Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

 Μετέωροι στην Άβυσσο


 
Έχει περάσει ένας χρόνος τουλάχιστον απ΄όταν κάποιοι από εμάς μιλάγαμε για τον επερχόμενο μεσαίωνα.

Αναλύσεις, θεωρίες, προσπάθειες να γίνει κατανοητό τι ακριβώς θα ήταν αυτός ο επερχόμενος εφιάλτης.
Τι μορφή και τι χαρακτηριστικά  μπορούσε να έχει.

Δεν είναι εύκολο να κατανοηθεί το μέγεθος μιας επερχόμενης απειλής, προπάντων αν δεν έχει κανείς υπ΄όψην του την πορεία ανάπτυξης και εξέλιξης, του οικονομικού συστήματος.

Μιλάγαμε για τις εσωτερικές του αντιθέσεις, για την αδιέξοδη πορεία του, για το ιστορικό του τέλος, για τα μέτρα που είναι υποχρεωμένο το μέγεθος "κεφάλαιο" να πάρει προκειμένου να μπορέσει να συνεχίσει την κυριαρχία του.

Αναλύθηκε από πολλές μεριές το χρέος, το κεφάλαιο, το δημοσιονομικό χρέος, το χρηματιστικό κεφάλαιο,μιλήσαμε για χρηματοπιστωτικές κρίσεις,οικονομικές αναδιαρθρώσεις.
 Αλλά αυτές, δεν είναι έννοιες που εύκολα μπορούν να γίνουν κατανοητές.

Μιλήσαμε και αναλύσαμε τον χαρακτήρα της κρίσης και προσπαθήσαμε να πείσουμε ότι αυτή η κρίση δεν  είχε να κάνει με ανίκανους διαχειριστές, αλλά ότι ήταν η εσωτερική κρίση του κεφαλαίου.

Από πολλές μεριές ασκήθηκε κριτική,  στο ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα και στους εκπροσώπους του, για τον τρόπο που ασκούν την εξουσία, σε βάρος της κοινωνίας και όλων των κοινωνικών ομάδων.
Αυτή η κριτική έγινε προσπάθεια να κατευθυνθεί και να παραμείνει μέσα στα πλαίσια του ίδιου του συστήματος και στην προσπάθεια να δοθούν λύσεις προς "όφελος" των εργαζόμενων, αλλά χωρίς να θιγεί ο χαρακτήρας του καπιταλισμού.

Εκείνο που δεν έπρεπε να γίνει αντιληπτό από τις "μάζες" των εργαζομένων, ήταν, ότι δεν ήταν πλέον δυνατόν να δοθούν λύσεις μέσα στα πλαίσια του καπιταλιστικού συστήματος, γιατί ήταν αυτό που κινδυνεύει να χαθεί και τα μέτρα αυτά, δεν είναι παρά ο μονόδρομος για την συνέχιση της κυριαρχίας του.

Τα μέτρα που έχουν ληφθεί μέχρι σήμερα είναι επώδυνα για πολλούς εργαζόμενους αλλά ακόμη 
"Το αυτό" δεν έχει χτυπήσει τις πόρτες όλων των εργαζομένων, γιατί τα μέτρα δεν θίγουν ταυτόχρονα όλα τα νοικοκυριά και όλα τα οικονομικά μεγέθη.
Από αυτήν την λαίλαπα όμως, δεν πρόκειται και δεν μπορεί να μείνει κανείς αλώβητος.
Ήδη αυτό που συμβαίνει είναι ένα έγκλημα, που συντελείται μπροστά στα μάτια όλων και πολλοί από εμάς, εθελοτυφλώντας και στρουθοκαμηλίζοντας, αποφεύγουμε να γίνουμε κοινωνοί του, μέχρι την στιγμή που θα χτυπήσει την πόρτα μας και δεν θα είναι ο γαλατάς.


Τούτη την ώρα που μιλάμε και προσπαθούμε να ξεγελάσουμε τον εαυτό μας,ακόμη  και όσοι γνωρίζουμε, με ευχές για καλύτερες μέρες,έχει δοθεί  εντολή να κοπούν 940.000 συνδέσεις της ΔΕΗ λόγω οφειλών.
Τα στοιχεία αφορούν για μέχρι τον Οκτώβρη,που η ΔΕΗ είχε φτάσει να κόβει την σύνδεση του ηλεκτρικού σε 160 νοικοκυριά την ημέρα.
Από τις 940.000 εντολές διακοπής,  έχει ήδη γίνει διακοπή παροχής σε 213.000 συνδρομητές και από αυτές οι 80.000 παραμένουν απλήρωτες και δεν έχουν επανασυνδεθεί.Οι υπόλοιποι είτε βρήκαν κάποιον τρόπο να αποπληρώσουν είτε προχώρησαν σε διακανονισμούς
Στις 7.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις που ήδη έχει γίνει διακοπή και μετά από έκκληση του εμπορικού κόσμου και των φορέων του, δίνεται το δικαίωμα να προχωρήσουν σε διακανονισμούς με προκαταβολή το 30%-50% αναλόγως του ύψους των οφειλών και με αποπληρωμή έως το τέλος του 2011 έντοκα.
Φαντάζομαι είναι κατανοητό το ποιες κοινωνικές ομάδες αδυνατούν να πληρώσουν τις ανελαστικές τους δαπάνες που αφορούν σε κοινωνικά αγαθά όπως το νερό το ρεύμα την ασφάλειά τους.
Και ας δούμε τα μέτρα που επιπρόσθετα παίρνονται σε βάρος των μικρών νοικοκυριών. 
Δείτε τις αυξήσεις που επιβαρύνουν τους μικρούς καταναλωτές και τις αντίστοιχες μειώσεις προς όφελος των οικονομικά εύρωστων και των επιχειρήσεων.

-Από 801-1000 kwh αύξηση 2,6 %.
-Από 1001-1200 kwh αύξηση 2,7 %.
-Από 1201-1600 kwh αύξηση επίσης 2,7 %.
-Από 2001-3000 kwh μείωση 4,4 %.                                                      
-Από 3001 kwh και πάνω, μείωση 13,8 %

 Αν δεν γίνει κατανοητό σε "όλους" μας, (ιδιαίτερα στους πολιτικούς φορείς της εργατικής τάξης ότι δεν μπορεί η κοινωνία μας να συνεχίσει να υπάρχει μέσα σε αυτές τις συνθήκες,αν δεν αποφασίσουμε να απεμπλακούμε από τις ιδεοληψίες μας, αν δεν αποφασίσουμε να ρισκάρουμε στο καινούργιο, είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα οδηγηθούμε, όχι απλά σε έναν μεσαίωνα, αλλά θα βρεθούμε μετέωροι στην άβυσσο.
(και η ιστορία δεν ξεχνά και καταγράφει)

Δεν υπάρχουν περιθώρια συζητήσεων και αναλύσεων, δεν έχει κανείς το δικαίωμα να συζητά και να αναλώνεται με "οριοθετήσεις" και φιλολογικά tea at fiveo΄clock.

