Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Μπορούμε να τους ανατρέψουμε,δεν έχουμε δικαίωμα για τίποτε λιγότερο

Η σημερινή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, από τις ποιο μαζικές, τις ποιο μαχητικές και από τις ποιο "αποτελεσματικές".
 
από το μπλοκ Αριστερά και πολιτική
 Σταμάτησα να περιμένω λίγο πριν από την πλατεία Κλαυθμώνος, κάποιους συναγωνιστές .
Η ουρά της πορείας δεν είχε φτάσει ακόμη εκεί όταν φύγαμε να συναντήσουμε και τους άλλους συναγωνιστές , που ήδη είχαν προχωρήσει μπροστά.
Όταν φτάσαμε στην πλατεία, ήδη  η κεφαλή της πορείας, ένα μέρος της τουλάχιστον, βρισκόταν στην Αμαλίας και ένα μεγάλο κομμάτι 

είχε καταλάβει την Φιλελλήνων.

Τραγούδια και ομιλίες, συνθήματα και αισιοδοξία στα μάτια των συντρόφων.
Και το φορτηγάκι που μας είχε πάρει από πίσω σχεδόν σε όλη την πορεία  και όλο ήθελε να του ανοίξουμε δρόμο να περάσει(!) στημένο εκεί με τα μεγάφωνα να παίζουν και τα τραγούδια να ανεβάζουν το ηθικό.

Μια λάμψη στα μάτια μας, που τον τελευταίο καιρό και κάτω από το βάρος των μέτρων, έμοιαζε να θολώνει να χάνεται.

Λοιπόν όταν είσαι ανάμεσα στους συντρόφους σου αισθάνεσαι σιγουριά, όταν φωνάζεις μαζί με όλους τα συνθήματά μας, αισθάνεσαι μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και όταν τραγουδάς τα τραγούδια μας αισθάνεσαι δέσμευση, υπευθυνότητα, γιατί τα τραγούδια έχουν λόγια που πρέπει να τα κάνεις πράξη.

Ετούτη την φορά δεν διαλυθήκαμε, ετούτη την φορά είπαμε ότι θα δώσουμε στους αγανακτησμένους της πλατείας να καταλάβουν, ότι είμαστε εδώ, είμαστε κομμάτι δικό τους και είναι δικό μας κομμάτι.
Να δουν από κοντά ποιοι είμαστε, να μάθουν αυτό που τους κρύβουν τόσα χρόνια, να δουν και να κάνουν την σύγκριση, ποιοι είναι αυτοί που τους προμοτάρουν με στόχο να τους χειραγωγήσουν εξυπηρετώντας τα δικά τους συμφέροντα.
Να καταλάβουν.
Ποιοι και τι είμαστε εμείς, γιατί παλεύουμε, για ποια πανανθρώπινα ιδανικά αγωνιζόμαστε.
Να καταλάβουν ότι χωρίς την οργανωμένη πάλη δεν μπορούν να προχωρήσουν.

Σήμερα σε αντίθεση με άλλες φορές, δεν φύγαμε μείναμε εκεί. Στα δικά μας τα μπλοκ μπήκαν οι αγανακτησμένοι, στα δικά τους τα στέκια της πλατείας, μπήκαμε εμείς.
Μιλήσαμε με αρκετούς, ανταλλάξαμε απόψεις, τους είδα να μας κοιτάζουν απορημένοι ακούγοντας λες, πρωτάκουστα επιχειρήματα.
Και στ΄αλήθεια  πρωτάκουστα, γιατί από ποιους να τα ακούσουν από τους Πρετεντέρηδες και τους Καψήδες;

Και το ΚΚΕ έκανε αυτό που έπρεπε να έχει κάνει καιρό τώρα.
Έμεινε στην πλατεία.
Οι συγκεντρώσεις που ακολουθούσαν από το Μουσείο, μαζικές και επίσης δυναμικές.

Στις πρώτες συγκεντρώσεις που κάναμε, έλεγα στους συντρόφους μου: 
"Ρε, για σκεφτείτε τώρα από την εξέδρα να ακουστεί η φωνή του  συντρόφου να λέει:
"Μαζί μας είναι και οι άλλες συγκεντρώσεις των πρωτοβάθμιων σωματείων.
Σήμερα, είμαστε όλοι μαζί, όσοι παλεύουμε για την  ανατροπή του εκμεταλλευτικού συστήματος και για την λαϊκή κυριαρχία. Είμαστε όλοι μαζί, όσοι αγωνιζόμαστε για την εξουσία της εργατικής τάξης"

Φαντάζεστε τι θα γινόταν;

Και σήμερα  ξαφνικά γέμιζε ο τόπος με τα ίδια συνθήματα, τραγουδούσαν όλοι τα ίδια τραγούδια από τα μεγάφωνα του ΠΑΜΕ.
Δίναμε την ίδια υπόσχεση ότι θα παλέψουμε για τον ίδιο στόχο.
Μια σιωπηρή ανοχή (δεν μου αρέσει η λέξη ανοχή, αλλά η λέξη συμφωνία έστω και σιωπηρή, δεν ξέρω αν θα ανταποκρινόταν)
Και τις διαφορές μας, σιγά μην δεν έχουμε καιρό να τις λύσουμε.

Στο κάτω κάτω, μέχρι το τέρμα μόνον η εργατική τάξη θα πάει και οι άλλοι από κοντά.

Στο κάτω κάτω, έχουμε το δίκιο με το μέρος μας και όταν το υπηρετούμε σωστά, και με συνέπεια,χωρίς αλλάζονείες,χωρίς αποκλεισμούς,με σεμνότητα και πίστη στα οράματά μας και με γνώση της επιστημονικής μας θεωρίας, μπορούμε να πείσουμε και όλους τους άλλους.
(Πολλά έβαλα;)

Δεν μπορούσαμε να μείνουμε σε ένα μέρος, φέραμε γύρα όλη την πλατεία, πάνω κάτω, πέρα δώθε.
Μπήκαμε μέσα, μιλήσαμε μαζί με τον κόσμο που ήταν εκεί.

Σε μια προσπάθεια να τους πω για το κατάπτυστο, το αστείο  ψήφισμα, που έλεγε να '"καταργήσουμε τα κόμματα", δεν καταλάβαιναν τι τους έλεγα, δεν ήξεραν κάποιοι από την γραμματεία(;) τι ακριβώς τους έλεγα, δεν ήξεραν καν αν ψηφίστηκε κάτι τέτοιο και στο τέλος, το επιχείρημά τους ήταν, ότι:
"Μα αν ψηφίστηκε τι μπορούμε να κάνουμε εμείς, αφού ο κόσμος θέλει αυτό";

Όταν όμως τους εξήγησα τι σημαίνει "όχι στα κόμματα", τι πάει να πει ¨"καταργούμε τα κόμματα" και όπως λέει ο φίλος  Art Ekran, σε λίγο θα ζητήσετε την κατάργηση  της πάλης των τάξεων,  όταν λοιπόν έγινε αυτή η κουβέντα τα "παιδιά", έμειναν με μιαν απελπισία στα μάτια και μου είπαν, γιατί δεν έρχεστε το βράδυ να  τα πείτε αυτά ή αν θέλετε μπορείτε και να τα γράψετε.

Αλλά εμένα εκείνη την ώρα ήταν αυτό που λέει "μες την καρδιά μου αρχινάει το πανηγύρι".

Κάποια στιγμή ζήτησαν ενισχύσεις στο Παναθηναϊκό στάδιο για περιφρούρηση, κάτι είχε γίνει εκεί.
Μετά ξεκίνησαν τα επεισόδια στην πλαϊνή πόρτα της Βουλής στην Βασ.Σοφίας.
Κάποιοι "θερμοκέφαλοι" επιδίωξαν να σπάσουν τους φράχτες που ύψωσαν γύρω από την Βουλή  είπαν. 
Ξέρουμε βέβαια πώς και ποιοι ξεκινούν τέτοιας μορφής επεισόδια, ξέρουμε πως εξελίσσονται και τι στόχο έχουν.
Έχουν αναγάγει την προβοκάτσια σε επιστήμη.

Αν δεν είχαν ξεκινήσει αυτά τα επεισόδια, ίσως να παραμέναμε πολύ περισσότερο,αλλά θα έχουμε την ευκαιρία να μπορούμε να είμαστε εκεί, να μπορούμε να συνομιλούμε, να μην απαξιώνουμε τις όποιες προσπάθειες διαμαρτυρίας με τον όποιον ερασιτεχνισμό τις διακρίνει και κυρίως να μην χαρίζουμε κανέναν από τους συμμάχους μας,  στον ταξικό μας εχθρό.

Σήμερα πήρα  την απάντησή μου, ότι δεν λάθευα τόσο καιρό που καυτηρίαζα  την απαξιωτική και καταγγελτική στάση μας και τις τοποθετήσεις μας κάποιες φορές, ενάντια σε όλους, χωρίς εξαιρέσεις, στους συγκεντρωμένους στις πλατείες,σε όσους δεν είναι κάτω από τα δικά μας πανό.

