης δεν εστιάζει τον εχθρό στο "πρόσωπο" του οικονομικού συστήματος, αλλά σε εκείνους που το υπηρετούν.
Είναι σαν να λέει αντιφάσκοντας μάλιστα ότι τότε το 40-45 ο στόχος του ΕΑΜ ήταν οι κουκουλοφόροι συνεργάτες των Γερμανών και όχι η ίδια η Ναζιστική Γερμανία και ο Φασισμός ενάντια στους οποίους ιδρύθηκε  και πολέμησε το ΕΑΜ και ο ΕΛΑΣ.

" Όμως σήμερα το πρόβλημα είναι ότι οι εργάτες χάνουν τα αφεντικά τους γιατί απολύονται.  Αυτό είναι το πρόβλημα".  

Το ζητούμενο σήμερα λοιπόν είναι να εξασφαλίσουμε τα αφεντικά μας!
Το ζητούμενο σήμερα και μέσα σε αυτό το σύστημα, μιας και ο Σοσιαλισμός δεν είναι το διακύβευμα μέσα σε συνθήκες βαθιάς κρίσης του συστήματος, ενός συστήματος που πνέει τα λοίσθια, που έχει εξαντλήσει τα όριά του, που σπαράσσεται από τις εσωτερικές του αντιθέσεις, εμείς καλούμαστε από τον "Αριστερό σύντροφο"  να εξασφαλίσουμε για λογαριασμό μας τα αφεντικά μας, τους δυνάστες μας,να τους δώσουμε άλλη μια ευκαιρία.

"Το 1/3 βρίσκεται σήμερα στο περιθώριο" 

Ομολογεί και, με τους σημερινούς ρυθμούς εύκολα μπορεί να καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι σε λίγο θα είναι στο περιθώριο πάνω από το 1/2 του πληθυσμού.
Αυτός λαός  λοιπόν πρέπει να πιστέψει  και να δεχτεί ότι  συνέβαλε  και αυτός, ότι  είναι συνυπεύθυνος για τις σημερινές εξελίξεις. Άλλωστε ,μαζί δεν τα φάγαμε;
Αυτός λοιπόν είναι και ο λόγος που σήμερα καλεί το παλικάρι όλες τις αριστερές δυνάμεις να αναπτύξουν κοινούς αγώνες με στόχο την εξασφάλιση εργασίας.
Ούτε καν με άλλες συνθήκες από τις συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα που ήδη  έχουν επιβάλλει οι πολιτικοί εκπρόσωποι των αφεντικών.
Από αυτούς δε τους πολιτικούς, αλλά και τους φυσικούς εκπροσώπους του κεφαλαίου, θα διεκδικήσουμε να πάρουν πίσω τα μέτρα και θα είναι αυτοί που θα μας εξασφαλίσουν το κοινωνικό κράτος που εμπορευματικοποίησαν, από αυτούς θα διεκδικήσουμε μισθούς και συντάξεις  που τις πετσόκοψαν οδηγώντας στην εξαθλίωση μεγάλο μέρος της εργατικής τάξης, γιατί δεν μπορούν να διαχειριστούν τα αδιέξοδά τους,γιατί δεν μπορούν να κάνουν διαφορετικά.
Γιατί Αλέξη άλλο είναι να λες ότι παλεύουμε και διεκδικούμε τα δικαιώματά μας με στόχο την ανατροπή τους και άλλο είναι να λες, ότι το ζητούμενο είναι μέσα στα πλαίσια του συστήματος αυτού να εξασφαλίσουμε τα  αφεντικά μας και τα δικαιώματα που αυτά μας πήραν.

Αλλά σταματημό δεν έχει και συνεχίζει ο αθεόφοβος απτόητος.

« Κι επειδή, ευτυχώς που είμαστε μια χώρα της Ε.Ε., είμαστε στο 2011, αλλιώς αυτά τα μέτρα δεν θα πέρναγαν παρά μονάχα με δικτατορίες. Εάν ήμασταν στη δεκαετία του ' 60 ή του '70, θα είχαμε δικτατορία στην Ελλάδα. Επειδή δεν είμαστε στο ' 60 αλλά στο 2011, επειδή είμαστε μια χώρα της Ε.Ε., ο μόνος τρόπος για να περάσουν αυτά τα μέτρα είναι να παρακάμψουν τη δημοκρατία χωρίς τη δικτατορία, να καταστρατηγήσουν το Σύνταγμα, να αφήσουν τον κόσμο να βγαίνει στους δρόμους αλλά να μην κάνουν εκλογές».

Βλέπεται ευτυχώς που είμαστε στην ΕΕ που καμιά σχέση δεν έχει με όσα ο ίδιος περιγράφει!
Τι δουλειά έχουν οι περικοπές,το συνταξιοδοτικό, οι φοροεπιδρομές, τι δουλεία έχει η Τρόικα, η Μέρκελ, ο Στρος Καν  και  όλο το κονκλάβιο, το μνημόνιο, το μεσοπρόθεσμο, η  καταστολή, η κατάργηση δημοκρατικών δικαιωμάτων, η τρομοκρατία  με την ΕΕ;
Ευτυχώς λοιπόν λίγο ακόμη και θα του ξέφευγε αυτό που με περίσσιο θράσος και κυνισμό ομολόγησε και ο Υπερυπουργός μας λέγοντας στην Βουλή ότι :
"ευτυχώς που έχουμε τεθεί υπό έλεγχο "

Βρε Αλέξη γιατί το κάνεις αυτό.
Δεν σου μάθανε να βουτάς την γλώσσα σου πρώτα στο μυαλό σου και μετά να μιλάς;
Γιατί βλέπεις τι κάνεις τώρα, θα δώσεις επιχειρήματα και αιτιάσεις στο ΚΚΕ να αρνηθεί ξανά και ξανά την συνεργασία για την οποία "παλεύεις" και για την οποία λαχταράει ο κόσμος της Αριστεράς.
Και τι θα βγεις να πεις στους ψηφοφόρους σου τότε, σε αυτούς τους ανθρώπους που τους έχουν ήδη οδηγήσει τα "αφεντικά"(που χάσανε) στο χείλος της αβύσσου;
Ότι δεν συναινεί το ΚΚΕ να δώσει άλλη μία ευκαιρία στα αφεντικά;

Βρε Αλέξη μήπως αυτά δεν τα έλεγες τελικά για να τα ακούσουν οι ψηφοφόροι σου,μήπως δεν τα έλεγες για τους ανθρώπους του μόχθου,για τους γνήσιους αριστερούς, και ούτε καν για την Αλέκα και για τον Περισσό;

Αλήθεια λέω πολύ θα ήθελα να ακούσω το σκεπτικό των φίλων του ΣΥΝ.
Πολύ θα ήθελα να δω πως και με τι επιχειρήματα μπορούν να δικαιολογηθούν τέτοιου είδους απόψεις, αν και νομίζω ότι και γι΄αυτούς τα περιθώρια έχουν λιγοστέψει και κάτω από τις πραγματικές ανάγκες, δεν μπορεί παρά να βρεθούμε στους ίδιους δρόμους του αγώνα για την ανατροπή του σάπιου και εκμεταλλευτικού συστήματος, έχοντας για διακύβευμά μας τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ !

ΕΔΩ η συνέντευξη.
http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=421882&h1=true#commentForm



32 σχόλια:

ένας στρατολάτης είπε...

Ωραία, ΒΒ. Τον κατακεραυνώσαμε τον Τσίπρα. Κι απέ;
Όταν φτιάχτηκε το ΕΑΜ είχε σκοπό τη λαοκρατία. Πρώτα όμως είχε να παλέψει για την αποτίναξη του ζυγού, την υλική και ηθική επιβίωση του λαού. Το κείμενο του Γληνού είναι συνταρακτικό και οι διαφαινόμενες αναλογίες του με το κοντινό μας μέλλον ανατριχιαστικές. Το ΚΚΕ είχε τότε το σθένος να σταθεί πλάϊ πλάϊ με κόμματα μάλλον αστικά παρά επαναστατικά και να πρωτοστατήσει στον αγώνα. Ίσως σήμερα δεν είναι ακόμα η ώρα γι'αυτό. Δεν νοεείται όμως σε τέτοιους καιρούς να ασχολείται με την οπορτουνολογία αναμένοντας την εξ'επιφοιτήσεως χειραφέτηση του λαού.

sosat είπε...

Απάτες και αυταπάτες σοσιαλδημοκρατών, λαοπλάνων υπηρετών του καπιταλιστικού συστήματος.

