Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

Τώρα είναι ώρα ευθύνης!

  Τώρα είναι ανάγκη για κοινούς αγώνες.
Από το ART EKRAN  με υπογραφή του ιδίου
 
 Μα τι κάνουν; Τι κάνουν;

Είναι απίστευτο,, έχουμε περάσει σε άλλη διάσταση και δεν το ξέρουμε.
Δεν γίνονται αυτά!

Μια πολιτική που έχει οδηγήσει χιλιάδες, στην ανεργία, στην ένδεια, κοντά ένα εκατομμύριο οι άνεργοι που αδυνατούν να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα για την ζωή τους και την ζωή των οικογενειών τους.

Χιλιάδες  οι  ελεύθεροι επαγγελματίες που έβαλαν λουκέτο και κατέβασαν ρολά.

Η μαύρη εργασία, οι ελαστικές μορφές απασχόλησης, το ξετίναγμα και η εμπορευματοποίηση της παιδείας, της υγείας, για πολιτισμό δεν μπορούμε παρά μόνον σαν υπερπολυτέλεια να τον αναφέρουμε.
Οι περικοπές σε μισθούς και σε συντάξεις,η καθιέρωση των  570 ευρώ για τους υπερτυχερούς που θα βρίσκουν εργασία.......,

Και έρχεται ό νέος υπουργός, με κλάματα στα μάτια και πόνο στην καρδιά να μας πει, ότι μας έχει στο νου του, κοιμάται και ξυπνάει με την έγνοια μας.
Αλλά παρά τον πόνο του και επειδή πάνω απ΄όλα η Πατρίς, θα επιβάλει και άλλα μέτρα,για  να μην πτωχεύσουμε!

Έκτακτες εισφορές σε μισθούς και συντάξεις, μείωση του αφορολόγητου ορίου, αύξηση του ειδικού φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης,  μείωση στα επιδόματα ανεργίας,αύξηση του ΦΠΑ στα είδη εστίασης, μειώσεις σε φοροελαφρύνσεις που ίσχυαν  για τις δαπάνες των νοικοκυριών,σε στεγαστικά δάνεια, ενοίκια, φροντιστήρια, κτλ και επαναφορολόγηση των ήδη φορολογηθέντων εισοδημάτων.
Αλλά και  μια σειρά  άλλα μέτρα, που κυριολεκτικά θα τσακίσουν την λαϊκή οικογένεια.

Και όλα αυτά, στο όνομα του να μην πτωχεύσει η "Πατρίς", την στιγμή που ο ελληνικός λαός έχει ήδη πτωχεύσει.
Ανενδοίαστα, χωρίς ντροπή , χωρίς αιδώ

Μήπως να επαναπροσδιορίσουμε τι εστί Πατρίς;
Γιατί τούτοι εδώ, οι εκπρόσωποι του κεφαλαίου, όταν μιλούν για την Πατρίδα, εννοούν μια φούχτα πλουτοκράτες.
Όλα αυτά, στο όνομα της Πατρίδας που  κινδυνεύει, την στιγμή που την ξεπουλάνε.
Στο τέλος θα έχουμε γλυτώσει την Πατρίδα μας, αλλά δεν θα είναι πια δικιά μας,αφού  έχουν ήδη εκχωρήσει  και τα κυριαρχικά της δικαιώματα.

Βάρβαρα μέτρα, που οδηγούν κατευθείαν στην εξόντωση των εργαζομένων και των οικογενειών τους.
Τα χρήματα που θα εξοικονομηθούν από τα μέτρα εξόντωσης, δεν θα πάνε ούτε για μισθούς, ούτε για συντάξεις, ούτε για επενδυτικά προγράμματα.
Προορίζονται για την κάλυψη των δανείων, των τοκοχρεολύσιων, για τις τσέπες των μαυραγοριτών των  αγορών,του διεθνούς  κεφαλαίου.

