Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Πείτε μου να ξέρω εμείς τελικά θα συναινέσουμε;


 Να τώρα και η συναίνεση!

«Αφού η πολιτική συναίνεση επετεύχθη στην Πορτογαλία και στην Ιρλανδία, γιατί όχι και στην Ελλάδα; Δεν πρόκειται για πολιτικό παιχνίδι, αλλά για εθνικό πεπρωμένο και για ένα ζήτημα θεμελιώδους εθνικής υπευθυνότητας όλων των πολιτικών δυνάμεων».

Δήλωσε ο μέγας και πολύς Όλι Ρεν.

Δεν δίστασε μάλιστα, να καλέσει όλες τις πολιτικές δυνάμεις να αφήσουν τις διαφορές τους στην άκρη, προκειμένου να υπηρετήσουν τους στόχους και την πολιτική του μνημονίου για να μπορέσει να ανακάμψει η χώρα και να βγει από τα...αδιέξοδά της.

Και τι είναι η χώρα μας βρε δουλεμποροι,σερήφηδες;

Μήπως είναι τα άπαρτα βουνά της;
Μήπως είναι τα καταγάλανα νερά της,οι δαντελένιες ακρογιαλιές της,τα νησιά της;
Μήπως είναι οι φυσικοί της πόροι ή μήπως τα κτήριά της, οι δημόσιοι κοινωφελείς της οργανισμοί;
Γιατί ρε χαραμοφάϊδες έχετε αφήσει τίποτα έξω από τις βλέψεις σας;
Έχει μείνει τίποτε έξω από τα προγράμματά σας.
Αυτό θεωρείτε "Εθνικό μας πεπρωμένο" 
Το ξεπούλημα, την εκποίηση των πλουτοπαραγωγικών μας πηγών, την άνευ όρων παράδοση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων;
Είναι Εθνικό μας πεπρωμένο να εκχωρήσουμε την ζωή μας το μέλλον και την ζωή των παιδιών μας,στα ιδιοτελή συμφέροντά σας;
Απαιτείτε διακομματική συναίνεση για να μπορέσει να αναπτυχθεί η Ελλάδα που στο μεταξύ θα την έχετε  ξεπουλήσει,με συναίνεση;

 «Οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και το πρόγραμμα ιδιωτικοποίησης πρέπει να συμφωνηθούν και να υιοθετηθούν από τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας», 
Τόνισε  ο Ευρωπαίος Επίτροπος!
Απειλεί και εκβιάζει για λογαριασμό των αφεντικών του. Το διεθνές κεφάλαιο.
Η 5η δόση του δανείου δεν μπορεί να διατεθεί αν δεν επιτευχθεί η συναίνεση.
Και τότε θα πτωχεύσουμε!

Με τις προηγούμενες δανειοδοτήσεις βλέπεις,οπισθοχώρησε η κρίση, τα λαϊκά στρώματα άρχισαν να παίρνουν τα πάνω τους, η χώρα μπήκε στην ανάκαμψη,επικράτησε εργασιακή ειρήνη και όλα έχουν πάρει το δρόμο τους, με τους εργαζόμενους να διάγουμε βίον ανθόσπαρτον!
Τώρα λοιπόν, έχοντας μπει στην τελική φάση της "ανάκαμψης" και για να μην χρεοκοπήσει η χώρα(;)
υποχρεούνται όλοι οι πολιτικοί φορείς σύμφωνα με την άποψη του Τροϊκάνου Όλι Ρεν να συναινέσουν
ώστε η χώρα να αποφύγει την χρεωκοπία.

Αλλά τι είναι η χώρα μας ρε, τι είναι η Πατρίδα μας;
Ο λαός της είναι, οι εργαζόμενοι της είμαστε.
Η Πατρίδα μας είμαστε εμείς, είναι τα παιδιά μας, είναι το μέλλον μας.

