Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

Η διαφορετική άποψη δεν είναι λόγος αποκλεισμού είναι λόγος σύνθεσης.

 Απαίτηση των καιρών είναι να βαδίσουμε στους ίδιους δρόμους.
 Δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο.



Πολύς λόγος έγινε για την επίθεση που δέχθηκε προχθές κατά την διάρκεια της μεγαλειώδους ειρηνικής,διαδήλωσης των απεργών,ο τέως υπουργός της γαλάζιας παράταξης.
Ο λαός, οι εργαζόμενοι διαδηλώσαμε την απόφασή μας, να μην επιτρέψουμε την εφαρμογή των μέτρων που παίρνονται για την σωτηρία του συστήματος τους, σε βάρος μας.
Οι δηλώσεις των πολιτικών κομμάτων κινήθηκαν στο βασικό πλαίσιο:

'Καταδικάζουμε τις βιαιες επιθέσεις από όπου και αν προέρχονται"

Η δε  ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ "γροθιά στο στομάχι μας"!                                                                                                                                               
  "Το ΠΑΣΟΚ, καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, τη βάρβαρη επίθεση εναντίον του βουλευτή της ΝΔ, Κ. Χατζηδάκη. Τέτοιου είδους αντικοινωνικές συμπεριφορές, πλήττουν βάναυσα και τους αγώνες των εργαζομένων και τη Δημοκρατία".


Αν δεν είναι αυτή η ανακοίνωση προσβολή στην νοημοσύνη μας τότε τι είναι;
Τρομοκρατήθηκαν και καταδικάζουν σαν βάρβαρη την επίθεση κατά του Χατζηδάκη!

Η καθημερινή επίθεση που δέχεται ένας ολόκληρος λαός στα δικαιώματά του,τι είναι;

Δεν είναι οι προσωπικές επιθέσεις μέσα στα πλαίσια μιας ευνομούμενης πολιτείας, δεν συνάδουν με τον πολιτισμό μας!(λένε) 


                                      
Λίγο πριν την ανάλυψη των καθηκόντων τους!
δείτε τον "διαδηλωτή"στο κέντρο μαζί με άλλους κουκουλοφόρους θα το συναντήσεται 
και στο video με την σύλληψη ενός διαδηλωτή.



Και είναι αυτοί, που με τους νόμους  και τους  κατασταλτικούς μηχανισμούς τους, καθημερινά δίνουν εξετάσεις στα αφεντικά τους για να εισπράττουν τα εύσημα από αυτούς.
Τελευταία, ήταν η Στρατιωτική νοσοκόμα του Νταχάου, που εξέφρασε την απορία της και ταυτόχρονα τον θαυμασμό και την ικανοποίησή της, για την "συναίνεση του λαού" που "εξασφαλίζει" ο Πρωθυπουργός της!

Είναι  αυτοί, που διδάσκουν και εφαρμόζουν το πως απαξιώνεται ο πολιτισμός, πως απαξιώνεται η αξιοπρέπεια ενός λαού.
Είναι αυτοί, που  βάζουν ταφόπλακα στα  δικαιώματα που κατακτήθηκαν με αγώνες και με θυσίες.
Πώς φαντάζονται ότι μπορεί να αντιδράσει  ένας άνεργος, που του κόβουν το ρεύμα,(700.000 αδυνατούν να πληρώσουν την ΔΕΗ) , που δεν μπορεί να πληρώσει την ασφάλειά και δεν έχει  πρόσβαση σε ιατρική φροντίδα,(500.000 ελεύθεροι επαγγελματίες, αδυνατούν να πληρώσουν την ασφάλειά τους). 
Που δεν μπορεί να εξασφαλίσει τα αναγκαία για τα ίδια του τα παιδιά, που ντρέπεται να τα κοιτάξει στα μάτια,που κινδυνεύει να του κατάσχουν  το σπιτικό του.
Πώς θα αντιδράσει λοιπόν ένας άνεργος, όταν ο μόνος τρόπος (προς το παρόν), είναι να διαμαρτυρηθεί μαζικά και οργανωμένα, ενάντια στα μέτρα που του  γυρίζουν την ζωή σε συνθήκες Μεσαίωνα και ξαφνικά, βλέπει μπροστά του έναν από αυτούς, που πήραν την απόφαση για την ζωή του.
Έναν από αυτούς, που συναίνεσαν και συνέβαλαν  στην εξαθλίωσή του.
Πόσο αντεχει κάποιος, που ξέρει, ότι δεκάδες σύντροφοί του οδηγούνται καθημερινά στα νοσοκομεία από ξυλοδαρμούς των κουκουλοφόρων τους, επειδή διεκδικούν  το δικαίωμά τους στην ζωή.

Πώς πιστεύουν ότι θα αντιμετωπίσει ένας εργαζόμενος που βλέπει αυτούς τους αγύρτες, να τολμούν με θράσος να τον φτύνουν κατάμουτρα και ξεδιάντροπα, να επιβάλουν την παρουσία τους, φτύνοντας την οργή τους την στιγμή που διαμαρτύρονται , δηλώνοντας ουσιαστικά,ότι δεν τους υπολογίζουν.
Πώς να αντιμετωπίσουν εκείνους που υπηρετώντας τις εντολές των ανωτέρων τους, των ξένων αφεντάδων τους, εκχωρούν κυριαρχικά δικαιώματα, ξεπουλώντας κομμάτι κομμάτι τα χώματα, που οι αγώνες των πατεράδων τους για την Λευτεριά τα έχουν αγιάσει.



Ο Ελληνικός λαός, οι εργαζόμενοι, όλοι όσοι πλήττονται από τα μέτρα που μας καταδικάζουν στην εξαθλίωση, ένα πρέπει να κατανοήσουμε.
Η κρίση που περνάει η χώρα δεν είναι κρίση κακής διαχείρισης του δημόσιου χρήματος, δεν οφείλεται στην ανικανότητα κάποιων δοσίλογων.
Είναι μια κρίση του διεθνούς κεφαλαίου, είναι η αναπόφευκτη κρίση που ακολουθεί την άναρχη ανάπτυξη του κεφαλαίου, οφείλεται στις ενδογενείς αντιφάσεις του κεφαλαίου, είναι αδιέξοδη και δεν μπορούν να την διαχειριστούν διαφορετικά, αν θέλουν να συνεχίσουν την κυριαρχία τους, παρά μονάχα παίρνοντας μέτρα που θα οδηγήσουν σε αφανισμό, μέρος της εργατικής τάξης.

Η αντιμετώπιση αυτού του εφιάλτη, μόνο με μαζική, συγκροτημένη, αποφασιστική και ΔΙΑΡΚΗ αντίσταση,μπορεί να φέρει καρπούς και  να αποτρέψει τα εφιαλτικά τους σχέδια.

Μόνον ο οργανωμένος ταξικός αγώνας μπορεί να αποδώσει, γιατί και ο πόλεμος που έχει στηθεί είναι ταξικός πόλεμος.
Θα χρησιμοποιήσουν όλα τα μέσα, δεν θα διστάσουν μπρος σε τίποτε.

Αλλά σε καμία περίπτωση αυτό δεν μπορεί να αντιμετωπισθεί με επιθέσεις σε προσωπικό επίπεδο.

Όσο και αν κατανοεί κανείς τέτοιες μορφές αντίδρασης,(στο βαθμό που εκφράζουν διαμαρτυρία),
ο καθένας  οφείλει να τις καταδικάσει, να τις αποτρέψει, να τις απομονώσει. 

Αυτές οι μορφές αντίδρασης είναι βούτυρο στο ψωμί της κοινοβουλευτικής χούντας και δίνουν άλλοθι στο να παρθούν και να εφαρμοστούν ακόμη πιο σκληρά μέτρα σε βάρος του Μαζικού, Λαϊκού, Κινήματος.
Ενέχουν τον κίνδυνο να παρασύρουν ομάδες διαδηλωτών, πράγμα που θα τους δώσει την δυνατότητα να διασπάσουν το κύμα αντίστασης που πάει να αναπτυχθεί, με σοβαρές επιπτώσεις στην εφαρμογή των προγραμμάτων τους.

Η πείρα μας έχει διδάξει. Δεν τσιμπάμε!

Ξέρουμε για τους προβοκάτορες τους  που κυκλοφορούν ανάμεσά μας και  που λειτουργούν  σε "εντεταλμένη υπηρεσία" προκειμένου να διασπάσουν την πορεία, να αμαυρώσουν τις κινητοποιήσεις,να δώσουν τροφή στο χοιροστάσιο των 8,να αποπροσανατολίσουν, να διασπάσουν τις πορείες στην προσπάθεια της συμπόρευσης.


 
Γιατί αυτή η συμπόρευση κάτω από τις σημερινές συνθήκες είναι αναγκαία.
Υπάρχει η πείρα σήμερα, για να μην οδηγηθεί το κίνημα σε παρεκκλίσεις από τους στρατηγικούς του στόχους, που δεν μπορεί παρά να είναι η ανατροπή του συστήματος,αλλά εμείς δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα από το σύνολο των  εργαζόμενων. Είμαστε  φυσικοί  σύμμαχοι και υποχρέωση των συνεπών δυνάμεων είναι να προσεγγίσουν, να πείσουν και να εμπνεύσουν, όλους τους εργαζόμενους για την ανάγκη της κοινής μας πορείας.

,Η διαφορετική άποψη δεν είναι λόγος αποκλεισμού είναι λόγος σύνθεσης.
Έτσι και αλλιώς δεν υπάρχει άλλη επιλογή,ούτε καιρός για χάσιμο χρόνου.





























69 σχόλια:

dimitris είπε...

Β.Β καλησπερα, ΝΑΙ ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ, αλλα, υπαρχει το αλλα, δεν ειναι ο προεδρος του σωματειου του μετρο το ''προβλημα'', ουτε ο προεδρος του σωματειου της εθελ, ειναι οι ''απο πισω'', αυτοι που προτεινουν στα σωματεια τους προεδρους και τους βαζουν οποτε θελουν τροχοπεδη στους αγωνες, εχουμε πειρα, αρα δεν πρεπει να ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ, ποσα χρονια το ''πειραμα'' πηγε πισω ολο το κινημα, οχι φοβιες, ναι στα ανοιγματα, αλλα με ποιες δυναμεις να συμπορευτεις, αυτους που αλλοιθωριζουν προς το πασοκ η αυτους που σε θεωρουν δεκανικι του συστηματος, γιατι ρε γ....οσους ξερω απο το στενο μου περιβαλον που ειναι τεραστιο κανεις δεν εχει περιουσιες και θωκους, αλλα ολους αυτους μας θεωρουν καποιοι συνεπεις αγωνιστες, καθεστωτικους, τα γραφω γιατι αν συνεχισουμε να ''μασαμε'' τα λογια μας, τοσο πιο πολυ θα μπερδευομαστε, γραψε εσυ καλη μου Β.Β ενα σχημα πολιτικο που θελει και μπορει ν'ακολουθησει συνεπη τακτικη, αν ποτε γινει κατι, θα καταληξει σαν τον ΣΥΝ\ΣΥΡΙΖΑ, θα γεμισουμε συνιστωσες, ψαξε λιγο την ιστορια της εθελ, με το ζορι κανουν κινητοποιησεις, αναγκαστηκαν απο τους εργαζομενους, μακαρι να δουμε ενωμενους τους εργαζομενους, αλλα δεν...

blackbedlam είπε...

Δημήτρη καλησπέρα σου.Ελπίζω ότι καταλαβαίνεις την αγωνία μου γιατί είναι και δική σου.Είναι η αγωνία και η ανάγκη όλων μας,να μπορέσουμε να κρατήσουμε την ζωή που μας παίρνουν στα χέρια μας.Το έχω εκφράσει δεκάδες φορές στην επικοινωνία μας και πρέπει να γίνει σε όλους μας κατανοητό.Να δεχτούμε πρώτα απ΄όλα ότι μόνοι μας δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα.Δεύτερο να δεχθούμε ότι με αυτόν τον κόσμο που συμμετέχει και στις άλλες συγκεντρώσεις όχι μόνον δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα αλλά όπως λέω είμαστε φυσικοί σύμμαχοι.Να δεχθούμε ακόμη ότι σε τούτη την ιστορική στιγμή είναι η ευκαιρία να προσεγγίσουμε όλον αυτόν τον κόσμο γιατί Δημήτρη μου αν είμαστε εμείς που έχουμε το δίκιο με το μέρος μας είμαστε οι απόλυτοι εκφραστές και κτήτορες της Μαρξιστικής θεωρίας και της Λενινιστικής πρακτικής τότε θα πρέπει να έχουμε και την ικανότητα να πείσουμε και να εμπνεύσουμε.Αν όχι Δημήτρη (πράγμα που θα έπρεπε να το έχουμε ήδη πετύχει τα τόσα χρόνια από την μεταπολίτευση)τότε έχουμε ακυρώσει την θεωρία μας από μόνοι μας.Γι΄αυτό πολλές φορές με ακούς και λέω "για στραβός είν' ο γιαλός για στραβά αρμενίζουμε"
Γιατί αν οι αντικειμενικές συνθήκες είναι ώριμες τότε μας λείπουν οι υποκειμενικές συνθήκες και την ευθύνη γι΄αυτές την έχει ο πολιτικός φορέας της εργατικής τάξης.Και μην μου πεις για τους μηχανισμούς και τις επιθέσεις του καπιταλισμού και που όλοι είναι σε βάρος μας.Αυτοί οι μηχανισμοί θα υπάρχουν πάντα και θα εκσυγχρονίζονται οπότε τι γίνεται;
Στο κάτω κάτω της γραφής δεν λέμε να κάνουμε συνεργασία βρε αδερφέ αλλά να συμπορευθούμε.Να βαδίσουμε στους ίδιους δρόμους και μέσα από τους καθημερινούς αγώνες θα αναδειχθούν τα σωστά και τα λάθος αλλιώς την κάτσαμε την βάρκα και δεν μας βρίσκεται και σωσίβιο.

dimitris είπε...