 Μα τι κάνουν,τι κάνουν;

Από ποιον θα εισπραχθούν αυτά τα χρήματα, από τα ήδη εξαθλιωμένα οικονομικά της Ελληνικής οικογένειας;

Τι κάνουν,που οδηγούν τον κόσμο σε τι στοχεύουν,δεν ξέρουν ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί ο άνεργος, ο συμβασιούχος, ο συνταξιούχος, ο ελεύθερος επαγγελματίας;

Ακόμη και ενάμισι χρόνο πριν, όταν έγραφα κατ΄επανάλυψη, ότι η μόνη διέξοδός τους είναι να εξοντώσουν μεγάλο μέρος των παραγωγικών δυνάμεων, μέρος της εργατικής τάξης,ε, αυτό και με αυτόν τον τρόπο, δεν μπορούσα να το συλλάβω.

Το "Ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος", το έχουν ακούσει;

Ενάμιση χρόνο πριν έγραφα ότι η μόνη δική μας διέξοδος είναι η ανατροπή τους.
Αυτό σήμερα προβάλλει περισσότερο αναγκαίο παρά ποτέ.

Και για να επιτευχθεί αυτό, άλλη επιλογή από την κοινή δράση δεν υπάρχει.

Τώρα είναι ώρα ευθύνης, είναι ανάγκη για κοινούς αγώνες.

Ας μας γίνει συνείδηση αυτό και ας δοθεί αποφασιστική απάντηση με  καθημερινές κινητοποιήσεις, ενάντια στα μέτρα που επιβάλλουν,ενάντια  στο ντόπιο και το διεθνές κεφάλαιο .
 
Ο λαός μας έχει μιαν ευκαιρία.
Απαιτούνται  αγώνες, χρειάζονται θυσίες είναι η αλήθεια, χρειάζεται οργάνωση παντού όπου χτυπά η καρδιά της εργατικής τάξης, όλων των εργαζομένων.

Ο Ελληνικός λαός πρέπει να απαλλαγεί από τις αυταπάτες του.
Μέσα στο σύστημα αυτό, δεν μπορούμε να προσδοκάμε  φιλολαϊκές λύσεις.
Ακόμα και να θέλουν, δεν μπορούν.
Το σύστημα δεν λειτουργεί.

Έχουμε μια ιστορική ευκαιρία και αυτή μπορεί να  αποτελέσει το εφαλτήριο των αγώνων και άλλων λαών της ΕΕ.
Έχουμε μια ιστορική ευκαιρία και πρέπει να την αντιμετωπίσουμε με κοινή οργανωμένη δράση.

Στις  απεργιακές κινητοποιήσεις για τις 27-28/6 πρέπει να μην δουλέψει μηχανή, να μην σηκωθούν ρολά,  να μην γυρίσει προπέλα, να νεκρώσουν τα πάντα, στα εργοστάσια, στα ναυπηγεία, στα γραφεία, στα γιαπιά, παντού όπου υπάρχει εργαζόμενος.

Πρέπει να μετρήσουμε τις δυνάμεις μας, για πραγματικά Γενική Απεργία  Διαρκείας!
Πρέπει να μετρήσουμε τις δυνάμεις μας και πριν κηρύξουν εκείνοι στάση πληρωμών, να κηρύξουμε στάση πληρωμών εμείς.

Δεν υπάρχουν περιθώρια και για άλλο χαμένο χρόνο.

Συντρόφια, η εργατική τάξη ο κόσμος του μόχθου, εκτός από τους χώρους δουλειάς, βρίσκεται και στις γειτονιές, στις πλατείες, να βρεθούμε δίπλα του, να βγούμε στους δρόμους , να ενημερώσουμε και να δώσουμε κουράγιο στον κόσμο, να τον πείσουμε ότι δεν έχει να φοβάται τίποτε άλλο, παρά μόνον τα μέτρα και  τις επιδιώξεις τους.

Αγωνιζόμαστε για την ζωή και την αξιοπρέπειά μας.

Να τους πούμε ότι δεν πρέπει να συμβιβαστούμε με το εφιαλτικό μέλλον που μας ετοιμάζουν.

Να καταλάβουμε και όλοι εμείς,  ότι και όσοι γλυτώσουμε , θα θρηνούμε  πάνω σε πτώματα και σε ερείπια.

Τώρα είναι ώρα ευθύνης για κοινούς αγώνες!











