Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Για να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας

              Τι είναι αυτό που τους έκανε να επιτεθούν ;

                          Ξυπνούν οι εφιάλτες τους;
 
Bouzianis .........  άσχετο αλλά πολύ μου αρέσει
Αντί σχολίου στους φίλους του προηγούμενου post, προέκυψε ο προβληματισμός αυτός με την δική τους συμβολή.
Τα γεγονότα καλπάζουν και ότι και αν σε απασχολεί, μερικές ώρες αργότερα, μοιάζει ανεπίκαιρο.

Επειδή όμως εμείς δεν νοιαζόμαστε για την δική τους "επικαιρότητα" και τις δικές τους αγωνίες,επειδή εμάς μας απασχολεί το πως θα αντιμετωπίσουμε αυτήν την   "επικαιρότητα" με αποφασιστικά και αποτελεσματικά μέσα θεωρώ  ότι επικαιρότητα για μας είναι αυτό ακριβώς:


Το πως θα  τους αντιμετωπίσουμε.

Αλήθεια, δεν είναι να μας κάνει εντύπωση και να μας προβληματίσει η χθεσινή επίθεση;
Πόσο καιρό έχουν να μας κάνουν τέτοιο χουνέρι.
Πόσες δεκάδες φορές έχει  κατέβει το ΠΑΜΕ αλλά και το ΚΚΕ στην "μεταμνημόνιον" περίοδο και δεν έχει σκάσει μύτη ματατζής, σε απόσταση χιλιομέτρου και πάντα, κρυμμένοι "διακριτικά"

Δεν είναι η πρώτη φορά που το ΠΑΜΕ έχει μεγάλη συμμετοχή.

Τα συνθήματα και τα αιτήματά του  προχθές δεν ήταν διαφορετικά  από τις προηγούμενες φορές της μεταμνημονιακής μας ευδαιμονίας!

Τι είναι αυτό που τους έκανε να επιτεθούν ;

Τι τους τρόμαζει;
Τι το διαφορετικό συνέβη;
Τι επιχειρούν  να αποφύγουν τι επιδιώκουν  να εμποδίσουν;
Ξυπνούν οι εφιάλτες τους;
Γιατί;   

Αν θέλεις να είσαι αποτελεσματικός, οφείλεις να δεις και να ερμηνεύσεις τις κινήσεις και τις αντιδράσεις του εχθρού σου.
Οφείλεις να χαράξεις τέτοια τακτική, παίρνοντας υπ΄όψη σου τις διαθέσεις, τις φοβίες, τις δυνατότητες. Να διερευνήσεις  το Αχίλλειο σύνδρομο του, να δεις από που μπάζει     και πως μπορείς να εισχωρήσεις, να δεις τι τον τρομάζει

Ας μην αφήσουμε την ευκαιρία να  προβληματιστούμε και να βγάλουμε τα ανάλογα, χρήσιμα συμπεράσματα.


32 σχόλια:

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ είπε...

απολυτως απαραίτητη διεργασία!

ένας στρατολάτης είπε...

Έχω πάντως την αίσθηση πως το μόνο που τους τρομάζει είναι τα ενωμένα στο δρόμο κινήματα. Κι αυτό γιατί μπορεί να επαναστρατευτούν αποστρατευμένες λαϊκές δυνάμεις που μπορεί να ανατρέψουν τους συσχετσιμούς. Γι'αυτό δουλεύουν τόσο την παραπληροφόρηση και τη λάσπη.
Γνωρίζουν πως δεν μπορούμε να τους ανατρέψουμε με μπινελίκια, κατσαρολικά, μούτζες, διελεύσεις.
Γνωρίζουν πως έχουν πολύ κόσμο πιασμένο από τα μπαλάκια κι ακόμα περισσότερο κουκουλωμένο στην αδιαφορία και την παραίτηση.
Γνωρίζουν πως έχουν τις πλάτες της καθεστηκυίας κυβερνώσας τάξης.
Γνωρίζουν πως ακόμα έχουμε πράγματα να χάσουμε (και το φοβόμαστε αυτό)
Γνωρίζουν πως η ταξική συνείδηση του λαού είναι αφοπλισμένη.
Αυτό που δεν γνωρίζουν είναι το πιο ακριβώς είναι το σημείο υπερχείλισης του ποτηριού.

dimitris είπε...

Β.Β καλησπερα, ''κοιτα'' που πεσαμε ''θυματα'' της ιστοριας οτι το ΠΑΜΕ-ΚΚΕ, ηταν στο απυροβλητο, σε ολη την χωρα απο μαθητες, φοιτητες, εργατες, υπαληλους, αγροτες, εχουν ''δουλεια'' τα δικαστηρια, ολο τον χρονο, αν αθροισουμε τις δικες-καταδικες σε μελη και φιλους του ΠΑΜΕ-ΚΚΕ-ΜΑΣ, ειναι ''καμποσα'' χρονακια.
Τα γ...καναλα ''επαιζαν'' οτι ''κασσετα'' τους εδιναν οι διαφοροι υπουργοασφαλιτες----θυμησου, τους 3 ασφαλιτες που πιαστηκαν σε συνδιασκεψη των οικοδομων, τον αλλο που ''μπηκε'', σε πορεια αναμεσα μας με το ''σιδερικο'' στην κωλοτσεπη, αφοπλιστηκε και παραδοθηκε, στους ''οικειους'' του και ποσα εχουν γινει σε φοιτητες και μαθητες----ισως τωρα αποφασισαν να αγριεψουν τα πραγματα, για να εκφοβισουν τον κοσμο που ερχεται στα μπλοκα του ΠΑΜΕ.
Και ας μην ξεχναμε οτι στα πρωθυπουργουπουργικα γραφεια, πανε οι ΚΑΘΑΡΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ''ΠΡΟΘΥΜΟΥΣ'' ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΤΗΝΟΥΝ ΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ.
Ξερουν απο που πρεπει να φοβουνται και αυτο θα κτυπησουν, θυμησου, ο ερχομος του Κλιντον και τους τονους τα χημικα που ραντισαν την Αθηνα----μια μικρη ιστορια, προσωπικη μαρτυρια, αν δεν ηταν κατω ο Καζακος, εκεινη την ημερα, ισως η Παπαρηγα, να ηταν σε νοσοκομειο, η..., τοτε λοιπον επρεπε να χτυπησουν το ΚΚΕ, γιατι, π.χ, κατεβαιναν στις πορειες 40.000 μαθητες και διαδηλωναν εναντια στους βομβαρδισμους στην πρωην Γιουγκοσλαβια----ετσι και τωρα οσο καταρεουν τα ''καστρα'' τους, τοσο θ'αγριευουν τα ΠΡΑΓΜΑΤΑ στον δρομο, αλλα εχει πειρα πια το κινημα και τις προβοκατσιες τις ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΙ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ''ΓΕΝΝΗΣΗ'' ΤΟΥΣ.
Οποτε εκτος των αλλων ενημερωνουμε τους φιλους που ειναι πιο ''καινουργιοι'' σε πορειες για τυχον στημενα επεισοδια, μεσα στο προγραμμα ειναι και αυτα, αλλαγες με ροδοπεταλα δεν γινονται, οποτε, οργανωση και επαγρυπνηση και πολυ ψυχραιμια...

