Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

 
ΌΤΑΝ Η ΑΔΙΚΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΘΕΣΤΩΣ

Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ!





Καλή μέρα σε όλους.

Σαν πολύ κράτησε το διάλειμμα, γι΄αυτό τα κεφάλια μέσα και χωρίς σκάφανδρο,χωρίς αναπνευστήρα.
Αυτό αισθάνομαι! Σαν να προσπαθώ να βγάλω το κεφάλι έξω από τα λασπόνερα και κάποιος σαδιστής,κάποιος διεφθαρμένος σχιζοφρενής , να μου βουτάει το κεφάλι ξανά και ξανά μέσα στο βούρκο.Και είναι τέτοια η μάνητά του, που ακούω το ανατριχιαστικό  του γέλιο, το κοροϊδευτικό.       
Η κόλαση του Δάντη είναι εδώ μπροστά μας, δίχως καν τον Βιργίλιο να μας συνοδεύει, έστω στο καθαρτήριο.
Τα λόγια περίσσεψαν.
Ο εχθρός είναι κιόλας μέσα στην πόλη και κουρσεύει την ζωή μας.
Η πόλις εάλω.
Ο καπιταλισμός  συνεχίζει να χαράζει την αδιέξοδη πορεία "σωτηρίας" του, σε μια διαδρομή προδιαγεγραμμένου αφανισμού, που συμπαρασύρει και  όλους εμάς.
Στα σχέδια που εφαρμόζονται, είναι συμφωνημένη η εξόντωση του λαού, ο αφανισμός μέρους της εργατικής τάξης και για όλους αυτούς, είναι μονόδρομος αυτά τα μέτρα.
Αφανίζεται η τάξη τους, δεν έχουν άλλη επιλογή.

Έναν ανελέητο πόλεμο έχουν εξαπολύσει,ενάντια στα δικαιώματα και στις κατακτήσεις χρόνων και αγώνων.
Το μέτωπο κεφαλαίου κυβέρνησης και της Τρόικας, μαζί με τους σφουγκοκολάριους και τα τσιράκια τους,την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ που ξανά βάζει πλάτη, υπονομεύοντας τους αγώνες των εργαζομένων, διευκολύνοντας τα σχέδια ΣΕΒ,κυβέρνησης και των ξένων εταίρων τους .

Αύριο Τρίτη 14/12/2010 μόλις μια μέρα πριν από την παλλαϊκή κινητοποίηση και απεργία της Τετάρτης 15/12, η κυβέρνηση, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, ψηφίζει στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο και στρέφει πίσω δεκαετίες το ρολόι της ιστορίας, χρίζοντας απόλυτο κυρίαρχο την εργοδοσία με όπλα στα χέρια της, που θα καθορίζουν τις τύχες και την ζωή των εργαζομένων και  δίνει ένα ακόμη συντριπτικό χτύπημα, σε ό,τι ελάχιστο έχει απομείνει από τις κατακτήσεις και τα δικαιώματα τους.
Το πολυνομοσχέδιο που γενικεύει την φτώχεια και την εξαθλίωση,το πολυνομοσχέδιο θηλιά στο λαιμό της εργατικής οικογένειας.

Παρεμβαίνει ακόμη περισσότερο στις  εργασιακές σχέσεις νομιμοποιώντας   την δοκιμαστική περίοδο αυξάνοντάς την από 2 μήνες σε 12, νομιμοποιεί ακόμη περαιτέρω την μερική απασχόληση, την διαθεσιμότητα,την παραπάνω μείωση των αποζημιώσεων,προβλέπει και επιτρέπει  ακόμη και την ενοικίαση εργαζομένων, την μείωση αποδοχών, τις απολύσεις.......
Η ΓΣΕΕ επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά τον ρόλο της, απέρριψε την πρόταση του ΠΑΜΕ για μετατροπή της 24 απεργίας της 15/12 σε 48 για την Τρίτη 14 και 15/12 και προχώρησε σε 3ωρη στάση για την Τρίτη. 