Η αδράνεια στην οποία έχουμε "περιπέσει" θα έχει καταστροφικές συνέπειες για ολόκληρη την κοινωνία και,  οδηγεί με ασφάλεια στον αφανισμό μεγάλου μέρους των εργαζομένων, πράγμα που άλλωστε είναι στους προγραμματισμούς τους, για την επίτευξη των στόχων του κεφαλαίου και για την ομαλή αναπαραγωγή του.




42 σχόλια:

δήμητρα♥♥♥q είπε...

μετέωροι στην άβυσσο. Ένα βήμα πέρα απ' το χάος...
Έγιναν αναλύσεις και θα γίνουν κι άλλες. Κι άλλες φιλοσοφικές συζητήσεις, κι άλλα teas at five o'clock.. και φοβάμαι άκρη δε θα βγει σ' αυτή τη χώρα που είμαστε ανίκανοι να συντονίσουμε τις δυνάμεις μας ... είτε για καλύτερη οργάνωση, είτε για παραγωγικότερη εργασία, είτε για δικαιότερη μοιρασιά, είτε για καλύτερη κοινωνικο-πολιτική κατάσταση.

Να σου πω την αλήθεια?? Δεν είμαι αισιόδοξη αυτές τις μέρες. Ίσως φταίνε κάποιες καταστάσεις που καλούμαι να παλεψω μόνη μου στη δουλειά γιατί όλοι σχεδόν αδιαφορούν... ας είναι...

Ευθύνες δε θα ζητήσω σήμερα για τη βρομιά. Θα σταθώ να την κοιτάζω και θα αναζητήσω την πηγή της αδιαφορίας που βρομίζει τους καιρούς μας...

blackbedlam είπε...

Καλησπέρα σου Δήμητρα Λες ότι [..]δεν είμαι αισιόδοξη τούτες τις μέρες[..] Λυπάμαι και φοβάμαι ότι, δεν θα πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι για τα χρόνια που έρχονται.
Μπορεί σήμερα ακόμη να μην έχουμε περιπέσει όλοι και να μην έχουμε φτάσει τα όρια της εξαθλίωσης, μπορεί κάποιοι μάλιστα να μην αγγίξουν αυτά τα όρια, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα μπορέσει κανείς από εμάς, να διατηρήσει το επίπεδο και την ποιότητα ζωής που είχε εξασφαλίσει.
Η φτώχεια, η ανέχεια, τα τεράστια κοινωνικά προβλήματα, της ανεργίας, της υγείας, της παιδείας, του πολιτισμού, των μεταφορών......
δεν χτυπούν την ίδια μέρα όλες τις πόρτες.
Το βασικότερο σε τούτη την ιστορική στιγμή, είναι η αδήριτη ανάγκη να ανατραπεί η κατάσταση αυτή και τα προγράμματα που έχουν εκπονηθεί σε βάρος μας.
Απολύτως τίποτα δεν μπορεί να βελτιωθεί μέσα στα πλαίσια του καπιταλιστικού συστήματος.Και αυτό δεν οφείλεται ούτε στην ανικανότητα ούτε σε οτιδήποτε μπορεί κανείς να τους αποδώσει.Οφείλεται στις ενδογενείς συγκρούσεις του ίδιου του συστήματος.Νομοτελειακές και αδιέξοδες
Βρε Δήμητρα διάβασε το κείμενο που 'εχει τίτλο "Η κρίση του καπιταλιστικού συστήματος"Θα το βρεις εκεί δεξιά σου στις αναρτήσεις μου,
Και πες μου την γνώμη σου.
Και μα τον γιαραμπή που λένε, εύχομαι να μην ζήσουμε αυτόν τον επερχόμενο εφιάλτη ελπίζοντας ότι θα βρεθεί κάτι που θα ανακόψει την καταστροφική του πορεία.

ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ είπε...

Καλησπερίζουμε τη νεολαία!

Δυστυχώς η απαθεια είναι μια πραγματικότητα πλέον ΒΒ. Ενα κομμάτι της κοινωνίας ήταν πάντα σε ύπνωση. Τώρα ένα κομμάτι της κοινωνίας είναι σε νέκρωση.
Πριν απο μια δεκαετία παρόμοια μέτρα θα είχαν ξυπνήσει συνειδήσεις. Βέβαια πριν απο μια δεκαετία έγινε και η μεγάλη αρπαγή του Χρηματιστηρίου. Το ΠΑΣΟΚ ήταν στα high του και βόλευε κατά χιλιάδες τους ανίκανους.

Σήμερα τα πράγματα έχουν αλλαξει. Αλλά η χειμερία νάρκη κυριαρχεί παρά την ανυπαρξία του χειμώνα.

Ελπίζουμε το 2011 να είναι το τέλος της ξεφτίλας ενός λαού που κάποτε βγήκε στα βουνά για ένα καλύτερο μέλλον και τώρα κλείνετε στο σπίτι του για να δει Master Chef και να μάθει τα νέα μέτρα που θα τον γονατίσουν.

ΥΓ. Για τη ΔΕΗ κάναμε και εμείς ένα θεματάκι.

Ανώνυμος είπε...

κΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΑΠΟ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ.
Αδιαβαστη σε πιανω. Μςχρι 800 κιλ/ρες η αυξηση ειναι 11%
Επιστρεφω αυριο, οικαδε.....
τΑΣΟΥΛΑ.

blackbedlam είπε...