πολιτικός είπε...

ας μείνουμε στην γνωστή ποιητική αυτή ρήση
«Ο παλαιός κόσμος πεθαίνει και ένας νέος κόσμος πασχίζει να γεννηθεί. Τώρα είναι η εποχή των τεράτων»
Α.Γκράμσι

Χρήστος Σαρίκας είπε...

Ασχετο
φίλε δημήτρη μήπως θα μπορούσες να με διαφωτίσεις περί των δικών/καταδικών που αναφέρθηκες.
Γνωρίζω πολλά πρόσωπα από τον ευρύτερο αναρχικό-κομμουνιστικό χώρο που βρίσκονται κλεισμένα στις φυλακές για διάφορες "παράνομίες" στις δεκαετίες του '80 του '90 και των '00
δεν γνώριζα ότι υπάρχουν και μέλη του ΠΑΜΕ-ΚΚΕ-ΜΑΣ. Εκπλήσσομαι και περιμένω να με διαφωτίσεις με δημόσια στοιχεία, αν και θα ψάξω όσο μπορώ και μόνος μου...

dimitris είπε...

Xρηστο Σαρικα, γραφω οτι εχουν ''φαει'' καμποσα χρονακια, οχι οτι ειναι στις φυλακες οπως καποιοι αναρχικοι και οπως ξερεις αυτες οι ποινες σε ακολουθουν σε ολη την ζωη.
Και οι ποινες πεφτουν με ανασταλτικο χαρακτηρα για να πετυχουν εκφοβισμο στον χωρο των σχολειων, π.χ ΝΕΕΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ
Η επιχείρηση τρομοκράτησης των μαθητών συνεχίζεται
Καταγγελία των οργανώσεων Βορείου Εβρου του ΚΚΕ και της ΚΝΕ
Με νέες δίκες που θα γίνουν το επόμενο διάστημα στο δικαστήριο ανηλίκων Ορεστιάδας συνεχίζεται ο εκφοβισμός των μαθητών του Εβρου. Πιο συγκεκριμένα: Στις 14 Δεκέμβρη 2010 δικάζονται 2 μαθητές του ΕΠΑΛ Ορεστιάδας, και στις 25 Φλεβάρη 2011 δικάζονται 4 μαθητές, πρόεδροι των 15μελών συμβουλίων των Γυμνασίων και Λυκείων του Διδυμοτείχου. Αλλο πιο προσφατο,
Την Πέμπτη 16 Ιούνη στο τριμελές Πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης δικάζονται ως εγκληματίες, γιατί βρέθηκαν αλληλέγγυοι στην απεργία των ναυτεργατών, οι: Αντώνας Στρατής Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Μπουλμπούλης Νίκος Πρόεδρος Ομοσπονδίας ΕΒΕ και Γεωργούλας Παρασκευάς συνδικαλιστής και Γραμματέας της Ν.Ε. Λέσβου του ΚΚΕ, μετά από μήνυση της εταιρείας ΑΝΕΚ, που κατέθεσε ο πλοίαρχος του ΕΓ/ΟΓ ΛΙΣΣΟΣ.
Η δίωξη αυτή, είναι συντονισμένη επίθεση της κυβέρνησης και των εφοπλιστών στο δικαίωμα της απεργίας και της αλληλεγγύης μεταξύ των εργαζομένων.

ΠΈΜΠΤΗ, 19 ΜΑΪ́ΟΥ 2011
Την Παρασκευή η δίκη συνδικαλιστών της ΒΙΟΣΩΛ
Για αύριο Παρασκευή, έχει προγραμματιστεί στο Πλημμελειοδικείο Βόλου, η δίκη δύο συνδικαλιστών της ΒΙΟΣΩΛ, που απολύθηκαν από την εταιρία, ενώ είχαν δικαιωθεί στο Εφετείο, όπως έγινε γνωστό από τη Διοίκηση του ΕΚ Βόλου και το Σωματείο.

Καταδικαστική απόφαση και έφεση για συνδικαλιστές του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (ΠΑΜΕ) στην Ζάκυνθο
Ποινές φυλάκισης επέβαλλε χθες το δικαστήριο του νησιού μας, σε δύο στελέχη του ΚΚΕ και συνδικαλιστές του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (ΠΑΜΕ), επειδή είχαν διαμαρτυρηθεί για την απόλυση δύο υπαλλήλων από το ξενοδοχείο του κ. Κακολύρη στο Λαγανά.
Με δύο μήνες φυλακή καταδικάστηκε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Τάκης Στρούζας, ενώ επιβλήθηκε ένας μήνας φυλάκιση στον περιφερειακό σύμβουλο της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Γιάννη Κορφιάτη.
Οι ποινές επιβλήθηκαν με το σκεπτικό «της διατάραξης της οικιακής γαλήνης», ενώ οι δύο συνδικαλιστές άσκησαν έφεση και αφέθησαν ελεύθεροι.
Και οπως ξερεις πολλες δικες μετα απο αναβολες θα εκδικαστουν μετα απο χρονια.
''Αυτοι'' την δουλεια τους κανουν με τετοια τερτιπια, προσπαθουν να βλαψουν το κινημα, ειναι ΕΧΘΡΟΙ ΜΑΣ.

Εσυ τωρα χρηστο γιατι πιστεψες οτι αυτα που εγραψα δεν ηταν αληθεια, ποιον θα εξυπηρετουσε κατι τετοιο?
Η μημπως θελεις να βαλουμε σε ζυγαρια τους φυλακισμενους απο τον χωρο των αναρχοαυτονομων με τους δικασμενους απο το χωρο του ΠΑΜΕ, των μαθητων, τι θα οφελουσε την συζητηση.
Παντως εμενα δεν ειναι στις προθεσεις μου η ''αψιμαχιες'' με ''συντροφους'' και συντροφους, οταν εχουμε απεναντι μας τα κομματα-αναχωματα του ευρωμονοδρομου.
Θελω να πιστευω οτι στον ΔΡΟΜΟ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΔΙΠΛΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΜΟΥ...

Ανώνυμος είπε...

