Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

24η Αυγούστου να κηρυχτεί ημέρα Εθνικής συναίνεσης και αναγέννησης!



του Ηλ.Μακρή
Άνοιξε ο δρόμος της συναίνεσης!

Η Εθνική συναίνεση είναι γεγονός! 

Επιτέλους μπορούμε να ελπίζουμε!

Η επιδίωξη όλων των παραγόντων,των υψηλά ιστάμενων που καθορίζουν πλέον την ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων στον πλανήτη και με μοναδικό  γνώμονα την "σωτηρία των λαών" είναι πραγματικότητα.
Δικαιώθηκαν οι προσδοκίες τους, δικαιώθηκαν οι αγώνες και οι προσπάθειές τους προς την κατεύθυνση της επίτευξης  της  συναίνεσης, για την "σωτηρία" της οικονομίας, των πολιτών,  της ίδιας της χώρας.

Δικαιώνεται Ο Όλι Ρεν που απαιτούσε "πολιτική συναίνεση" χαρακτηρίζοντάς την
"ζήτημα θεμελιώδους εθνικής υπευθυνότητας,όλων των πολιτικών δυνάμεων", τον περασμένο Μάιο.

Συναίνεση ζητούσαν και οι Γάλλοι από τον Αντώνη, κατά την εκεί επίσκεψή του  τον Ιούνιο.
Να υπάρξει υπεύθυνη στάση από τις πολιτικές δυνάμεις στην δύσκολη χρονική συγκυρία του είχε  ζητήσει ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Φιγιόν

«Τη συναίνεση των κομμάτων της αντιπολίτευσης και κυρίως της Ν.Δ. για τους στόχους του Μνημονίου και την προώθηση των αποκρατικοποιήσεων θέτει ως προϋπόθεση η Ευρωζώνη στην Ελλάδα για να συμφωνήσει στη χορήγηση νέου δανείου, που θα ‘ξεμπλοκάρει’ και την εκταμίευση της 5ης δόσης.
Έγραφε η Καθημερινή στις 17/5

Μάχη για την συναίνεση των δύο μεγάλων κομμάτων έδωσε και ο Μπαρόζο, τονίζοντας ότι 
"είναι εξαιρετικά σημαντικό να συνειδητοποιήσει ο Ελληνικός λαός   την ανάγκη  επίτευξης εθνικής συναίνεσης"

Αλλά και ο Ζ.K. Γιούνκερ  υπογράμμιζε την ανάγκη να επιτευχθεί πολιτική συναίνεση σε σχέση με την εφαρμογή του Μνημονίου στην Ελλάδα, ξεκαθαρίζοντας ότι είναι ,εκ των ων ουκ άνευ για την ομαλή συνέχιση της χρηματοδότησης.
Τόνιζε μάλιστα ο πρόεδρος του  Εurogroup,σε μήνυμά του για τη ανάγκη ύπαρξης διακομματικής συμφωνίας προς τον Σαμαρά,
“.....σε ένα θέμα που είναι εθνικό και όχι κομματικό και δεν αφορά μόνο το ΠΑΣΟΚ”».

Εχθές λοιπόν οι αγώνες απέδωσαν καρπούς, επετεύχθη η πολυπόθητη συναίνεση.
Ο κύριος Σαμαράς κάτω από την πίεση των γεγονότων και με υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός μας, έβαλε στην άκρη τις όποιες κομματικές  του επιδιώξεις και συναίνεσε!
Μόνο το βαθύ αίσθημα ευθύνης για τα δεινά που έχουν συσσωρευτεί, τους κράτησαν να μην πανηγυρίσουν με βεγγαλικά στο Σύνταγμα.
Όμως, οι εφημερίδες και οι συνεπείς δημοσιογράφοι που χρόνια τώρα πασκίζουν για την "αντικειμενική ενημέρωση" και δίνουν καθημερινά την μάχη έχοντας συνείδηση του ρόλου τους απέναντι στους πολίτες, γνωρίζοντας ότι αποτελούν "βασικό συντελεστή και πυλώνα της λειτουργίας του πολιτεύματος και της δημοκρατίας",δεν κρατήθηκαν και πανηγύριζαν ως αρμόζει μπροστά  σε ένα τέτοιο βήμα, όπως αυτό που επετεύχθη με την ψήφιση του νομοσχεδίου για την παιδεία.
Και πάντα, προσβλέποντας στην διεύρυνση της συναίνεσης.