20 σχόλια:

koulpa είπε...

bb μου.. αν δε σταματήσουμε να συγχέουμε το δίκιο ΜΑΣ με τη δικαιωσύνη.. δε βλέπω φως.. αν δεν εγκαταλήψουμε τις πόλεις.. και δεν βρούμε τρόπο να επιβιώσουμε χωρίς τι "βοήθειά" τους.. τσάμπα μιλάμε μου φαίνεται.. αν και μου αρέσει η συζήτηση.. δε παραπονιέμαι :) :)
την καληνύχτα μου :) :)

zeidoron dtsoukas είπε...

ΒΒ μου ξέρουν πολύ καλά τι κάνουν!
Τίποτα δεν γίνεται στην τύχη:ξέρουν ότι τα μέτρα δεν θα γεμίσουν τα ταμεία αλλά θα πλήξουν ολοκληρωτικά την εργατική τάξη κι αυτό είναι που επιδιώκουν.Να φτάσει ο λαός στο αμήν,να του πάρουν και την τελευταία δεκάρα που έχει στην άκρη και μετά να τον αναγκάσουν να πουλήσει κοψοχρονιά ότι ακίνητη περιουσία διαθέτει.
Το θέμα είναι εμείς πότε θα ξυπνήσουμε και να σταματήσουμε το πανηγυράκι της πλατείας και να τους πάρουμε φαλάγγι να πάνε από κει που 'ρθανε.Δεν ξέρω τι και πως θα γίνει μετά αλλά αν περάσει τώρα και το μεσοπρόθεσμο πάει το παιχνίδι χάθηκε.Φτώχεια,δυστυχία και τζάμπα εργατικό δυναμικό για τους φίλους των διαχειριστών μας που θα πάρουν τις χρυσοφόρες ΔΕΚΟ!Ασε δε την ιστορία με τα πετρέλαια,εκεί να δεις φαγοπότι των 7 αδελφών!τις θυμάσαι;Η ταν ή επί τας δεν υπάρχει άλλη λύση!

Albatrus είπε...

οι Άνεργοι στην Ελλάδα με τα δικά μου στοιχεία είναι 2,5 εκατομμύρια

μετράω
1.τους απόφοιτους Άνεργους

2.τους επιδοτούμενους Άνεργους Εργαζόμενους

3.τους ολοχρόνιους Άνεργους που ΔΕΝ επιδοτούνται

4.τους Άνεργους Επαγγελματοβιοτέχνες που φαλιρίσαν και είναι εκτός παραγωγής & χρεωμένοι

για τους τελευταίους ισχύει το και δαρμένος και Γ@μημένος!

ο ΜΑΡΞ το ονόμασε σχετική και απόλυτη εξαθλίωση.

αλλά εμένα με εκφράζει καλύτερα το δαρμένος.

και το Τραγικό είναι οτι,
κάθε μέρα απ'αυτούς δυο περίπου αυτοκτονούν και δεν το ξέρει ΟΥΤΕ η Γειτονιά τους ή η Πολυκατοικία τους

Κώστας Παπαδόπουλος είπε...

την ώρα που συμβαίνουν όλα αυτά σε παννελαδικό επίπεδο σε τοπικό στην Νίκαια εννοώ ο εκλεκτός της κυβέρνησης Ιωακειμίδης θέλει να περάσει την δευτέρα 27/6 στις 20.30 απο δημοτικό συμβούλιο μια "σύμβαση" μνημόνιο την ονομάζει για να προσλαβάνει μέσω της εταιρείας "νόστος" και της περιφέρειας εργαζόμενους τους οποίους τους ονομάζει "ωφελούμενους" για 5 μήνες με μισθό 6οο ευρό . Ετσι θέλει να καλύψει τις ανάγκες του δήμου σε εργαζόμενους για τα ΚΑΠΗ τους παιδικούς σταθμούς την καθαριότητα και τα συνεργεία.
Καμμιά κουβέντα για τα απανωτά μνημόνια παρότι έχουμε ζητήσει εκτακτο δημοτικό συμβούλιο για να γίνει συζήτηση για τα μέτρα παρότι μας βάζουν με τους ίδιους όρους σε εποιτήρηση , είναι για αυτούς σαν να μην συμβαίνει τίποτα . όλα αυτά βέβαια όταν βλέπουν ότι δεν υπάρχει κάτι που να του αντισταθεί να του πεί "μέχρι εδώ" κοιτάμε όλοι μας την πλατεία αλλά πιστεύω ότι τους αφήνουμε να κάνουμε παιχνίδι μόνοι τους χωρίς αντίπαλο .