Όταν αυτοί μιλούν για την Πατρίδα και επειδή το κεφάλαιο Πατρίδα δεν έχει, εννοούν τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας.
Και είναι αυτά που κινδυνεύουν, γιατί  δεν μπορούν πλέον να τα  διαχειριστούν. 
Ο λαός της χώρας αυτής όπως και κανένας λαός δεν έχει να κερδίσει τίποτα από τον τρόπο διαχείρισης των οικονομικών τους αδιεξόδων.
Δεν είναι σε θέση να διαχειριστούν τα ίδια τους τα προβλήματα και αυτά που προκύπτουν από τις μεταξύ τους αντιθέσεις και πάνω στα αδιέξοδά τους  μετακυλύουν την κρίση τους στις πλάτες μας.
Τρομαγμένοι είναι,ξέρουν καλύτερα ακόμη και από εμάς τους ίδιους ότι οι λαοί δεν θα ανεχθούν την απαξίωση της ζωής τους, δεν μπορούν να συναινέσουν στην καταστροφή τους και μέσα στον πανικό τους, επιχειρούν να εξασφαλίσουν την συναίνεση προκειμένου να ανακόψουν όσο μπορούν την λαϊκή δυσαρέσκεια, την λαϊκή οργή που ξέρουν ότι θα ξεσπάσει.
Και χρησιμοποιούν όλα τα μέσα και όλες τις μεθόδους.
Όμως για πια συναίνεση μιλούν.
Μα συναίνεση υπήρχε και το προηγούμενο διάστημα.
Το Λάος, έτσι και αλλιώς και ψήφισε και στηρίζει τα μέτρα που παίρνει το ΠΑΣΟΚ στην υλοποίηση του προγράμματος του μνημονίου.
Ο Σαμαράς και η ΝΔ του,μένει σε μια φραστική αντιμνημονιακή ρητορεία και ταυτόχρονα προσφέρει στήριξη  με όλους τους τρόπους στην εφαρμογή του μνημονίου.
Κοιτάξτε τι δήλωσε εξερχόμενος του προεδρικού Μεγάρου:
«Συμφωνία με την Ευρώπη στους στόχους για τη μείωση του ελλείμματος και του χρέους βεβαίως υπάρχει. Και λέμε ναι. Όμως, στήριξη σε αποδεδειγμένα λάθος συνταγή λέμε όχι»,
Όπως καταλαβαίνει κανείς, το πρόβλημά του δεν είναι με το μνημόνιο και με όσα αυτό προβλέπει και επιβάλλει,αλλά με τον τρόπο που εφαρμόζεται.
Εγώ, Εμείς, είναι σαν να λέει, θα το εφαρμόζαμε καλύτερα.
Για ψηφοθηρικούς λόγους και για να κρατήσει την βάση του μακρυά, τόσο από το Λάος, όσο και από το κόμμα της Ντόρας, χρησιμοποιεί τις αντιμνημονιακές του κορώνες.
Άλλωστε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας για το πακέτο προτάσεων του Σαμαρά στο Ζάππειο είπε:
«πολλές από αυτές τις προτάσεις βέβαια είναι ήδη ειλημμένες αποφάσεις και χαιρόμαστε που τις υιοθετεί η ΝΔ, έστω και ως προτάσεις»
 Ο δε τομεάρχης της ΝΔ   Π.Παναγιωτόπουλος δήλωσε ότι, βρε αδερφέ, δεν μας χρειάζονται οι ευρωπαϊκές συστάσεις για συναίνεση γιατί :
 [..] η ΝΔ έχει βγει εδώ και καιρό μπροστά, προσπαθώντας να οικοδομήσει ένα πεδίο εθνικής συνεννόησης και συναίνεσης με τον κ. Παπανδρέου».
Και συνέχισε:
«Πριν από λίγες ημέρες ο κ. Σαμαράς, στο Ζάππειο, έβαλε την μπάλα στα πόδια του κ. Παπανδρέου, για το θέμα των αποκρατικοποιήσεων, της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ κ.λπ., δίνοντας διέξοδο στον πρωθυπουργό για θέματα στα οποία τον έχει μπλοκάρει το μισό του Υπουργικό Συμβούλιο"

Και τώρα στα καθ΄υμάς.
Θα μείνουμε για πολύ ακόμη να τους βλέπουμε να διαφεντεύουν την ζωή μας;
Θα μείνουμε για πολύ ακόμη άπραγοι και στην ουσία  να είμαστε εμείς που συναινούμε;
Θα μείνουμε για πολύ ακόμη μακρυά από την δράση, από την οργάνωση που απαιτείτε για να τους αντιμετωπίσουμε;
Θα παραμείνουμε αμέτοχοι στο δράμα που παίζεται σε βάρος μας;
Θα περιμένουμε για πολύ ακόμη, να αλλάξουμε τους συσχετισμούς που  μας εγκλωβίζουν  σε μια στάση φιλοθεάμωνος κοινού, που παρατηρεί απαθής τον εξευτελισμό του, που παρακολουθεί παθητικά το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου;
Τελικά θα συναινέσουμε;


35 σχόλια:

Locus Publicus είπε...

Δεν γνωρίζω σε ποιόν απευθύνεται αυτά τα ερωτήματα,και αυτό έχει σημασία. Σε προηγούμενα πόστ σας έχετε εκθέσει ξεκάθαρα τις φιλοσοφικές θεωρήσεις μέσα απο τις οποίες καταγράφετε και κατανοείτε τον κόσμο. Και οι οποίες αν δε απατώμαι είναι μαρξιστικές. Αυτές οι θεωρήσεις καθορίζουν και την απάντηση στο θέμα της συναίνεσης. Εφόσον οι θεωρήσεις είναι μαρξιστικές τότε δεν μπορείτε να συναινέσετε σε τίποτα. Η θέση σας θα πρέπει να είναι η μαρξιστική επανάσταση, η κρατικοποίηση όλων των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας, η αποχώρηση απο την Ευρωπαική Ενωση, και η διάλυση όλων των συμμαχιών της χώρας. Γιατί λοιπόν εκφράζετε ενα ερώτημα το οποίο έχετε ήδη φιλοσοφικά λύσει;
Αφήστε το θέμα της αγωνίας της συναίνεσης σε εκείνους που ανήκουν σε άλλες φιλοσοφικές θεωρήσεις. Εσείς καθαρίσατε τη θέση σας.

Albatrus είπε...

θα τους μαμήσουμε!

θέλουν μια Ελλάδα Γεμάτη Άνεργους...!

χωρίς Αφεντικά, Χωρίς Εργοστάσια,

Στην Ελλάδα μας θέλουν ΜΟΝΟ



Άνεργους & Καταναλωτές...!


γίνεται αυτό!

Δέν γίνεται!

θα τους μαμήσουμε!

μαχαιρης είπε...

Θα εγραφα ενα σχολιο...Που θα ελεγε,διαφορα...
Για το οτι οι συνεταιροι και συμμαχοι μας...Θελουνε να μας παρουνε, και οσα μαζεψαμε, και για τα παιδια μας, και τα εγγονια μας...
Αλλα...φοβηθηκα, απο το σχολιο του φιλου, πιο πανω...ΛΟΚΟΥΣ ΠΑΜΠΛΙΚΟΥΣ...!!!
Αυτο με την εξοδο απο την ΕΕ και η διαλυση των συμμαχιων της χωρας..Μου εκοψε τα ποδια...!!
Φαινεται, οτι μονο οι μαρξιστες, υποφερουνε...
Μονο αυτοι ειναι ανεργοι και απειλουνται απο τους..συμμαχους μας στο ΝΑΤΟ...
Η Μαρξιστικη θεωρηση ειναι ο κινδυνος...!!
Οι αλλοι...Ολα καλα...!!
Οποτε,φυσιολογικο το βλεπω...Μικρο, αν οχι αμεληταιο το ποσοστο...
Αν προκειται να ευτυχησουνε, ολοι οι αλλοι...
ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΜΑΡΞΙΣΤΕΣ...Η ιδεολογια μας, μας υποχρεωνει...Να υπομεινουμε...!!
Πρωτη φορα ειναι...;;;

Triton είπε...

