Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Δεν έχω δρόμο να διαβω....
σοκάκι να περάσω.....



Όλα στο όνομα των λαϊκών συμφερόντων.

Αυτός είναι ο λόγος που η κυβέρνηση μας, παίρνει τα μέτρα που απαιτούνται ώστε να υπάρξουν οι πρϋποθέσεις εκείνες που θα εξασφαλίσουν στο λαό μας συνθήκες ευημερίας!
Ας θυμηθούμε την ρήση του έτερου Καππαδόκη που μας έπεισε ότι θα τρώμε με χρυσά κουτάλια με την εισοδό μας στην ΕΟΚ.
Με χρυσά κουτάλια είπε και έγινε.
(Μονάχα δεν μας είχαν πει ότι τα χρυσά κουτάλια ήταν δανεικά και ότι με αυτά θα τρώγαμε σκατά).
Έτσι και τώρα τα μέτρα που παίρνονται δεν είναι τίποτε άλλο παρά, η εξασφάλιση της αυριανής μας ευημερίας!
Αυτό γίνεται και με τους σταθμούς διοδίων.
Οι σύγχρονες οδικές αρτηρίες,κατασκευάζονται για το λαό και  θα παραδοθούν στο λαό!
Στον αιώνα της τεχνολογίας, δεν είναι δυνατόν να μην  μπορεί ο λαός να απολαμβάνει τα σύγχρονα επιτεύγματά της!
Τι είναι το εσωτερικό της χώρας; Μπάτε σκύλοι αλέστε; Μπορεί να μπαινοβγαίνει στην ιερή πόλη των Αθηνών όποιος θέλει;
Εκσυγχρονισμος!πολιτισμός! άνεση! πολιτέλεια! 
Αυτός είναι ο λόγος που επιβάλλεται  κάποια μικρή επιβάρυνση και στα διόδια, μόλις 400% από το 2008 μέχρι σήμερα.
Ποιοι μιλάνε σήμερα για αφαίμαξη και καταλήστευση  του Ελληνικού λαού;(!)
Ποιοι μιλάνε για συμβάσεις μεταξύ κυβέρνησης και μεγάλων κατασκευαστικών ομίλων και τι συμφέροντα εξυπηρετούν, όταν γνωρίζουν ότι οι όμιλοι αυτοί θα δώσουν εργασία σε εκατοντάδες ανέργους, που θα κατασκευάσουν τις οδικές αρτηρίες;(!)
Ποιοι και τι συμφέροντα εξυπηρετούν όσοι καταγγέλλουν με λαϊκισμό, ότι καλούνται οι εργαζόμενοι να προπληρώσουν τα έργα αυτά, που θα παραδοθούν για εκμετάλλευση στις εταιρίες για 30 τουλάχιστον χρόνια;(!)
Και γιατί δεν λένε και ότι οι εταιρίες "συμβάλουν" με την σειρά τους κατά 4,5% έως και
8,5% για την κατασκευή των έργων.;(!)
Εντάξει πολλές φορές αυτή τους η "συμβολή" υπερκαλύπτεται από την είσπραξη των διοδίων προκαταβολικά.
Γιατί δεν μιλάνε όμως  να πούνε ότι οι κατασκευαστικοί όμιλοι παίρνουν δάνεια από τις τράπεζες με εγγύηση τα προσδοκώμενα "χαράτσια", συγνώμη έσοδα ήθελα να πω,από τα διόδια;
Θα μου πεις ότι τα χρήματα των τραπεζών είναι χρήματα του Ελληνικού λαού.

110 δις πήραν από τον κρατικό κορβανά και την ΕΕ.

Και φυσικά προκειμένου ο Έλληνας να μπορεί να διέρχεται με ασφάλεια,τις οδικές αρτηρίες, το κράτος θα επιδοτήσει αυτά τα έργα με 30% έως και 35% από τον κρατικό προϋπολογισμό και την ΕΕ!

Εξυπηρετούν αλλότρια συμφέροντα όσοι παρεμβαίνουν και βάζουν φραγμούς στις επιδιώξεις της 
Ελληνικής κυβέρνησης.
Βάζουν φραγμό στην ανάπτυξη, βάζουν φραγμό στα συμφέροντα των εργαζομένων.
Η Ελληνική Σοσιαλιστική κυβέρνηση, μαζί και με το φιλολαϊκό κόμμα της  ΝΔ  και το λαϊκό  κόμμα του Καρατζαφέρη, δεν θα επιτρέψουμε σε μια μικρή μειοψηφία, να επιβουλεύεται τα λαϊκά συμφέροντα.
Θα πάρουμε τα κατάλληλα μέτρα σε βάρος εκείνων που δεν πληρώνουν τα διόδια σε βάρος εκείνων που σηκώνουν τις μπάρες.
Δεν φοβάται η κυβέρνηση μας το πολιτικό κόστος ,μπρος στο συμφέρον του λαού της!
Θα φωτογραφίζονται τα αυτοκίνητα που δεν πληρώνουν και θα στέλνεται ο λογαριασμός στην εφορία ή θα χρεώνεται στο λογαριασμό του κινητού τηλεφώνου.
Θα συλλαμβάνονται όλοι όπως ο Γλετσος και θα οδηγούνται στην ασφάλεια.
Η Ελληνική κυβέρνηση, είναι υποχρεωμένη να πάρει τα μέτρα της,γιατί σε λίγο κάποιοι θα αρχίσουν 
(αν καλομάθουν ) να μην πληρώνουν και τις άλλες φορολογίες τους και τις άλλες επιβαρύνσεις, που αναγκάζεται η κυβέρνηση να πάρει, πάντα με γνώμονα το συμφέρον του λαού.
Εμείς,η Σοσιαλίστική κυβέρνηση με την συναίνεση του λαού μας, δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα στο κάτω κάτω της γραφής, τα ελικόπτερα είναι παρκαρισμένα στο Τατόι και με τις μηχανές στο ρελαντί.

 Ένα ενδιαφέρον και πολύ κατατοπιστικό άρθρο βρήκα εδώ

47 σχόλια:

μαχαιρης είπε...

OΡΑΙΟΤΑΤΑ τα λες ΒΒ...Οραιοτατα...
Και υπαρχουν κι αλλα...
Σχετικα με το κοστος του οδικου αξωνα ανα χιλιομετρο...Που ειναι 7 φορες ακριβωτερο, απο το
αντιστοιχο ευρωπαικο...
Για τις "κατατμησεις" και τις αναθεσεις...
Για τις κακοτεχνιες...
Για τις αποκλισεις απο τις ευρωπαικες προδιαγραφες...
Για την μαυρη εργασια, μεσω εγολαβων της συμφορας...
Και αλλες.."λεπτομερειες"

Λυγερή Βασιλείου είπε...

Σκληρό καρύδι τελικά η δικιά σου.
Παρ' όλα τα χάλια μου (βήχας κακουχία και δεν συμμαζεύεται) εγώ επιμένω να πηγαινοέρχομαι πέρα-δωθε...
Πέρασα λοιπόν ,μόνο που δε γέλασα.
Σοκαρίστηκα, θύμωσα στην ιδέα ότι μπορεί να την έχουν δει κι έτσι οι ...όψιμοι σύμμαχοι.
Από την άλλη πάλι αρνούμαι να τα βλέπω όλα μονόπλευρα .
Υπάρχει βρε αδελφέ και η Αρχή της ανταποδοτικότητας. Κι ύστερα τίποτα δεν είναι τσάμπα. Όλα έχουν το κόστος τους. Ακόμη και η Γη που καλλιεργείς θέλει κόπο και ιδρώτα για να σου δώσει τους καρπούς της. Αν λοιπόν χρειάζεσαι "άσφαλτο" να την στρώσεις για να σε πάει το αυτοκίνητό σου από την μια άκρη στην άλλη μια και κουράστηκε ο γάϊδαρός σου ,τι θα γίνει ; Ποιος θα πληρώσει "την άσφαλτο";;;;

Α, τώρα που είπαμε για..άκρες.
Αυτά τα άκρα είναι που με προκαλούν μωρέ.
Χάθηκε η μέση οδός ν' ακολουθήσει κανείς για να σκεφτεί με σύνεση, λογικά ,ρεαλιστικά χωρίς να χάνει το μέτρο του δίκαιου και του εφικτού που λέγαμε;;;
Δεν τραβάω άλλο φιλενάδα …κουράστηκα, ζορίστηκα αν θες με όλα τούτα που με συνοδεύουν στο απόσπασμα…..
Επειδή όμως παρ΄όλο το ζόρι που τραβάω μαζί σου , εγώ σε νοιάζομαι ,πήγαινε Εσύ στο http://lygeri.pblogs.gr/2011/01/to-party.html να πάρεις λίγο τον αέρα σου .
Γιατί αν σε στείλω στο…http://ligery.pblogs.gr/2011/01/who-is-who.html δεν με ξεπλένει από την κρίση σου ούτε το ποτάμι της Καλλιρόης. ….