Για το διαλογο που άνοιξε με τις καταδίκες κλπ.
Κάπως έτσι είναι με τους συνδικαλιστές-μέλη του ΠΑΜΕ.
Γιατί όμως εγώ νοιώθω ένα κενό;
Μήπως επειδή σύντροφοι (ή και άσχετοι) διάσπαρτοι εκτός ΠΑΜΕ (ΚΚΕ δηλαδή) δεν τυχαίνουν καμμιάς υποστήριξης;
Γιατί αφέθηκε μόνος του ο φοιτητής με τις πυτζάμες που του φορτώσανε σάκκο οι μπάτσοι;
Γιατί το ίδιο απροστάτευτος έμεινε κι ο άλλος (ο προπονητής κολύμβησης) με τα ράστα μαλλιά;
Γιατί το ΠΑΜΕ θεωρεί υπέρτατο καθήκον το να συμπαρασταθεί σε κάποια απόλυση εργαζόμενου κι όχι σε άδικες συλλήψεις με κραυγαλέες παγιδεύσεις;
Επειδή δεν είναι μέλη του κόμματος;
Τότε, μπορώ να υποθέσω πως κι οι συμπαραστάσεις, επιλεκτικά γίνονται σε υπό απόλυση μέλη του ΠΑΜΕ .
Δεν υποστηρίζω πως έτσι είναι, μα η απορία αυτή με τρώει πολύ καιρό τώρα...και μακάρι να κάνω λάθος.

mbiker

Χρήστος Σαρίκας είπε...

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες.
Σε ρώτησα ειλικρινά γιατί γνωρίζω ότι είναι δύσκολο να διωχθούν και κυρίως να φυλακιστούν άτομα που είναι είτε εκπρόσωποι είτε δρώντες διεκδικώντας υπό την κάλυψη των θέσεων πολιτικού θεσμικού φορέα (κόμματος, συνδικάτου κτλ.)
Απλά σε αυτό το πλαίσιο γνωρίζω περιπτώσεις συνεννοήσεων και γι'αυτό σε ρώτησα.
Το ότι πράγματι διώκονται με αισιοδοξεί γιατί σημαίνει ότι ακόμη και μέσα από τον επίσημο δρόμο των θεσμών μπορείς να τους στριμώξεις.
Είμαστε μαζί φυσικά.

blackbedlam είπε...

Αυτή είναι σε γενικές γραμμές η εκτίμηση του "Ρ"

" Η χτεσινή άθλια προβοκάτσια μηχανισμών του κράτους και παρακράτους στο Σύνταγμα, καθόλου τυχαία, σχεδιάστηκε και εκτελέστηκε μέρα πανεργατικής απεργίας, κατά την οποία οι δυνάμεις του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (ΠΑΜΕ), τα ταξικά συνδικάτα με τη μεγαλειώδη συμμετοχή του κόσμου πλημμύρισαν τους δρόμους της Αθήνας και το Σύνταγμα. Η εξέλιξή της, αλλά και ο χώρος στο Σύνταγμα που έγινε η προβοκάτσια, χώρος όπου βρίσκονταν δυνάμεις του ΠΑΜΕ, αποκαλύπτει πως στόχος τους ήταν να χτυπηθεί το ΠΑΜΕ ".

Δεν θα προβάλλω καμιά αντίρρηση.Είναι αλήθεια οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ ήταν στο κάτω μέρος της πλατείας και τα επεισόδια μεταφέρθηκαν και εκεί.
Πράγμα που ποτέ άλλοτε δεν έχει ξαναγίνει τουλάχιστον μεταμνημονιακά και δεν απουσιάζω ούτε απο μία.
Γιατί λοιπόν όχι τις προηγούμενες φορές, αλλά συγκεκριμένα στις 15/6;

Τι το διαφορετικό είχε να παρουσιάσει η προχθεσινή λοιπόν απεργιακή κινητοποίηση;

Γιατί στην προχθεσινή επίθεση: "ΣΤΌΧΟΣ ΤΟΥΣ ΉΤΑΝ ΤΟ ΠΑΜΕ";

Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της προχθεσινής συγκέντρωσης νομίζω ότι πρέπει να αναζητήσουμε, για να δώσουμε μια όσο γίνεται ποιο έγκυρη απάντηση στο ποιος ήταν ο στόχος.
1 Ποτέ άλλοτε το ΠΑΜΕ δεν παρέμεινε στον χώρο της Σταδίου.
2 Ποτέ άλλοτε το ΠΑΜΕ δεν συναντήθηκε με τα άλλα μπλοκ, με το συντονιστικό των πρωτοβάθμιων,τους εργαζόμενους που πορεύονται με την ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ όσο λίγοι και αν είναι.
3 Ποτέ άλλοτε δεν ήταν μαζεμένοι στην πλατεία (κοντά στις 4-5.000) νέοι άνθρωποι που μέχρι στιγμής καλά κρατούν με τις απολιτικ θέσεις και την επιμονή τους ενάντια στα πολιτικά κόμματα.Όμως παρουσιάζουν μια δυναμική και μέχρι στιγμής της καναλιζάρουν και την ελέγχουν.Δεν μοιάζει να ενέχει κινδύνους όσο παραμένει στα ίδια πλαίσια.
4 Ποτέ άλλοτε δεν είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν όλοι αυτοί με τα μπλοκ των κομμουνιστών.
Δεν είχαν την ευκαιρία να ακούσουν τις ομιλίες και τις θέσεις του ΚΚΕ,(οι περισσότεροι από αυτούς),να φωνάξουν τα ίδια συνθήματα γιατί είναι και δικά τους, ποτέ μέχρι σήμερα δεν τραγούδησαν αντάμα τα ίδια τραγούδια.
Υπήρχε κάτι άλλο διαφορετικό από τις άλλες φορές που δεν χτυπούσαν το ΠΑΜΕ;
ΔΗΜΗΤΡΗ μιλώ για τις συγκεντρώσεις, μιλώ για την συγκεκριμένη περίπτωση και επειδή ζούμε σε τέτοιες κρίσιμες καταστάσεις,χρήσημο και αναγκαίο είναι να παίρνουμε υπ΄όψη μας όλα τα δεδομένα,ακριβώς για να μην πέσουμε θύματα.
Να μην εθελοτυφλούμε.

Γιατί φυσικά γνωρίζουμε τις επιθέσεις που δέχεται το ΚΚΕ στον συνδικαλιστικό τομέα,στο φοιτητικό κίνημα και όπου αναπτύσσουν δράση οι κομμουνιστές.
Ξέρουμε για τους αποκλεισμούς,τις προβοκάτσιες σε καθημερινή βάση από τα ΜΜΕ.
Το προχθεσινό όμως,ακριβώς επειδή ζούμε αυτές τις ιστορικές μέρες, πρέπει και να μας προβληματίσει ιδιαίτερα.
Ας προβληματιστούμε και τα ξαναλέμε
αύριο.