Μακάρι να ήμασταν εμείς που θα οργανώναμε και με τέτοιες μορφές διαμαρτυρίας, σε όλες τις γειτονιές και σε όλες τις πλατείες, τον κόσμο του μόχθου, τον κόσμο που έχει ανάγκη να εκφραστεί, να καταδικάσει την σημερινή πολιτική που τον οδηγεί στην εξαθλίωση.

Σήμερα και τώρα, είμαστε υποχρεωμένοι να συνεχίσουμε τον αγώνα μας ακόμη ποιο δυναμικά ακόμη πιο αποφασιστικά.
Αυτή η κυβέρνηση, ότι ρούχα και να της φορέσουν δεν μπορεί πια να σταθεί, έχει εκπέσει στην συνείδηση του Ελληνικού λαού.
Η κυβέρνηση που θα προκύψει αύριο απ΄την ψήφιση των  συνενόχων  της, αυτά τα ανδρείκελα, δεν μπορούν να σταθούν για πολύ καιρό.
Γνωρίζουν και οι ίδιοι ότι η ημερομηνία λήξης της είναι πολύ κοντά και ο μόνος ρόλος που έχουν να επιτελέσουν, είναι οι δεσμεύσεις τους στο διεθνές κεφάλαιο για την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου.


Μην τους αφήσουμε να πάρουν ανάσα, παντού και με όλους τους τρόπους.
Στα τρομοκρατικά τους διλήμματα, απαντάμε αποφασιστικά και οργανωμένα.
Στους εκφοβισμούς τους, απαντάμε συντονισμένα, αντάμα με όλες τις ταξικές δυνάμεις, μαζί με τις αντικαπιταλιστικές αντιμονοπωλιακές δυνάμεις, μαζί με όλους τους εργαζόμενους, σε όλους τους τόπους δουλειάς, εκεί που χτυπάει η καρδιά της εργατικής τάξης και στις γειτονιές και στις πλατείες. 
Μπορούμε να τους ανατρέψουμε τα σχέδια, δεν έχουμε δικαίωμα για τίποτα λιγότερο.
Μα ούτε και περιθώρια για τίποτα λιγότερο.
 


53 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Και σήμερα συγκέντρωση το Κόμμα στην Ομόνοια.
Αϊντα να πουλήσουμε κανένα κουπονάκι κανένα βρυσοσπάστη, να βγει το μεροκάματο των χαραμοφάϊδων της επανάστασης....
Ε ρε πιένες!

koufaros είπε...

Μην τους αφήσουμε να πάρουν ανάσα, παντού και με όλους τους τρόπους,την ώρα που πάνε να πιούν τον καφέ τους , μόλις πάνε να κατεβάσουν μια γουλιά από την μπύρα τους, πριν προλάβουν να ψιθυρίσουν ένα γλυκόλογο στον αγαπημένο τους, εμείς εκεί...τσακ τους χώνουμε το κουπόνι στη μούρη και τους αιφνιδιάζουμε. "ενίσχυσε τον αγώνα της εργατικής τάξης" λέμε αυτοί τα χάνουν "μην παραδίνεσαι τόσο εύκολα στην κεφαλαιοκρατία" "ενίσχυσε το κόμμα που μπορεί να τους ανατρέψει"
Αν δεν μας δώσουν κάτι σημαίνει ότι δεν έχουν καταλάβει τον αγώνα μας.
Τους ρίχνουμε μια υποτιμητική ματιά, κρατιόμαστε να μην τους φτύσουμε και φεύγουμε.

Όλοι σήμερα στην ομόνοια. Το μοναδικό υπερθέαμα του ομιλούντος κουβά ίσως και να είναι το ξεκίνημα για την κατάληψη της εξουσίας από τον κουβόλαό!!!

Δύο-δύο πέρασαν πέρασαν νάτα τα κορίτσια ...

είναι προβοκατσιααααααααααααα

Ανώνυμος είπε...

Και μετά...τί;

πολιτικός είπε...

με όποιο τρόπο και να ερμηνεύσουμε τις εξελίξεις,δεν μπορούμε παρά να παραδεχτούμε ότι κεντρικό ρόλο έπαιξαν οι λαικές συγκεντρώσεις στις οποίες η κοινοβουλευτική αριστερά απουσίαζε γιατί κανείς δεν την ήθελε. Από την άλλη η ηγεσία του ΚΚΕ προσπαθεί με συνομωσιολογικά υπονοούμενα να υποβιβάσει αυτό στο οποίο δεν μπορεί να πρωτοστατήσει και να πουλήσει τα κουπόνια και την επανάστασή της, ενώ οι του ΣΥΡΙΖΑ εναγωνίως προσπαθούν να οικειοποιηθούν την κατάσταση και τα γεγονότα που τους προσπερνούν.
Αυτό που δεν κατάφερε να "σπρώξει" η δήθεν οργανωμένη δράση (δηλαδή τον ελάχιστο έστω τριγμό του κατεστημένου) επί τριάντα ολόκληρα χρόνια το κατάφεραν κάποιοι "απολίτικοι" σε δύο μήνες.

Να συγχαρούμε βέβαια και τα πολλά μέλη του ΚΚΕ που παρά την γραμμή της ηγεσίας του, παρέμειναν στην πλατεία χτες βοηθώντας στην οργάνωση της "ανακατάληψης" της.
(φαίνεται ότι πλέον αυτό το κόμμα ,όπως φυσικά και τα ξαδερφάκια του, δεν έχει κανένα λόγο ύπαρξης πέραν του γνωστού προβοκατόρικου ρόλου του ενδιάμεσου air bag και αυτόυ που εννοεί ο κουφάρος παρά πάνω, του διαχειριστή δηλαδή μιας κάποιας επενδυτικής και κερδοσκοπικής δράσης.
(οι επιχορηγήσεις, η ακίνητη περιουσία, οι επιχειρήσεις, οι έρανοι κτλ.)

Ευαγγελία εγώ θα σε ρωτήσω "τώρα τι?" Απάντησε πρώτα αυτό και βλέπουμε για μετά...

koulpa είπε...

bb μου.. σας αγαπώ μα δεν παντρεύομαι.. :) :)
νομίζω ότι είναι ώρα να βγούμε από αγκυλώσεις και θεωρίες.. και να παίξουμε έξω από το στημένο παιχνίδι τους.. δε ξέρω πως.. αλλά αποζητώ νέες δομές.. κάπόια δημοκρατία.. και κάποια απόδοση δικαιωσύνης πριν πάμε παρά κάτω.. :) :)
ακόμα στο χωρίο.. ιντερνετ στην καφετέρια στη νέα μάκρη.. :) :)
χθές έσκασα.. με όλα αυτά να μη μπορώ να επικοινωνήσω;;; φρίκη.. ευτυχώς έχω τα σκυλάκια και τα γατάκια.. :) :)
την καλησπέρα μου :) :)

ELvA είπε...

Συμφωνω απολυτα φιλη μου ΒΒ και ελπιζω στη συνεχιση των αγωνων ολοι μαζι, με οσους αγωνιζονται τιμια! Μονο ετσι θα γινει δουλεια και μονο ετσι μπορει να υπαρξει ελπιδα!

Φιλια!

TRASH είπε...

γεια χαρά, και σε εσένα Β.Β. και στους διάφορους προβοκάτορες (χωρίς κανένα εισαγωγικό) του μπλογκ. Μου ήρθε μία φλασιά διαβάζοντας το σημερινό άρθρο σου. Πέρσι στην πρώτη μεγάλη απεργία είχα στείλει ένα μύνημα στο κινητό ενός ΣΥΝασπισμένου φίλου: "Αυριο όλοι στην απεργία! Και αν τα δικά μας χνώτα σου βρωμάνε, η δική σας συγκέντρωση είναι μια ώρα μετά στο πεδίο του Αρεως". Αποτέλεσμα; Κατέβηκε με το ΠΑΜΕ!
Γιατί το κατεβήτε στο δρόμο και αυτοί που διαφωνήτε μαζί μας, κατεβήτε και ξέχωρα από εμάς, αλλά κατεβήτε που είχε πει η Αλέκα, στην εφαρμογή του είναι λίγο μπέρδεμα. Πολλές φορές παίρνουμε προσωπικά την πολιτική αντιπαράθεση, η οποία δεν αποκλείει και την συστράτευση για συγκεκριμένους σκοπους, και χάνουμε την μπάλλα.
Για χθες πιστεύω πως οι "προβοκάτορες" πρόσφεραν υπηρεσία στο κίνημα τελικά, αλλά αυτό είναι πιο περίπλοκο και θα επανέλθω

ένας στρατολάτης είπε...

Το κουπονάκι δεν είναι υποχρεωτικό, όποιος θέλει αγοράζει. Όταν με πιάνουν τα χουβαρνταλίκια μου το χαλαλίζω. Όποιος το θεωρεί χαράμι ας δώσει το τάλιρό του στη γιούνισεφ, τον ερυθρό σταυρό ή ας πάρει παγωτό χωνάκι να το χαλαλίσει κι αυτός. Προς τι η φαγούρα; Τώρα το ότι η τριακονταετής σταθερότητα του κατεστημένου οφείλεται στους "αερόσακκους" του ΚΚΕ είναι πασίγνωστο! Γι'αυτό άλλωστε είναι το χαϊδεμένο παιδί των Πρετεντέρηδων και των Μανδραβέληδων. Όλοι τό'χουν το ΚΚΕ μη στάξει και μη βρέξει. "Το ΚΚΕ και τα μάτια σας" μονολογούν όλοι οι κατεστημένοι, μην του σκάσει κανα ζαντολάστιχο και μας πάρουν μετά φαλάγγι οι ανώνυμοι αλλά γνήσιοι επαναστάτες...