ELvA είπε...

''Η Ελληνική κυβέρνηση, είναι υποχρεωμένη να πάρει τα μέτρα της,γιατί σε λίγο κάποιοι θα αρχίσουν (αν καλομάθουν ) να μην πληρώνουν και τις άλλες φορολογίες τους και τις άλλες επιβαρύνσεις, που αναγκάζεται η κυβέρνηση να πάρει, πάντα με γνώμονα το συμφέρον του λαού.
Εμείς,η Σοσιαλίστική κυβέρνηση με την συναίνεση του λαού μας, δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα στο κάτω κάτω της γραφής, τα ελικόπτερα είναι παρκαρισμένα στο Τατόι και με τις μηχανές στο ρελαντί''.

Μα να μη λεμε ως λαος να..καταλαβουμε ολα αυτα που γινονται για το..''καλο'' μας;
Παντως γι αυτο ισως φροντιζουν να εχουν ολα τα απαραιτητα μεσα διαφυγης...stand by! :)
Nα παρακαλανε ομως να μη..μεινουν απο..βενζινη, την εβαψαν!! :))

Καλο βραδυ!

ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ είπε...

ΒΒ καλησπέρα!

Βασικά η Τυνησία μας έβαλε τα γυαλιά! Μέσα σε 1 μήνα τον έστειλε στον διάολο το δικτάτορα-κολλητό του ΓΑΠ.Γενική άρνηση πληρωμών, εφαρμογής νόμων, τα πάντα.

Ας γίνει της πουτάνας επιτέλους!

dimitris είπε...

Β.Β καλησπερα, διοδια και κατασκευαστικες εταιρειες, ενα σηριαλ αγαπης, η γεφυρα του ΡΙΟΥ στοιχισε συνολικα, 740 εκ. ευρω, απο αυτα, το 10% δηλαδη 74 εκ, τα εβαλε η κατασκευαστικη εταιρεια, 40% δηλαδη 296 εκ τα εβαλε το δημοσιο---ΕΜΕΙΣ---το υπολοιπο 50% το ''εβαλε'' η τραπεζα η Ευρωπαικη με εγγυησεις του Ελληνικου δημοσιου, αν δηλαδη καπου χαλασει η δουλεια, η ''καλη'' τραπεζα θα τα παρει τα λεφτα της στο ακεραιο απο το Ελληνικο δημοσιο---ΕΜΑΣ---.
Συμφωνα λοιπον με τους ορους διαχειρισης απο την κοινοπραξια των κατασκευαστικων εταιρειων και του κρατους, δηλαδη---ΕΜΑΣ---τους εχουμε δωσει το δικαιωμα να εκμεταλευονται την γεφυρα 35 χρονια, σε αυτη την χρονικη περιοδο θα εισπραξουν...................................1,7δισεκατομυρια ευρω!!!!!!!!!!!!!!!!!!Αν αφαιρεσει η ''αγαθη'' κοινοπραξια των ληστων τα 370 εκ ευρω, τα λεφτα τους και το δανειο της τραπεζας---μην ξεχναμε οτι ΕΜΕΙΣ εγγυηθηκαμε---τους μενουν.................................209 εκ. ευρω, δηλαδη 8,36% παραπανω απο τα λεφτα που εβαλε η περιθωριο κερδους 736% και αν ΕΜΕΙΣ, θελουμε να υπολογισουμε σε ποσο χρονο θα κανει την αποσβεση της η ''αγαθη'' κοινοπραξια σε 4 χρονια θα εχει ''τελειωσει'' και μετα 31 χρονια θα.........καθεται και θα εισπραττει, γιατι δεν καναμε ΕΜΕΙΣ το εργο?
Δεν αρεσουν κατι τετοια στην ελευθερη οικονομια, στην ελευθερη αγορα, ιδιωτικη πρωτοβουλια ζητα η Ε.Ε, ΔΗΛΑΔΗ ΣΚΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΕ, βεβαια κατι τετοιες συμβασεις λεγονται ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΙΚΕΣ, αλλα δεν βαριεστε, Τ'ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΔΟΥΛΕΙΑ.
Αυτοι οι υπολογισμοι κερδους ειναι λιγο παλιοι, τωρα με τις αυξησεις στα διοδια και την αυξημενη κινηση της γεφυρας τα ποσα που θα εισπραξει η ''αγαθη'' κοινοπραξια, θα παρουν τον.............''ανηφορο''...

Επιτροπές Ενάντια στην Ακρίβεια είπε...

Νίκη στην απεργία

«Δεν πληρώνω»

Να ηττηθεί η κυβέρνηση, το Μνημόνιο, η τρόικα

Η «ακρίβεια stop» απευθύνει έκκληση συντονισμού για τις δημόσιες συγκοινωνίες σε συνδικαλιστικά σχήματα, τοπικές κινήσεις πολιτών, δημοτικές κινήσεις, φοιτητικά σχήματα, στέκια, συλλογικότητες, περιοδικά και κάθε ενεργό πολίτη.

Ο αγώνας που γίνεται στα μέσα μαζικής μεταφοράς μας αφορά όλους. Οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε κινητοποίηση εδώ κι ένα μήνα. Παράλληλα πολλές συλλογικότητες στην Αθήνα έχουν ήδη κινητοποιηθεί στη λογική «δεν πληρώνω», ενώ στηρίζουν έμπρακτα τις απεργίες. Το κίνημα μέρα με τη μέρα δυναμώνει.

Μπορούμε να νικήσουμε την κυβέρνηση. Και για να γίνει αυτό χρειάζεται ο πλατύτερος δυνατός και ο πιο αποτελεσματικός συντονισμός. Για να γίνει αυτό πράξη, χρειάζεται μια διαδικασία ανοιχτών συναντήσεων όλων ανεξαιρέτως των σχημάτων, για να καλύψουμε πραγματικά κάθε χώρο σε όλη την Αθήνα, για να γίνει η πιο αποτελεσματική ενημέρωση του λαού και η αποκάλυψη των ψεμμάτων της κυβέρνησης και των ΜΜΕ, για να εκφράσουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη στους απεργούς, για να δώσουμε αποφασιστικά τη μάχη της ανυπακοής από τη 1 Φλεβάρη και μετά.

Προτείνουμε ως πρώτη συνάντηση: Τετάρτη 19 Γενάρη στις 7μμ στο Ρουφ (Ανδρονίκου 18 και Κωνσταντινουπόλεως)

Ανώνυμος είπε...

"Ένα ενδιαφέρον και πολύ κατατοπιστικό άρθρο βρήκα εδώ [στον βρυσοσπάστη]"
εμ που θα το έβρισκες, εκεί?

Κώστας Παπαδόπουλος είπε...

Τις τελευταίες μέρες, και ενώ οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς συνεχίζουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις, η κυβέρνηση και τα ελεγχόμενα μέσα ενημέρωσης έχουν εξαπολύσει μια συκοφαντική εκστρατεία για να στρέψουν την κοινή γνώμη εναντίον των απεργών, είτε λέγοντας ότι ταλαιπωρούν τούς λιγότερο εύπορους πολίτες, είτε βαφτίζοντας τα δίκαια αιτήματα των απεργών «συντεχνιακά συμφέροντα». Συνηθισμένη τακτική, την οποία ακολουθούν σε κάθε μεγάλη κινητοποίηση ή απεργία η οποία έρχεται σε αντίθεση με τις κυβερνητικές επιλογές και ακυρώνει έμπρακτα το σλόγκαν «όλοι μαζί τα φάγαμε».