μαχαιρης είπε...

Εμενα...Το προβλημα μου ειναι...
Οτι με κανενα τροπο δεν βλεπω ο κοσμος μας..Δηλαδη αυτοι που θιγονται απο την κυβερνηση και τα μετρα της...
Να δειχνει διαθεση να εναντιωθει...
Ακομα και αυτη τη στιγμη..Που η Αστικη ιδιοκτησια θιγεται...
Η πλειοψηφια αδρανει..
Και αδρανει με τρεις τροπους...
1ον.."Δεν ενδιαφερεται.."
2ον..Ανεχεται...
3ον..Υποστηριζει...

Δεν νομιζω λοιπον οτι χρειαζεται διαμαχη μεταξυ ημων και ημων...
Δεν πιστευω οτι ωφελει...
Παρα περα..
Ουτε και ο Τσιπρας πιστευω οτι πιστευει στην..Αλλη μια ευκαιρια στα αφεντικα...
Λαοπλανιες τα βρισκω αυτα...
Και ψηφοθηριες...
Παραμυθια, καθρεφτακια και κομπολογια...Για τους ηθαγενεις...
Ατυχως...
Ενα πολυ μεγαλο μερος της αριστερας σημερα...Θα ελεγα..Η πλειοψηφια της αριστερας...
Οταν μπηκε το θεμα...
Να διαλεξει κανεις..Μεταξυ της ανατροπης του Αστικου συστηματος...Και της συμπορευσης με αυτο...
Δεν εκανε τη σωστη επιλογη...
[Αυτο βεβαια ξεκινησε απο την χρεωκοπια του..Υπαρκτου...Αλλα μαλλον επιφατικα..]
Οι ψηφοφοροι και τα μελη της Ευρωπαικης αριστερας..Τα ξερουν αυτα...
Αλλα συρονται,απο τις προηγουμενες επιλογες τους...
Αγαπητη μου ΒΒ...
Τα μελη και οι ψηφοφοροι του ΚΚΕ...
Γι αυτο το λογο απορριπτουν καθε ειδος μετωπων...
"Παθος και μαθος.."
Γι αυτο...
Καθαρη θεση...Και οτι θελει ας γινει...
Αυτη η πορτα θα ειναι ανοιχτη παντα για ολο τον κοσμο...
Η μονη πορτα αγωνα...
Γι αυτους που συμβιβαζονται...
Παντα θα υπαρχουν και αλλες πορτες...!!

blackbedlam είπε...

Στρατολάτη δεν γνωριστήκαμε σήμερα νομίζω έχουμε ανταλλάξει απόψεις και φαντάζομαι ότι έχεις καταλάβει τις θέσεις μου σχετικά με την αναγκαιότητα για συμπόρευση.
Σήμερα και κάτω από αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες όχι τόσο του λαού που είναι το αποτέλεσμα της κρίσης όσο τις συνθήκες στις οποίες βρίσκεται αυτή την στιγμή το διεθνές κεφάλαιο,το πρώτο που πρέπει κανείς να εκτιμήσει είναι αν αυτές μπορούν να ξεπεραστούν δίχως βαριές επιπτώσεις στην εργατική τάξη.
Αν μπορεί δηλαδή το κεφάλαιο να ακολουθήσει μιαν άλλη πολιτική, τέτοια που δεν θα οδηγεί τα λαϊκά στρώματα στην εξαθλίωση.
Με βάση τις μελέτες και τις αναλύσεις της πολιτικής οικονομίας, όχι.
Με βάση την μελέτη και των σημερινών δεδομένων, επίσης όχι.
Η μόνη διέξοδος που έχει το κεφάλαιο τούτη την ώρα, είναι να καταστρέψει μέρος των συσσωρευμένων κεφαλαίων και μέρος των παραγωγικών δυνάμεων.
Και αυτό κάνει με ισχνά μάλιστα τα αποτελέσματα που θα έχει, και βραχύβια περίοδο ανάκαμψης, αν αυτή έλθει ποτέ.
Όταν ζητάς λοιπόν από τον ταξικό σου εχθρό, που "δεν μπορεί" πρόσεξε όχι "δεν θέλει" "δεν μπορεί" είναι σαν να του ζητάς να αποποιηθεί την ιδιότητά του σαν κεφαλαιοκράτης, του λες πάψε να είσαι καπιταλιστής και γίνε κάτι άλλο.
Απαιτείς να μην υπηρετεί το δικό του συμφέρον και να υποταχθεί στις δικές σου απαιτήσεις και συμφέροντα.
Προσωπικά δεν με βρίσκει σύμφωνη στις σημερινές συνθήκες η άποψη του "πας μη Έλλην βάρβαρος"δεν ευλογώ την επιθετική στάση απέναντι σε μέλη άλλων αριστερών κομμάτων,αν και πρέπει να προσδιορίσει κανείς ποια είναι "Αριστερά κόμματα, θεωρώντας ότι σήμερα όλοι πρέπει να βρεθούμε στους ίδιους δρόμους του αγώνα και έχω εκφράσει την άποψή μου σχετικά και μέσα από αναρτήσεις και μέσα από σχόλια .
Και φυσικά προκειμένου να αναπτύξεις και να κλιμακώσεις τους αγώνες, βάζεις και επί μέρους διεκδικητικούς στόχους.
Το έργο όμως Στρατολάτη το έχουμε ξαναδεί, ο λαϊκός παράγοντας είναι αποπροσανατολισμένος, παραπληροφορημένος,είναι πολύ εύκολο να τον αποπροσανατολίσεις ακόμη περισσότερο και να στραφεί σε επιλογές του τα αποτελέσματα τους θα είναι ολέθρια και μάλιστα με τις ευλογίες του.
Ε όταν έρχεται ο Τσίπρας και βάζει θέμα ότι το διακύβευμα δεν είναι άλλο από το να εξασφαλίσει δουλειά ο εργαζόμενος και το λέει "τόσο άκομψα"(για να δεις πόσο προσεκτική είμαι στις εκφράσεις μου) να μην χάσουμε τα αφεντικά μας!!!!!
Τι διαφορετικό λένε νομίζεις οι πολιτικοί εκπρόσωποι του κεφαλαίου, γιατί παίρνουν αυτά τα μέτρα, για να εξασφαλίσουν εργαζόμενους σε συνθήκες γαλέρας και με μεροκάματα Κίνας θα γίνουν επενδύσεις με την υπόσχεση από την μεριά των πολιτικών εκπροσώπων τους και με βάση τους νόμους τους και έτσι ας μη φοβάται ο κάθε Τσίπρα δεν θα χάσουμε τα αφεντικά μας
Ε,γι΄αυτό όμως δεν χρειάζεται να συνεργαστούμε, γι΄αυτό δεν χρειάζεται να παλέψουμε, αυτό γίνεται και χωρίς να το διεκδικήσουμε αυτό μας το επιβάλλουν.
Πρέπει να ομολογήσεις ότι υπήρξε προκλητικός.

Οικοδόμος είπε...

"Σήμερα όμως θα κάνω μια εξέγερση τιμητική."

Πρώτο βιαστικό σχόλιο:
έχεις μόνιμα την εξέγερση στο μυαλό σου, για να ...βαφτίζεις έτσι την ...εξαίρεση!!!

Θα επανέλθω.

δόΧτωρ απαράδεΧτος είπε...

παρότι δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω και με τον μαχαίρη, επίσης δεν μπορώ να μην παραδεχτώ ότι ο λόγος του αλέξη μου θύμισε άρωμα καρατζαφέρη.... από άλλη οπτική γωνία ίσως,... μα το ίδιο ακριβώς άρωμα.
το άρωμα της "άνευ ιδεολογίας επί ιδεολογιών ισορροπίας"

άντε βρε αλέξη, σε παρεξήγησαν...
δράκο θες στο παραμύθι σου γιατί παραμύθι δίχως δράκο δεν πουλάει...
τι κι΄ αν ο δράκος που ζητάς να προστατεύεις είναι τα "αφεντικά"; ... στην άνευ ιδεολογίας επί ιδεολογιών ισορροπία, δίχως το δράκο αγώνας δεν υπάρχει.
μου θυμίζεις μια εργάρα του μπουλγκάκοφ. "ο μαιτρ και η μαργαρίτα" λέγεται.
ο διάολος παρουσιάζεται στη μόσχα για να αποδείξει την ύπαρξη του χριστού. γιατί δίχως χριστό, διάολος δεν υπάρχει.