ELvA είπε...

Eσυ καλη μου φιλη,ΒΒ, τα εγραφες, το ΚΚΕ τα ελεγε, αλλα ο κοσμος δεν τα πιστευε και τωρα που τα μετρα ηρθαν και ερχονται σχεδον καθημερινα σαν καταγιδα, σαν ..σοκ oπως ελεγε και η Νaomi Klein (The Shock doctrine) τωρα θελουν να χρυσωσουν το χαπι και να μας κανουν να δεχθουμε οτι ειναι ''για την Ελλαδα ρε γμτ'' ενω ειναι για τις τσεπες ΤΟΥΣ!
Στις τις 27-28/6 οπως λες κανεις και τιποτα δεν πρεπει να δουλεψει, να νεκρώσουν τα πάντα,μηπως και δωθει το νοημα οτι ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ, πεθαινει ο κοσμος!

Κώστας Παπαδόπουλος είπε...

28/29 ΙΟΥΝΙΟΥ: ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ 48ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ
Η Κίνηση Πολιτών Νίκαιας-Ρέντη "κόντρα στο ρεύμα" στηρίζει την 48ωρη Γενική Πανελλαδική απεργία την Τρίτη 28 και Τετάρτη 29 Ιουνίου ενάντια στην ψήφιση του Μακροπρόθεσμου Προγράμματος από μια κυβέρνηση πλήρως απονομιμοποιημένη, μια κυβέρνηση όχι απλά υπό κατάρρευση, αλλά μια κυβέρνηση που έχει χρόνο ζωής μερικές ημέρες.

Αυτό το σχέδιο δεν πρέπει να περάσει. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε τη λεηλασία του κοινωνικού πλούτου, δεν πρόκειται να ανεχτούμε την εξαθλίωση των πολλών για να την εξασφάλιση των κερδών των λίγων.

Εδώ κι ένα μήνα μέσα από το κίνημα των πλατειών στο Σύνταγμα και σε όλες τις πλατείες της χώρας αποδείχθηκε ότι δεν υπάρχουν μονόδρομοι, ότι έχουμε τη δύναμη να χαράξουμε νέα πορεία για την κοινωνία. Και αυτό δεν μπορεί να το αγνοήσει κανείς, ούτε άλλωστε και τους βασικούς στόχους του κινήματος για την αποτροπή της ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, την απαίτηση να φύγουν Κυβέρνηση –Τρόϊκα και το αίτημα για πραγματική Δημοκρατία.

Τώρα είναι η ώρα να κάνουμε το επόμενο μεγάλο βήμα.
Τώρα είναι η δικιά μας ώρα, τώρα μιλάμε εμείς!

"..Το διήμερο τη συζήτησης και ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου στη Βουλή τα συνδικάτα έχουν καλέσει 48ωρη Γενική Απεργία. Αυτό το διήμερο δεν πρέπει κανείς να δουλέψει, να καταναλώσει, να στηρίξει το παραμικρό σπάσιμο της απεργίας. Από το πρωί της πρώτης μέρας της απεργίας μαζευόμαστε στο Σύνταγμα μαζί με τις λαϊκές συνελεύσεις απ' όλη τη χώρα και όλες τις γειτονιές της Αθήνας…"(από την Λαϊκή Συνέλευση Συντάγματος).

Η καρδιά όλων μας, το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας χτυπά στο Σύνταγμα. Ο ελληνικός λαός από την πλατεία Συντάγματος θα στείλει στην Ευρώπη και σε όλο τον πλανήτη ένα νικηφόρο μήνυμα αντίστασης, ανατροπής, αλληλεγγύης και προσδοκίας.

28-29 Ιουνίου: 48 ώρες στο δρόμο!
Όλη η Ελλάδα στο Σύνταγμα για να μην περάσει το Μεσοπρόθεσμο

ΔΕΝ ΦΕΥΓΟΥΜΕ ΑΝ ΔΕΝ ΦΥΓΟΥΝ!

Albatrus είπε...