Στη συγκεκριμένη περίπτωση και προκειμένου να βρουν άλλοθι για να καταργήσουν το δημόσιο χαρακτήρα των συγκοινωνιών –που αποτελεί κοινωνικό αγαθό και είναι δικαίωμά μας- χρησιμοποιούν κατ’ επανάληψη τους παρακάτω μύθους, που εύκολα μπορεί κάποιος να καταρρίψει:

Μύθος 1ος: Για τα ελλείμματα φταίνε οι εργαζόμενοι
Το ελληνικό δημόσιο έχει την υποχρέωση να καλύπτει το ίδιο αντισταθμιστικά τα φυσιολογικά ελλείμματα των δημόσιων συγκοινωνιών που δημιουργούνται από την φθηνή τιμή των εισιτηρίων. Από το 2004 όμως, και μέχρι σήμερα, τόσο τα υπουργεία όσο και το ίδιο το κράτος, ουδέποτε στάθηκαν συνεπείς προς τις υποχρεώσεις τους, με αποτέλεσμα τα Υπουργεία να οφείλουν μόνο στην ΕΘΕΛ τα εξής ποσά έως το 2008:
- Υπουργείο Εργασίας 770.000 €
- Υπουργείο Υγείας 140.000.000 €
- Υπουργείο Παιδείας 275.000.000€
- Υπουργείο Εθνικής Άμυνας 1.140.000 €
- Υπουργείο Προστασίας Πολίτη 550.000 €
- Υπουργείο Πολιτισμού 2.000.000€
- Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας 1.400.000 €
Συνολικά οφείλεται στον όμιλο ΟΑΣΑ το ποσό των 2 δις 700 εκατ. € για αντισταθμιστικές καταβολές (επιδότηση μειωμένου εισιτηρίου ή δωρεάν μετακίνησης), η οποία κι έχει θεσμοθετηθεί με νόμο από το 1998.

Για να καλύψει τα έξοδα λειτουργίας του, ο όμιλος ΟΑΣΑ εξαναγκαζόταν από τις ίδιες τις κυβερνήσεις να δανείζεται με υψηλά επιτόκια από ιδιωτικές τράπεζες, με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, αλλά επιβαρυνόμενος ο ίδιος ο όμιλος τα τοκοχρεολύσια σε ποσό που ανέρχεται στο 1δις 200 εκατ. €.
συνέχεια στο blog μας

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ είπε...

Καλύτερα λέω να ελέγξετε τα ελικόπτερα μη μείνετε από βενζίνη και βρεθείτε κλεισμένοι μέσα. Και είναι πολύ στενάχωρα αν μάλιστα είναι και ο αντιπρόεδρος μαζί. Για το καλό του σοσιαλισμού το λέω.

blackbedlam είπε...

Μαχαίρη καλημέρα και από κοντά.Τόσα και άλλα τόσα τα βάρη που πέφτουν στις πλάτες των εργαζομένων.
Πόσες φορές το έχουμε κουβεντιάσει.Στα προγράμματά τους, είναι αυτά και άλλα τόσα, έως ότου πετύχουν τον αφανισμό μέρους της εργατικής τάξης.Θα προχωρήσουν, μπρος στην ανάγκη να στηρίξουν την τάξη και τα κεφάλαιά τους.
Θα τους αφήσουμε;!

blackbedlam είπε...

Λυγερή καλή σου μέρα,περαστικά σου και συγνώμη για την καθυστέρηση αλλά...
Η αρχή λες της ανταποδοτικότητας.Ποιας ανταποδοτικότητας λες;
Φορολογούμαστε απ΄όλες τις μεριές, υψηλή φορολογία και, απόδοση υπηρεσιών; Ότι χειρότερο μπορεί να συναντήσει κανείς για σκέψου το.
Ρίξε μια ματιά στα στοιχεία.Κάνε ένα κλικ στο ΕΔΏ και δες τα, νομίζω ότι αξίζει τον κόπο να υπάρχει και μια άλλη ενημέρωση που δεν παίρνει και διάψευση.
Αυτή την "άσφαλτο"πάντως το "μάρμαρο" που θα λέγαμε οι εργαζόμενοι το έχουν πληρώσει όχι μονάχα με τον ιδρώτα τους, αλλά πολλές φορές και με την ζωή τους.
Στην προκειμένη πάντως περίπτωση, το Ελληνικό δημόσιο επιδοτεί τα έργα, οι εργαζόμενοι σε αυτά φτιάχνουν αυτά τα έργα (και πληρώνονται όπως όλοι οι εργαζόμενοι ίσα να συντηρούν την ύπαρξη, την οικογένειά τους και να αναπαράγουν εργάτες που θα συνεχίσουν να παράγουν για το κεφάλαιο) Τα δάνεια που παίρνουν από τις τράπεζες οι κατασκευαστικές επιχειρήσεις, είναι χρήματα του Ελληνικού λαού,110δις δόθηκαν στις τράπεζες και πληρώνει τα έργα πριν αυτά ολοκληρωθούν τα προπληρώνει δηλαδή και αυτά τα έργα παραδίδονται στους μεγάλους ομίλους και τους τα ακουμπάμε για τα επόμενα 30 χρόνια δίχως μάλιστα να έχουμε άλλη επιλογή διέλευσης.
Για πια ανταποδοτικότητα μιλάμε;

blackbedlam είπε...

Elva μου καλή σου μέρα και εσένα.Βρε κορίτσι μου κάθε που διαβάζω κάποιο σχόλιό σου ενθαρρύνομαι.Μοιάζει να είσαι τόσο σίγουρη για το ότι θα τους πάρουμε στο κατόπι.Και γιατί όχι βρε παιδί μου.
Ακόμη και οι ίδιοι το γνωρίζουν αυτό.Θυμάσαι που είπε ο ΓΑΠ "θα μας πάρουν με τις πέτρες"
Ε ας τον δικαιώσουμε τέλος πάντων! Πρωθυπουργός είναι κάτι θα ξέρει παραπάνω.

blackbedlam είπε...

Εμ,Πειρατές είστε ρεσάλτα ονειρεύεστε.Και εγώ μαζί σας.
Σταθείτε να δούμε τι εξέλιξη θα έχει η υπόθεση της Τυνησίας.Όχι γιατί έχω καμιά αντίρρηση για τους αγώνες που αναπτύσσονται ίσα ίσα μάλιστα.
Απλά το λέω γιατί εκείνο που πρέπει να έχουμε στο νου μας, είναι ο στόχος και η όσο το δυνατόν καλύτερη και αποτελεσματικότερη προσέγγισή του.Για κάτι τέτοιο βέβαια είναι κατανοητό τι προϋποθέσεις χρειάζονται.
Να πιέσουμε προς αυτή την κατεύθυνση! Να πιέσουμε και να συμβάλουμε.
Να γίνει της πουτάνας που λέτε, αλλά βρε αδερφέ, να υπάρξουν θετικά για τους εργαζόμενους αποτελέσματα.Για σκεφτείτε να γίνει της πουτάνας με ότι αυτο΄συναιπάγεται για να έρθει στην εξουσία μια εναλλακτική κατάσταση που θα δώσει συνέχεια στην δική τους εξουσία, με ένα άλλο ρούχο, με άλλο όνομα;
Να πάρουμε το ρίσκο έτσι και αλλιώς δεν θα μας πάει μακρυά αυτή η κατάσταση.Θα προκύψει θέμα ασφάλειας της ίδιας της ζωή των εργαζομένων είναι αλήθεια αυτό.Να πάρουμε το ρίσκο αλλά στοιχειωδώς να έχουμε εξασφαλίσει κάποια μίνιμουμ ζητήματα.
Τί λέτε.

blackbedlam είπε...