Πολιτικός είπε...

στρατολάτη η τριακονταετής σταθερότητα του κατεστημένου σε καμία περίπτωση δεν δείχνει ότι η "επαναστατικότητα" της κοινοβουλευτικής αριστεράς έχει αποτύχει. Όχι ρε παιδιά, απλά καιει κάρβουνο ενώ όλοι οι άλλοι κινούνται πυρηνικώς:-)))
Ο Πάσχος και ο άλλος ο μαλάκας πάντως που αναφέρεις, τελευταία είναι σφόδρα εναντιωμένοι στον σύριζα. Ρε λες εκεί τελικά να βρίσκονται οι πραγματικές δυνάμεις?
Όσο για το κουπονάκι δεν είναι υποχρεωτικό πράγματι...
Και το τελευταίο, εσύ είσαι επώνυμος? (επαναστατης είσαι σίγουρα δε ρωτάω καν)

@ΤΡΑΣ, έχει συμβεί και το αντίθετο, δηλαδή σύντροφοι του ΠΑΜΕ να κατέβουν με τον ΣΥΝ.
Εκεί που τα χαλάνε είναι στην ακινητη περιουσία αλλά αυτές είναι κάποιες θλιβερές λεπτομέρειες για τους "προβοκάτορες"

ένας στρατολάτης είπε...

Πολιτικέ μου από τον αρχικό σχολιασμό του ΚΚΕ ως αερόσακκο του συστήματος υποχώρησες μεγαλόψυχα στον σχολιασμό περί καρβουνοκίνητου κόμματος. Θα μπορούσα κάλλιστα να αναγνωρίσω καλόπιστη κριτική!
Αλλά τους Μανδραβελοπρετεντέρηδες και τη συνομοταξία τους δεν την παρακολουθείς ανελλιπώς (και καλά κάνεις). Η όποια τους πάντως ενασχόληση με το ΣΥΡΙΖΑ, δε μπορεί, πιστοποιεί πως κι εκεί κάποιες αξιόλογες δυνάμεις υφίστανται.
Σε διαβεβαιώ πως έχω ονοματεπώνυμο και αστυνομική ταυτότητα -ολίγον τι φθαρμένη- που το τεκμηριώνει. Ομολογουμένως δεν είναι αναρτημένη στο μπλογκ. Πάντως το να πω πως με λένε Αλεξιπόρδιππο Πριαπίδογλου δεν αποδεικνύει την (αδιαμφισβήτητη, καλά το κατάλαβες) επαναστατικότητά μου. Αντίθετα το προφίλ δείχνει πως είμαι ένας επηρμένος επαναστάτης κι όχι σεμνός όπως ένας ανώνυμος και απροφίλητος.

blackbedlam είπε...

Ανώνυμα φιλαράκια μου εσείς, εκτός από την άρνησή σας μπας και έχετε καμιά άποψη καμιά θέση μια πρόταση βρε αδέρφια.

Η μήπως συγκαταλέγεστε σε εκείνους που ψήφισαν "Να καταργηθούν τα κόμματα"

Εγώ θα περιμένω να ωριμάσετε να κάνετε και την πρόταση για την "κατάργηση της πάλης των τάξεων"

Θα καταλαβαίνεται ίσως ότι καταβάλω προσπάθεια να κρατήσω την ψυχραιμία μου και να μην σας απαντήσω με την ίδια προκλητικότητα που έχετε, γιατί, να σας πω την αλήθεια δεν σας χαρίζω σε κανέναν από τους Πρετεντέρηδες ή τους Καψήδες

Γιατί "αν τρέμεις από την αδικία τότε είσαι σύντροφός μου" 'Όπως έλεγε και ο Τσε Γκεβάρα.

Και είμαι σίγουρη ότι τρέμετε από την αδικία που βλέπετε γύρω σας, την ίδια αδικία που προέρχεται από τα ίδια κέντρα εξουσίας και την τρώτε στη μάπα το ίδιο όπως εγώ.

Αν μάλιστα έχετε φιλότιμο και αξιοπρέπεια όπως τα μέλη του ΚΚ τότε είναι σίγουρο ότι θα έχετε βρει πια, τρόπους να την πολεμήσετε.

Το ζητούμενο είναι βέβαια αν την πολεμάμε με τον σωστό ή τον λαθεμένο τρόπο με έναν τρόπο που θα μπορέσει να έχει αποτελέσματα προς όφελός μας.

Ε,αυτό όμως είναι μεγάλη κουβέντα.............. και θα μου τελειώσουν και οι κόλλες αναφοράς που έχω στην διάθεσή μου.

Όσο για τον φίλο τον Πολιτικό που κάνει αναφορά στην ανάγκη να πάψει να υπάρχει το ΚΚ,το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι στο άκουσμα αυτής της άποψης, η επιστήμη σηκώνει ψηλά τα χέρια για να μας φασκελώσει.

Και αυτό που μπορώ να επικαλεστώ είναι η φράση του Μπαντιού που έλεγε:

blackbedlam είπε...

σε συνέχεια από το προηγούμενο

"Στις σημερινές συγκυρίες ακόμη και αν δεν υπήρχε κομμουνιστικό κόμμα εμείς θα έπρεπε να το ανακαλύψουμε"

blackbedlam είπε...

Ευαγγελία μου χαίρομαι που μπορείς και έχεις έναν τέτοιο προβληματισμό, γιατί πολλοί τον ξεχνάμε και δεν ξέρω τι μπορεί να βάζουμε στο μυαλό μας για την άλλη μέρα.

Μετά λοιπόν, η εργατική τάξη συνεχίζει τον αγώνα της.

Ξέρει όμως ότι οι αγώνες της είναι για να βελτιωθεί η δική της ζωή, να βελτιωθεί η καθημερινότητά της,

ξέρει ότι παλεύει και ο κόπος της είναι για τον εαυτό της και όχι για την τσέπη του αφεντικού.

Αλλά ρίξε μια ματιά με την ησυχία σου σε αυτό το λινκ.

"Καπιταλιστική κρίση και η πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ"

http://www2.rizospastis.gr/page.do?publDate=17/4/2011&id=13377&pageNo=19&direction=1

Και ότι διαβάζεις να το περνάς από το κόσκινο.

blackbedlam είπε...

Καλώς τον φίλο μου.

Coulpa μου φαίνεται ότι την έχεις κάνει μια χαρά εκεί με τους δικούς σου.

Όσο για το ότι μας αγαπάς.....αλλά δεν παντρεύεσαι ε τώρα έτσι κι΄αλλιώς είμαστε για γάμους;

Προτείνω να συζήσουμε τι λες και συ;

Άλλωστε τα πανηγύρια θαρρώ, μας είναι αρκετά.

Από τις όποιες αγκυλώσεις, να βγούμε χίλιες φορές, αλλά από τις θεωρίες μας ρούπι δεν κάνουμε πίσω Coulpa, ρούπι.

'Οσο για την δημοκρατία και την απόδοση ευθυνών τι λες και σύ, μέσα στο δικό τους σύστημα μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο;

Όσο για το παρακάτω, μόνον αν τους πετάξουμε μαζί με το σύστημά τους, μπορεί να το προχωρήσουμε.

μαχαιρης είπε...

Eαν δεν σου αρεσαν, οσα σου εγραψα...
Πες το!!

Ανώνυμος είπε...

Σύντροφοι μην ξεκινήσετε ακόμη την επανάσταση, τουλάχιστον όχι μέχρι να αγοράσει η αλέκα το iphone και το ipad 4ης γενιάς που θα μπορεί να μεταδίδει την επανάσταση σε 3D.

Πολύ με συγκινούν οι επαναστάτες του κώλου όπως η συντρόφισα αλέκα που μάχεται τον αμερικανικο ιμπεριαλισμό και στέλνει την κορούλα της να σπουδάσει στο αμερικάνικο κολλέγιο. Σου λέει πρέπει να μάθουμε τον εχθρό απο μέσα να τον σπουδάσουμε ρε παιδί μου για να μπορέσουμε να τον κατεδαφίσουμε.

Η αριστερά έχει μεγάλη παράδοση σε αριστερούς του κώλου. Απο την αριστερά ξεκίνησε ο σύντροφος παύλος τσίμας,η συντρόφισα όλγα τρέμη ακόμη και ο σύντροφος σωκράτης κόκκαλης.

Μπορεί το ΚΚΕ να έχει ένα τεράστο μερίδιο ευθύνης για το χάλι της χώρας αλλά εσείς συντρόφια μη μασάτε. Υπάρχουν ακόμη μερικά για κατεδάφιση σε αυτή τη χώρα οπότε το έργο σας δεν έχει ολοκληρωθεί.

blackbedlam είπε...

Στάσου ρε σύντροφε, κάτσε καλά Μαχαίρη, γιατί η φιλενάδα σου δεν θέλει και πολύ για να σαλτάρει.

