Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

Η Κοκκινιά σήμερα, μπορεί και έχει χρέος να πρωτοστατήσει ξανά στους αγώνες!

Τιμή και δόξα στους ήρωες του Μπλόκου


.........Σ΄ευχαριστώ πατρίδα Κοκκινιά που μ΄έκαμες να στέκουμε ορθός μπρος στους καιρούς και να κοιτάζω κατάματα τους λαούς. Σ΄ευχαριστώ που μ΄έκαμες να μην ντρέπομαι. Σ΄ευχαριστώ για το μεγάλο Εθνικό Δίδαγμα που μας έδωσες. Πώς να αγαπάμε την Ελλάδα . Να αγαπάμε και να υπερασπιζόμαστε την λευτεριά και ανεξαρτησία της με την θυσία μας. Σ΄ευχαριστώ Πατρίδα Κοκκινιά που με έκαμες περήφανο.
από την ομιλία του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Κοκκινιάς
Κωνσταντίνου Γέμελου
Εν Νικαία 14/8/1959



O Aύγουστος είναι ο μήνας που σύσσωμη η Κοκκινιά τιμά την μνήμη των ηρώων της.
Των παλικαριών της που έδωσαν την ζωή τους για την Λευτεριά και την ανεξαρτησία μας, για την υπεράσπιση των ιδανικών τους, ενάντια στους Ναζί κατακτητές, που με τους ντόπιους ταγματαλήτες, Γερμανοτσολιάδες,  και τους χαφιέδες τους,  έπνιξαν στο αίμα την προσφυγούπολη Κοκκινιά για να εκδικηθούν το λαό της, που στάθηκε πρωτοπόρος στους αγώνες  και άγιασαν τα χώματά της με τις θυσίες και το αίμα τους.

Η Κοκκινιά σήμερα μπορεί και έχει χρέος να πρωτοστατήσει και πάλι στους αγώνες ενάντια στην επίθεση και στο μπλόκο της ολιγαρχίας του πλούτου που δέχεται ολόκληρος ο λαός μας.
Να υψώσει το ανάστημα ενάντια στον ταξικό εχθρό, που και σήμερα σε αγαστή συνεργασία με τους ντόπιους και ξένους εκπροσώπους του κεφαλαίου εξαπολύουν επίθεση ενάντια στα κατακτημένα με αγώνες και θυσίες δικαιώματά μας, που εκχωρούν κυριαρχικά δικαιώματα στους ξένους μεταπράτες, που βυθίζουν της χώρα και τους ανθρωπούς του μόχθου στην ένδεια, στην φτώχεια και τον οδηγούν στην εξαθλίωση και στον αφανισμό.

Η Κόκκινιά έχει χρέος και μπορεί να ανταποκριθεί στις ιστορικές ανάγκες.
Να εμπνευστεί από τις παραδόσεις της από την ανυπόταχτη ιστορία των ηρώων  της, να συνεχίσει στα χνάρια και στα βήματα τους .



Ξεκινούν σήμερα οι εκδηλώσεις
Με καταθέσεις στεφάνων σε σημεία της πόλης όπου εκτελέστηκαν αγωνιστές ξεκινούν σήμερα οι εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τους εκτελεσθέντες του Μπλόκου της Κοκκινιάς το 1944. Τις εκδηλώσεις, που ολοκληρώνονται την Κυριακή, διοργανώνει το Παράρτημα Κοκκινιάς της Πανελλήνιας Ενωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και ΔΣΕ.Σήμερα Τετάρτη 17 Αυγούστου: Οι εκδηλώσεις ξεκινούν στις 6 μ.μ. με κατάθεση στεφάνων στην πλατεία Αγίου Νικολάου. Θα ακολουθήσουν καταθέσεις στεφάνων σε άλλα σημεία της πόλης όπου εκτελέστηκαν πατριώτες. Στις 8.15 μ.μ. θα γίνει κατάθεση στεφάνων στο χώρο της Μάνδρας και θα ακολουθήσει ομιλία εκπροσώπου του Παραρτήματος Κοκκινιάς της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ. Στις 8.45 μ.μ. θα γίνει η πρεμιέρα της επανέκδοσης της ταινίας «Το Μπλόκο» του Αδωνι Κύρου στη Μάνδρα του Μπλόκου.
Την Κυριακή 21 Αυγούστου: Στις 10 π.μ. θα πραγματοποιηθεί η κεντρική εκδήλωση στο χώρο της πλατείας 17ης Αυγούστου 1944. Θα γίνει ομιλία εκπροσώπου του Παραρτήματος Κοκκινιάς της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, κατάθεση στεφάνων, πορεία στο χώρο του καινοτάφιου του 3ου Νεκροταφείου και προσκλητήριο νεκρών.