διάλεξε ρόλο αλέξη. το χριστό ή το διάολο θα παίξεις; ότι και να διαλέξεις θα σου χρειαστεί κι ο αντίπαλος στο ρόλο του δράκου. και η ύπαρξη του αφεντικού θα είναι πάντα αναγκαία στις ρηχές ισορροπίες που διάλεξες...

Οικοδόμος είπε...

Νομίζω πως το παράκανε. Βασιλικότερος του βασιλέως. Δεν διάβασα τη συνέντευξη λόγω έλλειψης χρόνου, αλλά αν τα μεταφέρεις ακριβώς όπως τα είπε... τι να πω.
Απορώ μερικές φορές μ' αυτούς που πιστεύουν και λένε πως οι νέοι σε ηλικία πολιτικοί διαφέρουν από τους γεροντότερους, στον τρόπο σκέψης και στην έκφραση του λόγου.
Ακόμα κι αν πίστευα πως οι εκκλήσεις του για δήθεν συνεργασία με το ΚΚΕ, είναι αληθινές, μετά από αυτό επιμένει ακόμα; Με αυτές τις δηλώσεις είναι σαν να κλείνεις την πόρτα κατάμουτρα σε κάποιον που προσπαθείς να μας πείσεις πως είναι προσκεκλημένος σου.
Είμαι υπέρ της συνεργασίας των αριστερών δυνάμεων, αλλά όχι σαν κάτι ρομαντικό και αιωρούμενο.
Συνεργασία βάσει προγραμματικών συγκλίσεων και στόχων. Και μια βασική προϋπόθεση είναι σε ποια θέση βάζεις τα "αφεντικά", δίπλα σου ή απέναντι;
Είναι "φίλοι" μας τ' αφεντικά ή εχθροί; Απαραίτητα ή όχι; Και επειδή ζήσαμε για κάμποσο μια "συνεργασία" των αριστερών δυνάμεων και είδαμε που κατέληξε, με ευθύνες ποιων και πόσο στοίχισε στο κίνημα, για μένα να λείπει αυτό το βύσσινο, που έλεγε και ο παππούς Χαρίλαος αλλά όχι για τη συνεργασία.
Και λέω α υ τ ό το βύσσινο, γιατί ο καιρός έχει γυρίσματα και καμιά φορά οι ψηφοφόροι και τα μέλη γυρίζουν την πλάτη στις ηγεσίες της αριστεράς που κόπτονται να δείξουν καλή διαγωγή στα αφεντικά.
Το θέμα για μένα είναι πόση ζημιά κάνουν τέτοιες δηλώσεις στον κόσμο της αριστεράς που θέλει τη συνεργασία και λέει: "μπορείτε να τα βρείτε".
Και από την άλλη πόσο αποπροσανατολίζει μέρος του λαού που μπορεί η σκέψη του να φτάνει λίγο πιο μακριά από τη χαμένη δουλειά του.
Ιδού πεδίον δόξης λαμπρό "ββ".
Για όλες τις αριστερές ηγεσίες.

blackbedlam είπε...

Μαχαίρη, στο προηγούμενο ποστ αυτό ακριβώς το ζήτημα με προβλημάτιζε.Ποιες είναι οι αιτίες που ο κόσμος δεν αντιδρά.
Ρίξε μια ματιά και πες μου και την δική σου γνώμη.
Λες : " Δεν νομίζω λοιπόν ότι χρειάζεται διαμάχη μεταξύ ημών και υμών...
Δεν πιστεύω ότι ωφελεί"...
Ίσως δεν καταλαβαίνω ποιοι είναι οι υμών και ποιοι οι ημών,εγώ με τις θέσεις του Τσίπρα τα βάζω, γιατί όταν στον κόσμο υπάρχει τόση παραπληροφόρηση, όταν αυτός ο λαός για χρόνια αποπροσανατολιζόταν ,πρέπει σήμερα να κάνουμε καθαρά κάποια πράγματα να μην αφήνουμε κενά να μην αφήνουμε να καλλιεργούνται αυταπάτες.
Ο Τσίπρας δεν ξέρω τι πιστεύει, το ζήτημα είναι τι λέει και τι προσπαθεί να καλλιεργήσει στον κόσμο.
Λαοπλανιές όπως τις λες.

Λες σε κάποιο σημείο:[..] Ένα μεγάλο μέρος της αριστεράς σήμερα .....θα έλεγα.........Δεν έκανε την σωστή επιλογή.
Για πότε μιλάς; Κάτι χάνω;

Τα μέλη και οι ψηφοφόροι του ΚΚΕ, καλά θα κάνουν να μελετούν τις κάθε φορά συνθήκες με τις οποίες είναι αντιμέτωποι και δεν χρειάζεται να φυσούν τον γιαούρτι επειδή καήκανε στο χυλό.
Με την εμπειρία του Παγκόσμιου εργατικού κινήματος, με την επιστημονικά τεκμηριωμένη θεωρία τους τον Μαρξισμό Λενινισμό,
έχοντας βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα από τα λάθη του κινήματος,με αυτοπεποίθηση και πίστη στις δυνάμεις και τις δυνατότητες, μακρυά από φοβίες, να δώσουν την μάχη και να παίξουν τον ιστορικό τους ρόλο για την συσπείρωση και την οργάνωση του εργατικού κινήματος
Διαφορετικά Μαχαίρη, εμείς θα έχουμε τις πόρτες ανοιχτές, αλλά δεν θα μπαίνει μέσα κανείς, παρά μόνον ο βοριάς.

OOO είπε...

Γεια και χαρα σου καραμπουζουκλη "tasos" αμετροεπη,αλλαξε παραυτα την φωτο του παππου απο το προφιλ σου βεβηλε.
ΚΟΠΕΛΙΑ,ΟΥΤΕ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΟΥΤΕ Η ΑΛΕΚΑ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΟΠΩΣ ΕΣΥ.Στα αισθηματα του Μαχαιρη αποβλεπουν και σχεδιαζουν ΛΥΠΗΣΗ.Ποιο ειναι το προβλημα σου ?Ποιος ειναι χειροτερος και ενα μηδαμινο τιποτα για να ηγηθει της Αριστερας ? Το πολιτικο επιπεδο και των δυο ειναι κατα πολυ κατωτερο απο το μεσο ορο των αριστερων.Μανια που εχεις με τα αναπαντητα ερωτηματικα.

blackbedlam είπε...

Απαράδεχτε το ζητούμενο σήμερα είναι να προσεγγίσουμε τις λαϊκές μάζες.
Ξέρεις το λέω τόσες πολλές φορές και όπως λέει και ο οικοδόμος στο μικρό του σχόλιο:
"έχεις μόνιμα την εξέγερση στο μυαλό σου, για να ...βαφτίζεις έτσι την ...εξαίρεση!!! (ένα λάθος που έκανα στην ανάρτηση)
Μερικές φορές νομίζω πως θα με περάσουν για μανιακή της ανάπτυξης του λαϊκού κινήματος,αλλά δεν είναι για λόγους μόνον ιδεολογικούς, είναι ανάγκη σήμερα δεν γίνεται αλλιώς.
Σήμερα η διπλανή μου ήρθε και μου ζήτησε 4 Ευρώ.Το χωράει το μυαλό σου,της λείπανε 4 Ευρώ για κάτι που ήθελε να πληρώσει.Είχε τα 76 και χρειαζότανε 80.
Και μετά τι θα έτρωγε μωρέ.
Ε,αυτές τις καταστάσεις θα τις ζήσουμε πολύ πιο έντονα το επόμενο διάστημα
Και δεν είναι μόνον αυτά.Τούτοι εδώ δεν θα διστάσουν να προχωρήσουν και σε πολεμικές επιχειρήσεις, δες τις εξελίξεις στην Νοτιοανατολική Ευρώπη.Είναι ζόρικα, πιο ζόρικα από ποτέ τα πράγματα.Είναι ανάγκη αν θέλουμε να υπερασπιστούμε την ζωή μας, να ξεπεράσουμε και φοβίες και ιδεοληψίες, αλλά να ξεκαθαρίζουμε και τα πράγματα.
Ε, μην έρχεται και ο Αλέξης να μας μιλά ότι έχουμε ανάγκη τα αφεντικά και αυτό είναι το ζητούμενο και το διακύβευμα.

blackbedlam είπε...

Εργαζόμενη γυναίκα και καλή νοικοκυρά είμαι και η ώρα πήγε 1.
Οικοδόμε και ADE GIA Τα λέμε αύριο, να φτιάξουμε και κανένα γλυκάκι τέτοια ώρα.
Καλό ξημέρωμα.