 Στο μεταξύ η ανεργία παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις


[..]Οι «επίσημα άνεργοι» στην Αθήνα προσεγγίζουν ήδη τους 200.000, αριθμός που αποτελεί αρνητικό ρεκόρ 12ετίας (περίπου 40 απολύσεις γίνονται ανά εργάσιμη ώρα). Κάθε μήνα που περνάει, αποσύρονται από τους τραπεζικούς λογαριασμούς που ανοίχτηκαν στην Αττική όπου κτυπά η καρδιά της οικονομίας, καταθέσεις ύψους 1,33 δις. ευρώ (16 δις. ευρώ εκταμιεύθηκαν το τελευταίο 12μηνο).
Ραγδαία είναι η πτώση στους οικονομικούς δείκτες σε όλες τις περιοχές της χώρας. Οι αποταμιεύσεις μειώνονται, η οικοδομή βουλιάζει, οι πωλήσεις Ι.Χ. κατακρημνίζονται. [..]

Ορίστε μερικά στοιχεία που δείχνουν συγκριτικά τι συμβαίνει στην Αττική
 
Από την Ελευθεροτυπία


Ο ΟΑΕΔ δίνει για ολόκληρη την χώρα, για μέχρι  τον  Οκτώβρη   609.161 εγγεγραμμένους άνεργους και 109.091 από καταγγελίες συμβάσεων.Ας σημειωθεί ότι ακόμη δεν είχαν λήξει οι συμβάσεις στο τουριστικό τομέα

Όσο για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις υπάρχει η εκτίμηση ότι 175.000 ακόμη μικρομεσαίες  πρόκειται να βάλουν λουκέτο το αμέσως επόμενο διάστημα, πράγμα που σημαίνει ότι θα βγουν στην ανεργία τουλάχιστον 300.000 εργαζόμενοι.
Ήδη 4 στους 10, έχουν εξαντλήσει τα περιθώρια φορολογικής ικανότητας και στην άμεση προοπτική τους είναι να κάνουν στάση πληρωμών  των οφειλών τους  προς το δημόσιο.
Αυτά τα στοιχεία δίνει έρευνα της ΓΣΕΒΕΕ

Ο πόλεμος θα είναι ανελέητος αλλά έτσι και αλλιώς δεν έχουμε άλλη επιλογή η τους παραδίδουμε την ζωή μας ή αγωνιζόμαστε γι΄αυτήν.                                     

διαδόστε το
 Δρόμος γυρισμού δεν υπάρχει για μας.
Ο Αγώνας είναι μονόδρομος!

Στόχος τους, η εξαθλίωσή μας
Στόχος μας , η ζωή μας!

Όταν η αδικία γίνεται καθεστώς 
Η Αντίσταση, γίνεται καθήκον!


Όλοι στην παλλαϊκή συγκέντρωση και απεργία
την Τετάρτη 15/12
 

 
 
 
 

23 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τα ... έγραψες ΟΛΑ !
Τι να πει κανείς !

Μόνο ένα:

Μεθαύριο να βουλιάξει η Ελλάδα !
Και να πάνε στο πάτο όλοι τους. Κυβέρνηση, πλουτοκρατία, παπαγαλάκια !

Unknown είπε...

Καλησπερα.
Η πλατεια μας περιμενει!!!!

ELvA είπε...

Mακαρι τη Τεταρτη να σειστει ολη η Ελλαδα !
Ετσι μονο θα καταλαβουν τι σημαινει φτανει πια στη κοροïδία!

blackbedlam είπε...

Kαρδούλα μου Ελβα, δεν είναι πια κοροϊδία.
Δολοφονία είναι μάτια μου.Δολοφονία εν ψυχρώ.
Και δεν είναι υπερβολή αυτό.
******************
Τασούλα περιμένω τηλέφωνο στην ίδια πλατεία θα είμαστε έτσι και αλλιώς.
******************
Φάρε μη μου στεναχωριέσαι,θα είσαι και σύ μαζί μας.Θα σε πάρω παρέα μου μείνε ήσυχος.

μαχαιρης είπε...

Kαλον αγωνα να εχουμε φιλοι μου...

koulpa είπε...