11 σχόλια:

Ευμένης είπε...

Των αδικοχαμένων συντρόφων μας το ολοκαύτωμα δεν λησμονούμε. Την ύβρη και την χυδαιότητα των κρατούντων δεν ξεχνούμε. Περιθάλπτουμε τ' αιματοβαμμένα ξεκοιλιασμένα όνειρα μας, που τα 'χουν πεταμένα στου δρόμου την άκρια. Ας συνταχθούμε δεν μας πρέπουν τ' εύκολα συμπεράσματα, ας κοιτάξουμε κατάματα τις αδυναμίες μας, και ας προσπεράσουμε κρίνοντας πάντα με επιείκεια. Δεν μας πρέπουν ανώφελα δάκρυα, από ανήμπορους ανθρώπους, απέναντι στον χλευαστικό σαρκασμό των πλεονεχτών και αχόρταγων δυναστών μας. Ακούστε τον ανατριχιαστικό ήχο των κλειδιών του δεσμοφύλακα μας. Λιγδιασμένοι λεκέδες, υπηρέτες μιας βλογιοκομένης "δημοκρατίας" φτύνοντας νεκρές λέξεις από τα σαπισμένα στόματα τους. Να φωνάξουμε δίπλα μας να πάρουν θέση, τους αγουροξυπνημένους που βγήκαν στους δρόμους και άσκοπα περιφέρονται. Να τους εξηγήσουμε πως αυτός που ποδοπάτησε την ζωή τους και ξερίζωσε τα όνειρα τους είναι ο καπιταλισμός, και καιρός είναι πια να χωρίσουμε μαζί του μια για πάντα τα τσανάκια μας. Να τους αναγκάσουμε να κάνουνε στην άκρη, δεν μπορούν πια να μας φράζουνε τον δρόμο. Καγχάζουν οι αργυρώνητοι των τηλεπαραθύρων, νομίζουν ότι μας γονάτισαν, ότι τσάκισαν τις αντοχές μας, πλανώνται πλάνην οικτράν. Το στήθος μας φουσκώνει, το στήθος μας φουσκώνει και βγαίνει του πόθου μας ο τρομερός ο βρυχηθμός, ο αχός του ξεπερνάει τα πέρατα της πολιτείας. Όλα τ' άλλα τα ρυπαρά που γίνονται αντιληπτά με την ακοή και την οσμή, χάνονται, και πελώρια σηκώνεται και ανεμίζει η σημαία μας, ενάντια στην σύγκρουση που έρχεται. Πρόθυμα χέρια αδράζουν πτυοσκάπανα και καθαρίζουν τις λεωφόρους από τα περιττώματα του χυδαίου λαϊκισμού, και του φτηνού ανώφελου μικροαστισμού. Με άλλα υλικά θα χτίσουμε εμείς τις πολιτείες μας, ανεκτίμητα, αδελφοσύνη, ισότητα, ισονομία, αξιοπρέπεια, και σιγουριά. Αυτά μας προστάζει η λατρεμένη μας ΛΑΟΚΡΑΤΙΑ για να φθάσουμε σε μια κοινωνία αταξική. Μας λείπει αυτός που θα αξιοποιήσει την διάθεση για προσφορά των πολλών. Το ΚΟΜΜΑ που πρέπει επιτέλους να αναλάβει επί της ουσίας, τον ρόλο της πρωτοπορείας που του χρεώνουν οι κλασικοί. Του κρατάμε την πρώτη θέση, αρκεί να παίξει τον ρόλο που του πρέπει, και σαν μια φωτεινή δέσμη από σεληνόφως να γίνει φάρος-οδηγός στην εξέγερση που έρχεται. Όχι βιαστικά μα γρήγορα και αποφασιστικά. Να λάβει επιτέλους τέλος, αυτός ο αδιάντροπος εξευτελισμός, από χυδαίους λιγούρηδες επιστατούντες. Τα μάτια μας τα 'κανε ο πόνος και οργή στενά σαν σχισμές, τα δάκρυα μας γίναν πυρακτωμένοι σταλακτίτες, τα μηνίγγια μας χτυπάνε, πλησιάζει η ώρα. Να ηχήσουν τα εμβατήρια μας, ο καθένας μας να κάνει το χρέος του, και όλοι μαζί σαν μια χιονοστιβάδα από καθήκον να καθαρίσουμε την σαπίλα και την μούχλα. Ας συγχρονίσουμε επιτέλους τους χτύπους της καρδιάς μας, για τα μεγάλα που μας ενώνουν, τ' άλλα θα τα λύσουμε στον δρόμο και στην πράξη. ΥΓ ΒΒ παρέλειψα την καλησπέρα μου, να 'σαι καλά.