OOO είπε...

Μ'αρεσουν τα νευρα σου,πραγματικα ειμαι απαραδεχτος,ανιστοριτος,ψυχρος,αμετανοητος ψυχρος κομμουνιστης,που εχω βιωσει το κομμα,τα κομματια,απο μεσα κι απεξω,ειναι τραγικη η ανικανοτητα τους να αντιληφθουν την παραγματικη πραγματικοτητα.Γαμω τις εκφρασεις,και περιγραφες.Αλλοιμονο στην Αριστερα που "φτιαχνει ηγετες" σαν τον Τσιπρα και την Αλεκα.

johngarfall είπε...

Μια και γίνεται λόγος για τα δυό κόμματα της αριστεράς που όπως ξεκάθαρα φαίνεται δεν τα εμπιστεύεται η κοινωνία και το γιατί δεν χρειάζεται να είσαι ειδικός επιστήμονας και αναλυτής για να φτάσεις σε αυτό το συμπέρασμα.Είναι τα πράμματα πολύ απλά.Τι λέει ο Τσίπρας? Να τα βρούμε με τους τοκογλύφους και έτσι και γιουβέτσι όλα μέσα σε μια ομιχλη και προπάντος μέσα στον ζουρλομανδύα του Ευρώ.Το επαναστατιό ΚΚΕ που δεν αμφισβητάει κανείς τους αγώνες του στο παρελθόν κατάντησε ένα αθλιο μικρό μαγαζάκι που βολεύεται έται η αλλοιώς.
Τό όπλο εφυγε απο το παρά πόδα εκεί όπου είχε μείνει και έπεσε μέσα σένα πηγάδι και χάθηκε μια και η ηγεσία του αρκείται να δίνει όρντινα για περιποιημένες περατζάδες απ το Σύνταγμα και την Ομόνοια και ενώ ζούμε μια χουντάρα άνευ προηγουμένου που μασ έχει ρίξει όλους στο γκρεμό αρνείται ακόμη και να κατονομάσει την κυβέρνηση πιόνι των Γκεσταμπίτων ότι είναι κυβέρνηση κατοχική κάτι που κάνουν ακόμη και αστοι δημοσιογράφοι όπως ο Τράγκας, και δεν έχει καμμιά πρόθεση να οργανώσει τον απελευθερωτικό αγώνα που χρειάζεται ο τόπος και μένει απλός θλιβερός θεατής της καταστροφης μας.

ένας στρατολάτης είπε...

Λοιπόν ΒΒ, ξαναλέω, το πρόβλημα δεν είναι ο Τσίπρας. Αυτός μπορεί να λέει ότι θέλει. Αφού δεν το κρύβουν πως επιθυμούν ένα καπιταλισμό με "ανθρώπινο πρόσωπο". Το πρόβλημα όμως είμαστε εμείς. Με την έννοια πως είμαστε αδύναμοι, δεν πείθουμε, ούτε για την εναλλακτική πρότασή μας ούτε καν για το πόσο ασυμβίβαστοι είμαστε. Αυτό με απασχολεί. Χωρίς λαϊκό έρεισμα δεν πας πουθενά. Θες να αρχίσουμε τα γνωστά; Ποιοι ευθύνονται για το κοίμισμα του λαού, ποιοι συκοφαντούν το ταξικό κίνημα κλπ.; Αυτά είναι γνωστά. Είμαστε όμως στριμωγμένοι στο αδιέξοδο και η στάθμη του νερού ανεβαίνει. Θα πνιγούμε αν δεν κάνουμε κάτι. Κι αυτό το κάτι δεν μπορεί να είναι η μελέτη της επίδρασης του οπορτουνισμού στην άνοδο της στάθμης των υδάτων.

Ευμένης είπε...

ΒΒ Καλημέρα
Κατανοώ και επικροτώ την "εξαίρεση σου με τον κύριο Τσίπρα και το κόμμα που εκπροσωπεί.
Εγώ ειδικά που έχω ένα θέμα με την λεγόμενη "αριστερά" [θα έχεις προσέξει ότι σ' όλα τα σχόλια μου ο όρος μπαίνει σ' εισαγωγικά] και αυτό γιατί θεωρώ ότι είναι ο φερετζές που δίνει άλλοθι προοδευτικότητας, στους οπαδούς του συστήματος.
Ο διαχωρισμός των κομμουνιστών από τους κάθε λογής "αριστερούς" πρέπει να είναι σαφής και κατηγορηματικός.
Όλοι μας γνωρίζουμε ότι η αστική τάξη λατρεύει τους "αριστερούς ψάλτες".
Είναι η χρυσή εφεδρεία της, είναι το μεγάλο ανάχωμα, που διαχρονικά συγκρατεί το λαϊκό κίνημα στην πορεία του, προς την πλήρη ανατροπή της.
Στις μέρες μας που το διακίβευμα είναι ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ ή βαρβαρότητα, τι νόημα έχουν οι προσπάθειες της "αριστεράς" να μας πείσουν ότι
1] Δεν ζούμε σε βαρβαρότητα, και ότι αυτά στα χέρια μας δεν είναι χειροπέδες, αλλά κομψά μπρασελέ.
2] Μπορούμε μωρέ αδερφέ να κάνουμε ανθρώπινο τον καπιταλισμό.
Την ώρα δηλαδή που η χώρα μας, είναι η λεία που διαμοιράζεται από τους "φίλους" εταίρους της Ε.Ε, η "αριστερά" προβάλει σαν το κύριο όπλο μας την επαναδιαπραγμάτευση.
Μόλις πάει ο Τσίπρας και οι άλλοι "αριστεροί" η Μέρκελ και τα άλλα θηρία θα πέσουν ανάσκελα;
Τα ίδια μας λέγαν και για τον υπερεκτιμημένο αμετροεπή φαφλατά, αυτόν βρε που πουλάει ψυγείο στους Εσκιμώους, ας μη βαυκαλιζόμαστε ο καπιταλισμός δεν ορρωδεί προ ουδενός, γιατί είναι ανήθικος από γεννησιμιού του.
Αυτό δεν σημαίνει πως πας μη κομμουνιστής βάρβαρος, αλλά σήμερα που η πορεία προς την ανατροπή και την λαοκρατία είναι μονόδρομος, καλά είναι τα τσανάκια μας να είναι το λιγότερο διακριτά.
Τώρα για το μεγάλο ερώτημα αν είναι στραβός ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε, η απάντηση είναι απλή, ο γιαλός είναι τζάμι άρα....εμείς δεν μπορούμε να εμπνεύσουμε τον λαό.
Ας ψαχτούμε όλοι μας, από τους "τρανούς" της ηγεσίας έως τους κριτικά στηρίζοντες όπως εμείς.
Να πάψουμε να είμαστε κόμμα διαμαρτυρίας, να προβάλουμε και να κάνουμε κτήμα του λαού, τις βασικές αρχές της δικής κυβερνητικής πρότασης.
Κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής
Δουλειά για όλους.
Στέγη για όλους.
Δωρεάν υγεία για όλους.
Δωρεάν παιδεία για όλους.[χωρίς το καρκίνωμα της παραπαιδείας]
Πολιτισμός και αθλητισμός για όλους
Αγώνας και αντίσταση παντού και πάντα.
Καλή δύναμη σε όλους.

johngarfall είπε...

Και οι δύο ηγεσίες των αριστερών κομμάτων έχουν ξοφλήσει με την ιστορία.Απλά περιμένουμε την πλήρη διάλυση και καταστροφή της κοινωνίας που ζει φοβισμένη και αποχαυνωμένη κλεισμένη μέσα στα κελλιά της.Το αποτέλεσμα θα είναι τρομακτικό,πολιτικό Γκουαντάναμο.Τότε θα κληθούνε όσοι έχουν την ψυχή να βάλουν πλάτη και την ζωή του σε δεύτερη μοίρα για να οργανώσουν τον απελευθερωτικό αγώνα που θα είναι και πολύ αιματηρός.Τώρα απλά περιμένουμε να δούμε την έκταση της καταστροφής που θα συντελεστεί ανά πάσα στιγμή μετά τις 29/9. Αυτά

blackbedlam είπε...