ΟΧΙ!!!!!!

zeidoron dtsoukas είπε...

Αγαπητή ΒΒ δεν κατάλαβες καλά,οι προστάτες μας δεν απευθύνονται σε μας αλλά στα υπαλληλάκια τους Γιωργάκη και Αντωνάκη!Ενα χρόνο μετά είδαν ότι δεν κατάφεραν να κάμψουν τον Ελληνικό λαό και νομίζουν πως αν στα λόγια συμφωνήσουν τα κόμματα θα περάσουν πιο εύκολα τα σχέδιά τους.
Η ώρα της μεγάλης ανατροπής έφτασε και κάποιοι θα φάνε τα μούτρα τους!Το ποιοι θα δείξει,πάντως αυτή η κατάσταση δεν πάει άλλο (σε όποια περιοχή κι αν πας θα δεις τα μισά μαγαζιά με λουκέτο,χώρια τις απολύσεις) ποσώς μάλλον αν τολμήσουν να φέρουν από κοινού κι άλλα αντιλαϊκά μέτρα!
Τώρα πως γίνεται κάποιοι συνομιλητές να μη το βλέπουν δεν καταλαβαίνω.

ένας στρατολάτης είπε...

Θα έλεγα "Όχι θα τους γαμήσουμε το θεό που δεν έχουν" αλλά έχω πολλές αμφιβολίες αν έχουμε επαρκή στύση.
Που θα πάει όμως θα βρεθεί το λαϊκό viagra.

ΒΒ με συγχωρείς για τα μπινελίκια, ε;

Locus Publicus είπε...

H Tροικα διέκοψε το ελληνικό σοσιαλιστικό πάρτυ της κλεπτοκρατίας, και τώρα όλοι έχουν πανικοβληθεί. Θα υπάρξουν μαζικές απολύσεις, το σημείο πέραν του οποίου θα καταρρεύσουν τα πάντα.

Συναίνεση δεν είναι δυνατόν να υπάρξει, μόνον αντίσταση για να διατηρηθεί η εικονική σοσιαλιστική πραγματικότητα των τελευταίων 30 χρόνων.

Παρά την λανθασμένη αντίληψη μερικών, είμαι συμπαθής προς το ΚΚΕ. Είναι το μόνο που έχει συγκεκριμένη πρόταση. Μόνον που το ΚΚΕ το παίζει τώρα Κοινοβουλευτισμό, και δεν έχει καμμία διάθεση για επανάσταση. Γέμισε η Ελλάδα κότες.

blackbedlam είπε...

Φίλε μου, αναρωτιέστε σε ποιον απευθύνεται το ερώτημά μου; Μα φυσικά και, σε εσάς!

Σε όλους όσους σήμερα υποβάλλονται στα μέτρα που του κάνουν την ζωή του εφιαλτική, που τον βυθίζουν στην απόγνωση,που τον οδηγούν σε αδιέξοδα.

Το ερώτημά μου απευθύνεται στης γης τους κολασμένους, αλλά και σε εκείνους που αντιλαμβάνονται ότι τους περιπαίζουν ότι τα συμφέροντα μιας μικρής ολιγαρχίας απαξιώνουν την ζωή του, σε κείνους που βλέπουν το αύριο τους σκοτεινό και αδιέξοδο.

Σε όλους εκείνους που αισθάνονται την αξιοπρέπειά τους να ποδοπατιέται,σε κείνον που νιώθει ότι τον εξευτελίζουν, ότι τον χλευάζουν.

Σε όσους δεν μπορούν να ανεχθούν την αδικία, δεν μπορούν να ζουν ξέροντας ότι ο διπλανός τους, δεν έχει να ταΐσει τα παιδιά του, δεν μπορούν να βλέπουν και να ζουν σε μια κοινωνία που την εξαθλιώνουν.

Δεν ανέχονται να βλέπουν να ξεπουλάνε την πατρίδα τους,να βγάζουν στο σφυρί το σπιτικό και την ζωή τους .

Σε όλους αυτούς που η αστική εξουσία με τους παιδευτικούς και άλλοτε με τους κατασταλτικούς μηχανισμούς της,μπόρεσε να τους περιορίσει στην άγνοια, στην παραπληροφόρηση, στον αποπροσανατολισμό και εν τέλει να τους χειραγωγήσει.

Στους κοντα 1.000.000 άνεργους, στους ΕΕ που ο ένας μετά τον άλλον βάζουν λουκέτο στα μαγαζιά και στις βιοτεχνίες τους, στους συμβασιούχους, στους ημιαπασχολούμενους, στους χιλιάδες νέους που δεν βρίσκουν εργασία, στις γυναίκες, στους συνταξιούχους,στην διανόηση και στους ανθρώπους της τέχνης που δεν μπορούν να εκφραστούν......
Φαντάζομαι σε κάποια από αυτές τις ομάδες θα συνγκαταλέγεσθε και εσείς αν όχι, όχι δεν απευθύνομαι σε εσάς.
Οπότε ζητώ συγνώμη που στο ξεκίνημα του σχολίου μου σας συμπεριέλαβα.
Και μιας και δεν σας αφορά το θέμα, μην προβληματίζεστε, κρίμα είναι.