Β.Β γραφεις, Δεύτερο να δεχθούμε ότι με αυτόν τον κόσμο που συμμετέχει και στις άλλες συγκεντρώσεις όχι μόνον δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα αλλά όπως λέω είμαστε φυσικοί σύμμαχοι.
ΣΥΜΦΩΝΩ, τι εχουμε να χωρισουμε οι εργαζομενοι?
ΑΛΛΑ, εχεις ακουσει τι λεει π.χ ο Μαργαριτης? Τι λεει ο Θεωνας? Τι λεει ο Κυρκος? Τι λεει ο Τσιπρας? Τι λεει ο Κουβελης?
Πως θα κανεις την συνεργασια?
Στις τελευταιες δημοτικες εκλογες, ξεχνας την συνεργασια στην ΙΚΑΡΙΑ, ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ, ΣΥΡΙΖΑ, ΛΑΟΣ, και σε ποσους δημους ακομα ''ξεχασαν'' Δ.Ν.Τ, ΜΝΗΜΟΝΙΑ και συνεργαστηκαν?

Ξερεις-ξερουμε οτι συνεργασιες απο τα κατω, ουτε γινονται, ουτε ''επιβαλονται'', μολις ειναι να γινει η οποιδηποτε ''κινηση'' ΟΛΟΙ, πανε στα κατα τοπους ''αρμοδια γραφεια'' για ενημερωση, εντελει τωρα ειναι αλλη εποχη και νεα δεδομενα μπηκαν στις ζωες μας, δεν γινεται να εχεις σταση συνεπη και στο ονομα της ενοτητας να κανεις τι?
Πισω στις αρχες σου?
Να διαγραψεις τους αγωνες σου?
Να βαλεις νερο στο κρασι σου?
Η συνεπης σταση του Κ.Κ.Ε τοσα χρονια και η συνεχης ενημερωση για το τι μελλει γενεσθαι με την Ε.Ε, σημαινει, οτι το κομμα ειναι ο μονος φορεας πολιτικος που δεν πιστεψε στην Ευρωπη των λαων και του καλου κεφαλαιου, ενοτητα πανω σε ΑΡΧΕΣ, για να υπαρξει μετεπειτα πορεια για την ΑΛΛΑΓΗ της χωρας και την προοδο των εργαζομενων, ποιοι χαιροντουσαν για την καταρευση των σοσιαλιστικων κρατων? Ποιοι πανηγυριζαν για το 3.75% μετα το '89?
Ειναι οι ιδιοι που τωρα βαζουν μπροστα τον Τσιπρα και ψαχνουν ''σωσιβια'', αυτος ειναι ο ενας φορεας, ο αλλος ποιος ειναι?
Η Ανταρσυα?

blackbedlam είπε...

Δημήτρη επιμένεις.Τώρα δηλαδή τι να σου πω.Αν δεχθώ αυτά που λες και που δεν είναι μακρυά από την πραγματικότητα θα καταλήξουμε σε αυτό που γράφω στο σχόλιο.Συνεπώς περιμένω να ακούσω την δική σου άποψη για διέξοδο.Γιατί αν κάποιος μπορεί να παρέμβει είναι μονάχα ένα Μαρξιστικό Λενινιστικό κόμμα.Ένα κόμμα όμως που θα εφαρμόζει όλους τους κανόνες της θεωρίας μας,και στις διακηρύξεις και στην πρακτική.
Αλλιώς δεν βλέπω διέξοδο ας σταυρώσουμε τα χέρια να πούμε βάρα με αγά μου να αγιάσω.Βλέπεις κάτι άλλο,γιατί εγώ μαζί με την επιστήμη σηκώνω τα χέρια να μας φασκελώσω.
Μα τον γιαραμπή διάβασε ξανά το σχόλιο μου και βρες τρόπο να το διαψεύσεις αλήθεια σου λέω αυτό είναι που θέλω περισσότερο από οτιδήποτε άλλο να κάνω λάθος εκτιμήσεις αλλά δεν μου βγαίνει αλλιώς Δημήτρη μου.

dimitris είπε...

Β.Β, ΔΕΝ ΕΠΙΜΕΝΩ ΚΑΘΟΛΟΥ, ΡΩΤΑΩ ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΚΑΤΣΕΙ ΣΤΟ ''ΤΡΑΠΕΖΙ'' ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ Κ.Κ.Ε?
Με τον Δεσσυλα?
Με τον Χαγιο?
Πες μου.
Γιατι αλλιως θα λεμε τι?
Καποιοι θα πρεπει να κανουν τις επαφες, ποιοι?
Δεν ειναι δογματικο αυτο, ειναι η εμπειρια που λεμε συνεχεια οτι εχουμε αποκομισει μεσα απο την πορεια του κομματος στην πολιτικη ''αρενα''.
Θα σου θυμισω το πως εγινε ''τοτε'' το ΕΑΜ, που μετα εγινε πλατυ μετωπο, ξεκινησε απο το Κ.Κ.Ε, δεν εβαλε τοτε το κομμα νερο στο κρασι του, με τις αρχες ''του'' δημιουργηθηκε το παλλαικο μετωπο, ειδε ο κοσμος την ορθοτητα των λογων και των πραξεων και ΣΥΣΠΕΙΡΩΘΗΚΕ και μη μας διαφευγει, οτι περασε καιρος για την ιδρυση του, ιουλης του '41, εγινε πλατυ μετωπο, οι εργατες ειχαν συμφωνησει απο τον ιουνη, τηρουμενων των αναλογιων, τοτε κατακτητης απο πολεμο, πεινα, βασανιστηρια, κ.λ, τωρα κυβερνηση που εφερε το Δ.Ν.Τ, με ανθρωπους διορισμενους σε θεσεις εργασιας με μια περιοδο 37 χρονων προπαγανδας και ''κομψου'' αντικομμουνισμου, ε , οσο και να το θελουμε δεν γινεται μετωπο ακομα,----πρεπει να ειμαστε τουλαχιστον ειλικρινεις με τους εαυτους μας----,οι ''ΔΥΝΑΤΕΣ ΣΦΑΛΙΑΡΕΣ'' ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΕΣΕΙ ΑΚΟΜΑ, γι'αυτο ο κοσμος ''κοιταει'', μολις ερθει η εφαρμογη του 3-4 ''μνημονιου'', τοτε θα δουμε εναν κοσμο και θα ''τριβουμε'' τα ματια μας, εναν κοσμο που θα βγαλει απο τα ''σπλαχνα'' του, νεους ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΙΔΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΥΠΕΣ...

pavlosk είπε...

ΒΒ,

χαίρομαι πραγματικά να διαβάζω τέτοιες σκέψεις. Μακάρι να τις κατανοούσαν και άλλοι και κυρίως οι ηγεσίες!

Και ας μην είμαστε σε όλους τους δρόμους μαζί, δε πειράζει. Ας έχουμε όμως συννενόηση και κοινή στόχευση. Μπορούμε να συμπορευτούμε. Δεν είναι τόσο πολλές οι διαφορές νομίζω...

blackbedlam είπε...

Δημήτρη γιατί μου βάζεις κουβέντες που δεν είπα.Δεν μιλάω για συνεργασίες από τα πάνω.Την συνεργασία θα την επιβάλουν οι ανάγκες που θα αναδειχθούν και οι συνθήκες που θα αναπτυχθούν μέσα από την καθημερινή πάλη.Η πάλη αυτή δεν μπορεί να έχει ουσιαστικά αποτελέσματα, αν δεν επιβληθεί από τα κάτω, αν δεν προκύψει μέσα από τους αγώνες στα σωματεία, στις συνοικίες, στους συλλόγους, στις γειτονιές.
Και κοίτα τι σου γράφω στο σχόλιο :
[..]Στο κάτω κάτω της γραφής, δεν λέμε να κάνουμε συνεργασία βρε αδερφέ, αλλά να συμπορευθούμε.Να βαδίσουμε στους ίδιους δρόμους και μέσα από τους καθημερινούς αγώνες, θα αναδειχθούν τα σωστά και τα λάθος, αλλιώς την κάτσαμε την βάρκα και δεν μας βρίσκεται και σωσίβιο[..]
Εγώ σου γράφω για συμπόρευση κάτω από την πίεση των οξυμένων προβλημάτων που σε λίγο θα είναι αξεπέραστα και συ μου τους κάθισες και σε κοινό τσιμπούσι.
Ξέρεις πόσα χρόνια πλακωνόμασταν με τους ΜΛουδες ποιος θα μπει επικεφαλής της πορείας;
Ε,φτάνει δεν έχουμε τέτοιες πολυτέλειες πια.
Δεν τον έχω επιτέλους ταξικό μου εχθρό όποιον με "δική μου" στο κάτω κάτω της γραφής ευθύνη δεν "μπόρεσα να πείσω".
Εδώ και τώρα ας ακούσουμε τον κόσμο, ας τον πάρουμε υπ΄όψη μας, ας ξεκαβαλήκέψουμε,ας παλέψουμε ενάντια σε όσα μας επιβάλουν .Το ίδιο δεν θα μπορεί και ο "άλλος"αριστερός να έχει πρόσβαση στο νοσοκομείο, ίδια όπως και μεις.
Ας πάμε παρέα και στο δρόμο, εφ΄όσον είμαστε εμείς που εφαρμόζουμε την θεωρία μας στις σημερινές ανάγκες,εφ΄όσον έχουμε το δικιο με το μέρος μας, θα τους πείσουμε.
Τι φοβόμαστε μήπως μας πείσουν εκείνοι;Εμένα προσωπικά μονάχα οι δικές μας αγκυλώσεις μπορούν να με πείσουν και η επιστημονική μας θεωρία.

dimitris είπε...

Β.Β πρωτα-πρωτα να σου ξαναπω οτι συμφωνω με το ολο ''πνευμα'' της αναρτησης σου, αλλωστε το εχω γραψει πριν μηνες σχολιο σε σελιδα φιλης απο τον χωρο των αναρχικων, θεωρω συντροφους μας στους αγωνες ολους τους εργαζομενους και απο ολους τους ιδεολογικους χωρους απο το πασοκ και εδω, αν και υπαρχουν παρα πολλοι ''εγκλωβισμενοι'' και στην δεξια, απο ''οικογενειολατρεια'', διορισμοι, κ.λ, τον προεδρο του σωματειου που μου λες, ΠΟΙΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ?
Σημειωνε σωματεια,
ΔΕΗ, ΕΘΕΛ, ΤΡΑΜ, ΤΡΟΛΛΕΥ, ΜΕΤΡΟ, ΟΣΕ, ΟΤΕ, ΤΡΑΠΕΖΟΥΠΑΛΛΗΛΟΙ, ποσα ακομα μπορω να σου γραψω, πας και τι τους λες?
Αφου το βλεπεις και στις πορειες, το ειδες στην ΓΣΕΕ, διασπαση στην διασπαση, πως πες μου το πως θα πεισθουν ν'αφησουν τις ξεπουλημενες τους ηγεσιες, η θα παμε να τους παραδωσουμε την εξουσιοδοτηση για την συνεχιση του αγωνα, ποιοι θα ηγηθουν αυτου του ΠΟΛΕΜΟΥ?

dimitris είπε...

Β.Β, να σου θυμισω οτι τις ξεχωριστες συγκεντρωσεις και πορειες τις καναμε για τον απλουστατο λογο οτι κατεβαινε το Κ.Κ.Ε με τον κοσμο του και στις ομιλιες στις συγκεντρωσεις μιλαγε ο εκλεγμενος απο το πασοκ προεδρος στην γσεε και δεν αφηναν κανεναν αλλο να πει τιποτα, τοτε τα ειχε καταγγειλει και ο συνασπισμος, αλλα μετα με ''παραχωρησεις'', σε θεσεις στο προεδριο, στραφηκαν εναντιον των συνδικαλιστων του κ.κ.ε, ειναι καταγεγραμμενα ολα αυτα, σχεδον ολοι οι τοτε πρωταγωνιστες των ''συμμαχιων'' ειναι στην κεντρικη πολιτικη σκηνη, ειτε στα κομματα, ειτε στην γσεε και επηρεαζουν προσωπα και καταστασεις, μακαρι να ητανε αλλιως τα πραγματα, αλλα εδω μιλαμε για ξεπουλημα των αγωνων, μεχρι τελευταια ο παπαδημουλης σαν ευρωβουλευτης δεν ειχε ξεπουλησει τα παντα και γι'αυτο δεν τον ξανακατεβασαν, τι εκαναν οι ψηφοφοροι του συν\συριζα, ποσοι παρατησαν το κομμα αυτο, ποσοι το καταδικασαν, πρεπει να βλεπουμε και τις δυο οψεις του νομισματος, ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ Ν Α Ι, αλλα με ποια ηγεσια, γιατι αγωνας χωρις οργανωση δεν ειναι αγωνας, αλλα.......μπαχαλο...