blackbedlam είπε...

Καλησπέρα Ευμένη.
Μόλις επέστρεψα από τον τόπο του μαρτυρίου των 176 παλικαριών που έδωσαν την ζωή τους για τα πανανθρώπινα ιδανικά της Ελευθερίας και της ανεξαρτησίας.
Από εκεί, που οι κουκουλοφόροι προδότες ταγματαλήτες υψώνοντας το δάκτυλο κατέδωσαν στους ξένους κατακτητές την λεβεντιά και την αντρειοσύνη.
Ας γίνει η παρουσία όλων, υπόσχεση για τους νέους αγώνες που απαιτούνται για να αντιμετωπιστεί η επίθεση που δέχεται ολόκληρος ο εργαζόμενος λαός.
Θα μου έδινες την άδεια να αναρτήσω το κείμενό σου στο επόμενο Post μου;
Με την δική σου "υπογραφή"ασφαλώς.

Ευμένης είπε...

Καλησπέρα ΒΒ αν νομίζεις ότι το κείμενο μου θα βάλει έστω και ένα λιθαράκι για την επιτυχία του σκοπού που υπηρετούμε, φυσικά και έχεις την "άδεια" μου. Η "υπογραφή" είναι ίδιον ματαιοδοξίας, και πίστεψε με εγώ δεν είμαι παρά ένας απλός ανήσυχος κομμουνιστής. Που διάβασα στο ΒΗΜΑ το αφιέρωμα στο "ΜΠΛΌΚΟ" του Άδωνη Κύρου και σηκώθηκε το δέρμα μου, και μόλις γύρισα από τα βουνά βρήκα τα κείμενα σου να στήνουν τύμβους. Απλώς υποκλίθηκα.

blackbedlam είπε...

Ευμένη
Η επόμενη ανάρτηση λοιπόν θα είναι αυτό το κείμενο μόνο μια λεξούλα θα συμπληρώσω και πάλι με την άδειά σου.
Εκεί που λες :
"Όχι βιαστικά μα γρήγορα και αποφασιστικά" θα συμπληρώσω δίπλα ΄"έγκαιρα" τι λες;
Σε ετούτη εδώ την συγκυρία χρειάζεται να ακούγονται τέτοιες φωνές.Και μάλιστα όχι απλά χρειάζονται είναι αναγκαίες.
Σε ευχαριστώ πολύ.

αντωνης είπε...