ΥΓ:Έγραφα την απάντηση στο αρχικό σας σχόλιο και δεν είχα δει ότι δευτερολογήσατε έτσι θεωρώ και παρά την διαφοροποίηση του δεύτερου σχόλιου σας, υποχρέωσή μου να απαντήσω και στο αρχικό σας,μην δημιουργούνται κενά

blackbedlam είπε...

albatrus
Είναι αναπόφευκτο.Το θέμα είναι να προετοιμαστούμε σύντομα.
Το θέμα είναι να έχουμε όσο το δυνατόν μικρότερες απώλειες.
Το θέμα είναι να έχουμε θετικά αποτελέσματα για την τάξη μας.

blackbedlam είπε...

Άρε Μαχαίρη μεγαλόψυχε!

Σε βλέπω στην πρώτη την γραμμή να φωνάζεις:
"Πίσω και σας φάγαμε"....και να εφορμάς.

blackbedlam είπε...

Tritonα καλό σου απόγευμα.

Αυτό είναι.
Ένα μεγάλο ΌΧΙ.
Να έχει βρε αδερφέ να λέει η ιστορία κάτι καλό και για μας.
Άντε όμως να δούμε, πότε θα το κάνουμε πράξη.

blackbedlam είπε...

Ζείδωρε, καλέ μια χαρά κατάλαβα.Άλλωστε την συναίνεση την δική μας με το χαβά που τραβάμε δεδομένη την έχουνε.
Δεν έχεις ακούσει πόσες φορές, τόσο ο Γιώργος όσο και οι άλλοι εταίροι μας βλέπε Μέρκελ, αλλά και ο πάλε ποτέ ισχυρός "ανήρ"
Στρος, έχουν αναφερθεί και έχουν επιβραβεύσει τον Πρωθυπουργό μας που κατάφερε να έχει την συναίνεση του λαού του!
Σε μας λοιπόν απευθύνεται το ερώτημα, σε μας για την ανοχή μας, για την ουδετερότητά μας για την απραξία μας........
Χμ, κατάλαβα καλά το τελευταίο σου ερώτημα; Εμ δίκιο δεν έχεις, τι να πω;Είναι δύσκολα και επικίνδυνα πράγματα όμως και καθ΄ ένας που σέβεται την ζωή, δεν πρέπει να παίζει με αυτά τα πράγματα πριν οι συνθήκες του υποκειμενικού παράγοντα είναι πανέτοιμες να αντιμετωπίσουν την κατάσταση,αποφασιστικά, αποτελεσματικά και με τις μικρότερες δυνατόν απώλειες.
Καθήκον και υποχρέωση αυτών των "συνομιλητών"να προετοιμάζουν κατάλληλα.Το κάνουν δεν το πολυβλέπω και γι΄αυτό μόνο συμφωνώ με το ερώτημά σου .

blackbedlam είπε...

Στρατολάτη απάνω τους το φιλότιμό μου,τουλάχιστον να ρίχνουμε μερικά μπινελίκια μπας και γλυτώσουμε τα εγκεφαλικά.
Λοιπόν αυτό με το Λαϊκό viagra,είναι φοβερό.Είναι φοβερό και παραβολικό.
Ο Μπαντιού σε κάποια ομιλία του είπε:
"Σε τούτες τις ιστορικές στιγμές που περνά η ανθρωπότητα, αν δεν υπήρχε ο κομμουνισμός θα έπρεπε η ανθρωπότητα να τον εφεύρει"
Κανε τους συνειρμούς σου.

Πορτιάτης είπε...

Την απάντηση ( ανυποχώρητα ΟΧΙ ) τη δίνουμε - πρέπει να τη δίνουμε - συνεχώς στους δρόμους, στους χώρους εργασίας, στη ρημαγμένη καθημερινότητά μας.
Συνδέοντάς την - αναπόφευκτα πια - με την προοπτική της ανατροπής και της λαϊκής εξουσίας!

blackbedlam είπε...

Άκουσέ με."Σε κόβω για καλό παιδί" Ακόμα και για ξύπνιο άνθρωπο.

Αυτά τα δύο όμως πρόσεξε, δεν αποτελούν προϋποθέσεις για δυνατότητα ορθής ερμηνείας των γεγονότων.

Το ότι είσαι φίλα προσκείμενος στο ΚΚΕ, μπορεί να απορρέει από τις ευαισθησίες σου και αυτό δεν είναι μικρή υπόθεση, μπορεί μάλιστα να αποτελέσει σημείο εκκίνησης επαναστατικοποίησης της συνείδησης .

Αλλά το να κατανοήσει κανείς το ιστορικό προτσές της ανάπτυξης των κοινωνικοοικονομικών και πολιτικών εξελίξεων θέλει δύο προϋποθέσεις.

Να ανήκεις φύση και θέση στην εργατική τάξη και αν όχι(αν δεν ανήκεις στην εργατική τάξη) να έχει επαναστατικοποιηθεί η συνείδησή σου.
Οπότε από την πλευρά μου να ξέρεις ότι έχεις την κατανόηση για τις πιθανές παλινδρομήσεις σου,είναι πολύ λογικό και όλοι όσοι επαναστατικοποιήσαμε την συνείδησή μας πρωτίστως περάσαμε από αυτό το στάδιο μιας και εμείς είμαστε παιδιά του καπιταλισμού.
'Εχεις και την αναγνώριση των καλών σου προθέσεων.

Το θέμα της επαναστατικοποίησης, ακόμη και της γνώσης της Μαρξιστικής Θεωρίας, δεν σημαίνει ότι ντε και ναι θα αποδεχθείς τις θέσεις και την πρακτική του ΚΚΕ.