με το σύνθημα συμφωνώ.. εδώ και 35 χρονια.. αν κάτι γινόταν τότε.. ίσως να είχαμε ελπίδα.. αλλά μάλον.. θα είμασταν κάτι σαν την γιουγκοσλαβία.. δυστυχώς σε παγκόσμια προβλήματα δεν υπάρχουν τοπικές λύσεις.. αν δεν ξεσηκωθούν τα παγκόσμια κοροιδα.. αμερικάνοι αγγλοι γαλλοι γερμανοί.. κι από δίπλα τα κολητήρια τους.. και δε πάρουν τα λεφτά τους πίσω από τις τράπεζες.. εμείς το μονο που μπορούμε είναι να ακολουθήσουμε πλάγιες λύσεις.. αποκέντρωση και και συνεργατικές προσπάθειες.. κατανάλωσει πρωιόντων κόντα στον τόπο παραγωγής.. εξώληψη μεσαζόντων και κέρδους.. χωρίς εμπλοκές με κεφάλαιο και τράπεζες.. αλλά μουλοχτά.. γιατί ο παγκόσμιος αστυνόμος παρακολουθεί.. και οι έξυπνες βόμβες είναι πιά εύκολη υπόθεση.. και έχουμε προπληρώσει την αξία των βομβών που θα χρηαστεί να μας ρίξουν.. :):)
δε κατάλαβα ποτέ την απεργά ως διαμαρτυρία.. ποιος νοιαζεται.. αν εγώ κι εσύ ταλεπορηθούμε.. μια γενική απεργία.. για ένα μήνα να μη κοινηθεί ευρώ.. θα ήταν μια λύση που θα έτσουζε κάποιους.. αλλα ποιός τολμα κι ποιός οργανώνεται.. μια εξέγερση θα ήταν λύση.. αλλά κανείς δεν συμμετέχει.. συμμετοχή θα ήταν να μη σε ενδιαφέρουν τα θύματα.. και να μην ανέχεσαι κουκουλοφόρος και ματ ούτε στη θέα.. δεν είμαστε αρκετά απελπισμένοι για κάτι τέτοιο.. και αν δεν έχει λύσεις συγκεκριμένες.. όπως μια έτοιμη κυβερνητική λύση.. δε θα οδηγήσει κάπου.. :):)
τον λόγο τον έχουν όλοι οι λαοί.. να εξεγερθούν.. από πάντα ψυφίζουν λάθος.. αλλά έχουν 2 λάθος λύσεις να επιλέξουν.. και ένα σωρό ψεύτικα στοιχία.. εμείς όταν μετά τις εκλογές ο γαπ.. αναίρεσε το υπάρχουν λετπα.. και το δε θα παρθούν μέτρα.. δεν έπρεπε αυτόματα να του αφαιρεθεί η εξουσία;.. αλλά όλοι την πάπια.. :):)
αντε πάλι παραλλήρησα.. και ποιόν αφορουν τα πραληρήματά μου.. :):)
καληνύχτα και φρόν(ι)μα(διαλέχτε ορθογραφία εσείς).. :):)

Ανώνυμος είπε...

ΒΒ: Εγώ διαδηλώνω στον Έβρο !
Αν ο καιρός βοηθήσει, επειδή το υποσχέθηκα σ΄έναν σχολιαστή μου, θα έχω και ... φωτορεπορτάζ !

Καλημέρα Αγωνιστική !

ένας στρατολάτης είπε...

Μα γιατί να κάνουν απεργία τη μέρα της ψήφισης του νόμου οι ψωραλαίοι συνδικαλιστές της ΓΣΕΕ; Θα υπήρχε ο κίνδυνος να ξεφύγει η κατάσταση έξω απ'τη Βουλή και να εμποδιστεί η ψήφιση, με το καλό ή με τη βία. Είμαστε τώρα για τέτοια ρίσκα;

Κώστας Παπαδόπουλος είπε...

καλημέρα ! πολύ καλό στο κλέβω αμέσως !!

zeidoron dtsoukas είπε...