Γεια σου ΒΒ.
Απλα να προσθεσω στην αναρτηση σου ενα βιντεακι που ειδα:
αυτο ειναι

frakalee είπε...

Είστε πάντως μανούλες στο να κάνετε το άσπρο μαύρο.

Μόλις επέστρεψα από τον τόπο του μαρτυρίου των 176 παλικαριών που έδωσαν την ζωή τους για τα πανανθρώπινα ιδανικά της Ελευθερίας και της ανεξαρτησίας. λέει η bb.

Αφού βρε ζώα η ελευθερία είναι πανανθρώπινο ιδανικό πως συμβιβάζεται η ελευθερία με τη δικτατορία του προλεταριάτου; Πως συμβιβάζεται η ελευθερία με το να υψώνεις τείχη του βερολίνου και να πυροβολείς όποιον θέλει να αποδράσει απο τον κουμουνιστικό παράδεισο;

Πως συμβιβάζεται η ανεξαρτησία όταν όλες οι κομουνιστικές χώρες ήταν δορυφόροι της μόσχας και όποιος σήκωνε κεφάλι έστελνε η μόσχα τα τάνκ να καταστείλουν τις εξεγέρσεις;

Ελευθερία και ανεξαρτησία σε κομουνιστικό καθεστώς δεν υπήρξε ποτέ γιατί το πρώτο που κάνουν οι κομμουνιστές είναι να καταλύουν τη δημοκρατία και να εγκαθιστούν κόκκινη δικτατορία.

Ου να μου χαθείτε που παριστάνετε εσείς τους εκπροσώπους της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας τη στιγμή που δεν μπορείτε να ανεχθείτε ούτε καν ένα επικριτικό σχόλιο.

frakalee είπε...

Ευμένη καλά θα κάνει η bb να αναδημοσιεύσει το σχόλιο γιατί τόσο μίσος μαζεμένο αξίζει να αναπαράγεται ώστε να μαθαίνουν όλο και περισσότεροι ότι είσαστε επικίνδυνοι παρανοικοι χρήζοντες άμεσου εγκλεισμού σε ψυχιατρείο.

blackbedlam είπε...

Αντώνη καλή σου μέρα.
Ευχαριστώ για το video.
Δεν το είχα υπ΄όψη μου το συγκεκριμένο.
Καλά να περνάς.

tsabes είπε...

Καλησπέρα , γιατί το λέτε αυτό ; στην πρωτοπορεία είμαστε . Πρώτοι πήραμε μέτρα για να ενταχτούμε στην μνημονιακή επιτήρηση , πρωτοι και στις προσλήψεις μέσω ΜΚΟ με ενοικιαζόμενους εργαζόμενους , πρώτοι και στις περικοπές .Μια χαρά μας βλέπω σαν Πόλη , αυτό που δεν βλέπω είναι τους συντρόφους σας , τι πάθανε ; καλά δεν έχουν να πούν κάτι , άλλωστε μας τα είπαν όλα στην 8ετία που πέρασε αλλά δεν κυκλοφορούν κιόλας! τι πάθανε ;
Πώς να αποκτήση την χαμένη της πρωτοπορεία αυτή η Πόλη όταν τα πάντα κλείνονται σε ένα "κουτί" ερμητικά κλεισμένο μην τυχόν και φύγει κανείς η μπεί με νέο φρέσκο αερα και "μολυνθούν " αυτοί που είναι μέσα , πώς; Θέλω παγματικά να μάθω και όχι μόνο θεωρείες και ωραία λόγια . Με πολλή σεβασμό σε σας και σε όσα γράφεται και πιστεύω ότι τα γράφεται με αληθινό ενδιαφέρον και όχι -φιλολογώντας.

blackbedlam είπε...