@ K.PAPADOPOULOS
οι ΔΗΜΟΙ ήταν οι πρώτοι που εφήρμοσαν
ως Πιλοτικό Πρόγραμμα των Ανταγωνιστικών Υπηρεσιών, με την Αξιοποίηση της Μαύρης Εργασίας προσλαμβάνοντας κατά κόρον, Αλλοδαπούς Εργαζόμενους Ανασφάλιστους και με μισθούς πείνας...!

καθώς και το επιδοτούμενο πρόγραμμα των ΕΣΠΑ για τα STAGE...!

:-(

blackbedlam είπε...

Mαχαίρης:

Επειδη δοκιμασα να σχολιασω στην τελευταια σου αναρτηση αλλα ο βλαμμενος, γκουγκλης, τα τρωει...Στελνω αυτο το μαιηλ..!!
Παρα πολυ σωστα τα λεει ο φιλος ΚΟΥΛΠΑ...!!Πριν δημιουργηθουν αληθινα αβιωτες συνθηκες ζωης στις πολεις...Απο τους χιλιαδες ανεργους, που θα ψαχνουν στα σκουπιδια...!!Πρεπει σοβαρα να δουμε ολοι...Παραλληλα με οσα λες, και αυτο που λεει ο Κουλπα...!!
Πρεπει να επιστρεψουμε στα χωρια, στα νησια, στις Μικρες πατριδες...!!
Κι αν ακομη εχουν κοπει οι δεσμοι μας...Πρεπει να αναζωογονηθουν..!!
Να ξεπερασουμε τη μητρα με τις "υπηρεσιες" που μας επιβληθηκαν στα χρονια της Σιμιτικης αποβιομηχανισης...!!
Δεν ειναι δυνατον πλεον να βρεθει δουλεια, στην Πολη..!!
Ηδη...Εκτος των "συνηθων" μελαψων που ψαχνουν τα σκουπιδια...Υπαρχουν και ΝΤΟΠΙΟΙ...!!Οι οποιοι διαγκωνιζονται, για μια χαρτοκουτα...
Για ενα πεταμενο ζευγαρι παπουτσα..!!
Φυγη λοιπον...Προς τα πισω..!!
Στο νησι, την "επαρχια" την κωμοπολη, το χωριο που μας γεννησε...!!
Κι αν δεν βρεθει, ενα μαυρο μεροκαματο...Θα βρεθει, μια ντοματα και λιγο ψωμοτυρι...Ενας παλιος φιλος, ενας συγκενης, να ακουμπησεις..!!
Ετσι κι αλλοιως,,,Οι αιτιες, που σε εφεραν στην Αθηνα...Το 50...Εχουν εκλειψει απο καιρο...!!
Μπροστα μας τωρα ειναι μονο..Οι παραγκουπολεις των αποκληρων της Αργεντινης..!!
[θα μας βλεπουν στις ειδησεις τους, και θα μας σταυρωνουν...Αυτοι ξερουν το αυριο μας...]
Γι αυτο λοιπον...Δρομο για το χωριο...!! Οποιος μπορει...Γλυτωνει...!!


Αυτή είναι η άποψη του φίλου Μαχαίρη που ο γκούγκλης του κάνει νερά και μου την έστειλε με mail.

blackbedlam είπε...

Καλησπέρα στους φίλους όλους.
Λυπάμαι, αλλά και πονάω,γιατί γκρεμοτσακίστηκα στις σκάλες και δεν μπορώ καλά καλά,ούτε ανάσα να πάρω.
Γι΄αυτό κοιτάτε τι θα κάνετε, προετοιμάστε την κατάσταση,αλλά μην τολμήσετε να αρχίσετε την επανάσταση χωρίς εμένα!

blackbedlam είπε...

Στον φίλο μου τον Cοulpa θέλω να πω ότι τίποτα δεν πάει χαμένο.
Αρκεί να θέλουμε να κατανοήσουμε και ταυτόχρονα να συμβάλλουμε.
Μπορεί ακόμα και τώρα, παρά τα τόσα μέτρα, να μην διακρίνουμε το πως, όμως θα έλεγα,όπως μπορεί ο καθένας μαζί με όλους.
Δεν έχουμε περιθώρια "φιλάρα".

blackbedlam είπε...