Οικοδόμε κάτω από την ανάρτηση υπάρχει το λινκ με την συνέντευξη του Τσίπρα.
Άλλωστε τα κείμενα που είναι μέσα σε εισαγωγικά είναι οι ακριβείς του δηλώσεις.
Είσαι λες υπέρ της συνεργασίας των αριστερών δυνάμεων.
Σήμερα και κάτω από τις ζοφερές και επικίνδυνες εξελίξεις, είναι αναγκαία παρά ποτέ μια κοινή δράση σε επιμέρους ζητήματα.Δίπλα στην λέξη Συνεργασία εγώ θα πρόσθετα το "επιμέρους".
Αναγκαία ακόμη περισσότερο είναι η δημιουργία ενός Πολιτικού Αντικαπιταλιστικού Αντιιμπεριαλιστικού Μετώπου .

Μπρος σε αυτήν την ανάγκη όμως, δεν είναι δυνατόν να παρακάμψουμε και να κάνουμε πίσω από βασικές αρχές.
Γιατί σε αυτήν την φάση μιλούμε για εξόντωση και αυτός είναι ο στόχος τους μη μπορώντας διαφορετικά να δώσουν λύσεις στα αδιέξοδά τους.(το κεφάλαιο)
Ο λόγος δε της ανάρτησης απαντάει με τα δικά μου κριτήρια βέβαια, σε όλους εκείνους που κατηγορούν το ΚΚΕ για "σεχταρισμό", του χρεώνουν "φοβίες του παρελθόντος" που ακόμη τις κουβαλάει,..... και όλα αυτά, στην βάση όχι άλλων δεδομένων, αλλά στην άρνηση να συνεργαστεί με τον ΣΥΝ.
Με έναν ΣΥΝ που με αυτές τις δηλώσεις του Προέδρου του,είναι όπως ακριβώς το λες κλείνει την πόρτα κατάμουτρα σε οποιαδήποτε σύγκληση.
Παρ΄όλα αυτά παραμένει αδήριτη η ανάγκη συμπόρευσης και κοινής δράσης των αριστερών εκείνων δυνάμεων που κινούνται σε Αντικαπιταλιστική Αντιιμπεριαλιστική βάση.
Το ΚΚ δεν έχει να φοβάται από τίποτα και από κανέναν στον βαθμό που θα αναπτύσσει τους δεσμούς του με τον λαϊκό παράγοντα και θα βασίζεται στις αρχές του Μαρξισμού Λενινισμού.(αρκεί να συναντιέται συχνά και στην πράξη μαζί του)

blackbedlam είπε...

ΑDE GIA.
Αν θεωρείς ότι οι δικές μου σκέψεις έχουν κάποια αξία, να είσαι σίγουρος και εσύ και όλοι μας,ότι με αυτούς τους τρόπους σκέφτονται και πολύ καλύτερα μπορώ να σε βεβαιώσω,πολλοί πάρα πολλοί.
Και μιας και αναφέρεσαι στην Αλέκα,για τον Αλέξη τα είπαμε,για την Αλέκα λοιπόν,γιατί την στοχοποιείς,τι είναι η Αλέκα το κόμμα;
Και τι είναι το κόμμα ιδιοκτησία κάποιου;
Το κόμμα είναι οι συλλογικές του αποφάσεις.
Ναι ναι, ξέρω τι θα μου πεις, για την διαπαιδαγώγηση των μελών,για το επίπεδό τους,για το γνωστικό τους πεδίο,για την δυνατότητα να υπερασπίζονται στην πράξη,τον διαλεκτικό υλισμό την μοναδική επιστημονική επαναστατική κοσμοθεωρία,την επιστήμη των νόμων της εξέλιξης της φύσης και της κοινωνίας,με λίγα λόγια την επιστήμη της επανάστασης τον Μαρξισμό Λενινισμό.
Το θεωρείς εύκολο πράγμα αυτό;
Μου γράφεις:
"Μανία που έχεις με τα αναπάντητα ερωτηματικά".
Εγώ τα ερωτήματά μου δεν τα αφήνω σε ησυχία,τα απαντάω ανασκαλέυοντάς τα διαρκώς και διαρκώς.
Τα ερωτήματα δεν είναι για μένα, είναι για εκείνους που έμαθαν απλά να σηκώνουν το χέρι για να ψηφίσουν.
Και με αυτόν τον τρόπο καλές υπηρεσίες στην λαϊκή υπόθεσή μας, δεν προσφέρουν.
Και αυτά τα παιδιά τους αγωνιστές της καθημερινότητας,εγώ τα τιμώ, αλλά αυτό δεν φτάνει,πρέπει και αυτοί να μπορέσουν να υψωθούν πάνω από τις όποιες αδυναμίες και να τιμήσουν τον ιστορικό τους ρόλο και προορισμό.
Και τι κάνουμε σήμερα; Περιμένουμε να γίνει η ρακί που λέει και ένας σύντεκνος σου, να επαναστατικοποιηθεί η συνείδηση της εργατικής τάξης!
Να πεισθούν όλοι από μόνοι τους ότι πρέπει να ενταχθούν στο ΚΚΕ!
Και επειδή αυτά μόνον στη σφαίρα της φαντασίας μπορούν να γίνουν...

Ας αφήσουμε τα μίση και τα πάθη και ας πάρουμε τους δρόμους όσο είναι καιρός,ούτε λεπτό δεν μας μένει να χάσουμε.
Μας στερούν την ζωή.Μπροστά μας ορθώνεται ένα τέρας το αντιμετωπίζουμε όλοι μαζί οι επαπειλούμενοι και μέσα από τον δρόμο της πάλης, θα αναδειχθεί το καινούργιο αν αυτό χρειάζεται.

Οι παλιές οι καραβάνες που τα ζήσαμε και από μέσα και από έξω ξέρουμε και μπορούμε.

Οικοδόμος είπε...

"Είμαι υπέρ της συνεργασίας των αριστερών δυνάμεων, αλλά όχι σαν κάτι ρομαντικό και αιωρούμενο.
Συνεργασία βάσει προγραμματικών συγκλίσεων και στόχων. Και μια βασική προϋπόθεση είναι σε ποια θέση βάζεις τα "αφεντικά", δίπλα σου ή απέναντι;"

Αυτά έγραψα για τη συνεργασία.

Αυτό το διάβασες "να παρακάμψουμε και να κάνουμε πίσω από βασικές αρχές.";

Δεν καταλαβαίνω που διαφωνούμε.

Καλή δύναμη!

mikiskke είπε...

Προς johngarfall

Μια εισαγωγή ΑΚΡΩΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ για να ξέρουμε που βρισκόμαστε καθώς το μόνο που κάνεις είναι να φοράς την προβιά του υπερεπαναστάτη ενώ το μόνο που κάνεις είναι να προπαγανδίζεις πτυχές της κυρίαρχης αστικής ιδεολογίας !
Tο καταλαβαίνει κανείς αυτό όταν γράφεις ότι το ΚΚΕ αρνείται να κατονομάσει την κυβέρνηση πιόνι των Γκεσταμπιτών, ότι είναι κυβέρνηση κατοχική, κάτι που κάνουν αστοί δημοσιογράφοι όπως ο Τράγκας !

Η εν λόγω θέση είναι ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ αφού εμφανίζει την πολιτική που ακολουθείται ως αποτέλεσμα εξωτερικών πιέσεων ιμπεριαλιστικών οργανισμών όπως του ΔΝΤ και της ΕΕ προς τη κυβέρνηση ΑΠΟΣΙΩΠΩΝΤΑΣ τη διαπλοκή του εγχώριου με το ξένο κεφάλαιο πριν την κρίση και μέσα στην κρίση, την άνευ προηγουμένου κερδοφορία του ντόπιου κεφαλαίου από την δεκαετία του 90΄ και μετά. Παρουσιάζει την εθελοντική εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων από την άρχουσα τάξη ΣΑΝ ΝΕΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ αποκρύβοντας ότι αυτή η εκχώρηση γίνεται με βασικό στόχο να θωρακίσει την εξουσία της και να διασφαλίσει την κερδοφορία της.