tsabes Καλή σου μέρα.
Δικηγόρος και υπερασπιστής μεμονωμένων ατόμων, και ομάδων, ακόμη και οργανωμένων δεν θα γίνω.
Πολύ περισσότερο όταν εκ των αποτελεσμάτων τα πράγματα, δείχνουν να μην βαίνουν καλώς.
Εκείνο που μπορώ όμως να υπερασπιστώ, είναι η ιδεολογία μου, είναι η ανάγκη και οι τρόποι με τους οποίους μπορούμε να βγούμε από αυτή την λαίλαπα από την οποία δεν θα γλυτώσει κανένας άνθρωπος του λαού.
Μπορώ δηλαδή να σου μιλήσω για τα αδιέξοδα του καπιταλιστικού συστήματος και, επειδή καταλαβαίνω ότι είσαι καλόπιστος, ότι είσαι ένα σκεπτόμενο άτομο,νιώθω τη αγωνία σου. Είναι και δική μου, εγώ μάλιστα, όσο και αν είναι παράξενο για μια ιδιοσυγκρασία σαν την δική μου, ομολογώ ότι φοβάμαι κι΄όλας και όχι για μένα την ίδια.
Όντας όμως ενταγμένη μέσα στο γενικό σύνολο, ξέρω ότι η μοίρα μου είναι δεμένη με την δική σου μοίρα και φοβάμαι για μένα, για σένα, για όλους μας.
Παίρνοντας τα παραπάνω υπ΄όψη μου, νομίζω ότι μπορείς και να πεισθείς ή μάλλον ξέρεις, είναι μερικές φορές που διαπιστώνουμε πράγματα και καταστάσεις και θέλουμε να διαψευσθούμε. Ίσως να σου συμβαίνει και αυτό.
Εμένα μου συμβαίνει πολλές φορές.Καταγγέλλω κάτι με την ελπίδα να βρεθεί κάποιος να με διαψεύσει.Μιλώ σε σχέση με το κόμμα.
Αν είχες την ευκαιρία να διαβάσεις και άλλα κείμενα σε παλαιότερες αναρτήσεις μου, ίσως και να μην χρειαζόταν να γράψω ξανά μανά μια σειρά πράγματα και επιχειρήματα για να καταλάβεις τι εγώ νομίζω και θεωρώ ορθό.
Το πρώτο πράγμα λοιπόν είναι ότι το πρόβλημα με το οποίο είναι αντιμέτωποι οι λαοί, είναι πρόβλημα του συστήματος που έχει εξαντλήσει τα περιθώρια του και δεν μπορεί πλέον να διαχειριστεί τα αδιέξοδά του.
Το δεύτερο που συνάγεται από το πρώτο, είναι ότι μέσα στα πλαίσια του καπιταλισμού δεν μπορεί σήμερα να προκύψει καμιά λύση προς όφελος του λαού.
Το συμπέρασμα λοιπόν που αβίαστα προκύπτει είναι ότι μόνον με την ανατροπή του μπορούμε να δούμε "άσπρη μέρα"
Είναι αυτό που λέμε ότι ο καπιταλισμός, ανθρώπινο πρόσωπο δεν μπορεί να αποκτήσει και αυτό, γιατί από την φύση του υπάρχει μόνον από την εκμετάλλευση των εργαζομένων.
Το τρίτο είναι και το σημαντικό.Πώς θα ανατραπεί;
Για να ανατραπεί το καπιταλιστικό σύστημα χρειάζονται κάποιες προϋποθέσεις και η πρώτη είναι, να έχει εξαντλήσει τα όριά του, να είναι δηλαδή ώριμες οι αντικειμενικές συνθήκες και αυτές, όχι μόνον ώριμες είναι έχουν σαπίσει και μας πέφτουν στο κεφάλι.
Εκτός από τις αντικειμενικές συνθήκες όμως, πρέπει να είναι ώριμες και οι υποκειμενικές συνθήκες. Μάλιστα να συμπέσουν οι Αντικειμενικές με τις υποκειμενικές.

blackbedlam είπε...