Ο χαιρετισμός στην νεολαία, κρύβει κάποιο υπονοούμενο;
Προσέξτε καλά, γιατί θα σας αναγορεύσω σε Πειρατές του γλυκού νερού.
Δεν έχω στ΄αλήθεια τι να πω με αυτήν την αδράνεια, δεν ξέρω τι σκοπούς εξυπηρετεί αυτό το,"σαν να μην συμβαίνει τίποτα".
Μπας και είναι στην φαντασία μας, μήπως και έχουμε μπει σε μια εικονική πραγματικότητα, μήπως έχουμε μπει σε μια ψυχοπαθολογία
διαστροφικού χαρακτήρα;
Δεν μπορεί βρε παιδιά, που είναι οι άνεργοι,που είναι αυτοί που δεν μπορούν να πληρώσουν τις ανελαστικές τους δαπάνες;
Πως ζουν στο κρύο αυτοί που τους έχουν κόψει το ρεύμα, πως συνεχίζουν οι μικρομεσαίοι την μικροπαραγωγή τους χωρίς ρεύμα;
Πως πηγαίνουν σε νοσοκομεία όσοι δεν δικαιούνται, γιατί δεν έχουν βιβλιάριο ανανεωμένο;
Πως πηγαίνουν, πως συνεχίζουν τα παιδιά στα φροντιστήρια, στις σχολές που έχουν περάσει, μακρυά από τις οικογένειές τους;

Προχθές στην Αιόλου, είδα έναν τύπο.Νέος άνθρωπος γύρω στα 35 άντε 40,καθαρός ντυμένος απλά. Κρατούσε στα χέρια του χαρτομάντιλα, με πλησίασε, μου πρότεινε τα χέρια του με τα χαρτομάντιλα, με κοίταξε στα μάτια, μετά τα χαμήλωσε και χαμηλόφωνα ψέλλισε :
Σας παρακαλώ, την περασμένη εβδομάδα απολύθηκα.
Άκουσα την φωνή μου να ουρλιάζει και να ξεσκίζει τον αέρα.Και όμως δεν είχα βγάλει άχνα.
Για μόνον αυτόν τον άνεργο, δεν έχω δικαίωμα,αλλά κανείς σας δεν έχει το δικαίωμα,να παραμένει αδιάφορος και όχι από μεγαλοψυχία, ούτε
για συναισθηματικούς λόγους, αλλά γιατί η εξέλιξη του προβλήματος θα οδηγήσει τους περισσότερους από εμάς στο μετέωρο βήμα στην άβυσσο.
Πειρατές κανονίστε.

blackbedlam είπε...

Εϊ Τασούλα εσύ είσαι καλέ και το Ανώνυμος που βρέθηκε; Γυρίζεις σε όλη την Βόρεια Ελλάδα;
Να είσαι καλά και να περνάς όμορφα.
Όσο για την παρατήρησή σου σε σχέση με τα τιμολόγια της ΔΕΗ προφανώς έχεις δίκαιο, αλλά χθες που κοίταζα τα στοιχεία έτσι ακριβώς τα βρήκα και σήμερα τα βλέπω με κάποιες διαφοροποιήσεις.
Με την πρώτη ευκαιρία μάλλον πρέπει να τα διορθώσω.
Να είσαι καλά.

Unknown είπε...

ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΦΙΛΕ ΙΔΙΩΣ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ !!!
ΜΠΡΑΒΟ!!

dimitris είπε...

Β.Β καλημερα, βαρεθηκα να ''χαιδευω'' αυτια, τον ρωτησες τον ανεργο, οταν ειχε δουλεια, πηγαινε στα σωματεια, κατεβαινε στις πορειες, η καθοτανε στην γωνια του και ασε τους αλλους να βγαλουν το φιδι απο την τρυπα?
''Φαινονται'' σκληρα αυτα που γραφω, μπροστα στον πονο του ανεργου και των υποχρεωσεων του, αλλα σε ζητημα πολιτικης, υπαρχει και η ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ, τι ψηφιζεις, ποιον ψηφιζεις, γιατι τον ψηφιζεις, ξερεις ποσοι ανεργοι, σφυριζαν ''κλεφτικα'' και πεταγαν το προγραμμα του Κ.Κ.Ε προεκλογικα και παλαμοκροτουσαν τον τρισαθλιο ΓΑΠ και το σκυλολοι του? Ξερεις και λιγο πολυ οσοι μπαινουν στην σελιδα σου ξερουν, θα ερθουν τωρα στην επομενη απεργια-συγκεντρωση,---οι ανεργοι--- η θα καθονται στον καναπε τους και θα κλαινε την ατιμη την μοιρα τους?
Γιατι σε ολους μπορει να μας ''κατσει'' το λαχειο της ανεργιας, αλλα τουλαχιστον, ξερουμε τις αιτιες και τον φταιχτη και παιζουμε τον αγωνα στα ισα.
Μημπως πρεπει να δημιουργησουμε εμεις το σοκ που χρειαζεται, για να παρουν ''μπρος'', τα παγωμενα τους μυαλα?
Πεσαμε στην εσωστρεφεια και την αυτοκριτικη και ενω απλωνουμε το χερι οι ''μισοπνιγμενοι'' κοιτανε στον ουρανο και προσευχονται...

Ανώνυμος είπε...

Η αδιαφορία, ο "ωχαδερφισμός", η αποχή, έχει γίνει καθεστώς !
Και καλλιεργήθηκε ...
Από πολλούς !
Η δημιουργία (αέναη θα έλεγα με μικρή δόση υπερβολής) πολλών κομμάτων και ... αποκομμάτων, αυτόν τον στόχο υπηρετούσε και υπηρετεί !
Φυσικά την κύρια ευθύνη την έχουν οι κάθε λογής διασπαστές του λαϊκού κινήματος, που μάλιστα την επιλογή τους αυτή την βαφτίζουν και ... ενότητα !!!
Για το ... καλό μας, έφυγαν πριν χρόνια οι Κύρκηδες, οι Μπανιάδες, οι Ηλιού, μετά "βρέθηκαν" οι Γράψηδες, ... πήραν τη σκυτάλη οι Ανδρουλάκηδες κι οι Δαμανάκηδες και πάει λέγοντας !

Μήπως ήρθε η στιγμή να πούμε επιτέλους τα πράγματα με το όνομά τους ;
Ας σκεφτούμε δυο απλά πράγματα.
1. Έστω στην πολιτική ζωή της χώρας μας υπήρχαν οι ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ !
Ας απαντήσει ο καθένας μόνος του. Αυτό θα εμπόδιζε ή θα βοηθούσε στη λήψη τέτοιων και χειρότερων μέτρων !

2. Αν υπήρχαν μόνο ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ !
θα τολμούσαν να γδέρνουν τον κόσμο ;
Ούτε καν θα περνούσε απ΄το μυαλό τους !

Απλά είναι τα πράγματα !
Θα τα αντιμετωπίσουμε, επιτέλους, έτσι ;

Καλημέρα !

blackbedlam είπε...