Τι άλλο μας λέει ο «καθοδηγητής» σου Γεώργιος Τράγκας, ο σαλτιμπάγκος πρόεδρος του οπορτουνίστικου συνονθυλεύματος Αλέξης, οι ΚαραμπελοΘεοδωράκηδες της «πατριωτικής» αριστεράς και η συντριπτική πλειοψηφία της τυχοδιωκτικής-ελευθεριακής αριστεράς;

Οι εραστές μικροαστικών, δήθεν επαναστατικών φραστικών πυροτεχνημάτων ΜΑΣ ΛΕΝΕ ότι για όλα φταίνε οι δοσίλογες-γκεσταμπίτικες κυβερνήσεις (όπως χαρακτηριστικά τις αποκαλείς και εσύ), ή η επιλογή κακών πολιτικών ή βαθύτατα αντιδραστικές-συνομοσιολογικές-συστημικές θεωρίες (π.χ η «θεωρία» της Ναόμι Κλάιν για «σοκ και δέος».
ΜΑΣ ΛΕΝΕ ότι για όλα φταίει ο νεοφιλελευθερισμός όταν αυτός αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της στρατηγικής του κεφαλαίου για να αντισταθμίσει την πτωτική τάση του μέσου ποσοστό κέρδους, ανάγκη που γέννησε το ίδιο το κεφαλαιοκρατικό σύστημα όταν το ίδιο το μοντέλο του κευνσιανισμού στην παραδοσιακή τριάδα των πόλων του παγκόσμιου κεφαλαίου του 20ου αιώνα (Β. Αμερική, Δ. Ευρώπη, Άπω Ανατολή με επικεφαλής την Ιαπωνία) που δημιουργούσε φερέγγυα ζήτηση (δηλ. θέσεις εργασίας, τύπωνε χρήμα, δημιουργούσε επενδυτικά προγράμματα δημόσια και ιδιωτικά, διά του δημοσίου έδινε κίνητρα στον ιδιωτικό τομέα) άρχισε από την δεκαετία του 70΄ και μετά ΝΑ ΑΓΓΙΖΕΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ. Δεν μπορούσε δηλαδή να ανταποκριθεί στις ανάγκες περισσότερης συσσώρευσης κεφαλαίου που έβγαιναν ραγδαία στο προσκήνιο.

Το να ξεδιαλύνει κανείς μέσα στο κεφάλι του τα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ αίτια αλλά και τον χαρακτήρα της κρίσης θα τον βοηθήσει να αντιληφθεί το ποια πρέπει να είναι η κινητήρια μορφή της πάλης που δεν είναι άλλη από την ΤΑΞΙΚΗ ΠΑΛΗ καθώς και το που πρέπει να εκφραστεί το κίνημα σήμερα. Η ΤΑΞΙΚΗ ΠΑΛΗ ΔΕΝ ΘΑ ΟΞΥΝΘΕΙ ΜΕ ΑΜΑΖΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΠΟΥ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ.
Άρα το όπλο που όπως γράφεις έφυγε από το παρά πόδα και πετάχτηκε στο πηγάδι ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΦΤΗΚΕ αλλά πρέπει να στοχεύσει, σήμερα ακόμα πιο αποφασιστικά, τον πραγματικό ταξικό αντίπαλο που δεν είναι άλλος από την εξουσία των μονοπωλίων.
Σε τι θα βοηθούσε πολιτικά να αναπτυχθεί και να οργανωθεί η εργατική τάξη οι εθιμοτυπικές, όπως κατάντησαν πλέον, μάχες γύρω από την πλατεία Συντάγματος;
Πώς ο εργαζόμενος θα αποτινάξει από την συνείδηση του έννοιες όπως εμπόρευμα και χρήμα όταν αυτές «γεννιούνται» στο εργοστάσιο; Παίζοντας κυνηγητό με τις δυνάμεις καταστολής του αστικού κράτους;

Συμπερασματικά εθνική απελευθέρωση, εξαιτίας της απόλυτης συνεργασίας της ντόπιας αστικής τάξης και των προνομιούχων κοινωνικών στρωμάτων με τις ξένες ολιγαρχίες και της ιδιοκτησίας στα μέσα παραγωγής, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΩΣ ΜΙΑ ΟΥΤΟΠΙΑ.

blackbedlam είπε...

Στρατολάτη περιττό να σου πω ότι με το αρχικό σου σχόλιο το με μπέρδεψες.
Και μου έκανε και εντύπωση μάλιστα η ερμηνεία που του έδωσα, γιατί σκέφτηκα ότι δεν μπορεί να έχω κάνει λάθος εκτίμηση τόσον καιρό.
Έτσι που το έγραφες νόμισα ότι ξεπερνούσες την άποψη του Τσίπρα και μπορείς να δεις μία "συνεργασία" μέσα σε αυτές τις αντιθέσεις με τον ΣΥΝ.(μιλώ γι΄αυτόν καθ΄εαυτό τον πολιτικό φορέα και τις θέσεις του)
Με το δεύτερο σχόλιο σου όμως ξεκαθαρίζει το τοπίο και πραγματικά δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω.
Άλλωστε πρέπει να το ξέρεις ότι και η δική μου η αγωνία είναι ακριβώς αυτή, ότι δεν μπορούμε να πείσουμε.
Και μάλιστα να πείσουμε ουσιαστικά, όχι ήρθε ένα 2-3% και κάνουμε πανηγύρια ξέροντας μάλιστα ότι αυτός ο κόσμος δεν είναι ότι εκφράζει την πεποίθησή του στις θέσεις, ότι έχει κατανοήσει τις αρχές, την θεωρία και την αναγκαιότητα του ρόλου και των διεξόδων που προτείνει το ΚΚΕ.
Αλλά είναι ένας κόσμος που με την πρώτη ευκαιρία θα βρεθεί σε άλλα μονοπάτια.
Λες θα πνιγούμε αν δεν κάνουμε κάτι και αυτό δεν μπορεί να είναι η μελέτη της επίδρασης του οπορτουνισμού στην άνοδο της στάθμης των υδάτων.
Λίγες μέρες πριν έγραφα σε ένα σχόλιο ότι δεν μπορεί όποιον δεν συμφωνεί μαζί μας να τον βαφτίζουμε οπορτουνιστή, έγραφα μάλιστα αν θυμάμαι καλά ότι "επίθεση" κάνουμε στις θέσεις των κομμάτων τις ξεσκεπάζουμε και όχι στα κομματικά τους μέλη, ότι αυτούς τους θέλουμε μαζί μας.
Στα πλαίσια αυτά είναι και το κείμενο, γιατί πιστεύω ότι πρέπει στον κόσμο να μιλήσουμε και να του πούμε ότι τα σωσίβια, αν έχουν τρύπες και μπάζουν δεν θα τους οδηγήσουν στην στεριά, αλλά σούμπιτους στον πάτο της θαλάσσης.

Θα ήταν χρήσιμο να ακουστούν πιο συγκεκριμένες απόψεις για το πως θα έπρεπε να εξελιχθεί και να κλιμακωθεί η τακτική, ώστε πραγματικά να δημιουργηθεί ένα παλλαϊκό Αντιμονοπωλιακό αντιιμπεριαλιστικό Αριστερό μέτωπο,ικανό να αντιμετωπίσει μαζικά την βάρβαρη επίθεση.

blackbedlam είπε...

Οικοδόμε, δεν διαφωνούμε πουθενά και καθόλου, το μόνο που πρόσθεσα και έχει να κάνει με την τοποθέτησή σου,ξέρεις οι λέξεις παίζουν τον δικό τους ρόλο,ήταν ότι δίπλα στην λέξη συνεργασία θα συμπλήρωνα την λέξη επιμέρους.
Φυσικά ούτε αυτό καταδεικνύει διαφορά και διαφωνία μεταξύ μας.
Αλλά όταν γράφουμε ένα σχόλιο, δεν απευθυνόμαστε μόνον σε αυτόν που απαντάμε, αλλά και σε όσους θα το διαβάσουν.
Έτσι γράφουμε και απόψεις που ενισχύουν τα σχόλια στα οποία απευθυνόμαστε.
Δηλαδή εσύ που μου έγραψες το σχόλιό σου διαφωνείς ή έχεις παρερμηνεύσει το κείμενό μου;Όχι το ενισχύεις και να είσαι καλά γι΄αυτο.
Την πάθαινα και γω πολλές φορές στις απαντήσεις που μου δίναν σε σχόλια και έλεγα, μα αφού το ίδιο λέω και εγώ γιατί μου γράφει λες και διαφωνούμε λες και λέω άλλα πράγματα;
Ίσως πάλι να μην το διατύπωσα και σωστά, πάντως διαφωνία δεν είναι,ίσα ίσα μάλιστα.
Τα σχόλιά σου πολύτιμη συμβολή στον διάλογο γίνονται.

Ανώνυμος είπε...

Παρακολουθώ με μεγάλο ενδιαφέρον τη συζήτηση!