μαχαιρης είπε...

Ετσι ΕΕΕΕΕΕ...;;;
Παλι μαλωνετε..;;
Βρε θα σας βαλω...Τιμωρια...
Εσυ ΔΗΜΗΤΡΗ...Να πας να διαβασεις την ανακοινωση της ΚΝΕ ΣΠΟΥΔΑΖΟΥΣΑΣ για τη βεβηλωση της πλακεττας
της Συν. Σωτηριας Βασιλακοπουλου...Στον ΚΟΚΚΙΝΟ ΑΝΕΜΟ...Θα πεις οτι ειναι σωστη...Και εγω θα πω...καλα...
Και μετα..Αμεσως απο κατω να διαβασεις την ανακοινωση, για τον ξυλοδαρμο του..φουκαρα του
κακομοιρη, του βουλεφτακου της ΝΔ...Που ειναι, θα πεις και αυτη...σωστη...;;;
Η αντιστροφη;;;;
Στη μια τα προσωπα ειναι...ιερα...
Και στην αλλη...Δεν εχουν σημασια...;;;
Τι γινεται;;;
Κι εσυ ΒΒ...
Θυμησου το 89...Εκει ειμαστε...Με τον πλατυ και φαρδυ και τον ξεχειλωμενο τον συνασπισμο του κυριου Κυρκου...
Με τα ντολμαδακια τη κυριας Μαρικας, με τη Βαλεριανα μεσα...
Που ειχες κρυφτει τοτε;;;
Σε πια σπηλια;;Γιατι εγω ειχα παει, στο χειμαδιο του πεθερου μου...Και ειχα χωθει στα..κακα απο τα γιδια...

dimitris είπε...

Β.Β, επειδη ειναι ο ΜΑΣΤΟΡΑΣ θα μιλησω---γραψω--- και με συγχωρεις, αν διαβασεις την ανακοινωση ''καλα'', θα δεις τι λεει για το ''προιον'' που εξασφαλιζεται απο τις μαπες, στην μαπα του λαμογιου, της ολυμπιακης και του οσε, του κωστακη χ''δακη.

Σε σχόλιο για τον ξυλοδαρμό του βουλευτή Κ. Χατζηδάκη, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει:
«Ο απαράδεκτος ξυλοδαρμός του βουλευτή Κ. Χατζηδάκη σε καμία περίπτωση δεν εκφράζει τη γνήσια λαϊκή αγανάκτηση. Αντίθετα αξιοποιείται για να συκοφαντηθεί η λαϊκή πάλη και υπηρετεί αυτούς που επιδιώκουν την υποταγή του λαού στην καπιταλιστική βαρβαρότητα»

Λοιπον ΜΑΣΤΟΡΑ, δεν βλεπω πουθενα να ''συνδιαλεγεται'' το κ.κ.ε με τους λοιπους ''κλαψιαρηδες''---πασοκ, ν.δ, λαος--- του ξυλου που αρπαξε ο υπηρετης των συμφεροντων...

μαχαιρης είπε...

Καλα Δημητρη...

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα σας !
Να μπω ... σφήνα στον όμορφο διάλογο που κάνετε παιδιά ;
Μπήκα !

Που λέτε, δυο απλές προσωπικές καταγραφές από την 35χρονη δουλειά μου και συνδικαλιστική συμμετοχή.
Κάθε φορά που προσπαθούσαμε (στην περιοχή μου, εννοείται) να φτιάξουμε ενωτικό ψηφοδέλτιο, είχαμε την άρνηση συμμετοχής των εργαζόμενων που ανήκαν στο τότε "εσωτερικό"!
Και όχι μόνο αυτό, αλλά ούτε καν μας ψήφιζαν!
Ένας μάλιστα συνάδελφος μου έλεγε τότε (πριν καμμιά ... 25αριά χρόνια):
- Αν δεν βάλετε τον ... Ανδρουλάκη γ.γ. δεν έρχομαι μαζί σας !!!
Ναι, ναι, από τότε εγώ τουλάχστον ήξερα τον ρόλο του Ανδρουλάκη !

Άλλο θέμα.
Ήμουν πριν το 1991, γραμματέας της παράταξης στον Νομό μου !
Κι όμως όταν ερχόταν στην περιοχή ο εκπρόσωπος της παράταξης από την Αθήνα (μεγαλοστέλεχος του ΣΥΝ σήμερα) για δουλειά και συνδικαλιστική και κομματική, δεν έβλεπε εμένα αλλά άλλον "σύντροφο" που μαζί φύγαν απ΄το Κόμμα !
Ο (άντε ας μην πω το όνομά του) τύπος αυτός, ηγούνταν φραξιονιστικής ομάδας, που την έμαθα από επίσκεψή μου (συνδικαλιστική) στην Αθήνα !

Αν τώρα, νομίζει κανένας ότι μπορούμε να συνεργαστούμε με τέτοιους ανθρώπους, ας το ξανασκεφτεί !
Όχι μόνο δεν είναι ... εύκολο, αλλά είναι σίγουρο ότι αυτοί δεν θέλουν την συνεργασία, αλλά την διάλυση του ΚΚΕ !
Τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο !

Τώρα, αν μιλάμε για τον απλό κόσμο της εργασίας, συμφωνώ με το πνεύμα του άρθρου - που είναι εκπληκτικό από κάθε άποψη !

Albatrus είπε...

οι καλύτερες συμμαχίες,συνεργασίες και όπως θέλετε πέστε τες... είναι αυτές που γεννάει ο "Δρόμος" από τα "κάτω" στη καθημερινή ταξική πάλη από το πιο μικρό μέχρι το πιο μεγάλο πρόβλημα που από την ίδια τη ζωή αναφύεται και επιζητεί άμεσα τη λύση του.
έτσι αν η ανάπτυξη του κινήματος αύριο απαιτήσει να γίνει μια πολιτική Συμμαχία στα "πάνω" αυτή θα γίνει και θα επιβιώσει.

αν 'βγεί γιατί την επιβάλανε από τα "πάνω" θα αποτύχει.
καλές γιορτές!
:-))

Unknown είπε...

ΧΑΙΡΕΤΩ ΤΟ ΣΥΝΤΡΟΦΙΚΟ BLOG ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΕΡΩ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΟΥ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΟ ΣΚΕΨΗ ΜΟΥ ΩΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΣΤΕ!!

Βάσσια είπε...

Έχουμε αργήσει απελπιστικά.

Μπορεί να υπάρχουν εξηγήσεις, αλλά δικαιολογία καμία.

Τελευταία δεν μπορώ να διατηρήσω τη ψυχραιμία μου σε πολιτικές συζητήσεις μεταξύ φίλων και συναδέλφων.

Εδώ και χρόνια έχω κατεβάσει τους εκπροσώπους του συνδικαλισμού από τα "βάθρα τους".

Κινδυνεύω να κατέβω και η ίδια.......

Μήπως οι περισσότεροι Έλληνες που δεν έχουν θυμώσει ακόμη γνωρίζουν κάτι περισσότερο;

Εγώ γνωρίζω - σε προσωπικό επίπεδο- που είναι κοινός τόπος και για άλλους εργαζόμενους- ότι μας έχουν προς ξεπούλημα-πώληση- μετατατάξεις- εξαθλίωση και και...

Κι εμείς ακόμη συσκεπτόμαστε για το τι θα κάνουμε......

Τσακώθηκα Bedlam με το Δ/Σ μας, ύψωσα φωνή και έχασα και την ψυχραιμία μου..... ευτυχώς δεν έχασα το δίκιο μου, στο παραλίγο.

Γιατί τα γράφω; Από απελπισία μάλλον.

Καλησπέρα

blackbedlam είπε...

ΔΗΜΗΤΡΗ καλημέρα σου.Δεν ξέρω μήπως κάτι από αυτά που λέω δεν τα διατυπώνω με σαφήνεια ;
Εγώ αναφέρομαι στην ανάγκη συμπόρευσης με τον απλό κόσμο, με τους καθημερινούς ανθρώπους με τους οποίους ζούμε τον ίδιο εφιάλτη.Όλος αυτός ο κόσμος, πρόσκειται σε κάποιο κόμμα θες ιδεολογικά, θες από μικροσυμφέρον, θες από άγνοια,βάλε Δημήτρη μου ότι θες.Θες να πούμε ότι οι μοναδικοί που έχουμε το δίκιο, που μάλιστα εφαρμόζουμε με τον καλύτερο τρόπο μια επιστημονικά αποδεδειγμένη θεωρία,είμαστε μονάχα εμείς και κανένας άλλος. Άντε, ΥΠΟΓΡΑΦΩ.
Πως όμως θα συνυπάρξουμε με αυτόν τον κόσμο;Εγώ σου μιλώ γι΄αυτούς, και συ μου μιλάς για τον Κύρκο.Πάντως αν θεωρήσουμε ότι όλους αυτούς τους αποκλείουμε, τότε ας ξεχάσουμε και την αντίσταση και τους αγώνες και κυρίως τα νικηφόρα αποτελέσματα. τι να πω.Σίγουρα όμως ας ξεχάσουμε και την θεωρία του Μαρξισμού Λενινισμού γιατί άλλα πράγματα λένε.
Σου γράφω :
[..]Την συνεργασία θα την επιβάλουν οι ανάγκες που θα αναδειχθούν και οι συνθήκες που θα αναπτυχθούν μέσα από την καθημερινή πάλη.Η πάλη αυτή, δεν μπορεί να έχει ουσιαστικά αποτελέσματα, αν δεν επιβληθεί από τα κάτω, αν δεν προκύψει μέσα από τους αγώνες στα σωματεία, στις συνοικίες, στους συλλόγους, στις γειτονιές[..].
Και εσύ μου μιλάς για τις ηγεσίες.
Τώρα δεν θα αρχίσω να σου λέω για το πως συμπεριφερόμαστε εμείς, μανούλες καμένες είμαστε στους αποκλεισμούς.Μανούλες καμένες είμαστε στο να κολλάμε ρετζέτες και ταμπελίτσες.Αυτά μπορούμε να τα αποβάλλουμε, μπορούμε να μην βαφτίζουμε πχ τα χιλιάδες παιδιά που δεν προσεγγίσαμε εμείς και παρασύρθηκαν, συλληβδην κουκουλοφόρους;Μιλώ για τον Δεκέμβρη.
Να πω και για τον φίλο ΜΑΧΑΙΡΗ που κάνει αναφορά στην ανακοίνωση για τον ξυλοδαρμό του ΧηΔακη;
Τι θα πει ρε Δημήτρη [..]δεν εκφράζει την γνήσια λαϊκή αγανάκτηση[..]
Ολόκληρη θεωρεία είναι γραμμένη για αυτά τα θέματα.Λίγα λόγια μόνο γι΄αυτό.Το "λαϊκή" και το "αγανάκτηση" παραπέμπουν στο ένστικτο.Και το ένστικτο δεν εκφράζεται παρά μονάχα με αυθορμητισμό, δίχως επεξεργασία.Γιατί λέμε ότι το ταξικό ένστικτο πρέπει να μετουσιωθεί σε ταξική συνείδηση;Λέω δηλαδή ότι όταν μιλάς για "ΛΑΪΚΗ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ" δεν μπορεί παρά να ξέρεις,ότι αυτή με τέτοιους τρόπους εκφράζεται, μέχρι οι ταξικοί αγώνες και η παρέμβαση της καθοδήγησης της πρωτοπορίας της εργατικής τάξης, να την μετουσιώσουν σε ταξική συνείδηση.Μέχρι τότε δεν γίνεται να κατατάσσουμε όσους εκφράζονται με τέτοιους ομολογουμένως λαθεμένους και επικίνδυνους τρόπους, σε εκείνους που προσφέρουν υπηρεσίες στην άρχουσα τάξη και μάλιστα συνειδητά.
Με αυτόν τον τρόπο τους στέλνουμε τα μυαλά τους στα κάγγελα.Τους βάζουμε απέναντι και όχι δίπλα μας.

blackbedlam είπε...