Αγαπητή ΒΒ πολύ σωστά τα όσα λες.Δεν πάει άλλο ο κόμπος το 'σπασε το χτένι!Θα το αναδημοσιεύσω το απόγευμα.Βρίσκω όμως πολύ σημαντικό το σχόλιο του
koulpa και ειδικά την πρόταση για απεργία διαρκείας.Εκεί θα τους τσούξει όλους,κυβέρνηση και βιομήχανους.

blackbedlam είπε...

Καλησπέρα σε όλους τους φίλους.Αχ Coulpa με τα παραληρήματά σου που πίστεψέ με είμαστε εδώ ακριβώς επειδή μας ενδιαφέρουν.
Ρίξε και μια ματιά παρακάτω και θα δείς σχετικά με την απεργία διαρκείας.

Και φυσικά αυτό που επισημαίνεις ΣΤΡΑΤΟΛΑΤΗ, είναι έτσι και χειρότερα.Η ΓΣΕΕ έχει δείξει το πρόσωπο και τους σκοπούς της, χρόνια τώρα παίζοντας τα παιγνίδια της εξουσίας.Ξεγελάει κάποιους; ναι τους ξεγελάει. Ίσως όσους έχουν ακόμη ελπίδες, ότι κάτι θα τους "δοθεί" ώστε να μην μπουν στο ίδιο τσουβάλι με τις γάτα που θα μπούμε όλοι οι υπόλοιποι.

Φίλε μου ΖΕΙΔΩΡΕ, ξέρεις αυτό που λες με την Γενική Απεργία το είχα γράψει στις 19/10 κοίτα τι έλεγα:
{..}Πότε θα βρει το κουράγιο και την θέληση “κάποιος” να πει:
Κατεβάζουμε ρολά, κατεβάζουμε τους μοχλούς των μηχανημάτων,τραβάμε φρένο,
κατεβάζουμε τους καταπέλτες.Δεν δουλεύει τίποτα, δεν πληρώνουμε τίποτα, γιατί δεν χρωστάμε τίποτα.
Γενική απεργία διαρκείας.
Πότε; Τι περιμένουμε τα τύμπανα του πολέμου;
Μα πόλεμο έτσι και αλλιώς έχουμε.Πόλεμο ανελέητο, πόλεμο καταστροφικό.
Τι περιμένουν να επιστρέψουμε στην μεταπολεμική Ελλάδα, στην κατοχική περίοδο για να αρχίσουμε φτου και απ΄την αρχή, αφού θα έχουμε αποδεχτεί την κυριαρχία του κεφαλαίου;{..}

Το έγραψα σε στιγμές θυμού και αγανάκτησης Και κατόπιν κάτω από ποιο ψύχραιμο κοίταγμα, σκέφτηκα ότι θα έρθει και αυτή η στιγμή όταν θα είναι ώριμα τα πράγματα για να πραγματοποιηθεί κάτι τέτοιο.Και Coulpa να δείς που θάρθει και αυτή η στιγμή, δεν έχουμε άλλο τιποτα να επιλέξουμε,παρά μονάχα δυναμικές αποφασιστικές κινήσεις.Έχεις δίκιο.
Κοίτα πόσα πράγματα έχουν αλλάξει προς το χειρότερο μέσα σε 2 μόλις μήνες.Κοίτα πόσο η συνείδηση του κόσμου, σιγά σιγά διαμορφώνεται κάτω από τα μέτρα που μας οδηγούν σε μεταμοντέρνους Μεσαίωνες.Κοίτα πως διαμορφώνεται ένα κοινωνικό λαϊκό μέτωπο, που ίσως " αύριο" θα είναι ικανό να αντεπιτεθεί, να αποκρούσει και να ανατρέψει την ήδη φθαρμένη και αδιέξοδη εξουσία του κεφαλαίου.
Υπάρχουν προτάσεις για το πως θα διαμορφωθεί και πως θα λειτουργήσει μια λαϊκή εξουσία, τέτοια που θα χαράζει μια πορεία για την εξάλειψη εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.
Δεν είναι εύκολα πράγματα αυτά, καλό είναι να τα εκφράζουμε όμως, γιατί από τις απόψεις που ακούγονται, γίνεται κατανοητή η διάθεση του κόσμου και οι δυνατότητες του, που οφείλει κανείς να πάρει υπ΄όψη του, γιατί με αυτές τις δυνατότητες που θα διαμορφώνονται όλο και προς υψηλότερες απαιτήσεις,θα πορευτεί.