Όπως λέει και ο φίλος ΖΕΙΔΩΡΟΣ
"Ή ταν ή επί τας".

Δημήτρη βόηθα,τι ήταν το φαγοπότι των 7 αδερφών;

blackbedlam είπε...

Αλμπατρος σκεφτόμουν πως να αντιδράσει ο εργαζόμενος με ελαστικές σχέσεις εργασίας, όταν ξέρει ότι μπορεί να χάσει και αυτά τα 400-500 ευρώ το μήνα, γιατί εκατοντάδες άνεργοι εποφθαλμιούν την δική του δουλειά.
Αυτός είναι και ο λόγος που λέγαμε εδώ από την αρχή, ότι όσο χάνουμε χρόνο, τόσο ποιο δύσκολα θα γίνονται τα πράγματα για μας.
Σκεφτείτε, του είναι ποιο εύκολο να αυτοκτονήσει παρά να βγει να διεκδικήσει.

Τις προάλλες μου έλεγε κάποια, ότι δεν θα παρεξηγούσε μια γυναίκα αν γινόταν που@@να για το γάλα του παιδιού της και της έλεγα, ότι την περίπτωση να βγει στους δρόμους να διεκδικήσει την έχει σκεφτεί;
Όχι, λοιπόν τους είναι πιο εύκολο να σκεφτούν ότι δήποτε άλλο, από τον οργανωμένο αγώνα, γιατί γι΄αυτόν δεν τους μίλησε κανείς,αλλά και όταν τους μίλαγε κάποιος αυτοί ήταν χωμένοι στα πρωϊνάδικα και στα μεσημεριανάδικα.

blackbedlam είπε...

Κώστα μην ξύνεις πληγές.
Η Κοκκινιά!
Δεν το χωράει το μυαλό μου.
Είχες ακούσει για την φράση που ξεστόμισε ο Καψής πατήρ,βουλευτής του ΠΑΣΟΚ,όταν μετά την Βέρα ο δήμος πέρασε στα χέρια του Τράπαλη;

"Επιτέλους το κάστρο έπεσε"!

Μήπως θυμάσαι; Ίσως και όχι βέβαια,γιατί μεταξύ μας όταν πέρασε 2 τετραετίες μετά,στα χέρια μας με επικεφαλή τον Μπενετάτο,λέγαμε:

"Τελείωσε αφού πήραμε το δήμο στα
χέρια μας,δήμο δεν ξαναβλέπουν"!

Και ξέρεις γιατί το λέγαμε αυτό;Γιατί πιστεύαμε κάποιοι αιθεροβάμονες,ότι θα αναπτύσαμε τέτοιους δεσμούς με τις μάζες,θα αναπτύσαμε τέτοιο ΜΛΚ,που κανείς πια δεν θα μπορούσε να διεκδικήσει ξανά τον δήμο μας και να τον πάρει στα χέρια του.
Γι΄αυτό σου λέω μην ξύνεις πληγές.

blackbedlam είπε...

Elva
Στ΄αλήθεια πεθαίνει κόσμος.Σήμερα χρειάστηκε να πάω στο νοσοκομείο, γιατί έπεσα χτύπησα και πονάω πολύ.
Σκοτωμός γινόταν.Όχι απλά τριτοκοσμική χώρα,ένα μπάχαλο όποιος γλυτώσει γλύτωσε και είναι από σύμπτωση.
Χάνεται κόσμος.
Είναι ένας εφιάλτης!
Ναι έχουμε μπει σε άλλη διάσταση.

blackbedlam είπε...