Με κάλυψε σε μεγάλο μέρος ο Στρατολάτης να πω την αλήθεια. Η δε αναφορά του στον οπορτουνισμό και τη στάθμη των νερών ήταν όλα τα λεφτά!

Έτσι μια σύντομη πρόταση απο μένα: αν δεν το πάρουν χαμπάρι οι ανατρεπτικές αριστερές δυνάμεις ότι πρέπει να βρουν κάποιον διαυλο επικοινωνίας-συνεργασίας μεταξύ τους, αλλα πάνω απολα αν δεν μπουν μπροστά να οργανώσουν την αντίσταση του λαού στα σοβαρά, θα είναι αργά την επόμενη μέρα...

Για να συνεχίσω στο πνεύμα του Στρατολάτη, είμαστε σαν εκείνους τους πειρατές που τους θάβουν στην άμμο με το κεφάλι απεξω και περιμένουν την παλίρροια. Η θάλασσα μας έχει ήδη "βρέξει". Ή παίρνουμε σοβαρη πρωτοβουλία απεγκλωβισμού ή πολύ απλά πνιγόμαστε...

blackbedlam είπε...

Ευμένη το βασικό είναι ακριβώς αυτό που επισημαίνεις και εσύ και άλλοι φίλοι εδώ.Τι συμβαίνει, τι δεν κάνουμε σωστά, πώς γίνεται να έχουμε το δίκιο με το μέρος μας, πώς γίνεται και 37 ολόκληρα χρόνια μεσούντος του καπιταλισμού, με έναν λαό που διαρκώς και διαρκώς του πετσόκοβαν δικαιώματα για να τον οδηγήσουν σήμερα σε έναν μεταμοντέρνο Μεσαίωνα,να μην έχουμε καταφέρει να αναπτύξουμε την ταξική συνείδηση των εργαζομένων.
Δεν μπορέσαμε να αναπτύξουμε ένα ΜΛΚ, τέτοιο που σήμερα να απαντήσει στην βάρβαρη επίθεσή τους.
Γράφεις [..] να πάψουμε να είμαστε κόμμα διαμαρτυρίας,να προβάλουμε και να κάνουμε κτήμα του λαού τις βασικές αρχές [..]
Αλλά το θέμα είναι εδώ στο πώς θα μπορέσουμε να το κάνουμε αυτό, γιατί κατά πως λες και πριν ενάμισι χρόνο μέχρι και ανάρτηση το έκανα "για στραβός ειν΄ο γιαλός για στραβά αρμενίζουμε".
Δεν έχεις ακούσει που λέει, "δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο".
Τον κόπο δεν τον φοβόμαστε τον τρόπο ψάχνουμε για να μπορέσουμε να γίνουμε πειστικοί.

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ είπε...

Επειδή έπαυσα να παρακολουθώ πλέον τους πολιτικούς και τα λεγόμενά τους, θέλω απλώς να αναφέρω ότι ταυτίζομαι πλήρως με όσα γράφει ο φίλος Δρ, Απαράδεχτος. Έχει απόλυτο δίκιο και είναι εξαιρετικός ο τρόπος που καταθέτει.

blackbedlam είπε...

Γεια σου johngarfall
Moυ κάνει εντύπωση η στάση αναμονής που περιγράφεις.
Διακρίνω μάλιστα ότι κατά την αναμονή της πλήρους διάλυσης όπως λες,κάπου κάπου χαμογελάς κιόλας.
Τότε θα κληθούν να βάλουν πλάτη λες όσοι έχουν ψυχή.
Και που είναι βρε καλόπαιδο αυτοί που έχουν ψυχή; Στην αναμονή με το χαμόγελο του Βελζεβούλη;
Τότε λες θα οργανώσουν τον αγώνα που θα είναι μάλιστα και πολύ αιματηρός.
Ποιους θα απελευθερώσουν τότε; Τα πτώματα και όσους θα έχουν απομείνει από την πλήρη διάλυση και την καταστροφή;
Διάβασε τις θέσεις του φίλου mikiskke ίσως κατανοήσεις κάποια πράγματα.

blackbedlam είπε...

mikiskke
Φίλε καλώς όρισες.
Το πρώτο που θέλω να σου εκφράσω , βαθιά ικανοποίηση για τον τρόπο με τον οποίο υπερασπίζεσαι την ιδεολογία μας.
Η βαθιά γνώση του ιστορικού διαλεκτικού υλισμού, αναγκαίο όπλο για την ερμηνεία των κοινωνικών πολιτικών και οικονομικών εξελίξεων.
Αν δεν γνωρίζουμε τους νόμους της εξέλιξης της φύσης και της κοινωνίας, δεν είναι δυνατόν να ερμηνευτούν φαινόμενα σαν τα σημερινά και ταυτόχρονα να τα αντιμετωπισθούν αποτελεσματικά.
Με βρίσκει σύμφωνη το πρώτο μέρος του σχόλιού σου.
Για το δεύτερο μέρος μένει εσύ να μου πεις αν συμφωνείς
Σήμερα που η όξυνση της βασικής αντίθεσης του καπιταλισμού έχει αγγίξει τα όριά της, δεν υπάρχει άλλος δρόμος παρά μόνον η ανατροπή αυτού του ήδη σαπισμένου συστήματος και η αντικατάστασή του από ένα ανώτερο στάδιο, αυτό του Σοσιαλισμού,που θα είναι μια μεταβατική κοινωνία.
Αυτό όμως δεν μπορεί να επιτευχθεί χωρίς την παρέμβαση του υποκειμενικού παράγοντα και την οργανωμένη πάλη.
Αυτή η ευθύνη και αυτός ο ρόλος πέφτει στις πλάτες της πρωτοπορίας της εργατικής τάξης και του πολιτικού της φορέα.
Γράφεις για το "όπλο" "ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΔΕΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΦΘΗΚΕ αλλά ΠΡΕΠΕΙ (το πρέπει υπογραμμισμένο από εμένα) να στοχεύσει ακόμα πιο αποφασιστικά.
Στέκομαι σε αυτό το ΠΡΕΠΕΙ. Στέκομαι ακόμη και στο παρακάτω που γράφεις σχετικά με τις "ΕΘΙΜΟΤΥΠΙΚΕΣ μάχες γύρω από την πλατεία "
και αν το ερμηνεύω σωστά συμφωνούμε και εδώ.
Αναγκαστικά θα σταθώ στα μέχρι σήμερα αποτελέσματα της ανάπτυξης(;) του υποκειμενικού παράγοντα, που σε αυτές τις συνθήκες και από την μέχρι σήμερα δράση του πολιτικού φορέα της εργατικής τάξης, θα έπρεπε να βρίσκεται με το όπλο ήδη να στοχεύει κατάσαρκα, έχοντας αναπτύξει ένα ΜΛΚ, τέτοιο που να μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες των καιρών.
Και η αποτελεσματικότητα ενός ΚΚ κρίνεται όχι από την δουλειά που κάνει στην περίοδο της κρίσης του συστήματος, αλλά κατά την διάρκεια της ανόδου του και την δυναμική που θα αναπτύξει κατά την περίοδο της κρίσης, σαν συνέπεια της προηγούμενης δουλειά του.
Είναι λοιπόν φανερό ότι παρουσιάζεται αδυναμία ουσιαστικής, αποφασιστικής και αποτελεσματικής παρέμβασης στις σημερινές εξελίξεις.
Υπάρχει ανάγκη να στρατευτούν οι δυνάμεις εκείνες που θα δώσουν ώθηση,θα μπορέσουν να πείσουν και να εμπνεύσουν την εργατική τάξη, τον λαϊκό παράγοντα, ώστε συντεταγμένα, οργανωμένα και αποφασιστικά, να μπορέσουμε να προχωρήσουμε και να ανταποκριθούμε στον ιστορικό μας ρόλο και στις ιστορικές ανάγκες.
Διαφορετικά και με τα σημερινά δεδομένα και τις εξελίξεις η εργατική τάξη και οι ΛΑΟΙ θα έχουν χάσει μια ιστορική ευκαιρία και θα ζήσουν μια ακόμη ιστορική τραγωδία.

blackbedlam είπε...