Βάσσια είπε...

Bedlam μάλλον θα διαφωνήσεις φίλη μου αλλά θα το πω- ΧΘΕΣ έπρεπε να αλωθεί η πόλη, σήμερα έπρεπε να αλωθεί η Βουλή- αύριο απλά αλώνονται οι άνθρωποι.

Βαρέθηκα, σιχάθηκα, πνίγομαι και δεν έχω ούτε εκατοστό υπομονής και ανοχής, αλλά ούτε και κοροϊδίας.

Δεν φτάνει μια απεργία
Δεν φτάνουν 100.000 άνθρωποι
Χρειάζεται ένας λαός ολόκληρος και στάση των πάντων με διάρκεια- παράλυση, τίποτα λιγότερο.

Δεν καταλαβαίνουν διαφορετικά.

Αλήθεια- και λόγω προσωπικών επαγγελματικών διαφορών και αντίθεσης με το πολυνομοσχέδιο- βρίσκω τη συμμετοχή, εκ των υστέρων, των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, το λιγότερο γελοία.

(και για να μη θεωρηθώ κάτι άλλο από αυτό που είμαι- έχω συμπληρώσει μέχρι και χρόνο απώλειας ενσήμων (και χρημάτων)από απεργίες και καταλήψεις).

Καλησπέρα

celin είπε...

H αληθεια ειναι οτι χωρις βια κ αιμα,δεν προκειται να αλλαξει κατι.
Στη Κερατεα,τα ΜΑΤ φωναζαν στους κατοικους οτι "ΕΡΧΕΤΑΙ ΧΟΥΝΤΑ"
http://tsak-giorgis.blogspot.com/2010/12/%CE%B7%CF%81%CE%B8%CE%B5-%CE%B7-%CF%87%CE%BF%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1-%CF%86%CF%89%CE%BD%CE%AC%CE%B6%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CE%BF%CE%B9-%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%84%CE%B6%CE%AE%CE%B4%CE%B5%CF%82.html

Σε καθε πολεμο,αλλα κ γενικοτερα,καθε δευτερολεπτο στην ανθρωπινη κοινωνια,συγκρουονται συνεχως Βουλησεις.
Και επικρατει η Βουληση του Ισχυροτερου.
Αν λοιπον αυτος ο αρχιπροδοτης δε πολεμηθει,τοτε η δικια του Βουληση ειναι αυτη που θα επικρατησει.
Κραταω τις μαυρες μου σκεψεις για αλλη φορα,αυριο θελει το ηθικο να ναι ανορθωμενο.
Και προσοχη στους παρακρατικους και τους γαμω-πρακτορες,Ελληνες κ ξενους,που θα κυκλοφορουν αυριο αναμεσα στους διαδηλωτες.
Οπου αντιληφθειτε τετοια καθαρματα,απομονωστε τους

blackbedlam είπε...