Γράφει η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: " Συναίνεση, που προσλαμβάνει ιστορικό χαρακτήρα".....

 Τα ΝΕΑ γράφουν χωρίς να μπορούν να κρύψουν, από διακριτικότητα πάντα,  τον ενθουσιασμό τους :
"Υπάρχουν και ευτυχισμένες στιγμές στον δημόσιο βίο μιας χώρας. Και προκαλούν αντίστοιχα συναισθήματα στους πολίτες της. Ιδίως σε περιόδους κρίσης.
Αυτά τα συναισθήματα είχαν καιρό να τα νιώσουν οι Έλληνες πολίτες".......... Και συνεχίζουν:
"Από χθες αυτή η αρνητική παράδοση έσπασε".
..................................
"Η κυβερνητική παράταξη, η αξιωματική αντιπολίτευση και τα μικρότερα κόμματα - πλην εκείνων της Αριστεράς - άλλαξαν την ατμόσφαιρα".
 «ΤΑ ΝΕΑ» έχουν κάθε λόγο να επιχαίρουν γι' αυτή την - ιστορική - εξέλιξη".......

......."Δεν έχουμε την ψευδαίσθηση ότι ο δημόσιος βίος δεν θα επιστρέψει στις άσκοπες αντιδικίες και στις μικροκομματικές σκοπιμότητες.Αλλά τώρα το ρόδι έσπασε.
Υπάρχει ένα στοιχείο αναφοράς. Ένα υπόδειγμα που θα δείχνει τον δρόμο για τα μείζονα και τα σπουδαία.
Από αυτή την άποψη η χθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή συνιστά τομή στα πολιτικά μας πράγματα"


 Με ανάλογο ενθουσιασμό έγινε δεκτή η συναίνεση και από το "Έθνος" και από την "Ημερησία"


Έλληνες πολίτες μπορείτε να Ευτυχείτε!
Μπορείτε ακόμη και να αισθάνεστε εθνικά υπερήφανοι.

Να απεγκλωβιστείτε επιτέλους από την μιζέρια,  τις άναρθρες κραυγές και την καταγγελτική γλώσσα όσων επιβουλεύονται την δημοκρατία μας και κάνουν λόγο για 777.872 ανέργους.
Στους οποίους μάλιστα, το αμέσως επόμενο διάστημα και με βάση έρευνα της ΑΔΕΔΥ, θα προστεθούν άλλοι 250.000 από τις 183.000 επιχειρήσεις που θα βάλουν λουκέτο.
Η κυβέρνηση έχει προβλέψει τα πάντα, "στη βάση των συμφερόντων της εργατικής τάξης". Προκηρύσσει  55.000 θέσεις εργασίας!
Μακρυά από "αδιαφανείς διαδικασίες" και με αίσθημα  ευθύνης, μακρυά από "ρουσφέτια", μακρυά από την "πολιτική της ομηρίας" και μέσω των ΜΚΟ που θα εισπράττουν μόνον 250 ευρώ για κάθε 5μηνη πρόσληψη.14.000.000 θα διατεθούν στις ΜΚΟ
Οι δε εργαζόμενοι που θα "ωφεληθούν" από το πρόγραμμα, θα εισπράττουν  625 ευρώ τον μήνα για 5 μήνες! Συνολικά θα πάρουν για την χρονιά  3.125 ευρώ!
Τα νέα  μέτρα που ακολουθούν από τον Σεπτέμβρη, είναι και αυτά προσαρμοσμένα για την "Σωτηρία" του λαού και της χώρας.
Όσο για τα λουκέτα που μπαίνουν, ο υπουργός μας Ευαγ.Βενιζέλος,έδωσε την εξήγηση για να μην υπάρχουν παρερμηνείες.
Κλείνουν είπε, γιατί δεν έχουν "ταυτότητα",δεν έχουν "Στυλ",δεν έχουν "χαρακτήρα" !
Φταίνε οι ίδιοι οι μικρομεσαίοι που δεν έχουν φαντασία,  προσωπικότητα και εφευρετικότητα.
Δεν είναι σε θέση να πιάσουν τον σφυγμό της αγοράς.
Γι΄αυτό σας λέω απεγκλωβιστήτε!
Ένας νέος άνεμος φυσάει στην χώρα μετά την συναίνεση και οι πολίτες μπορούν να είναι αισιόδοξοι.