πολιτικός είπε...

Αγαπητοί παίδες, ήμουν στην πλατεία και στο σημείο όπου την έπεσαν οι μπάτσοι.(είμαι πάντα εκεί γύρω μιας και είμαι ένα είδος ρεπόρτερ ή αν θέλετε ντετέκτιβ (του οντολογικού προβλήματος)

Σας το περιγράφω ακριβώς.
Μια ομάδα "αντιεξουσιαστών" ανέβηκε από την Βουκουρεστίου στην Πανεπιστημίου και αφού παρέμεινε για λίγο διαγωνίως απέναντι από το Ζοναρς την "έπεσε" στην πορεία και συγκεκριμένα αρχικά στους συγκεντρωμένους διαδηλωτές στη γωνία της Μ.Βρετανίας, τους οποίους και θεώρησαν "καθάρματα εθνικιστές". (αυτή ήταν και η μόνη πρωτοτυπία. Πάντα γίνεται αυτό ακριβώς αλλά την πέφτουν στους μπάτσους, μιας και η γωνία συνήθως είναι κατηλλημένη από συνδικαλιστές ακαδημαικούς)
Η συνέχεια ήταν γνωστή μιας και μέσα στη φασαρία την έπεσαν φυσικά και στους μπάτσους. Οι εν λόγο ομάδες αποτελούνται από "άγρια νιάτα" ανακατεμένα με ικανότατους πιτσιρικάδες εξαγορασμένους ή ακόμη και προσληφθέντες από την ασφάλεια, που εκμεταλλεύονται τις ανεκπλήρωτες ορμές τους και εύκολα τους καθοδηγούν. Υπάρχουν και πολλές κοπέλες ανάμεσά τους, και στους ασφαλίτες και στα άγρια νιάτα)

Οι ΜΑΤάδες έριξαν χημικά με τον τόνο τα άγρια νιάτα-που είχαν όλα αντιασφυξιογόνες μάσκες έμειναν κατέλαβαν την γωνία και άρχισαν το στημένο παιχνίδι τους, ενώ το πλήθος υποχώρησε τακτικά προς την Κ.Σερβίας.
Με τον ίδιο τρόπο ακριβώς αυτό επαναλήφθηκε επί ένα τρίωρο γύρω γύρω από την πλατεία.
Το ΠΑΜΕ δεν σχετίστηκε.
Στόχος τους ήταν να πλήξουν και να διαλύσουν το κέντρο της πλατείας, πράγμα που δεν συνέβη παρ όλη την προσπάθεια και να κατασκευάσουν εικόνες βίας και αναταραχής που αυτό συνέβη. Το ότι το ΚΚΕ και τα συνδικάτα είχαν παραμείνει στη γωνία και είχαν αναμειχθεί, οφείλεται στον διαφορετικό καταμερισμό του κόσμου λόγο της παρουσίας της "απολιτικ" νεολαίας (συνήθως το ΚΚΕ είναι πάνω και προς τις Πύλες του Ολυμπίου Διος και με το πρώτο μπράφ εξαφανίζονται αν δεν τους έχουν ήδη στείλει από πριν σπίτι οι συνεννοημένοι με τους μπάτσους διοργανωτές*) Αυτό δημιούργησε μια μαζικότητα στο κέντρο της πλατείας η οποία και ανέτρεψε το πανομοιότυπο σχέδιο καταστολής.

*αυτό δεν το λέω ως μομφή μιας και τα παιδιά πια ξέρουν ότι οι θεσμικοί φορείς για λόγους ασφαλείας συνεννοούνται και καλά κάνουν με την αστυνομία για το πρόγραμμα που θα ακολουθήσει η διαμαρτυρία τους.

Ανώνυμος είπε...

Β.Β ΚΑΛΗΜΕΡΑ.
Αυτο το σακατικο συνταγμα που δεν θελουν να το αλλαξουν οι εκαστοτε κυβερνησεις, αναφερει οτι πρεπει το πολιτευμα να προστατευεται, απο τους φασιστες.
Εσυ στην σελιδα σου γιατι αφηνεις τον καθε ΧΑΦΙΕ βα γραφει οτι θελει και να μας τα πρηζει, προταση, στειλε τον χρυσαυγιτη στο γουρουναδικο που ανηκει, δηλαδη δεν φτανει που τους εχουμε στον δρομο θα τους τρωμε και μεσα στις σελιδες μας?
Εκει στην ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ που ηταν-ειναι τοσα χρονια μετα την επισημη χουντα των συνταγματαρχων.
ΔΙΕΓΡΑΨΕ ΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΟ ΜΕ ΦΑΣΙΣΤΟΕΙΔΗ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ.

dimitris είπε...

Xρηστο καλημερα, ενταξει, αλλα ''βλεπεις'' η αποσταση και η εικονικη πραγματικοτητα, δημιουργουν μικροπαρεξηγησεις, λειπουν, η εκφραση, οι χειρονομιες, ο τονος της φωνης...

πολιτικός είπε...

κι εδώ ένα ενδιαφέρον κείμενο σχετικά με τα προχτεσινά

http://ratnet-blog2.blogspot.com/2011/06/blog-post_18.html

Ανώνυμος είπε...

Αυτο το χαφιέ αυτό το γουρούνι αυτόν τον φασίστα που μας τα πρήζει πρέπει να τον διαγράψεις αμέσως γιατί ενοχλεί όλους εμάς τους ανεκτικούς που δείχνουμε ανοχή στην αντίθετη άποψη και έχουμε πάντα τον καλό λόγο στο στόμα μας.

Βρε ζώον ξέρεις τι σημαίνει φασίστας;

Φασίστας είναι αυτός που δεν αντέχει να ακούει την αντίθετη άποψη και θέλει να επιβάλλει τη δική του αλήθεια και τον νόμο της σιωπής στους υπόλοιπους.

Φασίστας ήταν ο χίτλερ, φασίστας ήταν ο στάλιν και φασίστας είσαι και εσύ ζώον.

dimitris είπε...

mdiker καλημερα σου, φαινεται ετσι γιατι οταν γινονται συλληψεις αμεσως κοινητοποιηται το ΠΑΜΕ, αν εχουν συλληφθει μαζι και θελουν να τους εκπροσωπησει ο δικηγορος του ΠΑΜΕ και το ζητησουν θα ''βοηθηθουν'', πολλες δικες ειδικα παλαιοτερα οι δικηγοροι του Κ.Κ.Ε εκπροσωπησαν και συναγωνιστες εκτος κομμουνοστικου κομματος, ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ.
Αν εχεις τωρα καποια περιπτωση που θελει παρασταση δικηγορου, με ενα τηλεφωνο στο ΠΑΜΕ να εισαι σιγουρος οτι θα βρει συμπαραστατες.
Δεν χρειαζεται βεβαια διευκρινηση οτι μιλαμε για ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΔΙΩΞΕΙΣ...

Ανώνυμος είπε...

Χαφιε του σχολιου 11.13, γραφεις για ανεκτικοτητα, ενω μας λες ηλιθιους, θελεις να μας κλεισεις σε φυλακες, δεν ανεχεσαι την ιδεολογια του κομμουνισμου, βαζεις το ιδιο τον Χιτλερ και τον Σταλιν και θελεις και μεταχειρηση δημοκρατικη, ΕΣΥ ενας ΧΑΦΙΕΣ, επειδη το ΦΑΣΙΣΤΑΣ σου επεσε βαρυ, το αλλαξα, ΑΝΘΡΩΠΟΦΥΛΑΚΑ.

Ανώνυμος είπε...

Πρώτα πρώτα χαφιές είναι αυτός που καταδίδει κάποιον. Το να γράφεις σχόλια δεν σε κάνει χαφιέ άρα πάλι μαλακίες γράφεις.

Δεύτερον όταν ζητάς τη φίμωση κάποιου είσαι χειρότερος φασίστας απο αυτούς που καταγγέλλεις γιατί εκτός απο φασίστας είσαι και υποκριτής.

Τρίτον ο στάλιν και ο χίτλερ ήταν και οι δύο φασίστες και εγκληματίες διότι είχαν απαγορεύσει την αντίθετη άποψη και όποιος τολμούσε να αντισταθεί στις απόλυτες αληθειες τους η ποινή ήταν θάνατος.

Ανώνυμος είπε...

Συνεχιζεις να εισαι χαφιες και ασφαλιτης, η φρασεολογια σου εκει παραπεμπει, αντε να χαθεις χαφιεδομουτρο.

Ανώνυμος είπε...

Κλασική αντίδραση ηλίθιου.

Επιχειρήματα δεν έχει (που να τα βρει αφου είναι ηλίθιος) οπότε το ρίχνει στην παλαβή. Δεν συζητάω με χαφιέδες, διώξτε τον ασφαλίτη και άλλες τέτοιες παπαριές.

Ανώνυμος είπε...

"...Παραβιάζετε τη νομιμότητα, πουλάτε τσαμπουκά, κάνετε ότι γουστάρετε και μετά μαζεύεστε και αναρωτιέστε "γιατί μας τραβολογάνε στα δικαστήρια ρε παιδιά, για πείτε ιδέες"..."

Αυτός που το έγραψε...
Πόσο, μα πόσο βλάκας μπορεί νάσαι;
Είδες παραβίαση νομιμότητας σε ακτιβιστές, αριστερούς κλπ και δεν βλέπεις κάπου αλλού;
Σαν να βλέπεις το παράνομο παρκάρισμα, να σε εξαγριώνει, να επιζητείς τη νομιμοφροσύνη απ τον οδηγό και να αδιαφορείς για την παραβίαση του κόκκινου.
Όχι γιατί δεν το βλέπεις, όοοοχι.
Απλά επειδή έμαθες να θεωρείς δικαίωμά του να παραβιάζει τον σηματοδότη. Και τον επικροτείς.
Σούχω νέα όμως.
Η αγανάκτησή σου για το παρκάρισμα, είναι φάουλ.
Νομίζεις πως εκεί απαγορεύεται να παρκάρεις, ενώ είναι καθ όλα νόμιμο.
Το λέει και το σύνταγμα.
Η μήπως το ξέρεις ήδη;

mbiker

koulpa είπε...

ήμαρτον!!! βάλτε ένα ψευδόνυμο.. σα σχιζοφρένια βγαίνει ο.. όποιος διάλογος.. :) :)

Ανώνυμος είπε...

Οπου σας βολευει επικαλείστε το σύνταγμα και όπου δεν σας βολεύει το γράφετε στα παπάρια σας.

Εν ολιγοις ξανά η γνωστή παπαριά "κάνω ότι γουστάρω" και "νόμος είναι το δίκιο του εργάτη" οπως βέβαια ο ίδιος ο εργάτης αντιλαμβάνεται το δίκιο.

Με άλλα λόγια "σας έχουμε όλους γραμμένους και θα κάνουμε αυτό που γουστάρουμε"

Αυτό είναι το όραμά σας για την κοινωνία ο κόκκινος φασισμός.

koulpa είπε...

άσχετο.. μπορεί να κάνω λίγο πλάκα.. (στην τελευταία απάντηση μου στο περασμένο ποστ σε ένα εκτων ανωνύμων..).. αλλά είναι θλυβερή η κατάσταση.. τι οδηγεί έναν άνθρωπο σε τέτοιες φασιστικές συμπεριφορές;.. ονομάζοντας και τους άλλους φασίστες συγχρόνως.. χωρίς να μπορεί να καταλάβει την κατάστασή του.. πιά δυστυχία;.. και το κακό είναι ότι ακούω κουβέντες από ήρεμα άτομα.. που αγγίζουν αυτές τις ιδέες.. ήταν προ ημερών μια παρέα 20αριδων σε διπλανό μου τραπέζι.. κι ο ένας έλεγε πολύ σοβαρά.. "τι ωραία που θά ήταν κατά τη δικτατορία.. και πως κανένας δε πάθαινε τίποτα.. και επικρατούσε ασφάλια.. ε και μερικοί αριστεροί κυνηγήθηκαν.. αλλά μηπως κι αν βγαίναν οι αριστεροι δε θα κυνηγούσαν τους δεξιούς;.." η ιστορία αποτυγχάνει.. ακόμα κι όταν είναι ακόμα φρέσκια.. σκέψου που λένε ότι πρέπει να περάσουν χρόνια για να γίνει ανεπιρέαστη καταγαφή..
μα υπάρχει οικογένεια που δεν είχε κάποιον από τη μιά ή από την άλλη πλευρά;.. μη πω ότι το σύνηθες ήταν να έχει κι από τις δύο.. δε μιλάνε οι οικογένειες;.. πως προχωρά η ιστορία;.. με βολικές θεωρίες;..
αντε εκτώς για εκτώς βγήκα.. αλλά θα έσκαγα πάλι.. :) :)
την καλησπέρα μου :) :)

Ανώνυμος είπε...

Ειναι θλιβερή η κατάσταση.