Ρε συ ΜΑΧΑΙΡΗ θα με τρελάνεις, για τι μου βάζεις στην μέση το 89; Τι μου λες δηλαδή, ότι από αυτά που γράφω βγαίνει κάνα τέτοιο συμπέρασμα;Ρε θα με τρελάνεται.Μπορούμε ή δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε;
Τα πράγματα είναι απλά και καθαρά.
Μπορούμε από μόνοι μας να ανατρέψουμε αυτήν την λαίλαπα;
Είναι οι αντικειμενικές συνθήκες, ώριμες για την ανατροπή του συστήματος, έχει σαπίσει, είναι σε αδιέξοδο ναι ή όχι.
Είναι ευθύνη του πολιτικού φορέα της εργατικής τάξης, να συμβάλλει ώστε να αναπτυχθεί ένα δυναμικό αποφασιστικό Μαζικό Λαϊκό Κίνημα τέτοιο που να τους ανατρέψει;(πράγμα που θα έπρεπε ήδη να έχει γίνει)
Αν ναι,τότε για άλλη μια φορά ,για στραβός είναι ο γιαλός, για στραβά αρμενίζουμε.(όπου γιαλός, η επιστημονική θεωρεία)
Και με την ευκαιρία αυτή, την ανακοίνωση της ΚΝΕ που διάβασες στον Κόκκινο άνεμο,διάβασέ την και στον Τάσο και διάβασε και το σχόλιο που έχει κάποιος ανώνυμος.'Ετσι για να ακούμε όλες τις απόψεις.

blackbedlam είπε...

Φάρε καλή σου μέρα και σε σένα.Δεν θα πω τις δικές μου εμπειρίες από τα επίσης 35 και βάλε χρόνια στο χώρο.Να ξερες πόσα θα είχαμε να λέμε το θέμα είναι τι κάνουμε τώρα.
Απλά μια μονάχα αναφορά θα κάνω σε αυτά που λες:

[..]Ναι, ναι, από τότε εγώ τουλάχιστον ήξερα τον ρόλο του Ανδρουλάκη[..] !

Έλα σου ντε εσύ τον ήξερες, θα σου πω λοιπόν ότι και γώ τον ήξερα και πολλοί ακόμη.
Το κόμμα, πότε τον έμαθε αυτόν τον ρόλο του κάθε Ανδρουλάκη;Του Ανδρουλάκη που ανδρώθηκε μέσα σε αυτό το κόμμα, που τον αναδείξαμε, που αυτός διαπαιδαγώγησε χιλιάδες νεολαίους, γιατί το κόμμα που τον διαπαιδαγώγησε τον ανέχθηκε κιόλας.........
Φάρε μην με φτιάχνεις περισσότερο, άντε.
Ας μάθουμε να μην ανεχόμαστε, ας μάθουμε να μην σηκώνουμε άκριτα τα χεράκια μας.Αυτή είναι η εσωκομματική πάλη σύντροφε μου, από καρδιάς.

blackbedlam είπε...

Albatrus Καλώς τον καλώς τον.Να στρώσω τα κόκκινα χαλιά καλέ μου.Με ανησύχησες με την τόση απουσία σου.
Να είσαι καλά πάντα.
Και δόξα, που λες αυτά ακριβώς που γράφω και λέω και εγώ,άντε δεν τρελάθηκα.Αφού να σκεφτείς διαβάζω και ξαναδιαβάζω το κείμενο και λέω γαμώτο μου, τι δεν γράφω καλά και ο πολύ καλός μου φίλος ο Δημήτρης δεν με καταλαβαίνει;
Για να σου πω την αλήθεια, εγώ καταλαβαίνω τους λόγους που μπορεί να μας κάνουν διαρκώς να αφήνουμε στο απυρόβλητο, ότι κατεβαίνει από πάνω.Αλλά πια δεν έχουμε περιθώρια,πρέπει και μεις με την σειρά μας να συμβάλουμε για πιο επεξεργασμένες αποφάσεις και συνακόλουθες πρακτικές, που να ανταποκρίνονται στις σημερινές συνθήκες.
Ξέρω ότι όλοι μας έχουμε τις ίδιες ανησυχίες και τους ίδιους προβληματισμούς.Απλά, πρέπει να δώσουμε την μάχη και με τις προσωπικές μας
ανεπάρκειες, με τα δικά μας "κρατήματα"

blackbedlam είπε...

PREDATORUS Καλώς ήρθες στην συντροφιά μας.Θα ήταν πολύτιμη η άποψή και η δική σου στους προβληματισμούς μας.
Να είσαι καλά.

Ανώνυμος είπε...

Μια γνώμη είπα.
Δεν ήθελα να σε ... "φτιάξω" !
Συγγνώμη !

dimitris είπε...

Β.Β καλησπερα, λεμε και οι δυο ΝΑΙ στην ενοτητα στην βαση, για λεγε λοιπον σε τι θα κανουμε πισω για να γινουμε αρεστοι στην βαση, ξερεις οτι στην εεακ, που απαρτιζεται απο την Αριστερή Ανασύνθεση (ΑΡ.ΑΝ),
την Αριστερή Αντικαπιταλιστική Συσπείρωση (ΑΡ.Α.Σ),
το Επαναστατικό Κομμουνιστικό Κίνημα Ελλάδας (EKKE),
την κομμουνιστική οργάνωση ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ,
την νεολαία του Εργατικού Αντιμπεριαλιστικού Μετώπου,
την νεολαία του Εργατικού Επαναστατικού Κόμματος,
την νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση (νΚΑ),
την Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας - Σπάρτακος (ΟΚΔΕ-Σπάρτακος) και
το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα (ΣΕΚ), ουτε θελουν ν'ακουσουν για την κεντρικη επιτροπη του Κ.Κ.Ε, ουτε θελουν να ''δουν'' το ''γραφειο'' του ΠΑΜΕ, μας λενε σε συζητησεις δεξιους, δηλαδη εμεις θα ''διωξουμε'' τους ανθρωπους που κρατησαν το κομμα, οταν ''αλλοι'' ανακαλυπταν την ''επανασταση'', παντως στον δικο μου χωρο, αλλα και στο νησι που δραστηριοποιουμαστε, οποτε εχουμε εκλογες, ο κοσμος θεωρει οτι το Κ.Κ.Ε, ΕΧΕΙ ΣΥΝΕΠΗ ΓΡΑΜΜΗ ολα αυτα τα χρονια και στους δυο χωρους της πολιτικης δρασης που σου γραφω, οι ψηφοι ειναι στα ''επανω'' τους, σημερα 5, αυριο 10, αλλωστε ποτε το κομμα δεν ητανε ψηφοσυλλεκτης για να κυβερνησει ντε και καλα, στο Κ.Κ.Ε, ερχεσαι γιατι πιστευεις στην θεωρια του και βλεπεις την συνεπεια στους αγωνες του, αυτο της συνεργασιας το εχουν ξεκινησει οι επικεφαλεις των ΣΥΝ\ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ''προχθες'' το κατηγγειλε ο ΠΕΡΡΟΣ στην ομιλια του,
Να απορρίψουμε τις ύπουλες διακηρύξεις από διάφορες ομάδες, τύπου ΣΥΝ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ, "ούτε ΓΣΕΕ, ούτε ΠΑΜΕ". Είναι στην πράξη πάλη, όπως χτες με τις συμβιβασμένες ηγεσίες. Και χτες και σήμερα πολεμούσαν το ΠΑΜΕ.
Λένε "βάρος στα πρωτοβάθμια σωματεία". Τα πρωτοβάθμια σωματεία ανήκουν σε κλάδους, σε Ομοσπονδίες και εκεί συνεργάζονται θαυμάσια με τις συμβιβασμένες ηγεσίες. Και με ποια γραμμή να επαναδιαπραγματευτούμε το χρέος και να επανιδρύσουμε την ΕΕ. Με γραμμή συμβιβασμού με τα αφεντικά;».
Γι'αυτο σου γραφω και σε ρωτω πως και με ποιους θα συνεργαστουμε, γιατι με τον ΝΙΚΟ, ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ, ΤΗΝ ΓΙΩΤΑ, ΤΗΝ ΘΑΛΕΙΑ---τυχαια τα ονοματα---συνεργασια πολιτικη και χαραξη πολιτικης γραμμης δεν κανεις, ξερεις λοιπον στα τοσα χρονια που ειμαστε ολοι στο ''κουρμπετι'' απο το 1975 και εδω οτι με ''τυχαια'' ονοματα πινεις καφε και συζητας για πολιτικη, για προετοιμασια αγωνα και γραμμη θελεις.........''αλλα κολπα''...

υσ οτι και να λεμε εδω, οτι ''διαφορετικοτητα'' και ''αν'' εχουμε, στις προσεγγισεις μας για το πως και τα γιατι του αγωνα, πανω απ'ολα, ειμαστε ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ!!!

dimitris είπε...

B.B , εγινα ''αναλυτικος'' για να δουμε με ποιους ισως ''πρεπει'' να τα ''βρουμε'' και επειδη απο την στιγμη της αναρτησης σου ψαχνομαι που δεν καταλαβαινω οτι κανω το λαθος, παω βημα-βημα και ''κοιταω'' τους πιθανους σχηματισμους που μπορουν να μας ''δεχθουν'' και οπως αντιγραφεις απο την θεωρια του Μαρξισμου-Λενινισμου, πρεπει απο τα κατω να ξεκινησει η.............ΠΑΛΗ, δεν λεει η συνεργασια ντε και καλα με ανθρωπους που σου εχουν δημιουργησει στο παρελθον διασπασεις και στον παρον συνεργασιες με τους ταξικους σου εχθρους, εκει που εχουμε ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ειναι οτι υπαρχουν εργαζομενοι που δεν εχουν ''ιδεα'' απο τα παλια και βρισκονται ''εγκλωβισμενοι'', σε αυτους---τους εργαζομενους---πρεπει να τους προσεγγισουμε, αν λες κατι τετοιο, ΝΑΙ, δεν το ειχα καταλαβει...

τσικι τσικι είπε...

Πωωωωωωωωωωωωωω ρε φίλε

blackbedlam είπε...

Βασσια μου να σου πω είναι αλήθεια αυτό που λες έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος.Αυτό είναι που έτσι και αλλιώς μας βάζει μπρος στην ευθύνη για μεγαλύτερη προσπάθεια ποιο αποφασιστικά να μην κάνουμε πίσω να μην σταυρώσουμε τα χέρια να μην παραιτηθούμε να μην παραδοθούμε.
Τούτες τις μέρες πόσο πολύ θα ήθελα να αισθανθώ την θαλπωρή την χαλάρωση την μουσική το λίγο παραπάνω διάβασμα το λίγο κωλοβάρεμα και τις μυρωδιές απ΄τους κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα,αλλά πως βρε που να πάρει και να σηκώσει είναι βλέπεις και η "Σούλα"δίπλα μου που θα της κόψουν το ρεύμα.Ακόμα και όταν κάποια στιγμή χαλαρώνω ντρέπομαι και για ότι κάνω έχω και τύψεις.
Μιλάμε για σκατοχαρακτήρα.
Φιλιά πολλά.

εχουν να φανε πέτρα είπε...

ΑΦΕΛΕΣ ΕΡΩΤΗΜΑ ...ΓΙΑΤΙ ΚΑΤ ΑΝΑΓΚΗ ΤΟ ΝΑ ΠΑΣ ΣΕ ΜΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ..ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΣΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΤΡΑΠΕΖΙ ΝΑ ΤΑ ΒΡΟΥΝΕ ;. Απευθύνομαι στο Δημήτρη... να μου πει γιατί το κκε φεύγει στις τελευταίες πορείες σαν τρομαγμένο απο την πλατεία συντάγματος ;
Ποιούς στηρίζει ; γιατι φοβάται την σύγκρουση ;
γιατί δεν έχει μεσα στα αιτήματα του το να πέσει τώρα η κυβέρνηση ;
πόσους εργαζ'όμενους θα απολύσουν ακόμη απο την τυποεκδοτική για να μην "μπάινει μέσα " όπως λένε , πρέπει να το πάρουμε απόφαση ότι το κκε ειναι κόμμα του συστήματος , η άκρη του δεν το φοβούνται γιατί έχει όρια ...και ότι έχει όρια δεν το φοβάται το σύστημα , αυτούς που φοβάται είναι όλον αυτόν τον κόσμο που παρά τα χτυπήματα τις συλλήψεις τα χημικά δεν έφυγε στις 15 - 12 έμεινε εκεί να διαδηλώνει και μετά να πάει και στην ΓΣΣΕ να την καταλάβει αυτούς τους φοβούνται .
Τώρα με αυτούς black το Κκε δεν πρόκειται να συμπορευτεί , θα αναγκαστεί κάποια στιγμή απο τα πράγματα , γιατί να το ξέρετε ότι τα πράγματα δυσκολέυουν πολύ .
Και είιναι το καζ΄νι που βράζει στο όριο του ,και τότε να δείτε τι θα γίνει γιατί εγώ που δεν έχω δουλειά μετά απο 26 χρόνια τι θα κάνω όταν βλέπω ότι σε μια βδομάδα απο σήμερα δεν θα έχω τίποτα τι θα κάνω θα πάω να γραφτώ στ ΠΑΜΕ ;
μωρέ θα τους πάρει ο διάλος και θα τους σηκώσει ...έχουν να φάνε πέτρα ........

dimitris είπε...