Επιτροπές Ενάντια στην Ακρίβεια Νίκη στην απεργία
«Δεν πληρώνω»
Να ηττηθεί η κυβέρνηση, το Μνημόνιο, η τρόικα

Να ηττηθεί χίλιες φορές, αλλά με ποια προοπτική, με ποιους στόχους.
Γιατί για φανταστείτε να φύγουν αυτοί και να έλθουν κάποιοι αντικαταστάτες ή ας πούμε, λέω τώρα, να γίνει μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας με την συμμετοχή της ΝΔ του ΛΑΟΣ της πως το λένε το κόμμα της ΝΤΌΡΑΣ και όλων όσων στο όνομα του τάχα μου εκδημοκρατισμού θα συμβάλλουν και θα στηρίξουν τις νέες επιδιώξεις του συστήματος, που δεν μπορεί να είναι άλλες από αυτές που έχει και εφαρμόζει αυτή την ιστορική στιγμή το σύστημα για την συνέχιση της κυριαρχίας του.
Είναι καλοί όλοι οι αγώνες και αναπόφευκτα θα συγκλίνουν κάποια στιγμή, προτάσσοντας πολιτικά ζητήματα και όχι επί μέρους ρεφορμιστικές λύσεις.
Για να είμαστε δε ρεαλιστές πρέπει να κατανοήσουμε ότι το σύστημα για να συνεχίσει να υπάρχει, δεν είναι δυνατόν να γίνουν ούτε μικρές βελτιώσεις. Δεν έχουν περιθώρια,υπερασπίζονται την υπόστασή τους σαν καπιταλιστές, δεν μπορούν να μην πάρουν αυτά τα μέτρα κινδυνεύουν.
Κινδυνεύει η τάξη τους.
Εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα με όλους τους τρόπους.
Να είμαστε όμως προσεκτικοί και να μην αφήνουμε χαραμάδες σε κείνους που θα επιδιώξουν να αξιοποιήσουν τους αγώνες μας προς όφελος της δικής τους και όχι της εργατικής τάξης.
Καλή επιτυχία στις προσπάθειές σας και σωστό προσανατολισμό.

blackbedlam είπε...

Κώστα εγώ παρακολουθώ τα κείμενά σου αλλά καλά κάνεις και τα γράφεις και εδώ για να έχουν και οι φίλοι που συνομιλούμε να τα παίρνουν υπ΄όψην τους.
Σε ευχαριστώ για την παρουσία και την ενημέρωση.
Καλή δύναμη και καλούς αγώνες.

blackbedlam είπε...

Έτσι,έτσι σε θέλω Χριστόφορε να νοιάζεσαι για την κυβέρνησή μας.Να προβληματίζεσαι και να κάνεις προτάσεις που θα είναι προς όφελός τους.
Γιατί η Σοσιαλιστική μας κυβέρνηση είναι σαρξ εκ της σαρκός μας.Α και σαρκοβόρα φυσικά!
Θα έχεις ακούσει που λέει "τρώει τα παιδιά της" Ένα τέτοιο πράγμα.
Καλώς όρισες με την ευκαιρία και σιδερένιοι αν και έχω περάσει και απ΄το σπιτικό σου.

ένας στρατολάτης είπε...

Μου φαίνεται ότι η συγκεκριμένη σκηνή της ταινίας πάει για ρεκόρ γκίνες επανέκδοσης!
Δεν υπάρχει, που λέει κι η πιτσιρικαρία.

Eriugena είπε...

Να θυμίσω κάτι φαινομενικά άσχετο με την παρέμβαση σου. Την καταλυτική παρέμβαση του φοβερού και τρομερού προέδρου του ΣΥΝ ή ΣΥΡΙΖΑ, τι είναι τελικά; για κοινή κάθοδο με την κουβελοαριστερά. Τι κομφούζιο, τι πολτική απατεωνιά, τι τρικυμία εν κρανίω! αναρωτιέμαι πως έχουν και το θράσος να μιλάνε για αριστερό μέτωπο. Απο τις παρυφές των εξαρχείων ως τις αριστερές εκδοχές του ΔΝΤ, ίσως τελικά να μην είχαν άδικο τόσοι φίλοι που μου έλεγαν να μην συζητάω καν για ενότητα της αριστεράς. Υπάρχει μεγάλο πολιτικό και ηθικό πρόβλημα στην ευρύτερη αριστερά, και έχει βάθος. Αν θέλεις το ΚΚΕ έχει κάνει φοβερά λάθη, τα οποία όμως σε μεγάλο βαθμό εξηγούνται απο το ''συγγενικό'' περιβάλλον του. Μην ξεχνάμε την περίοδο '90-93. Έχω ζήσει ως φοιτητής, συσπειρωμένος τότε στα ΕΑΑΚ, την ανήθικη, αηδιαστική υποκριτική προσπάθεια των ''ανανεωτικών'' να διαλύσουν τα πάντα. Η σκλήρυνση που εγω βλέπω στο αληθινό κίνημα, και το μπετονάρισμα του ΚΚΕ, έχει σίγουρα να κάνει με την τρισάθλια συμπεριφορά των ''ανανεωτικών'', που σε πληροφορώ πως σε όλες τις διαστάσεις της δράσης τους-ακόμα και στον χώρο της κουλτούρας-λειτουργούν με αποκλεισμούς χωρίς ντομπροσύνη και ψυχή αλλά σαν οι τελευταίοι άθλιοι συνωμότες, και ας έλθει εδώ κανείς απο τους επισκέπτες σου να του πω ιστορίες. Συγνώμμη για το άσχετο της παρέμβασής μου, αλλά έλεος πια! θα μιλήσω παντού. Χαιρετώ

Unknown είπε...

Καλησπεραααα!
Ο ΜΕΓΑΣ ΚΑΠΑΔΟΚΗΣ ειπε κατι αλλο.....ξεχνας τωρα τελευταια...ξεχνας.
Μας ειπε με περισση 'αγαπη' πως μας εριξε στην θαλασσα κι οποιος ξερει μπανιο θα κολυμπισει!!!!!
Ελα ομως πως εκριψε πως τα νερα ηταν βοθρολυματα!!
Γνωστα ολα τα περι εγγυησεων και ως εκ τουτου 'πληρωνουμε ολοι εμεις το εργο' δεν ειναι γνωστο ομως στους περισσοτερους πως ο Σαρακατσανος εχει ΔΩΡΙΣΕΙ και μερικα , π.χ ΣΤΗΝ ΥΛΙΚΗ....οπου στο μεσον του πουθενα κατασκευαζονται διοδια......
Φιλια

Ανώνυμος είπε...

Θερμή Καλημέρα !

Όλα για το ... συμφέρον του λαού !!!

Πριν 2000 χρόνια, καταγράφτηκε η ιστορική φράση "ουαι υμίν φαρισαίοι, υποκριτές" !
Που να ήξερε αυτός που το είπε (ιστορικά δεν έχει αποδειχτεί ποιος είναι ο ... ποιητής) ότι αυτό τελικά θα γίνει ... επιστήμη !
Από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ (τις κυβερνήσεις και τα στελέχη τους), αλλά και από κάποιοα "κόμματα" αναχώματα και άλλοθι !

Κώστας Παπαδόπουλος είπε...

ξεκίνησε η κομποστοποίηση των μαθητών στα δημόσια σχολεία .
Εδώ το κείμενο "διαβούλευσης" στο http://www.opengov.gr/ypepth/?p=615
Αντε να δούμε πότε θα ξυπνήσουν οι ενδιαφερόμενοι , γιατί αν δεν ξυπνήσουν και τώρα ΔΥΣΤΥΧΩΣ είναι σε κώμα και όχι σε υπνο .

blackbedlam είπε...

Θα τα πούμε το βραδάκι.Θα σας έχω και καφέ.
Συγνώμη για την καθυστέρηση

Πορτιάτης είπε...

(Άντε πάλι από τους τελευταίους... τελικά όταν πλησιάζει Σ/Κ προκάνω να μπω στο δίκτυο...)

Καλημέρα σου ΒΒ μας!
Μια "πετριά" κι από μένα στον ΓΑΠ και την παλιοπαρέα του (κυριολεκτικά όμως!). Τι να πω επιπλέον, τα'πατε και τα ξανά'πατε όλοι οι καλοί οι φίλοι...