Μωρε Βάσσια μπας και νομίζεις ότι έχουμε άλλη επιλογή;
Εγώ να δεις σε τι κατάσταση είμαι.Χθες έλεγα στο blog του φίλου του ΣΕΛ ότι το μόνο που μου έρχεται είναι να βρίσω και να είναι καλά που μου δίνει όλο το δικαίωμα να το κάνω και στο σπιτικό του.Είναι ο Celin ακριβώς γράφει μετά από σένα.
Όταν σου την "βαράει" δώστα όλα μην διστάζεις δεν θα τρελαθούμε κιόλας.Ρε κοίτα τι πάνε να μας κάνουν το φιλότιμό μου.
Έχεις δίκιο δεν φτάνει μια απεργία Κοίτα τι έγραφα 2 μήνες πριν
{..}Πότε θα βρει το κουράγιο και την θέληση “κάποιος” να πει:
Κατεβάζουμε ρολά, κατεβάζουμε τους μοχλούς των μηχανημάτων,τραβάμε φρένο,
κατεβάζουμε τους καταπέλτες.Δεν δουλεύει τίποτα, δεν πληρώνουμε τίποτα, γιατί δεν χρωστάμε τίποτα.
Γενική απεργία διαρκείας.
Πότε; Τι περιμένουμε τα τύμπανα του πολέμου;
Μα πόλεμο έτσι και αλλιώς έχουμε.Πόλεμο ανελέητο, πόλεμο καταστροφικό.
Τι περιμένουν να επιστρέψουμε στην μεταπολεμική Ελλάδα, στην κατοχική περίοδο για να αρχίσουμε φτου και απ΄την αρχή, αφού θα έχουμε αποδεχτεί την κυριαρχία του κεφαλαίου;{..}
Αλλά για κάτι τέτοιο χρειάζονται προϋποθέσεις.Χρειάζεται να συνειδητοποιήσουν οι εργαζόμενοι τις ανάγκες των καιρών.
Ας δώσουμε λίγο βάρος προς αυτήν την κατεύθυνση και θα δείξει.
Σκέψου σήμερα κατέβηκαν ένστολοι οι αστυνομικοί, με πανό και με συνθήματα κατά του μνημονίου και των μέτρων και δήλωσαν ότι δεν θα επιτρέψουν να χρεισιμοποιηθούν σαν κατασταλτικός μηχανισμός.

blackbedlam είπε...

Σελ,(προσέχεις "Σελ")Λοιπόν καλά θα κάνεις να ψάξεις να με βρεις αύριο αν θες να νιώθεις ασφαλής.
'Ελα αστειεύομαι,όπου και να είσαι θα είσαι ασφαλής τουλάχιστον αύριο.Άλλωστε έχουν γνώσιν οι φύλακες.

koulpa είπε...

ζέιδωρον ευχαριστώ για την ανάγνωση :):)

celin την χούντα την επιτρέπουν οι λαοί.. το δίκαιο το επιβάλουν τα όπλα.. αυτές τις μέρες με απασχολεί έντονα πάλι η ηθική της επιστήμης.. κι ο εναγγαλισμός της με το κεφάλαιο.. αλλά κρατιέμαι.. :):)

ΒΒ μου.. το μπανεράκι το έβαλα στο κεντρικό στο "ή στραβά αρμενίζουμε".. :):)
επί της αντίδρασης.. εκτός του ότι οι περισσότεροι δεν έχουν καταλάβει τι έχουν χασει.. ή τι ποτέ δεν απέκτησαν.. (στην αξιοπρέπεια αναφέρομαι).. έχω την αίσθηση ότι νομίζουν πως μιλάμε μόνο για χρήματα.. εγώ νομίζω ότι ο τρόπος ζωής μας είναι άθλιος.. και θα επιδινωθεί δραστικά.. και όχι γιατί δε θα έχουμε να φάμε για να ζήσουμε.. αλλά γιατί τα τελευταία 30 χρόνια αισθάνομαι ότι μας αφαιρήται ένας λόγος για να ζήσουμε.. τα τελευταία τρισίμιση χρόνια.. το βιοτικό μου επίπεδο.. με καταναλωτικά μέτρα.. μειώνεται προοδευτικά.. αλλά τελικά.. παρόλο που δε ξέρω απο που θα έλθει το επόμενο γέυμα και τα επόμενα τσιγάρα μου.. αισθάνομαι ότι ζω καλήτερα.. άβησσος η ψυχή του ανθρώπου..:):)
σταματώ.. γιατί θα πάρω φόρα πάλι.. :):)
την καληνύχτα μου :):)

Πορτιάτης είπε...

Φιλενάδα, καλημέρα (νυχτιάτικα)

μάζεψες πολλές "πέτρες" βλέπω... καλό βόλι!
Δεν θα κάνουμε επανάσταση αύριο, αλλά σίγουρα ένα βήμα μπροστά!