PREDATORUS Kαλησπέρα.Όπως βλέπεις γίνεται μια προσπάθεια ανταλλαγής απόψεων και πάντα με καλή προαίρεση και με σκοπό να συνθέσουμε απόψεις να αναζητήσουμε λύσεις,να βρεθούμε στους δρόμους του αγώνα για μια επιτυχή έκβαση προς όφελος των εργαζομένων καθώς τα πράγματα φαίνεται να βαδίζουν από το κακό στο χειρότερο.
Πρέπει να τα καταφέρουμε και να ανταποκριθούμε στις ιστορικές ανάγκες των καιρών.
Να είσαι καλά.

blackbedlam είπε...

Δημήτρη καλησπέρα σου.Μου λες : "Μήπως πρέπει να δημιουργήσουμε εμείς το σοκ που χρειάζεται, για να πάρουν ''μπρος'', τα παγωμένα τους μυαλά"?
Αυτό ακριβώς λέω Δημήτρη, αυτό ακριβώς.
Απλά προσθέτω, ότι ήδη έχουμε καθυστερήσει.Και όταν σε αυτές τις συνθήκες δεν είσαι έτοιμος, συνεχίζεις με μεγαλύτερη ένταση, αλλά δεν παραλείπεις να επισημάνεις τους λόγους της καθυστέρησης, για να μην συνεχιστεί.
Αυτό δεν λέγεται εσωστρέφεια, αυτό λέγεται κριτική και αν θες και αυτοκριτική. Είναι υποχρέωση δε, του κάθε κομμουνιστή να προχωράει σε αυτήν.Είναι χρέος και καθήκον του και η όποια προσπάθεια να "κατασταλεί " η κριτική, είναι αντιιδεολογική, είναι αντικομματική, είναι αναποτελεσματική,αποπροσανατολιστική,είναι καταστροφική για το κίνημα.
Ο αγώνας, είναι αγώνας, είναι σε καθημερινή βάση και το ένα δεν εμποδίζει το άλλο, ίσα ίσα μάλιστα το ενισχύει.
Αυτούς τους μισοπνιγμένους, πρέπει εμείς να τους πάρουμε απ΄το χέρι και να τους δείξουμε τον δρόμο.Αν δεν μπορούμε να αναπτύξουμε ισχυρό ΜΛΚ δεν μπορούμε σε τίποτα να προχωρήσουμε.Σε τι-πο-τα.

"Το κύριο και βασικό καθήκον μας, είναι να βοηθούμε την πολιτική ανάπτυξη και την πολιτική οργάνωση της εργατικής τάξης.Όποιος βάζει αυτό το καθήκον σε δεύτερη μοίρα και δεν υποτάσσει σε αυτό, όλα τα μερικότερα καθήκοντα και τις διάφορες μορφές πάλης,ακολουθεί στραβό δρόμο και προξενεί σοβαρή ζημιά στο κίνημα".
Β.Ι.ΛΕΝΙΝ (Από το: άρθρο "Επιτακτικά καθήκοντα του κινήματος μας" έκδοση Σύγχρονη Εποχή )

blackbedlam είπε...

Γεια σου Φάρε μου.Θα συμφωνήσω διαφωνώντας; θα δούμε στάσου λοιπόν.
Ο Οπορτουνισμός υπάρχει μονάχα εκεί όπου υπάρχει και ο Κομμουνισμός.
Αυτήν την τάση τα ΚΚ οφείλουν να την ξεσκεπάζουν με όλους τους τρόπους και όλα τα μέσα.
Φυσικά και ο ρόλος τους, είναι διασπαστικός, φυσικά και χρησιμοποιούνται από την άρχουσα τάξη για την προώθηση των σκοπών τους.
Και επειδή αυτοί φυτρώνουν μέσα στα ΚΚ, γι' αυτό και οι κομμουνιστές πρέπει να έχουν τα μάτια τους 1114 και να τους ξεσκεπάζουν.
Για κοίτα πόσα ονόματα μου γράφεις, τα λέγαμε και τις προάλλες για τους Ανδρουλάκηδες, τους Δραγασάκηδες, τους Αλαβάνους και ένα σωρό ονόματα.
Μιλάμε για κατεβατά.
Όσο όμως ήταν μέσα στις γραμμές του κόμματος, κανείς δεν μιλούσε.Σε ιερά τέρατα αναγορεύονταν.Και όποιος τολμούσε να αρθρώσει λόγο, τον έτρωγε η μαρμάγκα.
Ή μήπως δεν ήταν έτσι τα πράγματα.
Τα μάτια μας 1114 και το κόμμα μας τα μάτια μας 1114 και οι αρχές μας, η ιδεολογία μας,η επιστημονική μας θεωρία.
Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας και όσο καλύτερα ξέρουμε να το υπερασπιστούμε, δεν φοβόμαστε σύντροφε, δεν φοβόμαστε.
Όσο για τα ερωτήματα που βάζεις τι είναι τώρα αυτά;
Το θέμα είναι ότι άν υπήρχε η ΝΔ το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ μονάχα, η άρχουσα τάξη θα είχε "εφεύρει" τα οπορτουνιστικά κόμματα προκειμένου να ανακόψει την αντίσταση,που αναπτύσσει το ΜΛΚ.
Αρα εμείς εκείνο που έχουμε να αντιμετωπίσουμε, είναι αυτό που έχουμε μπροστά μας, είναι υπαρκτό και πρέπει με αυτούς τους κανόνες να δουλέψουμε.Τον κόσμο που εγκλωβίζεται πρέπει να προσεγγίσουμε και να τον πείσουμε.
Άντε πολλά είπα πάλι.

pavlosk είπε...

Καλησπέρα!

ΒΒ, η ανάρτηση σου παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον θα έλεγα. Όχι, γιατι παρουσιάζει την πολιτική της ΔΕΗ που λεηλατεί τους μικρούς καταναλωτές. Όχι, γι'αυτό... Το ζουμί κατα τη γνώμη μου βρίσκεται στην τελευταία παράγραφο. Είναι η διαίσθηση σου ότι οδεύουμε προς την άβυσσο.

Αν και συνηθίζεις να γράφεις με έναν τρόπο υπερβολικά διπολικό( π.χ. ή αυτοί ή εμείς, ή τώρα ή ποτέ), που εμένα με κουράζει η συνεχής επανάληψή του και ας είναι σωστό, ας συμφωνήσουμε στο εξής: η πολιτική αυτή μεταμορφώνει σιγά σιγά την κοινωνία σε αντιδραστικότερη κατεύθυνση και οι μέρες που περνάνε είναι εις βάρος του λαϊκού κινήματος. Δεδομένης της σημερινής κατάστασης, αν συνεχίσουμε με αυτό τον τρόπο θα μιλάμε σε ένα χρόνο απο πολύ χειρότερες θέσεις και συσχετισμούς. Την εκτίμηση αυτή ελπίζω τα κομματικά επιτελεία(δεν εξαιρείται κανένα) να την έχουν ψηλαφίσει έστω και λίγο, και να προβληματίζονται για τους τρόπους οργάνωσης του κόσμου και τη λειψή συμμετοχή του.