Σε συνέχεια από το προηγούμενο για τον Τσαβες

Να υπάρχει αναπτυγμένη Ταξική συνείδηση.Να υπάρχει οργανωμένη δύναμη της εργατικής τάξης.
Αυτό όμως έχει μια προϋπόθεση:
Δυνατό Κομμουνιστικό Κόμμα.
Κομμουνιστικό Κόμμα που θα βασίζεται στις αρχές του Μαρξισμού Λενινισμού.
Αλλά η δύναμη ενός ΚΚ δεν προκύπτει από το υπερπέραν, αλλά από την συμμετοχή σε αυτό όλο και ποιο συνειδητοποιημένων ατόμων.
Ατόμων που θα αναπτύσσουν τις γνώσεις τους, που θα τις πλουτίζουν από την καθημερινή πάλη, από την καθημερινή επαφή και από τους δεσμούς με τον κόσμο. Που θα έχουν την δυνατότητα να πείσουν και να εμπνεύσουν,που μέσα στην οργάνωση θα συμβάλουν με τις απόψεις και τον προβληματισμό τους.
Τι να κάνουμε, ό καπιταλισμός έχει πολλά μέσα, πολλούς μηχανισμούς, αλλοτριώνει συνειδήσεις, παραπληροφορεί και χειραγωγεί.
Τα μέλη του κόμματος δεν μεγάλωσαν, δεν διαπαιδαγωγήθηκαν σε μια άλλη διάσταση, είμαστε όλοι παιδιά του καπιταλισμού.
Και ποιος είναι, που είναι ο ρόλος του κομμουνιστικού κόμματος θα μου πεις.
Και δεν θα έχεις και άδικο γιατί το ΚΚ υπάρχει μόνον για να συμβάλλει ώστε να αναπτυχθεί η ταξική συνείδηση να οργανώσει τους εργαζόμενους και να τους οδηγήσει στην Λαϊκή, εργατική κυριαρχία.
Από την μια, γιατί από την άλλη θέλεις να τα΄κούσεις, φιρί φιρί το πας.
Ρητορική αδεία, κάνω χρήση β ενικού και δεν εννοώ φυσικά,εσένα προσωπικά.
Αλλά όταν σου χτυπούσα την πόρτα να σου πω να έρθεις στην συγκέντρωση για κάποια αιτήματα δικά μας, δικά σου, εσύ μου έλεγες ότι έχεις να παραδώσεις.
Όταν σου χτυπούσα για να πάρεις τον Ρίζο μπας και ξεστραβωθείς, εσύ μου έλεγες ότι έχεις να μαγειρέψεις.
Όταν σου έλεγα να κατέβεις στην απεργία, φοβόσουν μην κακοκαρδίσεις το αφεντικό και κινδυνέψει η θεσούλα σου,όταν σου έλεγα να ψηφίσεις ΚΚΕ, εσύ είχες επενδύσει στην θεσούλα που σου έταξε για το βλαστάρι σου, ο βουλευτής, ο ψευτάκος και πολιτικάντης του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Μην νομίζεις ότι τελειώνει εδώ το πράγμα, έχει και συνέχεια, για την συμπεριφορά των κομματικών μελών, πόσο και αν βοηθάνε στην ανάπτυξη του κόμματος, πόσο και αν συμβάλουν στην αναγκαία σύνθεση των απόψεων, στην ορθότερη εφαρμογή τους και πολλά πολλά άλλα που μπορεί να τους προσάψει και να τους χρεώσει κανείς.

Σημασία έχει να κατανοηθεί ένα πράγμα. Καλή είναι η κριτική, αναγκαία και απαραίτητη, αλλά πάνω απ΄όλα η συμμετοχή μας στα κοινά, η συμμετοχή μας στους αγώνες, η ανάπτυξη της ταξικής μας συνείδησης, η συνείδηση ότι χωρίς ΚΚ δεν μπορεί να πάει βήμα μπροστά η υπόθεση και ότι η δική μας συμβολή,(λέω συμβολή και όχι υποχρεωτικά συμμετοχή) σε αυτό,(στο κίνημα) μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο.
Να είσαι καλά.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...