Μαχαίρη σε καταλαβαίνω, αλλά αυτή η λογική δεν είναι στην ψυχολογία μου.
Να,για να σου εξηγήσω.
Θυμάμαι τον μεγάλο σεισμό.Τότε λοιπόν η φίλη μου, τρωγόταν με τον άντρα της να πάρουν την οικογένεια και να πάνε στο Λουτράκι στο εξοχικό τους.Λες και εκεί δεν θα τους έβρισκε ο σεισμός.
Τότε λοιπόν την ρώτησα:
Καλά βρε Λιτσάκι μου, ας πούμε ότι πας με τις κόρες, την γιαγιά και τον σύντροφό σου, γίνεται ο σεισμός, γλιτώνετε εκεί και, έρχεστε εδώ και μας βρίσκεις όλους κάτω από τα ερείπια.
Τι θα κάνεις; Θα ζήσετε μόνοι σας; Πως θα μπορείς να ζήσεις μέσα στα ερείπια;

Αν σε έχω καταλάβει καλά,εσύ Μαχαίρη μου δεν μπορείς να ζήσεις βλέποντας τόσο πόνο γύρω σου.
Δεν θα το αντέξεις,φαντάζομαι ότι ποιο εύκολο σου είναι να πέσεις στη φωτιά.
Ότι και να επιλέξεις όμως από καρδιάς,σου εύχομαι να είναι καλό για σένα και την οικογένεια.

ELvA είπε...

Περαστικα, φιλη ΒΒ!
Σιδερενια για ν αντεξεις αυτα που γινονται..
Ποιος τολμαει να αρχίσει την επανάσταση χωρίς εσένα; :PP

Φιλια!

koulpa είπε...

ax bb μου.. περαστικάααα :) :)
χμ.. δεν έγινα αντιληπτός.. την λακωνικότητά μου μέσα.. αλλά ο μαχαίρης το ανέπτυξε αρκετά.. ΔΕΝ ΜΙΛΩ ΓΙΑ ΜΕΝΑ.. εγώ μια χαρά θα τα βγάλω πέρα.. από προσωπική παραξενιά έχω κάπως απεμπλακεί από αστικές αγκυλώσεις από το 99.. τους άλλους προτρέπω.. μια και οι αστικές δομές δημιουργήθηκαν για να εξυπηρετήσουν τους βιομηχάνους.. για να μπορούν οι εργάτες να είναι σε ακτίνα ποδιών από το εργοστάσιο.. και να μην ξοδεύουν την ενεργητικότητάτους στο περπατημα για να μπορεί να το εκμεταλεύεται ο αφέντης.. τη στιγμή που ούτε εργοστάσια υπάρχουν.. αλλά και η μετακίνηση στις πολεις εξεληχθηκε σε εφιάλτη.. δεν καταλαβαίνω την επιμονή στην παραμονή.. :) :)
όσο για τη φίλη σου.. αν την ακολουθούσαμε όλοι.. δε θα έμενε κανείς κάτω απο τα ερήπια.. :) :)
έχω εκθέσει τις απόψεις μου λακονικά και παλαιότερα..
http://koulpaspot.blogspot.com/2009/03/blog-post_31.html
την καλησπέρα μου :) :)

Κώστας Παπαδόπουλος είπε...

Γειτόνισσα περαστικά θα περάσω να σε δώ και θα φέρω και γλυκά να γίνεις καλά γιατί έχουμε "δουλειά". Μην λουφάρεις παίζοντας το άρρωστη - πλάκα κάνω- τις πληγές τις ξύνω γιατί τις έχω πάνω μου και δεν με αφήνουν . Αγωνίζομαι προσπαθώ χτυπιέμαι καθημερινά σε όλα τα επίπεδα και στα κοινά και στα προσωπικά δύσκολα όλα . Για αυτό σου λέω δεν είναι ώρα για "λούφα"

Κώστας Παπαδόπουλος είπε...

Μας χωρίζουν πια μόνο λίγες ώρες από τη διήμερη πανελλαδική κινητοποίηση της 28ης και 29ης Ιουνίου. Όλα δείχνουν ότι το διήμερο της Γενικής Απεργίας μπορεί να πάρει τις διαστάσεις παλλαϊκού ξεσηκωμού που θα ενταφιάσει οριστικά το Μεσοπρόθεσμο. Αυτός ο αγώνας δεν είναι κρίσιμος μόνο για το μέλλον μας, αλλά αποτελεί φάρο ελπίδας για όλους τους λαούς του κόσμου που θέλουν να πάρουν τις ζωές τους στα χέρια τους. Το Σύνταγμα είναι η αφετηρία μιας νέα πορείας.