ε.ν.φ.π, καλησπερα, απο που το βγαζεις το συμπερασμα οτι φευγει το ΠΑΜΕ τρομαγμενο απο το συνταγμα, τι να μεινει να κανει, εδω και καμποσα χρονια, οποτε κανουμε πορειες και πριν την ιδρυση του ΠΑΜΕ, στην βουλη διαλυομαστε.
Οταν εχεις ΑΦΕΤΗΡΙΑ της σκεψης σου ποιους στηριζει, οτι φοβαται την συγκρουση και οτι δεν θελει να παει στα τσακιδια η κυβερνηση, μαλλον σε αλλο ''κοσμο'' κινουμαστε, σε αλλες πορειες παμε και ΣΙΓΟΥΡΑ αλλη ιδεολογια εχουμε, με κατι τετοιες τοποθετησεις, απαντας στην Β.Β με ποιους θα κανουμε συνεργασιες, εμεινες μετα απο 26 χρονια ανεργος, πολυ κακο, σε ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ γιατι απο 14 χρονων που δουλευω εχω μεινει 4 φορες ανεργος και τα τελευταια χρονια κανω 5 μικροδουλειες για να τα φερω βολτα, ας αφησουμε στην ακρη λοιπον τα ποιος ειναι πιο πολυ ''ανεργος'', το ΠΑΡΑΔΟΞΟ της αγωνιστηκοτητας σας ειναι, οτι ενω ''πλακωνεστε'' με τους ματαδες και λοιπους πραιτωρες, στα δικαστηρια πανε 1-2, ενω οι δικαστικες αιθουσες ειναι σε λειτουργια για συντροφους απο ολους τους χωρους, μαθητες, φοιτητες, συνδικαλιστες, του Κ.Κ.Ε, ΠΑΡΑΔΟΞΟ!
Αν θελεις να κανεις αντικομμουνισμο βρηκες τον ανθρωπο, στην ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ πηγαν για δουλεια ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ, οταν λοιπον ξεκινησε το ''μαγαζι'' στον Περισσο---το σπιτι του λαου---οσοι πηγαν για να εργαστουν ηξεραν οτι εκει δεν πηγαιναν για ΚΑΡΡΙΕΡΑ, τοτε και για χρονια μετα αυτες ητανε οι αναγκες του κομματος στον συγκεκριμενο χωρο, ηξεραν οτι θα ερχοταν η στιγμη που θα τελειωνε η εργασια, η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ δεν ειναι το εργοστασιο με τα ''μετρα'' τα εξω, ειδες πουθενα αντιδρασεις απο τους ''απολυμενους'', γι'αυτο και δεν εγινε σημαια απο τους ταξικους μας αντιπαλους, δεν υπαρχει εδαφος προσφορο, μη μετρας με τα δικα σου μετρα τους εργαζομενους στην ΤΥΠΟΕΔΟΤΙΚΗ, σου ζητησε κανεις να γραφτεις στο ΠΑΜΕ?
Αλλα αν θελεις ΑΛΛΑΓΗ και οχι μπαχαλο, εχει αγωνα και οχι πετροπολεμο και αδιεξοδες καταληψεις με σιωπηρες αποχωρησεις, ολη η τοποθετηση σου ειναι ''καταγγελτικη'' προς το Κ.Κ.Ε, οποτε δεν συζηταμε για κοινους αγωνες, αυτο καταλαβαινω, αλλα μαλλον για ''καινους''...

υσ ''καινους'', καινοτομους, νεοτεριστικους!

ο τέλειος άντρας είπε...

εισαι για γέλια δημητράκη ...αστο καλλίτερα .ακου είναι σύντροφο όσοι δούλευαν στην τυποεκδοτική !! έτσι σου είπαν να λές και ; άντε έχεις δίκιο οι σύντροφοι δεν πεινάνε ; δεν είναι άνεργοι οι σύντροφοι ;
ρε ξυπνήστε ... σας δουλεύουν το μαγαζι ειναι απο τα καλλίτερα μόνο στα φράγκα είναι το μυαλό τους ... δες και στη Νίκαια τι έγινε 8 χρόνια δήμαρχος του ΚΚΕ παρέδωσε το δήμο στο ΠΑΣΟΚ για άλλη μια φορά καταχρεωμένο. Οι σύντροφοι σου όμως κονόμησαν τόσο καιρό δήμαρχος και αντιδήμαρχοι , σπίτια εξοχικά κουστουμάκια ...ανοιξτε τα μάτια σας και δείτε ... όσο για την συνεργασία άσε καλλίτερα πηγαίντε με το ΛΑΟΣ συμφωνήτε άλλωστε σε τόσα , και κυριως στην αγάπη για τα ΜΑΤ

dimitris είπε...

Sostis καλησπερα, ξερεις κατι ποιο πολυ, γιατι ειμαι στο χωρο του τυπου απο το '82 και ημουν απο τους πρωτους που ''ανοιξαν'' το καινουργιο ''μαγαζι'', ασε τα τα γελια για τους ματαδες, ετσι λοιπον πουλησε τον δημο της Νικαιας, ρε κατι νεα που μαθαινουμε απο τους ''αριστερους'' του χωρου, αντε βρε μπειτε στην ουρα αρχισαν οι επιδοτησεις απο το πασοκ στον χωρο των ''αντικαθεστωτικων'', ξερετε εσεις το παιχνιδι το εχετε παιξει παλιοτερα με τον κολλητο σας τον Λαλιωτη και λιγο προτου φυγει ο Μιχαλακης κατι ειπε για τους φιλους του στον χωρο των ''αντι'', εντελει εχω δικιο η δεν εχω, μη με αφηνεις με την αγωνια, μικρε μου επαναστατη, σιγουρα με κατι σαν εσενα ''κολεγια'' δεν κανουμε και ''εξω'' απο τα μπλοκ στις πορειες σας κραταμε.
Β.Β αλλος ενας των χωρων που θελεις να συμπορευτουμε, πιο πολυ αντικομμουνισμο βγαζουν, παρα κοιτανε το τι ξημερωνει, αλλα στο ειπα, εχει γνωση το κινημα, το τι συμβαινει στην πολιτικη ΑΡΕΝΑ...

dimitris είπε...

Sostis, στην πορεια που εκαναν ντου στα σκαλοπατια της βουλης τα φασιστακια του ΛΑΟΣ και ο Καρατζαφυρερ μεσα στην βουλη κατηγγελνε το Κ.Κ.Ε για εκτροπα, την ιδια ωρα απ'εξω απο την βουλη, το ΠΑΜΕ σκεσκεπαζε την προβοκατσια και απαντουσε η Παπαρηγα στις δηθενιες του ''μπολτιμπιντερα'' προεδρου του ΛΑΟΣ, ξεχνας και αυτο ειναι ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΟ, για ''επαναστατη'' μικρη μνημη???

blackbedlam είπε...

Δημήτρη μου ένα μονάχα θα πω.Ή θα ετοιμαστούμε να τους αντιμετωπίσουμε ή θα παραδοθούμε,θα παραιτηθούμε.Εγώ πέρα από την έκβαση των αγώνων, εκείνο που θέλω είναι να μπορώ να πω, ότι έκανα, κάναμε ότι σωστότερο και ανταποκριθήκαμε στις ιστορικές ανάγκες.Βαδίσαμε στην σωστή αγωνιστική διαδρομή, δεν παραδοθήκαμε, και τις αδυναμίες μας τις βάλαμε κάτω και τις πατήσαμε, τις λιώσαμε, προκειμένου να υπηρετήσουμε τα συμφέροντα της εργατικής τάξης και του λαού ως έχουμε καθήκον και γιατί αυτή είναι η δική μας τάξη.Σε αυτό πρέπει να συμβάλλουμε όλοι, με σύνθεση των απόψεων, με κριτική σκέψη, με απαιτητικότητα,με αγωνιστικότητα και την απόφαση.
Να έχουμε κουράγιο και αποφασιστικότητα.Είμα βέβαιη ότι δεν υπάρχει διαφορετικότητα.Τους ίδιους στόχους έχουμε τις ίδιες ανάγκες.
Είμαστε σύντροφοι στους καθημερινούς αγώνες.

blackbedlam είπε...

Άκου έχουν να φάνε πέτρα!
Ευφυές ψευδώνυμο θα έλεγα.Οι ερωτήσεις έχουν και τις απαντήσεις τους να ξέρεις. Το πόσο σε πείθουν είναι άλλη υπόθεση.Ας πούμε για την περιφρούρηση και την προσπάθεια να μην αφήνει το ΠΑΜΕ και άλλους "αριστερούς" να συμπορευτούν μαζί του.
Δεν αναλογίζεσαι την ευθύνη που φέρει, απέναντι σε όσους πορεύονται στις γραμμές του; Είδες τις φωτογραφίες των μπάτσων με τους κουκουλοφόρους.Πως θα σου φαινόταν αν μέσα από τις γραμμές του Μπλοκ με το οποίο πορεύεσαι άρχιζαν να πέφτουν Μολότοφ;
Μετά πιστεύεις ότι υπάρχει ένα τέτοιο κίνημα που σήμερα θα μπορούσε να μπει ζήτημα "Εδώ και τώρα να πέσει η κυβέρνηση"
Να πέσει η κυβέρνηση και τι; Να πάμε για εκλογές; Τι; να προχωρήσουμε και να καταλάβουμε τα χειμερινά ανάκτορα;
Καλέ μου φίλε, πρέπει να παλέψουμε, ώστε να υπάρξουν οι προϋποθέσεις εκείνες, που θα επιβάλουν την ανατροπή και πίστεψέ με αυτό είναι σύνθετο και δυσεπίλυτο πρόβλημα.
Όμως θα συμφωνούσα αν έβαζες το θέμα, ότι πρέπει να παλεύουμε "προς αυτήν την κατεύθυνση".Και αυτό δεν θα μπορούμε να πούμε ότι το πετύχαμε αν και εσύ δεν πεισθείς για τούτη την αναγκαιότητα με όλες όμως τις παραμέτρους που πρέπει να παρθούν υπ΄όψην, ώστε το αποτέλεσμα να ευοδωθεί και όχι να παίζουμε στους δρόμους κλέφτες και αστυνόμοι και μάλιστα με πολύ βαρύ τίμημα.
Και κοίτα τι λες το ΚΚΕ θα αναγκαστεί να πάει με αυτούς.Οι "αυτοί" που λες όταν θα έχουν καταλάβει(και σε αυτό είναι υποχρεωμένο και το ΚΚΕ να συμβάλει) ότι η επαναστατικές διαδικασίες δεν είναι κλεφτοπόλεμος,τότε θα βρεθούμε όλοι μαζί ενάντια στον ταξικό μας εχθρό και θα τον πάρουμε με τις πέτρες να είσαι σίγουρος.
Εγώ είμαι.

dimitris είπε...

Β.Β, δηλαδη για να καταλαβω, πρεπει να μπουμε στην λογικη των δυο συντροφων, ''εχουν να φανε πέτρα'' και ''sostis'' και το κινημα θα παει εμπρος?
Γιατι αυτες οι πρακτικες θελουν την ιδεολογικη μας γραμμη να την κανουν κατι ''αλλο'', αυτες οι ιδεολογικες ''τοποθετησεις'' ας βρουν στεγη καπου αλλου ως..............συνιστωσες, ισως.
Με το σκεπτικο σου συμφωνω, πρακτικα δεν βγαινουν τα............''κουκια''...

pavlosk είπε...

BB,

διάβασα τον ποταμό των σχολιων και θέλω να πω το εξής: νομίζω ότι το ΚΚΕ πρέπει να κάνει άνοιγμα στην κοινωνία και άλλες πολιτικές δυνάμεις. Πραγματικό άνοιγμα, χωρίς να απεμπολήσει βασικές αρχές του και θέσεις του. Τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή θέλει κάτι παραπάνω η οργάνωση της πάλης και του κινήματος στην Ελλάδα. Θέλει ένα πραγματικό μέτωπο οργανώσεων, συνδικαλιστών, επιτροπών και ότι άλλο θες που να τραβήξει ακόμα πιο μπροστά την αντιπαράθεση. Σκέψου ένα τέτοιο μέτωπο, πραγματικά ανοιχτό και με αιχμηρό πολιτικό περιεχόμενο (να τα λέει σταράτα) τι ενθουσιασμό θα προκαλούσε στους εργαζόμενους. Τι ηθικό, ψυχολογικο και πραγματικό πλεονέκτημα θα είχαμε όλοι στις παρεμβασεις μας. Καθε μέρα να ήταν 5 Μαή και 15 Δεκέμβρη στους χώρους δουλειάς...

Μπορεί να λέω και ουτοπικά πράγματα, αλλά η αναγκαιότητα είναι υπαρκτή. Οι πολιτικές δυνάμεις που θεωρητικά μπορούν να το κάνουν υπάρχουν, άρα γιατί όχι;

blackbedlam είπε...