Το πιθανότερο είναι τον Οκτώβρη να βρεθούμε μπροστά στις κάλπες.
Και τότε, θα πρέπει να θυμόμαστε την θυσία της ΝΔ για το καλό της χώρας και του λαού μας.
Να μην ξεχάσουμε ότι η ΝΔ ψήφισε τον Ιούνη, μόνο τα 22 από τα 49 άρθρα του εφαρμοστικού νόμου του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, μόνον!
Να θυμόμαστε όπως πολλές φορές έχει τονίσει ο Σαμαράς, ότι η πατρότητα της πρότασης για την "αξιοποίηση" της δημόσιας περιουσίας, ανήκει σε αυτόν και στην ΝΔ.
Να θυμόμαστε, ότι ο Σαμαράς στο ΕΚΟΝΟΜΙΣΤ δήλωνε:
«η σημερινή Νέα Δημοκρατία είναι το κόμμα που στηρίζει το επιχειρείν, γιατί χωρίς επιχειρηματίες δεν υπάρχουν επενδύσεις, δεν υπάρχει ανάπτυξη, (...) δεν υπάρχει οικονομία»(!).
Μην επιχειρήσετε να δώσετε απάντηση στο τι θα συνέβαινε χωρίς τους εργαζόμενους, μην αναρωτηθείτε πως στο διάβολο  βρέθηκαν τα κέρδη στα χέρια των επιχειρηματιών για να τα επενδύσουν και πως αυγατένουν.

 Να θυμόμαστε λοιπόν, ότι μεταξύ των 22 άρθρων που ψήφισε η ΝΔ, συμπεριλαμβάνονται και οι περικοπές των δημόσιων δαπανών.(παιδεία,υγεία,κτλ).
Συμπεριλαμβάνονται και ο περιορισμός προσλήψεων σε κρατικούς φορείς,μείωση των υπερωριών,ειδική εισφορά αλληλεγγύης και όσον αφορά τα εργασιακά και τα ασφαλιστικά θέματα, η ΝΔ ψήφισε το άρθρο 42 που αφορά την διευθέτηση του χρόνου εργασίας, αυτό δηλαδή που λέμε ευέλικτες ή ελαστικές  σχέσεις εργασίας.
Μην ξεχνάτε ότι η ΝΔ ψήφισε στην βουλή την παροχή εγγυήσεων 30 δις για τις τράπεζες.
Αλλά κυρίως να θυμόμαστε  ότι ο Πρόεδρος της ΝΔ στις 18/5 στο Συνέδριο του ΕΚΟΝΟΜΙΣΤ αλλά και  κατ΄επανάληψη, έχει δηλώσει ότι η "διαφορά" του με το ΠΑΣΟΚ είναι η πεποίθηση ότι το κόμμα του και ό ίδιος προσωπικά, θα μπορέσουν να διαχειριστούν με μεγαλύτερη επιτυχία και αποτελεσματικότητα τις ρυθμίσεις που ορίζει το μνημόνιο, το μεσοπρόθεσμο και ότι αλλά εκτιμούν και επιβάλλουν οι πατρόνες μας για το καλό, πάντα για το καλό της χώρας.
Η "διαφορά" του είναι στις μεθόδους της εφαρμογής του μνημονίου και όχι βέβαια στο μνημόνιο.

Για το συμφέρον της χώρας, για το συμφέρον της μεγάλης οικογένειας της ΕΕ, μπαίνουν στην άκρη τα "μικροκομματικά συμφέροντα" και "πορευόμαστε αντάμα"!
Πως λέγαμε χέρι με χέρι με τον Καρατζαφέρη;
Όλοι με μια φωνή,σαν μια γροθιά!


Και μιας και τα πράγματα έχουν φτάσει, τα οδηγήσαμε σε οριακό σημείο όλοι μαζί,μιας και μαζί  τα φάγαμε, όλοι μαζί θα τα αντιμετωπίσουμε.
Κυβέρνηση Εθνικής Συναίνεσης μακρυά από τον δικομματισμό που τόσα χρόνια ταλάνισε την χώρα.
Τώρα ανάγκη να πορευτούμε όλοι μαζί ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, λάος και όποια άλλη τσόντα προκύψει.Τι δηλαδή θα αφήσουμε απ΄έξω την Ντόρα;

Κάθε κλακαδόρος χωράει στην μεγάλη αγκαλιά μας.