Βέβαια υπάρχει και η άλλη εκδοχή, την εκφράζουν ο faros και ο dimitris. Για τον μεν πρώτο φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ που...αποπλάνησε το λαό και οι κάθε λογής οπορτουνιστές που διαχρονικά βάζουν τρικλοποδιές και δεν μπορεί να εκφραστεί "ατόφιο" το ταξικό κίνημα. Για τον δε δεύτερο φταίει η ατομική ευθύνη στην πολιτική τοποθέτηση της ψήφου που εύλογα μεταφράζεται σε συλλογική τιμωρία αφού δεν ψήφισαν το κόμμα τους(τα θέλατε και τα πάθατε λίγο πολύ).

Ουδεμία αυτοκριτική, κανένα στοιχείο προβληματισμού. Για όλα φταίνε κάποιοι παραέξω όταν κάτι δεν βγαίνει. Τέλος πάντων, δεν θέλω να μπω σε αυτή τη συζήτηση γιατι δεν είναι εκεί η ουσία, αν και τα ιστορικά παθήματα έπρεπε να είχαν διδάξει κατιτις. Το κεντρικό θέμα σήμερα είναι ότι κανένα κομμάτι της Αριστεράς δεν έχει καταφέρει να εκφράσει αξιόπιστα και ρεαλιστικά τη συνολική εναντίωση στο σύστημα και να την οργανώσει αποτελεσματικά. Γι'αυτό το λόγο πολύ απλά δεν έχουμε καθολική εναντίωση στα μέτρα με έναν μετρήσιμο τρόπο. Η μεγάλη μάζα καθηλωμένη από το συντριπτικό χτύπημα που έχει επιφέρει η κυβέρνηση είναι ζαλισμένη και παγωμένη, και η μέχρι τώρα παρέμβαση που οργανώνεται είναι αναποτελεσματική στο να αφυπνίσει συνειδήσεις και να τις θέσει σε διαταξη μάχης.

Έχουμε όμως πιστεύω μια κρίσιμη μάζα ανθρώπων που μάχονται οργανωμένα και μπορούν να αποτελέσουν την πρώτη δύναμη που θα παρασύρει τα πράγματα, αν και εφόσον οργανωσουν κάτι αντίστοιχο της συνολικής πάλης που απαιτούν οι καιροί μας. Συνολική πάλη = συνολικό περιεχόμενο + πανκοινωνικό τρόπο έκφρασης του προηγούμενο...

Sorry, για την πολυλογία...

Βάσσια είπε...

Bedlam καλημέρα και χρόνια πολλά.

Έτσι έχει η κατάσταση, την οποία, ακόμη και ρομαντικοί σαν εμένα την βλέπουν καθαρά.

Το χειρότερο που έχω νιώσει όλο αυτό το διάστημα είναι ότι, είτε αδρανής πολίτης είσαι είτε ενεργός, το αποτέλεσμα είναι ένα και μοναδικό.

Αν κάνω λάθος ή τα βλέπω ανάποδα, πες μου.

Κάθε βίαιη αλλαγή- εξαιρετικά βίαιη στην περίπτωσή μας- προκαλεί σοκ, αυτό είναι σίγουρο.

Ξεπερνώντας το, με όποιο τρόπο ο καθένας μπορεί, βρίσκεται αντιμέτωπος με τις συνέπειες της αλλαγής, όταν ταυτόχρονα συμβαίνουν κι άλλες, παράλληλα.

Τότε μάλλον ο καθένας αντιδρά πια, και δεν δρα, ανάλογα με το χαρακτήρα του και το πόσο τον επηρεάζει η παρούσα κατάσταση.

Είναι μια λερναία ύδρα (έτσι το είχες πει αν θυμάμαι καλά) που κανείς "ήρωας" δεν έχει βρεθεί να τις κόψει τα κεφάλια μέχρι τώρα.
Θα έλεγα ότι μάλλον πολλαπλασιάζεται δυσανάλογα.

Δράσεις; Δύσκολα βλέπω να υπάρξουν, διότι στο μεσοδιάστημα ο καθένας προσπαθεί να "πάρει" μέτρα στη καινούργια πραγματικότητα, κι όταν το καταφέρνει και θέλει να δράσει, έρχεται ξανά η ίδια κατάσταση.

Πιστεύω ότι το τέλος όλων αυτών θα είναι μια κι έξω! Ριζική και δραστική αλλαγή από μέρους των παθόντων πλέον κι ίσως όχι αναίμακτη.

Θα είναι αντίδραση πλέον κι ανάγκη επιβίωσης, όχι μόνο υλικά αλλά και πνευματικά και ηθικά.

Ή πάλι μπορεί να τα βλέπω εγώ τόσο χάλια...

Θέλω όμως να πιστεύω σε ένα καλύτερο αύριο ή 2011.

Αν δεν το κάνω, θα πρέπει να γονατίσω κι αυτό δεν είναι επιλογή μου.

Σου εύχομαι ό,τι επιθυμείς, ότι ονειρεύεσαι, ό,τι αγαπάς, να είναι παρόντα με τη νέα χρονιά!

Φιλιά (και συγγνώμη για την πολυλογία)
:-)

koulpa είπε...

xaxaxa μη σου πω τη γνώμη μου γι αυτό το λαό και πιαστούμε μαλί με μαλί πάλι.. το παίξαμε αυτό.. :):)
ας μιλήσω γενικά.. (και αφοφιστικά θα μου πεις.. αλλά τι να κάνωω;).. νομίζω ότι αριστερά όπως την καταλαβαίνω εγώ.. όπως και χρηστιανισμός.. δεν υπάρχουν.. και δεν γίνονται.. γιατί και τώρα δε μιλάμε.. δε διαμαρτυρόμεθα για την ευτυχία μας.. αλλά για την οικονομική μας κατάσταση.. είμαστε 6 δις.. 7 οσονούπω.. νοματαίοι πάνω σε αυτό το βότσαλο.. και πλέον οι λύσεις δε γένεται να είναι τοπικές.. αλλά και ούτε όλοι μαζί μπορούμε να συνενοηθούμαι.. οπώτε λύση πραγματική δε βλέπω για τα παιδιά σας.. τώρα για μας εδώ στο χωριουδάκι μας.. αν καταφέρναμε να καταλάβουμε ότι το αμερικάνικο όνειρο.. που έγινε παγκόσμιο με την προσχώρηση της ινδίας και της κίνας στο παιχνίδι.. έιναι παραμύθι.. και βρούμε τρόπο να συνδέσουμε την ευτυχία μας με τη δημιουργία και όχι με την κατοχή.. ίσως περάσουμε μερικά ευτυχισμένα χρόνια.. :):)
αντε σήμερα συγκρατούμαι.. έτσι κι αλλιώς τα τελευταία σχόλια κινδυνεύουν να μην αναγνωστούν.. :):)
καλή χρονιά να έχουμε.. τελως πάντων να μεριμνήσουμε να έχουμε.. :):)

blackbedlam είπε...