Σίγουρα όμως την ανάγκη ύπαρξης ΚΚ, πολιτικού εκφραστή της πρωτοπορίας της εργατικής τάξης

Να είσαι καλά.

blackbedlam είπε...

Σαματις Πορτιάτη έχει νόημα να μην βάλει αυτούς τους στόχους και αυτήν την προοπτική το λαϊκό κίνημα;
Τι να κάνουμε δηλαδή να παλεύουμε,να αγωνιστούμε για έναν καπιταλισμο ποιο όμορφο,με ανθρώπινο πρόσωπο;
Προσυπογράφω λοιπόν

koulpa είπε...

bb μου.. μίλα μου οπως ευκολήνεσαι.. αυτό το σαβούραβίβρ.. το να μη λέμε αυτό που ενοούμε μας έχει φάει.. :) :)
δεν έχω συνενέσει σε τίποτα.. ούτε στον "ενθνάρχη" και στον τρόπο του.. ούτε στα "ζιβαγκο" που γίναναι γραβάτες.. ούτε σε επίτιμους.. ούτε σε άτιμους κινέζους.. ούτε σε εξαφνανισμένα χοιρινά ούτε σε διαδόχους.. αλλά να.. δε με ρώτησε κανείς.. κι αυτούς που ρώτησαν.. δε τους ενημέρωσαν για τα στοιχία.. με δόλο εξασάλησαν πάντα την συνενεση.. και με ρουσφέτια.. αρα δε μπορώ να δεχθώ καμία κίνηση καμιάς κυβέρνησης.. ούτε εδώ ούτε πουθενά στον κόσμο ως έγκηρη.. αλλά αυτό δε λύνεται τοπικά.. έιμαστε ένα ελάχιστο ποσοστό της παγκοσμιας οικονομίας.. μας χρεισημοποιούν σα παράδειγμα.. κι ο καθένας για εσωτερική πολιτική κατανάλωση.. ας ξυπνήσουν οι λαοί των μεγάλων κρατών.. κι ας μείνουμε εμείς κοιμησμένοι.. :) :)
πωπω βλέπω συγχρώνως ειδήσεις και τρελαίνομαι.. :) :)
καλά το πήγα θήβα και το γύρισα το θέμα.. υπάρχει λογικός άνθρωπος που συμφωνεί ότι όταν έχεις ένα χωράφι.. και το αφείνεις ασπαρτο.. και ζεις με δανικά.. είναι βιόσημο αντί να το σπείρεις να το πουλήσεις;;;;;; πρέπει να έχω αποβλακωθεί.. δεν εξηγήται αλλιώς.. :) :)
καληνύχτα για την ώρα.. :) :)

blackbedlam είπε...

Λοιπόν Coulpa σου έγραψα ένα κατεβατό και μετά από ποιο ώριμη σκέψη, αποφάσισα να μην το δώσω στην "δημοσιότητα" και άρα να μην το περάσω στην ...."αιωνιότητα".

Έτσι λοιπόν θα περιοριστώ να σου πω μόνο το δια τάυτα.

Είσαι από τους γνήσιους ανθρώπους που έχω γνωρίσει και χαίρομαι γι΄αυτό.

Να είσαι καλά.

μαχαιρης είπε...

O KOYLPA...Ειναι αστερι...Απο τους καλυτερους φιλους μου...Ειναι φοβερος και τον θαυμαζω...
Να σου πω κατι ΒΒ...;;;
Ο ΚΟΥΛΠΑ, ειναι...Αυτο που λεμε..ΑΥΤΑΡΚΗΣ...!!!
Πολυ σπανιο, για λογικους ανθρωπους...!!!
ΥΠΑΡΧΕΙ ομως...
Βεβαια, επειδη ακριβως ειναι αυταρκης...Δεν μπορει να ειναι κομμουνιστης...!!!
Μας καταλαβαινει, μας...νοιωθει...Αλλα δεν ειναι...!!!
Να σου πω και κατι αλλο...;;;
Δεν μας εχει και αναγκη...
Μακαρι να υπηρχαν πολλοι ΚΟΥΛΠΗΔΕΣ...
Ο κοσμος θα ηταν πολυ καλυτερος...!!!

blackbedlam είπε...

Μαχαίρη με μπέρδεψες τώρα.

Βέβαια να συμφωνήσω πρώτα, για όσα λες για λογαριασμό του, που παρ΄ότι δεν τον έχω γνωρίσει μπορώ και βγάζω συμπεράσματα.

Με μπέρδεψες όμως, γιατί κάποιος που είναι αυτάρκης, μπορεί να μην έχει ανάγκη κανέναν μας, αν το ζεστό άγγιγμα ενός χεριού, το βλέμμα ενός ανθρώπου επάνω μας,μπορεί να το αποζητάμε χωρίς να περιμένουμε και τίποτα. Αυτό όμως που λες:

[..] Βεβαια, επειδη ακριβως ειναι αυταρκης...Δεν μπορει να ειναι κομμουνιστης[..]...!!!

Αυτό δεν το καταλαβαίνω.

Μπορείς να μου εξηγήσεις το σκεπτικό σου;

Ανώνυμος είπε...

Το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι τελικά η αστική τάξη είναι η πιο προδοτική για το λαό ...

Κυρίως δε τα κόμματα των ευρωλιγούρηδων στην Ελλάδα, είναι, άστα να πάνε !

Κι οι ξένοι το ξέρουν αυτό ...
Κι γι΄αυτό και έχουν το θράσος να κάνουν τέτοιες υποδείξεις ...
Ούστ ρεεεεεε !

koulpa είπε...

xaxaxa bb μου αν το κατεβατό ήταν πανηγυρικός.. καλά έκανες.. μη βλογάμε τα γένια μας.. κι εγώ σε εκτιμώ πολύ.. :) :)
πωπω δεν είμαι μετριόφρον.. αλλά τα παραλέει ο φίλος μας ο μαχαιρης.. :) :)
ίσως αποδίδει την μη ανάγκη της μαζικοποίησης στην αυτάρκια.. αλλά ρομαντικά πιστεύω ότι η ηθική αν υπαγορεύεται απο ανάγκη δεν είναι ηθική.. :) :)
την καληνύχτα μου :) :)

dimitris είπε...