Να μην ξεχάσουμε ότι στις 15 του Ιούνη το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ ετοιμάζονταν να ανακοινώσουν την συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας.Αυτό που τότε από κακή θέση της σελήνης απέτυχε, σήμερα έχει όλες τις προϋποθέσεις να επιτευχθεί γιατί είναι Εθνική ανάγκη.
Μετά και τις δηλώσεις του Δασκαλόπουλου του ΣΕΒ
......"να αποτελέσει πρόκριμα για την επίτευξη συναίνεσης και σε μια σειρά κρίσιμων ζητημάτων όπως το φορολογικό και η συνταγματική αναθεώρηση" αλλά και την τοποθέτηση  της κυρίας Άννας που μεταξύ άλλων δήλωσε:
"Είναι μια ιστορική μέρα"......

Ξανανθίζει το χαμόγελο στα χείλη των Ελλήνων.

Προτείνω να..... προτείνουμε η  24η  Αυγούστου  εκάστου  έτους,  να κηρυχτεί ήμερα εθνικής συναίνεσης και αναγέννησης.






16 σχόλια:

TRASH είπε...

Πιθανόν να βλέπουμε και μία πρόβα τζενεράλε για μετεκλογικές συγκυβερνήσεις. Εάν κάτι τέτοιο προκύψει τελικά, θα τεθούν και αρκετά ζητήματα για τον χειρισμό καταστάσεων, με το ΚΚΕ πλέον σε ρόλο θεσμικής (γιατί ουσιαστική είναι εδώ και χρόνια) αντιπολίτευσης, με ό,τι αυτό συνεπάγεται τόσο πρακτικά, όσο και σε δυνειτικά...

blackbedlam είπε...

Καλησπέρα Trash
Όλα είναι προγραμματισμένα από καιρό πριν.
Και πως θα συγκυβερνήσουν και πως θα καταστείλουν το κίνημα και πως θα παρέμβουν στις συνειδήσεις και πως θα μας οδηγήσουν σ΄έναν μεταμοντέρνο μεσαίωνα και πως θα εξοντώσουν μέρος των παραγωγικών δυνάμεων για να μπορέσουν να συνεχίσουν έστω και για λίγο διάστημα την κυριαρχία του κεφαλαίου.
Μα το πρόβλημα δεν λύνεται με τις εκλογές.
Ο εφιάλτης της ανεργίας, της ανέχειας, της φτώχειας, δεν θα λυθεί. Θα επιδεινώνεται έτσι και αλλιώς με όποια κυβέρνηση μέσα στα πλαίσια του συστήματος.Το ζήτημα λοιπόν κατά την γνώμη μου είναι, πως εντείνουμε τους ρυθμούς μας για την ανάπτυξη ενός κινήματος ταξικού, που να μπορεί να αντιμετωπίσει την βάρβαρη επέλαση του κεφαλαίου και των πολιτικών του εκπροσώπων.
Πως θα συμβάλλουμε, να πείσουμε και να εμπνεύσουμε τον κόσμο του μόχθου, να τον ακούσουμε, να ανταλλάξουμε απόψεις, να συνθέσουμε απόψεις, να μετουσιωθεί το ταξικό ένστικτο σε ταξική συνείδηση με άμεση προοπτική την ανατροπή του.
Έχουμε τα εφόδια;Ναι τα εφόδια τα έχουμε έχουμε στην διάθεσή μας τον Μαρξισμό Λενινισμό αλλά, έχουμε συναντηθεί μαζί τους;
Χρειάζεται πολύ δουλειά δυστυχώς και ενώ ήταν μια ιστορική ευκαιρία για την εργατική τάξη, δεν μπόρεσε αυτή να ανταποκριθεί στον ιστορικό της ρόλο.
Απαιτείτε να αναπτύξουμε όλες μας τις δυνάμεις, να μην βγάζουμε από το μυαλό μας ότι βρισκόμαστε σε έναν ανελέητο πόλεμο και σαν τέτοιο πρέπει να τον αντιμετωπίσουμε.
Oi εκλογές για τους κομμουνιστές δεν είναι τίποτα άλλο από την καταμέτρηση των δυνάμεών τους.
Οι εκλογικές έδρες για τους κομμουνιστές δεν είναι τίποτε άλλο από ένα ακόμη μετερίζι, για τους αγώνες τους από καλύτερες θέσεις.
Όλα τα άλλα γίνονται στους καθημερινούς αγώνες στους δρόμους, στην συνοικία, στους συλλόγους, στις γειτονιές, στα σωματεία, στους χώρους δουλειάς.
Καλή δύναμη σε όλους μας.

koulpa είπε...