Στις 28 Ιουνίου μαζευόμαστε στις 9:00 πμ στην πλατεία Συντάγματος για να διαδηλώσουμε και περιμένουμε τις απεργιακές διαδηλώσεις να ενωθούν μαζί μας. Στις 6:00 μμ θα ξεκινήσει μεγάλη λαϊκή συναυλία που θα διαρκέσει μέχρι αργά το βράδυ.

Στις 29 Ιουνίου συντονίζουμε όλες τις δυνάμεις μας για να επιτευχθεί η ουσιαστική περικύκλωση της Βουλής. Οι λαϊκές συνελεύσεις των βορείων προαστίων δίνουν ραντεβού στις 8:00 πμ στο μετρό Ευαγγελισμός. Ενδεικτικά στον Ευαγγελισμό θα είναι οι λαϊκές συνελεύσεις Αγίας Παρασκευής, Χαλανδρίου, Χολαργού, Παπάγου, Ζωγράφου, Γλυκών Νερών, Παλλήνης, Γαλατσίου, Αμαρουσίου, Ηρακλείου, Νέας Ιωνίας, Πατησίων, Ν. Φιλαδέλφειας, Γκύζη, Πειραιά, Αμπελοκήπων-Ερυθρού Σταυρού- Πολυγώνου. Οι λαϊκές συνελεύσεις των νοτίων και ανατολικών προαστίων μαζεύονται στις 8:00 πμ στο Καλλιμάρμαρο. Ενδεικτικά: Ν. Σμύρνη, Βύρωνας, Αγ. Δημήτριο, Βούλα-Βάρη, Νέος Κόσμος, Πετράλωνα-Θησείο-Κουκάκι, Ελληνικό. Οι δυτικές συνοικίες συγκεντρώνονται στο Σύνταγμα (Αμαλίας και Β. Σοφίας). Ενδεικτικά: Πετρούπολη, Αιγάλεω, Περιστέρι, Χαϊδάρι, Άγιοι Ανάργυροι-Καματερό. Τα πρωτοβάθμια σωματεία και οι λαϊκές συνελεύσεις από όλη την Ελλάδα, συμμετέχουν επίσης στα διάφορα σημεία συγκέντρωσης.

Για τον κόσμο που θα έρθει από όλη τη χώρα έχουν προβλεφθεί δομές φιλοξενίας. Για όλο τον κόσμο που για οποιοδήποτε λόγο δεν μπορεί να είναι πεζός στα μπλόκα, είναι πολύ σημαντικό να βοηθήσει την περικύκλωση με το αυτοκίνητό του από τις 8 πμ, συμμετέχοντας σε μια λευκή κυκλοφοριακή διαδήλωση. Μερικές εκατοντάδες αυτοκίνητα που θα κινούνται διαρκώς με 10-20 χλμ την ώρα στην Κηφισίας, την Μεσογείων και τη Μιχαλακοπούλου και θα επιστρέφουν από εναλλακτικούς δρόμους κάθε φορά που η τροχαία θα τα εκτρέπει, μπορούν να δημιουργήσουν τεράστιο πρόβλημα στην πρόσβαση των βουλευτών. Επαναλαμβάνουμε, επίσης ότι όπως ακριβώς έχουμε πράξει από τις 25 Μαΐου ως σήμερα, θα επιμείνουμε στο μαζικό και αποφασιστικό χαρακτήρα του αγώνα μας. Καλούμε τους πάντες να σεβαστούν και να περιφρουρήσουν αυτήν την επιλογή.

Κώστας Παπαδόπουλος είπε...

Προειδοποιούμε την κυβέρνηση και τους επιτρόπους της τρόικας να μη τους περάσει καν από το μυαλό τους ότι η καταστολή μπορεί να σπάσει την κινητοποίηση μας.

Στα διλήμματα «Μεσοπρόθεσμο ή τανκς» του κου Πάγκαλου, εμείς απαντάμε: «το μήλο κάτω από τη μηλιά θα πέσει». Να χαίρεται τον παππού του!

Δεν φεύγουμε αν δεν φύγουν αυτοί και τα διλήμματά τους!
Οι πλατείες μας ανήκουν. Το δίκιο είναι με το μέρος μας. Διεκδικούμε το αυτονόητο:

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ-ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ-ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ!

Πίστη στις δυνάμεις μας. Ή εμείς ή αυτοί!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...