Στέκομαι στο σχόλιο του φίλου ERIUGENA, που λέει αλήθειες. Να μιλάς και να τα λες ποιητή μας! Κάποια στιγμή, δεν γίνεται, πρέπει να τα λέμε τα πράγματα ως έχουν... εξαντλείται η υπομονή μας, μαζί με τη ζωή μας! Το ίδιο βέβαια ισχύει και για τους δικομματικούς αλήτες της ανάρτησής σου ΒΒ.

Φοβάμαι ότι δεν έχουμε πολλά περιθώρια να "κλωθογυρίζουμε" τα λόγια μας. Αντίσταση τώρα! Μου φαίνεται ότι στο εξής θα μιλώ μόνο με βρισιές και σφαλιάρες... Στο δρόμο ξανά καθημερινά και όλοι στις 10 του Φλεβάρη!

Καλό Σ/Κ γαμώτο!

blackbedlam είπε...

Eriugena
Καλή σου μέρα.
Ξέρεις τι γίνεται,εδώ σε τούτη την γειτονιά,τα έχουμε πει αρκετές φορές και είναι μια ευχαρίστηση όταν εμφανίζονται νέοι φίλοι στην παρέα,τόσο όταν έχουν διαφορετική αντίληψη, οπότε βοηθιέται η ανταλλαγή και η σύνθεση απόψεων,αλλά και όταν έρχονται φίλοι που πλουτίζουν με τις εμπειρίες τους τις απόψεις που εκφράζονται.
Να είσαι καλά λοιπόν.
Και να σου συνοψίσω την άποψή μου.Θεωρώ,ότι σε τούτη την καμπή της ιστορικής διαδρομής της ανθρωπότητας,την στιγμή που οι αντικειμενικές συνθήκες και ο κύκλος της πορείας του οικονομικού συστήματος έχει πλέον ολοκληρωθεί,είναι που στον πολιτικό φορέα της εργατικής τάξης πέφτει ο βαρύς ρόλος και το καθήκον να μεταλλάξει το ταξικό ένστικτο του λαού σε ταξική συνείδηση.
Για να μην αναφερθώ σε ρήσεις του Λένιν,θα επικαλεστώ την διατύπωση σε άρθρο του Ριζοσπάστη της 18/1 με την υπογραφή του Δημ.Καραγιάννη και σε σχέση με την εξέγερση στην Τυνησία.
[..] Η ανυπαρξία Κομμουνιστικού Κόμματος είναι ένα σημαντικό στοιχείο σε σχέση με τον προσανατολισμό του κινήματος.[..]

[..]Πραγματική φιλολαϊκή διέξοδος και ανάπτυξη μπορεί να υπάρξει μόνο αν η εργατική τάξη και η πρωτοπορία της το Κομμουνιστικό Κόμμα μαζί με τους κοινωνικούς συμμάχους της γκρεμίσουν την εξουσία των αστών και οικοδομήσουν τη δική τους εξουσία, το σοσιαλισμό - κομμουνισμό.[..]

Αυτός είναι ο καθοριστικός ρόλος ενός ΚΚ και από αυτόν τον ρόλο κρίνεται και θα κριθεί.

Φυσικά,όλοι όσοι αντιλαμβανόμαστε την ιστορική αναγκαιότητα με την σειρά μας απαιτείτε να συμβάλουμε ώστε Μαζικά αποφασιστικά και οργανωμένα να ανταποκριθούμε στις σημερινές ανάγκες.

blackbedlam είπε...

Τασούλα μην με κακολογείς, πρέπει να ομολογήσεις και συ ότι παιδάκι μου, δεν τους προλαβαίνεις.Μέχρι να πάρουν την μία απόφαση με την επιβεβαίωση ότι δεν έχει άλλο,εμφανίζουν μια άλλη πιο επώδυνη, πιο αναπάντεχη, τινάζοντας στον αέρα το ήδη ανύπαρκτο εισόδημα των "εργαζομένων"(άκου εργαζομένων)!
Και πια τα περιμένω όλα από αυτούς και, ελπίζω, εύχομαι και προετοιμάζομαι, για να το βρουν και αυτοί με την σειρά τους εκεί που δεν το περιμένουν.Και ξέρω ότι θα είμαστε μαζί, όλοι οι εργαζόμενοι,όλοι.

Σιγά δηλαδή μην μπορεί να γίνει και αλλιώς.

blackbedlam είπε...

Φαρε εκατό, διακόσιες, χιλιάδες φορές και να χρειαστεί, θα το πούμε, θα το τραγουδήσουμε, θα το χορέψουμε, θα το ζωγραφίσουμε.
Ο ρόλος τους είναι να αποπροσανατολίζουν, να διασπούν, να κατακερματίζουν την δύναμη εκείνη, η οποία είναι η μόνη που μπορεί να τους ανατρέψει.
Και αυτή δεν είναι άλλη παρά μονάχα ο ταξικός τους εχθρός. Η εργατική τάξη.
Μια εργατική τάξη με ταξική συνείδηση, με την πρωτοπορία της, την μαζικότητα και την συσπείρωσή, την γνώση και την εμπειρία της.
Για να επιτευχθεί αυτό ο ρόλος πέφτει στις πλάτες της πρωτοπορίας της εργατικής τάξης.
Να πείσει και να εμπνεύσει και αυτό και πολύ δουλειά θέλει και προς την σωστή κατεύθυνση να είναι.
Ούτε με αντιπαραθέσεις ενάντια σε κείνους που εγκλωβίστηκαν, ούτε με αφορισμούς, ούτε με αποκλεισμούς, ούτε με λόγια.
Μόνο με συνέπεια στις αρχές του Μαρξισμού Λενινισμού μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο.
Ελπίζω να μην μου χρεωθεί ότι λέω να συνεργαστούμε ας πούμε με τον Κουβέλη,με τον Αλαβάνο,ή με όποιον απεργάζεται τα συμφέροντά της τάξης μας.

blackbedlam είπε...

Φίλε Κώστα απ΄όσο θυμάμαι στην Νίκαια, υπήρχε ένα πολύ δυναμικό κίνημα γονέων.Με διεκδικήσεις, με κινητοποιήσεις, μέχρι και αποχές και καταλήψεις στην προσπάθεια να χτιστούν τα σχολειά που υπάρχουν σήμερα.Αγώνες για περισσότερα κτήρια για εγκαταστάσεις που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες,για εξοπλισμό αλλά και για τις δημοκρατικές ελευθερίες, για την Ελευθερία στην βούληση.
Με συμπαράσταση στους καθηγητές και στους μαθητές και τα αιτήματά τους με κοινές κινητοποιήσεις.
Δεν θυμάμαι καλά...αλλά την περίοδο 80-το πολύ και μέχρι το 90 είχαν χτιστεί τουλάχιστον 10 σχολικά κτήρια και φυσικά όχι από την καλή διαθεσή της τότε κυβέρνησης, αλλά από τις κινητοποιήσεις και τους μαζικούς αγώνες, κυρίως του κινήματος των γονιών.
Θυμάμαι όλα τα συνοικιακά συμβούλια είχαν συγκροτηθεί με την μαζική συμμετοχή των γονιών, που συμμετείχαν στο κίνημα των γονιών.
Τι απέγινε αυτό το κίνημα;Μεταλλάχθηκαν όλοι; Τι στα κομμάτια, τι νερό πίνεται εκεί φίλε μου;
Θα μου πεις και αλλού, όμως η Νίκαια, η Κοκκινιά δεν ήταν ποτέ όπως "αλλού"

blackbedlam είπε...