Τι οδηγεί άραγε κάποιους ανθρώπους να θαυμάζουν χασάπηδες και εγκληματίες όπως ο στάλιν;

Τι οδηγεί άραγε κάποιους ανθρώπους που δηλώνουν αντιφασίστες να ζητάνε τη φίμωση της αντίθετης γνώμης;

Τι να συμβαίνει άραγε στο θολωμένο τους μυαλό και δεν μπορούν να αντιληφθούν ότι ο κομουνισμός με το που έρθει στα πράγματα καταργεί αμέσως την ελευθερία του λόγου και αρχίζει τις διώξεις των αντιφρονούντων δηλαδή κάνει πολύ χειρότερα απο αυτά τα οποία υποτίθεται ότι σημερα αντιμάχεται;

Η απάντηση είναι μόνο μία. Οι άνθρωποι αυτοί είναι μειωμένης αντίληψης aka ηλίθιοι.

koulpa είπε...

ρε φίλε δε σε γνωρίζω.. αλλά μπήκες εδώ μέσα και βρίζεις.. πως να σε υποδεχθεί κανείς.. με ξέρεις.. σου είπα κάτι για στάλιν; τι βίτσιο είναι αυτό;.. μπένεις σε ένα χώρο.. προσπαθείς να κάνεις τους άλλους να σωπάσουν.. και νομίζεις ότι έχεις δικιο;.. ακομα και δίκιο να έχεις.. όταν δεν έχεις τρόπους.. από μένα το χάνεις.. τι να κάνουμε.. όπως μπορεί ο καθένας.. :) :)

Ανώνυμος είπε...

Απο που προκύπτει ότι "προσπαθώ να κάνω τους άλλους να σωπάσουν";

Εγώ δεν ζήτησα κάτι τέτοιο. Ο δικός σου ο σύντροφος ζήτησε να διαγραφεί αμέσως το γουρούνι, ο χαφιές, ο ασφαλίτης κλπ

Τον φαντάζεσαι αυτόν τον τύπο να έχει επικρατήσει ο κομουνισμός και να βρίσκεται στα πράγματα;

Το μόνο που θα άλλαζε στη στάση του θα ήταν μία και μόνο λέξη:

Να ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΙ αμέσως το γουρούνι, ο χαφιές, ο ασφαλίτης κλπ.

Οσο για τις ύβρεις που τις είδες;

Το ηλίθιος είναι περιγραφικός χαρακτηρισμός. Εαν είσαι πράγματι ηλίθιος δεν υπάρχει ύβρις. Απλή περιγραφή της κατάστασής σου είναι.

Εάν πάλι δεν είσαι ηλίθιος προσπαθησε να το αντικρούσεις με επιχειρήματα. Εάν δεν έχεις καλό είναι να αρχίσεις να αναρωτιέσαι ρε μπας και είμαι όντως ηλίθιος;

Είναι το πρώτο βήμα για να πάψεις να είσαι και να αρχίσεις να σκέφτεσαι.

blackbedlam είπε...

Για να πω την αλήθεια αυτό δεν το περίμενα.
Έλειπα και μόλις είδα το τι έχει γίνει, το πρώτο που έκανα ήταν να αφαιρέσω το απαράδεκτο σχόλιο του ανώνυμου των 11,13
Και να φροντίσω ώστε να επιτρέπονται σχόλια, μόνον από όσους έχουν λογαριασμό.
Λυπάμαι γι΄αυτό, γιατί νομίζω ότι μας ενδιαφέρουν και τα σχόλια των "ανώνυμων" φίλων , είτε γιατί δεν έχουν λογαριασμό είτε γιατί σε κάποιες περιπτώσεις θέλουν να κρατήσουν και την διαδικτυακή τους ανωνυμία .
Μας ενδιαφέρουν οι διαφορετικές απόψεις.
Κανόνας και πεποίθηση για μένα είναι,ότι η διαφορετικότητα δεν είναι λόγος αποκλεισμού αλλά σύνθεσης.
Όταν αναρτούμε κάποιο post, το κάνουμε για να αναπτυχθεί ένας διάλογος γύρω από το θέμα που θίγει το κείμενο και ας υπάρχουν αντιρρήσεις, ας υπάρχουν ακόμα και καταγγελίες, ενστάσεις ......
Τα τρολάκια όμως που μπαίνουν, έρχονται με την πρόθεση να βρίσουν και να αποπροσανατολίσουν την συζήτηση.
Να τα κάνουν μπάχαλο, όπως και στους δρόμους του αγώνα.
Εδώ δεν θα το επιτρέψουμε και ελπίζω ότι θα βρεθούν οι τρόποι ώστε ούτε εκεί έξω στους δρόμους του αγώνα να μπορούν για πολύ να το συνεχίσουν.

Ανώνυμος είπε...

Καλά έκανες καλή μου bb και πέταξες έξω τους προκλητικούς ανώνυμους.

Είναι ντροπή να εκφράζονται με αυτό τον τρόπο και πρέπει να διαφυλαχθεί ο διάλογος.

ο φιλος σου oculus.

Αντίσταση στις γειτονιές! είπε...