Β.Β καλησπερα.
Κατι ''αποριες'' ομως που εχεις!
Δεν εβαλες στις ''ερωτησεις'' την εναλλακτικη του τριτου δρομου που περναει μεσα απο την...............................................πρασινη αναπτυξη και μετα στριβει δεξια στην αειφορο και ολο ανηφορο βρισκεται, στο σπιτι του ξαδελφου του μπατσανακη της θειας απο το σοι της μανας του κατινακιου, αυτος ειναι δρομος..........επαναστατικος, ολο αυθαιρετες παραγκες..........................ξεστρατισα, αλλα φταις εσυ και τα δυσκολα ερωτηματα σου, που με γεμιζουν αγωνια και............................πλεριο προβληματισμο.
Πείτε μου να ξέρω εμείς τελικά θα συναινέσουμε;
Με προβληματισες........................πλερια!!!

blackbedlam είπε...

Ακολουθώντας τον κώδικα του Δημήτρη που γράφει την άποψή του ακριβώς από πάνω από αυτό το σχόλιο θα πω ότι θεωρώ απαράδεκτη την άποψη σου που λέει ότι η αστική μας κυβέρνηση είναι η πιο προδοτική.
Αυτά που ξέρεις αλλού διότι πρώτον η κυβέρνησή μας είναι Σοσιαλιστική δεύτερον είναι αντισυστημική τρίτον είναι αντιεξουσιαστική και τέλος όσο γι΄αυτούς που λες ότι έχουν θράσος καλά θα κάνεις να αναθεωρήσεις τις απόψεις αυτές και να κατανοήσεις ότι οι υποδείξεις τους είναι μόνον από ενδιαφέρον.
Μετά από αυτά μπορείς να απεργάζεσαι σχέδια για την ανατροπή τους δικαιώνοντας τους για την "ανθελληνική"πολιτική που ακολουθεί το ΚΚΕ.

Σε αυτά σας τα σχέδια πάντως σου δηλώνω ότι έχεις τις καλύτερες μου ευχές και την έμπρακτη συμβολή μου για την δικαίωσή των αγώνων που πρέπει να αναπτυχθούν για να πετύχουν οι στόχοι που μπαίνουν.

blackbedlam είπε...

Coulpa
Χμ! Αλήθεια μια ηθική προσαρμοσμένη στην εξυπηρέτηση προσωπικών αναγκών,κάθε άλλο παρά ηθική μπορεί να ονομαστεί πολύ δε περισσότερο και να είναι.
Όταν όμως αυτή η ανάγκη είναι ανάγκη μιας ολόκληρης τάξης που η εκμετάλλευση της αγγίζει τα όρια της δουλοκτημοσύνης από την πλευρά του ταξικού αντίπαλου,τότε δεν είναι απλώς ηθική (η ανάγκη) αλλά καθήκον να ικανοποιηθει,να κατακτηθεί
Αφιερωμένο λοιπόν με αγάπη σε σένα

Δεν είμ΄εγώ σπορά της τύχης
ο πλαστουργός της νιας ζωής,
εγώ είμαι τέκνο της ανάγκης
και ώριμο τέκνο της οργής.

Κώστας Βάρναλης

blackbedlam είπε...

Αμάν βρε Δημήτρη, έχεις μείνει πολύ πίσω νομίζω.Για ποιον τρίτο δρόμο μιλάς,εκεί είσαι ακόμη,έχουμε πιάσει τον δέκατο και βάλε.

Σήμερα κιόλας μου έλεγε κάποιος,ότι αν είχαμε πουλήσει ή αν είχαμε νοικιάσει κάποια απ΄τα περιουσιακά στοιχεία της Ελλάδας και δεν θα τα είχαμε εγκαταλελειμμένα να ρημάζουν και,δεν θα χρωστούσαμε!
Θα μπορούσαμε μάλιστα κατά πως μου έλεγε, να δώσουμε για ιδιωτικοποίηση και την ΕΥΔΑΠ,γιατί "και τι πάθαμε που ιδιωτικοποιήθηκε ο ΟΤΕ ή η Ολυμπιακή";
Γι΄αυτό σου λέω Δημήτρη,το τι ακούς δεν λέγεται φαντάζομαι ότι έχεις αντίστοιχα ακούσματα.Ο κόσμος είναι όχι απλά σε μεγάλη άγνοια και σύγχηση,άλλα παραπληροφορημένος και αποπροσανατολισμένος.
Κάποιος πρέπει να του μιλήσει για το Ρεξόνα.(θυμάσαι την διαφήμιση)

dimitris είπε...

Β.Β καλησπερα.
''Αυτος ο τριτος [3] δρομος ειναι η................επιτομη των δεκα [10] που μου γραφεις.
Το τι εχω ακουσει, αλλα και το τι βλεπω, αντρας δυο μετρα, να περιμενει να τον ακουμπησεις στον ωμο και να του πεις κοιτωντας τον στα ματια, μη φοβασαι θα τα καταφερουμε, εδω μαζι, με αγωνα και αυτος εκει με το βλεμμα του.............κουταβιου, να κανει τον.......................σταυρο του και να σου λεει...............μακαρι παναγια μου, τοσα λεγονται, τοσα εχει παθει αυτος ο κοσμος και ακομα στο μακαρι παναγια μου, πρεπει να το ''πιανουμε'' απο το Α, απο την αρχη, συναθρωπο, τον συναθρωπο, σαν την ''παλια'' την εποχη, πορτα-πορτα τον οδηγητη, μεγαλη ανηφορα ΔΙΑΛΕΞΑΜΕ, παμε λοιπον...