Sostis Πρέπει να ομολογήσω ένα αντικουκουέ μένος το έχεις.Το ΚΚΕ σε όλη την επικράτεια είχε έναν δήμαρχο πράγματι αυτόν της Νίκαιας.
Ο τρόπος που μιλάς γι΄αυτόν πραγματικά, παραπέμπει σε αντικουκουέ τακτική μια τακτική που ακολουθούν λασπολογοι.Μια τακτική που χρησιμοποιούν εκείνοι οι οποίοι φοβούνται το ΚΚΕ και την δράση την πολιτική του, γιατί ξέρουν ότι αυτή η πολιτική έρχεται σε σύγκρουση με τα συμφέροντά τους.Ανήκεις σε αυτούς; Μιλάς για σπίτια, για εξοχικά, για κουστουμάκια, θες να πεις ότι χρηματίστηκα; Αυτά δεν μπορεί να τα λέει κάποιος που νοιάζεται για την λαϊκή υπόθεση, εκτός και αν μπορεί να τα αποδείξει. Τότε όμως δεν τα λέει με αυτόν τον τρόπο, που και κανέναν δεν μπορεί να πείσει και εκτίθεται.Ετούτο το μπλοκ φιλοξενεί ανθρώπους που αγωνιούν για την υπόθεση του λαού και στις περισσότερες περιπτώσεις αγωνίζεται γι΄αυτήν.Σαλτιμπάγκοι, προβοκάτορες, άτομα με έλλειψη σοβαρότητας, συμβιβασμένοι και άσχετοι δεν έχουν χώρο.
Μπορούν να φιλοξενηθούν σε μπλοκ ανάλογα που θα χαρούν να τους φιλοξενήσουν.Εκτός και αν σοβαρευτούν.
Εντάξει συνεννοηθήκαμε;

blackbedlam είπε...

Pavlosk Αυτό προσπαθώ να πω στον φίλο μας τον Δημήτρη αλλα φαίνεται δεν τα λέω καλά.

Πορτιάτης είπε...

Καλησπέρα!

ΒΒ μου, με πολύ ενδιαφέρον διάβασα την ανάρτηση και τον "πόλεμο" των σχολίων!

Συμφωνώ, είναι γνωστό, σε όσα λέτε εσύ και ο Δημήτρης. Την ίδια γλώσσα μιλάμε, η προφορά αλλάζει. Μου άρεσε πολύ το τελευταίο σχόλιό σου, απάντηση στο Δημήτρη!

Όσο για αυτές τις γραμμές της ανάρτησης:
"Μόνον ο οργανωμένος ταξικός αγώνας μπορεί να αποδώσει, γιατί και ο πόλεμος που έχει στηθεί είναι ταξικός πόλεμος. Θα χρησιμοποιήσουν όλα τα μέσα, δεν θα διστάσουν μπρος σε τίποτε."
έχω να σας πληροφορήσω ότι, όπως άκουσα στις ειδήσεις, το ανακάλυψε και ο Παπανδρέου (το δήλωσε: έχουμε πόλεμο), οπότε πάρτε τα μέτρα σας (!)

Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους!

Καλή εβδομάδα!

blackbedlam είπε...

Βρε Δημήτρη, τι μου λες; Ότι όλοι οι σωστοί, οι ιδεολόγοι, σύσσωμες οι συνεπείς δυνάμεις, τα συνεπή άτομα, είναι στο ΚΚΕ και στο ΠΑΜΕ και όλοι οι άλλοι, είναι σαν τα δύο παιδιά ποιο πάνω;Κοίτα αν αποφασίσουμε ότι όλοι είναι μεταλλαγμένοι, λωβοτομημένο,ι άσχετοι και έχουν νοητική στέρηση ναι εγώ συμφωνώ να μείνουμε ως έχουμε και να περιμένουμε όταν κάποιος με την επιφοίτηση ανανήψει, να τον δεχόμαστε .

blackbedlam είπε...

Καλώς τον Πορτιάτη.Η ανταλλαγή αυτών των απόψεων, βοηθάει στο να κατανοήσουμε αρκετά ζητήματα, να τα ξανασκεφτούμε και να μπορέσουμε να συνθέσουμε τις απόψεις μας, γιατί ρε Πορτιάτη όπως όλοι καταλαβαίνουμε, τα πράγματα δυσκολεύουν πάρα πολύ. Ναι έχουμε πόλεμο, αυτός που τον έχει κηρύξει υπακούοντας στις άνωθεν εντολές, κάνει σαν να τον ανακάλυψε σήμερα, ίσως γιατί καταλαβαίνει ότι πια θα πολεμάει με τον εχθρό που τα έβαλε μαζί του, πράγμα που μέχρι σήμερα δεν το έβλεπε.Περνούσαν τα μέτρα, βύθιζαν τον κόσμο στην απόγνωση, μα τώρα καταλαβαίνουν πια ότι αυτή η απόγνωση, αυτή η οργή, θα εκφραστεί και μάλιστα με τον πιο δυναμικό τρόπο.Εμείς επειδή δεν έχουμε περιθώρια για ευχές θα πω αντί για μακάρι να ...
Να παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις,ώστε αυτή η απόγνωση και αυτή η οργή, να μετουσιωθούν σε ταξική συνείδηση και να εκφραστεί με αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα.
Καλό σου βράδυ.

dimitris είπε...

Β.Β λες--γραφεις--;Κοίτα αν αποφασίσουμε ότι όλοι είναι μεταλλαγμένοι, λωβοτομημένο,ι άσχετοι και έχουν νοητική στέρηση ναι εγώ συμφωνώ να μείνουμε ως έχουμε και να περιμένουμε όταν κάποιος με την επιφοίτηση ανανήψει, να τον δεχόμαστε .
Απο την αρχη ενα πραγμα ρωτω, πως και με ποιους θα γινουν οι επαφες και οι προγραμματικες ''συμβασεις'', τα πιο πανω παλληκαρια δεν τα θεωρω οτι ειναι κατι πιο λιγο απο εμας, ομως με τις ιδεολογικες τους διαφορες ''συνεργασια'' δεν θελουν, το λενε αλλωστε, πως λοιπον θα κανεις το μετωπο, οταν απο τις διαφορες ομαδες θα εχεις το παλιο καλο γνωμικο, οπου λαλουν πολλοι κοκοροι αργει να ξημερωσει, καποιοι πρεπει να εκπροσωπουν την βαση των ομαδων, ποιοι, γι'αυτο εφερα σαν παραδειγμα, τα ονοματα των πολιτικων που βρισκονται στην πολιτικη σκηνη, ποσοι εχουμε παρει μερος στην συζητηση και επειδη οι μεγαλυτεροι κραταμε σε ηρεμια την συζητηση δεν γινεται μπαχαλο, φαντασου το αυτο σε αμφιθεατρο και ο καθ'ενας να εκπροσωπει τον εαυτο του, πρακτικα για να πεισουμε ανθρωπο τον ανθρωπο θελουμε αιωνες σε χρονο, στο πρακτικο κολλαω...

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ pavlosk να σου πω κάτι (με τον κίνδυνο να ... ξαναφτιάξω την ΒΒ).
Αν δεις τι ακριβώς έγινε προχθές στο Περιστέρι, με την ίδρυση της Λ.Ε.Α.,

http://faros.wordpress.com/2010/12/14/laiki-epitropi-agona/

θα αποδειχτούν δυο πράγματα, απλά.
1. Πόσο δίκιο έχεις στο σχόλιό σου.
2. Ότι, ήδη, το Κόμμα, κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, δημιουργώντας τις συνθήκες για το επόμενο βήμα μας, μακρυά από ... "επαναστάτες" τύπου ... Παντείου !

Καλημέρα, Καλή Βδομάδα !

ο τέλειος άντρας είπε...

η αλήθεια όπως φαίνετε τσούζει!!
όποιος λέει κάτι για τον Μπενετάτο είναι αντι...ελάτε εδώ να τα πούμε ελάτε να δείτε με τα ματάκια σας.αλλά πού ....χάσαμε την ψυχραιμία μας στο ΠΑΣΟΚ δημητράκη να πάς εσύ και τα συντροφια σου που δεν τους πειράζετε ούτε τρίχα απο την κεφαλή είσαστε μέρος του συστήματος και δεν τους απασχολήτε καθόλου ....ΑΝΤΕ ΤΩΡΑ ΜΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΦΙΞ ΝΑ ΣΑΣ ΠΕΡΑΣΕΙ ΕΚΕΙ ΚΟΝΤΑ ΈΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΟΣ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ

μαχαιρης είπε...

Eγω παλι ο χαζος...Που ποτες δεν εκαταλαβα, το λογο για τον οποιο εγινε η συνεργασια του ΕΣ με το κομμα, το 89...
Και που θεωρησε ΦΥΣΙΚΩΤΑΤΟ να τα βρουνε οι δεξιοι
του ακατανομαστου, με τους ανθρωπους τους, τους πρακτορες τους, μεσα στο Συνασπισμο...
Και που καταλαβα, με το ακοινωνητο μυαλο μου...
οτι το κομμα συρθηκε, και εξαπατηθηκε, στη συνεργασια αυτη...[πραγμα που δεν ειχε δικαιωμα να παθει...]
ΔΗΛΩΝΩ...Οτι παλι θα παω στο σπιτι μου,αυθημερον...
Αν γινει οποιαδηποτε συνεργασια με οποιονδηποτε φορεα,οργανωμενο...Και το κομμα...
Οποιος θελει να μπει μεσα στο κομμα και να αγωνιστει στις γραμμες του...Οποιος δε θελει...
Να βρει τη δικη του ομπρελλα...Τη δικη μου τη χρειαζομαι εγω...
Και για να προλαβω τους "συντροφους" της φακης..
Που ξεκαθαρα θεωρουν δημοσια το κομμα,παρακλαδι του ΛΑΟΣ...[τις καλες συμβουλες σας δεν τις δωσατε στο ΛΑΟΣ, που συνεργαστηκατε στην Ικαρια..Τις δινετε σε μας...]
Για να σας προλαβω λοιπον, "συντροφοι" της φακης..
Σας λεω, οτι ΕΓΩ δεν σας θεωρω εχθρους μου...
Θα ξεφτιλιζομουνα εγω ο ιδιος αν το εκανα αυτο...Αντιθετα...Σας αγαπαω πολυ...Γιατι βαζετε μονοι σας τις γραμμες που ξεχωριζουν τις θεσεις μεταξυ μας...

μαχαιρης είπε...

SOSTIS
Ευχαριστω "συντροφε" που με επιβεβαιωνεις...
Σου χρωσταω χαρη...Θα μιλησω στον κολλητο μου τον Αδωνη...Για σενα...
Μονο μια ερωτηση...
Γιτι ασχολειστε συνεχως με το ξεφτιλισμενο το κομμα μου, αφου ειναι τα πραμματα οπως τα λες;;;
Ασε μας φιλε στον υπνο μας...Δικασμενοι ημαστε
ετσι κι αλλιως...Και απο σενα, και απο τους φιλους μας τους ΜΑΤΑΤΖΗΔΕΣ...[μην κοιτας που καμωνομαστε πως μαλωνουμε καμμια φορα...Ναζακια ειναι...Ναζακια...]Πηγαινε εσυ με τις δικες σου δυναμεις να ριξεις την κυβερνηση...Και μετα...
Ελα να με πιασεις και μενα σαν προδοτη...

ένας στρατολάτης είπε...

Που να προχωρήσει οποιουδήποτε τύπου συσπείρωση των όποιων αριστερών δυνάμεων αφού τελικά η αντιπαλότητα ξεκινά απ' τη βάση;
Που να μιλούσαμε και για εκλογική συνεργασία (που λέει ο λόγος). Για μια στοιχειώδη συμπόρευση στα κινήματα μιλάμε, άσε, ούτε καν για συμπόρευση. Απλά να στρέψουν τα όπλα οι περιφρουρήσεις προς τα έξω κι όχι η μια προς την άλλη. Να έχουν οι έστω 2 πορείες κοινό προορισμό. Να κυκλώνει η μια το υπουργείο οικονομικών από πάνω κι η άλλη από κάτω. Να ματσουκώνουν παρέα τους ασφαλίτες που θα μπουκάρουν και τα ΜΑΤ που θα ψεκάζουν.
Αλλά που; Έχουμε πιάσει στα οργανωμένα κινήματα το νεοελληνικό "ξέρεις ρε ποιος είμαι εγώ;" και τό 'χουμε κάνει "ξέρω ρε ποιος είσαι εσύ".
Εμείς θα γράφουμε κι ας τα παίρνει ο αέρας.

μαχαιρης είπε...

ΣΤΡΑΤΟΛΑΤΗ...
Φιλε...Τους καθοδηγητες και τους επαναστατες της
ανανεωτικης αριστερας,του ΕΣ του ΕΚΚΕ της ΟΜΛΕ,
των Τροσκιστων και των ΜΛ παραταξεων,που πιασανε
την καλη παρεα με την σοσιαλδημοκρατια και την Χουντα των σοσιαλιστων, τους μετρησες;;;
Προσθεσες και τους "κομματικους" που θελανε να διαλυθει το κομμα...Και να γινει ο ΣΥΝ μια ευτυχισμενη κοινοβιακη λεσχη...;;
Μηπως ειδες ποια ηταν τα αποτελεσματα τεοιων κινησεων στην Ευρωπη;;[Ισπανια, Ιταλια, Γαλλια]
και ποια ηταν τελικα η καταντια των διαφορων ΚΚ
στις χωρες αυτες;;[μετα την αυτοκριτικη και την
παραδοχη των λαθων στην πρωην "μαμα" που με τοση ευσυνειδησια επεδοθησαν επι χρονια...]
Εγω, ο ελαχιστος...Την εικονα αυτη δεν τη θελω...Γι αυτο στηριζω την καθαρη θεση του δικου μου κομματος, κι οποιος θελει,ας ελθει...
Ας κανουν και οι αλλοι το ιδιο...Κι ας μετρησει καθ εις τα αποτελεσματα των επιλογων του...
Να δω εγω τις...χιλιαδες...Που θα πανε να καταλαβουνε το υπουργειο...
Και τα εκατομμυρια που θα στηριξουνε μια τετοια ενεργεια...Και να μετανοιωσω για οτι λεω...
Ας ερθουν λοιπον να με ξεφτιλισουν...Θα το χαρω...Οχι ομως να αγωνιζομαι εγω...Για να κανει ο Αντρειωμενακης πολιτικη καριερα...
Η για την κυρια Βελωνιαδου...Που υπογραψε, χωρις να...διαβασει τι υπογραφει...
Αμαρτια φιλε μου...Αμαρτια...
Αμαρτια, γιατι μπορει να μη με δειχνει η τηλεοραση εμενα...Αλλα κοβω το ψωμι των παιδιων μου, με τον αγωνα μου...Το ξερω και το κανω συνειδητα αυτο...Για τα παιδια μου και τα δικα σου, και τα φτωχοπαιδα, τα ανεργα...Οχι για τα κολλεγιοπαιδα...