Παύλο,ποιες είναι οι "Αριστερές δυνάμεις" και τι είναι επιτέλους αυτές, από που και ως που ζητάμε να μας σώσουν;
Και αν δεν τα βρουν αυτές, αν για κάποιους λόγους παίζεται ένα παιγνίδι, ας πούμε ενός συμβιβασμού ή της άγνοιας ή και της αδυναμίας,βρες ότι θέλεις, εμείς τι κάνουμε, περιμένουμε σαν τους πειρατές σου θαμμένοι στην άμμο να έρθει η παλίρροια;
Δεν θα κουνήσουμε τα χέρια μας, δεν θα κλωτσήσουμε, δεν θα αντιδράσουμε;
Όχι ασφαλώς με την λογική των αγανακτησμένων πολιτών, αλλά με ταξική συνείδηση και τέτοια κάποιοι από εμάς, τουλάχιστον οι περισσότεροι που συνομιλούμε εδώ την διαθέτουμε.
Θέλω να πω, ότι και σε μας η ευθύνη να πιέσουμε, να πάρουμε πρωτοβουλίες, να αντιδράσουμε και αν θες να εξαναγκάσουμε.
Πρέπει όπως λέει και το ΚΚΕ, να βγούμε από τις αυταπάτες, από όλες τις αυταπάτες αν καταλαβαίνεις.
Θα συμφωνήσω μαζί σου στον επίλογό σου μόνο που απ΄ότι φαίνεται αυτοί που "πρέπει να μπουν μπροστά" είμαστε εμείς και κανένας άλλος.
"Ή παίρνουμε σοβαρή πρωτοβουλία απεγκλωβισμού ή πολύ απλά πνιγόμαστε"...

faros είπε...

Συνεργασία !
Ενότητα !
Αριστερά !

Με ικανοποιεί το γεγονός ότι πολύς κόσμος συνεχίζει να έχει πολύ ψηλά στην εχτίμησή του τις παραπάνω έννοιες.
Δείχνει ότι οι προσπάθειες του ΚΚΕ (όχι μόνο π.χ. την Ίδρυση του ΕΑΜ που πρόσφατα γιορτάσαμε τα 70 χρόνια της ίδρυσή του), διαχρονικά έχουν βαθειές ρίζες.
Δείχνει ότι προσπάθειες σαν αυτή του ΠΑΜΕ κλπ., είναι ένας σωστός δρόμος, μια σωστή επιλογή.

Απ΄την άλλη, όμως, ψεύτικα συνθήματα ορισμένων ανθρώπων ήδη ενσωματωμένων (το λιγότερο) στο καπιταλιστικό σύστημα, αυταπάτες περί μιας "αντιδεξιάς πλειοψηφίας" ή "αντιμνημονιακού μετώπου", που στόχο έχουν φυσικά να ξαναεγκλωβίσουν έναν κόσμο προοδευτικό σε λύσεις που εκ των προτέρων έχουν σχεδιαστεί να αποτύχουν (στα μάτια του κόσμου), έ, μια ζημιά την κάνουν.

Στόχος κάποιων να εμποδίσουν με κάθε τρόπο την ριζοσπαστικοποίση του λαού - στο κάτω κάτω της γραφής έχουν δώσει δείγματα γραφής ώστε να μην μπορούν να ξεγελάσουν.

Είναι δυνατόν άνθρωποι που είναι ορκισμένοι (αποδεδειγμένα) εχθροί του Λαϊκού Κινήματος, είναι εξ επαγγέλματος αντικομμουνιστές, να παρασέρνουν με ... τηλεοπτικά μηνύματα περί "ενότητας" και "αριστεράς" ;

Δεν διδάσκονται άραγε από την Ιστορία ;
Ούτε το 1968, ούτε το 1991, ούτε ποτέ οι διάφοροι Κύρκοι, Κωνσταντόπουλοι, Φαράκοι, Δαμανάκηδες και λοιποί, δεν μπόρεσαν και δεν θα μπορέσουν να πραγματοποιήσουν το όνειρο της ζωής τους και της ύπαρξής τους: Τη διάλυση του ΚΚΕ !

Ας το πάρουν χαμπάρι και ας σταματήσουν να κοροϊδεύουν έναν κόσμο που τους πιστεύει, αγνοώντας ιστορικά γεγονότα ή βάζοντάς τα στην άκρη λόγω της λαίλαπας που μας βρήκε.
Ποια εμπιστοσύνη να έχει κανείς σ΄αυτούς που ψήφισαν το Μάαστριχτ, που υπογράφουν στην Πρεσβεία των ΕΠΑ, που πίνουν νερό στο όνομα της ΕΕ, που βάζουν στην ίδια μοίρα τον Μιλόσεβιτς και τη Γιουγκοσλαβία με το ΝΑΤΟ, που στηρίζουν σε όλα τα συνδικάτα τους πασόκους, που συνεργάζονται σχεδόν σε όλη την Ελλάδα στην Αυτοδιοίκηση με το ΠΑΣΟΚ κόντρα (εχθρική) στους συνδυασμούς του ΚΚΕ, με αυτούς που ήθελαν να ξηλώσουν την πλακέτα για την Βασιλακοπούλου στο Πάντειο κλπ. κλπ. κλπ.

Καλές οι αυταπάτες, αλλά ...

johngarfall είπε...

προς mikiskke
Να σε φχαριστήσω αρχικά για το στόλισμα που μου κάνεις συνηθισμένη εδώ και παρα πολλά χρόνια ταχτική σας,όποιος κάνει κριτική η αμφισβητεί την ηγεσία τον παιρνει ο διάολος.Τη μάχη την χάνεις κατά κύριο λόγο όταν κάνεις λάθος στην εκτίμηση της εκάστοτε κατάστασης και τότε και τώρα μια από τα ίδια είστε.Μείνετε λοιπόν κλεισμένοι μέσα στο κουκούλι σας μια χαρά σας ανέχεται το σύστημα και αφήστε τους σκόρπιους σαν και μένα να βγάλουμε το φίδι απ την τρύπα.
Νάστε όλοι καλά
Γιά σας

egar8644 είπε...

Πολυ λαδι και τιγανίτα τίποτα λέει ο λαός. Οι παπάδες και οι πολιτικοι χρησιμοποιουν την ίδια ξυλινη γλώσσα λέει παλι ο λαός που είναι και θυμόσοφος.
Όσο και αν σας πειράζει όσο και άν προσπαθείτε με λογους δανεισμένους και καλά δοσμένους να κατακεραυνώσετε τους αντιπάλους σας η αλήθεια είναι ότι είσαστε άκαπνοι. Αν δεν μπορείς να αντέξεις την ιδιότητα του αγωνιστή πηγαινε με την Θοδωρούλα να περνάς καλά.
Θα μου πείς και το οικόπεδο της αριστεράς το έχουμε κερδίσει με αιμα θα το αφήσουμε σε κάθε τυχάρπαστο τι τους έχουμε τους λογους και τα επιχειρήματα τόσα χρόνια θα τους τσακίσουμε τους τυχάρπαστους οπορτουνιστες δεξιούς κρυφοδεξιούς απο επιθετικους προσδιορισμους μπολικους.
Καιρός ειναι να αφήσετε τις φυλλάδες και να δείτε τι θα κάνετε γιατί ο λαός υποφέρει και υποφέρει τώρα.
Αντε ξεκολλάτε γιατί έχουμε δουλειά
(Πήγαμε στην πλατεία φωνάξαμε τα ειπαμε και μετα συντεταγμένα φύγαμε. Μετά φάγαμε και ένα σουβλάκι και ο αγώνας τελείωσε η μήπως δεν είναι ετσι;)
Πριν απάντησετε καντε την αυτοκριτική που αρμόζει στους αγωνιστές εμένα αστε με ειμαι ενας μπλεγμένος καραδεξιός ή τελος πάντων ενας λαικος που βλέπει να του παίρνουν το ψωμί.
Σας περιμενω

blackbedlam είπε...

Φίλε egar 8644

Είναι αλήθεια ότι με μπερδεύεις κάπως.

Σε ποιους απευθύνεσαι ποιοι είναι αυτοί που κατακεραυνώνουν τους αντιπάλους και ταυτόχρονα είναι και άκαπνοι.


Ποιοι δεν αντέχουν την "ιδιότητα"(;) του αγωνιστή;

Για ποιο οικόπεδο μιλάς το ΚΚΕ εννοείς και ότι δεν έχουν φάει κατάμουτρα τα καπνογόνα και τα χημικά;

Και εσύ τι πρόταση έχεις, που παίζεις δεξιό σέντερ φορ;

Αν θέλεις γίνε ποιο σαφής, αφού αποσαφηνίσεις μέσα σου τι είναι αυτό που συμβαίνει, πως μπορεί ο λαός να απεμπλακεί και ποιο ρόλο εσύ προσωπικά θα μπορούσες να αναλάβεις.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...