μαχαιρης είπε...

Λοιπον ακουσε την ιδεοληψια μου, σχετικα με τους ανθρωπους σαν τον Κουλπα...!!!
Δεν ειναι υποχρεωτικο να συμφωνεις...Μια γνωμη μου λεω...
Ειναι λοιπον ο αυταρκης...Ο ανθρωπος που δυναται
[δεν γραφω μπορει]να υπεβει την αναγκαιοτητα της συναφειας, και του αγελαιου της ανθρωπινης φυσης..
Προβαλλει τις αναγκες του...Ως το σημειο της πληρους ικανοποιησης τους..Απο τον ιδιο αυτον...
Και το μυαλο του...Συμφωνει και ικανοποιειται με αυτες τις λογικες...!!!
Ως εκ τουτου...
Η συναφεια..[σχεσεις, αγωνες, εμπιστοσυνες, αντιπροσωπευσεις, και εν μερει και ιδεολογιες..]
Φαινονται γι αυτον ως..Αγελαια ελαττωματα...
Πραγματα...Που μπορει και χωρις αυτα...!!!
Και οπωσδηποτε ΔΕΝ νοιωθει υποχρεωμενος να κανει σημαντικες παραχωρησεις, για να τα εχει...!!
Ετσι...
Αυτο που εσυ, ωνομαζεις, και πιστευεις σαν αναγκη...Ο αυταρκης το θεωρει μαλλον...Ψυχαγωγια...!!!
Και κομμουνιστης ΔΕΝ μπορει να γινει...Γιατι η
..ΟΜΑΔΙΚΟΤΗΤΑ..Της ιδολογιας.."μας"...
Θρυμματιζει..καταστρεφει και στην καλυτερη μειωνει δραστικα...Την μοναδικη αναγκη που αναγνωριζει...Την αυτεξουσια ατομικοτητα...!!!
[συνεχεια]

μαχαιρης είπε...

Προσοχη...
Στο σημειο αυτο, θελω να τονισω...Οτι ο αληθινα αυταρκης, δεν επιβαλλει την μορφοποιηση του αυτη...
Σαν εξουσια στους αλλους...Ουτε αισθανεται...Επιλεκτος, η προικισμενος με κατι...
Απλως την βλεπει σαν εναλλακτικο δρομο...
Και τις κακοτοπιες της...Σαν προκλησεις...!!!
Αισθανομαι αληθινα, πολυ τυχερος..Οπου στη ζωη μου εγνωρισα ΔΥΟ αυταρκεις, και ταυτοχρονα λογικους ανθρωπους...
[Οι παρανοικοι, αισθανονται..Αλλα δεν ΕΙΝΑΙ αυταρκεις...Αρνουνται την συναφεια, επειδη δεν γνωριζουν με ποια μεσα γινεται...]
Ο..αλλος ηταν ο Πεθερος μου...!!!
Ο βοσκος,εκανε..παραχωρηση, να κατεβει για να μας δει...Δεν το ηθελε, διοτι δεν το χρειαζοτανε...!!

μαχαιρης είπε...

H εκμεταλλευση ανθρωπων απο αλλους...Οι καθε μορφης εξουσιες...Στηριζονται στο αγελαιο του ανθρωπου...Δηλαδη στην αναγκη δημιουργιας συνολων και κοινωνιων...Εκει διαμορφωνονται...Και οι κανονες των σχεσεων..[δικαιο του ισχυροτερου] που αποτελει τη βαση της κομμουνιστικης[δικαιοσυνη των πολλων εργαζομενων..Κρατικα μεσα παραγωγης..ΚΛΠ]
Αλλα και της Αστικης κοινωνιας[συγκεντρωση πλουτου και χρηματος,αμοιβη αναλογως της παραγωγικοτητος...ΚΛΠ].....

@ ΚΟΥΛΠΑ...
Σε "κουτσομπολεψα" κανονικα...Ετσι...;;;

faros είπε...

Και, σήμερα, βγήκαν όλες οι εφημερίδες - παπαγαλάκια του συστήματος να προπαγανδίσουν την συναίνεσή τους !
Την συναίνεση των αφεντικών, της πλουτοκρατίας, της ολιγαρχίας.
Την συναίνεση στο "σφάξε με αγά μου ν΄αγιάσω" !!!
Την συναίνεση να γίνει ο λαός μας ραγιάδες !!!

Ε, το λοιπόν, όχι μόνο απαντάμε με ένα πελώριο ΟΧΙ σ΄αυτή τη συναίνεση, αλλά Οργανώνουμε την Αντίσταση, παλεύουμε για να ανατρέψουμε την εξουσία των αστών, για την Αλλαγή Τάξης στην εξουσία.

Την Καλημέρα μου !

blackbedlam είπε...