Τι μου λες μωρέ, τι μου είπες και μ΄αρέσανε και δεν μου αρέσανε;

Ψάχνω τα Mail μου τίποτα. Κοιτάω τα τσατ πως τα λένε, τίποτα. Κοιτάω στο γραμματοκιβώτιο μπροστά στην πόρτα πράμα.

Στο κινητό τίποτα και εκει. Κοιτάω ακόμα και στα σχόλιά σου που σου έγραψα εγώ και εσύ με έγραψες επίσης και δεν καταδέχτηκες να μου πεις μια καλή κουβέντα και αντί να παρεξηγηθώ εγώ, μου την βγαίνεις εσύ.

Μέχρι και στις τσέπες του παντελονιού μου κοίταξα! ! !

Για μαζέψου και εξηγήσου.

pavlosk είπε...

Επιτέλους!

Το blog επισκέπτονται και τρολάκια καρατζαφεροαναρχούλικα. Σαν τα γκρεμλινς και τους καλικάτζαρους πετάγονται, αμολάνε την πορδή τους, ε συγνώμη την άποψη τους ήθελα να πω, και φεύγουν.

Αλήθεια, συμμετείχαν και αυτοί στο βρώμικο σχέδιο του κράτους που στήθηκε για να "σκουπίσουν" την πλατεία; Όχι μόνο δεν τους πέρασε, αλλά φάνηκε και η γύμνια και το ξαναζεσταμένο φαγητό που πήγε να σερβίρει η κυβέρνηση: 20 ημέρες χωρίς να πέφτει ούτε ένα μπουκάλι νερού και θυμήθηκαν χθες να την πέσουν στους συναδέλφους τους οι γνωστοί-αγνωστοι δημόσιοι υπάλλλοι του Παπουτσή.

Δεν πειράζει. Η κυβέρνηση είναι σε δεινή θέση αυτή τη στιγμή. Και περιμένουμε να μπουν όλα τα σχέδια σε εφαρμογή προκειμένου να πνίξουν τον ξεσηκωμό του κόσμου. Το ξέρουμε και θα παίρνουμε και τα μέτρα μας. Ήδη χθες η κυβέρνηση υπέστη μια πρώτη γερή ήττα σε αυτόν τον τομέα...

Όσο για το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ, επιτέλους αυτή την ύστατη στιγμή έβαλαν πλάτη. Ενώθηκαν και με τους υπόλοιπους που όσο κριτική και αν τους κάνουν, πρέπει να καταλάβουν ότι όλοι στο ίδιο στρατόπεδο αγωνίζονται. Και απο εδώ και στο εξής ας είναι το θετικό πρόσημο που θα χαρακτηρίζει την αλληλεπίδραση και την κοινή δράση και όχι το μηδενικό και το μείον. Όλοι ωφελημένοι θα βγούν και πάνω απολα το λαϊκό κίνημα.

Με αποκορύφωμα την χθεσινή μέρα πιστεύω ότι πλέον έχουμε αλλάξει σελίδα. Και ζούμε ιστορικές στιγμές με το λαϊκό κίνημα να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Και εις ανώτερα σύντροφοι. Πάντα τέτοια και καλύτερα!

Ανώνυμος είπε...

Βρε ζώα έχετε δει πουθενα ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ όπου εφάρμοσαν τον κομουνισμό και η χώρα αυτή προόδευσε;

Τι ΣΚΑΤΑ έχετε στο κεφάλι σας και δεν μπορείτε να αντιληφθείτε το στοιχειώδη κανόνα ότι αυτό που ΔΕΝ ΠΕΤΥΧΕ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ δεν μπορεί να πετύχει ούτε στην ψωροκώσταινα;

Ο αινσταιν είχε πει ότι το κύριο χαρακτηριστικό του ηλίθιου είναι να δοκιμάζει συνεχώς την ίδια συνταγή και να περιμένει διαφορετικά αποτελέσματα.

Σύμφωνα με τον ορισμό του αινστάιν αποτελείτε τους ιδανικούς ανεγκέφαλους.

Πορτιάτης είπε...

Ναι, μπορούμε!
Η ανατροπή είναι εφικτή!
Υπάρχει άλλωστε η ιστορική πείρα!
Με συνεχή, στοχευμένο, μαζικό και ταξικό αγώνα!
Κόντρα σε όλους τους αναθεματισμούς, τις ειρωνείες και τα "δασκαλίστικα" λόγια των προβοκατόρων...
...και τις προσπάθειες διάσωσης του συστήματος, που ολομερίς παρακολουθούμε στα ΜΜΕ τους.

Ανώνυμος είπε...

Οι προηγούμενες γενιές κομουνιστών είχαν μια δικαιολογία. Ο κομουνισμός δεν είχε εφαρμοστεί στην πράξη και πολλοί ήλπιζαν ότι μπορεί να προσφέρει ίσως ένα καλύτερο κόσμο.

Οι σημερινοί κομουνιστές είναι εντελώς κρετίνοι γιατί ενώ υπάρχει πλέον η ιστορική εμπειρία του τι σημαίνει κομουνισμός, κλείνουν τα μάτια, αρνούνται την ιστορική πραγματικότητα και επιμένουν στο σάπιο καρπούζι της επανάστασης που δήθεν θα φέρει την ισότητα και την αδελφοσύνη ενώ το μόνο που φέρνει είναι γενική μιζέρια,κατάργηση της ελευθερίας του λόγου, διώξεις και μαζικές δολοφονίες των αντιφρονούντων και καλοπέραση μόνο για λίγους του κόμματος.

Και δε μου λέτε ρε μάγκες αφού εσείς είστε "το λαικό κίνημα" με 6% αυτών που ψηφίζουν δηλαδή με 2% του συνόλου, το υπόλοιπο 98% που δεν θέλουν κομουνισμό δεν είναι λαός είναι κεφαλαιοκράτες;

Απο που κι ως που εσείς εκπροσωπείτε το λαό; Μήπως ο ελληνικός λαός σας εξουσιοδότησε να κάνετε την επανάσταση και δεν το ξέρω; Μόνο τα θολωμένα σας μυαλά εκπροσωπειτε και είστε πληγή για την πατρίδα μας.

oculus είπε...

Σε ανακάλυψα την περασμένη βδομάδα διαβάζοντας το ουτοπικό πλήν όμως υπέροχο κείμενό σου της 9ης Ιουνίου. Σήμερα,διαβάζοντας το γεμάτο ελπίδα και προοπτική κείμενό σου, δε μπορώ παρά να σου πώ μπράβο!
Ετσι πρέπει να κινηθούμε παντού και στις δουλειές μας και στους δρόμους και στις πλατείες...
Ζούμε ιστορικές στιγμές, η κοινή δράση είναι επιβεβλημένη, δεν έχουμε την πολυτέλεια να περισσεύει κανείς...

Ανώνυμος είπε...

Σε ανακάλυψα σήμερα διαβάζοντας τις μαλακίες που γράφεις.

Διαβάζοντας το γεμάτο παπαρίες κείμενό σου δεν μπορώ παρά να σε κράξω άσχημα.

Θα ζήσουμε ιστορικές στιγμές,ο κοινός σχολιασμός είναι επιβεβλημένος, δεν έχω την πολυτέλεια να αποφύγω το κράξιμο.

blackbedlam είπε...

Για του φίλο Trash ξεκίνησα να γράφω ένα σχόλιο και στο τέλος μου βγήκε σαν απάντηση και προβληματισμός που απευθύνονταν και στους άλλους φίλους. Τον Στρατολάτη, τον Pavlosk, τον Πορτιάτη,τον Coulpa, τον Μαχαίρη, την καλή μου την Elva την ξενιτεμένη......
Ακόμη και για τον καινούργιο επισκέπτη μας τον Oculus,που για να πω την αλήθεια νομίζω ότι είναι ο ίδιος ο ανώνυμος που γράφει παρακάτω από αυτον.
Διαβλέπω ένα ιδιόμορφο "χιούμορ"

Τον προβληματισμό όμως που μου προέκυψε,θα τον κάνουμε μια νέα ανάρτηση αύριο το πρωί, γιατί νομίζω ότι έχει ενδιαφέρον,ώστε να έχουμε και άλλες απαντήσεις και προβληματισμό από άλλους φίλους.
Στους άλλους τους ανώνυμους δεν θα απαντήσω γιατί το λέω συχνά, η επιστήμη σηκώνει τα χέρια για να μας φασκελώσει αντιμέτωπη με τέτοιες απόψεις και μάλιστα διατυπωμένες με αυτόν τον τρόπο.

Τα λέμε αύριο!

Κώστας Παπαδόπουλος είπε...

Εγώ είμαι στο αύριο δηλαδή ξημερώνει σε λίγο οπότε είμαι στο σήμερα ....
με μια καπνίλα στο στόμα με μάτια κόκκινα και πνευμόνια μαύρα αλλά με την καρδιά εμάτη ελπίδα ότι κάτι πάει να γίνει .
Είδα γνωστούς , φίλους , συνάδελφους στο σύνταγμα που δεν τους είχα δεί ξανά ποτά σε διαδήλωση εργαζόμενοι και άνεργοι που παρά τις επιθ'εσεις δεν έφευγαν έμειναν πεισμένοι ότι κάτι θα αλλάξει με αυτό που κάνουν !!
Το παιχνίδι το κερδίζουμε άμα το πάρουμε απόφαση μην το ψάχνεται πολύ αποφασιστικά και δυναμικά να τους τρελάνουμε απο παντού.
Ετοιμάζομαστε για την κατάληψη των δημαρχείων την Τρίτη δυναμώνουμε τις αντιδράσεις μας μαζικά και δυναμικά .