Καλώς τον Πορτιάτη τον φίλο και σύντροφο στις διαδικτυακές μας αναζητήσεις και στις αγωνίες της εφιαλτικής καθημερινότητάς μας.
Πορτιάτη,αγγίζεις ένα θέμα που πολύ με απασχολεί.
Και αυτό έχει να κάνει με την σκοπιμότητα του μπλόκιν.
Ξέρεις αναρωτιέμαι τι εξυπηρετεί που ανακυκλώνω τα ίδια πράγματα.Την γνώμη μου και τις απόψεις μου, τις έχω καταθέσει.Οι φίλοι που πηγαινοέρχονται και τα λέμε, έχουν και αυτοί εκφράσει τις δικές τους απόψεις και πια, είναι σαν να γνωριζόμαστε.Από ότι φαίνεται η δυνατότητα να αναπτυχθεί διάλογος δεν υπάρχει.
Οπότε;
Ειδησεογραφικό "κανάλι" δεν είμαι να πεις, ότι μπορώ να αναρτώ διάφορα καθημερινά γεγονότα.
Το μόνο που μου έρχεται είναι αυτό που λες και εσύ.
[..]Φοβάμαι ότι δεν έχουμε πολλά περιθώρια να "κλωθογυρίζουμε" τα λόγια μας. Αντίσταση τώρα! Μου φαίνεται ότι στο εξής θα μιλώ μόνο με βρισιές και σφαλιάρες[..]

Αλλά εδώ μέσα ποιους να βρίσω ή να σφαλιαρώσω, που όλοι όσοι έρχονται και γνωρίζουν πολύ καλά του τι συμβαίνει και, της ίδιας άποψης είμαστε για την ανάγκη της Αντίστασης.
Μήπως να αρχίσω να σας λέω ιστορίες από τις καθημερινές εμπειρίες μιας περιόδου Ηρωικής και πένθιμης μιας και πλέον δεν υφίσταται;
Η να αρχίσω να λέω ανέκδοτα (και δεν ξέρω και κανένα) γιατί δεν θέλω και να σας χάσω το φελέκι μου.
Αλλά Αντίσταση μόνη μου ρε Πορτιάτη; Μόνος σου;Με την παρέα σου; Οργανωμένα πρέπει και το ξέρεις ποιος θα δώσει το σύνθημα εγώ εσύ εμείς ποιοι εμείς που είναι το εμείς γαμώτη που;

Ανώνυμος είπε...

Καιρός να ... παραλάξουμε λίγο το γνωστό σύνθημα σε:

ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΕΝΩΘΕΙΤΕ !

υ.γ. και όχι μόν να το φωνάξουμε, να το ζωγραφίσουμε, να το κάνουμε και σημαία και φλάμπουρο και αφίσσα και ό,τι άλλο ...

Πολύ καλησπέρα !

Πορτιάτης είπε...

Καλησπέρα, καλησπέρα!
"Παίρνω το λόγο επί προσωπικού", που λέγαμε τις προάλλες στου καπετάν-Δημήτρη...

Καταρχήν από εσάς κυρία μου όλα τα περιμένουμε, όλα τα υπομένουμε, πόσο μάλιστα τα ανέκδοτα! Δεν χανόμαστε, μη φοβάσαι, το πολύ να πουντιάσουμε :))

Ξέρεις, το ξανάπαμε άλλωστε, το blogging δεν είναι πανάκεια και το μπλογκόσπιτο ποτέ δεν θα γίνει το αληθινό μας σπίτι... αλλά έχει κι αυτό την σκοπιμότητά του! Μας έδωσε την ευκαιρία να γνωριστούμε, το λες και εσύ, τόσοι άνθρωποι!
Ούτε το κλωθογύρισμα των απόψεων είναι κατ'ανάγκην κακό πράμα, μόνο να μην μας ζαλίζει το πολύ γύρω-γύρω. "Αν δεν κλωθογυρίσ'ς τ'αλεύρι πίτα δεν φκιάν'ς" λένε οι γιαγιάδες και εδώ πάνω, να'σαι σίγουρη, ξέρουν από πίτες! Αρκεί να καταλήγει κάπου, αυτό ήθελα να πω. Να την φτιάξουμε την πίτα! Και μακάρι, το ξανά'γραψα στην "επέτειό" μου, να βρίσκαμε τον τρόπο να ανταμωθούμε, λίγοι-λίγοι ή όλοι μαζί. Ε, τότε ίσως, κάτι τις πιο ουσιαστικό ν'αρχίσει να συμβαίνει... τουλάχιστο θα φοβόμαστε λιγότερο, θα κρατάμε στη διαδήλωση ο ένας το χέρι του αλλουνού!

Ας μην υποβαθμίζουμε και το γεγονός ότι κατακλυζόμαστε από ΟΛΗ την προπαγάνδα του Συστήματος μέσω ΟΛΩΝ των μέσων που διαθέτει (άσε που συνεχώς δημιουργεί καινούργια μέσα, καινούργιες συμμαχίες, καινούργιους υπηρέτες), και από την άλλη πλευρά, οι δικές μας φτωχογειτονιές παρέχουν ακόμα στέγη στους καημούς, στην οργή, στα θέλω μας... δίνουμε αλλήλους μια ευκαιρία να τα λέμε και να ξεσκεπάζουμε όσο μπορούμε τα κακώς κείμενα, όχι σαν επαγγελματίες της ενημέρωσης αλλά απλά, διαισθητικά και πρόχειρα καμιά φορά και άγαρμπα ίσως, όμως τη "δουλίτσα" μας την κάνουμε!
Παρακολουθώ, δυο χρόνια τώρα, την (θετική) εξέλιξη πολλών από εμάς, παρακολουθώ και τις λίστες των φίλων μας στα πλαϊνά των μπλοκ μας: γίναμε περισσότεροι, σιγά-σιγά βρισκόμαστε, και τα "πιάνουμε" εφ' όλης της ύλης τα θέματα και φωτίζουμε όπως μπορούμε τα ανήλιαγα στενά που διαβαίνουμε!

[συνεχίζεται]

blackbedlam είπε...

Καλέ τι συνεχίζεται που είσαι;
Και θέλω να πω του Φάρου:

Φαρε στις εφημερίδες τοίχου είμαι μανούλα καμμένη.
Λοιπόν υιοθετούμε το σύνθημα το γράφω κάνουμε ανατύπωση και βγαίνουμε το βράδυ για αφισοκόλληση.
Είσαι;
Καλά έχω να σου πω ιστορίες από αφισοκολλήσεις να μην σου μένει άντερο από τα γέλια.
Αλλά να πάρει είμαστε μακρυά.

blackbedlam είπε...

Να μου κάνεις την χάρη Πορτιάτη.
Μπορεί να μην ξέρω ανέκδοτα, αλλά αν τα πω μόλις μου το πουν και το θυμάμαι ακόμη, θα το πω πετυχημένα.
Μην κοιτάς που η παρέα με κοιτάει σαν χαμένη και δεν γελάνε.Επίτηδες το κάνουν, για να μου αποδώσουν τάχα μου ότι δεν νιώθω από ανέκδοτα.
και τα λέω σαν παγάκια.Ζηλεύουνε
Να είσαι καλά γι΄αυτά που μου λες με ενθαρρύνεις ε,δε βαριέσαι και όπου πάει, άμα πια.

Πορτιάτης είπε...

[συνέχεια]

Ας θυμηθούμε και τον Λένιν (σαν σήμερα είναι που πέθανε...). Μην φοβάσαι, δεν θα "παραθέσω τσιτάτο", απλώς θέλω να θυμηθούμε την απίστευτη στοχοπροσήλωσή του και την εμμονή του στην διαλεκτική ανάλυση της κατάστασης - της εκάστοτε κατάστασης - και την επανασχεδίαση της τακτικής (όχι της στρατηγικής), με ευαγγέλιο την αυτοκριτική! Προσοχή αυτοκριτική, όχι ομφαλοσκόπηση αλλά εντοπισμό και διόρθωση των λαθών κι εκτίμηση των σωστών κινήσεων.

Και προπαντώς δράση! Γι'αυτό και οι "βρισιές" μου. Οργανωμένα φυσικά θα αντισταθούμε και θα βρεθεί η πρωτοπορία να μάς μαζέψει (κι αν δεν υπάρχει θα φτιαχτεί, θυμήσου τη διαθήκη του Χαρίλαου, εγώ πάντως δεν έχω χάσει την ελπίδα μου στο ΚΚΕ) και να μας καθοδηγήσει! Κι από όσο γνωρίζω οι περισσότεροι από εμάς θα'μαστε εκεί κι ας μην έχουμε λύσει στην εντέλεια τα "ψιλά" ζητήματα της μετάβασης!