Νίκαια είπε...

για να μαθαίνουμε και παραπέρα απο την μύτη μας τι γίνετε απο τους συνεπείς αγωνιστές

Νίκαια είπε...

και εδώ απλήρωτοι οι εργαζόμενοι ...προβοκάτσιες θα μου πέιτε αντικουκουέ πείτε τα αυτά στους εργαζόμενους του δήμου της Νίκαιας που όπως λέει ένας συνσχολιαστής πιό πάνω ήταν ο μόνος δήμος στην ελλάδα που είχε την διοίκηση το κκε , ακι αντί να πέσει όλο το κκε πάνω στο δήμπο να στηρίξει , τον οδήγησαν στην πλήρη χρεωκοπία .
κάντε κλικ πάνω στο όνομα

ένας στρατολάτης είπε...

Μαχαίρη, τους πρώτους που λες δεν τους μέτρησα γιατί δεν ξέρω σε ποιούς αναφέρεσαι.
Οι δεύτεροι, που ζητούσαν την διάχυση του ΚΚΕ στον Συνασπισμό, ευτυχώς δεν το πέτυχαν. Αν είχε επικρατήσει ο Δραγασάκης πιθανότατα δεν θα υπήρχε σήμερα ΚΚΕ. Οι δε επίγονοι των ευρωΚΚ τα έκαναν μαντάρα. Τι κάνουμε όμως εδώ φίλτατε; Συζητάμε για το πως θα πορευτούμε αύριο ή εκδίδουμε ακόμα κατηγορητήρια για το χτες; Κι εγώ στηρίζω τις θέσεις του ΚΚΕ αλλά καταλαβαίνω πως η λαϊκή εξουσία στην παρούσα φάση δεν μπορεί να κατακτηθεί. Για να μπορέσει να κατακτηθεί αύριο πρέπει να πειστεί για την ανάγκη αυτή ο κόσμος της εργασίας. Όταν αυτός ο κόσμος όμως ελέγχεται από την καθεστωτική προπαγάνδα η μόνη λύση για να τον πλησιάσεις είναι η επίδειξη καλών προθέσεων. Η υπεροπτική στάση όπως καταλαβαίνεις δεν συγκινεί κανέναν ακόμα κι αν υπερασπίζει ιερά και όσια.

blackbedlam είπε...

Θα ηθελα αυτό το κείμενο να το διαβάσουν όλοι οι φίλοι και να τοποθετηθούν να πούμε την γνώμη μας για όσα λέει.

Όσο περισσότερο πλαταίνει το λαϊκό κίνημα, τόσο περισσότερο αποκαλύπτεται η αληθινή φύση των διαφόρων τάξεων,τόσο πιο επιτακτικό γίνεται το καθήκον του κόμματος, να καθοδηγεί την τάξη , να είναι ο οργανωτής της,και όχι να σέρνεται στην ουρά των γεγονότων.
Αν δεν κατορθώσουμε να δημιουργήσουμε με τόλμη και πρωτοβουλία νέες οργανώσεις,θα πρέπει να παραιτηθούμε από τις κούφιες αξιώσεις, του να παίξουμε τον ρόλο εμπροσθοφυλακής.
Αν σταματήσουμε ανήμποροι σε εκείνα τα όρια,τις μορφές,και τα πλαίσια των επιτροπών,ομάδων,συγκεντρώσεων,ομίλων,που έχουμε ήδη πετύχει,θ΄αποδείξουμε μ΄αυτό την ανικανότητά μας .
Δεκάδες ομάδες ξεπηδούν τώρα παντού,ανεξάρτητα από μας, χωρίς κανένα καθορισμένο πρόγραμμα και σκοπό,απλώς κάτω από την επίδραση των γεγονότων .Πρέπει να βάλουμε καθήκον μας,να δημιουργήσουμε και να συσφύξουμε απευθείας σχέσεις, με όσο το δυνατό μεγαλύτερο αριθμό τέτοιων ομάδων,για να τους δίνουμε βοήθεια, να τους διαφωτίζουμε με το απόθεμα των γνώσεων και της πείρας μας,να τους δραστηριοποιούμε, με την επαναστατική πρωτοβουλία μας.
Όλες αυτού του είδους οι ομάδες, εκτός βέβαια από τους "ενσυνείδητα" αντικομουνιστές,μπορούν να ανήκουν στο κόμμα ή και να το ακολουθούν.Στην δεύτερη περίπτωση δεν μπορούμε να απαιτούμε ούτε την αποδοχή του προγράμματός μας,ούτε υποχρεωτικές οργανωτικές σχέσεις μαζί μας.Αρκεί μόνον το αίσθημα διαμαρτυρίας και μόνον,η συμπάθεια για την υπόθεση του ιστορικού χρέους της εργατικής τάξης, για να διαμορφωθούν από τις ομάδες που θα μας ακολουθούν,με την δραστήρια δουλειά των κομμουνιστών και κάτω από την πίεση των γεγονότων και των πιέσεων,στην αρχή δημοκράτες συμπαραστάτες και αργότερα (στο βαθμό που θα τους πείσουμε) και πεισμένα μέλη.
Το 1973 όταν η Γαλλική επανάσταση βρισκόταν στο αποκορύφωμά της η κυρία Ρολάν έγραφε:Δεν υπάρχουν άνθρωποι όλοι γύρω είναι πυγμαίοι.
Όποιος μιλάει έτσι αυτός δεν βλέπει πίσω από τα δένδρα το δάσος,αυτός ομολογεί ότι τον έχουν τυφλώσει τα γεγονότα,πως δεν εξουσιάζει αυτός,ο επαναστάτης,στην συνείδηση του και στην δράση του,αλλά τον εξουσιάζουν αυτά, (τα γεγονότα),τον έχουν εξουθενώσει.Ένας τέτοιος οργανωτής είναι καλύτερα να αποσυρθεί για ανάπαυση, να δώσει τόπο στις νεαρές δυνάμεις που ή ενέργειά τους θα αναπληρώσει με το παραπάνω την συνηθισμένη και αποστηθισμένη ρουτίνα.
Άνθρωποι υπάρχουν.Ποτέ δεν ήταν περισσότεροι απ΄ότι τώρα.Ποτέ μια επαναστατική τάξη δεν είχε τόσο ασυνήθιστα ευνοϊκές συνθήκες, από άποψη προσωρινών συμμαχιών,συνειδητών φίλων και ακούσιων βοηθών όπως το σημερινό προλεταριάτο........Πρέπει να δώσουμε όπλα στην παρόρμηση και στην πρωτοβουλία στα σχέδια και στα εγχειρήματα και τότε θα φανούμε άξιοι εκπρόσωπο μιας μεγάλης επαναστατικής τάξης.

pavlosk είπε...

Εγώ συμφωνώ! Μου μυρίζει Βλαδίμηρος και γουστάρω. Κάνω λάθος;

Ανώνυμος είπε...

Δυσκολεύομαι να σχολιάσω, δεν ξέρω γιατί.
Θα προσπαθήσω, ξανά !

Δεν ξέρω για ποιες ομάδες μιλάς, εκείνο που ξέρω είναι ότι το Κόμμα προχωράει ακάθεκτο για την δημιουργία εκείνων των Ομάδων (όπως π.χ. στις 15 του μήνα στο Περιστέρι) που θα βγάλουν το λαό από το τέλμα που βρίσκεται, δείχνοντάς του τον Άλλο Δρόμο !

Είναι γεγονός ότι η Κοινωνία στην οποία ζούμε, δεν αρέσει σε κανέναν - φυσικά ούτε και σε μας !
Υπάρχουν δύο δρόμοι μπροστά μας.
1. Ο δρόμος για την διόρθωσή της
2. Ο δρόμο για την ανατροπή της και το ξαναφτιάξιμό της από την αρχή

Ο πρώτος δρόμος, έχει δοκιμαστεί πολλές φορές, όχι μόνο δεν έφερε κανένα αποτέλεσμα, αλλά σ΄αυτόν ακριβώς οφείλεται η σημερινή κατάσταση.

Ο άλλος δρόμος, αυτός που στην ουσία προτείνει το ΚΚΕ, είναι η μόνη και η οριστική λύση !
Καιρός, αυτό να το αντιληφθεί πιο γρήγορα η μεγάλη μάζα του λαού μας και να συστρατευθεί μαζί μας !
Πριν να είναι πολύ αργά !
Το Κόμμα, δίνει το καλύτερο ευατό του για τον σκοπό αυτό !
Στην περιοχή μου, σχεδόν κάθε μέρα κάνουμε διαδηλώσεις (και σήμερα είχαμε για την Παιδεία) ή παρεμβάσεις στους χώρους δουλειάς κλπ.

Οργάνωση, χρειάζεται Οργάνωση σε Ταξική κατεύθυνση, τα άλλα είναι ... επιχρίσματα με σάπια υλικά !

Γεια χαρά !

dimitris είπε...

Β.Β καλημερα, δεν μπορω να καταλαβω, δηλαδη, να φτιαχτουν ομαδες για την ''εισαγωγη'' στο κομμα? Να γινουν ομαδες για να συζητησουν τα σημεια ''επαφης''? Να γινουν ομαδες για να πλαισιωνουν το κομμα?
Ξεκαθαρισε τι εννοεις και τον σκοπο των ομαδων.
Μη το παρεις στραβα, ουτε το λεω σαν μπηχτη---το γ....της ψηφιακης επικοινωνιας---αλλα σαν φραξια μου ''κανει'', για αναλυσε το πιο πολυ.

dimitris είπε...

B.B ΓΡΑΨΕ ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ κ. ΡΟΛΑΝ.

Ανώνυμος είπε...

Πολύ Καλημέρα σας !

μαχαιρης είπε...

Eν ολιγοις, η γνωμη μου ταυτιζεται με του ΦΑΡΟΥ..

μαχαιρης είπε...

Προς τον Στρατολατη...
Επειδη συμφωνω με το σχολιο σου..Δεν βλεπω που ειναι η διαφωνια μας...Αυτα που λες, λεω κι εγω...
Πολλες φορες εχω κριτικαρει και διαμαρτυρηθει, για την υπεροπτικη σταση των κομματικων...
Εγω,αν διαβασεις και τα σχολια μου, παντου οπου σχολιαζω, ποτε δεν χαρακτηριζω, αν δεν με χαρακτηρισει πρωτα ο αλλος..
Οταν ομως καποιοι, ερχονται οργανωμενα να μπουν στο κομμα...[σαν συμπαγης ταση,σαν ομαδα] εμενα
δεν μπορει αυτο να μου εμπνευσει εμπιστοσυνη...
Ουτε θα κατσω για πολυ να μαλωνω...Οταν ο αλλος μου λεει να παω πορεια μεχρι τα γραφεια του ΛΑΟΣ
Γιατι...Εγω μπορει να πηγα μεχρι εκει...Αλλα αυτος, μπηκε μεσα και τα "βρηκε" με τα παιδια
του Φυρερ στην Ικαρια...Αυτο δεν ειναι χτεσινο...Ειναι ΣΗΜΕΡΝΟ φιλε μου..Φρεσκο..

μαχαιρης είπε...

Και εγω παρακαλω θερμοτατα...Να κλικαρετε πανω στον ΝΙΚΑΙΑ και να διαβασετε και τα σχολια, να δειτε με τι ανθρωπους εχετε να κανετε...Παρακαλω, να μην το παραλειψετε...Ειναι σχολειο τα σχολια αυτα...Εγω δεν θα σχολιασω καθολου...Σχολιαστε τα εσεις ομως...Μεχρι να τα τυπωσω ηθελα...

Ανώνυμος είπε...

μαχαιρης: Έχεις ένα τρόπο να λες ΑΛΗΘΕΙΕΣ, πίστεψέ με τον ζηλεύω, εγώ λίγο ... ξεφεύγω, θυμώνω και φυσικά χάνω !

Παρένθεση το παραπάνω.

Που λες, ΒΒ, αν αυτό που θα γράψω παρακάτω (περίληψη της ... περίληψης θα γράψω) δεν είχε γίνει την περασμένη Παρασκευή, θα έλεγα ότι έγινε εξ αιτίας του άρθρου σου !
Την περασμένη, λοιπόν, Παρασκευή, στην Θεσσαλονίκη, ανακοινώθηκε από τον σ. Πρωτούλη, πεντάμηνη εκστρατεία, καμπάνια της ΚΝΕ, για την Οργάνωση της Εργατικής Νεολαίας, στους χώρους δουλειάς.