Δημήτρη δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την επαφή και την επικοινωνία με τον κόσμο.
Έναν έναν, όπως το λες πόρτα την πόρτα.
Ο κόσμος, οι άνεργοι,οι συνταξιούχοι,οι φοιτητές......όλοι με όποια ιδιότητα, είναι στην συνοικία εκεί μπορεί κανείς να τους βρει εκεί να τους μιλήσει στην έδρα τους εκεί που είναι χαλαρός, εκεί που αισθάνεται άνετος στο σπίτι του.
Καλή είναι η δουλειά στο χώρο εργασίας, αλλά για σκέψου σε τι κατάσταση βρίσκεται όταν σχολάει από την δουλειά και τι να προλάβεις να του πεις, μια προκήρυξη θα του δώσεις, να φύγει και ίσως την παραπετάξει.
Τις συνοικίες μας να ζωντανέψουμε, με συνθήματα και με τραγούδια, με συνθήματα στους τοίχους,με τις ντουντούκες στο χέρι, να νιώσουν ότι είμαστε κοντά τους, ότι τους χρειαζόμαστε κοντά μας, ότι είμαστε ένα.
Πρέπει να κερδίσουμε τον χαμένο χρόνο και περιθώρια δεν υπάρχουν.Πρέπει να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη του κόσμου γιατί κακά τα ψέματα...
Τα είδες τα αποτελέσματα στις φοιτητικές; Το χωράει το μυαλό σου σε αυτή την περίοδο να φέρνουν τέτοια αποτελέσματα, με όσα μέσα και αν χρησιμοποίησαν, με την όποια εξαγορά, με ότι υποσχέσεις.
Καλό κουράγιο λοιπόν.

blackbedlam είπε...

Mαχαίρη καταλαβαίνω τι μου λες,μα έχω και γω την άποψή μου.
Καθώς λένε οι γραμματιζούμενοι και ο Μαρξ φυσικά,το "Είναι" του ανθρώπου,δεν είναι παρά η αντανάκλαση της κοινωνίας.
Και την κοινωνία την διαμορφώνει το "σύστημα"πάει να πει αυτοί που έχουν την εξουσία στα χέρια τους.
Με τους νόμους τους, με τα μέσα διαπαιδαγώγησης, με την εκπαίδευση, αλλά και γενικότερα της παιδείας.Με τα ΜΜΕ, με μηχανισμούς ελέγχου,αλλά και καταστολής και έτσι μπορούν και χειραγωγούν τα μέλη της κοινωνίας,τους πολίτες,γιατί τέτοιοι τους χρειάζονται.
Κάποιοι πηδάμε το "ποταμάκι"
Ξεφεύγουμε από τις γραμμές τους και χτίζουμε έναν δικό μας κόσμο για τον οποίο παλεύουμε, άλλος σε ατομικό επίπεδο,άλλος σε κοινωνικό μαζικό επίπεδο.
Κάποιοι τα καταφέρνουν να κατακτήσουν το δικό τους "ιδεώδες".Να εξασφαλίσουν,ώστε να συμπίπτουν τα "θέλω" τους με τα "μπορώ" τους.
Άλλοτε προσαρμόζοντας και περιορίζοντας τα θέλω τους και άλλοτε διευρύνοντας τα μπορώ τους.
Δεν ξέρω σε ποια συνομοταξία ανήκει ο φίλος μας ο Coulpa και πως εξασφάλισε την αυτάρκειά του,δεν είναι άλλωστε το ζητούμενο εδώ.
Ξέρω όμως ότι έχω να κάνω με έναν γνήσιο άνθρωπο.
Και οι γνήσιοι άνθρωποι δεν είναι εγωιστές,δεν αισθάνονται ότι είναι το κέντρο του κόσμου και ότι αφού "εξασφάλισαν" τα του οίκου τους, μπορούν να κοιμούνται ήσυχα.
Δεν υπάρχει περίπτωση το φιλαράκι μας,να μπορεί να είναι ήσυχος και ανέμελος όταν ο διπλανός του πεινάει, όταν δεν έχει να ταΐσει τα παιδιά του, δεν μπορεί να βλέπει τους γύρο του να υποφέρουν,δεν μπορεί να βλέπει ηλικιωμένους ανθρώπους και μικρά παιδιά ανυπεράσπιστους.
Δεν μπορεί να αισθάνεται ότι μας εξευτελίζουν, μας φτύνουν,βγάζουν τη ζωή μας στο σφυρί και να μην πονάει να μην θέλει να τα αλλάξει όλα αυτά.
Ο Κομμουνισμός μιλάει για έναν κόσμο ισότητας, δικαιοσύνης.Για έναν κόσμο όπου θα έχει καταργηθεί η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.
'Αρα δεν μπορεί τέτοιοι άνθρωποι να μην είναι κομμουνιστές.Δεν γίνεται.
Μπορεί να μην συμφωνούν με τον τρόπους που εφαρμόστηκε ο Κομμουνισμός,στον λεγόμενο υπαρκτό.
Μπορεί να μην συμφωνεί με τους τρόπους και τις μεθόδους που χρησιμοποιούν οι κομμουνιστές,να τους βρίσκει ανεπαρκείς ας πούμε.
Αλλά κομμουνιστής δεν μπορεί να μην είναι και δεν μπορεί να μην πιστεύει στην ουσία του κομμουνισμού.
Coulpa που είσαι να μας πεις;

blackbedlam είπε...

Φάρε όπως θα έχεις καταλάβει είτε ναι πούμε είτε όχι μας έχουν χεσμένους.
Γι΄αυτό λέω ότι χάθηκε όσος χρόνος χάθηκε πρέπει πια να βρούμε καινούργιες μεθόδους ή και να ανατρέξουμε στις παλιές για να μιλήσουμε με κόσμο να πείσουμε τον κόσμο να ανακτήσουμε την χαμένη μας εμπιστοσύνη.
Υπάρχει αντίρρηση μήπως;

faros είπε...

Μπα, αν δεις τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων στην Αλέκα, αν δεις πως τα γνωστά παπαγαλάκια αντιμετώπισαν την άρνηση του ΚΚΕ να πάει στην συνάντηση του Γιωργάκη, θα καταλάβεις ότι μόνο χεσμένους ΔΕΝ μας έχουν !

Τους πονάει και πολύ μάλιστα !
Που υπάρχει πόλος αντίστασης !

Μην ρωτάς σε μένα τέτοια.
Έχω φαγωθεί να κάνω προτάσεις στην λογική που βάζεις ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...