Όμως έχει αρχίσει να με ενοχλεί αφάνταστα ο ωχαδερφισμός και η αδράνεια πολλών καθώς και ο ερπυσμός του φασισμού στην κοινωνία μας. Λες και αυτούς θα τους αφήσει αλώβητους η καταιγίδα, ή ότι η κατουρημένη ποδιά, που'χουν επανειλημμένα φιλήσει, θα μπορέσει να τους κρύψει τελικά! Ή ότι, αφού προσφέρουν ακόμη καλές υπηρεσίες στους λογής-λογής αφεντάδες, θα καταφέρουν να επιβιώσουν έξω από τα σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης που μας ετοιμάζουν...

Γελιούνται οι οικτροί και ξεχνούν την κραυγή του Κολοκοτρώνη, όταν ο Ιμπραήμ επανακατακτούσε εξουσία στην χώρα, "φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους!" Αγνοούν τα λόγια του Κάλβου, που τα'χω κάνει σημαία μου, "όσοι το χάλκεον χέρι/ βαρύ του φόβου αισθάνονται/ ζυγόν δουλείας ας έχωσι"... Λησμονούν την μαύρη τύχη του Εφιάλτη και των ταγματαλητών της κατοχής...

Γι'αυτούς οργίζομαι, γι'αυτούς φωνάζω (μπας και σώσουμε κανένα) ότι ήρθε ο καιρός να λέμε τα πράγματα έξω από τα δόντια! Να ξυπνήσουμε πριν βρεθούμε ανάσκελα, όλοι μας, στα πιο φτηνά καταγώγια των Βρυξελλών!

(...και όπως οργίστηκα, δεν το κατάλαβα ότι άρχισα να γράφω στην 21η και ήρθε η 22α!)

Καληνύχτα, ες αύριον οι αγώνες!

Ανώνυμος είπε...

Πολύ Καλημέρα και Καλό Σαββατοκύριακο !

Α ρε ΒΒ τι μου θύμησες ... !
Καλά τα λέει ο Πορτιάτης, πολύ καλά !

Μια πρόταση:
Να μπει στόχος να βρεθούμε ΟΛΟΙ στο επόμενο Φεστιβάλ της ΚΝΕ στη Θεσσαλονίκη - η μέση των αποστάσεων !
Αν συμφωνήσουμε, θα σκεφτούμε και σε ποιο ... περίπτερο !

blackbedlam είπε...

Πόρτιάτη καλή σου μέρα.Τα πράγματα είναι έτσι όπως τα λες.Είναι μερικές φορές ξέρεις, που τα τσιτάτα χρειάζονται.Πότε δεν μου άρεσε να κάνω χρήση.Περιοριζόμουν μόνο να λέω την άποψή μου, έχοντας αφομοιώσει τις αρχές και τις θέσεις μας.Να όμως που κάποια στιγμή λες σε δικούς σου ανθρώπους κάποιες θέσεις και, έχουν αντίρρηση, δεν θέλουν να τις αποδεχτούν,άλλοτε πάλι τις ακυρώνουν, κάποιες φορές μάλιστα δεν συμφωνούν και μόλις του ρίξεις το "τσιτάτο", σηκώνουν τα χέρια και λένε:Α ναι; Και τότε μόνον συμφωνούν.Αυτές είναι αδυναμίες σοβαρές, αδυναμίες.
Δεν συμφωνείς με κάτι, επειδή το είπε ο τάδε όποιος και να είναι αυτός.Συμφωνείς μόνον γιατί το έχεις κατανοήσει,μόνον γιατί το έχεις εμπεδώσει και πια, είσαι και σε θέση να το κάνεις πράξη, και να το μεταλαμπαδεύσεις.Διαφορετικά παπαγαλίζεις, δεν πείθεις και είσαι ευάλωτος στόχος.Δεν μπορείς να πείσεις δεν μπορείς να εμπνεύσεις και, είναι αυτός ο κύριος λόγος της "΄ύπαρξης" σου αν θέλεις να ανήκεις στη πρωτοπορία της εργατικής τάξης και στον πολιτικό της εκφραστή.
Αυτό το ξεραδάκι που έχουν μάθει να το σηκώνουν και να συμφωνούν μόνο γιατί το είπε η καθοδήγηση με τρελαίνει.
Και εδώ προκύπτει η ανάγκη για την αυτομόρφωση η ανάγκη να γνωρίζουμε.
Έλεγα τις προάλλες ότι όσο μέσα στα πράγματα ήταν οι λογής λογής Ανδρουλάκηδες οι Δραγασάκηδες και όλοι όσοι υπήρξαν πρωτοκλασάτα στελέχη(και δεν ήταν λίγοι) που μάλιστα καθοδηγούσαν το κόμμα,δεν τολμούσε να πει κανείς κουβέντα για όλους αυτούς.Στο πυρ το εξώτερον. Και σήμερα, αν κανείς τολμήσει να πει για τα λάθη και τις αδυναμίες της περιόδου εκείνης η απάντηση θα είναι :
"ε, μα τότε ήταν μέσα οι τάδε..." Και κανείς δεν σκέφτεται ότι ο "εχθρός" πάντα επιχειρεί να διεισδύσει, πάντα επιχειρεί να διαφθείρει, πάντα επιχειρεί να αλλοιώσει θέσεις απόψεις και συσχετισμούς.
Και διαθέτει όλα τα μέσα.
Γι' αυτό πρέπει να έχουμε τα μάτια μας 1014 να γνωρίζουμε, να μπορούμε να υπερασπιστούμε τις θέσεις ενάντια σε κάθε μορφή επιβουλής.
Και ταυτόχρονα να είμαστε ανοιχτοί στην κοινωνία, στον κόσμο της εργασίας και όχι από φοβίες και σύνδρομα να μετασχηματίζεται η όποια οργάνωση σε σεχταριστική ομάδα.
Γιατί όσο υπάρχει ο κίνδυνος του ρεφορμισμού άλλο τόσο ελοχεύει και ο κίνδυνος του Σεχταρισμού.
Ένας μόνον τρόπος μπορεί να αποτρέψει τις εναγώνιες και ακατάπαυστες προσπάθειες να διαβρωθεί ο πολιτικός εκείνος φορέας που μπορεί να εκφράσει και να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των εργαζομένων και της τάξης τους.
Και αυτό δεν είναι άλλο από το ΚΚ το στέρεα δομημένο πάνω στις αρχές του Μαρξισμού.
Και αν δεν υπάρχει, εμείς θα το στήσουμε, γιατί η ζωή το απαιτεί,γιατί δίχως την πρωτοπόρα οργάνωση της η εργατική τάξη δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες υπεράσπισης της τάξης της, της ίδιας της ζωής της.
Είναι αυτονόητο λοιπόν ότι όταν υπάρχει το ΚΚ, εμείς οφείλουμε να το υπερασπιστούμε με όλες τις δυνάμεις μας και με τις γνώσεις μας, που οφείλουμε καθημερινά να διευρύνουμε.
Και βέβαια θα είμαστε εκεί μπροστά και θα δίνουμε το σύνθημα:"ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ, ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ"

Πορτιάτης είπε...

Καλησπέρα Β.Β.!
Εννοείται, είμαι "μέσα" σε όλα!
Στα όσα γράφεις να προσθέσω τα γραφόμενα από τον Χανιώτη σ/φο Radio Collectiva. Προβληματιζόμαστε, άρα σκεφτόμαστε, άρα καλά θα τα πάμε, ας αισιοδοξούμε!

Να σκεφτούμε και την πρόταση του Φάρου;

Καλό Σ/Κ !

blackbedlam είπε...