Κώστας Παπαδόπουλος είπε...

πολλές "ανώνυμες" κοτούλες σχολίασαν αυτη την ανάρτηση καλό!! γειτόνισσα απέκτησες και ενδιαφέρον ακροατήριο . Να σου ζήσουν οι "νεοσοί"

πολιτικός είπε...

Τα κόκκινα μάτια και τα μαύρα πνευμόνια είναι το χαρακτηριστικό του σύγχρονου αριστερού αγωνιστή -τσιγάρο-μπλα-μπλα και ξενύχτι.
Μπράβο βετεράνε του αγώνα Κώστα.
Εμείς οι νεοσσοί σε θαυμάζουμε και σκεφτόμαστε μπας κι αρχίσουμε το τσιγάρο για να δείξουμε λίγο πιο "μπαρουτοκαπνισμένοι".
Δε μου λες φίλε, που αγωνίστηκες ακριβώς για πές μας να μάθουμε και μεις οι νεοσσοί που δεν έχουμε αγωνιστεί? Πόρτα πόρτα στα καφενεία της Κοκκινιάς πουλώντας το Ρίζο? Το θεωρείς αγώνα, να διαδίδεις επί χρόνια, γιατί αυτό έκανες, τις ιδέες του σοσιαλισμού σε κονσέρβα, απονεκρώνοντας τες από κάθε νόημα?
Και τώρα δήθεν ξύπνησες και κάνεις τον διαφωνούντα για να τα ξανασερβίρεις με άλλο περιτύλιγμα.
Σας πήρανε χαμπάρι Κώστα "μου".
Κατόπιν εορτής πάτε να οικιοποιηθείται το κίνημα, και αυτό δείχνει πως είναι σοβαρά τα πράγματα.
Δεν θα σας αφήσουμε.
Κι εσύ σουσουράδα black bedlam αυτή την τσίχλα της "πρότασης" πότε θα την φτύσεις?
Η κατάληψη της κεντρικής πλατείας της χώρας δεν είναι πρόταση? Η δημόσια καταγγελία του διεφθαρμένου κοινοβουλευτισμού-του οποίου είσαι μέρος- δεν είναι πρόταση.
Για βγες παραέξω. Για δες. Νόμίζεις ότι με το "να πάς μια βόλτα από κει" πάει να πει ότι μπήκες και στο χορό.
Το πρόβλημα σου είναι ότι θεωρείς πρόταση μόνο την πρόταση του κόμματος. Τις παπαριές δηλαδή που λέει αυτό το κόμμα-και από δίπλα κι οι "διαφωνούντες" κουραδίτσες που αφήνει κάθε τόσο πίσω του- από το '75 παίρνοντας παχυλές επιχορηγήσεις από το κράτος που "καταγγέλλει" και ευαγγελίζεται την ανατροπή του, επί σαράντα και βάλε χρόνια κάνοντας μπίζνα την επανάσταση.
Κόφτο λοιπόν και σύνελθε γιατί λες συνέχεια τα ίδια.

Μπορείς ή μήπως βαριέσαι λιγάκι?

Αν το κάνεις θα σχολιάσουμε και εμείς που ξέρουμε τον Μαρξ πέρα από τα τσιτάτα του μανιφέστου και του Κεφαλαίου, και τον Κορς τον Μπενγιαμιν ή τον Ντεμπορ πέρα από το γρήγορο γκουγκλάρισμα και την wikipedia, πολιτικά, υπεύθυνα όπως ξέρουμε, με καθαρά πνευμόνια και λαμπερά μάτια και πάνω από όλα ΔΩΡΕΑΝ!!!

Ανώνυμος είπε...

Απο που κι ως που "καταλαμβάνεις" τα δημαρχεία ρε παπάρα απο τον παππού σου τα κληρονόμησες;

Τι είναι ρε ξεφτίλες η δημόσια περιουσία τσιφλίκι δικό σας να το κάνετε ότι θέλετε;

Φασισταρια του κερατα είστε.

koulpa είπε...

xaxaxa bb μου
οι δικοί μου πήγαν σε άλλο χωριό.. γιαυτό είμαι εδώ.. να ποτίζω ταίζω κλπ μέχρι να γυρίσεις.. εκτός αν ενοείς δικους μου τα ψυχούλια μου.. οπότε ναι μια χαρά περνάμε.. :):)
βεβαίως να συζητήσουμε.. :) :)
μα.. για πιό πέρα μιλώ εγώ.. όχι για πιό πίσω.. :):)
την καλησπέρα μου :) :)

koulpa είπε...

φίλε μαχαίρι
αν περνάς από εδώ.. κάνε κάτι για το συστημα του σχολιασμού σου.. με το δεδομένο δε με αφείνει ο bloger να συνδεθώ.. :) :)
την καλημέρα μου από εδώ.. :) :)

koulpa είπε...

τελευταίε ανόνυμε.. οι δημώσιοι χώροι ανήκουν εξίσου σε όλους.. και.. "κλέφτης!" φομάμαι φωνάζει πρω΄τα ο κλέφτης.. και "φασίστας!" ο φασίστας.. για να δανιστώ μια φράση του παππού μου.. πρωτοκλάστης πρωτομοιριστής.. :) :)
την καλημέρα μου :) :)

ενας φίλος είπε...

Παρότι δεν συμφωνώ με το επιθετικό ύφος των σχολίων κάποιων ανωνυμων,έχουν θέσει κάποια ζητήματα που δεν μπορείς καλή μου black bedlam να τα ξεπερνάς έτσι. Εαν πχ πράγματι η παπαρήγα σπουδαζε την κόρη της στο αμρικάνικο κολλέγιο υπάρχει μια υποκρισία εδώ πέρα. Φιλικά πάντα.

Ανώνυμος είπε...

Αφού βρε ζώον οι δημόσιοι χώροι ανήκουν σε όλους πήρες καμμία εξουσιοδότηση απο τους "όλους" πριν πας να τους καταλάβεις;

Ποιός σου είπε ότι οι "όλοι" συμφωνούν με τη λογική "καταλαμβάνω ότι γουστάρω";

Επειδή δηλαδή εσύ και μερικοί ανεγκέφαλοι σαν εσένα λειτουργούν στη λογική "κάνω ότι γουστάρω γιατί εγώ είμαι ο λαός" πως θα σου φαινόταν να ερχόμουν μαζί με τους φίλους μου και να έχεζα στο πεζοδρόμιο μπροσστά στην πόρτα σου γιατί έτσι αποφασίσαμε στην "λαική μας συνέλευση" και επειδή το πεζοδρόμιο είναι δημόσιο άρα ανήκει και σε μένα να το κάνω ότι θέλω και εγώ αποφασίζω το συγκεκριμένο πεζοδρόμιο να το κάνω ουρητήριο.

Οι κοινωνίες χρειάζονται κανόνες που θα είναι σεβαστοί απο όλλους αλλιώς γινόμαστε ζούγκλα.

Οτι είναι δημόσιο δεν σημαίνει ότι δεν διέπεται απο κανόνες ζώον ε ζώον!

faros είπε...

Πολύ καλός φίλος σχολιαστής μου, μου έστειλε το βίντεο από την Είσοδο του ΠΑΜΕ στο Συνταγμα.

Ήταν κάτι το φοβερό, το εκπληκτικό.

Σαν εικόνα ...

Τώρα, με αυτό το πολύ κατατοπιστικό άρθρο, μπορεί κανείς να αισθανθεί μεγάλη αισιοδοξία, για το ότι κάτι σοβαρό πάει να γίνει.

Οι προβοκάτσες εκεί και κάποια σχόλια πανικού στο μπλογκ, δείχνουν ανάγλυφα το γεγονός πόσο πολύ επιρρέασε, πόσους πολλούς προβλημάτισε η είσοδος του ΠΑΜΕ στην πλατεία και οι κουβέντες που έγιναν με τον κόσμο.

Πολύ πιθανά, η καταλυτική αυτή παρέμβαση του ΠΑΜΕ, άλλαξε πολλές σκέψεις στους αγανακτισμένους, ώστε ένας από αυτούς (και οι άλλοι συμφώνησαν) στη χθεσινή εκπομπή του Τριανταφυλλόπουλου, να δηλώσει ξεκάθαρα ότι ΔΕΝ καταφέρονται ενάντια σε όλα τα κόμματα, ούτε σε όλους τους βουλευτές.

Τεράστια η επιτυχία της ενέργειας αυτής του ΠΑΜΕ, με πολλούς πολλούς αποδέχτες !

Γεια χαρά σου !

Ανώνυμος είπε...

faros έχουμε όλοι πανικοβληθεί μετά την είσοδο του παμε στην πλατεία.

Ολη η ανθρωπότητα κρατάει την ανάσα της για τη συνέχεια.

Ε ρε μαλακια που σας δερνει..

oculus είπε...