Καλησπέρα σας !

ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ είπε...

ΒΒ καλησπέρα!

Συμφωνούμε σε όλα! Το ζήτημα είναι πλέον η ανοιχτή σύγκρουση! Σύγκρουσεις με όλους και με όλα. Με όσους εκφράζει το σημερινό καθεστώς.

Για να δουμε.

Και η ενότητα, πλέον, είναι επιβεβλημένη!

blackbedlam είπε...

Καλησπέρα σε όλους τους φίλους.Θέλω να ζητήσω μια μεγάλη συγνώμη για την καθυστέρησή μου.Αλλά χθες μέχρι τις 3 τα ξημερώματα και σήμερα, από τις 9 μέχρι και αυτή την στιγμή στο πόδι με την δουλειά, αλλά και τις δουλειές του σπιτιού,τι να κάνω η παραδουλεύτρα!
Το πρώτο που θέλω να πω, είναι ότι αφού εξάντλησα όλα τα επιχειρήματα, αφού τα έκανα φραγκοδίφραγκα και δεν έχω άλλο τρόπο να εξηγήσω τι λέω, αλλά και αφού δεν υπάρχει μια άλλη άποψη και από σένα Δημήτρη μου που ενώ συμφωνείς για την αναγκαιότητα των καιρών,συμφωνείς φαντάζομαι και για το ότι μονάχοι μας δεν είναι δυνατόν να προχωρήσουμε, γι΄αυτό έβαλα αυτό το κείμενο.
Το κείμενο αυτό δεν είναι δικό μου, είναι του ΛΕΝΙΝ.
Είναι ένα άρθρο για το Βπιέριοντ, αρ.φύλλου 9,γραμμένο στις 8 του Μάρτη(23 Φλεβάρη) μάλλον δημοσιευμένο.
Περιλαμβάνεται στα άπαντα του Λένιν,στην 5η ρωσ.έκδ.τόμος 9ος σελ.302-303-304.
Να κάνω δύο διορθώσεις :

Η φράση που έγραψε η κυρία Ρολάν ήταν όταν όπως αναφέρεται στην κορύφωση της Γαλλικής επανάστασης και ήταν το 1793 και όχι όπως εκ παραδρομής γράφω το 1973(έγινε αναγραμματισμός)

Επίσης εκεί που γράφω : [..]Πρέπει να δώσουμε όπλα στην[..] (είναι στην τρίτη σειρά από τα κάτω) Το σωστό είναι:
[..] Πρέπει να δώσουμε άπλα[..]

Ο τίτλος του άρθρου ήταν :"ΝΕΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ"

Φαντάζομαι ότι τώρα δεν θα σε ενδιαφέρει και πολύ, πια ήταν η Μαντάμ Ρολάν.Αλλά έτσι για την ιστορία,λεγόταν Μαρί Ζαν Φλιππόν ήταν γνωστή και σαν Μανόν έζησε την περίοδο της Γαλλικής επανάστασης, υπήρξε συγγραφέας, κόρη εύπορης και ευγενούς (;) οικογένειας, που παντρεύτηκε τον υπουργό Ρολάν ντε λα Πλατιέρ,που ήταν φιλόσοφος και προοδευτιικός.Υπήρξε φίλος του Ροβεσπιέρου και ήταν αρκετά μεγαλύτερό της. Η κυρία Ρολάν τέλος πάντων αναμείχθηκε με την πολιτική των ημερών εκείνων και γι΄αυτό τον λόγο συνελήφθη. Δεν είμαι σίγουρη αλλά νομίζω ότι εκτελέστηκε.
Σ΄αυτήν αναφέρεται ο Λένιν.
Δημήτρη και συ Μαχαίρη, διαβάστε καλά καλά το κείμενο και προσπαθήστε να το "μεταφράσετε" Υπάρχουν πολλά που μπορεί να πει κανείς πάνω σε αυτό, αξία μεγάλη έχει όμως, ο τρόπος που μιλάει, ο τρόπος με τον οποίο επικοινωνεί, που σε βάζει στη θέση σου που δεν αφήνει περιθώρια για παρερμηνείες και ο τρόπος που σε εμψυχώνει δείχνοντάς σου τον δρόμο.
Ξαναλέω πολλά μπορεί να πει κανείς πάνω στο κείμενο αλλά είναι αυτό:Μας δείχνει τον δρόμο της σκέψης και της πράξης.

dimitris είπε...

Β.Β ΩΡΑΙΑ ''ΜΠΑΝΑΝΟΦΛΟΥΔΑ'' ΜΑΣ ΠΕΤΑΞΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΑΜΕ!
Οταν ομως ''μιλαμε'' μεσω μηχανηματων και εκει που κανουμε διαλογο με προτασεις και αντιπροτασεις και ''μπουκαρουν'' και σ. απο ''αλλους'' χωρους, τσακ εσυ μας ''πετας'' στα μουτρα το 1973---μου εφαγε ωρα να ψαχνω ονομα και χρονολογια και τιποτα---και μας ''πιανεις αδιαβαστους'', ομως δεν νομιζω οτι ''επαιξες'' φαιρ πλει, τωρα θα με βαλεις να ξαναδιαβασω Βλαδιμηρο.
Ασυνεπείς, φυσικά, είναι οι εργάτες εκείνοι που εξακολουθούν να παραμένουν χριστιανοί, που πιστεύουν στο θεό και οι διανοούμενοι που είναι οπαδοί του μυστικισμού’ εμείς όμως δεν πρόκειται να τους διώξουμε όχι μόνο από τα Σοβιέτ μα ούτε και από το κόμμα, γιατί έχουμε την ακράδαντη πεποίθηση πως η πραγματική πάλη, η κοινή δουλειά μέσα από τις ίδιες γραμμές θα πείσει για την αλήθεια του μαρξισμού όλα τα βιώσιμα στοιχεία και θα πετάξει έξω καθετί το μη βιώσιμο. Και για τη δύναμή μας, για τη συντριπτική δύναμη των μαρξιστών μέσα στους κόλπους του Σοσιαλδημοκρατικού εργατικού κόμματος της Ρωσίας, δεν αμφιβάλλουμε ούτε ένα δευτερόλεπτο...

Ανώνυμος είπε...

Πολύ Καλημέρα σας !

μαχαιρης είπε...

ΦΑΡΟΣ...
Ηλικιακο ειναι νομιζω το "προτερημα"...
Επειδη εχω δει τα παιδακια των διαφορων κινηματων
και των ανανεωτικων που με σπρωχνανε εμενα να βγω εξω απο το εγοστασιο που δουλευα...και τωρα ψηφιζουν ανερυθριαστα μνημονιο....ΣΑΚΟΡΑΦΑ να ραψει τα χειλη τους...
Παρακολουθησα και την εμετικη ομιλια του κυριου
Ανδρουλακη...Που θελει να αναγορευσει σε μεγαλου μεγεθους παγκοσμια προσωπικοτητα τον προθυπουργο της Ελληνικης κυβερνησης των Τσολακογλου...
Γι αυτο δεν "κολλαω" σε κανενα κειμενο, οποιουδηποτε...Γιατι αυτα που ειδα εγω, σαν εμπειριες απο το εργατικο κινημα, και αυτα που εχουν αυτοι...[τα σπουδαια προσωπα] δεν ειναι ιδιες..[συγχωρηστε μου τη..βλαστημια] αλλα ο Σ.
Λενιν...Εζησε τα εγοστασιακα σωματεια σφραγιδες;
Εζησε τους δοτους συδικαλιστες που "πουλησαν" την παραταξη τους για μια υπουργικη καρεκλα;
Εζησε τους ΜΠΙΣΤΙκους του συστηματος, που απο τις εφημεριδες τοιχου...Τωρα κινουνται με αλεξισφαιρες υπουργικες λιμουζινες..;;
[παρακατω]

μαχαιρης είπε...

Θελω λοιπον να πω...Οτι στα χρονια απο τον Λενιν,
μεχρι σημερα...Οπως μαζευουμε εμπειρις εμεις απο
το συστημα των αντιπροσωπων..Εντοπιζουμε αδυναμιες
αποδικνυονται λαθη...Ετσι και αυτο...Μας μαθαινει
και μας"παιζει" αναλογα...Γι αυτο τα κειμενα, πρεπει να κρινονται συμφωνα με την εποχη τους...
Οχι σαν Ευαγγελικες περικοπες...
Αν αντικαταστησουμε την καθημερινη μας εμπειρια με"θεσφατα" κειμενα...Εχουμε γινει παλαιοημερολογιτες...Εδω..Βλεπω εγω την "ανανεωση"...Στο σεβασμο των συλλογικων αποφασεων των κομματικων οργανων...Γι αυτο, εχω τη γνωμη..Οτι καθε ΑΤΟΜΟ που θελει να πολεμησει την κατασταση...Να ελθει[και θα ελθει] στο ΚΚΕ
Οχι το ΚΚΕ, να"πηγαινει" στις ομαδες και τις συνιστωσες...
Τωρα...Να πεισθουν οι..διαφοροι...Για το "βημα"
τους αυτο...Ειναι καθηκον των κομματικων μελων, των οργανωσεων και των κομματικων οργανων...
Οσο δεν το κανουμε..Φταιμε εμεις...Οχι το κομμα..

pavlosk είπε...

Μαχαίρη,

έχεις δίκιο για την λανθασμένη αυτόματη και μηχανιστική μεταφορά του Λένιν στην καθημερινότητα του κινήματος. Ναι, δεν είναι ευαγγέλιο ο Λένιν και οι κομμουνιστές δεν είναι ιαχωβάδες. Αλλά στο συγκεκριμένο κομμάτι κειμένου δεν βλεπεις προφανείς ομοιότητες και αντιστοιχίες (τηρουμένων των αναλογιών) με την σημερινή κατάσταση; Κατα τη γνώμη μου είναι ένα πολύ εμπεριστατωμένο μάθημα πολιτικής τακτικής και ελιγμών που λείπει πολύ στις μέρες μας και στοιχίζει καθημερινά στο κίνημα.

Απο εκεί και πέρα μπορείς να επιλέξεις να κάνεις μέτωπο με οποιονδήποτε...είναι(ή θέλει να γίνει) ΚΚΕ. Δηλαδή μέτωπο με τον εαυτό σου. Δικαίωμα σου. Αλλά μην μου λες ότι είναι ανεπίκαιρη η προτροπή του Λένιν. Όχι γιατί είναι ο Λένιν, αλλά γιατί αυτό που λέει περιγράφει μια κατάσταση σαν τη δικιά μας και μπορεί να εφαρμοστεί! Μπορούν να υπάρξουν πολλές και διάφορες μορφές συνεργασιών ή μετώπων, σφιχτών ή χαλαρων, με ελάχιστο ή μέγιστο κοινο παρονομαστή χωρίς να χαλάει κανείς την αυτοτέλεια του. Στο χέρι μας είναι..

Μαριανα είπε...

Συμφωνώ με όλα όσα έγραψες. Είναι ποτέ δυνατόν να μην οδηγείται κανένας τους ούτε καν στο δικαστήριο;(για φυλακή δεν το συζητώ)
Και βέβαια να περιμένουν βία από τον λαό. Κι εγώ είμαι κατά της βίας, αλλά όχι κατά της συλλογικής βίας έναντι στην εξουσία! Γιατί όποτε συνέβη αυτό στην ιστορία υπήρχε η απαίτηση δικαιοσύνης έναντι σε μια εξόφθαλμη αδικία.
Σαν να λέμε ότι όταν η Μαρία Αντουανέτα έλεγε "και γιατί δεν τρώνε παντεσπάνι αφού δεν έχουν ψωμί", ο εξοργισμένος λαός να γύριζε ήσυχος στα σπίτια του συλλογιζόμενος που έφταιξε.
Μας κοροϊδεύουν κανονικά.

Αυτό που χρειάζεται να γίνει είναι το εξής: όταν ετοιμάζονται να ψηφίσουν τα ελεεινά τους νομοσχέδια, να στηθούμε όλοι έξω από την Βουλή.

Ανώνυμος είπε...

Να στηθούμε έξω από τη Βουλή ... Αρκεί ;
Να στηθούν ομάδες από τα "κάτω" ... Αρκεί ;
Να "ενωθούμε" με άλλους ... Αρκεί ;
Να φωνάζουμε ... να διαδηλώνουε ... να ψηφίζουμε ... να διαφωνούμε ... να ... να ... να ... Αρκούν ;;;;;;;;

Κατά τη γνώμη μου, ΟΧΙ !
Εκείνο που χρειάζεται είναι να Οργανωθούμε, να Συμπαραταχθούμε με το ΚΚΕ !
Με την πρωτοπορία, με το Κόμμα της Εργατικής Τάξης !
Σήμερα, κι αν ακόμα δεν έλεγε αυτό ΑΚΡΙΒΩΣ ο Λένιν, κι αν δεν υπήρχε ΚΚΕ, θα έπρεπε να το ΔΗΜΙΟΥΓΗΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ !

Γεια σας !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...