Παύλο εμένα να δεις πόσο με κουράζει να επαναλαμβάνω τα ίδια πράγματα.
Αλλά ξέρεις πολύ καλά ότι η πολιτική οικονομία το σύστημα πάει να πει έχει κανόνες.Μαθηματικά είναι δεν είναι φιλολογία.
Αρα δεν είναι εύκολο αν έχεις αποφασίσει να μιλάς για την πολιτική το σύστημα το κεφάλαιο δεν είναι δυνατόν να το στολίζεις με φιογκάκια.
Εκείνο που πρέπει να προσέχεις με προσήλωση είναι να αποδίδεις όσο γίνεται πιο πιστά τους πολιτικούς και οικονομικούς όρους.
Εκτός και αν πεις ότι θα παίξεις με το συναίσθημα.Πράγμα που δεν είναι λάθος και είναι και αυτό που παίζει το ρόλο του.
Ίσως όμως άλλοι το κάνουν καλύτερα.Ας πούμε τους μηχανισμούς της εξουσίας πως αλλιώς να τους βαφτίσω.
Όσο για την ουσία του προβλήματος και του τρόπου με τον οποίο πρέπει να προσεγγίσουμε τους εργαζόμενους, να τους ακούσουμε,να τους ενημερώσουμε και να συνθέσουμε τις απόψεις μας και φυσικά χωρίς παραχωρήσεις και χωρίς να κάνουμε πίσω από τις αρχές μας, να καταφέρουμε να τους πείσουμε για την αναγκαιότητα της οργανωμένης αντίστασης, ας ελπίσουμε ότι θα συμβάλουν και τα προβλήματα, πριν αυτά και ο τρόπος που αντιμετωπίζονται, στείλουν στην αποστρατεία ακόμη και στρατευμένους στην υπόθεση της ανατροπής τους

blackbedlam είπε...

Βάσσια όχι δεν κάνεις λάθος και όπως λες [..]είτε αδρανής πολίτης είσαι είτε ενεργός, το αποτέλεσμα είναι ένα και μοναδικό.[..]
Υπάρχει όμως μια ειδοποιός διαφορά.
Ο ενεργός πολίτης,αυτός που δρα, που δεν παραδίνεται, προετοιμάζει την αγχόνη "τους"
Προετοιμάζει τους αυριανούς αγώνες, που αναπόφευκτα θα βρεθούν όλοι μπροστά στην ανάγκη να συμμετάσχουν.
Τό΄χουμε λίγο αυτό;
Ακόμη, αυτό που επισημαίνεις και κάνεις τον διαχωρισμό, της δράσης και της αντίδρασης, πόσο σωστό είναι, αλλά και για όλους εμάς
που κατανοούμε τις ανάγκες της ιστορίας, είναι αυτό που πρέπει να παλέψουμε και να το κοινωνήσουμε σε όσους γίνεται περισσότερους.
Να γίνει κατανοητή η ανάγκη της δράσης και όχι της προσωπικής αντίδρασης που πέρα από το προσωπικό, εν περιέχει και το αυθόρμητο, το μη οργανωμένο,το ενστικτόδικο, που όχι μόνον, δεν λύνει προβλήματα, αλλά είναι αναποτελεσματικό και επικίνδυνο.
Αναίμακτα δεν τελειώνει αυτή η ιστορία.
Ακόμη και χωρίς αντίσταση, σε καθημερινή βάση χάνεται κόσμος.
Τι, αίμα είναι μόνο αυτό που κυλά στην άσφαλτο;
Μαζική οργανωμένη αντιμετώπιση και επίθεση χρειάζεται.
Μακάρι να κρατήσουμε την ψυχραιμία μας και την αποφασιστικότητά μας.
Να μην αφεθούμε, τα αναφιλητά να μας πιάσουν όταν τελειώσει ο εφιάλτης.

blackbedlam είπε...

Coulpa να είσαι σίγουρος ότι όλα τα σχόλια διαβάζονται και με πολύ προσοχή μάλιστα
Προσπαθώ να καταλάβω τι εννοείς όταν λες [..]και βρούμε τρόπο να συνδέσουμε την ευτυχία μας με τη δημιουργία και όχι με την κατοχή.. ίσως περάσουμε μερικά ευτυχισμένα χρόνια.. :):)
Γαμώτο θα με τρελάνεις; Πως θα γίνει κάποιος δημιουργικός, χωρίς δουλειά, με τον κίνδυνο να του βγάλουν το σπίτι στον πλειστηριασμό και με κομμένο το ρεύμα;
Όσο για τον τρόπο με τον οποίο θα μπορέσουμε να συνεννοηθούμε, δεν θα είναι δια τηλεφώνου και ούτε με το πίτσι πίτσι.Όσο τα προβλήματα οξύνονται και συσσωρεύονται και με τους καθημερινούς αγώνες, θα αναπτύσσεται η ταξική συνείδηση και θα οδηγήσει σε μαζικούς και αποφασιστικούς και αποτελεσματικούς αγώνες.
Όχι μονάχα στο χωριουδάκι μας, αλλά και σε ολόκληρο το βότσαλο,όπως πολύ εύστοχα το λες.
Τέλος να έχουμε στο νου μας ότι ο Κομμουνισμός είναι νομοτέλεια θέλουν δεν θέλουν δεν γίνεται να μην οδηγηθεί η ανθρωπότητα σε αυτόν

koulpa είπε...

σκέψεις για το βότσαλο είχα κάνει και παλιότερα
http://koulpaspot.blogspot.com/2009/10/2-24.html
για το χωρίό μας δεν έχω τολμήσει να πω τις απόψεις μου.. θα με σταυρώσουν σα το συνάδελφο πριν 2000 χρόνια που δε κράταγε το στόμα του κληστό.. :):)
πάντως δε νομίζω ότι η λύση βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο συνηδητότητας με το πρόβλημα.. και μόνο να μου λές για λογαριασμούς και σπίτια με αποπροσανατολίζει.. πρέπει να καταληθεί πρώτα η ιδιοκτησία.. και να χαθούμε αρκετοί στο δρόμο.. για να δούμε αλλαγή.. και αν.. γιατί επαναστάσεις γίνανε πολλές.. απλά για να αλλάξουν την καθηστικία τάξη με άλλη.. :):)
την καληνύχτα μου :):)

zeidoron dtsoukas είπε...