Φίλη Β.Β. σε διαβεβαιώνω ότι δεν έχω καμμιά σχέση με τον επόμενο ανώνυμο σχολιαστή που βρήκε ευκαιρία,όπως κι άλλοι αγενείς κι ανεγκέφαλοι, να κάνουν χιούμορ της συμφοράς.
Μπορεί να μην έχω μπλόγκ αλλά όπου και οποτε παρεμβαίνω χρησιμοποιώ το oculus, και μ΄αυτό το ψευδώνυμο θα με ξαναδείς σίγουρα και πάλι γιατί σίγουρα έχουμε να πούμε πολλά.
Τα συγχαρητήρια μου για τις αναρτήσεις σου,που εκτός των άλλων, αποτελούν για επαρχιώτες,όπως εγώ,και πηγή ενημέρωσης απο ένα ανοιχτό μυαλό σαν το δικό σου.

partizan είπε...

το σχόλιο του φάρου σε συνδυασμό με το από κάτω του ανώνυμου είναι απίθανo και έδωσαν γέλιο στο μεσημέρι μου.


Πανικόβλητοι από την δράση του ΠΑΜΕ!!
(του οποίου οι διαδηλώσεις είναι με κάποιο τρόπο πάντα "μεγαλειώδης")
Ήταν κάτι το φοβερό το εκπληκτικό...να βλέπεις τα παλληκάρια του ΠΑΜΕ να μπαίνουν στην πλατεία και να επαναστατικοποιούν αυτοστιγμεί τις συνειδήσεις του αδαούς πλήθους.
Τι φοβερό να σαι παρόν στην Ιστορία. Ήμουν τυφλός και είδα το φως μου μετά από αυτή την μεγαλειώδη ΝΑΙ, είσοδο των πραγματικών αγωνιστών.
Έτσι πρέπει να γίνει κι έ-τσι-θα-γί-νει ντουμ ντουμ.

Ανώνυμος είπε...

Βλαμένη ΒΒ σε διαβεβαιώνω ότι δεν έχω καμμία σχέση με τον προηγούμενο βλαμένο σχολιαστή που βρήκε ευκαιρία να κάνει γλύψιμο της συμφοράς.

Μπορεί να μην έχω μπλογκ αλλά παρεμβαίνω όπου βλέπω κάτι ηλίθιους σαν τον oculus και θα με ξαναδείς σίγουρα γιατί έχω να σου σούρω πολλά.

Τα συληπητήρια μου για τις βλακώδεις αναρτήσεις σου που εκτός των άλλων απευθύνονται και σε βλάκες επαρχιώτες όπως ο oculus

blackbedlam είπε...

Συλλογικά και συνοπτικά προς όλη την ευγενή τρολαρία τρολαρά.
Με όλη την ευγένεια που με διακρίνει και λόγω του ότι γνωρίζω από σαβουάρ βιβρ (!) αλλά έχω γραμμένους τους κανόνες του διαδικτύου για τις σταθερές και τις μεθόδους επικοινωνίας, σας λέω ότι μου είναι παγερά αδιάφορες οι "μη" απόψεις σας, στο βαθμό που εκφράζονται με αυτόν τον πολιτικά ανώριμο και προκλητικό τρόπο.
Δεν προσθέτουν τίποτα στον προβληματισμό, δεν δίνουν απαντήσεις έστω και σύμφωνα με τις διαφορετικότητες που μπορεί να εκφράζονται και με το πως κατανοεί κανείς τις κρίσιμες στιγμές που περνάμε.
Αυτή είναι η γνώμη μου για σας και είναι πολύ ευγενική για τα δεδομένα μου πιστέψτε με,γι΄αυτό κάντε την με ελαφριά πηδηματάκια γιατί δεν σας κάνω κέφι για παρέα στον καφέ μου!

TRASH είπε...

" κατάληψη της κεντρικής πλατείας της χώρας", δηλαδή να αράζουμε σε έναν χώρο (πλατεία) ο οποίος ευθύς εξαρχής έχει δημιουργηθεί για να αράζει ο κόσμος!
Και αυτό είναι κίνημα!
Και οι απεργίες δεν είναι!
Μπράβο, τα καταφέρατε!
Μου κάνατε συμπαθείς τους "μπάχαλους"!
Αυτοί τουλάχιστον μέσα στην πολιτική τύφλα που τους δέρνει, παίζουν και το κεφαλάκι τους συγκρουόμενοι με τα ΜΑΤ!
Δεν είναι τόσο ηλήθιοι να πιστεύουν πως οι κρατούντες θα μας παραδώσουν την εξουσία αν αναβιώσουμε το κίνημα των χίππυς στην πλατεία συντάγματος.
Ελεος πια!

Γιώργος Σαρρής είπε...

Οποιος πιστευει οτι μπορει να χτιστει κίνημα πόσο μα΄λλον μετωπο χωρίς το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ(ή και όποια άλλη αριστερή δύναμη έχει σημαντική επιρροή στο λαό) ή είναι αντικομμουνιστής ή έχει εμμονές που δεν μας ενδιαφέρουν ή απλά δεν είναι στα καλά του και πρεπει να παει να τον κοιτάξει κανενας γιατρός. Δεν υπάρχει κανένας λογικός άνθρωπος που νοιωθει την κριση στο πετσί του που να μη χάρηκε βλέποντας όλο το λαό και την πολιτικές του έκφράσεις οποιουδήποτε είδους αγκαλια στην πλατεια.
Ο ανωνυμος και μόνο από το υφος αυτοακυρωνεται αφου μπαινει στην κατηγορία "όποιος δεν έχει επιχειρήματα φωνάζει".
Από αυτα που λεει ή δεν είναι στην πλατεία η είναι τουρίστας και από τους πρωτους που θα φύγουν.
Στην πλατεία υπάρχουν αποψεις και πολύ συντηρητικές και πολύ αριστερές και ριζοσπαστικές που βεβαια εκφραζονται και με σωστους και με λάθος τροπους. Οσο για τις αισιόδοξες απόψεις που βλέπουν την πλατεία σαν το μελλον που θα σαρώσει το χθες καταργώντας καθε οργανωμένη μορφή αγώνα και πάλης, ίσως να μην έχουν δει την αγωνία όσων παρακολουθούμε καθημερινά απο κοντά τα αδιέξοδα του αυθόρμητου και του ανοργάνωτου πέρα απο τα καλά και χρησιμα στοιχεια που σιγουρα έχει.
Η πλατεία ειναι απλά ένα βημα προς τους δρόμους βασικά αυτων που μεχρι τωρα ήταν αδρανείς, και αυτό ειναι πολύ θετικό.Ειναι επίσης μια αφορμή η ενας τρόπος να έρθουν όλοι κοντά όπως χθες.Πολυ σημαντικο. Μεχρι εκει όμως. Μακαρι να ηταν τοσο απλα τα πράγματα αλλα δεν είναι. Οπως θα ειδαν οσοι μπορουν να κοιταξουν με ειλικρίνεια τα πράγματα, πολλά απο τα αποφασισμένα της συνέλευσης δεν υλοποιήθηκαν και μιλάω για τα εντελώς καιρια και βασικά, Η περικύκλωση της Βουλής π.χ. από τις 7π.μ. Ο κοσμος άρχισε να μαζεύεται ώρες αργότερα. Η περιφρούρηση επίσης παρα τις τρομερές πραγματικα προσπαθειες των παιδιών δεν μπορεσε να τα βγαλει πέρα με τα αρχικα επεισόδια. Δεν ανηκω στο ΠΑΜΕ, ουτε στο ΚΚΕ αλλά ειναι βεβαιο οτι αν οι αποφασεις αυτες ειχαν παρθει από αυτους θα ειχαν υλοποιηθεί όπως έπρεπε με βαση τις δυνατότητες και την εμπειρία και οχι χαλαρά και κατα βούληση όπως αντικειμενικα γινεται στην πλατεία.
Ειμαι στην πλατεια καθημερινα και νοιωθω τα παιδια που συμμετεχουν συντρόφους και αδελφούς(-ες). Ομως τα λέμε καθε μερα και δεν μπορουμε παρα την πιστη και την αισιοδοξια να μην δουμε τα λάθη και τα αδιεξοδα.

Οπως και να εχει πιστευω οτι η αναγκη θα μας σπρωξει στις σωστές λύσεις. Η ανατροπή ειναι η μονη λυση οπότε αναγκαστικά θα βρεθει και ο μονος δρόμος που ειναι αυτος της συνεργασιας των διαφορετικών, της αλληλεγγυης, της αδελφοσυνης και της συμπόρευσης.

blackbedlam είπε...