γειά σου bb μου ρεμπέτησα.. :) :)
δε ξέρω ρε παιδί μου.. το προηγούμενο του μαχαίρι.. μου θύμισε πως ένοιωσα στις αρχές της γιουγκοσλαβίας.. τι τη θέλουν τη συνένεση;..
κι από αυτό το λαό.. που η επανάστασή του πάει διακοπές.. πόση απογοήτευση μπορώ να αντέξω;.. :) :)
την καληνύχτα μου :) :)

VAD είπε...

Αντε,αυτοι κάνουν τη δουλειά τους,τη συναινεση στο χώρο της Αριστεράς πότε θα τη δούμε;Εκει να συμβεί,να δεις πώς πάμε μπροστά,αλλιώς οι άλλοι θ'αλωνίζουν όπως πάντα...

frakalee είπε...

Όλα είναι προγραμματισμένα από καιρό πριν.
Και πως θα συγκυβερνήσουν και πως θα καταστείλουν το κίνημα και πως θα παρέμβουν στις συνειδήσεις και πως θα μας οδηγήσουν σ΄έναν μεταμοντέρνο μεσαίωνα και πως θα εξοντώσουν μέρος των παραγωγικών δυνάμεων


Προσεξε να δεις τι λες τωρα. Οι κακοί της υπόθεσης εχουν πρoγραμματίσει τα πάντα με ακρίβεια.
Πως θα συγκυβερνήσουν,πως θα καταστείλουν,πως θα παρέμβουν,πως θα οδηγήσουν, πως θα εξοντώσουν.

Εάν αυτό είναι αληθές τότε αυτοί οι τύποι (οι κακοί) είναι τα πιο έξυπνα, τα πιο οργανωμένα, τα πιο πειθαρχημένα και τα πιο ταλαντούχα άτομα στον πλανήτη.

Εσείς απο την αλλη δεν διαθέτετε τίποτε απο αυτό το σύνολο των δεξιοτήτων παρά μόνο μίσος για τον..καπιταλισμό.

Εμμεσα λοιπόν προκύπτει το συμπέρασμα ότι σύμφωνα με τη λογική σου θα πρέπει να φύγουν οι πλέον ικανοί (έστω και κακοί) και να έρθουν στα πράγματα οι πλέον ανίκανοι (έστω και εάν είναι ηλίθιοι).

Ωραίος τρόπος για να πάμε όλοι μαζί κατά διαόλου.

Ευμένης είπε...

Καλημέρα ΒΒ
Δεν νομίζω να σε ξενίζει η ικανότητα της άρχουσας αστικής τάξης,να εφευρίσκει νέους τρόπους για να διαιωνίζει την κυριαρχία της. Να είσαι σίγουρη ότι έχει και άλλους άσσους στο μανίκι της, όσο πιο πολύ την στριμώχνει το μαζικό λαϊκό κίνημα, τόσο και θα παρουσιάζει νέα όπλα στο πεδίο της καθημερινής μάχης.
Εμείς έχουμε κατανοήσει πιο είναι το νόημα της εξυμνούμενης δήθεν ελευθερίας μας στις πολλές επιλογές; όταν η μόνη που μας επιτρέπουν είναι η τήρηση των νόμων τους.
Αλήθεια τι γίνεται τώρα που ο ενθουσιασμός για το κίνημα της πλατείας έχει κοπάσει; που είναι όλοι αυτοί οι κόλακες των "αγανακτισμένων"; μετατράπηκαν πιά σε θλιβερούς εκφωνητές επικήδειων.
Ποιά άλλη τύχη θα μπορούσε να έχει άραγε ο αγώνας ανθρώπων που ξεφωνίζουν για το δίκιο τους, ενάντια σε εξουσίες που αγαπάνε τους ανήμπορους και ακίνδυνους ανθρώπους.
Αλήθεια από πότε οι χορτάτοι κατανοούν τους νηστικούς; απεναντίας βρίζοντας τους και λοιδορώντας τους, σε καθημερινή βάση από τα ΜΜΕκφοβισμού τους κάνει να νοιώθουν ενοχές.
Μην αφήνεις την πίκρα να ξεχειλίσει το ποτήρι, στόχος μας είναι ότι κάποτε πρέπει ο λαός να καταλάβει, ότι ο αγώνας του δεν πρέπει να είναι μόνο για το ψωμί.
Να προσεγγίσουμε όλους αυτούς τους ανθρώπους με τ' απολιθωμένα όνειρα, και να τους πείσουμε ότι έχουν να κάνουν με μεταλλαγμένους ανθρώπους που ασκούν διατεταγμένη υπηρεσία, με στόχο την εξαθλίωση τους, γιατί έτσι επιβάλει η άνοδος κερδοφορίας του κεφαλαίου.
Και επειδή ουδέν κακόν αμιγές κακού μέσα από την ήττα του κινήματος των "αγανακτισμένων" έγινε φανερό για όλους πια, πως είναι άλλο μια "αυθόρμητη" εξέγερση, και άλλο ο ξεσηκωμός ταξικού προσανατολισμού.
Χαρά μας που τους αναγκάσαμε να κάψουν ένα χαρτί τους την συναίνεση.
Καλή δύναμη σ' όλους για τους αγώνες που έρχονται.