Αγαπητή ΒΒ Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά(εντάξει μη βαράς!!!) να έχουμε!Πάνω απ' όλα υγεία και πολύ δύναμη γιατί θα μας χρειαστεί.Μπορεί να θέλουν να μας αφήσουν στο σκοτάδι και στο έλεος του Θεού μα δεν θα τους περάσει.Κάτι μου λέει πως θα φύγουν νύχτα και κυνηγημένοι,αυτούς τους ξεζούμισε η Τρόικα και θα πάνε για διάδοχη κατάσταση δεν πάει άλλο.Ακόμα και τα "τρομοκρατικά" σαν επιθανάτιοι ρόγχοι μου ακούγονται!

blackbedlam είπε...

Coulpa εγώ απλά απάντησα στην υπόδειξή σου για [..]να συνδέσουμε την ευτυχία με την δημιουργικότητα,για να περάσουμε μερικά ευτυχισμένα χρόνια[..]
Και φυσικά η συνείδηση δεν έχει αναπτυχθεί σύμφωνα με τις αντικειμενικές συνθήκες που όχι απλά είναι ώριμες σαπισμένες είναι και είμαστε εμείς που δεν είμαστε ώριμοι στην ίδια αντιστοιχία με αυτές ώστε να τις ποδοπατήσουμε.
Και βέβαια οι αλλαγές και μάλιστα οι ριζικές αλλαγές δεν μπορούν να έλθουν αναίμακτα.Αλλά το αίμα του εργαζόμενου με αυτές τις συνθήκες και με αυτά τα απάνθρωπα μέτρα θα κυλάει καθημερινά.Ρίξε μια ματιά στο παραπάνω σχόλιο για την φίλη μας την Βάσσια.
Να είσαι καλά,να περάσεις όμορφα με όσους αγαπάς.

blackbedlam είπε...

Ζείδωρε κοίτα σύμπτωση μόλις διάβαζα το κείμενό σου για τον ΟΕΔΒ ( Όταν Έχω Διάβασμα Βαριέμαι) Από κει έρχομαι τώρα.
Και σε διαβάζω και μακάρι να έχεις δίκιο αφού δεν θυμάσαι στα κάλαντά μου,στην προηγούμενη ανάρτηση, δεν τους λέω να ρωτήσουν τον Ριζάϊ και τον Παλαιοκώστα
για το ελικόπτερο που θα φύγουν.
Μακάρι να έρθουν έτσι τα πράγματα.
Κοίτα βρε Δημήτρη στις ειδήσεις νομίζω πριν λίγο άκουσα ότι οι 2 στους 3 ζουν κάτω από το επίπεδο της φτώχειας.
Τι να σου πω μωρέ δεν το χωράει ο νους μου.Και τι κάνουν αυτοί οι άνθρωποι πως ζουν πως τρώνε πως ζεσταίνονται.
Δε βαράω μωρέ Δημήτρη μα τον Ισνογκούτ από την καρδιά μου να είμαστε όλοι καλά να έχουμε δύναμη και κουράγιο.
Κουράγιο και αποφασιστικότητα.
Να περάσεις καλά με τους αγαπημένους σου.

Ανώνυμος είπε...

Πολύ Καλημέρα !

Χρόνια Πολλά, Καλή Χρονιά !
Αγωνιστική, Δημιουργική !

Albatrus είπε...

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ :-)))

blackbedlam είπε...

Kαλή σας μέρα.
Φαρε καλή σου χρονιά και εσένα,αγωνιστική, αποφασιστική και προπάντων αποτελεσματική.

Και σε σένα Albatrus Τα καλύτερα,για υγεία, χαμόγελα αισιοδοξίας και αγώνες αποτελεσματικούς.
Έχει δουλειά πολύ.

celin είπε...

Kαλη χρονια φιλη bedlam,οσο βλεπω το μπλογκ σου ανοιχτο,ειλικρινα σου μιλαω,φοβαμαι λιγοτερο για το αυριο.
Ψηλα το κεφαλι,ολοι μας!

Ευτυχισμενο το 2011.

Κώστας Παπαδόπουλος είπε...

Καλή χρονιά σε όλο τον κόσμο με ΕΙΡΗΝΗ και ΥΓΕΙΑ πάνω απο όλα .
Με ψηλα΄το κεφάλι θα τους αντιμετωπίσουμε και με την ευχή ότι αυτήν την δύσκολη χρονιά θα βρούμε επιτέλους μια κοινή γραμμή , όσο και δύσκολο να φαίνετε αυτό υπάρχει ελπίδα , απο τα κάτω .

blackbedlam είπε...

Sel, μα τον Ισνογκούτ είναι βαρύ αυτό που μου λες.
Βαρύ και ταυτόχρονα ενθαρρυντικό.Ενθαριντικό γιατί και γώ, παίρνω δύναμη από ανθρώπους σαν και σένα.Τέτοια ατομα μου δίνουν την βεβαιώτητα του "εμείς" του "μαζί"του "μπορούμε"
Αλλά να ξέρεις κάτι, ο φόβος μας, εδράζεται μέσα μας και μόνον εμείς οι ίδιοι όταν τον κουμαντάρουμε, μονάχα τότε τρομάζει και φεύγει.
Και συ βρε μπαγάσα, έχεις αυτή την δύναμη.
Να είσαι σίγουρος γι΄αυτήν σου την δυνατότητα.
Αυτή η δύναμη που έχουμε μέσα μας, να ξέρεις κάποιες φορές μασκαρεύεται και δεν την αναγνωρίζουμε εύκολα, αλλά είναι εκεί μέχρι να της βγάλεις εσύ την μάσκα και να την πιάσεις από το χέρι για να πορευτείς μαζί της.
Είναι δική σου,την έχεις, προχώρα.
Να περνάς καλά με αγαπημένους σου.

Ανώνυμος είπε...

ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΤΟ 2011 !

ΚΑΛΟΥΣ ΑΓΏΝΕΣ !

Ανώνυμος είπε...

Καλή χρονιά με υγεία και αγαπη, επαναστατική και αφυπνισμένη για όλο το κοσμο!

φιλια πολλα

δήμητρα♥♥♥q είπε...