Φίλε των 11,51.
Να σου πω την γνώμη μου.Η Βασιλική Παπαρήγα είναι πια πάνω από 40 τόσων χρόνων.
Όπως καταλαβαίνεις έχουν περάσει τόσα χρόνια από όταν αποφοίτησε.
Έχω τα καλύτερα να πω για τον χαρακτήρα της, τυχαίνει να την έχω γνωρίσει.
Πήγε όντως στο Ντιρί με την στήριξη της γιαγιάς της.
Όταν την γνώρισα εγώ δούλευε σε ένα εργοτάξιο που με τις γαλότσες έπρεπε να περιφέρετε μέσα στα τσιμέντα ώσπου, κάποια στιγμή έμεινε χωρίς δουλειά.
Αλλά μα το γιαραμπή, έχει αξία να μπαίνουν τέτοια ζητήματα.
Μου φαίνεται απίστευτο!
Το ΚΚΕ έχει μια ιστορία γεμάτη αγώνες, γεμάτη θυσίες, από αυτούς που έδωσαν την ζωή τους, το ξέρετε όλοι, δεν την έδωσαν για να διασφαλίσουν τις περιουσίες τους .
Βρέθηκαν μπροστάρηδες σε όλες τις μεγάλες ιστορικές στιγμές, για την υπεράσπιση των πανανθρώπινων ιδανικών.
Μπορεί να έγιναν λάθη, μπορεί να υπήρξαν αδυναμίες, μπορεί να εισχώρησαν μέσα στις γραμμές του και προβοκάτορες,
όμως δεν μπορεί κανείς καλοπροαίρετος να μην παραδεχτεί ότι τους κομμουνιστές θα βρει μπροστά του, σε κάθε μικρό και μεγάλο αγώνα.
Ε,λοιπόν το θεωρώ ντροπή να μπαίνει ζήτημα από σοβαρούς ανθρώπους, το αν η κόρη της Παπαρήγα πήγε στο Αμερικάνικο κολέγιο.
Ας κοιτάξουμε να αντιμετωπίσουμε την σημερινή λαίλαπα, ας προβληματιστούμε για το τι γίνεται γύρω μας και ποιος φταίει.
Ελπίζω να μην καταλήξετε στο ότι φταίει η Βασιλική Παπαρήγα που πήγε στο Αμερικάνικο κολέγιο!
Επίσης Φιλικά και το εννοώ.

Γιώργος Σαρρής είπε...

Πραγματικα πιστευει κανεις οτι το συστημα θα ειχε καταρρευσει αν το ΚΚΕ (η οποιοσδηποτε άλλος} ήταν πραγματικά επαναστατικό;
Τα πολιτικοοικονομικά συστηματα μπαίνουν σε πορεία κατάρρευσης όταν φθανουν στα όρια τους και στερευουν από απαντήσεις και λύσεις και οχι όποτε αναλάβουν δραση οι επαναστάτες.
Σε συνθηκες ακμαζοντος καπιταλισμου ο κόσμος δεν βγαίνει στους δρομους όπως τώρα. Παει για καφε στις παραλίες ενω οι επαναστατες δυστυχως τοτε μοιάζουν με γραφικούς. Ετσι ηταν τα πράγματα τη δεκαετία του 90. Τωρα ειναι αλλιως. Οπότε όλοι θα κριθούν σε αυτη την ωρα της κρισης. Και θα δουμε ποιοι θα κανουν τις επαναστατικές συνθηκες επανάσταση και ποιοι θα αρκεστουν ή στα μπάχαλα ή στις καθιστικές διαμαρτυρίες χωρίς πολιτικό και ανατρεπτικό λόγο ή όπως λενε πολλοί στις πορείες εκτόνωσης. Προσωπικα δεν απορρίπτω κανεναν. Απλα πιστευω , περιμενω και συμπορεύομαι χωρις καμια διαθεση αντιπαλότητας παρα μόνο εναντιον πονηρων.

Γιώργος Σαρρής είπε...

Παρεμπιμπτοντως σε καμμια χωρα ποτε δεν εφαρμοστηκε ο κομμουνισμός. Υπήρξε Κμια πορεία προς τον σοσιαλισμό με πολύ μεγαλα λάθη και αδυναμίες στις χωρες του υπαρκτού που τελικά δεν κατάληξαν. Ισως και να μην μπορούσαν να καταλήξουν μεσα στις γνωστές συνθηκες όπου ο καπιταλισμός εκτός των άλλων "πολέμων" έκρυβε τις τρομερες αδυναμιες του μεταθέτοντας με δανεικά τη χρεωκοπία του στο δικό μας τωρινό μέλλον.
Μαθαμε όμως πολλά από όλη αυτη την εμπειρία. Που βεβαια θα μας χρειαστουν. Αλλα αυτο ειναι μια τεράστια κουβεντα που μπορει να γινει στην ωρα της. Χαιρετω.

Κώστας Παπαδόπουλος είπε...

ανατρίχιασα !! τώρα μπορεί να είναι και απο το πολύ τσιγάρο μπορεί και απο το ξενύχτι μπορεί και απο τον πολλή αγώνα τι να πώ !!
Σουσουράδα!!!! γειτόνισσα τι έκανες πάλι

πολιτικός είπε...

Το ζήτημα αγαπητέ Γιώργο Σαρρή, δεν είναι αν η οργανωμένη αντίσταση και πάλη θα φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα ή όχι.
Εσύ λες ότι επ'αυτού διαφωνούμε?
Θα το θέσω απλά.
Δεν χρειάζεται να είσαι αντικομουνιστής ή να έχεις εμμονές ή να είσαι παρανοϊκός για να υποστηρίξεις ότι η μεταπολιτευτική κοινοβουλευτική αριστερά όχι απλώς δεν είναι ο φορέας της οργανωμένης αντίστασης και πάλης, αλλά αντίθετα τα "λάθη" οι "αδυναμίες" και όλο το "ποίημα" που μας τσαμπουνάει η Μπλακ Μπέντλαμ, συνιστούν το μέρος αυτό του ελεγκτικού μηχανισμού που διαθέτει το σύστημα για να αποσοβούνται ή να μειώνονται οι όποιοι κραδασμοί που το έφεραν ως εδώ σήμερα. Μαζί με το σύστημα τελειώνουν και τα υποσυστήματα.
Ο ρόλος της κοινοβουλευτικής αριστεράς επί σαράντα χρόνια είναι και αντικομουνιστικός στην ουσία του, και συντηριτικός κατ' εξοχήν. Βαριέμαι και που τα λέω. Η δύναμη της εργατικής τάξης δεν εδρεύει πλέον στους αντιπροσωπευτικούς θεσμούς αλλά στον ανταγωνισμό και στην αυτονομία των ίδιων των εργατών, αξίες τις οποίες τα κόμματα που συνεχώς αναφέρεστε, έχουν επανειλημμένα καταφέρει να ακυρώσουν.
Και για να σου απαντήσω πιστεύω ότι δεν θα μπορούσε να υπάρχει επαναστατικό κόμμα κι αυτό γιατί η επαναστατικότητα μέσα στην κομματική μορφή έχει ακυρωθεί από την εποχή των δεινοσαύρων
(βλ.Χότζα,Στάλιν,Τσαουσέσκου, Παπαρήγα:-)) κτλ.)
Πάμε παρακάτω...

(τη συνδρομή σου της έδωσες? )

υγ. Ας αφήσουμε τα παραμύθια με τις γαλότσες, το αν η κόρη της γ.γ του ΚΚΕ πήγε στο αμερικάνικο κολλέγιο έχει μια σημασία υψηλά συμβολική, πράγμα που την κάνει για κάθε λαϊκό κομμουνιστή πραγματικά ουσιώδη.

koulpa είπε...

xaxaxa ανώνημε των 17 ιουνιου 2011 12:01
ευχαριστώ για την προσφωνηση.. αν και δε με ξέρεις ώστε να μου αποδίδεις τέτοια τιμή.. δυστυχώς ούτε εγώ σε ξέρω.. αλλά αντιπαθώ τον τρόπο σου.. και δε θα σου τον επιστρέψω.. :) :)
τώρα πως εσύ κατάλαβες από το σχόλιό μου τόσα πολλά για το ποιόν και τα πιστεύω μου.. δε ξέρω που να το αποδώσω..
να σου πω εν ολίγεις.. ότι πιστεύω στην στην κατά γράμμα τήρηση των νόμων.. αλλά και στον συχνό ελεγχό της λογικής και της ηθικής τους..
τώρα αν εσύ θέλεις να βρεθείς ώς πολίτης σε μια πλατεία.. και στο απαγόρευσαν.. πολύ κακώς.. αν θέλησες να αφοδεύσεις.. φυσιολογικά η ιδεολογικα.. στην πλατεία.. όπως κάνεις εδώ.. δε μπορώ να τους κακίσω.. :) :)
εγώ λοιπόν ζωωδώς σέβομαι και τους κανόνες καλής συμπεριφοράς.. που εσύ αφοδεύεις ανθρωπίνως.. και δεν έχω καταλάβει καμία πλατεία.. μονο λίγο χώρο εδώ.. :) :)
δεν σε ξέρω μια και δεν βάζεις ένα ψευδόνυμο ώστε τα γραφόμενά σου να δημιουργήσουν μια λογική συνέχεια κι ένα χαρακτήρα.. κι εν κατακλείδει.. θα δανιστώ την φανταστική ατάκα του ορέστη μακρή στη σκηνή με το λεωφορείο.. εγώ φταίω που κουβεντιάζω με τον πισινό μου.. :) :)
την καλησπέρα μου :) :)

Ανώνυμος είπε...

Αφου πιστεύεις στην κατα γράμμα τήρηση των νόμων, ο νόμος απαγορεύει τις καταλήψεις δημοσίων κτιρίων διότι τα δημόσια κτίρια ανήκουν σε όλους και δεν μπορεί καμμία ομάδα να τα καταλαμβάνει για να προωθήσει τη δική της αληθεια.