μαχαιρης είπε...

Θελω πολυ να εχεις δικιο φιλη μου...

μαχαιρης είπε...

Frakalee
Φοβερο το δηθεν συμπερασμα σου φιλε...!!
Λογικοφανεστατο...
Μεχρι και αναρτηση..Πανω στη λογικη
αυτη με προκαλεις να κανω...
Θα ερθεις να διαβασεις και να σχολιασεις;;

blackbedlam είπε...

Coulpa Αντί να αφήσουμε την απογοήτευση να μας πάρει από κάτω, λέω μήπως να βάλουμε μπρος τις μηχανές.

Να γίνουμε εμείς εκείνοι που θα απογοητεύσουμε αυτούς που μας επιβουλεύονται.Αρκετά τους αφήσαμε ανενόχλητους να εφαρμόζουν τα προγράμματα για την δική τους διάσωση και σε βάρος μας.

Καιρός να περισώσουμε και εμείς την ζωή και το μέλλον μας

Καιρός είναι να σταθούμε στα πόδια μας ο καθένας, πρώτα με τον εαυτό του και την απόφασή του και ποτέ μόνοι μας. Να βρεθούμε μαζί με όλους όσους βρίσκονται αντιμέτωποι με την ανεργία, την φτώχεια, παντού όπου υπάρχουν, να στηριχτούμε σε αυτούς και να τους στηρίξουμε, να δραστηριοποιηθούμε με αυτούς, να στήσουμε επιτροπές παντού, στα σωματεία, στις γειτονιές, όπου υπάρχει και χτυπά η καρδιά των ανθρώπων του μόχθου.

Ας το πάρουμε χαμπάρι δεν μπορούμε πια να περιοριζόμαστε σε φραστικές καταγγελίες, δεν βγάζει πουθενά η αγανάκτηση και το να μιζεριάζουμε μεταξύ μας.

Ανοίγουμε την πόρτα και βγαίνουμε έξω, είναι σίγουρο ότι με αυτήν την απόφαση θα οδηγηθούμε εκεί που απαιτούν οι καιροί.

blackbedlam είπε...

Vad Δεν θα διαφωνήσω μαζί σου, μόνον να προσθέσω θέλω για να μην υπάρχουν παρερμηνείες.

Αυτοί που συναινούν και συναίνεσαν, το έκαναν στην βάση των κοινών τους συμφερόντων.Μην κοιτάς που κοκορομαχούν τάχα μου.

Είναι σημαντικό αυτό."Των κοινών τους συμφερόντων" Έτσι και η όποια συναίνεση επιχειρηθεί στον στρατόπεδο της εργατικής τάξης, πρέπει να βασίζεται σε κοινά συμφέροντα σε κοινές επιδιώξεις .Έχει σημασία με ποιους συναινείς και με τι όρους, τι στόχους, προς πια κατεύθυνση.Η συναίνεση δεν μπορεί να γίνει αυτοσκοπός.

Φαντάζεσαι να συναινέσουν δύο παρατάξεις, κόμματα, οργανισμοί ή οτιδήποτε, που ο ένας μιλάει για την ανάγκη της ανατροπής του συστήματος και ο άλλος να εκτιμά ότι τα οφέλη της εργατικής τάξης μπορεί να προκύψουν και μέσα στα πλαίσια του ίδιου του συστήματος.