Αχ Φαρε μου, μου έπιασαν την κουβέντα και καθυστέρησα να σου πω πόσο πολύ θα το ήθελα.Θεσ/κη είπες ε, πολύ ωραία ακούγεται.
Για να δούμε πως θα είναι τα πράγματα μέχρι τότε.
Βλέπεις πόσο αβέβαιο είναι το αύριο μας, πόσο επισφαλής είναι η κάθε μέρα που έρχεται.
Και εγώ να μην μπορώ να συμβιβαστώ με αυτό που συμβαίνει.Μωρέ Φάρε,έχω συναίσθηση του πόσο δύσκολο είναι το όλο πράγμα.Δεν είμαι αιθεροβάμων, δεν έχω αυταπάτες, ούτε και βραχυπρόθεσμες απαιτήσεις.Τα βήματα,τα μετράω έτσι, τα μετράω αλλιώς και δεν μου βγαίνουνε.
Δεν ξέρω αν με καταλαβαίνεις αλλά η περπατησιά δεν μου βγαίνει Φάρε.
Το ξέρω στο χέρι μας είναι, αλλά είναι; Τώρα με τα Κινέζικα που σου λέω τι να καταλάβεις και συ.
Άντε μωρέ Αθηναϊκές καληνύχτες σου στέλνω.

Ανώνυμος είπε...

Τις δέχομαι ... Θεσσαλονικιώτικα !
Στη Θεσ/νίκη είμαι για το Σ/Κ !

Και εσύ κι ο σύντροφος ο Πορτιάτης πολύ καλά τα λέτε και συμφωνώ απόλυτα μαζί σας !
Τώρα, για την πρόταση :
Κοίτα, η γνώμη μου είναι, ότι πρώτα πρέπει να φτιάξεις ένα άρθρο - ψήφισμα (όπως πρότεινα παλαιότερα) για Δράση και Αγώνα, ανάλογα με το πόσοι και ποιοι θα το υπογράψουμε, θα σκεφτούμε μετά την Συνάντηση - Γνωριμία.
Ήδη έχει γίνει μία που πήρα μέρος, μη κομματική, ας γίνει και μια κομματική !

Μια Κυριακάτικη Καλημέρα !

blackbedlam είπε...

Φίλε Φάρε.Θυμάμαι αυτήν την πρόταση, μου την είχες ξανακάνει.Έχω να σου πω το εξής πάνω σε αυτό.
Στην ζωή μου, έχω γράψει δεκάδες ψηφίσματα.Ψηφίσματα προς όλους τους αρμόδιους φορείς,κυρίως όσους αφορούσαν τα ζητήματα της παιδείας και όχι μόνον.
Κάθε φορά που συνέτασσα ένα ψήφισμα, αυτό αφορούσε μια συλλογικότητα που άλλοτε ήταν οργανωμένη σε κάποιον φορέα, άλλοτε για λογαριασμό του πολιτικού μου φορέα, άλλοτε πάλι αφορούσε μια ομάδα μεγάλη, συσπειρωμένη κάτω από τα ίδια προβλήματα για την καταγγελία τους και την διεκδίκηση της λύσης τους.
Έρχεσαι λοιπόν και μου λες να συντάξουμε ένα ψήφισμα και να το διακινήσουμε στην μπλοκοσυντροφιά μας.Πρόσεξε τώρα τι θα γίνει με αυτό.
Πρώτον τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε είναι Πανελλαδικά, είναι Παλλαϊκά.Από που να ξεκινήσει κανείς;
Φτώχεια, ανεργία, ελαστικές σχέσεις εργασίας, ακρίβεια,βάρβαρη φορολόγηση με άμεσους και έμμεσους φόρους ξεπούλημα του εθνικού πλούτου..............
Η κρίση είναι καθολική, είναι κρίση του συστήματος. Το να ζητήσεις και να διεκδικήσεις με ένα ψήφισμα να πάρουν κάποιο από αυτά τα μέτρα πίσω,είναι νομίζω σε τούτη την φάση μάλλον ουτοπικό, γιατί είναι θεωρώ υποχρεωμένοι να πάρουν αυτά τα μέτρα προκειμένου να υπερασπίσουν την κυριαρχία τους,την τάξη τους.
Στο βαθμό που μπαίνει θέμα από τον πολιτικό φορέα για την διεκδίκηση μέρους των προβλημάτων, περισσότερο νομίζω γίνεται για να εξυπηρετηθεί η συσπείρωση και να γίνει και η σχετική ζύμωση στον κόσμο, πράγμα που ένα ψήφισμα δεν μπορεί να διευθετήσει και να παίξει έναν τέτοιο ρόλο.
Και για πες δηλαδή, να συντάξουμε ένα ψήφισμα που θα λέει ότι πρέπει να μας αδειάζουν την γωνιά, ότι παίρνουμε θέση ενάντια σε όλα τα μέτρα τους, ενάντια στο σύστημά τους και διεκδικούμε την λαϊκή εξουσία και την αποδέσμευση από την ΕΕ και όποιον άλλο ιμπεριαλιστικό οργανισμό;
Αυτό δεν είναι θέμα ψηφίσματος αυτό είναι ζήτημα Λαϊκών αποφασιστικών αγώνων.
Δεν ξέρω τι άλλο έχεις στο μυαλό σου,πως το έχεις σκεφτεί.
Περιμένω να μου πεις ίσως εμένα να μην πηγαίνει το μυαλό μου.
Να είσαι καλά και καλό σου βράδυ.

Ανώνυμος είπε...

Στο κοντινό μέλλον θα γίνω πιο συγκεκριμένος !
Εντάξει !

Τώρα, να πω μόνο τούτο. Να χρησιμοποιήσουμε το διαδίκτυο για κάτι πιο ουσιαστικό από το να ανταλλάσσουμε απόψεις ΜΟΝΟ !

Πολύ Καλημέρα και Καλή Βδομάδα !

ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ είπε...

BB καλησπέρα!

Τι ψήφισμα; Εδώ χρειάζεται ολόκληρο υπόμνημα που να περιλαμβάνει όλα τα ψηφίσματα μαζί!

Κώστας Παπαδόπουλος είπε...

Καλησπέρα black το είδα το σχόλιο σου αλλά έκανα ότι δεν το είδα ...
προτιμώ να μην μιλήσω , γράψω , για την κατάσταση των γονιών στη Νίκαια, και ποιός ευθύνεται για την σημερινή κατάσταση , δεν είναι ώρα και δεν είμαι και στα καλλιτερά μου θα τα πούμε μια άλλη στιγμη .
Να ξέρεις ότι προσπαθούμε πάντως .

Ανώνυμος είπε...

Πολύ Καλημέρα !

Ανώνυμος είπε...

Χαίρεται και Καλημέρα !

ΖΗΤΩ ΤΟ ΚΚΕ είπε...

http://kkeisageek.freehostia.com/

ρε παιδιά για να μην κουράζεστε.
Δείτε το λινκ.
Σκίζει.
Με κάθε refresh και μια νέα ανακοίνωση.
Άκοπα, έξυπνα.
Οι κακοί είναι πάντα οι ίδιοι, και οι καλοί επίσης.
Απίθανο!

a poet είπε...

Πάντα επίκαιροι, πάντα ποιητές.
`ζήτω το τιμημένο ΚΚΕ
άκου παρακατω διαβ'αστε μια μεγάλη ποιηματάρα που μεγαλύτερη δεν έχει.


Σαν ήρταν άμετροι οχτροί
το πήραν τ' όμορφο καστρί.
Εσύραν σκλάβους, νιούς και νιές,
πήραν κι ασήμια θημωνιές.

Οχτρός το Γιάννο 'ποθυμά,
μα 'κειός στο σπίτι πολεμά,
γύρω-τριγύρω 'χουν ερτεί
μ' αυτός αλάργα τους κρατεί.

Κοντά του η βάβω η Τασιά,
βάνει καινούργια φορεσιά.
Η νιά γυναίκα του Μαρώ,
κάνει στο 'κόνισμα σταυρό.
Και τ' άστρι, η κόρη τ' η Αυγή,
σκυμμένη κάνει προσευκή.

Σα φόρεσε τη φορεσιά,
του είπ' η βάβω η Τασιά:

ελα ντε τι του είπε?

του πε να δώσει συδρομή
το ΚΚΕ του να συμπονεί
που πονηρα τα κονομά
απ'της "Ρηνιώς" το μποναμά

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα, Καλό Αγωνιστικό Μήνα !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...