Να πεις λοιπον σε αυτον τον ανεγκέφαλο πιο πάνω που θέλει να καταλάβει τα δημαρχεία ότι πολύ καλά θα του κάνουν να τον μπαγλαρώσουν μέσα γιατί η κοινωνία έχει κανόνες και δεν μπορεί να κάνει ο καθένας ότι γουστάρει γιατί τότε η κοινωνία μετατρέπεται σε ζούγκλα.

Εάν διαφωνείς με κάποιο κανόνα προσπάθησε με θεμιτά μέσα να πείσεις την κοινωνία να αλλάξει τον κανόνα. Αλλά μέχρι να αλλάξει αυτός ο κανόνας οφείλεις να τον σέβεσαι τον κανόνα γιατί διαφορετικά γράφεις την κοινωνία στα παλιά σου τα παπουτσια, οπότε και η κοινωνία δικαιούται να σε αρπάξει απο το αυτί και να σε χώσει στην ψειρου.

koulpa είπε...

καλά και άγια.. αλλά όταν το σύστημα είναι έτσι στημένο ώστε οι νόμοι να βολέυουν λίγους και συγκεκριμένους;.. τι κάνεις τότε;.. ποιος είναι ο νόμημος τρόπος; το πρόβλημα είναι ο αλλοδαπός που κλέβει 100 ευρώ.. έστω κι αν σκοτώσει έναν; ή αυτοί που κλέψαν δις.. κλέψαν ζωές.. και δε θα μείνουν απλά ατιμώρρητοι.. αλλά και ελεύθεροι να μας λιδωρούν.. και να μας διασέιρουν;.. :) :)
σοβαρα θεωρείς ότι ζουμε σε μια ευνομούμενη κοινωνία που το πρόβλημάτης είναι η κατάληψη ενός κτηρίου από κάποιουςν έστω ανεγγέφαλους;.. :) :)

Ανώνυμος είπε...

Μαζί σου να αγωνιστούμε για μία δίκαιη κοινωνία αλλα όχι να διώξουμε τα λαμόγια τους πολιτικούς και στη θεση τους να φέρουμε τον κόκκινο φασισμό της αλέκας δηλαδή ένα σύστημα όπου η φτώχεια θα χτυπήσει κόκκινο αλλά ταυτόχρονα θα χάσεις και την ελευθερία του λόγου και θα σε εξαφανίζουν νύχτα γιατί αμφισβήτησες την μοναδική αλήθεια του κόμματος.

Θα ήμουν μαζί σου εάν είχαμε έστω ένα παράδειγμα όπου ο κομουνισμός έφερε την ευημερία και την αδελφοσύνη.

Οπου εφαρμόστηκε έφερε τη φτώχια και τη μιζέρια και ταυτόχρονα χάνεις και την ελευθερία του λόγου και το δικαίωμα να διαμαρτύρεσαι.

Ολα τα σκιάζει η φοβέρα και τα πλακώνει η σκλαβιά. Το μόνο που σου μένει είναι να φιλάς ευλαβικα το χέρι του εκάστοτε πατερούλη του κόμματος. Βρε ουστ!

koulpa είπε...

λοιπόν.. ορίστε που μπορείς να βγάλεις νόημα τελικά.. δε ξέρω πως σου ήλθε ότι εγώ θα ήθελα αριστερή αντί δεξιά δικτατορία.. αν ήθελες να με γνωρίσεις πριν με βρίσεις θα μπορούσες.. εγώ πάλι εκακολουθώ να μη σε ξέρω.. :) :)
σε θεωρώ το ίδιο παραπλανημένο με τους σκληροπυρινικούς αριστερούς.. ο κομουνισμός σα θεωρία είναι μια χαρά.. όπως κι ο χρηστιανισμός.. απλά παρέμειναν θεωρίες.. εξεδίωξαν κάθε ένοια ανθρωπισμού.. και ουσιαστικά δεν εφαρμόστηκαν ποτέ.. :) :)
μπορούμε να διαφωνούμε χωρίς να τραβάμε τα μαλιά μας;.. δε μου έχουν μείνει και πολλά :) :)

habilis είπε...

Το και μετά τι ? της Ευαγγελίας είναι και δικό μου ερωτηματικό.
Μπήκα στο λινκ που δίνεις και τα ερωτηματικά πολαπλασιάστηκαν.

Ας πάρω μία πρόταση .

Τη διαγραφή του δημόσιου χρέους το οποίο δε χρωστούν οι εργαζόμενοι και το οποίο ξεπέρασε πλέον τα 340 δισ. ευρώ, ενώ αυξήθηκε κατά 41 δισ. ευρώ μόνο το 2010.

Αυτό αυτόματα μας βγάζει έξω από το χρηματοπιστοτικό σύστημα.
Ποια χώρα όπου γης έχει καταφέρει κάτι τέτοιο ?

Ανάμεσα στους δανειστές μας ομόλογα έχουν όλα τα ασφαλιστικά μας ταμεία όπως και πάρα πολλά ξένα , όλες οι τράπεζες μας ,της Κύπρου κλπ.
Αν ξεγράψουμε το χρέος μας ξεγράφουμε και τη βιοσημότητα αυτών.

Οσο για τις επενδύσεις που αναφέρει αυτές όλες θέλουν χρηματοδότηση την οποία το Ελληνικό βαλάντιο δεν μπορεί με τίποτα την στιγμή που και να αν υποθέσουμε οτι δεν έχουμε καμία δανειακή υποχρέοση η χώρα μας έχει πρωτογενές έλλεμμα.

Πως θα περάσουν τα μέσα παραγωγής στον κρατικό έλεγχο ?
Θα τα πάρουμε δια της βίας ?
Θα τα αγοράσουμε ?

Και ας υποθέσουμε ότι τα μέσα παραγωγής πέρασαν στο κρατικό έλενχο εάν το ήθος της διοίκησης είναι το ίδιο με αυτό των συνδηκαλιστών της αριστεράς τότε έγινε μια τρύπα στο νερό.
Ας πάρουμε τους συνδηκαλιστές στο χώρο της υγείας . Απειρες κινητοποιήσεις και ούτε μια κουβέντα για το αίσχος της διαφθοράς που επικρατεί όπως το ηθικό αίσχος με το φακελάκι.

Γιώργος Σαρρής είπε...

Φίλε πολιτικε,
Την άποψή σου την ακούω και τη σέβομαι, αλλά όταν ξεπέφτεις με σχόλια περι συνδρομων υποτιμάς τον εαυτό σου. Η δική μου διαφορά με αυτές τις απόψεις όπως η δική σου ειναι οτι εσυ βλέπεις παντου άχρηστους και καταστροφείς εκτός των αυτόνομων, απομονωνμένων και άρα ακίνδυνων αντικειμενικά, ενω εγώ βλέπω χρήσιμους και δυναμικά εξελισόμενους αγωνιστές που ακόμα κι αν κανουν τωρα λάθος, κάτι αυριο θα τους κάνει να αλλάξουν αφού πιστεύω οτι σαφώς υπάρχει το ταξικό και ιδεολογικό υπόβαθρο γι αυτό.
Δεν αντέχω άλλη μαυρίλα, αλλά ούτε και αφελή αισιοδοξία όπου οι μεχρι χτες αραχτοί στον καναπέ ανεξαρτήτως ταξικής θέσης(!) η ακόμη και μικροαστικής προέλευσης και ιδεολογίας που δειλά βγαίνουν στο δρόμο τώρα(και ευτυχώς πολύ σωστα κάνουν) χωρίς καν να έχουν αναπτύξει καποια συγκρουσιακά χαρακτηριστικά θεωρούνται η ελπίδα του κινήματος επειδή δήθεν είναι αγνοί κι αμόλυντοι. Ειναι οι αντικειμενικά συντηρητικοί και μεχρι χθες συναλλασσόμενοι με το σύστημα πιο καθαροί από τους αγωνιστές των αριστερών κομμάτων; Συγνώμη αλλά δεν θα πάρω. Δεν βλέπω πουθενά ούτε αγγέλους αλλά ούτε και δαίμονες.
Δεν μπορω λοιπόν να ακουω για πουλημένους μες την Αριστερά κοινοβουλευτική η μη. Εγώ στους δρόμους δεν βλέπω πουλημένους. Και τα κόμματα εκτός από ηγεσιες κυρίως έχουν μέλη και οπαδούς που συνειδητά έχουν ελεύθερα επιλέξει να υποτάξουν την ελευθερία τους σε έναν ανώτερο σκοπό κι αυτό δεν μπορώ να μην το σεβαστώ.Ειναι απλά ανώτερη μορφή ελευθερίας που πρσωπικά με ξεπερνάει. Οσοι ειναι πουλημένοι κάθονται σπίτι τους.
Και ξαναλέω.
Οπως και να εχει πιστευω οτι η αναγκη θα μας σπρωξει στις σωστές λύσεις. Η ανατροπή ειναι η μονη λυση οπότε αναγκαστικά θα βρεθει και ο μονος δρόμος που ειναι αυτος της συνεργασιας των διαφορετικών, της αλληλεγγυης, της αδελφοσυνης και της συμπόρευσης.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...