Αυτό δεν θα είναι συναίνεση, αυτό θα είναι κοροϊδία, αποπροσανατολισμός και επικίνδυνες επιλογές σε βάρος των συμφερόντων της εργατικής τάξης,γιατί δεν θα κάνει άλλο τίποτα παρά να διαιωνίσει την κυριαρχία του ταξικού εχθρού.

Όμως όπως και να έχει το πράγμα, ναι, πάντα υπάρχουν μίνιμουμ στόχοι άμεσης αντιμετώπισης, που στα πλαίσια της πάλης για την επίτευξή τους και μέσα από τους καθημερινούς αγώνες που έτσι και αλλιώς απαιτούνται, να μπορέσει να αναπτυχθεί η ταξική συνείδηση, προϋπόθεση απαραίτητη για την επίτευξη των σκοπών και των στόχων
Blogger

blackbedlam είπε...

frakalee
Σήμερα λοιπόν που προσαρμόστηκες στο πνεύμα των φίλων που συνομιλούμε και είσαι ευγενικός θα σου πω μια καλησπέρα.
Το ζήτημα που βάζεις σήμερα, είναι απλό να απαντηθεί και είμαι σίγουρη ότι μπορείς να το απαντήσεις μόνος σου, αν αποβάλεις από το μυαλό σου (κάνε μία προσπάθεια, δεν είναι εύκολο το ξέρω) όσα σου έχουν στηβιάσει (μην μου παρεξηγιέσε, με καλή πρόθεση σου το λέω και πολύ κατανόηση πίστεψέ με)
Αποστασιοποιήσου και απάντησε μόνος σου για τους "καλούς και τους κακούς".
Κοίτα γύρω σου, δες τι συμβαίνει, κοίτα και μάθε ποιος παράγει τον πλούτο,δες ποιος έχει τους μηχανισμούς στα χέρια του, κοίτα από πόσο μακρυά έρχεται η κυριαρχία τους και είμαι σίγουρη ότι δεν θα ξαναρωτήσεις τέτοια πράγματα.
Ξέρεις είναι στοιχειώδη ζητήματα, απαντημένα όλα αυτά.
Και μα τον Ισνογκουντ, με πας πάλι στο νηπιαγωγείο. Μου είναι δύσκολο, κατάλαβε και συ μερικά πράγματα.
Να ξέρεις όχι μόνον καλοί άνθρωποι είμαστε, γι΄αυτό παλεύουμε για το δίκιο, αλλά και αρκετά έξυπνοι να ξέρεις, γιατί μπορέσαμε και ξεφύγαμε από την προπαγάνδα τους, από τον αποπροσανατολισμό και την χειραγώγηση τους .Γιατί δεν παραδοθήκαμε.
Αυτά για τα οποία μιλάμε, είναι δύσκολο να τα καταλάβουν όσοι έμειναν πολιτικά ανώριμοι και απαίδευτοι, γιατί αυτό επιδίωξαν και αυτό πέτυχαν με τους μηχανισμούς τους.
Και δεν είναι προσωπικό αυτό που σου λέω, αφορά όλους εκείνους που μεγάλωσαν μέσα στο καπιταλιστικό σύστημα και τους έμαθαν να σκέπτονται με αυτόν τον τρόπο.
Είσαι πεισματάρης γι΄αυτό και νομίζω ότι μπορείς να απεγκλωβιστείς,γιατί θα το ψάξεις.
Στην σημερινή συγκυρία όμως να ξέρεις, είσαι υποχρεωμένος να αποφασίσεις με ποιους θα πας και ποιους θα αφήσεις
Να είσαι καλά που σεβάστηκες σήμερα,όπως έχεις υποχρέωση,το χώρο που βρίσκεσαι .
Καλή σου εβδομάδα και άκου τον Μαχαίρη, διαβασε να δεις τι λέει και κείνος.

blackbedlam είπε...

Ευμένη και φυσικά δεν με ξενίζει η ικανότητά τους.
222 χρόνια κυριαρχίας, συσσώρευσαν μεγάλη εμπειρία και δυνατούς μηχανισμούς.
Επιστήμονες στο είδος τους για την χειραγώγηση συνειδήσεων.
Με μια τέτοια όμως λογική που λέει είναι δυνατοί, έχουν μηχανισμούς, είναι επιστήμονες, έχουν εφεδρείες, κτλ και επειδή θα εκσυγχρονίζουν διαρκώς όλους αυτούς τους μηχανισμούς, μην οδηγηθούμε στην άποψη ότι δεν μπορεί να γίνει τίποτα αφού τόσα χρόνια δεν μπορέσαμε, ενώ θα "έπρεπε".
Είναι λοιπόν το ζήτημα πως εμείς κατανοούμε τον ρόλο μας και πως τον υπηρετούμε πιο αποφασιστικά πιο αποτελεσματικά.