Επαναλαμβάνω κι από εδώ τα "ριζοσπαστικά" λόγια:

Οι καπιταλιστές καταλαβαίνουν μόνο μια απειλή: Την αφαίρεση της ιδιοκτησίας που έχουν στα μέσα παραγωγής. Και οι κυβερνήσεις τους μπορούν να στέκονται όρθιες μόνο όσο το ίδιο το λαϊκό κίνημα δεν φτάνει να αμφισβητεί ευθέως την ίδια την εξουσία του κεφαλαίου. Αυτό είναι το αίτημα σήμερα. Για τους καπιταλιστές, η σημερινή συγκυρία σημαίνει «ή τώρα ή ποτέ», ή τώρα θα πάρουν πίσω από την εργατική τάξη όσα επί έναν αιώνα κατακτούσε, ή θα χαθούν οι ίδιοι. Η μάχη πια δεν αφορά το αν θα έχουν λίγα ή περισσότερα κέρδη, αλλά το αν θα γκρεμιστεί η εξουσία τους. Αυτή είναι η αντιπαράθεση.

Καλή δύναμη!

dimitris είπε...

Β.Β καλημερα, ο ''βρεγμενος'' την βροχη δεν την φοβαται, οποτε ΠΑΜΕ πλατεια...

Κώστας Παπαδόπουλος είπε...

Καλημέρα , και ελπίζω αυτή η μέρα της σημερινής απεργίας να είναι ΚΑΛΗ για τους εργαζόμενους .Αισιόδοξος δεν είμαι για την μεγάλη συμμετοχή στην απεργία , ο κόσμος όι εργαζόμενοι ενώ βι΄βνουν πολύ δ΄'υσκολες πρωτόγνωρες για πολλούς καταστάσεις δεν ξέρουν πως να αντιδράσουν .
Τώρα το πρωί τα σχολεία είναι γεμάτα οι εκπαιδευτικοί στην μεγάλη τους πλειοψηφία δεν έκαναν απεργία .
Πως θα μπορέσουμε να πείσουμε αυτούς τους εργαζόμενους ότι δεν ειναι όλοι ξεπουλημένοι ;
Στη Νίκαια συμβασιούχοι απολύονται στις 31/12 ξέρετε τι κάνουν αντί να οργανωθούν .....απολύτως τίποτα.
Καλή δύναμη σε όσους πάνε στις απεργιακές κινητοποιήσεις .αντε να φεύγω γιατί βρέχει και θα αργήσω....
http://www.youtube.com/watch?v=iAWA8xQbX_Q&feature=related
να θυμηθούμε και τον Μάνο , πιό επίκαιρος απο ποτέ.

blackbedlam είπε...

Καλημέρααααα!!Δημήτρη και Κωστή ΦΥΓΑΜΕ και ΠΑΜΕ.
Μου χτυπάνε,μην ξεχάσω την ομπρέλα δεν ξέρεις τι γίνεται........

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ είπε...

ΓΙΕΣ ΣΕΕ @ ΑΔΕΔΥ= ΕΠΊΚΥΨΗ

xristin είπε...

ΠΑΜΕ πλατεία(πολύ καλό dimitris)
Αλλά μήπως να το αναβάλλουμε για σήμερα.
Κάνει εναν ψώφο εξω.
Α, και μην ξεχάσω να αλλάξω πάπλωμα.
Πολύ βαρύ βρέ παιδί.
Αν δεν καταφέρω να πάω στην συγκέντρωση,δεν θα φταίω εγω.
Αυτό το καταραμένο πάπλωμα θα φταίει.
Με πολύ χιούμορ και αγωνιστικούς χαιρετισμούς.

Βάσσια είπε...

Bedlam, πιστεύω ακόμη, αν και ελαφρώς "λυγισμένη" ότι οφείλουμε, η γενιά μας, να διασώσουμε ότι μπορούμε από τα κεκτημένα μας, όχι μόνο ως εργαζομένων, αλλά και ως πολιτών.

Χάρηκα που είχε πολύ κόσμο, χρειαζόμαστε ακόμη περισσότερο, και πάνω απ΄ όλα χρειάζεται ένα ΣΤΟΠ σε όλα. Κι ας μας εκβιάσουν ξανά, κι ας μας απειλήσουν ξανά.

Δεν ήμουν παρούσα σε αυτή τη πορεία, αλλά μάθαινα από φίλους.

Καλησπέρα

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...