Έτσι όμως χάνεται η αμεσότητα, δυστυχώς! Θα μπορούσες ίσως να βάλεις την προέγκριση ή να μην ασχολούνται οι άλλοι μαζί τους. Εγώ τελικά το άφησα ελεύθερο.
Στο θέμα μας τώρα.
Θεωρώ ότι η καταστολή όσο θα συνεχίζεται η επίθεση στα δικαιώματά μας θα εντείνεται γιατί θα μεγαλώνουν και οι αντιδράσεις από μεριάς λαού.
Τις ξέρεις τις διαφωνίες μου με το ΚΚΕ και την πολιτική του.
Αλλά δεν πρέπει να μας διαφύγει το γεγονός ότι οι συγκεντρώσεις που εκφράζουν τα πιο αγωνιστικά κομάτια του κινήματος (Μουσείο, ΠΑΜΕ), έστω και στα λόγια, τα δύο τελευταία χρόνια μαζικοποιούνται, η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ πλέον έχουν απαξιωθεί τόσο πολύ που ακόμη και δικές του ομοσπονδίες δεν τολμούν να πάνε στα καλέσματά τους.
Από την άλλη αυτό που συμβαίνει στο Σύνταγμα, 25 μέρες τώρα, με όλα τα θετικά και αρνητικά του χαρακτηριστικά ξεφεύγει κατά πολύ από το αντίστοιχο της Ισπανίας και εκεί που το σύστημα θεωρούσε ότι θα το έλεγχε άρχισε να ανησυχεί.
Το χτύπημα της Τετάρτης για μας τουλάχιστον ήταν αναμενόμενο. Η συνάντηση των "αγανακτισμένων" με τους "αποφασισμένους" (επιτρέψτε μου να αναφέρομαι στο λαό, διαχωρίζοντας τις ηγεσίες ή τους επίδοξους ηγέτες) θα είναι ένα εκρηκτικό μίγμα ανεξέλεγκτο για το σύστημα.
Και όπως έλεγαν τα παπαγαλάκια (τα έβλεπα από την ΤV, δυστυχώς λόγω μέσης έχασα ίσως την καλύτερη διαδήλωση των τελευταίων 30 χρόνων!) στην αρχή γεμάτα χαρά "το Σύνταγμα επιτέλους καθάρισε", μετά βέβαια κατάπιαν τη γλώσσα τους, γιατί ο κόσμος δεν έφευγε με τίποτα. Οι γύρω δρόμοι ήταν γεμάτοι και ας μην τους έδειχναν οι κάμερες.
Η συνάντηση λοιπόν του "αυθόρμητου" με το οργανομένο έπρεπε να χτυπηθεί, αυτός ήταν ο στόχος όχι το ΠΑΜΕ, όχι η Ταξική Πορεία ή ότιδήποτε άλλο. Όταν χτυπηθήκαμε στις 11 Μάη εντελώς αναίτια με μπόλικους τραυματίες στο μπλοκ μας στόχς δεν είμασταν τόσο εμείς όσο ο κόσμος που το ...σκέφτεται ακόμη ή είναι ένα βήμα πριν στο να κατέβει στο δρόμο.
Όσοι είχαν τη σιγουριά ως τώρα και την, κατά τη γνώμη μου αυταπάτη, ότι χάρη στη ...περιφρούρησή τους δεν θα χτυπηθούν καιρός είναι να αρχίσουν να σκέφτονται αλλιώς.
Το κεφάλαιο όταν θα νοιώσει ότι απειλείται δεν θα διστάσει σε τίποτα.
Καλώς ή κακώς ακόμη έχουν το μαχαίρι και το πεπόνι, αυτοί αποφασίζουν το πότε, ποιόν και πώς θα χτυπήσουν, εμείς από αυτήν την άποψη ακόμη είμαστε στην άμυνα.
Το σύστημα όσο σφίγγουν τα πράγματα δεν θα ανέχεται και την παραμικρή αμφισβήτηση.
Και εδώ ίσως είναι καιρός να αλλάξουν κάποιες πολύ αρνητικές πρακτικές από το χώρο σας.
Νά' σαι καλά BB και συνέχισε τη καλή δουλειά που κάνεις.
Σε παρακολουθούν πολλοί από το χώρο μου και πρέπει να σου πω ότι όταν υπάρχουν τέτοιες φωνές στην Αριστερά σημαίνει ότι μπορούμε ακόμη να ελπίζουμε ότι κάτι καλό θα γίνει. Το ζητούμενο ακόμη δεν είνα να ενωθούμε αλλά είναι πολύ επίκαιρη η κοινή δράση!
Όσο για τους κάφορυς μην τους δίνεις σημασία. Κατά τη γνώμη μου ασ' το blog ελεύθερο δεν χρειάζεται να τους απαντάμε κιόλας!
Μπορούμε να τους διαγράφουμε!

κοντρα στο ρευμα είπε...

Εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι και νέες του Πειραιά.

Τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης δεν έχουν τέλος. Γυρίζει την πλάτη στις λαϊκές διαμαρτυρίες και προσπαθεί να καταστείλει το κίνημα του λαού και της νεολαίας με υπερβολική χρήση βίας, αξιοποιώντας ασφαλίτες που δρουν προβοκατόρικα μέσα στις πλατείες όπως έκανε απροκάλυπτα στην μεγαλειώδη παλλαϊκή διαδήλωση της Τετάρτης. Όμως είναι γελασμένοι αν πιστεύουν ότι θα κάμψουν τη λαϊκή οργή.

Ο λαός δεν υποκύπτει απέναντι στη βία Των ΜΑΤ και την τρομοκρατία των ΜΜΕ.

Είμαστε πλέον εκατοντάδες χιλιάδες λαού που κατακλύζουμε καθημερινά τις πλατείες όλης της χώρας, διεκδικώντας να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας.

Η οργή και η αγανάκτηση μας ενώνουν σε ένα μέτωπο για δικαιοσύνη, ισότητα, αξιοπρέπεια, αλληλεγγύη.

Η φωνή του εργαζόμενου λαού, των ανέργων και των νέων πρέπει να ακουστεί παντού.

Η οργή μας πρέπει να γίνει εξέγερση, να γίνει κίνημα που θα σαρώσει και θα ανατρέψει την πολιτική της λιτότητας, της φτώχιας, της ανεργίας, της κοινωνικής ερήμωσης της μίζας και των λαμόγιων.

Η κυβέρνηση «μαριονέτα» μεθοδεύει την υποδούλωση της ζωής μας για δεκαετίες, θέλει τους εργαζόμενους και τη νέα γενιά, αναλώσιμους, σύγχρονους δούλους σε μια μίζερη ζωή χωρίς αξιοπρέπεια.

Αυτή η προοπτική μπορεί να ανατραπεί.

Διέξοδος υπάρχει και βρίσκεται στα χέρια του εξεγερμένου λαού.

Αρκεί να πιστέψουμε στη δύναμη μας.

Συντονισμός, αλληλεγγύη, όλοι στους δρόμους. Αυτός είναι ο μόνος δρόμος.

Ο κόσμος της εργασίας, η νέα γενιά πρέπει να βάλουν τη δικής τους σφραγίδα στο μέλλον που ετοιμάζουν για μας χωρίς εμάς.

- Καλούμε όλο το λαό και τη νεολαία να κατακλύσει τις πλατείες, να προχωρήσει σε καταλήψεις που θα νεκρώσουν τον κρατικό μηχανισμό, χωρίς να παραμυθιάζεται από την οργανωμένη παραπληροφόρηση των ΜΜΕ. Στον Πειραιά ήδη έχει γίνει η αρχή στις πλατείες του Ηλεκτρικού Σταθμού και στην Κοραή.

- Αυτή η κυβέρνηση δεν έχει πια το δικαίωμα να αποφασίζει για τον ελληνικό λαό. Είναι παράνομη και πρέπει να παραιτηθεί εδώ και τώρα.

- Εμείς οι εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι απαιτούμε πολιτική λύση που θα αναλάβει να υλοποιήσει τη λαϊκή θέληση για:

· ΨΩΜΙ - ΠΑΙΔΕΙΑ - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ - ΛΑΪΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ

· ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗ ΘΗΛΙΑ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. και της Ε.Κ.Τ.

· ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ Της ΧΩΡΑΣ

· ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΚΑΙ ΑΠΕΧΘΕΣ

· ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΟΣΟΙ ΛΕΗΛΑΤΗΣΑΝ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΛΟΥΤΟ

Γιατί δεν μπορεί να θυσιάζεται ένας ολόκληρος λαός για να μην ζημιωθούν τα αρπαχτικά - δανειστές.

ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ!

ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΓΕΝΙΕΣ

Όλοι στις πλατείες να δυναμώσουμε τη λαϊκή εξέγερση.

Θα μείνουμε εκεί και θα συνεχίσουμε να διαδηλώνουμε ενωτικά και συλλογικά,

μέχρι να φύγουν αυτοί μαζί με τα Μνημόνια και τους Τροϊκανούς

και δεν θα επιτρέψουμε να επιστρέψουν με άλλο προσωπείο.

Κώστας Παπαδόπουλος είπε...

με απόφαση της ΠΟΕ ΟΤΑ την Τρίτη 21/6 οι εργαζόμενοι στους Δήμους θα καταλάβουν τα δημαρχεία μεγάλων Πόλεων σε μεάς εδώ το δημαρχείο του Πειραιά ζητάνε συμπαράσταση και απο τους άλλους εργαζόμενους και ανέργους αίτημα τους να φύγουν Αυτοί που μας κυβερνούν μαζί με τα μνημόνια τους να αλλάξει το πολιτικό κατέστημενο.
Μπορέι να σας φαίνεται "ρηχό" αλλά έχει σημασία ότι στην ΠΟΕ- ΟΤΑ την πλειοψηφία την έχει η ΠΑΣΚΕ που προσφατα με ανακοίνωση της αποχώρησε απο το ΠΑΣΟΚ. Το απόγευμα της Τρίτης θα πάρουν μέρος στην στγκέντρωση διαμαρτυρίας και απορεία στο κέντρο του Πειραιά που γίνετε με πρωτοβουλία των "ανέργων της ζώνης " που έχουν κατασκηνώσει στην πλατεία ηλεκτρικού , και άλλων πρωτοβουλίων και αβαθμιων σωματείων

blackbedlam είπε...

Όσο, το ΚΚΕ ή και όποιο αριστερό κόμμα με θέσεις ανατροπής, με θέση για έξοδο από την ΕΕ, με θέσεις που θίγουν την κυριαρχία τους, αλλά παρ΄όλα αυτά παραμένει το πολύ στο 10%, δεν έχει δηλαδή λαϊκό έρεισμα,ούτε θα τους φοβίζει,ούτε θα τους τρομάζει, ούτε θα τους ενοχλεί.

Σκέφτονται ότι
"θα πάνε, θα΄ρθούνε, θα δούνε ότι έτσι δεν βγαίνει τίποτα,θα κουραστούν,θα αποδυναμωθούν και θα οδηγηθούν στα σπίτια τους, χρεώνοντας μάλιστα τα κόμματά τους για παθητικότητα".

Το ιδιαίτερο γνώρισμα της συγκέντρωση της Τετάρτης ήταν:

Βρεθήκαμε μαζί με τους "άλλους"!

Βρεθήκαμε μαζί με τα πρωτοβάθμια σωματεία, με τις άλλες αριστερές οργανώσεις.

Βρεθήκαμε μαζί με τους ανθρώπους της πλατείας και αυτό,

"δεν πρέπει" να πάρει έκταση.

Είναι αυτό που τους βάζει σε κίνδυνο.Αυτός είναι ο εφιάλτης τους.

Θα μου πεις, δεν φοβήθηκαν την τεράστια συγκέντρωση των Αγανακτησμένων στην πλατεία την περασμένη Κυριακή;

Δεν φοβήθηκαν τους αγανακτησμένους με τις καθημερινές τους συγκεντρώσεις και συνελεύσεις ;

Όχι,δεν φοβούνται όλους τους "αγανακτησμένους" όσο παραμένουν χωρίς οργάνωση,χαλαροί,χωρίς προγραμμα,δίχως στόχους για το μετά και το τί και με συνθήματα του τύπου :

«Ούτε Δου Νου Του, ούτε ΕΕ, πάρε την κατάσταση στα χέρια σου λαέ», ή «Εεε, οοο, πάρτε το μνημόνιο και φύγετε από΄δω». και ακόμη «Πουλάτε, πουλάτε το ξύλο θα το φάτε»,

Αν τους φοβόντουσαν,αν ένιωθαν τον παραμικρό κίνδυνο από την παρουσία τους,ήταν εκεί για 23 μέρες συνέχεια,θα είχαν βρει τρόπο να τους τρομοκρατήσουν, να τους διαλύσουν.

Ένα καλό άλλοθι είναι άλλωστε για το "δημοκρατικό τους προφίλ"

Τους συνέφερε μάλιστα, προσπαθώντας όλες αυτές τις μέρες να το ελέγχουν, να το χειραγωγήσουν,να το προμοτάρουν για να μπορέσουν να το χρησιμοποιήσουν σαν ανάχωμα, στο βαθμό που θα εκτιμούσαν ότι τους είναι χρήσιμο κάτι τέτοιο.
Χθες όμως βρέθηκαν αντιμέτωποι με τον κίνδυνο να συνυπάρξουν οι Λαϊκές δυνάμεις μαζί,να σπάσει ο πάγος,να κοιταχτούν στα μάτια βρε αδερφέ,να αναγνωριστούν,να υπάρξει συμπόρευση.....

Και είναι αλήθεια ότι όταν συναντηθήκαμε,φωνάξαμε μαζί τα ίδια συνθήματα και μουρμουρίσαμε τα ίδια τραγούδια.

Μιλήσαμε και ανταλλάξαμε απόψεις.....

Μπορεί όχι οργανωμένα,αλλά σίγουρα το ταξικό ένστικτο,μας οδήγησε στο να προσεγγίσουμε και να βρεθούμε μαζί με τους ανθρώπους του μόχθου, μαζί με τους συντρόφους της τάξης μας,με τους όμοιούς μας και ας είμαστε κάτω από διαφορετικά πανό,αλλά με τα ίδια συνθήματα τις ίδιες απαιτήσεις τις ίδιες ανάγκες την ίδια απόφαση.

Αυτά όμως είναι "επικίνδυνα πράγματα και κυρίως,δεν πρέπει να έχουν συνέχεια"

Για το όποιο "σύστημα", αυτά τα "σπάς", τα " Χτυπάς εν τη γενέσει τους".

Γιατί είναι ακριβώς αυτό από το οποίο κινδυνεύουν

Σε μας μένει να κάνουμε πραγματικότητα τους εφιάλτες τους.

Να νιώσουν σε βάθος τον κίνδυνο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...