ΒΒ μου,

την είχα διαβάσει εκείνη την ανάρτηση.. είχα σχολιάσει κιόλας.

Έρχομαι όμως σήμερα με 2011 ευχές στην αγκαλιά και σου χαμογελώ για έναν ευτυχισμένο, αγωνιστικό χρόνο που θα μας προχωρήσει όλους ένα βήμα παραπέρα.
Να είσαι καλά. :)))

ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ είπε...

BB καλή χρονιά!

Τις ευχές για ένας έτος με κατάληξη ευτυχέστερη της αντίστοιχης του 2010!

Ανώνυμος είπε...

ΦΙΛΕ BLACK BEDLAM

ΜΙΛΑΣ ΣΩΣΤΑ. ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΜΑΣ ΧΤΥΠΑ ΑΛΥΠΗΤΑ. ΤΑ ΦΤΩΧΑ ΛΑΙΚΑ ΣΤΡΩΜΑΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΝ ΣΤΑ ΒΑΝΑΥΣΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ.
ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΑΙ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ ΕΝ ΕΤΕΙ 2011 ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΣΜΟΥΣ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗΣ.
ΑΥΤΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΘΑ ΜΑΣ ΚΟΨΕΙ. ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΠΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΔΙΑΛΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΚΙ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΑΠΛΑ ΡΕΥΜΑ.

ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΛΙΓΑΚΙ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ Η ΤΙΜΗ.
ΖΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΓΙΑΤΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ.

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΠΑΛΗ ΦΙΛΟΙ.

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα !
Ήδη 2 ολόκληρες μέρες στο ΄11 και δεν άλλαξε τίποτα απολύτως ...
Τα τηλεοπτικά ιδίως χάλια, συνεχίζονται αμείωτα !

blackbedlam είπε...

Καλή μέρα σε όλους.
Κώστα έχεις και συ από μένα τις ευχές μου, για δύναμη και επιμονή στην προσπάθεια για στους αγώνες σου.Και μακάρι να είναι αντικειμενική η εκτίμησή σου για ανταπόκριση από τα κάτω.
Άλλωστε είναι αυτό, που αποτελεί μεγαλύτερη εγγύηση για αποτελεσματική έκβαση των αγώνων.
Έχεις τις ευχές μου και για προσωπική και οικογενειακή ευόδωση των προσδοκιών σας.

blackbedlam είπε...

Coula καλή σου μέρα καλή και δημιουργική χρονιά.Ξέρεις όμως οι ευχές δείχνουν την διάθεσή την ελπίδα.
Να όμως που δεν φτάνουν, δεν είναι αρκετές από μόνες τους να υλοποιήσουν.
Χρειάζεται συμμετοχή,χρειάζεται αγώνας, "μαζί μαζί" με άλλους συντονισμένα οργανωμένα.
Σε τέτοιους αγώνες, δεν συμμετέχει όλος ο λαός, αλλά οι πρωτοπόρες δυνάμεις του και σιγά σιγά εντάσσονται και τα τμήματα εκείνα που αποκτούν συνείδηση της ανάγκης και της ιστορίας.
Χρειάζεται κουράγιο, δύναμη και καρδιά για να ενταχθεί κανείς σε αυτούς τους αγώνες.
Και εκεί ανακαλύπτει και τις δυνάμεις του και το κουράγιο του.
Εσύ τα έχεις αυτά και εύχομαι να μην ξοδευτούν άσκοπα, όπως ακριβώς κανείς μας δε δικαιούται,με χρέος στον ίδιο του τον εαυτό, να τα ξοδεύει άσκοπα.
Έχεις την αγάπη μου και τις ευχές μου για ότι καλύτερο.

blackbedlam είπε...

Δήμητρα καλή σου μέρα.
Καλοδεχούμενες οι ευχές, όταν μάλιστα ξέρει κανείς ότι αυτός που σου τις απευθύνει, είναι και αποφασισμένος με τον τρόπο του,να αγωνιστεί για την υλοποίησή τους.
Γιατί οι ευχές μας πια, δεν μπορούν να έχουν προσωπικό χαρακτήρα.
Είναι ευχές που έχουν να κάνουν με την κοινή "μοίρα" όλων μας και απαιτούν κοινή αντιμετώπιση.
Εύχομαι και γώ με την σειρά μου, αυτή η χρονιά να μας βρει στις επάλξεις, όσο γίνεται ποιο αποφασισμένα, ποιο μαζικά, ποιο αποτελεσματικά.
Τα quarks και τα μάτια σου.

blackbedlam είπε...

Πειρατές ετοιμάστε εισήγηση και τα λέμε.
Σιγά μην ο καινούργιος χρόνος φοβηθεί από τις ευχές μας και μας δώσει "ευτυχέστερη"κατάληξη.

blackbedlam είπε...

Φίλε Ανώνυμε.Και τις δικές μου ευχές και ανησυχίες.
Ξέρεις από κάποιο σημείο και μετά, αισθάνεσαι ότι τα λόγια περισσεύουν και οι πράξεις που περιμένουν να υλοποιηθούν αρχίζουν και μας βγάζουν την γλώσσα κοροϊδευτικά.
Θα συμφωνήσω μαζί σου, όσο γίνεται ποιο σύντομα, όσο γίνεται ποιο οργανωμένα,όσο γίνεται ποιο μαζικά και αποφασιστικά.
Γιατί ξέρεις οι αγώνες πρέπει να είναι στοχευμένοι και να έχουν αποτέλεσμα.
Δεν παίρνουμε άντε βουρ τους δρόμους, χωρίς να έχουμε εξασφαλίσει το ασφαλέστερο και το αποτελεσματικότερο για όλους όσους έχουν συνείδηση και συμμετέχουν.
Σ΄αυτήν κυρίως την προσπάθεια πρέπει να εστιάσουμε:
Στην μαζική, αποφασιστική συμμετοχή στους αγώνες.
Ναι δεν δικαιούμαστε να χάνουμε χρόνο.

Ανώνυμος είπε...

Γεια χαρά, Καλή Βδομάδα !

Ανώνυμος είπε...

... και Πολύ Καλημέρα !

blackbedlam είπε...

Kαλέ μου φίλε Φάρε στ΄αλήθεια θέλω να σε ευχαριστήσω για την καθημερινή σου καλημέρα.
Είναι μήνυμα αισιοδοξίας που ξέρω καλά ότι έχεις απόθεμα να το μοιράζεις και σε όσους το χρειάζονται όπως εγώ.
Σε΄φχαριστώ.
Να είσαι καλά.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...