Το κίνημα της πλατείας λες.Το κίνημα της πλατείας έδειξε πράγματα, έδειξε μέχρι που μπορούν να φτάσουν τα επιτελεία τους, έδειξε την προσπάθεια χειραγώγησης των συνειδήσεων, έδειξε την δύναμη των μηχανισμών τους ανάλογα με το τι εκτιμούν (ενθάρρυνση,πατρονάρισμα,καταστολή)Έδειξε όμως και κάτι ακόμη. Την ανάγκη του κόσμου να εκφραστεί.Την Κυριακή δεν θυμάμαι ημερομηνία,εκείνη που ο κόσμος κατέκλυσε τα πάντα,φάνηκε η διάθεσή του να διαμαρτυρηθεί, έκανε φανερή την δυσαρέσκειά του,καταδίκασε τις επιλογές της εξουσίας και ταυτόχρονα την άγνοια, την αμηχανία,τον αποπροσανατολισμό του και την αδυναμία του να δώσει καθοριστική απάντηση.

Έβαλε όμως και ένα ζήτημα. Την ανάγκη σε κείνον που έχει την ευθύνη να παρέμβει για να μετουσιωθεί το ταξικό ένστικτο αυτού του κόσμου σε ταξική συνείδηση.Έβαλε μπροστά μας την ιστορική ευθύνη που φέρει ένα ΚΚ,να οργανώσει και να οδηγήσει την εργατική τάξη στην εξουσία.
Να, το λες και συ: "Να προσεγγίσουμε όλους αυτούς τους ανθρώπους με τ' απολιθωμένα όνειρα, και να τους πείσουμε......Θα συμπλήρωνα και να τους εμπνεύσουμε αυτός είναι ο ρόλος μας και κανένας άλλος.

Πικρία λες Ευμένη.Στην πολιτική και στον πόλεμο δεν παίζουν τα συναισθήματα.Μάχη για την επικράτηση και την υπεράσπιση της ζωής δίνεται και τα συναισθήματα καλός σύμβουλος δεν γίνονται σε αυτές τις περιπτώσεις, μακρυά από μένα η πικρίες και οι απογοητεύσεις.

Μαθηματικά είναι, μετράς τις δυνάμεις σου, ξέρεις τους στόχους σου, ακολουθείς την τακτική σου και την προσαρμόζεις ανάλογα με τις ανάγκες, δεν ξεμακραίνεις από τον στρατηγικό σου στόχο.

Τα συναισθήματα προϋπήρξαν και ήταν δυνατά και συντριπτικά .Δεν τα χάνουμε, δεν τα εκχωρούμε, είναι μέσα στην ψυχή μας είναι ένα με εμάς. Τα φυλάμε σαν φυλαχτό και είναι αυτά τα συναισθήματα για τα πανανθρώπινα ιδανικά που μας οδηγούν στους δρόμους του αγώνα
Καλή εβδομάδα και καλή επίσης δύναμη.

blackbedlam είπε...

Μαχαίρη,κάτι δεν μπορώ να παρακολουθήσω.
Πες μου αλήθεια,σε τί θα ήθελες να έχω δίκιο;

μαχαιρης είπε...

Θα σου στειλω μαιηλ..

meril είπε...

κοίτα να δεις που οι άνθρωποι έχουνε βαλθεί να με κάνουν ευτυχισμένη κι εγώ....

Αγνώμων βρε παιδί μου...
(εντελώς όμως...)

blackbedlam είπε...

Meril φρόντισε να αδράξεις την ευκαιρία.
Δεν μας δίνεται συχνά η ευκαιρία να ευτυχίσουμε,να το θυμόμαστε αυτό στις εκλογές και όχι μόνον.
Μας δείχνουν την έγνοια τους,το ενδιαφέρον τους,και μας αγκαλιάζουν σφιχτά με αγάπη.

Θα έχεις ακούσει για τον θανάσιμο εναγκαλισμό.

Ένα τέτοιο πράγμα

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...